Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Οκτ 2015

Αυξάνεται ο αριθμός των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ακραίων οργανώσεων στο Αφγανιστάν, το οποίο ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του την απειλή.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να βοηθά την Καμπούλ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έως και 50.000 μαχητές στη χώρα, οργανωμένοι σε πάνω από 4.000 διαφορετικές ομάδες. Η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στην αφγανική κυβέρνηση σε διμερές επίπεδο, αλλά και σε συνεργασία με τους εταίρους της στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO)», επεσήμανε ο Αντόνοφ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CSTO, στο Αφγανιστάν υπάρχουν περίπου 2.000 με 3.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Ο Αντόνοφ υπογράμμισε ότι τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί η δραστηριότητα του ΙΚ στο Αφγανιστάν και ότι παραμένει αμφίβολη η ικανότητα της Καμπούλ να αντιμετωπίσει μόνη της την απειλή.

Η Ρωσία εξακολουθεί να παρέχει οπλισμό στο Αφγανιστάν και να προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε Αφγανούς αξιωματικούς.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό, το ΙΚ σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ασία, προειδοποιώντας ότι η τζιχαντιστική οργάνωση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Αφγανιστάν ως εφαλτήριο για να στείλει αντάρτες στη βόρεια Κίνα και στα μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS).

«Πρόσφατα η δραστηριότητα ομάδων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος έχει αυξηθεί σημαντικά στο αφγανικό έδαφος. Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση για την περαιτέρω επέκτασή της στις CIS στην Κεντρική Ασία και την αυτόνομη περιοχή των Ουιγούρων στη (νοτιοδυτική) Κίνα», εξήγησε ο Αντόνοφ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι τζιχαντιστές διαθέτουν σταθερές πηγές εσόδων και αξιόπιστο εξοπλισμό και ότι είναι σε θέση να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

Παράλληλα ο Αντόνοφ τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να αγνοήσει το γεγονός ότι κάποιες χώρες παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες προς όφελος των δικών τους συμφερόντων.

«Οι τρομοκράτες επιτρέπουν σε τρίτους να τους ελέγχουν μέχρι να ενισχυθούν και τότε ξεφεύγουν από τον έλεγχο», είπε ο Αντόνοφ, φέρνοντας το παράδειγμα της Συρίας, όπου μαχητές του ΙΚ παλαιότερα «πληρώνονταν αδρά από μαχητές της δημοκρατίας».

Sputnik, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Πεκίνο, Κίνα
Πηγή MIgnatiouΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


“Είμαστε εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή ο οποίος πέρασε τα πλοία από την ξηρά. Κάναμε το Μαρμαράι κάτω από την θάλασσα του Βοσπόρου. Την επόμενη χρονιά θα ανοίξει το τούνελ της Ευρασίας. Αυτό το έθνος κάνει τα πάντα φτάνει να επαγρυπνεί απέναντι στον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε μαζί να το ξεπεράσουμε”.

Αυτά δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια του αγωγού μεταφοράς νερού από την Μερσίνα στα κατεχόμενα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απήγγειλε μάλιστα και τους στίχους ενός παραδοσιακού τραγουδιού που λέει “Εσύ έλα από εκεί και εγώ από δω να συναντηθούμε στην Κύπρο”. “Κι εμείς πήραμε το νερό, το φέραμε στην Κύπρο και συναντηθήκαμε στην Κύπρο”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι για μισό αιώνα οι Τ/κ δεν θα έχουν πρόβλημα νερού. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να το κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν επειδή χωρίς εκείνον δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το έργο, όπως είπε. “Το κίτρινο χρώμα του νησιού θα μετατραπεί σε πράσινο”, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης.

Στην τελετή συμμετείχαν και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο `πρωθυπουργός` Κάλιοντζου. Αμέσως μετά πήγαν με ελικόπτερο στα κατεχόμενα για το δεύτερο μέρος της τελετής που πραγματοποιείται στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία λέγοντας ότι η 1η Νοεμβρίου είναι πολύ σημαντική λέγοντας ότι θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση.

Τα έβαλε και με την αντιπολίτευση η οποία χαρακτηρίζει το νεόκτιστο προεδρικό μέγαρο “παράνομο Σαράι”. “Να πέσει στο κεφάλια σας μια πέτρα σαν εκείνη του παράνομου σαραγιού. Θα έρθετε σαν τα αρνιά στο παράνομο σαράι, δεν έχετε άλλη επιλογή”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στην τελετή και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε στις εκλογές στην Τουρκία λέγοντας “αναμφίβολα περνάτε μια ευαίσθητη περίοδο, σε δύο βδομάδες θα έχετε εκλογές”. “Όταν έχουμε εκλογές στα κατεχόμενα η Τουρκία δεν ξεχωρίζει κανέναν ανάμεσά μας, ούτε τι χρώμα είμαστε, ούτε τι κόμμα είμαστε και γι αυτό είμαστε ευγνώμονες. Κι εγώ όταν κοιτάω στην Τουρκία μας σας βλέπω όλους ένα και σας αγκαλιάζω”, είπε ο Τ/κ ηγέτης.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε: “Πριν από μια βδομάδα στην Άγκυρα όταν έγινε η τρομακτική τρομοκρατική επίθεση κλάψαμε μαζί σας. Εάν η Τουρκία έχει πένθος έχει και η `ΤΔΒΚ` πένθος. Η μεγαλύτερή μου ευχή είναι αυτή η όμορφη χώρα να έχει ειρήνη και ηρεμία. Πριν από μια βδομάδα μοιραστήκαμε τον πόνο σήμερα μοιραζόμαστε την χαρά και είμαστε μαζί σας”, είπε ο Τ/κ ηγέτης.

Ανέφερε ότι το νερό στις μέρες μας έγινε πιο σημαντικό από το πετρέλαιο λόγω των παγκόσμιων κλιματολογικών αλλαγών, προσθέτοντας ότι αυτό το νερό θα αυξήσει την παραγωγή των κατεχομένων και το κίτρινο χρώμα του νησιού μας θα μετατραπεί σε πράσινο.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει τη δημιουργία μιας `ΤΔΒΚ` η οποία να μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια, προσθέτοντας ότι πρώτη φορά πραγματοποιείται ένα τέτοιο έργο. Ανέφερε ότι θέλει να διαβεβαιώσει και ο ίδιος ότι είναι νερό ειρήνης. “Θέλω να διαβιβάσω τις ευχαριστίες μου στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επέδειξε μεγάλο μόχθο και ενδιαφέρον γι αυτό το έργο. Χωρίς τη δική του θέληση δεν θα είχαμε αποτέλεσμα ακόμη, είναι χρέος της συνείδησής μου να το πω αυτό”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τον γιο του στην τελετή ανέφερε στην ομιλία του ότι είναι “μια τελετή που μας κάνει να καμαρώνουμε. Ανέφερε ότι για την Τουρκία και την Κύπρο η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα. “Το νερό το φέρνουμε εμείς, πιστεύουμε ότι οι δύο λαοί στην Κύπρο θα ζήσουν ειρηνικά. Η Τουρκία στηρίζει την από καρδιάς την κατάληξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με μια γρήγορη δίκαιη και μόνιμη λύση. Θα ολοκληρώσουμε την κρίσιμη περίοδο με επιτυχία. Το νερό που μεταφέρεται στην Κύπρο ας είναι νερό ειρήνης”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι τελούν τα εγκαίνια ενός έργου που είναι παγκοσμίων διαστάσεων και το κάνουν δώρο στο τουρκικό έθνος. Όπως είπε με αυτό το πρόγραμμα θα ανοίξουν 7525 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ανέφερε ότι σήμερα η Ανατολή και η `ΤΔΒΚ` για μια ακόμη φορά αγκαλιάζονται. “Ιδρύουμε μια γέφυρα νερού σήμερα που δεν υπάρχει παρόμοιά της στον κόσμο.

Κάνουμε δώρο στην Κύπρο ένα πρόγραμμα πιαγκοσμίων διαστάσεων, ας ντραπούνε αυτοί που δεν μπόρεσαν να ονειρευτούν ένα τέτοιο έργο”, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι έχει αποδειχθεί ότι η Τουρκία και η Κύπρος δεν θα χωριστούν ποτέ. “Να είναι ευλογημένο το νερό μεταφέρουμε από την μητέρα πατρίδα στην μικρή πατρίδα”, είπε.
Και ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία ρωτώντας: “Είσαστε έτοιμοι για την 1η Νοεμβρίου”.

Από την πλευρά του `πρωθυπουργός` Κάλιοντζου είπε ότι το νερό είναι ζωή. “Εμείς όσο περνά ο καιρός φτωχαίνουμε, το νερό μας αλμυραίνει”, είπε ο Κάλιοντζου και ευχαρίστησε το τουρκικό κράτος στο όνομα του λαού της Ανατολής.

“Όπως μοιράζεται το ψωμί του μαζί μας μοιράζεται και το νερό του. Μας δίνετε ζωή. Θα έρθει μια μέρα που αυτό το νερό θα είναι νερό ειρήνης”, ανέφερε.

Το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα ολοκληρώθηκε σε τέσσερα χρόνια. Το 2011 είχε τεθεί ο θεμέλιος λίθος στην Μερσίνα. Στοίχισε 1,6 δις τουρκικές λίρες. Πρόκειται για έναν αγωγός 80 χλμ κάτω από την θάλασσα σε βάθος 250 μέτρα. Το νερό μεταφέρεται στο φράγμα που έχει κατασκευαστεί στα Πάναγρα στα κατεχόμενα.

Ωστόσο παρά την ολοκλήρωση του έργου εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα για την διαχείριση της διανομής του νερού το οποίο δεν έχει επιλυθεί. Η κρίση είναι μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχομένων. Η Τουρκία θέλει να γίνεται η διαχείριση από ιδιωτικό τομέα ενώ τα κατεχόμενα από τους δήμους. Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στη συνάντηση που θα έχει ο πρώην Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Πηγή Πληροφορίες από το Κυπριακό Πρακτορείο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) καταβάλλει έως και 10.000 δολάρια στους στρατολόγους που έχουν αναλάβει να στρατολογήσουν εθελοντές για να πολεμήσουν στην Συρία.

Αυτό επιβεβαίωσαν στις Βρυξέλλες εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ. Η δικηγόρος Ελζμπιέτα Κάρσκα από την Πολωνία, που έχει τεθεί επικεφαλής ομάδας εργασίας του ΟΗΕ που διερευνά τη δράση των ξένων μαχητών που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να πάνε στις εμπόλεμες ζώνες, επισήμανε ότι το ΙΚ χρησιμοποιεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τα άτυπα δίκτυα (οικογένεια, φίλοι κ.α) για να στρατολογήσει νέους τζιχαντιστές στο Βέλγιο.

Αυτοί οι μεσάζοντες, που συχνά εδρεύουν στη Συρία, «αμείβονται ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων που έχουν στρατολογήσει και ανάλογα με το αν οι νεοσύλλεκτοι που στρατολογούν νυμφεύονται κατόπιν», διευκρίνισε η ομάδα των ειδικών του διεθνούς οργανισμού σε μια προκαταρκτική έκθεση που παρουσιάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε ενημερωθεί για περιπτώσεις όπου οι στρατολόγοι έχουν πληρωθεί από 2.000 έως 10.000 δολάρια ανάλογα με τον αριθμό των εθελοντών που έχουν στρατολογήσει, ή από τις ικανότητες και τα προσόντα των εθελοντών αυτών.

Εάν πρόκειται για κάποιον που διαθέτει υψηλό επίπεδο μόρφωσης, όπως έναν επιστήμονα της πληροφορικής ή έναν γιατρό, αμείβονται με περισσότερα χρήματα», επισήμανε η Κάρσκα, που διηύθυνε την ερευνητική αποστολή για διάστημα μίας εβδομάδας στο Βέλγιο.

Τα προφίλ των μαχητών «ποικίλουν», ωστόσο ο μέσος όρος της ηλικίας τους κυμαίνεται σε «23 έτη και κάτω» και «ο αριθμός των γυναικών που φεύγουν είναι ολοένα και μεγαλύτερος», υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Αναφορικά με τα κίνητρα, επίσης ποικίλουν: «θρησκευτικές πεποιθήσεις», «ανθρωπιστικοί λόγοι» ή ακόμα «αναζήτηση της περιπέτειας».

«Το προφίλ δεν είναι πάντοτε εκείνο κάποιου που πλήττεται από την υποαπασχόληση. Πολλοί εξ αυτών ζουν σε καλές συνθήκες», υπογράμμισε η Κάρσκα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που έδωσαν οι βελγικές αρχές στους αξιωματούχους του ΟΗΕ και που κάνουν λόγο για «375 έως 500 μαχητές», το Βέλγιο είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απ’ όπου προέρχεται η πλειονότητα των τζιχαντιστών που φεύγουν για την Συρία ή το Ιράκ, αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Αυτό ακριβώς εξηγεί τους λόγους που η ομάδα των ερευνητών επέλεξε να επικεντρώσει την έρευνά της στην χώρα αυτή, αφού επισκέφθηκε τον Ιούλιο την Τυνησία, απ’ όπου προέρχεται η πλειονότητα των μαχητών σε απόλυτους αριθμούς και προτού επισκεφθεί την Ουκρανία τον επόμενο χρόνο.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Βρυξέλλες, Βέλγιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μνημείο υποκρισίας και κυνισμού συνιστούν οι πράξεις και ενέργειες βουλευτών της Επιτροπής Θεσμών και όχι μόνο, οι οποίοι ξεψαχνίζουν τα κόκκινα δάνεια άλλων ενώ αφήνουν πίσω τα δικά τους, των συναδέλφων τους και των κομμάτων τους.

Παρόλο που η συγκεκριμένη λίστα των Κυπρίων βουλευτών με τα κόκκινα δάνεια των πολλών εκατομμυρίων ευρώ είδε το φως της δημοσιότητας από τον περασμένο Μάρτιο, εντούτοις, καμία συζήτηση και κανένας κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν έγινε μέχρι σήμερα στην κυπριακή Βουλή προκειμένου να διαπιστωθούν:

Πρώτον, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν αυτά τα δάνεια σε βουλευτές και σε στενά συγγενικά τους πρόσωπα.

Δεύτερον, εάν δόθηκαν με επαρκείς εξασφαλίσεις.

Τρίτον, εάν τα δάνεια των βουλευτών συγκαταλέγονται στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και εάν ναι, ποιες ενέργειες έγιναν.

Τέταρτον, εάν έτυχαν οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης σε ό,τι αφορά στην παραχώρηση αυτών των δανείων και στους όρους που περιλήφθηκαν.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη λίστα αφορά βουλευτές και συνδεδεμένα πρόσωπα με αυτούς που έλαβαν δάνεια μόνο από την Τράπεζα Κύπρου. Για τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα υπάρχει πλήρης συσκότιση.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ψάχνει να βρει ποιος διέρρευσε τη λίστα και όχι το περιεχόμενό της.

Πηγή Philenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Παίζοντας με τις λέξεις το Βερολίνο “βαφτίζει” τη συνδιαχείριση του Αιγαίου που ανοιχτά και επίμονα πλέον επιδιώκει με την “σύσταση” περί… “συντεταγμένης κατάστασης” στο Αιγαίο!

Το γερμανικό “παραμύθι” ανέλαβε να το συντηρήσει ζωντανό ο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Είπε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί επειγόντως μια «συντεταγμένη κατάσταση» στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ώστε να μην δρουν εκεί ανενόχλητοι οι διακινητές προσφύγων.
«Γι αυτό στηριζόμαστε στην προθυμία συνεργασίας της Τουρκίας. Θέλουμε όμως να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατεύσει τα σύνορά της», 
προσέθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι θα ενισχυθεί η FRONTEX, ενώ θα παρασχεθεί και υλικοτεχνική βοήθεια.

Για να τελειώνουμε με τους “φίλους” Γερμανούς που μετά απ΄ όλα τ΄ άλλα ανησυχούν για το Αιγαίο. Υπάρχει πολύ “συντεταγμένη κατάσταση” στο Αιγαίο. Η οποία είναι θεμελιωμένη σε συνθήκες και στο διεθνές δίκαιο. Αυτή τη “συντεταγμένη κατάσταση” την αμφισβητεί ακόμη και με στρατιωτικά μέσα η Τουρκία που συμπεριφέρεται από το 1974 ως κράτος-τρομοκράτης!

Θεωρεί ο κ. Ζάϊμπερτ, η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε ότι μπορεί να υπάρξει οποιασδήποτε μορφής συνεργασία μ΄ ένα κράτος που παραβιάζει κάθε μέρα τα σύνορα των γειτόνων του με τρόπο επικίνδυνο και ανεύθυνο;
Δεν έχουν ακούσει τίποτα στο Βερολίνο για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο με υπαιτιότητα του τουρκικού κράτους;
Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει, απλά κάνουν το κορόϊδο, γιατί τα δισεκατομμύρια που “βγαίνουν” για τα γερμανικά συμφέροντα στην Τουρκία επιβάλλουν τη σιωπή και το “χάϊδεμα” του καθεστώτος Ερντογάν. Το οποίο κινείται στα όρια του ολοκληρωτισμού πλέον.

Οι προθέσεις των Γερμανών και των δορυφόρων τους να βάλουν πόδι στο Αιγαίο δεν είναι πλέον κρυφές. Το “ταμείο υποθηκών” των 50 δισ. είναι σαφές ότι στοχεύει να τους εξασφαλίσει “υποθήκες υδρογανανθράκων” και η εμμονή μέχρι ανοησίας για “κοινές περιπολίες” στο Αιγαίο… βγάζουν πλέον μάτι για το τι επιδιώκουν και για το ποιές είναι οι προθέσεις τους.

Αυτό που προφανώς δεν έχουν κατανοήσει οι κατά τ΄ άλλα προνοητικοί Γερμανοί είναι ότι η ελληνική κοινή γνώμη μπορεί να “καταπίνει” τα αναποτελεσματικά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που της επιβάλλουν, αλλά δεν πρόκειται να “χωνέψει” με τίποτα οποιαδήποτε “έκπτωση” σ΄ ότι θεωρεί εθνικό ζήτημα.
Ας αφήσουν λοιπόν τους “εξυπνακισμούς” και τις “φαεινές ιδέες” κι αν θέλουν πράγματι να βοηθήσουν στο Αιγαίο ας στείλουν δικές τους ναυτικές δυνάμεις να “βάλουν ένα χεράκι” έναντι των Τούρκων δουλεμπόρων με τους οποίους επί της ουσίας μας καλούν να… συνεργαστούμε.

Γιατί καλά είναι... τα 12 μηχανήματα ταυτοποίησης που μας έδωσαν κι ευχαριστούμε πολύ, αλλά έχει και το δούλεμα τα όριά του...

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κανένας λόγος δεν υπάρχει να ψάχνω τον αίτιο όταν έχω τον αυτουργό μπροστά μου. Κανένας λόγος δεν υπάρχει να περιμένω να βρω το κίνημα ή να με βρει αυτό για να υποστηρίξει το δίκαιο του συνόλου και το προσωπικό μου. Αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με νόμους που στόχο έχουν εμένα προσωπικά εφόσον προσωπικό μου το ΑΦΜ, προσωπικό μου το χρέος, προσωπικός μου ο αναγκαστικός τραπεζικός λογαριασμός, προσωπικό μου και το επιτόκιο δανεισμού και εξόφλησης, προσωπικός μου ο εξευτελισμός από τους νομοθέτες και τους εκτελεστές αυτών. Δεν υπάρχει βάσει των νόμων κατηγορούμενος επί του συνόλου. Ο νόμος είναι η λεπίδα που απειλεί το άτομο μεμονωμένα. Όσοι νόμοι τόσοι και οι λεπίδες εναντίον ενός.

Η αναζήτηση αλληλέγγυου κινήματος έληξε από την στιγμή που η ιδεολογία αυτού βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στον οίκο των νομοθετών να κρατάει το φανάρι στον βιασμό της Δημοκρατίας. Στις λίστες των υπουργών της Κομαντατούρας υπάρχουν τα ονόματα, οι κρατικοί αριθμοί των Ελλήνων και το ποσό χρέους τους προς την Δημοκρατία της νέοΒαϊμάρης. Ξεκάθαρη αποστολή τους η εθνοκάθαρση και στον ρόλο των νέοSS όλοι όσοι χρηματίζονται από την συγκεκριμένη Δημοκρατία να εκτελέσουν τους νόμους άνευ οίκτου, ελέους και λογικής.

Αντισυνταγματάρχες σε αυτή την εκκαθάριση εναντίον των μονάδων είναι πρώτοι οι εφοριακοί όλων των τάξεων και όλων των βαθμίδων. Για το λόγο αυτό ο υπουργός, που θήτευσε επί πρώην δημοκρατικών κυβερνήσεων ως ανάλογος υπάλληλος ανεβαίνοντας από την πλάγια πόρτα του συνδικαλισμού στα ανώτατα επίπεδα πολιτικής ιεραρχίας, το πρώτο που προστάτεψε με νόμο είναι τα κάστρα των εφοριών. Είναι με νόμο απροσπέλαστα για τους πολίτες και μόνο με έλεγχο και άδεια θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτά για να περάσουν από άτυπες δίκες. Βάζουν τείχη στα κάστρα τους διότι γνωρίζουν ότι οι νόμοι και οι εκτελέσεις τους θα φέρουν νομοτελειακά κρούσματα μεμονωμένης οργής ανθρώπων που πλέον ούτε η αυτοκτονία θα είναι η λύση των προβλημάτων τους.

Το Κράτος απέδειξε ότι πούλησε την χώρα και ακρωτηρίασε μέχρι θανάτων τους πολίτες της μόνο και μόνο για ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα που θα ορίζει το πότε τρως, τι τρως γιατί τρως και αν το πιστωτικό όριο της κάρτας συναλλαγών σου φτάνει για να αναπνεύσεις. Έρχεται λοιπόν και το ισχυροποιεί κάνοντάς το εντελώς ανεξάρτητο από το Κράτος με νόμους όμως του Κράτους. Ο νόμος κι εδώ πάνω από τον πολίτη αλλά ο νόμος κάτω από την Τράπεζα. Με τους νόμους οι δικηγόροι των Τραπεζών αντί μισθού θα συνεχίσουν να κάνουν την νομική τους εργασία υπερασπίζοντας το αφεντικό τους και κατακρεουργώντας τους πολίτες που ως μονάδες θα στήνονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου διότι τόλμησαν να δανειστούν για να πάρουν σπίτι πριν το Κράτος τους απαγορεύσει να εργάζονται. Ο κάτοχος πτυχίου Νομικής ευθαρσώς πατάει τον όρκο του για την διαφύλαξη του Συντάγματος αντί τραπεζικού μισθού και σπρώχνει άνευ οίκτου τον οφειλέτη της τράπεζας από το μπαλκόνι. Κανείς ποτέ δεν υπολόγισε αν στις χιλιάδες αυτοκτονίες υπήρχε ένας δικηγόρος τραπεζών που με το πάτημα του κουμπιού ΝΟΜΟΣ έπλεκε παράλληλα την θηλιά στον οφειλέτη.

Όλοι οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών που έχουν ως εργασία τους την άσκηση του νόμου και όχι της λογικής, που πρέπει να διέπει τον εγκέφαλό τους για μια τέτοια υπεύθυνη θέση, είναι πλέον ένας από τους στόχους των μονάδων που βάλλονται αδίκως. Τα κομπιουτεράκια που δουλεύουν στα γκισέ του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και γενικώς του ΚΕΑΟ βγάζοντας τις δόσεις, το χρέος, το επιτόκιο τοκογλυφίας του Κράτους είναι τα μυδράλια αυτών των κουστουμαρισμένων και ταγιεροφορεμένων στρατιωτών. Μισθώνονται κανονικότατα για να εκτελούν ανθρώπους και βάζουν την εκτέλεση νόμων ως δικαιολογία για να μην χάσουν το μεροκάματο του νεοκουκουλοφόρου. Εκτελούν ανθρώπους δεν εκτελούν νόμους αν αυτό δεν το έχουν καταλάβει τότε όλα τα χρόνια της παραμονής τους σε αυτό το σύστημα αποδεικνύει ότι ο λόγος της υπαλληλοσύνης τους όλες τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν η προάσπιση του πορτοφολιού τους και όχι η νόμιμη υποχρέωση των πολιτών έναντι του Κράτους.

Αστυνομικοί (εθνικοί και δημοτικοί) που κατάντησαν εκ νέου χωροφύλακες φυλλάτουν τον νόμο και όχι τον άνθρωπο που χτυπιέται από τον ίδιο νόμο που το σώμα ασφαλείας πληρώνεται αποκλειστικά για να προστατεύει την ισχύ του. Από την στιγμή που βάζει χειροπέδες σε οφειλέτη Κράτους και Τραπέζης οδηγώντας τον στον εισαγγελέα ο αστυνόμος δεν είναι από την πλευρά του νόμου δικαίου αλλά του νόμου κατοχής. Από την στιγμή που δέχεται να φυλάει εφοριακούς κατά τον έλεγχο του μαντολάτου ή βάζοντας πρόστιμα σε άπορους που πουλάνε άνευ αδείας καλαμπόκια για να βγάλουν τα φάρμακά τους, δεν είναι αστυνόμοι είναι αστυάνομοι.

Και στο φινάλε οι δικαστές που θέλουν να τους σέβονται τα ζώα Έλληνες που σέρνονται στις αίθουσες που εξουσιάζουν δίνοντας ποινές βάση των νόμων των βουλευτών της νεοΒαϊμάρης. Αυτοί που κομπάζουν ότι κάνουν το λειτούργημα του μεγαλύτερου δικαστή της χώρας, Αθανάσιου Πολυζωΐδη, που έσκισε τους νόμους ενός βαυαρόπληκτου ελληνικού κράτους διότι ο άγραφος νόμος του δικαίου, ο λαός και η Ελλάδα ήταν πάνω από όλους τους νόμους της Αυτοκρατορίας. Τι κι αν μπροστά δεν έχεις έναν Κολοκοτρώνη στο εδώλιο του κατηγορουμένου αλλά έναν Έλληνα που τώρα δίνει την ζωή του όχι τιμημένα για την πατρίδα αλλά για τους νόμους που θεσμοθετούν νεοΡάλληδες, εκτελούν γερμανοπόρνες και δικάζουν Λουδοβίκοι Φον Μάουερ στέλνοντας τον Πολυζωΐδη στο κελί καθημερινά μετά από 180 χρόνια.

Ο στόχος είναι η μονάδα και όχι το σύνολο αλλά στόχος αντίστοιχα είναι οι μονάδες που τους νομοθετούν, τους υπερασπίζονται και τους εκτελούν κρύβοντας το νεοναζισμό τους πίσω από το καθήκον.

Δικό τους καθήκον η εκτέλεση των γραπτών άδικων νόμων, δικό μας καθήκον η ελάχιστη ισχύς του ενός άγραφου και υπέρ πάντων: Του δικαίου.

Πηγή Simple Man


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Τρύφων Λιώτας

Μετά την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Γιωργάκη και την Κάρτα του Πολίτη του Αντωνάκη ήρθε και ο Αλεξάκης για να μας μιλήσει για την ένωση σε μία κάρτα των στοιχείων της ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΑ και ΑΜΚΑ σε μία κάρτα που θα φέρει τον αριθμό ΑΜΚΑ, αποδεικνύοντας ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τους προηγούμενους και κερδίζοντας, δικαιωματικά και αυτός, το υποκοριστικό στο τέλος του ονόματός του προς ένδειξη της μεγαλειώδους σκέψης και διακυβέρνησής του.

«Κέρδη και ωφέλειες» από την Κάρτα

Σύμφωνα λοιπόν με τους «ειδικούς» ο πολίτης έχει τα μάλα να ωφεληθεί από αυτήν την συγκεντρωτική κάρτα. Έτσι ακούμε για πάταξη φορολογίας, πάταξη μαύρης εργασίας, υψηλή ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, εκπτώσεις, διευκόλυνση στη γραφειοκρατία, μείωση εξόδων κράτους από την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα ευφάνταστα και ευτράπελα.
Και λέω ευφάνταστα και ευτράπελα γιατί μόνο κάποιος άσχετος με την πραγματικότητα θα μπορούσε να βρει οφέλη εκεί που υπάρχουν μόνο κίνδυνοι και δη τέτοια που να αντικρούονται τόσο εύκολα. Ας πάμε να τα δούμε ένα προς ένα:

Πάταξη φορολογίας: Ως γνωστόν αυτός που δεν έχει εργασία (ντρέπομαι να γράψω το επίσημο νούμερο της ανεργίας) δεν έχει και τίποτα να δηλώσει από κέρδη εργασίας. Οι δε «τυχεροί» μισθωτοί δε μπορούν να αποκρύψουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια τίποτα. Επομένως από τους μισθωτούς θα πατάξει μόνο αυτούς που δουλεύουν «μαύρα» και θα τους τιμωρήσει γιατί «ανάγκασαν» το αφεντικό τους να τους προσλάβει χωρίς ένσημα… Για τους άλλους ξέρουμε για τις offshore και τους λογαριασμούς σε ξένες (κυρίως Ελβετικές) τράπεζες που έχουν την δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν ακόμα και αν τα ονόματά τους βρίσκονται σε λίστες, ενώ η τακτική τους βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στους ίδιους τους πολιτικούς μας.

Πάταξη μαύρης εργασίας: Καλά εδώ γελάμε. Ολόκληρη VW ξεγελούσε επί χρόνια ολόκληρα το κράτος, όχι της Ζιμπάμπουε ή το Ελληνικό, αλλά το Αμερικάνικο που έχει κάποιους στοιχειώδεις ελέγχους και υπηρεσίες και εσείς πιστεύετε ότι δεν θα βρεθεί ένα λογισμικό για να παραποιεί τα στοιχεία των εργαζομένων;

Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων: Δεν θα καθίσω να απαριθμήσω τις περιπτώσεις υποκλοπής των δεδομένων σε Ελλάδα και παγκοσμίως γιατί θα χρειαστώ μια ζωή μόνο για αυτές που έγιναν γνωστές. Η ασφάλεια στοιχείων που συνδέονται ηλεκτρονικά είναι απλά ένα μύθος. Πάντα υπάρχουν κενά ασφαλείας που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας «χάκερ» με την ηλικία ενός παιδιού και όσο θα υπάρχουν δίκτυα και μάλιστα όσο αυτά θα μεγαλώνουν, θα αλληλεπιδρούν μέσω σύνδεσής τους με άλλα ο κίνδυνος θα μεγαλώνει αντί να μικραίνει. Κανένα σύστημα δεν είναι απρόσβλητο αλλά ας μην ξεχνάμε και τους διαχειριστές (υπαλλήλους και το ίδιο το κράτος) που για προσωπικό κέρδος ή λόγω συμφωνιών (Ελλάδος με ΕΕ και ΕΕ με ΗΠΑ) μπορούν να πωλούν ή να ανταλλάσσουν δεδομένα από και προς άγνωστο αριθμό κέντρων επεξεργασίας και διαχείρισης δεδομένων.

Διευκόλυνση στη γραφειοκρατία: Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα γιατί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας δεν είναι απλά ο αριθμός των χαρτιών που απαιτούνται και που σε τελική ανάλυση δεν είναι δύσκολο να βγάλεις. Το πρόβλημα είναι οι ουρές, η ανεπαρκής πληροφόρηση, οι αλλαγές σε νόμους και διαδικασίες καθώς και η νοοτροπία υπαλλήλων και πολιτών. Και αυτά δεν λύνονται ως δια μαγείας με μια «έξυπνη κάρτα».

Εκπτώσεις και μείωση δαπανών του κράτους: Αυτοί που τα λένε αυτά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αφελείς. Είναι σίγουρα κακόβουλοι για τους παρακάτω λόγους: Η κάρτα έχει κόστος το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Η κάρτα χαλάει, σπάει, χάνεται, κλέβεται οπότε μιλάμε για έξτρα κόστος. Αν ειδικά συνδεθούν και με τραπεζικό λογαριασμό θα υπάρχει και ετήσιο κόστος των τραπεζικών συναλλαγών με μεγάλο κέρδος για τις τράπεζες αφού ως γνωστόν τα μηχανήματα διώχνουν υπαλλήλους και δεν παίρνουν αποζημιώσεις.
Για να λειτουργούν αυτές οι κάρτες χρειάζονται μηχανήματα υποδοχής ή ανάγνωσης τα οποία πρέπει να στελεχώσουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (αλήθεια ποιος θα αναλάβει την εργολαβία;). Χρειάζεται λογισμικό για να λειτουργήσουν και προσωπικό που θα εκπαιδευτεί κατάλληλα στο χειρισμό του λογισμικού (να κι άλλη εργολαβία, τρέξτε να προλάβετε…). Φυσικά όλα αυτά τα έξοδα θα μετακυλήσουν στον πολίτη. Και ας μην ξεχνάμε ότι η τεχνολογία εξελίσσεται, τα μηχανήματα χαλάνε, χρειάζονται συντήρηση κ.ο.κ.
Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε ότι δεν υπάρχει σαφής προϋπολογισμός (άρα μεγαλύτερη ευκαιρία για «φάγωμα» κρατικού χρήματος) ενώ ταυτόχρονα ζούμε και στην χώρα της οργάνωσης όπου οι προϋπολογισμοί γίνονται για να ξεπερνιούνται κατά 300% (βλ. Ολυμπιακούς Αγώνες).

Αληθινοί υπαρκτοί κίνδυνοι

Αναφέραμε ήδη κάποιους από τους κινδύνους αλλά ας τους δούμε πιο αναλυτικά μαζί με κάποιους άλλους που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής μας.

Η αρχή θα γίνει με ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Ταυτότητα και ΑΜΑ. Ποιος εγγυάται ότι αυτή μέσω της εξοικείωσης δεν θα προχωρήσει σε άλλες κάρτες όπως χρεωστικές, πιστωτικές, εργασιακές, διοδίων, δημότη, κτηματολογίου ψηφοφόρου, σούπερ μάρκετ κ.ο.κ.; Μέσω της συλλογής αυτών των στοιχείων θα έχουν συγκεντρωτικά το φορολογικό, αστυνομικό, ποινικό, υγειονομικό, εργασιακό, ιδιοκτησιακό και καταναλωτικό σου προφίλ, εν ολίγοις ολόκληρη την προσωπική σου ζωή.

Οι επιλογές σου θα καθορίζονται από μεγάλες εταιρίες που αφού θα ξέρουν τι τρως, από πού ψωνίζεις, πόσο συχνά ψωνίζεις, πόσα ξοδεύεις, πόσα έχεις για να ξοδέψεις, πότε το τρως, τι θα έπρεπε να τρως λόγω προβλημάτων υγείας κ.ο.κ.
Επίσης το τσιπάκι της κάρτας σύμφωνα με τη νέα τεχνολογία που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της ΕΕ και φέρει το όνομα RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων) θα μπορεί, με ένα κατάλληλο δίκτυο ανάγνωσης αυτών των καρτών, να παρακολουθείται δίνοντας αναφορά για όλες σου τις μετακινήσεις.

Όπως ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα έτσι και η συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε απόλυτο έλεγχο που μπορεί να έχει πολλές πλευρές. Ποιος εγγυάται ότι ο «μεγάλος αδελφός» διαχειριστής αυτών των δεδομένων δεν μπορεί να διαστρεβλώσει τα στοιχεία (που σημειωτέων δεν θα μπορεί μετά να αποδειχθεί) για λόγους που συμφέρουν την εκάστοτε εξουσία; Και ποιος θα φυλάει το φύλακα; Χωρίς σε αυτά φυσικά να συνυπολογίσουμε τους «χάκερ» και τους κακόβουλους υπαλλήλους.

Και τι θα γίνει όταν θα γίνεις απλά ένα νούμερο σε μια βάση δεδομένων; Η επιβίωση σου θα εξαρτάται από αυτό το νούμερο και ουαί και αλίμονο αν ποτέ χαθεί (κλοπή, απώλεια) γιατί τότε από νούμερο θα γίνεις ένα μηδενικό. Τα αναφαίρετα δικαιώματά σου θα ισχύουν μόνο επί τη εμφανίσει αυτής της κάρτας. Η μη κατοχή της θα σε θέτει αυτόματα εκτός κοινωνίας.

Αφελείς «αντιρρήσεις»

Υπάρχουν φυσικά και οι αφελείς που αφού έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίδουν όλα τους τα στοιχεία χωρίς δεύτερη σκέψη σε facebook, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, εταιρίες κινητών, εταιρίες λογισμικών Η/Υ και άλλους «κοινωφελείς» οργανισμούς θα προβάλλουν τις αντιρρήσεις τους: «Ήδη με παρακολουθούν αν θέλουν. Εγώ είμαι καθαρός δεν έχω τίποτα να κρύψω. Αυτά τα λένε αυτοί που παρανομούν και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν».

Η απάντηση σε αυτόν τον τρόπο σκέψης είναι εύκολη: Απαγορεύεται να κυκλοφορείς χωρίς ταυτότητα, άρα θα απαγορεύεται να κυκλοφορείς και χωρίς την Κάρτα. Ενώ ακόμα επιτρέπεται αν το θελήσεις να μην έχεις λογαριασμό σε facebook, να μην πάρεις το κινητό σου, να μην έχεις κάρτα στο σουπερμάρκετ ή στα διόδια, να μην έχεις λογαριασμό σε τράπεζα, να χρησιμοποιείς ελεύθερο λογισμικό στον Η/Υ σου ή να μην κάνεις ηλεκτρονικές αγορές με πιστωτική.

Η κάρτα εμπεριέχει δέσμευση και υποχρέωση που με τη σειρά τους επιφέρουν ελαχιστοποίηση της ελευθερίας την οποία κάνουν απολύτως ορατή με την συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων σου σε τρίτους που σίγουρα ενδιαφέρονται λιγότερο για εσένα και περισσότερο για την τσέπη τους. Σήμερα πρώτον, μπορείς ακόμα να επιλέγεις εσύ ποια στοιχεία κάνεις ορατά και δεύτερον, αυτά τα στοιχεία είναι διάσπαρτα και ειδικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον αν έχουμε ήδη τόσα κρούσματα πώλησής τους σε τρίτους από ανήθικους και παράνομους τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα τα έχουμε αύριο που αυτά τα στοιχεία θα είναι πιο συγκεντρωμένα και επομένως πιο πολύτιμα.

Ακόμα και η απλή πρώτη ένωση ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΜΑ και Αστυνομικής Ταυτότητας είναι επικίνδυνη γιατί αν κάποιος «βάλει χέρι» στο ΑΜΚΑ σου θα ξέρει όλο το φορολογικό σου, ιατρικό σου, ασφαλιστικό σου και ποινικό σου προφίλ, δεδομένης της σύνδεσης των παραπάνω υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο κτίζεται μια ηλεκτρονική φυλακή που ειδικά στην Ελλάδα χωρίς σχετικές νομοθεσίες και με γνωστή την παρουσία διαφθοράς, εξωθεσμικών φανερών και μυστικών οργανώσεων θα έχει σίγουρα όλες τις αρνητικές συνέπειες αυτής της φυλάκισης και καμία από τις θετικές με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά.
Αντιθέτως, θα πρέπει να διασφαλιστεί η αποκέντρωση των δεδομένων, η απαγόρευση αντιστοίχισής τους και η απόρρητη φύλαξή τους. Ως ένα απλό παράδειγμα θα αναφέρω την περίπτωση των Εβραίων στο Άμστερνταμ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Η μεγαλύτερη επέλαση Εβραίων σε όλη την Ευρώπη έγινε από το Άμστερνταμ γιατί ο Δήμος του, ήδη πριν το 1940, είχε συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία των πολιτών του από όλους τους εντός και γύρω δήμους με θρήσκευμα και φυσικά καταγωγή…

Άλλες επιπτώσεις (ψυχολογικές και κοινωνικές)

Πέρα από τους προφανείς κινδύνους που αναφέραμε υπάρχουν και άλλες επιπτώσεις που χρειάζονται ψυχολογική εμβάθυνση και γνώσεις ανθρωπολογίας και κοινωνιολογίας για να γίνουν ορατοί. Θα τους αναφέρουμε επιγραμματικά γιατί μια αναλυτική παρουσίαση αφ’ ενός δεν είναι δυνατή λόγω των περιορισμένων γνώσεων του συντάκτη αλλά και θα απαιτούσε πολύ μεγάλο χώρο.
  • Όταν γνωρίζεις ότι παρακολουθείσαι αλλάζει η συμπεριφορά σου, οι προτιμήσεις σου, τα ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητές σου προς την κατεύθυνση φυσικά η οποία είναι ευρέως αποδεκτή.
  • Επομένως ο αυθορμητισμός του ατόμου μειώνεται όπως και η πρωτοτυπία του. Με λίγα λόγια γίνεσαι ακόμη πιο «ρομπότ».
  • Μειώνονται έτσι και οι όποιες δυνατότητες προσωπικής εξέλιξης που σου έχει αφήσει η κοινωνία. Όλα τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν σε απομόνωση το άτομο.
  • Η δυνατότητα συλλογής δεδομένων επιλεκτικά αρνητικών στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε μια παραπλανητική συνολική εικόνα του ατόμου (πχ. από ΜΜΕ).
  • Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι το άτομο χάνει τη δυνατότητα να αυτοπροσδιορίζεται κοινωνικά, να αναπτύσσει σχέσεις με το κοινωνικό του περιβάλλον οι οποίες να εξαρτώνται από δικές του επιλογές και να μην μετατρέπονται σε πληροφοριακά δεδομένα. Το άτομο παύει να αυτενεργεί και το αυτεξούσιο του χάνεται αφού συμμορφώνεται σε γενικούς κανόνες (αυτοκαλουπώνεται στα πρότυπα των εκάστοτε παρακολουθούντων).
Εν είδει επιλόγου

Από την Αγγλία όπου υπήρξε και μεγάλη αντίδραση (βλ. σάιτ no2id.net) ήδη από τις αρχές του 2009 όταν και άρχισε η προαιρετική κυκλοφορία αυτής της κάρτας, μας έρχεται η παρακάτω ταινία μικρού μήκους (15’ του 2005, με ελληνικούς υπότιτλους) που αποτυπώνει πολύ καλά τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει αυτή η κάρτα σε εμάς τους ίδιους και την κοινωνία μας.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Σταύρος Χριστακόπουλος

Η κυβέρνηση βρέθηκε «καπελωμένη» από την επιλογή των Βορειο- ευρωπαίων να αποτρέψουν μαζικά κύματα προσφύγων προς τις χώ­ρες τους. Υπό τον ενεργό εκβιασμό του Grexit και του κουρέματος καταθέσεων, η χώρα μας βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζει ευρωπαϊκά σχέδια (Γερμανία, Κομισιόν) διαχείρισης των προσφυγικών κυμάτων με συνεταίρο την Τουρκία στο Αιγαίο.

Η ελληνική πλευρά, αφού άργησε να καταλάβει τι είδους «καπέ­λο» επιχειρούν να της φορέσουν οι Ευρωπαίοι, εν συνεχεία απέκλει­σε κάθε ενδεχόμενο κοινών επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο με την Τουρκία, η οποία ανέκαθεν έβλεπε τις επιχειρήσεις αυτές ως πύλη εισόδου στις έως σήμερα «γκρίζες ζώνες».

Ωστόσο, η Κομισιόν και η Γερμανία, απέναντι στη χρεοκοπημένη και αυστηρά επιτηρούμενη Ελλάδα, προκρίνουν την επίλυση του δικού τους προβλήματος, ακόμη και αν χρειαστεί να κάνουν τεμενάδες στην Άγκυρα, παραχωρώντας της μέρος από όσα ο Ερντογάν ζητάει ως ανταλλάγματα για να βοηθήσει στον περιορισμό της διέλευσης προσφύγων.

Οι Ευρωπαίοι, επιπλέον, συνδέουν την εφαρμογή του μνημονίου με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής για το προσφυγικό και, διόλου τυχαία, έχουν αναθέσει στον ίδιο άνθρωπο, τον Ολλανδό γε­νικό διευθυντή της Κομισιόν Μάρτεν Φερβέ, και ισχυρές εξουσίες επιτήρησης για την εφαρμογή του μνημονίου και τον συντονισμό για την εφαρμογή της πολιτικής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

Ενώ λοιπόν η Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή - αφού θα έχει προηγηθεί η μισή Κομισιόν - θα μεταβαίνει στην Υψηλή Πύλη του Ερ­ντογάν για να διαπραγματευθεί το βουνό απαιτήσεων της Τουρκί­ας, στην Ελλάδα ο Φερβέ θα μπορεί, αν η ευρωπαϊκή διπλωματία το απαιτεί, να πιέζει συνδέοντας την αξιολόγηση του μνημονίου με τις παραχωρήσεις που ζητούνται στα θέματα του Αιγαίου.

Στο ελληνικό ΥΠΕΞ ούτε καν διανοούνται ότι θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μια τέτοια πίεση, όμως το ερώτημα είναι με ποια μέσα θα απαντήσουν αν ο εκβιασμός επιταθεί.

Εδώ και χρόνια επιμένουμε ότι το μνημονιακό καθεστώς επιβα­ρύνει και τη διεθνή θέση της Ελλάδας, καθώς της αφαιρεί πολλές από τις δυνατότητες διαχείρισης των εθνικών θεμάτων της. Τώρα έχουμε μια κλιμάκωση για την οποία πολλές φορές έχουμε προει­δοποιήσει. Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να προσέξει πολύ, για να μην βρεθεί η ίδια τυλιγμένη σε μια κόλλα χαρτί και η χώρα αντι­μέτωπη με σοβαρή επιδείνωση της θέσης της στα εθνικά θέματα. Τέτοιου είδους υποχωρήσεις - ηθελημένες ή αθέλητες - δεν συγχωρούνται.

Πηγή "Το Ποντίκι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μην το ξεχνάμε ούτε λεπτό. Η πατρίδα μας είναι σκλαβωμένη στους δανειστές.
Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ούτε Βουλή, αφού με βάση ρητή διάταξη του μνημονίου, μόνο εντολές των δανειστών μπορεί να «νομοθετεί».

Υπέρτατος Νόμος της Ελλάδας, πάνω και από το Σύνταγμα είναι το μνημόνιο. Το Σύνταγμα χρησιμεύει απλά και μόνο για να φέρουν τίτλους και να παίρνουν αμοιβές οι πολιτικοί και οι κολαούζοι τους. Καμία άλλη αξία δεν έχει.

Η δε αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα είναι ο εντολοδόχος των δανειστών εναντίον του λαού, υπηρετώντας φυσικά πιστά τις εντολές του Κεφαλαίου.

Αυτή όμως δεν είναι η δική μας βούληση.

Πρέπει να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Οι εξελίξεις είναι δυσοίωνες για την πατρίδα μας. Έναντι πινακίου φακής, θα καταντήσουμε χαλιφάτο. Οι Ευρωπαίοι χαρτζιλικώνουν (με τόκο, βεβαίως) το πενόμενο κράτος μας, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σ' ένα οικτρό αποθετήριο εξαθλιωμένων μεταναστών.

Η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» στις 11 Οκτωβρίου προειδοποιούσε: «Ο Αλέξης ανέλαβε την εκπροσώπηση της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας ένα ωραιότατο deal: ρύθμιση χρέους έναντι της δέσμευσης να καταστεί η Ελλάδα "χωματερή προσφύγων". Η Τασία Χριστοδουλοπούλου παραμένει στην πραγματικότητα υπουργός Μετανάστευσης.Τα κονδύλια-μαμούθ που θα εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τη συγκράτηση των προσφυγικών πληθυσμών στην Ελλάδα θα περάσουν μέσα από το δίκτυο των ΜΚΟ, που ελέγχει πλήρως η ικανότατη αντιπρόεδρος της Βουλής. Η συμφωνία είναι απλή: "Σας κρατάμε στο ευρώ, σας ρυθμίζουμε το χρέος, μπορεί να σας κάνουμε και λίγο σκόντο στις αξιολογήσεις του 2016, αλλά εσείς κρατάτε τους ανέστιους πρόσφυγες μακριά από εμάς"».

Η δικαίωση της εφημερίδας μας είναι πανηγυρική, αλλά θα ήταν ευτύχημα να είχε διαψευστεί το ρεπορτάζ. Επιπλέον, η Τουρκία βγαίνει πολλαπλά κερδισμένη από το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, το οποίο συνδημιούργησε με αιχμή το Ισλαμικό Κράτος.

Το κράτος-μαφία, που οικοδομήθηκε πάνω στα οστά των γενοκτονημένων Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων, θα ευνοηθεί από τους Ευρωπαίους και με κονδύλια και με διευκόλυνση της μετακίνησης των Τούρκων στις χώρες της Ε.Ε. και με εθνικές... αβαρίες που θα υποστεί η Ελλάδα!

Στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, οι Τούρκοι πήραν ό,τι ζητούσαν (μένουν οι διαπραγματεύσεις για τις «υποσημειώσεις» της συμφωνίας) και οι Ελληνες απέκτησαν περισσότερα προβλήματα.
Κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, ελλείψει ηγεσίας που θα ασχοληθεί με τον στρατηγικό σχεδιασμό για το καλό του έθνους και του λαού και δεν θα επικεντρωθεί σε μικροπολιτικά παιχνίδια για να παραμείνει στην εξουσία.

Ο λαός, όμως, δεν ερωτήθηκε για τούτο το ζήτημα που αφορά το παρόν και το μέλλον του. Γιατί, άραγε;

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ουίλ Χάτον

Η Ευρώπη δεν έχει ζήσει τίποτα παρόμοιο εδώ και 70 χρόνια: Tην ορατή εικόνα ενός κόσμου όπου η τάξη καταρρέει. Τα εκατομμύρια πρόσφυγες, που φεύγουν από τον πόλεμο και τη βαρβαρότητα της Μέσης Ανατολής, ψηφίζουν με τα πόδια τους. Και ο καταλύτης της απελπισίας τους – η αποσύνθεση των κρατικών δομών και η επίδραση του ισλαμικού φονταμενταλισμού στα μυαλά των νεαρών Μουσουλμάνων – δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα.

Κι όμως, υπάρχει μια παράλληλη κατάρρευση της οικονομικής τάξης που είναι λιγότερο εμφανής: Tα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που φεύγουν από τις αναδυόμενες οικονομίες, από τη Βραζιλία μέχρι την Κίνα, δεν συνοδεύονται από εικόνες γυναικών και παιδιών σε ετοιμόρροπες βάρκες. Ούτε οι τράπεζες που έχουν δανείσει τρισεκατομμύρια, τα οποία δεν θα αποπληρωθούν ποτέ, αναρτούν φρικτά βίντεο. Αλλά αυτή η κατάρρευση απειλεί το φιλελεύθερο σύμπαν μας όσο και ορισμένες αντιδράσεις απέναντι στους πρόσφυγες. Η φυγή των κεφαλαίων και ο εύθραυστος χαρακτήρας των τραπεζών αποτελούν βαθιές δυσλειτουργίες του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένη η παγκόσμια οικονομία.

Το ΔΝΤ ανησυχεί, και την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι υπάρχει στον πλανήτη ένα πιστωτικό πλεόνασμα ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται. Όσο κυριαρχούν όμως στον αγγλοσαξονικό κόσμο αντικρατικές αντιλήψεις, η παρέμβαση στο πεδίο αυτό είναι εξίσου πιθανή με τη λύση του Μεσανατολικού. Η τάξη καταρρέει παντού και οι δυνάμεις που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι είναι πολιτικά αδύναμες και διανοητικά αναποτελεσματικές.

Ο πυρήνας της οικονομικής αταξίας είναι ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι μεγάλες τράπεζες αποκομίζουν εξωφρενικά κέρδη από συναλλαγές που κάνουν μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι η δύναμη των τραπεζών να δημιουργούν χρήμα από το τίποτα έχει περάσει σε ένα καινούργιο επίπεδο. Οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι πλέον σε θέση να παρακολουθούν και να ελέγχουν τι συμβαίνει. Κι επειδή λίγες είναι οι χώρες που ελέγχουν σήμερα τις ροές κεφαλαίων, καθώς θέλουν πρόσβαση σε ενδεχόμενο δανεισμό, το χρήμα που δημιουργείται από το πουθενά διαβιβάζεται σε χώρες που μόνο επιφανειακά είναι υγιείς. Αυτό προκαλεί πιστωτικά ρεύματα που μοιάζουν αρκετά με τα ρεύματα των προσφύγων.

Η πλαστή ευημερία που ακολουθεί μοιάζει να δικαιολογεί τον δανεισμό. Οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται. Οι εταιρείες και τα νοικοκυριά αποκτούν εμπιστοσύνη για το μέλλον τους και δανείζονται υπέρμετρα. Οι οικονομίες απογειώνονται και όλα μοιάζουν τέλεια ώσπου κάτι συμβαίνει – η ξαφνική μείωση των τιμών των ακινήτων ή των πρώτων υλών – και ο πύργος σωριάζεται. Το χρήμα εκρέει όσο γρήγορα εισέρρευσε και τράπεζες και κυβερνήσεις προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Ο Άντι Χάλντεϊν, επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, μιλά για μια κρίση σε τρεις πράξεις. Η πρώτη ήταν το 2007- 08 στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όταν διαπιστώθηκε ότι οι τράπεζες είχαν δανείσει υπερβολικά πολλά χρήματα. Το βρετανικό τραπεζικό σύστημα χρεοκόπησε και για να διασωθεί χρειάστηκαν 1 τρισεκατομμύριο λίρες και μια γενναία διοχέτευση δημοσίου κεφαλαίου.

Η δεύτερη πράξη ήταν στην Ευρώπη το 2011- 12, όταν κατέστη σαφές ότι ο δανεισμός είχε βασιστεί στη λανθασμένη υπόθεση ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης είναι ίσες. Και πάλι σημειώθηκαν μεγάλες εκροές χρημάτων και η Ευρώπη σώθηκε χάρις στο τύπωμα χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την πολιτική λιτότητας που ακολουθήθηκε στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία. Μπορεί να ήταν άδικο, αλλά δούλεψε.

Η τρίτη πράξη αρχίζει τώρα, σε χώρες όμως με πιο ευάλωτες τράπεζες, που έχουν πολύ μικρότερη ικανότητα να επινοήσουν τρόπους για να αποτρέψουν τη μετάδοση της κρίσης. Διότι οι χώρες τις οποίες πλημμύρισε στη συνέχεια με χρήμα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν οι λεγόμενες Αναδυόμενες Οικονομίες της Αγοράς, δηλαδή η Τουρκία, η Βραζιλία, η Μαλαισία, η Κίνα. Η τελευταία κατασκεύασε την περίοδο 2010- 13 περισσότερο τσιμέντο απ’ όσο παρήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ολόκληρο τον 20ό αιώνα. Όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Οι τράπεζες της Κίνας έχουν ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Ελάχιστα από τα δάνεια που έχουν λάβει μπορούν να αποπληρωθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν κι εκείνες να δανείζουν με τους ρυθμούς που απαιτούνται για να συντηρείται η πλαστή ανάπτυξη της χώρας. Η πραγματική ανάπτυξη της Κίνας είναι τώρα μικρότερη απ? ό,τι την εποχή του Μάο. Και αυτό θα προκαλέσει ένα κύμα αμφισβήτησης του διεφθαρμένου κομμουνιστικού κόμματος.

Το χρήμα φεύγει από τις Αναδυόμενες Οικονομίες της Αγοράς κι εκείνες δεν έχουν τους κατάλληλους θεσμούς για να σχεδιάσουν τρόπους διάσωσης. Οι χώρες αυτές όμως αντιστοιχούν σε πάνω από το μισό του παγκόσμιου ΑΕΠ. Λογικό είναι να ανησυχεί το ΔΝΤ.

Ο πλανήτης χρειάζεται πρωτότυπες απαντήσεις. Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο και ανανεωμένο ΔΝΤ, που το καταστατικό του να απηχεί την παγκόσμια ισορροπία οικονομικής ισχύος και να μπορεί να σώσει αυτές τις χώρες. Χρειάζεται μια πραγματική εποπτεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Χρειάζεται μια έξυπνη νομισματική πολιτική που να επιτρέπει αρνητικά επιτόκια. Τίποτα απ? αυτά δεν φαίνεται στον ορίζοντα, καθώς η ιδεολογική Δεξιά βάζει βέτο και η Αριστερά αδιαφορεί. Αν δεν υπάρχει η βούληση να αντιμετωπιστεί συλλογικά η προσφυγική κρίση, υπάρχει ακόμη μικρότερη βούληση να αναδιαρθρωθεί η παγκόσμια οικονομία.

Πηγή The Observer, Αθηναϊκό Πρακτορείο

* Ο Ουίλ Χάτον είναι βρετανός πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «The Observer»

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου ή της ιστοσελίδας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Εάν δεν πρόκειται για μία είδηση που θέλει να προλάβει τραγικές καταστάσεις, τότε δεν είναι μία απλή εσφαλμένη πολιτική κίνηση στα όρια της ηλιθιότητας... Τότε πρόκειται κάτι άλλο, πάρα πολύ επικίνδυνο που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση. Κι αυτό, επειδή είναι γνωστό ότι οι μουσουλμάνοι βουλευτές (που εκλέγονται) είναι "καθαρές επιλογές" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή έμπιστοι της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Απολύτως λογικό είναι, λοιπόν, το πλήθος ερωτημάτων στις τάξεις των βουλευτών που προκαλεί η κυβερνητική επιλογή να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, ο Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιουσούφ Αϊχάν (ΣΥΡΙΖΑ).

Το θέμα, όπως αναφέρεται, σχολιάζονταν εντόνως χθες το βράδυ σε διακομματικά κοινοβουλευτικά πηγαδάκια καθώς στη συγκεκριμένη επιτροπή εξετάζονται ζητήματα μείζονος εθνικής σημασίας πολλά εκ των οποίων έχουν άκρως απόρρητη διαβάθμιση.

Το οξύμωρο (το γελοίο, για να είμαστε ειλικρινείς, κι ας παραβιάζουμε την "πολιτική ορθότητα" της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου) είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να εκδώσουν ανακοινώσεις από τη στιγμή που πρόκειται για Έλληνες βουλευτές, από την άλλη όμως είναι από ετών γνωστόν ότι αρκετοί από αυτούς κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται στην Τουρκία και συναντώνται με στελέχη της γειτονικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά μας προτιμούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός. Ίσως οι κυβερνώντες να γνωρίζουν καλύτερα. Αν όμως κάνουν λάθος... τότε θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της διευκόλυνσης μεταφοράς κρίσιμων και ευαίσθητων πληροφοριών εθνικού περιεχομένου σε ξένη χώρα, όσοι εισηγήθηκαν και όσοι αποδέχθηκαν την τοποθέτηση των δύο (συγκεκριμένων) μουσουλμάνων βουλευτών στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Περιμένουμε, όμως, δηλώσεις από τους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Τέρενς Κουίκ. Θα είχαν, πράγματι, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι ό,ποιες δηλώσεις έκαναν (αν τολμήσουν). Προφανώς, η συγκεκριμένη τοποθέτηση των δύο μουσουλμάνων βουλευτών καλύπτει τις "πάγιες κόκκινες γραμμές" των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι δεν διαβλέπουν την πιθανότητα να ενημερωθούν ξένες χώρες για τα όσα θα ενημερώνεται η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία διαχειρίζεται άκρως ευαίσθητες και στον απόλυτο βαθμό διαβαθμισμένες πληρφορίες.
Κάποιοι μετά και από αυτή την κυβερνητική απόφαση - τοποθέτηση, θα έλεγαν πως "μπήκαν οι λύκοι στο μαντρί". Δυστυχώς, θα τους διαψεύσουμε. Οι "λύκοι" δεν μπήκαν τώρα στο μαντρί, αλλά βρίσκονται σε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, απλά, βάζουν και τα... "φιλαράκια" τους.

ΥΓ: Φυσικά, θα ήταν υπερβολικό να ζητήσουμε από τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο (πολύπλοκο μάλλον για τον ίδιο) θέμα, αφού μέχρι πρότινος δεν γνώριζε καν ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα... Όμως θα καταθέσουμε μία απορία και θα περιμένουμε (ματαίως;) απαντήσεις από τους αρμόδιους πολιτικούς: Μήπως στην Τουρκία έχει τοποθετηθεί στην εκεί επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, κάποιος "ρωμιός" ή κάποιος Κούρδος; Τις απαντήσεις στις απορίες μας και τις δηλώσεις για την "τσιμεντωμένη πατριωτική γραμμή και στάση" των ΑΝ.ΕΛ, τις περιμένουμε από τον εγνωσμένης ευαισθησίας επί των εθνικών θεμάτων κ. Τέρενς Κουίκ. Και μην ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο συμπεριλαμβάνεται στα "κρατικά μυστικά", γιατί θα του υπενθυμίσουμε ότι δύο εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου βρίσκονται στην πλέον ευαίσθητη επιτροπή της Βουλής...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Πάνω από χίλια χαρακτηριστικά «εκπαιδευτικά» βίντεο βρέθηκαν στα κινητά των μουσουλμάνων «μεταναστών» που έρχονται στην Ευρώπη και πολύ περισσότερες χαρακτηριστικές σκηνές… αποκεφαλισμού μπροστά στην κάμερα.

Οι τρομοκράτες μουσουλμάνοι έχουν ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα απάτης για να αποφύγουν να τους πιάσουν κατά το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Εκπαιδεύονται για το τι θα πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τους κάνουν όταν φτάσουν, πως να εξαπατήσουν το σύστημα, που να πάνε για να πάρουν τα περισσότερα λεφτά και αν τους πιάσουν, να περάσουν το λιγότερο χρονικό διάστημα στη φυλακή για εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Και επίσης τους έχει ειπωθεί να κρύβουν την τρομοκρατική τους ταυτότητα με το να ξεφορτωθούν κάθε αποδεικτικό κάθε στοιχείο από πάνω τους, πετώντας μακριά τα κινητά τους στα οποία είναι καταγεγραμμένα τα περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία.

Μερικά από τα βίντεο ορισμένων κινητών που βρέθηκαν, πρόβαλλαν τον ιδιοκτήτη του κινητού ο οποίος είναι μέρος της ομάδας των εκπαιδευμένων βασανιστών. Επίσης δείχνουν την εκπαίδευση που κάνουν για να υπομένουν οι ίδιοι τον πόνο και να είναι έτοιμοι για μάχη. Άλλα βίντεο τους δείχνουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον για να μάθουν να υπομένουν τον πόνο, να χτυπούν ο ένας τον άλλο, να βασανίζουν ο ένας τον άλλο.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από αυτά τα βίντεο δείχνει δύο άντρες οι οποίοι φαίνεται να είναι συνεργάτες και ο ένας από τους δύο πυροβολεί τον άλλο για εξάσκηση. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ένα δωμάτιο γεμάτο από άντρες. Δύο από αυτούς κάθονται στη μέση γονατιστοί ο ένας απέναντι από τον άλλον και αλληλοχαστουκίζονται διαδοχικά. Οι υπόλοιποι γύρω κοιτούν με απάθεια και ορισμένοι τους ενθαρρύνουν. Έχουν χτυπηθεί και βασανιστεί και πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας.

Σύμφωνα με έναν εγκληματολόγο- ψυχολόγο, το κυρίως θέμα αυτής της θεραπείας είναι να κάνουν τα χτυπήματα και τα βασανιστήρια μέρος της φύσης τους. Εκπαιδεύονται έτσι ώστε σε περίπτωση ανάκρισης να μην λυγίσουν και το ανώτατο όριο αντοχής του φυσικού πόνου να αυξάνεται. Ο λόγος που αρχίζουν μια μάχη, είναι επειδή έμαθαν να χειρίζονται συγκρούσεις με αυτόν τον επιθετικό τρόπο από τους γονείς τους.

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής «περιοδείας» τους, εξακριβώθηκαν αναρίθμητες περιπτώσεις όπου οι «μετανάστες» απειλούσαν τους άλλους κάνοντας χειρονομίες με κόψιμο του λαιμού. Στη Σερβία προσωπικό τηλεοπτικού καναλιού απειλήθηκε με παρόμοιο τρόπο ενώ ένα παιδί μόλις 10 ετών έκανε την ίδια χειρονομία μπροστά σε μια Σλοβακική κάμερα. Σε έναν σταθμό τρένου στο Μελέτ της Ουγγαρίας, ένας ρεπόρτερ απειλήθηκε επίσης με τον ίδιο τρόπο.

Ο εγκληματολόγος – ψυχολόγος λέει πως αυτοί οι φανατικοί Τζιχαντιστές έμαθαν να μην μετράει η ζωή αλλά ο θάνατος και αναρωτιέται ποιος ηλίθιος θα έφερνε αυτούς τους ανθρώπους στις χώρες τους; Ακόμα και οι πιο ισλαμικές αραβικές χώρες με σκληρά έθιμα δεν τους θέλουν για αυτόν τον απλούστατο λόγο, ότι ξέρουν πόσο αδίστακτοι είναι.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ με ακρίβεια περιγράφει την τζιχαντιστική μουσουλμανική νοοτροπία και κουλτούρα: «Το να είσαι ένας βομβιστής αυτοκτονίας, είναι τέτοια τιμή σε σημείο να υπάρχει ανταγωνισμός ποιος θα είναι ο τυχερός που θα εκπαιδευτεί για αυτό τον σκοπό, δηλαδή να γίνει ένας βομβιστής αυτοκτονίας».

Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό βίντεο που δείχνει αυτούς τους μουσουλμάνους «μετανάστες» σε κατασκηνώσεις τους στην Ουγγαρία, Σερβία, Αυστρία, Ελλάδα, και Ιταλία. Υπάρχουν διάφορα μουσουλμανικά site που λειτουργούν σαν καταστήματα πώλησης αξεσουάρ γι αυτούς τους «μετανάστες», με λογότυπα της ISIS και τα οποία προσφέρουν για παγκόσμια διανομή.

Η διεθνή στήριξη προς την ISIS είναι τόσο δυνατή, όπως έχουν αποδείξει επανειλημμένα δημοσιογραφικές έρευνες, στο σημείο ένας γνωστός Λιβανέζος τραγουδιστής με ρίζες από τη Σουηδία, ο Maher Zain, να ποζάρει σαν… μοντέλο που φοράει τα ISIS δαχτυλίδια.

Ένα παράδειγμα πολύ χαρακτηριστικού αξεσουάρ είναι το παρακάτω δαχτυλίδι το οποίο βρίσκεται και σε άλλες αποχρώσεις και διαφημίζεται ως το «Δαχτυλίδι του προφήτη Μοχάμεντ». Επάνω στο δαχτυλίδι αναγράφεται με αραβική γραφή «Mohammed Rasul Allah”, το οποίο σημαίνει, «Ο Μοχάμεντ είναι ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ’».

Με όλα αυτά ίσως «καταλάβουμε» κάποια πράγματα!Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων. Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας. Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες.

Κωλόπαιδα, πτυχιούχοι της αντιγραφής και διδάκτορες του κώλου, άεργοι αγάμητοι που βρήκατε δουλειά μόνο στο κωλοχανείο της Βουλής κρυμμένοι πίσω από την φούστα της ασυλίας να ψηφίζετε ΝΑΙ σε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ΝΑΙ στην πουτάνα την Ε.Ε δίνοντας τις συντεταγμένες στα στούκας των τρομοκρατών φεντεραλιστών εταίρων σας να βομβαρδίζουν σπίτια Ελλήνων, νοσοκομεία Ελλήνων, σχολεία Ελλήνων, λιμάνια Ελλήνων, αεροδρόμια Ελλήνων, γη Ελλήνων, παιδιά Ελλήνων, όνειρα Ελλήνων.

Τα τακιμιάσατε όλοι σας στο φινάλε, βάλατε την υπογραφή σας για ένα κοινό μέτωπο υπέρ της Ευρώπης σκίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ΟΧΙ που τόλμησε να πει, ακόμα και χωρίς να καταλάβει γιατί το είπε, ο Έλληνας. Παραπλανήσατε έναν λαό με σκοπό να εμφανιστείτε ως εθνικοί σωτήρες όλοι μαζί χωρίς ιδεολογίες και γραμμές να σας χωρίζουν. Να γίνεται όλοι Ένα εναντίον των πολλών.
Κωλόπαιδα. Το μόνο που μένει σταθερό στην Ελλάδα είναι οι δείκτες των αυτοκτονιών και των ανέργων. Ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει κατακόρυφα είναι των εξαθλιωμένων και απεγνωσμένων.
Κωλόπαιδα. Που συνειδητά κάνατε τα παιδιά της κατοχής του '40 να στέκονται στα 80 τους στα συσσίτια των ΑΤΜ. Να τους δει το πόπολο και να τρομάξει ότι χωρίς την Ε.Ε θα πέφτουμε στον δρόμο σαν κοτόπουλα.

Κωλόπαιδα. Γεννήματα των Παπανδρέιδων και των Καραμανλέων, των μεταπολεμικών μακελάρηδων των Ελλήνων που νομίζετε ότι η Δημοκρατία είναι στα μέτρα του Γέρου της Τρομοκρατίας του 1944.

Κωλόπαιδα. Μαμμόθρεφτα μέχρι τα 90 σας παραδώσατε έναν λαό για σφαγή για την Μεγάλη Ιδέα των Χιτλέρ, Αντενάουερ, Σμιτ, Ντε Γκολ, Ντ' Εστέν κι όλων των άλλων ναζιστών.
Κωλόπαιδα. Κάνατε την έναρξη του ευρωπαϊκού ναζιστικού φεντεραλισμού πεδίο δράσης στην χώρα που είχε τα περισσότερα θύματα βάση πληθυσμού από το Γ' Ράιχ.

Κωλόπαιδα. Μετατρέψατε το αντίτιμο της εργασίας γενεών σε ευρώ και τώρα ξεστομίζετε ότι αυτές οι γενιές επέλεξαν να ζουν με το αντίτιμο της προδοσίας σας.

Κωλόπαιδα. Οι κιλότες σας έχουν κατέβει μέχρι το αστράγαλο μπροστά σε Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς, Σόιμπλε και Σαπέν και το χαίρεστε αφάνταστα. Καλύτερα ευρωπαίες φθηνοπουτάνες, παρά Ελληνίδες με καθαρό κούτελο.

Κωλόπαιδα. Δεκαετίες εκμαυλίζατε έναν λαό εις το όνομα της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας με δήθεν άτοκα δάνεια, με δήθεν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, με δήθεν ανοιχτά σύνορα, με δήθεν προοπτική και την ίδια στιγμή τους κλείνατε την κάνουλα της πραγματικής οικονομίας με Μάαστριχ και κοινές πολιτικές που βύθιζαν τους Έλληνες όλο πιο βαθιά και ύπουλα φέρνοντας τα σημερινά αποτελέσματα.

Κωλόπαιδα. Δίνατε επί δεκαετίες πόντο-πόντο Ελλάδα για να φτάσετε στο σήμερα να ξεπουλήσετε και τον τελευταίο πόντο αξιοπρέπειας.

Κωλόπαιδα. Απειλείτε με τα χαμογελά σας τον ίδιο τον λαό που μαντρώσατε με δόλωμα το χρήμα απειλώντας τον πως θα του στερήσετε ακόμα και την ζωή με capital control σε φάρμακα και παροχές υγείας.

Κωλόπαιδα. Πληρωμένα μέχρι σήμερα από τους εχθρούς για να κάνουν την δουλειά αναίμακτα και πιο αποτελεσματικά απ' ό,τι η Βέρμαχτ και τα σκυλιά που πλήρωναν σε κάθε κράτος της Ευρώπης για το μακέλεμα ανυπότακτων λαών.

Κωλόπαιδα με πλήρη ιστορική αμνησία, με πλήρη συνείδηση για την σφαγή που κάνουν, με πλήρη επίγνωση των πράξεων τους.

Κωλόπαιδα. Σας έβαλαν τα ναζί αφεντικά σας να ξεφτιλίσετε και εκείνο το ΟΧΙ που τους πόνεσε εμπράκτως 75 χρόνια πριν. Τον κλείσατε κι αυτόν τον λογαριασμό. Τι άλλο θα κάνετε για πάρετε το ναζιστικό σας πουρμπουάρ; Μήπως να τυπώσετε και κατοχικό ευρώ όπως οι προγονοί τους κατοχικό νόμισμα; Να βάλετε κουπόνι για ψωμί και γάλα;

Κωλόπαιδα. Κάνατε έναν λαό συμμέτοχο σε έγκλημα, έναν λαό που του ορίζετε την ζωή αντί ενός κωλονομίσματος και συζητάτε με αυτούς που σας λένε μπροστά στα μούτρα για "Σχέδιο ανθρωπιστικής κρίσης για την Ελλάδα" μη και πεινάσουν τα ελληνόπουλα....

Κωλόπαιδα. Σώσατε το τραπεζικό σύστημα των ναζί στήνοντας σε τοίχο εκτελέσεων ακόμα και τους αγέννητους Έλληνες.

Κωλόπαιδα. Άξιοι απόγονοι των σκυφτών πάντα πολιτικών ναζιστόμουτρων προγόνων σας.

Κωλόπαιδα με ξιφολόγχη την ελπίδα και λούγκερ την αξιοπρέπεια.

Πηγή SimpleMan
Γράφτηκε τον Ιούλιο του 2015


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τελειώνοντας το βιβλίο μου «Το τέλος των πρωθυπουργών» το 1994, προέβλεπα ότι αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που έχουμε, θα μας οδηγούσε κάποια στιγμή σε οικονομική καταστροφή. Μάλιστα επισήμανα πως θα πρέπει να αφυπνιστούμε και να αλλάξουμε αυτό το πολιτικό σύστημα, πριν η οικονομική καταστροφή μετατραπεί σε εθνική καταστροφή.

Πολύ φοβάμαι ότι ίσως και σύντομα, το οικονομικό πρόβλημα θα μετατραπεί σε εθνικό. Τη στιγμή που τα τουρκικά παράλια είναι γεμάτα ξενοδοχεία γερμανικών συμφερόντων, οι δανειστές επιβάλλουν ΦΠΑ 23% στα πιο τουριστικά μας νησιά. Τυχαίο;

Τη στιγμή που όλοι οι πρόσφυγες που εισέρχονται στο Αιγαίο, προέρχονται από τα τουρκικά εδάφη, αντί οι δανειστές και λοιποί ευρωπαίοι «φίλοι» μας, να πιέσουν την Τουρκία να ελέγχει τα εδάφη της ώστε να μην φεύγουν οι πρόσφυγες προς το Αιγαίο, απεναντίας της δίνουν ένα σωρό δώρα και πιέζουν εμάς (το προτεκτοράτο), προκειμένου να βάλουν την Τουρκία χωροφύλακα στη θάλασσα. Δηλαδή ουσιαστικά θέλουν να της δώσουν το Αιγαίο. Τυχαίο;

Είμαστε δέκα εκατομμύρια άνθρωποι και καθόμαστε σαν υπνωτισμένοι, περιμένοντας να σωθούμε από τους πολιτικούς και τους δανειστές. Θα τον πληρώσουμε πολύ ακριβά αυτόν μας τον ύπνο, ακόμα και με τις ζωές μας.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την δραματική προειδοποίηση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, οδηγεί την Τουρκία σε ένα αιματηρό εμφύλιο από τον οποίο πολύ δύσκολα θα εξέρθει, απεύθυνε ο πασίγνωστος διεθνώς και βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, Τούρκος συγγραφέας, Ορχάν Παμούκ.

Ο πολύ γνωστός Τούρκος διανοούμενος, γνωστός για τους αγώνες του για την δημοκρατία στην Τουρκία, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφήμερα La Repubblika και η οποία αναδημοσιεύτηκε στον τουρκικό τύπο προκαλώντας μεγάλη αίσθηση, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα του κατηγόρησε ευθέως τον Ερντογάν ότι είναι υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση και την έξαρση της σύγκρουσης με τους Κούρδους και ότι αν συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα οδηγήσει την Τουρκία σε ένα ανεξέλεγκτο λουτρό αίματος.

Η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία, όπως υποστήριξε ο Ορχάν Παμούκ, θυμίζει την περίοδο του 1970 στην Κωνσταντινούπολη όπου σχεδόν κάθε μέρα γίνονταν ένοπλες συγκρούσεις με πολλά θύματα μεταξύ αριστερών και δεξιών.

Ο Τούρκος συγγραφέας κατηγόρησε επίσης τον Τούρκο πρόεδρο ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με ξένες δυνάμεις για να πολεμήσει τους Τζιχαντιστές και αυτό είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι τους στήριξε, γεγονός που το πληρώνει σήμερα πολύ ακριβά η Τουρκία.

«Ο Ερντογάν φιλοδοξεί να κυβερνήσει σαν απόλυτος δικτάτορας την Τουρκία και αυτό με κάνει να ανησυχώ γιατί είναι απρόβλεπτος και ικανός για όλα για να επιτύχει τον σκοπό του ενώ η χώρα βαδίζει σε πολύ κρίσιμες εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παμούκ στην συνέντευξη του.

Σίγουρα όλα αυτά είναι σοβαρά και προέρχονται από ένα Τούρκο διανοούμενο άριστο γνωστή της εσωτερικής κατάστασης στην χώρα του, γι’ αυτό και θα πρέπει να μας βάλουν σε σοβαρές σκέψεις για τις προσέχεις εξελίξεις που αφορούν και εμάς άμεσα.

Πηγή ΝikosΧeiladakis

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία παρά τα ύπουλα κόλπα

O,τι και να κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να επηρεάζει θετικά τα ποσοστά του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gezici, που δημοσιεύτηκε χθες, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει το 40,8% των ψήφων, δηλαδή κάτι λιγότερο από το ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου. Αν οι προβλέψεις των δημοσκόπων επιβεβαιωθούν, τότε το ΑΚΡ για άλλη μία φορά δεν θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου, πριν από την τρομοκρατική επίθεση στην Αγκυρα που κόστισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους, δείχνει ότι το CHP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, εξασφαλίζει το 27,6%, το εθνικιστικό MHP το 15,8% και το φιλοκουρδικό HDP το 13,6%, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το 10% που απαιτείται για την είσοδό του στη Βουλή. Αν τελικά οι κάλπες των επερχόμενων εκλογών δώσουν τα παραπάνω ποσοστά στα κόμματα, τότε το AKP θα έχει 256 έδρες στο Κοινοβούλιο των 550 μελών, αρκετά λιγότερες από τις 276 έδρες που χρειάζονται για την κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας.

Και ενώ τα κόμματα της Τουρκίας συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα τους κάτω από διαφορετικές συνθήκες εξαιτίας του μακελειού στην Αγκυρα, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT ότι 12 άνθρωποι συνελήφθησαν για αναρτήσεις τους στο twitter που αφορούσαν την τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Σαββάτου. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε χθες ότι ορισμένοι από τους υπόπτους για την επίθεση είχαν ζήσει για πολλούς μήνες στη Συρία και μπορεί να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος ή με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Η Ε.Ε ανοίγει τις πόρτες της στην Τουρκία
  • Μέρκελ και Ολάντ σε Τουρκία και Ελλάδα
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Ο Ερντογάν κρατάει με το προσφυγικό την Ε.Ε από τα ευαίσθητα σημεία της όμως όχι χωρίς την στήριξη της Γερμανίας. Δεν πέρασαν δέκα ημέρες που η καγκελάριος Μέρκελ στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο έβαλε το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ατζέντα της Ε.Ε με αφορμή το προσφυγικό κύμα ενώ οι Έλληνες πολιτικοί σφύριζαν αδιάφορα.

Θέμα ένταξης της Τουρκία στην Ε.Ε

Από την διευκόλυνση παροχής βίζας στους Τούρκους πολίτες που εισέρχονται στην Ε.Ε το θέμα πια έφτασε καθαρά στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Άλλωστε ακόμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες μπορεί από τη μια μεριά να αρνείται να δεχθεί ότι Τούρκοι και Έλληνες θα κάνουν από κοινού περιπολίες στο Αιγαίο, αλλά από την άλλη εκπροσωπώντας και την Κύπρο ζήτησε από τους εταίρους του να υπάρξει σεβασμός στις θέσεις της Λευκωσίας ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας της Ε.Ε για τις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία. Το στίγμα το έδωσε η κ. Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο στις 7 Οκτωβρίου, όπου πέταξε εκτός συζήτησης την Ελλάδα για το ποιος θα φυλάει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και όχι ποιος θα φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας. Την θέση αυτή στήριξε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χθες αποφασίζοντας να επιταχυνθεί η χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες με καταληκτικό χρόνο τα Χριστούγεννα για κοινή φύλαξη του Αιγαίου από μια ελληνοτουρκική συνεργασία με την στήριξη της Frontex.

Η κ. Μέρκελ από την πλευρά της τόνισε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής ότι η Τουρκία σπατάλησε ήδη 7 δις ευρώ για τους πρόσφυγες και μία βοήθεια 3 δις ευρώ προς την Τουρκία είναι δίκαιη και η εύκολη χορήγηση βίζας διαμονής στους Τούρκους είναι αναγκαία εφόσον για να βοηθήσει η Τουρκία την Ε.Ε πρέπει να βοηθήσει και αυτή την Τουρκία.

Ερντογάν ο εξευρωπαϊστής

Ο Ερντογάν μετά από αυτή την πορεία που πήραν τα πράγματα τρίβει κυριολεκτικά τα χέρια του και έφτασε σήμερα να δηλώσει περιχαρής ότι "η ασφάλεια και η σταθερότητα της Δύσης και της Ευρώπης εξαρτώνται από την ασφάλεια και τη σταθερότητά μας. Τώρα το αποδέχθηκαν. Στις συζητήσεις που είχα στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα τα δέχθηκαν όλα αυτά. Οπότε, αν δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία, γιατί δεν την δέχεστε στην ΕΕ;"

Η Τουρκία σύμφωνα με τον πρόεδρό της αυτή την στιγμή φιλοξενεί 2,2 εκατ. Σύριους πρόσφυγες και 300,000 Ιρακινούς. Σύσσωμη η Ε.Ε. χρηματοδοτώντας την θέλει την Τουρκία να την μετατρέψει σε έναν προσφυγικό στρατώνα που εκεί να γίνεται το ξεκαθάρισμα για το ποιος θα περάσει το Αιγαίο για να βρεθεί στην "γη της επαγγελίας" Ευρώπη και ποιος θα μείνει στα χέρια του ισλαμιστή Ερντογάν.

Ο κ. Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής πρότεινε να αυξήσει το όριο των θέσεων υποδοχής μεταναστών στην Ελλάδα από 3,500 που είναι σήμερα σε 23,000 αν η Τουρκία δεχθεί να γίνεται στα εδάφη της το ξεκαθάρισμα. 23,000 είναι ένα νούμερο μηδαμινό για το κύμα εκατομμυρίων προσφύγων που αναμένεται να συσσωρευτεί στην Τουρκία την Άνοιξη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ που αν δεν βρει φρένο από τους Τούρκους θα περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Ο Ερντογάν εκμεταλλευόμενος την προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα του δεν παρέλειψε να τονίσει, "πώς είναι δυνατόν η Τουρκία με σχεδόν 2,5 εκατ. πρόσφυγες να είναι έξω από την Ε.Ε και οι υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης να είναι Ευρωπαίοι ηγέτες (σημ. Μέρκελ) επειδή δέχθηκαν 40,000 πρόσφυγες στις χώρες τους;". Αυτή ήταν και μια απάντηση στον κ. Γιούνκερ ο οποίος τόνισε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε θα γίνει με κριτήρια που ορίζουν τους κανόνες της κάθε ένταξης. Όμως ο Ερντογάν με 2,5 εκατ. πρόσφυγες, που αποδεικνύει με στοιχεία ότι φιλοξενεί με χρήματα Τούρκων φορολογουμένων, δείχνει ότι είναι πιο Ευρωπαίος από τους Ούγγρους, τους Κροάτες και τους Βούλγαρους που πυροβολούν στα σύνορα πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα των χωρών τους. Πολύ πιο Ευρωπαίος από τους Γερμανούς που τα 2/3 του πληθυσμού δεν θέλουν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Γερμανία ποτέ δεν ξεχνά τους πολεμικούς συμμάχους της

Η στήριξη της Γερμανίας στην πάντα φίλη της και πολεμική σύμμαχό της Τουρκία -πέρα από τα 3 δις που εγκρίνει να δοθούν για το "σώσιμο" των προσφύγων- αποδεικνύεται και με την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Τουρκία για τρεις σοβαρούς λόγους και όχι μόνο για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που χτύπησε (τυχαία;) την Τουρκία με 97 νεκρούς και 200 τραυματίες κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο πρώτος είναι να δείξει ότι στηρίζει την πολιτική Ερντογάν που έσωσε την Ε.Ε από το τεράστιο κύμα προσφύγων, ο δεύτερος να καλύψει με ευρωπαϊκή αλληλέγγυα ζάχαρη την γενοκτονία που έχει εξαπολύσει η τουρκική κυβέρνηση εναντίον των Κούρδων με αποκορύφωμα το βομβιστικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Ο τρίτος λόγος είναι να εμβαθύνει τις διπλωματικές σχέσεις της Ε.Ε με την Τουρκία με κοινό εχθρό την Ρωσία. Ο Τούρκος πρόεδρος ανοιχτά πλέον και με την στήριξη της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ έχει ανοίξει μέτωπο εναντίον της Ρωσίας μετά την εμπλοκή της στο πόλεμο στην Συρία υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κουρδικό κράτος στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας το οποίο θα θίξει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Εμμέσως πλην σαφώς τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο μεταφέρονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η Μέρκελ στην Τουρκία, ο Ολάντ στην Ελλάδα

Μια νέα ευρωπαϊκή δύναμη ισλαμικού χαρακτήρα γεννιέται στα ανατολικά της Ελλάδας της οποίας η κυβέρνηση έχει πεταχθεί έξω από κάθε διαπραγμάτευση αν και απειλούσε επί 7 μήνες ότι θα αφήσει εκατομμύρια πρόσφυγες προς την Ε.Ε και ότι η γεωπολιτική της θέση θα ήταν το κύριο επιχείρημα για την ανάκαμψής της εξαιτίας του χρέους. Η Ε.Ε έχει κυριολεκτικώς σβήσει την Ελλάδα από τον χάρτη που φαντάζει πλέον ως ένα χαντάκι που χωρίζει την Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία με την Εγγύς Ανατολή.

Εφόσον η Μέρκελ μεταβαίνει για να κλείσει τις συμφωνίες της με την Τουρκία πρέπει η σύμμαχός της Γαλλία να δείξει το αλληλέγγυο δημοκρατικό της πρόσωπο στην Ελλάδα. Έτσι μετά το ταξίδι της Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ έρχεται στις 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα όπου θα μιλήσει στην ελληνική βουλή στο έδρανο που μίλησε ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί τον Οκτώβριο του 2008 λίγο πριν σκάσει σαν βόμβα η "οικονομική κρίση".

Σε εκείνη την ομιλία ο Σαρκοζί είχε τονίσει το μονόδρομο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που δεν ήταν άλλος από την Κοινή Άμυνα της Ε.Ε "Τι θα γίνει η οικονομική ισχύς της Ευρώπης, τι θα γίνει η πολιτική ισχύς της Ευρώπης εάν η Ευρώπη δεν είναι ικανή από μόνη της να εγγυηθεί την άμυνά της και την ασφάλειά της; Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών κόσμων. Καλύτερα απ' όλους γνωρίζετε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα (της Ε.Ε) στηρίζεται σε αυτό που συμβαίνει στην δική σας πόρτα".

Για αυτή την ίδια πόρτα θα μιλήσει και ο κ. Ολάντ 7 χρόνια μετά όχι έχοντας το σλόγκαν του Σαρκοζί "Ελλάδα-Γαλλία:Νέα Συμμαχία" αλλά "Ε.Ε-Τουρκία:Αναγκαία Συμμαχία".

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Λακόπουλου

Πρώτα λίγη θεωρία. Τι είναι η φορολογική πολιτική; Η σωστή απάντηση: δεν υπάρχει φορολογική πολιτική. Υπάρχει οικονομική πολιτική μέρος της οποίας είναι το φορολογικό σύστημα, που ορίζει τη φορολογητέα υλη και εισπράττει τους φόρους. Οι οποίοι πρέπει να είναι δίκαιοι, γνωστοί εκ των προτέρων και ανταποδοτικοί: το κράτος τους επιστρέφει στους πολίτες με την κοινωνική πολιτική και τις δημόσιες επενδύσεις. Τμήμα αυτού του συστήματος είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με την εγκατάσταση μηχανισμών που την αποτρέπουν, ή εντοπίζουν εισοδήματα που αποκρύπτονται. Απλό;

Τώρα να περάσουμε στην πράξη. Η κυβέρνηση δεν έχει οικονομική πολιτική, από την οποία να προκύπτει αντίστοιχο φορολογικό σύστημα και στη θέση της διατυμπανίζει ότι έχει κηρύξει πόλεμο στους φοροφυγάδες. Στην ουσία όμως έχει κηρύξει τον πόλεμο στους πολίτες. Η αναζήτηση όσων φοροδιαφεύγουν δεν δικαιολογεί την επιδρομή στο εισόδημα όσων υπήρξαν νόμιμοι. Η μεθοδολογία με την οποία οργανώνεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απολήγει στην καταπολέμηση της... κοινωνίας. Καταλογίζοντας συλλογική ευθύνη στους φορολογούμενους, αντί να καούν μόνο τα ξερά, καίγονται κυρίως τα χλωρά. Υπερβολή; Καθόλου.

Είναι φοροφυγάδες όσοι δήλωναν ως τώρα στο ακέραιο τα εισοδήματά τους και εκπλήρωναν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, αλλά καλούνται να ξαναπληρώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο; Ή μήπως είναι συλλήβδην ένοχοι φοροδιαφυγής οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πληρώνουν όλο και περισσότερα για τα ακίνητά τους, ακόμη και αν είναι εντελώς άχρηστα και απαξιωμένα, ακόμη και αν οι ενοικιαστές δεν μπορούν να πληρώσουν;

Είναι φορολογικός παραβάτης όποιος έχει ένα σαράβαλο και πληρώνει για τέλη κυκλοφορίας το μισό της αξίας του; Γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιος για εισόδημα που δεν έχει; Παραβίασε καμιά νομοθεσία ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που έχασε τη δουλειά του και επωμίζεται ως άνεργος, φορολογικά βάρη με βάση τα εισοδήματα που είχε όταν δούλευε;

Φοροδιαφεύγει ο δημόσιος υπάλληλος του όποιου οι αποδοχές διαρκώς περικόπτονται με φορολογικές ρυθμίσεις; Ή μήπως ο συνταξιούχος που παίρνει όλο και μικρότερη σύνταξη, με το πρόσχημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος; Έχει διαπράξει φοροδιαφυγή όποιος για μια τυπική παράλειψη καλείται να καταβάλει υπέρογκο πρόστιμο; Θα καταλογιστεί φοροδιαφυγή σε όποιον είχε σε θυρίδα οικογενειακά κειμήλια και τώρα απειλεί το κράτος να τα κατάσχει επειδή δεν τα δήλωσε; Η φταίει όποιος έχει λεφτά στην τράπεζα και κινδυνεύει να του πάρουν ένα μέρος;

Το αδίκημα της φοροδιαφυγής δεν είναι συλλογικό. Όποιος φοροδιαφεύγει φέρει προσωπική ευθύνη και η Πολιτεία οφείλει να τον εντοπίσει. Όχι όπου βρίσκει παπά να θάβει ολόκληρο το χωριό. Η φορολόγηση δικαίων και αδίκων πρακτικά εξυπηρετεί μόνο όσους υποκρύπτουν εισοδήματα. Συνιστά κυβερνητική αποτυχία η κάλυψη των ταμειακών κενών του κράτους με έφοδο στα νόμιμα εισοδήματα και δεν θα πάει μακριά. Γιατί όπως έλεγε ο Γάλλος διανοούμενος Εμιλ ντε Γκιραντέν: "H δύναμη μιας κυβέρνησης είναι αντιστρόφως ανάλογη με το βάρος των φόρων".

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Λοιπόν, θα μπορούσα κι εγώ..
Να ανοίξω τα.. .ΚΙΤΑΠΙΑ... Να βγάλω τα σκονισμένα ντοκουμέντα... Να αναφερθώ σε πηγές των ΑΓΓΛΩΝ αξιωματικών που υπηρετήσαν εδώ... 
Και κατά την διάρκεια της Κατοχής... Και στον εμφύλιο... 
Και να πιάσω... Καταθέσεις ΔΙΕΘΝΩΝ οργανισμών βοηθείας... Του Ερυθρού Σταυρού..Και του υπεύθυνου του τμήματος, στην Ελλάδα... 
Να δώσω τις μαρτυρίες... Των ίδιων των ΑΓΓΛΩΝ Στρατιωτών... Που υπερασπίσθηκαν την... "Σκομπιά" Και τις "ηρωικές" στιγμές... Του τάγματος Μακρυγιάννη... 
Και να... "ζωγραφίσω" τους διωγμούς τις εξορίες τις εκτοπίσεις... Τους τουφεκισμούς και τα βασανιστήρια... ΟΧΙ μόνο όπως τα διάβασα...  Άλλα και όπως μου τα διηγήθηκαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι πρωταγωνιστές...Και των δυο παρατάξεων, που... ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπήρξαν... Στην ιδια την οικογένεια μου...!!!
Άλλα... Δεν θα το κάνω...!! Απλούστατα, για τους παρακάτω λόγους.

1- Στην Ελλάδα διεξήχθη εμφύλιος Πόλεμος... Και βέβαια σε ΚΑΘΕ εμφύλιο... Γίνονται όλα αυτά που αναφέρεις... Και από τις δυο παρατάξεις... Και φόνοι και εγκλήματα...Και εκτελέσεις και τουφεκισμοί και βασανιστήρια και εκτοπίσεις, και καταστροφές και...ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ...!!! 
Αυτό σημαίνει εμφύλιος...ΑΠΟΕΞΑΠΑΝΕΚΑΘΕΝ...!!!
Ρίξε μια ματιά στον εμφύλιο μεταξύ Αθηναίων και... Αθηναίων, Δημοκρατικών και Ολιγαρχικών... Μεταξύ Ρωμαίων και..ΠΙΟ Ρωμαίων.... Μεταξύ Βυζαντινών Χριστιανών και... Ειδωλολατρών... Μεταξύ εικονομάχων και Εικονολατρών.... 
Στη Γερμανία μεταξύ Κομμουνιστών και Κράτους.... 
Στον Ισπανικό Εμφύλιο... Αλλά και πρόσφατα μεταξύ Σέρβων και Κροατών... Σέρβων και Μουσουλμάνων... [άλλη καθοδηγούμενη Πουτάνα Όλα εκεί που τελικά ομολογήθηκε από τη Γερμανία, ότι χρηματοδοτήθηκε, όπως πολύ καλά ξέρεις]. 

2- Ο παραπάνω λοιπόν εμφύλιος που βέβαια εσύ χαρακτηρίζεις ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ... Αγνοώντας διεθνείς συνθήκες...Και χάνοντας τα δικαιώματα που επιφέρει η διεξαγωγή του πολέμου αυτού... Κατέληξε... Σε ΟΛΙΚΗ Αγγλική Κατοχή της χώρας...Που αυτός ήταν και ο στόχος αυτών που δώσανε τότε τα ΛΕΦΤΑ για να διεξαχθεί... ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ εσύ στην Αγγλική κατοχή της χωράς...Στις δηλώσεις του πρέσβη ΣΚΟΜΠΥ... Στο παιδομάζωμα των ορφανών ένθεν κακείθεν... Και στην μεταφορά και την μαζική υιοθεσία στας... Αμέρικας;;; 

3- Ο παραπάνω λοιπόν κατοχικός δεσμός, "ομαλά"οδήγησε την χώρα... ΣΤΑΣ ΑΓΚΑΛΑΣ του ΝΑΤΟ... Στην συμμετοχή στην Κορέα και στις άλλες ΝΑΤΟΙΚΕΣ δομές... Και στη οριοθέτηση... Των ΓΚΡΙ ζωνών στο ΑΙΓΑΙΟ....
Για να μην μιλήσω...Για τους Συνταγματάρχες... Και το ΦΙΑΣΚΟ Με τον Μακάριο και τον Σαμσών.... Και την ΕΟΚΑ Β... Και άλλα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ.... ΝΑΤΟΙΚΕΣ βάσεις στην Ελλάδα...Να προκαλούν ηλεκτρονικό μπλακ άουτ σε ελληνικά αεροσκάφη... Κύπριοι να καταρρίπτουν μεταγωγικά με ελληνικά στρατά... ΕΟΚΑ ΒΙΤΕΣ να θάβουν Έλληνες στρατιώτες... και οι... "Μεχμεζίκ" να... Τους κοιτάνε ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ...!!! 

4- ΛΕΩ για την ελληνική Παγκόσμια Πολιτεία... Που ΜΑΣ ανήκει... ΚΑΙ σε μένα... ΚΑΙ σε σένα... Και σε όλους μας... Και νομίζεις εσύ.... Ότι δεν ΠΟΝΑΩ...!! Για τα... Μισοφέγγαρα στην Τρόοδος....!!! Όταν ΔΕΝ αναφέρω την Κύπρο....!!! 
Όταν ΤΟΤΕ ήμουνα φαντάρος... Και ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ τι έγινε...!!! Όταν η "Εθνική Φρουρά" βομβάρδισε το Προεδρικό Μέγαρο...Και το έκανε... "καλοκαιριανό"... Και κυνήγησε τον εκλεγμένο Πρόεδρο... Και προκάλεσε την δικαιολογία που περίμεναν... Για να κάνουνε Καλοκαιριανή ΠΑΛΙ οι ξένοι... Τη Χώρα....!! Αυτήνε... Που ΕΣΥ την λες ΠΑΤΡΙΔΑ...!!! Και κόπτεσαι... Και με λες ΕΜΕΝΑ ΑΠΑΤΡΗ...!!! Όπου μας "κρατούσαν" με τα περίστροφα οι αξιωματικοί....!!!! Οι Πατριώτες...!!! Οι "εθνικόφρονες"... Που ΦΟΒΩΝΤΟΥΣΑΝ να δώσουνε όπλα στους επιστράτους.... Όταν οι Μεχμεζίκ ΠΗΔΑΓΑΝΕ τις Χριστιανές...Και κάνανε τις ΡΟΓΕΣ τους... Κομπολόι...!!! 

5- Στα είπανε αυτά...Και άλλα ΧΙΛΙΑ τέτοια...Αυτεινοι, που σε ΒΑΝΟΥΝΕ τώρα εσένα.... Να μισείς πάλι έμενα.... Να παλεύουμε μεταξύ μας.. Όπως είπε και η Κανελλάκη, άλλα το "προσπέρασες" με λαγουδίσιο ελιγμό... 
Και να ΚΟΝΟΜΑΝΕ πάλι αυτεινοι οι ίδιοι...Οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ... Στην πλάτη τη δική μου..Και τη δική σου... Συναγωνιστή εργάτη....!! Οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι... Οι Καθοδηγούμενοι των ιερών Μονών... Που ΠΟΥΛΑΝΕ σε Ρώσους...
Οι Τσιφλικάδες που φτιάνουν... "Αγγλικά" χωριά στη Νάξο... Και Γερμανικούς οικισμούς στην Κρήτη...!!!

6- Σε τσάντισα...Μου λες...!!! Εσύ έμενα, δεν με τσάντισες όμως...!!! ΑΠΛΑ λυπάμαι.... Που δουλεύεις εργάτης...Και νομίζεις ότι ο "Σύνδεσμος" θα σε σώσει και θα σε "ταχτοποιήσει" κάπου καλά... Με τα τρόφιμα που μοιράζει...ΜΟΝΟ για Έλληνες...Ζητιανιά από τα κλεμμένα Γερμανικής Αλυσίδας...!!!ΕΝΩ ο Πακιστανός, που δουλεύει,στα κοτέτσια στα Μέγαρα... Στα περβόλια, στα λαχανά... Στις φράουλες και.... ΔΙΠΛΑ σου στη φάμπρικα... Ο Ινδός,ο Αυγανός, ο Αλβανός.... Με τα ένσημα ΤΟΥΣ πληρώνουν..[Όσοι τους τα κολλάνε] Τη σύνταξη της ΜΑΝΝΑΣ σου...!!! 
Και με την υπεράξια του ημερομισθίου ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΝΕ την πάντερμη αυτή ΧΩΡΑ ΣΟΥ... Όπου 50% του πληθυσμού... Και παραπάνω... Είναι συνταξιούχοι...Απόμαχοι... ΓΕΡΟΙ... Πάνω από 60 χρόνων.... Παπάδες...Και χωροφυλάκοι...!!! 

7-ΑΝΤΕ τώρα... ΠΟΛΛΑ είπαμε...!! Να πα να κοιμηθούμε και λίγο... Γιατί αύριο... Έχουμε μεροκάματο... Να κόψουμε λαμαρίνα, φύλλα... Να φτιάξουμε πράματα...Να κονομήσει τ αφεντικό μας, ο Έλληνας... Ο Ελληναράς...!!! Κι ΕΣΥ κι ΕΓΩ να πάρουμε...4,60 ΕΒΡΑ την ώρα.... 
Για το ψωμί...!!!

MΑΧΑΙΡΗΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου