Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά της και η Ολλανδία

Οι ολλανδικές αρχές έχουν εντείνει την παρακολούθηση των οχημάτων που περνούν τα σύνορα της χώρας, δήλωσε σήμερα ένας υπουργός της κυβέρνησης, την ώρα που και άλλα ευρωπαϊκά κράτη ενισχύουν τους μεθοριακούς ελέγχους τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την μεταναστευτική κρίση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ολλανδική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αναπτύξει κινητές μονάδες συνοριοφυλάκων σε αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρομικές γραμμές, ώστε να εντοπίζονται οι μετανάστες και να διαχωρίζονται από τους αιτούντες άσυλο.

“Εκείνα τα μέτρα βοήθησαν, όμως βλέπαμε ακόμη να συλλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι διακινητές και να έρχονται άνθρωποι από ασφαλείς χώρες, που δεν δικαιούνται άσυλο”, είπε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ασφαλείας και Δικαιοσύνης Κλάας Ντάικχοφ.

Το 2015 η Ολλανδία υποδέχτηκε 200.000 μετανάστες, αριθμός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε μια χώρα που κάποτε ήταν γνωστή για τη γενναιοδωρία της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που ακολουθούσε. Τη δεκαετία του 1960, σε μια περίοδο υψηλής ανάπτυξης, η χώρα είχε ανοίξει τα σύνορά της σε μετανάστες εργάτες από την Τουρκία και το Μαρόκο.

Επιβραδύνοντας την κίνηση στα σύνορα, η αστυνομία ελπίζει ότι θα μπορεί να εντοπίζει ευκολότερα τα οχήματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, διευκρίνισε ο Ντάικχοφ. Πέρσι, οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν 330 ανθρώπους με την υποψία ότι ήταν διακινητές. Τα νέα μέτρα σημαίνουν ότι αυτοί που φτάνουν στην Ολλανδία από χώρες που θεωρούνται ασφαλείς αλλά και εκείνοι που έχουν αιτηθεί άσυλο σε άλλα κράτη μπορεί να δουν το ταξίδι τους να σταματάει στα ολλανδικά σύνορα.

Οι μετανάστες από χώρες που χαρακτηρίζονται ασφαλείς, με βάση τα ευρωπαϊκά κριτήρια, δεν δικαιούνται άσυλο επειδή δεν θεωρείται ότι κινδυνεύουν από πολέμους ή βασανιστήρια στον τόπο καταγωγής τους.

Ο σκοπός δεν είναι να επιβληθούν και πάλι οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο Ντάικχοφ. “Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την Ελλάδα και την Τουρκία για το κλείσιμο των συνόρων, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας”, πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Άμστερνταμ, Ολλανδία
Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]