Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το υπουργείο Άμυνας εξετάζει τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης

Σχεδιάζουν να γεμίσουν με κέντρα 
λαθρομεταναστών ολόκληρη την χώρα! 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η πιθανότητα δημιουργίας νέων κέντρων μετεγκατάστασης προς προώθηση προσφύγων-μεταναστών, σε άλλες περιοχές εξετάζεται για τον διαχωρισμό των εθνοτήτων, διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή πληροφορίες περί δημιουργίας νέων κέντρων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για hot spots αλλά για relocation camps (κέντρα μετεγκατάστασης, δηλαδή μεταφοράς τους στην ηπειρωτική χώρα, η οποία αναμένεται να γεμίσει με άγνωστο αριθμό τέτοιων κέντρων, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα περίπου 1,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες και πρόσφυγες).

Οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν ότι γίνονται συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Εξάλλου, όσον αφορά στο επιχειρησιακό σχέδιο για την επιτήρηση - έλεγχο των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ επισήμαναν την απαράβατη αρχή του ΝΑΤΟ οι αποφάσεις να λαμβάνονται με ομοφωνία.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομοφωνία στο επίπεδο της στρατιωτικής επιτροπής - η οποία καταρτίζει το εν λόγω σχέδιο- τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στην επιτροπή μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρέσβεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία θέτει ζητήματα στο υπό κατάρτιση από την στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ επιχειρησιακό σχέδιο της Συμμαχίας, προσπαθώντας να αναιρέσει με αυτόν τον τρόπο τη θετική θέση της στην συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ - σε επίπεδο υπουργών 'Αμυνας- για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο πρέσβεων τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στο συμβούλιο των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ. Οπότε, όλοι μπορούν να αντιληφθούν πως οι αποφάσεις στο Αιγαίο θα παίρνονται γραφειοκρατικά, χωρίς καμία ανάμιξη της Ελλάδας και θα είναι -τουλάχιστον- χρονοβόρες.
Το τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Τουρκία αξιώνει κάποια περίπτωση έρευνας και διάσωσης σε αμφιβητούμενα (από την πλευρά της) θαλάσσια ύδατα, φαίνεται πως δεν απασχολεί κανέναν...! Κι ας γνωρίζουμε όλοι (ή σχεδόν όλοι) πως η Τουρκία θα "στήσει" περιπτώσεις έρευνας (έχοντας "τυχαία" δικά της πλοία σε περιοχή άμεσης επέμβασης για διάσωση ναυαγών) και διάσωσης σε ελληνικά θαλάσσια ύδατα που η ίδια αμφισβητεί...

Καθίσταται πλέον σαφές, στον απόλυτο βαθμό, πως αυτοί που κυβερνούν την χώρα δεν κατανοούν ούτε στον ελάχιστο βαθμό πως την οδηγούν σε απόλυτη καταστροφή. Όλως τυχαίως, είναι οι ίδιοι που μερικούς μήνες πριν διαλαλούσαν "ευτυχώς που μείναμε στην Ευρώπη και οι μετανάστες - πρόσφυγες δεν μένουν στην Ελλάδα αλλά μετακινούνται σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης"... Αυτές τους οι δηλώσεις είναι και το χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοητικής τους ικανότητας. Εκτός και εαν γνώριζαν πως οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές ή... επεδίωκαν να οδηγήσουν τα αποτελέσματα σε αυτό που σήμερα συμβαίνει στη χώρα, οπότε κάθε άλλο παρά νοητικώς προβληματικοί είναι, αφού όλοι γνωρίζουμε πως "ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού"... Στην περίπτωση της (μετ)εγκατάστασης των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, όλοι επίσης γνωρίζουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι η αλλοίωση της ταυτότητας της χώρας. Και δεν τολμούμε να αναφερθούμε τι θα συμβεί εάν και όταν αυτοί οι λαθρομετανάστες - πρόσφυγες (που θεωρούνται επικίνδυνοι από όλη την Ευρώπη, πλην της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου) αποφασίσουν να κινηθούν απειλητικά κατά των πολιτών και κατά της χώρας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]