Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία υπό το βλέμμα της ρωσικής αεροπορίας

Η Ρωσία θα εκτελέσει πτήσεις παρατήρησης πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, στο πλαίσιο της Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών, δήλωσε ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, αναφέρει το «TASS».

«Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών, μια ρωσική ομάδα επιθεωρητών θα πραγματοποιήσει πτήση παρατήρησης με ένα An-30B πάνω από την Τουρκία», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για την μείωση των πυρηνικών όπλων, Sergey Ryzhkov.

Η πτήση παρατήρησης θα πραγματοποιείται από την 1η Φεβρουαρίου έως την 5η Φεβρουαρίου 2016, διευκρίνισε ο κ. Ryzhkov, ενώ πρόσθεσε πως το μέγιστο εύρος της πτήσης θα είναι 1.900 χιλιόμετρα.

Αυτή θα είναι η πρώτη πτήση παρατήρησης της Ρωσίας πάνω από τον εναέριο χώρο μέλους της Συνθήκης των Ανοικτών Ουρανών το 2016.

Ο κ. Ryzhkov δήλωσε πως η πτήση παρατήρησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο πτήσης, και Τούρκοι εμπειρογνώμονες που θα βρίσκονται στο αεροσκάφος θα επιβλέπουν τη χρήση του εξοπλισμού και για να βεβαιωθούν για την τήρηση των διατάξεων της Συνθήκης.

Η Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών υπεγράφη στις 24 Μαρτίου 1992 στο Ελσίνκι και καθιέρωσε ένα καθεστώς άοπλων πτήσεων παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 κρατών-μελών της, στην πλειοψηφία τους μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Γεωργία, η Βοσνία, καθώς και η Σουηδία και η Φινλανδία.

Η Ρωσία επικύρωσε τη Συνθήκη στις 26 Μαΐου του 2001 και τέθηκε σε ισχύ την 1/1/2002, καθιερώνοντας πτήσεις παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 μελών της για να προωθήσει τη διαφάνεια στα θέματα των στρατιωτικών δυνάμεων και των δραστηριοτήτων.

Τα βασικά καθήκοντα της συνθήκης είναι η ανάπτυξη της διαφάνειας, η τήρηση των συμφωνιών για τον έλεγχο των όπλων, και την πρόληψη των κρίσεων στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και άλλων διεθνών οργανισμών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]