Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Οκτ 2015

Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου: 
"Ο Ερντογάν μας οδηγεί προς την συντέλεια"

Η εφημερίδα Ταράφ φιλοξενεί άρθρο του Μουράτ Μπελγκέ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης, με τον τίτλο «Προς τη συντέλεια...» το οποίο αναφέρεται στην πολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τουρκία 22 ημέρες πριν από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Το άρθρο σχολιάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα, αναφέρει ότι:

«Η επίθεση που έγινε εναντίον του Αχμέτ Χακάν ήταν ένα όνειδος. Πώς μπορεί να εμφανίζεται ενώπιον του κόσμου μια χώρα όπου μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Το αίσχος όμως είχε και συνέχεια. Από τα επτά άτομα που συνελήφθησαν μόνο ένα προφυλακίστηκε. Κι ύστερα, οι δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν περί ‘αποδοκιμασίας’ εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι είχαν δίκιο οι δράστες κ.λπ.

Η κατάσταση με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι μετά την επίθεση, αποτελεί τη μεγαλύτερη ενθάρρυνση για εκείνους που θέλουν να κάνουν παρόμοιες επιθέσεις. Για παράδειγμα, η συμφορά στη Μέκκα! Ίσως να ανέμενε κανείς από τον Ερντογάν να πει κάτι σχετικά με το δυστύχημα στη Μέκκα όμως δεν αναμενόταν από αυτόν κάποιο σχόλιο. Ούτε ήταν υποχρεωμένος να πει κάτι σχετικά. Επειδή όμως ο Ερντογάν, αισθάνεται υποχρεωμένος να μας λέει τι πρέπει να σκεφτόμαστε για οτιδήποτε συμβαίνει οπουδήποτε, έκανε αμέσως το σχόλιό του και είπε ό,τι δεν έπρεπε να ειπωθεί, δηλαδή, πως οι Σαουδάραβες δεν είχαν κανένα φταίξιμο. Μάθαμε έτσι πως και τα γεγονότα στη Μέκκα εμπίπτουν στην κατηγορία των «εγκλημάτων της φύσης και του πεπρωμένου».

Η κτηνωδία αυτή υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα, σ’ αυτή την κοινωνία. Λίγο να ξύσει κανείς την επιφάνεια κι αμέσως ξεπετάγεται από κάτω. Είχαμε δει παρόμοιες με αυτή καταστάσεις και παλιότερα όταν συνεχιζόταν ο πόλεμος με το ΡKK. Αυτούς που έκοβαν τ’ αυτί, τη μύτη του ανθρώπου που είχαν σκοτώσει, τα κουβαλούσαν στην τσέπη τους και τα επιδείκνυαν σε φίλους και γνωστούς. Τέτοιες ασκήμιες. Όταν διακόπηκαν για λίγο οι συγκρούσεις, είχαμε σταματήσει να βλέπουμε τέτοιες αηδιαστικές καταστάσεις. Τώρα ξαναρχίζουμε.

«Δέστε τον στο αυτοκίνητο και σύρετέ τον». Δεν δίνει βέβαια αυτή την εντολή ο ΠτΔ. Ούτε ο υπουργός των εσωτερικών. Φαντάζομαι ούτε ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής. Κανείς δεν δίνει εντολή, αλλά γίνεται, οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστες. Σαν τους αστυνομικούς που φωτογραφίζονταν με τον Ογκιούν Σαμάστ,τον δολοφόνο του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ.. Αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, είναι χειροπιαστά.

Όση ένταση επικρατεί, άλλο τόσο ‘τίθενται σε εγρήγορση’ τέτοιες τάσεις βαρβαρότητας. Δεν δίνουν ‘εντολή’ αλλά δεν σταματούν ούτε στιγμή να δημιουργούν ένταση. Και στο περιβάλλον έντασης που δημιουργούν, οι καταστάσεις αυτές γίνονται ‘κοινά περιστατικά’.

Ας θυμηθούμε και το εξής: πριν από χρόνια, η αστυνομία είχε κάνει έφοδο στην έκθεση του βιβλίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ντεμιρέλ είχε τότε προτάξει το στήθος του υπεραμυνόμενος της αστυνομίας εναντίον αυτών που την κατηγορούσαν, λέγοντας «μην καταστρέφετε την προθυμία της αστυνομίας». Δεν έχει υπάρξει εποχή που η νοοτροπία αυτή να ήταν σε ανεπάρκεια στην κοινωνία μας.

Δημιουργήσατε μια πολεμική ατμόσφαιρα που δεν τη χρειαζόμαστε, στις διαταγές σας θα έχετε βέβαια στρατιώτες, αστυνομικούς, ειδικές μονάδες κλπ. Τώρα πρέπει ‘να ενισχυθεί η δική τους προθυμία’. Θα κλείσετε την υπόθεση χαϊδεύοντας την πλάτη τους με ένα «εντάξει, δεν είναι ευχάριστο αυτό που έκανες, αλλά σε έχουμε ανάγκη».

Κάπου διάβασα για ένα tweet που κάποιος έγραφε «Ιδού, η προεκλογική δήλωση του ΑKΡ» για το πτώμα που έσερνε το αυτοκίνητο της αστυνομίας. Σωστά, όλα αυτά είναι προεκλογικές υποσχέσεις του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται ότι «πρόκειται για μια ειδική περίπτωση, είναι μια τακτική. Ας επιτύχουμε [στις εκλογές] και μετά θα φτιάξουν τα πράγματα, θα μαλακώσει η κατάσταση». Δεν είναι αλήθεια αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στην ομαλότητα από το σημείο όπου έχουμε φτάσει. Και, πρώτα από όλα, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να ελέγξει τον εαυτό του, ο μεγαλύτερος υπαίτιος της έντασης, ο Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν».

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Παρά τη ρωσική επέμβαση στην Συρία και τις ρητορικές κορώνες, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν κάνουν, επί του προκειμένου, τουλάχιστον, το χατίρι της Τουρκίας, να ανακηρύξουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη βόρεια Συρία.

Σα να μην έφτανε δε αυτό, Αμερικανοί και Γερμανοί απέσυραν από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας τις συστοιχίες πυραύλων Patriot που είχαν εγκαταστήσει και οι οποίες, δυνητικά, θα μπορούσαν να προασπίσουν το τούρκικο έδαφος από την όποια ρωσική απειλή.

Αντ’ αυτού οι Patriot κατέληξαν στην Κρήτη, όπου εκτέλεσαν και εκπαιδευτικές βολές.

Η ανακήρυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία αποτελεί πάγιο τουρκικό αίτημα, από το 2012. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αν και «οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν την ανακήρυξη μιας τέτοιας ζώνης, δεν το σκέπτονται αυτή την στιγμή».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έχει ζητήσει από τους επιτελείς του να ερευνήσουν «την σκοπιμότητα της όλης ιδέας».

«Ακόμα και αν ακούγεται απλό, η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα έχει σημαντικές μακροπρόθεσμες συνέπειες στις στρατηγικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν», δήλωσε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, από την πλευρά του, σχολίασε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μελετούν τους προσφορότερους τρόπους εξουδετέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, ειδικά στη βόρεια Συρία. «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει απόφαση επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», είπε.

Αντίθετα με την κυβέρνηση, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, υποστήριξε την, κατά βάση, τουρκική ιδέα, υποστηρίζοντας πως στο όλο σχέδιο πρέπει να εμπλακεί και η Ρωσία.Αμ

Πηγή Sputnik, Ουάσινγκτον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Φίλιπ Γκούρεβιτς

Στις 20 Οκτωβρίου 2011, την ημέρα που Λίβυοι αντάρτες εντόπισαν τον συνταγματάρχη Καντάφι σε έναν οχετό, τον έβγαλαν έξω και τον σκότωσαν, ο πρόεδρος Ομπάμα συγκαλούσε συνέντευξη Τύπου στο Rose Garden και ανακοίνωνε ότι «οι στόχοι μας επετεύχθησαν». (Η Χίλαρι Κλίντον το είπε πιο ωμά σε έναν δημοσιογράφο: «Ήλθαμε, είδαμε, πέθανε»).

Την προηγούμενη άνοιξη, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσιζαν να λάβουν μέρος στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης, ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι ο στόχος δεν ήταν η αλλαγή καθεστώτος, γεγονός που έπεισε τη Ρωσία να μην προβάλει βέτο σε σχετικό ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών.

Η Μόσχα εξοργίστηκε με την κατάληξη που είχε η αποστολή του ΝΑΤΟ, αλλά ο Ομπάμα είπε ότι «μπροστά στην προοπτική μαζικών ακροτήτων, και της έκκλησης του λιβυκού λαού, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σταμάτησαν τις δυνάμεις του Καντάφι».

Τώρα, πρόσθεσε, οι Λίβυοι ήταν ελεύθεροι να απολαύσουν μια πλήρη δημοκρατία. Η αμερικανική ηγεσία ήταν πλέον εμφανής. «Εξουδετερώσαμε τους αρχηγούς της αλ Κάιντα, τερματίζουμε τον πόλεμο στο Ιράκ και έχουμε ξεκινήσει μια μεταβατική περίοδο στο Αφγανιστάν».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Λιβύη είναι μια ρημαγμένη χώρα. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος Ομπάμα παραδέχθηκε πως το παράδειγμα της Λιβύης δείχνει, ακριβώς όπως και το παράδειγμα του Ιράκ, τα μειονεκτήματα της χρήσης βίας για την επιβολή της τάξης σε μια χώρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ανατροπή του Καντάφι ήταν η σωστή απόφαση, όπως είπε στον Τόμας Φρίντμαν των «New York Times».

H λιβυκή εμπειρία, όμως, τον δίδαξε να μην εμπλέκεται σε τέτοιες πράξεις χωρίς ένα σχέδιο «κάλυψης του κενού» μετά τη νίκη.

Στα Ηνωμένα Έθνη, ο Ομπάμα επισήμανε ότι η στράτευση της χώρας του υπέρ της παγκόσμιας τάξης δεν δοκιμάζεται πουθενά περισσότερο απ’ ό,τι στη Συρία, η οποία «είναι παγιδευμένη ανάμεσα στον πρόεδρο Άσαντ, που σφαγιάζει δεκάδες χιλιάδες πολίτες του», και το Ισλαμικό Κράτος, «που αποκεφαλίζει αιχμαλώτους, σφαγιάζει αθώους και υποδουλώνει γυναίκες». Και στις δύο περιπτώσεις, τόνισε, έχεις να κάνεις με «μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας». Για τον λόγο αυτό, ο Άσαντ πρέπει να φύγει και με το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να γίνει κανείς συμβιβασμός.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που έφτασε στα Ηνωμένα Εθνη με σκοπό να παρουσιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον «νταή του πλανήτη», ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει αυτή την προσέγγιση αναπάντητη. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την τάση να ενισχύουν τις δημοκρατικές επαναστάσεις στο εξωτερικό, γεγονός που του θυμίζει ορισμένα επεισόδια από την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης, όταν «προσπάθειες να προωθηθούν αλλαγές σε άλλες χώρες με βάση ιδεολογικές προτιμήσεις, είχαν συχνά τραγικές συνέπειες».

Στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, συνέχισε, «οι ξένες επεμβάσεις οδήγησαν στην καταστροφή εθνικών θεσμών και σε ένα κλίμα όπου κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Αντί να επιβληθεί η δημοκρατία, η αιματοχυσία και ο φανατισμός κάλυψαν το κενό, με αποτέλεσμα το Ισλαμικό Κράτος να απειλεί σήμερα την παγκόσμια τάξη.

Οι επεμβάσεις του ίδιου του Πούτιν στην Κριμαία και την Ουκρανία είχαν για τη Μόσχα μεγάλο κόστος. Παρά ταύτα, συνέχισε, στη Συρία πρέπει να διαλέξει κανείς στρατόπεδο. «Θεωρούμε τεράστιο λάθος να αρνείται κάποιος να συνεργαστεί με τη συριακή κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις της, που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με την τρομοκρατία».

Οι μόνοι που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, πρόσθεσε, είναι οι ένοπλες δυνάμεις του Άσαντ και οι κουρδικές πολιτοφυλακές. Όσο για τους Αμερικανούς, απλώς προσπαθούν να συνεργαστούν με μερικές από τις υπόλοιπες τρομοκρατικές οργανώσεις. «Μα είναι το ίδιο έξυπνοι με σας και ποτέ δεν ξέρεις ποιος τους κατευθύνει» είπε.

Είναι γνωστό ότι οι πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν δεν τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλο. Κι όμως, υπήρχε ένα κοινό υπόστρωμα στις ομιλίες τους για τη Συρία. Ο Πούτιν προσπάθησε να αναδείξει τον ρόλο της Ρωσίας ως μεσολαβητή στη Μέση Ανατολή και ο Ομπάμα δεν έκανε καμιά προσπάθεια να τον εμποδίσει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προτιμά να δεχθεί κριτική επειδή κάνει λίγα στη Συρία, παρά για το γεγονός ότι κάνει πολλά. Θα ήταν εύκολο να τον κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό, αν ξεχνούσε τα όσα συνέβησαν στη Λιβύη και το Ιράκ, για να μη μιλήσουμε για το Αφγανιστάν όπου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν πρόσφατα μια μεγάλη πόλη για πρώτη φορά από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέστησαν το σημερινό καθεστώς στην Καμπούλ, πριν από 14 χρόνια.

Ο Ομπάμα είπε στα Ηνωμένα Έθνη ότι είναι διατεθειμένος να δώσει προτεραιότητα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους έναντι του πολέμου κατά του Άσαντ, και να συνεργαστεί για τον σκοπό αυτό με τη Ρωσία και το Ιράν. Αυτό αποτέλεσε μια μικρή παραχώρηση και αναρωτιέται κανείς γιατί έπρεπε να σκοτωθούν 200.000 Σύροι προτού γίνει αυτή η παραχώρηση. Μόνο που την επόμενη ημέρα, ρωσικά αεροπλάνα άρχισαν να βομβαρδίζουν στόχους στη Συρία και ο αριθμός των νεκρών άρχισε να αυξάνεται και πάλι…

Πηγή The New Yorker

Ο Φίλιπ Γκούρεβιτς είναι συνεργάτης του περιοδικού The New Yorker από το 1995


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Τιερί Μεϊσάν 

Η σύγκρουση που συνθλίβει τη Συρία δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ δύο κοινοτήτων, αλλά ένας πόλεμος μεταξύ δύο διαφορετικών σχεδίων για τη κοινωνία. Από τη μία πλευρά, μια σύγχρονη και κοσμική Συρία, που σέβεται δηλαδή την εθνική, θρησκευτική, πολιτική διαφορετικότητα, και από την άλλη, η ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων η οποία στοχεύει, από την έναρξή της το 1928, να αποκαταστήσει το οθωμανικό χαλιφάτο μέσω του τζιχάντ.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι βεβαιώνουν ότι θέλουν να υπερασπιστούν και να διαδώσουν το Ισλάμ. Αλλά η ανάγνωση του Κορανίου που κάνουν αποκλείει κάθε πνευματική εμπειρία του Αλλάχ και το μειώνει σε ένα απλό νομικίστικο εγχειρίδιο. Κάνουν κήρυγμα για μια θρησκεία χωρίς Θεό.

Από το 1954, και ενώ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δολοφόνησαν δύο Αιγύπτιους πρωθυπουργούς, η CIA αποφάσισε να τους χρησιμοποιήσει για να αποσταθεροποιήσουν τόσο την Σοβιετική Ένωση, όσο και για την καταπολέμηση των αραβικών εθνικιστικών κινημάτων. Έτσι, η Συρία αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει ένα δολοφονικό κύκλο επιθέσεων (1978- 1982), μέχρι την ήττα της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης, στη Χάμα.

Το 1979, οι Δυτικοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, με τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και κάτω από τις διαταγές του Οσάμα Μπιν Λάντεν για να καταπολεμήσουν την αφγανική κομμουνιστική κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και πέρα, οι άνδρες του Μπιν Λάντεν χρησιμοποιήθηκαν ως παραστρατιωτικοί στην πρώην Γιουγκοσλαβία (Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Σερβία), και στη συνέχεια στον ρωσικό Καύκασο (Τσετσενία).

Το 2005, το Κατάρ ανέλαβε τη διαδοχή των Σαουδαράβων. Με αυτούς τους νέους χορηγούς, οι Αδελφοί κατάφεραν να πείσουν ορισμένους από εμάς ότι είχαν αλλάξει και ότι ήταν πλέον σε θέση να ασκήσουν την εξουσία. Ο Ντέιβιντ Πετρέους, παρά τη γνώμη του Λευκού Οίκου, υποστήριξε την «Αραβική Άνοιξη». Καταρχάς παρασυρόμενοι, Τυνήσιοι, Αιγύπτιοι, Λίβυοι και Σύροι επαναστάτησαν σύντομα κατά των Αδελφών.

Το 2012, ο Λευκός Οίκος, εξοργισμένος, απαίτησε την παραίτηση του Εμίρη του Κατάρ και ξεφορτώθηκε τον Ντέιβιντ Πετρέους. Οι Αδελφοί βρήκαν τότε προστασία στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ένα ακόμη βήμα έγινε με την απόφαση του ΙΚ να ανακηρύξει ένα χαλιφάτο, παρά την αντίθεση της Αλ Κάιντα, η οποία θεωρεί ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα. Σιγά σιγά, το πλήθος των φανατικών μικροομάδων που εμπνέονται από τους Αδελφούς, στην Αφρική και την Ασία, συσπειρώθηκαν γύρω από το αιματοβαμμένο σπαθί του «χαλίφη». Η τρομοκρατία εξελίσσεται.

Μετά τις πολιτικές δολοφονίες, μετά τις παραστρατιωτικές επιχειρήσεις, οι Αδελφοί διενήργησαν μια ιδεολογική κάθαρση σε ευρεία κλίμακα, καθαρίζοντας τη σουνιτική κοινότητα και σφαγιάζοντας όλες τις άλλες, για να βασιλεύουν τελικά σ? ένα τεράστιο νεκροταφείο. Δεν κρύβουν τη φιλοδοξία τους να ανατρέψουν το ένα μετά το άλλο όλα τα αραβικά καθεστώτα και να μας επιτεθούν στο σπίτι μας.

Πρέπει να γίνει ένας απολογισμός της δράσης της Αδελφότητας και να επανεξεταστούν όλα τα «εκ των προτέρων» μας, που βασίστηκαν στα ψέματα αυτής της ατυχούς συμμαχίας.

Ενώπιον της συνεχούς εισβολής τζιχαντιστών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τη χώρα μας, οι Σύροι επέλεξαν να σώσουν τον λαό τους πριν από την υπεράσπιση της γης τους. Σήμερα, 12 εκατομμύρια άνθρωποι ανάμεσα μας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες περιοχές. Τέσσερα εκατομμύρια έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, ενώ οκτώ εκατομμύρια μπόρεσαν και προστατεύονται ερχόμενοι στα εδάφη που διοικούνται από τη Δημοκρατία. Από τα 19 εκατομμύρια που απομένουν στη Συρία, περίπου 500.000 είναι υπό την επιρροή των τζιχαντιστών, κατανεμημένοι σε μια τεράστια περιοχή.

Μετά το «Ισλαμικό Εμιράτο της Μπάμπα Αμρ» (2012), σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που χαρακτηρίζουμε ως «νόμιμη αντιπολίτευση», τα σχολεία έκλεισαν αν δεν έχουν καεί, το αλκοόλ απαγορεύεται, οι γυναίκες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους χωρίς πέπλο και χωρίς να συνοδεύονται από άρρενα συγγενή, η πολυγαμία είναι νόμιμη. Παντού, ακόμη και μεταξύ των συμμάχων μας, που ονομάζουμε «δημοκρατικούς», καταργήθηκε το δικαίωμα της ψηφοφορίας, η κοινή μας κληρονομιά έχει καταστραφεί, οι ομοφυλόφιλοι διώκονται και η δουλεία έχει αποκατασταθεί. Οι τζιχαντιστές παίρνουν ως λάφυρα όποιες γυναίκες τους αρέσουν και κάνουν καταχρήσεις. Τα παιδιά στρατολογούνται δια της βίας ως στρατιώτες, βομβιστές αυτοκτονίας ή εκτελεστές.

Η Συρία είναι μια Δημοκρατία, δηλαδή η κυβέρνησή της εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον υπό τον έλεγχο της καθολικής ψηφοφορίας. Το γεγονός ότι ο λαός της συμμετείχε μαζικά στις εκλογές και ότι αυτές επικυρώθηκαν από τους διπλωμάτες που ήσαν παρόντες στη Δαμασκό είναι αρκετό για να το αποδείξει, ακόμα κι αν είμαστε αντίθετοι ή ήμασταν απόντες. Μετά την υπογραφή του Ανακοινωθέντος της Γενεύης (2012), η συριακή κυβέρνηση εφαρμόζει αυστηρά τις συστάσεις του και η χώρα κινείται κάθε μέρα και λίγο περισσότερο προς τη δημοκρατία.

Ωστόσο, παραμένουμε τυφλωμένοι από την προπαγάνδα πολέμου των συμμάχων μας, όπως είναι η «OSDH», ένα λονδρέζικό γραφείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ή του «Εθνικού Συμβούλιου», μιας μη εκλεγμένης συνέλευσης που κυριαρχείται από την Αδελφότητα. Έτσι, συνεχίζουμε να τους κατηγορούμε ότι είναι μια δικτατορία, ότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα ή ότι έχουν σκοτώσει ή βασανίσει 11.000 από τους πολίτες τους. Ωστόσο, δεν είμαστε πλέον τόσο σίγουροι: Μετά την υπογραφή της συμφωνίας Πέντε συν Ένα με το Ιράν, ο Συνασπισμός τους βοήθησε να υπερασπιστούν τη Χάσακα.

Η επίμονη δυσαρέσκεια μας προς αυτούς προέρχεται από μια παρεξήγηση. Ήμασταν πεπεισμένοι ότι ήθελαν το θάνατο του ισραηλινού λαού. Αυτό δεν ισχύει. Είναι ένας ειρηνικός λαός. Διεκδικούν μόνο, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, την επιστροφή των παρανόμως κατεχόμενων υψωμάτων του οροπεδίου του Γκολάν. Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον διοργάνωσε διαπραγματεύσεις προς αυτή τη κατεύθυνση, οι οποίες απέτυχαν αποκλειστικά εξαιτίας της ισραηλινής πλευράς, όπως κατέθεσε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του. Περιμένουν να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις και να συναφθεί συμφωνία.

Υποστηρίζοντας τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ανοίξαμε τις πύλες της κόλασης. Ας τους βοηθήσουμε να τις κλείσουν. Ας ενωθούμε με την έκκληση του Προέδρου Πούτιν. Μαζί να νικήσουμε τη βαρβαρότητα, να σώσουμε τον πολιτισμό, και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη.

* O Τιερί Μεϊσάν είναι πρόεδρος του Δικτύου Βολταίρος (Voltairenet.org). Είναι ο μοναδικός δυτικός δημοσιογράφος που ζει στη Δαμασκό εδώ και τέσσερα χρόνια.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είναι απαράγραπτος φυσικός-κοινωνικός νόμος. Κάθε κοινωνία έχει τη δική της ελίτ, δηλαδή την ολιγαρχία της. Ακόμα και οι κομμουνιστικές κοινωνίες είχαν τη δική τους μονοκομματική ολιγαρχία.

Η διαφορά τώρα της ελληνικής ολιγαρχίας με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές κ.λ.π. είναι ότι οι ξένες ολιγαρχίες, σε μεγάλο βαθμό, ακολουθούν τη λογική ότι για να υπάρχουν οι ίδιες, πρέπει να υπάρχει και ένα ικανοποιημένο κοινωνικό σώμα, το οποίο και φοβούνται.
Εκμεταλλεύονται μεν οικονομικά το κοινωνικό σώμα, αλλά τουλάχιστον επανεπενδύουν μέρος των κεφαλαίων τους μέσα στο κοινωνικό σώμα.

Αντίθετα, η δική μας πλιατσικολογική, παρασιτική και κρατικοδίαιτη ολιγαρχία, αδιαφορεί για το κοινωνικό σώμα. Δεν το φοβάται. Χρησιμοποιώντας θρασύτατα το πολιτικό σύστημα, ως εργαλείο της, αρπάζει τους κόπους του κοινωνικού σώματος και κυρίως τους εξάγει στο εξωτερικό, χωρίς να δίνει φράγκο για επανεπενδύσεις εδώ.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα για τα συμφέροντά της. Πρέπει να απαγκιστρωθεί το πολιτικό σύστημα από τα χέρια της ολιγαρχίας.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιάννη Λαζάρου

"Να σκύβεις το κεφάλι" αυτή είναι η πολιτική, κοινωνική και διεθνής στάση της Ελλάδας σε ό,τι γίνεται εντός, εκτός και παραδίπλα. Μάς τύλιξαν σε μια μνημονιακή λαδόκολλα και πρέπει να δεχτούμε ότι θα ζυγιστούμε σαν κοψίδι και θα καταναλωθούμε μέχρι το τελευταίο κοκαλάκι μας από ρουφιάνους του συστήματος που στηρίζουν τους εθνοπροδότες υποτακτικούς της πολιτικής, οι οποίοι γίνονται τα σκαλοπάτια για τους ναζίστες της Ε.Ε. Είναι αλυσίδα το πράγμα. Ξεκινάει από τον γλύφτη διπλανό και φτάνει μέχρι το Βερολίνο ενώ εμείς εκεί μέσα στην λαδόκολλα να ακούμε την διαπραγμάτευση πωλητή-αγοραστή "είναι τόσο, να το αφήσω;"

Η κυράτσα του Βερολίνου λες και μιλούσε για το σύνορο του πατρικού της τα έδωσε όλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τι είναι, μωρέ, η Ελλάδα από την Τουρκία; 10 χλμ απόσταση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για την οποία θα κανονίσει η κυράτσα με τον Τούρκο τις συντεταγμένες, και οι δικοί μας "δημοκρατικά" εκλεγμένοι κουβέντα.

Στην γωνία. Στον πάγκο. Τώρα μιλάει η Γερμανία με την Τουρκία για το οικόπεδο Ελλάδα και εμείς τσιμουδιά. Μην κάνουμε κανένα λάθος και πούμε ότι το κάθε εκατοστό ελληνικής γης γύρισε πίσω στην εστία του μετά από πολύ αίμα. Μετά από πολύ μπαρούτι. Διατηρήθηκε ελληνικό μετά από πολύ φορολογικό γδάρσιμο δεκαετίες ολόκληρες για στρατούς και υποβρύχια γερμανικά που γέρνουν. Τίποτε εμείς, ησυχία μη χαλάσουμε την ημέρα της παπαδοκόρης Μέρκελ και δεν θα μάς δώσει το δανεικό.

Να στηριχθούμε στον πολέμαρχο βατραχάνθρωπο Καμμένο (αν δεν φάει τις φιάλες οξυγόνου). Να στρώσουμε 10 χλμ παλέτα στο Αιγαίο για να ρίχνει στεφάνια στην θαλασσοκαμμένη μας αξιοπρέπειας με σκαρπίνι και τσιτωμένο στο προκοίλι πουκάμισο.

Ανάσα δεν ακούστηκε από πουθενά. Η άλλη έφερνε το σύνορο όπου γούσταρε για τα οικονομικά της κολλητιλίκια με τον Τούρκο και μέσα στην Βούλη έκαναν κόντρες αν τα 86 δις του Αλεξάκου είναι πιο μεγάλα από τα 40 δισ. του Αντωνάκου.

Ποιος τα έχει πιο μεγάλα, ρε παιδιά; Αυτή ήταν η συζήτηση μέσα στο κυνοβούλιο την ώρα που ο Σουλτς στο Ευρωκυνοβούλιο έλεγε ότι αν η Γερμανία και η Γαλλία δεν συνεργάζονται, η Ευρώπη υποφέρει.
Τα 751 μπάσταρδα που κρατάνε τις θέσεις ως ευρωβουλευτές δεν είπαν κουβέντα.
Εντάξει, τα 173 Γερμανογαλλάκια χτυπούσαν παλαμάκια ως βουλευτές των ισχυρών κρατών, τα υπόλοιπα 578 μπασταρδάκια τι έκαναν; Τίποτε. Τσιμουδιά, ήρθε η Μέρκελ και ο Ολάντ και ανακοινώνουν ότι την Ε.Ε θα την μεγαλώσουν, θα την στρατιωτικοποιήσουν, θα την κάνουν ό,τι γουστάρουν και 578 γαϊδούρια κοιτούσαν σαν χάνοι.

Ησυχία εμείς, μην ενοχλήσουμε τον διπλανό που στηρίζει την εξουσία η οποία σκουπίζει τα οπίσθια των ισχυρών εταίρων. Α, μίλησε το καρτούν Κοτζιάς. Βέβαια, αυτό όταν δεν χορεύει σε συνάξεις στο εξωτερικό μιλάει αλλά μόνο όταν αυτά συμφέρουν τους άλλους και όχι τους Έλληνες. "Παλεύουμε για την αναζωογόνηση του ευρωπαϊσμού" είπε ο υπουργός εξωτερικών μιας χώρας, που το πρωί η Μέρκελ την πέταξε από την συζήτηση για την Τουρκία και το προσφυγικό. Αυτό είναι το μέλημα του Κοτζιά: Ο Ευρωπαϊσμός. Διότι ο Ελληνισμός, κάνει τζιζ, καίει. Δεν την ακουμπάμε ποτέ αυτή την κακιά λέξη.

Ήξερε γιατί την είπε την κουβέντα ο παγκοσμίου φήμης διεθνολογοκώλος αφού όταν έπιασε στο στόμα του την Κύπρο δεν την είπε Κύπρο αλλά Μεγαλόνησο. Να την λέμε ευρωπαϊκά "Big Island". Μάλιστα δεν παρέλειψε να γλύψει το ποδάρι της Τουρκίας λέγοντας ότι οι τουρκοκύπριοι θα πρέπει να πάρουν δικαιώματα που θα εξασφαλίσουν ότι η Μεγαλόνησος είναι το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ σπίτι. Όχι ΚΑΙ το δικό τους σπίτι, απλά το δικό τους σπίτι. Ενώ οι Ελληνοκύπριοι, συνέχισε το καρτούν, θα πρέπει να αποκτήσουν το αίσθημα ασφάλειας απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις!!!!!
Πολλά θαυμαστικά εδώ γιατί αίσθημα ασφάλειας και κατοχική δύναμη δεν πάνε μαζί εκτός αν μιλάμε για τον Ευρωπαϊσμό που μας πασάρει το Κοτζιά ότι δηλαδή και οι Έλληνες πρέπει να νιώθουμε ασφάλεια απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις της Ε.Ε.

Ησυχία, τάξη και ασφάλεια όπως άλλοτε πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Τουλάχιστον οι χουντικοί δεν σου έλεγαν κάνε ησυχία αντιθέτως έκαναν τα πάντα για να σε βάλουν σε κατάσταση να κάνεις φασαρία. Το πλήρωνες ακριβά αλλά δεν υπήρχε τάξη όσο χακί και να σου στρίμωξαν στο μάτι, δεν υπήρχε ησυχία γιατί ο διάολος της δικαιοσύνης σε έβαζε να κάνεις ζημιές, δεν υπήρχε ασφάλεια αλλά μόνο τάγματα ασφαλείας για να σε κάνουν καλά. Και δεν σε έκαναν καλά γιατί μέσα σου ούρλιαζες και μετρούσες ανάποδα τις ημέρες όπου θα τους δάγκωνες το λαρύγγι. Δεν έχει σημασία τι βγήκε από αυτό. Εσύ τους το δάγκωσες πάντως.

Όμως τώρα, απόλυτη νηνεμία.
Στα 10 χλμ μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας αρμενίζει με σαπιοκάραβο η Ελλάδα.
Είναι θέμα χρόνου να τρυπήσουν την βάρκα οι έμποροι των εθνών και το πτώμα της δεν θα το ξεβράσει "η Τσιπρική θάλασσα που δεν έχει σύνορα" σε ελληνική γη, αλλά σε ευρωπαϊκό σύνορο.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι ανάμεσα στην Αλβανία και την Σερβία.
Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας από την αλβανική αστυνομία, τα απρόοπτα δεν έλειψαν κατά την άφιξη της εθνικής ομάδας της Σερβίας στα Τίρανα για το παιχνίδι με την Αλβανία την Πέμπτη (8/10μ, 21:45) για τα προκριματικά του Εuro 2016.
Συγκεκριμένα Αλβανοί επιτέθηκαν, πετώντας πέτρες στο πούλμαν που μετέφερε τα μέλη της σερβικής αποστολής από το αεροδρόμιο σε ξενοδοχείο των Τιράνων, όπου απόψε θα διανυκτερεύσουν.
Έσπασε τζάμι του λεωφορείου, αλλά όπως έγινε γνωστό, πέρα από το σοκ, δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου μέλους της Εθνικής Σερβίας.


Για την άφιξη και την αναχώρηση από το αεροδρόμιο είχε στηθεί ειδικό σχέδιο. Οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της σερβικής ομάδας δεν πέρασαν από τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων, αλλά κατευθύνθηκαν από ειδική πύλη απευθείας στο πούλμαν.
Και παρότι οι δρόμου που θα περνούσε το πούλμαν ήταν κλειστή στην κυκλοφορία, και υπήρχε ισχυρή αστυνομική συνοδεία, δεν απεφεύχθη η επίθεση με πέτρες, ενώ σε κάποια σημεία της είχαν συγκεντρωθεί Αλβανοί, αποδοκιμάζοντας τους επισκέπτες στη χώρα τους.

Οι Αλβανοί αρνούνται το γεγονός και τονίζουν πως τίποτα δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδρομής του πούλμαν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Όπως και έχει, βέβαια, το κλίμα μυρίζει μπαρούτι λίγες ώρες πριν τη σέντρα στην αναμέτρηση στο Ελμπασάν.


Ξέσπασε διπλωματικός πόλεμος με την Αλβανία για τα επεισόδια με το πούλμαν της Εθνικής

Μετά την άρνηση του πρέσβη της Αλβανίας να παραλάβει τη νότα διαμαρτυρίας για τον πετροπόλεμο στο πούλμαν της Εθνικής Σερβίας, ο Βούτσιτς αποφάσισε ότι δεν θα υπάρχει καμία επικοινωνία για έξι μήνες με τον επιτετραμένο της Αλβανίας στο Βελιγράδι
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν υπάρξει διπλωματική επικοινωνία με τον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι, Ιλίρ Μπότσκα, επειδή αρνήθηκε να παραλάβει τη νότα διαμαρτυρίας για το χθεσινό επεισόδιο στα Τίρανα ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Αλβανίας – Σερβίας στο Ελμπασάν.

Το λεωφορείο που μετέφερε τους Σέρβους παίκτες από το αεροδρόμιο των Τιράνων στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν δέχθηκε επίθεση με πέτρες. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, αντιδρώντας στο επεισόδιο κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας Ιλίρ Μπότσκα για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας.

Ο Αλβανός πρέσβης, ωστόσο, αρνήθηκε να μεταβεί στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών με τη δικαιολογία ότι «δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά της εθνικής αποστολής ποδοσφαίρου της Σερβίας».

Ο κ. Βούτσιτς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι η Αλβανία έχει δικαίωμα να αντιδρά με τον τρόπο αυτό και ότι η Σερβία μπορεί να απαντήσει με δύο τρόπους, ή να κηρύξει τον πρέσβη της Αλβανίας «persona non grata» ή κανένας αξιωματούχος της Σερβίας να μην συναντηθεί μαζί του τους επόμενους έξι μήνες.

«Τους επόμενους έξι μήνες δεν θα μπορεί να έρθει σε μένα, ούτε σε άλλον αξιωματούχο. Τέτοια αντιδιπλωματική συμπεριφορά δεν μπορώ να την κατανοήσω» είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

«Η απόφασή του δεν είναι να διαταράξουμε τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», ανέφερε.

Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος δέχθηκε σήμερα Σέρβους φοιτητές, τόνισε ότι και ο ίδιος θα δεχθεί Αλβανούς φοιτητές και ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται.

Από το drone στο όπλο (pics)

Ήταν ο «υπεύθυνος» για τα φοβερά επεισόδια στο Βελιγράδι, αφού αυτός καθοδηγούσε το drone με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». Ο Ισμαήλ Μορίνα βάζει ξανά φωτιά εν όψει του... επαναληπτικού στο Αλμπασάν.
Όπως έγινε γνωστό ο Ισμαήλ Μορίνα συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από τις αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας σε μικρή απόσταση από το γήπεδο, όπου θα αναμετρηθούν το βράδυ της Πέμπτης Αλβανία και Σερβία. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο 33χρονος είχε πάνω του ένα όπλο, καθώς και 36 εισιτήρια για την αναμέτρηση. Εισιτήρια που στην μαύρη αγορά φτάνουν να πωλούνται έως και 500 ευρώ! Τα νέα της σύλληψης του Μορίνα ακολούθησαν απειλές για τους Σέρβους από τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες».

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αλβανική αστυνομίαΠηγές Himara, Asdn, Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Η ομιλία των δύο Μεγάλων στο Ευρωκοινοβούλιο σηματοδοτεί την αλλαγή των γεωπολιτικών στην Ευρώπη
  • Τέλος τα εθνικά σύνορα της Ελλάδας
Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Ο Γερμανογαλλικός Άξονας έκανε την εμφάνισή του στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία κοινή ομιλία. Καθόλου συμπτωματικό ότι η τελευταία φορά που οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας μίλησαν στο Ευρωκοινοβούλιο το 1989 αμέσως μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και λίγο πριν την πτώση της ΕΣΣΔ και την έναρξη του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία που άλλαξε εντελώς τον χάρτη της Ευρώπης και την ζωή των λαών της.

Η Μέρκελ κάνει κουμάντο στα ελληνικά σύνορα

Το κύριο θέμα της ομιλίας ήταν η μεγαλύτερη Ευρώπη, η πιο ολοκληρωμένη Ευρώπη με αφορμή την κρίση στην Ελλάδα, η εστία πολέμου στην Ουκρανία και βέβαια το προσφυγικό. Τρεις μεγάλες αιτίες που ξεκίνησαν από την Ε.Ε και που με την χθεσινή μεγαλοπρεπή παρουσία της Γερμανίας και της Γαλλίας στο ναό της "δημοκρατίας" της Ε.Ε ζητούν λύση από την Ένωση που δημιούργησε τα τρία τραγικά γεγονότα με θύματα ανθρώπους και εθνικές κυριαρχίες.

Η κ. Μέρκελ με ένα ηγετικό ύφος ξεκαθάρισε ότι πλέον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα, αλλά εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Παίρνοντας ως αφορμή την χρεοκοπία της Ελλάδας (που η Ε.Ε δημιούργησε) και την είσοδο προσφυγικού κύματος από τον πόλεμο στην Συρία (που και πάλι η Ε.Ε δημιούργησε με την κήρυξη πολέμου εναντίον του Άσαντ) φτιάχνεται σιγά-σιγά ο νέος χάρτης της Ε. Ε που ανοίγει προς τα ανατολάς.

Μπορεί η κ. Μέρκελ να τόνισε ότι είναι αντίθετη με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. όμως στην συνέντευξή της στο τηλεοπτικό γερμανικό κανάλι ARD την ίδια ημέρα τόνισε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και μια χώρα υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε.

Με την πρώτη χρηματοδότηση του 1,5 δις ευρώ που έχει δοθεί στην Τουρκία για προσφυγικά στρατόπεδα, η κ. Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η Ε.Ε με την Τουρκία φέρνοντας ως επιχείρημα ότι οι πρόσφυγες θα είναι πιο κοντά στην Συρία! Μάλιστα, την συνεργασία την βάπτισε επένδυση και έβαλε την Ελλάδα μέσα σε μία συμμαχία με την Τουρκία χωρίς να ρωτήσει τον ξενοδόχο: "Αναγνωρίζουμε ότι μια επένδυση στην Τουρκία για μια καλύτερη ζωή των προσφύγων μπορεί να είναι καλή - και για μας και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, διότι θα είναι πιο κοντά στη Συρία. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μου να συζητήσω. Στα ελληνοτουρκικά σύνορα έχουμε δύο κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, τα οποία έχουν σύνορα που απέχουν περίπου 10 χλμ. στη θάλασσα. Και εκεί πρέπει να είναι δυνατό -και γι' αυτό εγώ τουλάχιστον θα ρίξω όλο μου το βάρος- να δημιουργήσουμε συντεταγμένες και λογικές καταστάσεις".

Μετά από αυτή την πρόταση έχει ακυρωθεί ο ρόλος των εθνικών συνόρων της Ελλάδας και ο ρόλος των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της χώρας. Η Γερμανία θα είναι αυτή που θα δημιουργήσει την συντεταγμένες για τα 10 χλμ θάλασσας που χωρίζουν την Τουρκία με την Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό έρχεται αυθόρμητα ο σχολιασμός του πρωθυπουργού Τσίπρα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ένα μήνα πριν για το θέμα της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας: "Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα", είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνοντας τον "λαγό" για τις εξαγγελίες της κ. Μέρκελ περί μόνο 10 χλμ απόσταση που χωρίζουν την Ελλάδα με την Τουρκία.

Πόσο βολεύει η καταστροφή των χωρών την Ε.Ε

Η πατερίτσα της Γερμανίας, Γαλλία, έκανε την δύσκολη δουλειά στην ομιλία. Ο πρόεδρος Ολάντ τρομοκράτησε το σύμπαν θέλοντας να πείσει ότι μόνο μία δυνατή και μεγάλη Ε.Ε μπορεί να αμυνθεί κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων ακόμα κι ενός πολέμου μέσα στην Ε.Ε: "Η Ευρώπη άργησε να συνειδητοποιήσει πως η κρίση στη Μέση Ανατολή θα είχε συνέπειες και στη γηραιά ήπειρο. Με κάθε κρίση εμφανίζονται φόβοι. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς.Αν αφήσουμε τη συριακή κρίση να οξυνθεί, μην πιστέψετε πως θα είμαστε ασφαλείς".

Βάζοντας στο παιχνίδι την Τουρκία και παίρνοντας ως αφορμή το δράμα των προσφύγων ο κ. Ολάντ μετέτρεψε την συμμαχία Ε.Ε-Τουρκίας ως την μόνη λύση για την τροφή των προσφυγόπουλων!: "Παρέχουμε βοήθεια στην Τουρκία και να διασφαλίσουμε πως είμαστε ικανοί να δουλέψουμε από κοινού για να ταΐσουμε τα παιδιά των προσφύγων". Ο φιλάνθρωπος Ολάντ της σοσιαλιστικής Γαλλίας θα ταΐσει τα κακόμοιρα προσφυγάκια των οποίων η τραγική μοίρα βοηθά στο άπλωμα της Ε.Ε και στην ισχυροποίησή της.

Οι ρόλοι της Γαλλίας και της Γερμανίας στην επιχείρηση Ε.Ε είναι δοσμένοι ως ο καλός μπάτσος και ο κακός μπάτσος. Έτσι ο κ. Ολάντ είπε για την στάση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες: "Δεν έχουμε ανάγκη λιγότερη Ευρώπη, αλλά περισσότερη, αν θέλουν να υπάρχει Ευρώπη. Πρέπει να ενδυναμώσουμε τη ζώνη του Σένγκεν. Το να θέσουμε υπό αμφισβήτηση την ελευθερία μετακίνησης θα ήταν ένα τραγικό λάθος".

Πώς όμως συμπίπτει η ελευθερία κίνησης του κ. Ολάντ που δήθεν μαλώνει την Γερμανία, με τα θέλω της Γερμανίας; Στην συνέντευξή της στο ARD η καγκελάριος τόνισε ότι η Τουρκία είναι χαρακτηρισμένη ως ασφαλής χώρα προέλευσης (κάτι που δεν είναι εδώ και μία εβδομάδα χώρες των Βαλκανίων) και ότι η χαλάρωση βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε είναι εδώ και καιρό υπό διαπραγμάτευση.

Προσκυνήστε τους Μεγάλους

Ο χάρτης της Ε.Ε αλλάζει άρδην και οι καλύτερες αφορμές δόθηκαν από την στάση που κράτησαν τα ισχυρά της κράτη απέναντι σε αδύναμα δημιουργώντας οικονομικές κρίσεις, χρεοκοπίες, εμφυλίους όπως στην Ουκρανία και εισβολές εναντίον των "τυράννων" τύπου Καντάφι, Άσαντ, Μουμπάρακ και παλαιότερα Σαντάμ Χουσεΐν. Μέχρι και έναν ISIS γέννησαν για να μπορούν να ολοκληρώσουν την ισχυροποίηση της Ε.Ε, το άπλωμα των συνόρων και την κατάργηση των εθνικών.

Την απάντηση για το ποιος είναι το αφεντικό στο έκτρωμα Ε.Ε την έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς κατά το καλωσόρισμα του Γαλλογερμανικού Άξονα μέσα στο δήθεν Ευρωκοινοβούλιο: "Μάθαμε κάτι: αν η Γαλλία και η Γερμανία δεν συνεργάζονται, όλη Ευρώπη υποφέρει".

Άρα μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μην υποφέρουν οι λαοί: Να ακολουθούν άνευ αντίστασης την Συμμαχία των Ισχυρών.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τι θα συμβεί στην περίπτωση ενός μεγάλου πολέμου στη Μέση Ανατολή;
Οι ρώσοι βομβαρδίζουν, οι τζιχαντιστές τρέμουν και όλοι περιμένουν την μεγάλη έκρηξη... 
Τo ΝΑΤΟ δηλώνει έτοιμο να υπερασπίσει την Τουρκία απέναντι στην Ρωσία του Πούτιν...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η Μέση Ανατολή μπαίνει πλέον σε μία "τροχιά" έντονων συγκρούσεων, οι οποίες λόγω των συμφερόντων ισχυρών δυτικών κρατών έχουν τα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε να εμπλακούν στρατιωτικά δυνάμεις που διαθέτουν τρομερά μεγάλη ισχύ. Εξάλλου, είναι γνωστό πως το αποτέλεσμα αυτής της νέας Μεσανατολικής κρίσης θα καθορίσει τις παγκόσμιες δυνάμεις ισχύος για τα επόμενα 100 και πλέον χρόνια.

Η αποφασιστική είσοδος της Ρωσίας στην Συρία, είναι ένα γεγονός που δεν τολμά κανείς να αμφισβητήσει ή να επιχειρήσει (ευθέως) να αναστρέψει. Η Μόσχα γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η στάση της και η εν γένει αποφασιστικότητά της να "παίξει" σκληρά, θα καθορίσει και την συνέχιση της ύπαρξή της αλλά και τα γεωστρατηγικά συμφέροντά της στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου και στις ροές ενέργειας.
Οι δυτικές χώρες, όπως Γερμανία και Γαλλία, αρχίζουν να συντάσσονται στην ιδέα στρατιωτικής αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, ενώ οι ΗΠΑ με τον Μπάρακ Ομπάμα να φαίνεται πως δεν επιθυμεί (τελειώνοντας την προεδρική του θητεία) την εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν πόλεμο, επέλεξαν να διατηρούν χαμηλό προφίλ και έμμεση "υποστήριξη" των αντιπάλων του πανίσχυρου πλέον Πούτιν, ακολουθώντας το δόγμα "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου"...! Είναι, εξάλλου, γνωστό ότι οι ΗΠΑ εδώ και αρκετό καιρό αρκούνται στο να διεξάγουν πολέμους "δια εκπροσώπων". Το ερώτημα που σήμερα προκύπτει είναι τι θα πράξει η Ουάσινγκτον εάν οι "εκπρόσωποι" αποδειχτούν ανεπαρκείς... Θα τολμήσει να πάρει θέση και εάν ναι, με ποια αφορμή;

Σε κατάσταση συναγερμού το Ισραήλ

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ μπαίνει σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας και γενικού συναγερμού, υπό τον φόβο εξάπλωσης του τζιχάντ. Ήδη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε την Τετάρτη τους Ισραηλινούς να βρίσκονται σε «κατάσταση υψίστου συναγερμού» αλλά να επιδείξουν ψυχραιμία μπροστά στη βία που συγκλονίζει την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη (μετά από συνεχείς θανατηφόρες επιθέσεις Παλαιστινίων κατά Ισραηλινών πολιτών).
«Οι Ισραηλινοί πολίτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας και πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ.
«Ο στόχος της τρομοκρατίας είναι να σπείρει τον φόβο και ο πρώτος κανόνας για να τη νικήσουμε είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την προσαρμοστικότητά μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό» επισήμανε ο ίδιος σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της αστυνομίας.
«Έχουμε βιώσει πολύ δύσκολες περιόδους και αυτό το νέο κύμα τρόμου, θα το ξεπεράσουμε επίσης επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και ενότητα» τόνισε ο Νετανιάχου.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν από την πλευρά του προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει ένας «θρησκευτικός πόλεμος» αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ.
Ο Ρίβλιν, που έκανε δηλώσεις σε ξένους δημοσιογράφους, άσκησε κριτική «σε εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν την τραγωδία μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών σε πόλεμο μεταξύ των θρησκειών (…). Έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα».
«Ακούμε να λέγονται ψέματα για τις προθέσεις των Ισραηλινών στο Όρος του Ναού (…) το Ισραήλ δεν θέλει να αλλάξει την παρούσα κατάσταση» είπε ο Ρίβλιν.
Ο Ισραηλινός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τις ριζοσπαστικές συνιστώσες του ισλαμικού κινήματος στο Ισραήλ ότι μαζί με άλλες οργανώσεις ηγούνται των συγκρούσεων στους ιερούς χώρους.
«Καθόμαστε πάνω σε ένα ηφαίστειο» προειδοποίησε.

Επανερχόμενοι, όμως στο γεγονός, όμως, της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Μέση Ανατολή, πρέπει να τονίσουμε πως είναι ένας ισχυρός παράγοντας που πρόκειται να εκκινήσει ένα "ντόμινο" εξελίξεων. Η ρωσική στρατιωτική παρέμβαση υπέρ του Άσαντ και η αποφασιστική τοποθέτηση απέναντι στους τζιχαντιστές ενέχει κινδύνους μετατροπής της σύγκρουσης σε θρησκευτικό πόλεμο, εάν κάποιοι φονταμενταλιστές μουλάδες αποφασίσουν να ξεκινήσουν ένα παγκόσμιο τζιχάντ (ιερό πόλεμο) κατά των "δυτικών χριστιανών σταυροφόρων"...

Μέχρι στιγμής, πάντως, η ρωσική είσοδος μέσω των βομβαρδισμών είναι ένα ισχυρό ράπισμα προς τους τζιχαντιστές και την πολυδιαφημισμένη "ισχύ" τους. Τα στρατηγικά χτυπήματα των ρώσων έχουν επιφέρει σημαντικά πλήγματα στο ηθικό των τζιχαντιστών, οι οποίοι βρίσκονται πλέον ενώπιον του πολύ σοβαρού ενδεχόμενου να γίνουν "μάρτυρες" την στιγμή που το εγχείρημά τους για την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους θα καταρρέει και θα δημιουργεί νέες συνθήκες στην πολύπαθη Μέση Ανατολή...

Οι τζιχαντιστές φυγαδεύουν τις οικογένειές τους

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ράκκα της Συρίας κατόρθωσαν όχι μόνο να διαλύσουν βασικές υποδομές όπως οι επικοινωνίες, οι αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, αλλά και κέντρα διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά, επιπλέον, επέφεραν τον απόλυτο τρόμο και αβεβαιότητα στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Ταράφ", γίνεται σαφής αναφορά πως μετά από τις αεροπορικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην πόλη Ράκκα οι μαχητές της ISIS άρχισαν να μεταφέρουν τις οικογένειες τους σε ιρακινές περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους.

Την είδηση μετέδωσε η ρωσική εφημερίδα RBK στηριζόμενη σε δημοσίευμα της λιβανέζικης εφημερίδας Αλ Ακχμπάρ, που αναφέρει πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να μεταφέρουν τις οικογένειες τους από την πόλη Ράκκα που είχαν ανακηρύξει ως πρωτεύουσα τους.

Η είδηση αναφέρει πως άρχισαν να μεταφέρουν τις οικογένειες τους στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο τους. Η είδηση αναφέρει πως σύμφωνα με το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, κατά τις επιχειρήσεις των ρωσικών αεροσκαφών στην πόλη Ράκκα, χτυπήθηκαν πάνω από 50 στόχοι, κάτι που προκάλεσε διάλυση.

Στο μεταξύ ο Αντρέι Καρταπόλοφ από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε πως οι επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών θα συνεχιστούν. Η Ράκκα είχε καταληφθεί από μαχητές του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου Αλ Νούσρα τον Μάρτιο του 2013. Μερικούς μήνες αργότερα την ανακηρύξαν ως πρωτεύουσα τους.

Ιρανός στρατηγός στην Δαμασκό

Παράλληλα, σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες μας από την περιοχή της Δαμασκού, μαθαίνουμε πως στην Δαμασκό έχει φτάσει μεγάλος αριθμός Ιρανών-μελών των ειδικών δυνάμεων με επικεφαλής τους έναν στρατηγό. Πρόκειται για τον άνθρωπο εκείνο που ανέτρεψε όλες τις μέχρι σήμερα ισορροπίες δυνάμεων στην Συρία και σε προέκταση τις διεθνείς γεωστρατηγικές ισορροπίες, προκαλώντας συν τοις άλλοις και μεγάλη ταραχή στην Τουρκία, είναι ένας Ιρανός και συγκεκριμένα ο Ιρανός στρατηγός, Kasım Süleymani!

Ο Ιρανός στρατηγός είναι άριστα γνώστης των συνθηκών της Συρίας καθώς και των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων και με βάση τις γνώσεις του παρέθεσε ένα λεπτομερειακό χάρτη στον Ρώσο πρόεδρο, όπου του εξέθεσε τις λεπτομέρειες του σχεδίου του.
Βάση αυτού του σχεδίου άρχισε η για πολλούς αιφνιδιαστική ρωσική επέμβαση στην Συρία, μια επέμβαση που έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο τους δυτικούς αλλά και την Άγκυρα, που ακόμα το… φυσά και δεν κρυώνει!

Ήδη στην τουρκική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για επικίνδυνη περικύκλωση της Τουρκίας, την ίδια ώρα που εσωτερικός πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ έχει ανάψει για τα καλά.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, που επικαλούνται και σχετική αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο Ιρανός στρατηγός, Kasım Süleymani ,διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάσταση και της «Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ», είναι αυτός που σχεδίασε και κατεύθυνε τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και γενικότερα την ρωσική επέμβαση στην Συρία.

Το ΝΑΤΟ έτοιμο να στείλει στρατό στην Τουρκία να την προστάψει ενάντια στη Ρωσία

Για «ανησυχητική κλιμάκωση» της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στη Συρία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγες ώρες αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από πολεμικά πλοία της στην Κασπία Θάλασσα έπληξαν τη νύχτα στόχους του Ισλαμικού κράτους.

«Στη Συρία παρακολουθούμε μία ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Θα αναλύσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την ασφάλεια της Συμμαχίας», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Αυτό γίνεται ακόμη περισσότερο συγκεκριμένο με τις πρόσφατες παραβιάσεις του εναερίου χώρου του ΝΑΤΟ από ρωσικά αεροσκάφη. Είδαμε αεροπορικά πλήγματα, εκτόξευση πυραύλων, είδαμε διεισδύσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και φυσικά όλα αυτά αποτελούν λόγους ανησυχίας», είπε, προσθέτοντας ότι η Συμμαχία παραμένει «σε στενή επαφή με τις τουρκικές Αρχές».

Σημείωσε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία για να υπερασπισθεί τη συμμαχική του χώρα στη νότια πτέρυγά του, έπειτα από τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.

«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και ικανό να υπερασπισθεί τους συμμάχους του, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη απαντήσει αυξάνοντας την ικανότητα, την ετοιμότητα ανάπτυξης δυνάμεων, και στη νότια πτέρυγα, περιλαμβανομένης της Τουρκίας», διαμήνυσε, επαναλαμβάνοντας ότι οι αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας αποτελούν «λόγους ανησυχίας».

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ υπογράμμισε παράλληλα ότι «υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ για πρωτοβουλίες με στόχο την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία».

Η σύνοδος των υπουργών Άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας ήταν προγραμματισμένη, αλλά λόγω των εξελίξεων αναμένεται να επικεντρωθεί στο θέμα του πολέμου στη Συρία.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μία στιγμή κατά την οποία η Μόσχα κλιμακώνει την στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία, εκτοξεύοντας πυραύλους κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κυρίως παρέχοντας την αναγκαία στρατιωτική υποστήριξη ώστε οι δυνάμεις του Άσαντ να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των δυνάμεων των Σύρων ανταρτών στην δυτική Συρία.

Η Ουάσιγκτον, επικεφαλής του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, επανέλαβε χθες ότι δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία στις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία, τις οποίες ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ χαρακτήρισε «θεμελιώδες σφάλμα».

Τι συμβαίνει σήμερα στην Τουρκία, τι σημαίνουν οι εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών;

Εξάλλου, πριν μερικές ημέρες, κινητή γέφυρα που χρησιμοποιείται για το πέρασμα από το Χατάι στην Συρία και βρισκόταν 5-6 χλμ εντός του συριακού εδάφους, βομβαρδίστηκε από συριακά και ρωσικά αεροσκάφη. Για πρώτη φορά βομβαρδίστηκε δηλαδή το δρομολόγιο που χρησιμοποιούν σε όλο τον πόλεμο τα φορτηγά TIR της ΜΙΤ. Παλιότερα τα συριακά αεροσκάφη που πλησίαζαν εδώ, εμποδιζόταν από την Τουρκία.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, δείχνουν πως οι τζιχαντιστές έχουν τάσεις συγκεντρωτισμού στην Μοσούλη, όπου αναμένεται να κορυφωθεί η σύγκρουσή τους με την "τελική μάχη" ενάντια σε Ιράκ, Ιράν, Χεζμπολάχ, Κούρδους και Ρωσία. Ταυτόχρονα, η Τουρκία βρίσκεται σε δεινότατη θέση, αφού οι εξελίξεις απειλούν την σημερινή της γεωγραφική ακεραιότητα, ενώ ο διεθνής της ρόλος μειώνεται δραματικά από τις ανακατατάξεις γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής και, κυρίως, γεωενεργειακής ισχύος που ήδη συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Το ζητούμενο είναι η αντίδραση της Τουρκίας, πρώτα ως προς το εσωτερικό της και έπειτα ως προς τις περιφερειακές της χώρες.
Ποια η επίδραση των τζιχαντιστών μέσα στην Τουρκία και τι μπορεί να σημάνει αυτό για την επόμενη ημέρα στην χώρα;
Πως πρόκειται να αντιδράσει ο Ερντογάν στα όσα εξελίσσονται τόσο μέσα στην Τουρκία όσο και στην Συρία και το βόρειο Ιράκ;
Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου και κάτω από ποιές συνθήκες θα γίνουν αυτές οι εκλογές;
Τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Τουρκία;
Ποια θα είναι η στάση των Κούρδων, αλλά και ποια θα είναι η στάση του τουρκικού στρατού ο οποίος παρατηρεί τις εξελίξεις που ρέπουν σε μία εθνική τραγωδία για την Τουρκία;
Θα επιχειρήσει ο Ερντογάν να αναγκάσει το ΝΑΤΟ σε εμπλοκή στην περιοχή;
Τι θα σημάνει για την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή ένα πιθανό στρατιωτικό πραξικόπημα και που μπορεί να οδηγήσει μία τέτοια εξέλιξη;
Πως μπορεί να σταθεί η Ελλάδα απέναντι σε ένα ρευστό περιβάλλον το οποίο την πλησιάζει μέσω της Τουρκίας η οποία ψάχνει εναγωνίως για σανίδα σωτηρίας;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιοιγράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η μόνη δυνατότητα που έχουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες να προστατέψουν τα συμφέροντα του στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, είναι να αποδεχτεί την ρωσική επέμβαση στην Συρία και να συνεργαστεί με τους Ρώσους.

Ο πρώην βασικός σύμβουλος του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Τζίμυ Κάρτερ και για πολλούς από τους αρχιτέκτονες της Νέας Τάξης, σε μια μακροσκελή αναφορά που έκανε για την ρωσική επέμβαση στην Συρία τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν δυο επιλογές για την εξέλιξη αυτή.

Η πρώτη είναι να σταματήσουν με δυναμικό τρόπο την επέμβαση αυτή και η δεύτερη επιλογή είναι να την αποδεχτούν και να συνεργαστούν με τους Ρώσους. Αυτή η δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με τον παλαίμαχο Αμερικανό διπλωμάτη, είναι προτιμητέα σε αυτή την συγκυρία.

Εντυπωσιακό είναι πως ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι αναγνώρισε το δικαίωμα της Ρωσίας να επέμβει στην Συρία, αλλά παράλληλα υποστήριξε πως θα πρέπει να προστατευτούν τα αμερικανικά συμφέροντα που θίγονται από αυτή την επέμβαση. Σύμφωνα με τον Μπρεζίνσκι οι ΗΠΑ με τις τελευταίες εξελίξεις κινδυνεύουν να χάσουν την πρωτοκαθεδρία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή και αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ένας τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η... δυνατότητα αφοπλισμού, όπως τόνισε, των ρωσικών αεροσκαφών και του ρωσικού στόλου που επιχειρεί στην περιοχή. Φυσικά κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο και αυτό ο Μπρεζίνσκυ το γνωρίζει πολύ καλά.

Καταλήγοντας ο Μπρεζίνσκι ανέφερε ότι αυτή την στιγμή η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τις ΗΠΑ είναι η συνεννόηση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για μια κοινή δράση στην Συρία, κάτι που σίγουρα εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα και…στη συνέχεια «βλέπουμε»!

Μάλιστα!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Oι δύο πλευρές εκτελούν στρατιωτικές δράσεις
με αντικρουόμενους στόχους!!!

Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των τζιχαντιστών στην Συρία άλλαξαν πορεία τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες μέρες για να αποφύγουν ρωσικά αεροσκάφη, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Εδώ και έναν χρόνο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν αεροπορικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία και στο Ιράκ.

Η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία στα τέλη του περασμένου μήνα με σκοπό να υποστηρίξει τις δυνάμεις του προέδρου Ασαντ στον πόλεμο κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως τις χαρακτηρίζει η ρωσική πλευρά, ανάμεσά τους και το Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σμηναγός Τζεφ Ντέιβις, είπε ότι η αλλαγή πορείας του αεροσκάφους είχε γίνει μετά την 1η Οκτωβρίου, ημέρα που αμερικανοί και ρώσοι αξιωματικοί είχαν μια ασφαλή εικονοτηλεδιάσκεψη με θέμα την ασφάλεια των πληρωμάτων καθώς οι δύο πλευρές εκτελούν παράλληλες στρατιωτικές δράσεις με αντικρουόμενους στόχους.

Ο Ντέιβις αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ως προς το αν το αεροσκάφος ήταν επανδρωμένο ή όχι ή πόσο συχνά είχε γίνει αλλαγή πορείας αεροσκαφών ή πού, πέρα από τη διευκρίνιση ότι συνέβη σε συριακό εναέριο χώρο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Να τον εμπιστευθεί ο λαός για δεύτερη φορά, «ας μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον Ελληνικό λαό στις εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου και ο Ελληνικός λαός του την έδωσε.
Δεν μας εξήγησε όμως πως εννοεί την δεύτερη ευκαιρία…

Όταν μια γυναίκα «τσακώσει» τον άνδρα της να την απατά, μπαίνει στο δίλημμα αν πρέπει να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.
Είτε γιατί τον αγαπά, είτε γιατί δεν θέλει να «χαλάσει» την οικογένεια της, για τα παιδιά, ενδεχομένως και γιατί οι συνθήκες δεν την ευνοούν, δεν της επιτρέπουν να φύγει.
Αν του την δώσει όμως την δεύτερη ευκαιρία, δεν θα του την δώσει για να συνεχίσει να την απατά, αλλά για να μείνει πιστός στους όρκους που τις έδωσε.

Αναρωτιέμαι ο Αλέξης που ζήτησε την δεύτερη ευκαιρία αλλά και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που του την έδωσαν, του την έδωσαν γιατί;

Για να συνεχίσει να τους εξαπατά, η για να μείνει πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες και το πολιτικό συμβόλαιο που υπέγραψε μαζί τους στις 25 Γενάρη του 2015.
Αν πίστεψαν - που πίστεψαν – σε εκείνες τις εξαγγελίες και τα στομφώδη λόγια, δεν πρέπει να νοιώθουν σαν απατημένη σύζυγος;

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Το συγκρίσιμο μέγεθος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του Γενάρη του 2015.

Ο αντίπαλος του Αλέξη δεν είναι ο όποιος αρχηγός της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ αλλά ο ίδιος του ο εαυτός, τα δικά του λόγια, το μεγαλόστομο ύφος, οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του.

Τον βολεύει όταν προσπαθεί να τον συγκρίνουν με τους προηγούμενους, του είναι πιο εύκολο να πείσει ότι το δικό του μνημόνιο που φέρει μόνο την δική του υπογραφή, είναι καλύτερο από τα δικά τους.

Στην προσπάθεια του να ξεχάσουν οι ψηφοφόροι του τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτές οι συγκρίσεις πονάνε, προσπαθεί να πείσει ότι είναι καλύτερος από αυτούς.

Το επιχείρησε με τα capital controls και κατάφερε να το περάσει στους ψηφοφόρους του, με το ηλίθιο επιχείρημα που έγινε σύνθημα στα χείλη των φανατικών: «σας ενοχλούν οι ουρές στις τράπεζες, αυτές στον ΟΑΕΔ ήταν καλές;»

Ανόητες συγκρίσεις, για να δικαιολογήσουν την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια φιλομνημονιακή πορεία…

Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ρε συντρόφια, ότι δεν θέλουμε καμία ουρά;
Ούτε έξω από τις τράπεζες, ούτε έξω από τον ΟΑΕΔ και πολύ περισσότερο στα συσσίτια και στις φιλανθρωπίες της σακούλας;
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το επιχείρημα, έχει βάση όταν καλούμαστε να διαλέξουμε μια εκ των δύο;
Γιατί «χαίρεστε» επειδή στην υπάρχουσα ουρά, προσθέσαμε άλλη μια αυξάνοντας την προηγούμενη;

Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι αυτή την επιχειρηματολογία, την έχει ανάγκη εκείνος που θέλει να αποδείξει ότι το δικό του κακό είναι μικρότερο από του προηγούμενου;
Ότι η θεωρία του συμψηφισμού ήταν η λογική των διεφθαρμένων κομμάτων εξουσίας και όχι φιλοσοφία της αριστεράς;

Αν πιστεύεις ότι είσαι κάτι διαφορετικό από τους άλλους, δεν συγκρίνεσαι με αυτούς.
Γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, την ζάχαρη με το αλάτι, το γλυκό με τα σκατά.
Αν το κάνεις αυτό γίνεσαι και εσύ μια μεγάλη κουράδα.

Αυτό ήταν το πλεονέκτημα της αριστεράς, ότι δεν είχε ανάγκη να συγκριθεί με αυτό το άθλιο κυβερνητικό σύστημα.

Στην προσπάθειά του ο Αλέξης, να θάψει τον χαριτωμένο ψευτράκο των υψηλών ιδανικών και τον εμποράκο της πολιτικής, του διαφεύγει ότι αυτό είναι συγχρόνως και μια παραδοχή ότι έγινε ίδιος με αυτούς.
Είναι ουσιαστικά μια ομολογία ότι έγινε και αυτός μέρος τους, το τρίτο κομμάτι του ίδιου σάπιου μνημονιακού πολιτικού συστήματος, που ακόμα και τώρα καταγγέλλει.

Ο ίδιος πρότεινε το πιο επαχθές μνημόνιο, χωρίς κανένα αναπτυξιακό μέτρο, που στηρίζεται κατά 92% στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών, το ψηφίζει στην βουλή, αναπτύσσοντας συγχρόνως μια αντιμνημονιακή ρητορική που καταντά όλο αυτό γελοίο.

Ο άνθρωπος που αρνείται να παραδεχτεί ότι δεν πίστευε αυτά που μεγαλόστομα υποσχέθηκε και που προτιμά να πεθάνει παρά να ομολογήσει ότι έκανε λάθος.

Και κάτι για το «πρώτη φορά αριστερά».
Ποια αριστερά; Μια ιδιότυπη σοσιαλδημοκρατία είναι, που αλληθωρίζει προς τον εθνικοσοσιαλισμό.

Η αριστερά δεν προσδιορίζεται μόνο από την ιδεολογία της, αλλά και από την συμπεριφορά των στελεχών της.

Είναι αριστερά ο Φίλης και ο Κατρούγκαλος; Ήταν αριστερά η Κωνστανοπούλου και ο Βαρουφάκης; Είναι αριστερά οι ψεκασμένοι του Καμένου; Είναι αριστερά το βαθύ ΠΑΣΟΚ; Είναι αριστερά ο Προκόπης Παυλόπουλος;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού, θα τρίζουν τα κόκαλα του Λεωνίδα Κύρκου και του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Είναι αριστερά τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι;
Είναι αριστερά οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;
Είναι αριστερά η ψήφιση των 40 προαπαιτούμενων με ένα νόμο ένα άρθρο;

Ήταν αριστερή η χθεσινή ομιλία του Αλέξη στην βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης;
Και αν αυτή ήταν μια αριστερή τοποθέτηση, η αντίστοιχη ομιλία του, -που είχε και συγκίνηση μέσα- στις 8/2/2015 τι ήταν; «Αναρχοαυτόνομη»;

Αυτή είναι η αριστερά Αλέξη;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αναλυτές υποστηρίζουν ότι προτίθεται 
να ρίξει στη μάχη κρυφά και φανερά όπλα

Το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε διαταγή να πληγούν στόχοι τζιχαντιστών στη Συρία με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από πολεμικά πλοία του Στόλου της Κασπίας εντυπωσίασε τη διεθνή κοινή γνώμη. Και ανησύχησε, ευλόγως, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για μία σοβαρή ένδειξη, όπως εκτιμούν δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές, της απόφασής του να ρίξει στη μάχη όλα τα κρυφά και φανερά όπλα που διαθέτει, ώστε να στείλει το μήνυμα ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί καμία περεταίρω αμφισβήτηση αυτού που η ίδια θεωρεί «ζωτικό της χώρο» - εν προκειμένω την προνομιακή, εδώ και δεκαετίες, σχέση του Κρεμλίνου με το καθεστώς της οικογένειας Ασαντ στη Δαμασκό. Πρόκειται για το δεύτερο μέτωπο ενός «ολοκληρωτικού» πόλεμου, με πρώτο μέτωπο την de facto διαμελισμένη Ουκρανία.

Αυτή τη στιγμή η ρωσική πολεμική μηχανή χρησιμοποιεί στο μέτωπο της Συρίας και του βορείου Ιράκ μαχητικά, βομβαρδιστικά και μη επανδρωμένα (drones) αεροσκάφη. Χρησιμοποιεί επίσης εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικής κατασκοπείας, παρακολούθησης και παρεμβολής παρασίτων στις επικοινωνίες του αντιπάλου. Ολα αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί στο άλλο πεδίο άσκησης της δτρατιωτικής και διπλωματικής ισχύως της Μόσχας: στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, στο πλευρό των ρωσόφωνων αυτονομιστών ανταρτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κατασκοπευτικό αεροπλάνο IL-20. Είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας συστήματα, τα οποία του επιτρέπουν να συλλέγει πληροφορίες, εικόνες και βίντεο, 24 ώρες το 24ωρο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Εντοπίζει και «μπλοκάρει» ομάδες ενόπλων και κατόπιν δίνει το στίγμα τους στην πολεμική αεροπορία ώστε να ακολουθήσει επιχείρηση βομβαρδισμού. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ένα ερασιτεχνικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα αντάρτες αντιτιθέμενοι στο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ δείχνει ένα ρωσικό IL-20 να ίπταται στον ουρανό της βόρειας Συρίας.

Το οπλοστάσιο που έστειλε το Κρεμλίνο στην περιοχή περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου συστήματοςε ηλεκτρονικού πολέμου «Κρασούχκα-4». Πρόκειται για ένα σύστημα που κυρίως εντοπίζει τις συχνότητες επικοινωνίας του αντιπάλου και τις αδρανοποιεί γεμίζοντάς τις ηχητικά και οπτικά παράσιτα. Στο στόχαστρο του «Κρασούχκα-4» βρίσκονται ραντάρ και αεροπλάνα. Την παρουσία του στη Συρία ανακοίνωσε το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News, το οποίο μάλσιτα ανέφερε ότι οι σχετικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Λατάκειας, πόλης από την οποία κατάγεται η οικογένεια Ασαντ και προπύργιο των αλεβιτών της Συρίας.

Η χρήση τόσο σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, γράφει ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα foreignpolicy.com,, αποκαλύπτει την τακτική της «υβριδικής σύγκρουσης» που ακολουθεί ο Πούτιν, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν πιο σύντομη επίτευξη στρατιωτικών στόχων με τη συνδρομή της τεχνολογίας, με επιβολή όσο το δυνατόν λιγότερης στρατιωτικής ισχύος. Επίσης, δείχνει ότι οι Ρώσοι στρατηγοί που έχουν αναλάβει τις επιχειρήσεις στη Συρία δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις υποδομές και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των κυβερνητικών δυνάμεων της συμμάχου της Μόσχας, Δαμασκού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Αναμενόμενο.

Όπως και όλη η παράσταση σύσσωμου του θιάσου σκιών της αντιπολίτευσης. 
Και ο καραγκιόζης της ΝΔ, και η κυρα-Αγλαϊα  του ΠαΣοΚ, και το κολλητήρι του βοθρο-Πόταμου καταψήφισαν τάχα τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
 
Τι καταψηφίσατε ρε υποκριτές και φαρισαίοι; 
Αφού μαζί το ψηφίσατε, μαζί το φέρατε το μνημόνιο καταμεσής τον Αύγουστο.  
''Φέρτε μας κάτι, ό,τι νάναι,  να υπογράψουμε'' δεν φωνάζατε; 
 
Τώρα τι σας βρώμισε; 
Αφού οι προγραμματικές δηλώσεις είναι το ίδιο το μνημόνιο!
 
Στις εννιακόσιες τόσες σελίδες του περιγράφονται ακριβώς, με ανατριχιαστικές και υστερικές λεπτομέρειες, με ποσοστά και αριθμούς, όλα τα εισπρακτικά, φοροκλεπτικά, ληστρικά μέτρα. Ακριβώς και λεπτομερώς. Με ακρίβεια δραχμής (ευρώ).
 
Τα άλλα μέτρα που αφορούν την ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση περιγράφονται γενικόλογα, με περιγραφικούς όρους, εν ολίγοις και apropos ( ευκαιρίας δοθείσης, που λέγαμε παλιά).
 
Πώς τάχα δεν τα ψηφίζετε τώρα;
Στάχτη στα μάτια;  
Σε τα μάς;
 
Άσε εκείνον τον θλιβερό πρωθυπουργό.
Που μέσα σε οκτώ μήνες εξήγγειλε δύο διαμετρικά αντίθετες προγραμματικές δηλώσεις, ισχυριζόμενος και τις δυό φορές πως αυτό που λέει είναι το σωστό...
Και που πολεμούσε να φανεί πως πιστεύει κι ο ίδιος αυτά που έλεγε περί  ''παράλληλων''  προγραμμάτων, κοινωνικών ισοδυνάμων, και άλλων τριχών κατσαρών, και πιτσών μπλέ!
 
Είμαστε σίγουροι πως στα δύσκολα (για τα συμφέροντα των τοκογλύφων-απατεώνων-δανειστών-''εταίρων'') και πάλι όλοι μαζί συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση θα υπερψηφίσετε ενωμένοι ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει τούτος ο λαός σκλάβος των αφεντικών σας, ό,τι χρειαστεί για να παραμείνετε στις καρέκλες σας ατιμώρητοι και αμετανόητοι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σαν την πιό καλή καμόρα της υφηλίου. 
 
Τούτη η Βουλή που προέκυψε απ' τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 θα γραφτεί στην ιστορία, ως το όνειδος και η ταφόπλακα μαζί του ελληνικού λαού.
 
Ενός λαού που ό,τι πάθει από 'δω και πέρα, θα είναι άξιος της μοίρας του!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Οι παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, ειδικά στην περιοχή του Hatay, ήταν προσχεδιασμένες και είχαν «ειδικό» σκοπό να στείλουν μήνυμα στην Άγκυρα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την Τουρκία και ενώ βαδίζει σε πολύ κρίσιμες εκλογές.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο παλαίμαχος Αμερικανός διπλωμάτης, James Jeffrey, πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία την περίοδο 2008-2010, άριστος γνώστης των τουρκικών πραγμάτων και ένας από αυτούς που έχει προβλέψει ότι επί Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία δεν θα μπορέσει να αποφύγει την τελική της διάσπαση και τον κατατεμαχισμό της από τις εσωτερικές μειονότητες.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη που πρόσκειται στο Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σε ομιλία που έδωσε στο Washigron Institute Στρατηγικών Ερευνών, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο συριακό, υποστήριξε ότι οι ρωσικές παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου στην περιοχή του Hatay δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Η περιοχή αυτή κατοικείται κυρίως από πληθυσμούς αραβόφωνους, Αλεβίτες το θρήσκευμα, ενώ υπάρχει και μια σημαντική χριστιανική ελληνορθόδοξη μειονότητα. Οι πληθυσμοί αυτοί αντιτίθενται σφοδρά στην κεντρική κυβέρνηση της Άγκυρας για την κρίση της Συρίας και μάλιστα έχουν εκδηλώσει επανειλημμένα την υποστήριξή τους στον Άσαντ.

Η εμφάνιση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή και οι πτήσεις ρωσικών μαχητικών πάνω από το έδαφος της περιοχής, έχουν στείλει διπλό μήνυμα. Από την μια στον τοπικό πληθυσμό ότι υπάρχει κοντά τους μια μεγάλη δύναμη που θα τους υποστηρίξει απέναντι στην καταπίεση της τουρκικής κυβέρνησης και από την άλλη στην ίδια την τουρκική κυβέρνηση, ότι η Ρωσία δεν θα διστάσει παίξει το χαρτί των μειονοτήτων της Τουρκίας αν οι Τούρκοι συνεχίσουν την ίδια πολιτική τους, δηλαδή να στηρίζουν τους Τζιχαντιστές στην Συρία και όχι μόνο.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του James Jeffrey λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από τους Τούρκους, γιατί θεωρείται από τους καλύτερους Αμερικανούς εδικούς στα θέματα της περιοχής, καθώς και ότι εκφράζει σε πολλά θέματα την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι εξελίξεις τρέχουν!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Κόντρες για το ποιος έχει μεγαλύτερο όπλο και στη μέση μια χώρα
  • Ο πολιτισμένος κόσμος από τις πολυθρόνες του διαλέγει στρατόπεδο και χαίρεται όταν οι βόμβες πέφτουν
Γράφει η Κατερίνα Γκαράνη

Επίδειξη δυνάμεων έκανε η Ρωσία βομβαρδίζοντας από την Κασπία Θάλασσα στόχους των τζιχαντιστών στην Συρία. Οι 26 πύραυλοι υψηλής ακριβείας διένυσαν 1.500 χιλιόμετρα και βρήκαν τους στόχους τους κάνοντας την ρωσική πολεμική ηγεσία υπερήφανη για την άρτια εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού της δυναμικού.
Αυτό αντί να τρομάζει σκεπτόμενους ανθρώπους αντιθέτως κάνει εκατομμύρια να χειροκροτούν για το πόσο μακρυά μπορεί να ταξιδέψει ένας πύραυλος.

Ρωσία - Γαλλία Συμμαχία

Η Συρία το τελευταίο διάστημα έχει γίνει το κέντρο ενός πολέμου και ο πλανήτης έχει χωριστεί σε νοητά στρατόπεδα για το ποιος είναι πιο ικανός στον πόλεμο: Η Ρωσία ή το ΝΑΤΟ με την Ε.Ε;
Οι ισχυροί κάνουν κόντρες για το πόσους στόχους έχει χτυπήσει ο καθένας με τον πρόεδρο Πούτιν να δηλώνει ότι σε μόλις 7 ημέρες η Ρωσία χτύπησε επιτυχώς 112.
Η Δύση από την δικιά της μεριά ενοχλημένη από την παρουσία της Ρωσίας στην Συρία το τελευταίο διάστημα έχει μετριάσει την στάση της κάνοντας ανακοινώσεις τύπου Κάμερον και βάζοντας πολιτικούς στο παιχνίδι πολέμου των ισχυρών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, που πρώτος από της χώρες της Ε.Ε μπήκε στο παιχνίδι των εναέριων βομβαρισμών στην Συρία έχοντας δώσει επί 4 χρόνια εκατομμύρια στους αντικυβερνητικούς "αντάρτες", συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και σύμφωνα με τον τελευταίο ο Ολάντ πρότεινε να ενωθεί ο Στρατός της Συρίας με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (που πολεμά εναντίον του Άσαντ) και μαζί με αυτούς οι ξένες δυνάμεις ώστε να χτυπήσουν μία και έξω τον ISIS.

Ποιος θα βγει χαμένος τελικά από αυτή την εισβολή όλων εναντίον της Συρίας με αφορμή το ισλαμικό κράτος; Μα μόνο η Συρία, της οποίας η κυβέρνηση είναι σε κατάσταση άμυνας στην επίθεση των πληρωμένων από ξένα συμφέροντα "αντιπολιτευομένων ανταρτών" και των δυτικοπληρωμένων ισλαμοφασιστών επί 4 χρόνια. Έχει χάσει όλες τις υποδομές της, έχει εγκαταλείψει την χώρα το 1/3 του πληθυσμού της που σέρνεται από χώρα σε χώρα ως όμηρος πολέμου και έχει θρηνήσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, άμαχους και στρατευμένους.

"Φίλοι" κι εχθροί αντάμα

Από την δήλωση του προέδρου της Ρωσίας αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο πόλεμος θα αφήσει μία κατεστραμμένη χώρα πίσω χωρίς να έχει κερδηθεί τίποτε για όσους αντιστάθηκαν στην επιβολή ξένων δυνάμεων στο εθνικό έδαφός της και στο πολίτευμά της.
"Επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται και ποιος είναι ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Όμως, αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η στρατιωτική πτέρυγα της αποκαλούμενης υγιούς αντιπολίτευσης, τότε, αν ήταν δυνατόν να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους εναντίον του κοινού εχθρού -του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα, των τρομοκρατικών οργανώσεων- τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια καλή βάση για μια μελλοντική πολιτική διευθέτηση στη Συρία", 

δήλωσε ο κ. Πούτιν.

Την ώρα που οι 26 πύραυλοι περνούσαν πάνω από το Ιράν, το Ιράκ για να προσγειωθούν στην Συρία η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωνε:
"Η Ρωσία είναι έτοιμη να έρθει σε επαφή με τους ηγέτες αυτής της οργάνωσης (τους αντικυβερνητικούς) με σκοπό να συζητηθεί η πιθανότητα εμπλοκής της στην εφαρμογή μιας πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης μέσω συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης (της Συρίας) και της πατριωτικής αντιπολίτευσης". 
Πατριωτική αντιπολίτευση για το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έγιναν ξαφνικά οι οραματιστές της "Αραβικής Άνοιξης" πληρωμένοι και αρματωμένοι από τους εχθρούς της Ρωσίας και που τους είδαμε στην Λιβύη να φέρνουν την "δημοκρατία".

Μάλιστα η κ. Ζαχάροβα τόνισε ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα μπορούσε να συντονίσει τις ενέργειές του με τη ρώσικη αεροπορία εναντίον των τζιχαντιστών.

Ο χαμένος τα χάνει όλα

Η κυβέρνηση Άσαντ είναι πλέον στριμωγμένη από "φίλους" και εχθρούς αλλά όπως γίνεται μετά από κάθε πόλεμο που έχει διαλύσει τα πάντα, η λύση θα είναι πολιτική. Διότι τόσο οι εχθροί όσο και οι "φίλοι" της Συρίας μιλάνε για την επόμενη ημέρα Άσαντ, την ημέρα που θα μπουν τα σχέδια ανασυγκρότησης της χώρας, ανοικοδόμησής της, δήθεν ελεύθερης κυβέρνησης, δήθεν δημοκρατίας με την οικονομική στήριξη εχθρών και "φίλων" που πάντα με το αζημίωτο θα στέψουν και αυτόν τον πόλεμο με φύλλα πικροδάφνης.

Τα ισχυρά κράτη έχουν πάντα ανάγκη έναν πόλεμο και η καταστροφή να είναι όσο μεγαλύτερη γίνεται για να μπορούν μετά την παύση πυρών να δουλεύουν τα εργοστάσια, οι ΜΚΟ και όλα τα "φιλέσπαχνα" εργαλεία του συστήματος. Το έργο το είδαμε στον πόλεμο του Κόλπου, στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και όπου φτάνει η δορυφορική τηλεοπτική κάλυψη.

Η είδηση που το Associated Press με πηγές από το FBI ότι τζιχαντιστές προσπαθούν να αγοράσουν θανατηφόρο καίσιο από χώρες της ανατολικής Ευρώπης κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για όσες χώρες εκτός από τις κόντρες για το βεληνεκές των πυραύλων τους θέλουν να κάνουν και μία κόντρα πυρηνικών όπλων νέου τύπου σε μια ήδη κατεστραμμένη χώρα όπως η Συρία. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο έκανε πρόβα τζενεράλε στον Κόλπο και τα έδωσε όλα στην καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας. Ξεστοκαρίστηκαν οι ΗΠΑ από τα πυρηνικά απόβλητα των εργοστασίων ενέργειάς τους που απαγορεύεται να θαφτούν στο έδαφος της Αμερικής.

Ο ISIS έχει βρει εκατομμύρια ευρώ και κάνει αγορές πυρηνικών από τη Μολδαβία, υποστηρίζει το FBI. Τα πυρηνικά όπλα μάλλον βγαίνουν με τόση ευκολία από την Ευρώπη όσο δύσκολο είναι να μπουν 100 πρόσφυγες από την Συρία σε αυτή. Μπορείς να πιάνεις στο αεροδρόμιο δεκάδες Σύριους με πλαστά έγγραφα αλλά δεν μπορείς να πιάσεις τους "τζιχαντιστές" που ήδη έχουν κάνει φωλιά στα Βαλκάνια και άλλους που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικό εξοπλισμό από την Ευρώπη στην Συρία σαν να ήταν σουβενίρ διακοπών.

Στον πόλεμο δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι. Υπάρχουν οι νεκροί, οι νεκροζώντανοι και το κέρδος, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο μεγάλο από το κέρδος σε περίοδο ειρήνης.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Περίπου το 40% των υποδομών του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας έχει καταστραφεί αφότου η Ρωσία άρχισε τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα αυτή, δήλωσε ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα Ριάντ Χάνταντ.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, περίπου το 40% έχει καταστραφεί. Επιπροσθέτως, πολλοί τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί. Τώρα οι τζιχαντιστές υποχωρούν προς τα σύνορα με την Τουρκία, καθώς αυτή η χώρα τους προσφέρει παραδοσιακά προστασία», ανέφερε ο Χάνταντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Ο διπλωμάτης υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων της Ρωσίας εναντίον του ΙΚ είναι ότι οι τζιχαντιστές παραδίδονται.

«Σε μία περίπτωση, περίπου 400 μαχητές παραδόθηκαν λόγω του φόβου της πλήρους εξολόθρευσής τους», ανέφερε ο Χάνταντ.

Ο Χάνταντ είπε στην ίδια συνέντευξη πως οι αντάρτες έχουν στη διάθεσή τους χημικά όπλα και τα έχουν χρησιμοποιήσει, τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ.

Τα χημικά αυτά όπλα περιήλθαν στην κατοχή των ανταρτών «πριν από πολύ καιρό και τα έχουν χρησιμοποιήσει όχι μόνο στο συριακό έδαφος, αλλά και στο Ιράκ», υποστήριξε.

Ακόμη, ο Χάνταντ απέρριψε τις επικρίσεις δυτικών κυβερνήσεων εναντίον της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τις οποίες τα πλήγματα στοχοθετούν την αντιπολίτευση και όχι το ΙΚ ή το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλους.

«Μιλάμε για βομβαρδισμούς εναντίον περιοχών όπου αποθηκεύονται όπλα, επομένως δεν μπορεί να βρίσκεται οποιοδήποτε μέλος της αντιπολίτευσης εκεί. Η επιχείρηση έχει στόχο τρομοκρατικές οργανώσεις, και πιο συγκεκριμένα το ΙΚ, το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα), τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζάις αλ Φάταχ), τον Στρατό του Ισλάμ (Τζάις αλ Ισλάμ). Επιπροσθέτως στοχοθετούνται και άλλες, μικρότερες οργανώσεις, οι οποίες αποτελούν παρακλάδια αυτών των τεσσάρων», είπε ο πρεσβευτής της Συρίας στη Ρωσική Ομοσπονδία στη συνέντευξή του στο πρακτορείο.

Παράλληλα, ο Ριάντ Χάνταντ είπε πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ) μοιάζει να έχει διαλυθεί και τα μέλη του να έχουν ενσωματωθεί σε άλλες ένοπλες οργανώσεις.

«Προσωπικά δεν βλέπω καμιά απόδειξη της ύπαρξής του αυτή τη στιγμή. Ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός υπήρχε στο παρελθόν, όμως τα μέλη του εντάχθηκαν σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε ο Σύρος διπλωμάτης.

Επιπλέον ο Χάνταντ ανέφερε πως ο συριακός στρατός χρειάζεται ρωσικά πυροβόλα και πυραύλους υψηλής ακρίβειας ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στις επιχειρήσεις του εναντίον της τρομοκρατίας.

«Αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο πρεσβευτής, οι ανάγκες του συριακού στρατού αφορούν κυρίως «το πυροβολικό και κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας. Αυτά χρειάζονται για να αποφεύγονται απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Επίσης χρειαζόμαστε πυραύλους οι οποίοι θα μπορούσαν να καταστρέφουν υπόγειες στοές των τρομοκρατών σε βάθος 10 μέτρων. Χρειαζόμαστε επίσης πυρομαχικά όλων των ειδών».

Κάνοντας ένα σχόλιο για τις προσπάθειες να προωθηθεί η επανέναρξη ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων τις οποίες καταβάλει η Μόσχα, ο Ριάντ Χάνταντ είπε πως η Δαμασκός ελπίζει ότι θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις πριν από το τέλος της χρονιάς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Άσαντ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για αυτό με τη ρωσική κυβέρνηση.

Τέσσερις ομάδες εργασίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, που έχουν συσταθεί με πρωτοβουλία του ειδικού απεσταλμένου των ΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα, θα αρχίσουν το έργο τους στα τέλη του τρέχοντος μηνός, ανέφερε ο Σύρος πρεσβευτής στη Ρωσία.

Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει το έργο των ομάδων εργασίας αυτών ο Χάνταντ προέβλεψε: «ως το τέλος αυτού του μήνα». «Καθεμιά από τις ομάδες αυτές περιλαμβάνει αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της Δύσης και οργανώσεων ανταρτών εναντίον της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ότι πλήττει αμάχους στο συριακό έδαφος, ο Ριάντ Χάνταντ υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τους Ισραηλινούς να βρίσκονται σε «κατάσταση υψίστου συναγερμού» αλλά να επιδείξουν ψυχραιμία μπροστά στη βία που συγκλονίζει την Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Οι Ισραηλινοί πολίτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας και πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ.

«Ο στόχος της τρομοκρατίας είναι να σπείρει τον φόβο και ο πρώτος κανόνας για να τη νικήσουμε είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την προσαρμοστικότητά μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό» επισήμανε ο ίδιος σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας.

«Έχουμε βιώσει πολύ δύσκολες περιόδους και αυτό το νέο κύμα τρόμου, θα το ξεπεράσουμε επίσης επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και ενότητα» τόνισε ο Νετανιάχου.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν από την πλευρά του προειδοποίησε σήμερα εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει ένας «θρησκευτικός πόλεμος» αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ρίβλιν, που έκανε δηλώσεις σε ξένους δημοσιογράφους, άσκησε κριτική «σε εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν την τραγωδία μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών σε πόλεμο μεταξύ των θρησκειών (...). Έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα».

«Ακούμε να λέγονται ψέματα για τις προθέσεις των Ισραηλινών στο όρος του Ναού (...) το Ισραήλ δεν θέλει να αλλάξει την παρούσα κατάσταση» είπε ο Ρίβλιν.

«Όταν οι μουσουλμάνοι σεβαστούν τους δεσμούς που ενώνουν τους εβραίους με την Ιερουσαλήμ, θα μπορέσουμε εβραίοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί να ζήσουμε μαζί συνέβαινε στο παρελθόν στην Ιερουσαλήμ και τους Άγιους Τόπους» τόνισε.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τις ριζοσπαστικές συνιστώσες του ισλαμικού κινήματος στο Ισραήλ ότι μαζί με άλλες οργανώσεις ηγούνται των συγκρούσεων στους ιερούς χώρους.

«Καθόμαστε πάνω σε ένα ηφαίστειο» προειδοποίησε.

Πηγή Νewsbomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου