Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Σεπ 2015

Ζητήσαμε παντού δάνειο αλλά δεν μας έδωσαν...

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Στην συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογράφο, Πέννυ Κούτρα, για το Euro2day ο κ. Δραγασάκης ήταν χείμαρρος πιστεύοντας πως προεκλογικά πρέπει να προβάλλει τις προσπάθειες που έκαναν κατά την διακυβέρνηση της χώρας.
Μίλησε για όλα που συνοψίζονται στα εξής:
"Προσπάθεια «νεκρανάστασης» της αριστερής παρένθεσης, η ιδέα του μεγάλου συνασπισμού. Μέρος ευρύτερου κυβερνητικού προγράμματος θα είναι το μνημόνιο. Εθνική συνεννόηση για το χρέος. Επιτροπή με συνεργασία ΟΟΣΑ για τα κατώτατα τιμήματα ιδιωτικοποιήσεων".
Η δημοσιογράφος τον οδήγησε πολύ ωραία στο να πει πολλά ωραία που αν τα έλεγε ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα είχε μετά πρόβλημα με τον αυτοεξευτελισμό του.

Ο μεγαλοϊδεάτης λοιπόν Δραγασάκης μιλώντας για την ιδέα του μεγάλου συνασπισμού που θα δουλεύει για τα συμφέροντα της ΕΕ ομολόγησε το εξής καταπληκτικό:
«Κάναμε μια παγκόσμια προσπάθεια για να δούμε αν μπορεί να συγκεντρωθεί ένα κεφάλαιο από τρίτες χώρες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τρέχουσες ανάγκες..."
Τι μας είπε με απλά λόγια ο αγωνιστής και μεγαλοϊδεάτης: Απλώσαμε το χέρι παγκοσμίως για ζητιανιά, μέχρι και στις τρίτες χώρες για να την βγάλουμε αλλά δεν πήραμε φράγκο. Έτσι καταλήξαμε πάλι στο μνημόνιο.
 • Σε ποιο επίπεδο να αντιμετωπίσεις σοβαρά τα λεγόμενα του από καταβολής δημοκρατίας επαγγελματία πολιτικού;
 • Για ποιο λόγο θα του έδιναν δανεικά τρίτες χώρες;
 • Ο ίδιος ως οικονομολόγος θα μπορούσε να απαντήσει;
 • Μήπως θα τα έπαιρναν ποτέ πίσω;
 • Είχαν κανένα άλλο συμφέρον ας πούμε ανταποδοτικό;
 • Γιατί τέλος πάντων να τον δάνειζαν;
 • Ήξερε πολύ καλά και ο ίδιος πως αυτά είναι σουλάτσα για βόλτα και εντυπώσεις γιατί από σοβαρότητα δεν υπάρχει ίχνος.
 • Μήπως θα του τα χάριζαν;
 • Ποιος ξέρει κάποιον στον πλανήτη που να χαρίζει χρήμα;
Βέβαια ο Δραγασάκης είναι ζυμωμένος τις αλήστου μνήμης εποχές που μοίραζαν χρήμα από επιδοτήσεις και οι Έλληνες νόμιζαν πως τους τα χάριζαν.
Όταν δεν καταλαβαίνεις ως άτομο αλλά και ως κυβερνήτης πως χωρίς εργασία και τα αποτελέσματα αυτής δουλειά δεν γίνεται τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

Ο Δραγασάκης όπως όλοι οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν πως με δανεικά χώρα και λαός δεν μπορούν να υπάρχουν.
Για να το καταλάβει αυτό ο καθένας θα έπρεπε να γνωρίζει προσωπικά τι σημαίνει εργασία και τι σου δίνει ως αποτέλεσμα.

Η "δουλειά" του Δραγασάκη είναι η πολιτική, που φυσικά δεν είναι δουλειά αλλά αεργία και αργομισθία.
Έτσι λοιπόν ανέξοδα ο Δραγασάκης λέει ό,τι λέει αφού και την επανεκλογή του έχει στο τσεπάκι ως απόλυτο όργανο αυτών που θέλουν να μην λείπει από το Ελληνικό κοινοβούλιο εδώ και πολλά χρόνια, πόσο μάλλον τώρα που ξεχείλισε και ο μεγαλοϊδεατιμός του παλεύοντας για την ιδέα του μεγάλου συνασπισμού που εντελώς τυχαία είναι ίδια με της Μέρκελ, του Γιούνγκερ, του Σούλτς και των άλλων καλών παιδιών της ΕΕ.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι στη λίστα
 • Παρακρατείται η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής
Το ποσό του 1.766.000 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση κατανέμεται στα κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές και 353.200 ευρώ στα κόμματα με συμμετοχή στην Ευρωβουλή.

Ειδικότερα με κανονιστική πράξη που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, τα κόμματα θα λάβουν το 50% του κατανεμητέου ποσού των 3.532.000 ευρώ για τις ανάγκες της διεξαγωγής των προσεχών εκλογών ως εξής:
 • ΣΥΡΙΖΑ 702.225,62 ευρώ
 • Νέα Δημοκρατία 537.365,45 ευρώ
 • Το Ποτάμι 116.910,77 ευρώ
 • ΚΚΕ 105.737,58 ευρώ
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες 91.822,68 ευρώ
 • ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη 90.505,14 ευρώ
Ανάλογα, τα κόμματα που εξέλεξαν ευρωβουλευτές στις τελευταίες ευρωεκλογές θα λάβουν το 10% του ανωτέρω ποσού ως εξής:
 • ΣΥΡΙΖΑ 113.199,14 ευρώ
 • Νέα Δημοκρατία 96.840,56 ευρώ
 • Ελιά Δημοκρατική Παράταξη 34.182,66 ευρώ
 • Το Ποτάμι 28.154,82 ευρώ
 • ΚΚΕ 26.044,59 ευρώ
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες 14.749,28 ευρώ
Τα ποσά που αναλογούν στα Χρυσή Αυγή (121.432,76 ευρώ και 40.028,95 ευρώ αντίστοιχα), ως γνωστόν παρακρατούνται λόγω της αναστολής χρηματοδότησης που έχει επιβληθεί με απόφαση της Βουλής. Θα καταβληθούν άτοκα στο κόμμα σε περίπτωση που οι βουλευτές του που διώκονται ποινικά αθωωθούν αμετάκλητα από το δικαστήριο.

Παραδόξως, ενώ παρακρατείται η χρηματοδότηση στην "Χρυσή Αυγή", δίνονται κανονικότατα οι χρηματοδοτήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οφείλουν περίπου 250 εκατ. ευρώ στις τράπεζες...!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Ανοίξτε τις πύλες. Αφήστε εκατοντάδες χιλιάδες να πιέσουν τα σύνορα της Ευρώπης, να τους φτάσουν στα όριά τους». Όχι, δεν είναι ο Πάνος με το Κούγκι και τις απειλές ότι θα πνίξει την Ευρώπη στους τζιχαντιστές. Παρόμοιας… ψυχοσύνθεσης πρόσωπα υπάρχουν και αλλού.

Ένα από αυτά είναι και ο βασικός αρθρογράφος της τουρκικής Γενί Σαφάκ, Ιμπραήμ Καργκιούλ, ο… κλαρινογαμπρός της φωτογραφίας. Η εν λόγω εφημερίδα αποτελεί όργανο του ισλαμοφαστικού καθεστώς του κ. Ερντογάν και απηχεί την άποψή του, κατά κεραία.

Έτσι, όταν ο κύριος αυτός λέει πως ο «ευρωπαϊκός περίπατος» των εκατομμυρίων μεταναστών πρέπει να αρχίσει από τις ακτές της Μεσογείου και να συνεχιστεί ως τις ακτές του Ατλαντικού. Δείτε λοιπόν τα εκπληκτικά που λέει ο απίθανος αυτός κύριος… δούλος του Αλλάχ:
«Μην τους κρατάτε στην Ανατολία. Βοηθήστε τους να φύγουν και δώστε και προμήθειες για το ταξίδι. Κάντε την Τουρκία την ασφαλή οδό μετάβασής τους. Αφήστε εκατομμύρια ανθρώπους από το Αφγανιστάν, στη Συρία, τη βόρεια Αφρική, από τις ακτές της Μεσογείου, από τη Μεσοποταμία, να κρούσουν τις θύρες των ευρωπαϊκών πρωτευουσών»
αναφέρει ο Καραγκιούλ.
«Αφήστε τους να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Δεν υπάρχει πρόβλημα όταν έρχονται στις πόλεις μας με τα όπλα τους. Λοιπόν, γιατί πανικοβάλλεστε στην Ευρώπη τώρα που έρχονται άοπλοι; Η Ευρώπη δεν θα μείνει ασφαλής, ούτε ο πλούτος, ούτε τα όπλα της θα την προστατεύσουν. Ο κόσμος δεν έχει μόνο τις ευρωπαϊκές αξίες»
λέει ο Καραγκιούλ, στο ίδιο παραληρηματικό ύφος.

«Εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία δεν ερχόμαστε οπλισμένοι ή θυμωμένοι. Δεν ερχόμαστε για να λεηλατήσουμε τις πόλεις σας δεν ερχόμαστε για να σχηματίσουμε συμμορίες ή να ξεκινήσουμε εθνοτικές διαμάχες. Δεν ερχόμαστε να αποικήσουμε, δεν εισβάλουμε. Πάμε σαν άνθρωποι για να δοκιμάσουμε τον ανθρωπισμό τους.
Την ώρα που βομβαρδίζουν τις πόλεις μας και μας στρέφουν τον έναν ενάντια στον άλλο, δεν μπορούμε να αμυνθούμε. Παρόλα αυτά μας φοβούνται και προσπαθούν να κλείσουν τις πόρτες, λαμβάνοντας επαίσχυντες αποφάσεις, δημιουργούν φράχτες για να σταματήσουν το κύμα.
Κάποιοι από αυτούς λένε πως ο χριστιανικός τους πολιτισμός κινδυνεύει… Ο δικός μας ισλαμικός πολιτισμός στέκει ψηλά και δεν φοβόμαστε… Τουρκία, βορειοαφρικανικές χώρες, ανοίξτε τα σύνορά σας και υποστηρίξτε το μεταναστευτικό κύμα να πλημυρίσει την Ευρώπη.
Θα δείτε πως αυτοί που αναμιγνύονται στη μισή υφήλιο δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα…», 
καταλήγει ο Καραγκιούλ, αποκαλύπτοντας, με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια του αφεντικού του Ερντογάν, μια και δεν υπάρχουν πια… θαλάσσια σύνορα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Πρώην και νυν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και της περιοχής, προσπαθούν να διασπάσουν τη ‘Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση’ (DUI), αλλά δεν θα τα καταφέρουν επειδή είναι ένα μεγάλο και ενωμένο κόμμα».
Αυτή με λίγα λόγια είναι η επίσημη θέση του DUI, που επί αρκετούς μήνες δέχεται πιέσεις και γίνονται συγκρούσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα στο Κουμάνοβο και τις πολιτικές βόμβες του επικεφαλής του SDSM, Ζόραν Ζάεφ και σε όλα αυτά προστίθεται και η μαρτυρία του πρώην αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών, Σλόμπονταν Μπογκόεφσκι ότι ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι και ο Μούσα Τζαφέρι δωροδοκήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ από την υπόθεση ‘Telecom’, όταν πουλήθηκε στην ‘Mayar Telecom’, όπως σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αλβανικά κόμματα όταν έχουν δυσάρεστες εξελίξεις για το χώρο τους, επικαλούνται παρεμβάσεις των μυστικών υπηρεσιών που προσπαθούν να τα αποδυναμώσουν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, κατηγορεί και μυστικές υπηρεσίες γειτονικών (αλβανικών) χωρών, ενώ αποφεύγει να τις κατονομάσει.

Το DUI απέρριψε ως ψευδή τη μαρτυρία του Μπογκόεφσκι, ότι ο Αχμέτι και ο Τζαφέρι δωροδοκήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ για να συναινέσουν στο ξεπούλημα της επιχείρησης τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Πηγή Εχέδωρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τέλος οι χαρούλες και οι αγκαλίτσες

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου


Η αλλαγή στάσης απέναντι ακόμη και στα φερέφωνά τους κυβερνώντες στην Ελλάδα προβληματίζει. Για ποιον λόγο ο Γιούνγκερ απειλεί ανοιχτά πια για το 3ο μνημόνιο; Στο Στρασβούργο άστραψε και βρόντηξε δηλώνοντας
«Εάν αυτή τη φορά, οι κοινοί κανόνες δεν γίνουν σεβαστοί, τότε η αντίδραση της ΕΕ και της ευρωζώνης θα είναι διαφορετική».
Ενώ οι Έλληνες ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν το σουρεάλ ντιμπέιτ με τους στημένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, τα όργανα του ολοκληρωτισμού στέλνουν μήνυμα. Το μήνυμα φυσικά δεν απευθύνεται στους ψηφοφόρους γιατί αυτούς τους έχουν στο τσεπάκι τους. Κάτι άλλο συμβαίνει και αγρίεψε ο "κολλητός" μας.

Έβαλε στο παιχνίδι και τις αντιρρήσεις των άλλων κρατών - μελών και τον προσωπικό του αγώνα για να πείσει ποιον άραγε; πως έχουν τα κράτη φερέφωνα λόγο και κλότσαγαν στο Ελληνικό ζήτημα.

Βέβαια ο φόβος του Γιούνγκερ δεν είναι μήπως δεν τηρηθεί το πρόγραμμα διότι όποιος και να εκλεγεί θα το πράξει.

Το μυστικό της απειλής ίσως κρύβεται ανάμεσα στις δηλώσεις που εκτός των άλλων είπε:
"Θεωρώ ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μόνο θέμα εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας, δεν είναι μόνο δομικό,- αν και είναι σοβαρά όλα αυτά- αλλά και πρόβλημα που αφορά στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας".
Αφού το δημοσιονομικό και δομικό όσο σοβαρά και να είναι τα αντιμετωπίζεις για ποιες προοπτικές ανάπτυξης μιλας, πως θα γίνουν αυτές; Βέβαια όταν μιλάει για προοπτικές ανάπτυξης δεν εννοεί ανάπτυξη για τον λαό αλλά για τα συμφέροντα της ΕΕ και των οργάνων της.

Άλλη μια φορά όμως από τις δηλώσεις του αποδεικνύεται πως δημοσιονομικό πρόβλημα δεν υπήρχε.

Προς τι λοιπόν το :"Εάν η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει το μνημόνιο θα δείτε διαφορετική αντίδραση από ΕΕ".
Τι θα κάνει άλλο η ΕΕ;
Θα μας πάρει τα σπίτια;
Θα διαλύσει την υγεία;
Θα βάλει κι άλλους φόρους;
Τι ακριβώς θα κάνει, γιατί αυτά όλα είναι καθημερινά.

Η αντίδραση του Γιούνγκερ δείχνει πως βιάζονται για κάτι, το τι είναι αυτό θα το μάθουμε λίαν συντόμως.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η κατάσταση έχει προ πολλού ξεπεράσει το όριο του έσχατου κινδύνου. Η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από απώλεια κυριαρχίας και ραγδαία αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού. Ο βίαιος εποικισμός της χώρας από τους λαθρομετανάστες, αλλά ταυτόχρονα και η διαχείριση της τύχης των προσφύγων από τον πόλεμο στη Συρία, είναι το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ολα τα υπόλοιπα έπονται. Ακόμα και το οικονομικό είναι ήσσονος σημασίας, αν συγκριθεί με τον κίνδυνο κατάρρευσης του κράτους και της άμεσης απώλειας του εθνικού χαρακτήρα του συλλογικού βίου. Έχουμε ήδη αναφερθεί διεξοδικά στους αριθμούς των προσφύγων από τη Συρία που σκοπεύουν να «απορροφήσουν» οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί για την πατρίδα μας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Ευρωπαίοι προτίθενται να επιτρέψουν μέσα σε μία διετία την είσοδο όσων προσφύγων και λαθρομεταναστών μπαίνουν στην Ελλάδα μέσα σε έναν μήνα!

Κοντολογίς είναι ξεκάθαρο ότι, αν η ελληνική πλευρά επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η παράνοια, η χώρα μας θα γίνει μια αποθήκη ανθρώπων όπου θα βασιλεύει η αναρχία, οι συγκρούσεις θα είναι έντονες και καθημερινές και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα μετατραπεί σε χαλιφάτο.

Την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι διαρκώς μας κουνούν το δάχτυλο και μας... νουθετούν να πράττουμε το σωστό (δηλαδή ό,τι τους συμφέρει) συζητούν για μερικά ψίχουλα που θα μας δώσουν σαν χαρτζιλίκι, με αντάλλαγμα να δεχτούμε την οριστική και αμετάκλητη αλλαγή του τρόπου ζωής μας και τη διάλυση της Ελλάδας.

Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η Ευρώπη θα υποχρεωθεί να βρει μια γρήγορη, έντιμη και λειτουργική λύση για το πρόβλημα - με τη σύμφωνη γνώμη της χώρας μας.

Καμία χώρα της Ευρώπης ούτε του κόσμου ολόκληρου μπορεί να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται σαν αποθηκευτικός χώρος των άλλων.

Ας πάψουν λοιπόν να ασχολούνται τόσο πολύ με τα χρήματα και ας συντάξουν ένα μνημόνιο για το προσφυγικό.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Αλέξανδρος Διαμάντης

Οι ασχολούμενοι επί μακρόν με θέματα εθνικής ασφάλειας θυμούνται, λίγες ημέρες πριν από την κλιμάκωση της κρίσης των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, τους Ελληνες διπλωμάτες να αναφωνούν ότι οι Τούρκοι συνάδελφοί τους θα πρέπει να έψαξαν πολύ βαθιά στα αρχεία τους και να έδειξαν μεγάλη εφευρετικότητα ανοίγοντας «από το πουθενά» θέμα βραχονησίδων.

Η Αγκυρα, μαζί με την ως τότε τακτική αμφισβήτησης της υφαλοκρηπίδας των νησιών του Αιγαίου και του εύρους των ελληνικών χωρικών υδάτων, προχωρούσε και στους ισχυρισμούς περί μη καθορισμένων θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας - Τουρκίας και περί αδιευκρίνιστης κυριαρχίας σε δεκάδες νησίδες και βραχονησίδες. Η τουρκική τακτική μετατράπηκε σύντομα στη θεωρία των γκρίζων ζωνών σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος, δημιουργώντας νέα δεδομένα και δυσχεραίνοντας την ελληνική τακτική.

Κατά παρόμοιο τρόπο μόλις προ εννέα δέκα μηνών, το φθινόπωρο του 2014, τα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας της Αγκυρας βρέθηκαν ενώπιον ανυπόστατων ισχυρισμών του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή άλλοτε πολυβολούσε πλοία με παράνομους μετανάστες και άλλοτε τους αποβίβαζε σε ακατοίκητες βραχονησίδες. Οι ίδιοι ισχυρισμοί επαναλήφθηκαν και προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο τις παραμονές του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, τον Δεκέμβριο του 2014. Το ευφάνταστο σενάριο ξεπερνούσε ακόμη και το γνωστό, παλαιότερο, περί σκόπιμων παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά.

Ομως ξαφνικά οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί της Αγκυρας κερδίζουν (αν είναι ποτέ δυνατόν και αν μπορούσε να το φανταστεί ποτέ κανείς!) σφραγίδα γνησιότητας ή εικόνα αληθοφάνειας από τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Αναφερόμενος στα κύματα προσφύγων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε προχθές στη ΔΕΘ: «Μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» Ο δε υποψήφιος βουλευτής του επαναλάμβανε και τρεις και τέσσερις φορές σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Κυρ. Μητσοτάκη (που του ζητούσε να αναιρέσει) ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά το Λιμενικό πολυβολούσε και βύθιζε πλοιάρια με μετανάστες!Ουσιαστικά, ο τέως πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι επί επτά μήνες στο Μαξίμου δεν διάβασε ούτε διαγωνίως τους ενημερωτικούς φακέλους του υπουργείου Εξωτερικών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Προφανέστατα δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με έναν Τούρκο αξιωματούχο ούτε τα στοιχειώδη ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει ακούσει τίποτε για Δίκαιο της Θάλασσας, δεν έχει δει χάρτες με τη θαλάσσια οριοθετική γραμμή, δεν έχει ενημερωθεί για τον ανθρώπινο κόπο και τις οικονομικές δαπάνες του Πολεμικού Ναυτικού για τη διασφάλιση των συνόρων.

Είναι δε απορίας άξιο, αν υποτεθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπούσε ξανά την ελληνική κυβέρνηση σε κάποιο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο για το μεταναστευτικό, τι θα απαντούσε σε ισχυρισμούς ότι η χώρα του είναι υπεύθυνη για δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών (όπως ο ίδιος είπε) ανήμπορων ανθρώπων. Αλήθεια, ο κύριος Σακελλαρίδης έχει το παραμικρό στοιχείο για όσα ισχυρίστηκε; Και η κυβέρνησή του πώς αντιμετώπισε το θέμα; Εξέδωσε διαταγή ανάκλησης του «επίσημου σχεδίου» δολοφονιών και τιμώρησε τους αυτουργούς τους; Επιεικώς γελοία πράγματα που ξεπερνούν και τις μεγαλύτερες προσδοκίες της Αγκυρας!

Η διεθνής διάσταση της υπόθεσης θα ξεδιπλώνεται μπροστά μας επί μακρύ χρονικό διάστημα στα τουρκικά υπομνήματα που θα περιέχουν τις δηλώσεις Τσίπρα και Σακελλαρίδη. Στο δε εσωτερικό πολιτικό πεδίο και εν όψει εκλογών γίνεται σαφές ότι, αν ο τέως πρωθυπουργός απέτυχε μία φορά στη διαπραγμάτευση για την οικονομία χρεώνοντας τη χώρα με επιπλέον 60 δισ. σε επτά μήνες, θα αποτύγχανε χίλιες φορές σε μια κρίσιμη διπλωματική διαβούλευση. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής συνάντησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Α. Νταβούτογλου μόνο πέρυσι υπό την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

* Ο Αλέξανδρος Διαμάντης είναι εκδότης του περιοδικού «Αμυνα & Διπλωματία» και σύμβουλος ξένων εταιριών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ Ευρώπη.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Υπάρχουν γιατροί που μπαίνουν για 3ήμερη εφημερία σε νοσοκομείο και δεν κλείνουν μάτι. Υπάρχουν εργάτες που χτυπάνε συνεχόμενα δωδεκάωρα στα καμίνια και τρέμει το φυλλοκάρδι τους μη γίνει η στραβή και δεν ξαναγυρίσουν σπίτι τους. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σκυμμένοι δουλεύοντας χαμαλίκι από το ξημέρωμα ως τη νύχτα. Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων. Μια φορά το έκανες και θα μας το χτυπάς για ολόκληρη ζωή. Γελάνε οι αλιεργάτες στα καΐκια με την κούραση που έριξες και τους λακέδες να πηγαινοφέρνουν φουα γκρα, νεράκι Άλπεων και κρεμ μπριλέ για να μην πέσει το σάκχαρο.

Υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι σακατεμένοι από την κατάθλιψη, καταστηματάρχες που συλλέγουν μύγες, έμποροι που πεταλώνουν ψύλλους, απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, δανειολήπτες έτοιμοι για την κρεμάλα που έχουν να κλείσουν μάτι από την αγωνία και το άγχος 1.865 νύχτες, 865 νύχτες, 65 νύχτες ή μόνο 2 νύχτες γιατί είναι φρέσκοι στην απόγνωση του τίποτα που φέρνουν τα μνημόνια. Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων που έκανες μαζί με τον Τσακαλώτο. Γελάει η κούραση μαζί σου.

Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς ρε «σύντροφε»; Ότι κουράστηκες 17 ώρες και το καλύτερο που μπόρεσες να κάνεις είναι να φέρεις ένα ακόμη μνημόνιο; Κι ότι είσαι υπερήφανος γι’ αυτή τη συμφωνία; Αν κάτι ξεχώριζε τον Τσίπρα από τους υπόλοιπους ήταν ότι δεν διέθετε τον κυνισμό και την αλαζονεία των προηγούμενων. Να όμως που πρόλαβε κι αυτός ν’ αλλάξει στα γρήγορα. «Όποιος θέλει να πενθήσει έχει το δικαίωμα να πενθήσει. Εμείς προχωράμε μπροστά» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι είστε εσείς που προχωράτε μπροστά ρε Τσίπρα; Και ποιοι είναι αυτοί που τους επιτρέπεις να πενθήσουν; Λίγη ντροπή ρε!

Λες κατάμουτρα σ’ έναν λαό που σε στήριξε, τον ξεγέλασες, του υποσχέθηκες λαγούς με πετραχήλια και τον φόρτωσες μ’ ένα ακόμη μνημόνιο ότι άμα θέλει να πενθήσει ας πενθήσει κι εσύ στ’ αρχίδια σου; Πώς την έχεις δει μωρέ; Πού είναι μια γαμημένη συγγνώμη σε όλο αυτό που έκανες; Λες δίχως ίχνος ντροπής «εάν ο ελληνικός λαός μάς αποδοκιμάσει, ας κυβερνήσουν όσοι κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια». Ποιος λαός, ρε απίστευτε; Εσύ δεν κυβέρνησες με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Εσύ δεν πέρασες το Μνημόνιό σου με τις ψήφους εκείνων που κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια; Αυτό σου είπε ο λαός να κάνεις; Είσαι ελάχιστος ρε γαμώτο.

Και πήρε ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Κουμουνδούρου το άλλοθι του Ηγέτη «κανείς δεν μπορεί να χρεώσει σε μένα και στη μάχη των επτά μηνών όλα τα στραβά των προηγούμενων 40 χρονών» και το μοίρασε στους «συντρόφους» των social media ώστε να το διακινήσουν ως ύψιστο επιχείρημα: «Φταίει μια κυβέρνηση 7 μηνών και όχι αυτοί που κυβέρνησαν 40 χρόνια;».

Ηλίθιο επιχείρημα που διαλύεται πιο γρήγορα κι από πυροτέχνημα. Πρώτον, τι έκανε στους 7 μήνες ο Τσίπρας για να δείξει, έστω, ότι έχει την πρόθεση να ελέγξει τις ευθύνες των δραστών της κατάντιας μας τα τελευταία 40 χρόνια; Τίποτα! Όχι μόνο συνεργάστηκε μαζί τους, χαριεντίστηκε, κάθισε στο ίδιο τραπέζι, δέχτηκε τη στήριξή τους αλλά, κυρίως, τους απενεχοποίησε μπαίνοντας και ο ίδιος στο κάδρο των αρχηγών που ακολούθησαν τραγικές πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης.

Δεύτερον, μήπως εννοούν οι «σύντροφοι» ότι έχουμε την υποχρέωση να περιμένουμε 40 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουμε δικαίωμα να τον κρίνουμε; Αν ναι, είναι τρελοί. Θα τον κρίνουμε όποτε θέλουμε και όπως γουστάρουμε. Αυτός υποσχέθηκε να μας υπηρετήσει, δεν είμαστε εμείς οι υπηρέτες του. Βάζουμε όρους, δεν βάζει όρους. Μας πούλησε ένα πολιτικό προϊόν. Ήταν χαλασμένο, ψεύτικο, άχρηστο, το επιστρέφουμε. Αν μας βλέπει ως πελάτες εκείνος, θα τον δούμε ως γυρολόγο εμείς. Δεν κατάλαβα από πού μπορεί να αντλεί δικαίωμα ασυλίας στην κριτική του ο κάθε Τσίπρας έστω και για μία ημέρα. Χαζέψαμε εντελώς;

Τρίτον και θλιβερότερο, αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική σχέσης χρόνου διακυβέρνησης και αναλογίας ευθυνών τότε δεν θα πρέπει να λέμε κουβέντα για το «ΠΟΤΑΜΙ» και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Να το βουλώσουμε. Καμία κριτική. Το 2014 ιδρύθηκε και δεν κυβέρνησε ούτε μια μέρα. Δεν έχει ευθύνες για τίποτα, σωστά; Να περιμένουμε να κυβερνήσει κι αυτός για άλλα 40 χρόνια κι ύστερα να τολμήσουμε να μιλήσουμε για εκπροσώπηση διαπλοκής, υπεράσπιση συμφερόντων των δανειστών και τα υπόλοιπα. Ή, ας πούμε, να μη μιλάμε για τη Χούντα. Πόσο είχαμε Χούντα; 7 χρόνια μόνο, χαχα, τι ωραία! Τι είναι 7 χρόνια μπροστά σε 40; Αν είχαμε Χούντα επί 40 χρόνια, βεβαίως και να την κρίναμε, αλλά μόνο με 7 δεν είναι σωστά πράγματα αυτά! Είστε εντελώς ηλίθιοι γι’ αυτό και δεν ρωτάω αν το έχετε καταλάβει ότι είστε εντελώς ηλίθιοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη σε φάση προθέσεων ή υποσχέσεων. Κυβέρνησε! Δεν έδωσε απλώς δείγματα πολιτικής. Δεν μας έφερε ένα ντέμο αριστερού μνημονίου για να το δοκιμάσουμε κι αν μας αρέσει να το κρατήσουμε. Πήγε και υπέγραψε ολόκληρο το Μνημόνιο που ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! Αυτό κρίνουμε επικοινωνιακοί καραγκιόζηδες της πλάκας. Την προηγούμενη καταστροφή μας την κρίναμε. Την απορρίψαμε. Τους εκπροσώπους της τούς σιχαθήκαμε, τους κυνηγήσαμε, μαζευτήκαμε στο Σύνταγμα και τους κράξαμε, τους φτύσαμε σε χωριά και σε πλατείες, τους καταψηφίσαμε και δώσαμε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να βρει τις ποινικές ευθύνες και να τιμωρήσει τους ενόχους. Ρε γαμώτο, ούτε σε παιδί νηπιαγωγείου δε μπορώ να τα πω πιο απλά.

«Εμείς θα τηρήσουμε την συμφωνία επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε» είπε ο Ηγέτης στη συνέντευξή του στον ALPHA. Τριετές είναι το νέο μνημόνιο. Χαραγμένη πολιτική. Υφεσιακή. Λιτότητας. Με απολύσεις. Με λουκέτα. Με την πρώτη μείωση συντάξεων να έχει ήδη έρθει. Με ένα κάρο προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν ώστε να πανηγυρίσουμε την υπερήφανη επιτυχία της «Συμφωνίας» και τον ντουβρουτζά ακόμη δεν τον ξέρουμε γιατί τα κρυφά μέτρα θα έρθουν από Οκτώβριο.

Καταλάβατε τώρα τι είναι αυτό που κρίνουμε ρε slogan machines της Κουμουνδούρου; Την εξασφαλισμένη καταστροφή του μέλλοντός μας. Και όχι, δεν θα τη συμψηφίσουμε με το κατεστραμμένο παρελθόν μας για να αθωώσουμε τον Τσίπρα. Τις μαλακίες τύπου «ήταν πολύ καλό παιδί, έπεσε όλη η γειτονιά από τα σύννεφα» τις εξαντλήσαμε στον Λάκη τον Φονιά, γιατί φοβόμασταν μη βγει από τη φυλακή και μας θάψει. Τον Τσίπρα θα τον κρίνουμε ως πολιτικό που έφερε το Τρίτο Μνημόνιο και δηλώνει ότι θα το εφαρμόσει πιστά. Είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν θα γαμήσουμε την πραγματικότητα για να βολέψουμε τις μαλακίες σας.

Πηγή Καρτέσιος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Πόσο πάει ένας νεφρός ή ένα μάτι
 • Ο τιμοκατάλογος της φρίκης
Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ο Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις για τα θύματα του τράφικινγκ αλλά και τους απάνθρωπους «τιμοκαταλόγους» για τα ανθρώπινα όργανα.
Και βέβαια ο τιμοκατάλογος αυτός ισχύει και για την Δυτική Ελλάδα. Θύματα των αδίστακτων εμπόρων ανθρώπινης ζωής κυρίως μικρά παιδιά – ανήλικοι που φθάνουν στην Πάτρα με στόχο να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Μικρά παιδιά που πέφτουν στα δίχτυα των απάνθρωπων διωκτών τους.

«Ένας νεφρός κοστίζει από 8.000 έως 30.000 ευρώ. Ένα μάτι από 3.000 έως 5.000 ευρώ».

Στην κυριολεξία δηλαδή μιλάμε για παζάρι ανθρωπίνων οργάνων.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την ανάγκη του ενδιαφερόμενου. Μιλάμε για απάνθρωπους τιμοκαταλόγους, που προκαλούν φρίκη». Όπως σημείωσε δε, «ο τζίρος και τα κέρδη ξεπερνούν αυτά από το παράνομο εμπόριο όπλων και ηρωίνης.
Μάλιστα η Ελλάδα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και της “πελατείας” που υπάρχει, αποτελεί κομβικό σημείο για τα παράνομα κυκλώματα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κυριάκος Κατσιμάνης
Επίκ. Καθηγητής Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών
Επ. Σύμβουλος / τ. Αντιπρόεδρος του Π.Ι.


Προς 
Τον αξιότιμο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα
ΘΕΜΑ: SOS – «Η Ελλάς εάλω»

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Η επιστολή αυτή είχε συνταχτεί πριν από την ανακοίνωση των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την εξέλιξη αυτή, θεωρώ χρήσιμο να σας την αποστείλω (με ελάχιστες επουσιώδεις φρα- στικές τροποποιήσεις), γιατί αφορά ένα θέμα που έφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας η πολιτική της δικής σας κυβέρνησής, αλλά και γιατί, όποια και αν είναι η έκβαση των εκλογών, θα βρίσκεστε μελλοντικά στο προσκήνιο των εξελίξεων και, άρα, θα μπορείτε να συμβάλετε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού προβλήματος.
Χωρίς υπερβολή, το (λαθρο)μεταναστευτικό αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και ασύμμετρη απειλή για την ίδια την ιστορική επιβίωση του ελληνισμού. Τώρα, λοιπόν, που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους έχει περάσει την κρίσιμη καμπή της, είναι πλέον καιρός στο τεράστιο αυτό εθνικό θέμα να δοθεί η απαιτούμενη προτεραιότητα.

«ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»

Τα δεδομένα είναι εφιαλτικά και οι προοπτικές επιεικώς ζοφερές. ΜΕ ΚΥ- ΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τα προς ανατολάς θαλάσσια σύνορα της χώρας όχι μόνο μένουν αφύλακτα, αλλά και έχουν ανοίξει διάπλατα στις μεταναστευτικές ροές με προέλευση την Τουρκία. Οι υπηρεσίες του Λιμενικού ∆ΕΝ ΠΕΡΙ- ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ∆ΙΑΣΩΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟ∆ΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Το αποτέλεσμα; Μέσα στον Ιούλιο του 2015 εισέβαλαν στη χώρα μας 50.000 μετανάστες, δηλαδή περισσότεροι από το σύνολο των ει- σελθόντων ολόκληρο το 2014, οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν τις 47.000. Εξάλλου, μόνο σε μια εβδομάδα, και συγκεκριμένα από τις 6 ως τις 14 του φετινού Αυγούστου,, οι εισελθόντες έφτασαν τις 20.000!

Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται σε απόγνωση, Συ- γκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες από την αναφορά της Ενωσης Αστυνομι- κών Υπαλλήλων Βόρειας ∆ωδεκανήσου στην αρμόδια Εισαγγελέα (12/8/2015), όπου περιγράφεται σε δραματικούς τόνους η εκρηκτική κατάστα- ση που επικρατεί στην Κω και εκφράζονται φόβοι ότι θα θρηνήσουμε ζωές. Στην αναφορά γίνεται λόγος μεταξύ άλλων όχι απλώς για βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών, αλλά και για οργανωμένες επιδρομές των τελευταίων εναντίον των αστυνομικών τμημάτων με χρήση οικοδομικού και άλλου είδους υλικού, για προπηλακισμό αστυνομικών και ρίψη κροτίδων εναντίον τους, για εγκλωβισμό και «αιχμαλωσία» αστυνομικών, καθώς και για περιπτώσεις κλο- πής προσωπικών αντικειμένων των αστυνομικών αλλά και υπηρεσιακού υλι- κοτεχνικού υλικού από τους μετανάστες, των οποίων η συμπεριφορά γίνεται ολοένα και περισσότερο αντικοινωνική. «Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί κάποιο σοβαρό περιστατικό που θα κλονίσει τις εύθραυστες κοι- νωνικές ισορροπίες μεταξύ του τοπικού πληθυσμού (…) και των μεταναστών». Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του :δημάρχου της μαρτυρικής Κω:

«Φοβάμαι για θύματα (…). Στην Κω έρχονται καθημερινά 800-1.000 άνθρω- ποι. Έπαψαν πια να έρχονται με πλαστικές βάρκες και έρχονται με ιστιοφόρα. (…) Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί αν διανοηθεί κανείς τον τουρισμό μας., (…). Οι τουρίστες αποφεύγουν να κυκλοφορούν στο κέντρο της Κω και φυσικά σε κεντρικά μέρη.(…) Η πτώση του τζίρου στα μικρά μαγαζιά της πόλης είναι από 30% έως 80% (…) Αν συνεχιστεί η ροή των μεταναστών με αυτούς τους ρυθ- μούς, το χειμώνα (…) θα έχουμε πάνω από μισό εκατομμύριο μετανάστες»

∆ημιουργός, επόπτης και ενορχηστρωτής του απερίγραπτου αυτού χάους ή- ταν η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Κυρία Τασία Χρι- στοδουλοπούλου. Ο ∆ήμος Κω την καταγγέλλει ότι «με το δημόσιο λόγο της λειτούργησε και λειτουργεί ως κράχτης για να έρθουν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες». Αντίθετα, η ίδια φαινόταν να απολαμβάνει το έρ- γο της. Είχε το αυτάρεσκο χαμόγελο της εμπνευσμένης πολιτικού, η οποία στο ραντεβού της με την Ιστορία ικανοποίησε ως δικαιωματίστρια τα ιδεολη- πτικά της desiderata. Οι διάφορες δηλώσεις της απέπνεαν την πεποίθηση ότι, αν το συμφέρον της Ελλάδας δέχεται εξοντωτικά πλήγματα εξαιτίας των λα- θρομεταναστών, τόσο το χειρότερο για την Ελλάδα. Αν η ελληνική κοινωνία διαλύεται για να ικανοποιηθούν οι προσωπικές της φιλομεταναστευτικές εμ- μονές και προσκολλήσεις, τόσο το χειρότερο για την ελληνική κοινωνία.

Και εσείς, δυστυχώς, κ. Πρόεδρε, την καλύπτατε πλήρως.
Για την ακρίβεια, δεν την καλύπτατε απλώς, αλλά και την είχατε επιλέξει για το αξίωμα το οποίο κατείχε, επειδή εξέφραζε και προωθούσε θέσεις και ιδέες που αντιπροσωπεύουν το ΣΥΡΙΖΑ ως παράταξη και εσάς προσωπικά, ως Πρόεδρό του. Από την άποψη αυτή, δεν είστε και εσείς άμοιρος ευθυνών για το σημερινό τραγικό αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα:
α) Όχι μόνο θεωρήσατε αναφαίρετο δικαίωμα των λαών του Τρίτου Κόσμου να μεταναστεύσουν μαζικά και να εγκατασταθούν στην Ευρώπη προς αναζή- τηση καλύτερης τύχης, αλλά και αντιμετωπίσατε ουσιαστικά την Ελλάδα ΟΧΙ ΩΣ ΧΩΡΑ με απαράγραπτα δικαιώματα προάσπισης των συνόρων της αλλά ΩΣ ΧΩΡΟ ακώλυτης διέλευσης και εγκατάστασης –προσωρινής ή και μόνι- μης– των λαθρομεταναστών.

β) Υποστηρίξατε ότι ο ένας και μοναδικός τρόπος ανάσχεσης της λαθρομετα- ναστευτικής πλημμυρίδας είναι η βελτίωση των οικονομικοκοινωνικών συνθη- κών διαβίωσης των λαών του τριτίου κόσμου – κάτι αναμφισβήτητα ορθό αλ- λά εξαιρετικά φιλόδοξο και σε μεγάλο βαθμό ουτοπικό.

γ) Μπήκατε στην λογική της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς την Ελ- λάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος –πολύς λόγος γίνεται τελευταία για ένα ποσό 400.000.000 €– παραθεωρώντας το ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε στην ουσία με «ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ», με τα οποία οι εταίροι μας, προκειμένου να μείνουν οι ίδιοι στο απυρόβλητο αλλά και να προωθήσουν ανομολόγητες άλλες σκοποθεσίες τους, θα εξαγοράσουν τη συ- ναίνεσή μας για μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμικό δειγματολόγιο, δηλαδή θα μας οδηγήσουν ουσιαστικά σε δραματική αλλοίωση της εθνολογι- κής σύνθεσης του πληθυσμού μας. Και

δ) Καταγγείλατε στο παρελθόν με τον εντονότερο τρόπο ως απάνθρωπη και «ρατσιστική»1 κάθε ενέργεια είτε να υψωθεί φράγμα στον Έβρο είτε να ανα- χαιτίζονται από την ακτοφυλακή και να επαναπροωθούνται στις τουρκικές α- κτές τα πλοία των διακινητών, δηλαδή αμφισβητήσατε ευθέως το δικαίωμα και το χρέος ΕΝΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑ∆Α να θωρακίσει στο μέτρο του δυνατού τα εθνικά του σύνορά.

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΩΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ

Βεβαίως και είναι ανθρωπιστικό καθήκον ημών των Ελλήνων η έγνοια για τους απόκληρους και τους αναξιοπαθούντας του Τρίτου Κόσμου. Για το λόγο ακριβώς αυτό η εκάστοτε ελληνική πολιτική ηγεσία οφείλει να πρωταγωνιστή- σει επί του προκειμένου στη διεθνή σκηνή καταγγέλλοντας τους πολέμους και την αποσταθεροποίηση που προκαλούν τα διεθνή συμφέροντα και συμμετέ- χοντας ενεργά στην οργάνωση σταυροφοριών (και μάλιστα ενισχύοντάς τες εκ του υστερήματός μας!) για την οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη των χωρών προέλευσης των μεταναστών, ώστε να έχουν οι τελευταίοι αξιόπιστα κίνητρα παραμονής στις γεωγραφικές κοιτίδες τους.

Παράλληλο, όμως, η ελληνική πολιτική ηγεσία οφείλει να κάνει το παν, ώστε οι μεταναστευτικές ροές να κρατηθούν στο μέτρο του δυνατού ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. Θα ήταν αδιανόητο στ’ αλήθεια να περιμένουμε ΠΡΩ- ΤΑ να έρθει το πλήρωμα του χρόνου (ΑΝ έρθει ποτέ…) για την πολυπόθητη ανάπτυξη του τρίτου κόσμου και τη συνακόλουθη εξαφάνιση της μεταναστευτικής πλημμυρίδας και ΜΕΤΑ να αισθανθούμε ασφαλείς, καθώς θα έχουν ε- κλείψει πλέον οι λόγοι που δημιουργούν τις ορδές των εισβολέων. Επιτέλους, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕ- ΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Χωρίς υπερβολή, αν δεν το κάνουμε, θα είναι σαν να μετατρέψουμε σταδιακά τον ελληνικό λαό σε ένα ουδετεροεθνές πολυπολιτισμικό μόρφωμα, δηλαδή σαν να προωθήσουμε τη σταδιακή διά- λυση και αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που θα μπορούσε μα- κροπρόθεσμα να οδηγήσει ακόμη και στον εδαφικό ακρωτηριασμό του ελλη- νικού κράτους.

Και αυτά όλα, κ. Πρόεδρε, γιατί ο παράγοντας που ΣΥΝΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝ∆ΥΝΑ- ΜΩΝΕΙ, ο παράγοντας που ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ένα λαό, είναι η ε- θνική του ταυτότητα και ιδιοπροσωπία. Σε ό,τι μας αφορά, η περιφρούρησή της εθνικής μας ταυτότητας και ιδιοπροσωπίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδια την ιστορική επιβίωση του ελληνισμού. Καιρός είναι να το πούμε ξε- κάθαρα και να το κάνουμε συνείδησή μας: ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΓΝΟΙΑ κάθε ελληνικής κυβέρνησης οφείλει να είναι ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙ- ΚΟΥ ΛΑΟΥ και όχι η ικανοποίηση των διεθνιστικών φαντασιώσεων και των «δικαιωματιστικών» ιδεοληψιών ορισμένων υπουργών της… Άλλωστε, δεν νοείται διεθνιστική αλληλεγγύη που δε θεμελιώνεται στέρεα σε ένα ισχυρό συ- ναίσθημα φιλοπατρίας, όπως δεν νοείται ειλικρινής σεβασμός εκ μέρους μας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εφόσον ο σεβασμός αυτός συνεπάγεται κα- τάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων ΤΟΥ Ι∆ΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Θεωρώ αυτονόητο ότι εσείς ειδικά, κ. Πρόεδρε, με δεδομένη την ευαισθησία σας για την «Ευρώπη των λαών» αλλά και για τη θωράκιση του δικού μας του λαού από κάθε λογής κακόβουλα «σενάρια» τρίτων, αυτές τις αλήθειες τις έ- χετε συνειδητοποιήσει και ενστερνιστεί. Εκείνο που απομένει είναι να τις θέσε- τε σε εφαρμογή…

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντοτε απλά. Στο χώρο των πολιτικών ιδεών και επιλογών σημειώνονται περίεργες συγκλίσεις και αλληλεπιδράσεις, οι ο- ποίες συχνά αιφνιδιάζουν, γιατί πριν εκδηλωθούν θεωρούνταν ελάχιστα πι- θανές. Εσείς, για παράδειγμα, κ. Πρόεδρε, μπορεί την Παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη να τις αντιστρατεύεστε ιδεολογικά και πολιτικά, ταυτόχρονα όμως ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣ –για άλλους λόγους και από διαφορετική αφετηρία— ένα βασικό τους πρόταγμα, ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, την οποία προωθούν επίμονα και συστηματικά. Ενώ, δηλαδή, εσείς ενδιαφέρεστε για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες πολέμου, η Παγκοσμιοποίη- ση και η Νέα Τάξη μεθοδεύουν την εξαφάνιση του εθνικού κράτους, την αδρα- νοποίηση των λαών μέσω της παράδοσής τους σε ένα πολυπολιτισμικό χάος, τη δημιουργία διαρκώς διευρυνόμενων μεταναστευτικών νησίδων για την εξα- σφάλιση πάμφθηνων εργατικών χεριών και, μακροπρόθεσμα, τον επανασχε- διασμό των κρατικών συνόρων σε ορισμένες γεωπολιτικά ευαίσθητες περιο- χές του πλανήτη.
Αν, τώρα, κάποιος θεωρεί τις παραπάνω εκτιμήσεις ως ανέξοδη συνωμοσιο- λογία, ας προσπαθήσει να απαντήσει στο ακόλουθο απλό ερώτημα: πόλεμοι γίνονταν ανέκαθεν, ιδιαίτερα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Πώς συμβαίνει, λοιπόν, το σημερινό λαθρομεταναστευτικό τσουνάμι, που ήταν άγνωστο κατά το παρελθόν, ΝΑ ΣΥΜΠΕΣΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ με την εμφάνιση και την επικράτηση της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης; Αναρωτηθήκατε ποτέ, κ. Πρόε- δρε, ΣΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝ∆ΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ θα μπορούσε να μας οδηγήσει ο καλοπροαίρετος ζήλος σας για ανοι- χτό ελληνικά σύνορα και πόσους κινδύνους εγκυμονεί για τον ελληνισμό Η ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΣΑΣ με τις σκοτεινές μεθοδεύσεις ορισμένων τρίτων;…

Η ΕΛΛΑ∆Α ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ;- ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ;

Είπατε, κ. Πρόεδρε, ότι η Ευρώπη δίνει εξετάσεις στο θέμα της υποδοχής ε- νός αριθμού λαθρομεταναστών με βάση ακριβοδίκαια υπολογισμένες ποσο- στώσεις. Αλλά πολύ λίγο την ενδιαφέρει την Ευρώπη το αν θα περάσει επι- τυχώς τις εξετάσεις, στις οποίες εμείς την υποβάλλουμε και μάλιστα με τα δικά μας κριτήρια. Και πολύ λιγότερο ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό τι θα κάνει η Ευ- ρώπη με τις εξετάσεις της. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι εξετάσεις δίνουμε Ε- ΜΕΙΣ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ στο θέμα της διαχείρισης του εθνικού μας μέλλοντος. Θα ξυπνήσουμε άραγε την ύστατη ώρα και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας προ- κειμένου να επιβιώσουμε ιστορικά ή θα αυτοκτονήσουμε συνειδητά και υπεύ- θυνα ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΡΗΤΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, με τις οποίες χρόνια τώρα μας έχουν κάνει συστηματικά πλύση εγκεφάλου ορισμένοι επιτή- δειοι;

Πού οφείλεται άραγε το ότι οι Ευρωπαίοι αδιαφορούν για την απαίτησή μας να εκπληρώσουν τα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα σε σχέση με τους μετανά- στες; Οφείλεται προφανώς στο ότι οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται πρωτίστως ΓΙΑ ΤΟΥΣ ∆ΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, κάτι που δυστυχώς ∆ΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ Ε- ΜΕΙΣ οι Έλληνες. Ενώ εμείς τοποθετούμε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολι- τών σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα συμφέροντα των μεταναστών, την ίδια στιγμή δίνουμε στους άλλους μαθήματα ευαισθησίας καλώντας τους ουσια- στικά …να μας μιμηθούν, Αλλά οι Ευρωπαίοι μπορεί από τη στάση μας να εξυπηρετούνται, αφού η Ελλάδα επωμίζεται κατ’ αποκλειστικότητα το ρόλο της «αποθήκης ψυχών», κατά βάθος όμως μας περιφρονούν και μας οικτί- ρουν. Κανένα κράτος, κ. Πρόεδρε, δε γίνεται διεθνώς σεβαστό, εφόσον δε θέτει ως πρώτη προτεραιότητά του τα συμφέροντα ΤΩΝ ∆ΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙ- ΤΩΝ.

Ας μην αυταπατώμεθα, κύριε Πρόεδρε. Όταν τα ελληνικά νησιά του ανατολι- κού Αιγαίου έχουν ήδη αλωθεί από ανεξέλεγκτα στίφη μεταναστών και στην ευρύτερη ασιατική ενδοχώρα συνωθούνται μερικές δεκάδες εκατομμύρια που ετοιμάζονται να εισβάλουν μαζικά και ανεξέλεγκτα στη χώρα μας και μάλιστα με τις δικές μας ευλογίες, πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ότι σε ένα ορατό μέλλον Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΘΑ Α- ΝΑΤΡΑΠΕΙ ∆ΡΑΜΑΤΙΚΑ. Θα ήταν αφελές τα πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά τα στίφη θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα και θα κατευθυνθούν τελικά στην Ευρώ- πη. Και θα ήταν ακόμη αφελέστερο να ελπίσει κανείς ότι τα εκατομμύρια των εισβολέων, που είναι μουσουλμάνοι στη συντριπτική πλειονότητά τους, θα ενστερνιστούν την ισοκράτεια «ημετέραν παίδευσιν» που αποτέλεσε ανέκαθεν το ακλόνητο θεμέλιο της ελληνικής ταυτότητάς μας. Αντίθετα, ΘΑ ∆ΙΕΚ∆ΙΚΗ- ΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑ∆ΙΑΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ. Και θα την πετύχουν, συνεπικουρούμενοι από τους εγ- χώριους διεθνιστές και δικαιωματιστές, καθώς και από τους επιτρόπους του ΟΗΕ αλλά και τους ποικιλώνυμους «κομισάριους» της Νέας Τάξης, δηλαδή τις στρατευμένες ΜΚΟ που αλωνίζουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα.

Συνειδητοποιείτε τι θα μπορούσε να σημάνει για τον ελληνισμό μια τέτοια εξέ- λιξη; Και είναι άραγε ο ελληνισμός διατεθειμένος να ενδώσει και να την απο- δεχτεί; Και αν δεν είναι, τότε ανακύπτει το ακόλουθο καταλυτικό ερώτημα: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ αν συναινεί στη μουσουλμανοποίηση της κοινωνίας του και, μακροπρόθεσμα, στην εξαφάνισή του ως ιστορικής οντότητας και παρουσίας; Σε αυτό τα ερώτημα, κ. Πρόεδρε, θα κληθείτε ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από τη συνείδησή σας αλλά και από την ίδια την Ιστορία να δώσετε αργά ή γρήγορα μια πειστική απάντηση…
Θα τολμούσα, λοιπόν, με την ευκαιρία, να ισχυριστώ το εξής: αν το τελεσί- γραφο «take it or leave it» των Ευρωπαίων οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, τότε το ερώτημα αν ο ελληνικός λαός θέλει ορθάνοιχτα τα εθνικά μας σύνορα στις παντοδαπές λαθρομεταναστευτι- κές ορδές θα δικαιολογούσε ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ∆ΕΚΑ ∆ΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ! Και να είστε βέβαιος, κ. Πρόεδρε, ότι το αποτέλεσμά τους θα παρουσίαζε εξαιρετι- κό ενδιαφέρον… Οι Έλληνες, μην το ξεχνάμε, χρεοκοπημένοι και πεινασμένοι κατάφεραν πολλές φορές να επιβιώσουν κατά τη μακραίωνη ιστορική διαδρο- μή τους. Ως μειοψηφία, όμως, και ως μετανάστες στον ίδιο τους τον τόπο, με παραμορφωμένη την πολιτιστική τους ιδιοπροσωπία και απονευρωμένη την εθνική τους συνείδηση, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα σβηστούν από το πρόσωπο της Ιστορίας.

∆εν αγνοώ τη δυσχέρεια του προβλήματος και την ανυπαρξία μέσων για τη στεγανοποίηση των προβληματικών θαλάσσιων συνόρων μας με σκοπό την οριστική ανάσχεση του ρεύματος των ανεπιθύμητων μεταναστών. Από το ση- μείο, όμως, αυτό ως το σημείο\:

α) Να στείλουμε urbi et orbi το μήνυμα ότι τα κάθε λογής σύνορα της χώρας – θαλάσσια και χερσαία– έχουν ανοίξει πανηγυρικά και διάπλατα για να υποδε- χτούν τα στίφη των μεταναστών,

β) Να περιμένουμε τις στρατιές των «πεινώντων και των διψώντων» του Τρι- τίου Κόσμου «μετά βαΐων και κλάδων» και με ανοιχτές αγκάλες στην πολύπα- θη Ελλάδα,

γ) Να καταντήσει η προβληματική χώρα μας με την ενδημική υπογεννητικότη- τα, την ακατάσχετη αιμορραγία της νεανικής μετανάστευσης και την κατε- στραμμένη οικονομία κάτι σαν ένα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΝΤΟΡΑ- ΝΤΟ, όπου οι παντοδαποί εισβολείς έχουν τη δυνατότητα να απαιτήσουν και μπορούν κάλλιστα να πετύχουν δικαιώματα,

δ) Να συναγωνίζονται επίτροποι του ΟΗΕ, ΜΚΟ και υπουργοί «δικαιωματι- στές» ποιος θα πλειοδοτήσει σε λαϊκίστικο φιλομεταναστευτικό οίστρο και ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΙΜΗΤΙΚΑ ΤΟ ∆ΑΧΤΥΛΟ σε ό- σους τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν για το ξενόφερτο ανθρώπινο τσουνάμι που έχει πλήξει καίρια τον τουρισμό μας και απειλεί να καταποντίσει την ελλη- νική κοινωνία –ως το σημείο αυτό– η απόσταση, κ. Πρόεδρε, είναι τεράστια.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

«Μήπως εισηγείσθε να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες με τη βία των ό- πλων;», θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. H Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου μάλιστα θα μπορούσε να μας κατακεραυνώσει με το δικό της αφοπλιστικό τρόπο: «Η άλλη επιλογή που έχουμε είναι να τους πνίγουμε. Και όσο είμαι εγώ υπουργός και όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή η επιλογή δεν πρόκει- ται να υπάρξει ποτέ». — Ας μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη τόσο τη δική μας όσο και των συνομιλητών μας υποκαθιστώντας τα επιχειρήματα με παραδο- ξολογίες και ευφυολογήματα. Η αντιμετώπιση του περιβλήματος προϋποθέτει κοινό νου, ειλικρίνεια προθέσεων, ισχυρή βούληση και σαφή ιεράρχηση προ- τεραιοτήτων. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσε- ρα στάδια:

α) ∆ιαπραγμάτευση
β) Αποτροπή / αποθάρρυνση γ) Ανάσχεση
δ) Επαναπροώθηση.
α) Η διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει με την Τουρκία κα να αποκτήσει επιτέ- λους ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο μεγαλοϊδεατισμός των Ερντογάν και Νταβού- τογλου επενδύει πολλά στη μουσουλμανοποίηση της Ελλάδας και γενικότερα της Ευρώπης μέσω των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ευνοούν, ενθαρ- ρύνουν και εποπτεύουν. Η ελληνική πλευρά, μπορεί να αξιοποιήσει το ισχυρό διαπραγματευτικό «ατού» της ∆υτικής Θράκης, όπου η Τουρκία προωθεί ανε- νόχλητη τη συγκυριαρχία. Μπορεί, λοιπόν, η τουρκική πλευρά να τεθεί απέ- ναντί στο ακόλουθο ξεκάθαρο δίλημμα: ή κόβει με το μαχαίρι την εισβολή λα- θρομεταναστών στην Ελλάδα ή η Ελλάδα σταματά πάραυτα την ακώλυτη δραστηριότητα Τούρκων αξιωματούχων και κάθε λογής πρακτόρων στη ∆υτι- κή Θράκη και «σφίγγει τα λουριά» στο Τουρκικό Προξενείο, που λειτουργεί στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας ως κράτος εν κράτει. Αν αυτό ακού- γεται σαν «casus belli» για την Τουρκία, η απάντηση είναι ότι κατά μείζονα λόγο θα μπορούσε να αποτελέσει «casus belli για την Ελλάδα η ασύμμετρη απειλή που συνιστούν οι μετανάστες για τη χώρα μας υπό τις ευλογίες και την καθοδήγηση των άσπονδων φίλων μας Τούρκων.

β) Με διαβήματα και κατηγορηματικές δηλώσεις στους κατάλληλους αποδέ- κτες, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστήσει σαφές στα πέρατα της οικουμέ- νης ότι στα εδάφη της ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗ- ΤΟΙ ΚΑΙ ∆ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ∆ΕΚΤΟΙ. Ότι η χώρα μας αρνείται κατηγορηματικά να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής και ασφαλούς διέλευσης ή και διαμονής όσων ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή. Ότι εξαίρεση θα αποτελέ- σουν αποκλειστικά και μόνο όσοι ΑΠΟ∆Ε∆ΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΖΩΝΕΣ –ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ– στους οποίους θα παρέχεται άσυλο. Ότι οποιοσδήποτε παράνομος μετανάστης δε διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία του τόπου της προέλευσής του ή αποκρύπτει την αληθινή ταυτότητά του ή αρνείται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώμα- τα δασκαλεμένος από ορισμένους τρίτους, θα στερείται πάραυτα το δικαίωμα του ασύλου και θα απελαύνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Πολλά θα μπορούσε η χώρα μας να διδαχτεί από τις δηλώσεις του Επιχειρη- σιακού ∆ιοικητή Συνόρων της Αυστραλίας στρατηγού Κάμπελ, που προειδο- ποιεί ξεκάθαρα τους επίδοξους εισβολείς: «Αποκλείεται (…). Αν ταξιδέψετε με πλοίο χωρίς να έχετε βίζα, δεν πρόκειται να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας»! Ενώ ο Τσέχος Πρόεδρος Μίλος Ζέμαν δήλωσε ορθά κοφτά σε λαθρομετανά- στες με την ευκαιρία ορισμένων από αυτούς που εξεγερθήκαν σε κέντρο κρά- τησης: «Κανένας δε σας κάλεσε εδώ. (…) Πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρα σας. (…). Αν δε σας αρέσει, να φύγετε »! — Και δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ μεριά. Η πρώτη υψώνει τείχος για να προστατέψει τα σύνορά της, ενώ τα δεύ- τερα κλείνουν τα σύνορά τους, για να περιορίσουν τις εισροές ανεπιθύμητων μεταναστών από την Ελλάδα. Οπότε η δήλωση της Κυρίας Χριστοδουλόπου- λου, σύμφωνα με την οποία οι λαθρομετανάστες φτάνουν στην Ομόνοια και… μετα εξαφανίζονται, φοβάμαι ότι ΘΑ ΑΠΟ∆ΕΙΧΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΚΕΝΟΣ… Και αυτό θα γίνει, επειδή οι πολιτικές ηγεσίες των παραπάνω δύο χωρών έκαναν κάτι απλό και αυτονόητο: επέλεξαν να προασπίσουν τα συμ- φέροντα των λαών τους. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, κ. ΠΡΟΕ∆ΡΕ;

γ) Η ανάσχεση αποτελεί τη δυσκολότερη επιχειρησιακή διαδικασία. Το λιμενι- κό σώμα οφείλει να εντοπίζει έγκαιρα τα πλοία με τους λαθρομετανάστες και να τα ρυμουλκεί οδηγώντας τα εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων. Με τον τρόπο αυτό θα επιβεβαιωθεί η αμετακίνητη αποφασιστικότητα της χώρας μας να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατόν την παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων μας και θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους κατάλληλους αποδέκτες, σύμφω- να με το οποίο το ελληνικό ναυτικό δεν είναι πλέον υπηρεσία υποδοχής λα- θρομεταναστών, είναι αμυντικός μηχανισμός αποτροπής και ανάσχεσης των ανεπιθύμητων και των εισβολέων.

δ) Είναι πολύ σημαντικό να απελαύνονται με αποφασιστικότητα όσοι αποδε- δειγμένα δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες Καμιά παρέμβαση τρίτων δεν επιτρέπεται να αποτρέψει την κυβέρνηση από το να επιτελέσει το υπέρτα- το χρέος της προς τον ελληνικό λαό, δηλαδή να προστατέψει η χώρα μας από την ασύμμετρη απειλή της λαθρομετανάστευσης. Και με την ευκαιρία, οι δια- τάξεις του πρόσφατο νόμου της Κυρίας Αναπληρώτριας Υπουργού Μετανα- στευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον οποίο απονέμεται με εξαιρετική ευκολία η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά λαθρομεταναστών, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗ- ΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΝ.

∆εν ξέρω αν οι απόψεις μου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι πο- λύ πιθανόν να ανήκω σε αυτούς τους οποίους προειδοποιήσατε ότι με όσα ισχυρίζονται σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΑΝΕΠΑ- ΝΟΡΘΩΤΑ. Ειλικρινά, κ. Πρόεδρε, θα ευχόμουν να αποδειχτεί ότι έχετε από- λυτα δίκιο και ότι οι δικές μου ενστάσεις και αντιρρήσεις είναι εντελώς ανυπό- στατες. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει οι όποιες επιλογές και αποφάσεις σας να δικαιωθούν προηγουμένως από τις εξελίξεις, δηλαδή να αποδειχτούν ε- πωφελείς για την πατρίδα μας. Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία.

Με εξαιρετική τιμή

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ρατσισμός το να εξανίστασαι και να αντιδράς αποκλειστι- κά και μόνο με την πειθώ των επιχειρημάτων σου εναντίον της ιδέας ότι πρέπει να καταστραφεί η πατρίδα σου…για να λυθούν τα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα του Τρίτου Κόσμου! Τις θέσεις μου αυτές τις είχα εκθέσει αναλυτικά σε δύο κείμενά μου, τα οποίες είχα κοινοποιήσει σε όλους τους βουλευτές της προηγούμενης Βουλής αλλά και στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης στο πλαίσιο του διαλόγου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Από το παραπάνω γραφείο μάλιστα είχαν διαβιβαστεί, λόγω αρμοδιότητας, στον Υπουργό ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρώπινων ∆ικαιωμάτων με τα στοιχεία Α.Π. 2555/10-8-2014.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Χρόνια τώρα στην Συρία αλλά και σε άλλα κράτη της περιοχής όπως στο Ιράκ, το Αφγανιστάν κλπ συντελείται μια ανθρωποφαγία, μια γενοκτονία, μια εθνοκάθαρση και εμείς δεν ξέρουμε πώς να την χαρακτηρίσουμε. Και ξαφνικά η ανθρωπότητα συγκλονίστηκε από την εικόνα του νεκρού μικρού Αϊλάν Κουρντί σε κάποια παραλία της Τουρκίας!!! Λες και τόσα χρόνια τώρα δεν έχει σκοτωθεί, δολοφονηθεί καλύτερα κανένα άλλο παιδί, κανένας άλλος άνθρωπος στις χώρες που προαναφέραμε!!! Οι πάνω από 250.000 νεκροί στα τέσσερα χρόνια του πολέμου στην Συρία τι είναι; Κόκκοι άμμου ή άνθρωποι;

Οποία υποκρισία… «Ευτυχώς» μέσα στην υποκρισία που επικρατεί γενικώς, ακούσαμε και κάποια λόγια που μας …συγκίνησαν. "Όταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία. Δεν κάνουμε διακρίσεις" είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ!!! Τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι από την συγκίνηση που έφερε στους πρόσφυγες και στον Ελληνικό λαό η δήλωση αυτή. Μάλιστα ο κος Γιούνκερ στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ακόμη ότι, "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση… Πρέπει να αλλάξει και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς (δηλ. οι ευρωβουλευτές) να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους"!!!

Τι να σχολιάσουμε τώρα εμείς; Ότι οι δηλώσεις Γιούνκερ μας θυμίζουν κάτι από ΠΟΤΑΜΙ και Θεοδωράκη… Κάτι από έκθεση ιδεών μια και σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία… Αλήθεια οι πρόσφυγες αυτοί για τους οποίους κλαίτε σήμερα όλοι εσείς οι αξιωματούχοι της ΕΕ ή της Γερμανίας κλπ πως έγιναν πρόσφυγες; Ποιος προκάλεσε όλη αυτή την σφαγή; Ποιος εκμεταλλεύεται όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους απομυζά; Ποια κράτη και οικονομίες κερδίζουν από την όλη κατάσταση;

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σκίζει στο μπλα μπλα, και από ουσία μηδέν. Χρειάζεται λέει περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση για τους πρόσφυγες… Και γιατί να έχουμε περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση ΜΟΝΟΝ για τους πρόσφυγες και όχι για όλα τα άλλα θέματα; Που είναι η περισσότερη Ένωση στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων; Που είναι η περισσότερη Ένωση στην προστασία των ανθρώπων αυτών; Γιατί αφήνουν τους δουλέμπορους να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την δυστυχία των ανθρώπων αυτών; Που είναι η περισσότερη Ένωση στα νησιά μας που έχουν κατακλυστεί από πρόσφυγες και το κράτος λόγω οικονομικών συνθηκών αδυνατεί να προσφέρει αυτά που πρέπει;

Και μήπως είναι να μιλήσουμε και για τους εσωτερικούς «πρόσφυγες»; Για τους Έλληνες, αλλά και τους Ισπανούς, Πορτογάλους, για όλους αυτούς που καταστράφηκαν οι ζωές από τα Μνημόνια και ουδείς ενδιαφέρεται για την τύχη τους στην ΕΕ… Εμείς οι Έλληνες δυστυχώς είδαμε την «περισσότερη ΕΕ» και την νιώσαμε στο πετσί μας όσο κανένας άλλος. Γιατί την γνωρίσαμε μέσα από τα απάνθρωπα, άδικα, ανθρωποφάγα, οικονομικά μέτρα. Και από ουσία μηδέν… Είμαστε από τους ανθρώπους εκείνους που πιστεύουμε στις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και δυστυχώς πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έχουμε δει τίποτα.

Άλλαξε κάτι πχ στην γραφειοκρατία για την δημιουργία μιας εταιρείας; Στην γραφειοκρατία για την διευκόλυνση και όχι την παρεμπόδιση των επενδύσεων; Φυσικά και όχι. Το μόνο που έχουμε δει είναι φόροι, περισσότεροι φόροι, και άλλοι φόροι, και νέοι φόροι των φόρων!!! Και ποιοι θα πληρώσουν; Οι ίδιοι και οι ίδιοι… Α, να μην ξεχάσουμε και αυτούς! Και οι μη έχοντες!!! Με το νέο μνημόνιο επανέρχεται πχ η φορολόγηση από τεκμήρια για τους μη έχοντες! Έχει κάποιος ένα σπίτι, χρωστά παντού, δανείζεται για να επιβιώσει, τον συνδράμει η οικογένεια του ή οι φίλοι του και έρχεται η «περισσότερη ΕΕ» και επιβάλλει φόρο 25% από το πρώτο ευρώ για τεκμήριο ιδιοκατοίκησης!!! Ωραία δικαιοσύνη «αδέλφια» Ευρωπαίοι… Και αυτό είναι ένα «απλό» παράδειγμα.

Να πως δημιουργούνται οι πρόσφυγες από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα στην ίδια την ΕΕ!!! Αλλά οι αξιωματούχοι της συγκινούνται και κλαίνε για τους άλλους πρόσφυγες… Για αυτούς που γίνονται πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο τίποτα. Όταν ο άλλος χάνει το σπίτι του, όταν φεύγει από το σπίτι του και πάει να ζήσει πάλι στο χωριό στο πατρικό του ή σε συγγενείς γιατί είναι άνεργος, όταν ξεσπιτώνονται οικογένειες με παιδιά αυτοί δεν είναι πρόσφυγες; Και μάλιστα σε μια χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο!

Αλλά ας μην έχουμε παράπονο έχουμε και εμείς οι Έλληνες τον δικό μας πονόψυχο Γιούνκερ! Την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία μας ενημέρωσε όλο περηφάνεια ότι πλούτισαν τα ακριτικά νησιά μας από τους πρόσφυγες!!! Μας εξήγησε μάλιστα ότι «οι Σύριοι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους»!!! Και καλά τρελλοί είμαστε και αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από την Ελλάδα; Στα ώπα ώπα έπρεπε να τους είχαμε… Φανταζόμαστε ότι η πονόψυχη κυρία Τασία δεν βρίσκει να είναι τίποτα κακό και η εκμετάλλευση των «πλουσίων» προσφύγων και για το πιο απλό πράγμα που είναι η φόρτιση ενός κινητού!!! Πολύ πονόψυχη η κα Τασία… Σκασίλα μας και αν είσαι πρόσφυγας… Αν είσαι πλούσιος σε μαδήσαμε!!!!

Είναι τραγικό αυτό που ζούμε σήμερα όλοι. Το άκρον άωτον της υποκρισίας, ανηθικότητας, της εκμετάλλευσης, των συμφερόντων των ολίγων… Δυστυχώς στην παγκόσμια πολιτική σκηνή δεν υπάρχουν ηγέτες όπως υπήρχαν παλιότερα. Τώρα κυβερνά το χρήμα και μόνον αυτό! Και για ποιο σκοπό; Δηλαδή πόσο πλούσιος να γίνει κάποιος και σε τι θα τον ωφελήσει; Έχουν δις δολάρια ή ευρώ και θέλουν να τα κάνουν άλλα τόσα! Γιατί; Είναι θέμα αδρεναλίνης, αυτό τους εξιτάρει; Προσωπικής ικανοποίησης ότι πέτυχαν τον στόχο που είχαν θέσει και ας εξαφάνισαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους;

Μακάρι να είχαμε απαντήσεις σε αυτές τις απορίες… Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε. Αλλά πρέπει να διδαχθούμε από όλα αυτά. Την σωτηρία για την χώρα μας θα την βρούμε μόνοι μας οι Έλληνες, μην την περιμένουμε από πουθενά αλλού. Θα πει κάποιος: Δηλαδή έθνος ανάδελφον; Ναι, αλλά δίπλα μας θα έχουμε πάντοτε φωτισμένους ανθρώπους από όλους τους χώρους, σε παγκόσμιο επίπεδο, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Αξίες που κληρονόμησαν στην ανθρωπότητα οι πρόγονοι μας… Πρέπει να αποδείξουμε και εμείς με την σειρά μας ότι ο Ελληνισμός δεν πέθανε ούτε θα πεθάνει όσο και αν προσπαθήσουν.

Το καλό είναι ότι ευτυχώς οι δανειστές μας δεν θέλουν να πεθάνουμε εμείς οι Έλληνες, γιατί όπως είπε και ο Τούρκος Ναύαρχος και Βεζύρης Χασάν Γαζή πασάς «Εάν φονευθώσιν όλοι οι Έλληνες, ποίος θα πληρώνη το χαράτσι;» Έλα ντε;
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είναι το δεύτερο που καταρρίπτεται
από την έναρξη των εχθροπραξιών - τον Ιούλιο


Κουρδική πηγή αναφέρει ότι οι αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) έχουν καταρρίψει το δεύτερο τουρκικό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), το στρατιωτικό μέλος του PKK, ανακοίνωσε ότι μαχητές του κατέρριψαν ένα κατασκοπευτικό drone στην περιοχή των συνόρων Τουρκίας- Ιράκ.

Η κατάρριψη έγινε στο όρος Ματίν, στην επαρχία Ντόχουκ, όπως δήλωσε πηγή από το HPG, προσθέτοντας ότι κατέγραφε τα στρατόπεδα του PKK και τις κινήσεις των ανταρτών στην περιοχή.

Αυτό είναι το δεύτερο drone που καταρρίπτεται από τους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι ως έγινε φανερό έχουν εξοπλιστεί με εκτοξευτήρες πυραύλων για κινούμενους εναέριους στόχους.

Η πρώτη κατάρριψη είχε γίνει τον περασμένο μήνα στην επαρχία Σιρνάκ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, ένα γεγονός που δεν αναδείχθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή Εχέδωρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Εκατομμύρια ξεσηκώνονται και έρχονται σαν καταιγιστική θύελλα από την Ανατολή και από τον Νότο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μια από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις λαών στην παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας που γίνεται με όλα τα μέσα, φέρνει την αναστάτωση, την εγκληματικότητα, την βία και τον όλεθρο.

Ο μεγάλος στόχος αυτής της κατευθυνόμενης για πολλούς ανθρώπινης «εισβολής», είναι να διαβρωθούν οι κοινωνίες των λαών όπως και του ελληνικού και να γίνουν εύκολα όργανα επιβολής των αρχών της Νέας Τάξης.

Και όλα αυτά ενώ τα τύμπανα του πολέμου ηχούν με ανατριχιαστικό τρόπο στην Συρία και σε άλλες περιοχές, θυμίζοντας την φρίκη της Αποκάλυψης.

Όλα ήταν προσχεδιασμένα πριν από χρόνια και σήμερα είμαστε στη τελική φάση. Η μεγάλη υποκρίτρια κύρια Μέρκελ, (που κάποιοι την…ονόμασαν σωτήρα της Ελλάδας), και οι άλλοι υποτίθεται υπέρ της «ειρήνης» των λαών, επιδιώκουν την ολοκληρωτική καταστροφή της ανθρωπότητας.

Σε αυτό το οριακό σημείο η σωστή διάκριση των υπέρ και των κατά, πέραν από την συστηματική πλύση εγκεφάλου, και η με πάση θυσία διαφύλαξη της ταυτότητας μας έχουν την πιο μεγάλη άξια όσο ποτέ. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό την ανεπανάληπτη καταστροφή.Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η μπρουτάλ βαρβατίλα του: "άμα γουστάρετε!"...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Επειδή στα πάντα υπάρχει διαβάθμιση, ακόμη και στην προδοσία, ακόμη και στην υποτέλεια, στο ψέμα, και στην εξαπάτηση, γιατί άραγε δεν μας υπενθυμίζει κάποιος ποιοί κρύβονται στον ίσκιο της extra-large ανετίλας, της βαρβατίλας του μουστακιού-σκούπα, (απευθείας απόγονου της σκαλωσιάς του οικοδομικού οργασμού του '60), του πολιτικού ογκόλιθου και προσωρινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Πες μας Βαγγέλα, με το ένα χέρι στην καρδιά και το άλλο στ' @@@ίδια (όπου ως σωστός και γνήσιος μάγκας γράφεις όσους δεν σε γουστάρουν), γιατί μας έχεις στερήσει την παρουσία του Μπουμπούκου, του Τσεκουροφόρου, της "Πώς Είναι το Μαλλί;", του Σίμου Κερδόγλου, της Πιωμένης Φωτεινής, του Γουρλομάτη, του Αντώνη (ένας είναι ο Αντώνης!), του Γεράσιμου (επίσης ένας), της Άννας-Μισέλ και όλου αυτού του εμετού, που ο λαός προσπάθησε με τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου να ξεχάσει;

Γιατί μας κρύβεις όλους αυτούς τους συνεργάτες σου πρώτης γραμμής, που αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεχυθούν σαν ύαινες στο πτώμα του λαού και της κοινωνίας;

Γιατί Βαγγέλα;
Έτσι κάνουν οι μάγκες, οι άνετοι, οι "άμα δεν με γουστάρετε μη με ψηφίζετε";

Τί ακριβώς έχεις μπερδέψει;
Τις κάλτσες με τα σώβρακα;
Ή την μαγκιά με την π@υστιά;...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Εθνικιστική οργή σαρώνει την Τουρκία... 

"Πρόβα για εμφύλιο πόλεμο" χαρακτήρισε η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Φιγκέν Γιουκσέκνταγ τις επιθέσεις ομάδων πολιτών εναντίον του κόμματός της σε 128 σημεία έπειτα από τη χθεσινή επίθεση στο Χακκάρι στην οποία σκοτώθηκαν 16 Τούρκοι στρατιώτες.

“Είμαστε απέναντι σε μια επιχείριση μιας πολιτικής δομής, η οποία έχασε την εξουσία και θέλει να πάρει εκδίκηση από όλη την κοινότητα της Τουρκίας”, είπε η συμπρόεδρος του HDP σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Η Γιουκσέκνταγ είπε ότι χθες έγιναν ταυτόχρονα και οργανωμένα 128 επιθέσεις εναντίον κτιρίων του κόμματός της, ενώ ένας Κούρδος στην Κωνσταντινούπολη δολοφονήθηκε επειδή μιλούσε κουρδικά στο τηλέφωνο. Είπε επίσης ότι οι επιθέσεις σε κτίρια του κόμματος έγιναν `υπό την εποπτεία` της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι θεωρούν ότι αποτελούν μέρος μιας πολιτικής επίθεσης.

“Εμείς όπως και χθες έτσι και σήμερα είμαστε έτοιμοι και για εκλογές και για αντίσταση”, είπε η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος.

Διογκώνεται, λοιπόν, επικίνδυνα η εθνικιστική οργή κατά των Κούρδων μετά το θάνατο 16 Τούρκων στρατιωτών σε ενέδρα του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία. Πλήθος εξαπέλυσε επίθεση στην έδρα του αντιπολιτευόμενου κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Άγκυρα το βράδυ της Τρίτης, ενώ στόχος έγιναν και καταστήματα ιδιοκτησίας Κούρδων στα κεντρικά της χώρας.
Αξιωματούχος του HDP δήλωσε πως το πλήθος έσπασε τα τζάμια του κτιρίου.
Δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του κτιρίου πριν διαλυθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις, αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Hurriyet.

Στόχος έγιναν τα τοπικά γραφεία του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών και στη γειτονική επαρχία Κιρσεχίρ. Διαδηλωτές κατέβασαν τη σημαία του κόμματος και την αντικατέστησαν με την τουρκική, ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία «Κατάρας στην Τρομοκρατία» όπως την «βάφτισαν» υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ομάδα περίπου 150 ατόμων πυρπόλησε επίσης τέσσερα καταστήματα που ανήκουν σε Κούρδους.

Σε ηρεμία καλεί Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, καταδικάζοντας τις επιθέσεις σε μέσα ενημέρωσης πολιτικά κόμματα και της περιουσίας των πολιτών, μετά τις επιθέσεις σε Hurriyet και την έδρα του HPD.
«Καλώ τους συμπολίτες μου που έχουν καρδιές γεμάτες αγάπη για τη χώρα να ηρεμήσουν, να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλον, και να έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος» ανέφερε μέσω Twitter.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, η Τουρκία είχε ζήσει «Νύχτα των Κρυστάλλων» ανήμερα της 60ής επετείου των Σεπτεμβριανών. Εξαγριωμένα πλήθη τούρκων εθνικιστών επιτέθηκαν την περασμένη νύχτα κατά κουρδικών στόχων.

Σε δεκάδες πόλεις της δυτικής, κεντρικής και νότιας Τουρκίας οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε κατοικίες και καταστήματα πολιτών κουρδικής καταγωγής, καθώς και στα γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αφήνοντας πίσω τους καταστροφές και τραυματίες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν και υπεραστικά λεωφορεία, που εκτελούσαν δρομολόγια από το δυτικό τμήμα της χώρας προς τις ανατολικές κουρδικές επαρχίες. Τα σταματούσαν, έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων και σε κάποιες περιπτώσεις προπηλάκισαν κουρδικής καταγωγής πολίτες.

Στην περιοχή Μπέϊπαζαρι της Άγκυρας, εξαγριωμένα πλήθη επιτέθηκαν σε Κούρδους εποχικούς εργάτες, τραυματίζοντας δεκάδες, και έβαλαν φωτιές στους πρόχειρους καταυλισμούς τους. Επίσης μαρτυρίες από την τουρκική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα της Τρίτης εθνικιστές άνοιξαν πυρ κατά Κούρδων πολιτών. Από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά ένας πολίτης.

Στις φλόγες παραδόθηκαν μεταξύ άλλων και οι τοπικές οργανώσεις του HDP στην Σπάρτη και στην Μερσίνα.

Στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη, εξαγριωμένα πλήθη άνοιξαν πυρ στον αέρα και σχημάτισαν αυτοκινητοπομπές, οι οποίες κατευθύνθηκαν προς τις κουρδικές συνοικίες, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι όχι μόνο με Κούρδους αλλά και με αριστερούς και αλεβίτες, εντείνοντας τους φόβους για επικίνδυνη εμβάθυνση του κοινωνικού διχασμού στην Τουρκία.

Επεισόδια, συγκρούσεις με υλικές καταστροφές σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις Τουρκίας όπως στη Ραιδεστό στα δυτικά και την Καισαρεία της κεντρικής Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Toυ Θεόδωρου Καρυώτη

Δεν περίμενα ότι το σλόγκαν της τυχερής Πατουλίδου «για την Ελλάδα ρε γαμώ το» να το χρησιμοποιήσει και ο Τσίπρας. Αλλά, σήμερα, στην Ελλάδα σκίζουμε μνημόνια, ασχολούμαστε με μια προβληματική Πρόεδρο και ασχολούμαστε με τον νέο αρχηγό κόμματος που μέχρι πρόσφατα νόμιζε ότι επισκεπτόταν την Σοβιετική Ένωση. Έτσι τώρα που βρισκόμαστε σε μια άλλη κρίσιμη προεκλογική περίοδο (δεν θυμάμαι ούτε μια εκλογική αναμέτρηση που δεν ονομάστηκε «κρίσιμη»), καλό θα ήταν να κυριαρχήσει το σλόγκαν «Για την ΑΟΖ ρε γαμώ το» για να φοβηθούν οι Τούρκοι και οι φίλοι μας οι Αιγύπτιοι που αλωνίζουν την Μεσόγειο και βρίσκουν τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων και εμείς, οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, χαζεύουμε τους κουτούς Άραβες που προσπαθούν να γίνουν πλούσιοι!

Οι Αιγύπτιοι, πριν 11 χρόνια, οριοθέτησαν την ΑΟΖ τους με τους Κύπριους και έτσι μπόρεσαν, πρόσφατα, να βρουν ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο μόλις 6 χλμ. από την ΑΟΖ της Κύπρου. Το κοίτασμα αυτό βρίσκεται 190 χλμ. από τις ακτές της Αιγύπτου και οι Αιγύπτιοι δεν θα μπορούσαν να κάνει εξερεύνηση σε αυτή την περιοχή εάν δεν την είχαν οριοθετήσει με την Κύπρο! Αυτό το τεράστιο κοίτασμα Zohr που ανακαλύφθηκε από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου και έχει υπολογιστεί ότι περιέχει 30 τρις. κυβικά πόδια φυσικού αερίου! Βρίσκεται σε μια περιοχή 100 τχμ. και βρίσκεται σε βάθος 1.450 μέτρων. Μετά την πλήρη ανάπτυξή του θα καλύψει τη ζήτηση φυσικού αερίου της Αιγύπτου για αρκετές δεκαετίες. Η ΕΝΙ βρίσκεται στην Αίγυπτο από το 1954 και σχεδιάζει να συνεχίσει τις έρευνες στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Βέβαια, ξαφνικά, όλοι σκέφτονται ότι μπορεί να είναι τυχερή και η κυπριακή ΑΟΖ μια και το δικό της οικόπεδο 11, που ανήκει στην γαλλική TOTAL, αγγίζει σχεδόν το αιγυπτιακό οικόπεδο Zohr και σίγουρα το οικόπεδο 11 αποκτά ιδιαίτερη σημασία και η κυπριακή κυβέρνηση έχει ζητήσει από την TOTAL να αρχίσει την εξερεύνηση της περιοχής. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι

η γαλλική εταιρεία αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να παραδώσει στον Υπουργό Ενέργειας τα αποτελέσματα νέων γεωλογικών και γεωφυσικών ερευνών για το τεμάχιο 11. Τέλος, ο γαλλικός κολοσσός έχει προχωρήσει σε γεωλογικές έρευνες στο τεμάχιο 10 χωρίς να βρει στόχο για γεώτρηση.

Πάντως, πρέπει η κυπριακή κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα με προσοχή γιατί δεν σημαίνει ότι το αιγυπτιακό κοίτασμα βρίσκεται και στην κυπριακή ΑΟΖ. Υπάρχουν περιοχές του κόσμου που βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά δεν βρέθηκε τίποτα σε γειτνιάζουσες περιοχές. Πάντως, εάν η Κύπρος βρει ένα παρόμοιο κοίτασμα οπως της Αιγύπτου στην κυπριακή ΑΟΖ, να είστε σίγουροι ότι ο Νορβηγός διαμεσολαβητής του κυπριακού θα θέλει αυτό το κοίτασμα να μοιραστεί με τους Τουρκοκύπριους.

Η Ανατολική Μεσόγειος, σήμερα, είναι η πιο έκρυθμη περιοχή στον πλανήτη Γη και η εξέλιξη στο τομέα της ενέργειας δημιουργεί περισσότερα γεωοπολιτικά προβλήματα μια και υπάρχουν παίκτες εκτός της Αιγύπτου και της Κύπρου που έχουν μεγάλα σχέδια όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Τουρκία και η Κύπρος.

Πολλοί εκφράστηκαν, μάλλον βιαστικά, για μια πλήρη ανατροπή των γεωπολιτικών ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειος. Αλλά εάν σκεφτούμε τις ανάγκες των 85 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου και ο συσχετισμός με τα άλλα κοιτάσματα της περιοχής σε Κύπρο και Ισραήλ θα φέρει αλλαγές στην περιοχή αλλά όχι και κοσμογονικού βαθμού. Πάντως αυτό το κοίτασμα παγιώνει τη θέση της Αιγύπτου σαν τον πιο βασικό παραγωγό φυσικού αερίου και της δίνει καθαρό προβάδισμα σε σχέση με το «Λεβιάθαν» του Ισραήλ και την «Αφροδίτη» της Κύπρου. Προς το παρόν τα σχέδια του Ισραήλ και της Κύπρου να παράσχουν φυσικό αέριο φαίνεται να ανατρέποντα αλλά όχι και να ματαιώνονται.


Τώρα διαφαίνεται να αναζωογονείται και ο αγωγός East Med μια που, ξεκάθαρα, δημιουργεί ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον για την κατασκευή τώρα αυτού του αγωγού που θα μπορεί να ενώνει τα κοιτάσματα της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Κύπρου και μελλοντικά της Ελλάδας με πορεία από την Κρήτη στην Ιταλία και μετά πρός τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι θα περιθωριοποιηθεί και ο ρόλος της Τουρκίας και ίσως σταματήσουν και οι Αμερικανοί να απαιτούν από το Ισραήλ να περνάει ο αγωγός μέσω Τουρκίας. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόστος αυτού του αγωγού είναι τεράστιο κυρίως γιατί πρέπει να περάσει από τα πιο βαθειά νερά της μεσογείου.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα σημαντικά γεγονότα στην επικίνδυνη γειτονιά μας, οι πολιτικοί ηγέτες της πατρίδας μας ετοιμάζουν τα πολεμοφόδιά τους για τα δυο debate, μετά τη δύση του Ηλίου, μια και όλοι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν αυτή τη μάχη μια και δεν θα έχουν πλέον αντίπαλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κόσμος χάνεται και εμείς κάνουμε debates για να αναφέρουμε ότι όλοι είμαστε εναντίον των επάρατων μνημονίων.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την περίοδο που ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος προσπαθούσε να ανακηρύξει την ΑΟΖ της Κύπρου και οι καλαμαράδες τον πολεμούσαν. Πρώτα ο Σημίτης και ο ΓΑΠ και μετά η Μπακογιάννη τον πολέμησαν για να μη δημιουργήσει ΑΟΖ στο μαρτυρικό νησί και κανείς από αυτούς δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη. Επίσης, η «πρώτη φορά αριστερά» ουδέποτε υπήρξε οπαδός της έννοιας της ΑΟΖ και τώρα όλα τα ελληνικά κόμματα βλέπουν την κοσμογονία της Ανατολικής Μεσογείου και δείχνουν πλήρη αδιαφορία. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι πολιτικοί μας δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε στα θαλάσσια σύνορα της Κύπρου με την Αίγυπτο. Προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη, ότι στις προεκλογικές εξαγγελίες των πολιτικών κομμάτων, για άλλη μια φορά, αγνοούν και ίσως περιφρονούν το θέμα της ΑΟΖ, με εξαίρεση την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδεικνύοντας μια περιφρόνηση, τα τελευταία 5 χρόνια, για την αξία της ΑΟΖ και αγνοώντας, πάνω απ’ όλα, τον κρίσιμο παράγοντα του “timing” στα θέματα θαλάσσιων ερευνών άφησαν να περάσει πολύτιμος χρόνος. Έτσι, όταν άρχισε η πτώση των τιμών πετρελαίου, που κανείς δεν γνωρίζει πόσο μπορεί να κρατήσει, δεν κατάφερε να προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές για τον διαγωνισμό παραχώρησης 20 θαλάσσιων οικοπέδων του Ιονίου και νότια της Κρήτης.

ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ


Ο παραπάνω χάρτης δείχνει το λάθος που έκανε η Ελλάδα με το να μη χαρτογραφήσει οικόπεδα ανατολικά της Κρήτης που θα συνόρευαν με την αιγυπτιακή ΑΟΖ. Πάντα γνώριζα, από απόρρητες μελέτες των Αμερικανών και Γάλλων ότι η πλειοψηφία των υδρογονανθράκων μας βρίσκεται σε αυτή την περιοχή και μελέτες των ειδικών σε θέματα υδρογονανθράκων, όπως του Φώσκολου και του Κονοφάγου, επιβεβαίωσαν την ύπαρξή τους στην νοτιοανατολική πλευρά της Κρήτης.

Επομένως, ένα από τα πρώτα θέματα που πρέπει να ασχοληθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι το θέμα της ΑΟΖ και η άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αμέσως μετά την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα, στη Κύπρο και στην Αίγυπτο για την οριοθέτηση των ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο, καθώς και ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Υπήρξαν δυο σύνοδοι κορυφής μεταξύ των κρατών και στις δυο φορές αναφέρθηκαν στην ανάγκη οριοθέτησης. Πρόσθετα, ανέφεραν ότι πρέπει να συγκληθεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων των τριών κρατών για να γίνει η οριοθέτηση και ιδιαίτερα αυτή που συμπίπτουν τα σύνορα Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Εδώ βέβαια κάποιος κοροϊδεύει τους λαούς γιατί η οριοθέτηση αυτή έχει ήδη πραγμοτοποιηθεί και το μόνο που μένει είναι η υπογραφή της από την ηγεσία των τριών κρατών. Η τρίτη συνάντηση των τριών κρατών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέσα στο 2015 και εκεί θα φανεί τι είδους κυβέρνηση διάλεξε ο ελληνικός λαός για να μας κυβερνήσει.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ!

Αλλά, ξαφνικά ένα τραγικό γεγονός άλλαξε όλο το προεκλογικό σκηνικό όταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη Θεσσαλονίκη  “Ποιά σύνορα; έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;”.  Ήταν το επιστέγασμα της ασχετοσύνης ενός ξεκάθαρα πλέον επικίνδυνου κόμματος που δεν μπορεί να χειριστεί τα εθνικά θέματα.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε ένας στον ΣΥΡΙΖΑ που να έχει διαβάσει την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που ψηφίστηκε το 1982 και αποτελεί το Σύνταγμα των Θαλασσών και Ωκεανών του πλανήτη μας. Οι Τούρκοι που πολέμησαν τις πιο κρίσιμες διατάξεις της νέας Σύμβασης είχαν πάντα μεγάλο πρόβλημα με όλες τις θαλάσσιες ζώνες και ιδιαίτερα αυτή της ΑΟΖ. Οι Τούρκοι όταν αναφέρονται στην μη ύπαρξη οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων δεν αναφέρονται στην αιγιαλίτιδα ζώνη ή χωρική ύδατα αλλά στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.
Τώρα, ξαφνικά, μετά τις δηλώσεις Τσίπρα οι Τούρκοι θα αρχίσουν να μας αμφισβητούν και την αιγιαλίτιδα ζώνη μας. Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος  στο κόσμο που διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ν.μ. αλλά φαίνεται ότι ένας Έλληνας πρώην πρωθυπουργός αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα.

Τα θαλάσσια σύνορά μας στο Αιγαίο Πέλαγος είναι σαφώς οριοθετημένα από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, το Πρωτόκολλο Αθηνών του 1926 και την ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο του 1932. Η Τουρκία δεν θέλει να οριοθετήσει τις θαλάσσιες ζώνες της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας διότι με τα ισχύοντα εύρη αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο- 6ν.μ. Ελλάδας και Τουρκίας – στην Ελλάδα με βάση την Σύμβαση του 1982, περιέρχεται το 93% της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου στην Ελλάδα και μόνο το 7% στην Τουρκία.

Εάν, τελικά, η «πρώτη φορά αριστερά» δεν θα είναι και η «τελευταία φορά αριστερά» τότε θα πενθήσουμε στο μέλλον όχι μόνο τους πρόσφυγες αλλά και κάτι ακόμα χειρότερο.

Πηγή MIgnatiou

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η εκ γενετής χρέωση του άνδρα, από τις πρωτόγονες ομάδες έως τις σύγχρονες κοινωνίες, παραμένει σταθερά η ίδια: Η εξασφάλιση της επιβίωσης του θηλυκού και των παιδιών που θα αποκτήσουν. Κάθε πούρος Μαρξιστής θα ερμήνευε το ζήτημα αποκλειστικά με κοινωνιολογικούς όρους, φαίνεται όμως πως δεν είναι μόνο έτσι. Τα άλματα της βιολογίας δείχνουν ότι αυτή η ανδρική δέσμευση είναι προγεννητική. Η κατανομή των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την συνεύρεση αρσενικού και θηλυκού είναι εγγεγραμμένη στα εγκεφαλικά κύτταρα ολόκληρου σχεδόν του ζωικού βασιλείου. Το θηλυκό επιλέγει εκείνο το αρσενικό που η σωματική του ρώμη είναι εγγύηση όχι μόνο ευγονίας, αλλά και απρόσκοπτης διατροφής. Σε ορισμένα είδη η προκαταβολική προσφορά μεγάλων ποσοτήτων τροφής από το αρσενικό προς το θηλυκό είναι η προϋπόθεση του ζευγαρώματος.
Φαίνεται δίκαιο.
Το θηλυκό μετά το ζευγάρωμα κάνει μια τεράστια επένδυση χρόνου και εργασίας για την κύηση, τον γαλακτισμό και το μεγάλωμα του παιδιού, οπότε απαιτεί εξασφάλιση.
Το ζευγάρωμα είναι το μέλι.

Το ζόρι αρχίζει για τον άνδρα που θέλει να σταθεί αξιοπρεπώς στο ύψος του ρόλου του. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, δουλεύει αδιαμαρτύρητα όσες ώρες απαιτούνται. Αν χρειαστεί πιάνει και δεύτερη δουλειά κι αν η κατάσταση γίνει ζοφερή, δεν διστάζει να ξενιτευτεί ή και να παρανομήσει. Τις ληστείες τις κάνουν πάντα οι άντρες, αυτοί υποχρεούνται να φέρουν τα λεφτά στο σπίτι.

Ο άντρας ορίζεται από την δουλειά του.
Όμως στο ανταγωνιστικό πλέγμα παραγωγής, όπου επικρατεί το bellum omnium contra omnes (πόλεμος όλων εναντίον όλων), ουδείς σου εγγυάται ότι θα έχεις και αύριο δουλειά. Από άλλους εξαρτάται η επιβίωση η δική σου και των δικών σου. Αυτή η επιβίωση δια της εργασίας που επαγγέλθηκε ο Μαρξ και λατρεύτηκε από εκατομμύρια και εκατομμύρια θυσιάστηκαν με αυτή την ελπίδα. Κάτι συμβαίνει ξαφνικά και βρίσκεσαι στο δρόμο. Η εταιρεία φαλίρισε, η διεύθυνση περιστέλλει τα έξοδα, τα προϊόντα δεν πουλιούνται, η ίδια η δουλειά πάλιωσε, τα συστήματα αναπροσαρμόζονται και χίλιοι δυο άλλοι λόγοι που υπερβαίνουν τον εργαζόμενο.

Η ανεργία είναι κατάρα.
Όλο το πλαίσιο της οικογενειακής ζωής ανατρέπεται. Η συμφωνία αρσενικού- θηλυκού κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Από όλα τα κουσούρια που μπορεί να σέρνει ένας άντρας τίποτε δεν είναι πιο αβάσταχτο από το να γυρνάει στο σπίτι του με άδεια χέρια. Πόσες γυναίκες δεν έχουν υποστεί δια βίου τιποτένιους συζύγους, βίαιους ή άπιστους, για μόνο τον λόγο πως συντηρούσαν την οικογένεια.

Η ήττα του άντρα είναι συντριπτική.
Η παρατεταμένη ανεργία τραυματίζει βαρύτατα τον ψυχισμό του, τον ακυρώνει ως ενεργή ύπαρξη. Η μείωση που υφίσταται δεν είναι ποτέ στενά οικονομική, κυριεύεται από αίσθημα αυτοϋποτίμησης και αναξιότητας έναντι των άλλων αντρών. Αισθάνεται να ξεπέφτει στα μάτια της γυναίκας του και των παιδιών του. Καταλήγει ξένος στο ίδιο του το σπίτι. Τα λόγια παρηγοριάς του επιδεινώνουν το αίσθημα κατωτερότητας, στον άντρα πρέπει σεβασμός, όχι οίκτος.

Μια άξια γυναίκα που συμπαρίσταται στον άντρα της και βγαίνει στην δουλειά μπορεί έως έναν βαθμό να ανακουφίσει το οικονομικό έλλειμμα, αλλά το ψυχικό και κοινωνικό πλήγμα ενός άντρα που τρέφεται από το φουστάνι μένει αγιάτρευτο. Η απόγνωση τον κυριεύει.

Ο άνεργος σιχτιρίζει την κοινωνία που του στερεί το δικαίωμα να ζήσει, και λίγο απέχει από το να παραβεί τους θεσπισμένους κανόνες συμβίωσης, αν σου λείπει το τσιγάρο και γύρω σου ανάβουν πούρα, δεν αντέχεται.

Όταν η μια απόρριψη για δουλειά διαδέχεται την άλλη, ο άνεργος παύει να αντιδρά. Μεταβάλλεται σε ζόμπι που κάθε μέρα καταρρέει περισσότερο ή σε κινητή απειλή για τους γύρω του. Είναι υποψήφιος για όλα, να καταστρέψει και να καταστραφεί.

Ας προσέξουμε κάποτε τους ποιητές:
Μη του μιλάτε είναι άνεργος
τα χέρια στις τσέπες του
σαν δυο χειροβομβίδες
(Καρούζος)
Η ανεργία είναι όντως βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Σύμφωνα με μετρήσεις , «η αύξηση της ανεργίας έστω και κατά 1 ποσοστιαία μονάδα δημιουργεί κατάσταση έντασης, επιθετικότητας και ασθενειών που επηρεάζει την κοινωνία για πολλά χρόνια».

Η ανεργία είναι η σύγχρονη αμαρτία.
Η ίδια η κοινωνία που την προκαλεί, την καταδικάζει προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες της. Μεταθέτει το πρόβλημα, και ο άντρας που δεν βρίσκει δουλειά ευθύνεται προσωπικά, άνεργος σημαίνει άχρηστος . Οι πραγματικοί υπεύθυνοι έχουν κατορθώσει να υποβάλουν τη συκοφαντική άποψη, που αναπαράγεται επιπόλαια και από κάποιους εργαζόμενους, πως «όποιος θέλει να δουλέψει δουλεύει». Δηλαδή η μοναδική υπαίτιοι για την μοίρα τους είναι οι ίδιοι οι άνεργοι που προτιμούν να ζουν σαν παράσιτα εις βάρος των άλλων εργαζομένων. (Δεν μας λένε πού δοκιμάστηκε και απέτυχε το πλήθος των νέων ανθρώπων που δεν έχουν μπει ακόμα στην αγορά εργασίας και εκλιπαρούν για μια ευκαιρία).

Το επίδομα ανεργίας είναι κόλλυβα και ταπείνωση.
Η ανάλγητη πολιτεία αρνείται να θεσπίσει ένα εγγυημένο εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών της. Είτε κάποιος εργάζεται είτε όχι, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μην πεθάνει από ασιτία και έλλειψη στέγης. «Είναι το δικαίωμα που αναγνωρίζουμε στα ζώα μας αλλά όχι στους συνανθρώπους μας» (Φρομ).

Το φάντασμα της ανεργίας δεν είναι κάτι που εμφανίζεται από μόνο του, σαν φυσικό φαινόμενο συνδέεται άρρηκτα με το όραμα της κοινωνίας μας.

Μέχρι το 1989 η παρουσία της άλλης υπερδύναμης λειτουργούσε εξισορροπητικά, εξανάγκαζε τις δυτικές κοινωνίες να προσφέρουν κάποια κεϊνσιανά ψίχουλα για να προλάβουν τα χειρότερα. Στην νέα παγκόσμια τάξη έχει εξαπολυθεί μία ανελέητη επίθεση κατά των εργαζομένων. Ο συνδικαλισμός εξέπεσε σε απροκάλυπτο ρουφιάνο της εξουσίας. Οι εργασιακές σχέσεις τίθενται ξανά υπό διαπραγμάτευση. Επιστρέφουμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς υπερωρίες, χωρίς άδειες, χωρίς πλαφόν απολύσεων, χωρίς επικουρικές συντάξεις και άλλα τέτοια «αναχρονιστικά».

Τελευταίως τα σαΐνια της κρατικής αναλγησίας βρήκαν το νέο φάρμακο, είναι οι «ευέλικτες μορφές απασχόλησης». Το περιώνυμο τρομοκρατικό επίθετο «απασχολήσιμος» απειλεί τους πάντες, πλημμυρίζει με την επιδιωκόμενη ανασφάλεια εργαζόμενους και ανέργους ώστε να νιώθουν όλοι προσωρινοί και δεόντως υποτακτικοί.

Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας οι «απασχόλησιμοι» θα πατάνε πλέον σε κινούμενη άμμο, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Οι χαχόλοι του δικού μας ΟΑΕΔ ανακάλυψαν και ανθρωπιστικά πλεονεκτήματα στην αθλιότητα του «απασχολήσιμου» που εφηύραν:
«Η ρύθμιση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ευνοεί την δυνατότητα συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων».
Πρόκειται για φρικτή κοροϊδία. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται αν ζεις ή πεθαίνεις παρουσιάζονται να σου προσφέρουν «χρόνο» για την οικογένεια και τα χόμπι σου.

Ο άνθρωπος όμως δεν είναι «επιζήσιμος». Ή θα ζήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια σ΄ αυτό τον κόσμο ή όχι.
Αυτό το νόημα ενέχουν οι απόπειρες αυτοκαταστροφής κάποιων παραλοϊσμένων που κρεμιούνται στις στέγες ή λούζονται με βενζίνη. Όπως και ο οδυνηρός συμβολισμός της πράξης εκείνου του απολυμένου υπαλλήλου από τον Δήμο Ταύρου που κάρφωσε την ελληνική σημαία στο γυμνό στήθος του.

Προφητικό άρθρο του Διονύση Χαριτόπουλου το φθινόπωρο του 2002

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου