Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Έρευνα για τηλεοπτική "προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας"


Η τουρκική δικαιοσύνη άρχισε σήμερα τη διενέργεια έρευνας για "προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας" σε βάρος δημοφιλούς τουρκικής εκπομπής λόγου που κατηγορείται ότι μετέδωσε το τηλεφώνημα τηλεθεάτριας η οποία εξέφραζε ανησυχία για τις απώλειες αμάχων που προκαλούνται εξαιτίας των μαχών μεταξύ του στρατού και των κούρδων ανταρτών.

Το βράδυ της Παρασκευής, μια γυναίκα τηλεφώνησε στην εκπομπή "Beyaz Show" του τηλεοπτικού δικτύου Kanal D που μεταδιδόταν ζωντανά, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις επιπτώσεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στη νοτιοανατολική χώρα, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

"Ξέρετε τι συμβαίνει στην ανατολική Τουρκία;" ρώτησε η τηλεθεάτρια, που δήλωσε ότι είναι εκπαιδευτικός και το όνομά της είναι Αϊσέ Τσελίκ. "Κόσμος υποφέρει από την πείνα και τη δίψα, κυρίως παιδιά. Σας παρακαλώ, επιδείξτε ανθρωπισμό και μην μένετε σιωπηλοί", πρόσθεσε.

Με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων, ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία περικύκλωσαν τον περασμένο μήνα τις πόλεις Τσιζρέ, Σιλώπη και την ιστορική συνοικία της μεγάλης πόλης Ντιγιάρμπακιρ, όπου ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, για την εξουδετέρωση οπαδών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, στις επιχειρήσεις αυτές περισσότεροι από 70 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Συγκινημένος από την έκκληση της Τσελίκ, ο παρουσιαστής του "Beyaz Show", ο Βαγιαζίτ Οζτούρκ, ζήτησε από τους καλεσμένους του να την χειροκροτήσουν, κάτι που εξόργισε χρήστες του Διαδικτύου που τάσσονται κατά του κουρδικού ζητήματος ή υποστηρίζουν την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση.

"Πρέπει να σκοτώνουν αυτούς που σημαδεύουν με τα όπλα τους το κεφάλι των στρατιωτών μου. Καταδικάστε πρώτα την τρομοκρατία πριν υποστηρίξετε την Αϊσέ", αντέδρασε μέσω Twitter η χρήστρια Μπούσρα Γιζίτ.

Ένδειξη ακραίας πόλωσης στη χώρα, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου απάντησαν με μηνύματά τους στα ίδια μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υπερασπιστούν την εκπαιδευτικό.

"Δεν προσπαθούν μόνο να τρομάξουν την εκπαιδευτικό Αϊσέ αλλά και όλους εκείνους που μπορεί να συμφωνούν με αυτήν", δήλωσε με λύπη ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (φιλοκουρδικό HDP).

Η αντιπαράθεση διογκώθηκε σε σημείο που να αναγκαστεί το δίκτυο Kanal D, το οποίο ανήκει στον όμιλο Dogan, όπου ανήκει επίσης η εφημερίδα Hurriyet, να αρνηθεί οποιαδήποτε συμπάθεια για το PKK. "Το δίκτυό μας παραμένει στο πλευρό του κράτους για να καταδικάσει την τρομοκρατία", ανακοίνωσε η διεύθυνση του Kanal D.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε, ωστόσο, σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Kanal D για "προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας". Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας εισαγγελέας του Ντιγιάρμπακιρ άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος της "υποτιθέμενης εκπαιδευτικού".

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει υποσχεθεί να εξαλείψει το ΡΚΚ, διέταξε πρόσφατα τη διενέργεια πολλών ερευνών για "προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας" σε βάρος μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]