Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλος μπελάς για την Ελλάδα το μεταναστευτικό - προσφυγικό


Ο εκφοβισμός των Ευρωπαίων περί δημιουργίας στρατοπέδου μεταναστών και η προωθούμενη συνδιαχείριση με τους Τούρκους στη δική μας επικράτεια

Ήδη, πριν από 25 χρόνια, με την παταγώδη κατάρρευση του «κομμουνιστικού παραδείσου» και την άφιξη στην Ελλάδα πολλών εξαθλιωμένων που βίωσαν τα καθεστώτα της Αριστεράς, ακούγονταν φωνές για τη νομοθέτηση που θα προέβλεπε την πολιτική της χώρας επί του μεταναστευτικού.

Όμως, αφενός η αβελτηρία των πολιτικών, που κατά πάγια τακτική μεταθέτουν την επίλυση προβλημάτων για το μέλλον, αφετέρου τα συμφέροντα όχι μόνον των οικονομικά ισχυρών, αλλά και των αγροτών, δεν επέτρεψαν την επιβολή περιορισμών στην ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών.

Κανείς δεν γνώριζε ποιο είναι το ποινικό μητρώο εισερχομένων ούτε και η κατάσταση της υγείας του. Οι γιατροί αντιμετώπιζαν για πρώτη φορά από την δεκαετία του 1950, επανεμφάνιση της φυματίωσης [σε παιδικό σταθμό του Φιλλύρου κόλλησαν τα παιδάκια από την Ανατολικοευρωπαία υπάλληλο].

Η «προοδευτική» Αριστερά, από τότε ακόμη είχε ταχθεί υπέρ των ανοικτών συνόρων. Δεν θα ξεχάσω την συζήτηση που είχα με εκλεκτή και έμπειρη δημοσιογράφο των Αθηνών, η οποία αρνιόταν πεισματικά να μου αναφέρει «ποιο είναι το όριο μεταναστών που μπορούμε να δεχθούμε». «Δεν θέλω να ακούω για όρια», επαναλάμβανε όταν συνέχιζα να ρωτάω. «Πές μου έναν αριθμό… Πές μου 20 εκατομμύρια… Μπορούμε;». «Δεν θέλω να ακούω για όρια», ήταν η μόνιμη επωδός.

Δεν ξεχνώ επίσης δύο άλλα περιστατικά. Τον κ. Σημίτη, ο οποίος για να δικαιολογήσει την πολιτική των «ανοικτών συνόρων», είχε πει πως η παρουσία λαθρομεταναστών ευνοεί την ελληνική οικονομία, επειδή προσφέρουν (μαύρη) εργασία με χαμηλό τίμημα. Απίστευτη, κυνική ομολογία πρωθυπουργού χώρας, ότι ασκεί δουλεμπόριο.

Αλλά, δεν θα λησμονήσω επίσης, όταν κάποτε είχα αναφερθεί στην ανάγκη περιορισμού του αριθμού των λαθρομεταναστών και της μαύρης εργασίας, μού τηλεφώνησε νομάρχης της Μακεδονίας, λέγοντάς μου: «Τι είναι αυτά που υποστηρίζεις; Ξέρεις πόσες χιλιάδες αιτήματα έχω από αγρότες να παραμείνουν οι λαθρομετανάστες στο νομό;»

Με αυτά και με άλλα, φθάσαμε στο 2015, όπου ατύπως η κα. Χριστοδουλοπούλου, που κατά κακή συγκυρία της ανατέθηκε η μεταναστευτική πολιτική, τους προσκάλεσε να έρθουν, όσοι θέλουν, και θα τύχουν της φιλοξενίας μας. Τα διαφημιστικά φυλλάδια των Τούρκων διακινητών, αναρτημένα στο διαδίκτυο, ήταν φυσικό να αναφέρουν την πρόσκληση της κας. Χριστοδουλοπούλου, που αποτέλεσε «κράχτη» για τους άτυχους πρόσφυγες, που πείσθηκαν.

Και πού φτάσαμε σήμερα; Ο κ. Μουζάλας γνωστοποίησε πως ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών πρότεινε την δημιουργία στρατοπέδου 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα. Και μπορεί μεν αυτό να είναι υπερβολικό, όμως οι εταίροι απαιτούν την δημιουργία πολλών «κέντρων φιλοξενίας», για δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες αν πραγματοποιηθεί η απειλή για κλείσιμο των συνόρων μας με τα Σκόπια, ή διετή αποκλεισμό από την συνθήκη Σένγκεν.

Μπορεί να πρόκειται για εκφοβισμό, ώστε να εφαρμόσουμε την πολιτική που απαιτούν οι ισχυροί, με πρόσχημα το μεταναστευτικό. Τι μας καταλογίζουν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι; Ότι δεν φυλάσσουμε όπως επιβάλλεται τα σύνορά μας. Και επειδή προφανώς δεν εννοούν πως πρέπει να πνίγουμε τους λαθρομετανάστες, υποθέτω ότι αλλού είναι ο νους τους. Να αποδεχθούμε το πρώτο αίτημά τους που δεν κάναμε αποδεκτό: Κοινές περιπολίες με την τουρκική ακτοφυλακή. Συνδιαχείριση δηλαδή στην δική μας επικράτεια. Είναι ένα από τα αιτήματα του κ. Ερντογάν, για να κλείσει τα σύνορα της Τουρκίας.

Φοβάμαι πως οδηγούν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο, ώστε να το αποδεχθούμε. Η «πρώτη φορά Αριστερά», ειδικευμένη να παρουσιάζει το κρέας για ψάρι, θα βρει τρόπο να το περάσει κι αυτό ως επίτευγμα.

Όσοι εξ αρχής ζητούσαμε να ληφθούν μέτρα, ήμασταν οι «κακοί» στα μάτια των «προοδευτικών» με τους έμφοβους αστούς να μη αντιδρούν. Τώρα;

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]