Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Νοε 2015

Ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις άλλη μια οργανωμένη προβοκάτσια; 
 
Tου Vigilant Citizen 
Ο κόσμος είναι μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί και τα όσα εκτυλίσσονται σήμερα στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη βρίσκονται στην καρδιά της έντασης.
Αν και είναι πολύ νωρίς να αποφανθούμε αν τα γεγονότα του Παρισιού ήταν πραγματική σφαγή ή μια μυστική επιχείρηση για πρόκληση κρίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εύφλεκτα συστατικά του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου αρχίζουν να μαζεύονται όλα σε ένα σημείο, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2015.
Παράλληλα με την καταστροφή αρκετών χωρών της Μέσης Ανατολής, την μαζική ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη, τις προετοιμασίες για πόλεμο κατά Ρωσσίας και Κίνας, οι ελίτ θα χρησιμοποιήσουν αυτή την «δημιουργική καταστροφή», αυτές τις νέες επιθέσεις, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν την 11/9, το Charlie Hebdo κ.λπ.
Βέβαια, υπάρχουν αναμφίβολα χιλιάδες εξαθλιωμένοι και οργισμένοι Μουσουλμάνοι εκεί έξω, αλλά κάποιοι απ’ αυτούς ίσως είναι περισσότερο τα «προπετάσματα» παρά οι ενορχηστρωτές.
Έτσι, παρ’ όλο που είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε με σιγουριά, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που δεν απαντιούνται από τις επίσημες εκδοχές.
Ο Δρ. Kevin Barrett, Ph.D. Αραβολόγος-Ισλαμολόγος, ένας από τους πιο γνωστούς στις ΗΠΑ επικριτές της αμερικανικής πολιτικής του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», βρισκόταν στο Παρίσι αυτές τις ημέρες για το γύρισμα ενός ντοκυμανταίρ σχετικά με τα ύποπτα γεγονότα του Ιανουαρίου στο Charlie Hebdo.
Αρχικά, παρατηρεί ότι η τραγωδία συνέβη Παρασκευή και 13, όπως η σφαγή των Ναϊτών, που άρχισε την αυγή της Παρασκευής στις 13 Οκτωβρίου του 1307 (ημερομηνία συνδεδεμένη με την προέλευση της σχετικής πρόληψης περί «Παρασκευής και 13»), τον 11ο μήνα και στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού.
Ο πολυχώρος Μπατακλάν (Bataclan) στο Παρίσι, που αποτέλεσε τον κεντρικό στόχο, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1865 (150 χρόνια πριν) και ονομάστηκε έτσι από την ομώνυμη οπερέττα «Ba-ta-clan» του Όφενμπαχ. Τα τελευταία 40 χρόνια ανήκε σε δύο αδέλφια, τους Εβραίους Pascal και Joel Laloux, οι οποίοι κατά σύμπτωση τον πούλησαν σε νέο ιδιοκτήτη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015. Ο πολυχώρος είχε επανειλημμένα καταγγελθεί από φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις γιατί συχνά φιλοξενούσε φιλο-ισραηλινά συγκροτήματα, όπως το αμερικανικό συγκρότημα Eagles of Death Metal, που έπαιζε την μοιραία νύχτα και το οποίο είχε κατακριθεί για φιλο-ισραηλινές δηλώσεις (είχε μάλιστα παίξει σε κλαμπ του Τελ Αβίβ τον Ιούλιο).
Εκ πρώτης όψεως, η επίθεση φαίνεται σαν άλλη μια τζιχαντιστική ενέργεια.
«Το βασικό ερώτημα, όμως», λέει ο Kevin Barrett, «είναι πάντα: ποιος επωφελείται; Και η απάντηση είναι προφανής: οι αυταρχικοί θύλακες του συστήματος, οι Μιλιταριστές, οι εκφραστές του “νεοφιλελεύθερου ιμπεριαλισμού”, όσοι πρεσβεύουν την δια του χάους επιβολή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης».
Αλλά, υπάρχει κάτι πιο συγκλονιστικό που έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητο μέχρι σήμερα και στο οποίο αναφέρεται ο Barrett. Πρόκειται για το εξώφυλλο του πασίγνωστου περιοδικού Economist, του Ιανουαρίου 2015, στο οποίο «προφητεύεται» με παραστατικό τρόπο η τραγωδία στο Παρίσι.
Η συγκεκριμένη ειδική έκδοση του περιοδικού είχε τον τίτλο «Ο Κόσμος το 2015». Στο εξώφυλλό του παρατηρούμε περίεργες εικόνες: ένα σύννεφο-μανιτάρι, την ομοσπονδιακή αμερικανική τράπεζα Fed σε ένα παιχνίδι που αποκαλείται «Πανικός» και πολλά άλλα ακατανόητα, αρχικά, σύμβολα.
Το Economist δεν είναι οποιοδήποτε περιοδικό. Συνδέεται άμεσα με την ελίτ, αφ’ ενός, και, αφ’ ετέρου, ένας εκ των ιδιοκτητών του είναι η οικογένεια Ρότσιλντ.
Τις σχετικές παρατηρήσεις ξεκίνησε το μπλογκ «The Vigilant Citizen», ένας από τους πιο ειδικευμένους αμερικανικούς ιστότοπους στην «αποκρυπτογράφηση» των media και του Χόλλυγουντ.
Κατ’ αρχάς, τα δύο αριθμημένα βέλη στην κάτω δεξιά γωνία του αμφιλεγόμενου εξώφυλλου φέρουν αριθμούς που, αν αναδιαταχθούν, παραπέμπουν στην 13/11/15 (βλ. μεγεθυμένη εικόνα).
Η γυναίκα στο πορτραίτο κοντά στα βέλη είναι έργο που αποδίδεται στον Λεονάρντο ντα Βίντσι (πρόκειται για το έργο «La Belle Ferronnière») και μοιάζει πολύ με την «Μόνα Λίζα» (ή «Τζοκόντα») του ίδιου (και οι δύο πίνακες είναι στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι).
Μπορεί αυτό να συμβολίζει ένα γεγονός που θα γίνει στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου 2015-11-15;
Σημειωτέον, επίσης, ότι το συγκεκριμένο κόσμημα (ferron) που φορά στο μέτωπο η γυναίκα που απεικονίζεται στον πίνακα το φορούσαν συνήθως οι γυναίκες της εποχής στην Ιταλία (15ος αιώνας) και την Αγγλία (19ος αιώνας).
Υπονοεί άραγε επόμενα «χτυπήματα» σε Αγγλία και Ιταλία; Γιατί κάτι τέτοιο διαδίδουν και επίσημα τα ΜΜΕ...
Άλλο ένα σύμβολο (επάνω δεξιά) είναι η υδρόγειος σφαίρα με τα δύο πρόσωπα, σαν Ιανός, που υπονοεί μια ρήξη μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
Εντυπωσιακό είναι ότι στο βάθος του γενικού πλάνου είναι εμφανής η παρουσία ενός τζιχαντιστή του ISIS με καλάσνικωφ. Η μπάλλα, επίσης, πίσω από τα πόδια της Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων μπορεί να υποδεικνύει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που διακόπηκε ξαφνικά και ίσως συμβολίζει τον φιλικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, που μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση και διακόπηκε.
Η παρουσία της Αλίκης είναι ακόμα ένας χαρακτηριστικός συμβολισμός! Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια της, πρωτοδημοσιεύθηκε το 1865... (Alice's Adventures in Wonderland).
Το ίδιο έτος –συμπτωματικά...- πρωτολειτούργησε το θέατρο Μπατακλάν όπου έγινε το μακελειό!!!
Η επέτειος της Αλίκης προκάλεσε, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, πολλές συζητήσεις στην Αγγλία και ειδικά αν το μυθιστόρημα ήταν τελικά μια αθώα φαντασία ή εξ αρχής είχε κάποιο σκοτεινό μήνυμα.
Η Daily Telegraph έγραψε για το θέμα: «Από την βικτωριανή εποχή, κατά την οποία “γεννήθηκε”, και οι επόμενες γενιές αρέσκονταν πάντα να ανακαλύπτουν (στο μυθιστόρημα) κρυμμένες έννοιες και μηνύματα» (04/07/2015).
Το πρόσωπο της Αλίκης παραπέμπει και στην γνωστή ταινία του Στάνλεϋ Κιούμπρικ «Μάτια Ερμητικά Κλειστά», όπου η πρωταγωνίστρια Αλίκη, που υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν, έχει θεωρηθεί από πολλές κριτικές ως αναφορά στην ηρωΐδα του βιβλίου Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων.
Ο Στάνλεϋ Κιούμπρικ πέθανε πέντε μόλις ημέρες μετά την υποβολή του τελικού μοντάζ της ταινίας στην Warner Bros.
Όπως για τις περισσότερες ταινίες του Στάνλεϋ Κιούμπρικ, έτσι και γι’ αυτήν μπορεί να γραφεί ολόκληρο βιβλίο σχετικά με τα νοήματα που περιέχει. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η αλληγορία για μια ομάδα που διαφεντεύει αυτόν τον μεταμοντέρνο κόσμο της παγκοσμιοποίησης, μια μυστική ελίτ που στέλνει τα μηνύματά της μέσω «διακριτικών» συμβόλων και μυστηριωδών γρίφων, και αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά.
Η παρουσία του «Πολύχρωμου Αυλητή» (από τον Μαγεμένο Αυλό του Robert Browning) στο αριστερό άκρο του συγκεκριμένου εξωφύλλου είναι πολύ ανησυχητική. Ο «Πολύχρωμος Αυλητής του Χάμελιν» (The Pied Piper of Hamelin) είναι ένας γερμανικός μύθος σχετικά με έναν άνδρα που χρησιμοποίησε τον μαγικό του αυλό για να παρασύρει τα παιδιά μακριά από την πόλη του Χάμελιν και έτσι να χαθούν για πάντα.
Αυτή η λαϊκή φιγούρα χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει είτε τους μαζικούς θανάτους από μια καταστροφή, είτε ένα ρεύμα μαζικής μετανάστευσης. Αντιπροσωπεύει, επίσης, τέλεια την σημερινή νεολαία που έχει «σαγηνευθεί» και μπερδευτεί από την «μουσική» των μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Σημειωτέον ότι υπάρχει και ένα μικρό αγόρι κάτω από το φλάουτο του αυλητή.
Ο καπιταλισμός, ως σύστημα κοσμο-ιστορικών διαστάσεων, σε περιόδους βαθιών δομικών κρίσεων, προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται, καταφεύγει σε ένα είδος SHUT DOWN και RESTART, κάτι που συνήθως μεταφράζεται σε βία, συγκρούσεις και πολέμους.
«Και πετάχτηκαν έξω από πόρτες, παράθυρα και λούκια της βροχής, ποντίκια κάθε μεγέθους, ακολουθώντας όλα μαζί το τραγούδι του αυλητή.» - Ο Αυλητής του Χάμελιν [Πηγή: Θανάσης Χαλκιάς, Athens Indymedia, 10/5/2014]
Όλα αυτά, και άλλα που πιθανώς θα προκύψουν, ίσως δεν είναι καθόλου τυχαία. Άλλωστε για τους Γρηγορούντες Πολίτες, το μόττο είναι: «Τα σύμβολα κανοναρχούν τον κόσμο, όχι τα λόγια ούτε οι νόμοι». Όμοια, ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) επί Ρήγκαν, ο αντιστράτηγος William Odom, είχε πει: «Με κάθε μέσον οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την τρομοκρατία εδώ και καιρό».
Οι εξουσιαστές σε ολόκληρη την ιστορία γνωρίζουν τα «οφέλη» των false flags (συγκεκαλυμμένων επιχειρήσεων) για να δικαιολογούν την πολιτική τους ατζέντα και να σπρώχνουν τους ανθρώπους βαθύτερα μέσα στην «τρύπα του λαγού»... στην «Χώρα των Θαυμάτων» της New World Order.
Πηγή Partizan


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η τραγωδία του Παρισιού έχει αφήσει μετά το πέρας της πρώτης ταραχής και της πρώτης αναστάτωσης πολλά ερωτήματα, όπως γιατί ακριβώς εκείνη την μέρα είχαν πραγματοποιήσει οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής κάποιες ασκήσεις εναντίων πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων; Μήπως ήξεραν κάτι, μήπως έκρυβαν κάτι;

Έρχεται όμως άλλη μια «αποκάλυψη» που όταν την συνειδητοποιήσαμε πραγματικά μας άφησε λιγάκι άφωνους. Και αυτή είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία, δηλαδή η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με την εκατόμβη και πλέον των νεκρών. Κάποιο ήξεραν, κάποιοι είχαν προγραμματίσει αυτή την ημερομηνία, κάποιοι καθορίζουν τις εξελίξεις και «παίζουν» με τους λαούς;

Μήπως οι συνωμοσιολόγοι έχουν κάποια βάση;
Ποιους εξυπηρέτησε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου;
Ποιοι την δημιούργησαν και ποιους εξυπηρέτησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Τζιχαντιστών, όπως αυτή στο Παρίσι;
Η επίθεση στο Ιράκ έγινε με τη πρόφαση των χημικών οπλών που δεν υπήρξαν ποτέ. Κάποιοι είχαν εξαπατήσει τον αμερικανικό λαό και τον οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο πόλεμο. Η επέμβαση στην Λιβύη εξυπηρέτησε εκτός των άλλων και το ξεφόρτωμα όλων των ληγμένων οπλικών συστημάτων της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, για τα οποία θα χρειάζονταν να πληρώσουν τεράστια ποσά στον Καναδά για να τα ξεφορτωθούν σε μια καθορισμένη καναδική περιοχή.

Αλλά ας έρθουμε στο προκείμενο, στην τραγωδία του Παρισιού. Όσοι παίζουν πολεμικά παιχνίδια στο διαδίχτυο ίσως το ξέρουν. Στο διαδίχτυο κυκλοφορεί ένα φοβερό πολεμικό video game που αναφέρεται σε μια τρομοκρατική επίθεση που γίνεται στο Παρίσι με πολλούς νεκρούς και η οποία γίνεται… ακριβώς στις 13 Νοεμβρίου!

Το βίντεο αυτό ανέβηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2011! Σατανική σύμπτωση, ή κάτι άλλο;
Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχειό στο ίδιο βίντεο είναι ότι το περιπολικό της αστυνομίας που κυνηγούσε τους τρομοκράτες, έχει το σημαδιακό νούμερο 666!
Αυτό σας λέει τίποτα;

Κάπου η συνομωσιολογία, το μυστικό διεθνές παρασκήνιο και η τραγική πραγματικότητα φαίνεται πως έχουν κοινά σημεία συνάντησης, ή ίσως είναι ένα συμπτωματικό video game!

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα ερωτήματα γιατί το θέμα είναι τεράστιο, πολύ «καυτό» όσο και τραγικό και θα επανέλθουμε.Πηγή Νikosxeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νατσιός Δημήτριος
Δάσκαλος - Κιλκίς


Πέρυσι με αφορμή τις τότε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έγραφα:

"Το 1997 από τις εκδόσεις «Λιβάνη» κυκλοφορήθηκε ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο «Η οικονομική φρίκη», της Γαλλίδας δημοσιογράφου και μυθιστοριογράφου Βιβιάν Φορεστέρ. Το θυμήθηκα λόγω των πρόσφατων γεγονότων. Οι Γάλλοι, πέραν του πολυπολιτισμικού προσηλυτισμού, αναπολώντας και την εποχή που υπήρξαν «Μεγάλη Δύναμη» συμμετείχαν, ως πιστά σκυλάκια των Αμερικανών, σε «ανθρωπιστικές» και «ειρηνευτικές» επεμβάσεις κατά ισλαμικών χωρών. Όλα αυτά τα σπιθαμιαία αναστήματα που κυβερνούν την χώρα τους τα τελευταία χρόνια-Σαρκοζί, Ολάντ- με περισσή αφροσύνη, δεν αντιλήφθηκαν την παγίδα: δεν βομβαρδίζεις λαούς, οι οποίοι κάποτε «γεύτηκαν» την… αποικιοκρατία σου και δεύτερον η επέμβαση δεν εξάγεται μόνον υπό μορφή στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και εισάγεται υπό μορφή τρομοκρατικών ενεργειών
(Τις οποίες πληρώνουν αθώοι και άμαχοι, διότι οι υπεύθυνοι είναι απρόσβλητοι.Και καλά οι λαοί αυτοί να στρέψουν την οργή τους στους ηγέτες τους και στα κοπροκάναλα που δορυφορούν τις εγκληματικές τους...φιλανθρωπίες).

Εντοπίζεται όμως και μία άλλη παράμετρος, ίσως η κρισιμότερη, για την οποία θα παραπέμψουμε στο βιβλίο της Φορεστέρ (σελ. 25-26)
«Βλέπουμε καθημερινά να προσλαμβάνονται, να απολύονται άντρες και γυναίκες, μέσα σε μια αγορά εργασίας που μεταβάλλεται, συρρικνώνεται, γίνεται όλο και πιο φανταστική, μια αγορά από την οποία αυτοί οι άνθρωποι εξαρτώνται, από την οποία εξαρτάται η ζωή τους, ενώ εκείνη δεν εξαρτάται πια απ’ αυτούς. Βλέπουμε ήδη, τόσο συχνά, ότι δεν τους προσλαμβάνουν ποτέ. Και τότε, ιδιαίτερα οι νέοι, φυτοζωούν μέσα σ’ ένα τεράστιο κενό που παρουσιάζεται σαν εξευτελιστικό και για το οποίο θεωρούνται υπεύθυνοι οι ίδιοι. Βλέπουμε πως ξεκινώντας από εκεί, η ζωή τούς κακοποιεί και η κοινωνία βοηθά στην κακοποίηση αυτή. Βλέπουμε ότι πέρα από την εκμετάλλευση των ανθρώπων υπάρχει κάτι χειρότερο: η απουσία οποιασδήποτε εκμετάλλευσης. Πώς να μην τρέμουν αυτά τα πλήθη, που δεν είναι εκμεταλλεύσιμα, που δεν είναι πια καθόλου απαραίτητα για την εκμετάλλευση;...
Επομένως, σαν ηχώ, και πάλι το ερώτημα: είναι χρήσιμο να ζει κανείς αν δεν είναι επικερδής για το κέρδος;
Κι αυτό το ερώτημα αποτελεί την ηχώ ενός άλλου: πρέπει κανείς, ν’ “αξίζει” να ζει, για να έχει το δικαίωμα να ζει;
Και μ’ αυτό το ερώτημα εκφράζεται ο κρυφός φόβος, η αόριστη αλλά δικαιολογημένη φρίκη ότι, σύντομα, θα θεωρείται περιττός ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ή και ο μεγαλύτερος αριθμός. Όχι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε καν απορριπτέοι: περιττοί... Και κατά συνέπεια επιζήμιοι. Και κατά συνέπεια...».
Και κατά συνέπεια οργισμένοι. Και κατά συνέπεια γεμάτοι μίσος.
Και αν είσαι και μουσουλμάνος, μ’ ένα Κοράνι που σου διδάσκει την ανωτερότητα και την περιφρόνηση κατά των διεφθαρμένων δυτικών απίστων, πολύ εύκολα, για να έχεις και το «πνευματικό άλλοθι» και την πεποίθηση ότι πράττεις κάτι ιερό, αρπάζεις το καλάσνικοφ και όποιον πάρει... ο Αλλάχ.

Στην Γαλλία και γενικά στην δυτική κυρίως Ευρώπη, έφτασε στην ενηλικίωση η πρώτη γενιά όπου ο σεβασμός για την γνώση των προγόνων, δεν είναι πολιτικά ορθός, μια γενιά που «διδάχτηκε» την επανάσταση κατά των ηθικών αυθεντιών και εξουσιών, μια γενιά που ανδρώθηκε με το κρανιοκενές σύνθημα «να είσαι ο εαυτός σου».

Στην εισβολή μεταναστευτικών πληθυσμών, οι οποίοι μεταφέρουν και την πολιτιστική και εθνοφυλετική τους σκευή, που δεν είναι πάντοτε συμβατή με τα ήθη ή και το δίκαιο της χώρας υποδοχής-εν προκειμένω τη Γαλλία- (π.χ. η κλειτοριδεκτομή ή η εισαγωγή θρησκευτικών συμβόλων στο αρνησίθρησκο δημόσιο γαλλικό σχολείο ή το αίτημα για a la carte, πολυπολιτισμική εκπαίδευση), οι Γάλλοι απάντησαν με τον χειρότερο τρόπο: μέσω των ηλιθιογόνων ΜΜΕ και της εκπαίδευσης, καλλιέργησαν το μίσος για το παρελθόν, ποινικοποίησαν την παράδοσή τους, «φτιάχνοντας νεολαία χωρίς μνήμη γεννημένη από το μηδέν». Και όμως, κατά το γνωστό αξίωμα, «η ουσιωδέστερη και σημαντικότερη αποστολή της Παιδείας, είναι η ένταξη των νέων στο παρελθόν». Και αντίθετα η λήθη είναι η πέμπτη φάλαγγα στη στρατηγική της ιστορίας.

Οι μουσουλμάνοι Γάλλοι, οι νέοι που στρατεύονται στο φανατικό Ισλάμ, γεννήθηκαν από γονείς, οι οποίοι, λόγω δουλειάς, είχαν λίγο έως πολύ ενταχθεί στην γαλλική κοινωνία. Το θεωρούσαν «ευλογία» που άφησαν τις πάμφτωχες ερήμους της Βορείου Αφρικής και έστησαν σπιτικό σε φιλόξενη, τότε, χώρα. Τα παιδιά τους όμως τα ανέμενε άλλη μοίρα. Τα δημόσια σχολεία, αντί να χρησιμοποιήσουν το δραστικότερο όπλο ένταξης και αφομοίωσης, την γαλλική παιδεία και κουλτούρα, αφέθηκαν στα νύχια της παγκοσμιοποιημένης «ελίτ-αλήτ», καρυκευμένης με τον τίτλο της «αριστεράς», η οποία στο όνομα της «κοινής κουλτούρας», ισοπέδωσε την εκπαίδευση
(Το μόνο που διδάσκει με ζήλο η εκπαίδευση είναι η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, την οποία κάποιοι τιποτολόγοι την θεωρούν ένδειξη πεπαιδευμένου πολίτη-μαθητή. Η στρατολόγηση στις ορδές του Ισλάμ γίνεται μέσω διαδικτύου, αν δεν κάνω λάθος). Αποτέλεσμα: βαρβαρότητα, ανεργία, γκετοποίηση. «Ο βάρβαρος δεν είναι ο άγριος, δεν είναι ο άλλος στον οποίο αρνούμαι την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό. Βάρβαρος είναι αυτός που δεν εντάσσεται – ούτε με την προσχώρηση ούτε με την αντίδρασή του-στον πολιτισμό, δηλαδή, στη συνέχεια αυτού που δημιούργησαν όσοι προηγήθηκαν. Είναι ανιστορικός εκτός γενιάς. Δεν αποτελεί καρπό της ύπαρξης των πατέρων του, είναι μετεωρίτης, γεωγραφικά και χρονικά χωρίς βάση», γράφει η Ν. Πολονύ στο περισπούδαστο βιβλίο της «τα χαμένα παιδιά μας». (εκδ. «Πόλις», σελ. 50).

Όλη αυτή η πολυπολιτισμική σαπουνόφουσκα που αιωρούνταν τόσα χρόνια, διαλύεται με οδυνηρές συνέπειες. Οι νέοι μουσουλμάνοι Γάλλοι, βρήκαν καταφύγιο-νόημα ζωής- στα παραγγέλματα του Ισλάμ. Το γαλλικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς να τους... εξανθρωπίσει.
Όταν, αντί για τον Πλάτωνα, διδάσκεις «συνταγές μαγειρικής» ή «οδηγίες χρήσης οικιακών συσκευών»-τέτοιες ανοησίες περιέχουν και τα γαλλικά σχολικά εγχειρίδια- δηλαδή το «τίποτε», τότε το κενό το αναπληρώνει κάτι πολύ δελεαστικό για τους μουσουλμάνους, αλλά φρικώδες για τους δημοσιογραφικά φθίνοντες και εκλεπτυσμένους από το αποκάρωμα της ευζωίας, ειρηνόφιλους Γάλλους: ο τζιχαντισμός, η μνησικακία και το εκδικητικό μένος για τους απίστους, τους εχθρούς του «προφήτη»
(Σημειωτέον: Οι γονείς των δύο μουσουλμάνων, τους παρακαλούσαν να παραδοθούν στις γαλλικές αρχές. Ήταν πλέον αργά. Τα παιδιά τους είχαν άλλο… γονέα, οι φυσικοί γονείς τους παραήταν Γάλλοι).

Θα πάρουν άραγε ένα μάθημα οι ημέτερες «μαϊμούδες», όλη αυτή η νεοταξική σαχλαμάρα, που το μόνο που έκανε τα τελευταία χρόνια είναι να αντιγράφει τα φράγκικα εκπαιδευτικά συστήματα-νοσήματα. Ό,τι γυάλιζε στον κάθε ημιμαθή Γραικύλο, τα λύματα των δυτικών, το «έριχνε» μες στην Εκπαίδευση βαφτίζοντάς το, με τα εύηχα και ηχηρά φληναφλήματα, μεταρρύθμιση, ανακαίνιση, αναπτέρωση ή ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Τούτη την στιγμή το ελληνικό δημόσιο σχολείο ακολουθεί την ολέθρια γαλλική συνταγή.
Γελοιοποιεί την εθνική μας ταυτότητα, διασύρει την ιστορία μας, αποκρύπτει θυσίες και ηρωισμούς, εξωραϊζει εγκλήματα και Γενοκτονίες (τώρα τις αρνείται), λυμαίνεται την γλώσσα μας, περιφρονεί τους σπουδαίους λογοτέχνες μας, προβάλλει την ασημαντότητα, μ’ ένα λόγο κακουργεί εναντίον της έθνους.
Το σοκ της λαθρομετανάστευσης έδωσε την χαριστική βολή στο ημιθανές... πτώμα της εθνικής μας Παιδείας, καταδικάζοντας και τα Ελληνόπουλα στην αμάθεια και την βαρβαρότητα. Για τους μουσουλμάνους που φιλοξενούμε στα θρανία των αιθουσών μας, γνωρίζουμε την εξέλιξη. Το κακό επωάζεται".

Αυτά πέρυσι. Δυστυχώς το κακό κάποια στιγμή θα διαρρήξει το κέλυφος.
Κι οι ημέτεροι αντί να συμμαζευτούν και να αναθεωρήσουν την στάση τους, στέλνουν λάθος μηνύματα: ισλαμικές σπουδές, τεμένη, Τασίες, ιθαγένεια σε μουσουλμανόπαιδα με εννιάχρονη φοίτηση, καταιγισμός "δράσεων" στα σχολεία για τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.

Και ας σταματήσει το παραμύθι για δήθεν εξτρεμιστικό και ακραίο Ισλάμ.
Οι Τζιχαντιστές πολύ απλά ακολουθούν κατά γράμμα το Κοράνιο.
Το τέλος αυτού του δρόμου το παρακολουθούμε στο Παρίσι.
Θα το ξαναδούμε στην Ρώμη, στο Λονδίνο και σ' άλλες δυτικές μεγαλουπόλεις που ζουν "άπιστοι"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της 13/11 στο Παρίσι ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ήταν ένα λουτρό αίματος που, αρχικά, ήθελε να επιβάλει το καθεστώς ανασφάλειας και τρόμου στην Ευρώπη.
Φυσικά, καθίσταται απολύτως σαφές ότι τόσο οι εκτελεστές που έδρασαν επαγγελματικά, όσο και οι εγκέφαλοι που σχεδίασαν με στρατιωτική λεπτομέρεια αυτή την άνανδρη επίθεση κατά αμάχων, πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αρκεί όμως αυτό;

Απαιτητό είναι να βρεθούν και κάποιοι άλλοι, αφανείς (αν και γνωστοί) που χρηματοδοτούν την DAESH, που έχει ήδη αποδεχθεί την ευθύνη του εγκλήματος. Η τραγική ειρωνεία είναι πως οι χρηματοδότες σήμερα έχουν γίνει θύματα και απειλούνται από τους τζιχαντιστές! Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να ζητήσουμε από τους ισχυρούς της Δύσης να βομβαρδίσουν τις χώρες τους, ας ασχοληθούμε με το σπουδαιότερο «εργαλείο» τους, την τρομοκρατία…

Αν μιλήσουμε για τρομοκρατία, τότε πολύ σύντομα θα διαπιστώσουμε πως έχει πολλά πρόσωπα. Συνήθως αποτελείται και υλοποιείται από μικρές ομάδες χρήσιμων ηλιθίων, εύκολα χειραγωγούμενων μέσω του πολιτικού ή θρησκευτικού φανατισμού (γενικά ο φανατισμός είναι ένα υπερόπλο που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους εκάστοτε ισχυρούς) και στα ανώτατα κλιμάκιά της διαθέτει (σχεδόν πάντα) πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας (δεν αναφερόμαστε σε πολιτικούς ηγέτες που λειτουργούν ως μαριονέτες των πραγματικά ισχυρών), που δεν διστάζουν να «στρατολογήσουν» έως και τα θύματά τους για να εκτελέσουν τα πιο φρικτά τους σχέδια...

Πολλά έχουν λεχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετικά με την εκτέλεση του συγκεκριμένου μαζικού εγκλήματος, που μόνο η λέξη φρίκη μπορεί ίσως να το εκφράσει. Το μόνο που δεν έχει λεχθεί και αναλυθεί επαρκώς, είναι το γιατί επιλέχθηκε τώρα να υλοποιηθεί αυτή η εγκληματική ενέργεια, στην καρδιά της Ευρώπης, μέσω ενός «τυφλού» χτυπήματος, κατά αμάχων – αθώων πολιτών, δημιουργώντας αισθήματα επιθετικά κατά του Ισλαμικού Κράτους και, φυσικά, την σκληρή αντίδραση της Γαλλίας, των υπολοίπων Ευρωπαϊκών κρατών, ακόμη και των ΗΠΑ…!
Μάλιστα, αν πάρουμε υπόψη μας και τις ανακοινώσεις για τους επόμενους στόχους (Ρώμη, Λονδίνο), αλλά και τις απειλές κατά της Ρωσίας, θα έλεγε κανείς πως το DAESH επιθυμεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων και να αντιμετωπίσει όλους τους ισχυρούς ταυτόχρονα. Είναι δυνατόν να θέλει πραγματικά κάτι τέτοιο η ηγεσία του DAESH, τη στιγμή που γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως σε μία τέτοια εξέλιξη θα γνώριζε τον απόλυτο αφανισμό ή μήπως επιδιώκεται κάτι άλλο, που δεν είναι ορατό με την πρώτη ματιά;
Η DAESH (ISIS) δεν αρκέστηκε απλά να ανακοινώσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη του μακελειού. Φρόντισε να διεκδικήσει την εκτέλεση των μαζικών δολοφονιών, αφού σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες βρέθηκε το διαβατήριό του (πήγε να δολοφονήσει και πήρε μαζί του το διαβατήριο!!!) μέσω του οποίου βρέθηκε η "διαδρομή" του και ο χώρος εκκίνησής του (σύμφωνα με ομολογία του στις ελληνικές αρχές) προσδιορίστηκε ότι ήταν η Συρία...

Απέτυχαν οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες

Ξεκινώντας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ημέρα της επίθεσης δεν έχει καμία σημειολογία (Παρασκευή και 13) σχετικά με δυτικές προκαταλήψεις. Η Παρασκευή είναι η ιερά ημέρα της εβδομάδας για τους μουσουλμάνους. Είναι ημέρα προσευχής και πνευματικού τζιχάντ. Είναι η ημέρα που οι τζιχαντιστές αφιερώνουν σε εκτελέσεις (συνήθως μέσω αποκεφαλισμού) των αιχμαλώτων.

Εάν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες διέθεταν κάποια ίχνη σοβαρής ανάλυσης, θα μπορούσαν να εστιάσουν –τουλάχιστον- στην Παρασκευή ως ημέρα πιθανής εκτέλεσης κάποιας σοβαρής ισλαμικής ενέργειας. Μίας τρομοκρατικής ενέργειας, που όμως πρέπει να ομολογηθεί, πως δεν θα μπορούσαν (ούτε μπορούν) να αποφύγουν, όταν υλοποιείται από κάποια μικρή ομάδα, εκπαιδευμένη στρατιωτικά, ευρισκόμενη σε κατάσταση ύπνωσης, ενώ η λειτουργία της στηρίζεται σε συνωμοσιολογικά χαρακτηριστικά. Γενικά, είναι αδύνατον να αποκρουσθεί η επίθεση μίας ολιγάριθμης εκπαιδευμένης ομάδας που έχει και τα χαρακτηριστικά «καμικάζι»…

Οι μετέπειτα αντιδράσεις, με σωρεία συλλήψεων υπόπτων σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, αποδεικνύουν πως, τελικά, οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης παρακολουθούσαν έναν σημαντικό αριθμό υπόπτων, αλλά δεν μπόρεσαν να προλάβουν την επίθεση στο Παρίσι, ενώ είναι σαφές πως αξιολογήθηκαν λάθος οι υπό παρακολούθηση τρομοκράτες, αφού κρίθηκαν ως «μη επικίνδυνοι» και έγιναν αντικείμενα συλλογής περαιτέρω πληροφοριών αντί να συλληφθούν… Δυστυχώς, για τους νεκρούς, τα λάθη που έγιναν στους "Δίδυμους Πύργους" της Νέας Υόρκης, φαίνεται πως επαναλήφθηκαν και στην Γαλλία. Και, όπως γνωρίζουμε, όταν ένα λάθος επαναλαμβάνεται, παύει να είναι λάθος...

Τις ελλείψεις και τα λάθη που έγιναν στο Παρίσι (αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη) φαίνεται πως αποδέχεται σιωπηλά η Γερμανία, η οποία προχωρά άμεσα σε εκατοντάδες προσλήψεις στις μυστικές υπηρεσίες της, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», την αύξηση του προσωπικού των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας κατά εκατοντάδες θέσεις αποφάσισε η ειδική επιτροπή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, σε εμπιστευτικού χαρακτήρα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.
Κατά την γερμανική εφημερίδα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) θα αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού της κατά 225 άτομα, εκ των οποίων τα 125 θα είναι πράκτορες των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.
Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος θα ενισχυθεί κατά 250 στελέχη, εκ των οποίων τα 150 θα ασχοληθούν με την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και τα 43 με τις παρακολουθήσεις.
«Είναι απολύτως απαραίτητο ενόψει του κινδύνου τρομοκρατίας από τους Ισλαμιστές και τους Ακροδεξιούς να ενισχύσουμε τις μυστικές υπηρεσίες μας», δηλώνει στην εφημερίδα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται.

Στην Αγγλία έγινε επίσης κατανοητή η ύπαρξη μεγάλων κενών ασφάλειας. Η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει αλλά και να εντείνει το αίσθημα ασφάλειας στους βρετανούς πολίτες αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Έτσι, επίλεκτες μονάδες της SAS (Special Air Service) έχουν αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων ασφαλείας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, αναφέρει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.
Οι ειδικές δυνάμεις συμβάλλουν στη φύλαξη πολυσύχναστων δημόσιων χώρων, όπως σταθμοί του μετρό ή του σιδηροδρόμου, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Ερωτηθείσα σχετικά από το BBC, η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι δεν το διέψευσε.
«Δεν σχολιάζω συγκεκριμένα στοιχεία της ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε», δήλωσε η υπουργός. Διευκρίνισε ωστόσο πως προβλέπεται ότι «η αστυνομία θα υποστηρίζεται από το στρατό εκεί όπου αυτό είναι απαραίτητο».
Η Μέι πρόκειται εξάλλου να προεδρεύσει σήμερα μιας συνεδρίασης αξιωματούχων η οποία είναι αφιερωμένη στην ασφάλεια.

Προσπάθεια για παγκόσμιο πόλεμο με αφορμή την… θρησκεία

Στο ερώτημα γιατί υλοποιήθηκε τώρα η επίθεση, η απάντηση είναι πολύ απλή. Επειδή το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει. Οι συνεχείς επιτυχημένοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας, με ταυτόχρονη δράση του Συριακού Στρατού, του Ιρακινού Στρατού, των στρατιωτικών μονάδων του Ιράν, των Κούρδων και της Χεζμπολάχ, έχουν διαλύσει το ηθικό των τζιχαντιστών, οι οποίοι χάνουν την διάθεση να συναντηθούν με 72 παρθένες και βουνά από πιλάφι, εγκαταλείπουν τις τάξεις των μαχητών, αναμιγνύονται με ομάδες προσφύγων και μετακινούνται σε Λίβανο και Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κράτος διαπιστώνει πως χάνει σε όλα τα μέτωπα, κυρίως στην ψυχολογία και αποφάσισε να "ανοίξει την ομπρέλλα", να μεταφέρει τον πόλεμο σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσω μίας «αψυχολόγητης» τρομοκρατικής ενέργειας που θα «εξαναγκάσει» τις δυτικές χώρες να συσπειρωθούν εναντίον του…

Μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να μετατραπεί και σε παγκόσμια θρησκευτική σύρραξη, αφού η «έννοια» του «σταυροφόρου» έχει ήδη εισαχθεί με έξυπνο τρόπο από κάποια παράλογα μηνύματα των διαδικτυακών κοινωνικών δικτύων…

Βολική τρομοκρατία και η «ολική επαναφορά» της Δύσης

Κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ως «σατανική σύμπτωση». Όχι μόνο ως προς τον χρόνο εκτέλεσής της, αλλά και ως προς τις «νέες συνθήκες» που εισάγει. Συνθήκες ιδιαίτερα «βολικές» για όσους θέλουν να εμπλακούν στην Συρία, αλλά δεν έβρισκαν τον συνήθη «λογικό και αναγκαίο» λόγο («επιβολής δικαίου και ειρήνης»).

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ρωσικός παράγοντας είναι πλέον καταλυτικός στη Μέση Ανατολή και μετά την επιβολή της ρωσικής ισχύος οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί παίκτες ένιωσαν πως πετάγονται εκτός του παιχνιδιού που οι ίδιοι έστησαν, Nα μην ξεχνάμε πως η Δύση εκπαίδευσε, παρείχε πληροφορίες, εξόπλισε με τη βοήθεια αραβικών κρατών και παρείχε υπηρεσίες πλήρους υποστήριξης μέσω της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος των αποκεφαλιστών τζιχαντιστών, όπως έκανε παλιότερα στο Αφγανιστάν με τον Μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα.

Έχουμε, λοιπόν, την επανάληψη της περίπτωσης των «Δίδυμων Πύργων» της Νέας Υόρκης;
Προφανώς ναι. Μόνο που τώρα οι ισχυροί επιδιώκουν να ξαναμπούν στο «παιχνίδι του πολέμου» και όχι να το ξεκινήσουν.

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που βρίσκονται εύκολα μέσα σε χώρους φανατικών, οι οποίοι ελέγχονται από μαριονέτες της CIA (να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους), μέσα από μία τρομοκρατική ενέργεια που είχε θρησκευτικά χαρακτηριστικά, πλήρους αφοσίωσης, δημιούργησαν τις τέλειες συνθήκες για έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο» (ελπίζουμε να μην αποκτήσει θρησκευτικά χαρακτηριστικά).

Οι "εν υπνώσει" και οι μεταφερόμενοι τρομοκράτες αποδεικνύονται τελικά τα καλύτερα «εργαλεία» για τους ισχυρούς -αλλά χωρίς σοβαρή στρατηγική δυτικούς-, οι οποίοι αφού διαπίστωσαν την κατάρρευση όλων των σχεδιασμών τους (που έγιναν με την πλήρη συνεργασία της Τουρκίας του Ερντογάν) αναζητούσαν εναγωνίως τρόπους επαναφοράς τους στη Μέση Ανατολή.
Ο θρήνος για τους νεκρούς, η φρίκη και η ανασφάλεια της επόμενης τρομοκρατικής ενέργειας, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα συγκατάβασης των πολιτών σε έναν «ανηλεή πόλεμο» κατά των θρασύτατων τρομοκρατών, που τόλμησαν να απειλήσουν την Δύση.
Και αφού οι πολίτες δίνουν την άδεια (ή και την διαταγή), τότε η "επιχείρηση επαναφοράς" μπορεί να ξεκινήσει...

Οι πόρτες της κόλασης άνοιξαν…

Η συνέχεια αναμένεται εξόχως ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα αιματηρή και, με πολλές εκπλήξεις, αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν (ο οποίος είναι ο μεγάλος αντίπαλος και μοναδικός στόχος των δυτικών) θα γνωρίσει πολυποίκιλες πιέσεις με σκοπό να κάνει λάθη τέτοια που θα τον εμφανίσουν ως τον «μεγάλο κακό».

Στο σημείο αυτό κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποτροπή ενός νέου παγκοσμίου πολέμου. Εξάλλου το σκηνικό μίας τέτοιας σύγκρουσης έχει ήδη στηθεί, το «καμπανάκι έναρξης» χτύπησε στο Παρίσι και όλοι αναμένουμε την έναρξη συγκρούσεων στο παγκόσμιο θέατρο του παραλόγου (και των συμφερόντων)…

Για όσους μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, πρέπει να τους πούμε ότι έχει επιλεχθεί ως ο χώρος της σκληρής σύγκρουσης που θα αναδείξει τους ισχυρούς του πλανήτη για τα επόμενα 100 χρόνια. Οι πρωταγωνιστές παρά τα λάθη τους δείχνουν να βιάζονται και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που βεβαιώνει την σκληρότητα της επικείμενης σύγκρουσης, η οποία δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με το Ισλάμ… Αντίθετα, να πραγματοποιηθεί σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ "συμμάχων" με μεγάλη πιθανότητα ενός λάθους που θα προσδώσει άλλα χαρακτηριστικά (και στρατόπεδα) στην σύγκρουση. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι στους ενεργά συμμετέχοντες θα συμπεριλαμβάνεται και η... Τουρκία, τότε κατανοούμε πως αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα ύπαρξης ενός "λάθους" που θα έχει χαρακτηριστικά επιτήδευσης...

Στο Παρίσι άνοιξαν οι πόρτες της Κόλασης και καλούν τους θερμόαιμους όλου του πλανήτη…
Όσοι άπιστοι (κατά τους τζιχαντιστές) προσέλθετε...

ΥΓ: Πρέπει να τονιστεί πως οι τζιχαντιστές και το DAESH (Ισλαμικό Κράτος) δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους να γίνουν "μάρτυρες". Το αρνητικό μήνυμα για το Ισλάμ είναι πως έχει να προσφέρει πολλούς "χρήσιμους ηλίθιους", στυγνούς εγκληματίες, που έχουν την εντύπωση πως θα κερδίσουν τον Παράδεισο και 72 παρθένες αν γίνουν αποκεφαλιστές ή δολοφόνοι άμαχων και ειρηνικών πληθυσμών...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Η ​​Ελλάδα βυθίζεται ανελέητα στη νέκρα της παρακμής, μοιάζει αδυσώπητο το ιστορικό της τέλος. Ολοι συζητάμε τα συμπτώματα – όσα χρόνια θυμάται καθένας μας τον εαυτό του: Την κακομοιριά, τη διάλυση, τη διαφθορά, την ιδιοτέλεια, τον πρωτογονισμό ακοινώνητων συμπεριφορών. Τα τελευταία έξι χρόνια, από το μοιραίο Καστελλόριζο και τον ανεκδιήγητο (εθνική συμφορά) τότε πρωθυπουργό μας, αναπαράγουμε πανικό, όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε. Αβάσταχτος ο πόνος και η οργή για την καταστροφή της χώρας, ανυπόφορη ντροπή ο διεθνής εξευτελισμός της, ίλιγγος απόγνωσης που βρεθήκαμε ξαφνικά σκλάβοι των δανειστών μας, στερημένοι την κρατική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία. Με τις Τράπεζες να έχουν δεσμεύσει κάθε αποταμίευση του μόχθου μας, με μισθούς και συντάξεις ατιμωτικού διασυρμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η καθημερινότητά μας πλημμυρίδα εικόνων (και απειλών) φτώχειας, πείνας, νοσοκομείων χωρίς φάρμακα και χωρίς νοσηλευτές, παγωνιάς του χειμώνα χωρίς θέρμανση, ανεργίας που στραπατσάρει ζωές και ψυχές ανελέητα.

Θα μπορούσε να είναι μόνο συμφορά ανυπόφορη, όμως είναι επιπλέον και παρακμή. Ολοι διαμαρτυρόμαστε, όλοι, χωρίς υποψία διαφοροποίησης ευθυνών, χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική διάθεση. «Αγανακτισμένος» είναι και ο σαρανταπεντάρης συνταξιούχος. Οδύρεται για την ανομία που βασιλεύει στη χώρα και ο καταπατητής δημόσιας γης, ιδιοκτήτης «αυθαίρετου» ή ο διορισμένος στο Δημόσιο με κομματικό σημείωμα. Οδύρεται για το κατάντημά μας και ο «φακελάκιας» γιατρός, ο αδίστακτα (και αυτονόητα) χρηματιζόμενος υπάλληλος της Πολεοδομίας ή της Εφορίας, ο αργόμισθος διά βίου συνδικαλιστής, ο πληρωμένος κλακαδόρος των κομματικών συγκεντρώσεων.

Πρόκειται για καθολικευμένη παρακμή. Η καθημερινότητά μας είναι πλημμυρίδα εικόνων φτώχειας, στέρησης, ανεργίας, αλλά και εικόνα προκλητικού πλούτου, αδιάντροπου μέσα στο κλίμα της κρατικής χρεοκοπίας και της κοινωνικής καταστροφής. Τα πανάκριβα μοντέλα ιδιωτικών αυτοκινήτων πλεονεκτούν στους δρόμους, καφετέριες και «φαγάδικα» κατάμεστα – σε κάποια εστιατόρια, με εξωφρενικές, απίστευτες τιμές εδεσμάτων, τα τραπέζια εξασφαλίζονται με κράτηση πολλών ημερών πριν. Οι πανάκριβες «μπουτίκ» επιβιώνουν, ο τζόγος παραμένει αμείωτος, εισιτήρια για το ποδόσφαιρο χρυσοπληρώνονται.

Οι δημόσιες υπηρεσίες μοιάζουν επίσης ανέγγιχτες από την κρίση: Η κοινωνική γάγγραινα που λέγεται άκριτη και ανεξέλεγκτη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, συντηρεί αναλλοίωτες και αδιατάρακτες τις κατεστημένες συμπεριφορές, συνήθειες, νοο-τροπίες. Η συχνότερη εικόνα (και σήμερα) στα γραφεία δημόσιων υπηρεσιών είναι να δουλεύουν οι ελάχιστοι και να ανιούν νωχελικά οι περισσότεροι. Οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, κάποιοι να λείπουν από κάθε γραφείο «εκτάκτως» ή να κάνουν χρήση κάποιου «υπολοίπου αδείας», ενώ ο κατεστημένος ρυθμός διεκπεραίωσης υπηρεσιών παραμένει χαυνώδης, νωχελικά αργόσυρτος.

Είναι περισσότερο κι από φανερό ότι οι επαγγελματίες της πολιτικής στη χώρα μας υπερασπίζουν με νύχια και με δόντια το πελατειακό κράτος, δεν θα επιτρέψουν ποτέ να ορθοποδίσει η ελλαδική κοινωνία, να υπάρξει ανάκαμψη, να στηθούν προϋποθέσεις παραγωγικότητας, χαρά δημιουργίας, γόνιμες στοχεύσεις για ποιότητα ζωής. Ακούσαμε ποτέ πολιτικό στην Ελλάδα να ψελλίσει, έστω και για τις εντυπώσεις, την παραμικρή επιφύλαξη για το πελατειακό κράτος, για την ανάγκη αξιοκρατίας στα δημόσια λειτουργήματα, για την προϋπόθεση εθνικής επιβίωσης και κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι η απόλυση όσων διορίστηκαν με μοναδικό εφόδιο την προσκόλλησή τους σε κόμμα;

Γιατί αρνούνται την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, την καθιέρωση της Μονοεδρικής Περιφέρειας, που θα καθιστούσε άχρηστη μπαγαμποντιά το ρουσφέτι, άσκοπη τη διαπλοκή, αχρείαστη την καταλήστευση του κρατικού κορβανά από τα κόμματα; Τα «Μνημόνια», στην τελευταία εξαετία, ήταν η χρυσή ευκαιρία για τις κυβερνήσεις που τα χειρίστηκαν, να τα μετατρέψουν σε μοχλό ανατροπής της κατεστημένης αναξιοκρατίας, ταυτισμένης με την ανικανότητα, την αδικία, τη φυγοπονία, τον παρασιτισμό, τον πρωτογονισμό της ιδιοτέλειας. Αν λειτουργήσει ποτέ δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο, θα είναι αυτονόητο να καθήσουν στα εδώλια ποινικών δικαστηρίων οι πρωθυπουργοί της εξαετίας, πρωτίστως για ένα έγκλημα: τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, μέτρο απάνθρωπου εξισωτισμού, ακυρωτικό των όρων που διαφοροποιούν την κοινωνία από την αγέλη.

Δεν είναι ρητορική υπερβολή, είναι ρεαλιστική καταθλιπτική πιστοποίηση: Το πολιτικό σύστημα στη σημερινή Ελλάδα συνιστά δημόσιο κίνδυνο, εφιαλτική απειλή. Ο ολοκληρωτισμός της κομματοκρατίας έχει παγιωθεί σε καθεστώς ποικιλότροπα θωρακισμένο: συνταγματικά, νομοθετικά, θεσμικά, με κατακλυσμική προπαγανδιστική ισχύ που μετασκευάζει την ασυδοσία σε νομιμότητα, τη μέρα σε νύχτα. Στυγερά κοινωνικά εγκλήματα (ο εξωφρενικός υπερδανεισμός της χώρας, η διαγραφή, κάθε τόσο, ιλιγγιωδών χρεών που έχουν τα κόμματα προς το κράτος, η αδιάντροπη λωποδυσία κοινωνικού χρήματος από υπουργούς ή κομματικούς προέδρους δημόσιων οργανισμών, και μύρια ανάλογα) θάβονται στη νομοθετικά εξασφαλισμένη λησμονιά. Κάθε κόμμα που παίρνει την εξουσία, λεηλατεί ληστρικά το κράτος, τα στίφη των πραιτωριανών του κατατρώνε, σαν ακρίδα, τα όποια προϊόντα του κοινού μόχθου, χωρίς ποτέ, μα ποτέ, να λειτουργεί αποτελεσματικά (και όχι για εφήμερο εντυπωσιασμό) νέμεσις.

Μεταμορφώνει και τους ανθρώπους η κομματοκρατία στην Ελλάδα, όπως με το ραβδάκι της η Κίρκη. Το σύμπτωμα μεγεθύνεται κραυγαλέα με την είσοδο στο κλαμπ των «κομμάτων εξουσίας». Ποιος ήταν και ποια εικόνα έδινε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ποια η εικόνα του μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ποιος ο Κώστας Καραμανλής πριν από τις εκλογές του 2004, ποιος ο ίδιος σαν πρωθυπουργός. Τα παραδείγματα αναρίθμητα σε κάθε βαθμίδα εξουσίας. Και τα γεγονότα παραπέμπουν, συνεχώς, στο τρομακτικό κενό καλλιέργειας, κοινωνικής ευαισθησίας, ιστορικής αυτοσυνειδησίας, αξιολογικών απαιτήσεων, συλλογικών στοχεύσεων – κενό κριτηρίων ανθρώπινης ποιότητας στη μετά τη μεταπολίτευση εποχή της κατεστημένης κομματοκρατίας.

Το κλειδί για την απελευθέρωση της χώρας από αυτόν τον θανατερό, βασανιστικό ζυγό (πρέπει να το λέμε και να το επαναλαμβάνουμε ακούραστα και σθεναρά) είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, η καθιέρωση της Μονοεδρικής Περιφέρειας, μοναδικού μοχλού για την ανατροπή και συντριβή του πελατειακού κράτους. Να γίνει αυτή η αλλαγή πάγκοινο αίτημα, κίνημα γόνιμης αξιοποίησης του απελπισμού μας.

Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δύο από τους τρομοκράτες που έχασαν τη ζωή τους στο Παρίσι είχαν γαλλική υπηκοότητα και ζούσαν στο Βέλγιο δήλωσε ο εισαγγελέας του Βελγίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Επίσης οι βελγικές αρχές συνέλαβαν πέντε πρόσωπα στη διάρκεια ερευνών σε κατοικίες στις Βρυξέλλες σε σχέση με τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα Κυριακή τοπική αξιωματούχος, αν και οι εισαγγελείς δεν επιβεβαίωσαν τον αριθμό.

«Έγιναν πέντε συλλήψεις που συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι», δήλωσε η Φρανσουάζ Σεπμάν, δήμαρχος της κοινότητας Μόλενμπικ των Βρυξελλών όπου η αστυνομία πραγματοποίησε χθες, Σάββατο, σειρά επιδρομών.

Εισαγγελείς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των συλλήψεων. Αργά χθες το βράδυ είχαν πει πως τουλάχιστον τρία πρόσωπα έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Γάλλοι και βέλγοι εισαγγελείς δήλωσαν πως ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στο Παρίσι κοντά στην αίθουσα συναυλιών όπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πιο πολύνεκρη από τις επιθέσεις, είχε μισθωθεί στο Βέλγιο.

Το Μόλενμπικ είναι μια λαϊκή συνοικία όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Εδώ και 20 χρόνια, εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων. Από τον δολοφόνο του διοικητή Μασούντ το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μέχντι Νεμούς, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τον Μάιο του 2014.

Ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τον γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης των γαλλο-βελγικών συνόρων που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

Οι συλλήψεις στο Μόλενμπικ «συνδέονται με ένα αυτοκίνητο Polo γκρίζου χρώματος που μισθώθηκε στο Βέλγιο και βρισκόταν μπροστά από την αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν», δήλωσε ο βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Γκινς στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

«Αυτός που μίσθωσε το όχημα ήταν Βέλγος. Τον γνωρίζαμε μέσω του αδελφού του», πρόσθεσε ο υπουργός διευκρινίζοντας πως αυτός ο τελευταίος έχει φάκελο.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, δήλωσε πως ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις φέρει βελγικές πινακίδες και είχε μισθωθεί από έναν Γάλλο που κατοικεί στο Βέλγιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πολλοί πού ἐξακολουθοῦν νά ἐκτιμοῦν τή σκέψη μου –πάντως ὄχι πολιτικοί-, μέ ἐρωτοῦν: Πῶς θά καταπολεμηθεῖ ἡ τρομοκρατία πού μόλις ἔκανε θραύση στή Γαλλία;

Ἀπαντῶ: Μέ λιγότερη βλακεία.
Ὅλη ἡ πολιτική Εὐρώπης καί Ἀμερικῆς, μετά τήν κατάρρευση τοῦ κομμουνιστικοῦ «μπλόκ» ἦταν ἕνα Ἔβερεστ βλακείας.

Ἡ παγκοσμιοποίηση ἔφερε τήν κυριαρχία τῆς Κίνας στήν οἰκονομία καί ἡ πολιτική τῶν ἀνοιχτῶν συνόρων δημιούργησε τό μεταναστευτικό «τσουνάμι» στήν Εὐρώπη.

Τώρα, μετά τά νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στή Γαλλία, ἔντρομοι οἱ Εὐρωπαῖοι πολιτικοί προσπαθοῦν νά ὑψώσουν γύρω τους Καβαφικά τείχη.

Ἀλλά ἡ τύχη τῆς Εὐρώπης εἶναι βεβαία.

Ἡ παρακμή τῆς Δύσεως, πού εἶχαν προβλέψει ὁ Σπένγκλερ μέ τό ὁμώνυμο ἔργο του καί ὁ Καβάφης μέ τό «Περιμένοντας τούς Βαρβάρους» ἦλθε.

Ἡ Εὐρώπη σέ λίγα χρόνια θά μεταβληθεῖ πληθυσμιακά σέ Νοτιοαφρικανική Ἕνωση. Καί τό κακό εἶναι ὅτι ἀνάμεσα στούς νέους πληθυσμιακά κυριάρχους δέν φαίνεται νά ὑπάρχει κάποιος Νέλσον Μαντέλα.

Πηγή Σαράντος Καργάκος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με το πρώτο μνημόνιο το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, εκχώρησε μέρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, υπάγοντας τα ελληνικά δάνεια στο Αγγλικό δίκαιο και μεταφέροντας την αρμοδιότητα εκδίκασης των σχετικών διαφορών στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Με το δεύτερο μνημόνιο, η φιλελεύθερη ΝΔ και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, από κοινού, εκχώρησαν περαιτέρω μέρος της εθνικής κυριαρχίας, μετατρέποντας τα δάνεια της Ελλάδας προς ιδιώτες σε δάνεια της Ελλάδας προς άλλα κράτη και κουρεύοντας ταυτόχρονα όλα τα ομόλογα ελληνικών συμφερόντων.

Με το τρίτο μνημόνιο ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ (με την ψήφο και άλλων κομμάτων), σχεδόν ολοκλήρωσε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, υπογράφοντας ότι η αντιπροσωπεία του ελληνικού λαού (Βουλή) δεν μπορεί να νομοθετήσει για κανένα θέμα, αν δεν συμφωνούν οι δανειστές.

Τι μένει τελευταίο να εκχωρήσει το πολιτικό σύστημα με ένα τέταρτο μνημόνιο; Μένει μόνο ένα πράγμα. Η κατάργηση των, έτσι κι αλλιώς, άχρηστων στην ουσία εκλογών, και η εκχώρηση στους δανειστές του δικαιώματος να διορίζουν εκείνοι απευθείας τους εξουσιαστές των Ελλήνων.

ΥΓ. Εδώ βέβαια δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα, γιατί όλες οι μέχρι τώρα εκχωρήσεις, έγιναν μόνο και μόνο για να διατηρήσει τις καρέκλες της τυπικής εξουσίας του το πολιτικό σύστημα.
Πως λοιπόν, οι άνθρωποι του πολιτικού συστήματος, θα υπογράψουν για να αποχωριστούν τις αγαπημένες τους καρέκλες τους και να πάνε στα σπίτια τους;
Εκτός φυσικά και αν η συμφωνία με τους δανειστές, θα περιλαμβάνει ότι η εντολοδόχος των δανειστών ελίτ του πολιτικού συστήματος, θα παραμείνει στις καρέκλες της μόνιμα, με την κατάργηση απλά της «αγχώδους ενόχλησης» των εκλογών.
Λέτε να βγούμε «αληθινοί»; Λέτε;

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πόσο έτοιμη είναι η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει 
"ασύμμετρες επιθέσεις" όπως αυτή στο Παρίσι;

Γιατί κάποιοι λαοί επιβιώνουν και εξελίσσονται, ενώ άλλοι αγκομαχούν και συρρικνώνονται; Η επιστήμη της Ανθρωπολογίας προσφέρει την πιο επίκαιρη απάντηση, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Χαρακτηριστικό των δομών που αντέχουν σε βάθος χρόνου είναι η δυνατότητα τους να εξάγουν συμπεράσματα μετά από την αντιμετώπιση απειλών και στη συνέχεια να τα υιοθετούν. Στον τομέα της Ασφάλειας η υιοθέτηση συμπερασμάτων πραγματοποιείται από τα τέσσερα στάδια διοίκησης· το τακτικό, το επιχειρησιακό, το στρατηγικό και το πολιτικό.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε περιστατικά πολλαπλών και ταυτόχρονων, ένοπλων και βομβιστικών επιθέσεων – η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί πολλές φορές ούτε σε μεμονωμένα. Η πηγή του προβλήματος είναι διττή. Αφενός, ενώ υπήρχαν οι ευκαιρίες για την εξαγωγή συμπερασμάτων, αυτά δεν υιοθετήθηκαν ποτέ από τα εμπλεκόμενα Σώματα. Αφετέρου, στις περιπτώσεις επιτυχών αποτελεσμάτων, εξήχθησαν λανθασμένα συμπεράσματα. Στον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων οι επιχειρήσεις δεν κρίνονται από το αποτέλεσμα, αλλά από τον τρόπο σχεδίασης, λήψης αποφάσεων και εκτέλεσης.

Τακτικό Επίπεδο

Διακλαδική άσκηση στην οποία συμμετείχαν η ΕΚΑΜ και η ΜΥΑ, οι δυο Μονάδες επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελληνική Επικράτεια, αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ήταν εμφανής η ανάγκη για συνεχείς συνεκπαιδεύσεις, ομογενοποίηση του εξοπλισμού, συνεργασία με πτητικά μέσα και υπαγωγή σε κοινό επιχειρησιακό κέντρο κατά την διάρκεια επιχειρήσεων. Καμία πρόταση δεν υλοποιήθηκε και συνεπώς η χώρα διαθέτει δύο μονάδες με ίδιο αντικείμενο, ξεχωριστό προϋπολογισμό και ασύμβατο εξοπλισμό, που δεν μπορούν να συνεργαστούν σε περίοδο επιχειρήσεων. Είναι εμφανές από την επιχείρηση Eagle Claw, 1981, ότι ομάδες που δεν συνεργάζονται καθημερινά σε καιρό ειρήνης, δεν δύνανται να επιχειρήσουν από κοινού.

Πέραν των προαναφερόμενων, περαιτέρω προβλήματα υποσκάπτουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ανδρών. Η ΕΚΑΜ δεν διαθέτει χρόνο να εκπαιδευτεί για την αποστολή της καθώς αναλώνεται καθημερινά σε μεταγωγές κρατουμένων, για τις οποίες μάλιστα έχει συσταθεί ειδικό τμήμα. Από την άλλη μεριά, η ΜΥΑ αναγκάζεται να εκτελεί διοικητικά καθήκοντα με αποτέλεσμα να πέφτει το ηθικό και να χάνονται πολύτιμες ώρες εκπαίδευσης. Ζητείται η δυνατότητα να τιμηθεί η αποστολή που έχει ανατεθεί στις εν λόγω Μονάδες.

Επιχειρησιακό Επίπεδο

Η επιχείρηση εναντίον των δραπετών των φυλακών Τρικάλων ανέδειξε την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ να διαχειριστεί περίπλοκα περιστατικά μακριά από την πρωτεύουσα. Χρειάστηκαν τρεις μήνες, δύο νεκροί πολίτες και η κινητοποίηση του συνόλου σχεδόν των ειδικών μονάδων της χώρας για να αντιμετωπιστούν 8 άνθρωποι που θέλαν να σωθούν. Ίδιος αριθμός με τις επιθέσεις στο Παρίσι, με μία διαφορά: οι χθεσινοί δράστες θέλαν να πολεμήσουν. Τα συμπεράσματα είναι αμέτρητα και η προσαρμογή όφειλε να είναι ριζική. Δεν επήλθε, όμως, καμία αλλαγή. Με βάση τα παραπάνω η λύση θα ήταν η ενοποίηση της ΕΚΑΜ και της ΜΥΑ, η κοινή διαδικασία επιλογής αντρών και η υπαγωγή τους σε μόνιμο επιχειρησιακό στρατηγείο το οποίο θα αναλαμβάνει τον συντονισμό ειδικών επιχειρήσεων σε όλη την Χώρα. Η Πατρίδα δεν διαθέτει τον προϋπολογισμό για να συντηρεί η ΕΛΑΣ και το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αριθμό αντρών ειδικών δυνάμεων, με τομέα αρμοδιότητας την Ελληνική Επικράτεια, μεγαλύτερο από αυτόν της αγγλικής SAS και SBS, που καλύπτουν 5 ηπείρους.

Έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από την εποχή που ο Στρατηγός Meyer πολέμησε και νίκησε την γραφειοκρατία του Πενταγώνου συμβάλλοντας πρώτα στην ίδρυση της JSOC και στην συνέχεια την SOCOM. Όσοι Έλληνες Αξιωματικοί νοιάζονται ακόμα, οφείλουν να προσπαθήσουν.

Στρατηγικό Επίπεδο

Η κατεύθυνση της χώρας στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας καθορίζεται από το Πολιτικό επίπεδο. Εν συνεχεία, στο Στρατηγικό επίπεδο, οι Αρχηγοί οφείλουν να μελετήσουν τις οδηγίες της ηγεσίας και να συγγράψουν ένα κείμενο – δόγμα βάσει του οποίου θα κατευθύνουν τα Σώματα αναλόγως. Τα επιτελεία μεταφράζουν το δόγμα σε επιχειρησιακά σχέδια και οι Διοικητές των μονάδων προσαρμόζουν την τακτική εκπαίδευση των Ομάδων.

Στην περίπτωση των Σωμάτων Ασφαλείας δεν τηρείται η εν λόγω αλληλουχία. Οι Διοικητές των Μονάδων δεν λαμβάνουν καμία οδηγία σχετικά με το τι θεωρείται πιθανή απειλή και συνεπώς η εκπαίδευση δεν έχει κατεύθυνση. Ενδιαφέρον παράδειγμα αποτελεί η ανάθεση από την Πολιτική ηγεσία στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της φύλαξης της Α.Ο.Ζ., εάν και εφόσον ανακηρυχθεί. Είναι άξιο απορίας πως θα φυλαχθεί τέτοιου μεγέθους υδάτινη έκταση όταν δεν έχει γίνει σχετική προσαρμογή ούτε στο επιχειρησιακό ούτε στο τακτικό επίπεδο, καθώς πέραν των άλλων δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι.

Πολιτικό Επίπεδο

Η Κρίση των Ιμίων μας δίδαξε πως στο Πολιτικό Επίπεδο οι ηγέτες πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στις δομές, στα σχέδια και στις συνθήκες μέσα στις οποίες θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις. Η προσαρμογή μας σχεδόν 20 χρόνια μετά είναι ανεπαρκής.

Δεν έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές στους χώρους στους οποίους βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, στερώντας του έτσι την δυνατότητα να έχει πλήρη εικόνα του περιστατικού. Η Χώρα δεν διαθέτει Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων και δεν εκτελούνται ρεαλιστικές ασκήσεις με την συμμετοχή όσων θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις. Οι ασκήσεις που προγραμματίζονται έτσι ώστε να μην πάει τίποτα λάθος, δεν έχουν επιπρόσθετη αξία.

Με την παρουσία του συνόλου των Υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των Η.Π.Α., και συνδέσμους από την GIGN, GSG-9 και SAS ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση ενεργοποίησης της Delta Force. Ο Λοχαγός της SAS, όμως, δεν είχε πειστεί. Όπως ενημέρωσε τον Αμερικανό Συντ/ρχη Beckwith, η άσκηση δεν είχε κανένα νόημα χωρίς την παρουσία αυτών που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις σε πραγματικές συνθήκες. Ήταν 1979.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός και οι επιλογές όσων γνωρίζουν, δύο. Είτε να πλανευτούν ότι ίσως μπορέσουν κάποτε να τον ντύσουν σιωπηλά, είτε να εκμεταλλευθούν την ισχυρότερη των συνισταμένων της τριλογίας του Κλαούζεβιτς – τον ίδιο τον Ελληνικό λαό. Αν ωστόσο ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός, το κείμενο αυτό είναι μια άστοχη κριτική. Στην αντίθετη περίπτωση η κατάδειξη της γύμνιας του αποτελεί τον μοναδικό τρόπο κινητοποίησης όσων δεν νοιάζονται, αλλά μπορούν να τον ντύσουν.

Η απειλή μπορεί να μην έρθει ποτέ. Μακάρι. Μπορεί, όμως, να έρθει σύντομα. Οφείλουμε στην Ιστορία του τόπου να είμαστε έτοιμοι, και δεν είμαστε.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε παταγωδώς.
Την εφαρμόσατε χωρίς να μας ρωτήσετε. Μας την δώσατε να την καταπιούμε με το ζόρι, αλλά η κοινωνία κιμάς, όλων των φυλών, όλων και θρησκειών και όλων των αποχρώσεων ΔΕν ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

Και αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει πλέον είναι το ΙΣΛΑΜ στις κοινωνίες μας.

Το Ισλάμ είναι θρησκεία μίσους, είναι τρομοκρατία, είναι φασισμός, είναι σκοταδισμός, είναι θάνατος.
Ό,ποια μεριά και να το κοιτάξεις, το Ισλάμ είναι μεσαίωνας και δε γίνεται να υπάρχει στις κοινωνίες μας.

Κ. Τσίπρα, δύο (2) από τους οκτώ (8) μουσουλμάνους τρομοκράτες πέρασαν από τη Λέρο για να πάνε στη Γαλλία. Δηλαδή ήρθαν ύστερα από την πρόσκληση της κ. Τασίας με τα «ανοιχτά σύνορα». Αυτής της σιχαμένης που βάλατε υπεύθυνη της μετανάστευσης.
Τελικά δεν λιαζόντουσαν όπως μας είπατε, ούτε χάθηκαν στα στενά όπως επίσης μας είπατε, αλλά κατευθύνθηκαν προς Γαλλία μεριά για να σκορπίσουν το θάνατο.
Οι 2 τρομοκράτες ήταν μεταξύ αυτών που οργανώσατε φιέστες, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τους δώσατε σπίτια και ρούχα και δωρεάν wi-fi.

Και σας ρωτώ κ. Τσίπρα: Τα σύνορα τα έχετε ακόμα ανοιχτά;

Δεν περιμένω ούτε να απαντήσετε, ούτε τα σύνορα να κλείσετε. Εξάλλου, η δήλωσή σας μετά τα γεγονότα ξεκαθάρισε ότι πολιτική έναντι της λαθρομετανάστευσης, δεν πρόκειται να αλλάξετε. Μπορεί να το κάνετε όταν θα βομβαρδίσουν την Αθήνα ή άλλη Ελληνική πόλη.
Μπορεί, αλλά ακόμη και σε αυτό αμφιβάλλω...

Πλέον είμαστε σε πόλεμο, και είμαστε σε πόλεμο με το Ισλάμ.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Όποιος δεν το έχει καταλάβει, είναι είτε ηλίθιος ή Αριστερός.


Για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημοκρατία μας, τον πολιτισμό μας και τις ελευθερίες μας… το Ισλάμ πρέπει να εξαφανιστεί.
Με το Ισλάμ, όπως έχουμε δει επανειλημμένα να συμβαίνει, θα ζήσουμε με νεκρούς και με καταστροφή.
Θα γυρίσουμε στον μεσαίωνα.

Κάποιος μπορεί να πει: Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι κακοί, και συμφωνώ απόλυτα, αλλά δυστυχώς το Ισλάμ έχει αποδείξει ότι είναι φασισμός κι επειδή τον φασισμό τον έχουμε απαγορεύσει από παντού και οποιοσδήποτε το υποστηρίζει, καταστρέφεται.. έτσι και το Ισλάμ, ως νέος φασισμός ΠΡΕΠΕΙ να απαγορευτεί και να καταστραφεί!

Θα δανειστώ μία παράγραφο από το antinews:
“Οι ισλαμιστές μισούν τις δυτικές αξίες, δεν πιστεύουν στο «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα». Θεωρούν τις αξίες και τους θεσμούς μας διαβολικές παρεκτροπές, αμαρτία. Σιχαίνονται την τέχνη μας, θεωρούν πουτάνες τις μανάδες, τις κόρες μας, όλες τις γυναίκες μας, διότι έχουν ακάλυπτα πρόσωπα, φορούν μίνι ή στενά ρούχα, μαγιό, έχουν ελεύθερη ερωτική ζωή και ίσα δικαιώματα».
Και σας ρωτώ: Μπορεί το Ισλάμ να συνεχίσει να υπάρχει στις κοινωνίες μας;
Άλλη λύση δεν υπάρχει. Απαγόρευση, απέλαση και καταστροφή.
Δυστυχώς, παρόλο που δεν πιστεύω στην συλλογική τιμωρία, εδώ πρέπει να εφαρμοστεί.

Φυσικά για να καταστραφούν οι Ισλαμιστές θα πρέπει πρώτα να βρούμε τη ρίζα του κακού. Δηλαδή από πού αγοράζουν τα όπλα και ποιοι τους υποστηρίζουν...
Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε τις απαντήσεις αυτές: Αμερική, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ.
λλά όλοι γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα που κανείς δεν πρόκειται να τους ακουμπήσει αυτούς.
Εδώ η Ευρώπη ακόμη δίνει λεφτά στους Τούρκους, όταν αποδεδειγμένα είναι ο μεγαλύτερος δουλέμπορας ανθρώπων, άρα τι να λέμε τώρα. Η Τουρκία έχει κατακλείσει την Ευρώπη με λαθρομετανάστες κι εμείς τους δίνουμε ακόμη χρήματα, υποτίθεται για να σταματήσει την εισβολή. Ποιοί; Αυτοί που ακόμα κατέχουν παράνομα εδάφη της Κύπρου...;

Άρα, ο κόσμος δε σώζεται, αλλά μπορούμε να προστατέψουμε την πατρίδα μας (ακολουθούν μερικές προτάσεις, που μπορούν να εφαρμοστούν ΜΟΝΟ όταν έρθει στην εξουσία ένας αληθινός πατριώτης. Με αυτούς που υπάρχουν σήμερα, τους ανθέλληνες και προδότες, απλά προετοιμαστείτε για τρομοκρατικές επιθέσεις και στην Αθήνα πολύ σύντομα).

Οι προτάσεις μου είναι απλές:

- Κλείσιμο των συνόρων και περιπολίες του στρατού στα σύνορα και του πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο.
- Επιστροφή στα παράλια της Τουρκίας όλων αυτών που προσπαθούν να πλησιάσουν παράνομα την Ελλάδα. Αν τρυπήσουν τις βάρκες τους, όπως έχουν μάθει να κάνουν, τότε περισυλλογή, τοποθέτηση σε νέες βάρκες που θα έχει το πολεμικό ναυτικό, και κατεύθυνση και πάλι στην Τουρκία.
- Ανακοίνωση ως επίσημο κράτος ότι ο Έβρος και ο διάδρομος «Αιγαίο» έχει κλείσει οριστικά.

Για τα τζαμιά.
- Τοποθέτηση καμερών σε όλα τα τζαμιά της χώρας. Νόμιμα και παράνομα.
- Όλοι οι πιστοί θα πρέπει ηλεκτρονικά να κάνουν εγγραφή πριν εισέλθουν στο τζαμί.
- Αν ακουστεί έστω και μία λέξη μίσους, επέμβαση της αστυνομίας και σύλληψη όλων όσων βρίσκονται μέσα στο τζαμί.
- Μετά τη σύλληψη,  να γίνεται βιομετρική καταγραφή για να μην μπορούν ποτέ να ξαναγυρίσουν και άμεση απέλαση.
- Επιπλέον, οποιασδήποτε μιλάει για μίσος, κρατάει πανό με Ισλαμικό περιεχόμενο, απειλεί με θάνατο του «άπιστους» (δηλαδή εμάς), και γενικά δείχνει ότι μισεί τον τρόπο ζωής μας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ από την Ελλάδα!

Είμαστε σε πόλεμο και μόνο αν αντισταθούμε θα μπορέσουμε να μείνουμε ελεύθεροι.

Για να αντισταθούμε όμως πρέπει πρώτα να ξυπνήσουμε. Η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης είναι σχέδιο των Ισχυρών (με τις πλάτες Αριστερών κομμάτων και Αριστερών οργανώσεων). Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι οργάνωση-δημιουργία των Αμερικανών για την αποσταθεροποίηση ανυπάκουων χωρών. Οι πρόσφυγες είναι παράνομοι εισβολείς.

Τόσο απλά! Πρέπει να ξυπνήσουμε!

Αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε τα ψέματα των ισχυρών, που με σχέδιο μας καταστρέφουν, σύντομα θα είμαστε όλοι δούλοι.

Θα το πω και πάλι:

ΕΞΩ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ναι στην Ελευθερία
Ναι στον Πολιτισμό
Ναι στη ΔημοκρατίαΠηγή "Στρουθοκάμηλος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου