Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαύρο τέλος

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Ημέρες μαύρου τέλους διανύει η Ελλάδα.

Επειτα από μία πτώχευση και τρία επάλληλα προγράμματα σκληρότατης λιτότητας, που αντί να την βοηθήσουν την τσάκισαν τόσο δημοσιονομικά όσο και αναπτυξιακά και κοινωνικά, η χώρα λυγίζει πλέον κάτω από το βάρος του προσφυγικού ζητήματος, αδύναμη να προφυλάξει τον εαυτό της τόσο από τα κύματα προσφύγων που την κατακλύζουν, όσο – ίσως και περισσότερο – από την υποκρισία των «εταίρων» και την «αλληλεγγύη» που για άλλη μία φορά αυτοί επέδειξαν.

Αυτό το τραγικό για τον τόπο παραμύθι αυτής της δήθεν «αλληλεγγύης», το οποίο εξελίσσεται δραματικά εδώ και έξι χρόνια, έφτασε τώρα στο αποκορύφωμα αλλά και στην πλήρη απογύμνωσή του με τους «εταίρους» να καρφώνουν το τελευταίο καρφί της ελληνικής καταστροφής.

Ακόμα και ο έγκυρος διεθνής Τύπος έχει γεμίσει πια από χθες με εκτιμήσεις και πληροφορίες που δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει: η Wall Street Journal αναφέρεται σε συγκεκριμένες πλέον πληροφορίες για ένα κρυφό, ως τώρα, Σχέδιο Β, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάστηκε ο εγκλωβισμός των προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ, την ίδια ώρα, σημαντικές γερμανικές εφημερίδες κάνουν πια λόγο για το δίπολο «σωτηρία Μέρκελ – καταστροφή Ελλάδας» καθώς στην πολιτική που ασκείται σε «ευρωπαικό» επίπεδο δεν βλέπουν τίποτε άλλο παρά την προσπάθεια του Βερολίνου να αποκρούσει το προσφυγικό που κοντεύει να καταπιεί τη γερμανική κυβέρνηση.
Κι αυτό παρά φυσικά τα λόγια εφησυχασμού που εκπορεύονται από την πρωτεύουσα της Γερμανίας αλλά που, φυσικά, δεν πείθουν πλέον απολύτως κανέναν, ειδικά την ώρα που με πρωτοβουλία της Αυστρίας κλείνουν τα σύνορα.

Και η Ελλάδα απλώς τα παρακολουθεί όλα αυτά ανήμπορη πια να κάνει το παραμικρό. Απλώς παρακολουθεί την Τουρκία να έχει μετατρέψει το προσφυγικό σε ελληνική εθνική καταστροφή, το Αιγαίο να έχει αποκτήσει ξαφνικά μία εκτεταμένη γκρίζα ζώνη, το Καστελόριζο να έχει ουσιαστικά χάσει πια την ελληνική πλειοψηφία όσων βρίσκονται πάνω στο νησί και τη διεθνή απομόνωση να καλπάζει με συνέπειες από τις οποίες δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα.

Εν μέσω αυτής της φοβερής πολλαπλής καταστροφής είναι πάντως βέβαιο ότι η Ιστορία δεν θα χαριστεί σε αυτούς που έφτασαν την Ελλάδα ως εδώ.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :


  1. Εν μέσω αυτής της φοβερής πολλαπλής καταστροφής είναι πάντως βέβαιο ότι η Ιστορία δεν θα χαριστεί σε αυτούς που έφτασαν την Ελλάδα ως εδώ."
    ΕΛΠΙΖΩ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ....ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μας σωζει ουτε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ........ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην περιμένετε σωτηρία από ανθρώπους και συστήματα. Όσο κι αν σας φαίνεται ουτοπικό και καθόλου σύγχρονο η ....μοντέρνο, τραβάμε όσα τραβάμε γιατί απομακρυνθηκαμε από τον Ορθόδοξο τρόπο ζωης. Δεν γενναμε, χανονται γενιές Ελλήνων στις εκτρώσεις, το ρίξαμε στη σαρκολατρεια και τη καλοπέραση και δίνουμε χείριστο παράδειγμα στα νέα παιδιά που έμαθαν να μη σέβονται τίποτα.
    Με τα δύσκολα που ήρθαν προσπαθεί ο Θεός να μας συνεφέρει πριν επέμβει ο Ίδιος. Πόσοι θα το καταλάβουν και θ αλλάξουν ροτα; θα φανεί εκ του αποτελέσματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]