Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Σεπ 2015

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Τελευταία ημέρα τηλεοπτικής προεκλογικής περιόδου.

Και ρωτώ:
Μας είπαν τι προθέσεις έχουν τα κόμματα για την επόμενη ημέρα;

Μας ενημέρωσαν για τα προγράμματά τους;

Έδωσαν κάποιο στοιχείο (ίχνος) για το πως θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο και την καταστροφή που την οδήγησαν τα πολιτικά κόμματα;

Ποιές εγγυήσεις παρέχουν, πέρα από τον πολιτικό τους λόγο και την πολιτική τους εντιμότητα (που διαφημίζουν) ότι θα υπηρετήσουν αποκλειστικά τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών;

Μας έδωσαν κάποια εικόνα για το πως θα είναι η Ελλάδα ένα χρόνο μετά (του 2016);

Εάν δεν τα έκαναν όλα αυτά, πως τολμούν να ζητούν την ψήφο των πολιτών;

Εάν δεν τα έκαναν όλα αυτά πως και ποιοί πολίτες θα τρέξουν να στηρίξουν τους καταστροφείς τους;

Εάν δεν επαναφέρουν τη χώρα (παραδίδοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) πως θα τιμωρηθούν, αφού θα έχουν για άλλη μία φορά εξαπατήσει τους έλληνες πολίτες;

Δεν περιμένω απάντηση εδώ. Περιμένω λογική στην κάλπη. Αυτή την κάλπη που έρχεται για να νοθεύσει, να αλλοιώσει την απόφαση του λαού και να αναδείξει κάλπικους ηγέτες...

Σάββατο κοντή γιορτή και την Κυριακή η ημέρα της κρίσης.
Αυτή την Κυριακή δεν θα κρίνουμε απλώς τους πολιτικούς απατεώνες και τους εμμισθους παπαγάλους τους.
Αυτή την Κυριακή θα κριθούμε εμείς, για το πόσο υπεύθυνοι είμαστε απέναντι στους αγέννητους απογόνους και απέναντι στην πατρίδα.

Αυτή την Κυριακή εμείς απαιτείται να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι θα υπερασπίζονται την παρτίδα τους...

Από αυτή την Κυριακή καλούμαστε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι μάθαμε από τα λάθη μας και ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν...
Εκτός και εάν προτιμάμε να τρώμε ότι μας δίνουν οι κατακτητές και οι ελληνόφωνοι εκπρόσωποί τους στις σειρές ανθρώπων που θα ζούνε για ένα πιάτο φαγητό της ελεημοσύνης των κατακτητών...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το προαπαιτούμενο μας απέναντι στα προαπαιτούμενα τους

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λέει μια κινέζικη παροιμία.
Τι μπορείς να γράψεις παραπάνω όταν έχεις, όχι μία, αλλά τέσσερις εικόνες;

Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η εικόνα που βλέπουμε περιλαμβάνει τέσσερις φωτογραφίες, από τις οποίες - όπως κάποιοι θα έχετε καταλάβει - η μία δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όσοι πιστεύετε ότι και οι τέσσερις φωτογραφίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, τότε το άρθρο είναι ακατάλληλο για εσάς. Σταματήστε την ανάγνωση στο σημείο αυτό και ανοίξτε την τηλεόρασή σας. Εκεί θα δείτε πλούσιους και ευτυχισμένους ανθρώπους στις πολύ καλές εκπομπές lifestyle και επίσης θα έχετε μία σωστή ενημέρωση, από έγκυρους και αξιόπιστους δημοσιογράφους.

Προχωράμε λοιπόν με όσους συνεχίζουν την ανάγνωση και έχουν διακρίνει τη φανταστική φωτογραφία. Αν δεν έχετε ακόμα καταλάβει ότι όσο η φωτογραφία παραμένει φανταστική, οι υπόλοιπες φωτογραφίες δεν θα πάψουν να είναι επίκαιρες, σταματήστε και εσείς την ανάγνωση. Μπορείτε να συνεχίζεται να πιστεύεται ότι υπάρχουν καλά μνημόνια, ότι οι δανειστές είναι φίλοι μας και ότι η ανάπτυξη έρχεται.

Όσοι διακρίνετε τις αληθινές φωτογραφίες, αλλά πιστεύετε ότι δεν σας αφορούν, σταματήσετε και εσείς εδώ την ανάγνωση. Μπορείτε να περιμένετε αμέριμνοι, μέχρι να γίνετε εσείς οι πρωταγωνιστές αντίστοιχων φωτογραφιών.

Όσοι έχετε αποδεχθεί ότι οι τρείς φωτογραφίες υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική και πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε παρακάτω. Δεν έχει νόημα να συνεχίσετε αν έχετε αποδεχθεί ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, αφού το δόγμα ΤΙΝΑ (There is no alternative) έχει κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη.

Αν δεν τους ξεσπιτώσουμε θα μας ξεσπιτώσουν

Αφού συμπατριώτη έχεις φτάσει να διαβάζεις ακόμα, δεν έχω να σου πω πολλά.
Έτσι κι’ αλλιώς γνωριζόμαστε.
 • Έχουμε περπατήσει δίπλα - δίπλα, πέντε χρόνια τώρα, σε πορείες, συλλαλητήρια και αγώνες, τότε που παρέα μας έλουζαν με χημικά, γιατί δεν θέλαμε να παραδώσουμε την πατρίδα μας.
 • Έχουμε νιώσει παρέα, ότι η πατρίδα μας είναι υπό την κατοχή της ευρωπαϊκής τραπεζοχούντας, που κάποιοι έχουν το θράσος να την αποκαλούν «θεσμούς».
 • Έχουμε συναντηθεί στο νοσοκομείο, τότε που ψάχναμε γάζες και ορούς, για τους ανθρώπους μας.
 • Έχουμε συναντηθεί τότε που ψάχναμε βιβλία για τα παιδιά μας, γιατί αντί για βιβλία τους έδωσαν φωτοτυπίες.
 • Έχουμε συναντηθεί στις ατέλειωτες ουρές ανεργίας του ΟΑΕΔ.
 • Έχουμε συναντηθεί στις κάλπες, όταν βροντοφωνάξαμε ΟΧΙ στην υποδούλωση και το βλέμμα μας έλαμπε από ελπίδα.
 • Έχουμε ζήσει παρέα το πραξικόπημα που μετέτρεψε το ΟΧΙ ΜΑΣ σε ΝΑΙ.
 • Έχουμε μαζί σιγουρευτεί ότι αν δεν τους ξεσπιτώσουμε θα μας ξεσπιτώσουν.
 • Έχουμε πια καταλάβει ότι η πρώτη φωτογραφία δεν είναι ούτε χιουμοριστική ούτε όνειρο, είναι προαπαιτούμενο - για να χρησιμοποιήσουμε μια δική τους λέξη - για να υπάρξει ελπίδα στη χώρα μας.
Θα συναντηθούμε πάλι την Κυριακή στις κάλπες, επίμονοι, ξεροκέφαλοι, απροσάρμοστοι, ανυπότακτοι, ελεύθεροι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ξέρουμε ότι αν δεν παλέψουμε για τα όνειρα μας, θα μας πάρουν ακόμα και τα όνειρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Ανθρώπινη χαβούζα με άγνωστα αποτελέσματα για την ίδια τη χώρα
 • Η "ανθρωπιστική" Ευρώπη εκτελεί την Ελλάδα, για να διασωθεί από τα αποτελέσματα των πολιτικών της
Σύμφωνα με πληροφορίες το κύμα μεταναστών που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς αναμένεται να δεχθεί άλλα 6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε βάθος 2 ετών.
Προϋπόθεση γι' αυτό αποτελεί η συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και την ΕΕ, κατά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα Ελλάδα και Ιταλία συμφώνησαν να δημιουργήσουν κέντρα πρώτης υποδοχής και καταγραφής προσφύγων (hot spots) στο έδαφός τους, με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Τομας ντε Μεζιέρ, να αναφέρει τα εξής: «Σήμερα η Ελλάδα ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι είναι έτοιμη να δημιουργήσει έναν ή περισσότερους καταυλισμούς υποδοχής προσφύγων. Η Ελλάδα ξεκαθάρισε επίσης ότι θα συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR), κάτι το οποίο ζητούσαμε εδώ και καιρό. Η Ελλάδα ζήτησε να λάβει οικονομική βοήθεια για τη δημιουργία τoυ hot spot, κάτι που περιλαμβάνεται στην απόφασή μας».

Παράλληλα οι υπουργοί Εσωτερικών οριστικοποίησαν πλέον τον κατάλογο των χωρών της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης που θεωρούνται "ασφαλείς" και κατά συνέπεια οι προερχόμενοι από αυτές, πρόσφυγες, δεν δικαιούνται ασύλου. Στην συγκεκριμένη λίστα όμως φαίνεται πως υπάρχει ένα παραθυράκι, καθώς η Τουρκία δεν αποτελεί μέρος της λίστας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όσα άτομα περνάνε στην Ελλάδα από τα Τουρκικά σύνορα δικαιούνται ασύλου ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Αξίζει να αναφερθεί πως η Τουρκία αποτελεί ένα από τα συχνότερα κανάλια μεταφοράς μεταναστών για τους εμπόρους της Μέσης Ανατολής.

Με βάση πηγές, 4 εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν από την Συρία στην Ελλάδα, ενώ υπολογίζεται πως οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα αναμένονται σε 100.000 - 200.000 τον μήνα, για τα επόμενα 2 έτη.

Τέλος φαίνεται πως οι μετανάστες, μάλλον θα τοποθετηθούν σε ακατοίκητα νησιά και ακατοίκητα χωριά της Θράκης και της Ηπείρου.

Πηγή Voicenews

Σχόλιο ιστολογίου: Πρόκειται για ένα έγκλημα εν εξελίξει εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Και σε αυτό το έγκλημα οι θύτες έχουν ονοματεπώνυμο και δεν βρίσκονται μόνο στην Ευρώπη, που έχει ήδη δείξει τις διαθέσεις της για την Ελλάδα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


"Δεν παίρνετε πρόσφυγες, δεν παίρνετε χρήματα",
απειλεί τις χώρες της Αν. Ευρώπης η Γερμανία

Την απειλή να υιοθετηθεί με ειδική πλειοψηφία το μέτρο της κατανομής των προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ, βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων επισείει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ προς τις χώρες μέλη που αντιδρούν.


«Δεν είναι δυνατόν η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Ιταλία να σηκώνουν μόνες τους το βάρος» της υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, σημειώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Πολλές χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, απορρίπτουν κατηγορηματικά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες χώρες πέραν αυτών μέσω των οποίων εισήλθαν στην ΕΕ βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων.

Και αν δεν είναι δυνατόν να γίνει διαφορετικά, θα πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να καταφύγουμε σε μια ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ, σημειώνει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Βάσει των προβλεπομένων από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, μια ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία απαιτεί την υπερψήφιση μια πρότασης από περισσότερες των μισών, χώρες μέλη κρατών ΕΕ που, όμως, θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της Ένωσης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί, στις Βρυξέλλες, σύνοδος των αρμοδίων Ευρωπαίων υπουργών, για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.

«Η Γερμανία βοηθάει – αλλά ποιος βοηθάει τη Γερμανία;», σημειώνει στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Bild, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι χώρες μέλη που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες της ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης δεν μπορούν να υπολογίζουν και στα χρήματα που χορηγεί η ΕΕ.

Επαναλαμβάνοντας την απειλή που ακούστηκε για πρώτη φορά από τον συνάδελφό του υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο Γκάμπριελ υπογραμμίζει ότι την ώρα που η Γερμανία ανοίγει τα γυμναστήρια, τους καταυλισμούς και τα σπίτια της στις οικογένειες των προσφύγων, άλλες χώρες «στήνουν συρματοπλέγματα στα σύνορά τους και κλείνουν τις πύλες».

«Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα αξιών που στηρίζονται στην ανθρώπινη ευαισθησία και αλληλεγγύη. Και αυτοί που δεν συμμερίζονται τις αξίες μας δεν μπορούν να υπολογίζουν και στα χρήματά μας σε βάθος χρόνου», σημείωσε ο Γκάμπριελ.

«Αν συνεχιστεί αυτό, τότε η Ευρώπη θα βρεθεί σε κίνδυνο, μεγαλύτερο από αυτόν που αντιμετώπισε από την χρηματοπιστωτική κρίση ή από την κρίση στην Ελλάδα», είπε.

«Η Γερμανία μπορεί να προσφέρει μια νέα πατρίδα σε πολλούς ανθρώπους – αλλά όχι σε όλους», καταλήγει εξάλλου ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΣΜ), Ρόιτερς


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε μια σημαντική συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασέρ Άσαντ στο ρωσικό κανάλι RΤ, και την οποία επίτηδες διαστρέβλωσαν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «τώρα κλαίνε στην Ευρώπη για τους ανθρώπους που πνίγονται στην θάλασσα προσπαθώντας να φύγουν από τον πόλεμο. Αντί να κλαίνε γιατί τόσα χρόνια άφησαν ελεύθερο το Τζιχαντ να κυνηγά και να σφάζει τους πολίτες μας μέσα στην ίδια τους την χώρα ; Τώρα αυτή η φρίκη, αυτός φανατισμός, αυτή η τρομοκρατία, θα μπει μέσα στα σπίτια αυτής της αδιάφορης και αναίσθητης Ευρώπης.» Το άσχημο για εμάς είναι πως η Ελλάδα είναι η πόρτα όλης αυτής της φρίκης.Παρακολουθούμε μια σειρά από βίντεο που παρουσιάζουν μια μόνο «γεύση» από όλη αυτή την κατάσταση που αναμένεται τις επόμενες μέρες να εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο, ενώ κάποιοι Άραβες δασκαλεμένοι μιλούν στο γερμανικό κανάλι ZDF και ομολογούν πως κάποιοι επιπόλαιοι τους έχουν τάξει «λαγούς με πετραχήλια», γι’ αυτό και όλοι τρέχουν να πάνε στην Ευρώπη.Αυτοί που άνοιξαν τις πύλες του ολέθρου, θα αναγκαστούν να υποστούν όλες τις συνέπειες αυτής της άνθρωποθύελλας και ο μόνος που ενδιαφέρεται πραγματικά να αντιμετωπίσει όλη αυτή την καταστροφή στην ίδια της την πηγή, είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν που άρχισε να αντιλαμβάνεται τι πυριτιδαποθήκη στήνουν στις δίκες του πόρτες, γι’ αυτό και ανέλαβε δράση προς μεγάλη δυσαρέσκεια όλων αυτών των «φιλειρηνιστών», ακτιβιστών και…υποκριτών του διαβόλου.

Η πραγματικότητα μέσα από τα βίντεο της συμφοράς.Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Περίπου 400 Τούρκοι που εντάχθηκαν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις και πολέμησαν με αυτές, σε Ιράκ και Συρία, σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις.

Άλλοι 900 πολεμούν ακόμα, ενταγμένοι στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Αυτά ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας, ανωνύμως, στην εφημερίδα Χουριέτ.

Ο ίδιος δήλωσε πως άλλοι 300 είναι ενταγμένοι στη οργάνωση «Μέτωπο αλ Νούσρα», το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία.

«Αυτή την στιγμή πιστεύουμε πως υπάρχουν περίπου 900 Τούρκοι υπήκοοι ενταγμένοι στο ΙΚ και περίπου 300 στην αλ Νούσρα», ανέφερε.

«Υποψιαζόμαστε πως μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που μεταβαίνουν εκεί και επιστρέφουν. Δεν γνωρίζουμε αν το κάνουν απλώς για χρήματα και λάφυρα, αν είναι φανατικοί, ή απλώς περίεργοι.

»Δεν τους πιστεύουμε, πάντως, όταν μας λένε ότι υπηρέτησαν ως απλοί μάγειροι, εκεί», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος και, υποκριτικά, ζήτησε την συνεργασία της διεθνούς κοινότητας για να σταματήσει η διακίνηση ξένων μαχητών από την Τουρκία προς το Ιράκ και την Συρία.

Πηγή Hurriyet


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Αν η Ευρώπη ανησυχεί για το προσφυγικό ζήτημα, ας σταματήσει να ενισχύει τους τρομοκράτες». Αυτό είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Ασαντ μίλησε στους Ρώσους δημοσιογράφους για όλα τα ζητήματα που αφορούν και τη διακεκαυμένη ζώνη των συγκρούσεων αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Οι τοποθετήσεις του για τη βοήθεια που λαμβάνουν οι τζιχαντιστές από τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ μπορεί να δυσαρεστούν τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις, αλλά είναι αληθείς. Ο σκληρός ανταγωνισμός της Δύσης με τη Ρωσία, η οποία κάποτε έφερε το... παρατσούκλι ΕΣΣΔ, γέννησε τους μουτζαχεντίν και τον «πολέμαρχο» Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η CIA εκπαίδευσε, εξόπλισε και χρηματοδότησε τους φανατικούς ισλαμιστές, θεωρώντας ότι είχε ανακαλύψει και εκμεταλλευόταν τον θρησκευτικό φανατισμό σε βάρος μιας άθεης μαρξιστικής αυτοκρατορίας. Τώρα δεν υπάρχει πλέον ΕΣΣΔ, αλλά συνεχίζει να υφίσταται Ρωσία, ενώ στον ορίζοντα έχει ανατείλει το άστρο της Κίνας, που σκιάζει τους μέχρι πρότινος ανέφελους αιθέρες της αμερικανικής μονοκρατορίας.

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ουραγοί των συμφερόντων τους έχουν μετατρέψει τη Δύση σε άθεη αυτοκρατορία και συνεχίζουν να ποντάρουν στους αποκεφαλιστές του Ισλάμ για να περιορίσουν την επιρροή Ρωσίας και Κίνας στη Βόρειο Αφρική, τη Μέση Ανατολή και γενικότερα στη λεκάνη της Μεσογείου.

Τώρα, το «φλερτ» επιφανών πολιτικών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ με την ιδέα ενός «ελεγχόμενου» Αρμαγεδδώνα έχει μετατραπεί σχεδόν σε ειλημμένη απόφαση. Ελάχιστη είναι η απόσταση που χωρίζει τον δυτικό κόσμο από τον αφανισμό και τη λήθη.

Είτε τα προσφυγικά κύματα θα πλημμυρίσουν τη γηραιά ήπειρο και θα δημιουργήσουν εν τοις πράγμασι ένα απέραντο χαλιφάτο είτε η υπόγεια (έως τώρα) σύγκρουση Δύσης και Ρωσίας - Κίνας, που λαμβάνει χώρα στη μαρτυρική Συρία, θα γίνει απροκάλυπτη και θα κλιμακωθεί ανεξέλεγκτα.

Ελεγχόμενοι και περιορισμένοι Αρμαγεδδώνες δεν υπάρχουν. Οταν ανοίξει η πόρτα του παγκόσμιου φρενοκομείου, άπαντες θα μπουν μέσα. Θέλοντας και μη.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Να’ μουν ένας απλός άνθρωπος ήθελα από παιδί. Να χαίρομαι με το ξημέρωμα και να κοιμάμαι με την μία όταν η νύχτα πέσει. Να βλέπω την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Σαν απλός άνθρωπος να ζήσω. Πώς περιπλέχθηκε τόσο η ζωή και πόσο φόρτωσε το κεφάλι μου με ερωτήματα που ακόμα δεν βρήκα απαντήσεις, ούτε που κατάλαβα. Μία πρόσθεση και μία αφαίρεση ήθελα να ξέρω για να μπορώ να βάζω και να βγάζω από την σκέψη μου ό,τι εγώ θεωρούσα ότι πρέπει να μείνει ή να φύγει. Κι όμως ήρθε η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός με τα χρόνια ,που κάνουν τα πράγματα δύσκολα όταν πρέπει ως απλός άνθρωπος να αποφασίσω.

Εκεί λοιπόν που θέλω με την μία να διαγράψω την πολιτική ως έννοια και ως πράξη έρχονται στο μυαλό μου πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν τον άνθρωπο πάνω από την πολιτική άσχετα αν στο τέλος το πλήρωσαν ακριβά.

Εκεί που λέω όχι όπλα, όχι στρατός, έρχονται στα μάτια μου σαν ταινία, φωτογραφίες ασπρόμαυρες παλικαριών που ώρες-ώρες ήθελα να τους μοιάσω. Θέλω κάποιες στιγμές να κάνω την οριστική αφαίρεση από την ψυχή μου μιας χώρας που τίποτα δεν είναι από αυτό που θεωρώ ουσιαστικά καταφύγιο και βλέπω την γριά με το ζαλίκι στην πλάτη και το αμούστακο να πηγαίνει νυχτερινό μετά στο συνεργείο και ξαφνικά η αφαίρεση γίνεται πολλαπλασιασμός.

Ένας απλός άνθρωπος μιας ασήμαντης χώρας ήθελα να ήμουν για να γίνει η διαβίωσή μου πιο εύκολη, πιο απλή. Να μην έχει νέους που όλο ρωτάνε «Γιατί» και να μην έχει μεροκαματιάρηδες που να λένε «Δόξα τω Θεώ». Να ζουν όλοι σε ένα «Ωχ αδελφέ» για να γίνουν και οι δικές μου αριθμητικές πράξεις πιο απλές και πιο σίγουρες για το αποτέλεσμα. Κάνω την σούμα κάθε βραδάκι για να ετοιμαστώ για τον ύπνο του Δικαίου και εκεί που η αφαίρεση έχει τον πρώτο λόγο και επιτέλους φθάνω μηδέν, το χαρτί γίνεται πυκνογραμμένο κείμενο πράξεων ανθρώπων που μηδενίζουν το δικό μου μηδέν.

Ένας απλός άνθρωπος ήθελα να είμαι. Να βλέπω τα πράγματα απλά με ένα συν και ένα πλην. Πώς με μπέρδεψαν οι άνθρωποι αυτής της χώρας. Τους προσθέτω τη μία μέρα και τους αφαιρώ την επόμενη. Μα αυτοί όλο διαιρούνται στα εύκολα και συνάμα γίνονται ένα σώμα και πολλαπλασιάζονται στα δύσκολα. Λες και οι αριθμητικές πράξεις γίνανε μόνο από αυτή την χώρα για αυτήν την χώρα. Αυτή η χώρα, που σαν απλό άνθρωπο σε αφαιρεί και ως απλός άνθρωπος εσύ της προσθέτεις.

Πηγή SimpleMan


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης @

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ο ελληνικός λαός καλείται για τρίτη φορά την ίδια χρονιά στις κάλπες να αποφασίσει για το μέλλον του. Είναι όμως έτσι;

Ας δούμε τι συνέβη τους τελευταίους μήνες. Οι εκλογές του Ιανουαρίου ανέδειξαν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία δυνάμεων, που τότε υποστήριζαν την κατάργηση των Μνημονίων. Του κάκου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις αποχρώσες διαφορές σε επιμέρους ζητήματα, δεν αμφισβήτησε τις θεμελιώδεις κατευθύνσεις οικονομικής πολιτικής που καθόρισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αντίθετα, η δανειακή σύμβαση -που η απελθούσα κυβέρνηση συνομολόγησε με τους πιστωτές- διευθέτησε όλες τις εκκρεμότητες των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η χώρα και -μετά από μια τετράμηνη ενδιάμεση συμφωνία- οδήγησε στην αναγέννηση του «Μνημονιακού Φοίνικα» από την τέφρα του.

Στο μεσοδιάστημα διοργανώθηκε ένα «δημοψήφισμα χωρίς αιτία», που το μόνο που πέτυχε ήταν να τονώσει το ηθικό μερίδας των πολιτών και να τους χαρίσει μια επίπλαστη αίσθηση πολιτικής συμμετοχής. Οι ψηφοφόροι μπόρεσαν στο δημοψήφισμα να εκφράσουν τη γνώμη τους για ένα αμφιλεγόμενο –έστω- ερώτημα. Αλίμονο! Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι δανειστές αποκρίθηκαν ότι η γνώμη των εκλογέων δεν έχει στην πράξη καμία σημασία.

Η εμπειρία των τελευταίων μηνών απέδειξε ότι είχε μικρή σημασία αν εκλέγαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (ενίοτε με τη συνεργασία του ΛΑΟΣ ή της ΔΗΜΑΡ) ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι θεμελιώδεις στρατηγικές επιλογές της χώρας στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της Ο.Ν.Ε. είναι κατά βάση προδιαγεγραμμένες από την –προφανώς κρινόμενη- Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αντιμετώπιση της Κρίσης και την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Τα Μνημόνια ήρθαν για να μείνουν και οι καίριες διαστάσεις τους έχουν ήδη θεσμοθετηθεί εν πολλοίς από το Κοινοβούλιο. Εν μέσω ενός κύματος δημοσκοπήσεων που προβλέπουν ότι τα φιλό-Μνημονιακά κόμματα θα συγκεντρώσουν αθροιστικό ποσοστό άνω του 70% φαίνεται πως οι εκλογές θα χρησιμοποιηθούν απλά για να από-ενοχοποιήσουν τις κορυφαίες επιλογές του πολιτικού συστήματος: παραμονή της χώρας υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, μηδαμινή δυνατότητα των πολιτικών ηγεσιών να προσφέρουν αξιόλογες διαφοροποιήσεις στην οικονομική πολιτική και τα παρελκόμενα της, αγωνιώδης προσπάθεια του παλιού συστήματος (και των συναρθρωμένων ελιτ) να αναβαπτιστεί στη λαϊκή νομιμοποίηση και να διατηρήσει τα προνόμια και τις ανορθολογικές του επιλογές. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα αναδείξουν το κραυγαλέο κενό ηγεσίας που βασανίζει τη χώρα.

Οι επικείμενες εκλογές θα αποτελέσουν, επιπλέον, ένα πολύτιμο μάθημα πολιτικής ιστορίας. Η ποιότητα της δημοκρατίας σε μια χώρα δεν εξαρτάται από τη συχνότητα προσφυγής στην ετυμηγορία των πολιτών, αλλά πρωταρχικά από το κατά πόσο το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει τις θεμελιώδεις επιλογές του κράτους. Δυστυχώς, οι εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας εξαετίας έχουν καταδείξει ότι η λαϊκή κυριαρχία στις καίριες αποφάσεις οικονομικής πολιτικής εκχωρήθηκε, σταδιακά και αθόρυβα, με τον ακατάσχετο δανεισμό των τελευταίων δεκαετιών. Μέχρι να αποκατασταθεί αυτή η οικονομική ανισορροπία, οι εκλογικές αναμετρήσεις θα παραμείνουν ένα πεδίο επιλογής κυρίως προσώπων και όχι μέτρων πολιτικής.

Στις εκλογές του 1981 ένα κεντρώο κόμμα καλούσε στην προεκλογική του καμπάνια τους ψηφοφόρους να διαβάσουν τις θέσεις του για να απαντήσουν στο ερώτημα «Μήπως είστε ΚΟΔΗΣΟ;». Σήμερα οι ψηφοφόροι θα χρειαστούν λιγότερη μελέτη, ενώ η απάντηση στο αντίστοιχο ερώτημα έχει πια ελάχιστη βαρύτητα. Το Μνημόνιο είναι ήδη εδώ και η επόμενη κυβέρνηση θα το εφαρμόσει, όποια και να είναι. Όσο για τη «Γιορτή της Δημοκρατίας», όπως αποκαλούσαν κάποτε κατ’ ευφημισμόν τις εκλογές, θα παραμείνει περισσότερο γιορτή και λιγότερο δημοκρατική έκφραση.

@ Ο Θ. Κουτρούκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης και ΔΕΝ είναι υποψήφιος στις εκλογές


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Ο χριστιανικός πληθυσμός στην Ευρώπη δεν θα μπορέσει να ανταγωνισθεί την αυξανόμενη γεννητικότητα των μουσουλμάνων μεταναστών και θα αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα σύντομα», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν όπως δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα ‘Le Figaro’, προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να λάβει μέρος σε διεθνή χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, εφ' όσον δοθεί μια εύλογη στρατηγική για τη χώρα του.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων της με τη Σερβία, η Ουγγαρία θα κατασκευάσει φράχτες στα σύνορα με την Κροατία και τη Ρουμανία για να εμποδίσει την είσοδο των μεταναστών στη χώρα.

«Από τη μια πλευρά δεν πρόκειται για τους πρόσφυγες, αλλά από την άλλη πλευρά βλέπουμε ότι με την ‘πολυπολιτισμικότητα’ είμαστε νεκροί», είπε ο Όρμπαν.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις χώρες τις Δυτικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των κυβερνήσεων, οι μουσουλμανικές κοινότητες δεν έχουν ενσωματωθεί» επεσήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους από την αυστριακή «Die Presse», την «The Times», τη γαλλική «Le Figaro» και τη γερμανική «Die Welt».

Πηγή "Εχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τι συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες των δανειστών για τα μετεκλογικά σενάρια στην Αθήνα. Οι διαρροές για ευρύτερη συνεργασία και τι κρύβει η αλλαγή στάσης Γιούνκερ για την Ελλάδα. Αποκλειστικό παρασκήνιο.

Γράφει η Αγγελική Παπαμιλτιάδου

Η κομματική πειθαρχία των βουλευτών των φιλομνημονιακών κομμάτων είναι η κυρίαρχη ανησυχία των δανειστών, που θεωρούν ότι τα δύσκολα έρχονται όχι με τη δέσμη μέτρων που θα παρουσιαστεί στην ελληνική Βουλή προς ψήφιση τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και είναι λίγο-πολύ γνωστά, αλλά με αυτή που αναμένουν να έρθει από τον Μάρτιο.

Υψηλόβαθμα στελέχη των Βρυξελλών, του Eurogroup και του Λουξεμβούργου, με τα οποία μίλησε το Euro2day.gr, ρωτούσαν διαρκώς για τις λίστες των υποψηφίων που πλαισιώνουν τα κόμματα καθώς κάποια από αυτά περιλαμβάνουν υποψηφίους που δεν έχουν πολιτική πείρα, αλλά και άλλους που πιθανολογούν ότι ενδέχεται να διαφοροποιηθούν για να προστατεύσουν συμφέροντα της εκλογικής τους περιφέρειας.

«Μπορεί οι πολιτικοί αρχηγοί να έχουν δεσμευθεί ότι θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, όμως τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει έλλειψη κομματικής πειθαρχίας στα δύο μεγάλα κόμματα», ανέφερε πηγή των Βρυξελλών που προσέθεσε ότι προβληματισμός υπάρχει και για το Ποτάμι που συγκροτεί ψηφοδέλτιο με πρόσωπα χωρίς πολιτική εμπειρία (αθλητές κ.τλ.).

Στέλεχος του Eurogroup που υποστήριξε τη γερμανική ιδέα να αποσυνδεθεί η πρώτη αξιολόγηση από τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους ανέφερε ότι -παρά τις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς ότι η ύφεση θα είναι ηπιότερη φέτος και η ανάπτυξη θα επανέλθει το δεύτερο εξάμηνο του 2016- η πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών αλλά και των τεχνοκρατών της Quadriga είναι πιο επιφυλακτική.

Γι' αυτούς, ένας πιθανός εκτροχιασμός του προϋπολογισμού του 2015, που λογιστικά θα «κλείσει» στο τέλος Φεβρουαρίου του 2016, ενδέχεται να φέρει νέα δημοσιονομικά μέτρα για να καλυφθεί το κενό, τα οποία θα περάσουν στους προϋπολογισμούς του 2016 και του 2017. Πιθανά νέα μέτρα -που δεν υπαγορεύονται αυτή τη στιγμή από το μνημόνιο που έχει περάσει από τη Βουλή- θα κάνουν την εμφάνισή τους τον Μάρτιο, τεστάροντας έτσι τη συνοχή των κομμάτων και την ανθεκτικότητα της όποιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Συνεπώς, παρά τη βούληση των αρχηγών, η βούληση των βουλευτών παραμένει για τους δανειστές ως ο «άγνωστος Χ».

Οι διαρροές για κυβέρνηση ευρύτερης συναίνεσης και η ομιλία Γιούνκερ

Μπαράζ δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι οι δανειστές θα ήθελαν μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με όσο περισσότερα φιλομνημονιακά κόμματα γίνεται. Όμως, από τις συνομιλίες μας με τους αξιωματούχους προκύπτει ότι αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η κομματική πειθαρχία, σε περίπτωση που πιθανά νέα μέτρα «αγγίξουν» και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, κάτι που φέρνει στην επιφάνεια το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Επισήμως βεβαίως, οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι αφού το μνημόνιο πέρασε με το 80% των κοινοβουλευτικών ψήφων, θεωρητικά δεν πρέπει να υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.

Όσο για τις διαρροές ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποστηρίζει την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα, αυτές δεν επιβεβαιώνονται.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ, μετά τον θάνατο της μητέρας του πριν από δέκα μέρες και τη σοβαρή ασθένεια του πατέρα του, δεν έχει καθόλου στο ραντάρ του τις ζυμώσεις για τις ελληνικές εκλογές.

Άλλωστε στην ομιλία του (State of the Union) στο Στρασβούργο πριν δύο εβδομάδες, εκτόξευσε σαφείς αιχμές και κράτησε σκληρή γραμμή για την επόμενη μέρα των εκλογών, ενώ στη δευτερολογία του επιτέθηκε κατά του κ. Τσίπρα.

Όπως γνωρίζει το Euro2day.gr, αυτά που ήταν γραμμένα στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν για την Ελλάδα ήταν σαφώς ηπιότερα από αυτά που διάλεξε να πει στο τέλος. Ο κ. Γιούνκερ λοιπόν ξέφυγε από το κείμενο και ανέβασε τους τόνους προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στους ίδιους του τους συνεργάτες, καθώς η γενική γραμμή ήταν να μην παρέμβει κανείς με βολές και «υποδείξεις» προς τους Έλληνες ψηφοφόρους πριν τις εκλογές.

Για τους καλά γνωρίζοντες, οι τόνοι ανέβηκαν μετά από «επιρροή» από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και δη από τους Winfred Webber, Joseph Daul ακόμα και -υπογείως- από τον ευρωσοσιαλιστή πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που επανειλημμένως έχουμε γράψει ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες μιλούσε υπέρ της αποδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, κατά την άποψή του, η σαρωτική νίκη Τσίπρα θα είχε μεσοπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους χριστιανοδημοκράτες του ΕΛΚ αλλά και για τους ευρωσοσιαλιστές.

Αρκετοί αξιωματούχοι σχολίασαν αρνητικά την παρέμβαση Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντάς την «άτοπη», καθώς ο κ. Γιούνκερ δεν ανήκει πλέον στο ΕΛΚ. Όμως, η κόντρα που αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ της Κομισιόν και μιας ισχυρής ομάδας αξιωματούχων της ΕΕ που ετοιμάζονται να ζητήσουν το πριόνισμα των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υποβάθμιση του κ. Γιούνκερ από έναν ισχυρό πολιτικό άνδρα με τη δυνατότητα παρέμβασης (όπως οι πρωτοβουλίες που είχε πάρει για την Ελλάδα κρυφά από το Eurogroup) σε έναν απλό επικεφαλής-διεκπεραιωτή μιας δημόσιας υπηρεσίας, κάνουν τον κ. Γιούνκερ να αναζητεί ευρύτερες συμμαχίες.

Το κάδρο της κόντρας είναι σαφώς μεγαλύτερο και αφορά πολλά θέματα, όμως αυτό αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στη σχέση μεταξύ της Κομισιόν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Η «επίθεση» λοιπόν στον Αλέξη Τσίπρα δεν αφορούσε τον ίδιο προσωπικά αλλά αποτελεί μέρος της ευρύτερης αναπροσαρμογής του προέδρου της Κομισιόν στον τρόπο που θα χειρίζεται μελλοντικά προβλήματα.

Βεβαίως οι σχέσεις Γιούνκερ-Τσίπρα έχουν περίπου αποκατασταθεί (όχι πλήρως, ακόμα τουλάχιστον) και όσοι γνωρίζουν τον πρόεδρο της Κομισιόν αναγνωρίζουν ότι «συγχωρεί» εύκολα (δεν ξεχνάει όμως), αλλά η υπόγεια κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον ρόλο της Κομισιόν αναμένεται να φέρει και ανακατατάξεις για τον τρόπο που ο κ. Γιούνκερ θα «χειρίζεται» πλέον τα ελληνικά θέματα.

Πηγή Euro2dayΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Για άλλη μια φορά ζούμε τον απερίγραπτο «χορό» των δημοσκοπήσεων και εκατομμύρια ξοδεύονται για να μας δείξουν, υποτίθεται, τις τάσεις της κοινής γνώμης με τις έρευνες των εταιρειών που επανειλημμένα έχουν αποδείξει πως επιδιώκουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα αυτών που τις παραγγέλλουν και να προβάλλουν συχνά ότι πιο άχρηστο, μειοδοτικό και ηλίθιο υπάρχει στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας.

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, παρουσιάζουν ως «ντέρμπι» την πρωτιά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Πόσο μέσα θα πέσουν; Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα πέσουν για ακόμη μία φορά έξω.

Από το 2009, (τυχαίο; ) οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πέφτουν συνεχώς έξω και μάλιστα με τεράστιες διαφορές. Ακόμη και στην εκλογική αναμέτρηση τότε, του Οκτωβρίου του 2009, οι αναλυτές δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την ήττα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ με τη διαφορά να είναι της τάξεως των περίπου 12 μονάδων.

Το τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα, που υποτίθεται πώς ήταν και μία πιο εύκολη δουλειά για τους δημοσκόπους από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που έφερναν και πάλι ως ντέρμπι τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έπιασε σχεδόν 37% αφήνοντας πίσω το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά με 28%, ήταν το τελευταίο δημοψήφισμα. Όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως θα υπάρξει ίσως και επικράτηση του «ΝΑΙ» έναντι του «ΟΧΙ», εμφάνιζαν δηλαδή και πάλι μία οριακή διαφορά, αλλά τελικώς έπεσαν έξω μόνο… 22 μονάδες.

Η αναξιοπιστία των δημοσκοπήσεων που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι πώς χρησιμοποιούνται ως ένα πολιτικό-προπαγανδιστικό εργαλείο με στόχο να παραπλανούν τους πολίτες και να τους κατευθύνουν εκεί που θέλουν. Αυτό γίνεται γιατί όλες οι μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων ελέγχονται από το σύστημα που θέλει την άσκηση μιας συγκεκριμένης πολιτικής σε βάρος των πολιτών.

Οι εντολείς των δημοσκοπήσεων είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων ΜΜΕ τα οποία είναι διαπλεκόμενα και ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη αντιλαμβανόμενος τα παιχνίδια που παίζουν σε βάρος του. Πάρτε πάλι ως παράδειγμα το δημοψήφισμα. Η προπαγάνδα που έπαιξε από τα ΜΜΕ της διαπλοκής ήταν πρωτοφανής. Φάνηκε όμως τελικά πώς είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο δεύτερος λόγος που οι δημοσκοπήσεις θεωρούνται αναξιόπιστες, είναι πως οι ερωτήσεις θα «μαγειρευτούν» έτσι ώστε να δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει το… σύστημα προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του. Εδώ έχουμε και το φαινόμενο οι ερωτώμενοι να δίνουν εσκεμμένα λάθος απαντήσεις ή δεν απαντούν καθ’ όλου.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι τηλεφωνικές και μάλιστα τα τηλέφωνα που γίνονται από τις εταιρείες είναι σε σταθερά. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι ποιος σήμερα θα καθίσει πάνω από ένα σταθερό τηλέφωνο για να απαντήσει στους δημοσκόπους; Ελάχιστοι, ή ακριβέστερα οι πιο μεγάλοι σε ηλικία. Αυτό σημαίνει πώς οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να καταγράψουν επαρκώς την εκλογική συμπεριφορά των νέων που βρίσκονται συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι και αρνούνται να σηκώσουν το σταθερό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων το δίνουν να προέρχεται από τις μικρές ηλικίες των ψηφοφόρων.

Για όλα αυτά για άλλη μια φορά θα δούμε την τραγελαφική διάψευση των δημοσκοπήσεων του συστήματος.

Αλλά να ήταν μόνο αυτό;Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πρίν δυόμισι μήνες ένας μεγαλειώδης λαός, ένας λαός στα κάγκελα, αποφάσισε να πουλήσει ακριβά το τομάρι του, κόντρα στην αλητεία των κλειστών τραπεζών, και εναντίον των καθαρμάτων εσωτερικού-εξωτερικού που φοβέριζαν θεούς και δαίμονες αν δεν
υπερψηφίζοταν το προδοτικό τους ''ΝΑΙ''.

Και χάρισε στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο, το νέο, το σύγχρονο ''ΟΧΙ'', αυτό που πάγωσε προς στιγμή το χαμόγελο και το αίμα των γερμανόδουλων ''εταίρων'' της νεοναζιστικής ''Ενωμένης Ευρώπης''.

Μετά βρέθηκαν οι νέοι Εφιάλτες να περάσουν από πίσω απ' το μεγαλειώδες ''ΟΧΙ'' τα στρατεύματα της ευρωπαϊκής Νέας Τάξης, για να επιπέσουν σαν λαίλαπα στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στον χρόνο αυτόν, που ο ελληνικός λαός συσπειρώθηκε εναντίον της καταστροφής  που τού έχουν σχεδιάσει οι πληρωμένοι, οι με ''ίδιον όφελος'' ανθέλληνες.

Στις μεθαυριανές εκλογές, ο έλληνας πολίτης και ψηφοφόρος πρέπει να δείξει το ίδιο μεγαλείο θάρρους και ψυχής.

Να σταθεί μπροστά στην κάλπη σαν ένα ακόμα δημοψήφισμα!

Άσχετα αν προδόθηκε, άσχετα αν όσοι ως τώρα εμπιστεύθηκε αποδείχτηκαν τραγικά ''λίγοι'' και μικροί, ο ίδιος, για να μην προδώσει τον ίδιο του τον εαυτό οφείλει να συσπειρωθεί και πάλι σε ένα ακόμη ''ΟΧΙ''.

Κι αν τώρα δεν υπάρχουν ή δεν θέλει να διακινδυνεύσει καινούργιους πόλους συσπείρωσης και μόνη η καταψήφιση όλων των συστημικών κομμάτων, όλων όσων με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ή δικαιολογία υπερψήφισαν μνημόνια, είναι αρκετή.

Το μήνυμα θα έχει και πάλι σταλεί.
Και δεν θά είναι πιά μήνυμα. Θά είναι απόφαση!
Μιά απόφαση που θα μετατρέψει τα όνειρα της καγκελαρίας και των σμπίρων της σε εφιάλτη.
Πάμε όλοι μαζί για ένα ακόμη ''ΟΧΙ".
Κι όσο κι αν είναι, θα είναι μιά καινούργια αρχή.
Μια μαγιά που θα φουσκώσει και θα ξεπεράσει κατά πολύ εκείνο το ηρωϊκό 62%!..

Υ.Γ.   Και μιλώντας για όνειρα και εφιάλτες:
Το blog είδε πριν λίγες μέρες στον ύπνο του ότι σκεφτόταν να ψηφίσει ένα κόμμα τω μνημονίων! Ξύπνησε απ' τον εφιάλτη με ένα μούδιασμα στο χέρι, λες και του είχε εκ των προτέρων ξεραθεί!
Το blog εύχεται να πάθουν το ίδιο όσοι από εμάς (του 62%) ψηφίσουν μνημονιακά κόμματα.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Της Κατερίνας Γκαράνη

Την επόμενη ημέρα θα σε δω σκυφτό στην πόρτα, με το χαρτί της κατάσχεσης στο χέρι.

Θα σε δω στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων, να παρακαλάς να εισαχθείς και θα παίρνεις ως απάντηση “δεν έχεις ασφαλιστική κάλυψη”.

Θα σε δω στα σκαλιά της εφορίας να κρατάς τους φακέλους που δικαιολογούν το “δεν έχω”, αλλά δεν θα δικαιολογούν πώς έχεις το δικαίωμα να αναπνέεις αφορολόγητα.

Θα σε δω στην αναμονή της εισόδου των δικαστικών αιθουσών να περιμένεις να απολογηθείς με δικηγόρους τραπεζών απέναντί σου, γιατί είχες το όνειρο κάποτε να στεγάσεις την ζωή σου είτε σε σπίτι, είτε σε μια δουλειά κάνοντας τα χέρια σου χρήσιμα.

Θα δω να σου κόβουν τα χέρια και την γλώσσα στο εδώλιο του δικαστηρίου, καταντώντας σε άχρηστο και ακίνδυνο.

Θα σε δω στους δρόμους να παραπατάς και να μην λες “καλημέρα” σε κανέναν.

Θα σε δω να ψάχνεις τον εχθρό στον διπλανό σου και θα δω τον διπλανό σου να σε προσπερνά ως αόρατο. Ακόμα αυτός έχει να εισπράττει από το καθήκον του υπέρ Προδοσίας.

Ξέρω τι θα δω γιατί το έχω ξαναδεί, γιατί με έχω δει έτσι όπως θα δω εσένα. Ξένο ανάμεσα στους συμπατριώτες σου να ψάχνεις το γιατί σε πρόδωσαν πάλι τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” που ξεστομίστηκαν με άνεση και άνευ αιδούς από προεκλογικές εξέδρες ανθρωπάρια του κερατά.
Θα βρίζεις τον εαυτό σου που πάλι πιάστηκες στα δίχτυα των λόγων και όχι των πράξεων. Πού άκουγες αλλά δεν έβλεπες τι έκρυβε το βλέμμα τους όταν ξεστόμιζαν "πατρίδα", "Ελλάδα", "ελπίδα", "αξιοπρέπεια" και "ΟΧΙ".

Την επόμενη ημέρα θα ανοίξεις το παράθυρο και δεν θα σε συγκινεί πια ο ελληνικός ήλιος. Θα κλείνεις τα παντζούρια μη και σταματήσει η φασαρία των “Γιατί” που ουρλιάζουν μέσα στο κεφάλι σου.

Στα μαγνητάκια στην πόρτα του ψυγείου δεν θα κολλάς πια το “Να μην ξεχάσω να ζήσω” αλλά το “Δεν πάει άλλο”. Θα φθάσεις στο σημείο να συρρικνωθείς τόσο ψυχολογικά που θα νομίζεις ότι το μυρμήγκι που τρύπωσε στο κουτί με την λιγοστή σου ζάχαρη μπορεί να σε καταπιεί.

Θα δω το περήφανο παράστημά σου να γίνεται φιγούρα με τους ώμους σκυφτούς.

Θα σε δω να σταματάς στην πλατεία της πόλης σου και να κοιτάς την ελληνική σημαία που κρέμεται στα κατοχικά κτήρια δημοσίων υπηρεσιών και θα αναρωτιέσαι ποιας χώρας σημαία είναι τούτη. Της δικής σου ή των προδοτών; Θα νιώσεις ότι σου πήραν την σημαία από τα χέρια ύπουλα και μεθοδικά χωρίς να έχουν τον ανδρισμό να σε απειλήσουν.

Την επόμενη ημέρα που τα έδρανα της Βουλής θα έχουν τακτοποιήσει τους κατοχικούς υπαλλήλους τους να ξεκινήσουν το νέο θέατρο της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μέσα στο παλάτι του Συντάγματος, εσύ θα στέκεις μπροστά από το δέντρο του Χρίστουλα ψάχνοντας να βρεις μία ξεραμένη στάλα αίματος να σου θυμίζει ότι το Σύνταγμα υπερασπίζεται ελεύθερους ανθρώπους και όχι σκλάβους.

Την επόμενη ημέρα δεν θα με ξέρεις, ούτε θα σε ξέρω. Σίγουρα όμως θα ξέρουμε και οι δυο ότι ο φράχτης που χώριζε τα χωράφια μας πριν την επόμενη ημέρα μπήκε ανάμεσα σε εμάς και σε αυτούς.

Η μοναξιά στην Ελλάδα ήταν πάντα ζυγού αριθμού, προδομένε συνάνθρωπε.

Την επόμενη ημέρα μετά την τέλεση του δημοκρατικού σου καθήκοντος θα σταθείς στο πλάι αυτού που είδε νωρίτερα αυτά που θα δεις εσύ την επόμενη ημέρα.

Το καθήκον σου δεν ορίζεται από την ψήφο, αλλά από την ανάγκη σου για ελευθερία. Εκεί θα μπει το σύνορο του φράχτη και εκεί θα δεις ότι Ελλάδα είμαι εγώ, είσαι Εσύ, είναι ο κάθε αντιρρησίας μισθωμένης συνείδησης.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ο δισεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος, επίτιμο μέλος της Μπίλντεμπεργκ, είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί την τεράστια επιχείρηση μετακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προς την Ελλάδα και προς την Δύση. Ο γνωστός μεγιστάνας που έχει καταγγελθεί για βρωμοδουλειές με ψεύτικες επιταγές, που χρηματοδοτούσε τους ψευτοδιαληλωτές στους δρόμους στην Ουκρανία, τώρα πρωτοστατεί στο να δημιουργεί χάος στα κράτη και να προκαλεί ατμόσφαιρα πολέμου.

Οι οργανώσεις τους είναι αυτές που τύπωσαν και μοιράζουν στους παράνομους μετανάστες τον περίφημο οδηγό- εγχειρίδιο που έχει χάρτες, συμβουλές, φωτογραφίες, τηλέφωνα οργανισμών, περίπτερα διανομής δωρεάν τροφίμων, θέσεις υποβοηθούμενες από την κυβέρνηση που μπορούν να απευθυνθούν μόλις μπαίνουν σε ένα κράτος. Ο Σόρος ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον οδηγό προσπαθεί απλώς να βοηθήσει τους λαθρομετανάστες προς διευκόλυνσή τους. Κάποιος όμως ο οποίος είναι ενημερωμένος γνωρίζει πόσο πολύ πονηρή είναι όλη αυτή η κίνηση στοχεύοντας στην μετακίνηση μουσουλμανικών πληθυσμών και στην πολτοποίηση των λαών. Το παρασκήνιο πίσω από αυτό είναι πολύ μεγάλο.

Ένας δισεκατομμυριούχος που προσπαθεί να βοηθήσει όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες δίνοντας τους φαγητό, στέγη, σώζοντας υποτίθεται τις ζωές τους. Στην πραγματικότητα δεν τους δίνει τίποτα από όλα αυτά, παρά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρουν αυτό το βιβλίο και να προωθηθούν προς την Δύση. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν «ακτιβιστές» καλοπληρωμένοι που τους μοιράζουν αυτόν τον οδηγό.

Ο Jonathan Samuels, ένας ανταποκριτής του Sky News στη Λέσβο, πριν λίγες μέρες μίλησε σχετικά για το εγχειρίδιο αυτό made by Soros, το οποίο προμηθεύονται οι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και το οποίο έχει συμβουλές, χάρτες, αριθμούς τηλεφώνων και οδηγίες για να περάσουν μέσα στην Ευρώπη. Ο πρόχειρος οδηγός αυτός είναι γραμμένος στα αραβικά και περιλαμβάνει αριθμούς οργανισμών όπως ο Ερυθρός Σταυρός και η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες. Πίσω από αυτούς τους οργανισμούς υπάρχει και ο οργανισμός του Σόρος, W2EU, δηλαδή Welcome to Europe, ( καλωσήρθατε στην Ευρώπη).

Ένας από τους στόχους του οδηγού αυτού είναι αυτοί που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσα στο νερό. Οι λαθρομετανάστες μπορούν μέσω του οδηγού να καλέσουν μια επείγουσα κλήση,(hotline), που υπάρχει μέσα στον οδηγό και οι εθελοντές μεταφέρουν τις πληροφορίες στη σχετική ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρεται, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, ένας έμπορος -λαθρέμπορος ανθρώπων με το παρατσούκλι «Abu Karem» που σημαίνει «ο γενναιόδωρος», πουλάει συριακά και ευρωπαϊκά διαβατήρια σε καφετέριες μέχρι και στα σοκάκια. Μερικά από αυτά κοστίζουν 150 δολάρια, (132 ευρώ), και είναι ολοκαίνουργια τυπωμένα στην Βουλγαρία. 750 ευρώ κοστίζει σε λαθρομετανάστες το να γίνεις ψευτοΣύριος και όπως αποκαλύπτεται 10% από τους λαθρομετανάστες σύμφωνα με στοιχεία ερευνών είναι του κοινού ποινικού δικαίου.

Για να καταλάβουμε πως διακινούνται έχουμε ένα παράδειγμα από το Μόναχο. Όπως αναφέρεται πρόσφατα 520 λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν σε τρένο από το Μόναχο με προορισμό τις κατασκηνώσεις οι οποίες φιλοξενούν λαθρομετανάστες. Παρόλα αυτά εκεί έφτασαν μόνο οι 310. Οι υπόλοιποι κάποια στιγμή έφυγαν από το τρένο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και υπάρχουν αποδείξεις από τους ταξιτζήδες που αναφέρουν ότι είχαν λεφτά να τους πληρώσουν για να πάνε αλλού, στους τόπους που επιθυμούν, συνήθως στο Βερολίνο.

Αλλά το πιο εξοργιστικό είναι αυτό που δημοσιεύτηκε στην Ισπανία. Μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες καταγγέλλουν την Ισπανία στο δικαστήριο του Στρασβούργου για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαιτούν να… κοπεί η εορτή του Πάσχα καθώς με αυτόν τον τρόπο προσβάλλεται η δική τους θρησκεία.

Αύριο η σειρά μας προς δόξα του Σόρος, σαν πρώτος υποδοχέας όλων αυτών!Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Για δεκαετίες καμιά μα καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν άγγιξε με ευαισθησία ένα φλέγον Εθνικό θέμα, όπως είναι αυτό της Θράκης μας. Παρ΄ ότι, διπλωμάτες, αναλυτές γεωπολιτικής, ιστορικοί και κοινωνιολόγοι, χτυπούν όλα αυτά τα χρόνια “καμπάνες” ανησυχίας για το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της Θράκης μας, σε μια προσπάθεια αφυπνίσεως της εκάστοτε κυβερνήσεως. Αλλά που να “ξυπνήσει” αυτό το παχυδερμικό κράτος των Αθηνών!!

Το οποίο κράτος των Αθηνών, με τα εγκληματικά του λάθη και τις παραλήψεις του αφού δεν υπάρχει ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, έχει εγκαταλείψει τη Θράκη μας στις ορέξεις της Τουρκίας που εξυφαίνει αργά αλλά σταθερά το σχέδιο της ανεξαρτητοποίησης της Δυτικής Θράκης από το “κορμί” της Ελλάδος. Από τη στιγμή που το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής και η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης – καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου – αλωνίζουν την περιοχή, εκφοβίζοντας την Μουσουλμανική μειονότητα – και όχι Τουρκική - εκμεταλλευόμενοι και την οικονομική κρίση στην Πατρίδα μας. Να σημειωθεί πως το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής είναι το “Στρατηγείο ” της Άγκυρας στην περιοχή και εφαρμόζει απόλυτα την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Παίζει το ρόλο του καθοδηγητή της Μειονότητας, με προϋπολογισμό μεγαλύτερο απ΄ αυτόν του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!! Και από την άλλη μεριά έχουμε το οξύμωρο και Εθνικά επικίνδυνο, κατά καιρούς να ήταν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκλεγμένοι με τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη!!

Ωστόσο, στις ημέρες των Μνημονίων το Εθνικό ζήτημα της Θράκης μας έχει φθάσει στο ζενίθ του, γιατί πλέον έχουν “αφήσει” οι μεγάλες “συμμαχικές” δυνάμεις να διαφανεί ο τεράστιος ορυκτός πλούτος που υπάρχει στην Ελλάδα σε διάφορες περιοχές. Και μια τέτοια περιοχή είναι και η Θράκη μας, όπου υπάρχει εγνωσμένης αξίας ορυκτός πλούτος. Και το μείζον ερώτημα προς την απελθούσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά την 7μηνη διακυβέρνηση της χώρας, είναι εάν πήραν χαμπάρι τι ακριβώς διακυβεύεται στη Θράκη μας και τι έκαναν γι΄ αυτό!! Γιατί, σε τέτοια Εθνικά ζητήματα το μεγαλύτερο έργο αναλαμβάνουν οι Μυστικές Κρατικές Υπηρεσίες. Επί παραδείγματι η ΕΥΠ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε πόσο επικίνδυνος είναι στη διαχείριση των Εθνικών μας θεμάτων, από τη στιγμή που τοποθέτησε – προσωπική επιλογή Αλέξη Τσίπρα – αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, στη νευραλγική θέση του Διοικητή της ΕΥΠ το Γιάννη Ρουμπάτη. Ο οποίος διατέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1994-1999) και ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος.

Έχουν πολλά αρνητικά γραφτεί αυτούς τους μήνες για τη διοίκηση που ασκεί ο Πασοκοαναθρεμμένος Γιάννης Ρουμπάτης. Όπως, ότι η EYΠ στις 16 Ιουλίου έκανε διαγωνισμό προσλήψεων προσωρινών συμβασιούχων, χωρίς να τον δημοσιεύσει. Όταν διέρρευσε ότι θα γινόταν ο διαγωνισμός, ο Γιάννης Ρουμπάτης με επίσημη ανακοίνωση της ΕΥΠ το διέψευσε. Παρ' όλα αυτά, έγκυρες πληροφορίες μας, αναφέρουν πως είχαν ειδοποιηθεί διοικητές κλιμακίων να προτείνουν έως 3 πρόσωπα ο καθένας. Στον διαγωνισμό που έγινε συμμετείχαν 11 ή 12 άτομα ενώ αναμένονταν 22. Χαρακτηριστικό της υποκειμενικότητας του διαγωνισμού ήταν πως ένας εκ των διοικητών ενώ μπορούσε να στείλει 3 άτομα (όπως ήταν η πρόταση των κεντρικών) έστειλε μόνο ένα και αυτό το άτομο ήταν η κόρη του. Από πλευράς μας θα περιμένουμε να διαψευσθεί και η πληροφορία πως μέλη της Επιτροπής πρόσληψης προσωρινού προσωπικού ήταν οι: Δέσποινα Κ……, Παναγιώτης Λ…. και Ελένη Β…!!

Παρά ταύτα οι πληροφορίες μας λένε πως, σε αυτή τη νευραλγική υπηρεσία πληροφοριών της Πατρίδας μας, το ηθικό έχει πέσει πάρα πολύ και έχει φωλιάσει η αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί από διώξεις (παράνομες και καταχρηστικές) της διοίκησης Ρουμπάτη. Αρκεί - όπως μας επισημαίνει η πηγή μας – να επισημανθεί πως στην αρχή της διοίκησης Ρουμπάτη αποσπάσθηκε παράνομα και κατόπιν μετατέθηκε ο Διοικητής Ξάνθης - Κομοτηνής (της πλέον κρίσιμης περιοχής) που είχε τεράστια εμπειρία και όλα τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση, και αντικαταστάθηκε με μία υπάλληλο 5-6 χρόνων, η οποία είναι κόρη στρατιωτικού ο οποίος πριν μερικές δεκαετίες είχε υπηρετήσει ως διοικητής της ΕΥΠ στους συγκεκριμένους νομούς.

Στον αντίποδα, το υπουργείο Εξωτερικών έχει τοποθετήσει ως υπεύθυνο του γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων (με έδρα το νομό Ξάνθης), διπλωματικό υπάλληλο που ανήκει στο τμήμα Ασίας και Ωκεανίας και ήταν πρόξενος στο Τορόντο. Με μηδενική αντίληψη του χώρου, και που χρειάζεται πάρα πολύ καιρό για να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στη Θράκη. Ήταν δε, προσωπική επιλογή του Νίκου Κοτζιά, αλλά ήταν πέμπτη κατά σειρά επιλογή, αφού προηγουμένως είχαν αρνηθεί τη συγκεκριμένη θέση άλλοι ικανοί διπλωμάτες του ΥΠ.ΕΞ.

Εν όψει και των επικείμενων εκλογών, θεωρούμε πως απαιτούνται άμεσες απαντήσεις στις παραπάνω πληροφορίες μας από τους καθ΄ ην αρμόδιους. Όπως, και ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να μας επιβεβαιώσει ή να μας διαψεύσει, τα όσα σύμφωνα με τις πηγές μας, διαδραματίσθηκαν κατά την επίσκεψή του στην ΕΥΠ, όταν του διαμαρτυρήθηκαν οι συνδικαλιστές πως η διοίκηση στρατιωτικοποιεί την υπηρεσία (υπήρξαν τοποθετήσεις 6 στρατιωτικών στην Κύπρο, χωρίς αντικείμενο, και με τον χαρακτηρισμό “ειδικότητας” γενικών καθηκόντων). Σύμφωνα πάντα με τις πηγές μας, ο Πάνος Καμμένος απάντησε πως δεν το γνωρίζει και πως ο Ρουμπάτης δεν ήταν δική του επιλογή, και ήταν αντίθετος με την τοποθέτησή του στην ΕΥΠ. Μάλιστα, υποσχέθηκε στους συνδικαλιστές πως εάν εκλεγεί και γίνει εκ νέου υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα αποσύρει όλους τους στρατιωτικούς από την ΕΥΠ. Επιπρόσθετα γνωρίζουμε πως οι επισημάνεις των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ καυστικές για τον Γιάννη Ρουμπάτη και στον οποίο δήλωσαν με έμφαση πως είναι ο χειρότερος διοικητής της ΕΥΠ που πέρασε ποτέ από την Υπηρεσία...

Συμπερασματικά, μετά από όλα τα παραπάνω, ερωτούμε: Πόσο θωρακισμένη είναι η χώρα στα Εθνικά μας θέματα; Πόσο θωρακισμένη είναι η Θράκη μας; Είναι εξωτερική και εθνική πολιτική ο διορισμός ημετέρων στην ΕΥΠ; Μαθητευόμενοι μάγοι πειραματίζονται με τα Εθνικά μας θέματα;

Όλα αυτά όμως, είναι δυστυχώς προάγγελος δεινών και η Θράκη μας ήδη εκπέμπει μηνύματα SOS!!!

Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου