Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Δεκ 2015


Σε μια διπλή πρόκληση η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο κέντρο του Αιγαίου, στέλνοντας χωρίς την έκδοση NAVTEX το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» συνοδεία της κορβέτας «Μποντρούμ» ενώ συγχρόνως αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να πραγματοποιεί ασκήσεις στην «καρδιά» του Αιγαίου.

Συμφώνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ» πλέει από την Παρασκευή στο Αιγαίο, πέρασε από τον Αη Στράτη και κινήθηκε ανάμεσα στην Λέσβο και τη Χίο συνοδευόμενο από την κορβέτα «Μποντρούμ» με νότια πορεία, με μικρή ταχύτητα όπως όταν διεξάγονται έρευνες. Τα δυο πλοία παρακολουθεί από κοντά η κανονιοφόρος «Αήττητος».

Το τουρκικό σκάφος πλέει σε διεθνή ύδατα, αλλά επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και δεν έχει ζητήσει άδεια από τις ελληνικές αρχές ώστε να εκδώσουν άδεια για την πραγματοποίηση υδρογραφικών ερευνών αλλά ούτε οι τουρκικές αρχές έχουν εκδώσει(παράνομη)  NAVTEX για έρευνες.

Σε μια νέα πρωτοφανή πρόκληση προσχώρησε η Τουρκία μετά από ένα τριήμερο έντονης αεροπορικής παράνομης δραστηριότητας στο Αιγαίο, καθώς κάλεσε την Ελλάδα να τροποποιήσει το σχέδιο άσκησης στο Κεντρικό Αιγαίο η διαφορετικά να ακυρώσει την άσκηση επειδή επικαλύπτει περιοχή που έχει δεσμεύσει από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο η Τουρκία για ασκήσεις στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, εντός του FIR Αθηνών.

Με τις ΝΟΤΑΜ Α5567 και Α5563 η Τουρκία επιμένει προκλητικά στην διατήρηση του πεδίου βολής στο κέντρο του Αιγαίου ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει εντονότατη αντιπαράθεση και στους κόλπους του ΝΑΤΟ την πεσμένη Άνοιξη αλλά θέτει και μια σειρά ακόμη ζητήματα. Η Άγκυρα χαρακτηρίζει παράνομη κάθε άσκηση που διεξάγει η Ελλάδα με σενάρια που περιλαμβάνουν τον Αϊ Στρατή καθώς παραβιάζεται όπως αναφέρει η υποχρέωση της Ελλάδας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων» (1913) και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ΝΟΤΑΜ αυτές εκδίδονται την ίδια ημέρα και την επομένη ,της θερμής συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Ν. Κοτζιάς και ο τούρκος ομόλογος του Μ. Τσαβούσογλου.

Η Ελληνική άσκηση αφορούσε την περιοχή μεταξύ της Αλοννήσου, της Σκύρου και της νησίδας Πιπέρι δυτικά του Αι Στράτη και θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία παρά τις αντιδράσεις της Αθήνας έχει δεσμεύσει μια πολύ μεγάλη περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου για διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο, θέλοντας να επιβάλλει τετελεσμένα στην συζήτηση για Μετρά Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπου θα απαιτήσει να υπάρξει ταυτόχρονη κατάργηση και ενός ελληνικού πεδίου βολής προκειμένου να άρει την δέσμευση της περιοχής αυτής.

Η δέσμευση περιοχών σε τόσο ευαίσθητες περιοχές για τόσο μεγάλο διάστημα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες και δίνουν βεβαίως την αίσθηση περί «ειδικού καθεστώτος» του Αιγαίου όπως ακριβώς επιδιώκει η Άγκυρα.

Συγχρόνως όμως η επιβολή της ιδέας για ίσα δικαιώματα στην χρήση του Αιγαίου ακόμη και για στρατιωτικές ασκήσεις, είναι εις βάρος της Ελλάδας η οποία δεν έχει δυνατότητα σκάσης της Πολεμικής Αεροπορίας της σε άλλες περιοχές ενώ αντίθετα η Τουρκία διαθέτει το απαραίτητο στρατηγικό βάθος για την άσκηση της πολεμικής αεροπορίας. Με την «αμοιβαία» κατάργηση πεδίων βολής, ο μόνος που βλάπτεται είναι το αξιόμαχο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συγχρόνως «γκριζάρει» μεγάλο μέρος του Αιγαίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για "τουρκική εισβολή" κάνει λόγο η κυβέρνηση του Ιράκ 
Τουρκία και ΗΠΑ ανακατεύουν και πάλι την "τράπουλα" στην Μέση Ανατολή


Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ότι η είσοδος «περίπου ενός τάγματος» Τούρκων στρατιωτών στην βόρεια περιοχή Νινευή αποτελεί μια παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας και κάλεσε τις τουρκικές δυνάμεις να αποχωρήσουν αμέσως.

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, χαρακτήρισε την τουρκική δραστηριότητα «μια εισβολή» και απέρριψε κάθε στρατιωτική επιχείρηση που δεν γίνεται κατόπιν συντονισμού με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Νωρίτερα χθες, μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, επικαλούμενο επίσης πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι στην περιοχή της Μοσούλης έφθασαν περίπου 130 Τούρκοι στρατιωτικοί για να εκπαιδεύσουν μονάδες Πεσμεργκά, Ιρακινών Κούρδων μαχητών.

Οι αμερικανικές αρχές είναι ενήμερες για την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ, αλλά η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μέρος των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφεραν σήμερα δύο αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ίδρυση τουρκικής στρατιωτικής βάσης;

Στρατιωτική βάση ιδρύει η Τουρκία στην Μπασίκα δυτικά της Μουσούλης στο Βόρειο Ιράκ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η οποία αναφέρει ότι στις 4 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου υπέγραψε σχετική συμφωνία με τον πρόεδρο του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εδώ και δύο χρόνια στην Μπασίκα βρίσκονταν 90 Τούρκοι κομάντος οι οποίοι εκπαίδευαν τους Κούρδους Πεσμεργκέ και τις δυνάμεις που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο με την νέα συμφωνία στάλθηκε το Τρίτο Τάγμα Κομάντος του Σιίρτ το οποίο αποτελείται από 400 άντρες.

Πριν δύο μέρες έγινε αλλαγή φρουράς της μονάδας η οποία περιλαμβάνει και 25 τανκς. Η μεταφορά των τανκς έγινε από την Θράκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική στρατιωτική δύναμη θα παραμένει στην περιοχή μόνιμα σαν στρατιωτική βάση. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία απέχει μόνο δέκα χιλιόμεντρα από την περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Η Χουριέτ αναφέρει ότι σχολιάζεται πως πρόκειται για προετοιμασία της χερσαίας επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αναμένεται ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των Πεσμεργκέ και των άλλων δυνάμεων οι οποίοι εκπαιδεύονται εκεί.

15.000 Τούρκοι στρατιώτες κατά των Κούρδων… αλλά όχι ακριβώς στα σύνορα!

«Η Τουρκία είναι έτοιμη με 15.000 στρατιώτες και άρματα μάχης», βροντοφώναξε, με το γνωστό ύφος, το νέο-Οθωμανός σουλτάνος Ταγίπ Α’, ο οποίος απείλησε εισβολή στην Συρία κατά του PYD των Κούρδων, σε περίπτωση που τολμήσουν κάποια κίνηση εναντίον της «αυτοκρατορίας».

Πάντως, πέραν των λεονταρισμών, ο Ερντογάν ανέφερε πως…τα στρατεύματα δεν βρίσκονται στα σύνορα, αλλά σε συγκεκριμένη περιοχή έτοιμα να αντιδράσουν σε κινήσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!

Ο Ερντογάν είπε ακόμα πως η Τουρκία μάχεται στο πλευρό της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά την επιστροφή του από το Κατάρ όπου υπέγραψε ενεργειακές συμφωνίες με τους παλιόφιλους, συνυποστηρικτές του ΙΚ, σεΐχηδες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η συμφωνία για την επίσπευση της προμήθειας φυσικού αερίου από το Καταρ, μια κίνηση με σαφή στόχο την ενεργειακή απεξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία.

Πληροφορίες Υenisafak, Χουτιέτ, CNN-Turk, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Συνολικά 34 πλοία του πολεμικού ναυτικού διαθέτει η Τουρκία στην Μεσόγειο αυτές τις μέρες, ενώ η Ρωσία διαθέτει 13, σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού αρχηγείου ενόπλων δυνάμεων που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία διαθέτει αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο 20 αντιτορπιλλικά και 14 βοηθητικά πλοία. Αναφέρεται επίσης ότι τρεις κορβέτες, ένα υποβρύχιο, μία τορπιλάκατος και μία φρεγάτα είναι σε συνεχή κίνηση στη Μεσόγειο.

Η Ρωσία, η οποία διαθέτει αεροπορική βάση αλλά και θαλάσσια βάση στη Συρία, διαθέτει 13 πλοία του πολεμικού ναυτικού της στη Μεσόγειο. Πρόκειται για τέσσερα αντιτορπιλικά και εννέα βοηθητικά πλοία.

Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή διαθέτουν στην Μεσόγειο τρία αντιτορπιλικά. Η Γαλλία ένα αεροπλανοφόρο, δύο αντιτορπιλικά πλοία, μία φρεγάδα και ένα πλοίο των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών. Η Ιταλία μία φρεγάδα και ένα υποβρύχιο. Η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ολλανδία έχουν από ένα πλοίο.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Μόνο ως θεσμοθετημένη παραφροσύνη μπορεί να εκληφθεί αυτό που συμβαίνει αυτό τον καιρό με τα σύνορα της Ευρώπης. Μόνο μια πολιτική τάξη που έχει χάσει την επαφή της με την ιστορία και τις αγωνίες των πολιτών θα μπορούσε να επιδοτεί και να επιδοκιμάζει την μαζική εισβολή στα σύνορα της.

Στην Ευρώπη τα 70 χρόνια ειρήνης και ευημερίας, γεγονός ιστορικά σπάνιο, έχει δημιουργήσει μια πολιτική τάξη η οποία έχει χάσει την επαφή της με τις βασικές αρχές επιβίωσης και αυτοσυντήρησης. Ο σπάνιος ιστορικός χώρος στον οποίο ζούσαμε επέτρεψε την δημιουργία μιας σειράς από σοφιστείες, όπως η πολυπολιτισμικότητα και η πολιτική ορθότητα, οι οποίες εφευρέθηκαν προκειμένου να δώσουν στις αυταπάτες μας την χροιά της αλήθειας.

Θεωρήσαμε εαυτούς ως τα νέα ανώτερα όντα, μιας και η πεφωτισμένη μεταμοντέρνα Ευρώπη μας δίνει μια ιδιότυπη άδεια εξαιρέσεως από τους αναγκαίους κοινωνικούς και ιστορικούς περιορισμούς που καθορίζουν την επιβίωση των πολιτισμών. Όσο περνάει ο καιρός θα συνειδητοποιούμε το μεγαλειώδες της αυταπάτης μας, και η πολιτική τάξη θα μας δώσει στο τέλος ως λύση την παρηγοριά το πόσο λίγοι από εμάς έχουν απομείνει για να υποστούν τις συνέπειες.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ως απάντηση για την σφαγή στο Παρίσι βομβαρδισμούς στην Συρία. Κάθε νοήμον άνθρωπος καταλαβαίνει ότι πρακτικά αυτοί οι βομβαρδισμοί δεν θα έχουν καμία ουσιαστική συνέπεια στην δυνατότητα των τρομοκρατών να αιματοκυλήσουν όποια ευρωπαϊκή πόλη θελήσουν. Το σημαντικό στοιχείο σε αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι αυτοί οι βομβαρδισμοί γίνονται γιατί αυτό ακριβώς μπορεί να κάνει ο Ολάντ προσποιημένος ότι κάτι κάνει. Αν δεν θέλεις να κλείσεις οριστικά τα σύνορα στην λαθρομετανάστευση, αν δεν θέλεις να εφαρμόσεις μια πολιτική επαναπατρισμού των μεταναστών, τότε η εύκολη λύση είναι να κάνεις τον δυναμικό ηγέτη ρίχνοντας βόμβες μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την εστία του προβλήματος.

Επτά είναι οι τρομοκρατικές απόπειρες που έχουν γίνει στην Βρετανία φέτος σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές. Νομίζουμε ότι οι βομβαρδισμοί που μόλις ψήφισε η βρετανική Βουλή θα έχουν την παραμικρή επίδραση στο να μειωθούν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Βρετανία; Οι βομβαρδισμοί είναι η εύκολη «λύση», η πολιτικά ορθή λύση. H πολιτική ανεπάρκεια, η υποχωρητικότητα και η αποδοχή της ισλαμικής Ευρώπης ως κάτι αναπόφευκτο αποκτούν ένα μιλιταριστικό μανδύα. Η απόλυτη αδυναμία ως επίδειξη ισχύος.

Να ένα σημαντικό στοιχείο για τους Ολάντ και Κάμερον: το 90% των τρομοκρατών προέρχονται από περιοχές που το μουσουλμανικό στοιχείο έχει φτάσει και ξεπεράσει το 20% του πληθυσμού της περιοχής. Ιδού και το ερώτημα, αν συνεχίσουμε με τον εποικισμό της Ευρώπης από μουσουλμάνους αυξάνοντας τα πληθυσμιακά ποσοστά τους σε όλες τις περιοχές, τι ακριβώς νομίζουμε ότι θα είναι το αποτέλεσμα;

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Μέλη και υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) χρησιμοποιούν ευρωπαϊκούς πάροχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο για να διασπείρουν προπαγάνδα και οι πάροχοι αυτοί γνωρίζουν τις γεωγραφικές συντεταγμένες των συγκεκριμένων χρηστών τους, γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Η οργάνωση είναι γνωστό πως προσπαθεί να στρατολογεί μέλη και οπαδούς από χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου και ειδικά μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιοδικό επικαλείται έγγραφα που αναφέρουν πως εκατοντάδες πακέτα εξοπλισμού, όπως δορυφορικά πιάτα και μόντεμ, είναι εγκατεστημένα σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ. Οι συσκευές αυτές συνδέονται με δορυφόρους ευρωπαϊκών εταιρειών που προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, όπως η βρετανική Avanti Communications ή η γαλλική Eutelsat.

«Το Spiegel Online έλαβε το 2014 και το 2015 συντεταγμένες GPS, και τα δεδομένα αυτά δείχνουν πως πρόκειται για εγκαταστάσεις σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ, πολλές βρίσκονται στην πόλη Χαλέπι της Συρίας, που έχει καταληφθεί εν μέρει από τους τζιχαντιστές. Άλλες τοποθεσίες είναι στην Ράκα, την πρωτεύουσα του ΙΚ, την αλ Μπαμπ, τη Ντέιρ Εζόρ, και κατά μήκος του Ευφράτη [ποταμού] στο Ιράκ», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τα προϊόντα και τα πακέτα πρόσβασης στο Διαδίκτυο αποκτώνται μέσω ενός δικτύου διανομέων. Ο εξοπλισμός παραδίδεται μέσω Τουρκίας, αναφέρεται ακόμη.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου