Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

14 Νοε 2015

Γράφει ο Ζαχαρίας Μίχας

Στο σημείωμα της 6ης Νοεμβρίου, με τίτλο «η οικονομική αδυναμία ως κίνητρο εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία», ο υπογράφων είχε προχωρήσει στη χρήση του παραδείγματος της 11ης Σεπτεμβρίου για να προβεί σε μια παρατήρηση, η οποία καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι…

«Εν κατακλείδι, εάν κανείς θυμηθεί την πρόσφατη ιστορία, θα διαπιστώσει ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο υπεράνω όλων στρατηγικός στόχος που τέθηκε, δηλαδή η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, οδήγησε σε υποχώρηση της κριτικής που ασκούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε επικίνδυνα μέτωπα των αντιπάλων, όπως η Τσετσενία για τη Ρωσία και η επαρχία Σινγιάνγκ για την Κίνα, οδηγώντας σε ένα στρατηγικό modus vivendi, το οποίο εξασφάλισε ένα μίνιμουμ συνεννόησης και αποκλιμάκωσης στις σχέσεις των ισχυρών μεταξύ τους.

»Χωρίς να υποκρύπτεται ο παραμικρός υπαινιγμός, αναζητείται πλέον ο καταλύτης, που θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα, την αποκλιμάκωση, ενώ η αναδιάταξη των συνόρων και των ισορροπιών της περιοχής της Μέσης Ανατολής, αποτελεί ταυτόχρονα θανάσιμο κίνδυνο και ευκαιρία.»

Όλα δείχνουν ότι μερικές μόλις μέρες μετά, ο «καταλύτης» έχει βρεθεί. Απομένει οι πολιτικές ηγεσίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να θεωρήσουν την τραγωδία σαν μια ευκαιρία απεμπλοκής από το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο έχουν παγιδευτεί οι σχέσεις των ισχυρών, με – προσωρινό – επίκεντρο τον εμφύλιο στη Συρία.

Η εξέλιξη αυτή έχει όμως ενδιαφέρον και για την Ελλάδα. Η ελληνική διπλωματία, αλλά και η πολιτική ηγεσία οφείλει να εγκαταλείψει την πολιτική των «χαμηλών τόνων» απέναντι σε μια χώρα όπως η Τουρκία, η οποία απειλεί την ασφάλειά της με συνεχώς μετεξελισσόμενο τρόπο, εν προκειμένω μέσω της διοχέτευσης δυστυχισμένων προσφύγων – μεταναστών.

Πρόκειται για τη χώρα που έχει ομολογήσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι αυτό γίνεται για να πιεστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και να κατανοήσει πόσο πολύ χρειάζεται την Τουρκία, εάν θέλει να αισθάνεται ασφαλής, ενώ και οι συνέπειες στην ελληνική ασφάλεια είναι βέβαιο ότι δεν την αφήνουν αδιάφορη…

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να ρωτήσει ευθέως τους συναδέλφους του στην Ένωση στην αμέσως επόμενη ευκαιρία, για πόσο ακόμα σκοπεύουν να ανέχονται έναν ηγέτη, σαν τον Ερντογάν, ο οποίος συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο αρνούμενος να συνεργαστεί άνευ ανταλλαγμάτων, τα οποία μάλιστα τα διεκδικεί για να σταματήσει να εκβιάζει ένα υπό απαξίωση γεωπολιτικό μέγεθος, αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Κι αντί να απαιτηθεί σε όλους τους τόνους από την ενωμένη Ευρώπη η άμεση αλλαγή αυτής της πολιτικής, ανέχεται έναν άνθρωπο ο οποίος είχε δικαιολογήσει τις προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, όπως και προέβη σε αισχρά σχόλια δικαιολογώντας ουσιαστικά και την κατάρριψη του ρωσικού Airbus A321.

Τέτοιοι ηγέτες δεν έχουν σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προϋπόθεση για την επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος είναι ο σεβασμός σε όσα πρέσβευαν οι «πατέρες» του… Αν μη τι άλλο, το να γίνονται ανεκτές οι συμπεριφορές του μακροπρόθεσμα είναι αυτοκαταστροφικό.

Η ισλαμιστική τρομοκρατία δεν θα εξαφανιστεί από την Ευρώπη, ανεξαρτήτως των μέτρων που θα ληφθούν. Η πιθανότητα ενός μεγάλου τρομοκρατικού πλήγματος στη Βρετανία ή/και τις Γερμανία-Ιταλία είναι πολύ υψηλή και αναμένεται άμεσα η αύξηση του επιπέδου συναγερμού σε αυτές τις χώρες. Ο επικεφαλής της βρετανικής αντικατασκοπείας – εσωτερικής ασφαλείας, της MI5 ήταν σαφέστατος για το ενδεχόμενο μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα.

Όσον αφορά τη Γαλλία, πιάστηκε στην κυριολεξία στον ύπνο και αναδεικνύεται τραγική ανεπάρκεια των κατάλληλων μηχανισμών έγκαιρου εντοπισμού και αποτροπής τρομοκρατικών ενεργειών, τουλάχιστον τόσο μεγάλου μεγέθους, καθώς είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι σε μια τόσο μαζική ενέργεια δεν κατέστη εφικτό να υπάρξουν ενδείξεις έστω για τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το πολιτικό πλήγμα για τον Ολάντ θα είναι ισχυρό και μια σχετικά ασφαλής πρόβλεψη είναι η ενίσχυση της δημοτικότητας του Νικολά Σαρκοζί.

Για τη Γερμανία, όπου η καγκελάριος δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο, η κατάσταση θα βαίνει επιδεινούμενη, ενώ αυτό που θα υποστεί καθίζηση είναι το ηγετικό προφίλ της Άγκελα Μέρκελ, όχι στο εθνικό επίπεδο, αλλά ως ουσιαστική ηγέτιδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα και το γεγονός ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν ενώ θα διεξαγόταν αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας παρουσία του προέδρου που φυγαδεύτηκε από την ασφάλειά του, θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Το προσφυγικό ζήτημα στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της κατάστασης στη Συρία και μάλιστα σε μια χώρα που ακολουθεί πολιτική προσέγγισης της χώρας που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το πρόβλημα, την Τουρκία, έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει πολιτική δυναμική που θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές ανατροπές.

Κάπου εδώ, αχνά, ίσως μπει και θέμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε ευρύτερο επίπεδο, καθώς η πολιτική που ακολουθείται στις προβληματικές από οικονομικής απόψεως χώρες, τύπου Ελλάδας, ασχέτως αξιολογικών κρίσεων, πάντα με άξονα αναφοράς το «δίκαιο vs. άδικο», δεν ενισχύει την ευρωπαϊκή συνοχή, ιδίως όταν πρόκειται για χώρες που πλήττονται βάναυσα και από την προσφυγική κρίση.

Εν κατακλείδι, ο «καταλύτης» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολυμερή συνεργασία δείχνει να έχει βρεθεί. Μένει να διαπιστωθεί εάν το σοκ της επίθεσης στη Γαλλία θα έχει τα ίδια ή παρεμφερή αποτελέσματα με αυτά της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο δυτικός κόσμος οφείλει να συνεργαστεί για την προάσπιση όχι μόνο της ασφάλειάς του, αλλά και του τρόπου ζωής που έχει επιλέξει, καθότι αποτυχία συντονισμού ακόμα και αυτά τα απολύτως στοιχειώδη, θα έχουν συνέπειες που το σημερινό μακελειό θα ωχριά.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την άμεση δραστηριοποίηση της λεγόμενης «Ερυθράς Ταξιαρχίας» των Τζιχαντιστών για την διενέργεια επιθέσεων στην Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια, ανακοίνωσε σε μήνυμα email το ISIS, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Sami Tahiri.
Όπως ανέφερε το τουρκικό κανάλι Habertürk, το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα απειλεί με άμεση δράση στην Αλβανία και στην ευρύτερη περιοχή μετά τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως είναι γνωστό από παλαιοτέρα αποκαλυπτικά τουρκικά δημοσιεύματα, οι Τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει βάσεις και εστίες στην Αλβανία, από την οποία σχεδιάζουν την εξάπλωση τους σε όλη την Βαλκανική.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της απειλής που εκτοξεύτηκε με αυτόν τον τρόπο, είναι ότι συνεκλήθη αμέσως το Εθνικό Συμβούλιο της Αλβανίας με την συμμέτοχη του Αλβανού προέδρου, Buyar Nişani.

Ακόμα έχουμε να δούμε πολλά, αλλά το ότι στην γειτονία μας λειτουργούν ήδη φωλιές Τζιχαντιστών, αυτό… πρέπει να μας προβληματίσει έντονα!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Στέλιου Παπαθεμελή

Αυτό το ταξίδι στην Άγκυρα ξεκινά με τους απαισιότερους οιωνούς. Λυτοί και δεμένοι έχουν «πέσει» σαν τα κοράκια να μας κατασπαράξουν.

Ο Πρωθυπουργός σύρεται στην Τουρκία σε εντελώς ακατάλληλη ώρα με ολοφάνερα ψυχολογική βία προκειμένου να προβεί εκεί σε «βραχεία χειρί» παράδοση των ανταλλαγμάτων που έταξε το Βερολίνο στον «σουλτάνο», αναλώμασι της Ελλάδος. Απιθάνου θράσους και πολιτικής μωρίας οι δηλώσεις Γιουνκέρ «πού ζούμε, θα τσακωνόμαστε τώρα για δέκα χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους;»

Δυστυχώς δεν ζούμε εκεί που ζείτε εσείς, κύριε. Με ποιους συνορεύετε εσείς και η καγκελάριος; Καταπατεί, ή έστω αμφισβητεί κάποιος από τους ομόρους σας τα σύνορά σας; Ουδείς!

Ελάτε στα καθ’ ημάς. Αντιμετωπίζουμε έναν δόλιο, αρπακτικό, γείτονα που προσβάλλει έργω και σφετερίζεται την εθνική μας κυριαρχία. Κόντρα στο δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μας εμποδίζει με casus belli (ούτε αυτού η άρση τέθηκε ως όρος του ταξιδιού) να ασκήσουμε τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας σε Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Είναι δύναμη Εισβολής, Κατοχής και Εποικισμού στην Κύπρο. Λειτουργεί ως σεσημασμένος κακοποιός.

Νέο διαπραγματευτικό του όπλο το λεγόμενο «προσφυγικό». Λεγόμενο καθώς, όσο περνάει ο καιρός οι πρόσφυγες είναι σταγόνα στον ωκεανό (5% υπολογίζονται τώρα), οι υπόλοιποι είναι λαθρομετανάστες. Μέρκελ – Βρυξέλλες βρήκαν τη «λύση»: να στηθούν στην ελληνική Θράκη «Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών». Ψευδωνύμως προσωρινά. Είναι διάχυτο στα διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών ότι στόχος των ξένων εξουσιαστών είναι η δημιουργία «Ισλαμικής Ουδέτερης Ζώνης» στη Θράκη με αυτονοήτως βαρύτατες συνέπειες για την ελληνικότητά της. Εφ’ ω και το επίμονο αίτημα «να πέσει ο φράχτης του Έβρου». Το διακινούν ποικιλώνυμοι ελληνόφωνοι «πρόθυμοι».Το αποκρούουν, ευτυχώς, ως εθνικό εφιάλτη γνωρίζοντες και υποψιασμένοι.

Υπάρχουν μουσουλμανικές αραβικές χώρες που κολυμπούν στα πετροδολλάρια, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, καθώς και η Αίγυπτος. Όμαιμες, ομόθρησκες, ομόγλωσσες με κοινό πολιτισμό και ιστορία. Γιατί οι πλούσιοι αραβομουσουλμάνοι δεν απορροφούν τους λιμοκτονούντες αδελφούς τους και προπαντός δεν τους στηρίζουν να μην ξεσπιτωθούν και να προκόψουν στις ίδιες τις πατρίδες τους; Η απάντηση είναι απλή: οι Άραβες ζουν στη χλιδή τους, τα δυτικά αφεντικά χρειάζονται φτηνό εργατικό δυναμικό, μετακυλίοντας τις χονδρές δαπάνες του σε ενδιάμεσους (π.χ. Ελλάδα).

Οι δουλέμποροι στοιβάζουν κτηνωδώς στα αυτοβυθιζόμενα πλεούμενά τους κατακαημένους αφροασιάτες αφού πιούν αίμα και χρήμα τους. Η Άγκυρα, η μόνη δυνάμενη και υποχρεούμενη να κόψει άπαξ δια παντός αυτή τη ροή, προστατεύει τους δουλεμπόρους και καρπώνεται τα προϊόντα του εγκλήματος. Μέρκελ και γραφειοκρατία των Βρυξελλών, αντί να στρώνουν χαλιά υποδοχής στο «σουλτάνο», να τον πειθαναγκάσουν σε συμμόρφωση του διεθνούς νόμου.

Πονηρά αλώπηξ ο Σόιμπλε τετραγώνισε προχθές (10.11.15) τον κύκλο στο Ecofin εισηγούμενος: «αν έχετε προβλήματα με την ανάπτυξη, δεχθείτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες»!

Ο πρωτοσύμβουλός του Χανς Βέρνερ Σιν μάς ενημέρωσε νωρίτερα:
  • Το χρέος μας από 200% οδεύει στα 240%.
  • Η κρίση στην Ευρωζώνη θα τραβήξει τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια.[Ζήσε μαύρε να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι].
  • Το ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καθεστώς Ε.Ε. ανεξάρτητων κρατών, άρα να μετασχηματιστεί αυτή σε ενιαίο κράτος.
Τελικά, κατά τη φωνή του κυρίου του: «η καλύτερη λύση για την Ελλάδα, να βγει από το ευρώ με διπλό νόμισμα», έμμονη ιδέα του προϊσταμένου του.

Ο λαός μας είναι (πολυ)παθός από το παταγωδώς αποτυχημένο ευρωπείραμα. Συζητήσιμο κατά πόσον είναι και μαθός. Πριν πάντως από αυτό η βιομηχανική μας παραγωγή συνεισέφερε το 23% στο ΑΕΠ, τώρα μόλις το 8%. Πρίν η γεωργική μας παραγωγή απασχολούσε το 40% του πληθυσμού εισφέροντας το 15% στο ΑΕΠ, σήμερα το 6%. Η ΚΑΠ την κατέστρεψε κυριολεκτικά, ενώ εξαχρείωσε με τις επιδοτήσεις τους αγρότες μας.

Επιπολλάζουσα νόσος ο εθνομηδενισμός. «Τα του Φίλη τω Φίλη» σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος! Αλλά ο δράστης ξαναχτύπησε. Όχι την ιστορία, την κυβέρνησή του τραυμάτισε βαρύτατα ο καψερός. Λειτουργεί σε διατεταγμένη υπηρεσία αποπροσανατολισμού; To απευχόμαστε. Θα αυτοπροστατευόταν οπωσδήποτε η κυβέρνηση με μία άμεση μετακίνησή του, π.χ. στο Γεωργίας, όπου θα ήταν λιγότερο επικίνδυνος, ίσως και χρήσιμος για τα …ζαρζαβατικά και τα …μοσχάρια.
Τυχόν εμμονή στην «φίλια» συμπεριφορά θα αποδειχθεί μοιραία.

Τα ολίγιστα Σκόπια «έφτυσαν» τα ΜΟΕ του κ. Κοτζιά: μετονόμασαν το μουσείο τους σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών». Ελλαδική αντίδραση: αναφορά στην Ε.Ε-ΝΑΤΟ. Ώδινεν όρος και έτεκε μυν!

Θέλουμε αποτέλεσμα; Κάντε το όπως οι Βούλγαροι: οι σκοπιανοί έστησαν ανδριάντα του Συμεών Ράντεφ που οι Βούλγαροι θεωρούν ήρωά τους. Τούς «έτριξαν τα δόντια» και ο ανδριάντας άρον-άρον αποκαθηλώθηκε.

Και για τον σημερινό καίτοι αδρανούντα Έλληνα ισχύει το μακρυγιάννειον:
«Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ΄νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάνουν».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αν η κοινωνία δεν ενωθεί σαν μια γροθιά για να προστατέψει τα μέλη της, θα μας σφάξουν όλους ξεχωριστά έναν έναν σαν πρόβατα.

Προς το παρόν όμως, το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο έχει σπρώξει την κοινωνία έξω από τη λήψη των αποφάσεων, αλλά ταυτόχρονα την διαιρεί, προκαλώντας επίτηδες κοινωνικό αυτοματισμό και κομματικό κοπαδισμό. Γιατί το κάνει αυτό;

Μα απλούστατα γιατί θέλει να παραμείνει γατζωμένο στην εξουσία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών και της ντόπιας ολιγαρχίας που στην ουσία το ελέγχουν και το στηρίζουν.

Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία θυσιάζεται από συστημικούς καρεκλοκένταυρους που δεν ενδιαφέρονται πιο πέρα από τη δική τους καρέκλα και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Αυτή η προοπτική δεν οδηγεί πουθενά και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.
Κανείς από την πολιτικοοικονομική ελίτ δεν πρόκειται να θυσιάσει την καρέκλα του και τα οικονομικά του συμφέροντα για σένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές.
Ποιος είσαι εσύ γι’ αυτούς;

Πρέπει να γεννηθεί μια νέα κοινωνική ομάδα που θα φροντίσει να συνενώσει την κοινωνία σε μια ενότητα, διαφορετικά θα μας πάρει ο αέρας έναν έναν ξεχωριστά και τελικά και το έθνος μας.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Δημήτρη Κεμπέ

Μέρες Καραμανλή ζει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αποκαλύπτεται εν εξελίξει σχέδιο υποκλοπών, με πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών από φυλακές καθώς και γραφεία ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας και πολιτικών προσώπων.
Στο περιεχόμενο των παράνομων συνακροάσεων εντοπίζονται γενικοί γραμματείς και βουλευτές, ενώ κάποιοι μιλούν για υπουργούς και άλλοι, πιο υποψιασμένοι, αναφέρουν ότι παρακολουθείται και το τηλέφωνο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον όλων όσων ασχολούνται με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση και την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται στα γραφεία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, και του αν. Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα, επικεντρώνεται στη «φάμπρικα» που έχει στηθεί στη Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας – Τρομοκρατίας – Οργανωμένου Εγκλήματος, με επικεφαλής μία μεσήλικη πράκτορα.

Το στέλεχος αυτό αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της ΕΥΠ επί των ημερών του πρέσβη Κωνσταντίνου Μπίκα και του πρώην υποδιοικητή της Α’ Αντιτρομοκρατικής, Φώτη Παπαγεωργίου. Πλέον με την ομάδα της έχουν αυτονομηθεί, «μοιράζοντας την πραμάτεια τους ακόμη καις την Ομόνοια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στους διαδρόμους του κτιρίου της Λεωφόρου Κατεχάκη. Συνέπεια των ανεξέλεγκτων παρακολουθήσεων είναι η επίσης ανεξέλεγκτη έκταση που λαμβάνουν αρνητικά γεγονότα σε βάρος της κυβέρνησης, τα οποία διαδέχονται καθημερινώς το ένα το άλλο και εξαντλούν τον πολιτικό της χρόνο, μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές.

Κονκλάβιο

Ακολουθώντας την… πεπατημένη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει πέσει θύμα «κονκλάβιου», όπως αναλόγως είχε συμβεί και την περίοδο Καραμανλή με τις υποκλοπές, αλλά και κατά τα 2,5 χρόνια της θητείας του Αντ. Σαμαρά. Τότε, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν το απόρρητο των επικοινωνιών του Μαξίμου, οι επικεφαλής ασφαλείας είχαν στήσει μέχρι και ειδικό «αντίσκηνο», εντός του οποίου πραγματοποιούσε τις ιδιωτικές επαφές του ο τότε πρωθυπουργός.

Κι ενώ τα γνώριζαν όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού και οι ίδιοι ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλαν παρακολουθήσεις επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ, ως κυβέρνηση δεν έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η κατάσταση.

Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υψηλά κλιμάκια «μεγάλων πρεσβειών», εκμεταλλευόμενα το κλίμα που επικρατούσε στην ΕΥΠ, μεθόδευσαν παρακολουθήσεις του ενδιαφέροντός τους, αποκτώντας πρόσβαση στο σύνολο των «σκοτεινών σημείων», των προσώπων και των διαβαθμισμένων στοιχείων της κεντρικής εξουσίας.

Τα τελεσίγραφα

Στις 22 Απριλίου, ο αμερικανός πρέσβης, Ντέιβιντ Πιρς, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, προς τον οποίο εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με το νέο θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση τρομοκρατών και μελών του οργανωμένου εγκλήματος. Λέγεται, δε, ότι τότε ζητήθηκε η παραίτηση των συντακτών του νόμου, ενώ ο διεθνής παράγων απείλησε ευθέως πως, αν απολύονταν από τις φυλακές τρομοκράτες με καταδικαστικές αποφάσεις για τη δολοφονία Αμερικανών αξιωματούχων, τότε θα συλλαμβάνονταν αμέσως και θα οδηγούνταν σε κέντρα κράτησης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σήμερα, τα βίντεο με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της τρομοκρατίας και τα κείμενα των παράνομων συνακροάσεων βλέπουν το φως της δημοσιότητας το ένα μετά το άλλο. Το χειρότερο είναι ότι στις αρχές του καλοκαιριού η Γ’ Διεύθυνση της ΕΥΠ απέκτησε καινούργιο εξοπλισμό και πραγματοποιεί πλέον πάσης φύσεως υποκλοπές σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, σε διαδικτυακές επικοινωνίες, ίσως δε –όπως φημολογείται- και στα δίκτυα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο Μέγαρο Μαξίμου καταγράφεται ανησυχία, κυρίως λόγω της εκτεταμένης χρήσης κινητού τηλεφώνου από τον κ. Τσίπρα. Παρά το γεγονός ότι οι κλειδάριθμοι των σταθερών τηλεφώνων του γραφείου του αλλάζουν σχεδόν καθημερινώς από τους υπεύθυνους της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το κινητό του, με αποτέλεσμα να καθιστά διάτρητο το περιεχόμενο των συνομιλιών του.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας έρχεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το καλοκαίρι, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, είχε αποκαλυφθεί το plan b του κ. Γιάνη Βαρουφάκη για επιστροφή στη δραχμή. Αμέσως μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης προκαλούσε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είχε την πλήρη κάλυψή του στην εκπόνηση του σχεδίου εξόδου της χώρας από το ευρώ και μάλιστα άφηνε να εννοηθεί πως κατέγραφε τις μεταξύ τους σχετικές συνομιλίες.

Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να αντιδράσει, προφανώς γιατί ήταν εκτεθειμένος απέναντι στο κυβερνητικό στέλεχος. Ομοίως τώρα, η μόνη αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης απέναντι στις σοβαρότατες καταγγελίες Πανούση…, συνοδεία αποδεικτικού υλικού, είναι η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο ρόλος του διοικητή Γιάννη Ρουμπάτη

Ο 67χρονος διοικητής της ΕΥΠ, παλαιός δημοσιογράφος και επί σειράν ετών ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ, που σπούδασε στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Ουάσιγκτον, διακρίνεται ιδιαίτερα για τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, τις οποίες ουδέποτε έβαλε στο «ζύγι».
Τούτος ήταν και ο λόγος της αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ, καθώς διαφώνησε με την πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη και κατόπιν του ΓΑΠ και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ προ τριετίας.

Ο κ. Ρουμπάτης χειρίζεται προσωπικώς τα περισσότερα ζητήματα της υπηρεσίας, όμως έως σήμερα δεν έχει καταφέρει να περιορίσει, έστω για λίγο, τη «φάμπρικα» της Γ’ Διεύθυνσης και να ελέγξει τη διοχέτευση των πληροφοριών.

Διατηρούσε καλή συνεργασία με τον Γιάννη Πανούση επί θητείας του καθηγητή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Άλλωστε, ο κ. Πανούσης προσκόμισε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πλήθος αποδεικτικών στοιχείων της ΕΥΠ για τις σχέσεις παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατικές ομάδες και ισοβίτες τρομοκράτες.

Κι ενώ τους πρώτους μήνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Ρουμπάτης συνομιλούσε καθημερινώς με τον πρωθυπουργό συμμετέχοντας στις περισσότερες κλειστές συσκέψεις του Μαξίμου, πλέον έχει αποστασιοποιηθεί ή απομακρυνθεί. Κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος αποδίδουν στον κ. Ρουμπάτη ευθύνη για το ότι η ΕΥΠ δεν ενημέρωσε εγκαίρως τον κ. Τσίπρα αναφορικά με τις «δράσεις» του κ. Βαρουφάκη και, κατόπιν, για το εύρος των υποκλοπών που πραγματοποιούνταν από την αρμόδια Διεύθυνση.

Από το 2006 οι καταγγελίες για τη «Μάτα Χάρι» της ΕΥΠ

Η μεσήλικη πράκτορας της ΕΥΠ, παρακάμπτοντας το «πρωτόκολλο» της υπηρεσίας (σ.σ. πιθανόν και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας), έχει θητεύσει και στις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες διευθύνσεις, αυτές της κατασκοπείας και της αντικατασκοπείας, γνωρίζοντας δηλαδή τους «συνδέσμους» και των δύο πλευρών, Έλληνες και αλλοδαπούς!
Φαίνεται, δε, πως διατηρούσε επαφές με τον Φώτη Παπαγεωργίου, υποδιοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, από την εποχή της θητείας του στην Αντιτρομοκρατική. Μάλιστα, το 2006, ο τότε υποδιοικητής της ΕΥΠ, Σεραφείμ Τσιτσιμπής, λέγεται πως είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για τις πολλές πληροφορίες που διέθετε η Αντιτρομοκρατική σε ζητήματα καθαρού ενδιαφέροντος των μυστικών υπηρεσιών.
«Δεν πρέπει να δίνουμε τα πάντα στην Αστυνομία. Οφείλουμε να περιοριστούμε στα οριζόμενα πλαίσια συνεργασίας μας μαζί τους», ανέφερε στους συναδέλφους του της ΕΥΠ, χωρίς να υποψιάζεται ότι οι διαρροές γίνονταν από αυτήν. Το κατάλαβε όμως εκ των υστέρων, όταν με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τη διαδοχή του από τον κ. Παπαγεωργίου είδε την προαναφερθείσα πράκτορα να καταλαμβάνει τη μία μετά την άλλη καίριες θέσεις.
Στους διαδρόμους του κτιρίου της Κατεχάκη δυναμώνει η φήμη ότι η θητεία της στη Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας – Τρομοκρατίας – Οργανωμένου Εγκλήματος συνδέθηκε με προσωπικές παρακολουθήσεις «κλειστών» τηλεφώνων και άνοιγμα νέων κωδικών για ακροάσεις χιλιάδων επικοινωνιών.

Στα τέλη του καλοκαιριού του 2012, μετά την αποχώρηση του κ. Παπαγεωργίου από την ΕΥΠ, εξαφανίστηκε και ο σκληρός δίσκος του κεντρικού υπολογιστή της Διεύθυνσης, ο οποίος περιείχε το σύνολο των υποκλαπεισών συνομιλιών.

Τις αποκαλύψεις αυτές τις είχαν κάνει τα «Παραπολιτικά» τον Ιούλιο του 2014, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους, με αφορμή τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων δημοσιογράφων της εφημερίδας, επισημαίναμε ότι «τα περιεχόμενα των συνακροάσεων μπορεί να δίδονται από τους παρακολουθούντες και σε άλλα γραφεία εντός κι εκτός Ελλάδος».
Τώρα, με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, διαπιστώνεται το αληθές εκείνων των υποψιών.

Το πάθημα του 2005 που δεν έγινε μάθημα

Τον Μάρτιο του 2005 ξέσπασε το πρώτο σοβαρότατο σκάνδαλο υποκλοπών, όταν επισήμως αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, πολλών υπουργών του και αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αναφέρουν ότι έκτοτε η κυβέρνηση της Ν.Δ., όσο κι αν προσπάθησε, ήταν δέσμια εκείνων των γεγονότων. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, η υπόθεση ουσιαστικά τέθηκε στο αρχείο και ο Κ. Καραμανλής κάθε φορά έβλεπε μπροστά του εκείνο που προσπαθούσε να προλάβει, να αποτρέψει ή να δημιουργήσει. Και τούτο γιατί προφανώς οι συνακροάσεις συνεχιζόταν από τα «φάμπρικα» της ΕΥΠ.

Αρχικώς η κυβέρνησή του μετρούσε σποραδικά πληγές (σ.σ. σκάνδαλο ομολόγων, υπόθεση Ζαχόπουλου, Siemens, συνθήκες αγοραπωλησίας ιδιωτικού δικτύου λιανικής από τον ΟΤΕ, πυρκαγιές 2007 κ.λ.π.), στο τέλος όμως, ιδίως μετά την άσκηση βέτο για την ονομασία των Σκοπίων και τις υπογραφές για τον ρωσικό αγωγό αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2008 οι επικοινωνίες μας απέκτησαν χαρακτήρα ραδιοφωνικών εκπομπών. Μας άκουγαν όλοι και φυσικά προλάβαιναν. Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ανασφάλειας, που ακόμη και για το παραμικρό έπρεπε να ενημερώσουμε δια ώσης τον κ. Καραμανλή», ομολογεί κορυφαίος υπουργός της περιόδου.

Η περίοδος Σαμαρά

Τον Ιούνιο του 2012, όταν ο Αντώνης Σαμαράς σχημάτισε κυβέρνηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, προχώρησε αμέσως σε αντικατάσταση της διοίκησης των Μπίκα – Παπαγεωργίου στην ΕΥΠ, μετακινώντας τον πρώτο στο Λονδίνο και διώχνοντας τον δεύτερο. Ο διάδοχος του κ. Μπίκα, Θεόδωρος Δραβίλλας, παρά τα συνεχή δημοσιεύματά μας και πολλών ακόμη ΜΜΕ, διατήρησε σχεδόν όλες τις επιλογές των προκατόχων του στις καίριες θέσεις. Μάλιστα, ορισμένους τους αναβάθμισε, όπως την πράκτορα της Γ’ Διεύθυνσης, αν και ο κ. Σαμαράς είχε ενημερωθεί από τον Κ. Καραμανλή, ως εντόνως υποστηρίζεται, για τα έργα και τις ημέρες της.

Έναν χρόνο αργότερα, βουλευτές και της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προέβαιναν σε πληθώρα καταγγελιών για παρακολούθηση των τηλεφώνων τους «δείχνοντας» -στις ιδιωτικές τους συζητήσεις- προς την πλευρά του Μαξίμου.

Κανείς δεν μπορεί να διαπιστώσει με βεβαιότητα ότι το «σύστημα Σαμαρά» έπεσε στην παγίδα που είχε στήσει. Δεδομένη όμως είναι η δημοσιοποίηση αποσπάσματος τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο τότε πρωθυπουργός με υπουργό του για την υπόθεση της Χ.Α. Μέχρι τώρα αγνοείται η προέλευση του υλικού αυτού.

Πηγή εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Διαβάστε επίσης: Έλληνας πρώην πράκτορας "βαποράκι" των αμερικάνων;

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σοκαρισμένος από τις επιθέσεις στο Παρίσι εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό “TV 2000”.

Ο Ποντίφικας δήλωσε συγκλονισμένος από τα γεγονότα, τα οποία, όπως είπε, «δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από θρησκευτικούς ή ανθρώπινους λόγους» και τα οποία χαρακτήρισε ως ένα “κομμάτι” του τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας ήταν φανερά επηρεασμένος και συναισθηματικά φορτισμένος στις τηλεφωνικές του δηλώσεις, στις οποίες σημείωσε:

«Είμαι συγκλονισμένος. Δεν καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα. Πώς έγινε από άνθρωπο; Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιολογία θρησκευτική ή ανθρώπινη. Είναι απάνθρωπο…. Βρίσκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που υποφέρουν και της Γαλλίας, την οποία αγαπώ τόσο πολύ».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Daily Mail, μεταδίδει ότι η Γαλλική αστυνομία καταδιώκει ένα αυτοκίνητο μάρκας Citroen Berlingo, το οποίο έχει κατεύθυνση προς το Παρίσι και πέρασε δια της βίας από διόδια. Στο όχημα επιβαίνουν τέσσερις βαριά οπλισμένοι άνδρες.

Σύμφωνα με μάρτυρες το όχημα βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο A10 στην πόλη Ablis, στην περιοχή Yvelines στην βορειοδυτική Γαλλία, περίπου 65 χιλιόμετρα από το Παρίσι.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ακόμη, ότι καταδιώκει και ένα μαύρου χρώματος Seat το οποίο φέρεται να έχει σύνδεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ένα άτομο συνελήφθη σε αστυνομική επιχείρηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Βελγικά και Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, -η οποία σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι- και πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών συνελήφθη ένα άτομο.

Νωρίτερα είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Βέλγοι σχετίζονταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι, τις οποίες είχε διαψεύσει η βελγική κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι 3 από τους 8 δράστες του αιματοκυλίσματος στο Παρίσι, διέμεναν σε αυτή τη γειτονιά των Βρυξελλών.

Ομάδα βαριά οπλισμένων ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έκαναν έρευνες σε ξενοδοχείο αλλά και σε τουλάχιστον 3 σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε και μια σύλληψη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΜεταξύ των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, κατά τα φαινόμενα, θα συμπεριληφθεί και η πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες. Πρώτες ενδείξεις, οι δηλώσεις του νέου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πολωνίας, Κόνραντ Σιμάνσκι, ο οποίος θα αναλάβει τη Δευτέρα επισήμως τα καθήκοντά του. Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της νέας συντηρητικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Πολωνία δεν μπορεί να δεχτεί μετανάστες βάσει των ποσοστώσεων της ΕΕ, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σε σχόλιό του, στον δεξιό ειδησεογραφικό ιστότοπο wPolityce.pl, ο Σιμάνσκι αναφέρει πως η νέα κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τη δέσμευση της Πολωνίας να δεχθεί το ποσοστό που της αναλογεί στο πλαίσιο της ανακατανομής των μεταναστών σε όλη την ΕΕ και συνέχισε, "ενώπιον των τραγικών ενεργειών στο Παρίσι, δεν βλέπουμε να υπάρχουν οι πολιτικές δυνατότητες για να εφαρμοστεί η δέσμευση αυτή".

Σε άλλη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF, ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πολωνίας δήλωσε ότι «η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε σήμερα την εφαρμογή της». Και συνέχισε υπογραμμίζοντας «πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση του Δικαστηρίου της ΕΕ, την αντίδραση των Βρυξελλών».

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του ενίσχυσε όλους τους συνοριακούς ελέγχους. Μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ιταλίας, ο Αλφάνο δήλωσε "δώσαμε εντολές να αυξηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι, ιδιαίτερα από την πλευρά της Γαλλίας".

Και ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα και στα αεροδρόμιά της, και πρόσθεσε πως οι Ολλανδοί βρίσκονται "σε πόλεμο" με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας εργάζονται με αυξημένο βαθμό ετοιμότητας, πρόσθεσε.
"Οι αξίες μας και το κράτος δικαίου μας είναι ισχυρότερα από τον φανατισμό τους", τόνισε ο Ρούτε. "Το Ισλαμικό Κράτος είναι εχθρός μας. Είμαστε σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είμαστε σε πόλεμο με μια χώρα, μια πίστη ή με το ισλάμ", πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έδωσε σήμερα εντολή στις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών να παράσχουν στη Γαλλία "κάθε δυνατή βοήθεια", έγινε γνωστό από υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχο.
Ο Νετανιάχου έδωσε επίσης εντολή οι ισραηλινές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια στο Ισραήλ και τον κόσμο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει σε μήνυμά της προς τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα μέσω του Twitter, πως είναι "βαθιά συγκλονισμένη και θλιμμένη" και απευθύνει "τα ειλικρινέστερα συλλυπητήρια" της ιδίας και του πρίγκιπα Φιλίππου προς τον Γάλλο πρόεδρο, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γαλλικό λαό.

Στο Βερολίνο, η αστυνομία έλαβε σήμερα μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια των γαλλικών κτιρίων στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η πρεσβεία της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην πύλη του Βρανδεμβούργου, προστατεύεται από φράγματα ενώ οι σημαίες της κυματίζουν μεσίστιες, όπως και αυτές της καγκελαρίας και του Ράιχσταγκ.

Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά (και όχι μόνο) να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρο μόνιμης υποδοχής των λαθρομεταναστών - προσφύγων; Η ερώτηση τίθεται επειδή οι απόψεις της παρούσας κυβέρνησης δεν φαίνονται να είναι συμβατές με την λογική (αν)ασφάλειας που διέπει την Ευρώπη. Εξάλλου, η μειονεκτική θέση της Ελλάδας στην παρούσα χρονική περίοδο, την καθιστά αδύναμη στο να αντιδράσει σε μία σκληρή ευρωπαϊκή απόφαση για τους λαθρομετανάστες - πρόσφυγες... Οι εξελίξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται να είναι πλέον του δέοντος "καυτές", αν προσθέσουμε και το προγραμματισμένο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, για να συζητήσει (ή να συμφωνήσει) με τον τούρκο ομόλογό του περί της λαθρομετανάστευσης...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο στρατός περιπολεί στο Παρίσι και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούν δύο ύποπτους ισλαμιστές ζητώντας πληροφορίες από την Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, σήμερα, στις 12.00, ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα και τον διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο.

Στο... κόκκινο οι ελληνικές αρχές

Σε διαρκή σύσκεψη και εγρήγορση βρίσκονται απο το πρωί τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μετά τις αιματηρτές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό απο πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Ειδικότερα, απο τις γαλλικές υπηρεσίες έχει ζητηθεί απο τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπηματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

Κύπρος: Απελάθηκαν 10 πρόσωπα τον τελευταίο χρόνο για πιθανή διασύνδεση τους με το ISIS

Τον τελευταίο χρόνο απελάθηκαν από την Κύπρο δέκα ξένοι υπήκοοι για πιθανή διασύνδεση τους με το ISIS, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο υπουργός είπε ότι τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στα σημεία εισόδου της Δημοκρατίας και κάποια στα οδοφράγματα, δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το σκοπό του ταξιδιού τους και λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων παρουσίασης τους στη δικαιοσύνη απελάθηκαν. Μεταξύ αυτών υπήρχαν σύμφωνα με πληροφορίες Γάλλοι, Βρετανοί και Αυστραλοί.

Για το χτύπημα στη Γαλλία ο κ. Κασουλίδης είπε ότι δυστυχώς είναι φανερό πλέον ότι το ISIS έχει μεταφέρει στο εξωτερικό τη βάρβαρη δραστηριότητά του, κάτι που επιβάλλει τον άμεσο συντονισμό και την αύξηση των μέτρων εναντίον αυτής της οργάνωσης, αλλά κυρίως την ταχύτερη συνεννόηση για πολιτική επίλυση του προβλήματος στη Συρία που θα ανοίξει το δρόμο για την τελική και ολοκληρωτική ήττα του ισλαμικού κράτους.

Συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα του βομβιστή του Stade de France

Ένα συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα ενός από τους καμικάζι βομβιστές που ανατίναξαν χθες Παρασκευή τα εκρηκτικά τους κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Stade de France στο Παρίσι, έγινε γνωστό από πηγές που συμμετέχουν στις έρευνες για τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Το "συριακό σενάριο" είναι ένα απ' αυτά που εξετάζουν οι ερευνητές, δήλωσαν οι πηγές αυτές, οι οποίοι ελέγχουν τα στοιχεία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως ευρωπαϊκές.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius δήλωσε εξάλλου πως η Γαλλία λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια γαλλικών χώρων στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων πρεσβειών και σχολείων.

"Έλαβα τα μέτρα που χρειάζονται διεθνώς για να αυξηθεί η προστασία σε όλους τους χώρους μας και με αυτό εννοώ τις πρεσβείες μας, τα προξενεία, τα πολιτιστικά κέντρα και τα σχολεία", δήλωσε ο Fabius στους δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τις συνομιλίες για την ειρήνευση της Συρίας που διεξάγονται στη Βιέννη.

Τόσκας: Ο ένας από τους δράστες είχε περάσει από τη Λέρ

«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και προσθέτει:
«Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.
Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.
Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τo ISIS τώρα εμπλέκεται στη σύγκρουση 
μεταξύ Τούρκων και Κούρδων 

Στον δεύτερο όροφο πάνω από ένα εστιατόριο με σπεσιαλιτέ τη σούπα από κεφάλι προβάτου, με αχνιστές γαβάθες στο παράθυρο, στην πόλη Σανλιούρφα (σ.τ.μ.: η αρχαία Εδεσσα) της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, διέμεναν δύο νεαροί σύροι δημοσιογράφοι. Εφυγαν από τη Ράκα, το φρούριο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και στα ρεπορτάζ τους κατήγγειλαν τα εγκλήματα της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Σήμερα, το διαμέρισμά τους στον δεύτερο όροφο είναι ένας τόπος εγκλήματος. Μια κόκκινη αστυνομική ταινία σφραγίζει την πόρτα του. Στις 30 Οκτωβρίου το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον Ιμπραήμ Αμπντέλ Καντέρ, 22 χρόνων, και έκοψε τον λαιμό του 20χρονου Φαρές Χαμάντι.

Αργότερα οι τζιχαντιστές ανάρτησαν ένα βίντεο της δουλειάς τους, λέγοντας ότι «οι εχθροί δεν θα είναι ποτέ ασφαλείς από το μαχαίρι του Ισλαμικού Κράτους». Οι δολοφόνοι δεν έχουν βρεθεί. Ανησυχία κατακλύζει την πόλη, 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. «Σοκαριστήκαμε γιατί ήταν ο πρώτος αποκεφαλισμός στην Τουρκία» μου είπε ο Ομέρ Γιλμάζ, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου. «Εχουμε συνηθίσει στις σφαίρες, αλλά σε αυτό όχι. Το να σφάζεις έναν άνθρωπο σαν να είναι ζώο είναι αδιανόητο». Το αδιανόητο γίνεται πιθανό στην εύφλεκτη Τουρκία. Η βία της Συρίας πέρασε τα σύνορα. Το Ισλαμικό Κράτος τώρα εμπλέκεται στη σύγκρουση μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων.

Τζιχαντιστές χρήσιμοι στον πρόεδρο Ερντογάν

Στη διάρκεια λίγων ημερών κοντά στα συριακά σύνορα, συχνά σε περιοχές με κουρδική πλειοψηφία, συνάντησα οργή στους Κούρδους και προβλέψεις ότι η αιματοχυσία θα χειροτερεύσει. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενισχυμένος από τον εκλογικό θρίαμβο του συντηρητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έχει μία ανησυχητική τάση να παραμελεί σκοπίμως τα εγκλήματα των τζιχαντιστών - αρκετό για εκείνους ώστε να εδραιώσουν ένα τουρκικό δίκτυο. Τι βρίσκει ο Ερντογάν - θεωρητικά σύμμαχος του ΝΑΤΟ - στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους; Είναι χρήσιμοι στην αντιμετώπιση της νέμεσης της Τουρκίας, των Κούρδων, που έχουν καταλάβει πολλά εδάφη στη Βόρεια Συρία.

Η τουρκική κυβέρνηση πίστεψε ότι το να αφήνει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να σκοτώνουν τους Κούρδους ήταν μία αποδεκτή λύση, που επίσης συνοδευόταν από το «μπόνους» ότι θα δημιουργούσε και την αστάθεια που εξασφάλισε την εκλογική νίκη στον Ερντογάν την 1η Νοεμβρίου. Για την κυβέρνηση του Ερντογάν, κατ' εξοχήν τρομοκρατική οργάνωση είναι το PKK, το οποίο πολεμά την Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, συνδέεται με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία και χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκ του σύνεγγυς πόλεμος στο Δυτικό Κουρδιστάν

Ο πρόεδρος, ενισχυμένος από την εκλογική του νίκη, δεσμεύθηκε να πολεμήσει τα μέλη του PKK, μέχρι εκείνα να παραδώσουν τα όπλα και «να τα αποτελειώσει». Οσον αφορά το Ισλαμικό Κράτος, ούτε η ρητορική ούτε οι πράξεις είναι τόσο σκληρές. «Οι μαχητές έρχονται και φεύγουν. Εχουν αναθέσει στο Ισλαμικό Κράτος να εξαπολύει έναν εκ του σύνεγγυς πόλεμο στο Δυτικό Κουρδιστάν, τους προσφέρουν κάθε είδους υποστήριξη» είπε η Γκιουλτάν Κισάνα, δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ.

«Για εμάς το Ισλαμικό Κράτος και το PKK έχουν τον ίδιο στόχο. Και οι δύο θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Τουρκία» είπε ο Αμπντουραχμάν Γετκίν, γνωστός επιχειρηματίας και υποστηρικτής του Ερντογάν.

Πολλά ακούγονται από το στρατόπεδο του Ερντογάν αυτές τις ημέρες - συζητήσεις που εξισώνουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους κούρδους μαχητές. Πρόκειται για μία διαστρέβλωση των γεγονότων που υπονομεύει την υποτιθέμενη δέσμευση ότι η Τουρκία συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι στοχεύει τους Κούρδους.

Η βία εξυπηρετεί τον Ερντογάν, που έχει επιδοθεί σε μία σκληρή αεροπορική εκστρατεία κατά θέσεων του PKK στο Βόρειο Ιράκ και δείχνει την ίδια αποφασιστικότητα και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ο τούρκος πρόεδρος πρέπει να βρεθεί ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Κούρδους και να δεσμευθεί στα αλήθεια στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία αλλά και εκτός αυτής. Η Τουρκία, ένα ετερογενές κράτος, δεν είναι δυνατόν να ομογενοποιηθεί κάτω από τη σημαία του σουνιτικού ισλαμικού εθνικισμού. Η μισαλλοδοξία θα εκραγεί, όπως και στη Συρία.
Πηγή "Το Βήμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Πού ζούμε»! αναφώνησε ο κ. Γιούγκερ, σχολιάζοντας την άρνηση των Ελλήνων να κάμουν κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο. Καιτο είπε αυτό ο κ. Γιούγκερ, γιατί ούτε αυτός ούτε οι προγονοί του έζησαν την τούρκικη βαρβαρότητα, όπως οι πρόγονοί μας για τετρακόσια χρόνια. Που και εμείς την υφιστάμεθα διαχρονικά, όπως στην ποντιακή γενοκτονία και την μικρασιατική καταστροφή ή στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και στην Κύπρο το 1974. Αλλά και καθημερινά σχεδόν με τις διαρκείς προκλήσεις και τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου μας.

Κι ακόμη το είπε με το ίδιο πνεύμα που τα ευρωπαϊκά αφεντικά μας έχουν απονείμει τον τίτλο των «διεφθαρμένων», των τεμπέληδων, κλπ. Γιατί βέβαια είναι κι αυτός μια μαριονέτα στο θίασο σκιών του τωρινού ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, που τα νήματά τους κινούν οι παγκόσμιοι δολοφόνοι. Και ασφαλώς δεν θα μπορούσε να πει κάτι ανάλογο-και ενδεχομένως πολύ βαρύτερο- για τους παγκόσμιους αυτούς δολοφόνους. Πράγμα, που ασφαλώς βροντοφωνάζουν, για λογαριασμό του κ. Γιούγκερ και των άλλων δημίων τους, οι φουκαράδες οι πρόσφυγες, που εξαιτίας τους θαλασσοπνόγονται. Και όχι μόνο. Γιατί, αν τολμούσε να ψελλίσει κάτι τέτοιο θα τον είχαν κατεβάσει απ’ το καλάμι της εξουσίας, που τώρα του δίνει το θράσος να μας χλευάζει.

Και όμως είχε πάμπολλες ευκαιρίες, για να το κάμει. Όταν, για παράδειγμα, οι παγκόσμιοι κανίβαλοι κατέστρεφαν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σερβία, τη Λιβύη και τώρα τη Συρία. Γιατί βέβαια σε όλους είναι γνωστό ποιοι μεθόδευσαν τη δημιουργία των Τζιχαντιστών και ποιοι φιλόστοργα τους στηρίζουν. Μια και δεν τους βγήκετο αρχικό σενάριο των δηλητηριωδών αερίων, τα οποία ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για την καταστροφήτης. Όπως πρωτύτερα τους είχαν βγει τα «πυρηνικά» για το Ιράκ ή η«τρομοκρατία» για το Αφγανιστάν. Και τόσες άλλες αφορμές, που εφευρίσκουν, προ κειμένου να καταστρέφουν πότε τον ένα και πότε τον άλλο λαό .

Όπως κάνουν και στην περίπτωση τη δική μας, που δεν μας καταστρέφουν με πολεμικά αλλά με οικονομικά μέσα. Γιατί βέβαια το διαβόητο χρέος είναι ασφαλώς ένα εφεύρημα, προκειμένου να μεθοδεύουν τα εκάστοτε ληστρικά μέτρα. Με τα οποία προωθούν ολοένα και περισσότερο το δολοφονικό τους σχέδιο εναντίον μας.
Επιδότησαν, για παράδειγμα, τους γεωργούς, προκειμένου να αλλάξουν, τάχα, τις παραδοσιακές καλλιέργειές μας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιεργητικές μας υποδομές και να υποστεί η γεωργική μας παραγωγή καίριο πλήγμα. Και έρχονται τώρα να την αποτελειώσουν με τις βαρύτατες φορολογίες, που πρόσφατα μεθόδευσαν.
Προώθησαν δια παντός τρόπου την υπερχρέωση των νοικοκυριών. Και ύστερα μεθόδευσαν την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, σε τρόπον ώστε να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Και τώρα τι κάνουν; Δεν κατάσχουμε λένε τα σπίτια εκείνων, που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, αλλά εκείνων, που μπορούν και δεν ανταποκρίνονται.
Και το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Έτσι ώστε να επιβάλλουν σε ολοένα και περισσότερους Έλληνες το καθεστώς της φτωχοποίησης. Εξάλλου τα αμφιβόλου προέλευσης αλλά και καταλληλότητας διαβόητα, δεδομένων των ανεπιθύμητων παρενεργειών τους,γενώσιμα άρον-άρον τα επέβαλαν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δολοφόνων και ληστάρχων του λαού μας.

Και, για να καταλάβουμε καλύτερα σε ποιον κόσμο άσχημο, διαβολικά πλασμένο, ζούμε, αρκεί να σκεφτούμε ότι μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ γίνεται μια εμπορική συμφωνία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων-όπως η διαβόητη Μοσάντ-οικονομικών τραστ. Το δε αξιοσημείωτο είναι ότι η συμφωνία αυτή γίνεται με άκρα και συνωμοτική μυστικότητα. Γεγονός που σημαίνει ότι γίνεται, όχι απλά ερήμην των λαών και των κρατών αλλά και ολοφάνερα εναντίον τους. Γιατί, αν δεν είχαν δολοφονικούς σκοπούς εναντίον των λαών, δεν θα είχαν κανένα λόγο να τηρούν μια τέτοια, όχι απλά ύποπτη, αλλά και πέρα για πέρα εγκληματική μυστικότητα. Γιατί βέβαια τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα οποία, μεταξύ άλλων, προωθούνται, δεν είναι,όπως όλα δείχνουν, απλά ακατάλληλα αλλά και άκρως επικίνδυνα.
Αλλά το πλέον τερατώδες είναι το «δίκαιο», που στην προκειμένη περίπτωση επιδιώκουν να επιβάλλουν σε κράτη και λαούς. Θα παίρνουν, για παράδειγμα, το νερό μας και θα το ακριβαίνουν τόσο, ώστε να μας κάμουν να το πούμε νεράκι. Κι αν το κράτος τολμήσει να αντιδράσει για λογαριασμό του καταληστευόμενου λαού, θα το πηγαίνουν στα δικαστήρια, γιατί παραβιάζει τα συμπεφωνημένα. Όπως, για κακή μας τύχη, οι πονόψυχοι «εταίροι» μας αντιμετωπίζουν τώρα εμάς.
Και το άκρον άωτον της τερατώδους αυτής σύμβασης είναι ότι τα δικαστήρια στα οποία θα προσφεύγουν δεν θα είναι δημόσια, αλλά ιδιωτικά. Που σημαίνει ότι θα έχουν δικούς τους δικαστές. Πράγμα, που πολλές φορές συμβαίνει και τώρα-δυστυχώς-με τα δημόσια, τα οποία μέσω της διαπλοκής άγονται και φέρονται από πρόσωπα και συμφέροντα. Ή, αν θέλετε, συμβαίνει με τους αγίους δεσποτάδες μας, οι οποίοι, διαμετρικά αντίθετα με το Ευαγγέλιο και σύμφωνα με τον «υπεράνθρωπο» του Νίτσε είναι νομοθέτες του εαυτού τους και εκτελεστές του νόμου τους. Και άντε ο κάθε φουκαράς παπάς να μπορέσει να βρει ποτέ και πουθενά το δίκιο του. Όταν και με τα κοσμικά δικαστήρια είναι συχνά διαπλεκόμενοι.

Που τελικά σημαίνει ότι, παρότιζούμε ανάμεσα σε τόσα και τέτοια φοβερά, κάποιοι αξιότιμοι σαν τον κ. Γιούνγκερ, όχι μόνον δεν αναφωνούντο «πού ζούμε» αλλά γίνονται δουλικοί υπηρέτες του άκρως εγκληματικού και δολοφονικού αυτού καθεστώτος…

παπα-Ηλίας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη  

Στις 22:17 (τοπική ώρα για την Γαλλία, μια ώρα πίσω από την Ελλάδα) χθές το βράδι άλλαξε οριστικά η ρότα της Ευρώπης και τα φώτα έκλεισαν στον Πύργο του Άϊφελ για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η όποια εικόνα δημοκρατίας επέζησε μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των αυταρχικών θεσμών, της νεοφιλελεύθερης εξαθλίωσης και των μνημονιακών πολιτικών θα καταλυθεί από τα έκτακτα μέτρα, όπως στις ΗΠΑ μετά την 11/9, τον στρατό στους δρόμους, τη νατοϊκή μηχανή που θα ξεδιπλωθεί παντού στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Το τελικό ερώτημα όμως που τίθεται μετά από κάθε τρομοκρατική επίθεση: μήπως επρόκειτο για «συγκεκαλυμμένη επιχείρηση»; Αυτό διδάσκει η ιστορική εμπειρία του 20ου αιώνα, για να μιλήσουμε μόνο για την σύγχρονη εποχή.

Η Ευρώπη δεν θα είναι πια η ίδια γιατί οι λαοί πρέπει να πειθαρχήσουν στη νέα πραγματικότητα που επιβάλλουν οι δυτικές ελίτ της παγκοσμιοποίησης και του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που αυτοί εξέθρεψαν για στρατηγικούς λόγους. Έντεκα χρόνια μετά την φονική επίθεση στο ρωσσικό σχολείο του Μπεσλάν τον Σεπτέμβριο του 2004, έρχεται η τραγωδία του Μπατακλάν να επιβεβαιώσει ότι η μακρόσυρτη αυτή ανθρωποθυσία, που άρχισε από την πτώση της ΕΣΣΔ, και κορυφώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, είναι ο μεταμοντέρνος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, τα μαύρα σύννεφα του οποίου πυκνώνουν απειλητικά πλέον.

Το ISIS ήδη ανέλαβε επίσημα την ευθύνη και απειλεί κι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Είναι μια πολυσύνθετη πραγματικότητα με πολλούς παίκτες, αιτίες, σκοπούς και παράπλευρες στοχεύσεις ή απώλειες. 

Το ποιες είναι οι αιτίες πίσω από την σημερινή φάση του πολέμου, την σύγκρουση σουννιτών-σιϊτών στην Μέση Ανατολή, φαίνεται από το παρακάτω απόσπασμα με τις εκτιμήσεις του Begin-Sadat Center for StrategicStudies (BESA), ενός από τα πιο έγκυρα think-tank του Ισραήλ. 

Ας δούμε τι λέει ο Ισραηλινός στρατηγός ε.α. Yaakov Amidror, που θεωρείται από τα «γεράκια» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του:«Πρόκειται για την σύγκρουση της Χιλιετίας μεταξύ σουννιτών και σιιτών για να δουν ποιος θα ελέγξει το 3ο κύμα εξάπλωσης του Ισλάμ παγκοσμίως (το 1ο κύμα ήταν Αραβικό, το 2ο κύμα ήταν Οθωμανικό, και τα δύο σουννιτικά). Οι σουννίτες είναι οι πολυπληθέστεροι (σχεδόν 1,5 δισεκατομ. σουννίτες απέναντι σε περίπου 250 εκατομμύρια σιΐτες). Αν οι Σαουδάραβες πάρουν τον έλεγχο του ιρακινού πετρελαίου τελικά, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η ισχυρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Αυτός είναι ο λόγος που η Σαουδική Αραβία θέλει την αλλαγή του καθεστώτος της Τεχεράνης, με την βοήθεια της Ουάσιγκτον. Αν οι Σιΐτες της Τεχεράνης υποταχθούν στους Σαουδάραβες και αν οι σουννίτες κερδίσουν την μάχη για το Ισλάμ, τότε η Σαουδική Αραβία θα ελέγχει τόσο το ιρακινό όσο και το ιρανικό πετρέλαιο, και θα μπορεί να υπαγορεύσει τους όρους της στην Δύση και ειδικότερα στην Ευρώπη ώστε να επιβάλει την κυριαρχία του Ισλάμ σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ επιτίθενται στην Ρωσσία. Η Σαουδική Αραβία θέλει να βγάλει νοκ-άουτ την Ρωσία ως ανταγωνιστή προμηθευτή πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ, και θέλει να το κάνουν αυτό οι ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να χρειαστεί μία με δύο γενιές για να συμβεί. Οι Σαουδάραβες δεν βιάζονται. Το πετρέλαιό τους προβλέπεται να διαρκέσει άλλα 150 χρόνια περίπου, δηλαδή 3 γενιές. Το πετρέλαιο των ΗΠΑ θα διαρκέσει 20 χρόνια μόνο. Το μέλλον φαίνεται να ανήκει στο σαουδαραβικό σουννιτικό Ισλάμ. Στην Mέση Ανατολή και την Ευρώπη. Η Ευρώπη μπορεί να κατοικείται κατά 30% από μουσουλμάνους μέχρι το 2060, και πολύ λίγους ενεργούς Χριστιανοί. Οι μουσουλμάνοι του 30% θα ορίζουν το “κοτέτσι”. Αυτή είναι η φύση τους. Η Ευρώπη θα γίνει γη των «απίστων» (Dhimmitude), Ευραραβία, σε βάθος χρόνου», γράφει ο Amidror για το BESA.

Οι Σαουδάραβες πρέπει να βιαστούν για να κερδίσουν, αλλά οι Ισραηλινοί στοιχηματίζουν υπέρ του Ιράν γιατί είναι αυτοί που επενδύουν περισσότερο στην εκπαίδευση και την τεχνολογία.

Τι θα συμβεί, όμως, αν με τον σημερινό ρυθμό τεχνολογικής προόδου δεν χρειαζόμαστε το πετρέλαιο σε 20 χρόνια; 

Γι’ αυτό πρέπει να δούμε και άλλες, βαθύτερες, αιτίες της σημερινής σύγκρουσης πέρα από τις οικονομικές. Το βιβλίο της Κάρεν Άρμστρονγκ «Ο Εμπόλεμος Θεός» είναι μια καλή πηγή προβληματισμού (εκδ. Φιλίστωρ, 2002). 
"Τη δεκαετία του 1960 ο αέρας της επανάστασης πλανιόταν σε ολόκληρη τη Δύση και τη Μέση Ανατολή. Οι νέοι ξεχύνονταν στους δρόμους, εξεγερμένοι ενάντια στα ήθη των γονιών τους απαιτώντας ένα σύστημα που θα εξασφάλιζε περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα για όλους, διαμαρτύρονταν ενάντια στον υλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον σωβινισμό που επιδείκνυαν οι κυβερνήσεις τους. Οι νέοι της δεκαετίας του 1960 άρχισαν να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο που ενεργούσαν οι φονταμενταλιστές για δεκαετίες: ξεκίνησαν να δημιουργούν μία «αντικουλτούρα», μια εναλλακτική κοινωνία που θα ανέτρεπε τις αξίες της κυρίαρχης τάξης. Σε πολλές περιπτώσεις απαιτούσαν έναν πιο θρησκευτικό τρόπο ζωής... ταξίδευαν στο Κατμαντού ή αναζητούσαν μια πηγή ανακούφισης και παρηγοριάς στις στοχαστικές και μυστικιστικές τεχνικές της Ανατολής. Άλλοι ζήτησαν την υπερβατικότητα μέσα στον κόσμο των παραισθησιογόνων και τον υπερβατικό διαλογισμό. Υπήρχε μία λαχτάρα για μύθο και μία απόρριψη του επιστημονικού ορθολογισμού που είχε αναδειχθεί στην δυτική ορθοδοξία.
Στη δεκαετία του ’60 η επανάσταση των νέων αποτελούσε εν μέρει μια διαμαρτυρία εναντίον της παράλογης κυριαρχίας της ορθολογικής γλώσσας και της καταπίεσης του μύθου από τον λόγο...
Επιπλέον, αναζωπυρώθηκαν τα οράματα και οι πολιτικές τακτικές των θρησκευόμενων ριζοσπαστών, οι οποίοι ξεκίνησαν να οργανώνουν το δικό τους επιθετικό σύστημα ενάντια στην εκκοσμίκευση και τον ορθολογισμό της νεωτερικής κοινωνίας. Οι φονταμενταλιστές άρχισαν να κινητοποιούνται. Είχαν βιώσει τη νεωτερικότητα ως μία σφοδρή επίθεση. Το ίδιο συνέβαινε και στον μουσουλμανικό κόσμο. Γι’ αυτό σήμερα κάποιοι μουσουλμάνοι ενδιαφέρονται πολύ για δύο πράγματα: Πρώτον, απεχθάνονται την εκκοσμίκευση της δυτικής κοινωνίας, η οποία διαχωρίζει τη θρησκεία από την πολιτική, την Εκκλησία από το κράτος. Δεύτερον, θα ήθελαν να δουν τις κοινωνίες τους να κυβερνώνται σύμφωνα με την Σαρία, τον ιερό νόμο του Ισλάμ."
Αυτές τις τάσεις εκμεταλλεύτηκαν και χειραγώγησαν οι μυστικές υπηρεσίες της υπερεθνικής ελίτ για να τις χρησιμοποιήσουν για λογαριασμό τους. Με τον ίδιο τρόπο που ενσωμάτωσαν τις ιδεολογίες του ’60 στην πορεία της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, στο παιχνίδι της οποίας μπήκαν πολιτικά κόμματα και κινήματα δήθεν ευρωπαϊκής ή ανανεωτικής αριστεράς και οικολογίας.

Από την εισβολή ακόμα στο Αφγανιστάν το 1979 εκπαιδευμένων από την CIA μισθοφόρων, λέει ο καθηγητής Τ.P.Wilkinson (The Covert CIA Agenda, Media Deception and Propaganda, του Dr T. P. Wilkinson, Global Research, 04/10/2015), το μεγαλύτερο μέρος των πολέμων των ΗΠΑ έχει αποφασιστεί και οργανωθεί στο Λάνγκλεϋ, στο αρχηγείο της κεντρικής μυστικής υπηρεσίας.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε πόλεμος της CIA έχει τουλάχιστον τρεις βασικές παραμέτρους:

α) ο στόχος της συγκεκαλυμμένης πολιτικής: π.χ. η ανατροπή του Άσσαντ
β) η εκμετάλλευση της «κρυφής» οικονομίας: όπλα, ναρκωτικά/λαθρεμπόριο, πετρέλαιο και σκιώδης χρηματοδότηση
γ) η ιδεολογική/πολιτική χειραγώγηση του «λευκού» πληθυσμού (ΗΠΑ και Ευρώπης), π.χ. με τους πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος της συγκεκαλυμμένης πολιτικής μπορεί να υποστηρίζεται από διάφορες ομάδες ισχύος του καθεστωτικού πλέγματος».

Ένας Αμερικανός πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οι περισσότεροι τρομοκράτες είναι «κατ’ εντολήν» τρομοκράτες ή έχουν δημιουργηθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσεις τον έλεγχο ενός πληθυσμού είναι να οργανώνεις τρομοκρατικές επιθέσεις και να εκμεταλλεύεσαι το αίσθημα του φόβου.

Όσοι αμφισβητούν, πάντως, ότι ο Προφήτης του Ισλάμ ήταν μοναδικά βίαιος, υπενθυμίζουν ότι ο Γιαχβέ στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται ως «Πολέμαρχος» (Θεός του Πολέμου)... πάνω από 280 φορές. Μακράν περισσότερο από κάθε άλλην θρησκευτική μορφή, πολύ περισσότερο φυσικά από τον ειρηνοποιό Χριστό!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για χρόνια, οι δυτικοί τρέμουν μπροστά στην πιθανότητα μιας επίθεσης «τύπου Βομβάης», με πολλούς τρομοκράτες και μεγάλο αριθμό στόχων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι, οι τζιχαντιστές και η επίθεση – προάγγελος στο Charlie Hebdo.

Tου Sam Jones
Financial Times


Από την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, η Γαλλία βιώνει μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει χιλιάδες στρατιώτες σε ολόκληρη τη χώρα.

Λίγους μήνες μετά την επίθεση, ένας άνθρωπος αποκεφάλισε τον εργοδότη του και προσπάθησε να ανατινάξει ένα εργοστάσιο αερίου στη νότια Γαλλία, σε ένα περιστατικό που σύμφωνα με τους εισαγγελείς, εμπνεύστηκε από το ISIS.

Τον Αύγουστο, ένας βαριά οπλισμένος μουσουλμάνος απετράπη τελευταία στιγμή από επίθεση με Καλάσνικοφ σε τρένο που κινούταν μεταξύ Αμστερνταμ και Παρισιού. Συνελήφθη με τη βοήθεια δυο αμερικανών στρατιωτών.

Η Γαλλία βομβαρδίζει στόχους του ISIS στη Συρία και το Ιράκ και έχει στρατεύματα στην Αφρική όπου μάχονται με εξτρεμιστικές δυνάμεις.

Το μακελειό στο Παρίσι δείχνει να επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Για χρόνια, οι δυτικοί τρέμουν μπροστά στην πιθανότητα μιας επίθεσης «τύπου Βομβάης», με πολλούς τρομοκράτες και μεγάλο αριθμό στόχων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ενώ οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες έχουν εργαστεί σκληρά για να μετριάσουν την απειλή μιας τέτοιας επίθεσης, η πραγματικότητα είναι ότι είναι σχεδόν αναπόφευκτη, όπως έχουν προειδοποιήσει οι αρμόδιοι αξιωματούχοι.

«Ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, φαίνεται σαν μια καλοσυντονισμένη σημαντική επίθεση με πολλούς πυρήνες και πολλαπλούς στόχους», υπογραμμίζει ο Raffaello Pantucci, επικεφαλής διεθνών σπουδών στο think tank RUSI. «Μια τέτοια επίθεση απαιτεί πολλή εξάσκηση και προετοιμασία».

Αν και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιος βρίσκεται πίσω από τις αγριότητες, βασικοί λογαριασμοί μελών του ISIS στο Twitter άρχισαν να χρησιμοποιούν το hashtag #ParisIsBurning, με προφανώς σχεδιασμένο και συντονισμένο τρόπο το βράδυ της Παρασκευής.

Η Γαλλία αποτελεί εδώ και καιρό βασικό στόχο των τζιχαντιστών. Ο γαλλικός στρατός είναι μεταξύ των πλέον ενεργών στους βομβαρδισμούς στόχων των τζιχαντιστών ενώ η Γαλλία είναι πολύ ευκολότερος στόχος για το ISIS σε σχέση με χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Περισσότεροι από 1.500 γάλλοι έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν σαν μουτζαχεντίν υπέρ του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει.

«Φαίνεται τουλάχιστον σαν μια μεγεθυμένη εκδοχή της επίθεσης στο Charlie Hebdo, σημειώνει ο κ. Pantucci. «Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει αλλά θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως μια από τις χειρότερες τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη. Από πλευράς σχεδιασμού και ανθρώπινων απωλειών, μπορώ να τη συγκρίνω μόνο με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, όταν είχαν σκοτωθεί 191 πολίτες».

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Γαλλία φοβόταν και περίμενε χτύπημα , σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της γαλλικής αντικατασκοπίας Μπερνάρ Σκαρσινί, στην εφημερίδα Le Figaro.

«Αυτό που συνέβη στο Παρίσι ήταν το απόλυτο σενάριο που φοβόνταν οι γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών», δήλωσε ο κ. Σκαρσινί και πρόσθεσε ότι «Με δεδομένη την εμπειρία και των άλλων χωρών, η Γαλλία προετοιμαζόταν».

Δεν ήταν όμως ο μόνος , καθώς πριν περίπου ενάμιση μήνα και ο πρώην δικαστής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Τρεβεντίς, κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία, είχε προειδοποιήσει ότι «οι πιο σκοτεινές μέρες είναι μπροστά. Ο πραγματικός πόλεμος που σκοπεύει να εξαπολύσει στο έδαφος μας το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αρχίσει ακόμη».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Υβ Τριτινιόν είχε πει πρόσφατα ότι «ο κίνδυνος προέρχεται από μικρές ή μεγάλες ομάδες τζιχαντιστών που έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από τα θέατρα των επιχειρήσεων στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη και δεν θα διστάσουν να αναλάβουν δράση».

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές περισσότεροι από 571 Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν μεταβεί για να πολεμήσουν στη Συρία. «Όλοι τους είναι κατά την επιστροφή τους εν δυνάμει ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν».

Οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας υποτίθεται ότι είχαν λάβει στα σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις. Τον Ιούνιο του 2011, η ηγεσία της Αστυνομίας διοργάνωσε μια μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανών πολλαπλών βομβιστικών επιθέσεων στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το σενάριο προέβλεπε δύο-τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις και σύλληψη ομήρων. Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία (GIGN) είχε μάλιστα αντλήσει διδάγματα και είχε βάλει στο μικροσκόπιο την τραγωδία του σχολείου στο Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία, τον Σεπτέμβριο 2004 (331 νεκροί) και την τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο της Μόσχας τον Οκτώβριο του 2002 (117 νεκροί).

Η GIGN είχε εκπονήσει και ένα σχέδιο με την κωδική ονομασία «Διαρκής πόλεμος». Το σχέδιο προέβλεπε την αντιμετώπιση επιθέσεων σε πάνω από 200 δημόσιους χώρους, ανάμεσα στους οποίους το προεδρικό μέγαρο, το πρωθυπουργικό, η Εθνοσυνέλευση και μεγάλες αίθουσες του Παρισιού.

Ανθρωποκυνηγητό στο Παρίσι για συνεργούς των τζιχαντιστών

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί στο Παρίσι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πιθανών συνεργών των τζιχαντιστών που χτύπησαν σε 7 στόχους στην πόλη, το βράδυ της Παρασκευής, σκοτώνοντας περισσότερους από 150 ανθρώπους, τραυματίζοντας 200 ή 280, εκ των οποίων οι 80 νοσηλεύονται βαριά.

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στο Παρίσι θα επιτρέψει να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν ακόμη «συνεργοί» των τρομοκρατών οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Η γαλλική Δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για «δολοφονίες που σχετίζονται με τρομοκρατική οργάνωση» και «σύσταση και συμμορία», διευκρίνισε ο εισαγγελέας, o οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας.Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Ολάντ: Πράξη πολέμου του Ισλαμικού Κράτους οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι 
  • Θα χτυπήσουμε ανελέητα τους τζιχαντιστές στο σπίτι τους και παντού
Νέο διάγγελμα έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δηλώνοντας ότι η Γαλλία δεν θα καμφθεί και θα χτυπήσει ανελέητα τους τζιχαντιτσές μέσα στο σπίτι τους αλλά και σε κάθε περιοχή.

Ο Φρανσουά Ολάντ, χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ως «πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος» και ως «πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» και εκτίμησε ότι προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία.

«Πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας σε όλη τη χώρα.

Ο Φρανσουά Ολάντ απέδωσε τιμή «στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν χθες τους τρομοκράτες». «Όλοι έκαναν το καλύτερό τους και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Έκανε λόγο για «δειλή» επίθεση και πρόσθεσε ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να καταπολεμηθεί «η τρομοκρατική απειλή».

«Ακόμα και αν η Γαλλία πληγωθεί θα σηκωθεί ξανά» είπε ο κ. Ολάντ στέλνοντας μήνυμα ενότητας και θάρρους.

«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο «σπίτι» τους και σε όλες τις περιοχές» είπε ο κ. Ολάντ ο οποίος θα μιλήσει στο γαλλικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Μέρκελ: Θα καταδιώξουμε τους τρομοκράτες 
Η επίθεση δεν αφορά μόνο τη Γαλλία

Την συμπαράστασή της στον γαλλικό λαό και την αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης για από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας τονίζει η Καγκελάριος της Γερμανίας “Ανγκελα Μέρκελ με μήνυμα της.

«Να είστε σίγουροι: Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση». Έκανε δε λόγο για απάντηση πρώτα των δυνάμεων ασφαλείας, στην καταδίωξη των υπευθύνων, αλλά κατόπιν για απάντηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας, που «πρέπει να συνεχίσει να ζει την ελευθερία και τις αξίες της με αυτοπεποίθηση». Επισήμανε ακόμη ότι εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξεταστεί η εξέλιξη της κατάστασης και τα περαιτέρω βήματα.

«Πίσω μας βρίσκεται μια από τις πιο τρομακτικές νύχτες που έζησε η Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι στο Παρίσι πρέπει να περνούν έναν εφιάλτη βίας, τρομοκρατίας και φόβου. Θα ήθελα σε αυτούς και σε όλους τους Γάλλους σήμερα και από εδώ να πω ιδιαίτερα: Εμείς, οι Γερμανοί φίλοι, σας αισθανόμαστε τόσο κοντά. Θρηνούμε μαζί σας. Θα δώσουμε από κοινού με σας τον αγώνα εναντίον εκείνων που σας προξένησαν κάτι τόσο αδιανόητο. Η σκέψη μου βρίσκεται με τους περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες και τους συγγενείς τους.

Να είστε σίγουροι: Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας. Σκέφτομαι και τους πολλούς τραυματίες, εύχομαι να αναρρώσουν – σωματικά και ψυχικά. Οι άνθρωποι για τους οποίους θρηνούμε, δολοφονήθηκαν σε καφέ, σε εστιατόριο, σε συναυλιακό χώρο ή στον ανοιχτό δρόμο. Ήθελαν να ζήσουν την ζωή ελεύθερων ανθρώπων σε μια πόλη που γιορτάζει τη ζωή. Και συνάντησαν δολοφόνους, οι οποίοι μισούν ακριβώς αυτή τη ζωή ελευθερίας. Αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας. Και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση. Πρώτα έρχεται η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται για αυτό σε στενή επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και έχει προσφέρει κάθε είδους στήριξη. Θα κάνουμε το παν ώστε να βοηθήσουμε στην καταδίωξη των δραστών και εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτούς και μαζί θα δώσουμε την μάχη εναντίον αυτών των τρομοκρατών. Σήμερα θα συναντηθώ με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουμε την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης στην Γαλλία και όλα τα συναφή θέματα.

Και μετά θα δώσουμε και ως πολίτες μια ξεκάθαρη απάντηση: Ζούμε από την ανθρωπιά, την αγάπη προς τον πλησίον, από την χαρά στην κοινότητα. Πιστεύουμε στο δικαίωμα του καθενός να αναζητήσει την τύχη του και να την ζήσει, στον σεβασμό προς τον άλλο και στην ανοχή. Γνωρίζουμε ότι η δική μας ελεύθερη ζωή είναι πιο δυνατή από κάθε τρομοκρατία. Ας δώσουμε την απάντηση στους τρομοκράτες με το να ζούμε τις δικές μας αξίες με αυτοπεποίθηση. Και με το να ενισχύουμε αυτές τις αξίες για ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ», δήλωσε η “Ανγκελα Μέρκελ.

Μεντβέντεφ: Η διεθνής κοινότητα να ενωθεί κατά της τρομοκρατίας
Τα τρομοκρατικά εγκλήματα δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία αιτιολογία

Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν έχουν καμία αιτιολογία και υπογραμμίζουν την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να «ενωθεί κατά της τρομοκρατίας» σημειώνει ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αισθανόμαστε την θλίψη και τον πόνο του γαλλικού λαού. Τα τρομοκρατικά εγκλήματα δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία αιτιολογία. Η τραγωδία στο Παρίσι μας καλεί να ενωθούμε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση στις ενέργειες των τρομοκρατών» υπογραμμίζει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι ισλαμοφασίστες πανηγύριζαν όλο το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αίμα που έρεε στο Παρίσι. Σοκ και δέος σε όλη την Ευρώπη. Ο κόσμος μας από σήμερα δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που αφήσαμε χτες. Η Ευρώπη του διαφωτισμού θα δοκιμαστεί...

Το πολιτισμικό χάος που μας χωρίζει από τους πιστούς του Ισλαμικού Κράτους είναι χαοτική. Μέχρι χτες την αποδεχόμασταν στα πλαίσια μιας ανοχής για κάθε τι διαφορετικό. Η Ευρώπη είναι ο αγαπημένος προορισμός πολλών κατατρεγμένων σε όλο τον κόσμο επειδή ακριβώς επιδεικνύει αυτή την ανοχή. Θα την έχει και σήμερα; Πολύ φοβόμαστε πως όχι. Αν κάτι κατάφεραν οι τρομοκράτες ήταν ακριβώς αυτό, να κάνουν καθεστώς το μίσος σε μία Ήπειρο που πίστευε ότι όλα αυτά τα έχει αφήσει στο παρελθόν.

Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της, κατέβασε στρατό στους δρόμους. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας. Όλα αυτά είναι λογικά. Ποιος μπορεί να αγνοήσει τους “τρελούς” που ζώνονται με εκρηκτικά και έπειτα αυτοκτονούν φωνάζοντας ότι “ο Θεός είναι μεγάλος”; Αυτόν τον Θεό που στο όνομά του κάποιοι σκορπούν τον θάνατο, δεν τον ανέχεται πλέον η Ευρώπη.

Το κακό είναι ότι η αντίδραση δεν θα αφορά μόνο τους ηλίθιους του Ισλαμικού Κράτους. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές οι κοινωνίες δεν κάνουν τόσο “λεπτές” διακρίσεις. Θα την “πληρώσουν” όλοι οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ευρώπη, όλοι οι μελαχρινοί, όλοι εκείνοι που δεν θα ταυτίζονται με το πρότυπο της Αρίας φυλής. Αρχικά κάποιοι θα το δικαιολογήσουν, στο όνομα του φόβου. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την επιστροφή στην Ευρώπη του μεσαίωνα. Τότε που πέταγαν στην πυρά τους ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν. Τότε νόμιζαν ότι πολεμούσαν τον διάβολο. Σήμερα θα πιστεύουν ακράδαντα ότι πολεμούν την τρομοκρατία. Το κακό είναι ότι ο διάβολος ήταν άφαντος, ενώ οι τρομοκράτες έχουν ταυτότητα, θρησκεία και χρώμα. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία επιστρέφουν στην Ευρώπη του ανθρωπισμού...

Η Ευρώπη θα έπρεπε αυτή την δύσκολη στιγμή να δείξει γενναιότητα. Να μην απαρνηθεί την ταυτότητά της. Διότι Ευρώπη δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Η Ευρώπη απέκτησε την υπόσταση που όλοι γνωρίζουμε επειδή πέρασε από τον μεσαίωνα στον διαφωτισμό. Αν τυχόν παρασυρθεί σε αυτή την φάση από την οργή και τον φόβο, θα γυρίσει την πλάτη της στο ίδιο της το μέλλον. Θα είναι η απόλυτη νίκη των Ισλαμοφασιστών, ακόμη κι αν το ¨κράτος” τους εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει το χέρι της στους πρόσφυγες. Στα θύματα αυτής της απίστευτης τραγωδίας που εξελίσσεται εδώ και χρόνια στην Μέση Ανατολή. Δεν επιτρέπεται να τους γυρίσουμε την πλάτη. Τότε θα τα έχουμε χάσει όλα εκείνα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι όταν λέμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Δεν χρειάζεται να μισούμε. Χρειάζεται να φωνάξουμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι! Αν χάσουμε την ταυτότητά μας θα έχουν νικήσει οι ισλαμοφασίστες.

Στην Ελλάδα κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται για το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες είχαν “απειλήσει” την Ευρώπη να τους στείλουν τους ισλαμιστές. Το μέγεθος της βλακείας τους είναι ανυπολόγιστο. Και συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό, έχοντας τρικυμία στο μυαλό τους. Οι ισλαμοφασίστες δεν έχουν σχέση με κάποιο λαϊκό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Οι τρομοκράτες δεν είναι επαναστάτες και ένα κανονικό δυτικό κράτος πολεμάει την τρομοκρατία.Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Οι εξελίξεις είναι πλέον τόσο γρήγορες, που είναι πολύ δύσκολη η παρακολούθησή τους. Τόσο στην Ευρώπη, με την οικονομική και «προσφυγική» κρίση, όσο και στην Μέση Ανατολή με τις αδυσώπητες μάχες κατά του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και τη νότια Σινική Θάλασσα με την ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, το σκηνικό βίας που υπάρχει και, κυρίως, το σκηνικό ενός γενικευμένου πολέμου που ελλοχεύει, αναδύεται ένα γενικό αίσθημα ανασφάλειας έως… τρόμου.

Οι ευθύνες των ισχυρών χωρών της Δύσης για τα όσα συμβαίνουν είναι δεδομένες. Η αλλαγή του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη και τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από το εν εξελίξει «παίγνιο» με ένα πλήθος δράσεων ενίοτε δημιουργεί και μη ελεγχόμενες αντιδράσεις. Η συνωμοσιολογία κορυφώνεται και οι «μάντεις κακών» φαίνονται να δικαιώνονται, αφού είναι δεδομένες οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την ανάδειξη των ισχυρών του επόμενου αιώνα.

Τα «εργαλεία» που δημιούργησε η Δύση δείχνουν έντονα πλέον τα σημάδια του «σκύλου που δαγκώνει το αφεντικό του», αν και σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν πως η βία κατά αθώων πολιτών που εισάγεται στις δυτικές χώρες εξυπηρετεί ένα πλήθος συμφερόντων στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, η οποία καλπάζει σκορπώντας την ανασφάλεια και τον τρόμο. Φυσικά, κανένας δυτικός ηγέτης δεν τολμά να παραδεχθεί την ό,ποια συμβολή του στην δημιουργία, στην εκπαίδευση και στην γενική υποστήριξη των τζιχαντιστών, που συνοδεύτηκε με πακτωλούς χρημάτων και «υπόσχεται» πολλά περισσότερα.

Στην περίπτωση της ύπαρξης «παράπλευρων απωλειών», τόσο στις χώρες όπου μαίνονται συγκρούσεις όσο (τώρα πια) και σε χώρες του δυτικού κόσμου, μετά τις δηλώσεις οδύνης ξεκινά η υλοποίηση νέων καλοσχεδιασμένων κεφαλαίων που με το προσωπείο της «απάντησης» αυξάνουν τα επίπεδα βίας και, φυσικά, τις αντιδράσεις της «απέναντι πλευράς» των «χρήσιμων φανατικών θρησκευόμενων ηλιθίων».
Πολύ σύντομα τα θύματα από την επίθεση στο Παρίσι θα ξεχαστούν και θα αρχίσουν να καταστρώνονται πλάνα οικονομικών δραστηριοτήτων που θα μεταφέρουν πλούτο και ευμάρεια στην Ευρώπη. «Όλα είναι business και τίποτε δεν είναι προσωπικό», ισχυρίζονται οι «συνήθεις ύποπτοι» πέραν του Ατλαντικού, σημαντική μερίδα της πολιτικής τους ελίτ έχει ήδη αποδεχθεί ως αναγκαίο γεγονός την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού…!

Στα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 4 χρόνια, με την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών στη Συρία, κρύβουν ενόχους και συνενόχους. Ένας από τους μεγάλους συνενόχους είναι και η Τουρκία, για τις «δραστηριότητες» της οποίας υπάρχει πληθώρα αποδείξεων σχετικά με την στήριξη που παρέχει προς το Ισλαμικό Κράτος το οποίο τώρα επιτίθεται στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας «μοναχικούς λύκους» που εκπαιδεύτηκαν και βρισκόταν «εν υπνώσει» περιμένοντας το σύνθημα της ενεργοποίησής τους. Ταυτόχρονα, όπως ανέφεραν πρόσφατα ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών, ένα πλήθος τζιχαντιστών έμπειρων σε αστικές μάχες έχει επιβεβαιωθεί ότι εισήλθε στην Ευρώπη (γίνονται αναφορές για 8 έως 10 χιλιάδες) εκμεταλλευόμενο την τεράστια «ροή προσφύγων» και δημιουργώντας νέους πυρήνες κινδύνου για την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών.
Η Τουρκία είναι η χώρα που ελέγχει την «κάνουλα ροής» και εκβιάζει (έμμεσα ή άμεσα) την Ευρώπη αποκομίζοντας τεράστια οφέλη, υποσχόμενη ότι «θα αντιμετωπίσει» την λαθρομετανάστευση στο τουρκικό έδαφος, αλλά –όλως παραδόξως- πράττει τα αντίθετα από όσα δεσμεύεται προς την Ευρώπη.

Αν οι ευρωπαίοι ηγέτες (που αποδεικνύονται πλέον όχι μόνο ακατάλληλοι αλλά και επικίνδυνοι για τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών) επιθυμούσαν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις ό,ποιες απειλές (δημογραφικές και τρομοκρατικές) που εισάγονται από τις λαθρομεταναστευτικές ροές, θα είχαν αποφασίσει, ανακοινώσει και εφαρμόσει σειρά αυστηρότατων οικονομικών μέτρων κατά της Τουρκίας, η οποία συμβάλει στα μέγιστα στην δημιουργία των προσφυγικών πληθυσμών, αλλά και στην στήριξη των τζιχαντιστών (πολεμιστών) του Ισλαμικού Κράτους. Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν μία νέα μάζα, μίξη εθνοτήτων και λαών, που θα γίνει και το νέο μωσαϊκό των ευρωπαϊκών πληθυσμών, με αντάλλαγμα την αισθητή μείωση αντιδράσεων στην αφαίρεση πολιτικών, κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρώπης, όπως αυτή επιχειρείται να διαμορφωθεί στα πλαίσια που απαιτεί η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η Τουρκία παίζει τον ρόλο του διακινητή ανθρώπων (δουλέμπορος) που γεμίζει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες με νέα φτηνά εργατικά χέρια. Οι τζιχαντιστές παίζουν τον ρόλο του καταλύτη στη δημιουργία νέων ευάλωτων χωρών, με ηγεσίες που θα είναι χειραγωγούμενες και με ροπή στην διαφθορά, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνουν με σχετική άνεση τον ρόλο του τρομοκράτη και «μεγάλου εχθρού» που πρέπει να εξολοθρευτεί…!

Ένα πρώτο δείγμα της ευρωπαϊκής αντίληψης για τον ύποπτο έως και εγκληματικό ρόλο της Τουρκίας στα όσα συμβαίνουν, καταγράφεται σε άρθρο του Gerald Warner με τίτλο "Η Τουρκία είναι συνένοχη με την ISIS και ακατάλληλη για ένταξη στην ΕΕ", που αναρτήθηκε στην ειδησιογραφική ιστοσελίδα breitbart.com (παράρτημα Λονδίνου) και στο οποίο ο συντάκτης γράφει ότι τελικά η Τουρκία τράβηξε πίσω και δέχθηκε να αφήσει Κούρδους μαχητές να περάσουν από το έδαφός της από το Ιράκ στη Συρία για μάχες εναντίον των τσιχατιστών όμως προσθέτει όποιος φαντάζεται ότι αυτό αντιπροσωπεύει συνεργασία μιας Νατοϊκής χώρας για βοήθεια να καταπολεμηθεί το λεγόμενο ισλαμικό κράτος θα πρέπει να έχει παραισθήσεις.
Η νεο-οθωμανική Τουρκία πρόσκειται περισσότερο προς την ISIS παρά τη Δύση. Και αφού κάνει μια διεξοδική ανάλυση του πόσο η Τουρκία είναι οππορτιουνιστική και ισλαμική, αναφέρεται στον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Ντέβιντ Κάμερον και γράφει:
«Μία γεωπολιτική ιδιοφυία ήταν απτόητη από μια τέτοια νοοτροπία. Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ήταν πρωθυπουργός μόνο για τρείς μήνες όταν εγκαινίασε την προσωπική του σταυροφορία να φέρει μέσα στην ΕΕ την Τουρκία. Μιλώντας στην ΄Αγκυρα είπε : Είμαι εδώ για να εργαστώ για την συμμετοχή της Τουρκίας στην ΕΕ. Και να αγωνιστώ γι΄αυτήν. Ισχυρίστηκε ότι εκείνοι που έφερναν ένσταση σ΄αυτή τη κίνηση «εσκεμμένα δεν κατανοούσαν το Ισλάμ».
Ευχαριστούμε Ντέιβ. Αυτό έπρεπε να λεχθεί. Πολλοί από΄εμάς πρέπει να βγούμε έξω με τα χέρια ψηλά και να ομολογήσουμε ότι δεν κατανοήσαμε.

Και συνεχίζει το άρθρο απαντώντας στον Ντέιβιντ Κάμερον. «Δεν κατανοούμε γιατί η ISIS ενεργεί ατιμώρητα μέσα στη Τουρκία, δεν κατανοούμε γιατί ο Ερτογάν απαιτεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από περιοχές της ISIS όταν αυτή δεν έχει αεροπλάνα όταν τα πολεμικά αεροπλάνα είναι το κύριο όπλο των αντιπάλων της.
Ακόμα περισσότερο δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Τουρκία το 97% του εδάφους της οποίας είναι στη Ασία, πρέπει να ενωθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντιλαμβανόμαστε όμως γιατί το κόμμα UKIP πέρσι κάλεσε τον Ντέιβ να εγκαταλείψει την παράφρονα καμπάνια του να φέρει αυτή την αμφίβολη χώρα στην ΕΕ και να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες της να πλημμυρίσουν την Βρετανία.
Υπό το φως της πρόσφατης συμπεριφοράς της Τουρκίας είναι αναγκαίο να συζητηθεί και η συνεχιζόμενη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ».


Δεν πρόκειται για θέατρο παραλόγου, αλλά για θέατρο σκιών με εξυπηρέτηση συμφερόντων. Πρόκειται για δημιουργία συνθηκών ανασφάλειας που θα εξαναγκάσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς να παραχωρήσουν στα κράτη σημαντικό τμήμα των δικαιωμάτων τους, για να ζήσουν με λιγότερες ελευθερίες αλλά με σχετική ασφάλεια!!!

Εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες ήταν πραγματικοί ηγέτες, το Παρίσι δεν θα δεχόταν επίθεση, ούτε, φυσικά, θα απειλούνταν η Ευρώπη από οποιονδήποτε ισλαμιστικό τρομοκρατικό κίνδυνο. Αυτό που πρέπει να απαντηθεί άμεσα, δεν είναι το ποια θα είναι η αντίδραση της Ευρώπης (και ειδικά της Γαλλίας) στην βία που ασκείται κατά της Ευρώπης… Το ζητούμενο που οδηγείται η Ευρώπη και ποια θα είναι πλέον η μορφή της… Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είμαστε στα πρόθυρα ενός γενικευμένου, παγκοσμίου πολέμου, που ξεκινάει από τη Μέση Ανατολή. Είμαστε όμως απολύτως βέβαιοι πως οι υπεύθυνοι του χάους που απειλεί την Ευρώπη (και όχι μόνο), θα εμφανιστούν ως "στρατιώτες επιβολής του δικαίου", σκορπώντας προγραμματισμένο θάνατο σε πολύ μεγάλους αριθμούς...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου