Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «στρατευμένη» σάτιρα του Λαζόπουλου


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας   

Ο Δημιουργός έδωσε στα ζώα τα δόντια, τα αγκάθια και το δηλητήριο, για να αμύνονται, να επιβιώνουν.Στον άνθρωπο έδωσε τον λόγο.Άλλοι τον χρησιμοποιούν για την αγάπη, την δημοκρατία, την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη.Άλλοι για να βρίζουν, να διαβάλουν, να συκοφαντούν, να κατευθύνουν και να διαμορφώνουν συνειδήσεις για ιδιοτελείς σκοπούς. 

Ανυπομονώ να ακούσω τον Λαζόπουλο να σχολιάζει στο τσαντίρι του: 
Την πώληση των Αεροδρομίων στους «μισητούς» Γερμανούς της Fraport AG − Slentel Ltd. 
Την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που θα γίνει μέσα στο 2016. 
Την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, παρέα με τους αρχαιολογικούς του χώρους, σε Τούρκους και Κουβετιανούς. 
Την αύξηση των τελών κυκλοφορίας. 
Τους πλειστηριασμούς και «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». 
Την μείωση του επιδόματος θέρμανσης. 
Την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. 
Την «μικρή» μείωση κατά 20% των επικουρικών συντάξεων, όπως προκλητικά είπε ο Φλαμπουράρης.
Την αύξηση του ΦΠΑ.
Τα προαπαιτούμενα που ψηφίζονται με αντισυνταγματικό τρόπο στην βουλή. 
Τα εργασιακά.
Το ασφαλιστικό. 
Την αύξηση της φορολογίας στους αγρότες.  

Για να μην πάμε πιο πίσω… 

Τι έχει να πει σήμερα για το «σκίσιμο» του μνημονίου και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που χάθηκε στα Τέμπη. 
Για την στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με τους αποτυχημένους να εκλεγούν υποψήφιους βουλευτές και τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ. 
Την επάνδρωση της κρατικής μηχανής με  αδέλφια, ξαδέλφια συντρόφους επί κλίνης και μπατζανάκηδες. 
Για τα σκάνδαλα με τα πόθεν έσχες, τις αδήλωτες καταθέσεις, τα αφορολόγητα εισοδήματα και τις τεχνικές εταιρίες.  
Για την απουσία εδώ και ένα χρόνο των αναφορών του, στο «ακηδεμόνευτο» κίνημα του «δεν πληρώνω» που με τόσο πάθος υποστήριζε. Γιατί ενώ οι μπάρες είναι κατεβασμένες ο κόσμος απουσιάζει; Καταργήθηκαν τα διόδια και δεν το ξέρω; 
Για τους «αυθορμήτως» προσερχόμενους στις πλατείες αγανακτισμένους, που τους καλούσε στα τσαντίρια του, όταν ψήφιζαν οι προηγούμενοι καραγκιόζηδες στην βουλή τα προαπαιτούμενα των δικών τους μνημονίων;
Για τους «επαναστάτες» των Σκουριών; 
Που τους είχε υπό την προστασία του. 
Που πήγαν τα ναυλωμένα πούλμαν με τους «μπουρλοτιέρηδες»;
Γιατί δεν καλούνται  πια στις εκπομπές του, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, επαγγελματικών κλάδων, σωματείων εργαζομένων και συνδικαλιστές για να αναδείξουν τα δίκαια αιτήματα τους; 
Γιατί έχουν εξαφανιστεί από τις εκπομπές του; 
Μήπως  ικανοποιήθηκαν αυτά τα αιτήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
Σήμερα που πήγαν όλοι αυτοί;

Γιατί δεν προτρέπει τώρα πια, τα «εξοργισμένα παιδιά» «να μην ηρεμήσουν», να «μην δηλώσουν υπακοή και να διεκδικήσουν αυτά που πρέπει, ξέρουν αυτά»;
Γιατί  προβάλλονται μόνο βιντεάκια από το You Tube με γέρους που κλάνουν και μακάκους που αυνανίζονται και απουσιάζουν εκείνα με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Αλέξη; 
Δεν έχουν πολιτικό ενδιαφέρον τα ψέματα του Αλέξη, ενώ είχαν του Σα(χλα)μαρά και του βλαμμένου του Γιωργάκη; 
Γιατί δεν ξαναδιαβάζει πια δακρύβρεκτα μειλ πεινασμένου και απελπισμένου νέου (που μπορεί συντάκτης και αποστολέας να ήταν και ο ίδιος) με συγκινητικό τρόπο.  

Αλήθεια που πήγε τόση δυστυχία;

Και η θέση του απέναντι στην μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ μια απλή περιγραφή για το δικό του μνημόνιο για να κρατηθούν τα προσχήματα.  
Που πήγε ο στομφώδης και καταγγελτικός λόγος για τα δύο πρώτα μνημόνια; 
Ακόμα και τώρα εξαντλεί την κριτική του στον γραφικό Άδωνη και στα φθαρμένα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
Για τα προβλήματα του λαού από το τρίτο μνημόνιο απλές αναφορές έτσι για τα μάτια του κόσμου. 
Όταν μπερδεύεται η υποκριτική με την υποκρισία, όταν η σάτιρα γίνεται υπηρέτης της πολιτικής προπαγάνδας.  

Η πιο σκληρή κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά την πολιτική του για τα έργα τέχνης. Βλέπεις όλο και κάποιος άνεργος θα έχει έναν  Βίνσεντ βαν Γκογκ στο σπίτι του, να μην ανησυχεί για την επένδυσή του; 
«Θα δηλώνονται και οι πίνακες. Σε ποια αξία; Κι αν έχουν χάσει την αξία τους; Θα τους αποζημιώνει το κράτος; Τι νταβατζής είναι αυτός; Εσύ επενδύεις, αν χάσεις έχασες , αν κερδίσεις φέρτα μου».*

 Και μια ακόμα πιο σκληρή που «τσακίζει» κόκκαλα για τον ΕΝΦΙΑ ( η σύνταξη δική του). 
«Καταργείστε τον ΕΝΦΙΑ, και μην τον αντικαταστήσετε. Σεβαστείτε τουλάχιστον εσείς το σύνταγμα. Φορολογείστε περισσότερο για κάποιο διάστημα συγκεκριμένο και ορισμένο, και όχι γενικώς και αορίστως, φορολογείστε τα εισοδήματα. Και τα εισοδήματα από τα ακίνητα.όχι να μην μπορείς να το πουλήσεις, να το νοικιάσεις και να σε βάζουν να το ξαναγοράζεις κάθε χρόνο σιγά-σιγά».* 
Μήπως θυμάται κανείς τι έλεγε για τον ΕΝΦΙΑ;

Έχουμε εθιστεί τόσο πολύ στο ψέμα, που θεωρούμε την εξαπάτηση μέρος του πολιτικού παιχνιδιού και αντί να θέσουμε στο περιθώριο της ζωής μας τους ψεύτες και τους τσαντιροτσαρλατάνους, παραμένουν αξιοπρεπείς στην συνείδηση μας και απολαμβάνουν την αποδοχή μας.  

Και κάτι για όλους αυτούς που σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι ο Λαζόπουλος κάνει «στρατευμένη» σάτιρα.  
Τι μας λέτε καλέ; 
Προπαγάνδα του κερατά έκανε, φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι. 
Υπηρεσία εκτελούσε τότε, υπηρεσία εκτελεί και τώρα. 
Και που ήσασταν τόσο καιρό; 
Τώρα που άρχισε να δύει το άστρο του και αποκαλύφτηκε ο ρόλος του, βγήκατε από τις ασφαλείς κρυψώνες σας.
Τον ξέρατε τον ρόλο του, αλλά όχι μόνο δεν τολμούσατε να μιλήσετε, άλλοι από ανάγκη και άλλοι από φόβο, αλλά κάθε φορά που κάποιος έγραφε κάτι εναντίον του  πέφτατε να τον φάτε. 
Στο απυρόβλητο ο Λάκης.  
Όσο για την αισθητική της σάτιρας του, τα λόγια είναι περιττά...

* Από άρθρο του στο tsantiri.gr: «Τις Louboutin να τις δηλώσω;»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κανιβαλιστεί από την "σάτιρα" του και οδηγήθηκαν στον ψυχίατρο. Η Σαρρή έχει ομολογήσει ότι εξαιτίας του πήρε ψυχοφάρμακα και ότι της δημιούργησε φοβερό πρόβλημα. Το γεγονός ότι τα media έχουν έναν φοβερό μηχανισμό κουκουλώματος, προπαγάνδας και εκφοβίσμού του κόσμου είναι πλέον ηλίου φαεινότερον. Ένας από τους βασικότερους λόγους της κατάντιας μας είναι τα media και η στήριξη που έχουν προσφέρει στους φονιάδες του δντ και στις δοσιλογικές κυβερνήσεις.
    Οι εκπομπές του έχουν καταντήσει βαρετές, ίσως και γι' αυτό να τις έχει ελαττώσει. Το γεγονός ότι έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει τον Άδωνι για το πρόβλημα υγείας και τον θάνατο της μητέρας του δείχνει άνθρωπο που το έχει "κάψει" και το έχει "τερματίσει" εντελώς. Το να είσαι 60 ετών και να έχεις κόλλημα με την μάνα σου δείχνει πολλά!
    Καλό θα ήταν να μας πει για την σχέση του με την επταετία, το κότερο, για την στρατιωτική του θητεία, τα αδήλωτα χρήματα, την συνάντηση με τον Ολάντ, το πώς είναι να έχεις γερμανούς εργοδότες κ.α. πιο ενδιαφέροντα.
    Επαναστάτης εκ του ασφαλούς mister λαλάκη!!!
    Σίλας Σεραφείμ: Τον θεωρώ ταλαντούχο, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι βελάζει με τα πρόβατα και τρώει με τους λύκους.
    https://www.youtube.com/watch?v=CLxrJoLO2x0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Λαζόπουλος ήταν δεξιός και έκανε προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ, δεν θα ενοχλούσε κανέναν.
      Το σύστημα καλόμαθε να έχει αποκλειστικότητα στην προπαγάνδα και τους χάλασε τη σούπα ο Λαζόπουλος.
      Τα υπόλοιπα είναι ..... μούσμουλα.

      Διαγραφή
    2. Το ψέμα βλάπτει λιγότερο, από την μισή αλήθεια! Ο εν λόγω κύριος και το κάθε καθεστωτικό φερέφωνο λογικό είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκάστοτε τυρράνων.
      Τις εκπομπές του, τις παρακολουθούσα εδώ και πολλά χρόνια (10 μικροί Μήτσοι, Αλ τσαντίρι), παρόλες τις -ιδεολογικές- εμμονές του σε κάποια θέματα τον θεωρούσα σωστό. Δεν ξέρω, αλλά τον τελευταίο χρόνο δεν μπορώ να δω με τίποτα εκπομπές του. Ίσως να ήταν μόδα και να πέρασε, ίσως να μην αντέχω την κοροϊδία του. Ο επαναστατης της Εκάλης ας πάει να ρουφήξει κανα επαναστατικό αυγό με το κακέκτυπο του Che και τον υιό του και να μας αφήσει στα προβλήματά μας. Το γεγονός ότι είναι σε γερμανικό κανάλι και πουλάει επανάσταση δεν σημαίνει ότι είναι εκτός συστήματος. Ο ίδιος είπε ότι το 85% των καλλιτεχνών είναι αριστεροι, μήπως παριστάνουν τους αριστερούς για να έχουν δουλειά; Το ποιος έχει επικρατήσει ιδεολογικά φαίνεται, σ' αυτά που προωθούν και στα πρότυπα που προσπαθούν να μας πλασάρουν και σε όλη την πολιτισμική, πολιτική, ιδεολογική κατάντια της πατρίδας ΜΟΥ. Περισσότερο αντικειμενική εκπομπή και χωρίς ιδεοληψίες είναι η "αρβύλα" παρά ο φυγόστρατος αριστερός του κοτέρου και της Πάρου.
      Είναι όντως αριστερός; Διαβάσα για το βόλεμα του στην επταετία και για τον ρόλο του πατέρα του. Αν είναι ψέμα ας βγει να το διαψεύσει.
      Ούτε μπορώ να παραβλέψω ότι δημιουργησε ψυχολογικά προβλήματα σε ανθρώπους διαπομπεύοντάς τους με τον πιο αισχρό και απάνθρωπο τρόπο.
      Το γεγονός ότι προσπάθησε να "φορτώσει" τον θάνατο της μητέρας του δείχνει αδίστακτο και χωρίς αναστολές άνθρωπο. Ας κάτσει να σκεφτεί ο ίδιος πώς έχει φερθεί σε αυτούς που έχει κανιβαλίσει
      Λάκη εσύ;!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]