Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Οκτ 2015

Tου Γιάννη Λαζάρου

Παλαιότερα δεν θα υπήρξε Έλληνας που να μην είχε ακούσει την "φιλοσοφημένη" έκφραση «ο κώλος είναι το αιδοίον του μέλλοντος». Επειδή ο άνθρωπος είναι λάτρης του ανεξήγητου, αλλά και για άλλους λόγους, η επιθυμία να ζήσει αυτή την εποχή τον μελαγχολούσε διότι υπολογίζοντας τα χρόνια παρουσίας στον πλανήτη πίστευε πως δεν θα προλάβαινε αυτή την εποχή της ευτυχίας.

Να όμως που άλλαξαν οι υπολογισμοί των χωροχρόνων και άλλων κόλπων, που θα σας τα εξηγούσε καλύτερα ο Αϊνστάιν, φτάνοντας στην εποχή του κώλου ταχύτερα από όσο πιστεύαμε.

Ζούμε την εποχή του κώλου και μάλλον είναι και αυτό που περίμενε η ανθρωπότητα για να κάνει τον κύκλο της. Διότι δεν υπάρχει τίποτε μετά την εποχή του κώλου αφού το ανθρώπινο είδος έφτασε στο απόλυτο φως, την γνώση, την δημιουργία. Με απλά λόγια εξισώθηκε με τον κώλο. Τι να υπάρχει παραπέρα!

Το παγκόσμιο θέλω έγινε πραγματικότητα σε όλους τους τομείς. Ο κώλος είναι παραγωγή πλούτου. Τι πρωτογενείς και δευτερογενείς παραγωγές μου λες και τι οικονομικές θεωρίες, ποιους καπιταλισμούς και ποιους κομμουνισμούς; Έχεις κώλο;
Τον πουλάς και γίνεσαι δισεκατομμυριούχος. Κοίτα ας πούμε την Κιμ Καρντάσιαν. Είναι κάτι σαν την coca cola των κώλων. Είναι η Κώλο Κόλα. Brand name δισεκατομμυρίων. Χρήμα με ουρά. Όλος ο πλανήτης πληρώνει να δει τον κώλο, εκατομμύρια πιστές τρέχουν σε πλαστικούς να κάνουν ίδιο κώλο. Περίπτωση κώλου που δεν είναι μοναδική.

Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από κώλους, απλά δεν είναι του ιδίου βεληνεκούς. Για να πεισθείς άνοιξε την τηλεόραση, όλο το 24ωρο παρέλαση κώλων μεταδίδει. Μπορεί κάποια στιγμή να σου παρουσιάζουν τον κώλο σε συσκευασία μυαλού, αλλά ο κώλος δεν κρύβεται ακόμα κι αν έχει ατημέλητο στυλ ή φοράει γραβάτα. Αν δεν φοράει γραβάτα τότε φωνάζει (κλάνει) μόνος του : Εδώ είμαι. Όλοι αυτοί οι λαμπεροί κώλοι που έχουν φιλήσει αμέτρητους κώλους για να μεταμορφωθούν οι ίδιοι/ες σε κώλους.

Ψάξε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και θα το διαπιστώσεις. Θέλεις να ψάξουμε στην τέχνη; Ευχαρίστως.

Χιλιάδες ξεβράκωτα ξεκωλάκια τα πλασάρουν ως καλλιτέχνες με μουσικές που κάνουν ακόμη και πίθηκο να αυτοκτονεί και εκατομμύρια ντυμένα ξέκωλα ποδοπατιούνται στην θέα τους.

Παρένθεση. Στην Ελλάδα προς Θεού δεν ισχύουν αυτά διότι αν πέρδεσαι γκαρίζοντας το «Άξιον εστί», ή λες σοβαρές ειδήσεις με το βυζόμπουτο πρώτη μούρη, αλλάζεις επίπεδο. Γίνεσαι κουλτουροκώλος. Από το "ένας κόμπος η χαρά μου", στο "ένας κώλος η χαρά μου". Είναι η λεγόμενη ποιότητα του κώλου!

Επειδή στον τομέα της τέχνης παγκοσμίως η κωλοκατάσταση είναι κάπως έτσι, παίρνει σοβαρότερη διάσταση όταν η προβολή του κώλου γίνεται με εφαρμοστές τουαλέτες Ντονατέλας στο κόκκινο χαλί, όπου κι αν στρώνεται παγκοσμίως.

Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν στρώνουμε κόκκινο χαλί, αλλά γινόμαστε οι ίδιοι χαλί να μας πατήσουν όταν αστράφτουν τα φλας στις διάφανες τουαλέτες που φιλοξενούν (λέμε τώρα) τον κώλο των celebrities (θου κύριε), στα βραβεία MAD και άλλες μαϊμουδιές που πλασάρουν για πολιτισμό.

Η παγκόσμια διανόηση ξαλάφρωσε όταν ενέταξε στους 100 διανοητές της ανθρωπότητας τον Γ. Παπανδρέου. Έτσι έστειλε τον διανοητή Ζίζεκ (η θεωρία της σκόνης των αρχιδιών) που κατάντησε τον Αριστοτέλη να πουλάει λαχεία, για να βοηθήσει την ελπίδα τον Τσίπρα. Όμως ο Τσίπρας ήταν πιστός στην διανοήτρια Ναόμι Κάμπελ και έγινε μια κωλοκατάσταση που δεν περιγράφεται. Οι οπαδοί του Τσίπρα αμολήθηκαν να βρούνε τα άπαντα της Ναόμι Κάμπελ, εξαντλώντας το στοκ του Playboy για να τα ντανιάσουν στο ποδήλατο γυμναστικής που ρίχνει τα παχάκια του κώλου. Έγινε ο σύστριγγλος της χαβούζας, μπερδέψανε τους κώλους τους.

Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν μασάμε από τέτοια. Πίνουμε γάργαρα βοθρολύματα από το ποτάμι του διανοητή Ράμφου και προσκυνάμε την φιλοσοφία του ποιητή - διανοητή Μπογδάνου μέχρι εκκενώσεως. Τα μεταξωτά βρακιά τελικώς δεν ήθελαν επιδέξιους κώλους αλλά πρόθυμους κώλους.

Ας πάμε στον τομέα της πολιτικής. Παγκοσμίως καρικατούρες του κώλου το παίζουν πολιτικοί, οδηγώντας στην δυστυχία μυριάδες ανθρώπων με πολέμους και ό,τι άλλο εξυπηρετεί τα αφεντικά τους. Σε όλον τον πλανήτη όπου να γυρίσεις το μάτι σου ένας κωλοπολιτικός κάνει παιχνίδι, και όλοι μαζί στα όργανα της παγκόσμιας χαβούζας που μπορεί να λέγονται Ενωμένη Ευρώπη, ΗΠΑ, Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών κλπ. με μόνο σκοπό να τα κάνουν όλα κώλο.

Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιους πολιτικούς. Είμαστε η μοναδική περιοχή του πλανήτη που έχουμε για πολιτικούς τα παράγωγα του κώλου. Πάλι δώσαμε τα φώτα μας στην ανθρωπότητα που διαπιστώνει πως όλοι οι κώλοι δεν είναι ίδιοι.

Στον αθλητισμό δεν γίνεται λόγος για κωλοκατάσταση, αλλά χαβούζα κανονική. Υπεράνθρωποι που κλάνουν στην αφετηρία και τερματίζουν σε δυο δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα. Αμόλυντοι πρόεδροι FIFA, UEFA, διοικούν ως άλλες μητέρες Τερέζες το λαοφιλές άθλημα. Οι στοιχιματζήδες παγκοσμίως είναι κάτι σαν τον Πάπα, μόνο αγάπη μοιράζουν.

Παρένθεση. Στην Ελλάδα προς θεού δεν έχουμε τέτοια. Αν εξαιρέσεις το ότι έχουμε ταυτίσει τον Ρονάλντο με τον κώλο της γκόμενάς του (αφού αυτά μαθαίνουμε από σοβαρούς δημοσιογράφους που εργάζονται σε σοβαρά κανάλια), κατά τα άλλα παράγοντες και πολιτεία υμνούν τον Bolt, αλλά θάβουν τον Κεντέρη και την Θάνου.

Είναι και η οικολογία που φέρνει πολύ χρήμα (εκτός των άλλων) σε κάποιους και τα τελευταία χρόνια παίζει πολύ στην καθημερινότητα του κώλου. Αφού καταχέσαμε όλον τον πλανήτη (όχι με φυσικό σκατό μόνο), κάναμε οργανώσεις και πολιτικά κόμματα και άλλες ομάδες να τον σώσουμε. Έφτασε ολόκληρος ο πλανήτης να φαντάζει από το διάστημα σαν ένας τεράστιος κώλος. Οι αστροναύτες τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτό που βλέπουν. Η παγκόσμια κοινότητα εκστασιασμένη παρακολουθεί την ανακάλυψη νερού στον Άρη γιατί είναι το μοναδικό που με μπλε και πράσινους κόκκους θα ξεπλύνει το σκατό στην γη.

Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πράγματα. Τα δάση μας δεν τα καίει κανένας. Τα σκουπίδια μας εξαϋλώνονται, ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον είναι τέτοιος που οι Έλληνες στην θέση του Πατρο-Κοσμά έβαλαν την Eldorando. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη διότι ακόμη και την πιο μικρή μόλυνση αναλαμβάνει να την καθαρίσει αμέσως ο Αλαφούζος με το κανάλι του. Δεν τίθεται καν το ερώτημα αν τα παράγωγα του κώλου μπορούν να καθαρίσουν παράγωγα του δικού τους κώλου. Η εργολαβία της εθνικής οδού προς τον Άρη για την μεταφορά του νερού ανατέθηκε ήδη στον Μπόμπολα και ο πλανήτης θα σωθεί τελικά γιατί εμείς δεν κάνουμε δουλειές του κώλου. Πάλι όμως οι Έλληνες θα κονομήσουν με δουλειές του κώλου.

Αν μιλήσουμε και για άλλους τομείς όπως ας πούμε η παιδεία, η υγεία κ.α. η κατάσταση θα βρομίσει κυριολεκτικά, διότι δεν θα αντέξεις την μπόχα όταν καθηγητές πανεπιστημίου τύπου Γ. Παπανδρέου, Βαρουφάκη, Τσακαλώτου, Κοντζιά κ.λπ, οδηγούν τα νιάτα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη στην εποχή μετά κώλου που είναι η εποχή των αποτελεσμάτων αυτού. Δηλαδή κατ' ευθείαν στον βόθρο.

Ζούμε επιτέλους την εποχή του κώλου, η οποία δεν έχει μετά. Έτσι φτάσαμε και μεις από τα ερεθίσματα της κωλοπραγματικότητας να γράφουμε άρθρα του κώλου.

Πετάξτε τα όλα και αναπνεύστε καθαρή ελευθερία και να θυμάστε στην κάθε κωλοκατάσταση που θα σας τύχει ότι όποιος σου πιάνει τον κώλο (με όλες τις ερμηνείες της έκφρασης) θα σε αντιμετωπίσει στο τέλος ως κώλο.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μετά και τις αποκαλύψεις για την παραποίηση των εκπομπών καυσαερίου από τη VW, ολόκληρος ο πλανήτης αναρωτιέται εάν υπάρχει πιο διεφθαρμένο κράτος από τη Γερμανία.
Σε αυτή τη χώρα οι διαφθορείς αυξάνονται και πληθύνονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ η οργανωμένη φοροδιαφυγή βρίσκεται στα θεμέλια του κράτους…

Αυτή τη φορά, ένα βιβλίο του Ούντο Ούλφκοτε, πρώην αρχισυντάκτη της “Frankfurter Allgemeine Zeitung” για 17 ολόκληρα χρόνια, συνταράζει τη Γερμανία.

Το βιβλίο που τιτλοφορείται "Gekaufte Journalisten" που σημαίνει "Εξαγορασμένοι Δημοσιογράφοι", φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμη σκάνδαλο και αποδεικνύει περίτρανα πως η Γερμανία είναι βουτηγμένη στη διαφθορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω βιβλίο σημείωσε εντυπωσιακές πωλήσεις, και μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε γιατί, εάν ρίξουμε μια ματιά στους τίτλους των κεφαλαίων του:
  • «Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στην Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι»
  • «Οι πεμπτοφαλαγγίτες των ΗΠΑ»
  • «Το παραμύθι της Μέρκελ -Έτσι ψεύδεται η Καγκελαρία στον λαό»
  • «Πώς λαδώθηκα από εταιρεία πετρελαιοειδών»
  • «Δημοσιογραφικά ταξίδια και φοροαπάτες»
  • «Πώς πληρώνονται οι βίλες στην Τοσκάνη»
  • «Πίσω από τη FAZ υπάρχει ένα διεφθαρμένο κεφάλι»
  • «Αγόρασε κι εσύ έναν δημοσιογράφο, μπορείς!»
Μόνο και μόνο από τους τίτλους των κεφαλαίων του είναι ολοφάνερο ότι αυτή η χώρα είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και στα σκάνδαλα.

Αυτό είναι το προφίλ και το ήθος των ανθρώπων που καθημερινά απαξιώνουν την Ελλάδα με πληρωμένα «ρεπορτάζ».

Μάλιστα, ο πρώην αρχισυντάκτης μιας από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες έδωσε στην δημοσιότητα μία μακροσκελή λίστα με ονόματα εν ενεργεία συναδέλφων του, της τηλεόρασης, πολλών εφημερίδων και περιοδικών, που κατέχουν σήμερα σημαντικές θέσεις, ασκώντας, «εξαγορασμένη δημοσιογραφία».

Ωστόσο, οι συνάδελφοι του δεν παραβιάζουν μόνο τη δημοσιογραφική δεοντολογία στο όνομα του γρήγορου πλουτισμού, αλλά φοροδιαφεύγουν!

Καλά διαβάσετε! Αυτοί που θέλουν να κάνουν υποδείξεις και να δώσουν τα "φώτα" τους στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν και διαθέτουν υπερπολυτελείς βίλες στην Τοσκάνη, αδήλωτες στην γερμανική Εφορία, μια και έχουν σπόνσορες μεγάλες εταιρείες.

Εταιρείες, που τους πληρώνουν με 5.000, 7.000 και 15.000 ευρώ για να γράψουν ένα καλό κομμάτι, ανάλογο με τα συμφέροντά τους, ή ακόμα και να κάνουν ανοιχτά ένα καλό PR μέσω των εντύπων τους ή του τηλεοπτικού φορέα, στον οποίο εργάζονται», αναφέροντας στο θέμα αυτό και τον σημερινό παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου της ZDF, Κλάους Βέμπερ.

Είναι εξοργιστικό λοιπόν το γεγονός πως η "εντιμότατη" εταίρος μας, μας κουνάει το δάχτυλο με τόση υποκρισία για θέματα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και διαπλοκής…

Πηγή VoiceNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η ξαφνική συμπάθεια και το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όλα έχουν το τίμημά τους και το θέμα που καίει την υπερδύναμη δεν είναι άλλο από το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.

Τα σχέδια των πολυεθνικών, των ΗΠΑ και συγκεκριμένα της οικογένειας Κλίντον για τα πετρέλαια της Ελλάδας μπήκαν σε εφαρμογή ουσιαστικά το 2011.

Ήταν τότε που η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια.

Η ελληνική κυβέρνηση τότε - μετά από υποδείξεις των Αμερικανών - δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για τη διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων.

Κατά περίεργο τρόπο, μέχρι το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα. Όταν όμως η χώρα μπήκε σε καθεστώς μνημονίου και έχασε την εθνική της κυριαρχία, ως εκ θαύματος ο Παπανδρέου βρήκε πετρέλαια!

Τότε μάλιστα ανακοινώθηκε η δημιουργία κρατικού φορέα ερευνών για έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να έρχεται σε πλήρη αντίθεση (τουλάχιστον δημοσίως με τον τότε πανίσχυρο Γ. Παπανδρέου) και τη στιγμή που καταργούντο δεκάδες φορείς του δημοσίου, όπως το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) να ανακοινώνει τη δημιουργία φορέα για να κάνει, τι; Αυτό που λοιδορούσαν δημόσια οι Γ. Παπανδρέου και Θ. Πάγκαλος: Να δώσει άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.

Από εκείνη την περίοδο οι αμερικανικές εταιρείες που εκπροσωπούταν από Έλληνες, άρχισαν την υπερδραστηριότητά τους η οποία ήταν απόλυτα ελεγχόμενη από αμερικάνικα fund.

Μέχρι τότε όποιος μιλούσε για πετρέλαια στην Ελλάδα ήταν «γραφικός».

Σήμερα άλλωστε η παρουσία συγκεκριμένων Ελλήνων στα αμερικανικά ιδρύματα όπως σε αυτό του Κλίντον που πρόσφατα φιλοξένησε και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει τη συνεργασία στη διεκδίκηση του ελληνικού πλούτου.

Είναι άραγε τυχαία η παρουσία των αδερφών Παπανδρέου στην εκδήλωση του Κλίντον;

Τα διπλωματικά όπλα της Αμερικής είναι συγκεκριμένα:

-Η Τουρκία έχει ήδη απειλήσει ανοικτά την Ελλάδα να μη συνεχίσει τις έρευνες στο Αιγαίο. Οπότε η Ελλάδα χρειάστηκε στήριξη κάτι το οποίο θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να παράσχουν.

Μάλιστα ο άνθρωπος του Μπιλ Κλίντον, ο Richard Morningstar (ειδικός απεσταλμένος το 2012 της Αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για «θέματα ενέργειας στην Ευρασία») είχε κάνει τις προτάσεις του εμφανέστατα για να κερδίσουν οι ΗΠΑ από αυτήν τη διπλωματική τρομοκρατία:

-Θα λύσουν το πρόβλημα με την Τουρκία, αλλά τα έσοδα θα τα μοίραζαν ως εξής: 20% στην Ελλάδα , 20% στην Τουρκία και στην Noble Energy του Χιούστον (NBL) να πάει το 60%.

Ο Richard Morningstar θεωρείται από τα «γεράκια» της Ουάσιγκτον και εκ των πρωτεργατών των πιέσεων προς την Αθήνα να εγκαταλείψει την γραμμή προσέγγισης με τη Μόσχα, ενώ υπονόμευσε συστηματικά την κατασκευή του Ρωσικού αγωγού στην Ευρώπη.

Με το γεωπολιτικό αυτό τέχνασμα οι ΗΠΑ κατάφεραν να αποκτήσουν επιρροή στο Αιγαίο, στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και να επηρεάζουν Ελλάδα - Κύπρο - Ισραήλ.

Και βέβαια το παιχνίδι εντάθηκε ακόμη περισσότερο όταν έξω από το Ισραήλ και την Κύπρο ανακαλύφθηκαν νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ο Μπιλ Κλίντον θεωρεί βασικό μεσάζοντα για τις ανακαλύψεις αυτές την εταιρεία Noble Energy, αλλά και την προωθεί ως τοποτηρητή και διαιτητή έχοντας δώσει «αρμοδιότητες» σε Έλληνες για να διεκδικούν μερίδιο του λέοντος για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Άλλωστε ο γαμπρός του Μπιλ Κλίντον, Μαρκ Μεζβίνσκι ως τώρα έχει εισχωρήσει βαθιά στις διεκδικήσεις αυτές για λογαριασμό του ίδιου και του πεθερού του και θεωρείται άνθρωπος – κλειδί για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ως fund manager κατάφερε σε σημαντικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους της επιχειρηματικής και τραπεζικής αγοράς να «κλείσει» τις συνεννοήσεις του από το 2010 για τη δραστηριότητα του πεθερού του Μπιλ Κλίντον.

Θυμίζουμε ότι και επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε συναντηθεί και με τον υπουργό ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη αλλά και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη καθώς και με το διευθύνοντα σύμβουλο και CEO της τράπεζας Πειραιώς Σταύρο Λεκάκο. Αρχικά το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε σε αγορές μετοχών εισηγμένων, στις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και στην αξιοποίηση δικτύων και υποδομών στις μεταφορές και τον τουρισμό. Αργότερα όμως κινήθηκε στην επενδυτική πολιτική όσον αφορά στα πετρέλαια και στο φυσικό αέριο για λογαριασμό της επενδυτικής του εταιρείας και για τα συμφέροντα του «φιλέλληνα» πεθερού του.

Σήμερα ως χαρισματικός fund manager και τη στιγμή που οι Έλληνες ψάχνουν τρόπους να πολεμήσουν την κρίση, συνεχίζει να προσθέτει επενδυτική δύναμη μέσω της Eaglevale partners που έχει την έδρα της στην αμερικανική μητρόπολη του χρήματος και των κεφαλαίων.

Από το 2010 ως σήμερα ο γαμπρός του Μπιλ Κλίντον εργάζεται με τους συνεργάτες του σκληρά για να μπορέσει να αξιοποιήσει την δυναμική των σχέσεών του με Έλληνες που τους εκπροσωπούν στη διεκδίκηση εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων. Οι δύο βασικοί του συνεργάτες με τους οποίους έχτισαν την Eaglevale partners είναι δημιουργήματα της Goldman Sachs και μαζί τους κυνηγά επενδυτικές ευκαιρίες στον κόσμο έχοντας την Ελλάδα ως πρώτη επιλογή για τον ορυκτό της πλούτο.

Ακολουθούν τη σύμβαση “cooper” της οποίας τα αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται κατανοητά όταν ο Κλίντον επισκέφθηκε τη χώρα μας το 1999 ως επικεφαλής με ομάδα επιχειρηματιών εξ Αμερικής με διάθεση και πρόθεση όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος τότε να επενδυθούν 100 εκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα αποκρατικοποιήσεων. Στόχος τους ήταν να σώσουν την Ελλάδα παίρνοντας φιλέτα, κοψοχρονιάς από την ελληνική περιουσία.

Οι Έλληνες πολιτικοί ξέρουν καλά τη σύμβαση COOPER

Όλοι οι πολιτικοί γνώριζαν για συμβάσεις ανάλογες της «Cooper», που έχουν υπογραφεί κατά καιρούς και από σύγχρονους πολιτικούς της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδος, όπως ο τέως πρωθυπουργός, κ. Γ. Α. Παπανδρέου, δια του μνημονίου, το 2010, επικαλούμενοι άπαντες την σωτηρία της χώρας.

Η τεχνικά κατασκευασμένη, χρεοκοπία της Ελλάδας, ως σχέδιο, το οποίο συγχρόνως περιελάμβανε την είσοδο μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στη χώρα, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της, την πολιτισμική αλλοίωση ηθών και εθίμων, την αλλοίωση της θρησκευτικής κουλτούρας των Ελλήνων, και γενικά τη διάλυση της Εθνικής συνείδησής του, ανετέθη η υλοποίησή του, σε έλληνες πολιτικούς.

Ο στόχος ήταν και είναι, η διαχείριση του πλούτου, η εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής της θέσης, η μεταφορά και η αξιοποίηση του πλούτου της εις όφελος των αποικιοκρατών, η πλήρης και στυγνή εκμετάλλευσή της.

Το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ κάνουν πάλι αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή και στο ελληνικό πρόβλημα και παρεμβαίνουν στο θέμα της χρεοκοπίας της Ελλάδας στηρίζοντας τη χώρα μπροστά στο θεριό που λέγεται Γερμανία.

Στο ζήτημα των πετρελαίων οι Αμερικανοί δεν θέλουν στα πόδια τους ούτε τις γερμανικές εταιρείες, ούτε τις γαλλικές, ούτε τις βρετανικές.

Η μάχη θα είναι αδυσώπητη μεταξύ Noble, Shell και Total.

Άλλωστε οι απόψεις του state department για την κρίση στην Ελλάδα είναι γνωστές. Δεν πιστεύουν ότι με μια βαριά φορολογία η Ελλάδα μπορεί να διασωθεί.

Με «όχημα» τη δήθεν προστασία από τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων και την επεκτατική πολιτική των Τούρκων οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κρατούν την Ελλάδα σε μια ιδιότυπη πολιτική ομηρεία.

Έχουν τον απόλυτο έλεγχο διπλωματικά αλλά και κάτω από το τραπέζι στο θέμα των υδρογονανθράκων. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν εμπόδια στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας απομακρύνοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την… αγκαλιά του Πούτιν, αμέσως μετά το οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ενώ έγιναν έξαλλοι με τη συμφωνία Λαφαζάνη για τον αγωγό.

Για την ιστορία της υπόθεσης, οι Αμερικανοί από το 1960 έχουν στα χέρια τους ενεργειακούς χάρτες για την περιοχή του Αιγαίου και δεν θα ήθελαν με τίποτα μια… μικρή χώρα όπως η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί μόνη της τα κοιτάσματα πετρελαίου. Έδωσαν τους χάρτες στους Τούρκους οι οποίοι τους παρουσίασαν ως δικούς τους, διεκδικώντας ερείσματα ή αποτρέποντας οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια για έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου επέδειξαν μάλλον ηθελημένη άγνοια, στα περί των ενεργειακών θεμάτων και των συμφερότερων για τη χώρα λύσεων παρόλο που σε αποθέματα είμαστε στο επίπεδο του Ιράν.

Αυτό άλλωστε σήμαινε η σύμβαση «Cooper» και όλες οι ανάλογες συμβάσεις για την Ελλάδα. Σήμαινε υπερβολική χρέωση της χώρας με δάνεια από την ημέρα συστάσεως του Ελληνικού κράτους την οποία χειρίζεται αυτήν τη στιγμή πολύ καλά μια ομάδα ισχυρών.

Το Newsbomb.gr ανοίγει το φάκελο με τους υδρογονάνθρακες και θα επιστρέψουμε με πολλά στοιχεία για τα «γεράκια» που έχουν βάλει στο… μάτι την ενέργεια.

Η σύμβαση “Cooper”, οι αντίστοιχες συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, τα μεσοπρόθεσμα, τα μνημόνια, οι εσπευσμένες αποκρατικοποιήσεις, δηλώνουν ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το ζυγό του κατακτητή που δεν είναι καινούριος σε εμάς…

Πηγή NewsBomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Μεταφέρεται το σύνολο σχεδόν των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών
  • Αναμένονται ισχυρές αμερικανικέςενισχύσεις στο Ντιγιαρμπακίρ
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι ραγδαίες. Μετά τις συναντήσεις κορυφής των ισχυρών ανδρών ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά και, συγκεκριμένα, μετά την αιφνίδια αμερικανική μετακίνηση από το Ιντσιρλίκ στο Ντιγιαρμπακίρ, αρχίζει να διαφαίνεται πως Ομπάμα και Πούτιν χώρισαν τους "τομείς" ευθύνης και πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους των τζιχαντιστών, με την Ρωσία να αναλαμβάνει σχεδόν "εν λευκώ" την εκκαθάριση της Συρίας από τους φανατικούς ισλαμιστές και οι ΗΠΑ φαίνεται να αναλαμβάνει την εκκαθάριση του βόρειου Ιράκ (είναι άγνωστο αν θα συνεργαστεί με την Τουρκία από το εγχείρημα, ή εάν η Ουάσιγκτον πήρε απόφαση να αφήσει εκτός των εξελίξεων και διανομής μελλοντικών ρόλων τον "σουλτάνο" Ερντογάν).

Έτσι, κατόπιν απόφασης ποτυ φέρεται να πήρε ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Φιλίπ Βριντλάβ, αεροσκάφη και στρατιωτικός εξοπλισμός που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση των Αδάνων, στο Ιντσιρλίκ, μετακινήθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ.

Μαζί με τα πολεμικά αεροσκάφη πέταξε και ένα C-130, το οποίο μετέφερε προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Επίσης, δημοσιογραφική πηγή επισημαίνει ότι από την αμερικανική βάση στο Ραμστάιν της Γερμανίας, θα πραγματοποιηθούν μεταφορές 41 φορτίων του αμερικανικού στρατού προς το Ντιγιαρμπακίρ, καθώς στη βάση αυτή θα αναπτυχθούν περί τους 300 Αμερικανούς στρατιώτες για επεμβάσεις σε Ιράκ και Συρία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με την θέα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, οι Ισραηλινοί αποφάσισαν ότι είναι προτιμότερο να... ζήσουν και το έβαλαν στα πόδια!

Έξι (6) Ρωσικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων τύπου Sukhoi SU-30 SM έτρεψαν σε άτακτο φυγή Ισραηλινά μαχητικά τύπου McDonnell Douglas F-15 στα ανοιχτά των Συριακών ακτών.

Ισραηλινά αεροσκάφη υπερίπταντο εδώ και μήνες στον εθνικό Συριακό εναέριο χώρο και κυρίως προσσέγγισαν την αεροναυτική βάση της Λαττάκεια που πλέον είναι το επιχειρησιακό κέντρο των ρώσων στη Συρία.
Τα Ισραηλινά αεροσκάφη αυτό που κάνουν είναι να έχουν σχέδιο πτήσης σύνθετο και πλησιάζουν την Λαττάκεια για να φύγουν προς την θάλασσα.

Τη νύχτα όμως της 1 προς 2 Οκτώβρη 2015 έξι (6) ρωσικά μαχητικά Sukhoi SU-30 SM απογειώθηκαν από την αεροπορική συριακή βάση της Hmimim προς την κατεύθυνση της Κύπρου πριν να δεσμευθούν σε θέση επίθεσης κατά 4 ισραηλινών μαχητικών F-15.

Έκπληκτοι από την μη αναμενόμενη κατάσταση και πιθανότατα μη προετοιμασμένοι για μια αερομαχία με ένα από τα καλύτερα ρωσικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων, οι ισραηλινοί πιλότοι γρήγορα άλλαξαν κατεύθυνση προς το Νότο πετώντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς το Λίβανο.

Ο Λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε επίσημα στις 23.13 (τοπική ώρα) ότι τέσσερα (4) «εχθρικά αεροσκάφη» (Ισραηλινά) παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Αυτή η εμπλοκή των ρωσικών και ισραηλινών μαχητικών έκανε τον ισραηλινό στρατό να εκτιμήσει ότι μια ενδεχόμενη αερομαχία μεταξύ των ισραηλινών F-15 και των ρωσικών Su-30 θα κατέληγε στην καταστροφή των 4 μαχητικών τους.
Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε επίσης έντονα στη Μόσχα για την εμπλοκή, ενώ η Μόσχα ζήτησε εξηγήσεις για την παρουσία Ισραηλινών μαχητικών στον εναέριο Συριακό χώρο.
Αυτό το "θερμό" επεισόδιο αποδεικνύει ότι ο εθνικός Συριακός εναέριος χώρος είναι πλέον υπό την προστασία της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, κάτι που δικαιολογεί τη δυσφορία της Washington.

Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Νέα μεγάλη ταραχή προκαλεί ο Πούτιν στην Άγκυρα, καθώς οι πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι ο Πούτιν δέχτηκε να ανοίξει γραφεία στην ρωσική πρωτεύουσα το PYD, δηλαδή η κουρδική οργάνωση της Συρίας την οποία η Τουρκία θεώρει τρομοκρατική οργάνωση και προέκταση του ΡΚΚ.

Όπως αναφέρεται, μιλώντας στην Azadi TV ο σύμβουλος του PYD, (Rokava Demokratik Özerklik Kantonları), δηλαδή των ανεξάρτητων κουρδικών καντονιών της Συρίας, Sihanok Dido, ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση έδωσε αδεία για να ανοίξουν γραφεία στην Μόσχα.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Sihanok Dido, η Ρωσία πάντα στήριζε το PYD και ήταν στο πλάι των Κούρδων στους αγώνες τους για αυτονομία στις περιοχές που κατοικούν. Για μας, υποστήριξε ο Sihanok Dido, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Συρία δεν ήταν έκπληξη και ήταν κάτι το αναμενόμενο γιατί μόνο η Ρωσία μπορεί να δώσει λύση στο συριακό πρόβλημα.

Όπως ήταν επόμενο οι ειδήσεις αυτές προκάλεσαν μεγάλη ταραχή στην τουρκική πρωτεύουσα, καθώς επανειλημμένα οι Ερντογάν- Νταβούτογλου έχουν δηλώσει δημόσια πως το PYD είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι ουσιαστικά είναι μια προέκταση του ΡΚΚ στην Συρία. Μάλιστα η Τουρκία έχει ζητήσει και από τις ΗΠΑ να ανακηρύξουν το PYD σαν τρομοκρατική οργάνωση, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με το ΡΚΚ, αλλά χωρίς επιτυχία.

Αλλεπάλληλα λοιπόν τα χαστούκια από τον Πούτιν στην Τουρκία !

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Και πάλι στο προσκήνιο επανέρχεται ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες από τις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους δανειστές και τις πιέσεις που δεχόταν η κυβέρνηση, μιλώντας βεβαίως από τη δική του σκοπιά.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρώην υπουργός, μιλώντας σε γαλλική εκπομπή, υποστήριξε ότι ο Σόιμπλε του είπε πως ξέρει ότι το νέο μνημόνιο θα αποτύχει. «Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός.

Είπα, «Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει, και μου απάντησε, ναι, αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει».

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε επίσης για τη σχέση του με τον Τσίπρα και τους λόγους της παραίτησης του από το υπουργείο Οικονομικών. «Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση.

»Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Όμως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος.

»Οι Έλληνες ήταν θαρραλέοι και είπαν όχι στην τρόικα, παρά το κλείσιμο των τραπεζών και παρά την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Απογοητεύτηκα και γι΄ αυτό παραιτήθηκα».

Σε ερώτηση για τη στάση της Γαλλίας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο πρώην υπουργός υποστήριξε ουσιαστικά ότι η Γαλλία δεν έκανε τίποτα. «Θα είμαι διπλωμάτης λέγοντας ότι ο ρόλος της Γαλλίας δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στις συζητήσεις… ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει πολύ λίγη δύναμη για να μιλήσει για θέματα τόσο σημαντικά!», είπε.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τελικά, μετά και τη νέα συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στήνονται πρόωρες κάλπες για τη διαδοχή στο κόμμα της Κεντροδεξιάς. Η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα γίνει από τη βάση του κόμματος. Ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενδεχομένως και να μην μετέχει των εσωκομματικών διαδικασιών γιατί διαφωνεί με την διαδικασία. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της κατάθεσης υποψηφιότητας εκπνέει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. Αρκετοί δελφίνοι (Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Νίκος Δένδιας κ.α) δεν έχουν “ανοίξει” ακόμη τα χαρτιά τους και είναι σίγουρο πως θα τα ανοίξουν αφού βεβαιωθούν πως εξασφάλισαν ισχυρές συμμαχίες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και πριν λίγες ώρες ο επίσης Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλοι - θα μου επιτραπεί να εξαιρέσω τον Τζιτζικώστα - οι προαναφερόμενοι ήταν και εξακολουθούν να είναι πολιτικοί καιροσκόποι, αμοραλιστές, νεοφιλελεύθεροι και νεοταξίτες. Η πολιτική τους σκέψη δεν διαμορφώνεται από την ανιδιοτελή αγάπη προς την Πατρίδα και την προσφορά προς τον Ελληνικό λαό, αλλά διαμορφώνεται από μια υπέρμετρη αλαζονική στόχευση, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξή τους σε θώκους της Εξουσίας από όπου θα αντλούν προβολή και οικονομική ευρωστία. Αυτό άλλωστε, είναι και το κοινό σημείο που τους ενώνει υπό τη σκέπη του ίδιου κόμματος!!

Κατά το πρόσφατο παρελθόν - αφού θεωρούσα ότι σύντομα θα ερχόταν η ώρα της διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ και από τη στιγμή που είχαν υπογείως στηθεί επιτελικά γραφεία από τους δελφίνους της – έκανα αναφορές μέσω σχετικών άρθρων μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Απόστολο Τζιτζικώστα!! Ακριβώς τότε που ουδείς θεωρούσε πως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα έπαιζε ρόλο στην κούρσα της διαδοχής και σήμερα ομιλούν για υποψηφιότητα έκπληξη, προσωπικά εκτιμούσα πως, θα ήταν το κρυφό όπλο στην επανασύσταση και επαναδραστηριοποίηση της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης!! Έτσι, ισχύουν και σήμερα όσα έγραφα στο από 15 Φεβρουαρίου 2015 άρθρο μου, “Υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ”: «Οι τελευταίες του πρωτοβουλίες υπαγορεύουν αρχηγικές τάσεις. Αυτή τη δύναμη την αντλεί από το μεγάλο ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές. Επιπρόσθετα, στην αγάπη που εισπράττει στην καθημερινότητά του από τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Θεωρείται πως είναι ο μόνος που μπορεί να επαναπατρίσει αρκετούς ψηφοφόρους που ψήφισαν “Χρυσή Αυγή”, και οι οποίοι δεν την ψήφισαν συνειδητά, αλλά την ψήφισαν προκειμένου να τρομοκρατήσουν το πολιτικό Σύστημα. Επίσης, μεγάλο πλεονέκτημά του, το ότι δεν ψήφισε Μνημόνια και βεβαίως η καταγωγή του! Ως γνωστόν, είναι γιος του Γιώργου Τζιτζικώστα, πρώην βουλευτή της ΝΔ επί σειρά ετών και πολλές φορές υπουργός σε κυβερνήσεις της. Ενός ευπατρίδη της πολιτικής ζωής του τόπου μας!!!

Όπως, έγραφα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο από 2 Αυγούστου 2014 άρθρο μου “Οι δελφίνοι της Νέας Δημοκρατίας” και τα οποία φυσικά ισχύουν μέχρι και σήμερα: «Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να μην υπήρχε δελφίνος από την “Αγία Οικογένεια”. Και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί στην “Αγία Οικογένεια” όλα λειτουργούν “a La Camorra”. Πιο συγκεκριμένα: Η Ντόρα Μπακογιάννη “έχασε” τη σειρά της, αφού έκανε τρομερά πολιτικά λάθη. Έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά στην διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος το Νοέμβριο του 2009. Το Μάιο του 2010 το έπαιξε Μνημονιακά – αντίθετα με την αντιμνημονιακή κομματική γραμμή της ΝΔ την εποχή εκείνη - υπερψηφίζοντας σχετικό νομοσχέδιο για τα μέτρα του ΔΝΤ. Το Νοέμβριο του 2010 ίδρυσε κόμμα με την ονομασία “Δημοκρατική Συμμαχία” και το οποίο στις εκλογές του Μαΐου 2012 καταποντίστηκε. Το 2014 πίστεψε τον Αντώνη Σαμαρά και αποδέχτηκε χωρίς εγγυήσεις, το βάπτισμα της Επιτρόπου στην ΕΕ και στο πάρα 5 την άδειασε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Δικαιολογημένα λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το πλεονέκτημα για την αρχηγία της ΝΔ από την “Αγία Οικογένεια”. Όχι βεβαίως, γιατί έχει τα πολιτικά προσόντα, αλλά γιατί έχει όλα εκείνα τα οικονομικά πλεονεκτήματα που αναγορεύουν τα μέλη αυτής της οικογένειας σε Υπουργούς, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους. Γιατί, τέλος πάντων δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη συμμετοχή μελών της οικογένειας Μητσοτάκη στον Δημόσιο βίο της χώρας μας. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε και το γνωρίζει και ο Σαμαράς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για χρηματισμό απ΄ την εταιρία SIEMENS και βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιεύσεων που αφορούσαν το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα. Tον Ιούνιο δε, του 2008 βρέθηκαν στη κατοχή του Κ. Μητσοτάκη διάφορα τιμολόγια ηλεκτρονικού εξοπλισμού τα οποία φέρεται να εξοφλήθηκαν στις 2 Ιουνίου, μόλις μερικές ημέρες ύστερα απ' την παρέμβαση εισαγγελέα στην εταιρία καθώς και την κατάθεση μαρτύρων. Ο εξοπλισμός αφορούσε τηλεπικοινωνιακές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η αξία τους ξεπερνούσε τις 100 χιλ. ευρώ. Τελικά εξοφλήθηκαν αυτά τα τιμολόγια;».

Και άφησα τελευταίο – εάν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα γιατί, θεωρώ πως ενεργεί ως λαγός – τον πρώην συναγωνιστή και σύνορκο στο ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνι Γεωργιάδη!! Τον άνθρωπο που εισχώρησε ως Δούρειος Ίππος σε ένα Πατριωτικό κόμμα και τελικά έπαιξε τον κυρίαρχο ρόλο της διάλυσής του. Ενός κόμματος που τον τίμησε και τον έκανε Βουλευτή και που το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ με αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό τρόπο έχρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη Γραμματέα της Κ.Ε. για να έχει το κεφάλι του ήσυχο από τα πολιτικά στελέχη του κόμματος που ήταν “ταραξίες” και αντιφρονούντες. Βέβαια, που να γνώριζε ο Καρατζαφέρης πως ο εκφράζων την ακροδεξιά πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ θα του έσκαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα τον πολιτικό του τάφο. Όταν, ο Καρατζαφέρης τον έχρισε ακόμη και Υπουργό στην δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου. Τότε που ο όψιμος “υπερπατριώτης” δέχθηκε με αγκαλίτσες και φιλάκια στο Υπουργείο Ναυτιλίας τον γνωστό για τις ανθελληνικές ενέργειες και δηλώσεις του Μουσουλμάνο Βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Τον Πρόεδρο της παράνομης – καταργημένης με ανέκκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου – “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης”. Για μια συνάντηση που αντέδρασε με την τότε πολιτική μου ιδιότητα και στην επιστολή που έστειλα στον Άδωνι Γεωργιάδη, του θύμιζα πως, ως Υπουργός εκπροσωπούσε το Ελληνικό Κράτος και ήταν απαράδεκτο να νομιμοποιεί με αυτή την εγκάρδια συνάντηση τις έκνομες δραστηριότητες του Χατζηοσμάν, που μοναδικό σκοπό είχαν και έχουν την απόσχιση της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα και την ένταξή της στην “μητέρα Τουρκία”!!

Αυτό λοιπόν, το αγλάισμα της ακροδεξιάς, ζητάει να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας. Θα του το επιτρέψουν; Τελικά, μέχρι που θα φτάσει το κόμμα της Κεντροδεξιάς. Θα τρίζουν τα κόκαλα κάποιων ευπατρίδων που υπηρέτησαν αυτό το κόμμα – όπως ο Γιώργος Τζιτζικώστας – και μόνο στο άκουσμα αυτής της υποψηφιότητας!!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος
Υπάρχουν, πραγματικά, πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά, να του αρπάξεις το ψωμί απ’το στόμα, να μην τον γιατρέψεις από την ασθένεια που πάσχει, να τον βάλεις σε μια άθλια κατοικία, να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου, να τον οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον στείλεις στον πόλεμο. Λίγοι μόνο απ’αυτούς τους τρόπους είναι απαγορευμένοι στο κράτος μας.  Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Υπάρχει κανείς άραγε που να πιστεύει πως είναι δυνατόν, αυτό το χρέος που μας το παρουσιάζουν ως πραγματικό, να αποπληρωθεί κόβοντας μισθούς και συντάξεις, και αυξάνοντας φόρους και χαράτσια;
Κι αν ακόμα αυτό ήταν εφικτό, θα ήταν και σωστό;

Το blog νομίζει ότι πολύ λίγοι θα βρεθούν να ισχυριστούν τέτοιο πράγμα, ακόμη και ανάμεσα σ' αυτούς που ψήφισαν τα κόμματα του μνημονιακού τόξου. 
Αφού λοιπόν διαφωνούμε, ή έστω δεν πιστεύουμε στην ορθότητα της κεντρικής ιδέας των μνημονίων, όπως τουλάχιστον αυτή ερμηνεύεται και εφαρμόζεται απ' τις φιλομνημονιακές κυβερνήσεις...
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

Πού πήγε η έμφυτη επαναστατικότητα και η ατίθαση φύση της φυλής μας;
Άρκεσαν τριάντα κάτι χρόνια καταναλωτισμού της κακιάς ώρας, να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης ενός ολόκληρου λαού; 
Τόσο πολύ φοβάμαστε μην πάθουμε αυτό που παθαίνουμε;
Τόσο πολύ αφηνόμαστε στις ορέξεις τριακοσίων ανθρώπων, οι μισοί και παραπάνω από τους οποίους είναι προδότες και κλέφτες, με την πιό απλή έννοια των όρων;

Αυτούς που μας κατέστρεψαν με άλλοθι την δική μας ψήφο, αυτούς του ίδιους επιτρέπουμε ακόμα να μας κυβερνούν και να ορίζουν τις τύχες μας;
Τέτοιος αυτοεξευτελισμός πιά; 

Όχι! 
Τα μνημόνια και η αποπληρωμή των τάχα χρεών δεν είναι μονόδρομος. 
Όχι! 
Η ευρωζώνη, ακόμη και η ψευδεπίγραφη ευρωπαϊκή ''Ένωση'', δεν είναι μονόδρομος.
Μας λένε ψέματα για να μας εκφοβίσουν και να πάμε πειθήνια προς την σφαγή μας.  

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιβιώσουμε ως λαός και ως κράτος. 
Και κανείς απ' αυτούς δεν είναι η υπακοή!...Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το σύντομο μητρώο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πολιτικής ύπαρξης του Ερντογάν

Η τελευταίο φορά που ήρθε η ΜΙΤ στην επικαιρότητα ήταν με τις λάθος πληροφορίες που έδωσε στην σφαγή του Ρομπόσκι. Αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα στα οποία η ΜΙΤ εργάστηκε σαν εγκληματική οργάνωση του ΑΚΡ. Τα φορτηγά με τα όπλα, τα ηχητικά του Χακάν Φιντάν, η σφαγή του Ρέϊχανλί και οι δολοφονίες στο Παρίσι είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά.
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) τελευταία φορά είχε έρθει στην επικαιρότητα όταν αποκαλύφθηκε πως είχε δώσει λάθος πληροφορίες για επικείμενη δράση του ΠΚΚ και ακολούθησε η σφαγή του Ρομπόσκι στην οποία σκοτώθηκαν 34 πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν παιδιά. Η ΜΙΤ που εργάζεται σαν εγκληματική οργάνωση του ΑΚΡ, σε κάθε περίπτωση καταστροφής διαφυλάσσει την σιωπή της, με το μητρώο της να είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένο.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, το ¨μητρώο¨ της ΜΙΤ που υπογράφει τις δράσεις της κυβέρνησης του ΑΚΡ με σκοπό την επίτευξη των διεθνών και εσωτερικών πολιτικών στόχων, ανανεώθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως λίγο πριν από την δολοφονία του Χραντ Ντινκ, τον είχαν καλέσει στην νομαρχία Κωνσταντινούπολης και εκεί τον είχε απειλήσει ένα στέλεχος της ΜΙΤ, αλλά και όταν αποκαλύφθηκε πως ένας από τους κατηγορούμενους για τις δολοφονίες στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ ήταν πράκτορας της ΜΙΤ. Η ΜΙΤ έχει αναφερθεί επίσης σε αρκετά σκάνδαλα σχετικά με τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση 17-25 Δεκεμβρίου.

Μερικά μόνο από τα περιστατικά στα χρόνια ΑΚΡ:

1. Φορτηγά TIR γεμάτα όπλα: Το πλέον σημαντικό περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη η ΜΙΤ τα τελευταία χρόνια, με εθνικό και μεγάλο διεθνή αντίκτυπο, που κατέστησε μάλιστα κατηγορούμενη την Τουρκία για ενίσχυση των τζιχαντιστών, ήταν το σκάνδαλο με τα φορτηγά TIR της ΜΙΤ. Το πρώτο από τα σκάνδαλα με τα φορτηγά TIR έγινε στις 1/1/2014 στο Κιρικχάν του νομού Χατάι. Τα φορτηγά τότε σταματήθηκαν αλλά μετά από κυβερνητική παρέμβαση παρεμποδίστηκε η έρευνα σε αυτά και μετά από παρέμβαση του Τζελαλετίν Λεκεσίζ-τότε νομάρχη του Χατάι, τα φορτηγά συνέχισαν τον δρόμο τους. Στις 19/1/2014 η στρατοχωροφυλακή σταμάτησε φορτηγά της ΜΙΤ και σε αυτά βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά. Στο περιστατικό αυτό συνελήφθησαν μέλη της ΜΙΤ που συνόδευαν τους οδηγούς των φορτηγών, ενώ ο τότε νομάρχης Χουσεΐν Αβνί Τζος, αναφέροντας πως ¨επεμβαίνει εξ ονόματος της κυβέρνησης¨ δίνει στον εισαγγελέα Αζίζ Τακτσί, ένα έγγραφο που αναφέρει πως η ΜΙΤ εκτελούσε μεταφορά μεταξύ μονάδων. Μέλη της στρατοχωροφυλακής, εισαγγελείς και δικαστές που ενεπλάκησαν στην ιστορία αυτή, προφυλακίστηκαν με κατηγορίες για ¨απόπειρας πραξικοπήματος¨ και ¨κατασκοπία¨. Οι ισχυρισμοί μελών της κυβέρνησης πως τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκμένους της Μπαγιρμπουτζάκ, κατέρρευσαν όταν η εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί κατά την διάρκεια της έρευνας στα φορτηγά TIR.

2. Παιχνίδι πολέμου του Χακάν Φιντάν: Μετά από το περιστατικό με τα φορτηγά της TIR που προέκυψε μετά από τις έρευνες της 17-25 Δεκεμβρίου που είχαν προκαλέσει μεγάλο καβγά μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινότητας Γκιουλέν, ακολούθησε ένα ηχητικό που διέρρευσε λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές της 30/3/2014. Στο ηχητικό που ¨ανέβηκε¨ στο YouTube, φέρεται να συνομιλούν για την Συρία 4 άτομα, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο Νο 2 του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ και ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Στο ηχητικό ο Αχμέτ Νταβούτογλου ακούγεται να λέει πως ¨ο πρωθυπουργός στο τηλέφωνο είπε πως στην ανάγκη αυτό (η επίθεση στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν) πρέπει να αξιοποιηθεί ως μια ευκαιρία σε αυτή την συγκυρία¨, ενώ ακολουθεί η φωνή που φέρεται να ανήκει στον Χακάν Φιντάν που λέει πως ¨Εάν χρειάζεται, στέλνω εγώ 4 άτομα στην άλλη πλευρά και τους βάζω να ρίξουν 8 πυραύλους προς την Τουρκία, ή βάζω κάποιους να επιτεθούν στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν¨. Στο ηχητικό ακούγεται ο Φεριντούν Σινιρλίογλου να λέει πως ¨Η εθνική μας ασφάλεια κατέστη ένα φτηνό υλικό για την εσωτερική πολιτική¨, ενώ όταν ο Φιντάν ρωτά ¨Γιατί τέτοια επιμονή με τον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν ;¨, ο Νταβούτογλου ακούγεται να λέει πως είναι ανάγκη η όποια δικαιολογία (σημ. μεταφρ:εννοεί την προβοκάτσια που ετοίμαζαν για να προκαλέσουν τουρκική επέμβαση στην Συρία) θα πρέπει να είναι αποδεκτή από την διεθνή κοινή γνώμη.

3. Δίκη για κατασκοπία στην Γερμανία: Η δίκη που άρχισε στις 10 Σεπτεμβρίου στην Γερμανία, προσθέτει κάτι νέο στο μητρώο της ΜΙΤ. Στο κατηγορητήριο που ανέγνωσε ο Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Μπέρντ Στουντλ στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, 3 άτομα κατηγορούνται πως υπό την ηγεσία του στελέχους της ΜΙΤ Μουχάμεντ Ταχά Γκεργκερλίογλου, κατασκόπευαν εξ ονόματος της Τουρκίας. Οι κατηγορούμενοι Αχμέτ Ντουράν Γιουξέλ και Γκιοξέλ Γκιουρέλ κατηγορούνται πως μετά από τον ορισμό τους από τον Γκεργκερλίογλου, συγκέντρωναν πληροφορίες για περιστατικά σχετιζόμενα με την Τουρκία, για αντιπολιτευόμενες ομάδες, για το ΠΚΚ, την κοινότητα Γκιουλέν, για τους Αλεβίτες και για τους Εζίντι.

4. Πληροφορίες που δόθηκαν πριν από την σφαγή του Ρομπόσκι: Η ΜΙΤ μετά από την σφαγή στο Ρομπόσκι σε ανακοίνωση που δημοσίευσε , υποστήριζε πως δεν είχε δώσει καμία σχετική πληροφορία. Κι όμως η ΜΙΤ μια εβδομάδα πριν στις 21/12/2011, είχε μεταδώσει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού την πληροφορία πως ο Φεχμάν Χουσεΐν ετοιμαζόταν για δράση σε εκείνη την περιοχή, πληροφορία που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον βομβαρδισμό που ακολούθησε. Σε έγγραφο που απέστειλε το Γενικό Επιτελείο στις δικαστικές αρχές, ανέφερε πως η πληροφορία εκείνη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση για τον αεροπορικό βομβαρδισμό. Μάλιστα τα έγγραφα έδειξαν πως η ΜΙΤ προσπάθησε να αποκρύψει από την εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ, πως είχε δώσει αυτή την πληροφορία. Παρόλα αυτά η ΜΙΤ δεν έχει κάνει ακόμη ανακοίνωση σχετικά με αυτό το θέμα.

5. Παρίσι, Ρέιχανλι, Ντιγιαρμπακίρ, Σούρουτς: Στην επικαιρότητα επίσης ήρθε και η σχέση της ΜΙΤ με τον Ομερ Γκιουνέι που δικάζεται για την δολοφονία των τριών μελών του ΠΚΚ στο Παρίσι. Τα δύο ηχητικά που περιέχουν συνομιλίες του Γκιουνέι με 2 αξιωματούχους της ΜΙΤ στην Άγκυρα, γέννησαν ερωτήματα για την σχέση του Γκιουνέι με την ΜΙΤ. Αναφέρεται πως στην συνομιλία ο Γκιουνέι ζητά από την ΜΙΤ λεφτά για τις δολοφονίες. Η ΜΙΤ κατηγορήθηκε επίσης διότι για μια σειρά από πολύ σοβαρά περιστατικά δεν παρείχε τις δέουσες πληροφορίες στις δυνάμεις ασφαλείας. Κριτική ασκήθηκε στην ΜΙΤ διότι δεν είχε δώσει στις μονάδες ασφαλείας αποτρεπτικές πληροφορίες, σχετικά με την βομβιστική επίθεση στο Ρείχανλι όπου σκοτώθηκαν 52 άτομα εκ των οποίων τα 5 παιδιά, σχετικά με την βομβιστική επίθεση στην συγκέντρωση του HDP πριν από τις εκλογές της 7/6/2015, όπως και για την επίθεση αυτοκτονίας στο Σούρουτς σε βάρος νέων που πήγαιναν στο Κομπάνι και στην οποία έχασαν τη ζωή τους 33 νέοι.

6. Σχέσεις με δημοσιογράφους - εκτελεστές: Κατά την τελευταία περίοδο ήρθαν στην επικαιρότητα οι σχέσεις της ΜΙΤ με τον δημοσιογράφο Τζεμ Κιουτσούκ που τον τελευταίο καιρό γράφει άρθρα απειλητικά κατά δημοσιογράφων. Ο αρθρογράφος της Αχμέτ Χακάν σε άρθρο του σχετικά με τον Κιουτσούκ ο οποίος τον απειλεί και απευθυνόμενος στον διοικητή Φιντάν έγραψε: ¨Λέγεται πως κατά την δεξίωση της 30ης Αυγούστου αποσυρθήκατε σε ένα δωμάτιο με αυτό το άτομο και για μισή ώρα συνομιλούσατε μαζί του. Είναι αληθές αυτό; Εάν είναι αληθές τι συζητήσατε με αυτό το άτομο; Εσάς προσωπικά και την υπηρεσία σας δεν σας ανησυχεί πως το άτομο αυτό, απειλεί όποιον θέλει, δίνοντας την εντύπωση πως τον υποστηρίζετε;¨

Εφημερίδα Haber.sol.org

Σχόλιο: Αναλογιστείτε πως κάποια πράματα ο αρθρογράφος δεν τολμά φυσικά να τα γράψει. Όπως π.χ. την πιθανολογούμενη από αρκετούς εμπλοκή της ΜΙΤ στην βομβιστική ενέργεια στο Σούρουτς, διότι απλά αν το κάνει τον περιμένουν αγωγές και μηνύσεις.

Να θυμίσουμε πως εκείνη η επίθεση με τα δεκάδες θύματα αποτέλεσε την ¨βολική¨ θρυαλλίδα στην οποία στηρίχτηκε ο Ερντογάν και άρχισε ξανά τον πόλεμο κατά του ΠΚΚ. Δήθεν τότε άρχισε πόλεμο κατά της ISIS (εδώ γελάμε), ενώ με το πέρασμα του χρόνου φάνηκε ότι ο στόχος ήταν το ΠΚΚ (ώστε μέσω του κλίματος πολέμου να ¨προστρέξει¨ ο ψηφοφόρος στον ¨ηγέτη¨ Ερντογάν). Τώρα το αν το έχαψαν αυτό οι Τούρκοι θα φανεί στις εκλογές της 1/11/2015.

Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Ρωσία διαμηνύει ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν 3-4 μήνες και θα ενισχυθούν, ενώ η Τουρκία και οι συμμαχικές δυνάμεις καλούν τη Μόσχα να σταματήσει τις επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης της Συρίας.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν "τρεις ή τέσσερις μήνες" και θα ενισχυθούν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα, Αλεξέι Πουσκόφ.

"Υπάρχει πάντα κίνδυνος ολίσθησης και εγκλωβισμού, αλλά στη Μόσχα μιλάμε για επιχειρήσεις τριών ή τεσσάρων μηνών", δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Πουσκόφ.

Ενώ, όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση της επιχείρησης, απάντησε: "Οπωσδήποτε".

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία και οι σύμμαχοί της κάλεσαν σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης της Συρίας και να επικεντρωθεί στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, εκφράζοντας "βαθύτατη ανησυχία" για τις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιεί η Μόσχα.

Σε κοινή ανακοίνωση με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις συμμαχικές αραβικές χώρες, η Τουρκία αναφέρει πως οι ενέργειες της Ρωσίας συμβάλλουν στην "περαιτέρω κλιμάκωση" των συγκρούσεων και το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν τον εξτρεμισμό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μεγάλη ταραχή προκαλεί στην Άγκυρα η αυξανόμενη ρωσική παρουσία στην Συρία και οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, που όπως φαίνεται στοχεύουν στόχους τουρκικών συμφερόντων όπως προδίδουν και οι ενδεικτικές αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Μια πρώτη αντίδραση της Τουρκίας είναι η υπογραφή μιας κοινής διακήρυξης διαμαρτυρίας για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Συρία μαζί με τις χώρες ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, δηλαδή όλες οι χώρες που δημιούργησαν και στήριξαν οικονομικά τους Τζιχαντιστές.

Η δεύτερη πιο έντονη αντίδραση είναι η μια μακροσκελή συνέντευξη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, στην τουρκική εφημερίδα Sabah, όπου κατηγορεί με έντονο τρόπο την Ρωσία ότι με την επέμβαση της στην Συρία στοχεύει στο να πλήξει την συριακή αντιπολίτευση και να στηρίξει τον πρόεδρο Άσαντ, τον οποίο αποκαλεί «τύραννο».

Η τρίτη και ακόμα πιο έντονη αντίδραση είναι οι επίσημες δηλώσεις που έκανε στις 1 Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, İbrahim Kalın, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά την Ρωσία ότι με την επέμβαση της στην Συρία και τους βομβαρδισμούς ενισχύει τους… Τζιχαντιστές και διευκολύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του DAEŞ, δηλαδή του στρατιωτικού σκέλους των Τζιχαντιστών. Δηλαδή η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Όπως φαίνεται η δυναμική εμφάνιση της ρωσικής «Αρκούδας» στα νότια της Τουρκίας, προκαλεί έντονες «σεισμικές» παρενέργειες στη Τουρκία και ακόμα πιο πολύ η διαφαινόμενη πιθανή παρασκηνιακή συνδιαλλαγή μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το ξεκαθάρισμα από τον Πούτιν της κατάστασης στην Συρία, έχει τρομοκρατήσει την Άγκυρα, καθώς βλέπει να καταρρέει με οδυνηρό πάταγο όλη η εξωτερική της πολιτική στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που άπτεται ακόμα και της ίδιας της ύπαρξης της.

Σημεία Καιρών!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Χρήστου Διαμαντόπουλου

Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας. Την ώρα που οδηγούμαστε προς μία βιώσιμη λύση για τα πυρηνικά του Ιράν, τα γεγονότα στην Ουκρανία οδηγούν και τις δύο πλευρές σε ένα επιζήμιο αδιέξοδο. Γίναμε μάρτυρες των πρώτων ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών, κατά θέσεων τζιχαντιστών στην Συρία, που άφησαν πίσω τους, 36 νεκρούς (όπως αναφέρεται έως τώρα). Η ρωσική παρέμβαση αυξάνει τον κίνδυνο για περαιτέρω ρήξη με τις Η.Π.Α, όμως την ίδια στιγμή, ενδεχομένως να ανοίγει και ένα δρόμο πιθανής συνεργασίας κατά του ISIS.

Έτσι λοιπόν, προτού στο τιμόνι των Η.Π.Α βρεθεί ένας νέος, πιο επιθετικός Πρόεδρος, και πριν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο αντιαμερικανισμός στην Ρωσία, ίσως υπάρχει μία ευκαιρία για Ουάσινγκτον και Μόσχα να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα στη σχέση τους.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική: καμία πλευρά δεν είναι έτοιμη να προβεί στις απαραίτητες παραχωρήσεις, ώστε να εκτονωθεί η ένταση και να καλυτερεύσουν οι σχέσεις.

Μόσχα και Ουάσινγκτον έχουν σοβαρές διαφορές, τόσο σε κοινοποιήσιμο, όσο και σε μη κοινοποιήσιμο επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι, δίχως αναθεώρηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας (και ιδίως σε ότι αφορά στον υβριδικό πόλεμο), δεν είναι εύκολη η αποτόνωση των εντάσεων που δημιουργούνται. Ως αποτέλεσμα, ίσως βρισκόμαστε στις αρχές ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.

Βέβαια, ο ανταγωνισμός ίσως να μην είναι τόσο έντονος, όσο στην «παλαιά» ψυχροπολεμική περίοδο, όμως το αποτέλεσμά του θα είναι η δυσχέρεια στη συνεργασία για την επίλυση ζητημάτων, όπως αυτό του ISIS, της Συρίας και του Ιράν και κατ’ επέκταση, η αστάθεια στη διεθνή τάξη πραγμάτων. Ιδανική εξέλιξη θα ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών για ένα κοινώς αποδεκτό πλαίσιο (που θα αφορά στη διεθνή τάξη) για την αποφυγή μελλοντικών συγκρούσεων, ιδίως στις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Βέβαια, μία τέτοια συνεργασία φαντάζει απίθανη, καθώς και οι δύο πλευρές δεν δείχνουν διάθεση για δέσμευση. Από τη μία πλευρά, η Ρωσία θα πρέπει να πείσει τις Η.Π.Α και τους Συμμάχους, ότι δεν επιδιώκει περαιτέρω αλλαγές στο status quo, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη σειρά τους, θα πρέπει να δείξουν τη διάθεση για ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Στις διαπραγματεύσεις, τα κράτη μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, όταν αποδεχτούν (αμοιβαία) παραχωρήσεις, προκειμένου να καταδείξουν ότι επιδιώκουν τη συμφωνία. Και εδώ γεννάται το ερώτημα: ποιές παραχωρήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να προκύψει μία διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε αμοιβαίως αποδεκτό αποτέλεσμα; Η Ρωσία μπορεί να επανορθώσει για τη δράση της στην Κρίμαια – όπου οι Σύμμαχοι βλέπουν μεγάλες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου – είτε αναιρώντας την προσάρτηση (πράγμα ιδιαιτέρως δύσκολο), είτε δημιουργώντας οικονομικά και άλλα κίνητρα στο Κίεβο ώστε να αναγνωρίσει το νέο status quo. Από την άλλη πλευρά, οι Η.Π.Α μπορούν να κάμψουν το ρωσικό φόβο για περικύκλωση από το «νατοϊκό» ζυγό, είτε μέσα από τη δημιουργία ενός νέου υπερ-ευρωπαϊκού οργανισμού – πάνω από το ΝΑΤΟ - για την ασφάλεια, είτε επιβραδύνοντας τη διεύρυνση και αναγνωρίζοντας την ουδετερότητα των κρατών που βρίσκονται στα ρωσικά κράσπεδα.

Ωστόσο, το εσωτερικό πολιτικό κόστος τέτοιων κινήσεων, θα είναι τεράστιο για τους ηγέτες και των δύο πλευρών – αν «τολμήσουν» μία τέτοια διαδρομή επίλυσης των προβλημάτων. Οι δυσκολίες είναι πολύ περισσότερες για την Ρωσία, καθώς το Κρεμλίνο έχει επενδύσει τεράστια πολιτικά και οικονομικά «κεφάλαια» στο ζήτημα «Κριμαία». Στον αντίποδα, μία μετριοπαθής στάση για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η αναγνώριση της ρωσικής σφαίρας επιρροής, φαίνεται μη αποδεκτή στους Αμερικανούς πολιτικούς, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να προβεί στους απαραίτητους συμβιβασμούς ώστε να «δουλέψει» η διαπραγμάτευση. Ως αποτέλεσμα, ενδεχομένως να βαίνουμε σε μία νέα ψυχροπολεμική περίοδο, την οποία καμία πλευρά δεν επιθυμεί. Ας ελπίσουμε ότι οι πολιτικοί θα καταφέρουν να βρουν το θάρρος για την επίλυση όλων των προβλημάτων. Και ας μην ξεχνούμε ότι προβλήματα, όπως αυτό της Συρίας, αποτελούν και την πραγματική αιτία για τις ορδές των μεταναστών που κατακλύζουν την Ευρώπη.

* Ο Χρήστος Διαμαντόπουλος είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου
Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tου Νεκτάριου Δαπέργολα

Τελειώσαμε λοιπόν και με την παρωδία της 20ής Σεπτεμβρίου, που (ως παρωδία ακριβώς που ήταν) δεν άλλαξε απολύτως τίποτε από τον παρακμιακό πολιτικό τραγέλαφο στον οποίο ήταν ήδη βυθισμένη η χώρα. Και δεν επρόκειτο φυσικά να αλλάξει, γιατί όπως το λέγαμε, όλα ήταν ήδη προκαθορισμένα και προγραμματισμένα και όποιος και αν εκλεγόταν, απλώς θα άλλαζε το όνομα του διαχειριστή της καταστροφής. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Πολλά έχουν βεβαίως γραφεί για τους λόγους που έφεραν τη νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μπούμε όμως σήμερα εδώ σε αυτή την συζήτηση, ούτε θα πούμε το παραμικρό για το πόσο αμνήμονες, υπεύθυνοι, εχέφρονες ή ανόητοι είναι όσοι συμμετείχαν με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές, για το πού βρίσκεται επιτέλους το σημείο βρασμού της νεοελλαδικής κοινωνίας, για το τι ακριβώς τους ώθησε να ψηφίσουν έτσι ή αλλιώς, για το τι ακριβώς μπορούν ακόμη να αναμένουν εν έτει 2015 από το παρόν κομματικό μας σύστημα και για έτερα παρεμφερή.

Θα σταθούμε μόνο σε δύο βασικά σημεία, που κατά τη γνώμη μας ξεχώρισαν. Το ένα ήταν ασφαλώς το τεράστιο μέγεθος της αποχής, που αν τη συνυπολογίσεις μαζί με τα λευκά και τα άκυρα, δείχνει πως οι μισοί ακριβώς κάτοικοι αυτής της χώρας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην προαναφερθείσα κακόγουστη παρωδία και να επιδοκιμάσουν οποιονδήποτε από τους ελεεινούς πρωταγωνιστές, δευτεραγωνιστές, αλλά και κομπάρσους της. Πολύ ελπιδοφόρο αναμφίβολα το γεγονός - και εις μάτην εκοπίασαν όσοι (είτε εγκάθετοι, είτε απλά αφελείς) προσπάθησαν να συκοφαντήσουν την αποχή ως δείγμα απάθειας και φυγομαχίας, αντιπροτείνοντας έστω την ψηφοδότηση των μικρών κομμάτων. Αφ’ ενός γιατί το τελευταίο συνιστά όχι αντίδραση, αλλά αυταπάτη και ψευδαίσθηση αντίδρασης (καθώς μιλάμε πολύ απλά για ένα μάτσο από πασίδηλα δεκανίκια του συστήματος - του ΚΚΕ, της ΧΑ και των αριστερίστικων μαζώξεων συμπεριλαμβανομένων - που όλα τους ανεξαιρέτως «βλάπτουν την Συρία εξίσου» και πρέπει στο σύνολό τους κάποια στιγμή επιτέλους να αποδοκιμαστούν και να λάβουν εκλογικά τα ακριβοδίκαια επίχειρα του άθλιου ρόλου τους). Και αφ’ ετέρου, γιατί στην προκείμενη περίπτωση η ραγδαία αύξηση του ποσοστού της αποχής, σε συνδυασμό με τη γύμνια και την αθλιότητα του πολιτικού λόγου - και κυρίως της πολιτικής πράξης - των υπαρχόντων σχημάτων, καθιστά σαφές πως (χωρίς φυσικά να προεξοφλούμε τα κίνητρα του συνόλου των απεχόντων) δεν έχουμε κυρίως να κάνουμε πλέον με απολίτικη κατάσταση ιδιώτευσης, όσο με στάση που πηγάζει από οργή ή από καθαρά συνειδητή πολιτική επιλογή αποστασιοποίησης και απεμπλοκής από την ψηφοτσομπάνικη πολιτική καθοδήγησης του κοπαδιού (στάση υπέρ της οποίας ταχθήκαμε και εμείς προεκλογικά). Το ότι 1 στους 2 Έλληνες λοιπόν απείχε, συνιστά - επαναλαμβάνω - δυνητικά ελπιδοφόρο γεγονός, που επισημαίνει (έστω και με αυτόν τον φαινομενικά παθητικό, αλλά ουσιαστικά αναπόφευκτο υπό τις νυν συνθήκες τρόπο) την επιθυμία για κάτι πραγματικά νέο, καθαρό και υγιές, που θα στείλει μια μέρα εκεί που τους αξίζει - ήτοι στον απόπατο της Ιστορίας - απαξάπαν το κομματικό μας σύστημα, με όλα τα μέσα του, με όλη τη δυσωδία της διαπλοκής του, με όλες τις χυδαιοφασιστικές (ακροαριστερές τε και ακροδεξιές) ανθυποτσόντες του, με όλες τις αργυρώνητες συμμορίες των «διανοουμένων» του, με όλα τα βοθροκάναλα και τις ξεπουλημένες μεγαλοφυλλάδες του και με όλες τις λοιπές ανεκδιήγητες εκφάνσεις του. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το εκλαμβάνει ως πληθυσμό που αδιαφορεί ή παραιτείται. Είναι αντίθετα πληθυσμός που τηρεί στάση αναμονής για κάτι που πραγματικά θα τον εκφράζει. Πληθυσμός που πολύ απλά αδρανεί (και θα συνεχίσει βέβαια να αδρανεί), άχρι καιρού…

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τους άλλους μισούς Έλληνες, εκείνους που προσήλθαν στην κάλπη, και πάλι με πολυσημία κινήτρων (άλλοι γιατί εμμένουν στις τραγικές κομματικές ετικέτες, άλλοι επειδή νικήθηκαν από την προπαγάνδα της «χαμένης ψήφου», άλλοι από παρόρμηση της τελευταίας στιγμής). Με αυτούς πάντως είναι που σχετίζεται ο τίτλος του παρόντος κειμένου. Πρώτη φορά Μνημόνιο, λοιπόν! Και όχι φυσικά επειδή δεν είχαμε και πριν μνημόνια, αλλά απλώς επειδή είναι η πρώτη φορά που υπερψηφίζεται ένα τέτοιο. Θυμίζουμε πως το 2009 εκείνο που είχε υπερψηφιστεί η τερατολογία του «λεφτά υπάρχουν», το 2012 η προεκλογική περί μνημονίων συνθηματολογία κυμαινόταν μεταξύ…σχισίματος και επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ το ίδιο ακριβώς (με ακόμη πιο έντονο τρόπο) συνέβη και στις εκλογές του περασμένου Γενάρη. Και στις 3 περιπτώσεις ήταν κοινή η ελπίδα στη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων (ασχέτως που αποδείχθηκε μετά παντελώς αβάσιμη) για κάτι καλύτερο και αυτήν την ελπίδα είχαν αποτυπώσει με την ψήφο τους. Τώρα όμως ήταν η πρώτη φορά που όσοι ψήφισαν, ήξεραν καλά τι ψήφιζαν. Και στη συντριπτική τους πλειονότητα ψήφισαν συνειδητά Μνημόνιο (και μάλιστα το βαρύτερο όλων) με τους συγκεκριμένους επαχθείς όρους και τα συγκεκριμένα ανελέητα μέτρα (και χωρίς να αποτελεί καμία δικαιολογία το ότι αυτά δεν εφαρμόστηκαν ακόμη). Και αυτό το γεγονός βέβαια δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρο. Κάποιοι βέβαια ίσως και να πουν ότι μαρτυρεί το τέλος των ψευδαισθήσεων, τη στροφή στον ρεαλισμό, την προσγείωση στην πραγματικότητα ή κάτι παραπλήσιο. Για κάποιους άλλους όμως (όπως και για τον γράφοντα) δείχνει περισσότερο ηττοπάθεια, χαμήλωμα του πήχυ της ελπίδας, παραίτηση από κάθε προσδοκία, εναρμόνιση με το ζοφερό μέλλον που κάποιοι άλλοι μάς έχουν προδιαγράψει και δρομολογήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύουμε πως όσοι ψήφισαν προ ολίγων ημερών είναι οι πραγματικά απελπισμένοι. Και πάντως πολύ περισσότερο απ’ όσους αρνήθηκαν να συνυπογράψουν δια της ψήφου τους την αθλιότητα και να συμπορευτούν συνενοχικά μαζί της.

Για να μη γινόμαστε πάντως πολύ μελοδραματικοί ή υπέρ του δέοντος επικριτικοί για όσους συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές (ο στόχος του παρόντος κειμένου δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτός), οφείλουμε να πούμε πως δεν θεωρούμε καθόλου οριστική και αμετάκλητη την παραπάνω διαπίστωση. Τα πράγματα παραμένουν και μετά την 20ή Σεπτεμβρίου εξαιρετικά ρευστά: την ημέρα εκείνη απλώς αποδείχτηκε πως ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας (και δεν μιλώ για τα συνειδητά κομματόσκυλα, αυτά δεν με αφορούν) δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο βρασμού του (λυπηρό, αλλά εν πάση περιπτώσει συγγνωστό). Είναι ωστόσο μαθηματικά βέβαιο πως ολοένα και περισσότεροι θα απομακρύνονται πλέον από την επιλογή τους αυτή, γιγαντώνοντας σταδιακά το μέγεθος της αποχής, ως σιωπηρής αλλά εύγλωττης αντίδρασης και αποδοκιμασίας, που μάλιστα δεν θα είναι παροδικό και περιπτωσιακό, αλλά μόνιμο φαινόμενο. Το αν θα προκύψει κάποια στιγμή κάτι πραγματικά νέο, που θα μετατρέψει αυτή την αντίδραση σε πιο ενεργητική και δυναμική στάση, αυτό μένει να αποδειχτεί στο μέλλον. Μέχρι τότε όμως το μόνο βέβαιο είναι πως το υπάρχον πολιτικό σκηνικό της αθλιότητας και της παρακμής θα φθείρεται και θα απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα, καταρρέοντας βαθμιαία μέσα στην αφόρητη ανυποληψία του. Και αυτό είναι από μόνο του αρκετά ελπιδοφόρο ούτως ή άλλως. Και αποτελεί ασφαλώς και την κατεξοχήν αναγκαία συνθήκη για την κυοφορία μελλοντικών εξελίξεων…

Εφημ. «Αντιφωνητής» της Θράκης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου