Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Σεπ 2015

Στα δύσκολα όλοι επιστρέφουν στις ρίζες τους για να αντλήσουν δύναμη. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί πλήγμα στη ζωή τους προστρέχουν στους γονείς, στους συγγενείς, στους παιδικούς φίλους για να βρουν παρηγοριά και μια ζεστή αγκαλιά να τους ανακουφίσει.

Το σπίτι στο χωριό, το πατρικό, η έδρα της οικογένειας είναι ο ιερός τόπος όπου βρίσκουν καταφύγιο όσοι δοκιμάζονται.

Αυτόν τον ρόλο παίζει η παράδοση για τα έθνη. Πατρίδα μας δεν είναι μόνο ο τόπος και οι άνθρωποί του αλλά και οι εμπειρίες, τα συναισθήματα, οι αντιλήψεις, η θρησκεία, τα έθιμα που έχουν πακτωθεί πάνω στις γενιές κι έχουν σχηματίσει το μοναδικό κράμα σωμάτων και πνευμάτων, το οποίο συνιστά το εθνικό σύνολο.

Τα θεμέλιά μας βρίσκονται βαθιά στις χιλιετίες και ξεκινούν από τους προϊστορικούς οικισμούς των Κυκλάδων, περνούν από τον τάφο απ' όπου δραπέτευσε ο αναστάς Ιησούς και μετασχηματίζονται στην πολεμική ιαχή «Αέρα!», που συντάραξε τον πλανήτη το 1940.

Πάνω κει και σε χιλιάδες άλλες αγέραστες κι αγέλαστες πέτρες δημιουργήθηκαν τούτα τα ακλόνητα θεμέλια όπου στηρίζεται αυτός που αποκαλούμε Ελληνας άνθρωπος.

Οι κυβερνήσεις δεν έχουν μεγαλύτερη αξία από μια πρόσκαιρη, φθαρτή ταπετσαρία σ' αυτόν τον εθνικό οίκο και δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν με τις πράξεις τους την αγιοσύνη της παράδοσης.

Τα φερέφωνα εκείνων που επιθυμούν τη μετατροπή της ανθρωπότητας σε παγκόσμιο χυλό (για να την ελέγξουν ευκολότερα) συνηθίζουν να μιλούν για τη «συντήρηση», λες και όσα έχουν κατακτήσει οι λαοί με το πέρασμα των αιώνων είναι τα συντηρητικά που βρίσκουμε στις κονσέρβες και είναι επιβλαβή για τον οργανισμό του καταναλωτή.

Προσπαθούν με παραπειστικές λέξεις να διαμορφώσουν τη δική τους, καθ' όλα εφιαλτική και απάνθρωπη, πραγματικότητα.

Δεν είναι πρόοδος να προσπαθείς να ξεθεμελιώσεις μια πατρίδα ούτε μπορεί να θεωρηθούν «εξέλιξη» όσα πρεσβεύουν οι σκληροπυρηνικοί νεοταξίτες του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Πρόοδος είναι να αξιοποιείς όσα κληρονόμησες και να δημιουργείς πάνω τους, όχι να αποδομείς.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών

"…400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν…"

Αυτές τις ημέρες του 1922 γραφόταν δύο από τις τελευταίες πράξεις της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων της Θράκης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου. Μία ήταν καταστροφή της Σμύρνης και η άλλη η ανακωχή των Μουδανιών, με την οποία ο Ελληνισμός υποχρεώθηκε σε φυγή και από τη Θράκη. Από τον όμορφο αυτό λιμένα όμως της Θρακικής ενδοχώρας, δεκαπέντε μήνες αργότερα θα διαδραματιζόταν η τελευταία και πιο φρικιαστική πράξη του Ελληνικού Ολοκαυτώματος. Μπορεί οι Νεότουρκοι, Τζεμάλ, Ενβέρ και Ταλαάτ πασά και ο Μουσταφά Κεμάλ, να δολοφόνησαν 1.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά φρόντισαν να τα εξαφανίσουν τα ίχνη τους, με ένα τρόπο που αφού δεν τιμωρήθηκε. επαναλήφθηκε από τον πιστό τους μαθητή Χίτλερ, λίγα χρόνια αργότερα.

Ο Χ. Αγγελομάτης στο βιβλίο του «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» (Αθήνα 1924) αναφέρεται στο μέγεθος του εγκλήματος, τους θύτες και τους συνεργάτες τους: «Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τα αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον “Ζαν”, μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά της Μικράς Ασίας εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους» .

Έτσι όπως αναφέρει ο διευθυντής του Μουσείο της Γενοκτονίας στο Ερεβάν, Χαΐκ Ντεμογιάν, στην ομιλία του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων (Αθήνα, Μάιος 2014) “η τουρκική πολιτική της γενοκτονίας, κατά των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων, αφού παρέμεινε ατιμώρητη, έχει γεννήσει νέο κακό για την ανθρωπότητα. Η ατιμωρησία και η απροκάλυπτη εύνοια εκ μέρους των παγκόσμιων μεγάλων δυνάμεων προς ένα κράτος-διάδοχο και συνεχιστή της οθωμανικής παράδοσης, δημιούργησαν το γόνιμο έδαφος ώστε να φυτρώσουν σε αυτό νέα σχέδια για τη διάπραξη γενοκτονίας. Η ατιμωρησία και ως επακόλουθο η επιθετική συμπεριφορά του τουρκικού κράτους, οδήγησαν σε νέα εγκλήματα”.

Μπροστά στο έγκλημα κανείς δεν έχει δικαιώμα να σιωπήσει, πόσο μάλλον να το αρνείται. Μπροστά στην σύληση των οστών των δικών μας ανθρώπων, από εκεί απ΄ όπου είναι βγαλμένη η ελευθερία των Ελλήνων, όπως γράφει ο Διονύσιος Σολωμός “εμείς οι απόγονοι αυτών που βίωσαν τη φρίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, όπως λέει ο Αρμένιος συναγωνιστής Χ. Ντεμογιάν, “δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε και να ανεχόμαστε την εγκληματική άρνηση των διαπραχθέντων φρικαλεοτήτων και των συνέπειών τους. Το ηθικό χρέος της νέας γενιάς των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων δεν είναι μόνο να τιμά και να θυμάται, αλλά από κοινού, χέρι-χέρι, να συνεχίζει τον αγώνα για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Πρέπει να πιστεύουμε και να είμαστε σίγουροι ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει, αν είμαστε μαζί στον αγώνα μας και αν είμαστε γεμάτοι πίστη στην επιτυχή κατάληξή του. Η Πατρίδα των προγόνων μας – είναι και δική μας Πατρίδα, ανεξάρτητα από το πού και πότε εμείς και οι απόγονοί μας θα ζήσουν. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τον πόνο, τους καημούς και τα ανεκπλήρωτα όνειρα των προγόνων μας και μαζί να σηκώσουμε το λάβαρο του αγώνα για να θριαμβεύσει το δίκαιο και η αλήθεια”.

Υ.Γ. Οι 400 τόνοι οστών που μετέφερε το πλοίο από τα Μουδανιά στη Μασσαλία, είναι πολλές χιλιάδες πρόγονοί μας. Πέρα από το σεβασμό,οφείλουμε και την αλήθεια σ΄ αυτούς για τη Γενοκτονία, αυτή που δυστυχώς πολλοί ψευτοπολιτικοί, ψευτοκαθηγητές και ψευτοδιανοούμενοι την αρνούνται και την τοποθετούν μέσα σε εισαγωγικά!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει το πράσινο φως για τις αμερικανικές υποκλοπές στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αποκαλύπτει πρώην αξιωματούχος

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από τους Αμερικανούς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αλλά και στη συνέχεια ύστερα από την εκμετάλλευση της άδειας – που είχε εκδοθεί – από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα από τα αρχεία Σνόουντεν και μαρτυρίες στελεχών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από πολύμηνη έρευνα αναφορικά με την υπόθεση του τεχνικού της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη και του ρόλου που έπαιξε στην υπόθεση ο Καρπάθιος πράκτορας της CIA που καταζητείται απ' τις ελληνικές Αρχές και δημοσιεύονται σήμερα στην Καθημερινή με τη συνεργασία της διεθνούς έκδοσης “Intercept”.

Όπως φαίνεται απ' τα αδημοσίευτα μέχρι σήμερα έγγραφα του αρχείου Σνόουντεν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ξεκίνησαν να καταστρώνουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα, τους πρώτους μετά την 11η Σεπτεμβρίου, σχεδόν δύο χρόνια πριν. Σύμφωνα με ένα από τα έγγραφα αυτά, τουλάχιστον 4 στελέχη επεξεργάστηκαν τη στρατηγική συλλογής πληροφοριών της NSA για τους Ολυμπιακούς ήδη από το 2002 και σε συνεργασία με άλλα τμήματα της υπηρεσίας σιγουρεύτηκαν ότι μία “αναλυτική επίθεση θα μπορέσει να υπάρξει και τα κοινωνικά δίκτυα των στόχων θα έχουν προκαθοριστεί”.

Ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς, σύμφωνα με έγγραφο με ημερομηνία 15 Αυγούστου 2003, οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται ήδη σε πλήρες στάδιο εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο η συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών επρόκειτο να είναι εξαιρετικά στενή. “Η υπηρεσία ασφαλείας, την οποία θα υποστηρίξει η NSA είναι η ΕΥΠ”, ενώ σε άλλο έγγραφο αναφέρεται ότι “η ύπαρξη αναλυτών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τόσο στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα όσο και στην ΕΥΠ” αύξησε σημαντικά τις δυνατότητες και την ποιότητα συλλογής πληροφοριών.

Όμως, παρά την αγαστή συνεργασία αλλά και την παρουσία στελεχών της NSA μέσα στην ΕΥΠ το ένα αγκάθι που παρέμενε ανάμεσα στις ελληνικές και τις αμερικανικές αρχές την περίοδο πριν από τους Αγώνες ήταν η σχεδόν ανύπαρκτη τεχνική δυνατότητα των ελληνικών υπηρεσιών να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα πολλούς αριθμούς τηλεφώνων, email και κάθε είδους ηλεκτρονικές επικοινωνίες υπόπτων, καθώς το μόνο που είχαν στη διάθεση τους ήταν τα γνωστά “βαλιτσάκια” της ΕΥΠ για παρακολουθήσεις συνομιλιών από προκαθορισμένη απόσταση.

Υπό το βάρος των αμερικανικών πιέσεων, η ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε καλέσει ήδη από το Δεκέμβριο του 2003 εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας της χώρας σε σύσκεψη για να συζητήσουν πώς θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν νόμιμες συνακροάσεις. Όμως οι επικείμενες εκλογές του Μαρτίου εμπόδισαν την έκδοση του απαραίτητου – πολιτικά ευαίσθητου – Προεδρικού Διατάγματος.

Ακόμη όμως και μετά την ανάληψη του υπουργείου από τον Γιώργο Βουλγαράκη της ΝΔ που σε αντίστοιχες συσκέψεις τον Απρίλιο του 2004 εξέφραζε την πεποίθηση ότι οι νόμιμες συνακροάσεις ήταν κάτι που θα “μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία μέσα σε μία εβδομάδα” από τις εταιρείες, μέχρι και το άναμμα της φλόγας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, νομικό πλαίσιο για νόμιμες συνακροάσεις δεν υπογράφηκε ποτέ πριν από τους Ολυμπιακούς.

Ενεργοποίηση «Νόμιμης Συνακρόασης»

Στις 4 Αυγούστου 2004 μία σειρά εντολών έκτασης 6.500 γραμμών προστίθενται στον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούσε η Vodafone για να “τρέχει” το δίκτυο της. Με την προσθήκη του παράνομου λογισμικού, ενεργοποιείται ένα από τα υποσυστήματα του λειτουργικού, το επονομαζόμενο Lawful Interception (Νόμιμη Συνακρόαση) που δίνει στις εταιρίες δυνατότητα νόμιμων συνακροάσεων. Το Lawful Interceeption ανοίγει πλέον μία γραμμή παρακολούθησης σειράς συνδρομητών της εταιρείας κρύβοντας σχεδόν κάθε ίχνος αυτής της ενέργειας. Από εκεί, οι υποκλαπείσες συνομιλίες προωθούνται σε 14 κινητά τηλέφωνα – σκιές και πιθανότατα σε ηλεκτρονικούς καταγραφείς δεδομένων για αποθήκευση και επεξεργασία.

Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια ένα υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ενεπλάκη στην υπόθεση υποκλοπών στην Ελλάδα το 2004 παραδέχεται ότι η μυστική επιχείρηση έγινε από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) και τουλάχιστον στην πρώτη φάση είχε το πράσινο φως της ελληνικής κυβέρνησης.

“Οι Έλληνες υπέδειξαν δίκτυα τρομοκρατών, οπότε η NSA έβαλε αυτές τις 'συσκευές' εκεί μέσα και είπε στους Έλληνες, 'εντάξει, όταν τελειώσει θα το κλείσουμε'”, παραδέχεται το πρώην στέλεχος των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών. “Ουσιαστικά οι 'συσκευές' μπήκαν στο ελληνικό τηλεφωνικό δίκτυο με τη γνώση και την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή ήταν η βοήθεια για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών”.

Πηγή "The Toc"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καταλονία και το θέμα της Θράκης

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Η νίκη των Αυτονομιστών στην Καταλονία επαναφέρει στην ατζέντα το θέμα της Θράκης. Οχι γιατί οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν ομοιότητες, αλλά γιατί οι εξτρεμιστές που ζουν στα βόρεια σύνορά μας προσπαθούν να τις κάνουν να μοιάζουν. Οσοι παρακολουθείτε την αρθρογραφία μου πιθανόν να θυμάστε ότι δέχτηκα απειλές από το τουρκοκίνητο κόμμα μειονοτικό DEP, όταν επισήμανα ότι φλερτάρει με τα όνειρα περί αυτονομίας της Θράκης. Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα στο ζήτημα γιατί από τις εκλογές ως τώρα έχουν μεσολαβήσει πολλά περίεργα, τα οποία δεν είναι δυνατό να προσπεράσω. Το πρώτο και σημαντικό που πέρασε απαρατήρητο τις προηγούμενες ημέρες ήταν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του τουρκικού Τύπου για την εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών στη Ροδόπη.

Η κυβερνητική εφημερίδα «Γενή Σαφάκ» πανηγύρισε «για την ιστορική επιτυχία του τουρκισμού, 69 χρόνια μετά την κατάκτηση της Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό». Ο μέχρι πρότινος μετριοπαθής βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ έκανε δήλωση στον τουρκικό Τύπο για να ισχυριστεί έμπλεος αγανάκτησης ότι «η υπομονή των Τούρκων της Θράκης έχει αρχίσει να εξαντλείται». Αντιλαμβάνεστε ποιο είναι το κλίμα που αρχίζει να διαμορφώνεται.
Τοπικά ιστολόγια στην περιοχή επισημαίνουν ακόμη κάτι που μας διέφυγε στην αναμπουμπούλα της προεκλογικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατάργησης του πλαφόν 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή στο μέλλον (στην Τουρκία είναι 10%).

Η τοποθέτησή του αυτή είχε δύο συνέπειες:
Η πρώτη ήταν να ψηφίζει μαζικά η μειονότητα ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν όρος.
Η δεύτερη ήταν να αρχίσουν προετοιμασίες για τη μετεξέλιξη του DEP σε πανελλαδικό κόμμα. Θα περίμενα από κάποιους στην περιοχή -η Αθήνα βρίσκεται σε μόνιμη αφασία- να απαντήσουν στον τουρκικό Τύπο ότι η «επιτυχία» εκλογής των τριών μειονοτικών βουλευτών, για την οποία προειδοποιώ από τον Ιούνιο του 2012 (αναζητήστε στο διαδίκτυο κείμενά μου), δεν έχει τίποτε το «ιστορικό», υπό την έννοια ότι η Ελληνική Πολιτεία από το 1920 διόρισε αμέσως μειονοτικό βουλευτή στο Κοινοβούλιο για να έχει εκπροσώπηση η μειονότητα από την επομένη της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Θα περίμενα επίσης από κάποιους στην περιοχή να επισημάνουν ότι στο τελευταίο εμπρηστικό κείμενο που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας υπάρχουν επανειλημμένες αναφορές στον όρο «αυτονομία»: Θρησκευτική αυτονομία, εκπαιδευτική αυτονομία κ.λπ.
Αντί αυτού υπάρχει μια περίεργη σιωπή στη Θράκη. Σε κάποιες περιπτώσεις και υποταγή.
Ορισμένοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και επιχειρηματολογούν με όρους «πολυπολιτισμικούς». Είναι δυστυχώς ικανοί να πανηγυρίζουν για τη νίκη της διαφορετικότητας, όταν θα τους φορούν τον φερετζέ! Τα γιουσουφάκια...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Αποστόλου Παναγιώτης 

Τα νέα από την Ευρώπη και το «προσφυγικό» δεν είναι καθόλου καλά. Και, δυστυχώς, έπονται χειρότερα, τόσο στον τομέα ασφάλειας των πολιτών όσο και στη δυνατότητα φιλοξενίας «προσφύγων» από τις ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτές ακριβώς οι εξελίξεις αποκαθηλώνουν το περί λαθρομετανάστευσης αφήγημα της «πολιτικής προσωπικότητας» του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δεν «είδε» καμία απειλή από την αθρόα είσοδο και διέλευση των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Πάνος Καμμένος για να αιτιολογήσει την αποδοχή, υπογραφή και ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση στην οποία μετέχει, είχε δηλώσει πως «εάν δεν είχαμε υπογράψει το μνημόνιο και δεν είχαμε παραμείνει στην Ευρώπη, τότε οι λαθρομετανάστες θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα…»!

Αυτή η συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και, φυσικά με τις εξελίξεις του «προσφυγικού» στην Ευρώπη. «Ουδέν ψευδέστερον», θα μπορούσε να αναφωνήσει η κοινή λογική, η οποία επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα, εις βάρος του «αφηγήματος» του κ. Καμμένου. Και το «ψεύδος» (ή πολιτική ανεπάρκεια κατανόησης της επόμενης ημέρας;) αυτό συνάδει με την σύνδεση της Ελλάδας ως κράτους μέλους της Ευρώπης που στοχοποιήθηκε ως χώρα εισόδου επειδή ακριβώς είναι μέλος της Ευρώπης και όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα ουσιαστικά εισέρχονται στην Ευρώπη. Εάν, δηλαδή, η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή της Ευρωζώνης), τότε, πολύ απλά, οι λαθρομετανάστες θα επέλεγαν άλλη χώρα για την είσοδό τους στον ευρωπαϊκό παράδεισο, αφού η Ελλάδα θα ήταν εκτός του «παραδείσου» και, ταυτόχρονα, με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα…

Η πολιτική «ονείρωξη» του Πάνου Καμμένου, δυστυχώς για τον ίδιο, απομυθοποιήθηκε και κατέπεσε αμέσως μετά την εκφώνησή της. Από τις πρώτες ημέρες του κύματος των λαθρομεταναστών – προσφύγων προς την Ευρώπη, διάφορα κράτη κατήργησαν μονομερώς τη συνθήκη Σένγκεν και άρχισαν να κλείνουν τα σύνορά τους (συρματοπλέγματα και στρατός ανέλαβαν την αυστηρή φύλαξή τους), επιβάλλοντας ελέγχους εισόδου… Την ίδια σχεδόν στιγμή υπήρξαν έντονες δηλώσεις για την συμπεριφορά της Ελλάδας και για την αναγκαιότητα (έως και υποχρέωση σύμφωνα με το «Δουβλίνο ΙΙ») επιστροφής και φιλοξενίας των λαθρομεταναστών – προσφύγων από την Ελλάδα… Ουγγαρία, Κροατία και Σερβία κατήγγειλαν την ευθύνη της Ελλάδας και ζήτησαν επιστροφή και παραμονή των λαθρομεταναστών – προσφύγων στην χώρα εισόδου, δηλαδή στην Ελλάδα. Ο εφιάλτης της πολιτικής ανεπάρκειας του Πάνου Καμμένου είχε ήδη αρχίσει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του περιβάλλοντός του «να ξεχαστεί το όλο θέμα».

Η συνέχεια, όμως, της ανεκπλήρωτης πολιτικής προφητείας του Πάνου Καμμένου, είναι πολύ χειρότερη αφού ευρωπαίοι ειδικοί αναλυτές και πολιτικοί, καταγγέλλουν πλέον την είσοδο τζιχαντιστών στην Ευρώπη, που προετοιμάζουν χτύπημα εντός του ευρωπαϊκού εδάφους! Τελευταίο χτύπημα, στην πολιτική σκέψη του Πάνου Καμμένου, είναι η θέση της Κροατίας, η οποία απαιτεί να λυθεί το προσφυγικό από την Ελλάδα, αφού μέσα σε 12 ημέρες (16 έως 18 Σεπτεμβρίου) εισήλθαν στην Κροατία (σύμφωνα με κροατικό υπουργείο Εσωτερικών) 82.000 άνθρωποι… Ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Ζάγκρεμπ, συνέχισε τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι επανέλαβε την κροατική θέση, ότι το πρόβλημα των προσφύγων πρέπει να επιλυθεί στην «πηγή» του, στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια, η ευρωπαϊκή άποψη τείνει στο να εστιάσει ως «πηγή» του προβλήματος (της μετακίνησης πληθυσμών προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη) την Ελλάδα. Την Ελλάδα η οποία για τον κ. Καμμένο «ευτυχώς που παρέμεινε στην Ευρώπη και δεν θα γίνει χώρος εγκατάστασης των λαθρομεταναστών»…!

Εάν η συγκεκριμένη άποψη ήταν μεταξύ θαμώνων σε μία κουβέντα καφενείου ή ενός ανενημέρωτου πολίτη της χώρας, πραγματικά δεν θα είχε καμία απολύτως αξία. Όμως, όταν η άποψη περί μη κινδύνου της Ελλάδας από την λαθρομετανάστευση, είναι ενός κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης, αρχηγού κόμματος και, κυρίως, υπουργού Εθνικής Άμυνας, τότε αυτή η άποψη όχι μόνο ελέγχεται με αυστηρότητα, αλλά και καταγγέλλεται ως λίαν αφελής και επικίνδυνη. Και η μεν «αφέλεια» αφορά την πολιτική πλευρά και καταριθμείται ως πολιτική ανεπάρκεια εκείνου που παράγει αυτού του είδους τα πολιτικά συμπεράσματα. Όμως, η επικινδυνότητα αφορά τις κυβερνητικές αρμοδιότητες του «πολιτικού ανδρός», ιδιαίτερα αυξημένης ευθύνης στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας…, αφού ο κ. Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να γνωρίζει από τους συμβούλους και το επιτελείο του (εκτός και εάν περιστοιχίζεται από ανίκανους) πως είναι λίαν σοβαρό το ενδεχόμενο να επιστραφούν «πακέτο» οι λαθρομετανάστες – πρόσφυγες στην Ελλάδα, όταν η Ευρώπη θα νιώσει ότι απειλείται, είτε λόγω «κορεσμού» είτε εξαιτίας της πολύ σοβαρής πιθανότητας της εισόδου τζιχαντιστών στο έδαφός της μέσω των προσφύγων…

Στο σημείο αυτό και λόγω της θέσεως του κ. Π. Καμμένου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, διερωτόμαστε τι θα μπορούσε να συμβεί στην άμυνα της χώρας εάν ο κ. Πάνος Καμμένος επαναλάβει τον εαυτό του μέσα από ένα τραγικό πολιτικό λάθος…
Ελπίζουμε, φυσικά, στην προνόηση και γενικότερη ορθή λειτουργία του Ελληνικού Στρατού, όμως ο «αρχιστράτηγος» Πάνος Καμμένος (που ζει το δικό του όνειρο και μύθο από την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας), μήπως θα έπρεπε για λόγους ανεπάρκειας (που εγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας) να αποφασίσει να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο υπουργείο (π.χ. αγροτικής ανάπτυξης) για να δώσει εκεί τις μάχες του (όπως αυτές με τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά), χωρίς να υπάρχει το ενδεχόμενο να εκτεθεί σε περαιτέρω κινδύνους η χώρα;

Μήπως θα πρέπει να αποφασίσει ο κ. Πάνος Καμμένος, να περάσει στην μέγιστη προσωπική του θυσία (παραίτησή του από τη θέση του ΥΠ.ΕΘ.Α.) για να σώσει τη χώρα;

Θα μπορούσε, βεβαίως, να μετακινηθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (κι εκεί φοράνε στολές) και να φροντίσει να κρατήσει και την προεκλογική του δέσμευση για αποστρατιωτικοποίηση της ΕΥΠ.

Φυσικά, θα μπορούσε να παραιτηθεί από οποιαδήποτε υπουργική θέση, και μαζί με τον κ. Λεβέντη να υπηρετήσει καλύτερα το εθνικό συμφέρον από τη θέση του παρατηρητή – επικριτή των κακώς κείμενων της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα…

Η αναφορά μας αφορά, φυσικά, τον συγκυβερνήτη της χώρας (τον πρώην μηχανοδηγό και νυν «πατερούλη») Πάνο Καμμένο, που κατάπιε αμάσητο το «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» του Αλέξη, που κατάπιε επίσης αμάσητες τις προεκλογικές αναφορές του Αλέξη για την κατάργηση στο όριο του 3% για είσοδο κόμματος στη Βουλή, που έκανε πως δεν άκουσε τις δηλώσεις για την κυβερνητική παρέμβαση στην Παιδεία και στο μάθημα των θρησκευτικών, που συζητά με ευρωπαίους αξιωματούχους για τον Ευρωστρατό και για τα σύνορα της Ελλάδας και τη διαχείρισή τους από την Frontex, δεν έκανε μία ανακοίνωση κατά της ανεξέλεγκτης (και επικίνδυνης εθνικά) ψηφοθηρίας στην Θράκη…

Είναι, όμως, τόσο γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας…

ΥΓ: Οι δικές μας παραινέσεις είναι φιλικές και συμβουλευτικές. Εάν ο κ. Καμμένος επιλέξει να περιμένει το "πλήρωμα του χρόνου", τότε θα την «ακούσει» από τον λαό και θα του έρθει πολύ βαρύ το «άκουσμα», το οποίο και γλίτωσε προσωρινά λόγω της τεράστιας αποχής των εκλογών…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αυτή δεν είναι «παράνομος μετανάστης»,
είναι μια Σύρια που αγαπάει την πατρίδα της


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Η γυναίκα αυτή είναι από την Συρία και μίλησε σε μια κεντρική πλατεία στο Βελιγράδι της Σερβίας. Στο βίντεο αυτό αποκαλύπτει την πραγματικότητα και το παρασκήνιο που δεν μας δείχνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για το πρόβλημα του τραγικού και αιματηρού πολέμου στην πατρίδα της.

«Είμαι εδώ μπροστά σας σαν ένας περήφανος πολίτης της Συρίας για να σας πω για την κατάστασή στη χώρα μου, η οποία είναι επίσης σημαντική και για την Σερβία. Είμασταν μια αξιοπρεπής χώρα πριν αρχίσει ο πόλεμος. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η Παλαιστίνη. Θέλαμε να λύσουμε τα μικρά μας προβλήματα σε σύγκριση με αυτά που έχουμε σήμερα. Είχαμε γραφειοκρατία, διαφθορά σε κάποιους τομείς, αλλά δεν γνωρίσαμε αδικία και τρομοκρατία.

Για να χτυπήσουμε την εγκληματικότητα έχουμε εργαστεί σκληρά τα τελευταία δέκα χρόνια πριν από αυτόν τον πόλεμο και κάναμε μεγάλα βήματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν Σύριοι πρόσφυγες. Είχαμε μια ισχυρή εθνική ταυτότητα. Αυτούς τους οποίους βλέπετε σήμερα στους δρόμους του Βελιγραδίου να κατευθύνονται προς την Γερμανία ή στην Ολλανδία, δεν είναι στα αλήθεια Σύριοι. Μην με παρεξηγείτε, αγαπώ τους ανθρώπους μου, αλλά οι πραγματικοί συμπατριώτες μου αυτήν τη στιγμή πολεμούν στη Συρία για την πατρίδα μας.

Ναι, οι πρόσφυγες υπέφεραν αλλά και ποιος δεν υπέφερε από αυτόν τον πόλεμο...;
Γιατί όλοι αυτοί δεν έμειναν και δεν αντιστάθηκαν;
Αν ήταν στ” αλήθεια πρόσφυγες, θα κατέφευγαν στο πρώτο ασφαλές μέρος που θα έβρισκαν και όχι να τσακώνονται με την αστυνομία της Ουγγαρίας για να την αναγκάσουν να τους αφήσουν να πάνε στη Γερμανία.

Αν δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι τόσοι πολλοί πρόσφυγες να πνίγονται στη θάλασσα, γιατί δε σταματούν τις κυρώσεις στη Συρία οι οποίες έχουν κοστίσει σε αυτήν ήδη τρία δισεκατομμύρια δολάρια;
Γιατί δεν υποστηρίζουν το συριακό στρατό να εξαλείψει τους τρομοκράτες και να κάνει τη Συρία ξανά ασφαλή;
Γιατί δεν βοηθούν στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων σπιτιών των ανθρώπων μας;

Τα λεφτά που ξοδεύουν για τους «πρόσφυγες» γίνονται αιτία να φεύγουν άνθρωποι, που αν έμεναν θα μπορούσαν να ανοικοδομήσουν αυτήν τη χώρα. Ο πραγματικός τους στόχος τους είναι να διαλύσουν τη Συρία και τους Σύριους. Θέλουν να πάρουν τους Σύριους επιστήμονες, γιατρούς και τα καλυτέρα μυαλά της Συρίας. Προκαλούν διαρροή εγκεφάλων και εργατών γιατί οι πολυεθνικές τους θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό για να μειώσουν τους μισθούς.

Έχουμε χάσει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες που παλεύουν μέχρι τώρα ενάντια ξένων εξτρεμιστών. Οι οικογένειές τους μπορούν να είναι υπερήφανες γι αυτές τις ψυχές, που θυσιάστηκαν για το έθνος τους. Αξίζουν την βοήθειά σας αλλά μέσα στην δική τους χώρα. Τα δυτικά ΜΜΕ προβάλουν μόνο αυτούς που φεύγουν συμπεριλαμβανομένων και Τζιχαντιστών που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα ναύλα τους.

Δεν αξίζουν καθόλου να χύσουμε δάκρυα γι αυτούς, γιατί η πλειοψηφία από αυτούς είναι Τζιχαντιστές οι οποίοι είναι καλοπληρωμένοι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα λεφτά που πληρώνουν για να φτάσουν στην Ευρώπη, φτάνουν για να αγοράσουν ένα ωραίο σπίτι σε μια ασφαλή περιοχή στη Συρία και ακόμα να αρχίσουν με μια μικρή δουλειά και να ζήσουν καλά. Πιστέψτε με, αυτοί δεν είναι πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες με οικονομική άνεση.

Οι ακτές μας είναι καλά προστατευμένες και κανονικά κανένας μετανάστης δεν θα μπορούσε να φύγει από εκεί. Ύστερα από 5 χρόνια πολέμου η χώρα μας ήδη πληρώνει ακριβά την διεθνή υποκρισία. Εφαρμόζονται σχέδια να διώξουν δια της βίας τους χριστιανούς εκτός Συρίας. Αυτό που ζούμε σήμερα στη Συρία είναι περίπου παρόμοιο με αυτό που ζησατε πριν από χρόνια στη Σερβία, πριν οι Δυτικοί στοχοποιήσουν την ταυτότητά μας και την εθνική κυριαρχία μας.

Θα ήθελα να σας τονίσω ότι το έθνος των Σύριων και το έθνος των Σέρβων θα είναι για πάντα φίλοι. Οι ορθόδοξες κοινότητες Σύριων δεν αναγνώρισαν ποτέ την ανεξαρτησία στο Κόσσοβο. Έχουμε φυσικά και εμείς πολλούς εχθρούς, όπως κι εσείς. Αν παλέψουμε ενάντια στα σχέδια της Νέας τάξης για μαζική μετανάστευση θα σώσουμε τις ζωές πολλών ανθρώπων και το μέλλον τους. Οι ΗΠΑ και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της Ε.Ε είναι όλοι τους μια διεθνή μαφία.

Οι Αλβανοί τρομοκράτες που σκότωναν τους Σέρβους στο Κόσσοβο, σήμερα σκοτώνουν πολίτες στη Συρία και αυτό επιτρέπεται από τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς.

Αγαπητοί φίλοι, το μόνο που ζητάω είναι να σταθείτε πλάι στο στρατό μας και να υποστηρίξετε την πατρίδα μου.
Για ένα πράγμα σας διαβεβαιώ: Αν χάσουμε αυτόν τον πόλεμο οι Τζιχαντιστές δεν θα σταματήσουν στη Συρία».

Αυτή είναι η δημόσια μαρτυρία μιας θαρραλέας Σύριας, μια μαρτυρία της αλήθειας για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον αιματηρό εμφύλιο που επέβαλλε η διεθνής μαφία της Νέας Τάξης στην μαρτυρική της χώρα.Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δεν πουλάνε τη μικρή ΔΕΗ αλλά όλη την ΔΕΗ
Η Ελλάδα χάνει ενέργεια, γη, νερό και τα πάγια μένουν στο δημόσιο
Άλλος κερνάει, άλλος πίνει κι άλλος... πληρώνει τον λογαριασμό!

Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Φτάνει η ώρα που η κυβέρνηση, η οποία είχε ως παντιέρα την μη πώληση της "μικρής ΔΕΗ" να κάνει την μεγάλη υποχώρηση παραδίνοντας την μεγαλύτερη και σημαντικότερη περιουσία των Ελλήνων σε ιδιώτες. Ο υπουργός Ενέργειας, κ. Σκουρλέτης, προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι λέγοντας ότι τα δίκτυα μεταφοράς η κυβέρνηση παλεύει να μείνουν στο δημόσιο, αλλά το μέλλον της "μικρής ΔΕΗ" και εξ ολοκλήρου πλέον της ΔΕΗ δεν είναι καθόλου ευοίωνο.

Από τη μικρή ΔΕΗ, στη μεγάλη ΔΕΗ

Η πώληση τουλάχιστον του μισού ΑΔΜΗΕ είναι σίγουρη κι αυτό γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν την προδοτική κίνηση για τον δημόσιο πλούτο των Ελλήνων να διαχωρίσουν την διαχείριση του δικτύου από την ΔΕΗ Α.Ε. Κάνοντας μία ξεχωριστή εταιρεία άνοιξαν την πόρτα σε ιδιώτες να μπουν στο παιχνίδι και αυτό που μπορεί να κάνει μόνο η κυβέρνηση είναι να κρατήσει την είσπραξη παγίων δίνοντας όλα τα υπόλοιπα στους νέους μνηστήρες.

Η νυν κυβέρνηση όμως κάνει τα πράγματα χειρότερα από τη μη πώληση της "μικρής ΔΕΗ" που δεν θέλει να την χρεωθεί ως δικό της επίτευγμα βάζοντας στο τραπέζι τα ισοδύναμα. Ποια είναι αυτά; Βάζει ως δικό της εναλλακτικό σχέδιο η ΔΕΗ να μπει σε ημι-ιδιωτικοποίηση στο μοντέλο ΝΟΜΕ που ισχύει στη Γαλλία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπουν προς δημοπράτηση τα ορυχεία λιγνίτη αλλά και τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Το μόνο που θα κρατηθεί κρατικό θα είναι οι είσπραξη παγίων, αλλά τα πάγια θα είναι ανάλογα της χρεοκοπίας της Ελλάδας και με αυτό τον τρόπο θα ανεβαίνουν όποτε θέλουν οι κυβερνώντες ενώ οι πολίτες δεν θα είναι αντιμέτωποι με μια ιδιωτική εταιρεία, αλλά με το πανίσχυρο Κράτος της εξουσίας των δανειστών. Με αυτό τον τρόπο οι δανειστές θα καταφέρουν να εισπράττουν ως δημόσιο αναγκαστικό χαράτσι το πάγιο από τους πολίτες το οποίο θα πηγαίνει για την κάλυψη κρατικών χρεών και την δημόσια περιουσία θα την υφαρπάξουν από την πίσω πόρτα εταιρείες επιλεγμένες από τους δανειστές.

ΔΕΗ για τα μάτια του κόσμου

Εξ ολοκλήρου η ΔΕΗ δεν θα έχει κανένα μετοχικό και διοικητικό δικαίωμα παρά μόνο θα έχει στην περιουσία της τα δίκτυα, ενώ όλη η διοίκηση (τιμές, εργοστάσια, πρώτη ύλη) πηγαίνει σε ιδιώτη. Βέβαια αυτό δεν είναι μία ιδέα της κυβέρνησης αλλά της Ε.Ε, η οποία απαιτεί μέσω Μνημονίου να διαχωριστεί η μεταφορά ενέργειας από την παραγωγή, κάτι που ισχύει και σε άλλα κράτη-μέλη της. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η μεταφορά ενέργειας για να κρατάει τους πολίτες μέσω παγίων και μετρητών ρεύματος στο χέρι και μέσω της εφαρμογής ΝΟΜΕ την παραγωγή της ενέργειας να την έχει εξ ολοκλήρου ιδιώτης.

Στην Γαλλία το μοντέλο ΝΟΜΕ πέτυχε αλλά οι Γάλλοι δεν έχουν χάσει την δημόσια περιουσία τους κι αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής ενέργειας έρχεται από τα πυρηνικά εργοστάσια. Αντίθετα στην Ελλάδα η ενέργεια είναι απόλυτα συνυφασμένη με την γη (ορυχεία και αιολικά, φωτοβολταϊκα πάρκα) και το νερό. Ακόμα κι αν η κυβέρνηση καταφέρει να κρατήσει το όνομα της ΔΕΗ στην ουσία νερό, φράγματα, εκτάσεις λιγνίτης, παραποτάμιες, παραλίμνιες εκτάσεις ακόμα και βουνά που έχουν περιέλθει στην περιουσία της ΔΕΗ από την ώρα που έγινε Α.Ε, πηγαίνουν σε ξένα χέρια.

Το κόλπο της κυβέρνησης είναι ύπουλο. Βάζει την Δημόσια Επιχείρηση ως ταμπέλα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις αλλά στην ουσία δίνει τα πάντα προς πώληση. Ένα κόλπο που πέτυχαν όλες οι κυβερνήσεις με τον πρώην δημόσιο ΟΤΕ, ο οποίος στην ταμπέλα έχει μείνει ως δημόσιος οργανισμός των Ελλήνων αλλά είναι εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία της Ντόιτσε Τέλεκομ. Η διαφορά με τον ΟΤΕ είναι ότι οι Έλληνες έχουν χάσει μόνο τα χρήματα που επί δεκαετίες έδιναν στον δημόσιο οργανισμό, ενώ για τη ΔΕΗ η Έλληνες χάνουν τα τρις ευρώ που έχουν δώσει στην δημόσια υπηρεσία αλλά και τις δημόσιες εκτάσεις και δημόσιο νερό που έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ Α.Ε.

ΔΕΗ δεν είναι μόνο ρεύμα

Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να σπάει την ΔΕΗ σε κομμάτια ανεξάρτητα μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορεί να πουληθεί τμηματικά για να μην πάρει μυρωδιά ο Έλληνας ότι το ποτάμι ή τη λίμνη ή το βουνό που θεωρούσε δεδομένο ότι του ανήκει έχει περάσει ουσιαστικά στα χέρια διεθνών κορακιών με ελληνικές εταιρείες ως κάλυψη για να φαίνονται οι επενδύσεις - ξεπούλημα ως έργα εθνικής σημασίας.

Όσο εθνική είναι η ΔΕΗ Α.Ε άλλο τόσο εθνική περιουσία είναι η ελληνική ενέργεια μετά το Μνημόνιο 1. Αυτό αποδεικνύεται από την τελευταία κίνηση της ΔΕΗ Α.Ε να κατεβάσει τους διακόπτες στα αντλιοστάσια της Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου με αφορμή το χρέος των 50 εκατ. ευρώ. Η ΔΕΗ Α.Ε θα αφήσει χωρίς νερό ένα ολόκληρο νησί για τη μη σωστή διαχείριση της ΔΕΥΑΖ στέλνοντας μήνυμα ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί δημοτική επιχείρηση το νερό της Ζακύνθου. Ένας ιδιώτης μπορεί και εκεί να βάλει ένα "χέρι βοήθειας" όσον αφορά το νερό.

Η ΔΕΗ Α.Ε δεν είναι απλά ένας λογαριασμός που έρχεται στο σπίτι μας αλλά μια τεράστια μηχανή εθνικής σημασίας που όταν πουληθεί θα καταλάβουμε ότι το ακριβό ρεύμα και το πάγιο ήταν τελικά μηδαμινής σημασίας.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πολιτικοί και ειδικοί της ασφάλειας συμφωνούν πως η Ευρώπη ζει την αναμονή ενός τζιχαντιστικού χτυπήματος 
Μέσα στους επόμενους μήνες θα χτυπήσουν οι τζιχαντιστές που εμφανίζονται σαν πρόσφυγες

Δεκάδες μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν στην Ευρώπη επωφελούμενοι από το κύμα μεταναστών προειδοποίησε την Παρασκευή ένας αυστριακός ειδήμονας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kronen Zeitung, ο τ. Διευθυντής στο Γραφείο της Τήρησης του Συντάγματος και της μάχης κατά της τρομοκρατίας στην Αυστρία (BVT), Gert-Rene Polli, χαρακτήρισε την πολιτική της ευρωπαϊκής ασφάλειας «τυφλή πτήση».

«Η κατάσταση της ασφάλειας δεν μπορεί πια να διατηρηθεί υπό έλεγχο», εκτίμησε επισημαίνοντας τη συνεχή εισροή μεταναστών προερχόμενων από τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Ευρώπη.
Ο Polli, που σήμερα είναι επικεφαλής μιας εταιρίας πληροφοριών και δημόσιας ασφάλειας, με έδρα τη Βιέννη, επέμεινε στο γεγονός ότι «η απόλυτα ανεξέλεγκτη μετανάστευση» ενός σημαντικού αριθμού ατόμων παρουσιάζει έναν μεγάλο κίνδυνο.

Είναι φανερό ότι μέλη της ΙSIS είναι μεταξύ των μεταναστών και αξιοποιούν αυτήν την ευκαιρία για να διεισδύσουν στην Ευρώπη και το πετυχαίνουν αυτό χωρίς όπλο, συνεχίζει ο Polli.

Οι αρχές ασφαλείας της Ευρώπης έχουν μηδαμινές πιθανότητες να συλλάβουν τους υπόπτους τρομοκράτες ανάμεσα στους μετανάστες όπως οι γερμανικές αρχές που αυτή τη στιγμή είναι «απελπισμένες».« Οι μαχητές της ISIS δεν περιμένουν οι αρχές να τους συλλάβουν αυτοί θα επιτεθούν πρώτοι.Βλέπουμε να συμβαίνει αυτό εντός 5 μηνών το αργότερο », εκτιμά ο Polli.

Ομοσπονδιακός ελβετος σύμβουλος: Οι τζιχαντιστές αναμειγνύονται με τους πρόσφυγες - Αυξήθηκε ο κίνδυνος τρομοκρατικής απειλής

Πληθαίνουν οι φωνές ευρωπάιων πολιτικών και ιθυνόντων που προειδοποιούν ότι μετξύ των προσφύγων μετακινούνται και τζιχαντιστές προς την Ευρώπη. Μετά τον τ. Διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής της Αυστρίας Gert-Rene Polli ήταν η σειρά του ελβετού oμοσπονδιακού συμβούλου Ueli Maurer να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Εκτιμά ότι αυξήθηκε ο κίνδυνος τρομοκρατικής απειλής στην Ελβετία εξ αιτίας της κρίσης των προσφύγων. Ο Υπουργός Άμυνας φοβάται ότι άτομα που έχουν σχέση με το τζιχάντ αναμειγνείονται στο κύμα των προσφύγων. Ως εκ τούτου ελέγχονται εντατικά τα αιτήματα ασύλου. Η Γραμματεία του κράτους για την Μετανάστευση (SEM) και η Υπηρεσία Πληροφοριών της Συνομοσπονδίας (SRC) συνεργάζονται σε αυτήν την υπόθεση ανέφερε ο Ueli Maurer σε συνένετευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην «Basler Zeitung». Για κάποιες χώρες προέλευσης η εξέταση είναι συστηματική, ενώ για άλλες οι φάκελοι δεν μεταφέρονται στην Υπηρεσία Πληροφοριών από το SEM σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες.

Οι έλεγχοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι αλάθητοι προειδοποίησε ο Ueli Maurer. Οι πιθανότητες διασταύρωσης των δεδομένων από την Υπηρεσία Πληροφοριών είναι φανερά περιορισμένες. Το άτομο που εισέρχεται στη ζώνη La Schengen μπορεί έπειτα να μετακινηθεί ελεύθερα. Ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τους πρόσφυγες που έφθασαν στην ΕΕ και εισχώρησαν στην Ελβετία.

Ο υπουργός Άμυνας εκτιμά ότι οι καιροί έγιναν πια επικίνδυνοι.Ο κίνδυνος της κλιμάκωσης στο πλαίσιο ενός υπερπεριφερειακού πολέμου δεν αποκλείεται.Η πιθανότητα ενός συμβατικού πολέμου μεταξύ 2 υπερδυνάμεων της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι βέβαια πενιχρή προσθέτει ο Ueli Maurer.

Η Μέση Ανατολή έγινε πια επικίνδυνη. Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρά μια τρομοκρατική οργάνωση και προσομοιάζει σε κράτος, ενώ τα ήδη υπάρχονται σύνορα αποσυντίθενται. Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της διαμάχης είναι πολύ μεγάλος προσθέτει.

Ένας οικονομικός πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης μαίνεται επί του παρόντος και η ανασφάλεια επικρατεί στην Ευρώπη. Η ελβετική πολιτική σκηνή δεν έχει αρκετά συνειδητοποιήσει αυτά τα θέματα αντίθετα με το λαό κατέληξε ο Ueli Maurer.

"Η Ευρώπη σε μεγάλο κίνδυνο"

Η Ευρώπη διατρέχει ένα μεγάλο κίνδυνο δήλωσε στο ουγγαρέζικο μέσο hirado ο Georg Spöttle,ειδήμονας στην πολιτική της ασφάλειας. Κατά τη γνώμη του πρέπει ν΄αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να προσέχουμε ιδιαίτερα τα εγκαταλελειμμένα μπαγκάζια στις αίθουσες των σταθμών. Η τρομοκρατική απειλή αυξήθηκε δραστικά στην Ευρώπη εκτιμά όχι μόνο ο György Nógrádi αλλά και ο Georg Spöttle, γερμανός ειδήμοναςς την πολιτική ασφάλειας.

Ο Georg Spöttle δήλωσε στο hirado ότι υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος αλλά αυτός είναι συχνά ελαχιστοποιημένος μέσα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ουγγαρία. Εκτιμά ότι ακόμη κι αν η Γερμανία είναι ο πρωταρχικός στόχος των τζιχαντιστών αυτοί μπορούν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας.

Κατά τη γνώμη του οι τζιχαντιστές προετοιμάζονται για ένα μεγάλο χτύπημα: «Αυτοί ισχυρίζονται ότι από την φετεινή άνοιξη και μετά θα υπάρξει μια 11η Σεπτεμβρίου Ευρωπαϊκή», προσθέτει.

Για τον Georg Spöttle, υπάρχει ο φόβος ότι αυτοί έχουν δυσαρεστηθεί λόγω της διαδικασίας ταυτοποίησης καιν θέλουν να εκδικηθούν με τρομοκρατικές επιθέσεις. Είναι επομένως σημαντικό ότι επίσης η αστυνομία όσο και οι μυστικές υπηρεσίες να ελέγχουν τους μετανάστες εξασφαλίζοντας αυτοί που φθάνουν στα σημεία συγκέντρωσης να έχουν ήδη ελεγχθεί. Σημαντικό είναι και το να αποφεύγεται η ελεύθερη διακίνησή τους μέσα στη χώρα.

Αναφορικά με τις ενέργειες για την προστασία των Ούγγρων ο Spöttle θεωρεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και τα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής επιθεωρούν πιθανότατα με τρόπο πολύ αυξημένο τη μουσουλμανική κοινότητα που ζει στη χώρα.

Παρακολουθούν τους πολίτες που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες για να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν αυτοί έχουν επαφές με δίκτυα που μπορούν να είναι παράγοντες κινδύνου. Ελέγχουν τα δέματα ή τις αποσκευές που διασχίζουν τη χώρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή αυτά να περιέχουν όπλα ή εκρηκτικά. Επιπλέον το νέο κλείσιμο των συνόρων είναι σε εξέλιξη δηλώνει ο ειδήμονας.

Για τον Spöttle, είναι επίσης σημαντικό ο πληθυσμός να είναι προσεκτικός και ν΄ αρχίσει σκέφτεται διαφορετικά απ΄ ότι ως τώρα…

Ο ειδήμονας στην πολιτική της ασφάλειας προτείνει να ενδυναμωθεί η προστασία των αντιπροσώπων του κράτους εν μέρει με θωρακισμένα οχήματα και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της φρουράς φύλαξης.
Σύμφωνα με τον ίδιο η Merkel είναι κλεισμένη σε μια άλλη πραγματικότητα και «επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών» εναντίον ό,ποιου αμφισβητεί την πολιτική της ως προς την ασφάλεια καθώς στη Γερμανία υπάρχουν διώξεις αυτή στιγμή κατά 600 μεταναστών για κλοπές, ναρκωτικά και βιασμούς. Οι βιασμοί και οι απόπειρες βιασμού αυξήθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Εδώ και 2 εβδομάδες οι βρετανικές εφημερίδες μετέφεραν τη δήλωση ενός μέλους της ISIS σύμφωνα με την οποία το Ισλαμικό Κράτος έστειλε 4.000 μαχητές στην Ευρώπη με το κύμα των προσφύγων. Για τον Georg Spöttle, ένα γεγονός που μας βάζει σε σκέψεις είναι ότι το 85 % των μεταναστών είναι νέοι άνδρες μεταξύ 20 και 30 ετών αθλητικοί με σωματότυπο που δείχνει ότι είναι πρόσφατα εκπαιδευμένοι. Πολλοί από αυτούς είναι εμφανές ότι δέχθηκαν στρατιωτική εκπαίδευση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω τους δεν έχουν ούτε σουγιά και οτιδήποτε που θα μπορούσε να τους θέσει ένα πρόβλημα κατά τον έλεγχο των αποσκευών τους από την αστυνομία. Επιπλέον δεν έχουν ούτε 1 κοράνι αντιθέτως διαθέτουν πολλά χρήματα, σύγχρονα smartphones και τραπεζικές κάρτες. Ο Spöttle επιμένει πολλοί ανάμεσά τους έχουν 20.000 με 30.000 ευρώ, κι αναρωτιέται ποιός αγόρασε το σπίτι τους σε Ιράκ Συρία και Σομαλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις 4.000.000 μετανάστες είναι καθ΄ οδόν. Σύμφωνα με τον Spöttle, κατά τη διάρκεια του χειμώνα ένας μεγάλος αριθμός θα είναι αναγκασμένος να παραμείνει στην περιοχή της Μεσογείου αλλά την άνοιξη θα ανηφορίσουν για Δ Ευρώπη.


Πηγή Dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ρωσική πολεμική αεροπορία που αναπτύχθηκε στη Λατάκια, ξεκίνησε από προχθές το βράδυ βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των ισχυρών θέσεων και των οδών εφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους. Aυτά έγιναν σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας, η οποία επίσης άρχισε να χρησιμοποιεί το νέο ρωσικό αεροσκάφος ώστε στο μέλλον να επιχειρεί με αυτό το μοντέλο χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας.

Η πρώτη και η πιο σημαντική βομβιστική επίθεση έγινε στην πόλη προπύργιο της ISIS, Ράκκα όπου βρίσκονται οι μεγάλες υπόγειες αποθήκες όπλων. Επίσης βομβαρδίστηκαν οι οδοί ανεφοδιασμού που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία, οι οποίοι περνούν έξω από την πόλη, και οδηγούν σε Ιράκ και Τουρκία. Ιδιαίτερα βομβαρδίστηκε ένας από τους μεγάλους οδικούς άξονες κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη, αποτελεί σφραγίδα της ISIS καθώς χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να προμηθευτεί όπλα ή νέα μαχητικά, από την οργάνωση στο Ιράκ.

Η δεύτερη βομβιστική επίθεση εστίασε στο Ντέιρ ΈΖορ βοηθώντας τα συριακά στρατεύματα που εδώ και μήνες παρά το ότι περικυκλωμένα από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη, καταφέρνουν με θυσίες αίματος να κρατούν τον έλεγχο του αεροδρομίου και τις στρατιωτικές βάσεις που η ISIS προσπαθεί να αδράξει χωρίς επιτυχία.

Στην Παλμύρα ο Συριακός Αραβικός στρατός με την εναέρια κάλυψη των Ρώσων κατάρθωσε σε δύο ημέρες, να εγκαταστήσει κεραίες επικοινωνίας στο κάστρο της Παλμύρας, κοντά στην πόλη και στα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου. Τώρα ετοιμάζονται για μια επίθεση στην πόλη αφού η ρωσική αεροπορία μαζί με τη συριακή βομβάρδισαν τρομοκράτες που έχουν διαχυθεί σε ολόκληρη την περιοχή για να προσπαθήσουν να αποκρούσουν την επίθεση.

Συνολικά οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, άφησαν νεκρούς τουλάχιστον 150 τρομοκράτες, ενώ συγχρόνως κατέστρεψαντα όπλα, τα οχήματα και τα άρματα μάχης, εμποδίζοντάς την ελεύθερη κυκλοφορία στις περιοχές που ελέγχονται από την ISIS.

Σε μία ημέρα, οι ρωσικές βομβιστικές επιθέσεις σε συντονισμό με τον Συριακό Στρατό έπληξαν με τον πιο βάναυσο τρόπο την ISIS, ενώ ένα έτος «βομβαρδισμών» του υποτιθέμενου δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τους ισχυροποίησε μέσα από την γελοιότητα των επιχειρήσεων.

Πηγή Dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Τον περασμένο Ιανουάριο σε δημοσκόπηση της Public Issue για την "Αυγή της Κυριακής", επτά στους δέκα Έλληνες πίστευαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός, ενώ το 67% εκτιμούσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να κυβερνήσει.

Παρά το γεγονός πως όλες οι εκτιμήσεις του κυρίου Τσίπρα διαψεύστηκαν και η διαπραγμάτευση κατέρρευσε με άτακτη υποχώρηση, οκτώ μήνες αργότερα ο ίδιος κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό μεγαλύτερο (ΣΥΡΙΖΑ+ΛΑΕ) αν και με περί τις 200.000 ψήφους λιγότερες.

Αυτό εξηγείται, καθώς οι άνθρωποι αποφάσισαν με την άνεση που τους επέτρεψε σ’ αυτούς τους μήνες η τσέπη τους να σκεφτούν.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 τα νοικοκυριά κατέβαλαν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους σε φόρους. Μετά, ενόψει εκλογών, σταμάτησαν και περίμεναν πρώτα τις 70 δόσεις του Σαμαρά και μετά τις 100 δόσεις του Τσίπρα. Τα 4 δισ. ευρώ των μειωμένων εσόδων στο οκτάμηνο του 2015 ήταν το μεγαλύτερο μέρος των "καυσίμων" της παράδοξης διατήρησης της δραστηριότητας που έδειξε η αγορά στο πρώτο εξάμηνο.

Το υπόλοιπο μέρος των "καυσίμων" ήταν οι δαπάνες υπολοίπων των καταθέσεων από το φόβο των capital controls, "κουρέματος" και κατάσχεσης από την εφορία.

Επί της ουσίας η οικονομία παρουσίασε μικρότερη μείωση της δραστηριότητας και άρα αύξηση της ανεργίας, επειδή πολλοί ξόδεψαν χθες, αυτά που θα ξόδευαν σταδιακά σήμερα και αύριο. Άρα, αύριο η μείωση θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ο κ. Τσίπρας έκανε τις εκλογές το Σεπτέμβρη γιατί αν τις έκανε τον Δεκέμβρη με τα νοικοκυριά απένταρα, λόγω ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, φόρου αυτοκινήτων, μειωμένων συντάξεων και λειψού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού λόγω αύξησης ΦΠΑ, θα έψαχνε την ψήφο του, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ το 2012.

Χθες διέρρευσαν τα σχέδια κατανομής των φορολογικών βαρών προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχει θέσει το νέο μνημόνιο.

Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού είναι περί τα 3 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσια έσοδα να καταβάλλουν ότι κατέβαλλαν και τα υπόλοιπα 3,5 εκατ. να πληρώσουν τα 20 δισ. ευρώ που ζητά ο προϋπολογισμός.

Με απλά λόγια η φιλοσοφία του νέου φορολογικού είναι να βαφτιστούν μεσαία εισοδήματα αυτά μεταξύ των 9-12.000 ευρώ και πλούσιοι όσοι κερδίζουν μεικτά περισσότερα από 20.000 το χρόνο. Ήτοι, περί τα 1.500 ευρώ μεικτά που βγάζουν καθαρά περί τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Αποτέλεσμα αυτής της λάθος στρατηγικής θα είναι η συνέχιση της φυγής των Ελλήνων με εξειδικεύσεις και ικανότητες στο εξωτερικό, στερώντας από την εγχώρια οικονομία εκτός από επενδυτικά κεφάλαια και πολύτιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

Καθώς η οικονομία θα συνεχίσει να καταρρέει, τελευταίοι θα αρχίσουν να φεύγουν και οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι καθώς και οι πρόωρα συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι γιατί οι συντάξεις και οι μισθοί θα έχουν μειωθεί δραστικά ή θα καταβάλλονται περιστασιακά.

Η σκληρή σοσιαλιστική γραμμή που έχει χαραχτεί στην οικονομία σήμερα ορίζει όσους κερδίζουν πάνω από 1.500 ευρώ ως πλούσιους. Σε λίγους μήνες αναγκαστικά θα ορίζει πλούσιους όσους κερδίζουν πάνω από 1.000 και μετά 500 ευρώ, μέχρι τελικής κατάρρευσης.

Στην Κούβα που ο μέσος μισθός είναι 12-15 ευρώ το μήνα, μεσαία τάξη εκτός της κομματικής νομενκλατούρας, θεωρούνται οι μαυραγορίτες και οι μαστροποί που κερδίζουν μερικά κατοστάρικα το μήνα.

Η κυβέρνηση, παρά την επιλογή να παραμείνει η χώρα στο Ευρώ, παραμένει δέσμια των νηπιακών ιδεολογικών αριστερών αγκυλώσεων αναδιανομής πλούτου που δεν υπάρχει και εισοδημάτων που βρίσκονται σε βαθμιαία φθίνουσα πορεία.

Είναι θέμα μηνών πλέον να ολοκληρώσει την οικονομική καταστροφή η οποία ξεκίνησε με τις εθνικοποιήσεις υγιών επιχειρήσεων από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και συνέχισε με τις κρατικοποιήσεις προβληματικών επιχειρήσεων από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η πορεία στην οποία επιταχύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η πορεία αλβανοποίησης της χώρας, όπως άλλωστε ταιριάζει σε κάθε σύστημα σοσιαλιστικής αναδιανομής πλούτου που δεν υπάρχει πριν παραχθεί.

Σε λίγους μήνες οι άδειες τσέπες θα έχουν απομυθοποιήσει στην καλύτερη περίπτωση τις ελπίδες του 70% που περιμένει τη σωτηρία από τον κ. Τσίπρα και το θίασο ποικιλιών ορχούμενο που παριστάνει την κυβέρνηση.

Κώστας Στούπας
Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Το άμεσο τουρκικό ενδιαφέρον για το μεγάλο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχουν εκδηλώσει οι Τούρκοι καθώς, όπως αναφέρεται, η οικονομική κρίση της Ελλάδας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τουρκικές επενδύσεις στην χώρα μας.

Το εντυπωσιακό είναι πως το ενδιαφέρον αυτό για τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα έρχεται από τον τουρκικό Πόντο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τράπεζας Ανάπτυξης του Πόντου, İhsan Uğur Delikanlı, σε δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο ανέφερε ότι η τράπεζά του ενδιαφέρεται άμεσα για το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς των αεροδρομίων και της ενέργειας. Για τους τομείς αυτούς, όπως τόνισε ο Τούρκος τραπεζίτης, υπάρχουν πολλές τουρκικές φίρμες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αλλά μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχουν οι Τούρκοι και για τον τομέα των ελληνικών τραπεζών. Όπως αναφέρεται σε τουρκικά δημοσιεύματα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει κάνει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών πολύ δελεαστικές και πολλοί Τούρκοι ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν τα χρήματα τους εκεί.

Ο İhsan Uğur Delikanlı δεν παρέλειψε να τονίσει και την οικονομική ανάπτυξη που έχει σημειώσει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια, κάνοντάς την ένα «κράτος πιλότο» ανάπτυξης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ανάπτυξη που όμως εδώ και δυο χρόνια έχει παρουσιάσει έντονα σημάδια ύφεσης.

Πάντως δεν αποκλείεται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, για πολλούς ξεπουλήματος της ελληνικής περιουσίας, να δούμε σε λίγο καιρό και τουρκικές σημαίες να κυματίζουν στα αεροδρόμια της χώρας μας

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Θα υπολογίζονται με βάση την απόδοση!

Τη σύνδεση των μισθών με την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και νέο «ψαλίδι» στις αποδοχές των υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου του 2016, αναμένεται να φέρουν αναταράξεις στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και την κυβέρνηση απέναντι στην πραγματικότητα της υλοποίησης των όρων του τρίτου μνημονίου.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο, έως τον Οκτώβριο του 2015, οι ελληνικές αρχές καλούνται να προβούν σε μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου, με ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016, καθορίζοντας τις βασικές παραμέτρους με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, «με βάση τους συμφωνηθέντες στόχους για τα μισθολογικά κονδύλια και με συστηματική εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένης της αποσυμπίεσης της μισθολογικής κατανομής σε ολόκληρο το μισθολογικό φάσμα σε συνάρτηση με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις και τις αρμοδιότητες και την θέση του προσωπικού (βασικό παραδοτέο) και σε ευθυγράμμιση των αδειών με τις βέλτιστες πρακτικές που επικρατούν στην ΕΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται άνοιγμα της ψαλίδας στη μισθοδοσία μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων κρατικών υπαλλήλων, ενώ θα αποδεσμεύεται ο βαθμός από την αύξηση του μισθού και έτσι οι όποιες αυξήσεις θα έρχονται με βάση την μισθολογική ωρίμανση. Προβλέπεται, μάλιστα, ότι έως το 2018 το νέο σύστημα θα υποστεί μεταρρύθμιση, δημιουργώντας και εφαρμόζοντας «καθηκοντολόγιο» για τους υπαλλήλους που θα αντανακλάται στο μισθολόγιο.

«Ψαλίδισμα» μισθών

Ωστόσο, το υπουργείο Διοικητικής Mεταρρύθμισης εμφανίζεται αντίθετο σε μία τέτοια εξέλιξη και ήδη αναζητά τα… ισοδύναμα μέτρα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στο υπουργείο δεν αποκλείουν την ένταξη των επιδομάτων στον βασικό μισθό.

Παραδέχονται ότι και αυτή η πρόταση οδηγεί σε μείωση μισθών, αλλά -όπως υποστηρίζουν- περιορισμένης έντασης (5%-10% συνολικά), με το «χαμένο» εισόδημα να κατευθύνεται στην ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων μέσω της αύξησης των εισφορών (καθώς η επιδοματική πολιτική είχε επίπτωση στα ασφαλιστικά ταμεία).

Διευθυντές και Μεσοπρόθεσμη Δημοσιονομική Στρατηγική

Παράλληλα, το υπουργείο θα πρέπει μέχρι τέλος Oκτωβρίου να παρουσιάσει και να εφαρμόσει νέα νομοθεσία για την επιλογή διευθυντικών στελεχών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επιλογή διευθυντικών στελεχών θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016, με επιλογή γενικών διευθυντών έως τον Δεκέμβριο και διευθυντών έως τον Mάιο του 2016. Eπιπρόσθετα, έως τον Nοέμβριο θα πρέπει να νομοθετήσει το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των επιδόσεων όλου του προσωπικού.

Στις δεσμεύσεις της χώρας, σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση, περιλαμβάνεται και νέα Mεσοπρόθεσμη Δημοσιονομική Στρατηγική (MΔΣτρ), που θα καθορίζει -εντός Oκτωβρίου- «ανώτατα όρια για τις μισθολογικές δαπάνες και τα επίπεδα απασχόλησης στο Δημόσιο, που να συνάδουν με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και με την εξασφάλιση φθίνουσας πορείας για τις δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το AEΠ κατά την περίοδο 2016-2019».

Hδη, μάλιστα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τον κανόνα των αποχωρήσεων και το 2016, ενώ ο συντελεστής για τα έτη 2017-2019 θα καθοριστεί στη MΔΣτρ, που θα εγκριθεί τον Oκτώβριο του 2015.

Πηγή Aftodioikisi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου