Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ενάμιση πόδι στη δραχμή…

Κάθε ημέρα που περνάει κυλάμε όλο και πιο βαθιά στον βούρκο. Οι πιθανότητες να γλιτώσουμε το πνίξιμο στη λάσπη είναι απειροελάχιστες και η μόνη σανίδα σωτηρίας που υπάρχει δίπλα μας είναι εκείνη του… Δόκτωρ Σόιμπλε! Είμαστε με το ενάμιση πόδι στο παράλληλο νόμισμα και πιθανότατα με τις ευλογίες μιας… κυβέρνησης συνεργασίας. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Με την ανθρωπιστική βοήθεια του Σόιμπλε θα έχουμε βενζίνη και φάρμακα! Θα μας κρατούν, δηλαδή, στη ζωή με τον αναπνευστήρα. Η Ευρώπη του διαφωτισμού και της δημοκρατίας ετοιμάζεται να μας τραβήξει την πρίζα. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα φρόντισε να δώσει στους θιασώτες της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων όλα εκείνα τα επιχειρήματα που χρειαζόντουσαν για να μας μετατρέψουν και πάλι σε πειραματόζωο. Κινδυνεύουμε να εγκαταλείψουμε τον μάταιο κόσμο του δυτικού πολιτισμού για λόγους βλακείας…

Οι περικοπές στις συντάξεις είναι το μεγάλο αγκάθι. Είναι το κεφάλαιο εκείνο που η ανάγνωσή του θα αποκαθηλώσει στα μάτια τους λαού όλους εκείνους που του είχαν τάξει τον ουρανό με τα άστρα... Η Νέα Δημοκρατία νομίζει ότι θα ξεφύγει, επειδή θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα μέτρα. Και για να μην γίνει κάποιο λάθος και πέσει η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει μέχρι του σημείου να τους αφήσει μόνους στη Βουλή! Η «στρατηγική επιλογή» του «ώριμου φρούτου» είναι ένα μεγάλο λάθος…

Το συνταξιοδοτικό θα στήσει στον τοίχο όλες εκείνες τις κυβερνήσεις που δεν θα θελήσουν να πουν την αλήθεια. Ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ότι ένας (1) εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενος δεν μπορεί να συντηρεί 3,2 συνταξιούχους, ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους. Ο μόνος τρόπος για να μπερδέψουν την τράπουλα είναι να εγκαταλείψουμε το ευρώ. Όχι γιατί έτσι θα σωθούν οι συντάξεις ή η Ελλάδα, αλλά επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν να κρύβουν την αλήθεια στους ιθαγενείς για λίγο ακόμη καιρό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πιθανότητα να τραβήξει μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν και να βγει μπροστά λέγοντας σε όλους την αλήθεια. Ακριβώς όπως έκανε ο πατέρας του. Να πει τα σύκα - σύκα και την σκάφη - σκάφη. Κι όποιος θέλει ας ακολουθήσει. Αν ο ελληνικός λαός θελήσει να συνεχίζει να πιστεύει σε παραμύθια και σε Αλέξηδες, ας πέσουμε στον γκρεμό να τελειώνουμε. Ένας λαός που δεν θέλει να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες του, είναι καταδικασμένος σε θάνατο. Αν αυτό πρόκειται να συμβεί, ας συμβεί μία ώρα πιο νωρίς. Όχι όμως με τη δική μας υπογραφή!

Η λύση δεν μπορεί να είναι η Οικουμενική ή μία κυβέρνηση με νέους εταίρους, πέραν εκείνων της ψεκασμένης δεξιάς. Η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική. Η κυβέρνηση καλείται να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί, ας πάμε σε εκλογές και ο νέος συσχετισμός δυνάμεων ας αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αντί αυτού, του προφανούς, θα δοκιμάσουν κάθε πιθανή λύση για να μείνουν στην εξουσία. Μόνο που αυτό σημαίνει διπλό νόμισμα. Πολύ απλά διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βγει ο λογαριασμός…

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η λύση είναι μια: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων, λογιστικός έλεγχος του χρέους και παραδειγαμτική τιμωρία όλων των συμμετείχαν στο ξεπούλημα και την καταστροφή της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πιθανότητα να τραβήξει μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν και να βγει μπροστά λέγοντας σε όλους την αλήθεια. Ακριβώς όπως έκανε ο πατέρας του. Να πει τα σύκα - σύκα και την σκάφη - σκάφη."

    ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ!

    ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟ

    ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!!

    Ποση ξεφτιλα, Θεε μου!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ακριβώς όπως έκανε ο πατέρας του" _ "Σε 10 χρόνια σιγά μη θυμούνται το όνομα."

      Διαγραφή
  3. Ο Κουλης σου εχει χεσμενη την φωλια του απο τα γενοφασκια του αρθρογραφε και εσυ εχεις μεσανυχτα , εκτος εαν εισαι και συ απο εκεινους τους βαλτους και ξερεις την αληθεια αλλα παπαρολογεις για να κρατησεις κοιμησμενους τους Ελληνες μεχρι την στερνη τους ωρα .
    Ομως εχουν γνωση οι φυλακες και κοντα ειναι η ωρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]