Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Νοε 2015

Μάλιστα, θέλοντας να αποδείξει μέγεθος του προβλήματος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε ένα εθνικό χρέος 850 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελείται από το δημόσιο χρέος (ύψους 320 δισ.), το αναλογιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων (280 δισ.), τις οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες (120 δισ.) και τις υποχρεώσεις των ελληνικών τραπεζών προς το σύστημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (κάπου 124 δισ. ευρώ).

«Το νούμερο των 280 δισ. του αναλογιστικού ελλείμματος καθιστά πρόδηλο το γιατί το ασφαλιστικό αποτελεί τόσο σημαντικό ζήτημα για την ελληνική οικονομία και γιατί το θέτουν τόσο έντονα οι Ευρωπαίοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε εκτιμώντας πως «εάν αποτύχει η ελληνική οικονομία να ανακάμψει, τότε θα πληγεί τόσο το σύστημα της κοινωνικής, όσο και αυτό της ιδιωτικής ασφάλισης».

Παράλληλα, όπως ο ίδιος είπε: «Σας διαβεβαιώνω πως η θεωρία των ισοδυνάμων μέτρων είναι η μεγαλύτερη απάτη. Επιβάλλεται τα πολιτικά κόμματα να ακολουθήσουν την οδό του νέου μνημονίου και φυσικά αυτό να συνοδευτεί από έναν αστικό εκσυγχρονισμό της χώρας, που δεν είναι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Προτεραιότητα είναι οι πολιτικοί θεσμοί και η δημιουργία κράτους. Χρειάζεται υπερπροσπάθεια και αυτοπειθαρχία».

«Αν η υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος αποτύχει, φοβάμαι πως η Ελλάδα δεν θα έχει επιλογές», επισήμανε ο ίδιος, για να καταλήξει, λέγοντας πως «κάτω από προϋποθέσεις είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, γιατί η χώρα διαθέτει υποδομές και πολύ ικανό εργατικό δυναμικό».

Πηγή Cooler


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιάννη Λαζάρου

Ευτυχώς που δεν ανήκουμε στην ίδια φυλή με τον Φίλη.
Ευτυχώς που έκανε τον διαχωρισμό ο ίδιος με την τελευταία του φοβερή ρήση και ξεκαθάρισαν τα πράγματα εντελώς και δημοσίως.

Δεν αφορά κανέναν η άποψη του κτήνους (με τον επιστημονικό όρο) για το αν συντελέστηκε γενοκτονία από το 1915 μέχρι το 1922 κάπου εκεί στα ανατολικά της Ελλάδας και στα Δυτικά της Τουρκίας.

Ευτυχώς που ξεκαθάρισε ότι η φίλη του Φίλη, Τουρκία, απλά έκανε μία εθνοκάθαρση βγάζοντας από το τούρκικο έθνος πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άλλης εθνικότητας. Καθάρισε από μία φυλή που ο υπουργός του Σύριζα δεν αναγνωρίζει ως ράτσα στην οποία ανήκει ο ίδιος, οι οπαδοί και οι συνδαιτυμόνες του.

Αυτό που αφορά τους απογόνους εκείνων είναι ότι οι Πόντιοι δεν είναι της ίδιας ράτσας με τον Φίλη σύμφωνα με τα λεγόμενά του: "Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων...."
Εκεί θα μείνουμε εμείς. Στον διαχωρισμό του Πόντιου από την ράτσα Φίλη.

Ευτυχώς, που για κτήνη (με τον επιστημονικό όρο) σαν τον Φίλη και όλη την Συριζαίικη παρέα του οι Πόντιοι δεν έχουν καμία σχέση ιστορική και γενεαλογική μαζί τους.

Ευτυχώς που διαχώρισε το "Εμείς" από το "Πόντιος".

Μετά τον χαρακτηρισμό "τουρκόσποροι", "αρναούτηδες", "πρόσφυγκες" το να σε λέει ο επιστήμων Φίλης μη Έλληνα (σαν τον ίδιο) είναι παράσημο.

Ευτυχώς που "επιστημονικά" δεν ισχύει η γενοκτονία για τους Συριζαίους και πλέον έχουμε το δικαίωμα και εμείς "επιστημονικά" να θεωρούμε ότι εφόσον ο Φίλης εκπροσωπεί τον Σύριζα τότε όλοι οι ψηφοφόροι της κυβέρνησής του είναι σαν αυτόν.

Καλό θα ήταν ο παραφουσκωμένος Γκεμπελίσκος με καριέρα στην γκεμπελίστικη Αυγή να προτείνει και τεστ DNA για να έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν μπορεί Πόντιος να έχει ίδιο κύτταρο με την ράτσα Φίλη.

Αναγνωρίζουμε τον ρατσισμό των Φιλη-σταίων, αλλά στα κάκαλά μας αν δεν αναγνωρίζουν ότι είμαστε Τραντέλληνες.Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων φιλοξενεί μια πολιτική ανάλυση για τη θέση του βαλκανικού κρατιδίου, σε σχέση με την γεωπολιτική των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή και το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης στις βαλκανικές χώρες.

«Ένα σταθερό νοτιοσλαβικό κράτος (πΓΔΜ) οδηγεί σε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Ένα αποσταθεροποιημένο κράτος των Σκοπίων θα οδηγήσει σε περιφερειακές συγκρούσεις και θα διαλύσουν πλήρως την ισορροπία στα Βαλκάνια. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ηρεμία στα Σκόπια, πριν και μετά τις εκλογές, παρότι ο Ζόραν Ζάεφ (αρχηγός της σλαβικής αντιπολίτευσης του SDSM) και ο Αλί Αχμέτι (αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI) προσπαθούν να διαταράξουν την κατάσταση με αμερικανική υποστήριξη», σημειώνει ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος του ‘Σπούτνικ’, Αντρέι Κορίμπκο.

Η γεωπολιτική των μεγάλων δυνάμεων

Τα παγκόσμια γεγονότα, και τα γεγονότα στα Σκόπια κατά τα τελευταία έτη, πρέπει να ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της γεωπολιτικής για να σχηματισθεί μια πλήρης εικόνα για τις αιτίες της εμφάνισής τους και οι προθέσεις των μεγάλων δυνάμεων που τα κινούν.
Είμαστε μάρτυρες ενός κόσμου που γίνεται ολοένα μια μεγάλη πυριτιδαποθήκη της οποίας η πυροδότηση κατευθύνεται από συγκεκριμένους σκοπούς.

Η ουκρανική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία, η Αραβική Άνοιξη, η ανάδυση του Ισλαμικού κράτους, οι εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, είναι όλα τα γεγονότα που συνδέονται και αποτελούν στοιχεία της μεγάλης σκακιέρας, με την οποία η Δύση παίζει και διατηρεί με μια αυξανόμενη δυναμική εναντίον των Ανατολικών Δυνάμεων.

Στόχος είναι η αποσταθεροποίηση σημαντικών γεωγραφικών περιοχών με τη διάλυση των «ακατάλληλων» καθεστώτων, που έχουν ανεξάρτητη πολιτική από τη Δύση.
Αυτό επιτυγχάνεται με την ανακατανομή του πληθυσμού, και στη συνέχεια στην εύκολη διακυβέρνησή τους σε οντότητες όπου επικρατεί η ανασφάλεια και η μεγέθυνση των τοπικών προβλημάτων, παρατείνοντας, έτσι, την οικονομική υποτέλεια και στασιμότητα τους στην παγκόσμια σκηνή.

Σχεδιασμοί αποσταθεροποίησης

Με άλλα λόγια, η Δύση με κάθε κόστος επιδιώκει να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία της, με επιβολή κυρώσεων σε εκείνους που δεν θέλουν να υπακούσουν.

Αυτό συνέβη και στο Νοτιοσλαβικό Κράτος των Σκοπίων, όπου στήθηκε μια σοβαρή προσπάθεια αποσταθεροποίησης, με την εισβολή Αλβανών τρομοκρατών στο μεθοριακό (αστυνομικό) σταθμό Γκοσίντσε (σύνορα Κοσσυφοπεδίου) και με την τρομοκρατική επίθεση στο Κουμάνοβο, όπου σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί των Σκοπίων την 9η Μαΐου, όταν η Μόσχα γιόρταζε την Ημέρα της Νίκης κατά του Φασισμού.

Επιπλέον, είδαμε τις δημοσιεύσεις των καταγεγραμμένων συνομιλιών από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, την εμφάνιση διάφορων περιστατικών καθώς και τους έξι πρέσβεις που απαιτούν την αλλαγή στην εσωτερική πολιτική ενός κυρίαρχου κράτους με διαμαρτυρίες και στοιχεία βίας που ‘διανθίζουν’ τον καμβά που στρώνεται σε πολλές χώρες όταν αντιμετωπίζουν «έγχρωμες επαναστάσεις».

Έλεγχος των κυβερνήσεων

Στόχος είναι η αλλαγή της κυβέρνησης ή η πειθαρχία της, στις γραμμές των δυτικών δυνάμεων, καθώς εμφανίζεται μια ευρύτερη διεθνή τάση για περιφερειακή αποσταθεροποίηση που θα συνθλίψει την οικονομική ανάπτυξη των ανατολικών δυνάμεων- της Κίνας και της Ρωσίας- που προτείνουν τη δημιουργία ενός σιδηροδρόμου εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας για τη σύνδεση Βουδαπέστη-Βελιγράδι-Σκόπια και Αθήνα, καθώς και την αποτυχία του έργου South Stream.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία αντιμετώπισε μια παρόμοια κατάσταση το 2013, όταν έπεσε η σημερινή κυβέρνηση εξαιτίας αυτού του σχεδίου.
Ο Ρώσος αναλυτής και δημοσιογράφος του «Σπούτνικ» σημειώνει ότι τα Σκόπια είναι το θεμέλιο επάνω στο οποίο στηρίζεται η σταθερότητα των Βαλκανίων.

Η Μεγάλη Αλβανία

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το στόχο για την πρόληψη της ρωσικής επιρροής και την επέκτασή της στην περιοχή, η Δύση προσπαθεί να ενθαρρύνει το μύθο μια «Μεγάλης Αλβανίας», για να δώσει «ψεύτικη ελπίδα» στους υποστηρικτές αυτού του μύθου, επειδή, όπως λέει ο ίδιος, εάν η Αλβανία συνεχίσει ενεργά αυτόν τον μύθο, σίγουρα θα οδηγήσει σε συνέπειες με τη Σερβία, η οποία αποτελεί ένας από τους γεωπολιτικούς στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η προσφυγική κρίση

Η μεγαλύτερη κρίση της ασφάλειας στα Βαλκάνια παρουσιάστηκε με τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή που αποσταθεροποίησε εν μέρει σχετικά αδύναμα κράτη της περιοχής και αναπόφευκτα αλλάζουν τη δημογραφική δομή τους, αν και τα εδάφη των χωρών αυτών αποτελούν εδάφη διαμετακόμισης.

Σύμφωνα με τον Κορίμπκο, είναι μια προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου «Πράσινη εγκάρσιος», σύμφωνα με το οποίο, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν στρατηγικά την ανθρωπιστική καταστροφή που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να βελτιωθεί ο έλεγχός τους πάνω από την Ευρώπη.

«Η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι μια πλημμύρα εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων που δεν μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ, θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα κοινωνική ένταση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τις μυστικές της υπηρεσίες, στην κατασκευή αντικυβερνητικών συναισθημάτων, προκειμένου να διώξουν ανεξάρτητους ηγέτες ή να κρατήσουν την Ευρώπη σε μια διαρκή κατάσταση έντασης που θα δικαιολογεί την κατοχή της από το ΝΑΤΟ» σημειώνει ο Κορίμπκο που προσθέτει:

«Η ανθρωπιστική καταστροφή που δημιουργήθηκε από το διπλό πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Λιβύης και της Συρίας, παρέχουν μια εξαιρετικά ευκαιρία για τη δημογραφική μηχανική στα Βαλκάνια, ένα εργαλείο που βοηθά το σενάριο αποσταθεροποίησής των.

Η Ελλάδα εμπόδιο σε ένα κράτος «Μακεδονίας»

Λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις παραδοσιακές σχέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις και τη σχέση της Δύσης με το Νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, στο πλαίσιο των φιλοδοξιών του για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, καθίσταται σχεδόν αδύνατη αυτή η προοπτική –λόγω της απαίτησης από την Ελλάδα- να αλλάξει το συνταγματικό όνομα και την ταυτότητα του.

Στη συνέχεια το ερώτημα είναι πως μια χώρα με άλλο όνομα θα τοποθετηθεί στις διεθνείς σχέσεις για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της;

Το μόνο διεθνή αντίβαρο στον ευρω-ατλαντισμό, είναι αυτό που βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα με την έννοια της Ευρασίας και της ομάδας των BRICS που λαμβάνουν σταδιακά μέρος στην παγκόσμια σκηνή.
Ο πρέσβης Ρίστο Νικόφσκι ισχυρίζεται ότι αυτή η κατεύθυνση γεννήθηκε πρόσφατα και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί.

Πηγή "Εχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μετά τους αγανακτισμένους και αφού οι αγανακτισμένοι δεν «κατάφεραν» όχι μόνο να κάνουν κάτι, αλλά ούτε καν να αφήσουν χαραγμένο ένα όραμα, το οποίο θα ζύμωνε η κοινωνία στη συνέχεια, άρχισε μια προσπάθεια από πάρα πολλούς πολίτες, για τη δημιουργία κινήσεων, κινημάτων και πολιτικών κομμάτων.

Το φαινόμενο αυτό ατόνησε στην πορεία, αφενός λόγω αδυναμίας συνεννόησης αλλά και λόγω της προσδοκίας της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, που θα μας απάλλασσε λέει από τα μνημόνια και θα απελευθέρωνε τη χώρα από το ζυγό των δανειστών.

Σήμερα και μετά την ανώμαλη προσγείωση, από την αποκάλυψη της πολιτικής απάτης του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε πάλι το ίδιο τροπάριο της δημιουργίας διαφόρων τύπων φορέων.

Αν κοιτάξετε γύρω σας σε μια καφετέρια, κάθε παρέα, κυρίως μεσόκοπων και πάνω (η νεολαία δεν ασχολείται) φτιάχνει και το δικό της κόμμα. Όλοι περιφερόμαστε γύρω γύρω μουλιάζοντας τις κοιλιές μας από τους καφέδες.

Ο κάθε κατά φαντασίαν κομματάρχης – οπλαρχηγός έχει τη δική του μοναδική αλήθεια και καλεί όλους τους υπόλοιπους να προσχωρήσουν στην άποψή του και να γίνουν στρατιώτες του. Τα αυτιά έχουν κλείσει πάλι και κανένας δεν ακούει κανέναν.
Όλοι οι φερέλπιδες μέλλοντες πολιτικοί θεωρούν πως μέσα στην κρίση, υπάρχει ευκαιρία να αναδειχθούν, όμως κάθε παρέα έχει τη δική της μονοθεματική!!! αλήθεια, πίσω από την οποία οχυρώνεται και δεν ακούει τίποτα άλλο.

Εκατοντάδες τα κόμματα που είναι κατατεθειμένα στον Άρειο Πάγο, χιλιάδες τα διάφορα σωματεία και ΜΚΟ που έχουν ιδρυθεί και δεκάδες χιλιάδες οι άτυπες ομάδες πολιτικού προβληματισμού ή κοινωνικού ακτιβισμού. Και όλο αυτό το πανηγύρι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Αυτή λοιπόν η υπερπροσφορά πολιτικών φορέων και ως εκ τούτου, ο πλήρης κατακερματισμός της ελληνικής κοινωνίας, είναι η χαρά του σάπιου ολιγαρχικού καθεστώτος, το οποίο αντιμετωπίζει την Ελλάδα, όχι ως ένα νέο κτίριο στο οποίο υπάρχει μέλλον και πρέπει να επενδύσει, αλλά ως ένα κτίριο υπό κατεδάφιση στο οποίο σπεύδει ανενόχλητο να αρπάξει τα υλικά κατεδάφισης.

Η παρακμή θα συνεχίζεται μέχρι να μας τα πάρουν όλα.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Η Γερμανία το 2020 θα έχει 20 εκατομμύρια μουσουλμάνους - Τέλος στον γερμανικό εθνικισμό»

Το γερμανικό χωριό Σούμτα που βρίσκεται στην Ανατολική Γερμανία και το οποίο έχει 102 κατοίκους θα φιλοξενήσει 750 μετανάστες μουσουλμανικής πίστης, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Αρχικά ο κοινοτάρχης, Christian Fabel, είχε εκλάβει την απόφαση των προϊσταμένων του ως αστείο, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε ότι το αστείο ήταν ένα τραγικό γεγονός.

«Είναι αδιανόητο ένα τόσο μικρό, απομονωμένο χωριό να δεχθεί μετανάστες 10 φορές του πληθυσμού του», είπε η σύζυγος του κοινοτάρχη, η οποία, επίσης, δεν πίστευε στην ειδοποίηση για τον ερχομό των μεταναστών.

Αλλά τη Δευτέρα (αύριο) καταφθάνουν οι πρώτοι μετανάστες που θα φιλοξενηθούν σε άδεια οικήματα.

Στο χωριό αυτό δεν υπάρχουν, ούτε καταστήματα, ούτε σχολεία, ούτε αστυνομικό τμήμα και το αποχετευτικό σύστημα του δεν αντέχει για χίλιους κατοίκους.

«Δεν έχουμε τη στοιχειώδη υποδομή για τον αριθμό αυτών των ανθρώπων», παραπονέθηκε ο κοινοτάρχης.

Δημοσίευμα από την ίδια πηγή σημειώνει ότι σε μια πενταετία, δηλαδή το 2020, η Γερμανία θα έχει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια μουσουλμάνους, ένα ισχυρό ‘χαρτί’ κατά του γερμανικού εθνικισμού.

Πηγή "Eχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Άρχισαν τα όργανα για το Ομοσπονδιακό Κράτος της Κύπρου
  • Η Ε.Ε κάνει τα χατίρια στον Ερντογάν διότι μυρίστηκε πλούτο
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Ουδέν σχόλιο από την Ε.Ε δεν έγινε όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν καταπατώντας το διεθνές δίκαιο εγκαινίασε τον αγωγό μεταφοράς ιδιωτικού νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα αλλά αμέσως μετά την μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος του Ερντογάν η Ε.Ε θυμήθηκε ότι όλη η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα Ομοσπονδιακό Κράτος για μια ευρωπαϊκή πορεία.

Την πρόταση την έκανε ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι η "επανένωση" της Κύπρου μπορεί να κάνει το νησί ένα κράτος πρότυπο για ολόκληρη την πολυτάραχη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Όλο και πιο ανατολικά βάζει το σύνορο της η Ε.Ε που σε λίγο,, όπως πάει, θα το φτάσει στο Ισραήλ.

Ο δρόμος και για το ψευδοκράτος να ενταχθεί στην Ε.Ε είναι ανοιχτός αρκεί Κύπρος και ψευδοκράτος να δώσουν τα χέρια για μια ταχεία επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο κ. Σούλτς απηύθυνε έκκληση στους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να αδράξουν τη στιγμή και να κάνουν οποιασδήποτε προσπάθεια για την ταχεία επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για την "επανένωση της Κύπρου".

Ο κ. Σουλτς μίλησε για "επανένωση" λες και το κατεχόμενο κομμάτι του νησιού διαιρέθηκε από πάνω του και όχι από πολεμική εισβολή της Τουρκίας.
"Είμαι αισιόδοξος ότι με τη γνήσια καλή θέληση και των δύο ηγετών, και τη σταθερή υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών της Κύπρου είναι εφικτό να έχουμε μια ιστορία επιτυχίας στην Κύπρο. Μια επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος, που θα βασίζεται στις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ε.Ε, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον ευημερίας για όλους τους Ευρωπαίους Κύπριους πολίτες".
Είναι πραγματικά απίστευτη η τακτική της Ε.Ε όταν θέλει να υποστηρίξει τα συμφέροντά της ειδικά τώρα που ξεκίνησαν ξανά οι συζητήσεις για το ενταξιακό πρόγραμμα στην Ε.Ε της Τουρκίας. Η Ε.Ε θέλει να δημιουργήσει Ομοσπονδιακό Κράτος στην Κύπρο και παράλληλα έδωσε λυσσαλέο πόλεμο για να κομματιάσει το κράτος της Γιουγκοσλαβίας σε έξι κράτη. Εκεί το ενωμένο κράτος δεν βόλευε την απολυταρχία της Ε.Ε, στην Κύπρο όμως βολεύει.

Η Ε.Ε δεν έχει σκοπό ποτέ την ειρήνευση και την ευημερία μιας περιοχής αντιθέτως όπου θέλει διαιρεί και όπου θέλει "επανενώνει" όταν έχει στόχο να προχωρήσουν οι επενδύσεις που θα τις αποφέρουν κέρδη από τον δημόσιο πλούτο των χωρών.

Με την ισχυροποίηση του Ερντογάν και με το προσφυγικό να είναι χέρια του Τούρκου ηγέτη δεν είναι καθόλου τυχαίο το μήνυμα Σουλτς προς την Λευκωσία. Η Τουρκία μπαίνει στο παιχνίδι της Μεσογείου με όλα τα όπλα στα χέρια και ένα Ομοσπονδιακό Κράτος της Κύπρου είναι κάτι που θα κάνει τον Τούρκο ηγέτη πολύ χαρούμενο και την Ε.Ε πιο εξαπλωμένη με ισχυρό συνεταίρο την Τουρκία.

Ήξερε ο Ερντογάν όταν έλεγε στους Κύπριους να μην αντιδρούν για τον νερό που μεταφέρει στην τουρκική πλευρά του νησιού γιατί αν θέλουν μπορεί αυτός να τους προμηθεύσει όσο χρειάζονται. Ήξερε και ο Ακιντζί όταν πρότεινε πως ο αγωγός φυσικού αεριού στα κοιτάσματα της Κύπρου θα ήταν σωστό και οικονομικότερο να περνούν από την Τουρκία για να φτάνει στην Ευρώπη. Μοιράζουν, πουλούν, αρπάζουν, μεταφέρουν,χρεοκοπούν, κομματιάζουν, "επανενώνουν" όποτε θέλουν, όπου θέλουν και κανείς δεν αντιστέκεται.

Μένει να αιωρείται πάνω από τις συνθήκες του ΟΗΕ και της Ε.Ε το διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, στις 7 Απριλίου του 2014:
"Παρέλαβα Κράτος διεθνῶς ἀναγνωρισμένο. Δὲν θὰ παραδώσω «Κοινότητα» χωρὶς δικαίωμα λόγου διεθνῶς καὶ σὲ ἀναζήτηση κηδεμόνα. Καὶ ὅλα αὐτὰ ἔναντι κενῶν, παραπλανητικῶν, δῆθεν, προσδοκιῶν. Ἔναντι τῆς ἀνεδαφικῆς ψευδαίσθησης ὅτι ἡ Τουρκία θὰ τηρήσει τὶς δεσμεύσεις της".
Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ένα από τα βασικά και εκτενέστερα κεφάλαια του θρίλερ που ζουν οι Ελληνες από την προδοσία του Μνημονίου και έπειτα αφορά τις τράπεζες. Η βιωσιμότητα των τραπεζών, η ευστάθεια του συστήματός τους, η κεφαλαιακή επάρκεια, οι ανακεφαλαιοποιήσεις, η στήριξη της ρευστότητάς τους από την ΕΚΤ και -πάνω απ' όλα- η ασφάλεια των καταθέσεων των αποταμιευτών βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη των εκβιαστών, των απατεώνων και των εχθρών της χώρας, που έδειχναν διαρκώς το... τυρί δίχως να μιλούν για τη φάκα.

Οι Ελληνες υπέστησαν τα πάνδεινα, πλήρωσαν (πολλοί με τη ζωή τους ή την υγεία τους) ξανά και ξανά από το υστέρημά τους, για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες και χαθούν οι αποταμιεύσεις όσων τις εμπιστεύτηκαν.

Το αποτέλεσμα είναι, φυσικά, αυτό που προβλέψαμε εξαρχής και ανέμεναν όλοι όσοι έχουν υπ' όψιν τους όσα συνέβησαν σε χώρες που δέχτηκαν οικονομική επίθεση από διεθνή αρπακτικά και οι κυβερνήσεις τους υπέκυψαν στα κελεύσματα οργανισμών όπως το ΔΝΤ.

Οι καταθέσεις δεν χάθηκαν σε μία ημέρα, αλλά εξαϋλώθηκαν με την πάροδο λίγων μηνών. Ηρκεσαν δύο ή τρία χρόνια εφαρμογής ή απόπειρας εφαρμογής των «συνταγών που σκοτώνουν τους ασθενείς», για να αδειάσουν σχεδόν όλα τα βιβλιάρια των αποταμιευτών από εγγραφές καταθέσεων.

Οποιος αποπειραθεί να κάνει μια δική του έρευνα, απευθυνόμενος στον φιλικό, τον επαγγελματικό ή τον οικογενειακό κύκλο του, και ρωτήσει πόσα χρήματα απέμειναν στους λογαριασμούς των γνωστών, των συνεργατών και των συγγενών του θα συνειδητοποιήσει ότι το περιβόητο «κούρεμα» των καταθέσεων ήδη έχει γίνει.

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των αετονύχηδων, έχει απολέσει ποσοστό καταθέσεων άνω του 60%. Κάθε μήνα τα θύματα της φοροεπιδρομής κάνουν αναλήψεις για να κάνουν ισόποσες καταθέσεις στον λογαριασμό της Εφορίας.

Και τώρα οι πολίτες μετρούν τα τελευταία κέρματά τους, για να τα καταβάλουν ως θυσία στον Μινώταυρο που εξαπέλυσαν εναντίον μας η τρόικα και οι ελληνόφωνοι συνεργάτες της. Ζητείται Θησεύς.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να ξεχάσει ότι είναι αριστερός, δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανασύρει από το συρτάρι της πολιτικής δημαγωγίας τα αραχνιασμένα μεταπολιτευτικά συνθήματα, περί προοδευτικού κεντροαριστερού μετώπου, σοσιαλδημοκρατίας και λοιπών φθηνών πολιτικών σοφιστειών «ΤΩΝ ΓΛΟΥΤΩΝ».

Μιλάω ασφαλώς γι’ αυτού του είδους τις μεταπολιτευτικές μπούρδες που έχουν ως απώτερο σκοπό να ταχτοποιούν πολιτικές καριέρες. Τόσοι και τόσοι άλλοι πριν από τον Τσίπρα, έπραξαν κάτι ανάλογο στο πρόσφατο παρελθόν και τα κατάφεραν, γιατί να μην το επιχειρήσει και ο Αλέξης; Από κοντά και οι «γνωστοί-άγνωστοι» βρικόλακες, παντός τύπου, οι οποίοι ξαφνικά αγάπησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμώντας να κερδίσουν την μερίδα του λέοντος στη νομή της εξουσίας.

Μιλάμε για κάτι τύπους, οι οποίοι στο όνομα της «αριστεράς» και του «σοσιαλισμού», έχτισαν βιλάρες κατακλέβοντας το δημόσιο χρήμα και καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, ανάπτυξης και πατριωτισμού… Έχω γνωρίσει κάτι τέτοιους στον κύκλο μου, οι οποίοι πριν το Γενάρη καθύβριζαν μετά βδελυγμίας τον ΣΥΡΙΖΑ και όμως αυτή την στιγμή αποτελούν τους φανατικότερους υποστηρικτές του Τσίπρα… Ο λόγος είναι πολύ απλός… Παρέμειναν στις προσοδοφόρες θέσεις τους… Δεν τους πείραξε κανείς και εξακολουθούν να λειτουργούν παρασιτικά σε βάρος όλων των υπολοίπων…

Θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους θλιβερούς χρεώστες της Μεταπολίτευσης και να βάλουμε εμπρός το δικό μας χρέος, «βουτώντας ως τον λαιμό μες στην Ιστορία»… Να αλλάξουμε τα πράγματα… Για να το καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να αποδειχτούμε πολύ πιο έξυπνοι, από τους «χρεώστες» της κομματικοκρατίας…

Εγώ λοιπόν που ΔΕΝ δηλώνω αριστερός, παρόλο που ζω σαν αριστερός, δεν ντρέπομαι καθόλου να δηλώνω δεξιός στις πεποιθήσεις μου… Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί κανένα λαμόγιο της αεριτζίδικης μεγαλοαστικής τάξης να εξακολουθεί να ζει εις βάρος του κρατικού κορβανά. Δεν είναι δεξιά ή αριστερά να είναι κάποιος κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας και να επιμένει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα μέσα από μπουγέλα με πανάκριβες βότκες και αστακομακαρονάδες.

Είτε είσαι δεξιός, είτε αριστερός δεν νομιμοποιεί καμιά ελεύθερη αγορά να μην κόβει αποδείξεις και να φοροδιαφεύγει. Δεν επιτρέπει σε κανέναν πατριδοκάπηλο να βάζει την Ελλάδα εμπρός του για να κρύβει τις πομπές του. Είτε είσαι δεξιός, είτε αριστερός στις πεποιθήσεις σου δεν σημαίνει πως θα πρέπει να προτάσσεις την ιδιωτικοποίηση μιας ΔΕΚΟ στρατηγικού χαρακτήρα, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος…

Δεν έχω ιδεοληψίες γύρω από το δημόσιο και το ιδιωτικό. Με νοιάζει μονάχα το ιδιωτικό να είναι ευγενές και υψηλό, να συντηρεί μια επιχειρηματικότητα γεμάτη από πάθος για δημιουργία και καινοτομία. Μια επιχειρηματικότητα που έχει το βλέμμα στραμμένο ΚΑΙ προς τις ανάγκες της κοινωνίας, εκτός από το κέρδος. Από την άλλη θέλω ένα δημόσιο λιτό και δωρικό, να σέβεται το δημόσιο χρήμα, να θέτει τους κανόνες της κοινής συμβίωσης, να επιβλέπει την εφαρμογή τους για όλους και να στέκεται δίπλα στον ανήμπορο πολίτη μέσα από τις υπηρεσίες του.

Είτε είσαι δεξιός, είτε αριστερός θα πρέπει παρέα ν’ αφήσουμε κατάχαμα τις ταμπέλες και αν κοιταχτούμε στα μάτια θα συνεννοηθούμε. Να πάμε κόντρα στους χρεώστες της πατρίδας, είτε αυτοί είναι δεξιοί, είτε αριστεροί… Με έξυπνο τρόπο… Όχι με εξαλλοσύνες και ακραίες συμπεριφορές, που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του κατεστημένου… Να χτυπήσουμε το σύστημα ακριβώς εκεί που πονάει… Να βρούμε τους τρόπους εκείνους, ώστε να τους αναγκάσουμε να εγκαταλείψουν την κουτάλα… Να τους κόψουμε την μάσα…

Πηγή ΑΒΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Χρειάζεται πρώτη φορά Αριστερά και δεύτερη φορά και δέκατη φορά ΠΑΣΟΚ, και χιλιοστή φορά ξενοκρατία για να ξεστοκάρουμε από όσα έχουμε...

Αληθινή ιστορία: Ηλικιωμένη κυρία ανταλλάσσει βιαστικές κουβέντες στον δρόμο με γείτονές της και τους λέει: «Οκτώ η ώρα το απόγευμα καλά θα είναι». Επίσης προσθέτει ότι δεν θα έχει να τους κεράσει κάτι και εκείνοι απαντούν ότι θα φέρουν μόνοι τους τα κεράσματά τους. Η εικόνα της είναι σχετικά καλή. Τα ρούχα της προσεγμένα, καθαρά αλλά η φθορά τους εμφανής. Το βλέμμα της σταθερό, αν και δεν μπορεί να κρύψει μια κάποια θλίψη και αρκετή ανησυχία.

Μια που ζούμε στην Ελλάδα και η περιέργεια είναι εθνικό σπορ, κάποιος περαστικός θέλησε να μάθει περισσότερα για το φαινομενικά αδιάφορο συμβάν. Η αλήθεια, λοιπόν, έχει ως εξής. Η ηλικιωμένη κυρία είναι συνταξιούχος με δύο άνεργα και παντρεμένα παιδιά. Εχει και εγγόνια. Επειδή το κόστος της ζωής της έχει ανέβει εκθετικά και το οικογενειακό εισόδημα έχει πέσει δραματικά, «κλέβει χρόνο» από την απελπισία βγάζοντας στο σφυρί διάφορα αντικείμενα που έχει στην οικία της. Από πίνακες και πορσελάνες μέχρι έπιπλα και κοσμήματα.

Η «μόδα»

Ιδού μια «μόδα» που δεν έχει διαφημιστεί ιδιαίτερα - μια και δεν βολεύει κανέναν πια η δημοσιοποίησή της. Οι άτυπες οικιακές δημοπρασίες συνήθως γίνονται σε πάλαι ποτέ μεσοαστικές ή ακόμη και μεγαλοαστικές συνοικίες, και διοργανώνονται από ανθρώπους που δεν θέλουν τα δικά τους όσια και ιερά να πέσουν στα χέρια αγνώστων. Δεν θέλουν να πουλήσουν κοσμήματα, βέρες, πίνακες, εικόνες ή οτιδήποτε άλλο στα κοράκια που θα τους δώσουν με τα χίλια ζόρια ένα ξεροκόμματο και μετά θα ξαναπουλήσουν σε πολύ πιο συμφέρουσες τιμές σε άλλους αγοραστές. Ετσι θα χαθεί οριστικά και αμετάκλητα η επαφή με το πολύτιμο (σε συναισθηματικό κεφάλαιο) αντικείμενο. Αν η πώληση γίνει στη γειτονιά και στη διαδικασία συμμετέχουν γνωστοί, τότε υπάρχει μια ελπίδα επανάκτησης του αντικειμένου.

Σχεδόν κάθε μέρα σε διάφορα σημεία της επικράτειας άνθρωποι σε ανάγκη στήνουν άτυπες δημοπρασίες και βγάζουν στο σφυρί τα απομεινάρια της ζωής τους, μήπως και την παρατείνουν λίγο περισσότερο απ' όση την προδιέγραψε η κρίση.

Παναγιώτης Λιακός
Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Σκοπιανός αναλυτής αλβανικής εθνικότητας, ο Τζαλάλ Νεζίρι, στην εκπομπή «10 λεπτά» της τηλεόρασης «21», δήλωσε ότι με την έλλειψη σεβασμού στη συμφωνία των πολιτικών κομμάτων, γνωστή ως «συμφωνία Πέρζινο», θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να δημιουργηθεί μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που δημιουργήθηκε στην Ουκρανία.

«Ο μη σεβασμός στη συμφωνία αυτή θα οδηγήσει τη χώρα ενώπιον πολύ μεγάλων κινδύνων, όχι μόνο με την πολιτική αβεβαιότητα, αλλά με μεγάλους κινδύνους στην ασφάλεια. Τα Σκόπια είναι πιθανόν να ακολουθήσουν ένα ουκρανικό σενάριο. Είναι δυνατόν να δημιουργηθούν αντιδράσεις όχι μόνον πολιτικές αλλά και με εθνικό υπόβαθρο, που η τιμή θα είναι μεγάλη και θα την πληρώσουν όλοι οι πολίτες», είπε ο Νεζίρι.

Όσον αφορά τις απόψεις του μεσολαβητή του ΟΗΕ για το όνομα της χώρας, του Μάθιου Νίμιτς, ο σκοπιανός αναλυτής σχολιάζοντας τη δήλωση του ότι «ήρθε η ώρα για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ», ο Νεζίρι αξιολόγησε ότι το ζήτημα της ονομασίας για τη σταθερότητα της χώρας παραμένει ένα δευτερεύον θέμα.

Συνοψίζοντας τις απόψεις του, δήλωσε ότι πρωτεύον ζήτημα στο βαλκανικό κρατίδιο των Σκοπίων, αποτελεί η πολιτική αναταραχή που ταλανίζει το σύνολο του πληθυσμού και το θέμα που σχετίζεται με το όνομα την παρούσα στιγμή είναι ένα δευτερεύον ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Νεζίρι, «αφού γίνουν οι εκλογές τον προσεχή Απρίλιο μέσα σε ελεύθερο και δημοκρατικό κλίμα, η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί, με μεγαλύτερη ηρεμία και σοβαρότητα, θα ασχοληθεί και με το πρόβλημα της ονομασίας της χώρας».

Πηγή "Εχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η φιλοκεμαλική σκατοσακκούλα, που εκτελεί χρέη υπουργού παιδείας, εξέμεσε για άλλη μία φορά τις απίστευτες ακαθαρσίες του μυαλού της (καθώς φαίνεται αυτές είναι περισσότερες από όσες κρύβει στην κοιλιακή της χώρα). Βγήκε για άλλη μία φορά να πει ότι ο Κεμάλ δεν διέπραξε γενοκτονία σε βάρος του Ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά μόνο εθνοκάθαρση!

Ναι, καλά διαβάζετε, ο ανήκουστος αυτός τύπος έρχεται να διακρίνει μεταξύ των δύο όρων και μάλιστα να ισχυριστεί ότι από επιστημονικής επόψεως δεν πρόκειται για γενοκτονία, αλλά για εθνοκάθαρση. Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό από εθνικής, ανθρωπιστικής και νομικής πλευράς θα έσκαγε κανείς στα γέλια και μόνο για την επίκληση της επιστημονικής οπτικής του ζητήματος από κάποιον που δεν διαθέτει ούτε το ελάχιστο προσόν επιστημονικής κατάρτισης, δηλαδή το πανεπιστημιακό πτυχίο. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, της οποίας ο υπουργός παιδείας εν έτει 2015 δεν διαθέτει πτυχίο!

Καταρχάς θα όφειλε η σκατοσακκούλα να γνωρίζει ότι ως υπουργός του Ελληνικού κράτους δεν μπορεί να υποστηρίζει δημόσια διαφορετικές θέσεις από τις επίσημες θέσεις της ελληνικής πολιτείας σε θέματα με εθνικό χαρακτήρα.
Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής από τον μεγαλύτερο δολοφόνο της παγκόσμιας ιστορίας Μουσταφά Κεμάλ αποτελεί επίσημη θέση του ελληνικού κράτους, η οποία έχει αναγνωριστεί με σχετικό ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων.
Ως εκ τούτου, ακόμη και αν έχει διαφορετική προσωπική άποψη για το θέμα, δεν επιτρέπεται να την εκφράζει όσο τουλάχιστον εκτελεί χρέη υπουργού. Αλλά θα μου πείτε πώς να καταλάβει αυτήν την διάκριση και την ευθύνη και σημασία της θέσης του υπουργού κάποιος σαν τον εν λόγω κύριο;

Αλλά ακόμη και αν δεν μπορεί να κατανοήσει τα ανωτέρω θα πρέπει τουλάχιστον να μπορεί να κατανοήσει ότι με τις θέσεις του αυτές διαπράττει ρατσιστικό έγκλημα, όχι μόνο κατά του Ελληνισμού αλλά και κατά της ανθρωπότητας.
Με τον ισχύοντα αντιρατσιστικό νόμο στην Ελλάδα προβλέπεται ήδη φυλάκιση για τις απόψεις του. Εδώ βέβαια είναι συνένοχοί του όλες οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι Μικρασιατών και Ποντίων, οι οποίοι δεν προσφεύγουν στην δικαιοσύνη (και εδώ να διευκρινίσουμε ότι δεν τον καλύπτει ο άθλιος νόμος περί ευθύνης υπουργών για τέτοια ζητήματα).

Επειδή έχουμε χάσει κάθε μέτρο και κάθε όριο εθνικής ξεφτίλας, θα πρέπει να κάνουμε έναν παραλληλισμό για να κατανοήσουμε το εγκληματικό των δηλώσεων της διανοητικής αυτής σκατοσακκούλας. Φανταστείτε έναν υπουργό του Ισραήλ να δηλώνει ότι το Ολοκαύτωμα δεν ήταν γενοκτονία, αλλά μόνο εθνοκάθαρση, επειδή ο Χίτλερ δεν επέτυχε να εξοντώσει πλήρως τους Εβραίους! Θα ήταν ή δεν θα ήταν την επομένη στην φυλακή; Εδώ όμως είναι Ελλάδα και πρέπει οι κυβερνώντες να είναι ανθέλληνες· δυστυχώς αυτό το συνηθίσαμε.

Τέλος, για να πούμε και τα αυτονόητα πέρα από την Βουλή των Ελλήνων και άλλες χώρες έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην Διεθνή Ένωση Ιστορικών για την Μελέτη των Γενοκτονιών και των συναφών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας επίσης έχει αναγνωριστεί ως Γενοκτονία, η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Σύμφωνα δε με το διεθνές δίκαιο ως υπαίτιος γενοκτονίας δεν διώκεται ο ηγέτης που επιτυγχάνει την πλήρη εξόντωση ενός λαού, αλλά όποιος έχει θέσει ρητά ως στόχο του κάτι τέτοιο, ακόμη και αν δεν το επιτύχει. Και ο μακελάρης Μουσταφά Κεμάλ είχε δηλώσει ρητά ότι στην Μικρά Ασία δεν θα μείνει κανένας που δεν είναι Τούρκος.
Αυτή και μόνο η δήλωση αρκεί με τα σημερινά δεδομένα ώστε ένας ηγέτης να καταδικαστεί για το έγκλημα της Γενοκτονίας. Η δήλωση της σκατοσακκούλας αρκεί από μόνη της για να την καταδικάσει για το έγκλημα της υποστήριξης της Γενοκτονίας.
Υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστές;

Χαράλαμπος Μηνάογλου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Η επόμενη ημέρα της Τουρκίας δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία
  • Μαζικές συλλήψεις, κατασχέσεις εντύπων, ταραχές στο πρώτο 24ωρο μετά την νέα νίκη Ερντογάν στην Τουρκία
Μέσα σε περίπου 24 ώρες το κυρίαρχο καθεστώς στη χώρα φρόντισε να δείξει τα δόντια του «ακυρώνοντας» σχεδόν τη στιγμή κιόλας που εκστομίστηκαν από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου λέξεις όπως «ενότητα» και «ομοψυχία».

Δείγματα γραφής δίνει το καθεστώς στην Τουρκία μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων την Κυριακή, τα οποία αποκατέστησαν το κόμμα Ερντογάν στην πρότερη παντοδυναμία του. Το μέγα ερώτημα την επόμενη την εκλογών ήταν πως το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και ο ίδιος ο Ερντογάν θα διαχειριστούν αυτή την έστω εξ ανάγκης, δεύτερη ευκαιρία που του έδωσαν οι ψηφοφόροι και το θριαμβευτικό ποσοστό του σχεδόν 50%. Και η απάντηση ήρθε και είναι απογοητευτική.

Μέσα σε περίπου 24 ώρες το κυρίαρχο καθεστώς στη χώρα φρόντισε να δείξει τα δόντια του «ακυρώνοντας» σχεδόν τη στιγμή κιόλας που εκστομίστηκαν από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου λέξεις όπως «ενότητα» και «ομοψυχία».

Τουλάχιστον 44 άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο 18 παράλληλων επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας ανά τη χώρα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί και στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας ενώ όλοι του φέρονται να έχουν σχέση με το κίνημα Χιζμέτ, του ποίου ηγείται ο ιεροδιδάσκαλος Φετουλάχ Γκιουλέ, πρώην μέντορας με μετέπειτα ορκισμένος αντίπαλος του Ερντογάν και του καθεστώτος. Η κατηγορία είναι πως είναι μέλη ομάδας που λειτουργεί στα πρότυπα του «παρακράτους» και στόχο έχουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της χώρας και την κυβέρνηση.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έδωσε εντολή να κατασχεθούν όλα τα τεύχη τελευταίας έκδοσης του περιοδικού Nokta με την κατηγορία πως «υποκινεί βίαιες πράξεις» εξαιτίας του εξωφύλλου του στο οποίο υπάρχει φωτογραφία του Ερντογάν και ο τίτλος «2 Νοεμβρίου, Δευτέρα: Η αρχή του τουρκικού εμφυλίου πολέμου». Ο δε εκδότης και ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Το πρωί της Τρίτης τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν προκειμένου να συνεχίσουν το έργο που άφησαν στη μέση κατά την προεκλογική περίοδο και ναπλήξουν νέους στόχους του PKK στην ΝΑ Τουρκία στα σύνορα με το Νότιο Ιράκ. Καταφύγια, οχυρά και σημεία στα οποία εκτιμάται ότι φυλάσσεται οπλισμός, επλήγησαν σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις.

Την ίδια στιγμή οι τουρκικές αρχές επέβαλαν και απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Σιλβάν, κοντά στο προπύγριο των Κούρδων στο Ντιγάρμπακιρ μετά από συγκρούσεις που κατέληξαν στο θάνατο τουλάχιστον δύο νεαρών ηλικίας 18 και 20 ετών που οποίο έμελλε να είναι και οι πρώτοι νεκροί μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να είναι και οι τελευταίοι. Στη περιοχή πάντως οι μάχες με τις δυνάμεις ασφαλείας μαίνονται καθώς υπάρχουν αναφορές πως νεαροί σκάβουν χαντάκια στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την πρόσβαση σε οχήματα της αστυνομίας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται όμως και οι επόμενες κινήσεις των Νταβούτογλου-Ερντογάν σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση που εξήγγειλε ως πρωταρχικό στόχο ο πρωθυπουργός της χώρας, και μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα «νέο σύνταγμα», που όμως απαιτεί 14 περισσότερες έδρες από όσες έχει σήμερα το ΑΚΡ- 316 αντί για 330 που απαιτούνται.
Πως θα κινηθεί λοιπόν προκειμένου να τις εξασφαλίσει, όταν η πόλωση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο που το ίδιο το AKΡ καλλιέργησε δεν εκτονώθηκε με τις εκλογές αλλά μάλλον φαίνεται να οξύνεται και πως θα εξυπηρετηθεί ο στόχος της ενίσχυσης, σχεδόν σε απόλυτο βαθμό των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Υπό την επιτήρηση των Αρχών ύποπτα πρόσωπα και χώροι συνάθροισης Μουσουλμάνων

Του Σωτήρη Ξενάκη

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι πληροφορίες για στρατόπεδα τζιχαντιστών του ISIS σε γειτονικές χώρες (Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια και Κόσοβο), αλλά και ορισμένες κινήσεις προσώπων που περνούν από την Ελλάδα για κάποιες από αυτές τις περιοχές δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Αυτό που έχει κινητοποιήσει ιδιαίτερα τους αρμοδίους για την ασφάλεια της χώρας είναι η κινητικότητα μεταξύ ατόμων που σχετίζονται με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και προέρχονται κυρίως από την Αίγυπτο και άλλα βορειοαφρικανικά κράτη, ενώ διατηρούν επικοινωνία και με φονταμενταλιστικά στοιχεία στην Τουρκία. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η γείτων κάθε άλλο παρά εχθρική δύναμη είναι για το ISIS. Ο διαρκής τουρκικός εφιάλτης για τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους, που θα συνενώσει τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ, οδήγησε τον ισλαμιστή Ερντογάν στην υποστήριξη του ISIS, ώστε μέσω αυτού να επιτύχει τόσο την πτώση του Ασαντ όσο και την αποτροπή συνένωσης των Κούρδων. Αλλωστε, το ISIS, ως μια οργάνωση εχθρική προς το Ιράν, έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα για τους ευρύτερους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Αγκυρας στην περιοχή. Είναι τόσο ανοιχτή η στήριξη προς αυτό, ώστε οι σχετικές αναφορές έχουν πλημμυρίσει τουρκικά sites, καθώς οι «κοσμικοί» θεωρούν την υπόθεση ως άλλο ένα βήμα προς την εγκατάλειψη της κληρονομιάς του Ατατούρκ και την επιστροφή στην πανισλαμική ιδεολογία.

Οι αποφάσεις της «μίνι» Συνόδου Κορυφής και η συμφωνία που «επιτεύχθηκε» κάθε άλλο παρά καθησύχασαν τους αρμοδίους. Κι αυτό γιατί η δυνατότητα που δίνεται κατά περίπτωση σε όλες τις χώρες βορειότερα της Ελλάδας να κλείνουν όποτε το επιθυμούν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζουν σε ελληνικό έδαφος απροσδιόριστο αριθμό προσφύγων -ανάμεσα στους οποίους ενδεχομένως και «ύποπτα» άτομα-, αυξάνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα η χώρα μας, εκτός από απλό πέρασμα τζιχαντιστών, να γίνει και τόπος μόνιμης εγκατάστασής τους.

Ηδη από τον Αύγουστο η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» είχε γράψει ότι κομβόι με τζιχαντιστές από την Κωνσταντινούπολη κινούνται διαρκώς προς τα κεντρικά Βαλκάνια, ενώ η βουλγαρική εφημερίδα «24 Chasa» αποκάλυψε ότι 60 ένοπλα μέλη του ISIS κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας έχοντας ως προορισμό την Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσόβου. Σύμφωνα με την Αστυνομία του Κοσόβου, τα 60 αυτά πρόσωπα κατόρθωσαν να κινηθούν εντός της Τουρκίας με την ανοχή των Αρχών, αν όχι με την απόλυτη στήριξή τους.

Οι Γερμανοί

Την ίδια περίοδο, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ανέφερε ότι οι ομάδες των τζιχαντιστών που προωθούνται στα Βαλκάνια έχουν το «αρχηγείο» τους στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή του Φατίχ, που θεωρείται προπύργιο των σκληρών Τούρκων ισλαμιστών. Εκεί βρίσκεται το περίφημο Φατίχ Τζαμί και μάλιστα μέσα στα όρια της περιοχής βρίσκεται και το Φανάρι. Από εκεί οι εγκέφαλοι του ISIS οργανώνουν πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, ταυτόχρονα όμως προωθούν μεγάλο αριθμό μαχητών στα Βαλκάνια, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και αρκετές εκατοντάδες Ευρωπαίοι, οι οποίοι έχουν ασπαστεί το Ισλάμ και έχουν περάσει στο στρατόπεδο των φανατικών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες που έφτασαν στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», έχουν μπει υπό διακριτική, συνεχή «επιτήρηση» διάφορα πρόσωπα, ενώ κάποια σημεία θεωρείται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έδρα» ανθρώπων που έχουν επαφές με τους τζιχαντιστές. Δύο από αυτά είναι το γνωστό στους μουσουλμάνους της Αθήνας παράνομο τζαμί στην περιοχή του Νέου Κόσμου και το Ελληνοαραβικό Μορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο, το οποίο λειτουργεί μεν επισήμως με αυτή την ιδιότητα, ανεπισήμως δε είναι ένα πολύ μεγάλο κτίσμα, με δυνατότητα υποδοχής εκατοντάδων ατόμων, και αποτελεί το πιο μεγάλο άτυπο τέμενος της Ελλάδας. Ασφαλώς, οι υπεύθυνοι του Κέντρου στο Μοσχάτο δεν έχουν κάποια σχέση με άτομα που «φλερτάρουν» με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και τζιχαντιστές, αλλά ούτε και είναι σε θέση να τα ελέγξουν.

Στο μικροσκόπιο τώρα και η Θράκη

Συναγερμός έχει σημάνει για τη Θράκη, με τις συχνές επισκέψεις εκεί Τούρκων αξιωματούχων, ανάμεσά τους και του Μπιλάλ Ερντογάν, γιου του Τούρκου προέδρου. Ο Ερντογάν τζούνιορ συναντήθηκε και με τον αιγυπτιακής καταγωγής, αυτοδιορισμένο πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Μουσουλμάνων, Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος δέχεται κατηγορίες -που ο ίδιος απορρίπτει - ότι διατηρεί σχέσεις με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους». Η Θράκη αποτελούσε παραδοσιακά την κύρια γέφυρα μεταξύ της Αγκυρας και των μουσουλμάνων των Βαλκανίων. Ιδιαίτερα μετά τη διάνοιξη των κάθετων αξόνων με τη Βουλγαρία, οι τουρκομουσουλμανικές αδελφότητες που βλέπουν φιλικά το ISIS επενδύουν στη δημιουργία μιας διόδου που περνά από τη Θράκη, για να καταλήξει στη Βοσνία. Γι’ αυτό παρατηρείται προσπάθεια να ενισχυθούν τα κουράν κουρσού (μαθήματα Κορανίου) στην περιοχή και τα ισλαμικά οικοτροφεία -ειδικά στην Ξάνθη-, που ελέγχονται από τις τουρκομουσουλμανικές αδελφότητες. Αρνητική εντύπωση, όπως λέει στα «Π» έμπειρος διπλωμάτης, έχουν προκαλέσει η απουσία του τοπικού γραφείου του ΥΠ.ΕΞ. και η αδυναμία του να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα. Το κενό έχει καλύψει με επιτυχία έως τώρα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία ευφυώς έστρεψε το ενδιαφέρον της στον ρόλο του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην περιοχή. ΕΥΠ και Αστυνομία βλέπουν ότι οι φονταμενταλιστές του ISIS προσπαθούν να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε ορμητήριο για επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Ενας σοβαρός φόβος είναι τρομοκρατικές ενέργειες εκτός ελληνικών συνόρων, αλλά από πρόσωπα που πέρασαν από ελληνικό έδαφος μέσω Τουρκίας. Ενας άλλος φόβος, μικρότερος, αλλά υπαρκτός, είναι ότι, εκτός από την περιοχή της Θράκης, πρόσωπα που σχετίζονται με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» επιχειρούν να πατήσουν πόδι και σε άλλες περιοχές, όπως τα Δωδεκάνησα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του Τούρκου υπηκόου Σουνουσί Μισίρογλου, ο οποίος το 2012 συνελήφθη και απελάθηκε στην Τουρκία γιατί χειροδίκησε εναντίον ιμάμη, ο οποίος δεν του ήταν αρεστός. Ο συγκεκριμένος λίγο καιρό νωρίτερα βρισκόταν στη Θράκη, προσκεκλημένος στον γάμο του Λεβέντ Σαδίκ, γιου του Αχμέτ Σαδίκ, του πρώτου βουλευτή που είχε μπει στο ελληνικό Κοινοβούλιο το 1989, δηλώνοντας ότι αισθάνεται Τούρκος και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Άγκυρας.

Πηγή "Παραπολιτικά"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Την ώρα που συζητήσουν (και φυσικά θα περάσουν) πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας των Ελλήνων που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια, όχι επειδή δε θέλουν αλλά δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης, θα δίνουν επίδομα ενοικίου στους λαθρομετανάστες.

Ναι, καλά ακούσατε! Ο Mr. Yes Man Alexis Tsipras, μόλις συμφώνησε να δημιουργήσει επιδοτούμενη πόλη λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!
Αρχικά οι 30.000 σε κέντρα υποδοχής και οι 20.000 μέσω επιδότησης ενοικίου!

Γνωρίζουμε όλοι ότι οι 50.000 πολύ γρήγορα, με τις ευλογίες των αριστερών κομμάτων, θα γίνουν 100.000 και μετά από λίγο θα φτάσουν και τους 1.000.000!
Η «συμφωνία» είναι για κέντρα υποδοχής, αλλά όταν όλες οι χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σύνορα, που θα εγκλωβιστούν αυτοί όλοι;
Στην Ελλάδα φυσικά!

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι «Θέλουμε οι μετανάστες να μείνουν στην Ελλάδα και όχι να διασχίσουν την Ευρώπη». Άρα, μόλις δημιουργηθεί αυτή η πόλη λαθρομεταναστών, όλοι θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν αυτοί στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα, με την υπογραφή του κ. Τσίπρα και τις ευλογίες αυτών που τον ψήφισαν, μόλις συμφώνησε να δημιουργηθεί πόλη ισλαμιστών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!

Μαζί με τους πλειστηριασμούς, πέρασε και το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Δηλαδή οι Έλληνες να πληρώνουν για να ζει ο λαθρομετανάστης!

Δείτε και τη θλιβερή εικόνα του Τσίπρα στη φωτογραφία που ακολουθεί.
Είναι αυτή εικόνα Πρωθυπουργού;
Πιστεύω ότι κατανοούμε ότι πλέον δε μας υπολογίζει κανείς.


Πρέπει να αντιδράσουμε….
Για τα παιδιά μας, και τα παιδιά των παιδιών μας.
Είναι καιρός να πούμε και εμείς ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια των ισχυρών.
ΟΧΙ στη λαθρομετανάστευση...
ΟΧΙ στην καταστροφή της Ελλάδας...
ΟΧΙ στο Ισλάμ...
ΟΧΙ στον σκοταδισμό...
ΟΧΙ στον μεσαίωνα.

Πηγή "Στρουθοκάμηλος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Η «ευτυχία» της καταστροφής της Ευρώπης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.
Μαζέψαμε και αυτήν την εβδομάδα κάποια γεγονότα και θα τα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εισβολή από 5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί πλέον εγγυηθεί για την ασφάλεια μας.

Με όλο αυτό γίνονται πλέον οργανωμένες Business, από το «NGO», «Non-governmentals Organizations» δηλαδή «Μη κυβερνητικές οργανώσεις». Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι γίνεται ένα τεράστιο ανθρώπινο εμπόριο.

Η Γερμανία κάνει συνεχώς μεγάλη και συνεχή διαφήμιση για τους λαθρομετανάστες καλώντας τους στην Ευρώπη, ξέροντας πολύ καλά ότι αυτό είναι αυτοκτονία για την ίδια την Ευρώπη.
Ήδη κάποιοι βουλευτές ανησυχούν πάρα πολύ όπως η κυρία Brigitte Meier από το SPD, που ασκεί έντονη κριτική κατά της κ Μέρκελ.
Η καγκελάριος και ο συνεργάτης της, Thomas de Maizière, μέσω του αγγλογερμανικού τηλεοπτικού καναλιού Deutsche Welle συνεχίζουν παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες την μεγάλη προπαγάνδα να προσελκύουν και άλλους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, οδηγώντας τους Ευρωπαίους στην αυτοκτονία.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η Μέρκελ. Είναι ένα από τα πολλά πιόνια που χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη.
Αυτή θα φύγει, θα έρθει άλλος να συνεχίσει ακριβώς τα ίδιο έργο με λίγες παραλλαγές, για να μην φαίνεται στον κόσμο.
Μόνο αν εμείς αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ψηφίζουμε υπάρχει κάποια ελπίδα.
Αναπαυόμαστε γιατί ακόμα αυτό δεν χτύπησε την δική μας πόρτα τόσο ώστε να μην αντέχουμε πια και να θέλουμε να επαναστατήσουμε.

Εμείς όλοι μπορούμε να αλλάξουμε την τύχη μας.
Δεν πρέπει να δεχόμαστε να μας σκλαβώνουν μέρα με την μέρα περισσότερο και να μην έχουμε το κουράγιο ούτε να σκεφτόμαστε πλέον αλλά να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για όλα.

Και κατά αρχήν όταν οι λαθρομετανάστες πληρώνουν στους εμπόρους 3.500 ευρώ το άτομο, σκεφτείτε τι χρήμα βγάζουν όλοι αυτοί.
Υπολογίζετε γύρω στα 42 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο χρειάζονται όλοι οι Γερμανοί υπάλληλοι το χρόνο για να πληρωθούν.

Στην Αυστρία οι κάτοικοι δεν ξέρουν πια πώς να αμυνθούν. Αγοράζουν όπλα για να προστατευτούν. Μόνο πέρσι και πριν ξεσπάσει αυτό το τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών, πουλήθηκαν γύρω στα 70.000 όπλα. Ο συνολικός αριθμός υπολογίζεται στα 900.000 όπλα στα νοικοκυριά. Ειδικά οι γυναίκες αγοράζουν όλο και περισσότερο όπλα εξαιτίας της αύξησης των βιασμών και των παρενοχλήσεων από τους λαθρομετανάστες.

Στο παρακάτω βίντεο αδίστακτοι λαθρομετανάστες απειλούν τους Ευρωπαίους με το χαρακτηριστικό σλόγκαν ότι, «οι μέρες σας είναι μετρημένες, γινόμαστε όλο και πιο πολλοί και όλο και πιο δυνατοί!»Είναι μια πλήρης εισβολή ενώ υπάρχει παραπληροφόρηση τα ΜΜΕ.

Έτσι μας φορτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς έλεος και τελευταία εμείς θα γίνουμε τα θύματα αυτής της αδίστακτης εισβολής. Και αν τολμήσουμε να μιλήσουμε, μην ξεχνάτε, θα σας χαρακτηρίσουν Nazi! Οι άστεγοι πολίτες τώρα που ξεκίνησαν τα κρύα,παγώνουν μέσα στους δρόμους και στα υπόγεια των σταθμών του μετρό ενώ τους λαθρομετανάστες τους βάζουν σε ακριβά ξενοδοχεία. Κυνηγάνε τον πολίτη μην τυχόν και δεν πληρώνει σωστά και στην ώρα τους φόρους του ενώ στους λαθρομετανάστες τα δίνουν όλα δωρεάν. Παράλογη κοινωνία. Αν αρχίζει κανείς και τα σκέφτεται σοβαρά όλα αυτά, μάλλον θα καταλήξουμε στο τέλος σε φρενοκομείο.

Μια απελπισμένη γυναίκα από την Αυστρία περιγράφει τις σκηνές που εκτυλιχτήκαν γύρω από το σπίτι της στην Αυστρία.
Λέει χαρακτηριστικά, ότι χωρίς να ρωτήσουν οι λαθρομετανάστες κινούνται πλέον όπου θέλουν, κατασκήνωσαν μέσα στον κήπο τους σαν να είναι κάτι το φυσιολογικό.
Η ίδια τα έχει χάσει και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα.
Αυτό που την ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι ότι την ρωτάνε τα παιδιά της γιατί έρχονται αυτοί οι άνθρωποι και μένουν στο οικόπεδο μας;
-Τι να τους απαντήσω ; λέει η γυναίκα. Είμαστε όλοι σε απόγνωση με όλα αυτά τα γεγονότα.
Οι αστυνομικοί στην Αυστρία σκέπτονται να κάνουν απεργία γιατί δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση.Στις 23 Οκτωβρίου στο κέντρο του Hannover οι ΙSIS (τζιχαντιστές) έκαναν… παρέλαση και δεν τους εμπόδισε κανείς.
Η αστυνομία ήτανε απλώς θεατές...!
Καταλαβαίνετε τώρα πόσο το σύστημα προωθεί όλη αυτήν την εγκληματική πορεία, της εξαφάνισης της Ευρώπης.

Εντωμεταξύ παιδόφιλοι πάμπλουτοι Σαουδαράβες έχουν στείλει πράκτορες να αγοράσουν από τους λαθρομετανάστες παιδιά, ενώ οι αρχές έχουν εντολή να σιωπούν σε αυτό το αίσχος καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα έχουν καλά με τους οικονομικούς παράγοντες των Σαουδαράβων, από το δράμα και την τελική κατάληξη των παιδιών.

Μια άλλη πολύ ανησυχητική είδηση έρχεται από το υπουργείο του Potsdam: Ο εκπρόσωπος του, κύριος Decker, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι,
"είμαστε πολύ ανήσυχοι διότι από τις αρχές του Σεπτέμβρη εξαφανιστήκαν από τις κατασκηνώσεις 7.000 λαθρομετανάστες και τώρα κινούνται όπου θέλουν μέσα στην Γερμανία. Κανείς δεν τους ελέγχει πλέον γιατί είναι αδύνατον να ελεγχτεί αυτή η κατάσταση. Το επικίνδυνο είναι ότι από αυτούς πάρα πολλοί είναι μέλη του ISIS. Ένας από αυτούς, ο Muhammad Ali, δηλώθηκε αρχικά στο Αμβούργο, στη συνέχεια εξαφανίστηκε και μετά δηλώθηκε με άλλο όνομα στο Βερολίνο".
Στη Βιέννη μια εθελοντής βοηθός από το Ερυθρό Σταυρό υπέστη βιασμό από ένα λαθρομετανάστη και στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε την απείλησαν μην τυχόν και το μαρτυρήσει στους δημοσιογράφους. Η αστυνομία της είπε ότι θα τον φευγατίσουν εκτός συνόρων στην Γερμανία. Δηλαδή με άλλα λόγια θα τον αφήσουν ελεύθερο να πάει όπου θέλει και να συνεχίσει να βιάζει άλλες γυναίκες αλλού.
Τι λογική είναι αυτή;
Εντωμεταξύ, οι κλοπές και οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε λαθρομετανάστες και τους πολίτες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες πώς ισλαμοποιούν την σουηδική νεολαία με σύμβολα και τραγούδια για να βρίσκουν φυσιολογικό έναν… αποκεφαλισμό, και να γίνουν θαυμαστές του Isis.

Δείτε το θράσος τους σε γερμανικό έδαφος. Σε μια συγκέντρωση που έκαναν οι λαθρομετανάστες απείλησαν ανοιχτά τους Γερμανούς λέγοντας ότι, «δεν σας φοβόμαστε, γινόμαστε όλο και πιο πολλοί όλο και πιο δυνατοί , θα σας νικήσουμε στο τέλος». Ξέρετε αγαπητοί φίλοι τι σημαίνουν όλα αυτά ; Ότι όλοι αυτοί που έρχονται ξέρουν για ποιον λόγο τους προπαγάνδισαν να έρθουν. Να κατακτήσουντην Ευρώπη, και να εξαφανίσουν τους Ευρωπαίους. Όπως έγινε κάποτε με τους Ινδιάνους στην Αμερική. Ήρθαν, τους κατέκτησαν και τους εξαφάνισαν.Στο Oberhausen επέτρεψαν σε ευαγγελικό ναό να μείνουν 50 λαθρομετανάστες. Αυτοί τότε αφού κατέλαβαν τον ναό, αφαίρεσαν από μέσα όλες τις καρέκλες, την κολυμβήθρα βαπτίσματος, και έβγαλαν τα πάντα από το ιερό. Παράλληλα αφαίρεσαν όλους τους σταυρούς. Ο ίδιος ο ιερέας του ναού, ο Joachim Detering, έδωσε εντολή να στηθούνε τραπεζαρίες μέσα στο ναό και ειδικά container για να πλένονται οι λαθρομετανάστες στο προαύλιο της εκκλησίας. Μετά από όλα αυτά να μου πει κανείς πως θα μας ελεήσει ο Θεός!

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κηρύττει την ανοχή και τη συμφιλίωση με τους λαθρομετανάστες. Αυτό είναι ένα όργανο εγκάθετο μέσα στην Ευρώπη που δεν ανήκει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά έχει τεράστια δύναμη επιρροής των αποφάσεων των καινούργιων νόμων μέσα στην Ευρώπη. Σε αυτό το όργανο της Νέας Τάξης υπάρχουν γνωστά ονόματα μεγαλομασώνων όπως, ο Jose Maria Aznar, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο George Vassiliou πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, ο Igor Ivanov, πρώην Foreign Minister of the Russian Federation, , ο Τούρκος Τalat Sait Halman, former Minister of Culture and Professor of Bilkent University και άλλοι πολλοί.

Αυτή η οργάνωση λοιπόν μαζί με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Αξιοπρέπειας, (European Dignity Watch), παίζουν τον κύριο ρόλο στο να περνάνε τους νόμους της υποταγής των Ευρωπαίων στην Νέα Τάξη. Η ουσιαστική τους δράση πρέπει να τονίσουμε ότι ξεκίνηε από το 2013. Τι θα λέγατε αν στην Ευρώπη έβγαζαν έναν νόμο ο οποίος θα σας επιβάλει το πως να σκέπτεστε, το τι θα λέτε, τι δεν πρέπει να λέτε και ότι αν παραβείτε αυτόν τον νόμο δικαιούνται να σας κλείσουν φυλακή ακόμα και τα μικρά παιδιά. Λοιπόν αυτός ο νόμος υπάρχει και έχει πλέον και μια επίσημη ονομασία : «European Framework National Statute For the Promotion of Tolerance», ή αλλιώς, «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Εθνικού Οργανισμού για την Προώθηση της Ανοχής». Το φίμωτρο μας το βάζουν τώρα επίσημα πλέον.

H Γερμανία σε λίγο καιρό θα έχει πάνω από 8 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Στο βίντεο αυτό ο συγκεκριμένος κύριος δηλώνει, «είτε το θέλετε είτε όχι το Ισλάμ θα κατακτήσει την Γερμανία και την Ευρώπη και οι κόρες σας θα υποχρεωθούνε να φοράνε hijab. Εσείς έχετε 2 παιδιά το πολύ, εμείς όμως έχουμε 7 και 8 παιδιά. Και όταν εμείς παντρευόμαστε με 4 γυναίκες, τότε θα έχουμε σε λίγα χρόνια 22 παιδιά, ενώ εσείς ένα παιδί και έναν σκύλο. Έτσι είναι φίλε μου, έτσι τα θέλατε έτσι τα πάθατε. Ο άνθρωπος αδίστακτος τολμάει και ειρωνεύεται κιόλας και συνειχιζει, «Εσείς κατακτήσατε τις χώρες μας ,οδηγείτε μερσεντές, έχετε τις digital cameras, αλλά εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, δεν θα σας πολεμήσουμε με όπλα αλλά απλά με το να γεννάμε τα παιδιά μας στην χώρα σας και δεύτερον, θα παντρευόμαστε τις γυναίκες σας και τις κόρες σας θα τις υποχρεώσουμε να φοράνε hijab.Μέσα σε αυτό το βίντεο, δείχνει και την κατάσταση στην Ιταλία. Σε μια στιγμή μιλά μια μαύρη η οποία μεγάλωσε στην Ιταλί, και λέει για τους μαύρους λαθρομετανάστες, ότι δεν είναι άνθρωποι αλλά… ζώα!Αυτά και άλλα αμέτρητα είναι η πραγματικότητα της σύγχρονης καταστροφής της Ευρώπης από μια προοδευτική κλίκα της Νέας Τάξης. Νομίζετε πως η χώρα μας θα μείνει από έξω από όλο αυτό το «ευεργετικό» σχέδιο ; Πρώτοι και καλύτεροι!Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Οι Γάλλοι και οι Νορβηγοί πιστεύουν πως η αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας πλησιάζει τα 10 τρισ. δολάρια
  • Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο
Ελλάδα, μια ευλογημένη χώρα, που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση, όση είναι η Γερμανία και η… Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού η επικράτειά μας, εκτείνεται από την Αδριατική Θάλασσα, ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το Τριεθνές στον… Έβρο, ως ανοιχτά της Λιβύης!

Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο(!) για να μεταβεί κάποιος, από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή, από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία!

Η «πτωχευμένη» σχεδόν πατρίδα μας, κατέχει μία μοναδική θέση παγκοσμίως! Είμαστε ΔΕΥΤΕΡΟΙ στον κόσμο σε …καταθέσεις στην Ελβετία!

Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία, είμαστε έτσι ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερς και φορτηγά, έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες, που είναι ΠΕΜΠΤΟΙ στον κόσμο.

Είμαστε ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο σε νικέλιο, ΠΡΩΤΟΙ σε λευκόλιθο, ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), ΔΕΥΤΕΡΟΙ παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), ΠΡΩΤΟΙ στην Ε.Ε. σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), ΠΡΩΤΟΙ και σε χρωμίτη, ΠΡΩΤΟΙ και σε ψευδάργυρο, ΠΡΩΤΟΙ και σε αλουμίνα!

Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι!), ενώ διαθέτουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι 11η…

Έχουμε νοτίως της Κρήτης, 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως!
Ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας, κατά μέτριους υπολογισμούς, αξίζει 38 δις ευρώ!!!
Διαθέτουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

Όσο για την αποτίμηση των κοιτασμάτων; Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ πλησιάζει τα 7,5 τρις δολάρια!!!!

Πότε επιτέλους, θα δοθούν στην δημοσιότητα, τα απαγορευμένα(;) αρχεία του ΙΓΜΕ; Να δούμε όλοι, ΤΙ στοιχεία έχει, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ της Ελλάδος και μάλιστα, ΑΠΟ πότε ακριβώς τα κατέχει ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ;

Το Καστελόριζο

«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο. Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή.
Οι εκτιμήσεις είναι πως πρόκειται για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών».
Την αποκάλυψη αυτή, έχει κάνει κατά καιρούς ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Ο κ. Φώσκολος βρίσκεται στον Καναδά, όπου είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ιζηματογενούς Γεωλογίας της καναδικής κυβέρνησης και επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, του ζητήθηκε να συναντήσει στο Μαξίμου τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για το μέγεθος των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος.

Ο κ. Φώσκολος μαζί με τον Ηλία Κονοφάγο και τον Νίκο Λυγερό ήταν οι συντάκτες μιας έκθεσης που αποτύπωνε με πολλές λεπτομέρειες τα κοιτάσματα και εκτιμούσε πως μόνο στο βυθό νότια της Κρήτης βρίσκεται «θαμμένος» μαύρος χρυσός και φυσικό αέριο. Το πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή του Κατάκολου, υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το πετρέλαιο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην ίδια περιοχή, αλλά και το τεράστιο κοίτασμα στην περιοχή του Καστελόριζου, το οποίο εκτιμάται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια ή, μεταφρασμένο σε ποσό, ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τον είχαν λοιδορήσει. Τα τελευταία 15 χρόνια ο κ. Φώσκολος ήταν ένας από τους ελάχιστους που φώναζε πως το ελληνικό υπέδαφος είναι γεμάτο πετρέλαιο και πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι διαπιστώσεις του, που γι’ αυτόν βασίζονταν σε επιστημονικές εργασίες, είχαν λοιδορηθεί αρκετές φορές από ανθρώπους που τύχαινε να κατέχουν κρίσιμα πολιτικά πόστα αλλά είχαν επιλέξει να «θάψουν» τις επιστημονικές φωνές για το αντίθετο. Το 1996, με μια υπουργική απόφαση, δείγμα μοναδικής πολιτικής ανευθυνότητας, απαγορεύονταν διά νόμου οι έρευνες για την ύπαρξη ή μη πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 να συσταθεί ειδικό υφυπουργείο, για να παραδεχτεί επιτέλους η επίσημη πολιτεία πως υπάρχουν κοιτάσματα και θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε.

Η δικαίωση ήρθε από τους Νορβηγούς Η δικαίωση για τον κ. Φώσκολο, αλλά και όσων επί τόσα χρόνια λοιδορήθηκαν ήρθε με την ολοκλήρωση των ερευνών του νορβηγικού πλοίου Nordicexplorer, τα επιστημονικά ευρήματα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως ανακοίνωσε ο Σβέρε Στράντερες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PetroleumGeoServices(PGS).

Η εταιρεία PGS πλήρωσε από την τσέπη της 120 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει μια τεράστια έρευνα σε μια συνολική έκταση 12.431 χιλιομέτρων. Οι Νορβηγοί «όργωσαν» το Ιόνιο, τις περιοχές μεταξύ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Κυθήρων, Κυπαρισσίας, Πύλου και τη Νότια Κρήτη. Η ανάλυση στις φουσκάλες μεθανίου που αναδύονται στην περιοχή του Κατάκολου αποκάλυψε, σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, πως κάτω από τις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου βρίσκονται εγκλωβισμένες ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου. «Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, κάτι που σημάνει πως υπάρχει πετρέλαιο – και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, πολύ καλύτερης από αυτής των αραβικών χωρών».

Μακεδονία και Θράκη: Από τις πιο πλούσιες σε μεταλλεύματα

Ένας απίστευτος ορυκτός πλούτος και κυρίως μεταλλικών ορυκτών αξίας 80 δισ. ευρώ περιμένει… καρτερικά κάτω από την επιφάνεια της ηπειρωτικής Ελλάδα να βγει στην επιφάνεια και να αξιοποιηθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΓΜΕ το αποθεματικό δυναμικό των κυριότερων μετάλλων της χώρας νικέλιο, χρώμιο, μόλυβδος-ψευδάργυρος, χαλκός, ασήμι, αντιμόνιο, μαγγάνιο, μόλυβδος και βολφράμιο έχει υπολογιστεί στα 40,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ γύρω στα 37 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων της αλουμίνας.

Η μεταλλευτική αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και Θράκη, με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, ανέρχεται περίπου σε 27,6 δισ. ευρώ. Οι περιοχές αυτές συγκαταλέγονται στις πιο πλούσιες της Ευρώπης.

Το ενδιαφέρον της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου εντοπίζεται σε περιοχές όπου υπάρχουν μεταλλικά ορυκτά και μάλιστα σε συνδυασμό με τις διεθνείς οικονομικές και βιομηχανικές εξελίξεις:

Τα σημαντικά αποθέματα χρυσού (Au) στη Β. Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξελισσόμενες επενδύσεις αλλά και το παρατεταμένα ευνοϊκό παγκόσμια οικονομικό τους περιβάλλον.
Τα κοιτάσματα χαλκού (Cu) στην κεντρική Μακεδονία, σε σχέση με τη δυναμική καταναλωτική παρουσία του μετάλλου.
Τα κοιτάσματα μολύβδου (Pb), ψευδαργύρου (Zn) και αργύρου (Ag) στη Β. Ελλάδα, κυρίως σε ό,τι αφορά στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση και σταθερή τιμαριθμική τους παρουσία.
Το νικέλιο (Ni), σε σχέση με τη στρατηγική θέση που κατέχει στη μεταλλευτική παραγωγή της Ευρώπης (~86% της ευρωπαϊκής παραγωγής).
Ο βωξίτης, κυρίως λόγω της γνωστής παραδοσιακής και παγκόσμιας δυναμικής και σταθερότητας που αντιπροσωπεύει (~65% της ευρωπαϊκής παραγωγής).

Τα βεβαιωμένα στοιχεία από το ΙΓΜΕ

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), η συνολική αξία των μετρημένων μεταλλευτικών αποθεμάτων στη χώρα είναι 79 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα 250-300 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στα τρία Οικόπεδα (Πατραϊκός Κόλπος, Ιωάννινα και Κατάκολο) αξίζουν γύρω στα 20 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας ή και 20ετίας.

Αν μάλιστα, ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις επιστημόνων πως κάτω από την Κρήτη υπάρχει κοίτασμα φυσικού αερίου αξίας 300 δισεκατομμυρίων ευρώ -για το οποίο ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα σεισμικών ερευνών- τότε η αξία των… εγκάτων της ελληνικής γης φθάνει σε «αστρονομικά» επίπεδα.

Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει αυτήν τη στιγμή η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση είναι η αξιοποίηση του ορυκτού αυτού πλούτου, για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και θα δείξει τον δρόμο για έξοδο από την ύφεση.
Ο θαμμένος θησαυρός ύψους στο υπέδαφος της χώρας ΜΟΝΟ από μέταλλα μπορεί να δώσει την πολυπόθητη αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και να δείξει το δρόμο της εξόδου από την ύφεση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), η συνολική αξία των μετρημένων μεταλλευτικών αποθεμάτων στη χώρα είναι σχεδόν 100 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για 23,5 εκατομμύρια τόνους νικελίου, βωξίτη, χρωμίου, χρυσού, αργύρου, χαλκού, χρωμίου, μολύβδου και ψευδάργυρου.

Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις επιστημόνων πως κάτω από την Κρήτη υπάρχει κοίτασμα φυσικού αερίου αξίας 300 δισ. ευρώ -για το οποίο όμως δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα σεισμικών ερευνών-, τότε η αξία των… εγκάτων της ελληνικής γης είναι σε «αστρονομικά» επίπεδα.

Τέλης Βασιλάκης
Πηγή ΑΒΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», 
δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό”.Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Την δημοσιογραφική ποιότητα του «ανδρός» την γνωρίζαμε, μέσες –άκρες από την περίοδο κατά την οποία ήταν διευθυντής της κομματικής εφημερίδας (του ΣΥΡΙΖΑ) «Αυγής». Τις ιδεοληψίες του και την απέχθειά του προς οτιδήποτε εθνικό, την είχαμε καταγράψει και κατανοήσει επαρκώς. Όμως, τον ανθελληνισμό του, που δηλώνει «ταπεινά και ειλικρινά» στο αποκορύφωνα της πολιτικής του ύπαρξης, ομολογούμε ότι δεν τον αναμέναμε, τουλάχιστον σε δημόσιο επίπεδο.

Η τελευταία «ατάκα» του κ. Φίλη, συνεχιστή των Βενιζέλου και Πάγκαλου, αφορά την γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, που για τον ίδιο είναι «πόνος, αλλά όχι γενοκτονία». Ενδεχομένως ο ευτραφής υπουργός –μεγαλοστέλεχος της συγκυβέρνησης των Τσίπρα – Καμμένου- μπερδεύει τον κοιλόπονο που νιώθει ο ίδιος μετά από κάποιο γεύμα, με τον πόνο της απώλειας, σχεδιασμένης και συστηματικά εκτελεσμένης, μέσω μαζικών δολοφονιών των Ελλήνων του Πόντου, των Ποντίων.
Με την καταγεγραμμένη τάση των πολιτικών μεταγραφών και με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Φίλης θα μπορούσε να είναι, άνετα, υπουργός Παιδείας ή προπαγάνδας της «δημοκρατικής τουρκικής κυβέρνησης» των Νταβούτογλου – Ερντογάν. Ενδεχομένως, μάλιστα, να ένιωθε περισσότερο οικεία σε ένα περιβάλλον που τον εκφράζει περισσότερο, αφού τυγχάνει να συμπλέει με την πάγια τουρκική πολιτική άρνησης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ακολουθώντας την πεπατημένη, δηλαδή το παιχνίδι των λέξεων, είναι προφανές πως ο κ. Φίλης είναι παγερά αδιάφορος για τα εθνικά δίκαια, για τα ιστορικά γεγονότα (καταγεγραμμένα από ξένους δημοσιογράφους, ιστορικούς και διπλωμάτες), ενστερνίζεται σαφέστατα Ρεπούσιες απόψεις περί «συνωστισμών» και αδίστακτα γίνεται υπερασπιστής δολοφόνων που συνεχίζουν να παραμένουν ατιμώρητοι επειδή γλοιώδεις πολιτικές παρουσίες ενίοτε προστρέχουν να υπερασπιστούν (με το αζημίωτο, προφανώς) την γενοκτόνο Τουρκία.
Στην περίπτωση του κ. Φίλη δεν τίθεται θέμα (θέλουμε να πιστεύουμε) χρηματικής ωφέλειας. Αντίθετα, η συγκεκριμένη δήλωση του ευτραφούς (αλλά όχι ευστροφούς) πολιτικού υποκειμένου έγινε σκοπίμως και αφορά άμεσα το ταξίδι του φερόμενου και ως πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία. Ο κ. Φίλης μέσω της απαξίωσης της ιστορίας και της ικανοποίησης της τουρκικής πλευράς) επιχειρεί να «προσφέρει» αυτή τη στιγμή όχι γη και ύδωρ της Ελλάδας, αλλά το αίμα όλων εκείνων που εσφαγιάσθησαν από τους νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, ιστορικού εθνικού ηγέτη της Τουρκίας.

Δεν γνωρίζουμε τι είδους συζητήσεις θα έχει ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία με τον κ. Νταβούτογλου, ούτε, φυσικά, γνωρίζουμε εάν θα υπάρξει και με ποια ατζέντα κάποια συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Όμως, η «διάθεση» του υπουργού Παιδείας (ας αφήσουμε τον εθνικό χαρακτηρισμό «έλληνας» αφού δεν γνωρίζουμε εάν τον αποδέχεται) «προδίδει» πολλά περισσότερα από όσα ο ίδιος επιχειρεί να αποκρύψει (με τον πολιτικό και φυσικό του όγκο) ενίοτε προχωρά σε «βαρυσήμαντες» δηλώσεις.

Από τη δική μας πλευρά -καλή θέληση προς ενημέρωση του υπουργού Παιδείας- υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη Τουρκική Εθνοσυνέλευση οι Κεμαλικοί βουλευτές, ιδιαίτερα της περιοχής του Πόντου κατηγορήθηκαν από το συνάδελφό τους βουλευτή της Προύσας Eμίν μπέη, στη συνεδρίαση της 21 Aυγούστου 1922, ως «οπαδοί του Ποντιακού ιδεώδους» και παραπέμφθηκαν σε εξεταστική επιτροπή για τις μετριοπαθείς θέσεις τους και την παθητική τους στάση.

Στην τουρκική Eθνοσυνέλευση της Άγκυρας, ιδιαίτερα ξεχώρισε ο βουλευτής της Σινώπης Xακκί Xαμή μπέης, ο οποίος δυναμικά διαφοροποιήθηκε με τα μέτρα των εκτοπίσεων της κυβέρνησής τους.

Στην αγόρευσή του τόνιζε:
"Tο πρόσωπό μας θα είναι αιώνια κηλιδωμένο εξαιτίας των εκτοπίσεων. Eάν οι εκτοπισμοί γίνονται προκειμένου να δολοφονηθούν ανθρώπινες ψυχές, τότε, κύριοι, αυτό είναι άκρως αποτρόπαιο ζήτημα. Mας κηλιδώνει ενώπιον του σύμπαντος κόσμου. Γιατί τότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της… Tα είδα με τα ίδια μου τα μάτια".
Στο ίδιο πνεύμα κατά την αγόρευσή του μίλησε και ο βουλευτής Mερσίνης Σαλαχατίν μπέης:
«…Mήπως είναι αυτή η επιθυμία της Eθνοσυνέλευσης να μην απομείνει κανένας μη μουσουλμάνος, να εξοριστεί και αφανιστεί και ο τελευταίος;»
Στη συνέχεια παραθέτουμε, προς γνώσιν και επίρρωσιν του πολιτικού υποκειμένου και ένα εμπεριστατωμένο κείμενο του Θεοφάνη Μαλκίδη, ελπίζοντας πως ο υπουργός Παιδείας θα επιχειρήσει την ανάγνωσή του (σε κάποιο διάλειμμα από τους σχεδιασμούς της κυβερνητικής προπαγάνδας) και θα μάθει(;) έστω και τώρα ένα ελάχιστο μέρος των όσων αγνοεί ή επιτηδευμένα δεν θέλει να γνωρίζει.

Η θλίψη της συνεχιζόμενης άρνησης της Γενοκτονίας

1. Η άρνηση και η υπονόμευση του εγκλήματος και το έγκλημα της άρνησης και της υπονόμευσης

Σου προξενεί θλίψη η στάση της επίσημης Ελλάδας για το ζήτημα της Γενοκτονίας και μαζί απογοήτευση και αποστροφή, αφού για δεκάδες πλέον χρόνια η υπονόμευση, η εχθρική στάση και το τελευταίο διάστημα και η ΑΡΝΗΣΗ χαρακτηρίζει τον πολιτικό κόσμο.
Έτσι είχαμε τους λάτρεις του φασίστα και ρατσιστή Μουσταφά Κεμάλ, δασκάλου του Χίτλερ και των Ναζί, στον οποίο κατέθεσαν στεφάνια ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών(!), ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτική αυτή έλαβε και άλλες μορφές, με κυρίαρχη την άρνηση.
Ο Υπουργός Παιδείας (!) της Ελλάδας- θυμίζουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος για το ρόλο της παιδείας- αποτελεί τον πρωταγωνιστή της άρνησης μιλώντας για εθνοκαθάρση και όχι για Γενοκτονία, αναφέροντας μάλιστα και επιστημονικές απόψεις που υποστηρίζουν τη θέση του.
Σε ότι αφορά λοιπόν το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων, δηλαδή των ανθρώπων μας, θα αναφέρω τρεις μόνο θέσεις που καταρρίπτουν τον ισχυρισμό της άρνησης.

Η πρώτη είναι η επιστημονική τεκμηρίωση του όρου Γενοκτονία και του Ολοκαυτώματος από τον Ραφαήλ Λέμκιν, ο οποίος για να εισάγει τον σχετικό ζήτημα στον ΟΗΕ, αναφέρθηκε στην Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων. Εκεί βασίστηκε και το κυρίαρχο κείμενο στη διεθνή σκηνή που είναι η Σύμβαση για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας που ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1948 (New York Times 5 Ιανουαρίου 1947).

Το δεύτερο είναι το ψήφισμα της Ένωσής μας, της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία τέτοιες ημέρες το 2007 αναγνώρισε ως Γενοκτονία το μαζικό έγκλημα εναντίον των προγόνων μας. Θυμίζουμε ότι όλοι οι πρόεδροι της Ένωσης έστειλαν πρόσφατα επιστολή στο Γερμανικό κοινοβούλιο για να αναγνωρίσει και αυτό με τη σειρά του το έγκλημα εναντίον των Ελλήνων ως Γενοκτονία.

Και το τρίτο είναι οι αναφορές στο βιβλίο μου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων, το οποίο έχει μεταφρασθεί στην αρμενική, αγγλική, ρωσική, ισπανική, γαλλική, ιταλική και ρουμανική γλώσσα, που καταγράφονται στο κεφάλαιο για το διεθνές πλαίσιο της Γενοκτονίας τα εξής:

“Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ιδρύει το 1992 τη θέση του ύπατου αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντά του στο Πλαίσιο του Χάρτη του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων διεθνών οργάνων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ιδρύει το ίδιο έτος διεθνές δικαστήριο «με μόνο σκοπό να δικάσει άτομα που θεωρούνται υπεύθυνα σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που διαπράχθηκαν στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας».

Η δικαιοδοσία του Δικαστηρίου αφορά εγκλήματα πολέμου, γενοκτονίας, κατά της ανθρωπότητας και εχθροπραξιών, αποτελείται από 18 δικαστές με θητεία εννέα ετών και έχει έδρα τη Χάγη.
Με τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία αναδείχθηκε το ζήτημα της «εθνοκάθαρσης», την απομόνωση δηλαδή καθορισμένης περιοχής από εθνική ή εθνοτική ομάδα χωρίς να αφεθούν ίχνη, εθνοκάθαρση την οποία ο ΟΗΕ αποδέχθηκε ως σχέδιο Γενοκτονίας.

Τα μέτρα εθνοκάθαρσης είναι τα εξής:

1.Διοικητικά και γραφειοκρατικά (επεμβάσεις στις νόμιμες αιρετές αρχές, απομάκρυνση από τους δημόσιους οργανισμούς τα μέλη της παθούσας ομάδας, διακρίσεις στην διανομή ανθρωπιστικών αγαθών και δικαιωμάτων).

2. Άλλα μη βίαια μέτρα (καθοδηγούμενες αρνητικές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, δημόσια αναφορά σε πολίτες με την εθνική/εθνοτική τους ιδιότητα, ανώνυμες απειλές κατά της ζωής των μελών της παθούσας ομάδας).

3. Μέτρα τρομοκρατίας (μεθοδευμένες μεμονωμένες πράξεις, βιασμοί ληστείες, μαζικές μετακινήσεις των μελών της παθούσας ομάδας, που εκτελούνται από τα Σώματα Ασφαλείας και μένουν ατιμώρητες ή τιμωρούνται με συμβολικές ποινές ).

4. Στρατιωτικά μέτρα (δολοφονίες των ηγετών της παθούσας ομάδας, πολιτικοί, αιρετοί, υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, αρπαγή ομήρων και χρησιμοποίησή τους ως ανθρώπινες ασπίδες). (Βλ. Γενική Συνέλευση ΟΗΕ (47/121- 18/12/1992, παρ.9 )

2. Η χαρά της αναγνώρισης

Είναι πράγματι ασύλληπτο να είναι αρνητής της Γενοκτονίας ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας με υπεκφυγές και τεχνάσματα, με δήθεν επιστημονικά κριτήρια από ιστορικούς(;) και άλλους “σχετικούς” επιστήμονες, να προσπαθεί να προβάλλει την άρνηση ως διαφορετική άποψη και μάλιστα ως επιστημονική θέση(!). Είναι λοιπόν ανώφελο να προσπαθούμε να αποδείξουμε εδώ τη Γενοκτονία, στον τόπο αυτό που παρότι ζούμε τον νοσταλγούμε, όπως γράφει ο ξεριζωμένος Μικρασιάτης Γιώργος Σεφέρης. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο αίτημα της αναγνώρισης, από την Αρμενία και τη Σουηδία, μέχρι τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.
Θα συνεχίσουμε με τους συναγωνιστές στο εξωτερικό, έχοντας πάντα δίπλα μας τις ψυχές των προγόνων μας. Μας αρκούν!

Ο "πατριώτης" Πάνος Καμμένος τι λέει για όλα αυτά;

Η προσωπικά μας άποψη είναι πως ο κ. Φίλης αποτελεί την "αιχμή του δόρατος" της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, κατά της Ελληνικής Παιδείας. Παρεπιμπτόντως, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου, προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος στο παρελθόν και απευθυνόμενος στο πανελλήνιο, πολλάκις έχει καταθέσει τις "κόκκινες γραμμές" του για να προσελκύσει ψήφους ή... πολιτική συμπάθεια.

Άραγε, ούτε αυτές οι δηλώσεις -εξέχοντος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού της κυβέρνησης στην οποία και ο κ. Πάνος Καμμένος με στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. μετέχει- θα "συγκινήσουν" τον κ. Πάνο Καμμένο, αγόμενο και φερόμενο ως υπερ-πατριώτη και εγγυητή των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας; Ή μήπως η καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας αξίζει περισσότερο και από την οφειλόμενη άμυνα για την ελληνική ιστορία;

Και αν δεν υπάρξει ούτε τώρα κάποια ουσιαστική και "οριζόντια" αντίδραση από τον κ. Καμμένο, άραγε, πότε θα υπάρξει; Τί πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα, για να αποδείξει ο κ. Καμμένος τον (πολυδιαφημισμένο από τον ίδιο και τους "αυλικούς" του) "πατριωτισμό" του; Μήπως πρέπει να απωλέσει η Ελλάδα μέρος της εθνικής της κυριαρχίας - επικράτειας από την Τουρκία (ή ό,ποιον άλλο ενδιαφερόμενο) προκειμένου να λειτουργήσουν τα ό,ποια "εθνικά αντανακλαστικά" του;

Κλείνοντας, θελουμε να ρωτήσουμε ευθέως όλο το κυβερνητικό συνονθύλευμα με προεξάρχοντες τους κ.κ. Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και, Νίκο Φίλη: Στους πόσους νεκρούς αναγνωρίζετε μία γενοκτονία; Όχι τίποτε άλλο, αλλά και με την δική σας ευθύνη και δικές σας εντολές, διεξάγεται μία ακόμη γενοκτονία, στην σημερινή Ελλάδα...

ΥΓ: Και για να το ξεκαθαρίζουμε: Ο κ. Φίλης και οι υπόλοιποι σαν αυτόν, δεν είναι αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων. Υμνητής του Κεμαλισμού είναι, για όσους δεν το κατάλαβαν. Δεν προσφέρει γη και ύδωρ, αλλά αίμα και ιστορία. Ελληνικό αίμα και ελληνική ιστορία. Δηλαδή αυτά στα οποία δεν πίστεψε ποτέ...
Όσο για τον κ. Καμμένο, αν (τονίζουμε το αν) ήταν γνήσιος πατριώτης, έπρεπε εδώ και ώρες να έχει καταθέσει απαίτηση για απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση. Κι επειδή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αρέσκεται στα διλήμματα, να έθετε το δίλημμα, "ή ο Φίλης στην κυβέρνηση ή εγώ"... Αλλά, είπαμε, αν ο Πάνος Καμμένος ήταν γνήσιος πατριώτης και όχι "πατριώτης της καρέκλας"...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου