Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Νοε 2015

Της Κατερίνας Γκαράνη

Όχι άλλα πλάνα με έναν λαό να αιμορραγεί και μία εξουσία να κάνει ό,τι θέλει. Η φωτογραφία με έναν νέο που ξέρει να αμύνεται εναντία σε όσους βγάζουν μεροκάματο εκτελώντας εντολές είναι μία εικόνα συμβόλου που σηκώνει λίγο το ηθικό μας. Διότι το ηθικό μας ήταν πεσμένο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις σούργελα, που κατέστρεψαν έναν λαό με εντολές ξένων, αλλά από χθες που το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο μπήκε στην Βουλή για ψήφιση το ηθικό μας έχει κυλίσει στις σχάρες των υπονόμων της υπομονής.

Μάλλον είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που κατάλαβαν τι περνάει η αριστερή κυβέρνηση στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Λίγοι κατάλαβαν ότι άρθηκε γενικώς η προστασία της εστίας του Έλληνα. Μην γελούν χαιρέκακα κάποιοι που θα χάσουν το σπίτι τους 200,000 οικογένειες γιατί πήραν δάνειο κάποτε "κι ας πρόσεχαν". Μην νομίζουν ότι αυτό ήταν μία σκληρή απόφαση που έπρεπε να παρθεί και τέλος. Αυτή ήταν η πρώτη σκληρή απόφαση που είναι υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και έρχονται μυριάδες άλλες αφού άνοιξε ο δρόμος.

Η ελληνική πολιτεία πλέον δεν θα προστατεύει τον πολίτη έναντι οποιασδήποτε οικονομικής επίθεσης δέχεται από ιδιωτικό συμφέρον. Άφησαν τον πολίτη ανυπεράσπιστο και έχουν τα μούτρα να δίνουν εντολές να βαράνε διαδηλωτές αγρότες. Μέσα στο παλάτι οι πόρνες ψηφίζουν το τέλος της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, την στήριξη Τραπεζικών καλλιεργειών, εταιρείες μαμούθ που θα έχουν όλο τον μόχθο των αγροτών στα χέρια τους, μετατροπή του αγρότη σε επιχειρηματία για να μπορεί ο επιχειρηματίας να κάνει τους αγρότες εργάτες γης, να δίνουν ψίχουλα και να παίρνουν δισεκατομμύρια, ενώ ο Έλληνας αγρότης έξω από τη Βουλη πρέπει να το παίζει "αγωνιστής της ΑΔΕΔΥ" με σημαιούλες και ηλίθια αγωνιστικά συνθηματάκια. Για άλλους ο πόλεμος έχει κηρυχθεί και για άλλους είναι αφορμή για κοπάνα από την υπηρεσία.

Υπάρχει μεγάλη μερίδα αυτού του λαού που ζει σε πόλεμο κανονικό. Πέφτουν οι βόμβες των νόμων στα κεφάλια τους και την επόμενη στιγμή μόνο το σκοινί για κρέμασμα τους έχει μείνει. Τη μια σε βάζουν υπό απειλές, σαν αυτές της πρώην υπουργού Βαλαβάνη, να μπεις στο καθεστώς των 100 δόσεων και την άλλη στιγμή η κυβέρνηση απαιτεί να μπαίνεις σε ρύθμιση πριν ακόμη σου έρθουν οι νέοι φόροι με επιτόκιο (λες και δανείστηκες από τράπεζα) για να μην χάσεις την προηγούμενη ρύθμιση.

Σου λένε με απλά λόγια ψηφίζω για να σε καταστρέψω και εσύ πρέπει να κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας την νέα βόμβα που θα σκάσει στο κεφάλι σου. Μην κουνηθείς καθόλου γιατί θα είσαι ένας ακροδεξιός παρακρατικός ή ένας ακροαριστερός ρέμπελος. Έτσι χαρακτήρισε την όποια φωνή ο πρωθυπουργός αιώνιος άεργος Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου. Η μετεμψύχωση του Γεωργίου Παπαδόπουλου σε όλο της το μεγαλείο κι από κάτω οι "αριστεροί" βαρούσαν παλαμάκια ειρωνευόμενοι την Μνήμη εξεγερμένων.

Σε μια χώρα που οι πολίτες είναι έξω από την Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης από την ώρα που υπογράφηκε η Μνημονιακή Σύμβαση Νο 1, η αριστερή κυβέρνηση χτυπάει ανελέητα τους πολίτες από όλες τις πλευρές. Έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση εναντίον όλων και βάζει από την είσοδο της Βουλής ιδιώτες να διαχειρίζονται τα πάντα.

Δεν είναι τα "κόκκινα δάνεια" το τέλος αλλά η αρχή. Ο ιδιώτης-τράπεζα σε λίγο καιρό θα είναι ο ιδιώτης-ΔΕΗ, ο ιδιώτης-νερό, ο ιδιώτης-εθνική οδός, ο ιδιώτης-αιολική ενέργεια, ο ιδιώτης-ασφάλεια, ο ιδιώτης-νοσοκομείο, ο ιδιώτης-παιδεία και ο κατάλογος είναι τόσο μεγάλος όσο μεγάλο είναι το πλιάτσικο που ξεκινά με αρχή το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο. Όπου για τον ιδιώτη δεν είσαι χρήσιμος θα σου παίρνει το σπίτι, το χωράφι, τον αέρα, το νερό, την ζωή, ό,τι γουστάρει κι αν τολμήσεις να σηκώσεις χέρι θα σε μπουζουριάζει ο ιδιώτης-προστασία του Κράτους ως αντιδημοκράτη για να σε δικάζει ο δικαστής που θα πληρώνεται από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Και όλα αυτά διότι οι τσόγλανοι της αριστεράς κάνοντας κολιγιά με τους τσόγλανους του σοσιαλισμού, της δεξιάς, της ακροδεξιάς και όλου του φιλοευρωπαϊκού τόξου σε χαρακτήρισαν τζιχαντιστή στην ίδια σου την χώρα που απειλείς την "ανάπτυξη" του Κράτους όταν αντιστέκεσαι.

Μία μαγκούρα στο χέρι και ένα σάλτο πισώπλατα εναντίον των σωματοφυλάκων αυτού του Κράτους. Ένα πλάνο που βλέπαμε μέχρι σήμερα στην Παλαιστίνη που ο δικαιωματικός πολίτης εκείνης της γης τα βάζει με τον εισβολέα ισραηλίτη.

Στο αύριο που έρχεται το οποίο θα βρει πιο ατσαλωμένη από ποτέ την εξουσία της Βουλής με όλα τα γιουσουφάκια κόμματα της Ευρώπης να δίνουν το κεφάλι του Έλληνα για μια συμμετοχή στο όργιο των Βρυξελλών ο Έλληνας θα είναι εντελώς μόνος του. Εκτός από τους μπέηδες θα έχει να αντιμετωπίσει κι έναν κρυφό στρατό ρουφιάνων που θα ταΐζονται για τον ρόλο της "μυστικής-φανερής" Αστυνομίας. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο. Αν δεν επιλέξει του ρουφιάνου τότε πρέπει να μάθει να επιβιώνει με συνθήκες πολέμου και πρέπει να φυλάει τα νώτα αυτού που τολμά να κάνει σάλτο πισώπλατο ενάντια στον ιδιώτη-Κράτος.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πως μπορεί να ξεκινήσει η κατάρρευση
Οι διαφωνίες ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες των ξένων μαχητών θα μπορούσαν να υπονομεύσουν το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με αποστάτη της τρομοκρατικής οργάνωσης

Ο Αμπού Καλέντ, όπως είναι το ψευδώνυμό του, έδωσε συνέντευξη στην Daily Beast, στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας εκτενώς για αυτή την «αχίλλειο πτέρνα» των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος βασίζεται σε ξένους μαχητές, σύμφωνα με τα όσα είπε. Οι ηγέτες του ISIS ακόμη φοβούνται ότι οι συγκεκριμένοι μπορεί να μην είναι απόλυτα πιστοί και ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρχει διάσπαση στις τάξεις της οργάνωσης, με βάση τις εθνικότητες.

Εως τώρα, οι ξένοι μαχητές οργανώνονταν σε τάγματα με βάση την καταγωγή τους, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η επικοινωνία, αλλά και ο έλεγχος. Αυτή η τακτική όμως σταμάτησε να εφαρμόζεται, μετά από τη διάλυση μίας ταξιαρχίας 750 μελών από τη Λιβύη, γνωστή ως αλ-Μπατάρ, οι οποίοι κρίθηκε ότι δεν ήταν επαρκώς πιστοί στη συνολική ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους.

Το ISIS διαπίστωσε ότι οι άνδρες της ταξιαρχίας ήταν πιο αφοσιωμένοι στον εμίρη τους από ότι στην οργάνωση. Οπότε, η αλ-Μπατάρ διαλύθηκε. Αυτή η δυσπιστία για τους ξένους μαχητές οδήγησε πλέον το Ισλαμικό Κράτος να δημιουργεί τάγματα με μέλη διαφορετικής προέλευσης, ακόμη κι αν κάποιοι από αυτούς δεν μιλούν αραβικά.

Ο Αμπού Καλέντ δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της οργάνωσης στη Ράκα απέρριψαν το αίτημά του για σχηματισμό ενός γαλλόφωνου τάγματος, ακριβώς εξαιτίας της προηγούμενης εμπειρίας που είχαν με τους Λίβυους.

Τα όσα λέει ο Καλέντ συνάδουν και με προηγούμενες αναφορές ότι αποτυχίες στο πεδίο της μάχης έχουν αποκαλύψει «ρωγμές» στο εσωτερικό του Ισλαμικού Κράτους. Για παράδειγμα, Τσετσένοι και Ουζμπέκοι μαχητές συγκρούστηκαν όταν το ISIS απέτυχε να καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη Κομπάνι τον Ιανουάριο, με την μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για την αποτυχία της πολιορκίας, σύμφωνα με την Telegraph. Δύο υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της «εμφύλιας» μάχης.

Επίσης, έχουν αναφερθεί εντάσεις που εκδηλώνονται ανάμεσα στους ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τους ντόπιους Σύρους. Διαμάχες που υπονομεύουν το βασικό στοιχείο της προπαγάνδας της οργάνωσης, για την ενότητα των μουσουλμάνων εντός του «χαλιφάτου» της.

Πιο ευνοημένοι οι ξένοι μαχητές

Επίσης, οι ξένοι εντός της οργάνωσης μπορεί να κερδίζουν και διπλάσια αμοιβή από τους ντόπιους, ενώ έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS και σπάνια μεταφέρονται στην πρώτη γραμμή, σε σύγκριση με τους Σύρους ή τους Ιρακινούς μαχητές, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

«Ουσιαστικά, βλέπουμε την αποτυχία του κεντρικού δόγματος στην ιδεολογία του ISIS, που είναι η ενοποίηση ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής υπό το χαλιφάτο του», λέει η Λίνα Καντίμπ, διευθύντρια του Carnegie Middle East Center, στη Βηρυττό. «Αυτό τους κάνει λιγότερο αποτελεσματικούς στη διακυβέρνηση αλλά και λιγότερο αποτελεσματικούς στις στρατιωτικές επιχειρήσεις», είχε πει σε συνέντευξή της στην Washington Post.

Ο πιο ευνοϊκός τρόπος μεταχείρισης των ξένων μαχητών έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια εντός του Ισλαμικού Κράτους, καθώς οι Σύροι θεωρούν ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερους κινδύνους για την οργάνωση. Αυτή η ανισότητα έχει προκαλέσει και βία μεταξύ των ομάδων εντός του Ισλαμικού Κράτους. Ξένοι και Σύροι μαχητές ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην πόλη Αμπού Καμάλ, στα ιρανικά σύνορα, μετά από εντολή να πάνε οι Σύροι στην πρώτη γραμμή στο Ιράκ, τον Μάρτιο.

Οταν προκύπτουν διαμάχες εντός του ISIS, κλιμακώνονται γρήγορα και συχνά βίαια, λέει ο Αμπού Καλέντ. Περιέγραψε μάλιστα τα ακραία μέτρα που πήρε ένας ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, για να προστατευτεί από τους τζιχαντιστές που είχε υπό τον έλεγχό του, σε ένα από αυτά τα περιστατικά.

«Υπήρχαν 5-6 Τσετσένοι, έξαλλοι με κάτι, οπότε πήγαν να δουν τον εμίρη της Ράκα. Εκείνος φοβόταν τόσο πολύ, που διέταξε το Ισλαμικό Κράτος να αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές στις οροφές των κτιρίων. Πίστευε ότι οι Τσετσένοι θα έκαναν επίθεση. Οι σκοπευτές έμειναν στη θέση τους για δύο ώρες», διηγήθηκε.

Οι αποτυχίες του ISIS στη Συρία και το Ιράκ, όπως και η αποτυχία να αποκτήσει περισσότερο έδαφος είναι πιθανό να ενισχύσει περισσότερο τις εντάσεις μεταξύ των διαφορετικών ομάδων που μάχονται υπό την «ομπρέλα» της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα γαλλικά αεροσκάφη σφυροκοπούν θέσεις στη Ράκα, ο συριακός στρατός έσπασε τη διάρκεια ενός έτους πολιορκία στην αεροπορική βάση έξω από το Χαλέπι και οι κουρδικές δυνάμεις που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ ανακατέλαβαν την Σινζάρ στο Ιράκ, κόβοντας το δρόμο για τις προμήθειες των μαχητών, που εκτείνεται ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία.

Τέτοιες απώλειες μπορεί τελικά να ενισχύσουν τη δυσαρέσκεια εντός της οργάνωσης. Ομως, σημειώνει το Business Insider, στο εγγύς μέλλον μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να συνεχίσει να σχεδιάζει μεγάλες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, σε μία προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή των υποστηρικτών της από τις αποτυχίες εντός των συνόρων του «χαλιφάτου».

Πηγή iefimerida


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ρωσία: Απαράδεκτη η προϋπόθεση αποχώρησης Άσαντ για συνασπισμό ενάντια στον ISIS

Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στη θέση των άλλων δυτικών εταίρων μας, όπως υπήρξε, δυστυχώς με κίνδυνο φοβερές τρομοκρατικές ενέργειες, στις χώρες των δυτικών συναδέλφων μας, δήλωσε o επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στη Γαλλία που επλήγη από σειρά πολύνεκρων επιθέσεων.

Είναι απαράδεκτο να τίθενται προϋποθέσεις προκειμένου να συγκροτηθεί οποιαδήποτε ένωση κατά της τρομοκρατίας, τόνισε υποδηλώνοντας τους Αμερικανούς που συνεχίζουν να αξιώνουν πριν από οτιδήποτε άλλο την αποχώρηση του Ασαντ.

Θα πρέπει να μπει στην άκρη η πρόταση πως μια πραγματική καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ομοίων της δεν μπορεί να λάβει χώρα παρά μόνο όταν θα έχει αποφασιστεί η τύχη του Μπασάρ αλ-Ασαντ, τόνισε στο τέλος της συνάντησής του με τον λιβανέζο ομόλογό του Τζεμπράν Μπασίλ.

Μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία άρχισαν μια προσέγγιση των θέσεών τους όσον αφορά τη συριακή κρίση και αποφάσισαν με τους εταίρους της G20 στην Τουρκία να ενισχύσουν τη συνεργασία τους εναντίον της τζιχαντιστικής απειλής.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να προωθούν δυναμικά την αποχώρηση του Ασαντ πριν από το σχηματισμό οποιασδήποτε ένωσης κατά της τρομοκρατίας.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον αντιτίθενται από την έναρξη της σύγκρουσης για την τύχη του σύρου προέδρου: ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν αισθάνεται πως έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον Μπασάρ αλ-Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρησή του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική στρατηγική στη Συρία κρύβει μια παγίδα, ότι δηλαδή η Μόσχα έχει πάντα συμφέρον από την παραμονή του Ασαντ στην εξουσία.

Ο Λαβρόφ είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία μεταξύ των παγκοσμίων δυνάμεων μετά τις συνομιλίες τους στη Βιένη για τον ρόλο του προέδρου Ασαντ στην επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αλλάζει τα σχέδιά της για τις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία. Χθες η Ρωσία σφυροκόπησε τις θέσεις του ISIS στη Συρία, μετά την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης ότι έκρηξη βόμβας ευθύνεται για τη συντριβή του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στην Αίγυπτο στις 31 Οκτωβρίου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε από τις πρώτες ημέρες το ISIS.

Ο πρόεδρος Πούτιν που ανακοίνωσε την κλιμάκωση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, υπέγραψε σήμερα διάταγμα για τη συγκρότηση επιτροπής που θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μόνες τους οι αεροπορικές επιδρομές δεν μπορούν να έχουν πλήρη επιτυχία στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ότι αυτές πρέπει να υποστηρίζονται από τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγει ο συριακός στρατός.

Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/643905/rosia-aparadekti-i-proypothesi-apoxorisis-asant-gia-synaspismo-enantia-ston-isis#ixzz3rpFc8BeCΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΗ ρωσική πολεμική αεροπορία έλαβε εντολή να πλήττει βυτιοφόρα που μεταφέρουν προϊόντα πετρελαίου από τις ζώνες που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ.

«Αποφασίστηκε σήμερα ότι τα αεροσκάφη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να πλήττουν βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο στις ζώνες που ελέγχονται από το ΙΚ», είπε ο Καρταπόλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Ο στρατηγός δεν διευκρίνισε πώς θα ενεργούν τα ρωσικά αεροσκάφη, το υψόμετρο στο οποίο θα πετούν, ούτε με τι τρόπο θα αναγνωρίζουν τα βυτιοφόρα που ανήκουν στους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον διοικητή των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία, έχουν ήδη καταστραφεί 500 βυτιοφόρα στη Συρία «τις τελευταίες ημέρες».

«Τα τελευταία χρόνια, στα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, το ΙΚ και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν φτιάξει αυτό που αποκαλούμε πετρελαιαγωγό σε ρόδες», συνέχισε, εξηγώντας ότι τα βυτιοφόρα αυτά έχουν ήδη παραδόσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου στα διυλιστήρια του Ιράκ.

Το ΙΚ ελέγχει τα περισσότερα πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Συρία και το λαθρεμπόριο πετρελαίου αποφέρει σημαντικά έσοδα στην οργάνωση. Με βάση μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στην εφημερίδα Financial Times, το λαθρεμπόριο πετρελαίου αποδίδει στους τζιχαντιστές 1,5 εκατ. δολάρια ημερησίως όταν η μέση τιμή του αργού ανέρχεται στα 45 δολάρια το βαρέλι.

Την Δευτέρα, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι ο συνασπισμός που μάχεται το ΙΚ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατέστρεψε 116 βυτιοφόρα κοντά στο Μπουκάμαλ, μια κοινότητα πάνω στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΕκρηξη ακούστηκε το βράδυ της Τετάρτης λίγο μετά τις 8 στο προάστιο Σαιν Ντενί του Παρισιού όπου έγινε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής και βρίσκεται και το κρυσφύγετο των τζιγαντιστών.

Τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για πιθανές τρεις εκρήξεις ή για ελεγχόμενη έκρηξη από την αστυνομία χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ευρωπαϊκή ενότητα… μηδέν! Αυτό είναι το συμπέρασμα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Αν και οι ευρωπαϊκές χώρες (εννοούμε τους λαούς) έπρεπε να έχουν πάρει το μήνυμα από την περίπτωση της Ελλάδας, δυστυχώς, έπρεπε να συμβεί κάτι τραγικό στα «ενδότερα» της ευρωπαϊκής οικογένειας, για να γίνει αντιληπτή η μηδενική διάθεση για ευρωπαϊκή ενότητα.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Η Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συμπεριφορά μελών αγέλης τσακαλιών που επιτίθενται εκ των ασφαλούς, χωρίς να διακινδυνεύουν ούτε την πολιτική τους παρουσία, ούτε φυσικά τα συμφέροντα ή την ασφάλεια των χωρών τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας υπήρξε μία συντονισμένη κερδοσκοπική επίθεση από μέλη της Ε.Ε., αφού πρώτα διαφημίστηκαν επαρκώς τα «οφέλη» των ευρωπαίων πολιτών από τον «δανεισμό» (τοκογλυφικό σε κάθε περίπτωση) της Ελλάδας. Μάλιστα, οι ευρωπαίοι ηγέτες εξασφάλισαν (δια των όρων των μνημονίων) και την οικονομική είσοδο και εκμετάλλευση της Ελλάδας από οικονομικούς παράγοντες που στήριξαν την πολιτική τους σταδιοδρομία.

Σήμερα, όμως, μετά το χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι, μετά τη νύχτα τρόμου στο Αννόβερο, μετά την δήλωση των ΗΠΑ ότι δεν θα συμμετάσχουν σε χερσαίες επιθέσεις κατά του ISIS, αλλά και την ανακοίνωση του Καναδά ότι αποχωρεί από την συμμαχία κρατών κατά των τζιχαντιστών, η Ευρώπη διαπιστώνει πως είναι «ένα πράμα» που δεν έχει καμία συνοχή, καμία αλληλεγγύη, αλλά ισχύει ο κανόνας «ο καθένας για τον εαυτό του». Μάλιστα, αποδεικνύεται πως η Ευρώπη (Ε.Ε.) δεν είναι ικανή να προχωρά σε γρήγορες αποφάσεις επί κρισίμων και έκτακτων θεμάτων, επιτρέποντας έτσι στον χρόνο να την διαβρώσει περισσότερο και η ίδια να «διαφύγει» (προσωρινά φυσικά) από την σκληρή πραγματικότητα.

Το χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι έφερε στην επιφάνεια τις εμπορικές σχέσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών με το ISIS, τα οικονομικά οφέλη που υπήρξαν με τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών με στρατιωτικό υλικό… Δηλαδή, έφεραν τους ευρωπαίους ηγέτες (και τους χορηγούς τους) αντιμέτωπους με μία αδυσώπητη αλήθεια: Είναι οι ίδιοι που εξόπλισαν τους στυγνούς δολοφόνους Γάλλων πολιτών στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας, στο κέντρο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού!

Σήμερα όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν αλληλέγγυοι με την Γαλλία. Ναι μεν, αλλά… ταυτόχρονα δηλώνουν ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί και να σχεδιασθεί ο τρόπος της αντίδρασης, να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να εξοπλισθεί μία επίθεση κατά των τζιχαντιστών… Για την Ευρώπη όλα είναι θέμα χρήματος και κέρδους των εμπλεκομένων μερών. Τόσο η ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών, όσο και η «ευρωπαϊκή τιμή», που προφανώς έχει αποκτήσει καρτελάκι, όπως οι νεκροί ενός νεκροτομείου...

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει κάποια βιαστική ενέργεια (που πιθανόν να μην επιφέρει τα αναμενόμενα – απαιτούμενα αποτελέσματα) έναντι των τζιχαντιστών. Όμως, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών όλων –σχεδόν- των ευρωπαϊκών κρατών γνώριζαν (και είχαν ειδοποιήσει τις κυβερνήσεις τους) για την σοβαρή πιθανότητα μίας επίθεσης των τζιχαντιστών εντός του ευρωπαϊκού εδάφους, πως είναι δυνατόν να μην υπήρξαν σχεδιασμοί όχι μόνο για την πρόβλεψη και έγκαιρη αντιμετώπιση (κάτι σχεδόν απίθανο, για όσους γνωρίζουν την αποτελεσματικότητα δράσης σε αστικές περιοχές από μικρές οργανωμένες και εκπαιδευμένες στρατιωτικά ομάδες), αλλά και για την άμεση σκληρή – υποδειγματική απάντηση που θα έπρεπε να υπάρξει απέναντι σε κάποιο χτύπημα των τζιχαντιστών; Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως είτε δεν υπήρξε πρόβλεψη απάντησης, είτε ο φόβος των τρομοκρατικών χτυπημάτων έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στις ηγεσίες των ευρωπαϊκών ισχυρών κρατών… Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η χρονοτριβή στην απάντηση, η οποία μετατρέπεται σε ψυχολογικό στήριγμα των τζιχαντιστών.

Δυστυχώς, ούτε η κυρία Μέρκελ, ούτε ο κ. Ολάντ, ούτε ο Γιούνκερ και οι υπόλοιποι αδίστακτοι καταστροφείς της Ελλάδας είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία… Την στρατιωτικού τύπου τρομοκρατία των τζιχαντιστών… Ειρωνεία, πως οι εμφανιζόμενοι ως θύματα εξόπλισαν τους εκτελεστές του Παρισιού; Βεβαίως! Όμως, ακόμη μεγαλύτερη ειρωνεία είναι πως έγιναν θύματα τρομοκρατίας εκείνοι που επέβαλλαν καθεστώς τρόμου στην Ελλάδα, που επιτέθηκαν οικονομικά στους Έλληνες, που δημιούργησαν χιλιάδες θύματα – νεκρούς, κηρύσσοντας έναν βουβό πόλεμο κατά μίας χώρας, επιδιώκοντας την καταστροφή της για να κερδίσουν οι γνωστοί - άγνωστοι χορηγοί των σημερινών ευρωπαίων πολιτικών...

Διαφορετικό είδος τρομοκρατίας, αλλά δεν παύει να είναι τρομοκρατία… Άλλοτε οικονομική, άλλοτε πολιτική, άλλοτε στρατιωτική… και τα θύματά τους χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης, που εξαρτάται από το ποιος ασκεί την τρομοκρατία…
Αν είναι θύματα ευρωπαίοι πολίτες (π.χ. Γάλλοι, Γερμανοί, Βέλγοι κ.α.) τότε «υπάρχει οργή και θρήνος για τους αθώους νεκρούς»…
Αν είναι θύματα πολίτες του τρίτου κόσμου ή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής, τότε είναι «παράπλευρες απώλειες» ή ακόμη και... «στατιστικό στοιχείο»…
Αν τα θύματα είναι πολίτες της Ελλάδας, τότε υπάρχει απόλυτη σιωπή…
Με απλά λόγια, το κέρδος των ισχυρών έχει το "δικαίωμα" να μην τιμωρείται, να αλλάζει πολλά πρόσωπα, όπως και οι τρομοκράτες, όπως και όσοι (πάντα) βρίσκονται πίσω από τους τρομοκράτες…

Σήμερα διαπιστώνουμε (με τον πλέον τραγικό και ειρωνικό τρόπο) πως η Ευρώπη δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία σύνδεση – σύμπλευση ορισμένων χωρών, που με μοναδικό σκοπό το κέρδος, δεν διστάζουν για οτιδήποτε χρειαστεί να κάνουν προκειμένου τα κράτη – συνέταιροι (μιλάμε πλέον για εταιρίες και όχι χώρες, που μοιράζονται τα βρώμικα κέρδη με τους πολίτες - μετόχους) να αυξήσουν τα κέρδη τους… Από το σημείο αυτό και μετά, τίποτε δεν συνδέει τους εταίρους. Ούτε ακόμη και ο μεγαλύτερος φυσικός εχθρός, ο τρόμος του θανάτου… Απλά, περιμένουν να «περάσει η μπόρα», να μετρήσουν τις «πληγές» και αφού μελετήσουν τα νέα δεδομένα, να προσαρτήσουν την πολιτική τους (όπως οι χαμαιλέοντες) στη νέα κατάσταση…

Όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες απολογηθούν γιατί επέτρεψαν προάστια μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων να μετατραπούν σε "γκέτο" και "γιάφκες" τρομοκρατών, και όταν αποδεχθούν τα εγκλήματά τους κατά της ίδιας της Ευρώπης, και του υπόλοιπου κόσμου, τότε ίσως... να υπάρξει μία νέα εκκίνηση προς την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία... Μέχρι τότε ασφαλείς θα είναι οι μαριονέτες πολιτικοί και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς. Δυστυχώς, όλοι οι άλλοι θα είμαστε θύματα της τρομοκρατίας, με ό,ποιο τρόπο αυτή εμφανίζεται στη ζωή μας...

ΥΓ: Το κείμενο δεν δικαιώνει κανενός είδους τρομοκράτη. Αν είμαστε τυχεροί, ίσως κάποτε η ανθρωπότητα μάθει πόσοι και ποιοί χαμογελώντας έτριβαν με ικανοποίηση τα χέρια τους τη στιγμή που η ισλαμική τρομοκρατία χτύπησε στο Παρίσι... Τελικά, τίποτε δεν χωρίζει τους λάτρεις του χρήματος από εκείνους που είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν για την πίστη τους... Και τα δύο μέρη λατρεύουν το αίμα... το ανθρώπινο αίμα, που το μετατρέπουν σε προσωπικό χρηματικό κέρδος...
Όσο για την γελοιότητα των ευρωπαϊκών ηγεσιών, αυτή αποδεικνύεται από τους όρους που βάζουν για την συμμετοχή τους στην απάντηση του τρομοκρατικού χτυπήματος του ISIS... Απαιτούν την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, για να αναλάβουν δράση. Με απλά λόγια ψάχνουν για δικαιολογίες και κατορθώνουν να αυτοεξευτελίζονται, αλλά και να αποδεικνύουν ότι οι πράξεις τους αφήνουν ανοχύρωτη ολόκληρη την Ευρώπη...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών κατέθεσε 
ο πρώην υπουργός, που κατήγγειλε παρακράτος
 • «Δεν περιμένεις να σε πυροβολήσουν και μετά πας στον εισαγγελέα» απάντησε στους επικριτές του
 • «Τολμά ο Παρασκευόπουλος να κάνει μεταγωγές, να δούμε ποιος ελέγχει τις φυλακές;» είπε με νόημα για τις απειλές των αδερφών Τσάκαλου
 • «Όλα τα έγγραφα από τους Πυρήνες της Φωτιάς έχουν τα ίδια που λενε και διάφοροι υπουργοί»
 • «Κυβέρνηση και Αριστερά δεν πρέπει, αν ξέρουν κάτι και είναι για έναν δικό τους, να το κρύβουν»
Τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «φωτογράφισε» ο κ. Γιάννης Πανούσης κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υποστηρίζοντας ότι τον στοχοποίησαν. «Με έριξαν στο στόμα του λύκου» και «μου φόρτωσαν στην πλάτη τις δικές τους ευθύνες» είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Οτι δεχόμουν απειλές είναι γνωστό. Και άγνωστο να ήταν με την τελευταία ανακοίνωση Τσάκαλου γίνεται αυταπόδεικτο. Δεν είναι δυνατόν τον κίνδυνο της ζωής να τον κρίνουν οι απ έξω. Άκουσα τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ότι δεν υπάρχει φόβος. Και ήρθαν οι αδελφοί Τσάκαλου να τους βάλουν στην θέση τους και θα πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία για τις απόψεις τους. Αυτή η αίσθηση απ έξω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας και ας βάλει 80 ανθρώπους να τον επιτηρούν έπεσε στο κενό. Έπεσαν στο κενό και οι απόψεις περι μυθοπλασιών και Τζέιμς Μπόντ. Λίγο μετά κατέθεσε μήνυση η κυβέρνηση -είναι πρωτοφανές- ότι υπάρχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Την μια να με κατηγορούν για μυθοπλασίες και την άλλη να μου κάνουν μήνυση για εθνική ασφάλεια» είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Εγώ αύριο στον εισαγγελέα θα καταθέσω αίτημα να μου δοθούν οι κασέτες και θέλω να πιστεύω ότι δεν εχουν καταστραφεί διαφορετικά θα έχουμε καταστάσεις ανάλογες με αυτές στην Αμερική… Gate και βάλτε ό,τι άλλο θέλετε».

Υποστήριξε ότι η μηνυτήρια αναφορά της κυβέρνησης είναι στον αέρα και μάλιστα την χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη. «Αν δείτε το κείμενό τους που έχει διαρρεύσει θα δείτε ότι όλη η ιστορία είναι ο Γιάννης Πανούσης. Γιατί είχε τα έγγραφα και γιατί τα διέρρευσε. Πώς έβγαλαν τα συμπεράσματα αυτά;» τόνισε ο καθηγητής Εγκληματολογίας και συμπλήρωσε: «Διαχειρίστηκα προσωπική υπόθεση απειλών ζωής με τον τρόπο που έκρινα ότι έπρεπε. Όταν πρωτοεμφανίστηκε ζήτησα από τον διοικητή ΕΥΠ να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν έγινε τίποτα. Μου λενε γιατί δεν έκανα τότε κάτι. Αλλά για σκεφτείτε να κάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μήνυση κατά κρατουμένων και πολιτικών προσώπων; Αν έπρεπε να γίνουν μηνύσεις και κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον πρωθυπουργό».

«Ξαφνικά εμφανίζομαι να κάνω έλεγχο στις φυλακές και στα κελιά των Πυρήνων Φωτιάς» συνέχισε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε: «Δεν είχε γίνει. Ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης διάψευση και δεν έγινε. Με έριχναν στο στόμα του λύκου. Για όσα γινόντουσαν στις φυλακές έφταιγε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δεν φταίω εγώ για όλα αυτά… Δεν εννοώ σχέση τρομοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μου εξηγήσει κάποιος πως εγώ που είχα πιο προχωρημένες απόψεις για φυλακισμένους να βρίσκομαι στο επίκεντρο για ευθύνες άλλων και να μου λένε ότι θα μου λιώσουν το κεφάλι. Τι επιλογές έκανα εγώ; Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη ευθύνες που ήταν δικές του. Όλα τα έγγραφα από Πυρήνες της Φωτιάς έχουν τα ίδια που λένε και διάφοροι υπουργοί».

«Εγώ ξεκινώ από την ασφάλεια της ζωής μου. Δεν παίζω παιγνίδια πολιτικά, ΜΜΕ ή πρεσβειών. Είμαι μόνος μου μοναχικός καβαλάρης. Αυτά ότι θα γίνω υπουργός της ΝΔ, ότι θα βγαλω λεφτά και άλλα απέχουν από μια δημοκρατική χώρα» συνέχισε «προσπάθησα να κατεβάσω τους τόνους να δώ τον κ. Τσίπρα γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο. Δεν θέλω να είναι κανείς στο πλαί όταν το δώ. Δεν θα του πω αν λειτουργεί καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποιος με στοχοποιεί. Το 2009 όταν μου έβαλαν βόμβα όταν με χτύπησαν ποιος με στοχοποιεί. Η επιτροπή σωφρονιστικού δικαίου και η επιτροπή βουλής απεδέχθη τις απόψεις μου ως προοδευτικές και ξαφνικά εμφανίζομαι ως ο φασίστας που μπαίνει στις φυλακές.

Καταδίκη ή διάψευση δεν έχω ακούσει από την κυβέρνηση. Χαίρομαι για όσα είπε ο πρωθυπουργός -αν αφορούν και μένα- ότι οι αντιεξουσιαστές δεν μπορούν να ορίζουν τη ζωή ή το θάνατο. Όμως, δεν είμαι Ρομπέν των Δασών ή Δον Κιχώτης. Αν κάποιος απειλήσει τη ζωή μου. Όποιος πάει να παίξει έτσι θα χάσει. Πίσω δεν κάνω. Δεν φοβάμαι. Θα με σκοτώσουν; Κάποιος θα το χρεωθεί. Ας το λύσει η δημοκρατία και η κυβέρνηση».

Κλήση Τσίπρα στην επιτροπή Θεσμών ζήτησε ο Βενιζέλος

Την κλήση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Πανούση ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι τουλάχιστον δέκα ζητήματα θεσμικής σημασίας που απορρέουν από την υπόθεση καταλήγουν στον πρωθυπουργό.

«Λετε ότι εμπιστεύεστε μόνο τον κ. Τσίπρα και πως θέλετε να συζητήσετε μαζί του χωρίς την παρουσία κανενός άλλου» είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον κ. Πανούση για να προσθέσει « Αυτά ενδιαφέρουν μόνο εσάς και τον κ. Τσίπρα. Όλα τα προηγούμενα όμως καταλήγουν στον πρωθυπουργό. Δεν έχει εποπτεύσει τους υπουργούς του και την ΕΥΠ. Αυτός έδωσε άδεια για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Αντί να ερευνηθεί η υπόθεση επέλεξε να τρομοκρατηθεί ο καταγγέλλων. Πρέπει να κληθεί ο κ. Τσίπρας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας».

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανάφερε για τον ρόλο που είχε ο κ. Πανος Λάμπρου ότι «υπήρχε πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης που συνομιλούσε με κρατούμενους τρομοκράτες για νομοθετικά ζητήματα που αφορούν την ουσία των κατηγορούμενων πράξεων. Για το dna κ.α» και πρόσθεσε «πήγατε στην εισαγγελέα του Αρείου Παγου και την εισαγγελέα Διαφθοράς. Αμέσως μετά αρχίζει μια οργανωμένη επιχείρηση απαξίωσής σας και ταυτοχρόνως υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά που σας κατονομάζει και θέτει ζητήματα υπεξαίρεσης απορρήτων εγγράφων. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ουσία των καταγγελιών. Η κυβέρνηση ενδιαφέρετε να μην έχετε εσείς έγκυρο αποδεικτικό υλικό. Αντί να σας εκμεταλλευτεί σας δείχνει ως κατηγορούμενο».

Επίσης, την κλήση των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη αλλά και του κ. Πάνου Λάμπρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε ο κ. Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ).

Πάντως, από τις τοποθετήσεις των βουλευτών γίνεται αντιληπτό πως στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στοχεύουν περισσότερο στην αμφισβήτηση των καταγγελιών Πανούση και όχι στην αναζήτηση της ουσίας της υπόθεσης.

Είναι δε ενδεικτικές οι παρεμβάσεις της προέδρου της επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που θυμίζουν αντίστοιχες στοχευμένες παρεμβάσεις άλλων κοινοβουλευτικών περιόδων, που αντιμετωπίζει τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως κατηγορούμενο ή με υποτιμητικές αναφορές.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Πανούσης επιχειρώντας να αντιμετωπίσει την «καχυποψία» τους είπε «είναι σαν μια ιστορία που μου είπε ένας φίλος: κάποιος γυρνάει σπίτι του στις 12 τα μεσάνυχτα αντί για τις 3 τα ξημερώματα που γυρνά συνήθως και βλέπει την γυναίκα του στο κρεβάτι με άλλον. Οι φίλοι του αντι να του συμπαρασταθούν τον κατηγόρησαν γιατί γύρισε στο σπίτι του νωρίτερα. Ετσι αντιλαμβάνομαι τις επιθέσεις γιατί έκανα τώρα την αναφορά και όχι νωρίτερα ή αργότερα».

«Δεν περιμένεις να σε πυροβολήσουν και μετά να πας στον εισαγγελέα»

«Με τιμά που μου έκαναν μήνυση για λόγους εθνικής ασφάλειας» ειπε σε άλλο σημείο για την αντίδραση της κυβέρνησης και πρόσθεσε «Εγώ έχω έγγραφο και είμαι νόμιμος αποδέκτης του ότι θα με σκοτώσουν. Δεν είμαι της άποψης ότι πρώτα σε πυροβολούν και μετά πας στον εισαγγελέα. Είναι δύσκολο με μια σφαίρα να κάνεις μήνυση».

Επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν έχει διατάξει καμία παρακολούθηση ενώ σημείωσε ότι «Εχω αλλεργία με τις μυστικές υπηρεσίες γι αυτό και ζήτησα από τον κ. Ρουμπάτη να μου δίνει στοιχεία μόνο αν με αφορούν ή αφορούν την ΕΛΑΣ. Αν υπήρξαν είκοσι θέματα που με αφορούσαν και μου έδωσαν 5 δεν το ξέρω».

Αναφορικά με το αν είναι σίγουρος πως ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό είπε « Αν ο κ. Ρουμπάτης δεν πήγε στο πρωθυπουργό αλλά σε συνεργάτη του που φιλτράρισε αυτά που έδωσε είναι δικό τους θέμα. Εγώ όμως εμπιστεύομαι τον κ. Ρουμπάτη και πιστεύω όσα μου είπε».

«Μπήκα στα Προπύλαια με άδεια του Τσίπρα»

Πέραν αυτών ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι ο νόμος για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ τροποποιήθηκε με δική του παρέμβαση. «Εκείνη την εποχή είχαμε έντονη περίοδο. Καταλήψεις και νομοσχέδιο σχετικό. Υπήρχε κόντρα από τα αριστερά στην κυβέρνηση της αριστεράς και ο καθένας προσπαθούσε να κανει την διευθέτηση. Στο υπουργικό συμβούλιο είπα ότι διαφωνώ. Ο πρώτος νόμος δεν ήταν έτσι. Ο νόμος τροποποιήθηκε γιατί είχα βάλει το χέρι μου» ενώ σε άλλο σημείο είπε «Όταν μπήκα στα Προπύλαια με άδεια του πρωθυπουργού με κατήγγειλε το σύνολο ενός συστήματος ότι παραβίασα το άσυλο. Με κατήγγειλε ο κ. Πετράκος. Κανείς δεν με υπερασπίστηκε στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Εχω στην τσέπη μου και άλλα στοιχεία»

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι έχει στην διάθεσή του και άλλα στοιχεία για «για καποιους της αριστεράς που μου κάνουν μαθήματα ηθικής». Πρόσθεσε ότι «Η δικογραφία έχει έγγραφα και όποιος παει να τα διαψεύσει καταστρέφοντας υλικό θα πρέπει να αποδείξει ότι έχω φτιάξει μόνος μου τους διαλόγους, τα σφράγισα και τα διαβίβασα. Να έρθει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ της αντιτρομοκρατικής ο υπουργός Δικαιοσύνης στους οποίους τα έγγραφα αυτά έχουν κοινοποιηθεί».

Ο Παρασκευόπουλος με έριξε στα «σκυλιά», την Ραχήλ, τον Διαμαντόπουλο και την Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Πανούσης επανέλαβε τον διάλογο που είχε με τον κ. Παρασκευόπουλο μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν να διατάσσει έφοδο της αστυνομίας στις φυλακές.

«Δεν είχα μπει και ζητησα από τον κ. Παρασκευόπουλο να διαψεύσει. Δεν το έκανε και τώρα βγήκε και ειπε ότι δεν μπήκε ο κ. Πανούσης και προφανώς ήταν υπηρεσιακός έλεγχος. Γιατί δεν το έκανε τότε και με έριξε στα σκυλιά. Αυτοί που με κυνήγησαν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ: Από Διαμαντόπουλο, τη Ραχήλ, την Κωνσταντοπούλου, από μέλη της κεντρικής επιτροπής κ.α.».

Περίμενα να με φωνάξει ο πρωθυπουργός

«Όταν βγήκε το ζήτημα στο «Πρώτο Θεμα» περίμενα να με φωνάξει ο πρωθυπουργός να με ρωτήσει τι είναι όλα αυτά» ειπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε «αντ' αυτού η κυβέρνηση που είπε να πάω στον εισαγγελέα. Την επόμενη ημέρα μου έκαναν μήνυση… Γιατί αυτή η υπεραντίδραση; Είναι τσαμπουκάς ή κάτι άλλο φοβούνται;». Ωστόσο υποστήριξε ότι η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες είναι «συντονισμένη» και επισήμανε «δεν ξερω πως σκέφτηκε ο πρωθυπουργός από την στιγμή όμως που του δόθηκαν τα χαρτιά πέρασε από δημοψηφίσματα εκλογές συσχετισμούς από διάφορα άλλα κύματα που πιθανόν το θέμα πανούση να ήταν χαμηλά στην ατζέντα γι αυτό και θέλω να τον συναντήσω».

Ο Ρουμπάτης πήγαινε κάθε μέρα στο Μαξίμου για τους τζιχαντιστές

Ο κ. Πανούσης επαναλάμβανε ότι επέλεξε να εμπιστευτεί τον κ. Ρουμπάτη προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός καθώς ήταν αυτός που τον ενημέρωσε και για τις απειλές κατά της ζωής του. Ενώ σε άλλο σημείο είπε «εγώ δεν παρακολούθησα κανένα. Μου έφεραν 5 έγγραφα ότι με απειλούν. Ο κ. Ρουμπάτης μου τα έδωσε. Αυτά τα έγγραφα τα πήγε ο κ. Ρουμπάτης στον πρωθυπουργό γιατί συναντιόταν μαζί του κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα και μιλούσαν για τους τζιχαντιστές και για άλλα ζητήματα».

«Τολμά να κάνει μεταγωγές ο Παρασκευόπουλος; Για να δούμε ποιος ελέγχει τις φυλακές»

Κατα τον τρίτο και τελευταίο κύκλο, ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δεν ελέγχει τις φυλακές, υπαινισσόμενος ότι τα σωφρονιστικά καταστήματα ελέγχονται από τους ποινικούς.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη επιστολή των αδελφών Τσάκαλου, είπε: «Κατήγγειλε κάτι ο κ. Τσάκαλος. Τι έκανε ο Παρασκευόπουλος; Τολμά να κάνει μια μεταγωγή για να δούμε ποιος ελέγχει τις φυλακές;» και σε άλλο σημείο τόνισε: «Οι φυλακές δεν ελέγχονται. Οποιος είναι υπεύθυνος, ας το λύσει».

«Περισσότερο φοβάμαι τις κυβερνητικές αντιδράσεις»

Ο κ. Πανούσης υποστήριξε πως είναι «ανήσυχος» και είπε: «Φοβάμαι τις αντιδράσεις τις κυβερνητικές περισσότερο. Αντί να δούνε κάποιοι βουλευτές τα πράγματα, ότι υπάρχει ένα προβληματάκι, να το ελέγξουν, με αντιμετωπίζουν ως τέρας... Η κυβέρνηση και η αριστερά δεν πρέπει να κάνει τρικ. Να ξέρει κάτι, αλλά επειδή είναι δικός της πρέπει να το κρύψει».

Είπε ότι κατέθεσε τα στοιχεία σε συμβολαιογράφο, σε περίπτωση που «κάτι πάει στραβά να δοθούν τα στοιχεία στους πολιτικούς αρχηγούς», ενώ πρόσθεσε: «Πίστευα σε πολιτική λύση, αλλά έπεσα έξω. Αντ' αυτού πήγαν στον εισαγγελέα, γιατί λένε ότι περιέφερα τα έγγραφα. Στοχοποιούμαι από τα αριστερά. Περίμενα από δεξιά και φασίστες να μου λένε τι είναι αυτά που λέω για ανοικτές φυλακές κ.ά. Δεν περίμενα αντίδραση από την Αριστερά».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Εκθέσατε κόσμο

Πάντως, η πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Πανούσης στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει διάλογο μαζί του, ενώ υποστήριξε: «Έχετε εκθέσει ένα σωρό ανθρώπους, Ρουμπάτη, Παρασκευόπουλο, Λάμπρου κ.ά.».

Την ερχόμενη Τετάρτη η συνέχεια

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στην έρευνα με κλήση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή "Πρώτο Θέμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  • Τσίπρας: Κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
 • Νταβούτογλου: Αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο ακτοφυλακών
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που μέχρι πρότινος δεν γνώριζε για θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο ή γενικώς τα θαλάσσια σύνορα της χώρας επειδή έχουμε και το Ιόνιο και το Λιβυκό..., αλλά επίσης δεν γνώριζε και πως η Μυτιλήνη είναι πόλη της νήσου Λέσβου και όχι ένα ακόμα νησί, συναντήθηκε χθες και σήμερα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου για να συζητήσει για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Φυσικά, στην ατζέντα του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ξέχασε να βάλει τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όταν εκείνος διαπίστωσε πως «οι βάρκες των λαθρομεταναστών βγαίνουν μέσα από τουρκικά λιμάνια» (υπονοώντας πως έχουν την ανοχή, αν όχι την βοήθεια, των τουρκικών Λιμενικών και Αστυνομικών αρχών). Όπως, φυσικά, ο κ. Τσίπρας αμέλησε πως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η λαθρομετανάστευση είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και όχι διμερές, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας...

Επειδή τα διμερή υφιστάμενα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πηγάζουν από την τουρκική πολιτική προκλήσεων,
 • στο Αιγαίο (πάγια αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων),
 • στην Κύπρο (από την εισβολή του 1974 σήμερα απειλεί ακόμη και με προσάρτηση εάν δεν γίνουν όσα απαιτεί η Άγκυρα),
 • και στην Θράκη (όπου με την θλιβερή απουσία του ελληνικού κράτους επιχειρεί –και το έχει κατορθώσει σε έναν σημαντικό βαθμό- να δημιουργήσει εθνική τουρκική μειονότητα, διαγράφοντας την διεθνώς αναγνωρισμένη –με τη συνθήκη της Λοζάνης- μουσουλμανική)
τα οποία η εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (και του κ. Τσίπρα) αντιμετωπίζει με γελοιότητες και λεκτικά τεχνάσματα, δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η επίσκεψη του 41χρονου πρωθυπουργού στην Τουρκία, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, βάλλεται από την λαθρομετανάστευση που απειλεί την εσωτερική σταθερότητα και ασφάλεια, ενώ τις τελευταίες ημέρες δημιουργούνται διεθνώς υπόνοιες για δημιουργία και λειτουργία «στρατηγείων» των τζιχαντιστών που εφορμούν στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο…

Κι ενώ ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να αποφύγει μία τέτοια συνάντηση, έπραξε το αντίθετο (από όσα η λογική αλλά και ένα πλήθος ειδικών του ζητούσε να ακυρώσει αυτή την επίσκεψή του στην Τουρκία), δίνοντας την εντύπωση ότι «λειτουργεί κατόπιν εντολών» που δεν συνάδουν με τα ελληνικά συμφέροντα. Εξάλλου, οι διαθέσεις ξένων, όπως του κ. Γιούνκερ αλλά και της κυρίας Μέρκελ, είχαν αποτυπωθεί (ασχέτως εάν «διορθώθηκαν» στη συνέχεια) με αρκετή σαφήνεια και πίεζαν για μία συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για να υπάρξει συνεργασία στα νερά του Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης…

Τι ελπίδες είχε ο νεαρός (ιδεολογικός εθνομηδενιστής) πρωθυπουργός, με κάκιστο «βιογραφικό διαβουλεύσεων» (όπως αποδείχτηκε με την ταπεινωτική αποδοχή του τρίτου μνημονίου) απέναντι στον έμπειρο Νταβούτογλου; Δυστυχώς, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και κατάφερε τα… χειρότερα.
Έτσι, αναφέρθηκε για συνεργασία και κοινές δράσεις με την Τουρκία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νταβούτογλου, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για ένα νέο κύκλο σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και για συνεργασία σε πολλά επίπεδα, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί…

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Τσίπρας:

«Την επίσκεψη μου στην Τουρκία σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου ελπιδοφόρου κύκλου σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Έχουμε κοινά συμφέροντα που πρέπει να αξιοποιήσουμε (δεν έκανε καμία αναφορά για τα συμφέροντα αυτά, αφήνοντας να αιωρείται η απορία για το ποια μπορεί να είναι…). Υπάρχουν όμως και ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε.
Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν πρέπει να είναι παιχνίδι ανταλλαγής πασών για να ροκανιστεί ο χρόνος.
(Μάλλον επηρεάστηκε από το ποδοσφαιρικό θέαμα της προηγούμενης ημέρας…).

Η Τουρκία έχει σηκώσει τεράστιο βάρος εξαιτίας των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
(Μάλλον ξέχασε πως η Τουρκία έχει «συλληφθεί επ’ αυτοφώρω» να βοηθάει τους τζιχαντιστές εκατοντάδες φορές, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων παιδιών που εξαφανίζονται από προσφυγικούς καταυλισμούς στη νοτιο-ανατολική Τουρκία, στα σύνορα με την Συρία).

Η Ελλάδα έχει δεχτεί τεράστιες ροές, οι οποίες έχουν στόχο να κινηθούν προς την κεντρική Ευρώπη.
Πρέπει να σταματήσουμε αυτό το δίκτυο των διακινητών.
(Ξέχασε φυσικά, ο νεαρός Αλέξης, ότι από την ημέρα που πρωτοεκλέχθηκε και ανέλαβε πρωθυπουργός, έχει αυξηθεί περίπου 5.000% η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ενώ υπουργοί και στελέχη του κόμματος του υποστηρίζουν φανατικά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει σύνορα και πως θα πρέπει να δεχτεί όλους όσους ζητάνε την βοήθειά της).

Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία σε επίπεδο Υπουργείων Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Προστασίας Πολίτη.
(Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας απαιτείται να δώσει προσωπικές εξηγήσεις για το τι ακριβώς εννοεί. Κι αυτό, επειδή από τα λεχθέντα του συνάγεται μία συνεργασία υψηλού επιπέδου, σε κρίσιμα υπουργεία, η οποία συνεργασία τείνει να έχει τα χαρακτηριστικά του win-win επί των ειδικών θεμάτων που απασχολούν τα ελληνοτουρκικά, και τα οποία θέματα – προβλήματα είναι δημιουργίες της τουρκικής προκλητικής πολιτικής… Επίσης, πρέπει να εξηγήσει σχετικά με τα hot-spots και το που θα υπάρξουν αυτά… Στην Τουρκία ή στην Ελλάδα; Μήπως από το ότι απέφυγε να αναφερθεί πρέπει να συνάγουμε το συμπέρασμα πως δέχτηκε τα hot-spots να βρίσκονται στην Ελλάδα;)

Στόχος μας να αντιμετωπίσουμε τα εγκληματικά δίκτυα και να βρούμε λύση αντιμετώπισης προσφυγικών ροών.
(Μήπως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αγνοεί πως από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν δίκτυα διακίνησης και από την πλευρά της Ελλάδας –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- υπάρχουν ΜΚΟ που υποδέχονται τους λαθρομετανάστες – πρόσφυγες; Μήπως ο κ. Τσίπρας αγνοεί πως η δράση των «εγκληματικών δικτύων» είναι υπό την ανοχή ή και με την συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών και αρχών; Μήπως ο κ. Τσίπρας αγνοεί τα τεράστια ποσά –μεγαλύτερα και από το εμπόριο ναρκωτικών- τα οποία αποκομίζει η Τουρκία μέσω της ροής λαθρομεταναστών από το έδαφός της προς την Ευρώπη;)

Αποφασίσουμε να ενθαρρύνουμε τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
(Μήπως ο κ. Τσίπρας αγνοεί ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος το οποίο έχει δεχθεί την τουρκική εισβολή, ενώ πολύ πρόσφατα δέχτηκε απειλές της Άγκυρας με βάση τις οποίες εκβιάζεται να «βρεθεί λύση» ειδάλλως την ερχόμενη άνοιξη η Τουρκία θα ενσωματώσει στην επικράτειά της την κατεχόμενη Κύπρο;)

Συζητήσαμε με τον Νταβούτογλου και το θέμα των εναέριων παραβιάσεων.
(Είναι προφανές πως δεν υπάρχει θέμα, αλλά πρόβλημα τουρκικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου. Παραβιάσεων συστηματικών, σχεδιασμένων και επικίνδυνων, μέσω των οποίων η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, τόσο στον αέρα όσο και στην θάλασσα, αλλά και τα νησιά… Αυτό το πρόβλημα επιθετικότητας και αμφισβήτησης ο κ. Τσίπρας το βλέπει σαν… θέμα!...)

Το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα εμπορίου, τουρισμού, πολιτιστικών δρώμενων.
(Μα, αν δεν κάνουμε λάθος, το Αιγαίο είναι θάλασσα εμπορίου, τουρισμού και πολιτιστικών δρώμενων. Τι εννοεί ο κ. Τσίπρας; Τι νέο εισάγει με τον αόριστο λόγο του; Μήπως εννοεί ότι στο Αιγαίο και τις δραστηριότητές του πρέπει να εμφανίζεται και η… Τουρκία; Μα, δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός πως υπάρχουν σύνορα, τα οποία έχουν προκύψει από διεθνείς συνθήκες; Δεν πήγε στο σχολείο; Δεν τον ενημέρωσε κάποιος σύμβουλός του για το υφιστάμενο και διεθνές αναγνωρισμένο δίκαιο επί του Αιγαίου -Δίκαιο Αρχιπελάγους-, το οποίο φτιάχτηκε με πρότυπο το Αιγαίο, εφαρμόζεται διεθνώς και δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία μόνο στο Αιγαίο; Ή μήπως ο κ. Τσίπρας εννοεί ότι ο ίδιος δεν θέλει να μετατραπεί το Αιγαίο σε θάλασσα σύγκρουσης με την Τουρκία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει μία τέτοια εξέλιξη;)

Η Θράκη είναι ένα δείγμα ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και πως στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες τεμένη και οι κάτοικοι έχουν δυνατότητα να εξασκούν τις θρησκευτικές τους επιθυμίες. Διεκρίνισε, επίσης, πως με απόφαση της κυβέρνησης θα δημιουργηθεί τέμενος και στην Αθήνα.
(Σαφέστατα και είναι η Θράκη δείγμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων. Αλλά γιατί έγινε η τοποθέτηση του κυρίου Τσίπρα ειδικά στην Θράκη; Αναγνωρίζει «κάτι άλλο» ή δέχεται πιέσεις για «κάτι άλλο» πέραν της υφιστάμενης κατάστασης που προέκυψε από τη συνθήκη της Λοζάνης; Ή πρέπει να θεωρήσουμε πως ήρθε η στιγμή να αποκαλύψει προεκλογικές του συμφωνίες με την τουρκική πλευρά, οι οποίες αφορούσαν άμεσα την Θράκη; Από την δήλωση του κ. Τσίπρα προκύπτει, επίσης, πως δεν έχει κατανοήσει το μέγεθος της επικινδυνότητας δημιουργίας και λειτουργίας ενός μουσουλμανικού τεμένους -τζαμί- στην Αθήνα. Δεν κατανοεί το τι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το μέλλον...)

Η Ελλάδα είναι αρωγός στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, στο βαθμό που γίνουν τα απαραίτητα βήματα και εκπληρωθούν οι όροι.
(Μήπως ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να βάλει σε αντίθετη σειρά τα λεχθέντα του; Ότι εφόσον ικανοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί όροι και τα ελληνικά αιτήματα, τότε η Ελλάδα θα δεχτεί να προχωρήσει η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας;)

Αμέσως μετά, ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα στάθηκε στον επαναπροσδιορισμών των θετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρθηκε στο θέμα της τεχνικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο ακτοφυλακές, ενώ τόνισε ότι δεν μπορούν οι δύο χώρες να σηκώσουν μόνες τους το βάρος του προσφυγικού.
Επίσης, εκτίμησε ότι υπάρχει «παράθυρο» ευκαιρίας για την επίλυσή του.

Ο κ. Νταβούτογλου τόνισε μεταξύ άλλων:

Θα πρέπει να διευθετήσουμε τις διαφορές μας στο Αιγαίο.
(Όπως είναι γνωστό οι διαφορές αυτές είναι παράλογες και μη συμπλέουσες με το Διεθνές Δίκαιον αιτιάσεις της Τουρκίας, δεν στηρίζονται πουθενά στο Διεθνές Δίκαιο, είναι έμμεσες και ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας και της ελληνικής επικράτειας…)

Η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
(Το ύφος της τοποθέτησης έχει στοιχεία απειλής στο «πρέπει». Δηλαδή, ο κ. Νταβούτογλου υπονοεί κάτι για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν υποστηρίξει την τουρκική ένταξη στην Ε.Ε.;)

Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα ενισχύσει τη μεσογειακή στρατηγική της χώρας μου.
(Και θα μειώσει, αντιστοίχως, τα ελληνικά συμφέροντα και την ελληνική στρατηγική, κυρίως, σε θέματα όπως η ΑΟΖ…)

Στο κυπριακό, αυτά που ζήσαμε το 1960 δεν πρέπει να επαναληφθούν.
(Δηλαδή ο κ. Νταβούτογλου υπονοεί ότι ενδέχεται να επαναληφθούν όσα έγιναν μετά το 1960; Τις πολλαπλές απόπειρες δημιουργίας ανωμαλίας στην Κύπρο και της τελικής εισόδου – εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο;)

Ούτε η Ελλάδα ούτε η Τουρκία δεν είναι υπεύθυνες για το προσφυγικό. Οι άλλες χώρες το έχουν εναποθέσει στους ώμους μας.
(Είναι περισσότερο από γελοιότητα, το να προσπαθεί ο κ. Νταβούτογλου να αποφύγει των προσωπικών του ευθυνών –ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ερντογάν- η οποία συνήργησε στον μέγιστο βαθμό για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία, για τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και για την λειτουργία των τζιχαντιστών, για τους οποίους η Άγκυρα έχει αναλάβει την πλήρη υλικο-τεχνική και υγειονομική υποστήριξη…! Είναι τόσες οι αποδείξεις της τουρκικής ενοχής, που θέλει να διαγράψει ο κ. Νταβούτογλου, που καθιστούν αδύνατη την ό,ποια συνεργασία με μία Τουρκία συνεργό τρομοκρατών και στυγνών δολοφόνων…)

Εγώ εμπιστεύομαι τον κ.Τσίπρα. Αποφασίσαμε να επαναπροσδιορίσουμε θετικά τα διμερή θέματα.
(Το μόνο διμερές θέμα, πέραν της κατοχής της Κύπρου, είναι η αναγνώριση των Τουρκικών γενοκτονιών στους Πόντιους, στους Μικρασιάτες και τους Θρακιώτες. Εκτός και εάν ο κ. Νταβούτογλου προτείνει να επιστρέψει στην Ελλάδα την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως…)

Θα επαναπροσδιορίσουμε τα διμερή θέματα. Το Φεβρουάριο θα ξανασυζητήσουμε τα στρατηγικά θέματα των 2 χωρών.
(Ο κ. Νταβούτογλου εισάγει αιφνιδίως μία καταληκτική –σπουδαιότατη ημερομηνία. Και δεν το συνεχίζει… Αφήνει να εννοούνται πολλά. Τι θα γίνει τότε; Τι θα συμβεί εάν δεν ικανοποιηθεί η Τουρκία από την επανάληψη των συζητήσεων; Μήπως κάτι ετοιμάζει η τουρκική πλευρά και ο κ. Νταβούτογλου αναφέρεται σε καταληκτικές (ή εναρκτήριες) χρονικές περιόδους; Ποια στρατηγικά θέματα εννοεί ο τούρκος πρωθυπουργός; Μήπως ο κ. Τσίπρας γνωρίζει; Αν ναι, θα μας ενημερώσει σχετικά;)

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Τούρκο πρωθυπουργό για την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στη Συρία, ο Α. Νταβούτογλου απάντησε πως σε οποιαδήποτε απειλή δέχεται η Τουρκία θα λάβει κάθε είδους μέτρα. «Στα σύνορα με τη Συρία όχι μόνο απέναντι στο ISIS αλλά και απέναντι σε κάθε τρομοκρατική δύναμη η Τουρκία θα απαντάει μέσα στα διεθνή πλαίσια και στα νομικά πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών».
(Ο κ. Νταβούτογλου επιβεβαίωσε -έμμεσα- με αυτή του την απάντηση την επικείμενη ανάληψη στρατιωτικής δραστηριότητας εντός του Συριακού εδάφους, η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- δεν θα περιοριστεί σε συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές, αλλά και με οποιονδήποτε άλλο η Τουρκία θεωρεί ως απειλή, "ζωγραφίζοντας" με αυτόν τον τρόπο πιθανές τουρκικές στρατιωτικές δραστηριότητες κατά των Κούρδων της Συρίας, αλλά και του Συριακού Στρατού -που η Τουρκία θεωρεί ότι καταπιέζει τους Τουρκμένους της Συρίας-.)

Αναφερόμενες στο μήνυμα που ανέδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το ταξίδι του στην Τουρκία, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι αυτό είναι πως: Αν και για να αντιμετωπιστεί συνολικά το προσφυγικό πρέπει να λυθεί το συριακό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που να οδηγεί στον περιορισμό των ροών και στην καθιέρωση σταθερού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία.

Από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σειρά σχολιασμών, που θα αφορούν τις θέσεις του κ. Τσίπρα (από τον οποίο περιμένουμε επαρκείς επεξηγήσεις) και ιδιαίτερα με το τελευταίο σχόλιο του κ. Νταβούτογλου σχετικά με την «επανασυζήτηση στρατηγικών θεμάτων των δύο χωρών».

ΥΓ: Ειρωνεία ή κάτι άλλο;  Σήμερα οι τούρκοι δεν άλλαξαν πρόγραμμα στο Αιγαίο, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα στον κ. Τσίπρα.
Σε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν πέντε τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, τα πέντε αεροσκάφη προέβησαν σε επτά παραβάσεις και σε τέσσερις παραβιάσεις.

Δεν υπήρχαν οπλισμένα αεροσκάφη, ούτε σημειώθηκαν εμπλοκές.

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι μεν 6 Αραβες Ισραηλινοί συνελήφθηκαν καθως προσπαθούσαν να φύγουν από την χώρα ωστε να ενταχθούν στην τάξεις του ISIS, οι δε 8 που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολης προσπαθούσαν να μπουν νομιμα σε αεροπλάνο για την Γερμανία.

Η ομάδα αυτή ανθρώπων ανέφερε ότι ερχόταν από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και ότι είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο πως πράγματι είχε γίνει κράτηση, σύμφωνα με το Ανατολή.

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 1.000 πρόσωπα που υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις από τις αρχές του χρόνου, πραγματοποιώντας επιδρομές που έχουν κλιμακωθεί από τον Ιούλιο, όταν η Άγκυρα κήρυξε έναν «συγχρονισμένο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», όπως χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις της. Σε περίπου 300 από τα πρόσωπα αυτά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επίσημα «παριστάνοντας τους πρόσφυγες».

Η αστυνομία είχε συλλάβει 41 πρόσωπα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά από μια πληροφορία που έδωσε συνεπιβάτης τους σε μια πτήση από το Μαρόκο. Οι 20 από αυτούς απελάθηκαν αμέσως.

Επικαλούμενο πηγές στην τουρκική αστυνομία το Ανατολή μετέδωσε ότι οι αρχές ανακάλυψαν στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες ένα κομμάτι χαρτί με ένα σχεδιάγραμμα για το πώς μπορούσε να φθάσει στη Γερμανία, με λεωφορεία, πλοίο και τρένο.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, οι οκτώ σχεδίαζαν να φθάσουν στο έδαφος της Γερμανίας «παριστάνοντας τους πρόσφυγες».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. για τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε στόχους ειδικών συμφερόντων έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση στο Παρίσι. Οι Ελληνικές Αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με δυτικές μυστικές υπηρεσίες και πρεσβείες και ανταλλάσσουν πληροφορίες προκειμένου να εντοπιστούν οι διαδρομές των τρομοκρατών αλλά και να ανιχνευθούν ίχνη συνεργών τους.

Όπως σημειώνει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., οι ανησυχίες ότι μέσω των προσφυγικών ροών πέρασαν και τζιχαντιστές με οργανωμένο σχέδιο δράσης, επιβεβαιώθηκαν, ενώ υπάρχουν φόβοι για «εν υπνώσει» πυρήνες που έχουν διασπαρεί σε ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να συνεχίσουν τη δράση τους, τρομοκρατώντας την υφήλιο.
«Ένα τέτοιο χτύπημα, δεν θα μπορούσε να το προβλέψει καμία Υπηρεσία ή Αρχή», δηλώνει ο ίδιος αξιωματικός, εξηγώντας ότι είναι διαφορετικό θέμα οι υποψίες και οι εκτιμήσεις και διαφορετικό η εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου πρόληψης και αποτροπής τέτοιων επιθέσεων.
Για τις ενέργειες των Υπηρεσιών ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία αναφορικά με τα ευρήματα και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τις Γαλλικές Αρχές.

Εξάρθρωση πυρήνα ισλαμιστών στο Παγκράτι

Ήταν ζήτημα χρόνου η ισλαμική λαίλαπα να φτάσει και στη χώρα μας, καθώς όπως μαθαινουμε, έχουν ήδη αρχίσει οι συλλήψεις διαφόρων υπόπτων, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων ατόμων αραβικής καταγωγής που φέρονται να σχετίζονται με τον σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Βέλγιο, που οδήγησε και στην ολοκλήρωση επιχείρησης με δύο νεκρούς της Βελγικής Αστυνομίας στην πόλη Βερβιέ.
Πιστεύεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» του πυρήνα που διαλύθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο.

Έτσι τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ατόμων αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί στο Παγκράτι, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που εντοπίστηκαν σε σπίτι στην περιοχή του Παγκρατίου και εικάζεται ότι δεν ήταν στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ εκτιμάται ότι μεταξύ τους μπορεί να βρίσκεται και ο διαβόητος Μαροκινός τζιχαντιστής με βελγικό διαβατήριο και φερόμενος ως «εγκέφαλος» του πυρήνα που διαλύθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο.

Σύνδεση με τζιχαντιστές του Βελγίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές υπηρεσίες προχώρησαν στην επιχείρηση σύλληψης μετά από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου. Η έρευνα για τον πυρήνα άρχισε στο διάστημα μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, λόγω ύποπτων τηλεφωνημάτων που δεχόταν ένας κρατούμενος στη φυλακή του Λάντιν, κοντά στη Λιέγη, στο ανατολικό Βέλγιο. Υποκλοπές αποκάλυψαν πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ επικοινωνούσε με τους ύποπτους τζιχαντιστές μέσω του κρατουμένου αυτού, ο οποίος είναι αδελφός του ενός από τους δύο υπόπτους που σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε έφοδο της αστυνομίας στο Βερβιέ (στο ανατολικό Βέλγιο).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τηλεφωνήματα αυτά εντοπίστηκαν ότι έγιναν από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αττικής. Μετά από αίτημα των Βελγικών αρχών, οι τηλεφωνικές κλήσεις διερευνήθηκαν και οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό του καταλύματος των υπόπτων από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ.

Ήδη, έχει ξεκινήσει διαδικασία «αλληλογραφίας» με το Βέλγιο, για την αποστολή στοιχείων των υπόπτων και την τυχόν ταυτοποίησή τους. Εξάλλου, 13 άλλα πρόσωπα συνελήφθησαν στο Βέλγιο και σε βάρος 5 εξ αυτών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Τρεις εξ αυτών προφυλακίστηκαν, ενώ δύο ύποπτοι ως μέλη του «πυρήνα», Βέλγοι πολίτες που ήθελαν να διαφύγουν στην Ιταλία, συνελήφθησαν τελικά στην Γαλλία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» καθώς αποτέλεσε των αποδέκτη εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, τους οποίους με σχεδιασμό έστελνε αφειδώς η Τουρκία μέσω των Ελληνικών νησιών ή του ποταμού Έβρου, με σκοπό την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα «εξυπηρετούσε» στον απόλυτο βαθμό τα σχέδια των τζιχαντιστών για διείσδυση εκπαιδευμένων στελεχών τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Αρμιν Λάσετ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές απειλές, ενώ προτείνει η Γερμανία και η Γαλλία να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Rheinische Post ο Λάσετ εξήγησε ότι καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν στη Συρία από δράστες που ζούσαν στο Βέλγιο και είχαν πιθανούς συνεργούς στη Γερμανία «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξεπεραστεί η νοοτροπία των μεμονωμένων εθνικών κρατών».
«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Χρειαζόμαστε πιο ισχυρή ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε ό,τι αφορά την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες. Αν δεν συμφωνούν όλοι, τότε έχει έρθει η ώρα για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Πώς θα είναι αυτό, θα πρέπει να το συζητήσουμε με τους εταίρους μας», τόνισε ο Λάσετ.

Μάλιστα εξήγησε ότι ήδη υπάρχουν διαφορές στην ΕΕ με τη νομισματική ένωση και τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν.

«Τώρα επιθυμώ έναν ευρωπαϊκό πυρήνα με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα ιδρυτικά κράτη, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ιταλία και όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν αυτό το βήμα ενσωμάτωσης προκειμένου να οργανώσουμε διακρατικά την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του CDU.

«Η διεθνής απειλή δεν μας επιτρέπει να περιμένουμε και τα 28 κράτη μέλη», υπογράμμισε ο ίδιος. «Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης συνόρων με τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών και όχι μόνο με συμβολικές συνεισφορές», συνέχισε.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνο στην Ελλάδα την προστασία των θαλάσσιων ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε ο Λάσετ.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του CDU εξέφρασε την αντίθεσή του με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος εκτίμησε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι άλλαξαν τα πάντα.

«Το Παρίσι δεν άλλαξε τη στάση του απέναντι στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα ήταν παράλογο να συνδέσουμε τα θύματα που φεύγουν για να γλιτώσουν από το Ισλαμικό Κράτος με τους δράστες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών φέτος από τη Γερμανία ο Λάσετ σχολίασε ότι ισχύουν δύο δεδομένα: «Πρώτον: Το βασικό δικαίωμα στο άσυλο δεν γνωρίζει ανώτατα όρια. Δεύτερον: Δεν μπορούμε να δεχόμαστε κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Γι' αυτό πρέπει να βρούμε ενδιάμεσες λύσεις, ώστε να μειωθεί ο αριθμός (των προσφύγων) και να διατηρηθεί το βασικό δικαίωμα στο άσυλο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, που θεωρείται από πολλούς και ο σκιώδης καγγελάριος, αν η Άγκελα Μέρκελ δεν αντέξει την πίεση στο εσωτερικο του κόμματός της αλλά και της κυβέρνησης, τόνισε ότι αξίζει να σκεφτούν το ενδεχόμενο παρέμβασης των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της Γερμανίας, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

«Εάν είχαμε μια κατάσταση όπως αυτή στο Παρίσι, ενδεχομένως με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνατότητες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε από το Ντίσελντορφ, σύμφωνα με τη «Rheinische Post».Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Όχι, που δεν θα τα βρίσκανε!
Τάχα μου, σφιγγόντουσαν και τανιόντουσαν με τις ''διαπραγματεύσεις'', για νάχουν να λένε αργότερα πως διαπραγματεύονταν ''17 ώρες'', που δεκαεφτά να είναι οι ώρες τους συνολικά, μαζί με το σφίξιμο. 

Ρε σεις, τούτοι οι απατεώνες είχαν κανονίσει και τις μέρες!

Σου λέει: Παρασκευή το eurogroup...
Άρα μέχρι Πέμπτη μεσάνυχτα έχουμε περιθώριο να τα ψηφίσουμε...
Άρα μέχρι Τρίτη βράδυ να τα καταθέσουμε ως ''εξαιρετικά επείγον''  νομοσχέδιο για ν' αρχίσει να συζητείται από Τετάρτη στις ''επιτροπές'' της Βουλής...
Άρα Δευτέρα βράδυ, άντε Τρίτη πρώι ''τα βρίσκουμε'', υπογράφουμε, και το ανακοινώνουμε.

Και βγαίνει ο Τσαλακωτός ανήμερα, ή παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, δεν έχει πολλή σημασία, και δηλώνει πως είναι θύματα της επιτυχίας τους, που τύφλα νά 'χει το success story του προηγούμενου καραγκιόζη και της παρέας του!

Δηλαδή, σημειολογικά, άριστα μηδέν, οι μάγοι της ''πρώτης φοράς'' προς την απόλυτη καταστροφή. 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΧΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!

Πάει και η πρώτη κατοικία, πάνε κι οι εκατό δόσεις, πάει κι ο τελευταίος φερετζές του ''πρωτη φορά αριστερού'' πρωθυπουργού.

Όσο για κείνες τις έρμες τις εκατό δόσεις, φαίνονται πολύ καλά οι προθέσεις και τα ''θέλω'' των δανειστών-τοκογλύφων-''εταίρων'':
Δεν τους ενδιαφέρει να εισπράττει το κράτος σταθερά και κάθε μήνα ένα σεβαστό ποσό που θα χρησιμοποιηθεί κι αυτό για αποπληρωμή τους. 
Θέλουν να καταργηθούν οι δόσεις, να μην έχει την δυνατότητα ο πολίτης να πληρώσει, για να βρεθεί δικαιολογία να του κατάσχουν την περιουσία του.
Στρατηγική λεηλασίας.

Κι αυτή την λεηλασία την επιτρέπει και την ενθαρρύνει μάλιστα η ''αριστερή'' κυβέρνηση, λέγοντας ότι αποτελεί επιτυχία της, η οποία μάλιστα την καθιστά (την κυβέρνηση) θύμα!

Τί Ιονέσκο, και τί Μπέκετ, και τί Νταλί, και τί Μπρετόν, και τί όλοι οι πατέρες του σουρεαλισμού και του παραλόγου ως τέχνη και ως έκφραση!

Εδώ έχουμε τα Νόμπελ του εφηρμοσμένου παραλογισμού στην πολιτική.
Εδώ έχουμε τα Όσκαρ της ψευτιάς και της παλιανθρωπιάς. 
Εδώ έχουμε τους κορυφαίους απατεώνες όλων των εποχών.

Θαυμάστε τους και μετά πάμε μαζί σ' έναν καθρέφτη, να θαυμάσουμε την δικιά μας μ@λακία!... 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Εγκληματούν σε βάρος της χώρας όσοι αποσυνδέουν τη λαθρομετανάστευση από την τυφλή ισλαμική τρομοκρατία

Ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του τόπου, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα – ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά – να παραδέρνουν στην περιδίνηση των ιδεολογημάτων τους, και να μετατρέπουν την κυβέρνηση ως θεσμό, σε νεοταξίτικη ΜΚΟ, στη διαχείριση των σοβαρών εθνικών προβλημάτων...

Του Κ. Κυριακόπουλου

Ο πολίτης μπορεί και να είναι μοιραίο να παραμυθιάζεται, από τη στιγμή που δε βρήκε τη δύναμη να αντισταθεί όταν του φύτευαν στο μυαλό εμμονές που σήμερα τις περιφέρει ως σημαίες και αξίες του, παριστάνοντας τον σπουδαίο…

Στην ουσία αυτό που δεν συνειδητοποιεί, είναι πως αποτελεί έναν ιδιότυπο ξενιστή ιδεολογημάτων, που ούτε τον κοινωνικό του χώρο υπηρετούν, ούτε φυσικά και το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ενέταξε συνειδητά την παρουσία του.

Αυτός ο πολίτης βεβαίως και είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές του επιλογές, και ουσιαστικά αυτή η ευθύνη είναι η μέγιστη των ευθυνών, όσο και αν ο ίδιος δεν έχει επίγνωση του μεγέθους και της βαρύτητάς της.

Τυπικά ωστόσο, ο νόμος τον καθιστά υπεύθυνο μόνο για το κουφάρι του, και από αυτή την άποψη, το δικαίωμά του στο αυτοπαραμύθιασμα… δεν διώκεται ποινικά.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά για το πολιτικό προσωπικό το οποίο είναι διπλά ένοχο και με Συνταγματικά προβλεπόμενες συνέπειες, για τις όποιες ολέθριες επιλογές του.
 • Η πρώτη του ενοχή, πηγάζει από το γεγονός πως δεν κουβαλά στην πλάτη το κουφάρι του, αλλά τις τύχες μιας ολόκληρης χώρας.
 • Η δεύτερη ενοχή του, απορρέει από το γεγονός, πως επειδή ακριβώς ορίζεται ως θεματοφύλακας της τύχης της χώρας, ο ίδιος παραμένει πολλαπλά προστατευμένος από τις επιπτώσεις των επιλογών του, από τις οποίες ο πολίτης παραμένει παντελώς απροστάτευτος.
Ο πρωθυπουργός επομένως και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, ως μεμονωμένα πρόσωπα μπορεί να είχαν τυπικά κάθε δικαίωμα στη φαυλότητα και στην αμετροέπεια κάθε κουταμάρας την οποία τολμούσαν να εκστομίσουν.

Ως πολιτική ηγεσία ωστόσο, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα – ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά – να παραδέρνουν στην περιδίνηση των ιδεολογημάτων τους, και να μετατρέπουν την κυβέρνηση ως θεσμό, σε νεοταξίτικη ΜΚΟ, στη διαχείριση των σοβαρών εθνικών προβλημάτων.

Τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν αυτές τις ώρες στη Γαλλία, αυτό που πυροδότησαν δεν είναι απλά μια συζήτηση περί τρομοκρατίας γενικά και αόριστα, που δεν οδηγεί πουθενά.

Αυτό που πρωτίστως τροφοδότησαν, είναι την όρεξη των διεστραμμένων φονιάδων του ισλαμοφασισμού, που ντοπάρονται από την εκατόμβη των νεκρών, και ορκίζονται με πάθος να την πολλαπλασιάσουν.

Αυτά που συμβαίνουν τούτες τις ώρες στη Γαλλία, δεν είναι η απάντηση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δέχονται οι χώρες προέλευσης των φονιάδων. Είναι η έκφραση στην πράξη της βουλιμίας των φανατισμένων τεράτων που μισούν τη ζωή, που μισούν τις αξίες, που λατρεύουν τον τρόμο και ερωτοτροπούν με το θάνατο, και που επειδη ακριβώς συμβαίνουν όλα αυτά, δεν καλοπιάνονται, δε συνετίζονται, δεν αφομοιώνονται, δεν ενσωματώνονται με όλα εκείνα τα οποία μισούν και ορκίζονται να καταστρέψουν.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις διευκόλυναν την εκδήλωση αλλά δε δημιούργησαν τις διεστραμμένες ψυχές των φονιάδων. Αυτές τις δημιούργησε, τις ενθάρρυνε και τις καθοδηγεί η πολιτική θρησκεία του μίσους, και τα δολοφονικά τους σχέδια, μπορεί να τα επιτάχυναν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αποτελούν όμως στοιχείο ενσωματωμένο και αδιάρρηκτο με την πολιτική θρησκεία του μίσους που τους καθοδηγεί και τους εμπνέει.

Επομένως, σοβαρή κουβέντα για την τρομοκρατία, για την ισλαμική τρομοκρατία, για την τρομοκρατία των τυφλών κτυπημάτων, που πριν φτάσει στη Δύση εκπαιδεύεται σε παιδικά κορμιά ομόθρησκων και ομοεθνών τους, δεν μπορεί να γίνει αν δε συνδεθεί απόλυτα και ουσιαστικά, με την αντιμετώπιση του καρκίνου της λαθρομετανάστευσης, που κατατρώει τα σωθικά της Ελλάδας.
 • Η λαθρομετανάστευση, δεν είναι προσφυγιά, γιατί η προσφυγιά δεν έχει ανάγκη τη λαθραία διαδρομή για να περάσει σε μια άλλη χώρα.
 • Η λαθρομετανάστευση δεν είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα, και δε μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να παραμυθιάζεται με επικίνδυνα ιδεολογήματα αυτού του τύπου.
 • Η λαθρομετανάστευση δεν συνέπεσε να επιλέξει μια συγκεκριμένη διαδρομή για να εποικίσει μαζικά την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. 

Το κράτος οργανωτής, το κράτος διακινητής, το κράτος χορογράφος, το κράτος που επενδύει συγκεκριμένη στρατηγική στην οργανωμένη μπίζνα της λαθρομετανάστευσης, έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται Τουρκιά, και επειδή η στρατηγική της είναι και διακηρυγμένη όσο και επικίνδυνη, δε μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως συνομιλητής, αλλά ως εισβολέας που απειλεί ευθέως τη γεωγραφία και τις πολιτισμικές παρακαταθήκες των Ευρωπαϊκών λαών.


Η λαθρομετανάστευση επομένως είναι οργανωμένη, κατευθυνόμενη και ανεξέλεγκτα κλιμακούμενη επιχείρηση εισβολής και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται… 

Και στο επίπεδο της συντονισμένης και οργανωμένης επιχείρησης απελάσεων των εισβολέων… 

Αλλά και στο επίπεδο της ουσιαστικής ανάκτησης του ελέγχου των συνόρων της χώρας, μακριά από φαρισαϊκούς «ανθρωπισμούς», στο όνομα των οποίων συντελείται ένα πρωτοφανές έγκλημα σε βάρος της πατρίδας.
 • Αν δεν πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής, κόντρα στον νεοταξίτικο παραλογισμό που επιχειρείται να εμφανιστεί ως η μοναδική λογική προσέγγιση…
 • Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα πολιτικές αποθάρρυνσης και αποτροπής του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος που εισβάλει ανεξέλεγκτα στη χώρα…
 • Αν δεν ανατραπεί συνολικά η κρατούσα αντίληψη για το λαθρομεταναστευτικό, και δεν αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα εισβολής στη χώρα, στα πλαίσια ενός πολέμου που ήδη ξεκίνησε…
 • Αν δεν καταστεί άμεσα ιδιώνυμο αδίκημα ο φαρισαϊσμός της λαθρολαγνείας…
Τότε η χώρα μας θα βιώσει πρωτοφανείς εθνικές τραγωδίες, αφού πλέον ο εφιάλτης, δεν είναι προ των πυλών, αλλά πέρασε από τις πύλες σαν κύριος και φωλιάζει σαν απασφαλισμένη βόμβα στις γειτονιές μας.

Τότε ποιά τιμωρία θα πρέπει σε όλους εσάς; Αναρωτηθήκατε;

Πηγή "Ελληνικό Φόρουμ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Μόνο που το πεδίο μάχης δεν είναι στην φλεγόμενη έτσι κι αλλιώς Μέση Ανατολή αλλά στην καρδιά της Ευρώπης! Στο Παρίσι από τα ξημερώματα γίνεται κανονική μάχη μεταξύ των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας και “ταμπουρωμένων” τζιχαντιστών. Χιλιάδες κάτοικοι του προαστίου Σεν Ντενί στο Παρίσι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους...

Στη Γερμανία χθες βράδυ ακυρώθηκε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και μία συναυλία λόγω του φόβου τρομοκρατικού χτυπήματος! Αυτό που έχουν κατορθώσει οι φανατικοί τζιχαντιστές είναι να σπείρουν παντού τον φόβο, πλήττοντας με τον χειρότερο τρόπο αυτό που ονομάζουμε δυτικό τρόπο ζωής.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη ψάχνει να βρει τρόπο αντίδρασης για να σταματήσει αυτή την “πολεμική επιχείρηση” με την οποία είναι αντιμέτωπη. Προς το παρόν το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι είναι οι σκέψεις -ούτε καν σχέδιο- για μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον των τζιχαντιστών. Η αποτελεσματικότητα της οποίας αμφισβητείται από πολλούς.

Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη και οι πολίτες της θα περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές για άγνωστο χρονικό διάστημα. Κανείς πλέον δεν γνωρίζει τι μπορεί να ξημερώσει. Οι αρχές ασφαλείας όλων των ευρωπαϊκών χωρών έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τον χειρότερο εφιάλτη: την απόλυτη ασύμμετρη απειλή, όπου ακόμη και …οι μπυραρίες,οι καφετέριες,τα εστιατόρια έχουν μετατραπεί σε πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων!

Η Ευρώπη θα πρέπει σύντομα να βρει “αντίδοτο” στο “δηλητήριο” του τρόμου που έχει εξαπλωθεί σ΄ όλη την Γηραιά ήπειρο. Δεν είναι εύκολο. Και η όποια λύση θα έχει συνέπειες. Θα ληφθούν μέτρα που και αυτά θα επηρεάσουν την ζωή των ευρωπαίων πολιτών προς το χειρότερο. Είναι δυστυχώς βέβαιο ότι δικαιώματα και ελευθερίες που θεωρούνταν δεδομένες θα περιοριστούν. Ότι συνέβη στις ΗΠΑ μετά από την 11η Σεπτεμβρίου θα συμβεί και στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει αποτέλεσμα και αν αυτός ο πόλεμος σε κατοικημένες περιοχές που ζει σήμερα το Παρίσι, αλλά απειλεί όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις μπορεί σύντομα να τερμματιστεί.

Το βέβαιο όσο και δυσάρεστο είναι ότι σ΄ αυτή τη πρώτη φάση του πολέμου οι τζιχαντιστές δείχνουν να έχουν το “πάνω χέρι”, μεταφέροντας τον πόλεμο από τη Μέση Ανατολή στην καρδιά της Ευρώπης.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αμερικανικό αεροπλανοφόρο και ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας μπαίνουν στην μάχη κατά των τζιχαντιστών 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στέλνουν το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman (CVN75)» στη Μεσόγειο, όπου θα συμμετάσχει μαζί με το γαλλικό αεροπλανοφόρο ««Charles de Gaulle» σε επιθέσεις κατά του Ισλαμικού κράτους, όπως δημοσιεύει το αμερικανικό πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες.

Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των δυτικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο παρουσιάζεται μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν αυξήσει σημαντικά τις αεροπορικές επιθέσεις κατά των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους τις τελευταίες ημέρες.

Από την πλευρά της η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα νέο σχέδιο εντατικοποίησης των αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων του Ισλαμικού κράτους στη Συρία με απογειώσεις 25 ρωσικών βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας, από το έδαφος της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ήδη, μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς τα αεροσκάφη τύπου Tu-160 και Tu-95MS έχουν επιστρέψει στη βάση τους, ενώ έχουν απογειωθεί και βρίσκονται σε δραστηριότητα βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας Tu-22M3, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αεροπορίας Ανατόλι Ζιχάρεφ, όπως σημειώνει η ‘Ζβέζντα’.

Πηγή "Εχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να προβεί σε κατά πρόσωπο καταγγελίες για την απροκάλυπτη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία στους τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ

Είναι προφανές, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προβεί σε κατά πρόσωπο καταγγελίες για την απροκάλυπτη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία στους τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ. Δεν το έχουμε πράξει στα αδύναμα βαλκανικά κράτη που εκμεταλλεύονται την αβελτηρία μας και σήκωσαν επεκτατικά το κεφάλι τους έναντί μας, και θα το πράξουμε με την Τουρκία;

Τουλάχιστον ελπίζω, ο κ. Τσίπρας να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που μας αποδίδουν και φόνους των λαθρομεταναστών, σε αντιπαραβολή με την τουρκική… ανθρωπιστική ευαισθησία (!) και να απορρίψει τα τουρκικά σχέδια, υιοθετηθέντα και από την Ε.Ε.

Η Milliyet κάνει λόγο για σχέδιο της Ε.Ε. να πείσει τον κ. Τσίπρα στο ζήτημα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο μεταξύ των Λιμενικών Αρχών, Ελλάδας και Τουρκίας. Στο έγγραφο παρουσιάζονται οι προτάσεις για το πώς θα πεισθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να υπογράψει το κοινό σχέδιο δράσης.

Η Hurriyet αναφέρεται στη δήλωση υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου, ότι η Τουρκία και η Ε.Ε. έχουν συμφωνήσει ήδη σε σχέδιο δράσης για τους πρόσφυγες, που θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, μετά την απαραίτητη έγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό το σχέδιο συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου των G-20, και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη Σύνοδο Τουρκίας-Ε.Ε. τον Δεκέμβριο, με αντικείμενο το προσφυγικό.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η Τουρκία θα προσφέρει καταφύγιο στους πρόσφυγες έναντι οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε. (γίνεται λόγος για 3 δισ.), ενώ, επίσης, σχεδιάζεται η αναθέρμανση των ενταξιακών συνομιλιών, με το άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων (ούτε καν λαμβάνεται υπόψη η θέση των Κυπρίων) και την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν.

Η δε Aksam, κατ’ εντελώς πρόστυχο τρόπο, αλλά συνήθη από τους Τούρκους, δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα φωτογραφίες των σορών πνιγμένων μεταναστών από το νεκροτομείο της Σάμου και κατηγορεί την Ελλάδα με τη φράση «Ασυνείδητος γείτονας».

Ανάλογα είναι τα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα, με χειρότερα όλων αυτά που κάνουν λόγο για πνιγμούς λαθρομεταναστών από το Λιμενικό της Ελλάδας, σε αντίθεση με τη τουρκική Ακτοφυλακή που συμπεριφέρεται με ανθρωπισμό. Δεν έχω μέχρι στιγμής καμιά πληροφορία, αν οι πρεσβευτικές μας Αρχές προβαίνουν στην σωστή ενημέρωση των ευρωπαϊκών λαών, επί του θέματος.

Θα πει βεβαίως κάποιος, ότι οι Ευρωπαίοι, ενδιαφερόμενοι μόνον για το ίδιον συμφέρον, γνωρίζουν τι συμβαίνει, αφού οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν κρύβουν ούτε τις πράξεις τους, ούτε τις προθέσεις τους.
Άκρως αποκαλυπτική είναι η δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής MIT κ. Χακάν Φιντάν, στο πρακτορείο Anadolou: «Το Daesh (ΙΚΙΛ) είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να δεχτούμε ότι δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μια καλά οργανωμένη και δημοφιλή δομή, όπως είναι. Ως εκ τούτου, καλώ τους συναδέλφους μου στη Δύση να αναθεωρήσουν τη νοοτροπία τους και να ματαιώσουν τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν που επιθυμεί να συντρίψει τους Ισλαμιστές επαναστάτες της Συρίας».

Συνεπώς ο πρόεδρος κ. Ερντογάν δικαιώνει την ισλαμική τρομοκρατία και ο ευνοούμενός του διοικητής της ΜΙΤ προτρέπει τους… συναδέλφους του στη Δύση να ξαναδούν με άλλη νοοτροπία (σ.σ. ίσως όταν ασπαστούν το Ισλάμ γίνει αυτό δυνατό) τους «επαναστάτες» του Daesh.

Για να είμαι δίκαιος, δεν είναι μόνον οι Τούρκοι που στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό εδραιώθηκε με την στήριξη κρατών της Δύσης, τα οποία πρέπει να είναι ικανοποιημένα, αφού οι τζιχαντιστές έκαναν την δουλειά που τους ανέθεσαν.

Μακεδών
Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου