Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου κατηγορεί τη Συρία για… γενοκτονία!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

«Ο ανθρωπιστικός διάδρομος μεταξύ της Τουρκίας και του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, έχει κλείσει καθώς οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ επιδιώκουν να επιβάλουν μια πολιορκία που θα οδηγήσει σε λιμοκτονία την πόλη αυτή», προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της διάσκεψης των δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο, ο Davutoglu υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προσπαθούν να κάνουν στο Χαλέπι τα ίδια που έκαναν και στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια, όπου δεκάδες άνθρωποι πέθαναν από την πείνα.

"Αυτός ο ανθρωπιστικός διάδρομος βρίσκεται πλέον υπό την εισβολή αυτών των ξένων μαχητών και των δυνάμεων του καθεστώτος, με τη στήριξη των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. Αυτό που θέλουν να κάνουν σήμερα στο Χαλέπι είναι ακριβώς αυτό που έκαναν πριν στη Μαντάγια, μια πολιορκία λιμοκτονίας", συνέχισε.

Ο Davutoglu δεσμεύτηκε επίσης ότι, όποιο και αν είναι το κόστος, η "πόρτα" της Τουρκίας θα παραμείνει ανοιχτή σε όλους τους Σύρους. Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και δεκάδες χιλιάδες άλλοι βρίσκονται καθ' οδόν, υποστήριξε.

Βέβαια, ο «ανθρωπιστής» Νταβούτογλου ξεχνά αρκετά από σχετικά πεπραγμένα της Τουρκίας, η οποία παίρνει 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες, ενώ ταυτόχρονα πριν από ένα χρόνο είχε αποκλείσει το Κομπάνι και είχε καταδικάσει σε θάνατο τους κατοίκους του που δεχόταν επίθεση από τους τζιχαντιστές.
Ήταν τότε που η Τουρκία παρέταξε στρατό στα σύνορα με το Κομπάνι και δεν επέτρεπε όχι μόνο την μετακίνηση Κούρδων που ήθελαν να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών, αλλά δεν αρνιόταν και την μεταφορά εφοδίων στους εγκλωβισμένους μαχητές.
Είναι όμως η ίδια η Τουρκία που ακόμη και σήμερα παρατάσσει τον στρατό της στην Κύπρο και αρνείται οποιαδήποτε λύση (στην κατεχόμενη μεγαλόνησο) εάν δεν είναι λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.
Τέλος, ο τούρκος πρωθυπουργός ξεχνάει πως με απόφαση της κυβέρνησής του πολιορκούνται κουρδικές πόλεις μέσα στην Τουρκία, σκοτώνονται άμαχοι κα γυναικόπαιδα, ενώ υπάρχουν εντολές για μη παροχή βοήθειας ακόμη και σε τραυματισμένους, τη στιγμή που σε αυτές τις πόλεις η δική του κυβέρνηση έχει κόψει τις προμήθειες σε τροφή, σε νερό και σε ηλεκτρικό ρεύμα…

Προφανώς, ο τούρκος πρωθυπουργός, ξεχνά την λειτουργία της δικής του κυβέρνησης και θρασύτατα κατηγορεί την κυβέρνηση του Άσαντ για γενοκτονία, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως στις υπό πολιορκία πόλεις της Συρίας υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί ένοπλων τζιχαντιστών, συμμοριών και μισθοφόρων, που επιτέθηκαν στο Συριακό κράτος με σκοπό να το διαλύσουν…
Και όμως, κανένας δημοσιογράφος δεν του υπενθύμισε τι αποφάσεις και διαταγές έχει δώσει η κυβέρνηση του για όσα συμβαίνουν μέσα στην Τουρκία, αλλά και για όσα συμβαίνουν στο Ιράκ και την Συρία…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]