Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

11 Νοε 2015

Τα κάγκελα βγήκαν, οι διαδηλωτές μπορούν να καταλαμβάνουν ελεύθερα τους δρόμους, οι γνωστοί (κεντρικά) - άγνωστοι (για τους πολλούς) ξανακάνουν ανενόχλητοι τις καταλήψεις τους, τα πανεπιστήμια ξαναγίνονται έρμαια των ολίγιστων και βάσεις εξορμήσεων, οι έγκλειστοι τρομοκράτες αλλάζουν ό,ποιον νόμο, υπουργό και διευθυντή αστυνομίας δεν τους γουστάρει και ο πρωθυπουργός τρίβει τα χέρια του ευχαριστημένος που κατάφερε να κάνει πράξη το «να μην είναι σε κάθε γωνία και οπλισμένος μπάτσος», όπως έχει πει στο παρελθόν.

Αλήθεια, τι χρειάζονται οι «οπλισμένοι μπάτσοι», όταν οι τρομοκράτες συνδιαλέγονται απευθείας με την «αριστερή» κυβέρνηση; Όταν μιλούν σαν σε κολλητό τους στον ειδικό σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος μάλιστα συνοδεύει τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε επίσκεψή του σε φυλακές;

Φτάσαμε στο σημείο οι καταγγελίες ενός πρώην υπουργού, να αντιμετωπίζονται από τους νυν ως «αστυνομικά μυθιστορήματα», να του επιτίθενται σαν να έθιξε τα ιερά και τα όσιά τους και ο πρωθυπουργός, που φέρεται να έχει ενημερωθεί 4 μήνες πριν, επιμένει να κάνει πως δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε, ακόμα και όταν ο κ. Πανούσης επανέρχεται και κατηγορεί ευθέως κυβερνητικά στελέχη για «περίεργες συμπτώσεις» σε θέσεις τους με εκείνες των «πυρήνων της φωτιάς»!

Δεν νοιώθει την ανάγκη ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τους υπουργούς του; Πως αφήνει να αιωρούνται τέτοιες κατηγορίες; Αισθάνεται εκτεθειμένος ή υπερήφανος, που συνοδός του κατά την επίσκεψή του στις φυλακές ήταν ο συνομιλητής των τρομοκρατών, Λάμπρου; Ήξερε ποιος είναι ο κύριος που τον συνοδεύει; Γιατί ο Γιάννης Πανούσης, προσωπική του επιλογή για το Προστασίας του Πολίτη, γιατί ξαφνικά παρουσιάζεται σχεδόν ως να πήρε μόνος του το υπουργείο, ισχυρίζεται ότι ήταν ήδη ενήμερος για την όλη υπόθεση. Και εν πάση περιπτώσει ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις για ένα τέτοιου μεγέθους ζήτημα.

Φανταστείτε τι θα είχε κάνει ο ίδιος και οι σύντροφοί του, εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, λίγους μήνες πριν… Πως θα είχαν ξεσηκωθεί οι συνιστώσες και πως θα ούρλιαζαν «κάτω η χούντα», πως τα τηλεπαράθυρα θα γέμιζαν από κατηγορίες για «παρακράτος» και «καθεστωτικές πρακτικές» και πως θα «κρέμαγαν» τους «προδότες» από Γουδή μέχρι Σύνταγμα…

Τώρα πιστεύουν, σωστά ίσως, πως είναι στο απυρόβλητο. Ακόμα… γιατί όπως λέει ο σοφός λαός μας: «ό,τι κάνει η γίδα στο πουρνάρι, το βρίσκει στο τομάρι»…

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Κυβέρνηση υπάλληλος των Τραπεζών
 • Περνάνε το Μεσοπρόθεσμο μαζί με τα προαπαιτούμενα
Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Η κοροϊδία της κυβέρνησης όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας συνεχίζεται. Από την στιγμή που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο τελευταίο Eurogroup ότι το θέμα των "κόκκινων δανείων" πρέπει να γίνει παράλληλα με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, το θέμα για την κατάσχεση έχει λήξει επισήμως. Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε συνέδεσε τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα πετώντας ως δόλωμα ότι απελευθερώνονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας 10 δις ευρώ για τις Τράπεζες προερχόμενα από το τελευταίο δάνειο που χρεώνονται οι Έλληνες. Αυτό δείχνει ότι το θέμα της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να έρθει άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή με την ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων. Ακόμη και η φίλη Γαλλία μέσω του υπουργού Σαπέν έπαιξε τον ρόλο του στηρίγματος στην άποψη Σόιμπλε ότι ισχυροποίηση τραπεζών και κατάσχεση κατοικιών πάει πακέτο με το Τρίτο Πακέτο Στήριξης.

Οι ελεγκτές των δανειστών ήδη βρίσκονται στην Αθήνα ανοίγοντας το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας σε βάθος χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο αφού πρώτα χάσουν την κατοικία τους όσοι είναι εκτός του νόμου λόγου συνολικής οφειλής του δανειολήπτη, του εισοδήματός τους και της αντικειμενικής αξίας, μετά έρχεται και η σειρά αυτών που προς το παρόν θα την γλυτώσουν που πληρούν τις προϋποθέσεις σήμερα. Ακόμα και το καθεστώς που επιτρέπει σε έναν δανειολήπτη να πληρώνει στην τράπεζα έναντι για το 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου η Τρόικα απαιτεί να καταργηθεί. Η έκπληξη θα είναι ότι εφόσον θα μπορούν οι τράπεζες να κατάσχουν σπίτια για οφειλές οποιοδήποτε ποσού τι θα κάνουν οι υπηρεσίες του Κράτους όταν οι οφειλές των Ελλήνων προς το δημόσιο δεν θα μπορούν να καλύπτονται από τους φορολογούμενους εφόσον οι φόροι θα ανεβαίνουν σταθερά προς τα πάνω λόγω των προαπαιτούμενων ενώ η ανάπτυξη και παραγωγή θα πέφτουν συνεχώς προς τα κάτω.

Ο υπουργοί των Τραπεζών

Ο κ.Τσακαλώτος δεν έκανε καμία απολύτως διαπραγμάτευση στο Eurogroup αντιθέτως έπαιξε τον ρόλο του εκπροσώπου των ελληνικών τραπεζών και όχι των πολιτών. Η απίστευτη δήλωσή του ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές - υπουργοί "είναι θύματα της επιτυχίας τους" αφού κατάφεραν να κάνουν νωρίτερα του χρονοδιαγράμματος την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έτσι αναπόφευκτα ήρθαν γρήγορα τα μέτρα που αφορούν στην πρώτη κατοικία των Ελλήνων δείχνει ότι τελικά η αριστερή κυβέρνηση από την ώρα που εξήγγειλε το περίφημο δημοψήφισμα (που έφερε τα capital controls) μέχρι και σήμερα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανεβάζει τις Τράπεζες στην επιφάνεια και να βυθίζει τον ελληνικό λαό στον πάτο.

Κανένα μέτρο υπέρ των πολιτών δεν έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά τολμούν να υποστηρίζουν ότι μέτρο ανάπτυξης της χώρας θα είναι η περιβόητη ελάφρυνση του χρέους. Δεν πρόκειται βέβαια για καμία ελάφρυνση παρά για μία επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων ενώ οι προεκλογικές εξαγγελίες περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μπήκαν στο συρτάρι εφόσον ο επικεφαλής του ESM τελεσίδικα ανακοίνωσε ότι για τα επόμενα 10 χρόνια το χρέος είναι βιώσιμο (μπορούν να "αρμέγουν" κανονικά τις δόσεις μέσω απάνθρωπης φορολογίας) και ότι το θέμα του κουρέματος των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους "κοράκια" δεν μπαίνει καν προς συζήτηση.

Σαν να μην έφτανε όλη αυτή η δουλοπρέπεια των αριστερών προς τις Τράπεζες, ο κ. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι δεν θα πουληθούν σε ξένα funts "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια αλλά θα γίνει αναδιάρθρωση αυτών των δανείων. Υπό μία προϋπόθεση όμως ότι όσοι επιχειρηματίες καταφέρουν να μην αγοραστούν από την μαφία των funts θα πρέπει να βάζουν νέους μετόχους στις επιχειρήσεις τους ή να κάνουν τζίρο έτσι ώστε να μπαίνει νέο χρήμα στην αγορά και βέβαια στις τράπεζες! Με τον τζίρο στον πάτο, με χρέη σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με χρέη σε προμηθευτές και στην ΔΕΗ, ο κ. Δραγασάκης περιμένει ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θα βγάζουν λεφτά για να κινούν το τραπεζικό σύστημα.

Αστειότητες, όταν ο ίδιος ο υπουργός αυτοακυρώνεται λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει παγκόσμιο ρεκόρ στα "κόκκινα δάνεια" και ότι οι κακομοίρες οι τράπεζες έχασαν 120 δις ευρώ από καταθέσεις! Βέβαια ο κ. Δραγασάκης ως αριστεροφιλελεύθερος δεν βλέπει πραγματική οικονομία πουθενά αλλού παρά μόνο μέσω των Τραπεζών και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι αφού σωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες μετά θα φτιάξουν και μία Αναπτυξιακή Τράπεζα συνεταιριστικού χαρακτήρα, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από την ΕΚΤ, η οποία θα δανείζει Έλληνες για να φτιάξουν επιχειρήσεις!

Ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς τριών χρόνων

Η ολοκλήρωση της ψήφισης του πρώτου και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων δεν είναι μία απλή υπόθεση διότι ό,τι θα βγει από την ψηφοφορία της Βουλής θα υπογράφει άμεσα και τον προϋπολογισμό του Μεσοπρόθεσμου 2016-2019 ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός για αυτά τα έτη θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα μέτρα του προϋπολογισμού του Μεσοπρόθεσμου. Η πορεία λοιπόν για την Ελλάδα είναι μη αναστρέψιμη όταν ψηφιστούν τα μέτρα για μείωση συντάξεων, άμεση κατάσχεση του 50% των σπιτιών για όσους έχουν "κόκκινα δάνεια" και έμμεση για το υπόλοιπο 50%. Ο κύριος Τσακαλώτος δουλεύει ασταμάτητα υπέρ των τραπεζών οι οποίες όλο αυτό το διάστημα πουλάνε όλα τα υποκαταστήματά τους σε Βαλκάνια και Μεσόγειο σηκώνοντας χρήμα από όλες τις πλευρές.

Μέχρι το τέλος του 2019 οποιαδήποτε κυβέρνηση και να πάρει την εξουσία με την ψήφιση αυτών των προαπαιτούμενων που είναι συνδυασμένα με το Μεσοπρόθεσμο, οι Έλληνες είναι ένας λαός δικασμένος, καταδικασμένος και εκτελεσμένος από τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους. Η μεγαλύτερη αδικία όμως για τον λαό είναι ότι πληρώνουν και θα πληρώνουν μισθούς υπουργών και βουλευτών ενώ αποδείχθηκαν οι καλύτεροι μάνατζερς των τραπεζών παγκοσμίως. Κατάφεραν να κατασχέσουν μία ολόκληρη χώρα.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νικόλαος Α. Μπινιάρης

Πολλοί αναλυτές διεθνών σχέσεων, όπως και οικονομολόγοι, τα τελευταία δέκα χρόνια έθεσαν θέμα γερμανικής ηγεσίας στην Ευρώπη, ως το Δ΄ Ράιχ, όπως και την απειλητική εμφάνιση μιας γερμανικής Ευρώπης.

Η Γερμανία με μια σταθερή οικονομική άνοδο, με μια εύρυθμη πολιτική κατάσταση και με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη έμοιαζε ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο και ήξερε και μπορούσε να επιτύχει τους στόχους του.

Αυτό που είχαν βέβαια ξεχάσει οι αναλυτές και ειδικοί ήταν η Ιστορία της Γερμανίας. Βέβαια για την απρονοησία αυτή υπάρχει δικαιολογία.

Μετά την αναγνώριση της άρνησης των μεγάλων διηγήσεων και της αποδοχής σχεδόν αμαχητί της θέσης πως ο άνθρωπος μπορεί να αναπεριγράφει μόνος του κατά βούληση τον εαυτό του και την Ιστορία ήταν επόμενο οι αποδομητές των κειμένων, της Ιστορίας και των μύθων να θεωρήσουν πως και η Γερμανία μπορούσε να ξεφύγει από το παρελθόν της και να γράψει μια καινούργια διήγηση.

Με την οικονομική κρίση το έκανε με τον δικό της τρόπο περισώζοντας τη ζώνη του ευρώ.

Το έκανε όμως μέσα από την προοπτική της γερμανικής αντίληψης της οικονομίας και της ασφυκτικής πίεσης χωρών όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία για να επανέλθουν στο ενάρετο μονοπάτι της γερμανικής σχολής.

Βέβαια αυτή η πολιτική πέτυχε να βγει στην επιφάνεια η θεωρία του Δ΄ Ράιχ και της γερμανικής Ευρώπης, της παντοδυναμίας μιας γερμανικής μονολιθικής νοοτροπίας.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη θετική προσπάθειά της να επιβάλει κανόνες αλλαγής στο ζήτημα της ενέργειας, καταργώντας τα πυρηνικά της εργοστάσια.

Η Γερμανία υπήρξε η κινητήρια δύναμη για την εξάπλωση ανεμογεννητριών, πάνελ ηλιακής ενέργειας και βιοκαυσίμων. Υποστήριξε ενεργά τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Και εξαίφνης, δύο χρόνια πριν, ο Γερμανός υπΕξ βρέθηκε στη πλατεία Μεϊντάν της Ουκρανίας συντροφιά με τους αντιρώσους διαδηλωτές.

Και, ω του θαύματος, στις διεθνείς σχέσεις, μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας και τα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία, η Γερμανία πρωτοστάτησε στην επιβολή εμπάργκο στη Ρωσία και η κ. Μέρκελ έβγαλε πύρινους λόγους κατά του Πούτιν, τον οποίον κατηγόρησε για τρελό και εκτός πραγματικότητας!

Η Γερμανία λοιπόν έχοντας μια οικονομία, η οποία ξεπέρασε κάθε άλλη στην Ευρώπη και επιβάλλοντας κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας σε χώρες οι οποίες, για να λέμε την αλήθεια, ήταν πτωχευμένες, εμφανίστηκε στο διεθνές προσκήνιο ως μετέχουσα ενεργά στις διεθνείς εξελίξεις, εγείροντας το ζήτημα της Ρωσίας σε σχέση με την Ε.Ε. και διαφωνώντας ακόμη και με τις ΗΠΑ για θέματα λιτότητας ή ποσοτικής χαλάρωσης.

Μέσα σε ένα διάστημα λίγων ετών φάνηκε πως η Γερμανία βρισκόταν στο παγκόσμιο προσκήνιο ως μια μεγάλη δύναμη, η οποία θα διαμόρφωνε σε κάποια σημεία την Ιστορία.

Αλλά από τον περασμένο Αύγουστο τα πράγματα άλλαξαν με την ξαφνική μεταστροφή της κ. Μέρκελ για τους πρόσφυγες από τη Μ. Ανατολή μέσω Τουρκίας προς την ίδια τη Γερμανία.

Εκείνη η απόφαση ήταν η ριζική στροφή της Γερμανίας προς την πλέον ανθρωπιστική πλευρά της Ιστορίας της.

Η πολιτική ανοιχτών θυρών άρχισε να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην κοινή γνώμη, η οποία εμπιστεύονταν τη μαμά Μέρκελ ως μια πολιτικό με κοινή λογική και πραγματιστικούς στόχους.

Οι φωνές εναντίον της πληθαίνουν και μέσα στο κόμμα της με αναλύσεις οι οποίες αποφαίνονται πως «η καγκελάριος έχει ψυχολογικό πρόβλημα ως κόρη Λουθηρανού πάστορα».

Αφήνοντας το ζήτημα της αντιπαράθεσης με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης πάνω στο προσφυγικό, στον οικονομικό τομέα, το πρόγραμμα Σόιμπλε για πλεόνασμα στον επόμενο προϋπολογισμό πλέον ακυρώνεται λόγω του κόστους διαχείρισης των προσφύγων.

Η Γερμανία έχει εμπλακεί στο ζήτημα της Συρίας, στο οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά να παρακαλεί την Τουρκία να συγκρατήσει το προσφυγικό κύμα.

Βρέθηκε δε μπροστά στη ρωσική επέμβαση στη Συρία, έχοντας ήδη επιβάλει εμπάργκο στην αρκούδα. Και έτσι φτάσαμε στο σουρεαλιστικό σημείο να ζητά η Μέρκελ να πιέσει η Κίνα τη Ρωσία για λύση στη Συρία.

Κατ’ αρχάς το πρόβλημα της Γερμανίας γίνεται εσωτερικό.
Θα επιβιώσει η κοινωνική συνοχή και πολιτική σταθερότητά της;

Αν στις προσεχείς εκλογές αριστερά και δεξιά κόμματα, ευρωσκεπτιστικά και ακραία, αυξήσουν τα ποσοστά τους και υπάρξουν συγκρούσεις με τους πρόσφυγες πώς θα λειτουργήσει η γερμανική πολιτική εσωτερικά;

Από την άλλη πλευρά, αν η Γερμανία επιδείξει εσωτερική αστάθεια, τι θα σημάνει αυτό για την υπόλοιπη Ευρώπη;

Πώς θα αντιδράσει η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία;

Η αποσταθεροποίηση της Γερμανίας θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση την υπόλοιπη Ευρώπη με αρνητικά αποτελέσματα για την Ε.Ε. και το ευρώ.

Η Γερμανία, μια μικρή χώρα σε έκταση, δίχως πλουτοπαραγωγικούς πόρους, σε σχέση με παίκτες όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδίες και το ανελέητο παιχνίδι του ισλαμικού κόσμου, έκανε ακριβώς αυτό το οποίο είχε κάνει πάντα στην Ιστορία της.

Είχε απλώσει τα πόδια της πέρα από το πάπλωμά της θεωρώντας πως οι κάποιες αρετές της της έδιναν τη δυνατότητα να παίξει τον ρόλο της μεγάλης δύναμης.

Και οι επιπτώσεις υπήρξαν πάντα καταστροφικές και για την ίδια και για την Ευρώπη.


Πηγή efsynΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, έκανε λόγο για “ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική”, σε δήλωσή του μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πανούσης αφήνει αιχμές για τους δύο υπουργούς λέγοντας οτι “δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;)”.

Τονίζει, δε, ότι “αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον” του “και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά” του.

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι τον είχε προειδοποιήσει πως “ή θ’ απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των “Άριστερών του τίποτα….” ή θα χαθεί μαζί τους”.

“Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις”, αναφέρει.

Ολόκληρη η δήλωση του Πανούση:

“Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες.

Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν “γιατί πήγες τώρα” και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’ αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου. Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου.

Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’ απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των “Άριστερών του τίποτα…” ή θα χαθεί μαζί τους. Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1: Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2: Δεν αισθάνομαι μόνος σ’ αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)

Καθηγητής Γιάννης Πανούσης”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, ως η κατά το Σύνταγμα ηγεσία του κράτους, αφού χρεοκόπησε το ίδιο το κράτος επί του οποίου ηγείται, τώρα προσπαθεί να χρεοκοπήσει και την κοινωνία, την οποία μέχρι τώρα είχε στο περιθώριο, αρκεί να παραμείνει το ίδιο γαντζωμένο στην εξουσία.

Όπως είναι φυσικό, αναγκαστικά και η κοινωνία, κάποια στιγμή θα συνέλθει από τον προπαγανδιστικό λήθαργο, στον οποίο την έχει σπρώξει το πολιτικό σύστημα και θα αντιδράσει. Τότε θα θα στραφεί εναντίον του πολιτικού συστήματος και να ζητήσει την αλλαγή του.

Έτσι κι αλλιώς, η αλλαγή του απόλυτα υπεύθυνου για τη χρεοκοπία πολιτικού συστήματος (θεσμών και προσώπων), είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, αφενός της σωτηρίας του ελληνικού λαού και του έθνους, αφετέρου της μετατροπής του 21ου αιώνα, από αιώνα εξαφάνισης του ελληνικού έθνους, σε νέο Χρυσό Αιώνα για την Ελλάδα.

Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε, διαφορετικά θα εξαφανιστούμε...

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Σάκη Μουμτζή

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Δεν έχει διδαχθεί από τα προήγουμενα παθήματα παρόμοιας συμπεριφοράς. Στην πρώτη περίπτωση ήρθε το «χαράτσι» στα ακίνητα, στη δεύτερη το αριστερό μνημόνιο.

Η λέξη «διαπραγματεύση» δηλώνει πως για να επιτευχθεί συμφωνία τα δύο μέρη προβαίνουν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Για να κερδίσουν κάτι, προσφέρουν κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση ένα καλό ερώτημα είναι τι θα προσφέρει η ελληνική πλευρά για να πετύχει μία απόφαση για τους πλειστηριασμούς, για τα «κόκκινα» δάνεια και τις 100 δόσεις, που να μην την εκθέτει στο εγχώριο ακροατήριο. Τι της έχει απομείνει, ώστε να το παραχωρήσει σε αντάλλαγμα στην υποχώρηση των εταίρων μας στις παραπάνω εκκρεμότητες.

Μάλλον η ελληνική κυβέρνηση όταν αναφέρεται στην πολιτική διαπραγμάτευση εννοεί την προσχώρηση των εταίρων στις θέσεις της. Η άποψη αυτή στηρίζεται στην αντίληψη που διακατέχει τους κυβερνώντες πως μετά από αυτούς είναι το χάος. Κάτι που το έχουν αντιληφθεί -κατά το σκεπτικό τους- οι δανειστές μας και εξ αυτού του λόγου θα κάνουν δεκτές τις ελληνικές θέσεις.

Δεν τους περνά από το μυαλό πως η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων έχει κουραστεί με τα καμώματα τους και περιμένει τη στιγμή που θα κάνουν το μοιραίο λάθος ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή το καλοκαίρι. Η πενταετής έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Και μπορεί αυτήν τη φορά να μην επέμβει σωτήρια το αμερικανικό ιππικό.

Το ζητούμενο βέβαια σε όλα αυτά είναι τι γίνεται στο εσωτερικό μέτωπο. Πώς τα μνημονιακά προαπαιτούμενα συναρθώνονται στην οικονομία της χώρας και πώς επιδρούν σε αυτήν. Γιατί τελικά όλο αυτό το σκηνικό αποβλέπει στην έξοδο από την κρίση. Έτσι, π.χ., αντί να δούμε τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ακούσαμε για τις αυξήσεις που θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2016. Σα να ζουν οι υπουργοί σε άλλη χώρα.

Και αυτό ακριβώς είναι ένα από τα προβλήματα: Η ιδεοληπτική προσέγγιση της πραγματικότητας σε συνδυασμό με τη βουλιμική διάθεση νομής της εξουσίας. Είναι ένας συνδυασμός που καταστρέφει όλες τις δομές και τους θεσμούς πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η προσδοκώμενη ανάπτυξη και η αντικατάσταση τους με δομές και θεσμούς που υπηρετούν την άλωση της κρατικής μηχανής. Συνεπώς, οποιαδήποτε κατάληξη κι αν έχει η διαπραγμάτευση, τα εργαλεία με τα οποία αναλύει την ελληνική κοινωνία η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνακόλουθες πολιτικές της οδηγούν στην επιδείνωση της κρίσης.

Αν η έκφραση «το μεγαλύτερο σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει» αποδίδει την ενδιάθετη αισιοδοξία που διακατέχει την ανθρώπινη φύση, η σημερινή ελληνική πραγματικότητα μάλλον τείνει να ανατρέψει το νόημα αυτής της έκφρασης.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι αποτυχίες της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης έχουν κάνει την Ελλάδα τον πιο αδύναμο κρίκο της Ευρώπης. Καταστροφικές και μη βιώσιμες προσεγγίσεις απειλούν την ελεύθερη μετακίνηση και το ευρώ, ενώ η χώρα είναι στην πρώτη γραμμή και των δύο.

Περισσότεροι πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη τον περασμένο μήνα απ' ό,τι ολόκληρο το 2014. Η πλειοψηφία αυτών έφτασαν στην Ελλάδα, αλλά πολλά ακόμη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επηρεαστεί και τώρα επανεξετάζουν τις πολιτικές των ανοικτών συνόρων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Αθήνα συνεχίζει να παλεύει με τους όρους της τελευταίας της διάσωσης, ένα πρόγραμμα που δεν έχει ικανοποιήσει ούτε την Ελλάδα ούτε τους πιστωτές της. Τα δύο μεγαλύτερα κατορθώματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης -η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και το κοινό νόμισμα- αυτή τη στιγμή απειλούνται, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και των δύο.

Όπως τονίζει δημοσίευμα της εφημερίδας, όσοι ασκούν κριτική μπορούν να σημειώσουν πολλά πράγματα στα οποία η Ελλάδα δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά στην οικονομία της: αλόγιστες δαπάνες, διαφθορά, χαλαρή στάση απέναντι στην είσπραξη φόρων, απροθυμία των κυβερνήσεων να προχωρήσουν πέραν της λιτότητας και σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, τα ελαττώματα της ελληνικής πολιτικής δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και τη «μυωπία» μεμονωμένων κρατών-μελών. Η αντίσταση της ευρωζώνης σε μία αναδιάρθρωση χρέους τον Μάιο του 2010 διασφάλισε τη σίγουρη αποτυχία του πρώτου προγράμματος της Ελλάδας, το οποίο οδήγησε σε τεράστιες δυσκολίες χωρίς αποτέλεσμα, στην ύφεση που επέφερε την άνοδο -εκτός του ΣΥΡΙΖΑ- «σκοτεινών» δυνάμεων όπως η Χρυσή Αυγή και τελικά στη λαϊκή αντίδραση και το 61% του «Όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Εντούτοις, ακόμη και έπειτα από όλ' αυτά, το τρίτο πρόγραμμα παραμένει πιστό στις παλιές συνταγές της οικονομικά καταστροφικής και πολιτικά μη βιώσιμης δημοσιονομικής σύσφιξης. Η εφημερίδα τονίζει πως αν η ΕΕ επιμείνει σε αυτή την προσέγγιση, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη από μία σειρά χωρών που θα αποχωρήσουν από μια νομισματική ένωση που έχει λίγα να προσφέρει στα πιο αδύναμα μέλη της.

Στο προσφυγικό ζήτημα, η ίδια προθυμία να πέσει το βάρος «χαλασμένων» συστημάτων στους ώμους των πιο αδύναμων έχει αφήσει την Ελλάδα -που δεν μπορεί να οικοδομήσει τείχος στο Αιγαίο- σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση και καταστρέφει αποτελεσματικά την αντίληψη της ελεύθερης μετακίνησης πληθυσμών στα όρια της ΕΕ.

Όπως καταλήγει το δημοσίευμα, η Ελλάδα αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο της Ευρώπης από πολλές απόψεις. Αν η ΕΕ δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που απειλούν τα δύο σημαντικότερα κατορθώματά της, αυτό θα οφείλεται στο γεγονός πως δεν ήταν ικανή να προσφέρει πανευρωπαϊκές λύσεις στα πανευρωπαϊκά προβλήματά της.

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όσοι δεν καταλαβαίνουν τί υπάρχει πίσω από τις καταγγελίες Πανούση, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
 • Το ότι είναι στενές οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το «Κράτος των Εξαρχείων» ίσως μόνον οι πέτρες να το αγνοούν.
 • Το ότι αυτό το δυσώδες «Κράτος» κυβερνά την χώρα και ελέγχει την εκπαίδευσή της το επιβεβαιώνουν μυριάδες γεγονότα και πραγματικότητες.
 • Το ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει την πολιτική κάλυψη του «Κράτους των Εξαρχείων» μόνον κάποιοι αφελείς το αμφισβητούν.
 • Το ότι το «Κράτος των Εξαρχείων» έχει αρθρώσεις στους πάμπλουτους γόνους μιας εξευτελισμένης αστικής τάξης, το έχουμε κατ’ επανάληψη διαπιστώσει.
 • Το ότι το «Κράτος των Εξαρχείων» διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με Ιταλούς και Βαλκάνιους αναρχο-μαφιόζους, το μάθαμε τον Δεκέμβριο του 2008.
 • Τέλος, το ότι μονοκούκι το «Κράτος των Εξαρχείων» ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και κρατά για καλά τον Αλέξη Τσίπρα και τους περί αυτόν ανθρώπους, ο αγαπητός Γιάννης Ρουμπάτης το γνωρίζει καλύτερα από εμάς.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι αντιδράσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στις γενναίες καταγγελίες του Γιάννη Πανούση κάνουν την πραγματικότητά μας ηλίου φαεινότερη.
Μας αποκαλύπτουν ποιος είναι ο βαθμός εξαρτήσεως της κυβέρνησης από το «Κράτος των Εξαρχείων» και πιθανότατα μας προετοιμάζουν για τα μέλλοντα να συμβούν σε λίγες ημέρες ή προς Δεκέμβριο μήνα…

Η κυβέρνηση έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Γνωρίζει ότι, για να κρατηθεί στην εξουσία, αντιπολιτεύσεως μη υπαρχούσης, πρέπει αν διατηρήσει κάποια στοιχειώδη λαϊκά ερείσματα. Κατά κύριο δε λόγο, πρέπει να διατηρήσει την παραδοσιακή λαϊκή της βάση, ήτοι αυτό το 4% που για αρκετό καιρό επέτρεπε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι παρόν στο Κοινοβούλιο.
Αν αυτό το 4% χαθεί, τότε το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα θα γίνει φτερό στον άνεμο.

Ο πρωθυπουργός και οι περί αυτόν πολιτικοί ειδήμονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι τριάντα ποσοστιαίες μονάδες που προστέθηκαν στο 4% και έδωσαν την ευκαιρία στον σημερινό πρωθυπουργό να κυβερνά μία πτωχευμένη χώρα, είναι ευκαιριακές και σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από τον χώρο του ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ –το οποίο στην σημερινή κυβέρνηση εκπροσωπείται και από 15 πολιτευτές του.

Όμως, αυτή η μάζα ψηφοφόρων είναι ευκαιριακή, καιροσκοπική και σε υπερθετικό βαθμό κυνική. Στην ουσία, είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ενός πολιτικού που ίδρυσε ένα «χαρισματικό κόμμα», όπως γράφει και ο κ. Τάκης Παππάς, με βάση την φιλοσοφία του «αρχηγικού συγκεντρωτισμού» ως εργαλείου ανόδου και παραμονής στην εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, μετά το 1981 και όταν τα στελέχη του κατέλαβαν κυριολεκτικά το κράτος, άρχισαν οι συγκρούσεις μεταξύ «μεταρρυθμιστών» και λαϊκιστών –με τους τελευταίους σήμερα να έχουν όλοι μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό σημαίνει ότι η λαϊκή βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά ρευστή και στην σημερινή φάση κινείται πολιτικά με αμιγώς καιροσκοπικά κριτήρια.

Υπό αυτή την οπτική γωνία, μείζον πρόβλημα για τον κ. Αλέξη Τσίπρα δεν είναι η συνέπεια στην εκτέλεση του μνημονίου που έχει υπογράψει, αλλά το πώς θα κρατήσει την λαϊκή του βάση εν μέσω σκληρών μνημονιακών υποχρεώσεων.
Σοβαρότατο, επίσης, πρόβλημα για τον πρωθυπουργό είναι η πιστότητα προς το πρόσωπό του, του 4% που τού επέτρεψε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανόδου στη εξουσία.
Αυτό το 4% συνιστά την ταξική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και, με βάση μία υπεραπλουστευμένη μαρξιστική λογική, ο κύριος πρωθυπουργός σε καμμία περίπτωση δεν θέλει να το απωλέσει.

Ωστόσο, για να το κρατήσει, είναι ανάγκη να το μετατρέψει από κυβέρνηση σε εξουσία. Και η μετατροπή αυτή αποτελεί σήμερα μέγα ζητούμενο, από κάθε άποψη.
Πιθανότατα δε, η αντιπολίτευση να μην συνειδητοποιεί στο βάθος που θα έπρεπε αυτή την λογική της συριζαϊκής διακυβερνήσεως. Στην παρούσα τριτομνημονιακή φάση, η άλωση της εξουσίας είναι τόσο ζωτική για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν και για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981.
Με μία σημαντική διαφορά, όμως. Παρά την αποχώρηση της σταλινογενούς πτέρυγάς του, το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα παραμένει μαρξιστοκρατούμενο και θεωρεί την ταξική πάλη κινητήρια δύναμη της πολιτικής του. Πολλά στελέχη του, έτσι, έχουν συγκεκριμένες κοινωνικές στοχεύσεις και ποσώς ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της χώρας –στο μέτρο που η τελευταία δεν τελεί υπό την αιγίδα των στρωμάτων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται, συνεπώς, μπροστά σε σοβαρά διλήμματα και για την ώρα δείχνει να αμφιταλαντεύεται στις επιλογές της. Προσπαθεί να ελέγξει κράτος, επιχειρήσεις και μέσα μαζικής επικοινωνίας, αλλά υπό αυστηρές μνημονιακές υποχρεώσεις που επιβάλλουν την απελευθέρωσή τους.

Τί μέλλει λοιπόν γενέσθαι; Αναλυτές που γνωρίζουν την μαρξιστική σκέψη, όπως ο συγγραφέας κ. Σάκης Μουμτζής, υποστηρίζουν ότι «ο έλεγχος των μηχανισμών του κράτους και η απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ, σε αυτή την φάση μάλλον δεν δημιουργούν κινδύνους για την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος, λόγω αυτού ακριβώς του διπλού ελέγχου, να διαμορφωθεί μία πλειοψηφία που θα αμφισβητήσει πάνω στην συγκρουσιακή κινηματική πρακτική τους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Πρόκειται για το περίφημο 4% που προαναφέραμε. Έτσι, συνεχίζει ο κ. Μουμτζής, χωρίς αμφιβολία το σκηνικό γίνεται αρκετά πιο σκοτεινό, αν λάβουμε υπ’ όψη τις αποκαλύψεις που κάνουν τα ίδια τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις επαφές που έκαναν με την Βενεζουέλα, το Ιράν και την Ρωσία, για την σύναψη δανείου 5 δισεκατ. ευρώ με στόχο την έξοδο από το ευρώ.
Πολύ απλό, στο ευρώ παραμείναμε γιατί κανένας δεν τους δάνεισε.
Είναι προφανές πως, αν η διεθνής συγκυρία μεταβληθεί, το θέμα μπορεί να επανέλθει, γιατί η παραμονή στην ευρωζώνη, όπως αποδείχτηκε, δεν είναι αποτέλεσμα στρατηγικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά των συγκεκριμένων περιστάσεων.

Τίθενται έτσι πολλά και κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία θα γίνονται εξόχως πιεστικά όσο θα προχωρά η μνημονιακή δέσμευση της χώρας.
 • Πού θα καταλήξουν όλες αυτές οι κινήσεις ελέγχου της οικονομικής και κοινωνικής ζωής;
 • Υπό ποιες προϋποθέσεις ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει την μονιμοποίηση της παραμονής του στην εξουσία;
 • Μήπως πραγματοποιεί τακτικούς ελιγμούς για να προετοιμάσει καλύτερα την οριστική ρήξη με τους εταίρους;
Όλα είναι πιθανά, γι αυτό και το μέλλον προβάλλει πλήρως αβέβαιο.

Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος
Πηγή ΓιαννιώτηςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Πώς και με ποια επιχειρήματα συνεχίζει να πιέζει η ΕΕ την Ελλάδα για τις κοινές περιπολίες
 • Η κάθετη άρνηση του πρωθυπουργού και τα επιχειρήματα που θα προβάλουν οι Βρυξέλλες για να την αντιμετωπίσουν
 • Ο ρόλος της Τουρκίας στο βρώμικο σχέδιο συγκυριαρχίας στο Αιγαίο
Γράφει η Αγγελική Παπαμιλτιάδου

Πιέσεις αναμένεται να δεχθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Μάλτας ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς έγγραφο-φωτιά που έχει στην κατοχή του το Euro2day.gr αναφέρει ξεκάθαρα ότι η λογική των κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε αλλά παραμένει θέση κάποιων Ευρωπαίων.

Το έγγραφο αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ΕΕ θεωρεί την Τουρκία ως τον κρίσιμο κρίκο στην επίλυση του προσφυγικού, ότι είναι έτοιμη να της δώσει πολιτικά ανταλλάγματα ακόμα και μόνο με την υπόσχεση (και όχι υλοποίηση) της μεταφοράς προσφύγων πίσω στην Τουρκία.

Το έγγραφο, που έχει ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, δόθηκε στις αντιπροσωπείες ορισμένων χωρών-μελών της ΕΕ (όχι όλων) ως οδηγία για το τι στάση επικρατεί αυτή τη στιγμή σε σχέση με την Τουρκία αλλά και τι ενδέχεται να ζητήσει η ελληνική πλευρά.

Αναφέρει τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας ίσως να θελήσει να εξηγήσει πού βρίσκεται η χώρα του, να υπογραμμίσει την πρόοδο που έγινε επί του εδάφους της. Συστήνουμε να είστε υποστηρικτικοί μεν, όμως να συνεχίσετε να πιέζετε σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία παραθέτουμε πιο κάτω».

Το εμπιστευτικό έγγραφο αναφέρει στην παράγραφο που αφορά την Τουρκία:

* «Η Ελλάδα θεωρεί ότι η Τουρκία είναι κυρίως υπεύθυνη για την μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των προσφύγων που φθάνουν στις ανατολικές της ακτές του Αιγαίου. Γι' αυτό τον λόγο η Ελλάδα συνεχώς επιμένει ότι μια σκληρή στάση πρέπει να ληφθεί όσον αφορά στην Τουρκία και ότι δεν πρέπει να δοθούν από πλευράς ΕΕ "δώρα" προς την Άγκυρα ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια στο προσφυγικό.

Η ελληνική προσέγγιση, που αγνοεί το τεράστιο ανθρωπιστικό βάρος που επωμίζεται η Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην είναι συνεργάσιμη στη Σύνοδο Κορυφής (για το μεταναστευτικό), όπου συζητήθηκε το action plan ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες».

Πιο κάτω η θέση της Ευρώπης και η ευνοϊκή μεταχείριση προς την Τουρκία, που αναμένεται να μετουσιωθεί και σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, λέει μεταξύ άλλων: «Η θέση μας είναι ότι η Τουρκία δεν στέλνει συνειδητά και σκοπίμως πρόσφυγες μέσω Ελλάδας, όπως η Ελλάδα κάνει στη FYROM».

* «Στις επόμενες εβδομάδες θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Ελλάδας με δύο τρόπους:

1. Κάποια από τα κεφάλαια ένταξης της Τουρκίας της ΕΕ που θα ανοίξουν πρέπει να γίνουν με ομοφωνία.

2. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την είσοδο των μεταναστών πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της ακτοφυλακής της Ελλάδας και της Τουρκίας. Την Παρασκευή ο ελληνικός Τύπος κάλυψε εκτενώς τα σχόλια του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα 10 χιλιόμετρα στο Αιγαίο.

Σαφώς αυτά είναι πολύ ευαίσθητα θέματα για την ελληνική εσωτερική πολιτική. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιθανώς να ζητήσει να είναι πιο ενημερωμένος και να εμπλέκεται ενεργότερα στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την Τουρκία, με μορφή προ-ενημέρωσης (pre-consultation).

Επίσης, ίσως εκφράσει επιφυλάξεις για τη Σύνοδο στη Μάλτα καθώς και για την ιδέα να πραγματοποιηθεί Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας: από τη δική του τη σκοπιά έχουν γίνει αρκετές Σύνοδοι τελευταία και το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

Το έγγραφο καταλήγει με τη σύσταση για τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ προς τη χώρα μας.

1. «Πρέπει να επιμείνουμε σε δύο σημεία: Ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει από το Action Plan της ΕΕ - Τουρκίας για τους πρόσφυγες και να υποστηρίξουμε ότι έτσι θα αποσυμπιεστούν τα σύνορά της.

2. Η Τουρκία δεν πρόκειται να δράσει απλά γιατί της το ζητήσαμε και γιατί αναγνωρίζουμε το βάρος που επωμίζεται. Θα πρέπει να τη βοηθήσουμε και να εμπλακούμε με την Τουρκία και σε πολιτικό επίπεδο.

3. Να μεταφέρουμε όμως και στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα λάβει «δώρα» η Τουρκία και ότι η εφαρμογή του Action Plan θα γίνει βήμα βήμα. Να πούμε ότι στα καίρια ζητήματα όπως η απελευθέρωση της βίζας και το άνοιγμα των κεφαλαίων ένταξης θα γίνει μόλις λάβουμε δεσμεύσεις από την Άγκυρα για την επιστροφή προσφύγων.

4. Να αναδείξουμε τον πνιγμό προσφύγων ως το νούμερο ένα πρόβλημα, για να προβάλουμε τη στάση μας για κοινή ακτοφυλακή Ελλάδας - Τουρκίας και να πούμε ότι εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχουν κενά τα οποία θα εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι με τραγικές συνέπειες.

5. Να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν εδαφικές διαφορές ακόμα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και να ζητήσουμε από τον κ. Τσίπρα να μας πει αν θα είναι πιο άνετος, εάν οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο γίνουν με τη Frontex να παίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο.

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ιωάννη Μιχαλέτου
Πηγή RIMSE


Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των Ελληνικών ΜΜΕ η οργάνωση "One Nation" δρα στη χώρα και συγκεκριμένα στη Λέσβο με αφορμή τη έλευση των προσφύγων. Μάλιστα λαμβάνει μέρος - και παρανόμως-σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πέρα πλέον όλων των άλλων που έχουν λεχθεί για γραφτεί, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Η οργάνωση αυτή είναι συνεργαζόμενη με την "Al-Fatiha Global"η οποία ερευνάται από την Βρετανική δικαιοσύνη για εμπλοκή στην τρομοκρατία στη Συρία. Έχει βρεθεί φωτογραφικό υλικό με όπλα που τα διέθετε ο υιός του ιδρυτή της οργάνωσης, Βρετανός υπήκοος Πακιστανικής καταγωγής.
Ταυτόχρονα η ίδια οργάνωση δίδει χρήματα στη Τουρκική IHH, η οποία με τη σειρά της κατηγορείται επισήμως από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο Ισλαμικό κράτος (αξίζει να σημειωθεί ότι τη περίθαλψη των προσφύγων στη ΠΓΔΜ και στην περιοχή της Γευγελής την έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό η Τουρκική οργάνωση)

- Μια ακόμη οργάνωση που συνδέεται η "One Nation", είναι η IERA από το Πόρτσμουθ της Βρετανίας της οποίας μέλη καταζητούνται ως στελέχη τους ΙΣΙΣ στη Συρία όπου μετέβησαν ως εθελοντές-τρομοκράτες τα τελευταία έτη. Επιπλέον μέλος του Δ.Σ. του IERA,ήταν ο Μπιλάλ Φίλιπς ο οποίος είχε συνδεθεί με την ομάδα που τοποθέτησε τη βόμβα στο διεθνές κέντρο εμπορίου στη Νέα Υόρκη το 1993.

- Ακόμα πρέπει να αναφερθεί η σύνδεση με την οργάνωση "Muslim Aid" που και αυτή ερευνάται από τη Βρετανική δικαιοσύνη λόγω των στενών δεσμών της με τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Τζιχάντ.

- Προσέτι έχουμε και την οργάνωση ΙΝΤΕΡΠΑΛ, της οποίας η δράση έχει ήδη απαγορευτεί στις ΗΠΑ ως συνδεόμενης με τη διεθνή τρομοκρατία

- Για την "One Nation" συγκεκριμένα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των Βρετανικών αρχών εδώ και χρόνια ως σύνδεσμος μεταξύ Βρετανών και Μεσανατολιτών εξτρεμιστών.

- Υπάρχει επίσης η περίπτωση του Moazzam Begg, Μουτζαχεντίν που είχε πολεμήσει στη Βοσνία τη δεκαετία του '90 και μετέπειτα εντάχθηκε στις τάξεις της Αλ Κάιντα, φυλακίστηκε στο Γκουαντάναμο και τη σήμερον είναι βασικός συντονιστής όλων των παραπάνω οργανώσεων. Η "One Nation" έχει επίσης αναπτύξει εργασία και στη Βοσνία τα τελευταία έτη.

- Η οργάνωση "One Nation", επιπλέον έχει ονοματίσει ένα από τα φιλανθρωπικά της "πρότζεκτ" ως Aafia Siddiqui, προς τιμή της τρομοκράτισσας από το Πακιστάν που βρίσκεται τη σήμερον σε φυλακή του Τέξας καταδικασμένη για επίθεση σε Αμερικανούς. Το ψευδώνυμό της ήταν "Lady al-Qaeda". Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο της παγκοσμίως δεν έχει ακόμα εξαρθρωθεί και αποτελεί βασικό στόχο των Αμερικανικών αρχών

- Στις 17 Νοεμβρίου του 2013 η "One Nation", οργάνωσε στο Δυτικό Γιόρκσαιρ φόρουμ με ομιλητές τους εξτρεμιστές Moazzam Begg & Σάικ Ζαχίρι Μαχμούντ. Ο τελευταίος είναι διευθυντής του ινστιτούτου Ας-Σούφα που προωθεί τη Χαμάς στη Βρετανία. Εκεί παρευρέθηκε και ο Asim Querishi, ο οποίος συνδέεται με πληθώρα εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Τσετσενία, Αφγανιστάν και βεβαίως τη Συρία, ενώ είναι και εξέχων μέλος της οργάνωσης Hizb ut-Tahrir η οποία θεωρείτε τρομοκρατική σε αρκετά κράτη διεθνώς και ταυτοχρόνως εξέχοντα μέλη της καλούν σε δολοφονίες Εβραίων, Ινδών, Ρώσων, Κινέζων και Αμερικανών.

- Ένα από τα ηγετικά στελέχη της "One Nation" ο Arshad Patel είχε συλληφθεί το καλοκαίρι το 2005 ως συνδεόμενος με τους βομβιστές του Λονδίνου. Η αδερφή του Χασίνα είναι η σύζυγος του Mohammed Sidique Khan που ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας σε εκείνες τις επιθέσεις. Ένα άλλο μέλος ο Majid Freeman, ερευνάται από την Βρετανική δικαιοσύνη την παρούσα περίοδο ως υποστηρικτής του Ισλαμικού κράτους στη χώρα.

- Οι Βρετανικές αρχές εδώ και δύο χρόνια ερευνούν περιπτώσεις απαγωγών στη Συρία από το ΙΣΙΣ και τις διασυνδέσεις για την διευκόλυνση αυτών των απαγωγών από στελέχη οργανώσεων όπως η "One Nation"

- Η "One Nation" χρηματοδοτεί στη Γάζα την οργάνωση "Al-Falah Benevolent Society" που αποτελεί μια βιτρίνα της Χαμάς της οποία ο διευθυντής μοιράζει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας της περιοχής.

Όλα τα ανωτέρω είναι προκαταρκτικά στοιχείαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γιατί η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να κουκουλώσει την ιστορία Πανούση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Διάβασα με προσοχή όλα τα σενάρια για το τι ενδεχομένως κρύβεται πίσω από τις καταγγελίες Πανούση για τη σχέση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία: από εκτροπή για να πέσει η κυβέρνηση έως μάχες αξιωματικών εν όψει των προσεχών κρίσεων. Από παρασκηνιακός πόλεμος για την κατάληψη κρίσιμων θέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας έως ύπουλη προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Αριστεράς. Παρατήρησα επίσης και τη μετριοπαθή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλες εποχές θα είχε ανεβεί στα κάγκελα προκειμένου να πανηγυρίσει την επιβεβαίωση της θεωρίας των δύο άκρων.

Τι μου κάνει τεράστια εντύπωση σε όλο αυτό; Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσει καν τι λέει ο πρώην υπουργός του. Ξέρω τον Γιάννη Πανούση τριάντα χρόνια, ήταν καθηγητής μου στη Νομική Σχολή Θράκης, με βάζει σε περιέργεια η καθυστέρηση να καταγγείλει παράνομες πράξεις τέτοιας βαρύτητας, ωστόσο για μένα το μείζον είναι αυτό: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον το θέμα-εφιάλτη. Είναι ποτέ δυνατόν να καταγγέλλεται ότι επί αριστερής κυβέρνησης αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. πρωταγωνίστησε σε δίκτυο παράνομης διακίνησης μεταναστών με τη σύμπραξη κομματικών στελεχών και να μη συγκινείται κανείς να ρωτήσει «τι συμβαίνει εδώ;». Είτε αυτός ο άνθρωπος προαλείφεται για αρχηγός της Αστυνομίας είτε όχι, δεν υπάρχουν απορίες στην κυβέρνηση; Τα αποδίδει όλα στη φαντασία και στην όντως καθυστερημένη καταγγελία Πανούση;

Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας επίσης: Να είχε κάνει κάτι ανάλογο πρώην υπουργός της ΝΔ. Να είχε καταγγείλει δηλαδή ότι βουλευτές της συντηρητικής παράταξης και σύμβουλοι υπουργών επισκέπτονταν βουλευτές της Ακροδεξιάς στη φυλακή και τους υπόσχονταν, αν όχι αποφυλάκιση, καλύτερη ποινική μεταχείριση.

Θέλετε μήπως να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε σήμερα; Τι κουρνιαχτός θα σηκωνόταν για τις σχέσεις της δεξιάς παράταξης με το... αβγό του φιδιού; Τι αιτήματα για εξεταστικές επιτροπές, προανακριτικές επιτροπές και άλλα τινά θα διατυπώνονταν από αγανακτισμένους βουλευτές της Αριστεράς που μετά βεβαιότητας θα μιλούσαν για εκτροπή του πολιτεύματος; Για να είμαι ειλικρινής, αμφιβολίες δεν έχω: Η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να κουκουλώσει αυτή την ιστορία.

Οχι μόνο γιατί της χαλούν τη νέα μόστρα παλιές αμαρτίες, αλλά γιατί θέλει πάση θυσία να ελέγξει τις θέσεις του αρχηγού της Αστυνομίας, του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και του Οικονομικού Εγκλήματος. Μαζί με αντίστοιχες θέσεις στη Δικαιοσύνη είναι κρίσιμο να τις ελέγχει για να εφαρμόσει το μοντέλο διακυβέρνησης που έχει στο μυαλό της για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αλλά αυτή η ιστορία προστίθεται στο παλμαρέ των πρώτων 11 μήνων, αθροίζεται και σε κάποια στροφή θα παράξει αρνητικό πολιτικό αποτέλεσμα σωρευτικά.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Πετράκη  

Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου πριν προλάβει σχεδόν να σαραντίσει, εμφανίζει ήδη προχωρημένα συμπτώματα κόπωσης και αποσύνθεσης, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις μετα από μήνες όμως παραμονής στην εξουσία.

Οι σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα δεν είναι άγνωστη πια έννοια για την κυβέρνηση της αριστεροδεξιάς και δεν αφορά αυτό μόνο τον κυρ Αλέκο Φλαμπουραρη. Εδώ βρέθηκε κοτζάμ μεγαλοπειχειρηματίας που εχει την άνεση να στελνει sms στον άτυπο συγκυβερνήτη Π. Καμμένο και να απαιτεί με απειλές, τον διορισμό ελεγχόμενου υπουργού, ώστε να κάνει τις μπίζνες του ανενόχλητος.

Και ήρθε η υπόθεση Πανούση. Όλοι έσπευσαν να τον απαξιώσουν αρχικά, οι Βαρεμένοι (εκείνοι με το δεκαχίλιαρο στον απορροφητήρα) θυμήθηκαν τις ιστορίες James Bond, ο υπουργός-καθηγητής Παρασκευόπουλος θυμήθηκε ότι όλοι οι υπουργοί απειλούνται, επομένως δεν λέει και τίποτα καινούργιο ο Πανούσης.

Όμως ο πρώην υπουργός, εκλεκτός του ίδιου του κ. Τσίπρα αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό που όλοι ψυχανεμιζόμασταν: τον ομφάλιο λώρο που δυστυχώς συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, το περιθώριο και εκείνους που με ιδεολογικό μανδύα τον «πόλεμο» εναντίον του κράτους, του Μνημονίου κ.α., απλώς φροντίζουν να «απαλλοτριώνουν» Τράπεζες προς βιοπορισμό.

Επιβεβαιώνονται οι υποψίες, ότι από τη μεταπολίτευση και μετά, πότε ο κρυφός θαυμασμός στα πρωτοπαλίκαρα της 17Ν και ο συγχρωτισμός με τα στελέχη του ΕΛΑ, άλλοτε η υπόθαλψη, ιδεολογική και ουσιαστική, των τρομοκρατών από ένα τμήμα της λούμπεν Αριστεράς, οδήγησε τελικά στο έκτρωμα της παρά φυσιν διασύνδεσης της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα, καθώς δεν υπήρχε και τόσο εμφανής ιδεολογικός λόγος για την Ένοπλη Δράση και Επανάσταση.

Ενοχοποιείται η κυβέρνηση και ο πολιτικός χώρος που εκφράζει, καθώς μάλλον δεν είναι σύμπτωση ότι όσο καιρό κυβερνά εφαρμόζοντας Μνημόνιο, δεν έχει ανοίξει μύτη. Δεν έχει σπάσει ούτε ένα μαρμαράκι στην πλατεία Συντάγματος. Δεν έχει καεί ούτε μια Τράπεζα.

Προφανώς η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατία και με όσους προσπάθησαν να βαφτίσουν ένοπλη εξέγερση το κοινό έγκλημα. Όμως πλέον πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη αυτό.

Μετά τα όσα καταμαρτυρεί, με στοιχεία μάλιστα, ο κ. Πανούσης, δεν αρκούν οι γνωστές μπουρδολογίες, «όποιος έχει στοιχεία τα πηγαίνει στον εισαγγελέα». Ο κ. Πανουσης πήγε τις κασέτες στον εισαγγελέα. Είναι η σειρά της Δικαιοσύνης να κάνει την δουλειά της και της κυβέρνησης να δώσει πειστικές απαντήσεις. 

1. Ποιοι ηταν εκείνοι που άπλωναν τις φτερούγες προστασίας πάνω από τους τρομοκράτες των Πυρήνων της Φωτιάς.
2. Τι κέρδιζαν από τη σχέση αυτή, με ανθρώπους που λήστευαν κάθε τρεις και λίγο Τράπεζες.
3. Από πού αντλούσαν αυτοί οι νταβατζηδες των τρομοκρατών τη δύναμή τους;
4. Ποιος γνώριζε γι’ αυτήν τη δράση; Ποιος τους κάλυπτε και γιατί;
5. Αυτού του είδους την τρομοκρατία την χρησιμοποίησαν πολιτικά, κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια;
6. Ποιος είχε νταραβέρι με όσους έκαψαν την Αθήνα το 2008;

Η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το φάντασμα του Μνημονίου. Έχει κι άλλους σκελετούς στη ντουλάπα και δεν είναι μόνο από την Γενοκτονία των Ποντίων. Είναι πολλοί οι σκελετοί και βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια.

Και σε μια κυβέρνηση που όλα πάνε λάθος, που κανένας υπουργός δεν μπορεί (και δεν ξέρει) να κάνει σωστά την δουλειά του, δεν χρειάζεται τελικά παρά ένας δυο Φίληδες, ένας Πανούσης, μερικοί προστάτες των τρομοκρατών με κυβερνητικές θέσεις, για να πριονίσουν τα ήδη σαθρά θεμέλιά της.

Κι αν κρίνει κανείς και από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, όπου απειλεί να αφήσει τη χώρα με μποναμά ένα εκατομμύριο απελπισμένους μέσα στον χειμώνα, με το Μνημόνιό της να είναι στο αέρα και να προκαλεί σκληρές αντιδράσεις των δανειστών, εκλιπαρώντας τώρα για πολιτική λύση, ακύρωση δηλαδή όλων εκείνων που με χαρά αποδέχθηκε το καλοκαίρι, μάλλον η υπόθεση Πανούση είναι το μικρότερο κακό που της συμβαίνει.

Ίσως όμως αποδειχθεί η σταγόνα πάνω από το χείλος του ποτηριού. Γιατί σε δημοκρατίες, έστω και προβληματικές, δεν έχουμε συναντήσει κρατούμενους για κακουργήματα να υποβάλλουν εντολές σε κυβερνητικά στελέχη. Αυτά τα θέματα τα έχουν λύσει ακόμη και στην Κολομβία.

Ο κ. Τσίπρας πλέον δεν χάνει μόνο συμμάχους και φίλους (ακόμη κι ο Καμμένος αισθάνεται τόσο άβολα που η κυβέρνηση φέρεται να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες, που σε λίγο θα οργανώσει καμία εκδήλωση για τον Τρωικό Πόλεμο).

Ο κ. Τσίπρας χάνει κάτι ακόμη πιο σπουδαίο: χρόνο και αξιοπιστία. Και η κυβέρνηση της Αριστεροδεξιάς, εκτός του Τρίτου Μνημονίου, φορτώνεται και ένα σκοτεινό δυσώδες κουβάρι: πρακτόρων, υποκλοπών, νονών, τρομοκρατών. Που μοιάζει σαν ένα ακόμη σύμπτωμα καλπάζουσας γάγγραινας…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μέλη της σλοβενικής αστυνομίας και του στρατού άρχισαν πρωί να τοποθετούν συρματόπλεγμα για να σφραγίσουν τα σύνορα με την Κροατία στην περιοχή κατά μήκος του ποταμού Σούτλα, σημείο εισόδου προσφύγων.

Η περιοχή όπου τοποθετείται ο φράχτης, έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ο σλοβενικός στρατός δεν δίνει πληροφορίες για την επιχείρηση και η προσέγγιση των δημοσιογράφων δεν επιτρέπεται. Αλλά από την κροατική πλευρά, εθεάθησαν Σλοβένοι στρατιώτες να ξεφορτώνουν και να ξετυλίγουν το συρματοπλέγματα για την κατασκευή του φράχτη.

Οι κάτοικοι αποδέχθηκαν την κατασκευή του φράχτη με κατανόηση, καθώς πιστεύουν ότι θα διευκολύνει τον έλεγχο της ροής των προσφύγων. Σύμφωνα με ορισμένα σλοβενικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της Σλοβενίας σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη και στην περιοχή Ζαβρτς και στον κοντινή λοφώδη περιοχή Χάλοζε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κινητικότητα σε αυτό το τμήμα των συνόρων.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ χθες, σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι στη χώρα σήμερα ή αύριο μπορεί να εισρεύσει κύμα 30.000 προσφύγων που κινούνται από την Ελλάδα. “Γι αυτό η τοποθέτηση φυσικών εμποδίων στα σύνορα με την Κροατία είναι αναγκαία τόσο για την ασφάλεια των Σλοβένων πολιτών, αλλά και για την αποτροπή ενδεχόμενης “ανθρωπιστικής καταστροφής, αν αυτό το κύμα προσφύγων διασκορπιστεί στη Σλοβενία και στην Ευρώπη σε χειμερινές συνθήκες” υπογράμμισε ο κ. Τσέραρ.

Η εφημερίδα “Ντέλο” της Λιουμπλιάνας σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η τοποθέτηση φράχτη στα σύνορα Σένγκεν της Σλοβενίας είναι μήνυμα του Τσέραρ στην Ευρώπη και “ύστατη έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” ώστε να βοηθηθεί η Σλοβενία για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

Η τοποθέτηση φραχτών στα σύνορα με την Κροατία, τα οποία τις τελευταίες 25 μέρες πέρασαν 180.000 πρόσφυγες και μετανάστες πιθανώς είναι ένδειξη ότι “με συγχρονισμένο τρόπο τερματίζεται η ευρωπαϊκή προθυμία για πλήρως ανοιχτά σύνορα” για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, επειδή είναι “δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι η Σλοβενία προχωρά μόνη της στην ανέγερση φράχτη στα σύνορα χωρίς τη συγκατάθεση της Γερμανίας και της Αυστρίας” αναφέρεται σε σχόλιο της εφημερίδας.

Τα μάτια τώρα είναι στραμμένα στη Γερμανία η οποία εξάντλησε την “εσωτερική ανοχή” μπροστά στην τεράστια προσφυγική ροή τους τελευταίους μήνες, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

STA, Hina, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λιουμπλιάνα, Σλοβενία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ΕΕ κατηγορεί την Τουρκία για οπισθοδρόμηση του κράτους δικαίου, τα δικαιώματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καλώντας τη νέα κυβέρνηση να αναλάβει επειγόντως δράση σ΄ αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα.

Τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία αποτελούν μια ωμή παραδοχή της πολιτισμένης Ευρώπης ότι χρηματοδοτεί και χαϊδεύει ένα καθεστώς που δύσκολα δεν μπορείς να μην το χαρακτηρίσεις “ολοκληρωτικό”!
Κι αυτό με βάση τα όσα η έκθεση της ΕΕ αναφέρει!

Η καυστική έκθεση σχετικά με την υποψηφιότητα της Άγκυρας για την ενταξή της στην ΕΕ, που αναμενόταν να κυκλοφορήσει πριν από τις εκλογές (αλλά όλως "τυχαίως"καθυστέρησε η δημοσίευσή της), επαινεί την Τουρκία για τους πρόσφυγες της Συρίας και για τη συνεργασία της σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση!

Ωστόσο, ασκεί δριμεία κριτική για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα λέγοντας ότι επί Ερντογάν έχει υπάρξει "σοβαρή οπισθοδρόμηση" για την ελευθερία της έκφρασης και ότι το δικαστικό σώμα έχει υπονομευθεί.

«Η έκθεση υπογραμμίζει μια γενική αρνητική τάση όσον αφορά το σεβασμό του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων", αναφέρεται στη σύνοψη των βασικών ευρημάτων της έκθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την επανάληψη των εκλογών, την 1η Νοεμβρίου, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει αυτές τις επείγουσες προτεραιότητες», επισημαίνεται.

Η έκθεση υπογραμμίζει ποινικές διώξεις εναντίον δημοσιογράφων και συγγραφέων, εκφοβισμό των μέσων ενημέρωσης και αλλαγές στους νόμους που καλύπτουν το διαδίκτυο».
“Μετά από πολλά χρόνια προόδου σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, σοβαρή οπισθοδρόμηση παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών", αναφέρει.

Προσθέτει επίσης ότι «η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχουν υπονομευθεί από το 2014 και δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται υπό ισχυρή πολιτική πίεση".

Η Τουρκία έχει εν τω μεταξύ βιώσει μια «σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειάς της" συνεχίζει η έκθεση, κάνοντας λόγο και για την τελευταία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Η δημοσίευση της έρχεται μόλις ένα μήνα μετά, από την ανκοίνωση της ΕΕ για συνεργασία και άπλετη χρηματοδότηση της Τουρκία για τους πρόσφυγες τρία (3) δισ. θα δώσουν στην Άγκυρα!

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 1987 και άρχισε τις ενταξιακές συνομιλίες το 2005, αλλά η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει μόνο ένα από τα 33 «κεφάλαια» που απαιτούνται για να ενταχθεί .

Τheguardian.com
Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tα αραβικά έθνη, που πήραν αρχικά μέρος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ISIL, άρχισαν να δυσπιστούν σχετικά με τις δολοπλοκίες της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή και έχουν αλλάξει τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν αυτό που θεωρούν ως πραγματικές απειλές, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βλαντίμιρ Prohvatilov στο Radio Σπούτνικ.

«Πολλοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να νικήσουν το ISIL. Πραγματικός στόχος της Ουάσιγκτον είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεγχόμενου χάους στη Μέση Ανατολή για να ασχοληθεί με γεωπολιτικά και γεωοικονομικά θέματα. Καθήκον της Αμερικής είναι να πυροδοτήσει μια αιματηρή σύγκρουση και να σύρει τους άλλους σε αυτή», υποστήριξε ο αναλυτής.

Τα σχέδια της Ουάσινγκτον για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Prohvatilov, ώθησαν τον νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό του Καναδά να αποχωρήσει από την εκστρατεία εναντίον του ISIL. Αυτό δείχνει ότι Τζάστιν Τρουντό δεν θεωρεί την επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως ευεργετική για τον Καναδά.

Η στάση αυτή δεν συναντάται μόνο στον Καναδά, υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας. Πολλές αραβικές χώρες που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προσχωρούν σ΄ αυτή τη θέση.

«Οι πολίτες στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Κατάρ δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν πόλεμο. Ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας ουσιαστικά επανδρώνεται από πακιστανούς μισθοφόρους. Οι Σαουδάραβες δεν έχουν καμία επιθυμία να πολεμήσουν» υποστήριξε ο ίδιος.

Οι Άραβες συμμάχοι της Ουάσιγκτον έστρεψαν την προσοχή τους στην Υεμένη και θεωρούν την αντιμετώπιση των Χούτις ως προτεραιότητα.

«Το Ριάντ βλέπει τους Χούτις ως απειλή, αφού είναι ικανοί να διαθέσουν 200.000 έμπειρους μαχητές. Το ίδιο ισχύει και για την Ιορδανία και το Κατάρ. Αντιλαμβάνονται την Υεμένη ως μια πραγματική απειλή, ενώ το SIL είναι ένα λεπτό ζήτημα που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ», σημείωσε Prohvatilov.

«Οι Αμερικανοί θέλουν οι Ρώσοι, είτε να σταματήσουν την εκστρατεία (έτσι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να κατηγορήσει τη Μόσχα για μια στρατιωτική ήττα ή δειλία) ή να επεκταθεί έτσι ώστε η Ρωσία να φέρει το σύνολο του κόστους μιας σημαντικής στρατιωτικής εμπλοκής», πρόσθεσε.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μεγάλη ανησυχία δημιουργεί στην Άγκυρα και όπως αναφέρεται και στους Αμερικανούς, η ανοιχτή πλέον στρατιωτική παρέμβαση της Κίνας στα πράγματα της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, εκτός από την παρουσία κινεζικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, μια παρουσία με πολλαπλή σημασία για τις εξελίξεις, οι Κινέζοι έβαλλαν πόδι και στην περιοχή νότια της Σαουδικής Αραβίας δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στις ευαίσθητες στρατιωτικές ισορροπίες της περιοχής, στέλνοντας προμήνυμα για μεγαλύτερη στρατιωτική κινεζική ανάμειξη.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Άμυνας της Κίνας και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Fang Fenghui, βρέθηκε στο Τζιμπουτί απέναντι από την Υεμένη όπου όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε εξέλιξη εμφύλιος πόλεμος με τους Σιΐτες Χούσι που πρόσκεινται στο Ιράν, εναντίον των Σουνιτών που πρόσκεινται στην Σαουδική Αραβία. Η επίσκεψη αυτή του Κινέζου αρχιστρατήγου συνοδεύτηκε με παρουσία του κινεζικού στόλου και με την εντυπωσιακή ανακοίνωσης της απόβασης 10.000 (!!!) Κινέζων στρατιωτών στην περιοχή, εναντίον της Σαουδικής Αραβίας βασικού συμμάχου της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός Κινέζων στρατιωτών εξέρχονται από την Κίνα με την προοπτική ευρύτερης επέμβασης τους και στην Μέση Ανατολή.

Ήδη αυτή η κινεζική εμφάνιση στην περιοχή έχει ανησυχήσει έντονα τους Αμερικανούς, όπως αναφέρεται στην Άγκυρα, σε μια περίοδο που οι αμερικανοκινεζικές σχέσεις δεν βρίσκονται σε καλό επίπεδο εξ’ αιτίας των αμερικανικών προκλήσεων στην κινεζική θάλασσα.

Στην Άγκυρα εκτιμούν ότι οι Κινέζοι θα προχωρήσουν σε μια δυναμική παρέμβαση γενικότερα στην Μέση Ανατολή υπέρ των Ρώσων, αλλάζοντας δραματικά τις ισορροπίες. Η απόβαση τόσο μεγάλου αριθμού Κινέζων στρατιωτών, είναι η αρχή γενικότερων απρόοπτων εξελίξεων που θα δυσχεραίνει τα τουρκοαμερικανικά σχέδια για την περιοχή.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει στην αυριανή έκτακτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Μεταναστευτικό και επισκέπτεται την Αγκυρα την επόμενη εβδομάδα, με το ίδιο θέμα κυρίαρχο στην ατζέντα, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρει να επιτύχει το παραμικρό. Και μόνο το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο, όταν αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα και την Ιταλία μόλις...147 άτομα θα έπρεπε να πείσει τον κ. Τσίπρα να χαμηλώσει τους τόνους.

Αντίθετα, το Μέγαρο Μαξίμου και ολόκληρη η κυβέρνηση αναπαράγουν -και στο Μεταναστευτικό- τον παραλογισμό ότι αρκεί απλώς η ευρεία συζήτηση του θέματος, χωρίς συγκεκριμένη πολιτική ή μέσα πίεσης προς τις άλλες εμπλεκόμενες χώρες, για να βελτιωθεί η κατάσταση. Το ίδιο ακριβώς πίστευαν και έπρατταν, έως τον Ιούλιο, όταν έκριναν ότι αρκούσε πως «όλος ο κόσμος μιλάει για την Ελλάδα» και πως «μετατρέψαμε το ελληνικό θέμα σε πρόβλημα ολόκληρης της ευρωζώνης». Η απλή συζήτηση, μαζί με την αυταπάτη ότι μιλούσαν εξ ονόματος όλων των αδύναμων μελών της Ε.Ε., νόμιζαν ότι θα γλίτωνε τη χώρα από τη χρεοκοπία και το τρίτο Μνημόνιο.

Κατά ανάλογο τρόπο, η κυβέρνηση διοχετεύει τώρα την καθησυχαστική διαβεβαίωση (και αυθυποβάλλεται, διά της επαναλήψεως, για να πειστεί ότι ισχύει) ότι οι συνομιλίες Τσίπρα στην Αγκυρα θα γίνουν εξ ονόματος ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η (ήδη καθυστερημένη) κυβερνητική διαβεβαίωση δίδεται εν όψει του κινδύνου η επίσκεψη να διολισθήσει σε διαπραγματεύσεις επί θεμάτων του Αιγαίου και να αποκτήσει διμερή χαρακτήρα με αποκλεισμό της ευρω-τουρκικής πτυχής της μεταναστευτικής κρίσης.

Δυστυχώς ο ισχυρισμός εκπροσώπησης της Ε.Ε. στην Αγκυρα από τον Ελληνα πρωθυπουργό δεν είναι αληθής! Μακάρι να ήταν! Ο μόνος ηγέτης χώρας-μέλους της Ε.Ε. που έχει δηλώσει κάτι σχετικό είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, όταν, παρόντος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, επισήμανε: «Θα έχω τη δυνατότητα, εκ μέρους της Ε.Ε., να συζητήσω ζητήματα που αφορούν την ουσιαστικότερη συνεργασία Τουρκίας και Ε.Ε. στο Προσφυγικό». Ακόμα και ο λαλίστατος (και συνήθως κόλακας του συνομιλητή του) κ. Σουλτς σιώπησε, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει δώσει (ή συζητήσει καν) την παροχή εξουσιοδότησης στην Αθήνα.

Αν ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται μόνον για δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης και αν επιθυμεί πραγματικά να θωρακίσει τις συνομιλίες του στην Αγκυρα, οφείλει να ζητήσει ευθέως την εντολή εκπροσώπησης κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Η σύνοδος (η πέμπτη για το Προσφυγικό από την άνοιξη) συγκαλείται για να συζητήσει τη διεύρυνση της συνεργασίας με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά καμιά εντολή προς τη χώρα μας δεν θα έχει πραγματικά δοθεί, αν δεν καταγραφεί στο επίσημο κείμενο συμπερασμάτων ως θέση και συμφωνία όλων των μελών. Ελληνικές και ξένες διπλωματικές πηγές προδικάζουν ότι μια τέτοια καταγραφή είναι δύσκολη, συμπληρώνοντας ότι, εναλλακτικά και κατ' ελάχιστον, ο Ελληνας πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει σχετικές σαφείς δηλώσεις των ομολόγων του των ισχυρών μελών της Ε.Ε. και των χωρών που βρίσκονται στην πορεία κίνησης των προσφύγων.

Επειδή και η αξία των όποιων τέτοιων δηλώσεων είναι αμφίβολη, ο πρωθυπουργός, από τη στιγμή που ριψοκινδυνεύει την επίσκεψη στην Αγκυρα, έχει μια τελευταία, τρίτη, λύση: να αποτολμήσει να δηλώσει, ενώπιον των Ρ. Τ. Ερντογάν ή Α. Νταβούτογλου, ότι απαιτεί την υλοποίηση των διατάξεων του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες, καθώς και όλων των συμφωνιών Ε.Ε. - Τουρκίας (περιλαμβανομένων των όρων επανεισδοχής μεταναστών). Είναι ωστόσο αμφίβολο πώς θα αντιδράσει το νεο-σουλτανικό δίδυμο της Αγκυρας και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις μετά την αδικαιολόγητη βιασύνη του κ. Τσίπρα γι' αυτό το ταξίδι.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα πάντα έχουν διαλυθεί στη χώρα. Τίποτα δε λειτουργεί πλέον.
Πάντα έλεγα ότι: «η Ελλάδα είναι μία χώρα που τίποτα δε λειτουργεί, αλλά όλα δουλεύουν».

Αλλά τα τελευταία χρόνια η χώρα βρίσκεται το χείλος του γκρεμού, χωρίς να υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Ξέρω, η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, αλλά νιώθω ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό, και απλά την κρατάμε σωληνωμένη ευελπιστώντας ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα ξανά-ζωντανέψει.

Ζούμε μία εποχή που πρέπει να προσέχεις τι θα πεις, πως θα το πεις, και με τι τόνο της φωνής σου θα το πεις, για να μη σου κολλήσουν ταμπέλα οι δήθεν προοδευτικοί. Αυτοί, που απλά παίζουν το παιχνίδι των ισχυρών, χωρίς να το ξέρουν.

Ζούμε την εποχή που η Ισλαμοποίηση, τα ανοιχτά σύνορα, η καταστροφή του έθνους και η ισοπέδωση των παραδόσεων και των εθίμων είναι στη μόδα. Πρέπει όλοι να γίνουμε ίδιοι. Η ιδεολογία του «απρόσωπου» ανθρώπου βολεύει τους ισχυρούς της γης, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι:
ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ.

Δεν τους νοιάζει αν είσαι Έλληνας, Πακιστανός, Άραβας, Ιταλός, λευκός, μαύρος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, straight, ομοφυλόφιλος…. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, απλά τους ενδιαφέρει να είσαι καταναλωτής και να αγοράζεις τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους.

Πανηγυρίζουν σε διάφορες χώρες αυτοί που είναι υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας. Ρε βλήματα, οι μόνοι που θα κερδίσουν από αυτό είναι οι ισχυροί της γης. Θα τη φορολογήσουν και εσύ θα αναγκαστείς να την πληρώνεις περισσότερο. Θεωρείς ότι η τιμή θα πέσει; Θεωρείς ότι αν μαζέψουν κάποια δις Ευρώ σε φόρους από τη μαριχουάνα, θα μειωθούν οι φόροι σου σε άλλα είδη; Κάτσε και πανηγύρισε νομίζοντας ότι εσύ πέτυχες τη νομιμοποίηση με τις διαδηλώσεις σου, όταν όλα αποφασίζονται και όλα αλλάζουν από τους ισχυρούς της γης. Όχι από σένα. Εσύ είναι πιόνι στα σχέδιά τους. Ξύπνα!

Οι «Αγανακτισμένοι» στην Ελλάδα διαδήλωναν επί μήνες και δεν άλλαξε τίποτα, ενώ σε άλλες χώρες, μία διαδήλωση είναι αρκετή να στρέψει ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα εναντίον της κυβέρνησης της χώρας αυτής. Γιατί; Γιατί εδώ στην Ελλάδα, η ΝΔ τότε και ο Σύριζα τώρα προσκυνούν το σύστημα, άρα κανείς δεν τους ακουμπάει, ενώ σε άλλες χώρες, όταν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να βάλουν κυβερνήσεις-μαριονέτες (όπως έχουμε εδώ στην Ελλάδα), μία διαδήλωση είναι αρκετή.

Όπως έχω πει, οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν επειδή το θέλει ο λαός. Οι κυβερνήσεις πέφτουν μόνο όταν θιχτούν συμφέροντα. Ακόμα και δικτάτορες, χούντες, κλπ, πέφτουν μόνο όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των ισχυρών. Όσο εκτελούν συμφέροντα, ακόμα και δολοφόνοι, θα παραμένουν στην εξουσία. (δείτε Σαντάμ, Καντάφι, Ερντογάν.. κλπ). Πέφτουν ή εκτελούνται μόνο όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των ισχυρών. Τους πήρε 40 χρόνια για να καταλάβουν ότι ο Σαντάμ και ο Καντάφι ήταν τρομοκράτες; Φυσικά και όχι.

Ακόμα και όταν η ίδια η κυβέρνηση συνομιλεί και κάνει συμφωνίες με τρομοκράτες, δε θα πέσει. Όπως είδαμε να γίνετε με τους Συριζαίους, κάτι που σε άλλη Δημοκρατική χώρα θα έριχνε την κυβέρνηση, εδώ στο Ελλάντα, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, και ξέρετε γιατί; Γιατί ο Τσίπρας εκτελεί εντολές των τοκογλύφων. Τα έχουμε πει. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος.

Αλλά, τα εγκλήματα αυτά του Σύριζα δε διαγράφονται, απλά μπαίνουν σε κάποιο ντοσιέ και θα χρησιμοποιηθούν όταν θα έρθει η ώρα. Μόλις ο Τσίπρας αποφασίσει να το παίξει «μάγκας» με τους τοκογλύφους, τότε θα ξεκινήσουν να τα βγάζουν πάλι στη δημοσιότητα. Θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαδηλώσεις. Οι φοιτητές θα βγουν στους δρόμους…. Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί σήμερα;; Τελικά και αυτοί, κατευθυνόμενοι! Και όταν θα αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη μέση, θα χαρακτηριστεί «τρομοκράτης» και θα πάει σπίτι του. Αλλά αυτό τώρα, δεν πρόκειται να γίνει ακόμα.

Ο Τσίπρας, και όσοι περιμένουν μετά από αυτόν για να «κυβερνήσουν» την Ελλάδα, είναι απλά πιόνια του συστήματος. Τίποτα περισσότερο. Πιόνια που τους βάζουν εκεί τα συμφέροντα. Εμείς νομίζουμε ότι ψηφίζουμε, αλλά στην ουσία το μόνο που κάνουμε είναι να δίνουμε την έγκρισή μας στην καταστροφή της ζωής μας. Ακόμα και όταν λέμε ΟΧΙ, αυτοί το μετατρέπουν σε ΝΑΙ. Αυτή είναι η δημοκρατία του σήμερα.

Να υπακούς και να μη μιλάς. Γιατί οτιδήποτε και να πεις εναντίον των σχεδίων, θεωρείσαι ρατσιστής και φασίστας. Όποιος έχει άλλη άποψη από αυτή που είναι επιτρεπτή από την κατευθυνόμενη «παγκόσμια κοινότητα» είναι κατακριτέα. Γιατί δεν κάνουν δημοψήφισμα για τη λαθρομετανάστευση; Γιατί δε κάνουν δημοψήφισμα για εθνικά θέματα. Ο λόγος είναι απλός: Οι κυβερνήσεις κάνουν δημοψηφίσματα μόνο όταν ξέρουν ότι θα περάσει αυτό που θέλουν αυτοί.

Δημοκρατία είπαμε!

Άρα, υπακούς και δε μιλάς. Αν εναντιωθείς στην Ισλαμοποίηση, ακόμα και αν έχεις λογικά επιχειρήματα, θα καταστραφείς από το σύστημα.

Μπορείς να πεις, έχουμε 40% ανεργία, πως γίνετε να δεχόμαστε λαθρομετανάστες και πρόσφυγες; Αμέσως θα σε πουν ρατσιστή. Θα επαναλάβεις, μα έχουμε 40% ανεργία, τι θα κάνουν όλοι αυτοί εδώ; Που θα δουλέψουν; Τότε θα σε πουν χρυσαυγίτη. Βέβαια, στο λογικό σου επιχείρημα δε θα απαντήσουν ποτέ.
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανείς ηγέτης που να τους βάλει όλους αυτούς στη θέση τους. Κάποιος που με λογική, και αγάπη για την πατρίδα, θα κάνει αυτό που είναι σωστό για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Κάποιος ηγέτης που θα είναι πατριώτης, αληθινός πατριώτης, και θα δουλέψει σκληρά για να παραμείνει ζωντανός ο Ελληνισμός. Να παραμείνουν ζωντανές οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας, και να ενώσει όλους τους Έλληνες!

Αυτό που ξεχνούν όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί είναι ότι, μόνο όταν το έθνος ήταν ενωμένο, μόνο όταν το ομόγλωσσο και ομόθρησκο ενώθηκε μπορούσε να κερδίσει τον κατακτητή. Είτε ήταν οι Πέρσες, είτε οι Ιταλοί, είτε οι Τούρκοι. Η Ιστορία αυτό έχει δείξει. Μόνο όταν ενώνονται αυτοί που έχουν κοινά, μπορούν να καταστρέψουν τον εχθρό. Και μπορεί παλιότερο ο εχθρός να ήταν οι Πέρσες και οι Οθωμανοί, αλλά σήμερα είναι η παγκόσμια ελίτ. Αυτή ομάδα ψυχοπαθών, που κατέχουν τις τράπεζες, οι οποίες ελέγχουν τις κυβερνήσεις και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των χωρών. Οι ψυχοπαθείς που δημιουργούν δάνεια με έναν υπολογιστή και τα μοιράζουν σε άτομα και χώρες για να τους δημιουργήσουν χρέος. Αυτοί που με τους τόκους των δανείων, που δημιουργήσαν με τον υπολογιστή, έχουν θησαυρίσει. Αυτοί που φτιάχνουν τους κανόνες και τους νόμους για να προστατεύουν τις περιουσίες τους. Αυτοί που χρηματοδοτούν όλες τις πλευρές των πολέμων, για το κέρδος τους φυσικά, και χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να προπαγανδίσουν υπέρ τους, αλλά και να καταστρέψουν οποιανδήποτε πάει κόντρα στα σχέδια τους.

Το θέμα είναι ότι οι ισχυροί της γης γνωρίζουν ότι ο λαός ενωμένος μπορεί να τους καταστρέψει, άρα προσπαθούν να καταστρέψουν οτιδήποτε κοινό έχει ο άνθρωπος. Τη γλώσσα, τη φυλή, το έθνος, τη θρησκεία. Να καταστραφούν όλα, γιατί έτσι δε θα αντιδράσει σε οτιδήποτε.

Ποιος θα αντιδράσει;
Ο ξένος;
Ο απρόσωπος;
Ο απάτριδος;

Για το λόγο αυτό ζητείται ηγέτης.

Κάποιος που να ενώσει όλους τους Έλληνες; Κάποιος που να δώσει ελπίδα στο λαό;

Κάποιος που δε θα έχει τα χέρια του λερωμένα ώστε να μη φοβηθεί απειλές και «ανακαλύψεις». Κάποιος καθαρός, ειλικρινείς, τίμιος και αληθινός πατριώτης.

Κάποιος που θα μπει μπροστά, ασπίδα στην πατρίδα, ώστε να την προστατέψει από όλους τους εχθρούς;

Κάποιος ηγέτης που θα βάλει την Ελλάδα και τους Έλληνες πάνω από όλα.

Ζητείται ηγέτης…. Ακούει κανείς;

Πηγή "Στρουθοκάμηλος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει μια «συνταγματική δικτατορία», πιέζοντας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την μετατροπή του πολιτικού συστήματος σε προεδρικό, με τη μεταφορά των σημαντικότερων εκτελεστικών εξουσιών από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως ο Τούρκος πρόεδρος καλλιέργησε κλίμα φόβου για να εξασφαλίσει τη σαρωτική νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του HDP, που εκφράζει μεγάλο μέρος της κουρδικής μειονότητας, εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος ως το φθινόπωρο του 2016.

Στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) – που ίδρυσε ο Ερντογάν – ανέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 49,4% κι εκλέγοντας 317 βουλευτές σε σύνολο 550 εδρών. Απέχει επομένως 13 έδρες από την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτείται για την προκήρυξη ενός τέτοιου δημοψηφίσματος.

Ο Ντεμιρτάς τόνισε πως το HDP θα εναντιωθεί στα σχέδια του Ερντογάν μετά την αποχώρησή του από τον θώκο του πρωθυπουργού το 2014, για μετατροπή του τουρκικού πολιτικού συστήματος σε προεδρικό και την μεταφορά περισσότερων εξουσιών στην προεδρία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η πορτογαλική αριστερά προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την πτώση της δεξιάς κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον πρωθυπουργό Πέντρο Πάσους Κουέλιου, καταψηφίζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα στο κοινοβούλιο.

Το σύνολο της πορτογαλικής αριστεράς, τα κόμματα της οποίας διαθέτουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, τάχθηκε σήμερα υπέρ ενός ψηφίσματος που απορρίπτει το πρόγραμμα της δεξιάς κυβέρνησης, προκαλώντας την παραίτησή της, πριν συμπληρωθούν 11 ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Αυτή ήταν η πιο βραχύβια κυβέρνηση εδώ και 40 και πλέον χρόνια, δηλαδή μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα της Ιβηρικής, το 1974.

Χάρη σε μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, γεγονός χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της Πορτογαλίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) φιλοδοξεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και να τερματίσει την πολιτική λιτότητας που έθεσε σε εφαρμογή το 2011 ο συνασπισμός της δεξιάς, που κέρδισε μεν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, απώλεσε όμως την πλειοψηφία των εδρών που διέθετε στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου μήνα σηματοδότησε την «ήττα της πολιτικής λιτότητας που ασκείτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια», έκρινε το PS στο κείμενο που εγκρίθηκε απόψε από 123 βουλευτές, έναντι 107 της δεξιάς συμπολίτευσης που το καταψήφισαν.

«Το πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης δεν αποτελεί απάντηση στη βούληση που εξέφρασαν οι Πορτογάλοι για αλλαγή. Η Πορτογαλία έχει ανάγκη μια άλλη κυβέρνηση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του PS Αντόνιου Κόστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πριν από την ψηφοφορία.

Η επόμενη κίνηση ανήκει στον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο οποίος οφείλει βάσει του Συντάγματος να ορίσει εντολοδόχο πρωθυπουργό. Ο Καβάκο Σίλβα, ο οποίος ανήκει στη δεξιά και θα αποχωρήσει από τον θώκο στις αρχές της επόμενης χρονιάς, έχει ήδη πάντως εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση συμμαχίας της κεντροαριστεράς και της αριστεράς.

Ο Κόστα έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι η υποστήριξη της ριζοσπαστικής αριστεράς —η οποία επικρίνει με οξείς τόνους την ΕΕ και ειδικά τους δημοσιονομικούς της κανόνες— δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση τις δεσμεύσεις της Λισαβόνας έναντι των διεθνών πιστωτών της.

Το PS συνήψε τρεις χωριστές συμφωνίες με το Αριστερό Μπλοκ, το Κομμουνιστικό Κόμμα και τους Πράσινους. Αυτή η συμμαχία χωρίς ιστορικό προηγούμενο θα επιτρέψει στους Σοσιαλιστές να σχηματίσουν μια «σταθερή, υπεύθυνη, συγκροτημένη και διαρκή κυβέρνηση», την οποία τα κόμματα της αριστεράς θα υποστηρίζουν χωρίς να συμμετέχουν σε αυτήν.

Η απερχόμενη συντηρητική κυβέρνηση επανέλαβε σε έντονο τόνο ότι η αποπομπή της υπάρχει κίνδυνος να ωθήσει την Πορτογαλία σε μια τροχιά παρόμοια με αυτή της Ελλάδας.

Ο Κόστα τόνισε ότι «το ταμπού έσπασε», «το τείχος έπεσε»: δημιουργείται «ένα νέο πολιτικό πλαίσιο», συνέχισε, «η παλιά πλειοψηφία δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι αυτό που έπαψε να είναι».

Εκατοντάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, απήγγειλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα υπέρ του πρωθυπουργού. Μια άλλη ομάδα συγκεντρωμένων, κυρίως μέλη του συνδικάτου CGTP, φώναζε αντιθέτως συνθήματα υπέρ της αριστεράς.

Ο Πέντρο Πάσους Κοέλιου προειδοποίησε ότι η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην «καταστροφή», ενώ η υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι εκτίμησε πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών μειώνεται και εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Λισαβόνας για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος, μπορεί να ξεσπάσει νέα κρίση χρέους και να χρειαστεί ξανά μνημόνιο.

«Δεν χρειάζεται να φανταστούμε τις συνέπειες, αρκεί να κοιτάξουμε την πρόσφατη εμπειρία στην Ελλάδα και το κόστος της προσπάθειάς της να τερματίσει τη λιτότητα… Περισσότερη ύφεση, περισσότερη φτώχεια, περισσότερη ανεργία και μεγαλύτερη εξάρτηση από τις πιστωτές», υποστήριξε η Αλμπουκέρκι.

Η διαδικασία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ενδέχεται να διαρκέσει, βαθαίνοντας τις ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα στην Πορτογαλία, που ήδη τον περασμένο μήνα παρέβη την προθεσμία για την υποβολή του σχεδίου του προϋπολογισμού της για το 2016 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ώστε  ''Έκθεση Συμμόρφωσης'' η επίσημη ονομασία της αξιολόγησης απ' τους τοκογλύφους!
Τσ, τσ, τσ.. Ποιός το περίμενε απ' την πρώτη, άντε, δεύτερη φορά, τέτοια συμμόρφωση.

Και για να συμμορφωθεί  ''προς τας υποδείξεις'' ο αριστερός (λέμε και καμιά μ@λακία να περνάει η ώρα) πρωθυπουργός, έχει πετάξει ''λευκή πετσέτα'' σε ό,τι αφορά την προστασία από τους πλειστηριασμούς και ετοιμάζεται να κάνει και νέες υποχωρήσεις στην ρύθμιση για τις εκατό δόσεις.

Στον Καιάδα λοιπόν πάνω από 200.000 οικογένειες, και εκατομμύρια φορολογούμενοι που προσπαθούν να είναι συνεπείς προς τις υπογραφές τους, έστω και εις βάρος του ψωμιού της οικογένειας, αρκεί να δώσουν οι εκβιαστές τα 2 δις, αλλά προπαντός τα άλλα 10 δις για την ανα-ξανα-μανα-χρηματοδότηση-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 10 δις που θα τα χρεωθούνε (και πάλι) οι έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανόμενων και όσων από μάς, μας πάρουν τα σπίτια.

Αυτό το έγκλημα που χρηματοδοτούνται οι ιδιωτικές τράπεζες με δανεικά που χρεώνεται ο λαός, και που αυτές οι τράπεζες αντί να διαγράψουν ή να μειώσουν τα δάνεια κατά το ποσό που ο καθένας μας χρεώνεται για την αναχρηματοδότηση τους, μας παίρνουν και τα σπίτια, είναι ένα έγκλημα εναντίον των πολιτών, που όποιος πολιτικός το αποδέχεται και το προσυπογράφει, είναι άξιος της έσχατης ποινής!

Και σε όλη αυτή την κακουργία και την πολιτική αλητεία, πώς απαντάει ο λαός;

Με μιά χλωμή μονοήμερη απεργία, στην ουσία η χαρά της κυβέρνησης, που θα κόψει μισθούς μίας μέρας για να δώσει πιό πολλά, πιό σύντομα στους ''εταίρους'' τοκογλύφους.

Οι κακούργοι, οι απατεώνες, οι αλήτες, δεν παλεύονται και δεν συγκινούνται με απεργία μιάς μέρας. 

Απαιτείται παράλυση του κράτους με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ.

Απαιτείται να φύγουν κακήν-κακώς οι κακούργοι-προδότες του ελληνικού λαού, παρέα με τα αφεντικά τους, κάτι Σούλτς, και κάτι Μοσκοβισί, και Ολάντ, και Γιούνκερ και της μάνας τους το λιλί, που έρχονται και μπαινοβγαίνουν εδώ όποτε θέλουν και όπου θέλουν, και μας κουνούν το δάχτυλο, και συμπεριφέρονται σαν μαϊμούδες σε οίστρο, όπου με πρησμένα γεννητικά όργανα ζητούν και άλλη ικανοποίηση, κι άλλη, κι άλλη, μέχρι τελικής εξόντωσης των ''αντισυμβαλλομένων''.

Το ''συμμορφωθείτε'' του τίτλου, αφορά λοιπόν τον λαό.
Αυτός είναι που πρέπει πιά να αντιδράσει, σοβαρά και αποφασιστικά. 
Ηγεσία δεν υπάρχει.   
Πολιτικοί για τον λαό δεν υπάρχουν, τουλάχιστον μέσα στο κοινοβούλιο. 

Πρέπει να τα πάμε όλα απ' την αρχή.
Μέσες λύσεις δεν χωράνε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου