Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Οκτ 2015

Γράφει ο Neil Clark
Μετάφραση - Απόδοση "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Είναι πολλά που ακούω να συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, αλλά κάποια από αυτά πραγματικά δεν τα κατανοώ. Η Δύση, για παράδειγμα, πολεμάει υποτίθεται το ISIS, αλλά μοιάζει πιο πρόθυμη να ανατρέψει μια κυβέρνηση που αντιμάχεται το ISIS.

Παράλληλα, το “προσφυγικό”, που είναι απόρροια επεμβάσεων των Δυτικών, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για μια σειρά νέων πολέμων που οι ίδιοι θα προκαλέσουν.

Πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι μεγάλων ΜΜΕ τονίζουν καθημερινά την ανθρωπιστική πλευρά του όλου δράματος. επιμένοντας ότι “κάτι πρέπει να γίνει”, αλλά παράλληλα κάνουν ότι δήθεν δεν πρόσεξαν την ανθρωπιστική καταστροφή που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην Υεμένη.

Έχουν ξεσπάσει για άλλη μια φορά βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία, και όμως η αντίδραση των Αμερικανών είναι πολύ διαφορετική από εκείνη πριν από ενάμιση χρόνο, όταν βλέπαμε στις οθόνες μας πλάνα από βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην ίδια χώρα.

Τι στο καλό συμβαίνει;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Εκείνο που με τρελαίνει όσο τίποτε άλλο είναι η κρίση που πλήττει τελευταία την Ευρώπη λόγω του “προσφυγικού”. Η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων προέρχεται από χώρες όπως η Συρία, η Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, χώρες που στοχοποιήθηκαν από τη Δύση με σκοπό την άρον άρον “αλλαγή καθεστώτος” τους, για την επίτευξη της οποίας βομβαρδίστηκαν ή δέχθηκαν εισβολή από νατοϊκές δυνάμεις και τους περιφερειακούς τους συμμάχους.

Ακούμε από την πολιτική ελίτ της Δύσης και ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης ότι, για να μπει φραγμός στην εισροή προσφύγων στην Ευρώπη, πρέπει να βομβαρδίσουν κι άλλο τις χώρες τους.

Μα αν οι βομβαρδισμοί είναι η λύση στο πρόβλημα των προσφύγων, πώς γίνεται να εγκαταλείπουν χιλιάδες άνθρωποι χώρες όπως η Λιβύη και το Αφγανιστάν, που η Δύση δεν βομβαρδίζει πια;

Και πώς είναι δυνατόν με βομβαρδισμούς και εισβολές να επιλυθεί ένα πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται παλιότεροι βομβαρδισμοί και εισβολές;

Τα 'χω ειλικρινά χαμένα...

Στο θέμα της Συρίας, δεν καταλαβαίνω την εμμονή της Δύσης να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ και το κυβερνητικό του επιτελείο. Η μη θεοκρατική κυβέρνηση της Συρίας ούτε απείλησε ποτέ, ούτε απειλεί την Δύση. Οι ορκισμένοι εχθροί της είναι ομάδες όπως η Αλ-Κάιντα και τα παρακλάδια της, ομάδες εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι κηρύξαμε τον πόλεμο εδώ και χρόνια. Αφού οι ομάδες αυτές είναι τόσο επικίνδυνες, γιατί πασχίζουμε να ανατρέψουμε μια κυβέρνηση που τις πολεμά εδώ και μερικά χρόνια; Γιατί βγαίνει ο υπ. Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν και δηλώνει ότι η άρνηση του βρετανικού κοινοβουλίου να στηρίξει τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας το 2013 ήταν “ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που διέπραξε ποτέ το κοινοβούλιο”, τη στιγμή που μια υπερψήφιση της πρότασης θα είχε μετατρέψει την RAF σε σύμμαχο του ISIS, μιας τρομοκρατικής ομάδας που ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο 30 Βρετανών ταξιδιωτών σε μια παραλία της Τυνησίας στις αρχές του καλοκαιριού; Αν οι ηγέτες μας ήθελαν πραγματικά να εξολοθρεύσουν το ISIS, θα συνεργάζονταν με ηγεσίες χωρών της περιοχής, οι οποίες έχουν συμφέρον να το πράξουν, όπως η συριακή κυβέρνηση, αντί να προσπαθούν να τις ανατρέψουν, γεγονός που διευκολύνει το “έργο” του ISIS.

Τι και γιατί συμβαίνει λοιπόν;

Για τη Διατλαντική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) τι ακούτε;

Κάποιοι την αποκαλούν “σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου” μεταξύ των “ελεύθερων, ανοιχτών δημοκρατιών της Ευρώπης” και του “προπύργιου της δημοκρατίας”, δηλαδή των ΗΠΑ. Άλλοι την χαρακτηρίζουν ως ένα “διαρκές μπρα-ντε-φέρ μεταξύ λαών και αγορών”. Ωστόσο, η συμφωνία αυτή καθ’ εαυτή περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστικότητας, αφού επιτρέπεται να την διαβάσουν μόνο πολιτικοί και φυλάσσεται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αναγνωστήριο στις Βρυξέλλες.

Αφού είναι λοιπόν τόσο σημαντικό αυτό το σύμφωνο, όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του, γιατί δεν μας επιτρέπεται να δούμε τους όρους και τις διατάξεις του; Γιατί, μέσα σε μια “δημοκρατική” Ευρώπη, όπου όλοι οι ηγέτες δηλώνουν ότι στηρίζουν την συμμετοχή των λαών στις πολιτικές διαδικασίες, μας κρατάνε σε άγνοια για ένα σύμφωνο, το οποίο προφανώς θα έχει τεράστιες συνέπειες στην καθημερινή μας ζωή;

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται. Ας με διαφωτίσει όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Ένα άλλο θέμα που με γεμίζει απορίες είναι οι εξελίξεις στην Υεμένη και πώς γίνεται να δείχνουν τόση αδιαφορία για τη χώρα αυτή κάτι Δυτικοί που κάνουν συχνές “ανθρωπιστικές παρεμβάσεις” για όλους και για όλα.

Μια συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει ανελέητα την Υεμένη από τον περασμένο Μάρτιο. Και όμως, παρά το “καμπανάκι” από την Διεθνή Αμνηστία ότι η επιδρομή βομβαρδισμών έχει δημιουργήσει ένα “αιματηρό κατάλογο από θανάτους αμάχων και ολέθριο αφανισμό υποδομών, με όλα τα στοιχεία να αποδεικνύουν ότι διαπράττονται εγκλήματα πολέμου σήμερα στην Υεμένη”, η γνωστή “ταξιαρχία” των Δυτικών που παρελαύνει κάθε τόσο με λάβαρο το σύνθημα “κάτι πρέπει να γίνει άμεσα”, όλως περιέργως, έχει πιει το αμίλητο νερό.Ο Στήβεν Ο’Μπράιαν, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, παραδέχθηκε: “Ο άμαχος πληθυσμός πληρώνει το βαρύτερο τίμημα αυτής της σύρραξης. Τέσσερις στους πέντε πολίτες της Υεμένης χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας αυτή τη στιγμή και σχεδόν 1,5 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους”.

Στην Λιβύη το 2011 επιβλήθηκε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ως μέτρο πρόληψης πιθανών σφαγών. Αντίθετα, στην Υεμένη, έχουμε έναν τεράστιο αριθμό θυμάτων από αεροπορικές επιδρομές, κι όμως στα ΜΜΕ δεν ακούστηκε ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ηγέτη της Δύσης και “προοδευτικό ακτιβιστή” έστω μια έκκληση για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Γιατί υπήρχε “καθήκον να προστατευθούν” οι άμαχοι στην Λιβύη το 2011, αλλά δεν υπάρχει ανάλογο “καθήκον να προστατευθούν” οι άμαχοι που σκοτώνονται στην Υεμένη το 2015;

Είπατε τίποτα; Αν κάτι παραπάνω ξέρετε, πέστε μου για να καταλάβω κι εγώ τι συμβαίνει.

Ας πάμε τώρα στην Ουκρανία και στη στάση των ΗΠΑ στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στις οποίες μάλιστα παρατηρείται έξαρση βίας από τους γνωστούς ένοπλους εθνικιστές.

Στις αρχές του 2014 ξέσπασαν βίαια συλλαλητήρια εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, συλλαλητήρια στα οποία οι ένοπλοι ναζιστές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους είπαν στην ουκρανική κυβέρνηση ότι απαγορεύεται να ασκήσει βία εναντίον των διαδηλωτών, ακόμη και όταν κάποιοι εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτήρια και τα έσπασαν κυριολεκτικά, ρίχνοντας συγχρόνως βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση βίας εναντίον πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας και απαιτούμε οι δυνάμεις αυτές να αποσυρθούν αμέσως”, προειδοποίησε ο Αμερικανός υπ. Εξωτερικών Κέρι.

Την περασμένη εβδομάδα όμως, όταν ξέσπασαν αντικυβερνητικά συλλαλητήρια, στα οποία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο οι εθνικιστές στο Κίεβο και είχαμε πάλι βίαια επεισόδια, η γραμμή των ΗΠΑ άλλαξε ριζικά. “Τα σώματα ασφαλείας”, ακούσαμε να λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, “καλό θα ήταν να δείξουν αυτοσυγκράτηση, αλλά και οι διαδηλωτές οφείλουν να συμπεριφέρονται ειρηνικά”. Για ποιο λόγο ασκήθηκε κριτική εναντίον της ακραίας και βίαιης συμπεριφοράς των εθνικιστών τον Αύγουστο του 2015, αλλά δεν επικρίθηκε η εξίσου βίαιη συμπεριφορά τους το 2014; Επίσης, γιατί προειδοποίησαν έντονα την ουκρανική κυβέρνηση το 2014, αλλά όχι σήμερα;

Έχω άδικο που όλα αυτά τα θεωρώ παράλογα;

Την παράταση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και των συμμάχων της τι ακριβώς την λέτε; Για μένα ισοδυναμεί με πόλεμο, αλλά ο ΟΑΣΕ δηλώνει ότι τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης (ΕΑΠ) του ΟΑΣΕ δημοσίευσε έκθεση στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία “παρατηρήθηκαν ελάχιστες παραβιάσεις της εκεχειρίας στην περιοχή του Ντόνετσκ και καμία απολύτως στο Λούγκανσκ”.

Παρ’ όλα αυτά, τσιμουδιά από ΗΠΑ και Βρετανία για πιθανή άρση των κυρώσεων. Αντίθετα μάλιστα, έχουν ανακοινώσει παράταση των κυρώσεων. Οι οικονομικές επιπτώσεις για τα μέλη της ΕΕ από την επιβολή των κυρώσεων υπολογίζεται σε 100 δις. δολάρια και οι απώλειες στον τομέα της απασχόλησης αριθμούν 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Αφού τα πράγματα έχουν ηρεμήσει στο Ντόνμπας και η ζημιά που προκαλούν οι κυρώσεις στην Ευρώπη είναι τεράστιες, δεν θα ήταν λογικό να πέσουν οι τόνοι και να αρθούν αυτές οι κυρώσεις;

Ή μήπως κάτι άλλο παίζει στο θέμα αυτό, που είναι παντελώς άσχετο με τα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία, και μας το κρύβουν; Τα έχω χαμένα και δεν τολμώ να κάνω άλλες σκέψεις, ειδικά γι’ αυτό το ζήτημα.

Είδα και κάποιες φωτογραφίες νεκρών παιδιών και απόρησα γιατί κάποιες από αυτές συγκινούν την ελίτ της Δύσης πιο πολύ από άλλες. Η φωτογραφία του τραγικού μικρούλη Αϊλάν Κουρντί που ξεβράστηκε στις δυτικές ακτές της Τουρκίας χρησιμοποιείται μεθοδικά για να ανεβούν οι συγκινησιακοί τόνοι και να καλλιεργηθεί το έδαφος που θα στηρίξει τους σχεδιαζόμενους βομβαρδισμούς στη Συρία.

Αλλά δεν προκάλεσαν παρόμοιες αντιδράσεις οι φωτογραφίες νεκρών παιδιών από την Παλαιστίνη, παιδιών σκοτωμένων από την περσινή ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα. Αυτή την εβδομάδα επίκειται επίσκεψη του Νετανιάχου στη Βρετανία και θα τον υποδεχθούν θερμά. Ανάμεσα στους 539 θανάτους άμαχων Παλαιστινίων στην Γάζα ήταν και 4 παιδιών, ηλικίας μεταξύ 9 και 11, που έπαιζαν αμέριμνα σε μια παραλία. Γιατί ο χαμός αυτών των παιδιών δεν οδήγησε σε πολιτικομιντιακή εκστρατεία για “δράσεις”, όπως έγινε με τον θάνατο του Αϊλάν Κουρντί;

Πάνω από 100.000 υπογραφές μπήκαν κάτω από ένα κείμενο που άλλαξε πάρα πολλά χέρια και απαιτούσε την σύλληψη του Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου μόλις εκείνος φτάσει στη Βρετανία. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού υπογραφών, το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο. Κι όμως το μόνο που ακούσαμε ήταν το ειρωνικό σχόλιο ενός υπουργού, που χαρακτήρισε το αίτημα “εντελώς παράλογο”. Eίναι “εντελώς παράλογο” λοιπόν να νοιάζεται κανείς για τα παιδιά της Παλαιστίνης το ίδιο με τα παιδιά της Συρίας;

Βλέπετε εσείς έστω και ένα γραμμάριο λογικής σε όλα αυτά; Αν ναι, εξηγήστε μου!

*Το άρθρο αναρτήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του Βρετανού δημοσιογράφου Neil Clark  και στη στήλη Op-Edge του Russia Today.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τι συμφωνήθηκε στο «πολεμικό συμβούλιο» της κυβέρνησης

Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε σε εκδήλωση στο Λονδίνο το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μίλησε για όπλα που είχε η κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, τα οποία όμως ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν, όπως υποστήριξε.

Ανέφερε ότι ένα σημαντικό όπλο ήταν η δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατείχε η ΕΚΤ, το οποίο υπαγόταν στο ελληνικό δίκαιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε συμφωνηθεί εντός του «πολεμικού συμβουλίου» της κυβέρνησης ότι η κίνηση αυτή θα γινόταν αμέσως μόλις ο «πόλεμος φθοράς» που διεξαγόταν από τους πιστωτές οδηγούσε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών. «Ωστόσο, όταν ήρθε εκείνη η στιγμή ο πιο στενός πυρήνας του υπουργικού συμβουλίου είπε όχι», υποστήριξε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

Όσο για την επιδίωξη της κυβέρνησης όσο εκείνος κατείχε το κορυφαίο οικονομικό πόστο σε αυτή, είπε ότι ήταν «να αντισταθούμε εντός της ευρωζώνης έως ότου το κόστος για την άλλη πλευρά να γινόταν μεγαλύτερο από το όφελος που είχε από τον δημοσιονομικό εικονικό πνιγμό μας».

Επέκρινε δριμύτατα τη συμφωνία που πρόσφεραν οι εταίροι στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι όροι της είχαν σκοπό να «ταπεινώσουν» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε τη στάση των Ευρωπαίων επ’ αυτού ως «βάρβαρη πολιτική στο στιλ του 19ου αιώνα».

Ο κ. Βαρουφάκης συμμετείχε σε εκδήλωση της εφημερίδας Guardian, σε μια κατάμεστη από περίπου 2000 ακροατές αίθουσα του κεντρικού Λονδίνου, απαντώντας επί σκηνής σε ερωτήσεις του οικονομικού συντάκτη του βρετανικού Channel 4 Πολ Μέισον, ο οποίος έχει παρακολουθήσει από πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια την ελληνική κρίση και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης μεταξύ των κ.κ. Βαρουφάκη και Μέισον αφιερώθηκε σε αυτό που ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αποκάλεσε «δημοκρατικό έλλειμμα στην ευρωζώνη». Επέκρινε μεταξύ άλλων τη δομή των συνεδριάσεων του Eurogroup (όπου οι Υπουργοί Οικονομικών «ακούνε τις θέσεις των εκπροσώπων της τρόικα, έχουν περιορισμένο χρόνο να καταθέσουν τις απόψεις τους και τελικά διαβουλεύονται μόνο επί του κοινού ανακοινωθέντος»), ζήτησε την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων αυτών και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΕΚΤ, καθώς και την αναβάθμιση θεσμών όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με έμφαση στην προώθηση πράσινων τεχνολογιών.

Είπε επίσης ότι ενώ συμφωνεί πως τελικά η ευρωζώνη πρέπει να εξελιχθεί σε μια δημοκρατική ομοσπονδία, το σχέδιο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την απόφαση έγκρισης ή απόρριψης εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπουργό Οικονομικών της νομισματικής ένωσης αποσκοπεί στην ουσία στον έλεγχο του προϋπολογισμού της γαλλικής κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη Βρετανία, είπε ότι το μήνυμα που κομίζει είναι ότι όσοι επικρίνουν την Ευρώπη πρέπει «να μείνουν σε αυτή, να παλέψουν για αυτή και να την εκδημοκρατίσουν».

Εκτίμησε ότι η σχέση Λονδίνου-Βρυξελλών είναι πολύ πιο σημαντική για τη Βρετανία από όσο εκτιμούν οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα, σχολιάζοντας ότι ο μέσος θαμώνας της παμπ που τάσσεται ενδεχομένως υπέρ του Brexit θα απογοητευόταν πολύ βλέποντας τις επιπτώσεις μιας βρετανικής εξόδου από την ΕΕ.

Πηγή ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Γκαβός, Βρετανία, Λονδίνο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Πολύ σύντομα προβλέπεται έφοδος του εισαγγελέα και του ΣΔΟΕ μετά το σκάνδαλο της απελθούσας συνδικαλιστικής διοίκησης
 • Η νέα ηγεσία γιατί δεν έστειλε τον φάκελο στη Δικαιοσύνη; Τι περιμένει;
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην πλειοψηφία των συνέδρων της ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΥΠ (ΟΜΕ-Ε.Υ.Π.) που θα κάνει το ετήσιο συνέδριό της την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου (ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, βοήθειά τους) στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στην Αγ. Παρασκευή.

Και ο προβληματισμός είναι έντονος ιδιαίτερα μεταξύ των νέων συνδικαλιστών υπαλλήλων που δεν διακατέχονται από το πνεύμα των παλαιότερων πασόκων νυν συριζαίων συνδικαλιστών του "φαγοποτιού"...
Διερωτώνται γιατί το προεδρείο της ομοσπονδίας δεν προχώρησε την έρευνα για το φαγοπότι που έγινε από την προηγούμενη διοίκησή της επί Θ. Σπατιώτη και Κ. Ντηλιά την τριετία 2011-2014...
Διοίκηση που ξεκίνησε ως ακραία πασοκική για να καταλήξει ως ακραία συριζαϊκή...

Υπάρχουν στοιχεία ότι έγινε τρελό γλέντι με περίεργες αμοιβές δικηγόρων και συμβούλων για ποινικές υποθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με συδικαλιστκές υποθέσεις, όπως την υπόθεση "Πυθία", δείπνα σε σπίτια, αγορές υποκαμίσων και γραβατών, κλήσεις τροχαίας, κουπόνια ενίσχυσης κομμάτων κλπ ωραία για τα οποία θα αναφερθούμαι στο εγγύς μέλλον...
Το κυρίαρχο όμως είναι ότι στο προηγούμενο συνέδριο δεν κατατέθηκε προυπολογισμός προς έγκριση από το κυρίαρχο όργανο και άρα και το νυν διοικητικό συμβούλιο μπορεί να έχει και αυτό πρόβλημα...

Κάποιοι δε προβλέπουν ότι και αυτή η ομοσπονδία θα έχει την τύχη της αντίστοιχης των Αστυνομικών όπου ΣΔΟΕ και εισαγγελία έκαναν έφοδο και ελέγχουν τα πάντα σε βάθος πενταετίας...
Ο μη έλεγχος από τη σημερινή διοίκηση της ομοσπονδίας λένε κάποιοι ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το προεδρείο δεχεται πιέσεις από τη διοίκηση της υπηρεσίας (όχι τον διοικητή της) και συγκεκιμένα διευθυντικά στελέχη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ να μη προχωρήσει σε εις βάθος έλεγχο και προσπαθεί να κρατήσει ισσοροπίες...

Ίδωμεν... Είπαμε ο Αγιος Δημήτριος βοήθειά τους!!!

Πηγή GreekΑmericanΝewsΑgency


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα κουρδικές οργανώσεις ότι προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη βόρεια Συρία και δήλωσε πως η Αγκυρα δεν θα το επιτρέψει.

Σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν κατήγγειλε την ενσωμάτωση της συριακής πόλης Τελ Αμπιάντ, την περασμένη εβδομάδα, στην αυτόνομη πολιτική δομή που δημιουργήθηκε από τους Κούρδους. “Αυτό που θέλουν είναι να καταλάβουν πλήρως τη βόρεια Συρία”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η βόρεια Συρία θύμα των μηχανορραφιών τους. Επειδή αυτό αποτελεί απειλή για εμάς και δεν είναι δυνατό για εμάς ως Τουρκία να πούμε ‘ναι’ σ’ αυτη την απειλή”. Την Τουρκία ανησυχούν τα εδαφικά κέρδη των Κούρδων στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, καθώς φοβάται ότι θα υποκινήσουν τις αυτονομιστικές διαθέσεις της δικής της τουρκικής μειονότητας. Το Τελ Αμπιάντ, στα σύνορα με την Τουρκία, είχαν καταλαβει τον Ιούνιο από το Ισλαμικό Κράτος οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με την υποστήριξη των υπό τις ΗΠΑ αεροπορικών επιδρομών.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα τοπικό συμβούλιο κήρυξε την πόλη μέρος του συστήματος της αυτόνομης διακυβέρνησης που εγκαθιδρύθηκε από τους Κούρδους. Οι Κούρδοι της Συρίας έχουν εγκαθιδρύσει τρεις αυτόνομες ζώνες ή “καντόνια” κατά μήκος της βόρειας Συρίας αφότου ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος το 2011. Αρνούνται ότι στόχος τους είναι να εγκθιδρύσουν το δικό τους κράτος. Η κγκυρα κατηγορεί τον πολιτικό βραχίονα των Κούρδων της Συρίας, το PYD, για βαθειές σχέσεις με το αυτονομιστικό PKK, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν που μάχεται για την αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εξοργισθεί με τον ρόλο που ανέλαβαν οι Κούρδοι, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία. Ο Ερντογάν καταφέρθηκε επίσης εναντίον των χωρών που προσφέρουν βοήθεια στο PYD, αν και δεν τις κατονόμασε. “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.400 μέλη του PKK στο PYD. Δεν υπάρχει λόγος να το αγνοούμε αυτό, αυτό είναι ένα γεγονός”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Όμως όλες αυτές οι χώρες που μοιάζουν φιλικές προς εμάς, προσπαθούν να κάνουν αυτό το γεγονός να φανεί αντίστροφα. ξποια βοήθεια σε όπλα λαμβάνει το PYD, έρχεται απ’ αυτές τις χώρες. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτά τα όπλα”.

Πηγή REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, TURKEY


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • “Εφαρμόζεται σήμερα μια άναρχη, ανεξέλεγκτη διαδικασία, ο ορισμός της οποίας, κατά την άποψή μου, ισοδυναμεί με εισβολή"
 • “Αν κάποιος θέλει να ζήσει μαζί μας, θα πρέπει πρώτα να αποκαλύψει ποιος πραγματικά είναι και ποιες είναι οι προθέσεις του”
 • “Για όσα εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή, για όσα πράττουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν υπάρχει καμία εντολή των ευρωπαϊκών λαών”
Πηγή Sputnik News
Μετάφραση - Απόδοση "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Intereconomia TV την Παρασκευή, 23/10, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική της λεγόμενης “πολυπολιτισμικότητας” θέτει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές αξίες, δημιουργώντας “παράλληλες κοινωνίες” οι οποίες απειλούν τις αξίες της ελευθερίας του λόγου, της θρησκείας, του εθνικού φρονήματος, των ίσων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ήδη γνωστός για τις ευθείες και συχνά αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του στο ζήτημα του μεταναστευτικού, διευκρίνισε ότι:

“Eάν ο όγκος των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη διατηρηθεί ή αυξηθεί, και αναπτύξουν ή διατηρήσουν δικές τους ξεχωριστές κοινότητες που βασίζονται σε διαφορετικές αξίες, τότε η συνύπαρξη θα σημαίνει τον εξαναγκασμό των Ευρωπαίων να αποδεχθούν αυτές τις αξίες”.

Περίληψη της συνέντευξης του πρωθυπουργού έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Υπογραμμίζοντας την άποψη ότι η αύξηση αυτών των "παράλληλων κοινωνιών" είναι πιθανόν να απειλήσει πολλούς από τις "πυλώνες του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής", όπως είναι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που οι Ευρωπαίοι θεωρούν ως δεδομένa, o κ. Ορμπάν τόνισε ότι...

"Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη είναι η απαγόρευση της εισόδου λαθρομεταναστών σε ευρωπαϊκά εδάφη, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας “παράλληλων κοινωνιών”.


Ο Βίκτορ Ορμπάν έχει τοποθετηθεί και στο παρελθόν ως προς το ζήτημα των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού και τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης. Στην χθεσινή του συνέντευξη επανέλαβε ότι τόσο η μελλοντική ευημερία της ευρωπαϊκής ηπείρου όσο και η διατήρηση του κύρους της θα εξαρτηθούν από το εάν ή όχι τα έθνη της Ευρώπης θα πάρουν στα σοβαρά τις οικογενειακές και θρησκευτικές αξίες τους, το εθνικό τους φρόνημα και τον σεβασμό στις παραδόσεις τους. Επιπλέον, ο Ούγγρος ηγέτης υπενθύμισε ένα κατά τη γνώμη του σοβαρό, και με κρίσιμης σημασίας επιπτώσεις, σφάλμα:

"Πουθενά, σε καμία από τις θεμελιώδεις συνθήκες και συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει ούτε για δείγμα μια αναφορά - επιβεβαίωση των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης".

Σχολιάζοντας την “προσφυγική κρίση” που ήδη μαστίζει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουγγαρία, η οποία έκλεισε πρόσφατα τα σύνορά της με τις γειτονικές της χώρες, ο κ. Ορμπάν πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη να υποχρεώνονται να κάνουν διασαφήνιση των προθέσεών τους:

“Αν κάποιος θέλει να ζήσει μαζί μας, θα πρέπει πρώτα να αποκαλύψει ποιος πραγματικά είναι και ποιες είναι οι προθέσεις του. Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να διευκρινιστούν”.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτή τη στιγμή:

"Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, ποια είναι τα σχέδιά τους, με ποιο τρόπο προτίθενται να διατηρήσουν τα ιδανικά τους, και δεν ξέρουμε καν εάν θα δεσμεύονταν να σέβονται τον πολιτισμό και τους νόμους μας. Υπό τις παρούσες συνθήκες, εφαρμόζεται μια άναρχη, ανεξέλεγκτη διαδικασία, ο ορισμός της οποίας, κατά την άποψή μου, ισοδυναμεί με εισβολή".

Ο κ. Ορμπάν τόνισε επίσης την ανάγκη να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ των πραγματικών προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών.


Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι εκτός από το πρόβλημα των “παράλληλων κοινωνιών”, η προσφυγική κρίση έφερε και άλλα προβλήματα τα οποία μοιάζουν να είναι αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού σχεδιασμού για την “ολοκλήρωση”, και συγκεκριμένα το γεγονός ότι οι λαοί δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε δημοψηφίσματα, στα οποία θα έπαιρναν θέση σε όλα αυτά που συμβαίνουν και επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον τους:

"Για όσα εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή, για όσα πράττουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν υπάρχει καμία εντολή των ευρωπαϊκών λαών. Κανείς λαός ποτέ δεν ψήφισε, ώστε να επιτραπεί η είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Τέλος, ο κ. Ορμπάν επεσήμανε ότι:

“Η λεγόμενη “προσφυγική κρίση” έχει οδηγήσει σε μια κρίση της ζώνης Σένγκεν, γεγονός που υποδηλώνει ότι, προκειμένου να είναι σε θέση οι Ευρωπαίοι να μετακινούνται ελεύθερα στην ήπειρο, η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να επιτρέπουν σε παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

O Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έκανε έκκληση προς τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να αλλάξουν το συντομότερο άποψη και στάση όσον αφορά το μεταναστευτικό και την νομοθεσία η οποία το διέπει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή: Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του.
Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο του τον εαυτό, αυτοενοχοποιείται και υποτάσσεται – κατάσταση που εμπεριέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης η οποία έχει, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Χωρίς τη δράση βέβαια, δεν υπάρχει αντίδραση, οπότε επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή των αμνών – η οποία «προσλαμβάνεται» από την εξουσία ως συμφωνία με τα μέτρα εξαθλίωσης που επιβάλλει. Τίποτα όμως δεν διαρκεί αιώνια».
Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Κατ’ αρχήν, θεωρούμε απαράδεκτα δημαγωγικές τις αναφορές ορισμένων διατεταγμένων ΜΜΕ τα οποία, στηρίζοντας τη σημερινή κυβέρνηση, επιτίθενται συνεχώς εναντίον των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους για τη σημερινή κατάσταση της χώρας – με το δήθεν αφοπλιστικό επιχείρημα, σύμφωνα με το οποίο δεν έκαναν τίποτα τα σαράντα χρόνια που κυβερνούσαν, έχοντας αυτά χρεοκοπήσει την Ελλάδα.

Έτσι αποπροσανατολίζουν δυστυχώς τους Έλληνες, ενισχύοντας τους «δανειστές» της χώρας. Η αιτία είναι το ότι, τα κόμματα είναι μεν υπεύθυνα για την οικονομική μας κατάσταση έως το 2008, όπου ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, βρίσκοντας την Ελλάδα με δημόσιο χρέος 263,3 δις € (112,9% του ΑΕΠ) και 233,2 δις € ΑΕΠ, αλλά όχι για τη μετέπειτα χρονική περίοδο – αφού η Ελλάδα οδηγήθηκε σκόπιμα, με παραποιημένα στοιχεία στη χρεοκοπία, έχοντας αργότερα παραδώσει τα κλειδιά της στην Τρόικα. Έκτοτε είναι αποκλειστικά και μόνο η Τρόικα υπεύθυνη για τα τεράστια λάθη (;) που έκανε – κάτι που έχει άλλωστε παραδεχθεί ακόμη και το ΔΝΤ (ανάλυση).

Περαιτέρω, υποθέτουμε πως θα έχουν κατανοήσει πια οι Έλληνες ότι, δεν χρεοκοπούν ποτέ τα κράτη, αλλά οι Πολίτες τους – αφού αυτοί καλούνται τελικά να πληρώσουν. Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε πως το δημόσιο χρέος πρέπει να υπολογίζεται αφενός μεν ως ποσοστό επί των εισοδημάτων των Ελλήνων, αφετέρου επί της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων – όπου, με δεδομένη τη μείωση και των δύο κατά τουλάχιστον 50%, το χρέος είναι διπλάσιο.

Με απλά λόγια, τα 320 δις € του χρέους (στα οποία πρέπει να προστεθούν τα 25 δις € από τη νέα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς επίσης τα μελλοντικά ελλείμματα), είναι σε όρους εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων περί τα 640 δις € – όπως ακριβώς θα συνέβαινε εάν είχε υιοθετηθεί η δραχμή και υποτιμούταν κατά 50% (η εσωτερική υποτίμηση είναι κάτι ανάλογο με την πληθωριστική).

Εάν σε αυτά προστεθούν δε τα 200 δις €, με τα οποία επιβαρύνθηκε το ιδιωτικό χρέος μετά το 2009 (ληξιπρόθεσμα απέναντι στις τράπεζες, στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία), τότε θα κατανοήσουμε πως το συνολικό χρέος έχει κυριολεκτικά εκτοξευθεί στα ύψη – οπότε είναι ανόητο να αναφέρεται πια κανείς στην επιμήκυνση του, ως μία ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα, όπως ήταν πράγματι τα προηγούμενα χρόνια.

Συνεχίζοντας, το «τρις εξαμαρτείν» ή, καλύτερα, το να επαναλαμβάνουμε το ίδιο πείραμα για τρίτη φορά (μειώσεις εισοδημάτων, αυξήσεις φόρων, καθόλου δομικές μεταρρυθμίσεις, προστασία του πελατειακού κράτους), περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα, θεωρείται κατά τον Αϊνστάιν ως ο ορισμός της ηλιθιότητας – ενώ η επιμονή της κυβέρνησης να μεταθέσει την πληρωμή των δικών μας χρεών στα παιδιά μας, με αποτέλεσμα να ανατρέφουμε σήμερα σκλάβους χρέους ή μελλοντικούς μετανάστες, είναι απαράδεκτη.

Κατά την άποψη μας, εάν πρέπει κάποιοι να υποστούν τα δεινά της χρεοκοπίας, αυτοί είμαστε εμείς και όχι τα παιδιά μας – ενώ η αναβολή της στάσης πληρωμών, χωρίς την οποία είναι σχεδόν αδύνατη η διαπραγμάτευση της διαγραφής μέρους του χρέους με τους πιστωτές, επιδεινώνει διαρκώς τις συνθήκες.

Πόσο μάλλον όταν η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πια νομοτελειακή, εκτός εάν μεσολαβήσει κάποιο θαύμα – όπως, για παράδειγμα, η επιστροφή της οικονομίας μας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέσω σημαντικών επενδύσεων από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με την κατάργηση της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων.

Περαιτέρω, τόσο το ασφαλιστικό, όσο και το τραπεζικό σύστημα, υπόκεινται έμμεσα στους κανόνες της χρηματοπιστωτικής πυραμίδας. Ειδικότερα, οι συντάξεις δεν πληρώνονται από τις κρατήσεις των παλαιών εργαζομένων αλλά, κυρίως, από αυτές των σημερινών – οπότε, όταν αυξάνεται γεωμετρικά η ανεργία, το σύστημα καταρρέει.

Όσον αφορά δε τις τράπεζες, όταν οι επιστροφές των δανείων είναι υψηλότερες από τα νέα δάνεια, τότε καίγονται χρήματα και μειώνεται η ποσότητα τους στην οικονομία (ανάλυση), έως ότου τελικά το σύστημα καταρρέει – πόσο μάλλον όταν αυξάνονται οι επισφάλειες (κόκκινα δάνεια), ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι εγγυήσεις τους (ακίνητα, εισοδήματα των οφειλετών τους κοκ.).

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα, χαρακτηρίζεται ουσιαστικά ως μία «κυλιόμενη πτώχευση», ως μία άκρως επικίνδυνη, παράνομη καθυστέρηση της χρεοκοπίας – παράνομη επειδή επιδεινώνονται συνεχώς οι συνθήκες της οικονομίας της, με κίνδυνο να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος (ερμηνεία). Στις επιχειρήσεις κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ τιμωρείται ποινικά πάρα πολύ αυστηρά ο υπεύθυνος διαχειριστής τους – ο οποίος, στην περίπτωση των κρατών, είναι η εκάστοτε κυβέρνηση.

Εάν συνεχίσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, θεωρούμε πως θα προκληθούν μεγάλες εκρήξεις βίας – το αργότερο τη στιγμή που οι Πολίτες θα αντιληφθούν την οικονομική βία που ασκείται στους ίδιους, όταν καταδικάζονται στην ανεργία, στην εξαθλίωση, σε υπερβολικούς φόρους, καθώς επίσης σε απάνθρωπες μειώσεις των εισοδημάτων τους, χωρίς καμία απολύτως προοπτική για το μέλλον τους, ιδίως δε για το μέλλον των παιδιών τους.

Ολοκληρώνοντας, μπορεί βέβαια να κάνουμε λάθος, αλλά το καπάκι μίας κατσαρόλας που βράζει χωρίς σταματημό, δεν μπορεί να διατηρηθεί αιώνια κλειστό – ενώ, όσο πιο πολύ επιμένει κανείς να το κρατάει βίαια στη θέση του, τόσο πιο επικίνδυνη θα είναι η έκρηξη που θα ακολουθήσει.

Ακολουθεί η σημερινή συνομιλία του κ. Βιλιάρδου με τον κ. Σαχίνη, όσον αφορά τα θέματα της επικαιρότητας – με τη Γαλλία στο ρόλο του από μηχανής Θεού, του θείου από την Αμερική ή του λευκού ιππότη που θα σώσει την Ελλάδα από τα νύχια του μαύρου (Γερμανία).


Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δολοφόνοι από το Ισλαμικό Κράτος έχουν παρεισφρήσει στα προσφυγικά στρατόπεδα και δολοφονούν πρόσφυγες χριστιανούς την ώρα που κοιμούνται, γράφει η βρετανική Express.
Οι τζιχαντιστές στέλνουν ομάδες εκπαιδευμένων φονιάδων που υποκρίνονται τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς για να εξολοθρεύσουν τους χριστιανούς.

Οι άλλοι πρόσφυγες είναι τρομοκρατημένοι και φοβούνται να καταγγείλουν τις δολοφονίες για να μην είναι οι επόμενοι, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ένας εργαζόμενος σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών, σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ιορδανία, ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιευθεί το όνομά του για λόγους ασφαλείας, αποκάλυψε ότι οι τζιχαντιστές επίσης απαγάγουν νεαρά κορίτσια και τα πουλάνε ως ερωτικές σκλάβες.

«Οι τζιχαντιστικές συμμορίες έρχονται ως πρόσφυγες, αλλά έχουν τους δικούς τους σκοπούς και στόχους».
«Λειτουργούν όπως η Μαφία. Άνθρωποι σκοτώνονται μέσα στους καταυλισμούς και οι πρόσφυγες φοβούνται να μιλήσουν. Εάν τους ρωτήσεις τι έγινε, σου απαντούν ότι δεν ξέρουν, ότι κοιμόνταν».

Ο ίδιος εργαζόμενος στην ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ είπε μιλώντας στην Christian Post: «Την τελευταία φορά που μπήκα στον καταυλισμό είχα μαζί και έναν αστυνομικό. Οι καταυλισμοί είναι επικίνδυνοι, γιατί ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν τζιχαντιστές αλλά και παραστρατιωτικοί από το Ιράκ και τη Συρία».

«Μέσα στους καταυλισμούς γίνονται δολοφονίες και αγοραπωλησίες γυναικών και κοριτσιών».
Το Ισλαμικό Κράτος εκτιμάται ότι έχει σφαγιάσει χιλιάδες χριστιανούς στο Ιράκ και τη Συρία που αρνήθηκαν να εξισλαμιστούν.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014, έδωσε στους χριστιανούς 24 ώρες να εγκαταλείψουν την πόλη αλλιώς θα πέθαιναν.

Ο εργαζόμενος στην ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ είπε επίσης, ότι υπήρξε και μια εξαίρεση ενός τζιχαντιστή, ο οποίος ενώ στάλθηκε σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ιορδανία να σκοτώσει χριστιανούς, όταν είδε ότι εκείνοι βοηθούσαν και τους μουσουλμάνους αρνήθηκε να εκτελέσει την αποστολή του.

Μάλιστα ο ίδιος στη συνέχεια βαπτίστηκε και χριστιανός και έγινε φυγάς με τη σειρά του, για να μην τον σκοτώσουν οι πρώην συντζιχαντιστές του.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

«Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;». Ιερός Αυγουστίνος

Οι άθλιοι προηγούμενοι αφού δημιούργησαν περισσότερους από 3.000.000 ανέργους, παρέδωσαν την εξουσία στα μεγαλόστομα λόγια και στις ανέφικτες υποσχέσεις και αυτοκτόνησαν.

Τούτοι εδώ, ένα τσούρμο ανόητων φαφλατάδων, με την δήθεν επαναστατική ορολογία, τα χάρτινα συνθήματα, τους λεονταρισμούς, λέγοντας ψέματα ανερυθρίαστα και κατά συρροή , αφού πρόσθεσαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ακόμα, ανέθεσαν στον κλαρινογαμπρό από την Καλαμάτα με το μαντηλάκι στο πέτο, τον αφανισμό της μεσαίας τάξης .

Και αυτό γιατί ξαφνικά διαπίστωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι όσοι παίρνουν σύνταξη 1000 ευρώ είναι ολιγάρχες.

Το βροντοφώναξε χθες και ο Σεβαστάκης:
«Δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση!
Επομένως, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να το πάρει πίσω»
Η μεσαία τάξη ουσιαστικά τώρα πια, είναι ο μοναδικός αιμοδότης της Ελληνικής οικονομίας.

Γιατί οι άνεργοι, στρατιές από στυμμένες λεμονόκουπες, δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτα πια.

Η δε πλουτοκρατία σπαταλά τον αφορολόγητο πλούτο της, πετώντας γαρίφαλα και ανοίγοντας σαμπάνιες στον Ρέμο, τον Παντελίδη και την Πάολα ενώ οι χλιδάτοι μπούλιδες της εξουσίας, χρησιμοποιούν τον δημόσιο πλούτο ως λάφυρο της νίκης τους και τον νέμονται με τους κομματικούς στρατούς τους.

Το ζήτησε παλιότερα ο Παναγούλης στην βουλή: « Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Ο Άκης Πάνου το έλεγε από την δεκαετία του 80...
Πες μου μαμά, πες μου μαμά
γιατί όταν πάω σινεμά
ενώ αλλάζω σινεμά
το έργο δεν αλλάζει
Έρχεται ο άγριος μαμά
για νταηλίκι κι αχταρμά
ψήνει τον ήμερο μαμά
τον τρώει και ησυχάζει…
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η μόνη μνημονιακή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.

Θα είναι η μόνη κυβέρνηση που θα κλείσει όλα τα θέματα που δεν τόλμησαν να ανοίξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εργασιακά, ασφαλιστικό και ίσως το κούρεμα των καταθέσεων.

Και φυσικά θα βρεθεί κάποιος άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυριστεί, ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταθέσεις και καλά τους κάνουμε.

Η φιλομνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, μου θυμίζει κάτι επαναστάσεις στην Λ. Αμερική της δεκαετίας του 60 - 70, που όταν ανέβαιναν στην εξουσία, γινόντουσαν πιο στυγνά καθεστώτα από αυτά που ανέτρεπαν.

Συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ, που εξαντλήσατε την αντιμνημονιακή σας αγωνιστικότητα στην κριτική προς την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, που η φλόγα της επανάστασης σας έσβησε παρέα με το «περήφανο» ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και μετά λουφάξατε, όταν πέσει το χατζάρι του Κατρούγκαλου, όποιο κόμμα και αν ψηφίζουμε, όποια γλώσσα και αν μιλάμε, την ίδια κραυγή θα βγάλουμε, το ίδιο ΩΧ θα πούμε.

Να είμαστε καλά να ντρεπόμαστε, όσοι από εμάς μπορούν ακόμη να νιώσουν ντροπή…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δὲν φταίει ἕνας ἠλίθιος* ὅταν δὲν γνωρίζῃ τὸ ἐθιμοτυπικὸν τῆς κάθε περιστάσεως.
Ἐγὼ φταίω ποὺ «τοποθέτησα» τὸν κάθε ἠλίθιο, μικρόνοο, ἀπατεώνα σὲ θέσεις «κλειδιά» καὶ κυρίως σὲ θέσεις τέτοιες, ποὺ νὰ μοῦ ἀλλοιώνουν τὸ μέλλον καὶ νὰ μοῦ καταστρέφουν τὶς προοπτικές, σὰν ἀτόμου καὶ σὰν ἔθνους.

Τί;; Δέν τόν τοποθέτησα ἐγώ ἐκεῖ;
Τό ἔκαναν οἱ ἄλλοι; Οἰ …ἀνόητοι; Οἱ πλανημένοι ψηφοφόροι του;
Μωρὲ τὶ μᾶς λέτε…
Σοβαρά;
Δημοκρατία δέν θέλουμε;
Ἔ, γιὰ νὰ ξαναποῦμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ἀληθινό τους ὄνομα: Δημοκρατία σημαίνει ΚΑΙ πλειοψηφία!!!
Πλειοψηφία σημαίνει πὼς εἶμαι ὑποχρεωμένη, ἐφ΄ ὅσον ἀποδέχομαι τὴν δημοκρατία καὶ τοὺς ὅρους της, νὰ συμβιβάζομαι μὲ τὴν ἄποψιν καὶ τὶς ἀποφάσεις τῶν πολλῶν.

Σε μνημεία ξένων ο Τσίπρας ήξερε το "πρωτόκολλο" και στεκόταν με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό, αλλά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, δεν ήξερε το πρωτόκολλο και η στάση του σώματός του ήταν προσβλητική...Τί;;
Ἡ ἄποψις τῶν πολλῶν εἶναι λάθος;
Ἀλήθεια; Καί ποιός μέ βεβαιώνει πώς ἡ δική σου ἤ ἠ δική μου εἶναι σωστή;
Ἤ, γιὰ νὰ εἴμαστε πιὸ ἀκριβεῖς… Πότε ἀκριβῶς ἡ πλειοψηφία ἐξέφραζε τήν θέσιν τῆς γνώσεως καί τῆς ἀριστείας;
Ποτέ;
Τὶ κρίμα…
Ἔτσι εἶναι ἡ δημοκρατία…

Μοῦ ἀρέσει δὲν μοῦ ἀρέσει…
Ἤ θὰ ἔχω δημοκρατία καὶ θὰ βγάζω τὸν σκασμό, ἤ θὰ τὸ ἀλλάξω.
Στὴν δημοκρατία ΔΕΝ χωροῦν γνῶμες ἀλλὰ ἀπόψεις.
Στὴν δημοκρατία εἶπε κι ἐλάλησε τὸ πλῆθος, ὀ λαός, ὁ ὄχλος!
Τέλος!!!

Φιλονόη

* Ἠλίθιος ἔγραψα; Κακῶς!!!
Πολὺ κακῶς.
Δὲν τοῦ …ξέφυγε.
Διότι ἐὰν τοῦ εἶχε ξεφύγη, νὰ συζητούσαμε γιὰ ἠλιθιότητα ἐξ …ἀμελίας.
Ἐδῶ συζητᾶμε γιὰ σκέτη καφρίλα.
Θὰ μοῦ πεῖτε, ἴσως, πὼς ἠλίθιος εἶναι οὔτως ἤ ἄλλως.
Σωστά.
Μόνον ποὺ ἡ ἀμέλεια εἶναι ἄλλο καὶ ἡ συνειδητὴ προσβολὴ ἄλλο.
Στὴν πρώτη περίπτωσιν θὰ μπορούσαμε νὰ βροῦμε ἐλαφρυντικά.
Στὴν δευτέρα περίπτωσιν ὅμως ὄχι.
Συνεπῶς;
Εἶναι ἤ δέν εἶναι ἠλίθιος κάποιος πού σκάβει μόνος του τόν λάκκο του;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν σε παραλία της Λέσβου την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, με φουσκωτή βάρκα από τα τουρκικά παράλια

Ο αριθμός αφίξεων των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε στις 48.000 σε διάστημα μόλις πέντε ημερών έως τις 21 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου στις 681.000, ανακοίνωσε χθες ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση (ΔΟΜ).

«Παρά τις επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες, περίπου 48.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, με περίπου 9.600 άτομα την ημέρα να διασχίζουν τη θάλασσα κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες», ανέφερε ο ΔΟΜ, κάνοντας λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων που έχει καταγραφεί σε διάστημα μιας εβδομάδας αυτό το χρόνο.

Η Μυτιλήνη συνεχίζει να δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όπου κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες έφτασαν στο νησί 27.276 πρόσφυγες.

Το ίδιο διάστημα στην Χίο έφτασαν 9.750 πρόσφυγες, ενώ σημειώνεται πως ενώ το νησί υποδεχόταν περίπου 300 πρόσφυγες την ημέρα κατά την αιχμή του καλοκαιριού, ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα το νησί βρέθηκε αντιμέτωπο με 2.000 αφίξεις την ημέρα.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, ο αριθμός των θανάτων προσφύγων στη θάλασσα αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Παράλληλα χθες ο περιφερειακός συντονιστής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αμίν Αουάντ, δήλωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις και οι εντεινόμενες μάχες γύρω από το Χαλέπι στη Συρία προκάλεσαν μια “δυναμική εκτοπισμού”, με περίπου 30.000 εκτοπισμένους, αλλά δεν επέφεραν τόσο την προσφυγική έξοδο από την χώρα.

Τόνισε πως ο αριθμός των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της Συρίας παρουσίασε πτώση από 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους στα 6,3 εκατομμύρια, μια μείωση που μπορεί να αποδοθεί στις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, καθώς και στο γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καταμετρηθεί.

Επικρίνεται η Τσεχία για την κράτηση και την απόσπαση χρημάτων από πρόσφυγες

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ρά’αντ αλ-Χουσέιν κατηγόρησε τις αρχές της Τσεχικής Δημοκρατίας ότι διαπράττουν συστηματικά παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέτοντας υπό κράτηση πρόσφυγες για διάστημα έως και 90 ημερών και κάνοντάς τους σωματική έρευνα ώστε να βρουν χρήματα για να πληρώσουν οι ίδιοι για την κράτησή τους.

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων “φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας πολιτικής από την κυβέρνηση της Τσεχίας που έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αποτρέψει μετανάστες και πρόσφυγες από το να εισέρχονται ή να παραμένουν στη χώρα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ύπατος αρμοστής.

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης ανησυχία επειδή η πολιτική αυτή των συλλήψεων προσφύγων συνοδεύεται όλο και περισσότερο από ξενοφοβικές δημόσιες δηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και “ισλαμοφοβικές” δηλώσεις του προέδρου Μίλο Ζέμαν και μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών “Κατά της μετανάστευσης” που ξεκίνησε ο πρώην πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους.

Ο Ζέμαν απέρριψε τις επικρίσεις και ο εκπρόσωπός του είπε: “Ο πρόεδρος έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό για την απειλή του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Εμμένει στη θέση του και δεν θα την αλλάξει υπό πίεση από το εξωτερικό”.

Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, UNHCR, λέει πως η πλειονότητα εκείνων που κάνουν το ταξίδι προς βορράν, από την Τουρκία μέσω Ελλάδας, συχνά με την ελπίδα να φθάσουν στη Γερμανία, είναι πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες και δικαιούνται προστασίας και ασύλου.

Οι περισσότεροι είναι από τη Συρία και ο Ζέμαν έχει ισχυριστεί ότι θα επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο, θα λιθοβολούν μέχρι θανάτου τις γυναίκες που διαπράττουν μοιχεία και θα κόβουν τα χέρια όσων κλέβουν.

“Θα χάσουμε την ομορφιά των γυναικών γιατί θα είναι καλυμμένες από την κορφή μέχρι τα νύχια με μπούρκες, μ’ ένα υφασμάτινο δίκτυ στο πρόσωπο”, δήλωσε ο Ζέμαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Οι απόψεις του Ζέμαν απηχούν εκείνες του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος έχει δεσμευθεί να προασπίσει τις χριστιανικές αξίες μαχόμενος να ανακόψει τη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Τσεχίας δεν έχει χρησιμοποιήσει παρόμοια ρητορική με εκείνη του 71χρονου προέδρου, αλλά είναι η μόνη που φυλακίζει πρόσφυγες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα – συνήθως για 40 ημέρες και μερικές φορές για 90, είπε ο Ζέιντ.

“Το διεθνές δίκαιο είναι αρκετά σαφές πως η κράτηση μεταναστών πρέπει να είναι αυστηρά ένα μέτρο τελευταίας καταφυγής”, τόνισε. Η κράτηση παιδιών “στη βάση και μόνο τού ότι είναι μετανάστες τα ίδια ή οι γονείς τους συνιστά παραβίαση, δεν είναι ποτέ προς το συμφέρον τους και δεν δικαιολογείται”, πρόσθεσε.

Δικαστήρια έχουν αφήσει ελεύθερους ανθρώπους που προσέφυγαν εναντίον της κράτησής τους, όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και δεν είναι σε θέση να τα ασκήσουν, εν μέρει γιατί τα κινητά τηλέφωνά τους κατάσχονται όταν συλλαμβάνονται, είπε ο Ζέιντ.

Όταν αφήνονται ελεύθεροι είναι συχνά χωρίς πόρους καθώς έχουν υποστεί σωματική έρευνα για χρήματα προκειμένου να πληρώσουν το ημερήσιο κόστος, ύψους 250 τσεχικών κορωνών, μιας κράτησης, συχνά υπό κακές συνθήκες.

Πηγή ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS, Sputnik, AΠΕ-ΜΠΕ, Γενεύη, Switzerland


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι υπουργοί Εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας απέτυχαν να αμβλύνουν τις διαφορές τους σχετικά με την τύχη του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποίησαν την Παρασκευή στη Βιέννη, τονίζοντας όμως πως μπορεί να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση σε μια εβδομάδα, σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Οι υπουργοί, σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση, επισήμαναν πως δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν την βασική διαφωνία που υπάρχει μεταξύ της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της που υποστηρίζουν πως ο Άσαντ δεν έχει μέλλον στη Συρία και της Ρωσίας που έδειξε την υποστήριξη της στον Σύρο πρόεδρο, φιλοξενώντας τον στην Μόσχα την περασμένη εβδομάδα.

Μετά από τη συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, ο Τζον Κέρι επισήμανε τη βασική διαφωνία, αλλά τόνισε πως μπορεί να επιτευχθεί μια λύση, αναφέροντας πως μπορεί να πραγματοποιηθούν συζητήσεις με ευρύτερη εκπροσώπευση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Είμαι πεπεισμένος… ότι η σημερινή συνάντηση ήταν εποικοδομητική και παραγωγική και κατόρθωσε να έρθουν στην επιφάνεια κάποιες ιδέες, που δεν πρόκειται να σας της κοινοποιήσω σήμερα, αλλά οι οποίες ελπίζω πως έχουν την πιθανότητα να αλλάξουν άρδην την δυναμική», δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους.

«Αυτό που συμφωνήσαμε να κάνουμε σήμερα είναι να συμβουλευτούμε όλες τις πλευρές και στοχεύουμε να πραγματοποιήσουμε νέα συνάντηση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, με ευρύτερη εκπροσώπηση ώστε να εξετάσουμε αν υπάρχει το ικανοποιητικό κοινό έδαφος για να προωθήσουμε μια σημαντική πολιτική διαδικασία», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ σημείωσε πως η συνάντηση απέτυχε να πετύχει μια συναίνεση σχετικά με το μέλλον του Άσαντ.

Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε την πιθανότητα το Ιράν να λάβει μέρος στις συζητήσεις κάποια στιγμή, χωρίς να αναφέρει το πότε, σημειώνοντας πως η Ρωσία και το Ιράν θεωρούν ζωτικής σημασίας την παρουσία του Άσαντ για την σταθερότητα στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως ελπίζει το Ιράν καθώς και η Αίγυπτος να προσκληθούν στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων.

«Ζητήσαμε οι μελλοντικές επαφές να πραγματοποιηθούν με έναν πιο αντιπροσωπευτικό σχηματισμό», ανέφερε με δηλώσεις του, που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Σε μια διαφορετική εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε ο Λαβρόφ, η Ρωσία και η Ιορδανία συμφώνησαν να συντονίσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στην Συρία, με τη λειτουργία ενός «ειδικού μηχανισμού» στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

Ο Κέρι σχολίασε πως θα καλωσόριζε μια οποιαδήποτε αντίστοιχη συνεργασία, αν μπορεί να βοηθήσει στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ρίξτε μια ματιά απέξω από το παραθύρι σας.
Δε θα δείτε μόνο την ελληνική κρίση. Με αυτήν άλλωστε είμαστε συγκάτοικοι για όσο και για όσους έχουν ακόμη σπίτια.
Θα δείτε μια παγκόσμια κρίση και τη χυδαιότητα των διεθνών ελίτ σε όλη της το μεγαλείο.
Θα δείτε τη Γερμανία να ανοιγοκλείνει τις ευρωπαϊκές συνθήκες κατ όπως τη βολεύει.
Το δίκιο του ισχυρού είναι συχνά υπέρτερο όλων των άλλων.

Θα ακούσετε τον Νετανιάχου, πανέτοιμο για ένα νέο ολοκαύτωμα κατά των Παλαιστινίων, να μας δίνει απλόχερα ευκαιρία για ιστορική αναθεώρηση καθώς το ολοκαύτωμα ήταν αποκλειστική ευθύνη των … Παλαιστινίων και τη Μέρκελ να επαναλαμβάνει το ότι η Γερμανία αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της… Όχι βέβαια την ευθύνη για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις προς την Ελλάδα.
Ποιος τη γαμεί αυτήν.

Θα δείτε τον Ερντογάν να παίρνει ανταλλάγματα από την Ευρώπη για να συνεχίζει να σκοτώνει Κούρδους και να συνεχίζει το λαθρεμπόριο προσφύγων και τις μπίζνες με τα τζιχάντια.

Θα δείτε τη Γερμανία να μας νουθετεί να συνεργαστούμε με την Τουρκία κάνοντας το Αιγαίο μια πελώρια γκρίζα ζώνη. Μα το κάνουμε. Οι λαθρέμποροί μας τουλάχιστον το κάνουν. Η μεσόγειος ανήκει στους λαθρέμπορους της.
Όχι πια όμως. Αφού οι Ευρωπαίοι διαλύσαν μαζί με τους διάτλαντες τη Μ.Ανατολή τώρα στέλνουν… στόλο στη Μεσόγειο να ψαρέψουν λαθρέμπορες.
Αναπόφευκτα λοιπόν περισσότεροι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες.

Θα δείτε το Ιράν και εν μέρει και το Ιράκ να χουν συμμαχήσει πρακτικά με τη Ρωσία στο συριακό με την Κίνα να κρατά διακριτικά το φανάρι.

Θα δείτε το καλό BBC ανερυθρίαστα να προπαγανδίζει πως ο Πούτιν δημιουργεί πρόσφυγες και νεκρούς ενώ τόσο καιρό οι δυτικοί στηρίζαν τη δημοκρατία στη Μ.Α δείχνοντας πλάνα από αντάρτες «δημοκράτες» «Σύριους» να καταστρέφουν με αντιαρματικό συριακό τάνκ φωνάζοντας ως τζιχαντιστές που θέλουν να κρυφτούν μα η χαρά δεν τους αφήνει Allahu akbar που παρεμπιπτόντως ήταν και οι δύο πρώτες λέξεις του εθνικού ύμνου της Συρίας των Άσαντ.

Θα δείτε τη Hilary Clinton να εξετάζεται αμετανόητη από επιτροπή του Κογκρέσου για το ρόλο της στη διάλυση της Λιβύης. Όχι βέβαια για τα εγκλήματα της κατά της ανθρωπότητας, όχι για την καταστροφή μιας χώρας και το προσφυγικό αλλά γιατί ανάμεσα στις συνέπειες των πράξεων της ήταν και η δολοφονία αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.

Θα δείτε τους Γάλλους και δώρα φέροντες στην Ελλάδα. Δώρα με νύχια και δόντια που θέλουν κι αυτά το μερτικό τους από την ελληνική κρίση. Γιατί ο μόνος λόγος για να ταίζεις τα ελληνικά βόδια με γαλλικό βοδινό αντί ισοδυνάμων, είναι για να τα σφάξεις μετά.

Θα δείτε στα πλαίσια των ενδοκαπιταλιστικών πολέμων τους αμερικάνους να καρφώνουν την κλανιάρα την VW και τους Ευρωπαίους σε απάντηση να ζητάνε τα ρέστα από τα Starbucks για σκανδαλώδεις φοροελαφρύνσεις μέσω Λουξεμβούργου.
Α ρε τι περνάει η καημένη η Σαββαΐδου.

Θα δείτε την Μεγάλη Βρετανία, κάποτε μαμά και έπειτα κόρη των ΗΠΑ, να κλέβεται με την Κίνα.
Μετά την επένδυση της στην Κινέζικη Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομών (λεγε με ΔΝΤ στα κινέζικα), η Μ. Βρετανία προχώρησε σε τεράστιο πυρηνικό ντήλι με τους ανυπόφορα καρτερικούς σχιστομάτηδες που περίμεναν κάτι χιλιετίες για να γίνουν οι επικυρίαρχοι των επόμενων δεκαετιών.

Με λίγα λόγια: Η “Pax Americana” έχει τελειώσει, ανοίγοντας θεαματικά τις πύλες της κολάσεως.
Ένας νέος ιστορικός κύκλος ανοίγει, πάλι φαύλος, γεμάτος από τα τραύματα της προηγούμενης περιόδου όπου τα συμπτώματα θα γίνουν αιτίες.

Για μένα πάλι, ένας μεγάλος κύκλος τελείωσε. Προσπάθησα να σταματήσω κάποιες από τις αιτίες απέναντι σε μια μια εγκεφαλοπλυμένη κοινή γνώμη και τους εκμαυλιστές της.
Μαντέψτε ποιος κέρδισε.

Μια μεγάλη κατάκτηση του διαφωτισμού ήταν η θεώρηση της ανθρωπότητας ως καλής με κάποιες λίγες εξαιρέσεις.
Κάτι τέτοιες περιόδους το εντελώς αντίθετο είναι πειστικότερο.

Πηγή "Άγρια Ζώα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κινεζικά στρατεύματα στο Ιράν έτοιμα να μετακινηθούν στη Συρία, ενώ αναμένεται να κινηθεί παράλληλα και ο Αιγυπτιακός στρατός

Παράλληλα με τις πρωτοφανείς στρατιωτικές προετοιμασίες για τον εγκαινιασμό της «μητέρας όλων των μαχών» στο Χαλέπι, ο συριακός στρατός αποδίδει τα μεγιστα στις "εν τη ερήμω" επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που ξεκίνησαν ταυτόχρονα σε αγροτικές περιοχές της Χάμα, Λατάκειας, Ιντλίμπ, Χαλεπίου και ανατολικά της Δαμασκού, μέχρι το νότιο μέτωπο.Δημοσιεύματα αναφέρονται στα γεγονότα των "πολύ σημαντικών" μελλοντικών δράσεων στη Συρία αποκαλύπτοντας ότι το Ιράν επέτρεψε πρόσφατα την ανάπτυξη της κινεζικής στρατιωτικής μηχανής στο έδαφός του, ώστε να είναι έτοιμη για άμεση επέμβαση στη Συρία – κατά την έναρξη του σήματος μηδέν» (Foreign Policy).

"Η Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ στο συριακό λαμβάνει υπόψιν ότι ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις θα ανταποκριθουν άμεσα αν υπάρξει παραβίαση στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ένοπλων ομάδων. Οι σύμμαχοι της Δαμασκού, θα επιδειξουν ετοιμότητα, για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με περιφερειακά κράτη τα οποία συμμαχούν με αυτές τις οργανώσεις. Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η «μητέρα όλων των μαχών» στο Χαλέπι θα υπερβαίνει καθε τακτική «σοκ», ακόμα και την άμεση και αιφνιδιαστική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Στο «BBC», ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος που δεν αποκάλυψε το όνομά του, ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία παρέχουν σύγχρονα όπλα «μεγάλης ισχύος» –συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών– στους μαχητές του «Στρατού Κατακτησης», «FSA» και «Nότιου Μετώπου», χωρίς να αρνείται την ένταξη αντιαεροπορικών πυραύλων στην όλη υποστήριξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που στη συνέχεια επιβεβαίωσε το ρωσικό «Σπούτνικ», η Τουρκική Κατασκοπεία άρχισε να επιστρατεύει αξιοσημείωτα στελέχη για τον «Στρατό των Μουτζαχεντίν» -επανδρωμένο με επίλεκτους Τσετσένους και Καυκάσιους οι οποίοι αναλαμβάνουν τον σημαντικό ρόλο της ηγεσίας στον τομέα των μεγάλης κλίμακας μαχών που αναμένονται στο Χαλέπι.

Η απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για κορύφωση των χτυπημάτων επί του εδάφους στο Idlib και στην ύπαιθρο της Λατάκειας, έχει τη δική της σημασία καθώς εκεί έχουν καταφύγει οι "μαχητές" απο Τσετσενία και Καύκασο αποτελώντας τον άμεσο στόχο της ρωσικής στρατηγικής στη Συρία. Όπως αποκάλυψε ένας πρώην αξιωματικός της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, με βάση εκθέσεις που περιέγραψε ως «τεκμηριωμένες», ο «Στρατός των Μουτζαχεντίν» επλήγη αποφασιστικά από τα χτυπήματα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Συρία, οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν σε στόχους που κατανέμονται μεταξύ Idlib, Λατάκειας και Χαλεπίου που αποτελούν ένα προπύργιο των τρομοκρατών της Τσετσενίας και του Καυκάσου. Ο ιδιος παράγοντας, σημείωσε ότι «το μεγαλύτερο μερίδιο» των ρωσικών βομβαρδισμών κατέβαλε τους ηγέτες της "οργάνωσης του Καυκάσου", αφού εξάλειψε τους σημαντικότερους από αυτούς όπως τον δεύτερον την τάξη. Συνέθλιψαν επίσης, όλες τις θυγατρικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Idlib, που υποστηρίζονται από την τουρκική ηγεσία και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο μέτωπο.

Οι ρωσικές αεροπορικές δραστηριότητες αντλούν σημαντικές πληροφορίες απο την Συριακή πλευρά και μέσω της Αίθουσας Συντονισμού Επιχειρήσεων στη Βαγδάτη και ειδικότερα, στον εντοπισμό θέσεων αυτών των οργανώσεων, αλλά και απο μια συριακή λίστα με τους πιο εξέχοντες ηγέτες και τους βοηθούς τους.
Ο Ρώσος «Τσάρος» σύμφωνα με πληροφορίες της Βαγδατης έδωσε αυστηρές εντολές να καταρριφθούν τα τουρκικά μαχητικά που θα διεισδύσουν στον εναέριο χώρο της Συρίας, απαντώντας σε επίσημη απόφαση της Τουρκίας για «ανάγκη» να διασχίσουν τα τουρκικά μαχητικά τον δεσμευμένο εναέριο χώρο επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κρατους.

Το «Foreign Policy» επεσήμανε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν τώρα στην κατοχή τους πληροφορίες που δείχνουν ότι τα μαχητικά «Sukhoi» διαθέτουν ένα ηλεκτρονικό δίκτυο που καλύπτει όλη τη Συρία. Μπορούν να παραλύσουν την ικανότητα της αποτελεσματικότητας των πυραύλων εδάφους-αέρος που έχουν στην κατοχή τους ένοπλες ομάδες.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό ειναι όσα μεταφέρθησαν σε δυτικό διπλωμάτη στη Μόσχα, από ανώτερο σύμβουλο στο Κρεμλίνο, για Αιγυπτιακή αποστολή στρατευμάτων προς υποστήριξη του συριακού στρατού. Η συνεργασία σε θέματα ασφάλειας μεταξύ της Αιγύπτου και της Συρίας είναι εντυπωσιακή και σημαντική. Η υποστήριξη της Αιγύπτου στη Συρία, επιστέφθηκε με την αποστολή εκτοξευτών πυραύλων για την ενίσχυση της Συρίας στις στρατιωτικές δυνατότητες. Η Συρία έχει βοηθήσει τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας για τον εντοπισμό τρομοκρατών της οργάνωσης Αλ Κουντς, που έχουν βάλει στο στόχαστρο τις αιγυπτιακές δυνάμεις στις σκληρές επιθέσεις στο Σινά. Μετά από επίθεση τους τον Ιούλιο όπου σκοτώθηκαν 60 στρατιώτες, απεστάλη απο τις συριακές υπηρεσίες στην αιγυπτιακή στρατιωτική ηγεσία, κατάλογος των τρομοκρατικών στοιχείων της οργάνωσης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας παρείχαν στους Αιγύπτιους ομολόγους τους, πληροφοριες για τις κινήσεις των τρομοκρατών της Αλ Κουντς.

Παράγοντας του Κρεμλίνου αποκάλυψε ότι συζητείται από την αιγυπτιακή Αντιπροσωπεία Ασφάλειας που βρέθηκε τελευταία στη Μόσχα, η αποστολή αιγυπτιακών στρατευμάτων στη Συρία για την υποστήριξη του συριακού στρατού. Εν όψει του μυνήματος που πέρασε η Ρωσία παραβιάζοντας τους ελιγμούς του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, και στέλνοντας τα Sukhoi, δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες, και περιγράφονται ως «αξιόπιστες», δείχνουν ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβιας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ότι αναμένει δραματική ανατροπή των γεγονότων κατά τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι πρέσβεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της ΕΕ, απόψε, πριν από τα μεσάνυχτα επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με την σλαβική εφημερίδα ‘Ούτρινσκι’, επικαλούμενη πηγές μέσα από την κυβέρνηση.

Οι πρέσβεις Charles Garrett, Lauren Auer, Kristin Althauzen, Aivo Orav και ο αναπληρωτής του πρέσβη των ΗΠΑ (ο Jess Baily είναι στις ΗΠΑ) πήγαν στη συνάντηση με τον Γκρούεφσκι προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην FYROM.

Ο Γκρούεφσκι επέστρεψε στα Σκόπια στις 21:00 από τη Μαδρίτη, όπου παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στις 23:30 είχε συνάντηση με τους πρέσβεις.

Η εκπλήρωση της συμφωνίας με την αντιπολίτευση έχει εισέλθει σε μια κρίσιμη φάση και αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα, υπάρχουν φόβοι ότι το σχέδιο για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια θα αποτύχει και η χώρα θα μπορούσε να χάσει τη σύσταση για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ.

Πηγή "Εχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Μετά την ανακοίνωση των κακουργηματικών μέτρων, που ωστόσο υπέγραψε ο Πρωθυπουργός και ψήφισαν (άραγε, αδίστακτα;) οι πατέρες του Έθνους, ουδείς πια δικαιούται να αμφιβάλλει ότι βιώνουμε μια απεχθέστερη του συνήθους μορφή γενοκτονίας, επειδή αυτή υλοποιείται μεταξύ ομοεθνών. Εξυπακούεται ότι απορρίπτω, συλλήβδην, δικαιολογίες της τάξης: «μας πίεσαν υπερβολικά», «δεν υπήρχε άλλος δρόμος», «αν δεν αποδεχόμασταν τους όρους τους θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση», και άλλα παρόμοια, διότι τα θεωρώ ανάξια σοβαρής συζήτησης. Όχι, βέβαια, διότι δεν κινδυνεύαμε από αντίποινα των «εταίρων μας», αλλά επειδή ουδείς κίνδυνος μπορεί να υπερβεί αυτόν της γενοκτονίας. Ο χαμός μας έχει τόσο προχωρήσει και τόσο δραματικά επιταχυνθεί με το 3ο μνημόνιο, ώστε δεν είμαι διόλου σίγουρη, ότι δεν έχουμε ήδη εισέλθει σε μη αντιστρέψιμη φάση καταστροφής.

Δεν θα ασχοληθώ, λεπτομερώς, στο άρθρο αυτό με τις πιθανές αιτίες, που στάθηκαν ικανές να πείσουν την Κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση (με κάποιες, ασφαλώς, εξαιρέσεις), να δώσουν τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό, σβήνοντας ταυτόχρονα και την Ελλάδα από τον κατάλογο των κυρίαρχων κρατών. Πολλές από αυτές είναι αρκετά διαφανείς, και άλλες εμφανίζονται με βασανιστικά ερωτηματικά. Δεν θα επεκταθώ, επίσης, στις τεράστιες ευθύνες που επωμίζεται το σύνολο των κυβερνητικών, που συνηγορούν με οποιονδήποτε τρόπο, και σε οποιοδήποτε βαθμό, για την εκτέλεση της Ελλάδας. Θα υπογραμμίσω, απλώς, ότι υπάρχουν άπειροι τρόποι τιμωρίας των υπευθύνων, για το απεχθές αυτό έγκλημα της γενοκτονίας, ικανές να παρακάμψουν το νομοθετικό ανοσιούργημα περί «μη ευθύνης των υπουργών».

Οι κυβερνήτες μας, τις τελευταίες αυτές «ώρες της Πομπηίας» είναι αλήθεια ότι «ξημεροβραδιάζονται» στα γραφεία τους ή σε ατέρμονες συσκέψεις, με κύριο θέμα την εξεύρεση «ισοδύναμων». Πρόκειται, φυσικά, για θέατρο του παράλογου, καθώς η οικονομία είναι μία, και συνεπώς αιμορραγεί από όπου και αν την μαχαιρώσεις. Οι συσκέψεις καταλήγουν κατά περίπτωση σε απρόθυμες δηλώσεις των αρμοδίων, που χαρακτηρίζονται από διγλωσσία ή και ακατανοησία και οι οποίες μαρτυρούν αμηχανία, σε συνδυασμό με δραματική απουσία στοιχειώδους στρατηγικού σχεδιασμού. Φέρνουν, έτσι, επί σκηνής το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Ωστόσο, αν και αδιευκρίνιστο, το μήνυμα που προωθείται προς τα έξω, είναι πάντοτε κάτι ανάμεσα στο «αύριο θα είναι καλύτερα», και στο «να πεθάνεις τώρα, για να αναστηθείς αργότερα».

1. Αναπάντητα ερωτήματα

Με όλα αυτά, τα γνωστά και μη εξαιρετέα, προσωπικά με βασανίζουν αναπάντητα ερωτήματα, με πρώτο τη τάξει το ακόλουθο: Στον Σύριζα, μετά τον δραματικό χωρισμό, έχουν ωστόσο απομείνει κάποιοι οικονομολόγοι, που αν μη τι άλλο, είναι αναμφίβολα σε θέση να αντιληφθούν ότι τα μέτρα τους οδηγούν την Ελλάδα σε πλήρη και οριστική καταστροφή. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, και δεν βρίσκω απάντηση: Ποιες δυνάμεις, με ποιες προοπτικές, με ποιες υποσχέσεις συνεχίζουν αυτοί οι οικονομολόγοι το Σισύφειο έργο τους, απασχολούνται νυχθημερόν με ανούσιες λεπτομέρειες, κυρίως γύρω από το κυνήγι των …. «ισοδύναμων», και αρνούνται να δουν ότι το «καράβι Ελλάς» μπάζει από παντού νερά και είναι έτοιμο να καταποντιστεί; Τι περιμένουν και τι ελπίζουν; Γιατί δέχονται να γίνουν συνένοχοι του φρικτότερου εγκλήματος, για τον ελληνισμό, αυτό της οικονομικής του γενοκτονίας; Αλλά και πως μπορεί να γίνει πιστευτό ότι όλοι αυτοί οι νέοι έλληνες αξιωματούχοι, χωρίς να προβληματίζονται (όπως τουλάχιστον φαίνεται), επιτρέπουν στον εαυτό τους να υπηρετεί, σε όλες του τις εκφάνσεις, το αποτρόπαιο προγραμματικό σύνολο των μνημονίων, παρότι ελάχιστο χρόνο πριν το θεωρούσαν δαιμονιακό; Το δεύτερο σχετικό, με το αμέσως προηγούμενο, ερώτημά μου είναι το αν η βίαιη στροφή των 180ο που συντελέστηκε στις μακροχρόνιες και με πάθος υποστηριζόμενες αρχές του Σύριζα, συνοδεύτηκε και από αλλαξοπιστία, όχι μόνο του αρχηγού, αλλά και του συνόλου των μελών της Κυβέρνησης. Και εξηγούμαι: Οι κυβερνητικοί Συριζαίοι έχουν πράγματι πειστεί ότι για τη σωτηρία της χώρας απαιτείται:
 • Η συνέχιση, και μάλιστα με εντεινόμενους ρυθμούς, της πλήρους εξαθλίωσης όλων των κοινωνικών τάξεων των Ελλήνων, μέχρι πλήρους εξόντωσης;
 • Το γενικό ξεπούλημα της Ελλάδας, και η ιδιωτικοποίηση των πάντων;
 • Ο εξανδραποδισμός του κοινωνικού Κράτους;
 • Η επιβολή ακόμη μεγαλύτερης «ελαστικότητας» στις εργασιακές σχέσεις, μέχρι της πλήρους ζουγκλοποίησης της αγοράς εργασίας;
 • Το μεθοδικό ξεχαρβάλωμα της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας;
Και αν, πράγματι, η συλλογική μετάλλαξή τους έχει συντελεστεί με τόσο φαντασμαγορική επιτυχία, ώστε μέσα σε τόσο μικρό διάστημα να μπόρεσαν να απεμπολήσουν τις πεποιθήσεις ολόκληρης της προηγούμενης ζωής, και αδίστακτα να έχουν περάσει στο διαμετρικά αντίθετο άκρο, τότε….αξίζει να καταγραφεί αυτή η μνημειώδης μεταβολή στο βιβλίο Guinness! Αν, όμως, οι Συριζαίοι έχουν παραμείνει πιστοί στις παραδοσιακές τους ιδεολογίες, τότε το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο και διττής μορφής: ηθικό και τεχνικό. Δηλαδή, «ποιόν κοροϊδεύουν», υποβάλλοντας τον ελληνικό λαό σε γενοκτονία, με την έωλη υπόσχεση ότι πρώτον θα επιζήσει, και δεύτερον θα δει καλύτερες ημέρες; Αλλά, και τεχνικό πρόβλημα, διότι πως μπορεί να εφαρμόζουν προγράμματα, τις βάσεις των οποίων αγνοούν και με το περιεχόμενο των οποίων διαφωνούν ριζικά;

2. Και το 3ο μνημόνιο θα αποδειχθεί ανεφάρμοστο

Όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν εκ προοιμίου ανεφάρμοστο, καθώς το επισήμανα από την πρώτη στιγμή, αλλά που τουλάχιστον είχε κάποιο ιδεολογικό υπόστρωμα (έστω και αν αποδείχθηκε ανύπαρκτο εκ των υστέρων), στη δεύτερη δύναμη ανεφάρμοστο είναι και το απάνθρωπο και εγκληματικό μνημόνιο με τον αριθμό 3, το οποίο αδυνατεί να υποσχεθεί έστω και 1% προοπτική επιτυχίας. Αλλά, μιλώντας για «επιτυχία», τι μπορεί άραγε να εννοούμε, όταν αναφερόμαστε στο εθνοκτόνο αυτό πρόγραμμα; Θα μπορούσε, π.χ. να θεωρηθεί ως επιτυχία η εξασφάλιση πρωτογενών πλεονασμάτων, στο επιθυμητό ύψος των δανειστών, παρότι ταυτόχρονα θα είχε πλήρως διαλυθεί η Ελλάδα;

Α. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με την «επιτυχία» των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το 2016 οι δανειστές απαιτούν από εμάς την καταβολή 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από πού, αυτά θα προέλθουν; Μα, από αυξήσεις φόρων, από πάταξη της φοροδιαφυγής, από συρρίκνωση συντάξεων, απαντούν οι αρμόδιοι. Συνεχίζω να αναρωτιέμαι: Τα πιστεύουν, άραγε οι ίδιοι, τα όσα υποστηρίζουν οι Συριζαίοι οικονομολόγοι; Όταν, για να αναφέρω ελάχιστα στοιχεία, που όμως καταρρακώνουν τους αιθεροβάμονες ισχυρισμούς τους, το Ταμείο του Κοινωνικού κράτους καταγράφει μείωση εσόδων της τάξης των 2.5Ε δισεκατομμυρίων έναντι μόνο 598Ε εκατομμυρίων το περασμένο έτος, αντίστοιχα, και όταν τα χρέη του δημοσίου προς τρίτους έχουν αυξηθεί κατά 5.9Ε δισεκατομμύρια τον Αύγουστο, έναντι 3.7Ε δισεκατομμύρια στην αρχή του 2015. Και υπάρχει και χειρότερο: τα κρατικά έσοδα μόνον για το μήνα Σεπτέμβριο εμφάνισαν υστέρηση ίση με 1.5Ε δισεκατομμύριο. Οι μη πληρωμές στο δημόσιο έφθασαν τα 5.1Ε δισεκατομμύρια από 3Ε δισεκατομμύρια τον Αύγουστο. Δεν πρόκειται, φυσικά, για φοροφυγάδες. Πρόκειται, αντιθέτως, για νομοταγείς πολίτες, κυρίως της μεσαίας τάξης, που βρίσκονται σε απόγνωση, που έφθασαν σε σημείο μηδέν, και που πράγματι αδυνατούν να πληρώσουν το κυβερνητικό όσο και ανεύθυνο «τσουνάμι» των φόρων. Με βάση τα παραπάνω συντριπτικά στοιχεία, σχετικά με τα δημοσιονομικά μας, τι θα πουν οι αρμόδιοι στους δανειστές/ελεγκτές μας, σχετικά με το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα; Μπορεί άραγε να βρίσκεται στα πλαίσια της στοιχειώδους οικονομικής λογικής η αναμονή «πρωτογενούς πλεονάσματος» με τις παραπάνω συνθήκες ή επανερχόμαστε στην εποχή των «success stories”; Και, όμως, φαίνεται πως ναι, αφού οι αρμόδιοι οικονομολόγοι της Κυβέρνησης, απτόητοι, ανήγγειλαν ότι δήθεν έχουμε «πρωτογενές πλεόνασμα» ίσο με 2.6Ε δισεκατομμύρια! Προϊόν υψηλού επιπέδου αλχημείας, καθώς το δημόσιο δεν πληρώνει τις οφειλές του στους ιδιώτες, αλλά και καθώς κουρεύει αλύπητα τις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες, μετατρέποντας ταχύρυθμα την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα. Αναμφισβήτητα, αυτήν ακριβώς την καταστροφή φαίνεται να επιθυμούν διακαώς να εξασφαλίσουν οι «εταίροι μας», για πολλούς λόγους, που δεν είναι του παρόντος, και που σαφέστατα ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν με την ανησυχία τους για την αποπληρωμή του χρέους. Εμείς, όμως, τι πράττουμε; Δηλαδή, οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί, απολαμβάνουν ήσυχα τις πολυθρόνες τους, επιδιδόμενοι σε ατέλειωτους «υπολογισμούς ισοδυνάμων» και αρνούμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό!

Οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις, έναντι των δανειστών, που ανέλαβαν και υπέγραψαν με την σύμπραξη μεγάλης μερίδας της αντιπολίτευσης είναι απραγματοποίητες, αν και απάνθρωπες. Να παρατηρηθεί, σχετικά με το ασφαλιστικό, ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα δεν ήταν ούτε υπερβολικές, ούτε σκανδαλώδεις. Πράγματι, η δαπάνη για συντάξεις ανέρχονταν το 2008 σε 12,7% στο ελληνικό ΑΕΠ, δηλαδή ποσοστό κατώτερο του αντίστοιχου στη Γαλλία, που ήταν 13, 7%, παρότι ο πληθυσμός στην Ελλάδα, άνω των 65 ετών αντιπροσώπευε το 20, 55 του συνολικού έναντι του 18% στη Γαλλία αντίστοιχα. Από ότι φαίνεται οι συντάξεις θα καταλήξουν σε 390Ε τον μήνα, για όλους, όπως αναγγέλθηκε ήδη με αρκετά κεκαλυμμένο τρόπο από τον αρμόδιο υπουργό.

Μπαίνω και πάλι στον πειρασμό να θέσω το ερώτημα: Γιατί εξακολουθούν την οδό του χαμού οι κυβερνήτες μας; Τι αναμένουν ακριβώς; Ω, ναι, αναμένουν ανάπτυξη! Μια ανάπτυξη …. «περιπατητική». Αυτή αναμενόταν στις αρχές του 2015, μεταφέρθηκε στο τέλος του, και στη συνέχεια αναγγέλθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Τελικά, προσδοκάται για το 2017. Επιτέλους, όμως, είναι επείγον να συνειδητοποιηθεί, πριν κατασπαραχθεί ολοσχερώς η χώρα, ότι ανάπτυξη εντός μνημονίων και με στραγγαλιστική λιτότητα είναι ΑΔΥΝΑΤΗ. Να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, όλοι εμείς, έστω και αν οι οικονομολόγοι της Κυβέρνησης «βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση ετοιμότητας για την υποδοχή της». Ο χρόνος, όμως έλευσής της δεν είναι γνωστός, και πάντως δεν ανήκει στον φυσικό ορίζοντά μας.

Β. Ας προχωρήσουμε, όμως, με ότι θα ήταν πραγματική επιτυχία, δηλαδή βελτίωση των άκρως οδυνηρών συνθηκών, κάτω από τις οποίες υποχρεούται να διαβιώνει ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού λαού.
Μερικά πρόσφατα στοιχεία της οικονομικής μας γενοκτονίας:
 • Τους τελευταίους μήνες χάθηκαν 130.000 θέσεις εργασίας, ενώ η ανεργία καλπάζει προς το 27%.
 • Τα στοιχεία του Γενικού Eμπορικού Mητρώου, όπως αυτά αναλύθηκαν από τα επαγγελματικά επιμελητήρια, καταγράφουν μια ραγδαία πτώση της επιχειρηματικότητας.
 • Aπό την αρχή του χρόνου, μπαίνουν 59 λουκέτα την ημέρα, δημιουργώντας νέους ανέργους και εμπορικούς δρόμους «φαντάσματα». Eφιαλτική, εξάλλου, είναι η εκτίμηση της ΓΣEBEE σύμφωνα με την οποία το επόμενο εξάμηνο ο αριθμός των επιχειρήσεων θα μειωθεί κατά 63.000, με συνέπεια την απώλεια ακόμη 138.000 θέσεων απασχόλησης
 • Στην περίοδο 2009-2014 καταγράφεται πτώση κερδών της τάξης του 86% για 4.997 επιχειρήσεις.
 • Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που βλέπει να φθίνει η μεσαία της τάξη, αυτή που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κάθε κοινωνίας και οικονομίας. Από 4,7 εκατομμύρια το 2000 υπολογίζεται σε 4,6 αντίστοιχα, τώρα.
 • Συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς η αιμορραγία των νέων και μορφωμένων Ελλήνων, που εγκαταλείπουν την κόλαση της πατρίδας, αναζητώντας εκτός της μια καλύτερη ζωή.
 • Η σφοδρότητα των χτυπημάτων στην ποσότητα και στην ποιότητα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης προετοιμάζει, μακροχρόνια, κρανίου τόπο για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.
 • Το βάρος της κρίσης χρέους έφεραν οι πτωχότεροι με φορολογικές επιβαρύνσεις της τάξης του 337% με μόνο 9% αντίστοιχα για τις υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες. Οι τόσο κραυγαλέες ανισότητες είναι εχθρός της ανάπτυξης.
 • Σε κατάσταση φτώχειας ή ένδειας βρίσκεται ένας στους τρεις Έλληνες, σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο που είναι 1 στους 4.
 • Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα εκτιμάται ό τι ο πλούτος των Ελλήνων έχει μειωθεί κατά 40,5%.
 • Με μέσο μεικτό μισθό 412,62 ευρώ αμείβεται, πλέον, σχεδόν μισό εκατομμύριο εργαζόμενων (491.440) που απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης.
 • 3,8 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας (432Ε το μήνα), ενώ 2,5 εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχειας (233Ε το μήνα). Δηλαδή, το 58% του ελληνικού πληθυσμού έχει εισέλθει σε τριτοκοσμικό βιοτικό επίπεδο.
 • Με βάση 42,727 ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από γονείς σε 23 νομούς της χώρας προκύπτει ότι το 54% των οικογενειών αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα.
 • Τα capital controls, στράγγισαν και τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας. Αναγγέλθηκε από αρμόδια χείλη ότι θα καταργηθούν στα μέσα του 2016. Φοβάμαι πως θα «μονιμοποιηθούν».
Ενδεικτική και όχι εξαντλητική η παραπάνω απαρίθμηση των δεινών των Ελλήνων. Αρκετή, ωστόσο, για να υπενθυμίσει ότι ανήκει στα ευτράπελα κάθε συζήτηση και κάθε προσμονή για ανάπτυξη.

3. Σε τι τελικά πιστεύουν οι Συριζαίοι;

Από την ανάλυση που προηγήθηκε προκύπτει ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, και ειδικότερα οι επιφορτισμένοι με την οικονομική πορεία της Ελλάδας, δεν πιστεύουν σε τίποτε, και πιο συγκεκριμένα δεν πιστεύουν στη δυνατότητα σωτηρίας της χώρας μέσα από την προϊούσα καταστροφή, που φέρνουν τα μνημόνια. Παρότι, εμφανές, η συγκεκριμενοποίηση αυτού του συμπεράσματος έχει τραγικές επεκτάσεις, κυρίως, επειδή οδηγεί σε πρόσθετα, και ιδιαίτερης ευαισθησίας ερωτήματα, όπως: «Και τότε, γιατί οι κυβερνήτες μας υλοποιούν αυτήν την γενοκτονία, εναντίον ομοεθνών και ομοθρήσκων τους; Γιατί δεν ξεσηκώνονται, εναντίον των δανειστών, για να επαναλάβουν, απλώς, αυτά που πολυάριθμοι ξένοι οικονομολόγοι διαπιστώνουν, σε καθημερινή βάση, με ολοένα μελανότερα χρώματα; Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα καταστρέφεται, χωρίς ελπίδα καμιά για έξοδο από την κρίση, ενώ συζητιέται και πάλι ευρέως το GREXIT, αλλά όπως πάντοτε με την απειλητική και όχι με τη σωτήρια μορφή της.

Είναι, πραγματικό μυστήριο οι κυβερνητικές επιλογές. Να κόπτεται, δηλαδή, για την, με κάθε θυσία, εφαρμογή ενός εγκληματικού προγράμματος, στο οποίο όχι μόνον δεν πιστεύει, αλλά και το απωθεί. Θα είναι, όντως, μικροπρεπής κάθε επεξηγηματική υπόθεση προς την κατεύθυνση του ότι ενεργούν κάτω από φοβία και πανικό, ή ακόμη προς αυτήν της προσκόλλησης στις υπουργικές πολυθρόνες. Γιατί αν πράγματι φοβούνται, θα ήταν όντως αδιανόητο να προσπαθούν να κατευνάσουν τους φόβους τους, με αντάλλαγμα τη γενοκτονία του λαού που τους έφερε στην εξουσία. Θα ήταν, αντιθέτως, πολύ απλούστερο να είχαν παραιτηθεί, εξηγώντας στους δανειστές ότι αρνούνται να γίνουν συνένοχοι και συνεγκληματίες. Και όσο για την ερμηνεία του βολέματος στις υπουργικές πολυθρόνες, δεν θα ήθελα να την σκεφθώ, ούτε ως αστείο. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ Ή ΤΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑ;

4. Υπάρχει λύση για τους μελλοθάνατους;

Μα τι θα μπορούσαν να κάνουν οι κυβερνητικοί με αυτούς τους απάνθρωπους δανειστές; Με ρώτησε φίλος, και έντονα συνειδητοποιημένος πολίτης. Πιστεύω οτι θα μπορούσαν να επιχειρήσουν πολλά, γιατί μόνον μετά θάνατον στερεύουν οι εναλλακτικές δυνατότητες. Για αυτό και επείγομαι να εκφράσω την απορία μου για το πόσο γαντζωμένος εμφανίζεται, αρχικά ο Πρωθυπουργός μας και στη συνέχεια το υπουργικό του συμβούλιο, στο…..ευρώ και στην ευρωζώνη. Ωσάν να βρίσκονται μπροστά στο Άγιο Δισκοπότηρο. Τόσο, μα τόσο άρρηκτα προσκολλημένοι στο άρρωστο και προβληματικό αυτό ουδέτερο νόμισμα, ώστε κάθε μορφής εθνική πανωλεθρία να θεωρείται μικρότερο κακό από το….GREXIT. Για χάρη, λοιπόν, του ΜΗ GREXIT, η Κυβέρνηση είναι εκ των προτέρων πρόθυμη να δεχθεί τα πάντα: Κάθε μορφής, κάθε κατεύθυνσης, κάθε τάσης, ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑ. Και δεν απορώ μόνον εγώ για αυτήν την, τουλάχιστον χωρίς επαρκή ερμηνεία, ανεξήγητη ευρωλατρεία, αλλά και πολυάριθμοι άλλοι, φυσικά, εκτός Ελλάδας, γιατί εντός η πλύση εγκεφάλου καλά κρατεί.

Το επιχείρημα του συρμού, που προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτήν την ευρωλατρεία υποστηρίζει, υποθετικά πάντα και στον αέρα ότι «οι κίνδυνοι από ένα GREXIT είναι απείρως μεγαλύτεροι σε σύγκριση με αυτούς της παραμονής μας στην ευρωζώνη». Και αναρωτιέμαι: Πως το ξέρουν; Και προχωρώ στην αναπότρεπτη διαπίστωση ότι «η παραμονή μας στην ευρωζώνη δεν αντιμετωπίζει πια κινδύνους, αλλά σίγουρη καταστροφή», ενώ αντιθέτως οι κίνδυνοι ενός πιθανού GREXIT μπορούν σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπιστούν από μας και, βέβαια, από την μεγάλη και πολυδιάστατη ισχύ που εξασφαλίζει το εθνικό νόμισμα. Οι εμμονές αυτές των Συριζαίων, και όχι μόνο, μου φέρνουν, αυθόρμητα, στο νου άνθρωπο που θαλασσοπνίγεται σε φουρτουνιασμένη θάλασσα και κάποιοι του πετούν ένα σχοινί για να τον σώσουν. Αλλά ο θαλασσοπνιγμένος αρνείται να το αρπάξει και ρωτά «αν θα είναι αρκετά γερό για να τον συγκρατήσει»!

Εξυπακούεται ότι δεν θεωρώ «φίλο» τον κ. Σόϊμπλε, αλλά όμως θα συμφωνούσα μαζί του, καθώς και με τα 15 κράτη-μέλη της ευρωζώνης (που σαφέστατα δεν ήταν όλα εχθρικά, εναντίον μας), που στις θυελλώδεις συσκέψεις των πρόσφατων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, πρότειναν για την Ελλάδα, ένα προσωρινό GREXIT. Τότε, θα είχαμε ελπίδα. Τότε, θα κάναμε θυσίες για ένα καλύτερο αύριο. Τότε, δεν θα καταστρέφαμε ότι οικοδομήθηκε στη χώρα μας, στο διάστημα πολλών δεκαετιών. Τότε, θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αναπτυξιακές, και κατά το δυνατόν ταχύρυθμης απόδοσης, επενδύσεις. Τότε θα ήταν δυνατόν να προχωρήσουμε σε μια δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος, με γνώμονα ότι οι υψηλοί φόροι δεν είναι κάτι κακό, εφόσον το προϊόν τους δεν κατευθύνεται αυτούσιο στους δανειστές, αλλά θεραπεύει πληγές στο εσωτερικό της χώρας. Και τότε θα ήταν δυνατή η αξιοπρεπής πληρωμή των χρεών μας, φυσικά σε βάθος χρόνου, από το προϊόν της ανάπτυξης και όχι από το προϊόν αιμοδοσίας του λαού. Ενώ…τώρα!

5. Ποιοι θα υλοποιήσουν μια επιστροφή στη δραχμή;

Θα συμφωνήσω μαζί σου για τη λύση της δραχμής, είπε ο φίλος που συζητά με κριτικό πνεύμα τα λεγόμενα και γραφόμενά μου. Αλλά….ποιός ή ποιοι θα την υλοποιήσουν; Βλέπεις, με ρωτά, στον εγγύς ή μακρινότερο ορίζοντα τον κατάλληλο ηγέτη, τον Μεσσία, που θα υλοποιήσει όσα θα έχει προκαταβολικά υποσχεθεί; Όχι, είπα, δεν τον βλέπω, αλλά δεν αποκλείω να εμφανιστεί από το πουθενά.

Δυστυχώς, έτσι χαροπαλεύει η Ελλάδα. Και είναι άγνωστο, όταν εμφανιστούν ευμενείς συγκυρίες, αν αυτές θα βρίσκονται μέσα στα χρονικά περιθώρια, που θα επιτρέπουν ακόμη τη διάσωσή της.

Πηγή MariaNegrepontiDelivani


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου