Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Νοε 2015

Απορεί για το ελληνικό "όχι" στην τουρκική παρουσία

Την αδυναμία του να κατανοήσει τα διμερή θέματα Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στην Φραγκφούρτη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι της ΕΕ.

«Τα εσωτερικά σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Και αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα εσωτερικά σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά - και αυτό ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα για την Ευρώπη - πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα. Τώρα λένε όλοι ότι πρέπει να φυλαχθούν πιο αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε, αλλά είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεται κανείς», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Είχα π.χ. προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής», εκτίμησε ο κ.Γιούνκερ.

Εγκαταλείποντας στην συνέχεια την πρόταση για κοινή ελληνοτουρκική φύλαξη των νοτιοανατολικών θαλασσίων συνόρων της ΕΕ, υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή» και προανήγγειλε την υποβολή σχετικής πρότασης εντός του 2015.

«Χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο προσωπικό εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό το επιπλέον ευρωπαϊκό προσωπικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο των νησιών, αντί σε κοινή προσπάθεια να διασφαλίσει τις ακτές. Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί ακόμη και τώρα, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, αυτά τα 10 χλμ θαλάσσιου μήκους μεταξύ της Τουρκίας και της Λέσβου είναι ακόμη ένας τάφος», ανέφερε.

Το μεταναστευτικό ξύπνησε παλιές αντιπαλότητες

Ο κ. Γιούνκερ συνέδεσε τα πολιτικά προβλήματα που ανέκυψαν στην ΕΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην κεντρική Ευρώπη, με το μεταναστευτικό κύμα.

«Αυτό το είδαμε στην περίπτωση της Ελλάδας. Το νιώθουμε και τώρα με την ελλιπή διάθεση για αλληλεγγύη κάποιων κρατών-μελών της ΕΕ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την εικόνα της Γερμανίδας Καγκελαρίου με στολή Ναζί στους δρόμους της Αθήνας. Μετά από 60 χρόνια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοιες εικόνες ή ότι κάποιοι από αυτούς οι οποίοι έγιναν μέλη της ΕΕ μετά την αλλαγή στην Ευρώπη θα απομακρύνονταν από την ουσιαστική αλληλεγγύη. Δεν γίνεται έτσι», είπε ο πρόεδρος της ΕΕ.

Οπως υπογράμμισε, προτιμά μια Γερμανίδα Καγκελάριο που «αντιμετωπίζει τα προβλήματα και δείχνει ότι έχει και καρδιά». Τόνισε μάλιστα ότι στο θέμα των προσφύγων στηρίζει σθεναρά την κ.Μέρκελ και, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλει η Γερμανία, έκανε λόγο για «τρομερή επίδοση».

Αν αυτό το πρόβλημα δεν ελεγχθεί, «τότε η ΕΕ θα αποτύχει. Είναι θέμα επιβίωσης για το σύνολο της ηπείρου για αυτό πρέπει να συνεισφέρουν όλοι - και δεν το κάνουν», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ για να διευκρινίσει πάντως ότι «αν απειλήσουμε με κυρώσεις εκείνους που θέλουμε να πείσουμε να κάνουν περισσότερα, δεν θα πετύχουμε τίποτα. «Η ΕΕ δεν είναι ΑΤΜ από όπου απλά τραβάμε χαρτονομίσματα, αλλά μερικές φορές πρέπει και να δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Απόρρητη έκθεση - εκτίμηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία η Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει έναντι υψηλού τιμήματος

Tου Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Έκπληκτοι, οι 100 κάτοικοι ενός μικρού καταπράσινου χωριού 60 χιλιόμετρα από το Βερολίνο πληροφορήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ότι στις παλιές αποθήκες της περιοχής θα εγκατασταθούν σε έναν μήνα 700 πρόσφυγες.

Δηλαδή, επτά φορές ο πληθυσμός του χωριού. Ήδη από το Σάββατο ειδικά συνεργεία έπιασαν δουλειά και «στήνουν» υπερσύγχρονους κοιτώνες σε μία περιοχή που φημιζόταν για την ήσυχη ζωή της.

Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστή αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών λάμβανε από τις υπηρεσίες του μία απόρρητη έκθεση στην οποία, μεταξύ άλλων, τονιζόταν:

«Στην Γερμανία σήμερα εισέρχονται μία σειρά από προβλήματα, όπως ο ισλαμικός εξτρεμισμός, ο αραβικός αντισημιτισμός, εθνικές και θρησκευτικές συγκρούσεις άλλων λαών και πολλές χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι αγνοούν τα πάντα από τις κοινωνικές μας συνήθειες και λειτουργίες, όπως, φυσικά, και από τις παραδόσεις μας».

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και θα καταστεί εκρηκτικό όταν περί το 2020-2025 θα υπάρχουν στην Γερμανία κάπου 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. «Όντως, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό», λέει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, υπογραμμίζοντας ότι για την μετανάστευση απαιτούνται quotas, καθ’ όσον η Γερμανία δεν είναι σε θέση να σώσει όλο τον κόσμο.

«Η χώρα δεν είναι δυνατόν να δέχεται 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες την ημέρα. Η κατάσταση αυτή σε κάποια φάση θα εκραγεί και τότε θα είναι πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί ορθολογικά», μάς λέει ο Γερμανο-Ρουμάνος συνάδελφος Ζ. Φρούχτμαν, που γνωρίζει πολύ καλά το όλο θέμα.

Προβλέπει, εξάλλου, ότι το «προσφυγικό» θα οδηγήσει και σε άδοξο τέλος την θητεία της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, για την οποία –όπως επισημαίνει και ο αρθρογράφος των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς Γ. Ράχμαν– «η χρυσή εποχή τελείωσε».

Πιθανότατα δε, λέμε εμείς, τελειώνει η «χρυσή εποχή» και για την ίδια την Ευρώπη, στην οποία, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, θα κατοικούν το 2050 περί τα 100 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Εντυπωσιακή, από την άποψη αυτή, είναι και η πρόβλεψη του σουηδικού Ινστιτούτου Πολιτικής Tempo, το οποίο εκτιμά ότι στην Σουηδία του 2040 ο σουηδικός πληθυσμός θα είναι αισθητά κατώτερος από τον αντίστοιχο μουσουλμανικό –με ό,τι αυτό
συνεπάγεται και για το περίφημο κοινωνικό πρότυπο της χώρας αυτής.

Όλα αυτά, ωστόσο, είναι λεπτομέρειες για την Ελλάδα του κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μας, αντί να ασχολείται με το καυτό αυτό θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα, αρέσκεται στο να κάνει ηθικοπλαστικές διαλέξεις στην Βουλή, φέρνοντας στο προσκήνιο τόσο το μέγεθος της αμορφωσιάς του όσο κα αυτό ενός πολιτικού κυνισμού που τίποτε καλό δεν προοιωνίζει.

Έτσι, ουδείς γνωρίζει τί θα συμβεί στην καθ’ ημάς Ανατολή όταν, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) το 2025 η χώρα θα έχει αισίως κάπου 15 εκατομμύρια κατοίκους, από τους οποίους τα 4 εκατομμύρια θα είναι πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτές οι πτυχές της πραγματικότητας είναι ακατάλληλες για δημαγωγούς και λογοπλάστες και άρα επαφίενται στο μέγεθος του ηρωισμού …των άλλων.

Πηγή EuropeanBusiness


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τελικά, προφανώς, είναι η μοίρα αυτού του τόπου να κυβερνιέται από μικρόψυχους και ανίκανους πολιτικούς. Γιατί, πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι κάθε 25-35 χρόνια έχουμε και μια Εθνική καταστροφή. Μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων και την Μικρασιατική καταστροφή, είχαμε το 1955 τα Σεπτεμβριανά στην Πόλη. Το 1974 είχαμε νέα Εθνική καταστροφή στην Μαρτυρική Μεγαλόνησο. Το 1996 την τραγωδία των Ιμίων, που έκτοτε καθιστούν γκρίζα ζώνη την περιοχή των βραχονησίδων. Στις ημέρες μας αμφισβητούνται ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Καστελόριζο, στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι από τους Τούρκους. Οι Αλβανοί εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελληνική 'Ήπειρο, αμφισβητείται η Ελληνικότητα της Θράκης με περίεργες κινητοποιήσεις διπλωματών και πολιτικών της γείτονας χώρας, και είναι προ των πυλών η απώλεια του ονόματος της Μακεδονίας μας. Έτσι, η Πατρίδα χάνεται, βυθισμένη σε βαθειά πολύπλευρη κρίση, ημείς άδομεν και ο Φίλης βαυκαλίζεται!

Ναι, ο Φίλης, αυτό το πολιτικό χοντροβούβαλο του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να αμφισβητήσει τη γενοκτονία των Ποντίων συντασσόμενος απόλυτα με την επίσημη θέση της Τουρκίας. Αυτό το πολιτικό απολειφάδι που ως “γκρίζος λύκος” “χτύπησε” με τις προχθεσινές δηλώσεις του, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Star. Και ξεσήκωσε εναντίον του τον απανταχού Ελληνισμό, αλλά κυρίως έσπειρε την οργή στον Ποντιακό στοιχείο. Αυτός λοιπόν, ο αγύρτης και ανιστόρητος πολιτικός, είναι σήμερα Υπουργός Παιδείας, σε μια εποχή που τα παιδιά μας υποσιτίζονται και λιποθυμούν στις αίθουσες διδασκαλίας, που υπάρχουν χιλιάδες κενές αίθουσες από δασκάλους και καθηγητές, που δεν υπάρχει σε πολλά σχολεία θέρμανση και που σε αρκετά από αυτά η υγρασία “τρυπάει” τα κορμιά των Ελληνόπουλων. Έτσι, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της σχολικής κοινωνίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί και με την μη ύπαρξη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ξεπερνώντας σε μισαλλοδοξία τους υμνητές του Κεμαλισμού και της Τούρκικης προπαγάνδας!!

Έτσι, αυτό το πολιτικό ανδράποδο που περιφέρεται στον κόσμο μας με προβιά ανθρώπου, είναι “άξιος” συνεχιστής προκατόχων του στο συγκεκριμένο υπουργείο, όπως της Μαριέττας Γιαννάκου της ΝΔ, η οποία με τις μεταρρυθμίσεις της προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα ξεσήκωσε και όλη την ελληνική κοινωνία με τη συγγραφή του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, όταν μετέτρεψε τη σφαγή των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης, σε “συνωστισμό ανθρώπων”. Ή όπως, της Άννας Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ, που με τις παρεμβάσεις της, στα βιβλία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, έγινε το μαύρο πρόβατο της Κοινωνίας μας, προεξέχουσας της απαράδεκτης αναφοράς του βιβλίου Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, όπου υπάρχει χάρτης που αναφέρει το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι τυχαίες αυτές οι παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις που αποδεικνύουν τις ιδεοληψίες και την απέχθειά τους σε ότι Ελληνικό. Είναι εξακριβωμένο πως μισούν τον ελληνισμό και μετατρέπονται σε απόλυτοι “σύμμαχοι” των επιθετικών γειτόνων μας. Στη διπλωματική γλώσσα, τέτοιες συμπεριφορές, καταγράφονται ως “πρακτορικές τακτικές” υπέρ των συμφερόντων του εχθρού!!

Άλλωστε, στον δημοσιογράφο Φίλη, της αριστερής φυλλάδας “Αυγή” η οποία καθημερινά δεν ξεπερνά τα 1000-1600 φύλλα, που κατά τον ισχυρισμό του συμμερίστηκε απόψεις πολλών ιστορικών, προκειμένου να εκστομίσει τις μπουρδολογίες του, να του θυμίσουμε πως επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων και ψήφισε ανακηρύσσοντας την 19η Μαίου ως “Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”!!

Όμως, ενώ στην Πατρίδα μας συνεχίζεται η προδοτική πολιτική από μέλη της κυβέρνησης “πρώτη φορά αριστερά” – αλήθεια και αυτή την αήθη στάση Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα την καταπιεί αμάσητη ο μεγάλος “Πατριώτης” Πάνος Καμμένος; - στην γείτονα χώρα της ΠΓΔΜ συνεχίζεται η Εθνική στρατηγική τους, για την υποκλοπή του ονόματος της Μακεδονίας μας, αλλά και της Ιστορίας και όλων των Συμβόλων της!!

Πιο συγκεκριμένα, το νέο αρχαιολογικό Μουσείο μετονομάστηκε σε Παλάτι “Αλέξανδρος ο Μακεδόνας”. Και όπως ενημερωνόμαστε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο κτίριο του Μουσείου που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, τοποθετήθηκαν πλακέτες στη γλώσσα της χώρας, αλλά και στα αγγλικά, στις οποίες αναγράφεται, μεταξύ των άλλων, ότι “ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας είναι ο μεγαλύτερος και γνωστότερος Μακεδόνας Βασιλιάς, ηγεμόνας του συνόλου του τότε παγκόσμιου πολιτισμού”!

Συμπερασματικά, ενώ όλοι οι γείτονές μας προσπαθούν με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, εξαντλώντας όλα τα όπλα προπαγάνδας τους αλλά και διπλωματικής τακτικής τους, να παίρνουν πόντους στις διεκδικήσεις τους, η χώρα μας διά μέσω αλητήριων – ο κομψότερος όρος – πολιτικών, δυναμιτίζει καθημερινά αναγνωρισμένες Διεθνώς κατακτήσεις του Ελληνισμού!!

Κλείνοντας, να επισημάνω για άλλη μια φορά στον Πάνο Καμμένο!! Προς χάριν της μωροφιλοδοξίας του, ουδέποτε υπερασπίστηκε και προστάτεψε τις “κόκκινες γραμμές” του κόμματός του στα Εθνικά θέματα. Ψηφίστηκε, ως ο εγγυητής των Εθνικών ζητημάτων της Ελλάδος και δυστυχώς, έγινε ο πολιορκητικός κριός, απώλειας Εθνικής Κυριαρχίας. Η τιμωρία του από τους συνέλληνες, αλλά και από την Ιστορία, θα είναι βαριά και εξευτελιστική!!!

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Αντώνης Βγόντζας

Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαπράξει ένα τραγικό λάθος στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού. Το συνδέει με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας με το τρίτο μνημόνιο και την αναμενόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Θα αντιμετωπιστεί ως εκβιασμός!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Περισσότεροι από 700.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ευρώπη μέσω Μεσογείου το 2015. Περισσότεροι από 3.200 έχουν πνίγει ή αγνοούνται. Από αυτούς 562.355 έφτασαν στην Ελλάδα και μόνο 140.000 στην Ιταλία. Οι περισσότεροι είναι Σύριοι. Οι αριθμοί αυξάνονται δραματικά. Μερικοί φαντάζουν απειλητικοί: 5.239 άνθρωποι βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο! Και 4.199 την περασμένη Κυριακή! Οι πιο πολλοί φτάνουν από την Τουρκία. 160.000 συνάνθρωποί μας μόνο τον Οκτώβριο. Από αυτούς 99.000 «πλημμύρισαν» τη Λέσβο. 22.000 βούλιαξαν τη Χίο.

21.500 «σκέπασαν» τη Σάμο. Και περίπου 7.500 έκαναν έντονη την παρουσία τους στη Λέρο. Η σύγκριση με την Ιταλία είναι εξουθενωτική. Μόνο 7.230 ακούμπησαν τα χώματα της Ιταλίας τον Οκτώβριο, ο οποίος μόλις χθες τελείωσε. Την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν 15.000. Αντίστροφες οι τάσεις. Οι Σύριοι δεν χρησιμοποιούν πια την Ιταλία για να φτάσουν στην Ευρώπη. Προτιμούν την Τουρκία. Και, κυρίως, την Ελλάδα!

Η κυβέρνηση φάνηκε προχθές και στην Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή - μοιάζει ικανοποιημένη. Θεωρεί ένα από τα μεγάλα επιτεύγματά της την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης! Με την εξήγηση ότι είχε συλλάβει έγκαιρα το πρόβλημα. Γι' αυτό και εμπιστεύτηκε το καυτό αυτό ζήτημα στην πασίγνωστη πια Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Προφανώς, θέλει να μας πείσει ότι η δραματική αύξηση και διεύρυνση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ρεύματος προς την Ελλάδα είναι άσχετη με τις καλές της προθέσεις. Και, κυρίως, δεν οφείλεται στην ανυπαρξία πολιτικής, στην έλλειψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της χώρας μας και στην έμμεση ενθάρρυνση χρησιμοποίησης της πατρίδας μας ως διεξόδου προς την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαπράξει ένα δεύτερο τραγικό λάθος στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Το συνδέει με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας με το τρίτο μνημόνιο και την αναμενόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Γιατί είναι λάθος;

Πρώτον, στα μάτια των ξένων, εταίρων μας και μη, αυτό συνιστά άλλον έναν εκβιασμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Αντίστοιχο με εκείνον που επεχείρησε το πρώτο επτάμηνο της ύπαρξής της. Γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ μικροί για να κάνουμε τέτοιους εκβιασμούς. Και αντί να υβρίζουμε τους Ευρωπαίους από το βήμα της Ελληνικής Βουλής, μπορούμε να προτείνουμε τεκμηριωμένες πολιτικές για τις οποίες αναμφισβήτητα θα υπάρξει και ένα ξεχωριστό αποζημιωτικό σκέλος. Δεύτερον, το πολιτικό πλαίσιο ενός τέτοιου εκβιασμού θα επιτρέψει σε Ευρωπαίους και μη να κατευθύνουν το σύνολο των μεταναστών - προσφύγων στη χώρας μας. Και δεν θα έχουμε αντιστάσεις ή άλλες άμυνες σε αυτόν τον ανθρώπινο άτακτο και άναρχο πληθωρισμό. Και, τρίτον, ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστήσει την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών. Μια ωρολογιακή βόμβα με δραματικές επιπτώσεις στην εθνική μας βάση.

Ο Νοέμβριος, που μόλις χάραξε, θα είναι ένας δύσκολος μήνας. Οχι μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οχι μόνο για την ψήφιση και εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την είσπραξη των δανειακών δόσεων. Οχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ. Οχι μόνο για τη δραματική αύξηση του ΦΠΑ σε κρίσιμα αγαθά και υπηρεσίες. Τα φορολογικά έσοδα του κράτους βρίσκονται σχεδόν σε κατακόρυφη πτώση. Οι φοροδοτικές δυνατότητες των έντιμων πολιτών έχουν από καιρό εξαντληθεί. Το κράτος συγκρατεί τις δαπάνες ως κοινός «μπαταξής».

Δεν πληρώνει αυτούς που το πληρώνουν. Και οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού επενδύσεων (η μόνη ελπίδα για ανάκαμψη και ανάπτυξη) περιορίζονται δραστικά. Η οικονομία συρρικνώνεται τουλάχιστον κατά 6 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση ποντάρει στη «δημοφιλία» του Αλέξη Τσίπρα. Δεν τη νοιάζουν ιδιαίτερα οι κοινωνικοί χώροι και στηρίγματα που της πρόσφεραν απλόχερα, αλλά περιστασιακά, την αποδοχή ή την ανοχή τους. Λησμονεί κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Την όποια περιστασιακή «δημοφιλία», σε ένα μεγάλο μέρος της, την οφείλει στους μηχανισμούς της τηλεοπτικής δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός, όμως, σε αντίθεση με τους πρωθυπουργούς που ηγεμόνευσαν από τη Μεταπολίτευση και μετά δεν έχει διακριθεί σε κοινωνικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς και εθνικούς αγώνες. Οπως εκείνοι. Και η όποια σχέση του με τον λαό μπορεί πολύ εύκολα να κατακρημνιστεί και να θρυμματιστεί. Ιδίως όταν τα εν πολλοίς αναπόφευκτα δημοσιονομικά μέτρα ολοφάνερα αγγίξουν το πουγκί κάθε πολίτη. Κάτι τέτοιες πραγματικότητες δεν θεραπεύονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ούτε με εκβιασμούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή NewMoney


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Πετράκη

Αντιμέτωπη με ένα ακόμη τελεσίγραφο βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς η κάθε απόπειρα της για πολιτική διαπραγμάτευση καταλήγει σε παραπομπή στην Τρόικα και στην υλοποίηση όλο και πιο σκληρών προαπαιτούμενων.

Μετά τον κ. Ολαντ, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Αλέξης Τσιπρας είχαν εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες τους για την ικανοποίηση των μύχιων πόθων των κ. Δρίτσα, του Φίλη, του Ξανθού, του Καμμενου και διαφόρων άλλων αρνητών του Μνημονίου το όποιο εφαρμόζουν, στον Γάλλο Επίτροπο Μοσκοβισί .

Κρίσιμα θέματα όπως αυτό των κόκκινων δανείων, για το οποίο η ίδια η κυβέρνηση έχει συνομολογήσει για την εμπλοκή και των distress funds, υπήρχε η ελπίδα ότι θα έρχονταν ο «φίλος από την Γαλλία» και θα τα καθάριζε όλα. Μαζί και τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Και θα έκλεινε το μάτι ώστε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων να έμπαινε κάτω από το χαλί. Και ο «φίλος από την Γαλλία» θα έδινε και μια πάσα ανακοινώνοντας το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη συζητήσεων για το χρέος.

Η τραγωδία στην πολιτική και το τέλος μιας χώρας έρχεται όταν η επιθυμία και η φαντασίωση των ηγητόρων της εκλαμβάνεται από το σύστημα ως πραγματικότητα. Και όλα ερμηνεύονται όχι με βάση αυτό που είναι αλλά γι’ αυτό που θα ταίριαζε με την δική μας υποκειμενική αντίληψη για την πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση και ο Αλ. Τσιπρας δεν θέλουν ακόμη να αντιληφθούν ότι είναι μια ακόμη Μνημονιακη κυβέρνηση σαν εκείνες του Γώργου Παπανδρέου, του κ. Παπαδημου και του Αντώνη Σαμαρά. Ότι δεν υπάρχει αριστερό πρόσημο και ροζ πινελιές στα Μνημόνια.

Και γι’ αυτό ματαίως αναζητούν κάθε φορά ψευδοσωτήρες. Μια στον κ. Ρέντσι, μια στον κ. Ολαντ, μια στην ίδια την κ. Μερκελ, τώρα στον κ. Μοσκοβισι.

Ο Γάλλος Επίτροπος είπε απλά πράγματα. Όσα ακούσαμε επί Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωσταντινου, επί Α. Σαμαρα και Β. Βενιζελου, τα ακούσαμε χθες και προχθες.

Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετα η αξιολόγηση και μετα η δόση. Και αφού ακολουθήσει ένα δεύτερο συμπληρωματικό πακέτο μέτρων τότε θα αρχίσουμε και την συζήτηση για το χρέος.

Θα «αρχίσουμε» είναι η ακριβής διατύπωση. Που δεν εμπεριέχει τον χρονικό ορίζοντα της συζήτησης.

Χθες κατάλαβαν ακόμη και οι πλέον αφελείς ότι «πολιτική» διαπραγμάτευση δεν υπάρχει. Πολιτική διαπραγμάτευση κάνει ο Ταγίπ Ερντογαν όταν κρατά στα χέρια του την βόμβα 2-3 εκατομμυρίων προσφύγων που μπορεί να τινάξουν την Ευρώπη στον αέρα.

Ο κ. Τσιπρας είναι απολύτως δικαιολογημένος να ασχολείται μονοθεματικά με το προσφυγικό ελπίζοντας ότι εκεί θα ακουστούν καλές κουβέντες για την κυβέρνηση του. Προφανώς και ο Γερμανός στην καταγωγή Σουλτς που πριν (όταν δεν γνώριζε) στήριζε κυβέρνηση με το Ποτάμι, ενώ τώρα μια χαρά βολεύτηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα στηρίξει πλήρως την κυβέρνηση στο θεάρεστο έργο της για περισυλλογή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Οι Γερμανοί εξάλλου πριν μερικά χρόνια έβλεπαν την Ελλάδα ως χώρο ανάπτυξης φωτοβολταϊκων, τώρα καλοκοιτάζουν το ενδεχόμενο «αποθήκευσης» σε ελληνικό έδαφος των χιλιάδων απελπισμένων που κατευθύνονται στην Γερμανία…

Όμως εκτός από τους πρόσφυγες, υπάρχουν και οι Ελληνες. Και ο κ. Σουλτς αντί για την Μυτιλήνη, θα έπρεπε ίσως να “ξεναγηθεί” στα Λιόσια, στους Αγίους (Αναργύρους) στο Περιστέρι, στο Χαλάνδρι…

Να δει την άλλη όψη της ανθρωπιστικής κρίσης. Που ο κ. Τσιπρας και η κυβέρνηση προσπαθούν να κρύψουν νομίζοντας ότι έτσι κανείς δεν θα καταλάβει ότι βιώνουμε το Μνημόνιο της Αριστεράς και της Προόδου.

Και όταν συμβαίνουν όλα αυτά δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις με εκείνον που αποκαλεί τον Ολαντ, «αποκύημα της συλλογικής φαντασίας μας».

Μέχρι που μαθαίνεις ότι αυτός είναι ο Βαρουφάκης που στην ίδια συνεντευξο-διάλεξη δηλώνει ότι είναι έτοιμος να αντικαταστήσει την Μέρκελ…

Και τότε λες:

Να βάλει ο θεός το χέρι του. Ας ελπισουμε ότι δεν θα κανει τα ρεπο του…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Σαρλ ντε Γκωλ” θα αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η γαλλική προεδρία.

“Η ανάπτυξη toy αεροπλανοφόρου και της ομάδας μάχης του αποφασίσθηκε ώστε αυτή να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον του Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και των οργανώσεων που συνεργάζονται μαζί του”, αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε έπειτα από συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου άμυνας.

Στη δήλωση προστίθεται ότι το Παρίσι υποστηρίζει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, αλλά τονίζεται ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αποτελέσει μέρος του μέλλοντος της χώρας.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται συνήθως από ένα υποβρύχιο, φρεγάτες και ένα πλοίο ανεφοδιασμού. Το Σαρλ ντε Γκώλ έχει μήκος 261,5 μ. και πλήρες εκτόπισμα 42.500 τόνων. Μπορεί δε να μεταφέρει έως και 40 αεροσκάφη, μαχητικά Rafale, μαχητικά κρούσης Super Εtendard, έγκαιρης προειδοποίησης E-2 Hawkeye και ελικόπτερα.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Παρίσι, Γαλλία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πρωτοβουλία πολιτών, διοργάνωσαν συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στη βουλγαρική πρωτεύουσα, για να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους- ότι, δηλαδή, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ- που κυριαρχούν στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες, είναι μια αμιγής τρομοκρατική οργάνωση, όπως πιστεύει ο διοργανωτής της διαδήλωσης Ντένιο Παβλόφ.

«Αυτή η οργάνωση του ΝΑΤΟ είναι επιβλαβής για τον πλανήτη», είπε.

Οι διαμαρτυρόμενοι υπενθύμισαν ότι πριν από 26 χρόνια οι Αμερικανοί έκλεψαν από τη Βουλγαρία την ελευθερία της και άρχισαν την εποίκιση της.

Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ήταν καμιά πενηνταριά Βούλγαροι πολίτες, ξεδίπλωσαν πανό που έγραφε « ΗΠΑ- Τρομοκράτης Νο 1 στη Βουλγαρία και κατακτητής της Βουλγαρίας» και ένα άλλο «Η 10η Νοεμβρίου 1989- ημέρα της εξάρτησης».

Οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν την απομάκρυνση των Αμερικανών από τη χώρα και ζήτησαν να δοθεί ένα τέλος στην τρομοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο.

Η αμερικανική πρεσβεία φυλάσσονταν από ισχυρή αστυνομική παρουσία, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Πηγή "Εχέδωρος"</b>


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω Twitter, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε την παύση της μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρύξει, μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών του τουρκικού στρατού και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σε θέσεις του.

Αυτό σημαίνει ότι το PKK ξεκινά πάλι τις επιθετικές ενέργειες ενάντια στον τουρκικό στρατό.

Υπενθυμίζουμε ότι το PKK είχε κηρύξει στις 10 Οκτωβρίου μονομερή εκεχειρία με την Τουρκία μετά το πολύνεκρο μακελειό – βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 Κούρδους και αριστερούς διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία ειρήνης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΔεν είναι ανέκδοτο αλλά κάπως έτσι ακούγεται. Η Τουρκία, η χώρα που υποστήριξε και εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος, σχεδιάζει να εξαπολύσει «μέσα στις προσεχείς ημέρες» μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την οποία θεωρεί βασικό ύποπτο για την αιματηρή επίθεση του περασμένου μήνα στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.

«Έχουμε σχέδια να δράσουμε στρατιωτικά εναντίον τους μέσα στις προσεχείς ημέρες (…) θα δείτε», δήλωσε ο Σινιρλίογλου στη διάρκεια μιας διάσκεψης για το μέλλον της Μέσης Ανατολής στο Αρμπίλ (Ιρακινό Κουρδιστάν), σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) απειλεί τον τρόπο ζωής μας και την ασφάλειά μας», δήλωσε ο Σινιρλίογλου, «οφείλουμε όλοι να σχηματίσουμε ένα κοινό μέτωπο εναντίον αυτού του κινδύνου».

«Ακόμη κι αν η επέκταση του Νταές περιορίσθηκε χάρη στη διεθνή προσπάθεια στην οποία συμμετέχουμε, η απειλή δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί», επέμεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Σινιρλίογλου δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αυτή η στρατιωτική επιχείρηση.

Εντάξει! Οι Τούρκοι ξέρουν ότι κανείς δεν παίρνει σοβαρά τις ασυναρτησίες τους, για αυτό και ο Τούρκος υπουργός είπε «θα δείτε…». Τι να δούμε; Αυτό που μένει να δούμε είναι να γίνεστε τρία κομμάτια, για αρχή, να σωθεί η ανθρωπότητα.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΟ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Τουρκία και εκ μέρους της Ε.Ε., είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Αυτό σίγουρα έχει ενδιαφέρον, μια και από το χαλιφάτο του κ. Ερντογάν εκκινούν πολλά προβλήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ ποτέ δεν προκύπτει κάποια λύση για αυτά.

Το βασικό θέμα που απασχολεί τους Ευρωπαίους είναι το προσφυγικό. Θεωρούν ότι, αν καλοπιάσουν την Τουρκία με χρήματα, υποχωρήσεις στο ζήτημα της ένταξής της στην Ε.Ε. και γεωπολιτικές... αβαρίες της Ελλάδας και της Κύπρου, τότε το σύστημα εξουσίας που διοικεί με ατσάλινο χέρι αυτή την ισλαμική χώρα θα μειώσει την αποστολή προσφύγων και λαθρομεταναστών προς τις χώρες της Δύσης.

Πλανώνται πλάνην οικτράν. Αυτό το κράτος δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας ούτε έδειξε ποτέ κάποια σημάδια «αυτοσυγκράτησης» όποτε ένιωσε ότι έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις.

Αλλωστε, λίγες ώρες έχουν περάσει από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που αποκαλύπτει για ακόμη μία φορά το αδυσώπητα σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της Τουρκίας. Η λήψη έχει γίνει από πλοιάριο που μεταφέρει πρόσφυγες.

Στα λίγα δευτερόλεπτα της διάρκειάς του βλέπουμε μια ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής που καταβρέχει τους μετανάστες, ρίχνοντας νερό με μεγάλη πίεση από το «κανόνι» ύδατος που διαθέτει. Σκοπός των Τούρκων ήταν να κατευθύνουν τους πρόσφυγες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παράλια.

Αυτό είναι μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη της συμμετοχής του τουρκικού κράτους στη διάχυση του προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν λόγο να σκέφτεται, να υποθέτει ή ακόμα και να ελπίζει ότι το τάισμα του θηρίου θα λειτουργήσει κατευναστικά. Θα γίνει το ακριβώς αντίθετο. Θα ζητήσουν περισσότερα.

Η μόνη ενδεδειγμένη και λειτουργική μέθοδος για διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους δεν είναι η υπόσχεση κέρδους αλλά η υπόμνηση της βλάβης που μπορούν να υποστούν, αν δεν συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο. Κοντολογίς, πυγμή!

Πηγή "Δημοκρατία"</b>


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η διαστρέβλωση της Ιστορίας χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία προκειμένου να διαμορφώσει ένα περιβάλλον "αδικίας" σε βάρος της χώρας!

Τουρκοκύπριος ιστορικός, στην εφημερίδα Kibris Postasi, που κυκλοφορεί στα κατεχόμενα, σε ένα κείμενο πρόκληση για την Ιστορία, ισχυρίζεται - φυσικά χωρίς να παραθέτει κανένα ντοκουμέντο- ότι οι κρητικές επαναστάσεις, από το 1770 μέχρι και το 1897 αλλά η περίοδος της Κρητικής Πολιτείας, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά "σφαγές δεκάδων χιλιάδων οθωμανών από τους χριστιανούς", με τη βοήθεια, μάλιστα των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων!

Ο Orhan Aydeniz δεν τα γράφει αυτά για να ξαναγράψει διαστρεβλωμένα την Ιστορία, αλλά προκειμένου να καταλήξει στο ότι όπως οι Ευρωπαίοι "άρπαξαν" την Κρήτη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την "παρέδωσαν" στην Ελλάδα, έτσι και τώρα η ΕΕ ετοιμάζεται να "αρπάξει" την Κύπρο και να την "παραδώσει" στην Ελλάδα!

Στο απολύτως ανιστόρητο κείμενο, ο Τούρκος καθηγητής ισχυρίζεται ότι η "Κρήτη ήταν το αγαπημένο παιδί των μεγάλων δυνάμεων και κυρίως της Ρωσίας", ενώ χαρακτηρίζει "προβοκάτορα" τον Δασκαλογιάννη, που ξεκίνησε στα 1770 τις αιματηρές κρητικές επαναστάσεις!


Το ανιστόρητο και προκλητικό κείμενο του Τούρκου ιστορικού
Φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι όλες οι κρητικές επαναστάσεις (αναφέρεται και σε ανύπαρκτη επανάσταση του 1849!) έγιναν "με τη στήριξη και την υποκίνηση των ξένων, με συνέπεια να σφαγιαστεί το τουρκικός πληθυσμός"! Ενώ είναι γνωστό ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις μετά την επανάσταση του 1821 εξαίρεσαν την Κρήτη από το νέο ελληνικό κράτος, την έδωσαν πίσω στον σουλτάνο, όπως περίπου έκαναν σε όλες τις άλλες επαναστάσεις, με αποκορύφωμα την επανάσταση του 1866-89, που στήριξαν με κάθε τρόπο την τουρκική κατοχή στην Κρήτη. Ακόμα και μετά τις σφαγές των χριστιανών στο Ηράκλειο, τον Αύγουστο του 1898, όταν ανάμεσα στα θύματα ήταν και Άγγλοι στρατιώτες, οι μεγάλες δυνάμεις έδωσαν μεν "αυτονομία" στην Κρήτη, αλλά υπό την επικυριαρχία του σουλτάνου, εμποδίζοντας, στην ουσία, την ένωση του νησιού με την Ελλάδα.

Το ανιστόρητο και προκλητικό κείμενο, που κάνει αναφορές σε "σφαγές δεκάδων χιλιάδων Τούρκων από τους χριστιανούς", ακόμα και στην επανάσταση του 1821, ενώ είναι γνωστό ότι ο χριστιανικός πληθυσμός στην Κρήτη μετά την επανάσταση μειώθηκε περίπου στο μισό (από 213.000 λίγο πριν το 1821 περιορίστηκε στους 129.000, σύμφωνα με την απογραφή που έκανε το 1832-33 η αιγυπτιακή διοίκηση, στην οποία παραχωρήθηκε το νησί από τους Τούρκους το 1830.

Βέβαια το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι η μοναδική πρόκληση αυτή την εποχή από τους εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία. Σελίδες στο facebook "ονειρεύονται" την οθωμανική περίοδο της Κρήτης, δημοσιεύοντας σχετικά κείμενα και φωτογραφίες, όπως αυτές που παρουσιάζουμε.


Candianews με πληροφορίες από Kibris Postasi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Γιατί άραγε πρέπει να ντρεπόμαστε όταν λέμε πως αγαπάμε την πατρίδα μας, όταν λέμε πως είμαστε πατριώτες;

Είναι εθνικισμός όταν αγαπάει κανείς την πατρίδα;
Όχι βέβαια. Και είναι σκόπιμη η παραπλάνηση.
Ο εθνικισμός έχει μιά βασική και ουσιαστική διαφορά από την έννοια ''πατριωτισμός'' σε τούτο: Ο πατριωτισμός, ορίζεται ως η αγάπη για την πατρίδα η οποία αναπτύσσεται χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους, σε αντίθεση με τον εθνικισμό, ο οποίος δομείται στη βάση της θεώρησης "ανώτερο/κατώτερο έθνος".

Και τί είναι η πατρίδα μας, όπως θα έλεγε κι ο Πολέμης, μέσα απ' την σελίδα 55 του αναγνωστικού της Ε' δημοτικού του 1964;

''Όλα πατρίδα μας!''
Πατρίδα μας η γειτονιά που μεγαλώσαμε.
Πατρίδα μας κι οι αλάνες που ματώσαμε τα γόνατά μας.
Πατρίδα μας η πρώτη αίθουσα του σχολείου που πήγαμε.
Πατρίδα κι οι κυριακάτικες μαζώξεις με το συγγενολόϊ.
Πατρίδα κι η εκδρομή με την οικογένεια.
Το πρώτο μας καλοκαιρινό υπαίθριο σινεμά, πατρίδα.
Τα συνήθεια μας και τα σουσούμια μας, πατρίδα.
Πατρίδα και το πρώτο μας φιλί, κι ο πρώτος έρωτας.
Πατρίδα και η θέα απ' το φοιτητικό παράθυρο στον ακάλυπτο της άλλης πολυκατοικίας.
Τα ξενύχτια με την ατέλειωτη κουβέντα και τις εσωτερικές αναζητήσεις, κι αυτά πατρίδα μας.
Πατρίδα τα όνειρα για καριέρα και καλή ζωή.
Πατρίδα κι οι διακοπές, η θάλασσα, ο ήλιος μέσα στις ελιές, και το αγνάντι στο χιονισμένο καταφύγιο.
Οι απογοητεύσεις, οι αδικίες, τα πρώτα ''χαστούκια'', κι αυτά πατρίδα.
Πατρίδα το άγχος, πατρίδα το μεροκάματο, πατρίδα και η αμφιβολία κι ο φόβος για το μέλλον.
Τα παιδιά μας, η μεγαλύτερη πατρίδα.
Ο σύντροφός μας στην ζωή, το ίδιο.
Οι γονείς μας μέσα στους τάφους, ιερή πατρίδα.
Όλοι οι πρόγονοι που πάλεψαν με τα όπλα ή με την επιστήμη ή με την τέχνη και τα γράμματα, ιερή πατρίδα κι αυτοί.

Δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε δεί, ακούσει, μυρίσει, νοιώσει με το σώμα ή την ψυχή, που να μην είναι πατρίδα.
Η ζωή μας όλη είναι πατρίδα.
Κι αυτή την πατρίδα την κουβαλάμε μέσα μας θέλουνε δεν θέλουνε.
Δεν ξεπουλιέται, δεν φιμώνεται, δεν πεθαίνει.

Ναι, είμαστε πατριώτες!
Ναι, για ν' αγοράσουν όλη την πατρίδα πρέπει να αγοράσουν κι εμάς.
Δεν γίνεται, εδώ την ''πάτησαν''!

Ναι, είμαστε πατριώτες που έχουμε και αγαπάμε την πατρίδα μας, αντίθετα με την χούντα διαρκείας, που κυβερνά τον τόπο έξη χρόνια τώρα!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε δημοσιογραφικό πόλεμο μεταξύ του φιλοκυβερνητικού, (Sabah, Star, Akıt), και του αντιπολιτευόμενου (Zaman), τουρκικού τύπου, έχει εξελιχτεί η υπόθεση της Ελληνίδας κατασκόπου που αναστάτωσε τους Τούρκους και την ονόμασαν «Ρωμιά Μάτα Χάρι» με τις αλληλοκατηγορίες ότι η ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος σχετίζεται με προσπάθεια υπονόμευσης του ίδιου του Ερντογάν. Στο θέμα επανήρθε η εφημερίδα Zaman (5/11/2015), εξαπολύοντας κατηγορίες κατά του φιλοκυβερνητικού τύπου για συκοφαντικές καταγγελίες σε βάρος της σχετικά με το σκάνδαλο κατασκοπείας.

Πρόκειται για μια μυστήρια γυναίκα ελληνικής καταγωγής σύμφωνα με τους Τούρκους από την Σμύρνη, με το όνομα, (ψευδώνυμο;), Άννα. Αυτή η "Άννα" έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που συγκλονίζονται από το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας στην ιστορία τους με αφορμή τις υπόγειες δραστηριότητες της με τις οποίες που υπέκλεπτε απόρρητα στρατιωτικά μυστικά και τα έστελνε… στην Ελλάδα; Εξ’ αιτίας αυτής της Άννας, είχε εξαπολυθεί ένα όργιο συλλήψεων Τούρκων αξιωματικών και όχι μόνο, που εμπλέκονταν στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

Το θέμα είχε έρθει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 29 Οκτωβρίου του 2010 όταν γίνονταν γνωστό από την τουρκική εφημερίδα ΣΤΑΡ η εμπλοκή μιας μυστήριας Ελληνίδας κατασκόπου σε ένα μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας. Η τουρκική εφημερίδα είχε τότε αποκαλύψει ότι είχαν συλλάβει δυο ναύαρχους ενώ μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η Ταράφ, έκανε αναφορά για την εμπλοκή τριών γυναικών στις οποίες διέρρεαν μυστικά έγραφα του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ίδιου του τουρκικού τύπου, απόρρητα έγραφα στα οποία μεταξύ των άλλων περιείχαν και σχέδια πολεμικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο, καθώς και σχέδια διεξαγωγής ελληνοτουρκικού πολέμου, διέρρευσαν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες ανέφεραν για γυναίκες «ελαφρών ηθών», μεταξύ των οποίων και μια Ελληνίδα ,την οποία αναζητούσε η τουρκική ασφάλεια. Οι γυναίκες αυτές είχαν σχέση με Τούρκους αξιωματικούς και υψηλόβαθμα στελέχη της «TUBITAK» (τουρκική πολεμική βιομηχανία), από τους οποίους έπαιρναν τα μυστικά έγραφα τα οποία στην συνέχεια τα διοχέτευαν σε.. ξένες μυστικές υπηρεσίες. Για το θέμα συνελήφθηκαν τότε οι δυο Τούρκοι ναύαρχοι ενώ τις επόμενες μέρες συνελήφθηκαν άλλοι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί και τρία στελέχη της TUBITAK. Ο τουρκικός τύπος έκανε λόγω και για επικείμενες άλλες συλλήψεις καθώς ξετυλίγονταν το κουβάρι του μεγάλου αυτού σκανδάλου κατασκοπείας.

Έκτοτε πέρασε ένα μεγάλο διάστημα χωρίς να γίνει καμία αναφορά ούτε και αν τελικά οι τουρκικές αρχές εξάρθρωσαν το κύκλωμα της κατασκοπείας. Ξαφνικά τον Μάιο του 2012 ξέσπασε ένα νέο μεγάλο κύμα συλλήψεων με επίκεντρο την δράση αυτής της περίφημης «Μάτα Χάρη», η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους ονομάζεται "Άννα η Σμυρνιά", «İzmirli Anna». Αυτή η Άννα κατεύθυνε το μεγάλο κύκλωμα κατασκοπείας που όπως αποκαλύφτηκε είχε διαλύσει ουσιαστικά τον τουρκικό στρατό στην περιοχή του Αιγαίου με επίκεντρο την Σμύρνη.

Έτσι στις 10 Μαΐου γίνονταν γνωστό πως με εντολή του γενικού εισαγγελέα Σμύρνης οι στρατιωτικές αρχές εξαπέλυσαν ένα άγριο κυνηγητό συλλήψεων διαφόρων στρατιωτικών που ενέχονται στο μεγάλο σκάνδαλο της κατασκοπείας. Μέχρι τις 25 Μαΐου είχαν συληφθεί 45 άτομα μεταξύ των οποίων ήταν 13 μόνιμοι αξιωματικοί, ενώ γίνονταν λόγος για τεράστιο κύκλωμα που έφτανε μέχρι και τα 300 άτομα ενώ ο ευρύτερος κύκλος της πρωτοφανούς κατασκοπείας άγγιζε περί τα… 2.500 άτομα, αριθμός πράγματι υπερβολικός που έδειχνε ότι είχε ουσιαστικά διαβρωθεί όλο το στρατιωτικό σώμα στην περιοχή της Σμύρνης και όχι μόνο. Όπως αναφέρθηκε, είχε στηθεί ένα έξυπνο κύκλωμα πορνείας που καθοδηγείτο από την περίφημη Άννα την Σμυρνιά και μέσω των διαφόρων επαφών γίνονταν παράδοση στρατιωτικών μυστικών που στην συνέχεια παραδίδονταν στους παραλήπτες σε… ελληνικό έδαφος, χωρίς όμως να δίνονταν συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, η ίδια η Άννα η Σμυρνιά είχε ζητήσει ραντεβού με ανώτατο πράκτορα της ΜΙΤ, σίγουρα με σκοπό την υποκλοπή και άλλων στρατιωτικών μυστικών.

Αλλά η πολύκροτη αυτή υπόθεση δεν σταμάτησε εδώ. Από την εφημερίδα Τζούμχουριέτ στις 16 Ιουνίου γίνονταν γνωστό ότι συνελήφθηκαν άλλα 25 άτομα από τους οποίους οι 10 μόνιμοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις είχαν επεκταθεί σε 16 επαρχίες της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης καθώς το κύκλωμα είχε απλωθεί και σε άλλες περιοχές. Δυο μέρες μετά, στις 18 Ιουνίου, η εφημερίδα Σαμπάχ αποκάλυπτε νέο κύμα συλλήψεων 24 αποστράτων αξιωματικών, 9 μονίμων και άλλων 19 ατόμων που υπηρετούσαν σε στρατιωτικές υπηρεσίες κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο ίδιο κύκλωμα κατασκοπείας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων εκείνες τις μέρες έφτασε τους 69, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν μόνιμοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού. Στις 23 Ιουνίου η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ζαμάν ανήγγελλε την σύλληψη ενός ανώτερου μόνιμου αξιωματικού με τα αρχικά, Ε.Κ., ο οποίος μάλιστα υπηρετούσε σε τουρκική μονάδα εκτός Τουρκίας, με την ίδια κατηγορία για συμμέτοχη στο κύκλωμα κατασκοπείας σε βάρος της Τουρκίας.

Στις 1 Ιουλίου από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ γίνονταν γνωστό η σύλληψη άλλων 26 μονίμων αξιωματικών από τους οποίους όμως μόνο οι δυο κρατηθήκαν για να οδηγηθούν στο στρατοδικείο. Την ίδια μέρα όμως μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η Σαμπάχ, αποκάλυπτε ότι είχαν διενεργηθεί άλλες 28 συλλήψεις. Αυτή την φορά το ενδιαφέρων ήταν ότι δυο από τους αξιωματικούς που είχαν συλλάβει υπηρετούσαν στο Εσκήσεχήρ, όπου είναι η μεγάλη αεροπορική βάση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με πεδίο επιχειρήσεων το Αιγαίο. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η τουρκική εφημερίδα, επρόκειτο για δυο πιλότους F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, για τον Evren T. και για τον Ersin. K. Οι δυο αυτοί πιλότοι πήγαιναν τακτικά στην Σμύρνη όπου όπως φαίνετε είχαν πέσει και αυτοί στα «δίχτυα» της Άννας στης Σμυρνιάς, δηλαδή της περίφημης Ρωμιάς «Μάτα Χάρη» και είχαν αποκαλύψει διάφορα μυστικά της πολεμικής αεροπορίας.

Παράλληλα, όπως έγραψε η Σαμπάχ, άλλοι 26 μόνιμοι αξιωματικοί είχαν συλληφθεί με την ίδια κατηγορία. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν για επέκταση του κυκλώματος και σε άλλες πόλεις πλην της Σμύρνης, όπως Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Ντιαραμπακίρ. Τέλος στις 3 Ιουλίου σε ένα πέμπτο, όμως αναφέρθηκε, κύμα συλλήψεων, συνελήφθηκαν άλλα 35άτομα από τους οποίους οι 13 ήταν στρατιωτικοί.

Το ενδιαφέρον σε όλη αυτή την υπόθεση ήταν σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Ζαμάν, ότι όλο αυτό το κύκλωμα που είχε σαν επίκεντρο την Ρωμιά Άννα, είχε καταφέρει να φτάσει σε απόρρητα στρατιωτικά μυστικά τα οποία μετέφερε εκτός Τουρκίας. Ανάμεσα στα μυστικά αυτά αναφέρονταν στοιχεία για τα τουρκικά ραντάρ του Αιγαίου, τα οποία έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και επιτηρούν με τα τελειότερα τεχνολογικά μέσα όλο τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Παράλληλα είχαν υποκλαπεί σχέδια στρατοπέδων, αποθηκών πυρομαχικών της στρατιάς του Αιγαίου, στοιχεία για τα στρατιωτικά αεροδρόμια της περιοχής του Αιγαίου, όπως αυτό του Νταλαμάν απέναντι από την Ρόδο από όπου εφορμούν τα τουρκικά F-16 για το νότιο Αιγαίο, ακόμα και για τις ναυτικές βάσεις που βρίσκονται στην εποπτεία της στρατιάς του Αιγαίου και για διάφορες μαρίνες που βρίσκονται κατά μήκος των τουρκικών ακτών και εποπτεύονται από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο εμπλέκονταν και στελέχη της ΜΙΤ, ακόμα και στελέχη του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, γεγονός που καθιστούσε ακόμα μεγαλύτερης σημασίας την όλη υπόθεση που έχει αναστατώσει και έχει δημιουργήσει μεγάλο σάλο στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η δράση του κυκλώματος γίνονταν συνήθως μέσω ερωτικών ραντεβού και στη συνέχεια, όπως αποκάλυπτε η Ζαμάν, οι αξιωματικοί έπεφταν στη παγίδα της φωτογράφησης τους σε τρυφερές στιγμές, οπότε γίνονταν θύματα εκβιασμού και για να ξεφύγουν παρέδιδαν διάφορα μυστικά ενώ άλλοι πάλι γίνονταν ουσιαστικά «πελάτες» καθώς εξαγοράζονταν από το κύκλωμα.

Το εντυπωσιακό είναι πως όλες οι πληροφορίες διαχειρίζονταν από το κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος, που είναι η περίφημη, όπως αναφέραμε, «Άννα η Σμυρνιά», η «Ρωμιά Μάτα Χάρη», χωρίς όμως να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόσωπο αυτό. Επίσης εντυπωσιακό είναι πως δεν είχε γίνει, (για ευνόητους λόγους γοήτρου), καμία μνεία για κάποια διαμαρτυρία εκ μέρους της Τουρκίας προς κάποια ελληνική αρχή, καθώς όλες οι αναφορές αλλά και οι έμμεσοι υπαινιγμοί που έγιναν για το κύκλωμα έδειχναν προς την ελληνική πλευρά.

Αφού μόνο μια Ρωμιά προκάλεσε τέτοια αναστάτωση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν…

Maşallah! Maşallah!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΌποιος ζει στην Ελλάδα, έχει πάει σε Ελληνικό πανεπιστήμιο ή έχει γενικά κάνει συζητήσεις με διάφορες παρέες, ξέρει πολύ καλά τι είναι οι περισσότεροι Αριστεροί.
Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εθνομηδενιστές, ανθέλληνες, λαθρολάγνοι, σιχαίνονται οτιδήποτε εθνικό, και όταν δεν έχουν επιχειρήματα σε αποκαλούν ρατσιστή ή/και φασίστα, και καθαρίζουν. Όχι όλοι, μην παρεξηγούμε, αλλά οι περισσότεροι.

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη συνέλευση τμήματος στο ΕΜΠ, έψαχνα το αμφιθέατρο σε μία σχολή ερείπιο, με τα περισσότερα φώτα καμένα, χωρίς θέρμανση, και τα ταβάνια να στάζουν, και να μπαίνω σε μία συνέλευση και να διαβάζεις στον πίνακα τα θέματα συζήτησης:

– Τα αδέρφια μας οι εργάτες της Τουρκίας
– Οι καταπιεσμένοι φοιτητές στο Βιετμαν
– Οι Κούρδοι καταπιεσμένοι εργάτες

Τότε, αναρωτήθηκα σε ένα διπλανό μου… (δεν παρατήρησα ότι ήταν αριστερός), καλά, τι μας απασχολούν αυτά, τα χάλια μας στη σχολή δε θα βλέπουν. Και τότε άρχισε ο Αριστερός να με αποκαλεί ΔΑΠιτη και φασίστα! Αυτά θυμάμαι από το ΕΜΠ.

Και τώρα, χρόνια αργότερα έχουμε Αριστερή κυβέρνηση και αναρωτιόμαστε τι γίνεται!
Τι περιμέναμε δηλαδή από τους Αριστερούς;
Τι περιμέναμε από τον Φίλη και τον κάθε Φίλη;

Χτες έγραψα ότι ΤΙΠΟΤΑ δε θα πάθει ο Φίλης, και όπως είδατε, όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο Τσίπρας τον κάλυψε λέγοντας ότι εκφέρει προσωπικές απόψεις!
Είπε ότι ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη άποψή του την οποία διατύπωσε ως προσωπική προσέγγιση.
«Σε ένα δημοκρατικό κράτος, κάθε άνθρωπος -και ο υπουργός συμπεριλαμβάνεται- μπορεί να διατυπώσει την προσωπική του προσέγγιση».
Εδώ γελάμε! Τι λες ρε μεγάλε Τσίπρα;

Ο Δ. Καμμένος ποιανού τις απόψεις διατύπωνε όταν του πήρατε το Υπουργείο;
Προσωπικές δεν ήταν; (και για να ξεκαθαρίσω, δεν είμαι ΑΝΕΛ, αλλά δεν είμαι και υποκριτής).
Αυτός όμως, μίλαγε για τους Εβραίους, ενώ ο Φίλης μίλαγε για τους Έλληνες.
Και όπως ξέρουμε οι Εβραίοι είναι πιο σημαντικοί από τους Έλληνες.

Για τους Έλληνες μπορούμε να λέμε οτιδήποτε, και δεν συγκινείται κανείς. Εδώ τη Μακεδονία την έχουμε πουλήσει. Σύντομα και τη Θράκη, σιγά μωρέ… οι Έλληνες στην ουσία δεν υπάρχουν.
Αλλά για τους Εβραίους, που απ’ότι λένε πολλοί, με τη βία πήραν τη γη της Παλαιστίνης και τα τελευταία 50 χρόνια έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ τους και πολλά παιδιά, απαγορεύεται να μιλάμε!

Αν κάποιος βγει και μιλήσει, αν κάποιος βγει και πει «προσωπικές» απόψεις για αυτό, θα θεωρηθεί αντισημιτικός. Σωστά; Και θα τον καταστρέψετε, σωστά;
Άρα στην ουσία δεν έχουμε ελευθερία απόψεων, αλλά ελευθερία απόψεων στα θέματα που μας επιβάλετε εσείς. Για να μην μπερδευόμαστε δηλαδή.

Εδώ ακόμα και το κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία αφαίρεσαν οι αθεόφοβοι, για να μη μαθαίνει τα παιδία μας για τις θηριωδίες της Τουρκίας.
Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ το σπίτι του Κεμάλ, του σφαγέα του Ελληνισμού, μια χαρά το συντηρούμε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία εγκαινίασε και το μουσείο του Κεμάλ, και ετοιμαζόμαστε να γεμίσουμε την Αθήνα τζαμιά, ένα κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία μας ενόχλησε;

Οι Σκοπιανοί εγκαινίασαν και το Μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το είδατε; Ναι, ξέρω, όλα είναι κιτς και δεν ασχολούμαστε, αλλά σε καμιά 20ρια χρόνια (και πολλά λέω), οι Σκοπιανοί θα θεωρούνται Μακεδόνες και ο Μέγας Αλέξανδρος Σκοπιανός.
Πιστεύετε πραγματικά ότι μία κυβέρνηση εθνομηδενιστών θα κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν. Όχι ότι έκαναν κάτι οι προηγούμενοι, αφού όλοι ίδιοι είναι. Αλλά όταν σε κυβερνούν τύποι σαν τον Φίλη και την κ. Τασία, τα Εθνικά θέματα είναι φασιστικά.
Ρε Πάνο Καμμένε, οι κόκκινες γραμμές τι έγιναν;

Αλλά, όπως είπα και παραπάνω, γιατί γκρινιάζουμε; Δεν τους ξέραμε;

Ο Νίξον είχε πει: "Όποιος δεν πάει να ψηφίσει το κάνει επειδή συμφωνεί με αυτούς που κυβερνούν".
Άρα, ο Σύριζα υποστηρίζεται από το 60% των ψηφοφόρων. Άρα, μη γκρινιάζουμε!

Εδώ στη Λέσβο, που έχει πλέον γίνει πόλη λαθρομεταναστών, με 15.000 λαθραίους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί, έβγαλαν Σύριζα πρώτο κόμμα.
Άρα, γιατί γκρινιάζουμε και γιατί μας κάνει εντύπωση; Ο Σύριζα έχασε μόλις 3.000 ψήφους και πήρε ποσοστό 29% στις εκλογές (Στην ουσία οι ψήφοι πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα – άρα δεν έχασε ο Σύριζα τίποτα). Άρα, οι κάτοικοι της Λέσβου θέλουν αυτό που παθαίνουν! Εγώ προσωπικά, όποτε βλέπω Λέσβο και λαθρομετανάστες/πρόσφυγες σε άρθρο, δεν το διαβάζω καν πλέον!

ΠΡΟΤΑΣΗ: Κύριοι, θέλετε να μην πεθαίνουν μικρά παιδιά στο Αιγαίο (που φυσικά κανείς δεν το θέλει), τότε κλείσετε τα σύνορα, γυρίστε πίσω τις βάρκες στην Τουρκία, και καταδικάστε την Τουρκία και τους δουλεμπόρους τους. Βγάλτε ανακοίνωση ότι η Ελλάδα πλέον κλείνει τα σύνορα και οποιαδήποτε βάρκα πλησιάσει θα επιστρέφει πίσω στην Τουρκία, χωρίς εξαιρέσεις! Και να τρυπάτε τις βάρκες, θα σας μαζεύουμε και θα σας επιστρέφουμε στην Τουρκία.
Επίσης, ξεκινήσετε διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας! Από εκεί φεύγουν οι βάρκες. Εκεί παίρνουν τα φυλλάδια, πληρώνουν τα λεφτά και μπαίνουν στις βάρκες οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες. Δηλαδή, πέρασαν 700.000 λαθραίοι στην Ευρώπη και οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν δουλέμπορους;
Βγάλτε ανακοίνωση: "Για να αποτρέψουμε περισσότερους πνιγμούς στο Αιγαίο, κλείνουμε τα σύνορα και ενημερώνουμε όλους ότι το Αιγαίο δεν είναι πλέον ο διάδρομος για την Ευρώπη. Επίσης ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την Τουρκία, την χώρα που μια ζωή ευθύνεται για τις δολοφονίες και τις γενοκτονίες του κόσμου".

Τα hotSpots να γίνουν εντός Τουρκίας ή εντός Συρίας, ή σε κάποια Αμερικάνικη βάση. Τόσες έχουν οι Αμερικάνοι στη Μέση Ανατολή. Γιατί να κινδυνεύουν οι άνθρωποι τη ζωή τους να φτάσουν στην Ελλάδα ή στην Ιταλία; Ας πηγαίνουν σε καθορισμένα hotSpots στη Μέση Ανατολή και τότε να μοιράζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε χώρας.

Γιατί δεν το κάνετε; Μήπως επειδή έτσι δε θα τους φέρετε όλους εδώ;
Με τα hotSpots στη Μέση Ανατολή, πως θα γεμίσετε την Ελλάδα λαθραίους;
Αφού σιχαινόσαστε τον Ελληνισμό, πως θα τον καταστρέψετε με τέτοιες προτάσεις...;
Αν προτείνετε HotSpots στη Μέση Ανατολή, ο Ελληνισμός δεν θα μπορεί να καταστραφεί... Έτσι δεν είναι;

Άρα, η ισλαμοποίηση της Ελλάδας πρέπει να συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς;

Έχω πει παλιότερα… για την οικονομία αποφασίζουν άλλοι. Είτε ήταν Σύριζα, είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, δεν αλλάζουν πολλά στην οικονομία. Όταν οι ισχυροί της γης αποφασίσουν ότι θα βελτιωθεί η οικονομία μας, θα βελτιωθεί. Οι κυβερνήσεις, σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν έχουν απολύτως καμία ισχύ.
Αλλά για όλα τα άλλα θέματα, έχει! Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να παρατάξει τον στρατό για προστασία από τους λαθρομετανάστες. Οι Ούγγροι μετά από χρόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Εμείς, βγάλαμε κυβέρνηση «ανοιχτά σύνορα» που θα γεμίσει την Ελλάδα λαθραίους Μουσουλμάνους εισβολείς. Άρα σε μερικά χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην ίδια μας τη χώρα, και με μαθηματική ακρίβεια θα σβήσουμε από το χάρτη. Είναι θέμα χρόνου.
Λέγεται ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ένα έθνος, πρέπει να κάνει 2.1 παιδιά ανα οικογένεια. Οι Έλληνες κάνουμε 1.2 παιδιά. Άρα, με μαθηματική ακρίβεια σε μερικά χρόνια θα σβήσουμε!
Κάνει κάτι η κυβέρνηση για την υπογεννητικότητα;
Πλάκα κάνετε ε; Εδώ σιχαίνεται οτιδήποτε εθνικό, θα σώσει το έθνος;

Αυτά όμως τα ξέραμε από πριν. Η κυρά-Τασία, σε αυτή τη κυβέρνηση ήταν.

Άρα, καθήστε αναπαυτικά, γιατί ο Σύριζα θα κυβερνά για πολλά χρόνια ακόμα!
Οι κυβερνήσεις πέφτουν ή χάνουν εκλογές μόνο όταν πάνε κόντρα στο σύστημα και ο Σύριζα είναι το καλύτερο παιδί του συστήματος.
Άρα, όπως είπα, καθήστε αναπαυτικά, φτιάξτε ποπ-κορν και απολαύστε την καταστροφή της Ελλάδας!

Κλείνοντας, για πολλοστή φορά θα πω:
ΣΥΡΙΖΑ = ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Πηγή "Στρουθοκάμηλος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Η κυβέρνηση της Ανγκόλας είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που είχε το θάρρος να απαγόρευσει το Ισλάμ και κάθε εκδήλωση αυτής της θρησκείας στο έδαφος της.

Συγκεκριμένα η υπουργός πολιτισμού της Αγκόλας, Rosa Cruz e Silva, ανακοίνωσε ότι λόγω του ότι το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχει κατατάξει ακόμα το Ισλάμ στις επιτρεπόμενες θρησκείες (αυτό το ξέρατε;), η κυβέρνηση της Ανγκόλας αποφάσισε να κλείσει όλα τα τζαμιά επ’ αορίστο, ενώ τόνισε ότι και όλες οι άλλες παράνομες θρησκευτικές αιρέσεις πρέπει να απαγορευτούν. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε κάποια τζαμιά ήδη κατεδαφίστηκαν.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ανγκόλας, Jose Eduardos dos Santos, ανέφερε σε διάγγελμα του ότι θα δοθεί πλέον τέρμα στην ισλαμική επέκταση στην χώρα του που είχε αρχίσει και γίνονταν «επικίνδυνη» και ότι παράλληλα θα απαγορευτούν και άλλες 190 παράνομες αιρέσεις,

Οτιδήποτε μουσουλμανικό θα απαγορευτεί, ενώ η κατεδάφιση τον τζαμιών άρχισε ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου. Οι πρώτες αναφορές για το γεγονός αυτό έγιναν από την International Business Times, και πρόκειται για έγκυρη πηγή.

Σημειωτέον ότι στην Αγκόλα ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι από τους οποίους το 92,5 % είναι χριστιανοί. Υπολογίζεται ο πληθυσμός των μουσουλμάνων που ζουν εκεί είναι περίπου στους 240.000.

Αλήθεια σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα θα τολμούσε κάποιος να το κάνει αυτό! Στην πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει ότι χάνεται η ταυτότητα μας και ότι η θρησκεία μας αλλοιώνεται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπηρετούν την Νέα Τάξη που προωθεί με κάθε μέσο τα τελευταία χρόνια και βάση σχεδίου αφ’ ενός την ομοφυλοφιλία και αφ’ ετέρου το σουνιτικό Ισλάμ...Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓια όσους δεν έχουν ακούσει τίποτε περί Γενοκτονίας

Επιμέλεια κειμένου: Φώτης Μιχαήλ

Η αφήγηση ενός Έλληνα αιχμαλώτου των Τούρκων -στα περιβόητα ’’τάγματα εργασίας’’- για την τύχη 40 χιλιάδων Ελλήνων από την Σμύρνη και την Μαγνησία, θυμάτων του αιμοσταγούς Μουσταφά Κεμάλ, είναι αποκαλυπτική και συνάμα αποστομωτική για κάθε νεοφανή αμφισβητία και αρνητή της Γενοκτονίας. Την διασώζει ο Ηλίας Βενέζης στο βιβλίο του «Το νούμερο 31328. Το βιβλίο της σκλαβιάς», ο οποίος και γράφει:

«Ενα πρωί μάς παίρνουν καμιά εξηνταριά σκλάβους για μικρή αγγαρειά. Είναι λίγο όξω απ' τη Μαγνησά. Δίπλα στις ράγες του σιδηρόδρομου τελειώνει μια μεγάλη χαράδρα, ανάμεσα στο Σίπυλο. Τη λέν «Κηρτίκ-ντερέ». Μες σ' αυτήν τη χαράδρα λογαριάζαν πως θα σκοτωθήκαν ίσαμε σαράντα χιλιάδες χριστιανοί απ' τη Σμύρνη και τη Μαγνησά, αρσενικοί και θηλυκοί. Τις πρώτες μέρες της καταστροφής.

Τα κορμιά λιώσανε το χειμώνα και το νερό της χαράδρας, που κατέβαινε από ψηλά, έσπρωξε τα κουφάρια προς τα κάτω... Λοιπόν η δουλειά όλη τη μέρα ήταν να σπρώξουμε τα κουφάρια, που ατάχτησαν, προς τα μέσα. Να μη φαίνουνται.

Στην αρχή μάς έκανε κακό να τα πιάνουμε με τα χέρια μας, αγκαλιές αγκαλιές, και να τα κουβαλούμε. Μα σε λίγες ώρες οι πρώτες εντυπώσεις είχαν περάσει. Οι σκλάβοι κάναν και αστεία... Σε κάμποσα καλάμια χεριών, βρίσκαμε διατηρημένο ένα ψιλό σύρμα. Ο χριστιανός θα 'ταν δεμένος με κάποιον άλλο -μα, με το κατρακύλισμα στη χαράδρα, αυτός ο σύντροφος σκελετός είχε ξεκόψει. Ένας από μας στάθηκε τυχερός. Βρήκε τέσσερα κόκαλα χεριών δεμένα μαζί μαζί. Ετσι μαζί μαζί τα σήκωσε και τα κουβάλησε παραμέσα.

Μεσημέρι. Βαρεμένοι απ' αυτό το πάνε-έλα. Περπατούμε αργά, ναρκωμένοι από τον φρέσκο ήλιο. Κ' οι κουβέντες, τ' άγαρμπα αστεία έχουν σταματήσει. Κανένας δε βγάζει μιλιά. Μοναχά όταν ένας βρήκε ένα μικρό κρανίο το έδειξε στους αλλουνούς.
- Για δέστε, είπε. Ήταν παιδάκι.
- Αλλάχ!... Αλλάχ!... μουρμουρίζει ταραγμένος ο μαφαζάς.
Καθίσαμε να φάμε ψωμί. Κανείς δεν έχει όρεξη. Ένας λέει:
- Πόσω χρονώ να 'ταν;
- Για το παιδάκι λες;
- Ναι.
- Τι θα 'ταν; Κάνα-δυο χρονώ....
Σαν πέσαμε στο δρόμο να γυρίσουμε στο στρατόπεδο, ο νους μας δεν μπορούσε να φύγη απ' τον τόπο που αφήσαμε. Η χαράδρα με τους σκελετούς βάραινε κυριαρχικά. Κάτι κουνιόταν, μας παρακολουθούσε βήμα με βήμα.
Σε μια πηγή σταθήκαμε. Πλύναμε τα χέρια μας, τα πρόσωπά μας. Σα ν' αλαφρώσαμε.
- Τι θα γίνουν τόσα κόκαλα; Αναρωτιέται μια στιγμή ένας.
Ο Μίλτος τον κοιτάζει ήρεμα.
- Δεν ξέρεις τι γίνεται με τα κόκαλα;
- Όχι.
- Κοπριά, σύντροφε.
- Τι έκανε, λέει;
- Κοπριά, σύντροφε. Θα δεις μια μέρα που θα μοσκοπουληθούν. Θα δης...
Ήταν ταξιδεμένος ο Μίλτος. Ηξερε».

Τον Δεκέμβριο του 1924 φορτώθηκαν, από τα Μουδανιά της Προποντίδας, πάνω στο βρετανικό πλοίο ’’Ζαν Μ.’’ τετρακόσιοι τόνοι από οστά Ελλήνων, θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας, με προορισμό την Μασσαλία. Είναι γνωστό σε όλους μας, τι ακριβώς παρήγαγε τότε η Μασσαλία. Σαπούνι και λιπάσματα.

Το πλοίο «Ζαν Μ.» έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 13 Δεκεμβρίου του 1924 (Εφημερίδα Μακεδονία).
Ο Χρ. Αγγελομάτης στο βιβλίο του «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» αναφέρει, ότι οι εργάτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σαν έμαθαν για την μοναδική ιερότητα του φορτίου, αντέδρασαν. Δυστυχώς, όμως, οι αρχές –ύστερα από βρετανική παρέμβαση- τους απομάκρυναν και τους εμπόδισαν στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το πανίερο φορτίο.

Γράφει, ότι σε αθηναϊκές εφημερίδες η είδηση δημοσιεύθηκε ως εξής: «Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον "Ζαν" μετέφερε τετρακοσίους τόνους οστών Ελλήνων από τα Μουδανιά. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, ημπόδισαν το πλοίον να αποπλεύση. Επενέβη όμως ο Αγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους».

ΠΗΓΕΣ:
https://kars1918.wordpress.com/2013/09/17/kemalist-french-british-merchants/
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=385632


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει το σκληρότερο μνημόνιο της πενταετίας της κρίσης, που εκχωρεί με μία υπογραφή όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας στη Γερμανία (χαιρετισμούς και στον κ. Καμένο!) και που ετοιμάζεται πιθανότατα να κάνει το ίδιο και με κάποιες μεγάλες τράπεζες, όλη η Ελλάδα, σαν να έχει πέσει με τα μούτρα στη λούμπα ενός αντιπερισπασμού ασχολείται με τα καμώματα του υπουργού Παιδείας Φίλη.

Οι εξυπνάδες του υπουργού Παιδείας - στις μέρες του οποίου και η δημόσια εκπαίδευση εισέρχεται πια σε κάτι που μοιάζει με τελική κατάρρευση – χτύπησαν φλέβα: μια φλέβα που πονάει βαθιά τον ελληνισμό, την ώρα που, αντιθέτως, κάνει πολλούς στην Τουρκία να μην μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους γι αυτά που ακούν και δεν πιστεύουν…

Φυσικά, οι εξυπνάδες αυτές θα ήταν παντελώς ανάξιες λόγου, όπως άλλωστε και εκείνος που τις εκφέρει. Εκείνο που τις κάνει να έχουν σημασία δεν είναι ούτε η ουσία τους, παντελώς ανυπόστατη, ούτε το βάρος του προσώπου.

Εκείνο που τις καθιστά σημαντικές, και μάλιστα πολύ, είναι η έκφραση μιας ξεκάθαρης αριστεροφασιστικής αντίληψης που κρύβεται πίσω και από αυτές και από τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν.

Αυτός ο αριστεροφασισμός ανθρώπων που, αυθαίρετα φυσικά, θεωρούν εαυτούς ιδιοκτήτες της δημοκρατικότητας και της προόδου, δεν είναι ασφαλώς κάτι νέο – αντίθετα, είναι πολύ πολύ παλιό. Και από την παλαιότητά του αντλεί άλλωστε αυτή την ανυπόληπτη βαθύτατα συντηρητική, οπιστοδρομική υπεροψία που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει.

Νέο είναι ότι τώρα αυτή η νοοτροπία ασκεί όχι πλέον μόνον την ιδεολογική αλλά και την πραγματική πολιτική εξουσία στην ελληνική κοινωνία. Κι αυτό έχει σημασία. Μεγάλη.

Όμως αυτή η βαλίτσα αυτή δεν θα πάει πολύ μακριά, ακριβώς γι αυτό το λόγο: ακριβώς επειδή ο εν λόγω αριστεροφασισμός που δουλεύει με εργαλεία το ψέμα, το διχασμό και την ιταμή χωρίς όρια και τσίπα πρόκληση, ασκεί την εξουσία. Και αυτό είναι που θα του καταφέρει το μεγάλο και πιθανότατα μοιραίο τελικά πλήγμα.

Το κακό όμως είναι ότι ταυτόχρονα το ίδιο πλήγμα του αριστεροφασισμού επέρχεται και για την Ελλάδα…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΕιδικές φορολογικές ζώνες στη Βόρεια Ελλάδα για την τόνωση των επενδύσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στην ομιλία του στο συνέδριο Capital + Vision για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από το ίδιο βήμα ο υπουργός εξήγγειλε επίσης αλλαγές στη φορολογία των καπνικών προϊόντων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης κατέγραψε τις αλλαγές στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στο μέτωπο της φορολογίας. Μεταξύ άλλων είπε ότι:

- Μετά από κοινωνικό διάλογο θα υπάρξουν ρυθμίσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητά τους οι οποίες παράλληλα θα λαμβάνουν υπόψη την ύφεση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία. Θα υπάρξουν και αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα του 2015 και του 2016 ενώ θα προωθηθούν ρυθμίσεις για τη φορολογία της ναυτιλίας προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης δεδομένου ότι, όπως σημειώθηκε, το εγχώριο καθεστώς δεν είναι ευνοϊκότερο από αυτό που ισχύει σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες.

- Θα προωθηθεί ρύθμιση για την εθελοντική δήλωση αδήλωτων εισοδημάτων στο εσωτερικό και το εξωτερικό με αυστηρές ποινές για όσους αποκρύψουν οικονομικά στοιχεία τους

- Θα ακολουθήσει το Περιουσιολόγιο στο οποίο όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, ακόμη και έργα τέχνης μεγάλης αξίας. Διευκρίνισε πάντως ότι το περιουσιολόγιο δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί για την επιβολή φόρου περιουσίας

- Το 2016 θα εξομοιωθούν ο αντικειμενικές με τις αγοραίες τιμές των ακινήτων και στη βάση αυτή θα οικοδομηθεί και ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας

- Εντός του επόμενου έτους θα εγκατασταθούν στην αγορά μηχανήματα ηλεκτρονικών πληρωμών προκειμένου να επεκταθούν οι πληρωμές με τη χρήση πλαστικού χρήματος και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη, άρχισαν οι ψίθυροι για την δημιουργία ειδικών συνθηκών που θα απαλύνουν την δημιουργία και λειτουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Βόρειο Ελλάδα. Σχέδιο, το οποίο δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, αναμένει περαιτέρω αύξηση της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και ζητεί από τις χώρες της ΕΕ «να συλλαμβάνουν αν είναι απαραίτητο» όσους μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Λεγκέρι τόνισε: «Όποιος έχει ταξιδέψει παράτυπα και δεν έχει δικαίωμα να λάβει άσυλο θα πρέπει να οδηγείται γρήγορα πίσω στη χώρα του».

Προκειμένου να γίνεται αυτό, πρόσθεσε ο ίδιος, «αν είναι απαραίτητο θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να κρατούνται» όσοι μετανάστες εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων είναι δυνατό οι παράτυποι μετανάστες να κρατούνται έως και 18 μήνες, προκειμένου να οργανωθεί ο επαναπατρισμός τους.

Σύμφωνα με τον Λεγκέρι, η Frontex έχει ήδη καταγράψει φέτος «περισσότερες από 800.000 παράτυπες εισόδους» από τα σύνορα της ΕΕ, ενώ πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από εμπόλεμες περιοχές αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη «στο ανώτατο σημείο» του κύματος μετανάστευσης, εξήγησε ο ίδιος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου