Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία πιο μισητή αλλά και αξιόπιστη χώρα της Ευρώπης...


Που όμως κατευθύνεται ολοταχώς σε... φούντο!

Μια δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Pew που δημοσιεύει ο Economist, αποδεικνύει ότι αυτό που όλο και περισσότεροι υποπτευόμαστε τείνει να γίνει πραγματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε άλλο παρά στέρεη μπορεί να θεωρηθεί. Αντιθέτως όλο και περισσότερο το οικοδόμημα που έχει μετατραπεί σε… ερείπιο εκτός από το… γερμανικό ρετιρέ, μοιάζει έτοιμο να καταρρεύσει.

Οι αριθμοί που προέκυψαν από την δημοσκόπηση, θα λέγαμε ότι μάλλον είναι αναμενόμενοι. Η Γερμανία είναι μακράν… η πιο μισητή χώρα για τα περισσότερα κράτη της ΕΕ.
Σχεδόν όλοι τη θεωρούν υπεύθυνη για την αποτυχία της Ελλάδας να βγει από τη κρίση και άπαντες τη κατηγορούν για την λάθος πολιτική λιτότητας που επιβάλλει.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, σε οκτώ χώρες το ποσοστό εκείνων που απάντησαν ότι είναι πλέον κατά της νομισματικής ένωσης είναι μεγαλύτερο απ' ότι ένα χρόνο πριν!

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες θεωρούν πια προτιμότερο να “βαδίσουν μόνοι τους παρά μαζί με όλους τους άλλους”.

Η Γερμανία θεωρείται, βέβαια από χώρες πιο κοντά σ΄ αυτή, ως το πιο αξιόπιστο κράτος αν και γι΄ αυτό υπάρχει… διχασμός. Στην Πολωνία για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι που έχουν τις αναμνήσεις του ναζισμού δεν θέλουν να την ακούν, αλλά οι νεότεροι την θαυμάζουν ως χώρα.

Ιδού ο πίνακας που δημοσιεύει ο Economist.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]