Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "τρελός σουλτάνος" σπρώχνει το ΝΑΤΟ σε παγκόσμια σύρραξη

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την αποφασιστικότητα της Άγκυρας και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, να πιέσει με κάθε μέσο το ΝΑΤΟ θέτοντας ζήτημα ρώσικης επιθετικότητας εκτός από την Συρία, σε Ουκρανία, Γεωργία και Βαλτικές χώρες, με τελική αναπόφευκτη στόχευση την παγκόσμια σύρραξη, προβάλλει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak με ένα χαρακτηριστικό κυριακάτικο άρθρο με τον τίτλο «Suriye NATO nun son sınavı», δηλαδή, «Η Συρία το τελευταίο τεστ του ΝΑΤΟ».

Όπως αναφέρεται, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι εξοργισμένος με την μέχρι τώρα μετριοπαθή στάση του ΝΑΤΟ στην αυξανομένη ρωσική επιθετικότητα και στην μη στήριξη της Τουρκίας πλην της Γερμανίας, στο μεγάλο πόλεμο της κατά της «τρομοκρατίας», βλέπε κατά του κουρδικού λαού.

Αλλά ο Ερντογάν δεν αρκείται μόνο στο πρόβλημα της Συρίας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ληφθούν μέτρα κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, της «παράνομης» κατοχής της Κριμαίας, και του διωγμού, όπως υποστηρίζει, των Τατάρων της χερσονήσου.
Πέραν τούτων θα καταγγείλει την επιθετικότητα της Ρωσίας στις Βαλτικές χώρες και στην Γεωργία, ενώ θα ζητήσει την καταδίκη της στάσης της Ρωσίας στην Μολδαβία (στην οποία η Τουρκία έχει βλέψεις εξαιτίας της μειονότητας των Γκακαούζων, τους οποίους οι Τούρκοι θεωρούν ανιστόρητα δικούς τους), όπου «εμποδίζει» το κράτος αυτό να ενωθεί με την βορειοατλαντική συμμαχία.

Συμπαραστάτη σε αυτές τις καταγγελίες, που αν βρουν ανταπόκριση η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί σε παγκόσμιο όλεθρο, ο Ερνογάν πιστεύει ότι έχει την κυρία Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, François Hollaande, ενώ πνέει μένεα κατά του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της περαιτέρω έντασης με την Ρωσία εξαιτίας της κρίσης των σχέσεων Τουρκίας Ρωσίας.

Γεγονός είναι, σε όσους παρακολουθούν εκ του σύννεγυς τις εξελίξεις στην Τουρκία, ότι ο Ερντογάν καλλιεργεί καθημερινά από όλα τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ ένα ξέφρενο αντιρωσικό εθνικιστικό κλίμα, με επισκέψεις σε στρατιωτικές βάσεις και με πύρινους φιλοπολεμικούς λόγους και παρά τις προειδοποιήσεις πολλών πρώην συντρόφων του, όπως ο πρώην πρόεδρος, Αμντουλάχ Γκιούλ και ο πρώην αντιπρόεδρος της ισλαμικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, φέρεται απρόβλεπτος ικανός για όλα.

Να μην ξεχνάμε ότι το «πληγωμένο θηρίο» είναι ότι πιο επικίνδυνο.
Και στην περίπτωση του σουλτάνου, πραγματικά «λυσσασμένο».

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]