Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρίση “διορθώνεται” με νέα κρίση;

Η απειλή της Τουρκίας μέσω του προσφυγικού είναι τεράστια

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης με το προσφυγικό, που εξελίσσεται σε γάγγραινα της Ευρώπης, και η απαράδεκτη στάση των Ευρωπαίων, που εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση με την κατάργηση της συνθήκης του Σένγκεν αλλά και με νέα σκληρά μέτρα , που θα φτωχύνουν περισσότερο τους Ελληνες πολίτες, αποτελεί στην κυριολεξία “πυρηνική βόμβα”.

Απαιτείται μεγάλη προσοχή από τις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου, διότι η Τουρκία καιροφυλακτεί και εκμεταλλεύεται αυτές τις καταστάσεις. Η ιστορία μας διδάσκει ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους Τούρκους ηγέτες, ιδιαίτερα όταν πιέζονται από εσωτερικές κρίσεις. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα επιχειρήσει εξαγωγή των προβλημάτων του, όταν πιέζεται από το αντάρτικο του PKK, από την εσωτερική τρομοκρατία που καλύπτει ένα φάσμα από την άκρα δεξιά στην άκρα αριστερά της Τουρκίας, και από τους «δυσαρεστημένους» συμμάχους του Τούρκου προέδρου, που εντάχθηκαν στις τάξεις του ISIS. Η γειτονική χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου, και οι εσωτερικές απειλές έχουν πολλαπλασιαστεί. Ο Ερντογάν είναι ένας “ανισόρροπος” ηγέτης και η οξεία κλειστοφοβία που τον ταλαιπωρεί του εντείνει τα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Η ιστορία διδάσκει ότι η κατά καιρούς εσωτερική πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα έφερε ξενοκίνητες δικτατορίες και οδήγησε σε εθνικές καταστροφές.

Η δικτατορία στην Ελλάδα κατέρρευσε λόγω της τραγωδίας της Κύπρου, όχι λόγω της αντιδικτατορικής πάλης των πολιτών την οποία σέβομαι και τιμώ… Επέστρεψε η Δημοκρατία, αλλά μέχρι και σήμερα το 40% της Κύπρου παραμένει υπό τουρκική κατοχή.

Προσωπικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Ταγίπ Ερντογάν και στους υπαλλήλους του, οι οποίοι διακατέχονται από φανατισμό ισλαμισμό και αρρωστημένο εθνικισμό. Γενικά οι φανατικοί είναι επικίνδυνοι άνθρωποι. Πολύ περισσότερο όσοι κυριαρχούνται από θρησκευτικό εθνικισμό, όπως οι ηγέτες και τα μέλη του κόμματος του Προέδρου της Τουρκίας.

Πρέπει να διαψεύσουμε αυτό το δήθεν «γεγονός» ότι οι κρίσεις λύνονται με …μεγαλύτερες κρίσεις. Η Ελλάδα μόλις και που αντέχει την οικονομική κρίση, που δημιούργησαν οι Ελληνες πολιτικοί και κράτησαν ζωντανή με τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους οι δανειστές. Μία εθνική κρίση, που μόνο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει, θα αποτελούσε μέγα κτύπημα για τη χώρα. Οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τις ιδεολογικές διαφορές, που στον 21ο αιώνα της παγκοσμιοποίησης έχουν καταντήσει ανέκδοτο, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό της Ελλάδας. Το αντίθετο είναι ως να ρίχνουν νερό στο μύλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι Ελληνες πολίτες δεν αντέχουν τον άνευ προηγουμένου “οικονομικό πόλεμο” εναντίον της χώρας και των ιδίων. Το συλλαλητήριο της Πέμπτης έδειξε ότι η οργή ξεχειλίζει. Απαιτείται ενότητα του δημοκρατικού τόξου, απ’ όλα τα κόμματα (εκτός της οργάνωσης των ναζί) για να σωθεί η Ελλάδα.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]