Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρέντσι: "Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν την Ευρώπη"

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

«Όποιος θέλει να καταστρέψει τη Συνθήκη Σένγκεν θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη και δεν θα του το επιτρέψουμε», δήλωσε ο κ. Ρέντσι από το νησί Βεντοτένε της κεντρικής Ιταλίας, όπου το 1944 πολιτικοί εξόριστοι, εχθροί του φασισμού είχαν συγγράψει το πρώτο Μανιφέστο για μια ενωμένη Ευρώπη.

«Είμαστε εδώ για να πούμε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ταυτίζεται μόνον με μια ξεθωριασμένη συζήτηση σχετικά με τους περιορισμούς και δεσμεύσεις, αλλά πρέπει να γίνει και πάλι ένα μεγάλο όραμα. Η Ευρώπη κινδυνεύει να γκρεμιστεί όταν χάνει την σημασία της η ίδια η ταυτότητά της», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «το μέλλον της Ευρώπης δεν έχει ακόμη γραφτεί και για τον λόγο αυτό χρειάζεται την Ιταλία όχι ως διεκδίκηση αλλά ως αξιοπρέπεια εκείνου που έχει επίγνωση της ιστορίας του».

«Δεν κάνουμε νάζια και δεν πρόκειται για την διεκδίκηση ενός επιβεβλημένου εθνικού συμφέροντος. Προσπαθούμε να ξαναδώσουμε στην Ευρώπη τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει» είπε με έμφαση ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, εξέφρασε την προσδοκία «να μην εκτεθεί, το ευρωπαϊκό ιδεώδες, σε λεκτικές συγκρούσεις χαμηλού επιπέδου και σε εσωτερικές διαφορές οι οποίες ενισχύουν τον λαϊκισμό και την δημαγωγία».

Οι αιχμές του ιταλού πρωθυπουργού είναι σαφείς και στρέφονται κατά συγκεκριμένων προσώπων και ομάδας που δρα στο εσωτερικό της Ευρώπης. Και όσα καταγγέλλει ο κ. Ρέντσι αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, αφού τα τελευταία χρόνια (της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης), έχει γίνει αισθητό πως συγκεκριμένοι κύκλοι (ομόκεντροι του Βερολίνου) λειτουργούν σε αντιευρωπαϊκά πρότυπα (αγγίζοντας τον τυχοδιωκτισμό) καταστρέφοντας την ευρωπαϊκή ταυτότητα, ενώ εκμεταλλευόμενοι την λαθρομετανάστευση επιβάλλουν μία λίαν επικίνδυνη πολιτική για την ταυτότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης συνεισφέροντας έτσι στην πολιτική πόλωση και την δημιουργία ακραίων πολιτικών τάσεων εντός της Ευρώπης.

Ο κ. Ρέντσι, αντιλαμβανόμενος πως κάποιοι αποφάσισαν από τη μία πλευρά να "κάνουν ταμείο" και ταυτόχρονα να βυθίσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο στο νεοναζισμό, στέλνει σαφές μήνυμα στην ομάδα των τυχοδιωκτών - νεοναζί που βρίσκονται στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, τονίζοντάς τους πως δεν θα του επιτρέψει να καταστρέψουν (ξανά) την Ευρώπη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]