Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Νοε 2015

Γιατί κινητοποιήθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας...

Ο έλεγχος στα ευρωπαϊκά σύνορα όπως μας θυμίζουν συχνά Μέρκελ - Σόϊμπλε - Γιούνκερ του Αιγαίου,φαίνεται ότι έχει πλέον ορισμένα θέματα που ελπίζουμε ότι θα έχουν προβληματίσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Αρκετές οργανώσεις εθελοντών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ακριτικά νησιά και ειδικά στη Λέσβο. Σκοπός της παρουσίας τους να βοηθήσουν στη περίθαλψη των απελπισμένων προσφύγων-μεταναστών που βγαίνουν στις ακτές. Ποιος μπορεί να πει όχι σε τέτοια βοήθεια;

Θα μας συγχωρήσετε την καχυποψία ,αλλά στις μέρες που ζούμε πως να την αποφύγεις;

Υπάρχουν λοιπόν πληροφορίες και απόψεις που θέλουν κάποιες απ΄ αυτές τις οργανώσεις να μην είναι και τόσο “αθώες”. Κάποιες απ΄ αυτές φέρονται να έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με “συνιστώσες” του Ισλάμ που δεν μπορεί καποιος να της χαρκτηρίσει “φιλήσυχες”. Και ορισμένες έχουν φθάσει στο σημείο να εκτελούν χωρίς καμία άδεια,εποπτεία και έλεγχο ακόμη και επιχειρήσεις …διάσωσης μεταναστών, με βάρκες! Ή έτσι τουλάχιστον διαφημίζουν με φωτογραφικό υλικό που αναρτούν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί όπως λένε άνθρωποι που ζουν από πολύ κοντά το προσφυγικό δράμα στη Λέσβο, οι περισσότερες… επιχειρήσεις διάσωσης γίνονται μόνο και μόνο για τη… φωτογράφιση.

Το ερώτημα είναι αν κάποια ελληνική υπηρεσία ελέγχει ποιοι πάνε στα ακριτικά νησιά, τι κάνουν και από που προέρχονται όλες αυτές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες προφανώς από κάπου χρηματοδοτούνται.

Ακόμη και η υποψία ότι ισλαμιστές “φροντίζουν” τους πρόσφυγες σε ελληνικά ύδατα και έδαφος καλό δεν κάνει σε κανέναν μας.

Κι επίσης με ποιου την εξουσιοδότηση και τον έλεγχο κάποιοι που δηλώνουν εθελοντές κάνουν “επιχειρήσεις” διάσωσης;

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι υπό τον μανδύα του ανθρωπισμού πολλοί θα προσπαθήσουν να “κρυφτουν”. Και κάποιοι απ΄ αυτούς είναι επικίνδυνοι.

Καλό θα ήταν λοιπόν οι ελληνικές υπηρεσίες να έχουν το νου τους. Και να ελέγξουν σήμερα όχι αύριο ποιες οργανώσεις είναι πράγματι φιλανθρωπικές και ποιες απλά… το παίζουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι μόλις σήμερα υπηρεσίες των ΕΔ κινητοποιήθηκαν για το θέμα.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tου Αναστάσιου Λαυρέντζου

Εν έτει 2015 η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ακόμη παραμένει σε μνημόνιο, η μόνη χώρα στον κόσμο που εν καιρώ ειρήνης θα μπει για 8η χρονιά σε ύφεση και φυσικά η μόνη χώρα στην ΕΕ που έχει χάσει πάνω από το ¼ του ΑΕΠ της!

Η παραπάνω κατάσταση εκτός των πολύπλευρων και τραγικών συνεπειών που συνεπάγεται, έχει μια ντροπιαστική διάσταση για την ελληνική κοινωνία, η οποία φαίνεται να απομακρύνεται τόσο πολύ από τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο, ώστε να θεωρείται παγκοσμίως το πρότυπο της αποτυχίας. Σχετικά αρκεί να αναφέρει κανείς ότι πρόσφατα οι εφημερίδες της Αφρικής, σχολιάζοντας τα προβλήματα της Κένυας, αναρωτήθηκαν αν η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα της Αφρικής!

Ενώ όμως η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να αναρωτιέται σοβαρά πώς μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά, τί φταίει και πώς το σημερινό αδιέξοδο μπορεί να ξεπεραστεί, κατά έναν παράξενο τρόπο τίποτε από αυτά δεν συζητείται. Αντιθέτως πολιτικοί, καθηγητές οικονομικών και άλλοι θαμώνες των τηλεπαραθύρων συνεχίζουν κατά κανόνα να λένε τις μισές αλήθειες ή τα ολόκληρα ψέματα που εξυπηρετούν τα κόμματά τους ή τις προσωπικές τους στρατηγικές, και όταν τα πράγματα ζορίζουν κάποιοι δεν διστάζουν να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα», θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και ζητήματα τραγικής ιστορικής και εθνικής μνήμης όπως η γενοκτονία των Ποντίων.

Δεν φαίνεται βεβαίως να ανησυχούν ούτε για τις οικονομικές ούτε για τις εθνικές συνέπειες αυτής της τακτικής, γιατί όντας μάλλον πιο πονηροί από όσο νομίζει κανείς, ξέρουν μια απλή αλήθεια: Σε αυτή τη σύντομη ζωή, δεν χρειάζεται να πασχίσουν για λύσεις, ούτε για υπερβάσεις. Ό,τι κενό υπάρξει θα το καλύψει το μνημόνιο που θα απαιτήσει νέα μέτρα για κάθε τρύπα και τότε η συνταγή είναι γνωστή: αφού παλέψουν ηρωικά με τους ξένους, την τρόικα, τον διεθνή καπιταλισμό και ό,τι άλλο υποβλέπει αυτή τη χώρα, στο τέλος θα υπογράψουν τη νέα συμφωνία, η οποία θα σπρώχνει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά στο αδιέξοδο...

Δεν λέμε βέβαια ότι και «οι ξένοι» είναι άγιοι, αλλά αυτοί δεν οφείλουν να είναι άγιοι. «Άγιοι» ή τουλάχιστον ειλικρινείς και στοιχειωδώς ικανοί οφείλουν να είναι οι εγχώριοι πολιτικοί ταγοί, οι οποίοι επί έξι χρόνια δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να διατυπώσουν μια εθνική πρόταση για το πώς θα λύσει τα προβλήματά της η Ελλάδα, οι οποίοι εναλλάσσονται στον ρόλο του αντιμνημονιακού-μνημονιακού που στο τέλος υπογράφει για να μην καταστραφεί η χώρα, που καταγγέλλουν τους εκβιασμούς των ξένων, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να σταθεί η χώρα στα πόδια της, που επί δεκαετίες εξαγγέλλουν την πάταξη της φοροδιαφυγής και φορολογούν όλο τους ίδιους και τους ίδιους, που δεν ξέρουν τί έγινε η «λίστα Λαγκάρντ», που όλο ΘΑ αναδιαρθρώσουν το κράτος, αλλά επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτε εκτός από εκείνα που τους επέβαλαν οι ξένοι (π.χ. ηλεκτρονική συνταγογράφηση), που θυμήθηκαν έξι ολόκληρα χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας να καλέσουν «επιτροπή σοφών» για να ενταφιάσουν με τιμή το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι καταδικασμένο με ανεργία της τάξεως του 30%, που έχουν το 1/3 της κοινωνίας βυθισμένο μόνιμα στη φτώχεια και ακόμη παίζουν κομματικά τερτίπια, που έχουν μια χώρα που κάθε μέρα την εγκαταλείπει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της, που δεν γεννά αλλά πεθαίνει, που γερνά, που χάνει τη στρατιωτική και διπλωματική της ισχύ, που αποσυντίθεται ιδεολογικά και κοινωνικά, που μετατρέπεται σε πανευρωπαϊκό προθάλαμο μεταναστών...

Είμαστε ίσως λίγο πριν από εκείνα τα χειρότερα που αφήνουν μόνιμα σημάδια σε μια χώρα. Σε μια χώρα που κινδυνεύει να είναι η πρώτη που θα αποσυντεθεί από την παγκοσμιοποίηση. Που κινδυνεύει να χάσει οριστικά αυτά που πέτυχαν με κόπο ολόκληρες γενιές. Και ακόμη μιλάει, υποκρίνεται, κοροϊδεύει και κοροϊδεύεται... Που ελπίζει ότι θα γλυτώσει γιατί κάποιοι της το χρωστούν...
Συνεχίστε λοιπόν κ. Φίλη να μας αποπροσανατολίζετε, αφού δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα. Έτσι και αλλιώς δεν είστε ο μόνος. Άλλωστε ίσως και η γενοκτονία των Ποντίων να αποδειχτεί λεπτομέρεια μπροστά σε αυτά που μας επιφυλάσσει η Ιστορία...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, κατατέθηκε στη Βουλή. Η ερώτηση αφορά το θέμα και τις απορίες που προέκυψαν μετά τις αποκαλύψεις του κ. Πανούση, για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με το οργανωμένο έγκλημα και με την εσωτερική τρομοκρατία.

Παρά τις όποιες αντιδράσεις διαφόρων "γραφικών" βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παπαγαλαοειδων των ΜΜΕ (και του διαδικτύου), το συγκεκριμενο θέμα είναι ιδιαζόντως σοβαρό και υπό φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίας του κράτους η παρούσα κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι ήδη παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη (72 ώρες μετά τις αποκαλύψεις και 24 ώρες μετά την κατάθεση των ονομάτων αλλά και των στοιχείων που διέθετε ο κ. Πανούσης), θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει τις προφυλακίσεις των εμπλεκομένων. Φαίνεται πως είτε δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, είτε δεν υπάρχει "πολιτική ευαισθησία" στην κυβέρνηση, είτε η Ελλάδα αποτελεί μία νέα κατηγορία κράτους το οποίο κυβερνάται από αμφιβόλου ποιότητας προσωπικότητες.

Αφού θυμίσουμε πως η "εμπλοκή" στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την εγχώρια(;) τρομοκρατία έχει καταγραφεί σε αίθουσες ελληνικών δικαστηρίων, όπου προσέτρεχαν μεγαλοσχήμονες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστούν μέλη τρομοκρατικών ομάδων (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και οικογενειακά μέλη που συνελήφθησαν για τρομοκρατική δράση), σας παραθέτουμε την ερώτηση του κ. Νικολόπουλου η οποία έχει ως τίτλο: "Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα;"
Η ερώτηση κοινοποιήθηκε σε: ΣΔΟΕ, Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Εισαγγελέα Διαφθοράς

Άναυδοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες όλοι οι Έλληνες, απλοί Πολίτες και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού στη Βουλή των Ελλήνων, το πρωτοφανές και προκλητικό σήριαλ δηλώσεων, αποκαλύψεων και καταγγελιών του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Καθηγητή εγκληματολογίας, κου Γιάννη Πανούση.

Επειδή, ο Γιάννης Πανούσης, κατήγγειλε ευθέως ότι απειλείται η ζωή του από πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ανήκουν όμως σε εκείνους που προσχώρησαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επειδή, ο ίδιος επεσήμανε ότι μέλη της κυβέρνησης ήταν από καιρό ενήμερα για τις καταγγελίες του.

Επειδή, επεσήμανε επίσης ότι, ορισμένες από τις απειλές εναντίον του, έγιναν εγγράφως και επωνύμως και, έτσι, έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ, κο Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος είναι επίσης προ καιρού ενήμερος για την όλη υπόθεση.

Επειδή, ο Γιάννης Πανούσης, αποκάλυψε ακόμη ότι, την τελευταία απειλή κατά της ζωής του τη δέχτηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την προηγούμενη Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται ευθέως εναντίον του, παρότι δεν είναι τώρα υπουργός, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επειδή, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο κος Πανούσης δήλωσε ότι στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα, πολύ μάλιστα χρήμα και ότι ήταν και αυτή η πλευρά και δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα, ότι οι μίζες είναι μίζες και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς, ότι χρωστάει δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα, το πρώτο που τον έβαλε και το δεύτερο που δεν τον ξανάβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζει λέει ότι έτσι τον προστατεύει, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν κάνει αυτός για τέτοια πράγματα, δηλαδή να βλέπει να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και αυτός να λέει ότι δεν πειράζει, είμαι υπουργός.

Επειδή, πριν την κυβερνητική ανακοίνωση επί του πρωτοφανούς αυτού ζητήματος, ο Γιάννης Πανούσης είχε δηλώσει ότι τον προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν δέχτηκε ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και, συνεπώς, ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα επί των καταγγελιών ότι απειλείται η ζωή του.

Επειδή, η κυβερνητική ανακοίνωση επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, περιορίστηκε στη δήλωση ότι, οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κος Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη και ότι, η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κο Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα, επειδή οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου.

Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Νίκος Τόσκας, φέρεται να επικοινώνησε με τον κο Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως, από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του και ο κος Πανούσης φέρεται να του απάντησε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Επειδή, μετά τις ανωτέρω κυβερνητικές δηλώσεις, ο κος Πανούσης επανήλθε δηλώνοντας ότι χαίρεται που ο Πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν, όχι όμως με δική του ευθύνη και, ότι, μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα και για το λόγο αυτό ήθελε να το αποφύγει, αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι μπορεί τον ίδιο να τον βολεύει η εκκαθάριση του τοπίου.

Επειδή, ο κος Πανούσης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κο Βασίλη Αλεξανδρή, προσήλθε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη και κατέθεσε κατά δήλωσή του στοιχεία και ονόματα, δηλώνοντας παράλληλα ότι κατά την άποψή του προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη, ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης και ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία από κάθε μορφή παρακράτους.

Επειδή, ο κος Πανούσης, έλαβε κλήση και από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Ελένη Ράικου, με αφορμή τη συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που, μεταξύ άλλων, αφορά και σε ζητήματα ξεκάθαρης διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία.

Επειδή, ο κος Πανούσης κατά τη δεύτερη δημόσια δήλωσή του, μετά το ραντεβού του με την εισαγγελέα Εφετών κα Ελένη Ράικου, επικεφαλής της Εισαγγελίας
Διαφθοράς, ζήτησε -ούτε λίγο ούτε πολύ- να μην γίνουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, γιατί υπάρχει περίπτωση με αυτές να συγκαλυφθεί η όποια διαφθορά δηλώνοντας επακριβώς τα ακόλουθα: «Μου ζητήθηκε να προσθέσω νέα στοιχεία στην έρευνα για το κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται στελέχη του Λιμενικού, της ΕΥΠ, ίσως και της ΕΛ.ΑΣ. Αναμένεται πλέον η τελική εκδοχή της Δικαιοσύνης. Υπάρχει, θεωρώ και εκφράζω προσωπική άποψη, υπόγεια διασύνδεση ανάμεσα στη μία και στην άλλη υπόθεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Να αποφευχθεί η αίσθηση εντολής συγκάλυψης από πιθανές κρίσεις, που θα ήταν άστοχες. Δεν ανήκω πλέον στην Κυβέρνηση. Ο κος Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός και με τίμησε δύο φορές: Μία, που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που δεν με έβαλε για να με προστατεύσει».

Επειδή, ο υπουργός Δικαιοσύνης κος Νίκος Παρασκευόπουλος, υποβάθμισε τις καταγγελίες του κου Γιάννη Πανούση, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα απειλών αλλά δεν φοβάται και συνεχίζει τη δουλειά του ενώ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κου Πανούση, δήλωσε ότι, με βάση όσα διάβασε, δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει που είναι ο ισχυρισμός, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα και, ότι, θεωρεί ευτύχημα που ο κος Πανούσης ακολούθησε τη συμβουλή του πρωθυπουργού και απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη.

Επειδή, ακόμη, ο κος Παρασκευόπουλος, σχετικά με την περιβόητη έφοδο της Αστυνομίας σε φυλακές που προκάλεσε ρήξη ανάμεσα στον ίδιο και τον κο Πανούση στην προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε ότι το περιστατικό είναι αληθινό, αλλά δεν είναι ακριβή όλα όσα αναφέρονται, ενώ η αλήθεια ήταν ότι σε μια ιστοσελίδα αναφέρθηκε ότι η Αστυνομία μπήκε στις φυλακές με τρόπο βίαιο και ενοχοποίησε και τον κ. Πανούση και τον ίδιο και, στη συνέχεια, επειδή ο κος Πανούσης έκανε μια δήλωση που έλεγε ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή αλλά κάποιος που κρύβεται, ο κος Παρασκευόπουλος θεώρησε ότι τον φωτογράφιζε και απάντησε ότι αυτός δεν θα μπορούσε να δώσει εντολή στην Αστυνομία, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να γίνει επέμβαση σε φυλακές χωρίς να έχει γνώση ο υπουργός, καθώς σε έκτακτες περιπτώσεις δίνει την εντολή ο εισαγγελέας.

Επειδή, επίσης, ο κος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι δεν θέλει να πει λεπτομέρειες για το αν έγινε ή δεν έγινε η ανωτέρω έφοδος, επειδή υπάρχουν κάποια ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας για τα οποία η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ενημερώνει.

Επειδή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε ότι οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση είναι σοβαρές και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την δέουσα σοβαρότητα.

Επειδή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωσε ότι, προσωπικά, θέλει να ξέρει αν υπηρετεί τρομοκράτες, ότι τον κ. Πανούση τον γνώρισε στην ΔΗΜΑΡ και γνωρίζει ότι είναι αξιόπιστος, ότι ήταν πρώτη επιλογή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ότι θέλει να ξέρει αν άθελα του βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τρομοκράτες.

Επειδή, τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του κου Γιάννη Πανούση, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του, στο οποίο καταγράφει όσα έζησε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπό τη μορφή μυθιστορήματος, χωρίς ονόματα και διευθύνσεις.

Ερωτάται ο κος Πρωθυπουργός :
Αληθεύουν, ναι ή όχι, οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί της ύπαρξης τρομοκρατών που επιδιώκουν, μετά την πολιτική, και τη φυσική του εξόντωση;

Απειλήθηκε πραγματικά η ζωή του κου Γιάννη Πανούση ή πρόκειται, κατά τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, για μυθιστορηματικό σενάριο που μπορεί ίσως να αποσκοπεί ακόμη και στην προώθηση του νέου βιβλίου του, όπως δικαιολογημένα μετά όλα τα ανωτέρω διερωτάται η ιστοσελίδα του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ (kinima-ypervasi.blogspot.gr);

Αληθεύει ότι ο κος Πρωθυπουργός, ο Διοικητής της ΕΥΠ και άλλα μέλη της κυβέρνησης ήταν προ καιρού σε γνώση των καταγγελιών αυτών του κου Γιάννη Πανούση και, παρά ταύτα, δεν έπραξαν το αυτονόητο, ζητώντας οι ίδιοι την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών;

Αληθεύει κε Πρωθυπουργέ ότι η κυβέρνησή μας σιώπησε έως τώρα επί των καταγγελιών ότι απειλείται η ζωή του κου Πανούση, αφήνοντάς στον στην πράξη απροστάτευτο;

Τι πρέπει να υποθέσει ο Έλληνας Πολίτης όταν ακούει τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καταγγέλλει ότι στην Αστυνομία υπάρχει χρήμα και, μάλιστα, πολύ, ότι υπάρχουν μίζες που δεν έχουν μάλιστα χρώμα και ότι ο κος Πανούσης δεν έκανε για υπουργός, επειδή δεν μπορούσε να βλέπει κάποιους να κλέβουν και να τα αρπάζουν ενώ, κατά τα λεγόμενα του κου Πανούση, οι άλλοι μπορούσαν, επειδή τους αρκούσε που ήταν ή που είναι ακόμη και σήμερα υπουργοί;

Τι πρέπει να υποθέσει ο Έλληνας Πολίτης όταν ακούει τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλάει για κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών, στα οποία εμπλέκονται στελέχη του Λιμενικού, της ΕΥΠ, ίσως και της ΕΛ.ΑΣ;

Υπάρχουν κε Πρωθυπουργέ στην κυβέρνησή μας τέτοιοι υπουργοί και κρατικοί λειτουργοί που ανέχονται, καλύπτουν και ψηφίζουν τα πάντα για την καρέκλα;

Γνωρίζει ο κος Πρωθυπουργός σε ποια πρόσωπα αναφέρεται ο κος Πανούσης όταν καταγγέλλει μαύρο χρήμα, μίζες, κλέφτες και διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., στο Λ.Σ. και στην Ε.Υ.Π.;

Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για όλες αυτές, τις πρωτοφανείς καταγγελίες του μέχρι πρότινος αρμόδιου υπουργού;

Αληθεύει κε Πρωθυπουργέ ότι, κατά τα λεγόμενα του κου Πανούση, το ζήτημα είναι πολιτικό και ότι μπορεί να συνδέεται με εκκαθαρίσεις προσώπων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεστε μάλιστα ότι μπορεί να επιδιώκετε εσείς ο ίδιος;

Σε ποιόν αναφέρεται ο κος Πανούσης όταν δηλώνει ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή, αλλά ότι κάποιος άλλος κρύβεται πίσω από την περιβόητη έφοδο της Αστυνομίας στις φυλακές, τη στιγμή που ο Υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν κρύβεται αυτός ο ίδιος, επικαλούμενος μάλιστα ότι αυτός δεν θα μπορούσε να δώσει εντολή στην αστυνομία και ότι, αντιθέτως, μπορεί να γίνει επέμβαση στις φυλακές χωρίς να έχει γνώση ο Υπουργός Δικαιοσύνης;

Ποιες είναι κε Πρωθυπουργέ οι εξαιρετικές εκείνες περιπτώσεις των ζητημάτων εσωτερικής ασφάλειας, για τα οποία η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ενημερώνει;

Ποιά είναι κε Πρωθυπουργέ τα καρκινώματα που δεν μπόρεσε να κάμψει η κυβέρνησή μας και ποιες οι καταγγελλόμενες από τον δικό σας Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μορφές παρακράτους, που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία;

Υπάρχουν ζητήματα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό Σώμα και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και, αν όχι, τότε γιατί ο κος Πανούσης κλήθηκε επί τούτου από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Ελένη Ράικου;

Υπάρχουν κε Πρωθυπουργέ, κατά τα λεγόμενα του κου Πανούση, τρομοκράτες ή πρόσωπα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, εντός των τειχών της Κουμουνδούρου;

Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία του βουλευτή σας κου Μιχελογιαννάκη, που διερωτάται αν εν αγνοία του υπηρετεί ή βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τρομοκράτες;

Τι πρέπει να σκεφθεί για την προστασία της οικογένειάς του ο μέσος Έλληνας Πολίτης, όταν ακούει τον αρμόδιο για την προστασία του υπουργό να καταγγέλλει ότι ακόμη και αυτός δεν είναι σε θέση να προστατέψει τον ίδιο του τον εαυτό από τρομοκράτες, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, από το παρακράτος και τη διαφθορά της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ε.Υ.Π. και του Λ.Σ., την οποία μάλιστα καταγγέλλει ο ίδιος, έστω και κατόπιν εορτής;

Και τι πρέπει να απαντήσω σήμερα εγώ στους Πολίτες που, μετά και τις νέες αυτές πομπές του πολιτικού μας συστήματος, έχουν πλέον δικαίως απολέσει κάθε εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Πολιτείας και στο κράτος δικαίου, και με ρωτούν αγανακτισμένοι, επί λέξει, «ποιος κυβερνά αυτόν την χώρα»;

Εν κατακλείδι, κι επειδή στην Ελλάδα ασκείται ήδη μία αφόρητη τρομοκρατική οικονομική πίεση, και οι Έλληνες πολίτες γίνονται καθημερινά αντικείμενα - στόχοι ψυχολογικού πολέμου, κι επειδή αυτή την επίθεση την υλοποιεί η πρώτη φορά αριστερα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, το μόνο βέβαιο είναι πως η Ελλάδα έχει κυβέρνηση τρομοκρατών (οικονομικών), που προσπαθούν να υλοποιήσουν ένα "σιωπηλό πολιτικό πραξικόπημα" (με τις τοποθετήσεις ανώνυμων στελεχών τους σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού), ενώ αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κυβέρνηση των Ελλήνων, αφού δεν δρα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και, κυρίως, δεν καλύπτει την συνταγματική της υποχρέωση για προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Την Ελλάδα σήμερα την κυβερνά ένα παρακράτος των Βρυξελλών (συνονθύλευμα συμφερόντων) με πρόθυμους "αριστερούς" εκτελεστές που έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τον διεθνισμό και τον εθνομηδενισμό. Εξάλλου, τα δύο αυτά χαρακτηριστικά ήταν εκείνα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και συνετέλεσαν στα μέγιστα για την υλοποίηση της "πρώτης φορά αριστερά" κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου...

ΥΓ: Ήδη οι έμπειροι και καλολαδωμένοι λασπολόγοι της κυβέρνησης, ξεκίνησαν το έργο της δυσφήμισης του κ. Πανούση... Ξέρουν να κάνουν αυτή την δουλειά πολύ καλά. Μόνο μία απορία εκ μέρους μας: Τα όσα τώρα "ανακαλύπτετε" δεν τα γνωρίζατε όταν ο κ. Πανούσης ήταν υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα τα μάθατε ή τώρα αποφασίσατε να τα "δημοσιοποιήσετε", γνωρίζοντας ότι ποτέ και κανείς δεν θα ασχοληθεί με την διάψευση της λάσπης σας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Έρευνα του γερμανικού Κέντρου Σύγχρονης Ιστορίας (ZZF) που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Βερολίνο αποκάλυψε ότι την περίοδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα περισσότερα ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας ήταν πρώην μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

Επί 11 μήνες, ιστορικοί μελετούσαν τα προσωπικά στοιχεία του προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών της Δυτικής Γερμανίας, καθώς και εκείνο της Ανατολικής Γερμανίας, από την περίοδο 1949 έως 1970.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της ZZF, Frank Bösch, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην Δυτική Γερμανία την περίοδο 1956 και 1961 ήταν πρώην Ναζί, ενώ το ποσοστό ακόμα και στην Ανατολική Γερμανία άγγιζε το 14%.

Όπως αναφέρει η DW, οι ερευνητές εξηγούν πως την μεταπολεμική περίοδο οι περισσότεροι Γερμανοί ήταν ανειδίκευτοι εργάτες και, δεδομένου ότι τότε η εκπαίδευση στον χώρο εργασίας ήταν σπάνια, όσοι εργάζονταν στον τομέα της διοίκησης κατά την διάρκεια του πολέμου παρέμειναν στις θέσεις τους.

Επίσης, πολλά μέλη του συγκεκριμένου κόμματος είτε είπαν ψέμματα για το παρελθόν τους, είτε χρησιμοποίησαν το ευρύ δίκτυο των Ναζί προς όφελός τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να βγουν και άλλα στοιχεία για την εξουσία των Ναζί κατά την μεταπολεμική περίοδο στην επιφάνεια.

Για πολλές δεκαετίες το Υπουργείο Εσωτερικών αρνούνταν να αποκαλύψει στοιχεία για το παρελθόν του, λέγοντας πως δεν υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο στην ιστορία του. Το αίτημα των ερευνητών τελικά εγκρίθηκε το 2005.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΣύμφωνα με ανάρτηση του RojNews, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε τις τελευταίες ημέρες όπλα και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, στη βορειοδυτική Συρία, που πλήττονται από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και αμύνονται στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Τα φορτία με όπλα και πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στους τζιχαντιστές από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία στην επαρχία Αφρίν και συγκεκριμένα από το στρατόπεδο που έχει στήσει η Τουρκία σε συριακό έδαφος στο χωριό Ατμέχ.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Οκτωβρίου, ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο έδαφος της βορειοδυτικής Συρίας, σε εδάφη που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, από το συνοριακό πέρασμα του συριακού χωριού Ατμέχ (το χωριό προφέρεται Atme, Atma, Atima, Atmeh).

Σύμφωνα με ακτιβιστές η τουρκική δύναμη που πέρασε τα σύνορα ήταν μια τεθωρακισμένη τουρκική ταξιαρχία. Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, οι Τούρκοι πήραν θέσεις στα όρη Αλ Χαλάκα με σκοπό να χτίσουν ένα τείχος μέσα στη Συρία κατά μήκος των συνόρων.

Όπως αποδεικνύεται όμως, οι Τούρκοι έστησαν μια βάση σε συριακό έδαφος για να ανεφοδιάζουν την Αλ Κάιντα.
Τα όπλα και τα πυρομαχικά παραδόθηκαν, σύμφωνα με το RojNews, στο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Τα φορτία με τα όπλα και τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου και κατέληξαν στο Χαλέπι, στα χέρια της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα. Δεν τα πήγε μέχρι το τέλος της διαδρομής ο τουρκικός στρατός, ενδιάμεσα παραδόθηκαν στους τζιχαντιστές.

Οι Τούρκοι έδωσαν στην Αλ Κάιντα πολεμοφόδια, αντιαρματικές ρουκέτες, αντιαεροπορικούς πυραύλους Cruise, ένα μεγάλο αριθμό ελαφρών όπλων και πυρομαχικών.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοδυτική Συρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τη Διεθνή Κοινότητα να εξοπλίσει τη «μετριοπαθή» συριακή αντιπολίτευση στη βορειοδυτική Συρία, όπου αυτή η «μετριοπαθής» αντιπολίτευση δεν είναι άλλη από την Αλ Κάιντα.

Η Δύση δεν ανταποκρίθηκε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επομένη κιόλας των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, όπου το ισλαμιστικό του κόμμα κέρδισε αυτοδύναμο τις εκλογές, ένιωσε ισχυρός να εξοπλίσει τους τζιχαντιστές μόνος του.

Προφανώς και σε αυτό τον οπλισμό οφείλονται οι «επιτυχίες» που σημείωσαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τις τελευταίες ημέρες ενάντια στα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα, ενώ το μόνο που απομένει να δούμε είναι να εκτοξεύονται αντιαεροπορικοί πύραυλοι κατά ρωσικών αεροσκαφών. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, κανείς δεν θα μπορεί να υπολογίσει τις αντιδράσεις της Μόσχας... Εκτός και εάν αυτό ακριβώς επιθυμεί ο σουλτάνος Ερντογάν. 
Άραγε, έχει αναρωτηθεί εάν η Δύση προλαβαίνει να τον σώσει σε περίπτωση που η "ρωσική αρκούδα" κινηθεί κατά της Τουρκίας;

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι ακέφαλη.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γαντζωμένη στις καρέκλες της δοτής από τους δανειστές εξουσίας, προσπαθεί να περάσει τις εντολές των δανειστών σε βάρος του λαού, με προπαγανδιστικές πιρουέτες.

Η αντιπολίτευση, αφού ήδη έδωσε πιο πριν τα κυβερνητικά διαπιστευτήριά της, είναι τώρα πλήρως απαξιωμένη και ανίκανη να εκπροσωπήσει την ελπίδα.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ηγεσία.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως σιγουριά και ελπίδα.

Είμαστε πλέον ένα ακυβέρνητο καράβι, που το καταδιώκουν παντός είδους ντόπιοι και ξένοι πειρατές.

Κάτι πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει γρήγορα.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η πτώση του φράχτη και 
τα σκοτεινά γερμανικά σχέδια για τον Έβρο

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Όσο εθνικώς «ύποπτη» είναι η ανακίνηση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων, εβδομάδες πριν από μια πιθανή επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, άλλο τόσο σκοτεινή -μην πω και περισσότερο- είναι η φιλολογία για την αναγκαιότητα πτώσης του φράχτη του Εβρου. «Γιαλαντζί» αριστερές φωνές, τεθλιμμένες κυβερνητικές οργανώσεις, ανησυχούσες ενώσεις δικαιωμάτων και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που διεκδικούν το μονοπώλιο της ευαισθησίας στην πατρίδα μας, πιέζουν υπέρ της πτώσης δήθεν για ανθρωπιστικούς λόγους: για να μην πνίγονται τα παιδάκια στο Αιγαίο, λένε.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι αφελείς. Στη χειρότερη, δεν θέλω να το σκέφτομαι. Στις ξένες διπλωματικές αντιπροσωπίες και πρεσβείες των Αθηνών είναι κοινό μυστικό γιατί οι ξένοι, και κυρίως οι Γερμανοί, ζητούν στο παρασκήνιο την πτώση του φράχτη και τη δημιουργία «προσωρινών»... τάχα μου κέντρων φιλοξενίας μεταναστών. Διότι έχουν στο μυαλό τους την ιδέα να καταστήσουν τη Θράκη «ισλαμική ουδέτερη ζώνη» (islamic buffer zone)! Ζώνη εντός της οποίας οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις διεθνείς θα «επιλέγουν», άγνωστο με ποια κριτήρια, τους μουσουλμάνους που θα συνεχίζουν το μεγάλο ταξίδι προς τη βόρεια Ευρώπη. Δεν χρειάζεται να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να δείξω τι θα σημάνει για την περιοχή και τη χώρα μας συνολικά μια τέτοια εξέλιξη. «Ισλαμική ουδέτερη ζώνη» σημαίνει ότι χιλιάδες μουσουλμάνοι, στους οποίους θα απαγορεύεται η μετάβαση στην Ευρώπη, θα μπουν στα τζαμιά της Θράκης και θα αναμειχθούν με τον φιλήσυχο, μετριοπαθή μειονοτικό πληθυσμό των 130.000 μουσουλμάνων που ζουν στην «μεγάλη γη» αιώνες τώρα.

Δεν θέλω να σκέφτομαι ούτε δευτερόλεπτο τις ολέθριες συνέπειες που τυχόν θα έχει για την εθνική συνοχή και ασφάλεια η ανάμειξη του ριζοσπαστικού Ισλάμ με το μετριοπαθές Ισλάμ εκεί πάνω... Καταστροφή! «Ισλαμική ουδέτερη ζώνη» σημαίνει επίσης δυνατότητα ευθείας παρέμβασης του ISIS, με το οποίο «χαϊδεύεται» ο Ερντογάν στις μουσουλμανικές μειονότητες όλων των Βαλκανίων.

Η θεωρία του «μουσουλμανικού τόξου», που πρωτοακούστηκε πρόωρα στις αρχές της δεκαετίας του '90, αναβιώνει. Και βεβαίως, «ισλαμική ουδέτερη ζώνη» σημαίνει κάτι ακόμη: κέντρο εκπαίδευσης δολοφόνων των δυτικών κοινωνιών. Οποιος λοιπόν προωθεί την «προοδευτική» ιδέα να πέσει ο φράχτης και να κάνουμε κοινές περιπολίες με τους Τούρκους, «για να μην πνίγονται τα παιδάκια», αν δεν είναι βλαξ , σίγουρα είναι ύποπτος. Οποιος δεν θέλει να πνίγονται τα παιδάκια πρέπει να ασκεί όλη την επιρροή του για να συλλαμβάνονται έμποροι και διακινητές στα τουρκικά παράλια, έξω από τα πεντάστερα ξενοδοχεία όπου φιλοξενούνται πλέον οι μετανάστες. Προσοχή, όχι πρόσφυγες - μετανάστες. Για να συνεννοούμαστε.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νατσιός Δημήτρης
Δάσκαλος - Κιλκίς


Στο εξαιρετικό βιβλίο του Χρήστου Αγγελομάτη «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας», στις σελίδες 183-184, περιέχεται μια επιστολή του Θεοδ. Μουτσούλα, υποναυάρχου του Λιμενικού Σώματος ε.α., ο οποίος αναφέρεται στον πατέρα του, ταγματάρχη πεζικού Κωνσταντίνο Μουτσούλα. (Έχω στην κατοχή μου την 3η έκδοση της «ΕΣΤΙΑΣ», του 1972).

Διαβάζω: «Είχεν αρχίσει ο κλονισμός του μικρασιατικού μας μετώπου, ότε ο τότε στρατιωτικός διοικητής Φιλαδελφείας ταγματάρχης του πεζικού Κων. Μουτσούλας, διά να εξοντώσει τους ανά τα ορεινά της περιφερείας του ενοχλούντος τον ελληνικόν στρατόν τσέτας, έκαυσε τας καλύβας, που χρησίμευαν ως ορμητήριά των. Ο διαβόητος Στεργιάδης, διά να προσελκύση την συμπάθειαν των εχθρών της Πατρίδος, παρέπεμψεν επειγόντως τον εκπληρώσαντα το καθήκον του στρατιωτικόν διοικητήν εις το στρατοδικείον επί εμπρησμού ξένης περιουσίας. Βεβαίως, όμως, οι αποτελούντες το στρατοδικείον εν Σαλιχλί, Έλληνες αξιωματικοί ηθώωσαν και επήνεσαν τας ενεργείας του Έλληνος στρατιωτικού διοικητού, του οποίου το στήθος εκόσμη και το απονεμηθέν, εν ώρα μάχης, Αριστείον της ανδρείας και συνέστησαν όπως παρουσιασθεί εις τω εν Σμύρνη στρατηγείω και ζητήση διαταγάς.

Ήτο, τότε, η μοιραία ημέρα της 26ης Αυγούστου 1922, ότε τα πάντα είχον διαλυθή. Όλως τυχαίως, όμως, συνήντησε τον ταγματάρχην Μουτσούλαν ο υπολιμενάρχης Σμύρνης Αντώνιος Μπαχάς και τον επιβίβασε βιαίως επί τον αποπλεύσαντος την ημέραν εκείνην τελευταίον επιτάκτου ατμοπλοίου «Νάξος».

Άμα τη εισόδω της «Νάξος» εις τον λιμένα της Χίου, ο τχης Μουτσούλας, ανελθών επί του καταστρώματος του πλοίου, το οποίον ήτο κατάμεστον από αξιωματικούς και οπλίτας, ανεφώνησεν: “ Έπειτα από το αίσχος αυτό, την εθνικήν αυτήν συμφοράν, δεν μας επιτρέπεται να πατήσωμεν χώμα ελληνικόν!... Όλοι οι Έλληνες να πάμε να πνιγούμε! Και, πρώτος, δίδω το παράδειγμα εγώ!!”. Και πράγματι ερρίφθη εις την θάλασσαν και επνίγη.

Οι Χιώτες ενεταφίασαν αυτόν εκβρασθέντα μετά τριήμερον, εις την εκκλησίαν Άγιος Ιωάννης και επί μαρμαρίνης στήλης άγνωστός μοι μέχρι τούδε, εχάραξε:

“Ή καλώς ζην ή καλώς τεθνάναι τον ευγενή χρή” Η εφημερίς “Βραδυνή” της 13ης Ιουνίου 1936, εδημοσίευσεν σχετικήν επιστολήν αυτόπτου μάρτυρος, του επιβαίνοντος τότε του πλοίου εφέδρου σημαιοφόρου Κων. Κουλέτση, δικηγόρου».

Αυτά το καιρώ εκείνω, όταν, παρ’ όλη την μεγάλη τραγωδία υπήρχαν ακόμη φιλότιμο, ευθιξία και φιλοπατρία. (Κάποτε ακούγαμε την φράση: «παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας». Σήμερα η λέξη εξαφανίστηκε, αναπαύεται σε αραχνιασμένα λεξικά. Ευθιξία; Τι είναι αυτό; Τρώγεται;).

Τω καιρώ ετούτω, της αδιαντροπιάς και της προδοσίας, μαγαρίζονται ιερά και όσια, προσβάλλονται μνήμες αιματηρές... Θέλω όμως να ρωτήσω: Αγανάκτησαν οι πάντες – και ορθώς – κατά της ανθελληνικής δήλωσης του υπουργού. Αυτά πιστεύε,ι αυτά λέει. Και μάλιστα τα υποστηρίζει εδώ και χρόνια. Απλώς τώρα που ανήλθε σε ανώτατο αξίωμα, έγιναν ευρέως γνωστά, διότι, κατά τον θυμόσοφο παροιμιώδη λόγο «όσο ψηλότερα πηδάει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της».

Εδώ και δέκα όμως χρόνια, τέτοιες προδοτικές θέσεις φιλοξενούνται στα σχολικά βιβλία γλώσσας και ιστορίας, εδώ και δέκα χρόνια δηλητηριάζονται τα παιδιά με ισχυρότατες δόσεις αφιλοπατρίας και εκκλησιομαχίας, αλλά ουδείς «επώνυμος» αντιδρά. Διάβασα δηλώσεις βουλευτών, ακόμη και «συντρόφων» του κυρ-Φίλη καταδικαστικές, γεμάτες οίστρο πατριωτισμού.

Γιατί, όμως, δεν επιδεικνύεται ο ίδιος ζήλος για τα βιβλία και τις αναθυμιάσεις τους;

Γιατί παραμένει αντουφέκιστο αυτό το αίσχος; Δεν γνωρίζουν ότι φέτος «κόπηκε» από την ύλη των πανελληνίων εξετάσεων της Γ’ λυκείου η Γενοκτονία των Ποντίων; Οι σελίδες 253-255, το κεφάλαιο «η μεθοδευμένη εξόντωση (γενοκτονία) των Ελλήνων του Πόντου», αφαιρέθηκαν, όπως και όλα τα κεφάλαια για τον Παρευξείνιο Ελληνισμό και στην θέση τους πρόσθεσαν ενότητες για την «ελληνική οικονομία κατά τους 19ο και 20ο αιώνες».

Το μήνυμα σαφές:  Όλα είναι οικονομία, τίποτε άλλο δεν αξίζει στην ζωή!

Προσκυνήστε το θηρίο, τον «Μαμωνά». Η συντήρηση όμως της ιστορικής μνήμης είναι το πιο μεγάλο αμυντήριο, που διαθέτουμε. Το πιο ισχυρό όπλο. Αυτό που μας κράτησε στους αιώνες, με την πληθυντική, την διαχρονική ψυχή του. Το «εμείς» του Μακρυγιάννη. «Μάθαινε τα παλιά, να ξέρεις τα καινούργια», λέει η λαϊκή παροιμία. Το έχουμε ξαναγράψει. Η σημαντικότερη αποστολή της Παιδείας είναι η ένταξη, η σύνδεση των νέων με το παρελθόν. Όταν η Παιδεία ξεκόβει από τις ρίζες της, χάνει την συνείδηση της αποστολής της και ξεπέφτει σε τεχνική και σοφιστεία. Ερωτώ και πάλι: Η αφαίρεση της Γενοκτονίας από την ύλη δεν είναι μία έμμεση, ύπουλη μορφή άρνησής της;

Έχω μπροστά μου την Ιστορία της Γ’ γυμνασίου, στο κεφάλαιο «Ο Μικρασιατικός Πόλεμος (1919-1922)». Στις 10 σελίδες του κεφαλαίου δεν συνάντησα πουθενά την λέξη «Γενοκτονία». Γράφει για διωγμούς και εξόντωση, όμως Γενοκτονία δεν έγινε. Δεν είναι κι αυτό μία μορφή άρνησής της; Ίσως, δεν είναι η χειρότερη μορφή, η ειδεχθέστερη, να αρνούνται την Γενοκτονία, τα ίδια τα θύματά της;

Στο καινούργιο βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού αυτό που διαδέχθηκε το ρεπούσειο κουρελούργημα, διαβάζω στην σελίδα 196: «...στην Οθωμανική Αυτοκρατορία οι διώξεις εναντίον των μειονοτικών ομάδων πήραν δραματικό χαρακτήρα. Προηγήθηκε η γενοκτονία των Αρμενίων. Ακολούθησαν σφαγή και ο συστηματικός διωγμός των Ελλήνων του Πόντου...».

Τι διαβάζουμε εδώ; Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά σφαγή και διωγμός των Ελλήνων του Πόντου. Είναι το ίδιο πράγμα η Γενοκτονία και η σφαγή; Όχι. Πού είναι οι Πόντιοι να ξεσηκωθούν για το πιο σοβαρό αυτό θέμα της άρνησης της Γενοκτονίας στα βιβλία των Ελλήνων μαθητών; Γνωρίζουμε ότι στο βιβλίο Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου, υπάρχει ενότητα που αναφέρεται στον διωγμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, ενώ αγνοείται προκλητικά η Γενοκτονία των Ελλήνων; (σελ. 58). Επιτρέπεται να διδάσκονται τα παιδιά κείμενο του Σημίτη του επονομαζόμενου «αρχιερέα της διαπλοκής», ο οποίος θεωρεί την «ελληνική και χριστιανική παράδοσή μας διαστρεβλωμένη και χωρίς απήχηση»; (σελ. 65).

Θα μπορούσαν να συνεχιστούν οι πικρές, και θλιβερές αναφορές. Τι κερδίζουμε εξ άλλου; Μια χούφτα φανατικών εθνομηδενιστών έγραψε τα βιβλία - και μας κυβερνά- και ένας ολόκληρος λαός καταπίνει αμαχητί τις δολορραφίες τους. Κάποτε, όταν τούτο το έθνος γεννοβολούσε ήρωες, κάποιοι αξιωματικοί επωμίζονταν και τις ευθύνες άλλων για τις συμφορές και προτιμούσαν το καλώς τεθνάναι ή αισχρώς ζην. Αυτοί ήταν η μαγιά για το καινούργιο ξεκίνημα. Τώρα «κούφιοι και οκνοί καταφρονούν» και εμπαίζουν το Εικονοστάσι του Γένους, κόκκαλα ιερά μαρτύρων και ηρώων και αθώων…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Proactive δημοκρατική Ευρώπη

Του Αχιλλέα Γραβάνη

Η χώρα σύρεται αργά αλλά σταθερά σε καθεστώς ιδεολογικά σχεδιασμένου περιορισμού της Δημοκρατίας, με την υποβάθμιση του ρόλου των θεσμών και των ανεξάρτητων αρχών, την κομματική άλωση του κράτους, των μέσων ενημέρωσης και της δικαιοσύνης, τον έλεγχο της δημόσιας και τον περιορισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η χώρα σύρεται στην εγκαθίδρυση ενός ιδιότυπου εθνικολαϊκιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος μέσα από μια εξίσου ιδιότυπη κοινοβουλευτική ή/και κυβερνητική συνέργια πολιτικών δυνάμεων χωρίς εμφανή ιδεολογική συνάφεια (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ). Ιερείς, ένστολοι, αριστεριστές και ακροδεξιοί αναμειγνύονται σε μια απολίτικη, δίχως αρχές, συνεργατική μικροδιαχείριση της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης με κύριο στόχο την εξουσία και την διατήρηση συντεχνιακών κεκτημένων εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών.

Η δημοκρατική αντιπολίτευση δεν πείθει, το κάθε της κόμμα για διαφορετικούς λόγους. Τα κόμματα που ήδη κυβέρνησαν λόγω των καθοριστικών ευθυνών τους για την γενικευμένη χρεοκοπία. Κοινός όμως παρανομαστής όλων είναι το οραματικό έλλειμμα στην περιγραφή της Ελλάδας του μέλλοντος, της Ελλάδας εκτός της κρίσης, αυτής δηλαδή που θα κινητοποιήσει τις δημιουργικές και παραγωγικές της δυνάμεις. Μέσα σ' αυτήν την ζοφερή πολιτική καθίζηση η δημοκρατική Ευρώπη οφείλει να βλέπει την μεγάλη εικόνα και όχι μόνο την διαχείριση της οικονομικής κρίσης και των δανείων της.

Μια δημοκρατικά ακρωτηριασμένη Ελλάδα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη, ιδιαίτερα στη σημερινή γεωπολιτική συγκυρία. Μια οικονομικά χρεοκοπημένη δημοκρατική όμως Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη. Η ευρωπαϊκή στήριξη, ως εκ τούτου, της εθνικολαϊκιστικής σημερινής Κυβέρνησης οφείλει ταυτόχρονα να εστιάζει και στη διασφάλιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της καθώς και των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των Ευρωπαίων-Ελλήνων πολιτών, μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Για να έχει η ευρωπαϊκή στήριξη νόημα για όλους τους Έλληνες αλλά και για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να θέσει προ των ευθυνών της την Ελληνική Κυβέρνηση για τις επιπτώσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς των βίαιων προσπαθειών της να υποβαθμίσει τις ανεξάρτητες αρχές, να οπισθοδρομήσει την λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, να επιβάλλει τον κομματισμό και την αναξιοκρατία στην Δημόσια Διοίκηση. Οφείλει να το κάνει τώρα και δημόσια, να στηρίξει τις δυνάμεις εκείνες στην ελληνική κοινωνία που αναδεικνύουν διαχρονικά τα προβλήματα αυτά στον δημόσιο διάλογο.

Το επιχείρημα ότι ανάλογες πολιτικές συμπεριφορές υπήρχαν ανέκαθεν στην χώρα δεν μειώνει τις ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης. Αντίθετα τις αυξάνει γιατί αποτελούν κατά δήλωση της κεντρικές αιτίες της σημερινής ζοφερής κατάστασης. Δεν θα πρόκειται για ευρωπαϊκή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα μιας ανεξάρτητης χώρας-μέλους της, όπως οι εγχώριοι αντιδημοκράτες θα επικαλεστούν, αλλά για μία βασική της υποχρέωση που πηγάζει από την κοινή δημοκρατική ευρωπαϊκή συνείδηση. Η δημοκρατική Ευρώπη οφείλει να δράσει προληπτικά, όχι όταν θα είναι πλέον αργά για την Δημοκρατία στη χώρα μας ...

* Ο Αχιλλέας Γραβάνης είναι Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Κρήτης, Ερευνητής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ). Συνεργαζόμενος Ερευνητής Harvard Medical School.
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όταν η "αριστερά" του Αλέξη νιώθει πως απειλείται,
τότε δεν διστάζει να περάσει στην "ανθρωποφαγία"...

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Η Ελλάδα είναι όντως η χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας». Και συνεχίζει τον κατηφορικό της δρόμο, του εξευτελισμού ακόμη και των αυτονόητων, δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, με «πρώτη φορά αριστερά» και άλλες φαιδρότητες του καλοπληρωμένου επικοινωνιακού επιτελείου των «αριστερών» που, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Πανούσης, έχουν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και την… τρομοκρατία!

Έτσι, κι επειδή η φαιδρότητα αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό εκείνων που «ενώ δεν θέλουν, καταστρέφουν την Ελλάδα», από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «έπεσαν οι πρώτες προειδοποιητικές βολές» προς τον κ. Πανούση, τον οποίο απειλούν ότι θα τον στείλουν στην Δικαιοσύνη!!!
Όχι, δεν θα ερευνήσουν το αληθές ή ψευδές των καταγγελιών του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ…! Όχι, δεν θα αναζητήσουν οι ίδιοι την αλήθεια ή το ψέμα που υπάρχει μέσα στο κόμμα τους…! Απλά, θα στείλουν στην Δικαιοσύνη τον καταγγέλλοντα ως… ψευδόμενο!
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (γενικώς και αορίστως;) όσο και ο κ. Λάμπρου (το μέλος δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας που ο πρώην υπουργός ενέπλεξε στις συνομιλίες με τους «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), προειδοποιούν τον κ. Πανούση ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την… Δικαιοσύνη!

«Οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες», είναι το σαφές μήνυμα της Κουμουνδούρου.
Ενώ ο Π. Λάμπρου που ήταν ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε θέματα δικαιωμάτων των κρατουμένων προειδοποιεί, «ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους».

Έτσι, επιβεβαιώνεται πως στην Ελλάδα είσαι ελεύθερος να λες οτιδήποτε θέλεις, αρκεί τα λεγόμενα και οι ισχυρισμοί σου (ακόμη κι αν συνοδεύονται από αποδείξεις), να ακολουθούν την «πολιτική ορθότητα», όπως αυτή ορίζεται από την ενίοτε κυβέρνηση!
Έτσι, αν δούμε κάποιον κλέφτη και τον καταγγείλουμε, πρέπει να περιμένουμε ότι θα οδηγηθούμε στη Δικαιοσύνη όχι ως μάρτυρες, αλλά ως κατηγορούμενοι.
Αν καταγγείλουμε κάποιον σαν απατεώνα, ακόμη και με αδιάσειστα στοιχεία, πρέπει να περιμένουμε πως θα κατηγορηθούμε ως χυδαίοι λασπολόγοι, αν ο απατεώνας έχει πολιτικές (ή άλλες…) πλάτες…
Αν, όμως, καταγγείλουμε κάποιον σαν φασίστα (ακόμη και χωρίς αποδείξεις), που δρα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, τότε γινόμαστε το πρόσωπο του τριημέρου, είμαστε δημοκράτες και, φυσικά αναμένουμε τα καλύτερα, από την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση…

Τελικά, στις ημέρες που διανύουμε, είναι πραγματική κατάντια για τη χώρα και όλους εμάς, να παρατηρούμε με απάθεια μία ομάδα αμφιβόλου πολιτικής κατεύθυνσης να «διευθύνει» τη χώρα υπό συνθήκες Ουγκάντας ή μιάς άτυπης αδίστακτης πολιτικής δικτατορίας.
Δυστυχώς, ζούμε σε μία αριστερή πολιτική χούντα. Και οι υποστηρικτές της είναι περισσότερο αδίστακτοι ακόμη και από τις χούντες της νότιας Αμερικής. Κι αυτό επειδή λατρεύουν τον εθνομηδενισμό και υπακούουν τυφλά στις εντολές μίας ομάδας ανθρώπων που μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται μόνο για το… τομάρι τους!

ΥΓ: Ασήμαντο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σπουδαιότατο όμως ως γεγονός είναι πως ο κ. Πανούσης κατέθεσε ηχητικά ντοκουμέντα για τα όσα ισχυρίζεται… Ντοκουμέντα τα οποία οι «πρωτεργάτες» του είδους θα ισχυριστούν ότι είναι αποτέλεσμα… μονταζιέρας! Στη συνέχεια θα ολοκληρώσουν την αγαπημένη τους συνήθεια, δηλαδή την "ανθρωποφαγία" εκείνου που τόλμησε να τους καταγγείλει…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Τέρμα η γιορτή των Χριστουγέννων στα γερμανικά δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, και παιδικούς σταθμούς. Όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, η γιορτή των Χριστουγέννων θα απαγορευτεί και θα την αντικαταστήσει η «γιορτή του Φώτος» (κατά τις επιταγές της Νέας Τάξης), με το πρόσχημα να μην θίξουμε τους μουσουλμάνους.
Όπως φαίνεται την ίδια ώρα που καταφτάνουν στην Ευρώπη εκατομμύρια μουσουλμάνοι, πολλοί από αυτούς Jihadists, τους πιάνει… «αλλεργία» με τους χριστιανούς και τις γιορτές τους.

Η διευθύντρια της γερμανικής σχολής Bosco-Montessori, κυρία Nanette Weidelt από το Düsseldorf, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι η καλύτερη λύση για να μπορούν να προσαρμοστούν και τα ξένα μουσουλμανάκια στην γερμανική καθημερινότητα.

Μεγάλη χαρά από αυτή την εξέλιξη, όπως υπογραμμίζει ο Γερμανός αριστερός πολιτικός, Rüdiger Sagel. Όπως δήλωσε δεν πρέπει να επιβάλουμε στους άλλους τις δικές μας γιορτές (κάποιοι θα τον ρωτούσαν γιατί να μας επιβάλετε εσείς να αφήσουμε τις χριστιανικές μας γιορτές και να μας απαγορέψετε γιορτάζουμε τον Χριστό μας;)

Αλλά το πράγμα έχει προχωρήσει ακόμα πιο πολύ μέχρι το σημείο να γίνεται συλλογή υπογραφών για να απαγορευτεί και η μεγάλη γιορτή των Γερμανών, το Oktoberfest, επειδή προσβάλει τους μουσουλμάνους!
Όπως βλέπετε σιγά σιγά αφαιρούν όλες τις παραδοσιακές συνήθειες και επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες.
Σε όλα αυτά οι πολιτικοί στην Ενωμένη Ευρώπη είναι απλοί ακροατές στην κατάλυση της ελευθερία της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, στην κατάργηση των εθίμων μας.

Μια προτεσταντική εκκλησία στο Oberhausen ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αφαιρέσει όλα τα σύμβολα από τον ναό, από την ιερή τράπεζα, μέχρι και όλους τους σταυρούς ούτως ώστε όταν φτάσουν εκεί οι 50 μουσουλμάνοι να… μην ενοχληθούν.

Τον περασμένο μήνα η λεσβία επίσκοπος Eva Brunne, από την Στοκχόλμη, απαίτησε να αφαιρεθούν όλα τα χριστιανικά σύμβολα από τις εκκλησίες για να είναι πιο προσιτά τους μουσουλμάνους.
Φυσικά κανένας δεν ρωτάει τους εντόπιους πλέον.
Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ίδιοι.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανώμαλους και διεστραμμένους;
Φυσικά μόνο καταστροφικές αποφάσεις υπαγορευμένες από την Νέα Τάξη!

Όπως λυπημένα αναφέρει ένας αστυνομικός, η μεσαία τάξη αρχίζει και επαναστατεί πλέον, αποτέλεσμα να τους φιμώνουν με φυλάκιση.
Αυτοί οι παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες.
Έρχονται εδώ τα βρίσκουν όλα έτοιμα, δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, φτύνουν τις γυναίκες στους δρόμους, γιατί θεωρούν την ευρωπαία γυναίκα πόρνη.

Το ξέρετε πως μια παντρεμένη μουσουλμάνα με 3 παιδιά παίρνει ένα μεγάλο ποσό επιχορήγηση για τα παιδιά της στην Γερμανία;
Σκεφτείτε τώρα έναν μουσουλμάνο που θα έχει 4 γυναίκες και 20 παιδιά τι χρήματα θα παίρνει από το κράτος.
Απλά θα κάθονται και θα τρώνε τα έτοιμα αδούλευτα χρήματα.

Ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Bauzen Spree Hotel, έδωσε 300.000 ευρώ για να το ανακαινίσουν.
Στη συνέχεια η κυβέρνηση το πήρε με ελάχιστο νοίκι για να εγκαταστήσει εκεί τους λαθρομετανάστες.

Συνταξιούχοι δούλευαν μια ολόκληρη ζωή κάνοντας πολλές οικονομίες και θυσίες, και σήμερα το κράτος αναγγέλλει σε μια ανακοίνωση στο Sankt Augustin, ότι από εδώ και πέρα οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετούνται μόνο συγκεκριμένες ημέρες γιατί προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στους λαθρομετανάστες.

Δείτε το βίντεο είναι από μια κατασκήνωση λαθρομεταναστών “refugee center” στην Κοπεγχάγη.
Ένας μουσουλμάνος μετανάστης απειλεί ρεπόρτερ σε ζωντανή τηλεόραση, «τι στο δ*** κάνεις; βούλωσέ το».Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο, είναι ένα ζωντανό ρεπορτάζ από ένα “κέντρο προσφύγων” στην Κοπεγχάγη, από μια εκπομπή στις 3.11.2015 σε εθνικό κανάλι.
Δείτε τι συμβαίνει στο τέλος του βίντεο. Αναγκάζονται να δείξουν αλλού.
Ολοένα και περισσότερο, δημοσιογράφοι γίνονται πρωταρχικοί και εύκολοι στόχοι.

Τότε ξαφνικά ο μετανάστης έρχεται κοντά στον ρεπόρτερ και του λέει σε πολύ άσχημη γλώσσα στα Δανέζικα “τι στο δ*** κάνεις; βούλωσέ το! και άλλες πολλές βρώμικες λέξεις.
Απειλεί τον ρεπόρτερ ο οποίος προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα και να τελειώσει τη ζωντανή μετάδοση έτσι ώστε να μην δούμε περισσότερα από το τι συμβαίνει.
Σοκαριστικό για τους θεατές… και η TV2 Denmark (πανεθνική τηλεόραση) δεν θέλει να μιλήσει περαιτέρω για το τι συνέβη.

Μιλάνε για τους αριθμούς των μεταναστών που αυξάνονται τις τελευταίες μέρες και πως προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στο κέντρο προσφύγων.
Τον Οκτώβριο ο αριθμός μεταναστών που ήρθε στη Δανία αυξήθηκε δραματικά.
Ο λόγος μπορεί να είναι ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να καταρρεύσει και δεν μπορεί να προσφέρει άμεση στέγη για όλους τους ανθρώπους που έρχονται, γι αυτό τώρα πολλοί κάνουν στάση στη Δανία.

Ευτυχώς που κάποιοι νέοι στην Γερμανία και πολύ περισσότερο στην Γαλλία αντιδρούν στην επέλαση μέσω των παράνομων μεταναστών της Νέας Τάξης:

Multikulti: Eine Kriegserklärung von der französischen JugendAbendland – Widerstand
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Συγκρούονται ανοιχτά πλέον διάφορες τάσεις και ομάδες στη Γερμανία και το κάνουν επί πτωμάτων: όχι μόνον των προσφύγων, αλλά και επί του πτώματος της Ελλάδας. Σουλτς, Γκάμπριελ και Σόιμπλε, με τη Μέρκελ να κοιτάει τη δική της πτώση και να ασχολείται μόνον με αυτή, ενώ η ξενοφοβία πάει στα ύψη κοινωνικά και πολιτικά στη Γερμανία – κι αυτό την ίδια ακριβώς ώρα που η γερμανική κυβέρνηση δια Σόιμπλε θέτει εκ νέου προβλήματα για την εκταμίευση της δόσης. Με άλλα λόγια, η γερμανική πολιτική σε όλο της το μικρομεγαλείο…

Η κρίση του προσφυγικού έδειξε τα όρια του γερμανικού ηγεμονισμού και τις σαθρές του βάσεις. Σαθρές επειδή είναι χτισμένος όχι πάνω σε πραγματικούς όρους, αλλά σε εκμετάλλευση ενός καθεστώτος δήθεν ισότητας των ευρωπαικών κρατών που στην πραγματικότητα το μετέτρεψε σε καθεστώς ηγεμονίας μέσα από την κρίση χρέους.

Όμως εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και πολύ πιο σύνθετα. Εδώ, κατάλαβαν τώρα, ότι δεν μπορούν να παίζουν εις βάρος των άλλων και εκ του ασφαλούς. Κατάλαβαν επίσης ότι αν θέλουν ηγεμονία, πρέπει να κάνουν επιτέλους κάτι πραγματικό γι αυτό: πρέπει να προχωρήσουν αληθινά την Ευρώπη και τίμια, όχι να υποκλέπτουν διαρκώς κυριαρχία σαν κοινοί μικροαπατεώνες της πολιτικής.

Η ηγεμονία έχει τίμημα: δεν μπορείς και να διαλύεις μια χώρα, όπως την Ελλάδα, και να γκρινιάζεις ότι δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορα της Ευρώπης όταν την έχεις ήδη διαλύσει – αφού πρώτα την έχεις πνίξει στη διαφθορά: η Ελλάδα δεν έχει επαρκείς ένοπλες δυνάμεις σήμερα, ούτε επαρκή εσωτερική ασφάλεια (και) επειδή η Γερμανία όλα τα προηγούμενα χρόνια επέβαλε σειρά από εξοπλιστικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων που κάθε άλλο παρά βοήθησαν την άμυνα και την ασφάλεια, ενώ γονάτισαν τον ελληνικό προυπολογισμό και γιγάντωσαν το χρέος οδηγώντας μαθηματικά στην καταστροφή.

Τώρα έχουν τρομάξει ξαφνικά στο Βερολίνο βλέποντας τι τους έρχεται από το πουθενά. Γιατί είναι μικρομέγαλοι. Ο Σουλτς κάνει δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίσεις με τους τραγικούς πρόσφυγες στη Λέσβο με τον Τσίπρα για να κάνει τον καλό – αλλά είναι ακραίος λαικιστής, κάτι που του υπενθυμίζει σκληρά ο Σόιμπλε ο οποίος λέει ότι «έδωσε λάθος εικόνα στην Αθήνα ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη» - με ότι αυτό σημαίνει, ενώ ο Γκάμπριελ θέλει να χτίσει ένα άλλο, μάλλον πιο ομοσπονδιακό μοντέλο, όπως λ.χ. θα έκαναν οι ΗΠΑ (αν πτώχευε μία Πολιτεία των ΗΠΑ, θα άφηναν ποτέ τη χώρα από εκείνη την πλευρά της αφύλαχτη;… - αυτό σημαίνει αληθινά κοινά σύνορα έναντι όλων), ενώ η Μέρκελ βλέπει να έρχεται ακόμα και το ξαφνικό και άδοξο τέλος σε όσα έχτισε όλα αυτά τα χρόνια. Ισως θα θυμάται και πώς γκρέμισε αυτή η ίδια τον Κολ, τον πολιτικό της πατέρα, τον άνθρωπο που επανένωσε αναίμακτα τη Γερμανία…

Όλα αυτά οδηγούν στο χάος. Είναι το χάος μιας χώρας που πήρε τα ηνία της Ευρώπης χωρίς να είναι τίμια στις προθέσεις της, ούτε έτοιμη να αναλάβει το κόστος, αλλά ούτε και με τη διάθεση να χτίσει, αλλά να γκρεμίσει, να ηγεμονεύσει επί ερειπίων, κυριολεκτικά πλέον, επί πτωμάτων. Τώρα, με το γερμανικό λαό να θυμώνει και να αγριεύει για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα καταλάβουν τι έκαναν. Είναι ώρα…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΔηλώσεις Φίλη: Ένα μαζικό προσκλητήριο στις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις, για την υποστήριξη του καταρρέοντος κυβερνητικού καφενείου
Του Νικόλα Δημητριάδη από το ιστολόγιο Ψωροκώσταινα

Ο κύριος Φίλης δεν είναι κάποιος τυχαίος τύπος που ξύπνησε ένα πρωί και είπε να πετάξει μια μπαρούφα. Ανήκει στο βασικό επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι έμπειρος δημοσιογράφος και ξέρει πολύ καλά τι λέει, που το λέει και πότε το λέει. Οι δηλώσεις που έκανε στον Χατζηνικολάου, τον βασικό επικοινωνιακό δίαυλο του καθεστώτος, είχαν διπλή στόχευση: Από τη μία να δώσει η κυβέρνηση τα διαπιστευτήριά της στον Σουλτάνο, τώρα που επίκειται και η επίσκεψη του Τσίπρα στην Τουρκία. Και από την άλλη, να λειτουργήσουν ως αφορμή συσπείρωσης των διάσπαρτων εκσυγχρονιστών, από το Ποτάμι και το Πασόκ, μέχρι τη Δημάρ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Την ώρα που η κυβέρνηση πάει από το κακό στο χειρότερο, επιχειρεί με το ζήτημα αυτό να αποσπάσει κάποια ψίχουλα συμπαράστασης από τους παλιούς φίλους της. Πράγματι, μετά το αναπόφευκτο κράξιμο που έπεσε, έσπευσαν πολλοί να στηρίξουν τον Φίλη, από τον Πρετεντέρη και τον Νίκο Δήμου, μέχρι τη Ρεπούση και τον Τατσόπουλο. Πολιτικοί, καθηγητές και διανοούμενοι συμπαραστάθηκαν στον κακόμοιρο Υπουργό και κατακεραύνωσαν τις «εθνικιστικές» και «λαϊκιστικές» αντιδράσεις εναντίον του.

Στο έργο αυτό επιστρατεύτηκε και ο καθεστωτικός τύπος, όπως η Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ο πολύς κύριος Ψαρράς έσπευσε να παρουσιάσει για μια ακόμη φορά τους κακούς φασίστες που τα βάζουν με το γκουβέρνο. Αυτή είναι από παλιά η βασική απασχόληση του εν λόγω δημοσιογράφου: να βγάζει φασίστα και ακροδεξιό όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το εκσυγχρονιστικό κατεστημένο. Με τέτοιο ζήλο, μάλιστα, που, προεκλογικά, δεν τη γλίτωσαν ούτε οι πρώην σύντροφοι και φίλοι του της ΛΑ.Ε.! Ακροδεξιοί κι αυτοί! (Με τέτοια κατορθώματα, βέβαια, πώς να μην χρηματοδοτεί το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών τα βιβλία του!)

Η πιο αστεία τοποθέτηση ήταν αυτή της Ρεπούση: ανέφερε το γνωστό ποίημα του Μπρεχτ, που λέει «Όταν ήρθαν να πάρουν… δεν αντέδρασα». Μίλησε και για «εθνική τρομοκρατία»(!) που κυνηγάει όποιον έχει διαφορετική άποψη… Είναι απίστευτη αυτή η ανάγκη των καθεστωτικών να εμφανίζονται ως διωκόμενοι! Οι άνθρωποι που κυβερνάνε, που έχουν όλα τα πόστα, που έχουν τις πανεπιστημιακές έδρες και τα υπουργεία, που έχουν κράτος, ιδρύματα , ΜΚΟ και ξένες πρεσβείες να τους μπουκώνουν στο χρήμα, βγαίνουν διαρκώς και κλαίγονται ότι τους κυνηγάνε να τους φιμώσουν! Το ίδιο είχε γίνει και με την ίδια τη Ρεπούση για το βιβλίο της Στ’ Δημοτικού, όπως και με τη Δραγώνα, τη διορισμένη Βουλευτή, που διαχειριζόταν προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ, και μαζεύανε οι εκσυγχρονιστές υπογραφές για την υπεράσπισή της! Τα περιστατικά αυτά δείχνουν πόσο αποξενωμένες είναι οι άρχουσες τάξεις της χώρας από την ελληνική κοινωνία. Το ότι νιώθουν διαρκώς καταδιωκόμενοι, δείχνει το χάσμα που τους χωρίζει από τον ελληνικό λαό.

Το παραμύθι τους, όμως, δεν γίνεται πλέον πιστευτό. Έχουν περάσει οι εποχές που οι εκσυγχρονιστές διανοούμενοι μπορούσαν να κρύβονται πίσω από τις πανεπιστημιακές έδρες και τις εφημερίδες τους και να παριστάνουν τους «προοδευτικούς» και τους «φιλολαϊκούς». Με το μνημόνιο υποχρεωθήκανε και αυτοί να πάρουν επίσημα τη θέση τους στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο και να αποκαλύψουν τις πραγματικές συνέπειες της ιδεολογίας τους: η «αποδόμηση» της ιστορίας, της εθνικής ταυτότητας και της αντιστασιακής παράδοσης των Ελλήνων είναι ένα κομμάτι του ευρύτερου παζλ που λέγεται παγκοσμιοποίηση, τις οικονομικές πτυχές της οποίας βιώνουμε σήμερα με το μνημόνιο. Το «ιδεολογικό» μνημόνιο της παγκοσμιοποίησης έχει επιβληθεί στη χώρα αρκετά χρόνια πριν το οικονομικό. Πριν την κρίση μπορούσαν να μασκαρεύουν τις απόψεις τους ως «αντιεθνικιστικές» και «αντιφασιστικές». Σήμερα η καραμέλα αυτή δεν πιάνει, όσο κι αν προσπαθούν οι χρυσαυγίτες να τους δικαιώσουν.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά: Οι δηλώσεις του Φίλη δεν έχουν να κάνουν με κάποια «προσωπική ιστορική άποψη» ή με κάποιο ζήτημα «επιστημονικής ορολογίας». Οι δηλώσεις αυτές είναι ένα ακόμη «προαπαιτούμενο» μπα και κρατήσουν οι Συριζαίοι τις καρέκλες τους λίγο παραπάνω…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την εντολή άμεσης προετοιμασίας για την διεξαγωγή μαζικής κλίμακας χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν στις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται (φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak), ο Ρώσος πρόεδρος που έχει την άμεση εποπτεία των επιχειρήσεων στα μέτωπα της Συρίας, έδωσε την εντολή για άμεση συγκρότηση «Κέντρου Επιχειρήσεων» με την ονομασία «Tsentr-2015» (Merkez 2015), το οποίο θα συντονίζει όλες τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση γενικευμένου πολέμου σε όλα τα μέτωπα των συγκρούσεων στο συριακό έδαφος.

Προ την κατεύθυνση αυτή εδόθη εντολή από την Μόσχα για την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων την αποστολή με νέων πυραυλικών συστημάτων, ενώ ρωσικά υποβρύχια με πυρηνικό εξοπλισμό καθώς και ρωσικά πολεμικά πλοία με δυνατότητα αεροπορικής πίστας, έχουν πάρει την εντολή να προσεγγίσουν τα συριακά λιμάνια.

Εντωμεταξύ την κρισιμότητα της κατάστασης δείχνει και η έκτακτη επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγού Hulusi Akar (εφημερίδα Radikal 10/11), στις 6-7 Νοεμβρίου στην νοτιανατολική Τουρκία και στην βάση του Ιντζιρλίκ, όπου έδωσε εντολή στις τουρκικές δυνάμεις να είναι έτοιμες για χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία αλλά και στο Ιράκ και παράλληλα να προετοιμάζονται για αντιμετώπιση επιθέσεων από το κουρδικό ΡΚΚ.

Για την προετοιμασία των χερσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήδη έχουν φτάσει στην βάση του Ιντζιρλίκ αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου A-10, ενώ παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών βομβαρδιστικών F-15.

Οι εξελίξεις αυτές, όπως αναφέρεται, απορρέουν από το νέο αδιέξοδο των συνομιλιών για την επίλυση του συριακού που έγιναν στην Βιέννη στις 21 Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται κάποιοι επιθυμούν διακαώς να ανοίξουν το «κουτί της Πανδώρας», μετά την σύνοδο των G-20 στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 15-16 Νοε3μβρίου αν και εκεί δεν σημειωθεί καμία συμφωνία σχετικά με το μεγάλο αυτό ζήτημα και όλοι οι πρωταγωνιστές παίρνουν θέσεις για μια μεγάλη σύγκρουση με όλες τις διεθνείς συνέπειες.

Πηγή NikosXeiladakisΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, αφού προχώρησε στην έκδοση μιας ανακοίνωσης, η οποία παρά τον επιθετικό τόνο της, δεν κατορθώνει να κρύψει την αμηχανία και την αγωνία για τις εξελίξεις, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που ήδη διατυπώνονται, κυρίως στην Κουμουνδούρου, στην προσπάθεια να ερμηνεύσουν τα κίνητρα του πρώην υπουργού.

Τα αποσπάσματα των διαλόγων στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες των «Πυρήνων της Φωτιάς» όπου απολογείται «καταδίδοντας» τον Πανούση που «δεν είναι δικός μας», έχουν προκαλέσει εμφανή ταραχή στον πρωθυπουργικό κύκλο, ο οποίος πληρώνει την αδυναμία του να λάβει αποφάσεις που θα αποσύνδεαν το κόμμα από το «αμαρτωλό παρελθόν», που όμως όλα δείχνουν πως είναι και παρόν, για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο «αριστερός χαρακτήρας» του, που έχει πληγεί σοβαρά από τη «μνημονιακή στροφή» του Αλέξη Τσίπρα, που οδήγησε στη διάσπαση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, εξέδωσε ανακοίνωση, εξαπολύοντας επίθεση στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη:
«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει ‘διαλόγους’ στα μέσα ενημέρωσης.
Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται.
Είμαι βέβαιη ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης»,
καταλήγει η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη.

Ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας».
«Ο κ. Πανούσης κατέθεσε σήμερα στη Δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης.
Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες.
Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της “καθυστέρησης”, θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».
Επειδή αυτή η υπόθεση καταλήγει κωμική μέσα στην τραγικότητά της και για να μην υποθέσουμε ότι οι υψηλοί τόνοι στόχο έχουν να αποφευχθεί η απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα, αναμένουμε απάντηση, χωρίς να αισιοδοξούμε: Ήξερε ο Τσίπρας, ναι ή όχι; Ενημερώθηκε ή όχι; Απλό είναι, γιατί δυσκολεύονται να απαντήσουν;

Και προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Μίλησε στέλεχός τους με τρομοκράτη με το περιεχόμενο που αποκαλύφθηκε από το MEGA, ναι ή όχι; Το γνώριζαν ή όχι; Αν όχι, τι σκοπεύουν να πράξουν τώρα που το πληροφορήθηκαν; Θα τον διαγράψουν ή θα συνεχίσουν να τον καλύπτουν;

Κι αν έχουν την καλοσύνη, θα μας ενδιέφερε να πληροφορηθούμε ποια ήταν η συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-τρομοκρατών η οποία δεν τηρήθηκε… λόγω Πανούση που αναφέρεται στη συνδιάλεξη, αν αληθεύει. Πολλά ζητάμε; Ειλικρινά πιστεύουν ότι το θέμα είναι ποιος έδωσε στο MEGA τα στοιχεία; Αυτή δεν είναι η δουλειά του δημοσιογράφου (όχι του κομματικού, τύπου Φίλη στην «Αυγή»).

Θέλουν μήπως να ανασύρουμε από το αρχείο διαπρύσιες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά από διαρροές δικογραφιών στα μέσα ενημέρωσης; Γιατί αυτή η ειδική ευαισθησία στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Η έννοια του τι είναι “απάτη”, (για να μην εννοεί ο καθ' ένας ότι του κατέβη) βρίσκεται καταγεγραμμένη στα λεξικά, αλλά και στον ποινικό κώδικα και συνίσταται στην “παρουσίαση ψευδών γεγονότων ως αληθινά, ή στην παρασιώπηση αληθινών γεγονότων, με σκοπό τον προσπορισμό οφέλους”.

Στα δρώμενα στην πολιτική σκηνή στη Χώρα μας, όπου (μεταπολεμικώς, πρό και μετά τη χούντα των συνταγματαρχών) επί δεκαετίες στην κυβερνητική εξουσία εναλλάσσονταν η “Δεξιά”, το “Κέντρο” η “Κεντροδεξιά” και η “Κεντροαριστερά”, υπό κομματικούς τίτλους “ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ”, “ΕΡΕ”, “ΕΝΩΣΗ ΚΈΝΤΡΟΥ”, “ΝΔ”, “Πα.Σο.Κ” και κάτι υπολείμματα αυτών, η έννοια της “εξαπάτησης” του “κυρίαρχου λαού”, συνυφάνθηκε με το πολιτικό αυτό κατεστημένο και προσωπογραφήθηκε εκπληκτικά στο κινηματογραφικό πρόσωπο του “Μαυρογιαλούρου”, από τον άφθαστο συγγραφέα μας Αλέκο Σακελλάριο.

Σε αυτή τη συνύφανση, στα χρόνια αυτά, απουσίαζε από κάθε κυβερνητικό σχήμα η Αριστερά (με εξαίρεση την “Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα”, το 1989-1990) που (μετά τον εμφύλιο του 1945-48) υπέστη τη μοίρα του κάθε ηττημένου, διωκόμενη και παραγκωνιζόμενη από κάθε κυβερνητική θέση.

Η κατάσταση εκείνη, της (επί 10ετίες) χορταστικής λεηλασίας του Δημόσιου πλούτου από την κομματοκρατία, με την Αριστερά να γλύφει κοκαλάκια (κι αυτά χωρίς να φαίνεται) δημιούργησε (και δικαίως) την αίσθηση του έχοντος αδιαμφισβήτητο “ηθικό πλεονέκτημα”.

Ώσπου, φθάσαμε στο σωτήριον έτος 2015, όταν ο “ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” (“ΣΥ.ΡΙΖ.Α”) κέρδισε τις εκλογές και έγινε Κυβέρνηση (με την κυβερνητική συμπαράταξη του “Δεξιού” Πάνου Καμμένου) έχοντας πείσει τον “κυρίαρχο Λαό” ότι αποτελεί τη δύναμη εκείνη που θα σταματήσει την καταστροφική αιχμαλωσία της Χώρας και της κοινωνίας, στα “Μνημόνια” που, κατά το ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούσαν Συνθήκες άνευ όρων υποδούλωσης της Χώρας στους “Δανειστές”, όχι της Χώρας, αλλά του προηγουμένου κυβερνητικού καθεστώτος.

Και τότε, με την απόκτηση της πολυπόθητης κυβερνητικής εξουσίας, αποκαλύφθηκε αυτό που φοβόμασταν οι κομματικά ακαπίστρωτοι πολίτες, πολλοί από τους οποίους συνδιαμορφώνουν το 45% των απεχόντων από την διαδικασία των εκλογών.

Αποκαλύφθηκε πως ΚΑΙ η Αριστερά, είναι ικανή και πρόθυμη να εξαπατήσει τον “κυρίαρχο Λαό” !!

Και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και βάθος απ' ότι ήταν ικανές να τον εξαπατήσουν οι “άλλες Δημοκρατικές δυνάμεις”, οι γνωστές μουτσούνες των Μαυρτογιαλούρων....με το μεγάλο, γνωστό και παραδεδεγμένο “ηθικό μειονέκτημα” τους.....

Αυτοί οι επαίσχυντοι Μαυρογιαλούροι, δεν τόλμησαν, όχι να κάνουν, αλλά ούτε να το σκεφτούν, το τερατώδες που έκαναν οι “Αριστεροί” ομοφρονούντες τους: να αντιστρέψουν αποτέλεσμα Δημοψηφίσματος (!!!!) και από βροντερό ΟΧΙ να υπογράψουν ΝΑΙ στις εξωχώριες δυνάμεις που, από τη σκιά, κυβερνούν φανερά σήμερα τη Χώρα μας, επιβάλλοντας στη “Βουλή των Άβουλων” να υπογράφει, ως Νόμους που θέλει ο “Κυρίαρχος Ελληνικός Λαός”, τις αποφάσεις των “δανειστών” τους !!!......

Ο κομματικός “κυβερνισμός”, ρούφηξε στη μαύρη τρύπα του κάθε ίχνος “ηθικού πλεονεκτήματος” που υποτίθετο πως είχε η “Αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ και ξέβρασε την κυνική πραγματικότητα.

Το “ηθικό πλεονέκτημα” της “Αριστεράς” απέβη η μεγάλη παγίδα της κοινωνίας που παγιδεύτηκε εντελώς ανήθικα, στην πρώτη απόπειρα δραπέτευσής της από την αιχμαλωσία της, εξαπατημένη/προδομένη κατά τον πλέον ύπουλο και αποτελεσματικό τρόπο....

Αποκαλύφθηκε έτσι, πως ο βούρκος της εξαπάτησης είναι το φυσικό περιβάλλον που ανθεί και ευδοκιμεί η κομματοκρατία, οριζόμενη ως “η πάγια πολιτική νοοτροπία και πρακτική που προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος”.

Το συμπέρασμα είναι φαεινότερο ηλίου: Όσο ο Λαός θα επιτρέπει να λειτουργεί το καθεστώς αυτής της κομματοκρατίας, ενδεδυμένης άλλοτε τα γαλαζοπράσινα “ταγιέρ” της και άλλοτε τα ροζέ εσώρουχα της, τόσο και περισσότερο θα καταστρέφεται η Χώρα και η κοινωνία μας.

Και, ο Λαός θα το επιτρέπει, όσο αργεί να αντιληφθεί τον ευνουχισμό της κριτικής του σκέψης που γίνεται καθημερινά με μικρές επεμβάσεις της τεράστιας προπαγάνδας, που αποτελεί το νυστέρι αυτού του ευνουχισμού του...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου