Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το “τυράκι και η φάκα” των Ευρωπαίων στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες!

Λεφτά για… πάρκινγκ ψυχών;

Το τυράκι και η φάκα. Όταν οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να ανοίξουν το πορτοφόλι τους καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί. Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα λόγω του προσφυγικού. «Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έναν μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό.

Αν συνδέσουμε αυτή την ανακοίνωση με πληροφορίες που ήδη διακινούνται προς τα ΜΜΕ για ελληνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με το οποίο ζητάμε 450.000.000 ευρώ για να διαχειριστούμε 100.000 πρόσφυγες μέσα στο επόμενο εξάμηνο, συμπεραίνουμε πως κάτι τρέχει.

Δεν πρέπει να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι την ελληνική ζημιά; Θα έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει. Όχι μόνο με 450 εκατομμύρια όπως λένε οι πληροφορίες,αλλά με πολύ περισσότερα! Οι οικονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υπολογίσει ότι η οικονομική μας επιβάρυνση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το θέμα όμως είναι πως οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την κάλυψη της ελληνικής οικονομικής επιβάρυνσης και πως ακριβώς έχουν στο μυαλό τους το “σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης”.

Έχοντας την εξάχρονη εμπειρία της ευρωπαϊκής λογικής του παραλόγου, θα πρέπει να είμαστε καχύποπτοι και προσεκτικοί.

Αν οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι με 450.000 εκατομμύρια ή ακόμη και με πολύ υψηλότερο ποσό θα μετατρέψουν τη χώρα σε “πάρκινγκ” ανθρώπων, είναι καλύτερα η Αθήνα να μην μπει καν στην συζήτηση. Γιατί το κόστος που τελικά θα πληρώσει θα είναι πολλαπλάσιο.

Η Ελλάδα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά με την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά της. Το ζητούμενο δεν είναι να πληρωθεί ή να πληρώνεται απλώς ως φιλοξενούσα χώρα, αλλά να ανακουφιστικεί οριστικά από έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Αυτό είναι το θέμα.

Οι Ευρωπαίοι έχουν δείξει ότι δεν θέλουν να φιλοξενήσουν ούτε έναν πρόσφυγα και μετανάστη. Και είναι διατεθειμένοι να… πληρώσουν και κάτι! Δεν πρέπει να δεχτούμε αυτή τη “λογική”. Δεν μπορεί η Ελλάδα η οποία στηρίζεται οικονομικά μόνο στον τουρισμό της αυτά τα χρόνια της κρίσης να δεχτεί έναντι οποιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος την μετατροπή της σε απέραντο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε στην Ευρώπη.

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ιστορία έχει να μας διδάξει ένα πράγμα: τα συρματοπλέγματα δεν εμποδίζουν τους μεταναστεύοντες πληθυσμούς τελικά. Οι δε πληθυσμοι αυτοί θσ καταληξουν εκεί που θέλουν, στην πλεοψηφια τους, στην δυτική Ευρώπη. Εκεί δεν θα αφομοιωθούν, άλλά θα δημιουργήσουν θύλακες που θα λειτουργούν διαλυτικά στις τοπικές κοινωνίες. Για μια ακόμη φορά οι λαοί με την αδράνειά τους θα πληρώσουν για τους άφρονες πολιτικούς που κυβερνούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]