Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΡΚΚ, Άσαντ και Ρωσία ενώνουν τις δυνάμεις τους


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την άκρως ανησυχητική για την Άγκυρα πληροφορία ότι ο συριακός κλάδος του κουρδικού ΡΚΚ, το PYD, το συριακό καθεστώς και η Ρωσία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο συριακό εμφύλιο με στόχευση την αποτροπή όποιας πιθανή τουρκικής επέμβασης στο συριακό έδαφος, μετέδωσε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες στην πόλη της βορειοανατολικής Συρίας Haseke, που πρόσφατα έχει περιέλθει από τους Τζιχαντιστές στην κυριαρχία του συριακού στρατού, έγινε σημαντική συνάντηση μεταξύ του εκπροσώπου των συριακών δυνάμεων, αντιστράτηγου Mehammed İbrahim και συγχρόνως υπουργού Εσωτερικών της Συρίας και του εκπρόσωπου των Κούρδων που είχε έρθει για αυτόν τον λόγο από το ορεινή περιοχή του Καντιλί στο βόρειο Ιράκ, τον Ridor Halil, (εφημερίδα Akşam) για την περαιτέρω συνένωση των δυνάμεων τους που πολεμούν τους Τζιχαντιστές και τους Τουρκομάνους που στηρίζονται από την Άγκυρα.

Όπως ανέφερε σχετικά ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, ο Salih Muslim, ο Άσαντ προμηθεύει με σύγχρονα ρώσικης κατασκευής οπλικά συστήματα τους Κούρδους της Συρίας για να συνεχίσουν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις δυτικά του Ευφράτη ποταμού κατά των Τζιχαντιστών.

Εντωμεταξύ όπως ανέφερε η Yeni Şafak, ο Κούρδοι της Συρίας συνεργάζονται πλέον άμεσα με τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία εναντίον των Τζιχαντιστών, αλλά και των άλλων ισλαμικών ομάδων όπως ο Ισλαμικός Στρατός, (İslam Ordusu), που είναι ουσιαστικά μια προέκταση των Τούρκων στον συριακό εμφύλιο.

Εντυπωσιακό όμως είναι η είδηση πως στην συμμαχία αυτή, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, συμμετέχουν και οι γνωστές αριστερές επαναστατικές τουρκικές οργανώσεις, DHKP-C και MLKP που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Τουρκίας κατά του δικτατορικού ισλαμικού καθεστώτος του Ερντογάν.

Φαίνεται πως τα προβλήματα αυξάνονται για τους Τούρκους ενώ η Άγκυρα αναζητά κάποια διέξοδο. Λέτε αυτή την διέξοδο να την βρουν προς εδώ μεριά;

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]