Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Νοε 2015

Ένα ανδρείκελο που υποβαθμίζεται αυτοβούλως από πολιτικός ηγέτης σε θλιβερή μαριονέτα με ρόλο κομπάρσου, σε μια νεοταξίτικη παράσταση όπου όλοι της οι συντελεστές ξέρουν τι ζητούν και που θέλουν να οδηγήσουν το πράγμα, και μόνο η ελληνόφωνη μαριονέτα περιφέρεται χαζογελώντας ανάμεσα σε μαντηλοφορούσες, χωρίς να ξέρει που πατά και που βρίσκεται...

Του Κ. Κυριακόπουλου

Η φιέστα της «οργανωμένης» αναχώρησης 30 λαθρομεταναστών από το αεροδρόμιο της Αθήνας με προορισμό το Λουξεμβούργο, το πρώτο πράγμα που ανέδειξε, είναι ότι η χώρα μας έχει παραδώσει το τιμόνι της διακυβέρνησής της, σε έναν ανεύθυνο αλλά πρωτίστως επικίνδυνο πρωθυπουργό. 

Η ιστορία είναι αυτή που θα καταδείξει τελικά, αν οι ολέθριοι πολιτικοί του χειρισμοί, πέραν της διατεταγμένης υπηρεσίας την οποία επιτελεί, επιβαρύνονται πολλαπλάσια και από ένα επικίνδυνο μείγμα βλακείας και πολιτικής ανευθυνότητας. 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός, ηγούμενος μιας εθνικά ανεύθυνης πολιτικής ομάδας που σφετερίζεται την πολιτική εξουσία στον τόπο, δε διαχειρίζεται την απεμπλοκή της χώρας του από την επικίνδυνη περιδίνηση των εφιαλτικών γεωπολιτικών συμπληγάδων που ενεργοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Αντίθετα αυτό το οποίο διευκολύνει σε κάθε περίπτωση και με κάθε του χειρισμό, είναι την επιβάρυνση της θέσης της, την αποδυνάμωση του φορτίου του διπλωματικού της οπλοστασίου, την γενικευμένη αποδόμηση του γεωπολιτικού της στάτους. 

Αυτός ο πρωθυπουργός, καθίσταται εκ των πραγμάτων η μοιραία φιγούρα, που αντί να υπηρετεί τις εθνικές προτεραιότητες της χώρας του, τροφοδοτεί όλους εκείνους τους παράγοντες που θα καταστήσουν το τίμημα πιο ολέθριο, ακόμη πιο τραγικό, διογκώνει τερατωδώς το μέγεθός του, και επιταχύνει δραματικά την εκρηκτική του εμφάνιση.

Έκθεση ιδεών και παρέλαση αποφθεγμάτων
Αυτό ακριβώς ήταν το περιεχόμενο των παρεμβάσεων αυτού του τραγικού πρωθυπουργού στην κατάπτυστη φιέστα του αεροδρομίου. Πρόκειται για ένα σύνολο από εκφραστικές ανοησίες δηλαδή, που η τραγική κενότητά τους τις καθιστά επιπροσθέτως και επικίνδυνες, αφού μέσα από αυτές…
 • Απεμπολείται η στρατηγική επιχειρηματολογία που θα έπρεπε να αποτελέσει τη βάση των διεθνών παρεμβάσεων της χώρας….
 • Διεμβολίζεται η παραδοσιακή εθνική στάση στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών και αναγνωρίζεται από το παράθυρο αρμοδιότητα και ρόλος επικυρίαρχου στα Ευρωπαϊκά επιτελεία…
 • Υποβαθμίζεται προκλητικά η γεωπολιτική παράμετρος της λαθρομετανάστευσης, απολυτοποιείται η διάσταση η ανθρωπιστική με επιλεγμένους πρωταγωνιστές για να καθίσταται ελκυστικότερη, η χώρα σε σχέση μ αυτό στην ουσία αυτοκαταργείται, και το όλο ζήτημα προσεγγίζεται όχι με ευθύνη και νηφαλιότητα πολιτικής εξουσίας αλλά με αρμοδιότητα χαβαλετζίδικη επιπέδου ΜΚΟ…
Και τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υποβαθμίζεται αυτοβούλως από πολιτικός ηγέτης σε θλιβερή μαριονέτα με ρόλο κομπάρσου, σε μια νεοταξίτικη παράσταση όπου όλοι της οι συντελεστές ξέρουν τι ζητούν και που θέλουν να οδηγήσουν το πράγμα, και μόνο η ελληνόφωνη μαριονέτα περιφέρεται χαζογελώντας ανάμεσα σε μαντηλοφορούσες, χωρίς να ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Ας πάρουμε και μια γεύση από αυτή την αθλιότητα, δια στόματος πρωθυπουργού…

Είπε: «Πρέπει να σταματήσει η ανθρωποθυσία προσφύγων στο Αιγαίο, που ντροπιάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».
Ενώ δηλαδή το φονικό στο Αιγαίο έχει και φυσικό και ηθικό αυτουργό, ο τρισχαριτωμένος καθαγιάζει τους δολοφόνους και μιλά γενικά κι αόριστα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό που ντροπίαζεται.

Ζήτησε: «Να υπάρξει συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας, ώστε η ταυτοποίηση και οι διαδικασίες επανεγκατάστασης προσφύγων να ξεκινούν από τη γειτονική χώρα και όχι από τα νησιά της Ελλάδας».
Αντί να απαιτήσει την καθολική καταδίκη της Τουρκίας και την εκτεταμένη κλιμάκωση κυρώσεων σε βάρος της, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το γεγονός πως η Τουρκία έχει αναγορεύσει σε στοχευμένη γεωπολιτική μπίζνα το δουλεμπόριο, προτρέπει και συγκατατίθεται στην αναγόρευσή της σε συνομιλητή, εταίρο και συνεργάτη. 

Προωθεί δηλαδή αυτό ακριβώς που επιδιώκει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος, παίζει το δικό της χαρτί, ακυρώνει στην ουσία τη γεωπολιτική θέση της χώρας, και τελικά αδιαφορεί ακόμη και για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εισπράξει τα επικίνδυνα απόνερα αυτής της «συνεννόησης» και ταυτόχρονα θα βγει γεωπολιτικά ακόμη περισσότερο αποδυναμωμένη.

Αναφερόμενος στους 30 λαθρομετανάστες που εγκαινίασαν τη διαδικασία της μετεγκατάστασης, σημείωσε ότι ήρθαν διακινδυνεύοντας να χάσουν τη ζωής τους στο Αιγαίο, περνώντας δια πυρός και σιδήρου και σήμερα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στην ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. 
Πρόκειται στην ουσία για μια δήλωση, που όχι μόνο δε λειτουργεί αποτρεπτικά απέναντι στα κυκλώματα της δουλεμπορίας και τους ίδιους τους επίδοξους λαθρομετανάστες, αλλά αντίθετα επαναβεβαιώνει την ύπαρξη μιας ελπιδοφόρας προοπτικής, καλώντας τους και αμέσως και σαφώς, να καταστήσουν τη χώρα σουρωτήρι την επόμενη περίοδο.

Υπάρχει κάτι που δεν καταλάβαμε;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Δημιουργήστε επιτροπές για περαιτέρω εξέταση των θεμάτων, αναδείξτε άσχετα θέματα στην ατζέντα, να είστε τυπολάτρες, κωλυσιεργήστε, λειτουργήστε ανόητα και κάντε συνεχείς συσκέψεις σε κρίσιμες περιόδους, διαρρεύστε φήμες σε βάρος της εταιρείας»...
Οι παραπάνω είναι μερικές από τις οδηγίες της CIA προς σαμποτέρ, όπως αυτές καταγράφονται σε απόρρητο έγγραφο με τίτλο «Απλό εγχειρίδιο για σαμποτάζ: Στρατηγικές Υπηρεσίες», το οποίο αποχαρακτηρίστηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα...

Στόχος η μείωση της παραγωγικότητας των εταιρειών του εχθρού, ωστόσο, όπως παρατηρεί ο Independent, που δημοσιεύει το σχετικό έγγραφο, οι οδηγίες δολιοφθοράς θυμίζουν πολύ κινήσεις που συναντώνται και σήμερα σε πολλές υπηρεσίες.
Το έγγραφο της CIA είχε συνταχθεί ως απόρρητο το 1944 και αφορούσε σαμποτέρ σε σημαντικές επιχειρήσεις του Άξονα κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Πρόκειται για οδηγίες προς τους κατασκόπους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ώστε να πλήξουν, χωρίς να εκτεθούν, την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, όπου εργάζονταν.

Όπως αναφέρεται είναι «απλές πράξεις που μπορεί να κάνει ο απλός μεμονωμένος πολίτης - σαμποτέρ», με τις οποίες θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές σε χώρες και εταιρείες, χρησιμοποιώντας απλά μέσα και «με τρόπο που να συνεπάγεται έναν ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού, εντοπισμού και αντιποίνων».

Αναλυτικά οι οδηγίες που αναφέρονται στο έγγραφο:
 • Όταν είναι δυνατό, να παραπέμπετε όλα τα θέματα σε επιτροπές για «περαιτέρω μελέτη και εξέταση». Προσπάθεια να είναι οι επιτροπές όσο το δυνατόν περισσότερες - ποτέ λιγότερες από πέντε.
 • Να αναδεικνύετε στην ατζέντα άσχετα θέματα, όσο το δυνατόν συχνότερα.
 • Να παρανοείτε τις εντολές. Κάντε συνέχεια ερωτήσεις, εμπλακείτε σε εκτενή αλληλογραφία σχετικά με αυτές. Εκφράστε τις διαφωνίες σας όταν σας δίνετε η δυνατότητα.
 • Να διαπραγματεύεστε για την ακριβή διατύπωση των ανακοινώσεων και των αποφάσεων.
 • Συμπεριφερθείτε παράλογα και να ζητάτε από τους συναδέλφους σας να είναι επίσης παράλογοι και να αποφεύγουν την επιτάχυνση των διαδικασιών υποστηρίζοντας πως αυτή η στάση θα μπορούσε τους φέρει σε δύσκολη θέση αργότερα.
 • Μην ανανεώνετε τον εξοπλισμό ή τις πρώτες ύλες για την εταιρία μέχρι τα τρέχοντα αποθέματα να εξαντληθούν, ώστε και η παραμικρή καθυστέρηση στην ικανοποίηση της παραγγελίας να προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας.
 • Ρίξτε το ηθικό των εργαζομένων και μαζί με αυτό την παραγωγικότητά τους. Να είστε ευχάριστοι με τους μη αποδοτικούς εργαζόμενους και να τους δίνετε προαγωγές που δεν το αξίζουν. Η άδικη μεταχείριση σε βάρος των αποδοτικών εργαζομένων, θα προκαλέσει τα παράπονά τους, δημιουργώντας προβλήματα.
 • Να συμπληρώνετε με δυσανάγνωστο τρόπο τις αιτήσεις, ώστε να πρέπει να συμπληρωθούν και πάλι, να κάνετε λάθη ή να παραλείπετε να συμπληρώνετε τις πληροφορίες που ζητούνται σε αιτήσεις.
 • Διαρρεύστε κακές φήμες σε βάρος της εταιρείας.
Πηγή TVXS


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Μιχαήλ Στυλιανού

Ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, καθηγητής Hans Werner Sinn, του ινστιτούτου IFO, σύμβουλος του υπουργού οικονομικών κ. Σόϊμπλε, προδιέγραψε, σε σημερινές δηλώσεις του, το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδος: Επάνοδος στην σημερινή κατάσταση μετά από δυόμιση χρόνια και έξοδος από το ευρώ -σε διπλό νόμισμα.

Η πρόγνωση, διατυπώθηκε σε τόνο ασφαλούς βεβαιότητας, σε συνέντευξη του κ. καθηγητού στη Σοφία Σεβαρνάτζε, στις 8.40’ σήμερα το πρωί, στη ρωσική τηλεόραση R.T., στα αγγλικά. Και συμπληρώθηκε με την έκφραση βεβαιότητας ότι το συμφωνημένο πρόγραμμα (3ο Μνημόνιο) της τριετίας θα ναυαγήσει.

Σε ερώτηση της Σοφίας Σεβαρνάτζε στο σημείο αυτό «γιατί τότε δεν διακόπτεται το (καταδικασμένο) πρόγραμμα», ο σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών, μετά βραχύ δισταγμό αμηχανίας, απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων για την εφαρμογή του προγράμματος…

Στις επίμονες και δηκτικές ερωτήσεις της ανεψιάς του πρώην υπουργού των εξωτερικών της κυβέρνησης Γκορμπατσώφ, ο σεβάσμιος(;) Γερμανός καθηγητής δεν περιφρόνησε τη μέθοδο του ψεύδους ως απάντηση και την προπαγάνδα ως οικονομικό αφήγημα.

Ισχυρίσθηκε ότι η έξοδος της Ελλάδας σε διπλό νόμισμα είναι ιδέα του κ. Βαρουφάκη -διαστρεβλώνοντας την (γνωστή ως «Σχέδιο Β») μυστική προεργασία του τέως υπουργού για μια μέθοδο παρακάμψεως του στραγγαλισμού της δημοσιονομικής λειτουργίας της χώρας από τη σιδηρά χείρα των δανειστών, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο ψευδής ισχυρισμός του κ. καθηγητού σαφώς προορίζεται να αμβλύνει τις διεθνείς εντυπώσεις από την εκρηκτική αποκάλυψη Βαρουφάκη στιχομυθίας από συνομιλία του με τον κ. Σόϊμπλε, στην οποία όταν ο πρώτος του είπε ότι το προτεινόμενο «πρόγραμμα διάσωσης» θα αποτύχει, ο κ. Σόϊμπλε του απάντησε «το γνωρίζω». Ο κ. Βαρουφάκης είχε συνοψίσει, στη σχετική συνέντευξή του, ότι το πρόγραμμα (γνωστό και ως «σχέδιο Σόϊμπλε») συντάχθηκε έτσι ώστε να αποτύχει.
[Η λίαν πρωινή συνέντευξη στην R.T., που είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική για τις εν γένει στοχεύσεις του γερμανικού οικονομικού επιτελείου ως προς το μέλλον της ΕΕ, αιφνιδίασε τον γράφοντα και το παρόν κείμενο είναι προϊόν βιαστικών σημειώσεων στο οπισθόφυλλο ξενόγλωσσου περιοδικού. Επιβάλλεται γι’ αυτό αναζήτησή του σχετικού video (από το ΑΠΕ και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες) προς μελέτη, διαφώτιση και τερματισμό της αυτοκτονικής περιπλάνησης σε ναρκοθετημένους λαβύρινθους].

Δυόμιση χρόνια διαρπαγής;

Οπωσδήποτε και ξένος πληροφορημένος ακροατής -ο Πωλ Μέϊσον της Φοξ Νιους λ.χ. ή ο ΄Ηβανς Πρίτσαρντ της Τέλεγκραφ, η ο Ζοζέφ Μασέ-Σκαρόν της γαλλικής Μαριάν- ακούγοντας σήμερα την πρόγνωση του Γερμανού καθηγητή Σιν, θα ήταν αδύνατο να παρακάμψει το συμπέρασμα ότι τα δυόμιση χρόνια διάρκεια ζωής του «προγράμματος διάσωσης» της Ελλάδος έχουν κριθεί, από τους σχεδιαστές αυτού του προγράμματος (το επιτελείο του καθηγητή κ. Σιν, δικαιούμεθα να υποθέσουμε), ως ο αναγκαίος χρόνος για την «ιδιωτικοποίηση» (διαρπαγή) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και των ασημικών του πληθυσμού της.

Το οικονομικό αφήγημα περί Ελλάδος του κ. Σιν δεν απείχε πολύ από τους τίτλους και τα κίτρινα ρεπορτάζ της γνωστής Μπιλτ. Παράδειγμα: Σε παρατήρηση της κ. Σεβαρνάτζε ότι έχει ήδη προηγηθεί στην Ελλάδα μια πενταετία σκληρής λιτότητας, ο Γερμανός οικονομολόγος εξανέστη με τον όρο «λιτότητα». «΄Ηταν –είπε- κάθε άλλο παρά λιτότητα. Τους δόθηκαν 350 δις σε βοήθεια και αυτοί τα χρησιμοποίησαν για να διατηρήσουν ψηλά τα ημερομίσθια, τα οποία προκαλούν αύξηση των τιμών και ανάγκη προσφυγής σε πρόσθετα χρέη…»

Στο θέμα της Ελλάδος εκτός ευρώ, ο κ. Σιν είπε ακόμη πως στις διαπραγματεύσεις του Ιουνίου η μεγίστη πλειοψηφία των χωρών ήταν υπέρ του Grexit, με αντίθετες μόνο την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία –«για την Ιταλία δεν ξαίρω». Σε ερώτηση γιατί η Γαλλία ήταν αντίθετη, ο σύμβουλος του Σόιμπλε απάντησε: «Επειδή η Γαλλία θα έχανε πολλά λεφτά. ΄Εχει εκεί και τράπεζες».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Γαλλία φοβάται ότι η ελληνική έξοδος, εάν οδηγήσει σε οικονομική ανόρθωση, θα βρει μιμητές και θα δημιουργήσει ρήγμα στην ΕΕ, μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών. Υπαινίχθηκε δηλαδή ότι η Γαλλία φοβείται την απομόνωση σε μια βόρεια Ευρώπη, κυριαρχούμενη από τη Γερμανία.

Ότι ο καθηγητής Σιν και το επιτελείο συμβούλων του κ. Σόϊμπλε αυτό ακριβώς σχεδιάζουν -την εξέλιξη προς μια ενιαία ευρωπαϊκή ομοσπονδία, παρόμοια των ΗΠΑ, υπό μία κυβέρνηση, ενιαία οικονομία και δικό της ανεξάρτητο στράτευμα- ο καθηγητής Χανς Βέρνερ Σιν το δήλωσε ξεκάθαρα και αδίστακτα. Τόσο ορμητικά δε όσο να παραδεχθεί ότι «Το Ευρώ πράγματι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως νόμισμα ανεξάρτητων κρατών!»

Σε παρατήρηση της κ. Σεβαρνάτζε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η φωνή των μικρών κρατών θα επνίγετο, ο Γερμανός καθηγητής απάντησε: «΄Ε και τι να κάνουμε. Οι μικροί είναι μικροί. ΄Ετσι είναι η δημοκρατία». Πρόσθεσε όμως ότι θα υπάρξει και μια δεύτερη μικρή συνέλευση, είδος γερουσίας…(για ν’ ακούγονται και οι μικροί… in camera).

Ελέχθησαν και άλλα στη συνέντευξη, περί της κρίσεως του προσφυγικού και των επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή συνοχή, περί Ουκρανίας, κυρώσεων και ευρω-ρωσικών σχέσεων και άλλα, άκρως διδακτικά για τον γεωπολιτικό στρατηγικό σχεδιασμό του 4ου Ράϊχ.

Ισάριθμοι λόγοι για την επανάληψη και υπογράμμιση της εισήγησης να ζητηθεί από το παγκόσμιας εμβέλειας ρωσικό κανάλι ( διατηρεί γραφεία στην Ουάσιγκτων και στο Λονδίνο) το video της εκπομπής «Sofia & Co», RT, της 2/11/15, προς σοβαρή μελέτη από (όσους) σοβαρά προβληματιζόμενους για την επιβίωση αυτού του έθνους.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΗ Ρωσία έχει αποστείλει αντιπυραυλικά συστήματα στη Συρία για να προστατεύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις που επιχειρούν εκεί, σύμφωνα με τον αρχηγό της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο αρχηγός της ρωσικής αεροπορίας, Βίκτορ Μποντάρεφ, ανέφερε ότι μπορεί να γίνει αεροπειρατεία σε μαχητικά αεροσκάφη σε γειτονικές χώρες της Συρίας και αυτά να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση επιθέσεων στις ρωσικές δυνάμεις.

«Έχουμε εκτιμήσει όλες τις πιθανές απειλές. Δεν στείλαμε μόνον μαχητικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα, αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα» δήλωσε ο Μποντάρεφ στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.
"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» σημείωσε ο ίδιος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΟ διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς το στρατιωτικό προσωπικό, με την οποία απαγορεύει την επίσκεψή τους στην Τουρκία, λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Η απαγόρευση ισχύει και σε όσους έχουν διπλή υπηκοότητα από το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού στρατού.

Σε ενδεχόμενο αναγκαίο ταξίδι στην Τουρκία, απαιτείται άδεια από τον αμερικανικό στρατό.

Ενώ για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται, ήδη, στην Τουρκία, η οδηγία σημειώνει ότι πρέπει να βρίσκονται μακριά από διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις και να μην πηγαίνουν σε χώρους μαζικών εκδηλώσεων.

Πηγή "Εχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΟ φόβος και η ανησυχία που σιγά σιγά αρχίζει να εξαπλώνεται στις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεταναστευτική κρίση, αποτέλεσε εργαλείο για την ισλαμική ομάδα στην Τρίπολη της Λιβύης, που αυτοαποκαλείται «κυβέρνηση της Λιβύης», προκειμένου να αναγνωριστεί ως η μοναδική κυβέρνηση στη χώρα.

Η προειδοποίηση έγινε από τον εκπρόσωπο του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λιβύης, Τζαμάλ Ζουμπίν, σε συνέντευξή του προς τον δημοσιογράφο Κόλιν Φρίμαν, της εφημερίδας του Λονδίνου «Daily Telegraph».

Ο Ζουμπίν δήλωσε ότι μπορούν να νοικιάσουν βάρκες και καΐκια για να στείλουν τεράστιους αριθμούς Αφρικανών μεταναστών σε όλη την Ευρώπη, εάν η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης δεν αναγνωρισθεί διεθνώς.

Το ισλαμικό Κογκρέσο δεν αναγνωρίζεται από την ΕΕ ως νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη, αφού έχει αναλάβει την εξουσία στην Τρίπολη τον περασμένο χρόνο, μετά από ένοπλη σύγκρουση με την διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Ζουμπίν η Λιβύη δαπανά σήμερα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να σταματήσει τους μετανάστες στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, με τη δημιουργία κέντρων κράτησης και την εφαρμογή προγραμμάτων για τον επαναπατρισμό τους στις χώρες καταγωγής τους.

Εάν η Ευρώπη συνεχίζει να αρνείται την αναγνώριση των ισλαμιστών ως κυβέρνηση της Τρίπολης, τότε οι ισλαμιστές θα πάψουν να εμποδίζουν τους Αφρικανούς μετανάστες…

Πηγή "Βαλκανικό Περισκόπιο"</b>


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τουσκ: "Tα κράτη μέλη πρέπει πάση θυσία να διατηρήσουν τη ζώνη Σένγκεν"
Τι πρόκειται να κάνει σε μία τέτοια εξέλιξη
η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Κάποιοι το θεωρούν ως φυσική εξέλιξη. Κάποιοι άλλοι ως «προμελετημένη» κίνηση. Οι περισσότερο «αντιευρωπαϊστές» θεωρούν πως είναι ένα ακόμη βήμα για την «ομαλή» έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πάρα πολύ μεγάλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένα επιπρόσθετο θέμα το οποίο όμως αναδεικνύει όχι μόνο τις ανίκανες πολιτικές ευρωπαϊκές ηγεσίες που δεν μπορούν να πάρουν ουσιαστικές και άμεσες αποφάσεις, αλλά και μη δυνατότητα διερεύνησης μίας λύσης που δεν θα περιορίζεται στα στενά εθνικά όρια των χωρών που απαρτίζουν την υπό διάλυση (όπως όλα δείχνουν Ευρωπαϊκή Ένωση).

Με δεδομένες τις εξελίξεις, δηλαδή τις συνεχώς αυξανόμενες ροές των λαθρομεταναστών, τις οποίες δεν μπορεί να αποδεχθεί και να ενσωματώσει η «ανθρωπιστική» ευρωπαϊκή κοινωνία, αλλά και, επιπλέον, με την γερμανική ευρωπαϊκή ηγεσία να δείχνει πως έχει λυγίσει και είναι θύμα του ωμού εκβιασμού του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο δεν διστάζει να προσφέρει πακτωλούς χρημάτων (3 δισ. ευρώ ετησίως) αλλά και επιπλέον «χαρίσματα» (π.χ. μη θεώρηση βίζας για τους τούρκους πολίτες και επίσπευση των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη), είναι πλέον βέβαιο πως στο ευρωπαϊκό σχήμα υπάρχουν πλέον τεράστιες ρωγμές που απειλούν με άμεση κατάρρευση το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Η απειλή της αλλαγής των δημογραφικών στοιχείων από την είσοδο των λαθρομεταναστών και η επιπλέον απειλή εισόδου στην Ευρώπη φονταμενταλιστικών ομάδων, με εμπειρία σε μάχες αλλά και στην οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών, οι ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται πως επιλέγουν την «τακτική της χελώνας» και σχεδιάζουν ο καθένας ξεχωριστά την άτακτη μονομερή αποδέσμευσή τους από τη συνθήκη Σένγκεν.

Σύμφωνα με δημοσίευση του ΑΠΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε σήμερα πως «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν ανέπαφη τη ζώνη του Σένγκεν και την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών δίχως διαβατήριο, μέσα από την κατάλληλη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης».
Συμπλήρωσε μάλιστα «Όπως έχω τονίσει στο παρελθόν, ο μόνος τρόπος να μην καταπέσει η συνθήκη του Σένγκεν, είναι να διασφαλιστεί η κατάλληλη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων». Και στο τέλος επεσήμανε «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε ανέπαφη τη ζώνη του Σένγκεν και γι αυτό όποιες πρωτοβουλίες μπορεί να οδηγήσουν στην επαναφορά των συνόρων μέσα στην ζώνη πρέπει να εμποδιστούν. Αν επιθυμούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, πρέπει να επιταχύνουμε τις ενέργειές μας».

Οι φόβοι του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δεν είναι τυχαίοι. Ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συζητείται η μονομερής αποδέσμευση από τη Συνθήκη Σένγκεν, με βάση την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη (χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα) μετακίνηση πολιτών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκών Ένωσης.

Στο ίδιο πνεύμα, και κατανοώντας την σημαντικότητα των εξελίξεων εις βάρος της Ελλάδας, η κυρία Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, στην οποία αναφέρει τις ανησυχίες της για τα όσα αναφέρονται στην Ευρώπη σχετικά με την επανεξέταση της συνθήκης Σένγκεν, ενώ απευθύνει και καίριες ερωτήσεις στον κ. Κοτζιά σχετικά με το αν του έχει τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα από ευρωπαίους συναδέλφους του υπουργούς εξωτερικών και στο κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον.

Φυσικά, μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί κόλαφο για την Ελλάδα, η οποία θα υποχρεωθεί να γίνει μία τεράστια ανθρώπινη φυλακή, ενώ ταυτόχρονα θα αλλοιωθούν σε τεράστιο βαθμό τα δημογραφικά – εθνικά χαρακτηριστικά της χώρας και, τέλος, οι γηγενείς πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πλήθος απελπισμένων ανθρώπων (λαθρομεταναστών και προσφύγων) που θα στραφούν στην εγκληματικότητα (μη ελέγξιμη από τις κρατικές αρχές) για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους…

Όσο, λοιπόν, η Ελλάδα συνεχίζει να ασχολείται με τον γνωστό για τις αντεθνικές του απόψεις, υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Φίλη, η Ευρώπη δείχνει να προετοιμάζεται απέναντι στον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης, παραμερίζοντας τις μέχρι χθες ανθρωπιστικές της (επικοινωνιακές) προσεγγίσεις.

Το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα, με δεδομένη μία κυβέρνηση η οποία δεν διακατέχεται από εθνικό φρόνημα, αλλά αντιθέτως πιστεύει ακράδαντα πως δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα, δεν πρέπει να υπάρχουν χώρες, αλλά πρέπει οι άνθρωποι και οι λαοί όλου του κόσμου να ζούνε μαζί, το κοντινό μέλλον προδιαγράφεται μάλλον πολύ άσχημο, αφού ελλείψει πολιτικής βούλησης και, για το καλό της Ευρώπης, η συγκεκριμένη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι ικανή μόνο για τα χειρότερα…
Πώς, άραγε, προτίθεται να αντιδράσει το κυβερνών δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, εάν αποφασίσει τελικά η Ευρώπη να μετατρέψει την Ελλάδα σε κολαστήριο ανθρώπων, για να προστατευτεί από τους καταγεγραμμένους κινδύνους της, εν εξελίξει, μαζικής και ολοένα αυξανόμενης μετακίνησης πληθυσμών από την Αφρική και την Ασία προς την Ευρώπη;
Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να προστατεύσει την χώρα και τους Έλληνες πολίτες σε μία τέτοια εξέλιξη;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σφράγισε τους πρώτους μήνες της θητείας του, μέχρι το δημοψήφισμα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουλίου, με μια ιδιότυπη τακτική καθυστερήσεων έναντι των ξένων δανειστών, θεωρώντας ότι η σπατάλη χρόνου ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Διαψεύστηκε οικτρά και χρειάστηκε μια πολιτική στροφή 180 μοιρών, ώστε, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, να αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση των δομών του ελληνικού κράτους.

Σήμερα, στις πρώτες εβδομάδες της δεύτερης θητείας του, ο πρωθυπουργός υιοθετεί την άκρως αντίθετη τακτική και εμφανίζεται ως επισπεύδων τόσο με τους δανειστές όσο και με τη γειτονική Τουρκία. Η επιτάχυνση των επαφών με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ έχει πολιτική λογική, αφενός, για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και, αφετέρου, για την έγκριση των σκληρών μέτρων όσο ακόμα η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου είναι νωπή και η κοινωνική ανοχή προς το Μαξίμου μεγάλη.

Αντίθετα, η βιασύνη του κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Τουρκία, τις επόμενες λίγες εβδομάδες, είναι εξόφθαλμα λανθασμένη ή, σε κάθε περίπτωση, το -ήδη ορατό- ρίσκο είναι πολλαπλάσιο του πιθανού οφέλους των εσπευσμένων συνομιλιών. Η Αθήνα ασφαλώς και έχει να κερδίσει διατηρώντας διαύλους επικοινωνίας με την Αγκυρα, αλλά μια επίσημη επίσκεψη, για να αποδειχθεί επιτυχημένη (και για να μην οδηγήσει στα αντίθετα, από τα προσδοκώμενα, αποτελέσματα), απαιτεί ουσιαστική προετοιμασία και κατάλληλες συγκυρίες που δεν υφίστανται σήμερα για τρεις, κυρίως, λόγους:
 • Πρώτον, η πλημμυρίδα προσφύγων και μεταναστών δεν αποτελεί μόνο διμερές πρόβλημα, αλλά πολυμερές, καθώς η Τουρκία έχει απέναντί της το σύνολο σχεδόν των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν λόγο να διαγράψει ή να υποβαθμίσει την ευρω-τουρκική πτυχή της μεταναστευτικής κρίσης και να συνομιλήσει μόνος στην Αγκυρα με τον ομόλογό του Α. Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Τ. Ερντογάν, χωρίς στήριξη από τους άλλους εταίρους. Η ανησυχία των ισχυρών της Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό είναι τόσο μεγάλη, ώστε να ξεχνούν τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντά τους στην αχανή τουρκική αγορά, και η Αθήνα δεν θα την αξιοποιήσει;
 • Δεύτερον, με το δεδομένο των πιέσεων για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες (ταφόπλακα για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων και την ελληνική ευθύνη έρευνας - διάσωσης), ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να παγιδευτεί σε μια ομιχλώδη συζήτηση «διευθετήσεων» για το Αιγαίο. Χάρη στην ξεκάθαρη στάση του υπουργείου Εξωτερικών, θέμα «περιπολιών» δεν υφίσταται για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά η επαναφορά του από την τουρκική πλευρά θα δυναμιτίσει την επίσκεψη Τσίπρα και θα προκαλέσει ένταση. Η -ορθότατη- εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης για καλύτερο συντονισμό των δύο πλευρών, με περιπολίες και ευθύνη κάθε χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα και στη δική της εδαφική επικράτεια, είναι αμφίβολο ότι μπορεί να γίνει δεκτή από την Τουρκία, χωρίς προηγούμενη ευρωπαϊκή πίεση.
 • Τρίτον, αν και το Κυπριακό δεν είναι διμερές πρόβλημα, η εξέλιξή του είναι φυσικό να επηρεάζει τις σχέσεις Αθήνας - Αγκυρας. Και σε αυτό το σημείο, όσο τουλάχιστον προχωρούν οι συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί στη Μεγαλόνησο, δεν υπάρχει κέρδος από άμεση εμπλοκή της ελληνικής ή της τουρκικής κυβέρνησης, όταν μάλιστα η Αγκυρα δεν έχει εγκαταλείψει τις ιδέες περί πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Επίσης, οι κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου θα ζητήσουν τη συναίνεση της Αθήνας και της Λευκωσίας στο άνοιγμα ορισμένων διαπραγματευτικών κεφαλαίων της Ε.Ε. με την Τουρκία. Ούτε σε αυτό το σημείο οι συνθήκες είναι ώριμες.
Αν ο πρωθυπουργός παγιδευτεί στην Αγκυρα, ούτε ο ίδιος ούτε η χώρα διαθέτουν την πολυτέλεια μιας νέας πολιτικής στροφής 180 μοιρών. Οχι μόνο επειδή η όποια ένταση με την Τουρκία θα έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα, αλλά κι επειδή ο συνδυασμός οικονομικής και εξωτερικής κρίσης θα είναι εκρηκτικός.

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μεγάλη αίσθηση πήραν στον τουρκικό τύπο οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, που έγιναν σχετικά με την κατάρρευση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά καθώς και για τον εμφύλιο της Συρίας και οι οποίες χαρακτηρίστηκαν απειλητικές και προκλητικές, (meydan okudu).

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στην Μόσχα στα εγκαίνια μιας έκθεσης για την τέχνη και τον πολιτισμό του Νταγκεστάν, μιας μουσουλμανικής δημοκρατίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον Καύκασο και αναφερόμενος στον εμφύλιο της Συρίας και στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσε με απειλητικό ύφος, όπως αναφέρεται, πως κανένας δεν μπορεί να φοβερίσει την Ρωσία και όποιος αποπειράται να κάνει κάτι τέτοιο θα το πληρώσει ακριβά.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στην μουσουλμανική δημοκρατία του Νταγκεστάν, όπου υπάρχουν και δρουν εστίες Τζιχαντιστών, ανέφερε πως η Ρωσία θα ξεκαθαρίσει γρήγορα αυτές τις εστίες ενώ θα συνεχίσει και θα ενδυναμώσει την στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία κατά της τρομοκρατίας των δολοφόνων Τζιχαντιστών.

Δεν παρέλειψε να απευθύνει και προειδοποίηση για όσους ελπίζουν ότι παίζοντας με τις τιμές του πετρελαίου θα χτυπήσουν την Ρωσία, δηλώνοντας πως η Ρωσία είναι αφ’ ενός αυτάρκης ενεργειακά και αφ’ ετέρου έχει ξεπεράσει τον οικονομικό πόλεμο με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να την λυγίσουν.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο Ερντογάν... ζήτησε να έχει τηλεφωνική επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουAπαράδεκτος ως υπουργός Παιδείας

Του Νίκου Σταματάκη

Γνώρισα τον Νίκο Φίλη ως πρωτοετής της Νομικής Αθηνών το φθινόπωρο του 1979. Ηταν άλλωστε αδύνατο να μείνει απαρατήρητος όχι μόνο λόγω του σωματότυπού του που παραμένει ως τώρα απαράλλαχτος, αλλά και λόγω της μειλίχιας και δήθεν «φωτισμένης» ευφράδειας, ενός χαρακτηριστικού που διέκρινε τότε τους «Ρηγάδες», όπως ο Φίλης από τον «ξύλινο» λόγο των λογής σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών παρατάξεων…

Και όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «αριστερά» στο χώρο του φοιτητικού κινήματος στο τέλος της δεκαετίας του 1970 πρέπει να θυμίσουμε στον αναγνώστη ότι οι αριστερές φοιτητικές παρατάξεις της Αριστεράς από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έως την «άκρα αριστερά» του ΚΚΕ (μ-λ) και του ΕΚΚΕ είχαν συνολικά ποσοστά άνω του 80%… Η φοιτητική παράταξη της ΝΔ μετά βίας ξεπερνούσε το 10% την εποχή εκείνη…

Η εισαγωγή αυτή είναι αναγκαία για να κατανοήσει το κοινό του σήμερα σε ποιο περιβάλλον «ανδρώθηκε» πολιτικά ο νυν υπουργός Παιδείας, ο οποίος στο βιογραφικό του περηφανεύεται ότι «…συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης…». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Φίλης πρωτοστάτησε στις καταλήψεις των πανεπιστημίων εναντίον του περίφημου νόμου 815 της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος μαζί με τα κακά περιείχε πολλά καλά μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν από τότε βάλει τάξη στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας… Αλλά η ανόητη αδιαλλαξία του τότε υπουργού Παιδείας κ. Βαρβιτσιώτη και ο λαϊκισμός των κομμάτων της Αριστεράς -με πρωτοστάτη τον αξεπέραστο λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου- οδήγησε σε πολύμηνες καταλήψεις με τελικό αποτέλεσμα την ήττα της κυβέρνησης Καραμανλή και την απόσυρση του νόμου.

Οι καταλήψεις μάλιστα αυτές αποτέλεσαν θα λέγαμε το «πρόπλασμα», το πρότυπο για τον τυφώνα των καταλήψεων που έκτοτε ρήμαξε την παιδεία στη Ελλάδα… Για να φτάσουμε σήμερα να έχουμε ως υπουργό Παιδείας ένα από τους τότε σημαιοφόρους του δήθεν «εκδημοκρατισμού»… Και ως πρωθυπουργό επίσης έναν πρώην καταληψία έστω και (θέλουμε να ελπίζουμε) – ανανήψαντα εσχάτως…

Η γενιά των «δήθεν» επιστημόνων και «δήθεν» προοδευτικών: Φίλης, Δραγώνα, Ρεπούση και αμέτρητοι άλλοι
Ο Φίλης είναι εξέχων μέλος ενός φαινομένου που θα ονομάσω η γενιά των «δήθεν»… Στην επίμαχη συνέντευξή του στον «Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου ο Φίλης υπεραμύνεται μιας «δήθεν» επιστημονικής επεξεργασίας του όρου γενοκτονία (της οποίας τάχατες είναι μέτοχος) σε αντιπαράθεση με τον όρο εθνοκάθαρση, η οποία αντίστιξη δεν υπάρχει στη νομική ή κοινωνιολογική ή ιστορική επιστημονική συζήτηση…

Αλλά γιατί περιμένουμε (και γιατί ανεχόμαστε;) από κάποιον «δήθεν» επιστήμονα, αλλά στην ουσία ημιμαθή δημοσιογράφο και επαγγελματία φοιτητοπατέρα, να μας μάθει την επιστημονική αλήθεια; Όταν ο ίδιος δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι ούτε κάν το πτυχίο του δεν κατάφερε – λόγω κομματικών ενασχολήσεων – να πάρει; Ενώ η άλλη επιστήμων (τρομάρα της!!) η κα Δραγώνα προσπάθησε στην ημιμάθειά της να μεταφυτεύσει δυτικές θεωρίες που παπαγάλισε κάπου μεταξύ Deree College και Εσπερίας για «δήθεν» «φαντασιακή εθνογένεση» των Ελλήνων μετά την επανάσταση του 1821 και άλλα τραγικά… Την απάντηση την έλαβε από αρκετούς ειδικούς μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος… Και η «ιστορικός» Μαρία Ρεπούση ανακάλυψε ξαφνικά «συνωστισμό» στην παραλία της Σμύρνης το Σεπτέμβρη του 1922…

Ας σταματήσω εδώ, είναι νομίζω ολοκάθαρο ότι πρόκειται περί συλλογικού φαινομένου που βρίσκεται δυστυχώς στο επίκεντρο των τωρινών δεινών της Ελλάδας… Προοδευτικοί φοιτητοπατέρες και λοιποί δήθεν επιστήμονες με καθαρά εθνομηδενιστικές τάσεις ασχολούνται με ζητήματα που δεν έχουν σπουδάσει σε βάθος και δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν κινούμενοι από ιδεολογικά και πολιτικά κίνητρα… Συνταγή καταστροφική για κάθε συνετή διακυβέρνηση…

Η επιστημονική ανυπαρξία και η πολιτική και εθνική αναισθησία του Νίκου Φίλη
Εάν ο Νίκος Φίλης ενδιαφερόταν πράγματι για την επιστημονική αλήθεια δεν ήταν ανάγκη να ψάξει πολύ ούτε να πάει μακριά… Μέσα στο ίδιο του το κόμμα κρυβόταν επιμελώς η επιστημονική αλήθεια… Ενας αληθινός επιστήμονας και έξοχος ερευνητής στο συγκεκριμένο ζήτημα της γενοκτονίας, ο Βλάσης Αγτζίδης, ήταν (παραδόξως είπαν κάποιοι – αλλά πολλά παράδοξα συνέβησαν στην Ελλάδα των τελευταίων ετών) υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς στις εκλογές του Ιανουαρίου και έχει εκθέσει με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια όλη την αλήθεια για το ποιος είναι ο ακριβής ορισμός του όρου γενοκτονία ο οποίος είναι καθαρά νομικός, έχει οριστεί από διεθνείς συνθήκες στο πλαίσιο του ΟΗΕ και έχει ήδη συζητηθεί και εφαρμοστεί από διεθνή όργανα και δικαστήρια. Ενώ ο όρος εθνοκάθαρση περιγράφει κοινωνικές συμπεριφορές και δεν έχει νομικό αντίκρυσμα… Οποιος ενδιαφέρεται λοιπόν για την επιστημονική αλήθεια ας μην ακολουθήσει το παράδειγμα του αδιάβαστου υπουργού Παιδείας και ας αφιερώσει κάποιες ώρες μελετώντας το θέμα.

Η μειλίχια ευφράδεια δυστυχώς δεν μπορεί να αποκρύψει ούτε την επιστημονική ανυπαρξία του εξέχοντος «δήθεν» Νίκου Φίλη αλλά ούτε την πολιτική και εθνική του αναισθησία… Την ίδια στιγμή που στην σπαρασσόμενη γειτονική Τουρκία πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την αλήθεια για ΟΛΕΣ τις γενοκτονίες, την ίδια στιγμή που οι καταπιεζόμενες από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του πιο αυταρχικού κράτους του δυτικού κόσμου μειονότητες ξεσηκώνονται, ο «προοδευτικός» Νίκος Φίλης το βρίσκει κατάλληλο, αντί να αποφύγει το θέμα, να εκφράσει την προσωπική του άποψη… Και να υπονομεύσει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της ανοίγοντας ένα τεράστιο εθνικό θέμα… Διαβάσατε σήμερα τις τουρκικές εφημερίδες κ. Φίλη; Πιστεύετε ακόμα ότι έχετε το δικαίωμα αμέριμνα να προβάλλετε την άποψη σας για ένα τέτοιο θέμα χωρίς συνέπειες;

Οντας γνήσιο μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη γνώμη ότι μπορεί άλλα να πιστεύει ως άτομο και άλλα να εφαρμόζει ως υπουργός… Μα σε ποια κυβέρνηση του κόσμου κ. Φίλη μας το είδατε τούτο; Σε όλες τις χώρες του κόσμου εάν πχ. ο υπουργός Οικονομικών διαφωνεί με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης παίρνει το καπελάκι του και αποχωρεί… ‘Η του δείχνει τον δρόμο της εξόδου ο ίδιος ο πρωθυπουργός… Και μην μας πείτε ότι το θέμα είναι περιθωριακό – εάν πράγματι ήταν έτσι ας αποφεύγατε την συζήτηση…

Οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα
Οι πρώτοι μήνες της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ήταν απολύτως τραυματικοί όχι μόνο επειδή το φάντασμα του Grexit κρεμόταν συνεχώς πάνω από την κυβέρνηση και τη χώρα αλλά και επειδή ορισμένα στελέχη πίστευαν ότι μπορούν να εφαρμόσουν ως επίσημη πολιτική κάθε απόμακρη ιδεοληψία που είχε κάποτε συλλάβει το δήθεν «προοδευτικό» τους κεφάλι… Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να ξεφορτωθεί τα βαρίδια των συνιστωσών και να σχηματίσει ένα «μάχιμο» κυβερνητικό σχήμα για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την περιδίνηση προς το χάος…

Στο υπουργείο Παιδείας όμως φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει το διακύβευμα.. Αντί να εστιασθούν στην παραγωγή έργου και στην επίλυση των μύριων προβλημάτων στελέχωσης των σχολείων, καταναλώνονται σε εξαγγελίες περί κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών και σε επαφές και συνεντεύξεις περί παντός του επιστητού… Και το παίζουν κήνσορες της επιστημονικής αλήθειας χωρίς να έχουν κάν πανεπιστημιακό δίπλωμα…

Ας μην έχει αμφιβολία ο Αλέξης Τσίπρας ότι αυτά τα στραβοπατήματα τα χρεώνεται ο ίδιος. Ο ίδιος έχει την ευθύνη ως πρωθυπουργός να επιβάλλει την τάξη στην κυβέρνηση του. Ζήτησε και ξαναζήτησε από τα στελέχη του να αποφεύγουν τις ανούσιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Και να εστιασθούν στην παραγωγή έργου. Το πολιτικό τίμημα μπορεί να το πληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας εν καιρώ αλλά η χώρα δεν αντέχει περισσότερες αλλοπρόσαλλες πολιτικές κινήσεις. Είναι ώρα των αποφάσεων, είναι αυτή η αληθινή «ώρα του πρωθυπουργού» και όχι απλά οι αντεγκλήσεις στη Βουλή.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓια την αντιγραφή, Παναγιώτης Αποστόλου

Ως ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ορίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η 19η Μαΐου. Η Τουρκία όμως, όπως και στην περίπτωση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αρνείται επισήμως μέχρι σήμερα να αναγνωρίσει τις ιστορικές της ευθύνες για τα τραγικά αυτά συμβάντα. Πρέπει πάντως να ομολογήσουμε ότι και εκτός Ελλάδος, δεν είναι ευρύτερα γνωστή η περίοδος αυτή των διωγμών η οποία πρέπει να χωριστεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη εκτείνεται χρονικά μεταξύ των ετών 1913- 1918 και η δεύτερη καλύπτει τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας (1919-1922). Διωγμοί εναντίον του ελληνικού στοιχείου είχαν σημειωθεί και κατά το παρελθόν αλλά στις παραπάνω περιπτώσεις έλαβαν τη μορφή της γενοκτονίας ενώ τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν συμπίπτουν με εκείνα του ναζιστικού ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους», από το 1913 μέχρι και το 1918 εκτοπίστηκαν 773.915 άτομα εκ των οποίων τουλάχιστον το ήμισυ έχασε τη ζωή του υπό αντίξοες συνθήκες. Είχε προηγηθεί η έκρηξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914 οπότε η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν σύμμαχος της Γερμανίας. Εν όψει της συμμετοχής των Τούρκων στον Μεγάλο Πόλεμο, Γερμανοί αξιωματικοί είχαν αναλάβει να αναδιοργανώσουν τον οθωμανικό στρατό. Οι Γερμανοί προέτρεπαν τους Τούρκους να λάβουν προληπτικά μέτρα εναντίον των Ελλήνων επειδή προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον πόλεμο στο πλευρό των Αγγλογάλλων και ανησυχούσαν για το ρόλο των χριστιανικών πληθυσμών. Ο Λίμαν φον Σάντερς, στρατιωτικός διοικητής κοντά στον οποίο υπηρέτησε και ο Μουσταφά Κεμάλ, έβγαζε πύρινους λόγους εξάπτοντας το στρατό κατά των Ελλήνων.

Οι Γερμανοί πρότειναν στους Τούρκους να εκτοπίσουν στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας τους ελληνικούς πληθυσμούς. Οι εκτοπισθέντες, ηλικίας 20- 45 ετών, κατατάχθηκαν υποχρεωτικά στα λεγόμενα τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού) προκειμένου να εργαστούν στην κατασκευή μεγάλων οδικών έργων στην Ανατολία και στη Μεσοποταμία. καθώς επίσης και σε λατομεία και αγροτικές εργασίες. Εκτεθειμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με ελάχιστη τροφή, έπεσαν γρήγορα θύματα της χολέρας και του τύφου και έχαναν τη ζωή τους κατά χιλιάδες. Μετά το 1916, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε η Γενοκτονία των Αρμενίων, ήλθε και η σειρά των αμάχων να υποστούν την ίδια πολιτική εξόντωσης. Ολόκληρες οικογένειες, με βρέφη και ηλικιωμένους, εξαναγκάστηκαν να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις στα παγωμένα μονοπάτια των Ποντιακών Άλπειων όπου και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Πρέπει να σημειωθεί οτι μερικές χιλιάδες επέζησαν χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Μητροπολίτη Αμάσειας Γερμανού Καραβαγγέλη. Ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του, ο ακούραστος κληρικός μιμήθηκε το παράδειγμα του Κοσμά του Αιτωλού αφού στο αμέσως προηγούμενο διάστημα περιόδευε στην περιφέρειά του μέχρι και το τελευταίο χωριό, ιδρύοντας σχολεία και τονώνοντας το εθνικό φρόνημα των κατοίκων. Την περίοδο εκείνη αναβίωσε η πολιτική του εξισλαμισμού ο οποίος παρουσιαζόταν σαν η μόνη διέξοδος για να γλυτώσουν οι Πόντιοι από την πείνα ή το διωγμό. Είναι βέβαια χαρακτηριστικό ότι η πολιτική αυτή σημειώθηκε επί κυριαρχίας των Νεοτούρκων, ενός κινήματος που επιδίωκε να εξευρωπαΐσει και να εκσυγχρονίσει τις δομές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι Νεότουρκοι προήλθαν από μια ομάδα διανοουμένων, στρατιωτικών και ανώτατων κρατικών υπαλλήλων που ήλθαν σε επαφή με τα ιδεολογικά ρεύματα της γαλλικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της Γαλλικής Επανάστασης. Ήθελαν να ανακόψουν την φθίνουσα πορεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να παρατείνουν το βίο της με πολιτικές και άλλες μεταρρυθμίσεις που μετέβαλαν το καθεστώς της απόλυτης μοναρχίας σε συνταγματική μοναρχία. Ήθελαν να δώσουν πολιτικές ελευθερίες στις χριστιανικές μειονότητες ώστε να πάψουν να διεκδικούν την εθνική τους χειραφέτηση ενώ παράλληλα καλλιέργησαν τον τουρκικό εθνικισμό ως ενοποιητική ιδεολογία. Μεταβλήθηκαν όμως σε σκληρούς διώκτες των χριστιανικών μειονοτήτων όταν αντιλήφθηκαν ότι ο εκτουρκισμός τους δεν ήταν εφικτός με ειρηνικά μέσα.
Η 19η Μαΐου είναι επίσης η ημερομηνία κατά την οποία ο Μουσταφά Κεμάλ πήγε στη Σαμψούντα προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη με εντολή του Σουλτάνου ως ανώτατος στρατιωτικός επιθεωρητής για να επιβάλλει την τάξη. Η άφιξή του στη Σαμψούντα συμπίπτει με την κατάληψη της Σμύρνης από τον ελληνικό στρατό και εορτάζεται σήμερα στην Τουρκία ως επέτειος του αγώνα της «εθνικής ανεξαρτησίας».

Ο ίδιος ο Κεμάλ στις σημειώσεις του (Νουτούκ), αναφερόμενος στην κατάσταση που αντιμετώπισε την πρώτη ημέρα που έφθασε στην Σαμψούντα καταγγέλλει τον αποσχιστικό ρόλο των Ποντίων. Γράφει ότι δρουν μέσω μιας οργάνωσης με την επωνυμία «Μαύρη Μοίρα» η ύπαρξη της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ιστορική έρευνα

Η επίσημη τουρκική ιστοριογραφία επικαλείται τον αποσχιστικό ρόλο των Ποντίων για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο Κεμάλ στράφηκε εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού του Πόντου (Ελλήνων και Αρμενίων). Το πρόγραμμα όμως του Κεμάλ υπερβαίνει το πλαίσιο της στρατιωτικής αναμέτρησης των κεμαλικών δυνάμεων με τα αντάρτικα σώματα που ίδρυσαν οι Πόντιοι και αποβλέπει στη βιολογική εξόντωση των τελευταίων ώστε να αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση του Πόντου. Είναι χαρακτηριστικό το υπόμνημα που έστειλε τον Νοέμβριο του 1921 στην Κοινωνία των Εθνών το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «.....ουδέποτε οι Χριστιανοί της Τουρκίας εξετέθησαν εις μεγαλυτέρας καταστροφάς, ειμή υπό το επαναστατικόν καθεστώς του Μουσταφά Κεμάλ». Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο κύμα των διωγμών οι οποίες διήρκεσαν μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Την περίοδο αυτή τα περιβόητα «Δικαστήρια της Ανεξαρτησίας» εκδίδουν θανατικές αποφάσεις κατά συρροή εκτελώντας κυρίως κληρικούς, δασκάλους, προκρίτους. Όμως οι θανατικές ποινές εκτελούνται και χωρίς δικαστική απόφαση, συνήθως με απαγχονισμό ή με σταύρωση. Εκτοπίσεις, ομαδικές σφαγές, πυρπολήσεις χωριών, κάψιμο γυναικόπαιδων σε «χαμάμ» ή σε σπίτια αποτελούν καθημερινή πρακτική. Διαβόητος σφαγέας αυτής της περιόδου υπήρξε ο Οσμάν γνωστός με το προσωνύμιο Τοπάλ (κουτσός). Οι θηριωδίες που διέπραξε ξεπερνούν κάθε φαντασία και τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση εκείνων που του ανήγειραν ανδριάντα στον Πόντο. Το σύνολο των εξοντωθέντων Ελλήνων του Πόντου στις δύο αυτές φοβερές περιόδους υπερβαίνει τα 400.000 άτομα.

Σημειώσεις
Χρ. Αγγελομάτη, Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας, Αθήνα 1971
Κεμάλ Ατατούρκ, Ομιλίες, Αθήνα 1995
Θάνου Βερέμη, Ελληνοτουρκικές Σχέσεις, Αθήνα - Κομοτηνή 1986
Φάνη Κλεάνθη, «Έτσι χάσαμε τη Μικρασία», Αθήνα χ.ημ.
Γ.Θ. Πρίντζιπα, Σαμψούντα και Πάφρα, Πεμπτουσία, τευχ. 11, Απρίλιος- Ιούλιος 2003 σελ. 79- 87 και τευχ. 12 Αύγουστος- Νοέμβριος 2003 σελ. 44-50
Γιώργος Α. Τσούτσος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Η πρόταση του τίτλου ενδεχομένως για πάρα πολλούς να φαντάζει αστεία έως γελοία. Όμως, αυτή απαιτείται να είναι η μοναδική θέση που πρέπει να πάρει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, μαζί με όλα τα στελέχη και τα στελέχη του κόμματός του. Παραίτηση από τις κυβερνητικές θέσεις και ταυτόχρονα άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα…!

Στην ερώτηση γιατί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος, η απάντηση είναι προφανής. Είναι οι «θέσεις» των ΑΝ.ΕΛ., είναι τα προεκλογικά «διαγγέλματα» για την ψήφιση των ΑΝ.ΕΛ. οι οποίοι εμφάνισαν εαυτούς ως εγγυητές των εθνικών θεμάτων. Φυσικά, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με διάφορους τρόπους δεν προστάτευσε σειρά από μείζονα εθνικά θέματα, για τα οποία ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε σε χλιαρές ανακοινώσεις αντί της αυστηρής «εθνικής» τοποθέτησης που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του κόμματός του.

Ακόμη και στην πρόσφατη πράξη ανθελληνισμού, του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, οι ΑΝ.ΕΛ. επέλεξαν να «καταπιούν τη γλώσσα» τους παρά να τηρήσουν τις «εθνικές δεσμεύσεις» τους, χάνοντας οριστικά κάθε ηθικό έρεισμα στον εθνικό προσανατολισμό λειτουργίας του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. και αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο ύπαρξης του συγκυβερνώντος κομματιδίου, που είναι η παραπλάνηση των ψηφοφόρων και η διάσπαση ενός εθνικού μετώπου, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση του «ονείρου» τόσο του ίδιου του Πάνου Καμμένου (όνειρο ζωής του να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας), αλλά και άλλων στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. που ικανοποιούνται επαρκώς από τους κυβερνητικούς θώκους και άλλα κρατικά «οφίσια» που κατέλαβαν ελέω της κυβερνητικής συμφωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ…

Οι δηλώσεις του κ. Νίκου Φίλη αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί των εθνικών θεμάτων. Και αυτές τις θέσεις ο κ. Πάνος Καμμένος όφειλε (και οφείλει) να τις συνθλίψει εάν δεν θέλει να συνθλιβεί (εκτός και εάν έχει ήδη πάρει μηνύματα μη επανεκλογής του και αποφάσισε «να ζήσει το όνειρο» για όσο διάστημα αυτό θα κρατήσει) από τις ενέργειες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τις επαπειλούμενες πολιτικές εξελίξεις…
Οφείλει, λοιπόν, στους ψηφοφόρους του ο κ. Πάνος Καμμένος, να ζητήσει άμεσα την απομάκρυνση (και όχι την παραίτηση) του κ. Φίλη από το κυβερνητικό σχήμα, χαρακτηρίζοντάς τον εθνικά επικίνδυνο και προπαγανδιστή της πάγιας τουρκικής πολιτικής. Να θέσει ο κ. Πάνος Καμμένος σαφές δίλημμα στον φερόμενο και ως πρωθυπουργό, καταθέτοντας εγγράφως πως δεν μπορεί να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που ανέχεται ή αποδέχεται τις αντεθνικές και λίαν επικίνδυνες δηλώσεις του κάθε κ. Φίλη.

Εάν ο κ. Πάνος Καμμένος, δεν προχωρήσει στο αυτονόητο απέναντι στον κ. Τσίπρα, τότε θα πρέπει να κατανοήσει ότι η χλιαρή του αντιμετώπιση είναι και ουσιαστική αποδοχή των θέσεων του κ. Νίκου Φίλη. Δηλαδή, αποδοχή αντεθνικών και αντισυνταγματικών θέσεων (η Βουλή έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων) έως και ποινικά κολάσιμων απόψεων (σύμφωνα με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά)… Και εάν δεν μπορεί ο πρόεδρος (και το κόμμα) των ΑΝ.ΕΛ. να αντιμετωπίσει με απόλυτη επάρκεια αυτού του είδους τις συμπεριφορές, τότε ας παραιτηθεί ο ίδιος από πρόεδρος, ως ανίκανος επαρκούς εκπροσώπησης των ψηφοφόρων του και υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων προασπιστής των οποίων τάχθηκε εθελοντικά πριν και από τις τελευταίες εκλογές…

ΥΓ: Και μία συμβουλή στον κ. Πάνο Καμμένο: Όσο πιό πολύ σκύβεις τόσο περισσότερο εκτεθειμένος μένει ο... πισινός σου!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πιάνει λίπος ο εγκέφαλος;
Δηλαδή, βουλώνει ο εγκέφαλος όπως βουλώνουν οι αρτηρίες από το λίπος;
Θα μας πει κανείς;

Γιατί, δεν δικαιολογείται αλλιώς.
Δεν μπορεί ο Πάγκακος, ο Φίδης, αλλά και ο Μπένυ βεβαίως βεβαίως, να έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης, και αντίληψης και να μην εξηγείται επιστημονικά!

Όλοι οι χοντροί πιά (οι αντικοινωνικά χοντροί, οι χοντροί μέσα κι έξω, ψυχή τε και σώματι) να είναι χυδαίοι;
Εμετικά χυδαίοι;
Σύμπτωση; Τί σύμπτωση; Δεν υπάρχουν τέτοιες συμπτώσεις.
Όταν ένα πράγμα επαναλαμβάνεται τόσες φορές πανομοιότυπα, ξεφεύγει απ' τις συμπτώσεις και εμπίπτει σην σφαίρα της επιστημονικής έρευνας!

Το ένα θέμα είναι αυτό.
Το άλλο είναι με την ψυχιατρική υποστήριξη και ψυχαναλυτική θεραπεία που έχουν ανάγκη πολλοί, υπερβολικά πολλοί βουλευτές από όλες τις παρατάξεις.
Από πού ν' αρχίσεις και πού να σταματήσεις: Μπουμπούκος (σημαιοφόρος), Πώς Είναι Το Μαλλί, Μιχελοψυχάκιας, Γεράσιμος (ένας είναι ο Γεράσιμος!), Ψαριακός, Λεβεντάνθρωπος, Ψευταράς (παραστάτης του σημαιοφόρου), Τασία (επίσης μία είναι η Τασία!) και τόσοι άλλοι αφανείς ψυχικά διαταραγμένοι εθνοπατέρες και εθνομητέρες.
Σανατόριο έγινε το κονοβούλιο πιά!

Βεβαίως ας μην μπερδεύουμε την πρώτη περίπτωση με την δεύτερη.
Οι ανήκοντες στην πρώτη κατηγορία των λιπωδών όντων, είναι κατά τεκμήριο άνθρωποι(;) ευφυείς, που αδυνατούν όμως για λόγους τσέπης και μοχθηρίας να χρησιμοποιήσουν την ευφυία τους για το κοινωνικό σύνολο.
Ή κατά καιρούς παίζουν τον ακόμη πιό βρώμικο ρόλο του ''λαγού'' κάποιας κυβέρνησης ή γενικά του συστήματος, αποπροσανατολίζοντας τις κρίσιμες στιγμές την προσοχή του λαού σε άλλα, σοβαρά μεν, αλλά όχι άμεσα ζωτικά για την ύπαρξή του προβλήματα.

Όπως στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία όπου ο λαός κινδυνεύει άμεσα να υποστεί όλες τις κακουργίες των βίαιων εξώσεων από τα σπίτια του και τον πλειστηριασμό πρώτων κατοικιών, που βγαίνει το χοντρικό Φίδης και εξαπολύει τις ανιστόρητες μ@λακίες του στέλνοντας την μπάλα της ενημέρωσης όχι στην εξέδρα, αλλά εκτός γηπέδου.

(εδώ το blog αισθάνεται την ανάγκη να αντιγράψει απ' το σημερινό σχόλιο του Στάθη ένα σχετικό απόσπασμα που τόσο καίρια και σε τόσο λίγες γραμμές αποδίδει την αλήθεια:

"...Ομως ο κ. Τσίπρας γνωρίζει, όλοι πλέον γνωρίζουμε, τι ακριβώς υπέγραψε τη 12η Ιουλίου (και) για τα κόκκινα δάνεια. Απλώς και περί αυτό το προαπαιτούμενο χρονοτριβεί, να το φέρει από δω, να το φέρει από ’κεί, να το στρογγυλέψει όσο μπορεί, να εθισθούμε στην προοπτική της φόλας,
όπως το ίδιο κάνει με το ασφαλιστικό και το εργασιακό - και για αυτά έχει υπογράψει από τις 12 Ιουλίου, και τα υπόλοιπα κατρουγκαλιές για να περνάει η ώρα - να αγοράζεται χρόνος,
χρόνος εθισμού στο χειρότερο, διότι το επόμενο που έρχεται θα είναι ακόμα χειρότερο!...")


Εδώ η ιατρική καθώς κι άλλες επιστήμες, πλην της προπαγάνδας και του εγκλήματος, σηκώνουν τα χέρια ψηλά!

Άλλη μιά ευκαιρία λοιπόν να πούμε αυτό που έχουμε πει δεκάδες φορές:
Πρέπει να αμφισβητούμε τα πάντα όσα μας λένε.
Πρέπει να ''διαβάζουμε'' πίσω απ' όσα μας λένε, να διαβλέπουμε ποιές είναι οι προθέσεις τους.
Πρέπει να τους πάρουμε με τις λεμονόκουπες.

Τέλος ιατρικού ανακοινωθέντος.
Ο ελληνικός λαός εκπνέει όπου νά 'ναι.
Και φταίει ο ίδιος!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου«Μα θα ‘ρθουνε άλλα χρόνια
μ’ όνειρα κι οράματα
δίχως λόγους στα μπαλκόνια
κι άχρηστα προγράμματα»
Ν. Γκάτσος

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Τα βασανιστήρια ως σωματική κάκωση και άσκηση βίας απαγορεύονται στα δημοκρατικά καθεστώτα, όπως τουλάχιστον «γράφουν τα χαρτιά» και οι διακηρύξεις, όμως δεν έχουν εκλείψει. Απλώς αναπροσαρμόστηκαν, εκσυγχρονίστηκαν οι μέθοδοι βασανισμού. Την παραδοσιακή τεχνική των σωματικών πόνων διαδέχτηκε η τεχνολογία που λιανίζει το μυαλό, συντρίβει τη σκέψη και, κυρίως, ελέγχει τη συνείδηση.
Οι σημερινοί βασανιστές δεν είναι τα παγερά καθάρματα του παρελθόντος, επαγγελματίες σαδιστές, κτηνάνθρωποι που ποδοπατούσαν και κατακρεουργούσαν κορμά, αλλά γνωμηγήτορες, «υπερειδικοί» που εξουθενώνουν και υποτάσσουν ψυχές. Τα σατανικά εργαλεία και μέσα των βασανιστηρίων δεν είναι πια τα μαστίγια, τα κνούτα και τα ηλεκτρόδια, αλλά η τηλεοπτική εικόνα, το καθημερινό βασανιστήριο κατατρομοκράτησης των πολιτών για αλλαγή ή προσαρμογή της συμπεριφοράς τους, για την πειθήνια υπακοή σε μνημόνια, για την αποκοίμηση έως αναισθησίας των αντανακλαστικών τους, για την δολοφονία των ιδεών, για το αλυσόδεμα, εντέλει, της σκέψης και την κατάλυση της διαφωνίας και του αντιλόγου.
Μια συναφής παραπομπή. Στο εξαιρετικό ο «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος» του Άλντους Χάξλεϋ, στον πρόλογο, διαβάζουμε μια προφητική σύγκριση μεταξύ του έργου του Χάξλεϋ και του περίφημου «1984» του Όργουελ.
«…Ο Όργουελ προειδοποιούσε ότι κάποια στιγμή θα επιβληθεί ένας έξωθεν αυταρχισμός. Αντιθέτως για τον Χάξλεϋ, δεν χρειάζεται Μεγάλος Αδερφός για να στερηθεί ο άνθρωπος την αυτονομία, την ωριμότητα και την ιστορική του μνήμη. Εκείνος πίστευε ότι σιγά σιγά οι άνθρωποι θα καταλήξουν να αγαπούν την καταπίεσή τους, να λατρεύουν την τεχνολογία και να αποδομήσουν την ικανότητά τους για σκέψη. Τον Όργουελ τον φόβιζαν οι άνθρωποι που θα απαγόρευαν τα βιβλία. Τον Χάξλεϋ τον φόβιζε το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε λόγος να απαγορευτεί ένα βιβλίο, γιατί δεν θα βρισκόταν άνθρωπος πρόθυμος να διαβάσει. (Το βλέπουμε στα σχολεία αυτό). Ο Όργουελ φοβόταν εκείνους που θα μας στερούσαν την πληροφόρηση. Ο Χάξλεϋ φοβόταν εκείνους που θα μας υπερπληροφορούσαν τόσο ώστε να καταντήσουμε πλάσματα παθητικά και εγωιστικά. Ο Όργουελ φοβόταν ότι η αλήθεια θα πνιγόταν σε έναν ωκεανό σύγχυσης…
Με λίγα λόγια, ο Όργουελ φοβόταν ότι θα μας καταστρέψουν αυτά που μισούμε. Ο Χάξλεϋ ότι θα μας καταστρέψουν αυτά που αγαπάμε».
(…ου γαρ ο θέλω ποιώ αγαθόν, αλλ’ ο ου θέλω κακόν τούτο πράσσω», έχουν ειπωθεί προ αιώνων αυτά, στην προς Ρωμαίους, ζ, 19). Την τηλεόραση την αγαπάμε, είμαστε εθισμένοι, εισπνέουμε χαιρέκακα τις αναθυμιάσεις της, νομίζοντας πως μένουμε απρόσβλητοι. Από μικρές δόσεις όμως αρχίζει ο καταστροφικός εθισμός και η ψυχοκτόνος εξάρτηση.

Αυτή, λοιπόν, η αγαπημένη συσκευή είναι το ακατανίκητο όπλο των βασανιστών μας. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, νυχθημερόν ενσταλάσσονται οι δηλητηριώδεις δόσεις, ώστε να παραιτηθούν να αφοπλιστούν, να αποδεχτούν μοιρολατρικά τα θύματά της – οι πάλαι ποτέ σκεπτόμενοι πολίτες – τα υποδουλωτικά μηνύματα.
Όλα τα λεγόμενα δελτία ειδήσεων – εκπομπές ιδεολογικής αποστράγγισης, εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού – αφιερώνουν το ήμισυ και πλέον του χρόνου τους, περιγράφοντας τα δεινά μας, παρόντα και επερχόμενα. Μαυρίζει η ψυχή σου. Βασανιστές που τρομοκρατούν τον κόσμο. Το μήνυμα σαφές. Τα «μέτρα» θα περάσουν, το κακό θα σας βρει, σκύψτε, υπακούστε, βουλώστε το, κλειστείτε στα σπίτια σας, όλα για το καλό σας γίνονται, «μαζί τα φάγαμε», είστε ανεπρόκοποι, υποταχθείτε στα κελεύσματα της Τρόϊκας και των γελωτοποιών που την εκπροσωπούν εν Ελλάδι.
Στα «παραδοσιακά» βασανιστήρια, οι βασανιζόμενοι, τα θύματα, εξαναγκάζονταν για να αποφύγουν τα μαρτύρια, να ομολογήσουν και να αποδεχθούν ό,τι τους ζητούσε ο δήμιος. «Νομίζω το ξέρετε και εσείς πως οι βασανιζόμενοι επηρεάζονται και λένε ό,τι ευχαριστεί τους βασανιστές τους – ό,τι αν εκείνοις μέλλωσι χαριείσθαι», γράφει ο ρήτορας Αντιφών στο «περί του Ηρώδου φόνου» (ν.32).

Ίδια τακτική χρησιμοποιούν οι τηλεβασανιστές μας. Με την καθημερινή, δόλια «διδασκαλία» ξεθωριάζουν την μνήμη μας, αποστεώνουν την ζωογόνο συλλογικότητα, ενσπείρουν τον φόβο και εγκολπώνονται οι πολίτες την «διδαχή» της πορωμένης και ξεπουλημένης εξουσίας, που συμπυκνώνεται στη φράση: καθένας για τον εαυτό του, ας τους άλλους να πνιγούν. Γι’ αυτό τα μέτρα περνούν αντουφέκιστα. Υποκύπτουμε για να γλιτώσουμε το καθημερινό βάσανο.

Παρένθεση. Ακόμη και αυτή η ιταμή και χυδαία επίθεση κατά της εθνικής μας ιστορίας και μνήμης-μέσω εκπομπών, βιβλίων, περιοδικών και λοιπών αηδιών-στην παρούσα συγκυρία υποστυλώνει το βρόμικο σχέδιο για την πνευματική υποδούλωση και την υποταγή του λαού μας. Το ’21, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, το Έπος του ΄40, ο αγώνας της ΕΟΚΑ, παραπέμπουν στο ηρωϊκό, αντιστασιακό ήθος, στο αδούλωτο φρόνημα, στο αίσθημα του χρέους και της θυσίας, στην παλικαριά, πράγματα επικίνδυνα για Μνημόνια και ξεπουλήματα της εμπερίστατης πατρίδας.
Γι’ αυτό λύσσαξαν οι εθνομάχοι. Τον «Μπραΐμη» τον προσκύνησαν οι δειλοί, οι κιοτήδες, οι σαπιοκοιλιές. Οι απροσκύνητοι πολέμαρχοι, οι Κολοκοτρωναίοι και οι Μακρυγιάννηδες, πολεμούσαν γιατί είχαν ενώπιόν τους «πίστιν και πατρίδα», τα τιμιότερα του ανθρώπου, του Έλληνα.

Τα ύπουλα, διαβρωτικά όμως βασανιστήρια δεν περιορίζονται μόνο στην κατατρομοκράτηση του λαού. Τον ίδιο στόχο έχει και η αποβλακωτική «ψυχαγωγία» που παρέχουν τα ίδια μέσα. Τα απανωτά κοπροθεάματα, όπου επώνυμοι «γυμνοσάλιαγκες και λοιπά παρδαλοειδή, αιχμαλωτίζουν την σκέψη με τα αήθη και σιχαμερά «σκάνδαλα», διαφθείρουν, αγελοποιούν. Είναι κι αυτά ένα είδος βασανιστηρίου, το κέλυφός τους είναι ελκυστικό, αλλά και «πανέρι με οχιές».
Πολλοί αναρωτιούνται τι κάνουμε; Γιατί δεν αντιδρά ο λαός, η πατρίδα καταστρέφεται, «τι πάθηκαν, τι γίνηκαν, του κόσμου οι αντρειωμένοι»; Απάντηση. Βλέπουν τηλεόραση, διασκεδάζουν, ηρεμούν, αποτραβιούνται εις τα ίδια, ιδιωτεύουν. Αυτοί είναι οι ιδανικοί πολίτες για τους καταστροφείς του τόπου. Για να γλυτώσουν από τους βασανιστές, απαθείς και αδρανείς, απελπισμένοι, συναινούν. Ό,τι πει η τηλεόραση, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι γνωμηγήτορες – τύπου Πρετεντέρη – που το δορυφορούν.

Αυτή την ύπουλη, διαβρωτική διεργασία είχε επισημάνει ο Πλάτων. Η μουσική έγραφε – μουσική με την αρχαία έννοια: όλες οι τέχνες που προστατεύονται από τις Μούσες – πρέπει να αποτελεί το κύριο μέλημα της πολιτείας. Γιατί μέσα από την «μουσική», την παιδεία δηλαδή (σ’ αυτήν εντάσσονται και η ψυχαγωγία και η αισθητική καλλιέργεια), διεισδύει εύκολα αθέατη η διαφθορά στην κοινωνία – «ραδίως αύτη λανθάνει παραδυομένη» (Πολιτεία 424d-e). Και μάλιστα, με μορφή παιδιάς, παιχνιδιού, με άκακο φαινομενικά τρόπο διαμέσου της διασκέδασης.
Αφού διεισδύει η διαφθορά στην κοινωνία – στην εποχή μας, όπως προείπαμε, διαμέσου των τηλεοπτικών δικτύων με τα σιχαμερά προγράμματα βίας, αίματος, εκτραχηλισμού και κυρίως παραποίησης της αλήθεια- «αφού», γράφει ο Πλάτων στην «Πολιτεία», «εγκατασταθεί για καλά, αρχίζει να εισχωρεί από κάτω σαν το νερό και διαποτίζει τα ήθη και τις ενασχολήσεις των πολιτών.
Και όταν δυναμώσει εισβάλλει στις ανθρώπινες σχέσεις και ύστερα ρίχνεται, Σωκράτη, πάνω στους νόμους και τους δημοκρατικούς θεσμούς με ακολασία, ώσπου να αναποδογυρίσει τα πάντα και το δημόσιο και το ιδιωτικό».
Αυτό δεν συμβαίνει στην πατρίδα μας;
Δεν αναποδογύρισαν τα πάντα και έγιναν τα σκουπίδια αξίες και οι αξίες, σκουπίδια;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΤου Μιχαήλ Στυλιανού

Λοιπόν ο κ. Τσίπρας εξασφάλισε μια νέα νίκη την περασμένη βδομάδα. Το γεγονός χρήζει επισήμανσης, επειδή οι φετινοί –πιο επίμονοι και χωρίς κάγκελα… ακόμη- εορτασμοί του Όχι του ‘40 επισκίασαν αυτό το νέο Όχι, του ‘15.

Πάντως αρκετοί θα άκουσαν ίσως, αργά τη νύκτα της Κυριακής, τον πρωθυπουργό να αναγγέλλει χαρούμενος από τις Βρυξέλλες ότι απέτρεψε το σχέδιο να «δημιουργηθεί μια ολόκληρη πόλη 50.000 προσφύγων» -κάπου εδώ στην Αθήνα.

Στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό –στην οποία περιέργως δεν συμμετείχαν η Ιταλία και η Γαλλία- συμφωνήθηκε το πρόβλημα να περιορισθεί στην περιοχή των σταύλων και του χοιροτροφείου του Δυτικοευρωπαϊκού Πριγκιπάτου: στα Βαλκάνια.

Και τα στίφη να κατανεμηθούν κατά « πενήντα χιλιάδες», -ανάμεσα αφ’ ενός στην Ελλάδα και αφ’ ετέρου σε όλες μαζί τις υπόλοιπες χώρες της πρωτόγονης χερσονήσου. (Κανείς δεν φαίνεται να πρότεινε τη Τουρκία, όσο κι’ αν αυτή, η παραδοσιακή βέβαια σύμμαχος «της απαράμιλλης γερμανικής λογικής», είναι το στρατηγείο του δουλεμπορίου και το ορμητήριο της εισβολής.)

Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του απέφυγε επιδέξια το νούμερο πενήντα χιλιάδες. Μίλησε για είκοσι χιλιάδες και για δέκα χιλιάδες, σε κέντρα διασκορπισμένα στην επαρχία. Έλεγε για είκοσι χιλιάδες που θα στεγασθούν με ενοίκιο επιδοτούμενο από τους εταίρους. Και είπε κάτι για άλλους που θα καταγράφονται στα νησιά. Απέφυγε όμως να κάνει το άθροισμα.

Είπε ακόμη, το ισοδύναμο πρωθυπουργού των προαπαιτούμενων, ότι οι 20.000 πρόσφυγες που θα στεγασθούν με επιδοτούμενο ενοίκιο, θα είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και θα ενσωματωθούν γρήγορα στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί και η οικονομία της χώρας. Δεν μίλησε πάντως για επένδυση –ο γράφων τον άκουσε…

Το τελικό νούμερο αποσαφηνίστηκε μόνο την επομένη, με τα γερμανικά δημοσιεύματα και τις δηλώσεις στο Βερολίνο να αναφέρονται σε 50.000 μέχρι το τέλος του χρόνου, διερμηνεύοντας και την ευχαρίστηση της γερμανικής κυβέρνησης για την συνεργασία του κ. Τσίπρα.

Όμως παράλληλα ξεκαθάριζαν ότι αποκλείονται συσχετισμοί και χαλάρωση των προαπαιτούμενων για την είσπραξη της δόσης των 2 δις, για να καταβληθούν τα απλήρωτα επιδόματα δυστυχίας…

Από πληροφορημένους κυρίους στα πάνελ των καναλιών, αποσαφηνίστηκε ότι η επιδότηση ενοικίου είναι τρία ευρώ (!), ενώ δημοσίευμα της Καθημερινής αποκάλυψε ότι το προσχέδιο της απόφασης των Βρυξελλών δεν ανέφερε τίποτα για συγκέντρωση των 50.000 προσφύγων σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο.

Ότι δηλαδή τα περί «πόλης προσφύγων», που δήθεν αποσοβήθηκε, αποτελούσαν απλώς κυβερνητική μεθόδευση, προκειμένου να σερβιριστεί στους ιθαγενείς η ταπείνωση ως νίκη …

Και η μετάφραση στην καθομιλουμένη

Δεκάδες πνιγμένοι, βρέφη, παιδιά και ενήλικες, από ναυάγια σαπιοκάραβων και φουσκωτών, που κρατούν ξάγρυπνους, κάθε νύχτα, λιμενικούς, ψαράδες και γιαγιάδες, στη Μυτιλήνη, τη Λέρο και σε άλλα νησιά, σε ηρωικούς αγώνες διάσωσης δυστυχισμένων φυγάδων, προϊδεάζουν για το τι έπεται και αυτής της – μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και το καλό Μνημόνιο-Τσίπρα- τρίτης νίκης του αρχηγού της τραβεστί «αριστεράς» στις Βρυξέλλες.

Οι περιγραφές του ανταποκριτή στο Μόλυβο και οι φωτογραφίες των πνιγμένων παιδιών την Πέμπτη πυροδότησαν και έκρηξη υστερίας της συμπαρουσιάστριας Μαριλένας Κατσίμη, στο πρωινάδικο της ΕΡΤ: «Να ρίξετε το φράγμα στον Εύρο!»

Άθελα της η κ. Κατσίμη συνέβαλε στην εικόνα του τι περιμένει τη δύσμοιρη ετούτη χώρα μετά και τη νέα νίκη του πρωθυπουργού των ισοδύναμων, την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες, εικόνα που ολοκλήρωναν τα ρεπορτάζ που μετέδιδε η ρωσική τηλεόραση: Τα μαινόμενα τεράστια πλήθη στην Ερφούρτη να ζητούν το κεφάλι της Μέρκελ, τους πυρπολημένους ξενώνες μεταναστών (Πολωνών, κατά λάθος!) σε άλλη πόλη της Γερμανίας, την έκρηξη των πωλήσεων όπλων σε οπλοπωλεία της Αυστρίας, τις δηλώσεις τώρα και του ανθρωπιστή Αυστριακού Προέδρου για συνοριακό τείχος και τα σχεδιαζόμενα παρόμοια τείχη σε γειτονικές μας βαλκανικές χώρες.

Την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες οι φωτισμένοι ηγέτες της Ευρώπης απέτυχαν και πάλι να συμφωνήσουν για αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες τους. Θα επανεξετασθεί σε επόμενη διάσκεψη. Και θα αναβληθεί και πάλι. Και τα τείχη θα χτίζονται.

Στα νησιά μας θα καταφθάνουν χιλιάδες ναυαγοί καθημερινά, και όσοι δεν πνίγονται θα προστίθενται στα δυο εκατομμύρια λιμνάζοντες μετανάστες.

Και μην αποκλείετε να βρίσκονται στην «ατζέντα» φαινόμενα εθνικών συγκρούσεων προσφύγων με πρόσφυγες και προσφύγων με «παράτυπους μετανάστες» και στεγασμένων προσφύγων με άστεγους, μουσουλμάνων με αλλοδόξους, σουνιτών με σιίτες…

Και τότε θα υψώνεται -στην ανθρωπιστική Ευρώπη και στις ΜΚΟ της Αμερικής- κατακραυγή μεγάλη (και απειλές του Ερντογάν) κατά των βαρβάρων Ελλήνων που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των θυμάτων τους…

Και να μην αποκλείετε τελικά μια γενικευμένη εξέγερση όλων , Αφγανών και Πακιστανών και Σύρων και αλλοφύλων, εναντίον των γηγενών, τους οποίους δικαίως θα βλέπουν ως δεσμοφύλακες στρατοπέδου συγκεντρώσεως δυστυχίας, χωρίς πύλη εξόδου.

Αυτό δηλαδή που έχουν στην πραγματικότητα κατά νουν Μέρκελ και Στάινμάγιερ, με τον ψευδώνυμο αριθμό πενήντα χιλιάδες.

Εξέγερση μεταναστών και προσφύγων, εγκλείστων σε στρατόπεδο δυστυχίας, εναντίον γηγενών που ψήφισαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αλλά μένουν ακραιφνείς «Ευρωπαίοι» και πιστοί του ευρώ.

Με ένα κύριο Πρόεδρο Παυλόπουλο που -υπνοβατών εν μέσω χαμού, καπνού και αιθάλης- θα επαναλαμβάνει, ως κολλημένο γραμμόφωνο, τον προσφιλή του ψαλμό των «υψηλών ανθρωπιστικών αξιών του ευρωπαϊκού ελληνοχριστιανικού πολιτισμού».

Περί όσων αφορούν τη μοίρα αυτής της χώρας οι λέξεις διεφθάρησαν πάρα πολύ για να είναι διαφωτιστικές. Μόνον οι φωτογραφίες δεν ψεύδονται.

Και –παρεμπιπτόντως- υπάρχει η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία όλου του θιάσου των συμμετασχόντων στην έκτακτη διάσκεψη της Κυριακής στις Βρυξέλλες. Κοιτάξτε την από τα δεξιά, άκρη-άκρη. Τα λέει όλα. Κελαϊδάει σαν καναρίνι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η ανιστόρητη και απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παιδείας, κ Φίλη, ότι δεν υπήρξε ποντιακή γενοκτονία, ήδη έχει βρει τους χειροκροτητές της από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, όπου πανηγυρίζουν ότι ακόμα και Έλληνες επίσημοι απορρίπτουν αυτά τα… «ιστορικά ψεύδη», ότι δήθεν διαπράχτηκε γενοκτονία στον Πόντο σε βάρος των Ελλήνων.

Ήδη το θέμα πηρέ έκταση στον τουρκικό τύπο με εγκωμιαστικά σχόλια για τον απαράδεκτο κ Φίλη, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στην επίσημη τουρκική πλευρά ενώ ακόμα και Τούρκοι έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία, να εκφράζει την ικανοποίηση της για την… αποκατάσταση της «ιστορικής αληθείας» ακόμα και από Έλληνα υπουργό! Μάλιστα!

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο απαράδεκτος και ανιστόρητος υπουργός Παιδείας, (είναι δυνατόν να έχουμε ένα τέτοιο υπουργό Παιδείας ;), αν δεν θέλει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του είναι να παραιτηθεί.

Το θέμα παίρνει μεγάλη έκταση γιατί η γενοκτονία των Ποντίων συνδέεται τα τελευταία χρόνια με την γενικότερη γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας, δηλαδή και την γενοκτονία των Αρμενίων την οποία έχουν ήδη αναγνωρίσει πολλές χώρες, αλλά και την γενοκτονία των Ασσυρίων που τα τελευταία χρόνια ήρθε στο προσκήνιο ζητώντας και αυτοί την ιστορική και ηθική τους δικαίωση.

Όλοι αυτοί περίμεναν τον κ Φίλη για να… αποκαταστήσει κατά την Άγκυρα, την «ιστορική αλήθεια»!

Αίσχος!

Πηγή ΝikosΧeiladakisΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου