Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Δεκ 2015


Η διαίρεση του τουρκικού κόμματος «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» (DPS) ενδέχεται να δημιουργήσει ένα νέο ριζοσπαστικό κόμμα στη Βουλγαρία που θα είναι καθαρά υπέρ της Τουρκίας.

Αυτό προέβλεψε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος VMRO της Βουλγαρίας, Ανγκέλ Τζαμπάσκι στην τηλεόραση ‘Νόβα’.

Στο ζήτημα του τι συμβαίνει με το DPS σήμερα στη Βουλγαρία, ο Τζαμπάσκι αναφέρθηκε σε «διέξοδο» που βλέπει από το υπάρχον κόμμα ο Λούτφι Μεστάν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας θα κάνει την εμφάνισή του ένα Ριζοσπαστικό (τουρκικό) Κόμμα που θα αλλάξει άρδην την πολιτική κατάσταση στη Βουλγαρία.

«Θα ζητήσουν αυτονομία και εδαφικές διεκδικήσεις» υπαινίχθηκε ο βουλευτής και τόνισε ότι μέσα στο DPS, υπάρχει μια Πέμπτη φάλαγγα της Τουρκίας.

Ο Ευρωβουλευτής αρνήθηκε να σχολιάσει τις δράσεις τις κινήσεις του ηγέτη του DPS, Λούτφι Μεστάν και του επίτιμου προέδρου του DPS, Αχμέντ Ντογκάν.

Ο Τζαμπάσκι διατύπωσε τη θέση ότι κανείς από τους δύο αυτούς δεν είναι καλοπροαίρετος, γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, ακολουθούν την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Διατύπωσε επίσης την άποψη ότι το κόμμα του, το VMRO ζητά την ανάκληση του Πρέσβη της Τουρκίας στη Βουλγαρία και των τριών Γενικών Προξένων, λόγω « της άμεσης παρέμβασής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας».

Στο ζήτημα, η πρώην βουλευτής του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τατιάνα Μπουρούτζεβα, δήλωσε ότι «οι βουλγαρικές υπηρεσίες γνωρίζουν τι χρήματα ‘κυλούσαν’ προς το «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχονταν από την Τουρκία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, δήλωσε ότι η Τουρκία ζητά πάσει θυσία οι βουλευτές του DPS να βρίσκονται στο βουλγαρικό κοινοβούλιο.

«Δεν τους ενδιαφέρει ποιος τραβά την άμαξα, αρκεί να προχωρά η άμαξα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι Τούρκοι διπλωμάτες είχαν πρόσφατα επαφές με βουλευτές του τουρκικού κόμματος στη Βουλγαρία, νουθετώντας τους, να κρατήσουν οπωσδήποτε τις θέσεις τους.

«Κατά τα τελευταία 11 χρόνια από τότε που ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία, ακολουθεί μια πολιτική που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στη Μέση Ανατολή. Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος που υπάρχει στη Μέση Ανατολή, με τον πόλεμο στη Συρία, οφείλεται στην πολιτική της Τουρκίας», τόνισε ο Καρακατσάνοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στα τελευταία 10 χρόνια, η Τουρκία έχει έρθει σε διαφωνίες με όλους τους συμμάχους της.

Ξαφνική επίσκεψη Τούρκου υπουργού Εξωτερικών σε μουσουλμάνους Βουλγαρίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρίσκεται στην Κάρτζαλι της Βουλγαρίας, ανεπίσημα, στην 31η επέτειο της διαδικασίας της Αναγέννησης, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»- DPS, Λούτβι Μεστάν, όπως δημοσιεύει η τοπική βουλγαρική ιστοσελίδα «24rodopi».

Η επίσκεψη του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης δεν έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Χθες το βουλγαρικό κόμμα VMRO που είχε πληροφορηθεί για τις προθέσεις του Τούρκου υπουργού, προέτρεψε το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών να μην επιτρέψει την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γιατί εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας.

Επιπλέον, ο ηγέτης του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι «τα θύματα των γεγονότων, πριν από 31 χρόνια, η Τουρκία θεωρεί ότι τα διέπραξε η Βουλγαρία και τα χαρακτηρίζει ως ‘γενοκτονία’. Είναι θύματα των σωμάτων ασφαλείας, για να μην αναφέρουμε τις νεκρές μητέρες με τα παιδιά από τη βάρβαρη τρομοκρατική πράξη μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπούνοβο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για γεγονότα που έγιναν επί κομμουνιστικού καθεστώτος στη Βουλγαρία κατά μουσουλμάνων της χώρας, τα οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί η Τουρκία για να συσπειρώσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό υπέρ της.

Πηγή Εχέδωρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας και Έρευνας, Γιοχάνα Βάνκα, προτείνει το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς στα γερμανικά σχολεία, όπως έγραψε βαυαρική εφημερίδα, την οποία επικαλούνται τα ειδησεογραφικά πρακτορεία την Παρασκευή.

Η Βάνκα δήλωσε στην εφημερίδα «Neue Presse Pasauer» ότι τον Ιανουάριο το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας θα δημοσιεύσει μια νέα έκδοση του βιβλίου στο οποίο εμπεριέχονται 3.000 επεξηγηματικές σημειώσεις.

«Η κριτική έκδοση του Ινστιτούτου του Μονάχου για τη Σύγχρονη Ιστορία, αποσκοπεί να συμβάλλει στην πολιτική αγωγή. Είναι γραμμένο σωστά και με σαφήνεια για όλους», είπε η Βάνκα.

Η Υπουργός χαιρέτισε το γεγονός ότι θα παρουσιασθεί ένα επιστημονικό έργο στο οποίο «οι σκέψεις του Χίτλερ θα παραμείνουν ολοκληρωμένες».

The Hellenic Information Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Επιτέλους, υπερψηφίστηκε και στη χώρα μας, όπως σε όλες τις υπόλοιπες πολιτισμένες του δυτικού κόσμου, το σύμφωνο συμβίωσης ομο(φυλλό)φιλων.
Βγήκαν όλοι να βρωντοφωνάξουν υπέρ, να φιληθούν δημόσια εντός κι εκτός Βουλής, να κράξουν όσους απέφυγαν να πάρουν θέση ή να ψηφίσουν κατά… Λες και η ελευθερια έκφρασης είναι δικαίωμα μόνο όσων είναι υπέρ. Λες και στο σημερινό δυτικό κόσμο όλοι οι gay, υποφέρουν και είναι κατατρεγμένοι.

Επιτέλους μια ακόμη νίκη. Χαίρομαι, πραγματικά. Δεν ειναι σωστό να αισθάνονται κυνηγημένοι, ρηγμένοι...
Σα να μη φτάνει η υπέρμετρη προβολή τους στην τηλεόραση είτε σε σήριαλ είτε σε εκπομπές σαν παρουσιαστές, τραγουδιστές, σχεδιαστές, στάρ, κλπ.
Σα να μην προκαλεί αρκετά η καμπάνια της “κανονικότητάς” τους την οποία διατυμπανίζουν νυχθημερόν προκειμένου να είναι αποδεκτοί, αποδεκτότεροι των υπολοίπων.

Δεν τους αρκεί η συνύπαρξη και η συμβίωση που τους παρέχεται απλόχερα από τις δυτικές κοινωνίες, πρέπει να επιβληθούν. Πρέπει να είναι το πρότυπό μας.
Δεν είμαι υπέρ της εκκλησίας, γιατί κι αυτοι έχουν τα μερίδια ευθύνης τους. Δεν βοήθησαν με τη στάση τους που είναι αναχρονιστική, εκτός πραγματικότητας.

Η διαφορά είναι ότι υπάρχει μένος. Απέχθεια για όλους τους άλλους που απλά προτιμούν μια άλλη φυσιολογικότητα και κανονικότητα, την πραδοσιακή. Αυτήν που προσφέρει η φύση. Την πρώτη αν θέλετε.
Αυτό είναι έγκλημα;
Όχι, αν δεν τους εγκρίνεις απόλυτα είσαι ομοφοβικός.
Αν τολμήσεις να αμφισβητήσεις την φυσιολογικότητα μιας gay οικογένειας με παιδιά, είσαι οπισθοδρομικός.

Τότε σε τι είναι αυτοί καλύτεροι;
Την ίδια βια και ρατσισμό ασκούν στους υπόλοιπους με αυτά που διατείνενται ότι υπέφεραν μέχρι σήμερα.
Μέχρι την ψήφιση της πολυπόθητης συμβίωσης.
Αυτό ήταν το πρόβλημά τους.
Ή μήπως όχι;
Μήπως το ζητούμενο ήταν να επιβάλλουν την άποψή τους;
Να επιβάλλουν την κανονικότητά τους;
Αφού η κοινωνία μετά τόση προπαγάνδα στα media δεν τους αποδέχτηκε αρκετά, να πρέπει να γίνει και με νόμο;
Ίσως.

Δεν μ’ ενοχλεί, ο καθένας πρέπει να μπορεί να έχει ο,τι σεξουαλική προτίμηση επιθυμεί, εφόσον είναι ενήλικος.
Μπορεί να μη με συναρπάζει η ιδέα, αλλά το θεωρώ δικαίωμά του με ή χωρις νόμο.

Από την άλλη όμως θεωρώ δικαίωμά μου να μην επιβάλλει την φυσιολογικότητά του σ’ εμένα και στην οικογένειά μου.
Αυτό οπωσδήποτε δεν είναι φυσιολογικό.
Δείχνει ρατσισμό, κόμπλεξ κατωτερότητας, ανωμαλία, διαστροφή, μίσος.

Έτσι δεν πάμε μπροστά, πάμε πιο πίσω.
Τώρα λοιπόν που και με τη βούλα του νόμου είναι καθόλα νόμιμοι κι αποδεκτοί, ας δείξουν την ανάλογη ωριμότητα και πολιτισμό κι ας ηρεμήσουν.
Δεν χρειάζονται πλέον άλλα ξεκατινιάσματα, δηλώσεις στην tv, άρθρα στα blogs, και άλλα γνωστά προκλητικά ξεφτυλίκια.
Χωράμε και οι μεν και οι δε, με σοβαρότητα, αλληλοεκτίμηση, σεβασμό, αξιοπρέπεια.
Ταμπέλα δεν τους βάζει κανείς, πέρα από τους ίδιους.

Δημήτρης Χ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα moonofalabama.org, σύμφωνα με δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Zaman, ορισμένοι ένοπλοι του ISIS που πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ισχυρίστηκαν ότι είναι μέλη της Τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ. Η Zaman αντιπολιτεύεται τον Ερντογάν και πολλές από τις πολιτικές του, καθώς αποτελεί μέρος του οργανισμού Gülen.

Στο δημοσίευμα της 20ης Δεκεμβρίου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι κατά την διάρκεια συναντήσεων μεταξύ του Masoud Barzani (ηγέτη των Κούρδων στο Ιρακινό Κουρδιστάν) και Τούρκων αξιωματούχων στην Άγκυρα, ο Barzani είπε ότι οι δυνάμεις των Κούρδων Peshmerga έπιασαν αιχμάλωτους 150 ένοπλους Τουρκικής καταγωγής που ανήκουν στο ISIS. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ορισμένοι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι είναι μέλη της ΜΙΤ και ζήτησαν να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους από τον επικεφαλής της υπηρεσίας, Hakan Fidan.

Ο Barzani ζήτησε επίσης τη συνεργασία της Άγκυρας προκειμένου να απομακρυνθούν 500 Τούρκοι υπήκοοι από τη Μοσούλη που φέρεται να έχουν ηγετικές θέσεις μέσα στο ISIS.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η ΜΙΤ σίγουρα δεν είναι η μόνη μυστική υπηρεσία που έχει διεισδύσει στις τάξεις του ISIS, αλλά είναι πιθανόν αυτή που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή.

Κουρδικές οργανώσεις της Τουρκίας πιστεύουν ότι οι δύο μεγάλες επιθέσεις του ISIS κυρίως σε Κουρδικές συγκεντρώσεις στο Suruc και στην Άγκυρα, έγιναν για να υποστηριχθεί η επανεκλογή του Ερντογάν. Πράκτορες της ΜΙΤ με μεγάλη επιρροή μέσα στο ISIS θα μπορούσαν να έχουν κυρίαρχο ρόλο σε τέτοιου είδους συνωμοσίες.

"Τούρκοι στρατηγοί συνομιλούν με τζιχαντιστές"! 
Τι αποκαλύπτεται από υποκλοπές!

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές αποκαλύπτονται ακόμη και από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Αν τα όσα γράφονται έχουν έστω δόση αλήθειας, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ΄ όσο πιστεύουμε.

Η CUMHURIYET σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ ανώτατων στρατιωτικών και τρομοκρατών του ISIS.
Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι οι συνομιλίες αυτές ηχογραφήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε έπειτα από αίτημα πολιτών οι συγγενείς των οποίων εντάχθηκαν στο ISIS. Σημειώνει επίσης ότι και κατά το παρελθόν τούρκοι στρατιώτες και μέλη του ISIS συναντιόντουσαν στα σύνορα .

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε μία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, ένας εκ των αξιωματικών του στρατού καλεί τα μέλη τους ISIS να μεταβούν στα σύνορα για να παραλάβουν «τα αγαθά». Προφανώς αναφέρονταν σε πολεμοφόδια.

Σε μία άλλη συνομιλία, αξιωματικός του στρατού λέει στους συναδέλφους του να μην απαντούν στα πυρά του ISIS.

Σύρος ΥΠΕΞ: Να σταματήσει η διείσδυση ανταρτών από την Τουρκία και την Ιορδανία

Οι διεθνείς προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να εμποδίζονται οι αντάρτες να διεισδύουν στη Συρία από την Τουρκία και την Ιορδανία ώστε να επιτευχθεί πρόοδος προς μια πολιτική λύση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τα σχόλια αυτά που έκανε ο Μουάλεμ έπειτα από συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ανάγκη "να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

Ο Μουάλεμ είχε δηλώσει εξάλλου χθες ότι η Συρία προτίθεται να πάρει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη και ότι ελπίζει ο διάλογος να τη βοηθήσει να καταλήξει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Πληροφορίες από Failedevolution, OnAlert, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει εγκρίνει τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων, βάσει μιας άγνωστης μέχρι σήμερα γνωμοδότησης των λογίων της, γεγονός που εγείρει φόβους ότι οι τζιχαντιστές ενδέχεται να επιδίδονται σε λαθρεμπόριο οργάνων.

Η γνωμοδότηση αυτή, που περιέχεται σε ένα έγγραφο με ημερομηνία 31η Ιανουαρίου 2015, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, αναφέρει πως η αφαίρεση οργάνων από οποιονδήποτε ζωντανό αιχμάλωτο για να σωθεί η ζωή ενός μουσουλμάνου, ακόμη κι αν είναι μοιραία για τον δότη, επιτρέπεται. Μια επίσημη μετάφραση του εγγράφου από τις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης έχει αναρτηθεί από το πρακτορείο στο Διαδίκτυο (http://graphics.thomsonreuters.com/doc/document.pdf).

Το Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του εγγράφου. Στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ λένε ότι βρισκόταν ανάμεσα σε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων και πληροφοριών που απέσπασαν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικάνικου στρατού σε επιδρομή που έκαναν τον Μάιο στην ανατολική Συρία.

«Η ζωή και τα όργανα του αποστάτη δεν απαιτείται να τυγχάνουν σεβασμού και μπορούν να αφαιρούνται ατιμωρητί», αναφέρει το έγγραφο, που είναι γραμμένο με τη μορφή φετφά, επίσημης γνωμοδότησης ή ερμηνείας από μουφτή ή από ιμάμη σχετικής με θρησκευτικά ή νομικά ζητήματα του ιερού μουσουλμανικού δικαίου. Το κείμενο έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Έρευνας και Φετφάδων του Ισλαμικού Κράτους.

«Όργανα που τερματίζουν τη ζωή του αιχμαλώτου εάν αφαιρεθούν: Η αφαίρεση τους επίσης δεν απαγορεύεται», αναφέρει ο Φετφάς Αρ. 68, σύμφωνα με την επίσημη μετάφρασή του.

Αφ’ εαυτού το κείμενο δεν αποτελεί απόδειξη πως το ΙΚ πράγματι επιδίδεται σε συγκομιδή και λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό δίνει από θρησκευτική άποψη την έγκριση για μια τέτοια δραστηριότητα, με βάση την ακραία ερμηνεία του ισλαμικού νόμου από μέρους της οργάνωσης — την οποία απορρίπτουν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι.

Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το ΙΚ ότι αφαιρεί και συγκεντρώνει ανθρώπινα όργανα τα οποία στη συνέχεια εμπορεύεται για να εξασφαλίζει έσοδα.

Στο έγγραφο δεν προσδιορίζεται ποιος θεωρείται «αποστάτης» από το ΙΚ, το οποίο δολοφονεί και φυλακίζει τόσο πιστούς άλλων θρησκειών, όπως χριστιανούς, όσο και σιίτες μουσουλμάνους, όπως και σουνίτες που δεν ακολουθούν τη δική του, ακραιφνή ερμηνεία του κορανικού νόμου.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα αρχεία που αποσπάστηκαν προσέφεραν στην Ουάσινγκτον βαθύτερη γνώση για τον τρόπο που το Ισλαμικό Κράτος οργανώνεται, συγκεντρώνει κεφάλαια και καταρτίζει νόμους και κανόνες για τους οπαδούς της και τους ανθρώπους που ζουν στα εδάφη που κατέχει.

Ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, Μοχάμεντ Αλί Αλχακίμ, δήλωσε στο Ρόιτερς πως τα έγγραφα αυτά πρέπει να εξεταστούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κρίνοντας πως αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία ότι το ΙΚ ενδέχεται να επιδίδεται σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων για τη συγκέντρωση ρευστού.

Η έφοδος του Μαΐου στη Συρία, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί το κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των τζιχαντιστών, ο Αμπού Σαγιάφ, να συλληφθεί η σύζυγός του και να αποσπαστούν επτά τεραμπάιτ δεδομένων—σκληροί δίσκοι, φορητοί δίσκοι USB, CD, DVD και έγγραφα, όπως ανέφερε ο Μπρετ Μακγκέρκ, ειδικός επιτετραμμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον παγκόσμιο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ, σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς. Ο Αμπού Σαγιάφ, Τυνήσιος υπήκοος, ονομαζόταν στην πραγματικότητα Φάθι μπεν Αούν μπεν Τζίλντι Μουράντ αλ Τουνίζι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην έφοδο με στόχο τον Αμπού Σαγιάφ και στα έγγραφα που είχαν κατασχεθεί. Αλλά μέχρι τώρα κανένα από τα έγγραφα αυτά δεν είχε δημοσιοποιηθεί, πέρα από υλικά που απεδείκνυαν το γεγονός πως το ΙΚ κάνει λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, τα οποία είχαν παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (MOMA) της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διανείμει ορισμένα από τα έγγραφα που αποσπάστηκαν στην επιδρομή με στόχο τον Αμπού Σαγιάφ σε κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κατανοήσουν καλύτερα το ΙΚ, καθώς η Ουάσινγκτον εντείνει τις προσπάθειές της για την κλιμάκωση της δράσης εναντίον της οργάνωσης.

Ένα πακέτο εγγράφων το οποίο περιήλθε σε γνώση του Ρόιτερς, υπό τον τίτλο —που προφανώς έβαλε η αμερικάνικη κυβέρνηση— «Μαθήματα που αντλήθηκαν από την επιδρομή εναντίον του Αμπού Σαγιάφ» δείχνει πώς οι τζιχαντιστές δικαιολογούν διάφορες πρακτικές που εφαρμόζουν.

Για παράδειγμα, ο Φετφάς Αρ. 64, με ημερομηνία 29η Ιανουαρίου 2015 καταγράφει λεπτομερώς τους κανόνες για τους βιασμούς, περιγράφοντας πότε και πώς τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να συνευρίσκονται με σεξουαλικές σκλάβες.

Ο φετφάς που εγκρίνει τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων δικαιολογεί αυτή την πρακτική παραλληλίζοντάς την με τον κανιβαλισμό σε ακραίες περιστάσεις, που όπως αναφέρει επιτρεπόταν παλαιότερα από ισλαμιστές λόγιους. «Μια ομάδα ισλαμιστών λογίων είχε επιτρέψει, εάν είναι απαραίτητο, σε κάποιον να σκοτώσει τον αποστάτη και να φάει τη σάρκα του, που είναι μέρος του οφέλους από το σώμα του», αναφέρει το κείμενο.

Σύμφωνα με τον Μπρετ Μακγκέρκ, η Επιτροπή Έρευνας και Φετφάδων του Ισλαμικού Κράτους αναφέρεται απευθείας στον ηγέτη της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Η κρίση αυτή για τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων επικαλείται ισλαμικά κείμενα, πρακτικές και νόμους που αναφέρεται ότι τεκμηριώνουν πως «η ιδέα της μεταμόσχευσης υγιών οργάνων στο σώμα ενός μουσουλμάνου για να σωθεί η ζωή του τελευταίου ή να αντικατασταθεί ένα όργανο που έχει υποστεί βλάβη» είναι κάτι «που επιτρέπεται».

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Μακγκέρκ, παραδέχονται ότι δεν έχουν μπορέσει να επαληθεύσουν εάν το εφάρμοσε τον φετφά αυτό, προχωρώντας σε συστηματική συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων.

Πάντως το έγγραφο δίνει «θρησκευτική δικαιολογία για την αφαίρεση οργάνων από αυτούς που [οι τζιχαντιστές του ΙΚ] αποκαλούν άπιστους», επισήμανε ο Μακγκέρκ.

Ο Ουίλιαμ Μακάντς, ερευνητής στο Brookings Institution, συγγραφέας του βιβλίου Η αποκάλυψη του ΙΚ, εκτίμησε ότι «οι γνωμοδοτήσεις της οργάνωσης όσον αφορά τη δουλεία και τα ανθρώπινα όργανα δεν συνάδουν με τις σύγχρονες ερμηνείες» του ισλαμικού νόμου.

Τον Φεβρουάριο ο Αλχακίμ είχε καλέσει το ΣΑ του ΟΗΕ να διεξαγάγει έρευνα για τους θανάτους 12 γιατρών στη Μοσούλη, πόλη που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, οι δολοφονίες τους διαπράχθηκαν επειδή αρνήθηκαν να αφαιρέσουν ανθρώπινα όργανα.

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ Νικολάι Μλαντένοφ είχε δηλώσει τότε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό. Ο ΟΗΕ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο έκτοτε για την έρευνα που είχε υποσχεθεί να διεξαγάγει. Ο Αλχακίμ δήλωσε ότι θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να επανέλθει στο θέμα αυτό.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Στο κυνήγι πυρήνων φανατικών σαλαφιστων που συνδέονται με το ISIS και την Αλ Κάιντα και επιχειρούν να δημιουργήσουν θύλακες στα Βαλκάνια είναι οι αρχές της Βοσνίας και του Κοσσόβου σε συνεργασία με τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πλέον οι τζιχαντιστές προσπαθούν να εξαπλωθούν πέραν της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η Βοσνία, το Κόσσοβο, η Αλβανία και η πΓΔΜ αποτέλεσαν τις πρώτες χώρες προέλευσης ξένων μαχητών που έφτασαν στην Συρία και πολέμησαν στο πλευρό των ανταρτών της Αλ Κάιντα και των μικρών ομάδων που μετεξελίχθησαν στο ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου (Congressional Research Service) την Άνοιξη βρίσκονταν στην Συρία στις γραμμές του ISIS περίπου 330 μαχητές από τη Βοσνία, 150 από το Κόσσοβο, 90 από την Αλβανία, 50 - 70 από τη Σερβία και καμιά δεκαριά από την ΠΓΔΜ. Γύρω στους 50 φέρονται να έχουν σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης ενώ άλλοι 100 έχουν επιστρέψει στα Βαλκάνια.

Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθηκαν μετα από έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας έντεκα ύποπτοι για σχέσεις με το ISIS στην Βοσνία ,με βάση πληροφορίες που είχαν φθίση στις ξένες μυστικές υπηρεσίες ότι συμμετείχαν σε ομάδες στρατολόγησης μαχητών για τη εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Times αναζητούνται ακόμη 15 ύποπτοι για σχέσεις με το ISIS ενώ η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη ανώτερες διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι οι τζιχαντιστές επόμενο στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια ώστε να βρουν ασφαλές καταφύγιο μαχητές της και έτσι οι τζιχαντιστές να εξαπλωθούν και στα Βαλκάνια.

Η αμερικανική εφημερίδα μάλιστα αναφέρει ότι η Κροατία εντόπισε ακραίο ισλαμιστή που επιχειρεί να οργανώσει ομάδες στο Κόσσοβο και στην Βοσνία και φροντίζει, μέσα από το δίκτυο που έχει αναπτύξει , για τη επιστροφή μαχητών από την Συρία .

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές υπάρχουν ορισμένα σημεία συγκέντρωσης και επαφής γύρω από ορισμένες ριζοσπαστικοποιημενες κοινότητες στην Βοσνία και στην Σερβία και γύρω από διάφορα ανεπίσημα τεμένη στην Αλβανία. Οι πυρήνες αυτοί χρησιμοποιούνται τόσο για την στρατολόγηση νέων μελών όσο και για την κάλυψη όσων επιστρέφουν από την Συρία.

Τα προβλήματα από αυτή την διακίνηση τζιχαντιστων εντείνονται λόγω του προσφυγικού καθώς πλέον εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί μαχητές του ISIS έφθασαν στα Βαλκάνια και βρήκαν επαφή με τους «συνδέσμους» τους, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες.

Πρόσφατα σε βίντεο του ISIS ένας βόσνιος απειλούσε με διάδοση του Τζιχαντ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ακολούθησε επιχείρηση στο Κόσσοβο όπου συνελήφθηκαν αρκετοί ύποπτοι για συνεργασία με το ISIS και συμφώνα με τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σχεδίαζαν να δηλητηριάσουν το σύστημα ύδρευσης της Πριστινας. Αμέσως μετα στα Σκόπια έγιναν συλλήψεις ισλαμιστών που είτε είχαν πολεμήσει στην Συρία είτε συνδέονταν με κύκλωμα στρατολόγησης .

Στην Βοσνία οι πυρήνες των ακραίων ισλαμιστών έχουν κτισθεί γύρω από τεμένη και ομάδες που πολέμησαν μαζί με ακραίους μουζαχεντιν από τον αραβικό κόσμο, το Αφγανιστάν και την Τσετσενια στην διάρκεια του Πολέμου εναντίον των Σέρβων και των Κροατών, ενώ στην πΓΔΜ οι ομάδες αυτές οργανώνονται γύρω από φανατικούς ιμάμηδες που έχουν ασπαστεί τον σαλαφισμό.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρος

Δύο πρόσφατες εμπειρίες, μια ανάγνωση και μια εικόνα:

Πρώτη, γνώρισα μια ομάδα ανθρώπων που αποπειράθηκε να δημιουργήσει έναν νέο φορέα στην πολιτική. Άνθρωποι που έφυγαν ή τους "έφυγαν" (διέγραψαν) από υπάρχοντα κόμματα με "αριστερό, σοσιαλιστικό, δεξιό, φιλελεύθερο” και πάντα "δημοκρατικό" τρόπο. Όλοι και όλες με ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα και προσπάθεια. Δυστυχώς η επαφή τους με γνωστούς περιφερόμενους "επαγγελματίες" της πολιτικής "καθήλωσε" την αρχική τους δυναμική που είχαν καταγράψει στις εκλογές του 2012.

Το ενδιαφέρον όμως είναι στην απάντηση ενός βασικού στελέχους στο ερώτημα με τι ασχολείται: «Έχω γραφείο παροχής υπηρεσιών και δραστηριοποιούμε και με την συλλογή, επεξεργασία, παραγωγή και εξαγωγή ρίγανης κ.ά. φυσικών προϊόντων που πλούσια διαθέτει τούτη η γή. Η πολιτική ενασχόλησή μας είναι παράλληλη και οικονομικά στηρίζεται αποκλειστικά από εμάς αλλά πενιχρά. Ενώ μάθαμε άμεσα να πράττουμε και αδιαμεσολάβητα, αποδεχτήκαμε "εύκολη λεία" στην πρώτη μας πολιτική πρωτοβουλία αλλά μάθαμε απο το πάθημα και ξεκινάμε πάλι απο την αρχή »!

Δεύτερον συνάντησα, έναν νέο άνθρωπο σε Δήμο του Λεκανοπεδίου, χωρίς καμμία πολιτική ιδιότητα, που με μια παρέα συνομηλίκων του και αρχίζοντας από τους ανθρώπους της γενιάς τους έχουν καταφέρει η πλειοψηφία τους να διαχωρίζει τα απορρίμματα και να έχουν προωθήσει μια γενικότερη ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση στην περιοχή. Στο ερώτημα αν σκέφτεται να ασχοληθεί με τα δημοτικά ή την πολιτική ήταν άμεσος και αφοπλιστικός: «Μα ασχολούμαι και δεν έχω χρόνο για περισσότερα χωρίς να καταστρέψω αυτό που ήδη κάνω»!

Μία ανάγνωση: διάβασα ένα άρθρο-σχόλιο για τους 100 Έλληνες της Μοζαμβίκης (όπου υπάρχει μόνο άμισθος πρόξενος) που μιλούν σπαστά Ελληνικά (αφού είναι τρίτης γενιάς) και αυτό-προσδιορίζονται ως ομοεθνείς, αγαπούν την χώρα καταγωγής που δεν έχουν γνωρίσει και δεν περιμένουν τίποτα από αυτήν!

Μία εικόνα: η καρτερικότητα των απόρων και αστέγων, στις ουρές των ημερών για το πακέτο με τρόφιμα και η δήλωση μιας ηλικιωμένης κυρίας: «παρά το ότι είμαι άρρωστη ήρθα (και έδειχνε τα χαρτιά για να μην "συλληφθεί" για πειρατεία) και περιμένω να πάρω τα τρόφιμα για την γειτόνισσα που δεν μπορεί να περπατήσει» δείχνει πως οι άνθρωποι ενώνουν τα χέρια τα χέρια και τις λιγοστές δυνάμεις τους για να τα καταφέρουν!

Η κάθε χώρα είναι οι άνθρωποί της, αυτοί είναι η ψυχή της και στην περίπτωσή μας (παρά το ότι συνεχώς μας αλλάζουν το σημείο του τερματισμού) κρατούν δυνατά την σκυτάλη και επιμένουν "ακούραστα" όσο κι αν ο καιρός είναι σκληρός.

Η Ελλάδα λοιπόν της παραγωγής, της δημιουργίας, των υπηρεσιών και της καινοτομίας, των νέων με συνείδηση για την πόλη, της χρησιμότητας της συμμετοχής και της πολιτικής με αξία, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας ακόμη και στον πιο ακραίο πόνο και αδικία, της μνήμης και του ονείρου της διασποράς, δηλαδή η πατρίδα της πραγματικής αμφισβήτησης, της αναζήτησης, της δύναμης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης είναι ακόμη όρθια, πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Τρία δισεκατομμύρια ευρώ και «στραβά μάτια» απέναντι στις εκτεταμένες επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία είναι το τίμημα που προτίθεται να καταβάλει η Ευρώπη στην Άγκυρα προκειμένου να περιορίσει τις ροές προσφύγων. Όμως στο Βερολίνο γίνονται όλο και δυνατότερες οι φωνές εκείνων που ζητούν, για μια ακόμα φορά, να σταματήσει η πώληση όπλων στην Τουρκία, γράφει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk (DLF) ο γερμανός ερευνητής ζητημάτων ειρήνης Γόχεν Χίπλερ μιλά για τα κίνητρα της τουρκικής τακτικής:

«Η εντύπωσή μου είναι ότι όλα ξεκίνησαν όταν το φιλοκουρδικό κόμμα έλαβε εντυπωσιακό ποσοστό στις εκλογές, ανατρέποντας τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει το πολίτευμα σε προεδρική δημοκρατία υπό την ηγεσία του. Έτσι ο τούρκος πρόεδρος σκέφτηκε, ότι θα τον συνέφερε μια κλιμάκωση με τους Κούρδους για να εμφανιστεί εκ των υστέρων ως πόλος σταθερότητας στις νέες εκλογές. Δεύτερον, η Άγκυρα ανησυχεί για μια κουρδική αυτόνομη ζώνη στη Συρία με στενές σχέσεις με τους αντάρτες του PKK. Με άλλα λόγια πιστεύω ότι πρόκειται για εσωπολιτικό καιροσκοπισμό, όπου θυσιάζεται η εσωτερική σταθερότητα για να βελτιωθούν οι προοπτικές για ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια στιγμή υπάρχει αντίκτυπος και στην εξωτερική πολιτική».

Προτεραιότητα ο περιορισμός των προσφυγικών ροών

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις της ΕΕ. Μέχρι στιγμής μόνο η εντεταλμένη για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε μέσω εκπροσώπου της ανησυχία για τη συνεχιζόμενη ένοπλη διένεξη και ζήτησε άμεση κατάπαυση πυρός.

«Προφανώς γατί στην παρούσα φάση πιστεύουμε ως Ευρωπαίοι ότι μας ωφελεί η κατάσταση αυτή στην προσφυγική μας πολιτική, εκτιμά ο γερμανός ειδικός. Για ένα διάστημα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κρατούσαμε την Τουρκία σε απόσταση ακόμα κι όταν δεν εφάρμοζε κατασταλτική πολιτική, αλλά προσπαθούσε να βελτιώσει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Για εσωπολιτικούς λόγους οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούσαν τότε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Στο μεταξύ όμως συνεργαζόμαστε με την Τουρκία δίνοντάς της χρήματα για να σταματήσει τους πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή σιωπούμε ως προς την πολιτική της στη Συρία, σιωπούμε ως προς την πολιτική απέναντι στους κούρδους. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με έναν ευρωπαϊκό καιροσκοπισμό, ο οποίος είναι εμφανέστερος όσο ποτέ άλλοτε».

Deutschlandfunk / Στέφανος Γεωργακόπουλος, Deutsche Welle

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Στο «φακέλωμα» όλων των εισοδημάτων προχωρά μεθοδικά ο κυβερνητικός συνασπισμός, με την υποχρεωτική χρήση από το 2016 του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές.

Μάλιστα υποχρεώνουν ακόμη και τους συνταξιούχους να βάλουν στη ζωή τους τις αγορές μέσω καρτών, αφού σε διαφορετική περίπτωση «απειλούνται» ότι θα χάσουν το αφορολόγητο όριο που θα δικαιούνται κατά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Έτσι, οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, βοηθητικό προσωπικό, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και οποιαδήποτε αγορά κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να γίνονται με «πλαστικό χρήμα».

Η ρύθμιση μάλιστα που προωθείται δεν αποκλείεται να προβλέπει τη θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών, ανά εισοδηματική κατηγορία, που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας καθιστώντας έτσι ακόμη δυσκολότερο το «χτίσιμο» του αφορολογήτου.

Με βάση το σχέδιο που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στο σύστημα Taxisnet τον λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν για την εξόφληση των δαπανών τους.

Οι Τράπεζες, από την πλευρά τους, θα εκδίδουν βεβαίωσεις με αναλυτικά στοιχεία για το κάθε είδος δαπάνης που πληρώθηκε με την κάρτα.

Τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται απευθείας στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και μία αναλυτική βεβαίωση στον υπόχρεο φορολογούμενο. Από την υποχρέωση να πληρώνουν με «πλαστικό χρήμα» τις δαπάνες που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο αναμένεται να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στα μηχανήματα POS.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Με αφορμή τις πρόσφατες παρεμβάσεις της Αν. Υπουργού “Εθνικής Παιδείας” Σίας Αναγνωστοπούλου στον νέο ακρωτηριασμό τής (ήδη ακρωτηριασμένης) “Παιδείας” των Ελληνόπουλων, έρχονται στο νού σκέψεις και διλήμματα για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν.

Η ομογενοποίηση των διαφόρων εθνοτήτων, είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να επιτευχθούν, μαζί με την παγκόσμια ομοιομορφία του καταναλωτικού εθισμού (από το σινεμά και την μουσική, ως τα ρούχα, το φαγητό και τα αναψυκτικά) ώστε να ολοκληρωθεί η “παγκοσμιοποίηση της αγοράς”, προκειμένου η διεθνής Ολιγαρχία των παραγωγών του χρήματος, να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ανθρώπινης κοινωνίας.

Η ομογενοποίηση σ' αυτό το πεδίο, επιχειρείται (επιτυχώς μέχρι στιγμής) μέσα (κυρίως) από τα ΜΜΕ, για τους ενήλικες και από το Υπ. Παιδείας για τα ανήλικα Ελληνόπουλα.

Σ' αυτό το πρόγραμμα για την ομογενοποίηση των εθνοτήτων, παρατηρούμε (χρόνια, τώρα) πως, τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά της διεθνούς Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας (η οποία, φανερά πλέον, έχει καταστεί όργανο της “Διεθνούς του Χρήματος”) είναι σφικτά ενωμένες σε μέτωπο εναντίον της εθνικής ιδιαιτερότητας κάθε έθνους. (Το φαινόμενο αυτό, στη χώρα μας, προσωποποιείται – ενδεικτικά - στα πρόσωπα των: Μαριέτα Γιαννάκου της Δεξιάς, Μαρία Ρεπούση και Σία Αναγνωστοπούλου της Αριστεράς και βέβαια, όχι μόνον αυτών).

Ενδεικτικά, πάλι, θα αναφερθώ στην πρακτική που κατάργησε την ποδιά του σχολείου (δήθεν ως στοιχείο υποβόσκοντος μιλιταρισμού) και επιβάλλει την “ποδιά” του απάτριδος, με σειρά ακρωτηριασμών της ιστορίας και της γλώσσας του έθνους μας.

Όμως, αυτό το γεγονός (όπως όλοι βλέπουμε) είναι που θρέφει τον φασιστικό εθνικισμό στις κοινωνίες. Έτσι, αυτές, αν δεν οδηγηθούν στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης (“The New Order”) μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία και πρακτική της κυβερνώσας Ολιγαρχίας, να οδηγηθούν από την πίσω πόρτα, του φασιστικού εθνικισμού (κοινοβουλευτικού ή μή).

Θα πρέπει, όμως, κάποτε, σαν άτομα αλλά και σαν κοινωνικό σώμα, να καταλάβουμε και να επιβάλλουμε τη λογική άποψη πως, όπως δεν μπορούμε (με σκοπό την καλυτέρευση της ζωής του) να επιβάλλουμε στον άνθρωπο το “καλό του” διά λοβοτομής , αλλά με την κατάλληλη παιδεία και εκπαίδευση, το ίδιο ακριβώς δεν μπορούμε να κάνουμε (ή να επιτρέψουμε να γίνει) και στις ανθρώπινες κοινωνίες. Την Αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων, δεν μπορεί να την επιβάλλει η (με νόμους και διατάξεις) κατάργηση των φυσικών και επίκτητων διαφορών τους, αλλά η κατανόηση της εθνικής διαφορετικότητας του καθ' ενός έθνους.

Επίσης και η κατανόηση, πως οι αντιπαλότητες μεταξύ εθνοτήτων, είναι έργο της κυβερνώσας Ολιγαρχίας τής κάθε μίας Χώρας, η οποία (Ολιγαρχία) υπερασπίζεται τα στενά συμφέροντα της, που (τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες) δεν είναι συμφέροντα τής Χώρας και τής κοινωνίας της. (Παράδειγμα τεκμηριωμένο από εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές, είναι η επί αιώνες φιλική και αρμονική συμβίωση των απλών πολιτών, Ελλήνων και Τούρκων, στη Μικρά Ασία, και όχι μόνο).

Κάποτε η κοινωνία μας θα πρέπει να αντιδράσει. Δεν μπορεί να πλέει ναρκωμένη στον τελικό εξανδραποδισμό της που έχει προγραμματιστεί να συμβεί, είτε μέσα από άψογες Δημοκρατικές διαδικασίες της κυβερνώσας Ολιγαρχίας, είτε με μία βάρβαρη επέλαση της φασιστικού Εθνικισμού.

Ίσως η κατάλληλη στιγμή για μία αποτελεσματική αντίδραση στην προετοιμασία της κοινωνίας μας για την πλήρη παράδοσή της στη Νέα Τάξη, είναι τώρα, που έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος τής κυβερνώσας Ολιγαρχίας, με Αριστερό ή Δεξιό πρόσημο, με Δημοκρατικό ή Φασιστικό προσωπείο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου