Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ καλύπτουν πλήρως την Τουρκία!

Ο Λευκός Οίκος δεν βλέπει την τουρκική συμμετοχή στην λαθρομετανάστευση προς την Ελλάδα και την Ευρώπη!

Αναίτια υποστήριξη προς την Τουρκία, για ένα θέμα που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, πρόσφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA και του Εθνους Μιχάλη Ιγνατίου.

Ρωτήσαμε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την τουρκική κυβέρνηση όπως προσπαθήσει να σταματήσει την ροή των προσφύγων προς την Ελλάδα, που προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στα ελληνικά νησιά και κινδυνεύει να επεκταθεί μέχρι την Ευρώπη.

Στο ερώτημα μας ο Τζον Κίρμπι, αφού ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «έχουν μιλήσει σε κάθε έθνος που το αγγίζει η κρίση», τόνισε ότι δεν επιθυμεί να επιρρίψει ευθύνες, καθώς για όλα αυτά φταίει το καθεστώς Ασαντ.

Απαντήσαμε ότι δεν ζητάμε να δακτυλοδείξει κάποια χώρα, αλλά να μας πει εάν οι Αμερικανοί προσπάθησαν να πείσουν την Τουρκία να σταματήσει τη ροή προσφύγων προς την Ελλάδα. Είπε:

«Η Ελλάδα είναι πράγματι ένα από αυτά τα έθνη. Κι η Τουρκία είναι απολύτως ένα από αυτά. Γι’ αυτά οι ΗΠΑ παραμένουν ο παγκόσμιος ηγέτης ότι πρόκειται για την συνεισφορά κονδυλίων και πόρων για τη βοήθεια εθνών που σχετίζονται μ’ αυτό, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας και της Ιορδανίας. Να ανταποκριθούν με τους πρόσφυγες που έχουν και προσπαθούν να φροντίσουν. Γι’ αυτό το πράγμα μιλούμε συνεχώς, όμως δεν θα δείξουμε με το δάχτυλο επιρρίπτοντας ευθύνη».

Σε νέο ερώτημα μας, εάν οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Τουρκία να σταματήσουν τα σκάφη που φεύγουν απ’ εκεί, από τα τουρκικά λιμάνια, και παράλληλα προσκαλώντας τον εκπρποσωπο να πει πως τελικά οι πρόσφυγες φτάνουν στην Ελλάδα κι απ’ εκεί στην Τουρκία, ο κ. Κίρμπι κάλυψε πλήρως την Τουρκία.

«Αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Πρόκειται για απελπισμένους που προσπαθούν απεγνωσμένα με διάφορα μέσα να δραπετεύσουν απ’ τη βία και το θάνατο και την καταστροφή των σπιτιών και της περιουσίας τους. Η πραγματική πηγή (ΣΣ του προβλήματος) είναι ο Ασάντ και το καθεστώς του κι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία. Μιλήσαμε γι’ αυτό κι αυτό προσπαθούμε εδώ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να βρεθεί πολιτική λύση , να βρεθεί λύση στη σύγκρουση ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο και τη σύγκρουση, ώστε ο κόσμος να μην εγκαταλείπει τη Συρία».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε στο MEGA και στο Εθνος ότι αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ μιλούν με όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που επηρεάζονται βαθιά από την προσφυγική κρίση και συνεχίζουν να συνεισφέρουν περισσότερους πόρους. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ανακοίνωσε στο Λονδίνο επιπρόσθετους πόρους για τους Σύρους πρόσφυγες και θα συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους για ακόμη μεγαλύτερη αμερικανική συνεισφορά.

«Προηγουμένως μνημονεύσατε την Τουρκία», συνέχισε την απάντησή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «Αυτό δεν είναι γι’ αυτούς θεωρητική άσκηση. Ασχολούνται με εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους στην δική τους πλευρά των συνόρων κι εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, ίσως και περισσότερους, στην άλλη πλευρά. Είμαστε δεσμευμένοι να εργαστούμε μαζί τους προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο», κατέληξε ο κ. Κίρμπι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μαλιστα!

    Βγαλαμε τα εξης συμπερασματα:

    -Η Τουρκια ειναι "εθνος" και μαλιστα ανθρωπιστικο!!

    -Φταιει ο Ασσαντ και οχι οι καννιβαλοι τζιχαντιστες για την καταντια

    της Συριας, αλλα κατα τ'αλλα οι Αμερικανοι "δεν δειχνουν με το

    δαχτυλο"!!

    - Οι Αμερικανοι ειναι τοσο ξεφτυλισμενοι που στον βωμο των

    συμφεροντων πουλανε τους δικους τους στρατιωτες οταν οι μογγολοι

    καταρριπτουν τα ελικοπτερα τους!

    -Οι Ρωσοι θα σκανε στα γελια με τη ξεφτιλα των ΗΠΑ.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]