Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Σεπ 2015

Χαϊκάλης τέλος για τους ΑΝ.ΕΛ.
Έφυγε ο τρενάκι και ήρθε ο γύψος…

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε πως ο Παύλος Χαϊκάλης δεν θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως από τη στιγμή που η υπόθεση με την off shore δεν έχει ξεκαθαρίσει ο κ. Χαϊκάλης θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων. Σημείωσε, όμως, πως αν ο πρώην υπουργός δικαιωθεί, τότε θα αποκατασταθεί από τους ΑΝΕΛ.

Αλλού ακούγαμε τις συζητήσεις για «αυτοφωράκια» και από αλλού ήρθε η «είδηση». Δεν ξέρουμε εάν ο κ. Χαϊκάλης θυσιάζεται στον βωμό της καθαρότητας ή των πολιτικών σκοπιμοτήτων εκ μέρους των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αλλά είμαστε βέβαιοι πως η κάθαρση ακούγεται αλλά ποτέ δεν έρχεται από εκεί που όλοι την περιμένουμε. Πόσο δε μάλλον στην περίπτωση του κ. Χαϊκάλη, που φαίνεται να «πληρώνει το μάρμαρο» και θα γίνεται θυσία για να διαφύγει των ευθυνών του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. εμφάνισε το τηλεοπτικό του σποτάκι, με τον Αλέξη αυτή τη φορά να μην έχει τρενάκι, αλλά γύψο… Να πιστέψουμε πως το τρενάκι εγκαταλείφθηκε από τον «μηχανοδηγό» ή πουλήθηκε –λόγω οικονομικής κρίσης- σε κάποιο τσίρκο ως «τρενάκι του τρόμου»; Ή να υποθέσουμε πως ο γύψος έχει κρυφό μήνυμα, σχετικό με την τοποθέτηση της δημοκρατίας στον γύψο;
Ενδεχομένως ο «μηχανοδηγός» αντιλήφθηκε πως το πολιτικό του «καύσιμο» έχει τελειώσει και προσπαθεί τώρα να μάθει στον μικρό… Αλέξη «γράμματα». Δηλαδή, αναρωτιόμαστε, στις επόμενες εκλογές θα δούμε τον μικρό Αλέξη με δύο σπασμένα χέρια ή μήπως και με σπασμένα πόδια…; Πολύ φοβόμαστε πως στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει «Αλέξης», ούτε «μηχανοδηγός» ή «δάσκαλος», που μαθαίνει (πολιτικά) γράμματα σε όποιον προλάβει να αρπάξει ή σε όποιον δεν μπορέσει να του ξεφύγει.

Πάντως, ο αυτοφωράκιας Χαϊκάλης φαίνεται «να πληρώνει τη νύφη» αντί του προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ο οποίος επέλεξε να αμαυρώσει την τιμή και την υπόληψη του μέχρι χθες συνεργάτη του και να «ξεπλύνει» τις δικές του πολιτικές ακαθαρσίες στον βούρκο του μνημονίου, ελπίζοντας πως θα μπορέσει έτσι να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές.
Εμείς, μετά από όλα αυτά, ευχόμαστε στον κ. Χαϊκάλη «καλό κουράγιο» (δεν είναι λίγο πράγμα να σε κατηγορεί έμμεσα ως «αδιαφανή πολιτικό» ο πρόεδρος του κόμματός που ανήκεις) και σε όλους τους υπόλοιπους «καλά μυαλά», γιατί με «ό,τι δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σου φορτώσει μέχρι και το… προπατορικό αμάρτημα, προκειμένου να γλιτώσει ο ίδιος…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ελληνική αριστερά, με εντολή των Γερμανών, θα επιβάλει στους δύστυχους Έλληνες, τον περιουσιακό φόρο, ίδιο με αυτόν που επέβαλε ο Γκέρινγκ στους Εβραίους το 1938.

Μετά τη σύνταξη του περιουσιολογίου, θα επιβληθεί νέος περιουσιακός φόρος επί όλης της περιουσίας, κινητής, ακίνητης και χρημάτων, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 25% της καθαρής περιουσίας.

Στην πραγματικότητα, θα πρόκειται για δήμευση του 1/4 της περιουσίας των πολιτών από το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δανειστές.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πρόθεση του πολιτικού συστήματος (κανένας δεν λέει τίποτα προεκλογικά) να καταργηθούν τα περιουσιακά τεκμήρια, μετά την καταγραφή των περιουσιών.
Δηλαδή και θα φορολογούμαστε με βάση την πραγματική καταγεγραμμένη περιουσία μας και θα φορολογούμαστε για ψεύτικο εισόδημα μέσω περιουσιακών τεκμηρίων. 
Απίστευτο και όμως ελληνικό!!!

ΥΓ. Αλήθεια γιατί δεν ακούμε τίποτα προεκλογικά γι’ αυτά τα θέματα; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα…

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όπως ισχυρίζεται υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις

Ατράνταχτες αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων διατείνεται πως έχει ο πρώην υπουργός Άμυνας του Καναδά, Paul Hellyer.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, μιλώντας στο Πανεπιστήμιου του Κάλγκαρι, στο Disclosure Canada Tour, ο κ. Hellyer κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να δώσουν στη δημοσιότητα τα έγγραφα σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων και UFO.

«Ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης δεν θα τα αγγίξει. Το κοινό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα πει “πρόεδρε ή πρωθυπουργέ θέλουμε την αλήθεια και τη θέλουμε τώρα διότι επηρεάζει τις ζωές μας”», ανέφερε ο κ. Hellyer, 91 ετών πλέον, που διετέλεσε Υπουργός Άμυνας του Καναδά από το 1963 έως το 1967.

Ο Hellyer δεν τα λέει τώρα αυτά, αλλά από το 2005. Εχει ισχυριστεί ότι:

Οι εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν εντυπωσιαστεί με τον τρόπο ζωής μας.Οι εξωγήινοι περπατούν ανάμεσά μας, αλλά αρνούνται να μοιραστούν τις προηγμένες τεχνολογίες τους.Υπάρχουν 80 διαφορετικά είδη εξωγήινων, με μερικούς να μοιάζουν ακριβώς όπως εμείς και να είναι δύσκολο να τους αντιληφθούμε.Μεταξύ αυτών είναι οι «Tall Whites» που συνεργάζονται με την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ στη Νεβάδα, οι «Short Grey’s» που έχουν πολύ λεπτά χέρια και είναι πολύ ψηλοί με μεγάλα κεφάλια και οι «Nordic Blondes».

Σχεδόν όλοι είναι καλοπροαίρετοι και φιλάνθρωποι και θέλουν να μας βοηθήσουν. Μόνο 1 με 2 είδη δεν είναι φιλικοί. Έχουμε μια μακρά ιστορία με ΑΤΙΑ και φυσικά υπήρξε πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες ειδικά από τότε που εφευρέθηκε η ατομική βόμβα.

Είναι πολύ φοβισμένοι ότι ίσως να είμαστε τόσο ανόητοι που να θελήσουμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τέτοια όπλα ξανά.Οι εξωγήινοι είναι υπεύθυνοι για τη σύγχρονη τεχνολογία μας, συμπεριλαμβανομένων των μικροτσίπ, των LED και του Kevlar.Δεν έχει συναντήσει ποτέ κάποιον εξωγήινο, αλλά έχει δει UFO κοντά στο σπίτι του στο Lake Muskoka.Πηγή "Μακελειό"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουTου Ιωάννη Μιχαλέτου

Το Αυστριακό κράτος παρ'όλη την αυστηρή ουδετερότητα του και την πολιτική ίσων αποστάσεων που επιδιώκει εδώ και δεκαετίες σε σχέση με όλα τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων παγκοσμίως, έχει ήδη αρχίσει να νιώθει τις αρνητικές συνέπειες "φιλοξενίας" πληθώρας εξτρεμιστικών ομάδων και τάσεων του ευρύτερου πολιτικού Ισλάμ.

Ειδικότερα σε θέματα ασφάλειας και αντί-τρομοκρατίας το πρόβλημα βαθαίνει εδώ και δύο έτη στη Βιέννη σε συνδυασμό με την ανάδειξη του "Ισλαμικού Κράτους" (Ι.Κ.).

Καταρχάς ήδη η Αυστρία είναι επίκεντρο του πανευρωπαικού δικτύου της "Χαβάλα" και επίσημη έδρα των εξτρεμιστών-Ισλαμιστών που προέρχονται από τη Βοσνία.

Παραλλήλως, είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι ο αυτόκλητος Ιμάμης ονόματι Mohammed Mahmoud που κατοικοεδρεύει στη Βιέννη, είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Ι.Κ.σε ολόκληρη την Ευρώπη με κομβικό ρόλο σε θέματα προπαγάνδας και κινητοποιήσεων. Την παρούσα περίοδο βρίσκεται στη πόλη Ράκα της Συρίας και νυμφεύθηκε την Ahlam Al-Nasr, που επονομάζεται ως "η ποιήτρια του Ισλαμικού Κράτους". Το ζεύγος αποτελεί βασικό παράγοντα ιδεολογικής κατεύθυνσης του Ι.Κ. τη σημερινή εποχή και εξακολουθεί και διατηρεί συνεχή επαφή με πυρήνες τόσο στην Αυστρία όσο και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Mohammed Mahmoud διατηρούσε και εξακολουθεί να διατηρεί στενές σχέσεις με το Τουρκικό κράτος τις οποίες φαίνεται ότι δημιούργησε πριν από μερικά έτη στη Βιέννη.

Πράξεις τρομοκρατίας & εξτρεμισμού

- Περίπου 200 Αυστριακοί πολίτες πολέμησαν στη Συρία και οι 60-65 εξ'αυτών γύρισαν πίσω.

- Το τέλος του 2014, αποκαλύφθηκε ότι το Ι.Κ. έδωσε 25.000 Δολλάρια σε έναν 14χρονο Ισλαμιστή για να ανατινάξει κτίρια στη Βιέννη. Ο έφηβος ονόματι Μερτκάν, Τουρκική καταγωγής συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να ανατινάξει το σταθμό τρένων της Δυτική Βιέννης. Το πλάνο για τον ίδιο θα ήταν να καταφύγει μετά τη τέλεση της πράξεως του στη Συρία μέσω κυκλώματος που θα το φυγάδευε από τη Κωνσταντινούπολη.

- Στα μέσα του 2014 εννέα Τσετσένοι συνελήφθησαν από τις Αυστριακές αρχές - και οι οποίοι μάλιστα είχαν δηλώσει πρόσφυγες για να αιτηθούν άσυλο- και οι οποίοι ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εκ μέρους του Ι.Κ. στη Βιέννη.

- Το 2010 μεγάλη συγκέντρωση έλαβε χώρα στη Βιέννη που οργάνωσε η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α.) με την υποστήριξη και Τουρκικών υπηρεσιών (όλως περιέργως την ίδια εποχή παρόμοια φαινόμενα, με τους ίδιους φαινομενικά συντελεστές, λάμβαναν χώρα και στο κέντρο των Αθηνών). Στην πορεία που ακολούθησε ο Omar al Rawi, δημοτικός σύμβουλος με το Σοσιαλιστικό κόμμα στη Βιέννη απεύθυνε το λόγο σε πλήθος που κραύγαζε "Χίτλερ βγές από το τάφο", "εκδίκηση για το Μαβί Μαρμαρά", "Θάνατος στους Εβραίους" , κ.α.

-Ταυτόχρονα και έως τις μέρες μας, ένα εξέχων μέλος της Μ.Α. στην Αυστρία ο Adnan Ibrahim, εάν και καταδικάζει το Ι.Κ. γιατί δολοφονεί και Μουσουλμάνους εν τούτοις δημοσίως εξυμνεί τους θανάτους τόσο Ισραηλινών αλλά και λοιπών "απίστων" από τρομοκρατικές ομάδες.

Εάν σε όλα τα παραπάνω, που αποτελούν απλώς μια συνοπτική και εν τάχει αναφορά του θέματος, προστεθεί η πολύ σημαντική πλευρά της σύνδεσης μεταξύ Δυτικό-Βαλκάνιων Τζιχαντιστών και των κατ'ουσία στρατηγείων τους στη Βιέννη, τότε το θέμα αποκτά σοβαρές διαστάσεις.

Όσο αφορά την Ελλάδα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να 'χαρτογραφήσει" τις εξελισσόμενες απειλές γιατί τα γεγονότα κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθούν σε ιδιαίτερα έντονους ρυθμούς το επόμενο τρίμηνο στον άξονα Τουρκίας-Κεντρικής Ευρώπης και στο πολυπλόκαμο και αλληλένδετο δίκτυο Τζιχαντιστών-δουλεμπόρων και λαθρεμπόρων που ξεπηδούν από τα καθεστώτα της Αραβικής Χερσονήσου και της Τουρκίας.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
  • Απόλυτη ανικανότητα από την διοίκηση της ΕΥΠ επιτρέπει την περαιτέρω διασάλευση της ασφάλειας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο!!!
  • Η ΕΥΠ δουλεύει για την Ελλάδα ή μήπως είναι εκτελεστής "συμβολαίων" του εσωτερικού και του εξωτερικού;
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Κάτοικοι του Μανταμάδου μας έστειλαν φωτογραφίες από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, τo οποίο όπως μας καταγγέλουν, κάποιοι ανεγκέφαλοι μετανάστες έβαψαν στους εξωτερικούς του τοίχους συνθήματα, τα οποία κανείς βέβαια δεν γνωρίζει τι γράφουν.

Ζητούν λοιπόν την παρέμβαση των αρμοδίων, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα αυτές οι αλχημείες.
Φυσικά, καλό θα είναι το ελληνικό κράτος να μεταφράσει και να δημοσιοποιήσει τα όσα γράφτηκαν στους τοίχους του παρεκκλησίου, κι αυτό επειδή ενδέχεται να υπάρχει άμεση ισλαμική απειλή από φονταμενταλιστές ισλαμιστές κατά των κατοίκων της Μυτιλήνης.

Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, οι ευθύνες της Πολιτείας και των κρατικών οργάνων και υπηρεσιών, αυξάνονται κατακόρυφα και καλό θα είναι ο κ. Ρουμπάτης (και το παλαιοπασοκικό - νεοσυριζαίικο παρεάκι του) να αφήσουν στην άκρη τις (στοχευμένες και προς εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων συμφερόντων) "εκκαθαρίσεις" - "εξόφληση γραμματίων", αλλά και τις τακτοποιήσεις ημετέρων και να προσηλωθούν στο θεσμικό τους έργο, που δεν είναι άλλο από την συλλογή πληροφοριών για την υπεράσπιση της χώρας από κινδύνους που ελλοχεύουν και γιγαντώνονται, την ίδια στιγμή που η διοίκηση της ΕΥΠ ασκεί ένα ιδιότυπο πογκρόμ, υλοποιεί παράτυπες ανακατατάξεις (με μη έμπειρο προσωπικό σε θέσεις κλειδιά ιδιάζουσας σπουδαιότητας περιοχών) και, τέλος, τακτοποιεί "κόσμο" σε θέσεις του εξωτερικού που "ανοίγονται" χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος, παρά μόνο για την μισθοδοσία (βόλεμα) των τοποθετημένων.
Τονίζουμε πως το συγκεκριμένο χωριό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες Ορθόδοξους χριστιανούς, τονίζουμε πως η Πολιτεία δια των επισήμων οργάνων της είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τους πολίτες...

Σημείωση: Επειδή ακυρώθηκε το τακτικό ραντεβού με τον μεταφραστή μας επί αραβικών κειμένων, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε την μετάφραση όσων διακρίνονται στις φωτογραφίες. Και αν δεν έχει υπάρξει επίσημη μετάφραση ή αν η μετάφραση της πολιτείας τύχει να είναι διαφορετική, τότε θα αρχίσουν να χτυπάνε καμπάνες για τις ευθύνες των πολιτικών αλλά και των κομματικά τοποθετημένων σε θέσεις μείζονος εθνικής σημασίας...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών (State Department) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν χώρους συνάθροισης ανθρώπων και γενικά τοποθεσίες όπου υπάρχει πολυκοσμία, για το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης από ακραία ισλαμικά στοιχεία.

Συγχρόνως αυστηρή προειδοποίηση έχει σταλεί στο αμερικανικό προσωπικό της πρεσβείας, των προξενείων και των στρατιωτικών που υπηρετούν στη βάση του Ιντσιρλίκ, να αποφεύγουν οποιαδήποτε σχέση με εντόπιους τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, ανεξάρτητα από το βαθμό που κατέχουν.

Επίσης, να μην προσεγγίζουν για κανένα λόγο τα σύνορα με τη Συρία και να υπάρχει μετάλη επαγρύπνηση στις επαρχίες Γκαζιάντεπ, Κιλίς, Σανλιούρφα, Σιρνάκ, Βαν, Μους, Μαρντίν, Μπατμάν, Μπιγκόλ, Τουντσελί, Χακάρι, Μπιτλίς και Ελάζιγκ, οι οποίες είναι κυρίως κατοικούμενες από Κούρδους.

Πηγή Εχέδωρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Κάθε πρόπερσι και καλύτερα. Ο λαός μας φυσικά λέει κάθε πέρυσι και καλύτερα, αλλά εμείς το ξεπεράσαμε και αυτό το στάδιο. Έτσι όπως πάει ο κατήφορος μας πολύ σύντομα και το πρόπερσι θα αλλάξει και θα γίνει καμιά δεκαετία και βάλε! Δεν νομίζουμε ότι στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας θα έχουν υπάρξει χειρότερες εκλογές. Από ποια άποψη; Μα φυσικά από την ποιότητα των κομμάτων και των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος σε αυτές… Ας όψεται φυσικά και η λίστα που εμποδίζει έστω και την παραμικρή ανανέωση των υποψηφίων… Μην ξεχνάμε ότι τα κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα σεβαστούν τις ψήφους που πήραν οι βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές…

Οι μόνοι που είναι απόλυτα ικανοποιημένοι είναι οι δανειστές. Τα «πρόβατα» εδώ στην Ελλάδα, γιατί έτσι μας βλέπουν, είτε έτσι ψηφίσουν είτε αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο!!! Όποια κόμμα και να ψηφίσει ο λαός μας η κυβέρνηση θα είναι μία και πολυκομματική! Ίσως να είναι η πρώτη φορά που δεν θα ισχύει αυτό που διατύπωσε ο Γάλλος φιλόσοφος και διπλωμάτης Joseph De Maistre: «Τα έθνη έχουν την κυβέρνηση που τους αξίζει»… Στην δική μας περίπτωση ισχύουν περισσότερο τα λόγια του Ισοκράτη ότι «το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν»…

Και ας δούμε ποιοι μας κυβερνούν ή θέλουν να μας κυβερνήσουν. Για το ΣΥΡΙΖΑ αρμόζουν ίσως μοναδικά τα λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου που είχε πει ότι «Εγίναμεν η χλεύη των ηττημένων» αναφερόμενος το 1964 στις έριδες εντός του κυβερνώντος κόμματος. Το μίσος που βγαίνει μεταξύ των πρώην συντρόφων θυμίζει διαζύγιο της κακιάς ώρας μεταξύ παντρεμένων ή ακόμη και την κινηματογραφική ταινία «ο πόλεμος των Ρόουζ»!!! Δηλαδή και μόλις οι οκτώ μήνες που κατάφεραν να είναι μαζί οι διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι από μόνο του ένα θαύμα!!!

Μετά διαβάζουμε για υπουργούς πράγματα και θάματα… Αλήθεια αυτούς τους υπουργούς ποιος τους έβαλε στην θέση αυτή; Χρησιμοποιεί ο λαός πολλές φορές την έκφραση για να δείξει την απέχθεια του προς κάποιους ότι «ο καλύτερος από αυτούς έχει σκοτώσει την μάνα του»!!! Χθες μάθαμε ότι ίσως ο «καλύτερος» αυτό αυτούς να έχει δείρει την μητέρα του μερικές φορές όπως και την για 24 ώρες σύζυγο του! Ειλικρινώς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια αυτά που διαβάσαμε. Χειροδικία εναντίον γονέως και κατέχει δημόσια θέση; Τον δέχονται σε κόμμα; Σε παρέα; Ως συνομιλητή; Χειροδικία εναντίον συζύγου και κατέχει δημόσια θέση και όλα τα υπόλοιπα; Πάλι καλά που δεν τον έκαναν και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ!!! Τι είχε υπάρξει και τέτοιος; Μπαααα! Αποκλείεται!!!

Για να καταλάβουμε το πόσο ωραία έχει στηθεί το «παιχνίδι», σε βάρος της ζωής μας φυσικά, υπάρχει και μια μεγάλη απόδειξη που δεν είναι άλλη από τον προσωρινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Τον πολλά βαρύ κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη… Καλά το πρώην κόμμα της Συγγρού δεν είχε έναν άνθρωπο της προκοπής, νέο, άφθαρτο, ικανό για αυτή την θέση; Για παράδειγμα ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δεν θα ήταν ιδανικός για την θέση αυτή; Έχει όλα αυτά τα στοιχεία, πετυχημένος ως Περιφερειάρχης, με έργο, το όνομα του δεν έχει ακουστεί σε τίποτα λαμογιές και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το αντίβαρο στον κ. Τσίπρα. Όχι δεν μας κάνει τώρα!!!

Γιατί όμως επελέγη η προσωρινή λύση του κ. Μεϊμαράκη και η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές σε χρόνο ρεκόρ; Πολύ απλά γιατί έτσι βολεύει τους δανειστές. Αν η Νέα Δημοκρατία για παράδειγμα είχε έναν ικανό αρχηγό δεν θα γνώριζαν οι δανειστές τι επίπτωση θα είχε αυτό στις εκλογές. Ο κ. Μεϊμαράκης μόνον άφθαρτος δεν είναι. Έχει στην καμπούρα του, πέρα από το προσωπικό του υφάκι που μας είναι απεχθές, υποθέσεις όπως η κουμπαριά του με τον προφυλακισμένο μεγαλο-επενδυτή (λέμε και κάτι να γελάσουμε) κ. Καρούζο. Ξέρετε, αυτόν του γνωστού σκανδάλου.

Έχει την υπόθεση για τα υποβρύχια, για κάτι πληρωμές που έγιναν, και φαίνεται να έχει καλύψει η κα Κωνσταντοπούλου την υπόθεση μη οδηγώντας της προς συζήτηση στην Βουλή! Έχει ακόμη και την υπόθεση του συνεργάτη και κουμπάρου του που αυτοκτόνησε τον Δεκέμβριο του 2009!!! Θυμόσαστε την ιστορία αυτή με τον αυτόχειρα που ενέπλεκε τον αδελφό της ιδιαιτέρας του κ. Μεϊμαράκη σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών; Θυμόσαστε τι είχε γράψει το ρεπορτάζ τότε; Θα σας το θυμίσουμε εμείς… Από το σημείωμα του αυτόχειρα έλειπε μια σελίδα, για την οποία η ιδιαιτέρα του τότε υπουργού Άμυνας είχε πει «μην βγάλετε την 5η σελίδα γιατί θα κάψουμε τον Μεϊμαράκη»!!!! Αυτά τα ολίγα ανακαλέσαμε στην μνήμη μας και είναι νομίζουμε υπεραρκετά για να μας πείσουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι τελείως ακατάλληλος για αυτή την θέση.

Βέβαια το «γλείψιμο» και οι κολακείες από μεγαλοδημοσιογράφους, πρώην πρωθυπουργούς και άλλους πέφτει σύννεφο!!! Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ, άντε με το καλό και πρωθυπουργός, θα δώσει αύριο συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου στην εκπομπή του! Άραγε τι θα τον ρωτήσει ο κ. Χατζηνικολάου; Για το σκάνδαλο του ξεπλύματος 10,2 δις ευρώ που είχε καταγγείλει ο κτηματομεσίτης Λιβανός και έβγαλε στην δημοσιότητα η εφημερίδα REAL NEWS; Θυμόσαστε την υπόθεση; Σύμφωνα με τις καταγγελίες Λιβανού «οι τρεις πολιτικοί (Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης) φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ τον κ. Καρούζο. Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, αν η καταγγελία είναι αληθινή, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε, αλλά σιγά στην Ελλάδα μην αποδείχθηκε ποτέ τίποτα, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για τον κ. Μεϊμαράκη και την θέση που κατέχει. Επειδή όμως δεν αποδείχθηκε κάτι, ο κ. Μεϊμαράκης που πάει να δώσει συνέντευξη; Στον συκοφάντη του; Αλλά τα υπάκουα πολιτικά τέκνα έτσι κάνουν…

Να θυμίσουμε και κάποια από τα Γαλλικά του κου Μεϊμαράκη για τον κο Χατζηνικολάου;
Θέλει να μου πιει το αίμα με το καλαμάκι, δεν θα τον αφήσω… Εγώ θα δώσω την μάχη και στην αρένα και όχι μόνο στα σαλόνια… Θα κατέβω στην αρένα, δεν θα πάω μόνο νομικά και σαλονάτα… Ο Χατζηνικολάου δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο να με ρωτήσει, ρε π@@@@@, πριν δημοσιεύσει ένα κείμενο που πλήττει το αξίωμα του προέδρου της Βουλής και το πολιτικό σύστημα, ούτε ένα τηλέφωνο, αυτή είναι η αξιοπιστία του…
Αλλά τι μας κάνει εντύπωση…
Αυτό είναι το ήθος της πολιτικής και της δημοσιογραφίας σήμερα…

Όμως το σύστημα, η διαπλοκή, η ολιγαρχία, οι δανειστές είπαμε δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Για αυτό και επιθυμούν στην εξουσία όχι άφθαρτα αλλά διαβλητά πρόσωπα. Ανθρώπους που θα μπορούν να τους κρατούν από τα …γένια!!! Όπως τον Πάπα!!! Μετά σου λέει, πως θα κυβερνηθεί αύριο ο τόπος από μια πολυκομματική κυβέρνηση; Και αν το ΠΟΤΑΜΙ γίνει Ρυάκι με το άλλο «πολιτικό κουτσαβάκη», εμείς τι θα κάνουμε; Τίποτα, πρέπει να βρούμε έναν πολιτικό λεβέντη για να μην πάει τίποτα χαμένο… Από ψήφους! Και έτσι ξαφνικά από αρνητικό πρόσωπο των περασμένων δεκαετιών, έγινε πρόσωπο των ημερών, που τα είχε πει όλα, και τα είχε προβλέψει όλα ως άλλος Νοστράδαμος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης… Και ότι κενό μένει από αυτούς τους δύο και τους άλλους θα το καλύψουν οι δημοσκοπήσεις!!!

Βέβαια το μόνο που δεν μας λένε οι δημοσκοπήσεις είναι το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν τελικά σε αυτές τις εκλογές. Όσον αφορά το παραμύθι για τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα το έχουμε φάει και χορτάσαμε. Κοντεύουν να βγάλουν το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη που λέει ο λόγος!!!! Σε λίγο θα το κάνουν και αξιωματική αντιπολίτευση!!! Χαχαχα….
Οι εκλογές αυτές είναι απρόβλεπτες όσον αφορά τον κόσμο και γίνονται τα πάντα για να αναλάβει και πάλι την εξουσία ο κ. Τσίπρας μια που για τον εαυτό του έδειξε στους ξένους ότι είναι «γάτα»! Καθάρισε τους πάντες και προχωρά ακάθεκτος, τρόπος του λέγειν. Πάλι καλά που γίνονται πολύ σύντομα οι εκλογές αυτές γιατί έτσι δεν θα μας φάει και το άγχος και η αγωνία!!!
Θα μας φάει η πείνα και τα μέτρα την επομένη των εκλογών!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Εγκρίθηκε από το τουρκικό Κοινοβούλιο η πρόταση με την οποία εξουσιοδοτείται η τουρκική κυβέρνηση να στείλει στρατεύματα εκτός συνόρων και να πραγματοποιήσουν πολεμικές επιχειρήσεις.

Η εντολή αφορά την Βόρεια Συρία και το Βόρειο Ιράκ όπου δρουν ομάδες του κουρδικού PKK. Στις περιοχές αυτές η κουρδική οργάνωση διατηρεί βάσεις ανεφοδιασμού και εξόρμηση στο έδαφος της Τουρκίας.

Υπέρ της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός συνόρων ψήφισαν εκτός από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), και τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ψήφισε εναντίον της εξουσιοδότησης. Με τη ψηφοφορία που έγινε δόθηκε παράταση στις επιχειρήσεις εκτός συνόρων για ένα ακόμη χρόνο.

Πηγή ViaDiplomacy


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αποκαλύψεις από τα mail της Κλίντον

Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας το 2010 ήταν ένα θέμα ειδικού ενδιαφέροντος για τους φορείς χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Αυτό αποδεικνύεται από τα mail της Χίλαρι Κλίντον που δόθηκαν στη δημοσιότητα και σχεδόν όλα έχουν να κάνουν με ευαίσθητα σημεία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Ένα από αυτά ήταν και η ελληνική κρίση, όπως αναμεταδίδει το CNBC.

Όπως και τώρα, που με αφορμή τη συνάντηση της G20 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ θα θέσουν ξανά το θέμα του ελληνικού χρέους, έτσι και το 2010, στην αρχή της κρίσης, η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να λειτουργήσει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το άρθρο του CNBC σημειώνει πως ο τρόπος που θα επιβληθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι σημαντικός, καθώς το ΔΝΤ εκτιμάει ότι το χρέος τα επόμενα δύο χρόνια θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ. Η Γερμανία αντιτίθεται στα αιτήματα της Ελλάδας για διαγραφή, διαφωνεί και με τις απόψεις του Ταμείου, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ θα παίξουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στο θέμα.

Η ανασκόπηση των 15 περίπου emails της Κλίντον (από τα χιλιάδες) που αναφέρονται στην Ελλάδα, δείχνει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα υποστήριξε από το 2010 την εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρώτο πακέτο διάσωσης και ενδιαφερόταν για την τύχη της Ελλάδας για γεωπολιτικούς λόγους και διεθνείς λόγους ασφάλειας.

Ένα από τα email που ξεχωρίζουν είναι αυτό που έστειλε ο δημοσιογράφος; Σίντνεϊ Μπλούμενταλ, πρώην βοηθός του Μπιλ Κλίντον και έμπιστος σύμβουλος της Χίλαρι. Σε αυτό, αναφέρεται σε δυνητικούς κινδύνους που μπορούν να υπάρξουν στην Ευρωζώνη λόγω της πιθανής διάχυσης της ελληνικής κρίσης χρέους. Μάλιστα, σημειώνεται πως μια πιθανή δεύτερη φάση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπης, να συμπεριλάβει την Πορτογαλία, την Ισπανία και ίσως ακόμη και την Ιρλανδία. Ο Μπούμενταλ είδε την ελληνική κρίση μέσα σε ένα γεωπολιτικό πλαίσιο και ισχυριζόταν ότι μπορεί να υπονομεύσει ακόμη και τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ σε ένα ευρώ φάσμα θεμάτων, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράν. Γι' αυτό και ζητούσε να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης στα θέματα της οικονομικής κρίσης. Σε αντίθετη περίπτωση ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να κατηγορηθεί για έλλειψη προσοχής.

Το CNBC σημειώνει πως η πρόσφατη κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης έδειξε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης για γεωπολιτικούς λόγους. Από το 2010, ο Γκάιτνερ έδειξε πως αυτή την κατεύθυνση. Κινήσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβε στη συνέχεια η κυβέρνηση Ομπάμα.

Από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012, ο Γκάιτνερ είχε πραγματοποιήσει περίπου 168 συναντήσεις ή τηλεφωνικές κλήσεις με αξιωματούχους της Ευρωζώνης και άλλες 114 επαφές με το ΔΝΤ. Μεταξύ των επαφών αυτών, οι 58 ήταν με τον Τρισέ και τον Ντράγκι (δηλαδή με την ΕΚΤ).

Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη αντιτίθεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ το ΔΝΤ συμφώνησε να αναπτύξει ένα λεπτομερές πρόγραμμα που δεν θα περιλαμβάνει τυχόν αναδιάρθρωση. Ωστόσο, η σημαντική αυτή απόφαση εξακολουθεί να στοιχειώνει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Στην πραγματικότητα, όμως, το ΔΝΤ είναι όμηρος των ευρωπαϊκών θέσεων σχετικά με τι θα γίνει με την ελληνική διάσωσης, καθώς έχει χορηγήσει δάνεια στην Ελλάδα σπάζοντας όλους τους κανόνες που το διέπουν. Το CNBC καταλήγει με την υποσημείωση ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, τους τελευταίους μήνες, βοήθησε την Κριστίν Λαγκάρντ να αυξήσει την πίεση προς τους Ευρωπαίους ως προς το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Στην Κύπρο η British Gas με σκοπό την αγορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο Αφροδίτη
  • Δεν θα σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Κύπρου, δήλωσε ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου Ισμαήλ Σερίφ
Τη διαβεβαίωση ότι οι διαβουλεύσεις για πώληση του κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο συνεχίζονται κανονικά, παρά την πρόσφατη ανακάλυψη στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ, έδωσε χθες ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, o οποίος ανακοίνωσε επίσης την άφιξη στο νησί της βρετανικής British Gas. «Επί του εδάφους συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Να σας αποκαλύψω ότι από χθες και σήμερα βρίσκεται στην Κύπρο η (βρετανική) BG, η οποία βρίσκεται σε διαβούλευση τόσο με την κοινοπραξία του τεμαχίου 12 (Noble, Delek και Avner) όσο και με την Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) για την αγορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη για το τερματικό φυσικού αερίου στο Ιντκού», είπε.

Όσον αφορά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις για την Κύπρο έπειτα από τις ενεργειακές εξελίξεις, είπε ότι δημιουργούνται οι συνθήκες μιας καινούργιας περιοχής, η οποία μέχρι στιγμής ήταν επί το πλείστον άγνωστη ως προς τη γεωλογία της. Αναφορικά με την προσπάθεια πώλησης φυσικού αερίου στην Αίγυπτο δήλωσε πως η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διαβούλευση ούτως ώστε να σχηματιστεί άποψη για το τι σημαίνουν αυτά τα 30 tcf επιπλέον στην περιοχή μας. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το ΚΥΠΕ, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο.

Επαφές με ENI-TOTAL-Noble
Τις επόμενες μέρες, ο Υπουργός Ενέργειας θα έχει συναντήσεις με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΤΟΤΑL, ενώ, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το Υπουργείο θα επιδώσει στην αμερικανική Noble τα σχόλιά του επί του σχεδίου ανάπτυξης της Αφροδίτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λακκοτρύπης, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΝΙ όπου τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο, κι έγινε μια αρχική συζήτηση, όπως πρώτη έγραψε η «Σημερινή» για τα γειτνιάζοντα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ και τον τρόπο αξιοποίησής τους.

Στο παιχνίδι η Τουρκία;
Την άποψή του για τα ενεργειακά τεκταινόμενα εξέφρασε και ο σύμβουλος του «German Marshal Fund» Μάικλ Λι, που επισκέφτηκε πρόσφατα και την Κύπρο και είχε επαφές και με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. «Αν η Αίγυπτος τεθεί εκτός του τραπεζιού των επιλογών ως εξαγωγική αγορά, και αν υπάρξουν πολιτικά επιτεύγματα στην Κύπρο, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια αναβίωση του ενδιαφέροντος για την τουρκική επιλογή», δήλωσε ο Λι.

Ανοιχτά παράθυρα ευκαιριών…
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Delek Drilling, θυγατρικής της Delek Group που δραστηριοποιείται στην Κυπριακή ΑΟΖ, Γιδεών Τατμόρ, το γιγαντιαίο αιγυπτιακό κοίτασμα θα εξυπηρετήσει την τοπική ζήτηση και έτσι δεν θα ανταγωνιστεί το φυσικό αέριο από το Λεβιάθαν, που προορίζεται για εξαγωγή προς την Ευρώπη. «Αυτή η ανακάλυψη δεν έχει κλείσει το παράθυρο ευκαιρίας, των εξαγωγών προς τις Ιορδανία, Αίγυπτο και Τουρκία», δήλωσε ο κ. Τατμόρ την Τρίτη, κατά τη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου στο Τελ Αβίβ.

Καθησυχάζει ο Αιγύπτιος Υπουργός
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άκουσα της ανακάλυψης στην Αίγυπτο οι τιμές των μετοχών της DELEK και Noble μειώθηκαν απότομα προκαλώντας αναστάτωση στους υπεύθυνους των εταιρειών. «Η ανακοίνωση της EΝΙ καθιστά το μέλλον του Λεβιάθαν πιο περίπλοκο, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε», δήλωσε ο Όντετ Εράν, πρώην διπλωμάτης και ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ. «Σε περίπτωση απουσίας ενός μεγάλου αγοραστή, η σημερινή ιδιοκτησία της κοινοπραξίας θα καταστεί δύσκολη για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του κοιτάσματος». Καθησυχαστικός πάντως εμφανίστηκε ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Ισμαήλ Σερίφ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε: «Οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών στην Αίγυπτο και την ανατολική Μεσόγειο, και με αυτό εννοώ το Ισραήλ και την Κύπρο, δεν θα σταματήσουν», προσθέτοντας πως «οι διαπραγματεύσεις και αρχικές συμφωνίες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Παγκόσμιος ενεργειακός κόμβος η Αίγυπτος
Εντούτοις, όπως επισημαίνεται, παρά τα σχόλια του Υπουργού, οι δυτικές εταιρείες πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο διαπραγματευόμενες την εισαγωγή αερίου μέσω των Ισραηλινών θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιες, αν τα πρόσφατα ευρήματα στην Αίγυπτο αλλάζουν τελικά τα δεδομένα. «Εμείς δεν εναντιωνόμαστε στα σχέδια των ιδιωτικών εταιρειών που λειτουργούν στην Αίγυπτο και ψάχνουν για την εισαγωγή φυσικού αερίου από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας: «Φυσικά, οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου θα επανενεργοποιηθούν την προσεχή περίοδο, καθώς έχουμε ένα σχέδιο για την αξιοποίηση των πλεονασμάτων του φυσικού αερίου των χωρών της λεκάνης της Μεσογείου για χρήση σε αυτές τις εγκαταστάσεις». Ο κ. Ισμαήλ κατέληξε τονίζοντας ότι ελπίζει να κάνει την Αίγυπτο έναν παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο. «Είναι πολύ πιθανό η νέα ανακάλυψη να προσελκύσει νέες διεθνείς εταιρείες για να εργαστούν στην περιοχή», είπε.

Πηγή "Σημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2000 είχε αποκαλυφτεί για πρώτη φορά χωρίς να κατονομάζεται τότε η οργάνωση Εργκενεκόν, ότι τα Σεπτεμβριανά του 1955 είχαν οργανωθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το Βαθύ Κράτος. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής επιθεώρησης Αϊντινλίκ, ένας φοιτητής τότε στην Νομική Σχολή τη Άγκυρας, ο Οκτάϊ Ενγκίν από την Δυτική Θράκη, μέλος της Εργκενεκόν, είχε πάρει εντολή να εκτελέσει την προβοκάτσια και να ρίξει την βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη. Συνεργάτες του στην επιχείρηση, ο τότε Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης, Μεχμέτ Αλί Μπαλίν και ο κλητήρας του προξενείου, Χασάν Ουτσάρ. Το νέο έκανε αμέσως γνωστό στην Τουρκία, ο τότε βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος και στέλεχος της ΜΑΗ, (ΜΙΤ), Μιτχάτ Περίν, που φρόντισε να ερεθιστεί κατάλληλα ο τουρκικός όχλος.

Για τα ίδια γεγονότα ο τότε νέος Τούρκος αξιωματικός, Σαμπρί Γιρμίμπέσογλου και μετέπειτα γενικός γραμματέας του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Φατίχ Γκιουλάπογλου πως, «Τα Σεπτεμβριανά ήταν μια οργανωμένη επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων». Συγκεκριμένα ο μετέπειτα αντιστράτηγος Γιρμίμπεσογλου, είχε αποκαλύψει πως, «Ήταν μια επιτυχημένη οργανωμένη επιχείρηση ειδικού πολέμου». Υπεύθυνος για την διοργάνωση των Σεπτεμβριανών που ακολούθησαν την προβοκάτσια, ήταν ο συνταγματάρχης των «Δυνάμεων Εκτάκτου Ανάγκης», Τζεμάλ Ακμπαϊ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον τότε αρχηγό της CIA, Άλεν Ντάλες, ο οποίος …τις ημέρες εκείνες βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην μετέπειτα δίκη που έγινε, ο τότε ηγέτης του πραξικοπήματος του 1960, συνταγματάρχης Αρπασλάν Τουρκές και μετέπειτα αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, επειδή γνώριζε τα γεγονότα και το παρασκήνιο είχε πιέσει στο να σταματήσουν να ασχολούνται με τα Σεπτεμβριανά, όπως αποκαλύπτει το Αϊντινλίκ. Ο Τουρκές, είχε τονίσει πως, «ότι έγινε, έγινε για το συμφέροντα της Τουρκίας και δεν θα πρέπει να μιλάμε πολύ για τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955». Όπως είναι γνωστό, για τα γεγονότα εκείνων των ημερών κατηγορήθηκε ο τότε πρωθυπουργός Αντνάν Μεντερές, που ανατράπηκε από το πραξικόπημα του 1960, στο οποίο ο Τουρκές ήταν ηγετική μορφή. Το φταίξιμο όμως αποδόθηκε από το επίσημο τουρκικό κράτος στους κομουνιστές και είχαν συλληφθεί τότε οι γνωστοί Τούρκοι αριστεροί, Αζίζ Νεσίν, Κεμάλ Ταχίρ, Χασάν Ιζετίν Ντιναμό και άλλα 44 στελέχη αριστερών οργανώσεων, αλλά οι ανακρίσεις σε βάρος τους δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν κάποια κατηγορία.

Η οργάνωση που οργάνωσε το πογκρόμ, όπως αποκάλυψε το Αϊντινλίκ σε νέα έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2001, ήταν η «superNATO» και ήταν παρακλάδι της γνωστής νατοϊκής οργάνωσης Gladio, που όπως αποδείχτηκε ήταν η μητρική οργάνωση της Εργκενεκόν. Η Gladio δημιουργήθηκε στην Τουρκία όπως και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, μετά την είσοδο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ στις 27 Σεπτεμβρίου 1952. Τα περισσότερα στελέχη της μυστικής αυτής οργάνωσης, εκπαιδεύονταν στις ΗΠΑ και ειδικεύονταν στις επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, τρομοκρατικές ενέργειες, επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης, καθώς και ειδικές προβοκάτσιες. Πολλά στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μετείχαν στην οργάνωση αυτή, όπως αποκαλύπτεται τώρα. Μετά το 1991, με την ίδρυση της Ειδικής Σχολής Πόλεμου της Τουρκίας, πήρε το όνομα «Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων», και ήταν η κύρια δύναμη που πολεμούσε με ανορθόδοξο τρόπο το κουρδικό ΡΚΚ, στις δεκαετίες ογδόντα και ενενήντα.

Ένα παρακλάδι αυτής της οργάνωσης ήταν και η «superNATO», (Ergenekon), η οποία τότε διευθύνονταν κατ” ευθεία από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες. Την περίοδο εκείνη οι ΗΠΑ επιθυμούσαν να εισχωρήσουν στον τουρκικό στρατό, όπου είχαν παρατηρηθεί επικίνδυνα φαινόμενα εμφάνισης αριστερών αξιωματικών. Για τον σκοπό αυτό εκπαίδευαν ομάδες Τούρκων αξιωματικών στο να είναι πιστοί στα νατοϊκά ιδεώδη και στην νατοϊκή συμμαχία. Ανάμεσα στους πρώτους 16 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν σταλεί στις ΗΠΑ για τις ανάγκες αυτής της οργάνωσης, ήταν και ο Αρπασλάν Τουρκές, όπως το περιγράφει στο βιβλίο του ο Τούρκος συγγραφέας, Χουσουσί Τουργκουτ, με τον τίτλο «Ενθύμιο Τουρκές». Ο Τουρκές, αφού επέστρεψε στη Τουρκία έχει οργανώσει ένα «Κέντρο Εκπαίδευσης», στην πόλη Τσανκιρί, κοντά στην Άγκυρα.

Για τα Σεπτεμβριανά έγραψε και η τουρκική επιθεώρηση «Ακσιόν» στις 8/9/2003. Συγκεκριμένα σε ένα εκτενές δημοσίευμα της αποκάλυψε πως ενώ η «Ισταμπούλ Εξπρές», (η εφημερίδα που έκανε γνωστή στην Τουρκία την προβοκάτσια της βόμβας στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκης), είχε καθημερινό τιράζ 30.000 φύλα, την ημέρα της εκδήλωσης της τουρκικής προβοκάτσιας οι διευθυντές της είχαν επιστρατεύσει προσωπικό και μηχανήματα για να βγάλουν…. 300.000 φύλα, λίγες μόλις ώρες μετά την εκδήλωση της βομβιστικής επίθεσης κατά του πατρικού του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη .

Η «Ακσιόν» φιλοξένησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Οκτάϊ Ενγκίν, ο οποίος αφού απέρριψε την κατηγορία ότι ήταν αυτός ο ένοχος της βομβιστικής επίθεσης, υποστήριξε με ιδιαίτερα αφελή τρόπο ότι την βόμβα τοποθέτησαν… Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία που έμεναν στην ίδια γειτονία με το προξενείο. Συγκεκριμένα ο Ενγκίν ισχυρίζεται πως γύρω από το προξενείο μένουν πολλοί Έλληνες πού είχαν έρθει πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και έτρεφαν μεγάλο μίσος για την Τουρκία. Αυτοί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ενγκίν, έριξαν μια βόμβα κατά του προξενείου που σημειώτεον, πάλι σύμφωνα με τα λόγια του Ενγκίν, δεν εξερράγη στην αυλή αλλά στο δρομάκι αδιέξοδο που βρίσκεται πίσω από το προξενείο.

Σημειωτέων ότι ο Ενγκίν αφού αφέθηκε ελεύθερος από τις ελληνικές αρχές μόλις εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη προσελήφθη στην τουρκική Ασφάλεια. Εκεί πολύ γρήγορα ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και τοποθετήθηκε στην θέση του Διευθυντή. Το 1991 διορίστηκε νομάρχης του Νεβ Σεχήρ από όπου και συνταξιοδοτήθηκε και στη συνέχεια ζούσε πλουσιοπάροχα στην Άγκυρα. Έτσι πληρώθηκε για τις υπηρεσίες του που οδήγησαν στον αφανισμό της ελληνική ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής συνεχίζονταν!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Όθωνας Ιακωβίδης 

Το ότι η Χώρα τελεί υπό οικονομική κατοχή, όλοι το έχουμε, πλέον, εμπεδώσει, μετά πέντε γεμάτα χρόνια αμείλικτης εφαρμογής νόμων που υπαγορεύουν οι "δανειστές" στη "Βουλή των Ελλήνων" που τους ψηφίζει, για να τους εκτελεί η “Ελληνική” κυβέρνηση.
Με άλλα λόγια, Βουλή και κυβέρνηση, εκλεγμένες από εκλογές που διεξάγονται με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργούν ερήμην του εντολέα τους (Λαού) για τη νομική κατοχύρωση, διεθνώς, των αποφάσεων των εξωχώριων δυνάμεων των "δανειστών"/δυναστών της Ελληνικής κοινωνίας.

Η πραγματικότητα αυτή, φωνάζει πως η Ελλάδα δεν είναι μία Χώρα Ελεύθερη, αφού η κυβέρνησή της δεν μπορεί (της απαγορεύεται) να διαχειριστεί την Εθνική Οικονομία της, σύμφωνα με αποφάσεις τού (κατά το Σύνταγμα) “κυρίαρχου Λαού”.

Αν αναλογιστούμε πως η Εθνική Οικονομία (κάθε κράτους) είναι η καρδιά του κράτους που τροφοδοτεί με ενέργεια όλο το σώμα του (από την αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι τις πτήσεις των μαχητικών μας αεροπλάνων) αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε,πλέον, μία Χώρα υποτελής σε ξένες δυνάμεις, αφού αυτές ρυθμίζουν αυτή την τροφοδοσία! Ένα Προτεκτοράτο!
* (Η λέξη προέρχεται από το Σαξωνικό “protect” που σημαίνει “προστατεύω”, οπότε “προτεκτοράτο” είναι η Χώρα που τελεί υπό την προστασία κάποιου προστάτη (protector) η οποία είναι συνώνυμη της λέξης “νταβατζής” που δηλώνει τον προστάτη πόρνης, αυτόν που οικειοποιείται τα έσοδα της εργασίας της).

Τίθεται, βέβαια, το θέμα αν, η Οικονομική κατοχή μίας Χώρας, είναι μία “κατοχή ήπιας μορφής” (δηλαδή μία “κατοχή” που δεν είναι ακριβώς κατοχή) καθώς απέχει πολύ από μία στρατιωτική κατοχή που είναι ολοσχερής, αφού δεν αφήνει περιθώριο ανάπτυξης πρωτοβουλιών σε κανέναν τομέα του κοινωνικού γίγνεσθαι, αλλά είναι και καταφανής.
Στο μόνο σημείο που δεν είναι ίδιες οι δύο αυτές μορφές κατοχής της Χώρας, είναι το ότι η Οικονομική κατοχή, δεν είναι καταφανής, όπως η στρατιωτική.

Σ' αυτή τη (μόνη) διαφορά, θεμελιώνεται όλη η προπαγάνδα των Οικονομικών κατοχικών δυνάμεων που, σε στενή συνεργασία με το καθεστώς πολιτικό σύστημα, δεν θέλουν (γιατί το φοβούνται) να αντιληφθεί ο Λαός πως η πατρίδα του είναι κατεχόμενη και ο ίδιος υπόδουλος ξένων (μη εθνικών) συμφερόντων, παρ' όλο που θα το βιώνει!!!...

Και μη σας φαίνεται βαριά η λέξη "υπόδουλος", διότι (σύμφωνα με το λεξικό Δημητράκου) υπόδουλος είναι “ο υπό ξένη κυριαρχία διατελών”. Ακριβώς αυτό που είναι σήμερα ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα, που αποδέχεται να ζει σύμφωνα με τη βούληση κυρίαρχων εξωχώριων δυνάμεων και όχι σύμφωνα με τη βούληση της κοινωνίας του.

Όταν, λοιπόν η Χώρα τελεί υπό την εξουσία των “δανειστών”, αυτό σημαίνει (είτε μας αρέσει, είτε όχι, είτε το έχουμε αντιληφθεί, είτε όχι) πως όλοι είμαστε υπόδουλοι των “προστατών”/δανειστών μας.

Τότε, όμως, προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
- Όταν μία Χώρα κατέχεται από ξένες δυνάμεις, πώς μπορεί να έχει δική της κυβέρνηση, δηλαδή δική της βούληση;
Αυτό δεν είναι δυνατόν, διότι ο λόγος που ασκείται κατοχή σε μία Χώρα, είναι ακριβώς αυτός: να μην έχει δυνατότητα να παίρνει δικές της αποφάσεις και η κοινωνία της να υπόκειται στις αποφάσεις των κατοχικών δυνάμεων.

- Πως είναι δυνατόν σε μία υπόδουλη Χώρα, να διεξάγεται η διαδικασία των εκλογών, που αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη ύπαρξης Δημοκρατίας, δηλαδή Ελευθερίας;
Αυτό δεν είναι δυνατόν, διότι όταν μία Χώρα είναι υπόδουλη σημαίνει πως δεν είναι ελεύθερη, ή, όταν μία Χώρα είναι ελεύθερη, δεν μπορεί να είναι υπόδουλη.

Άρα: Ένα από τα δύο είναι λάθος, διότι, δεν μπορεί να υπάρχουν μαζί, υποδούλωση και ελευθερία: Ή η Ελλάδα είναι Χώρα κατεχόμενη και εμείς υπόδουλοι, ή είναι Χώρα ελεύθερη και εμείς ελεύθεροι πολίτες που αποφασίζουμε, με Δημοκρατικές εκλογές, ποιος θα μας κυβερνά...

Ας δούμε, λοιπόν, ποιο από τα δύο είναι Αλήθεια και ποιο είναι Ψέμμα, καθώς παραπάνω είδαμε πως, σήμερα στην Ελλάδα, συμβαίνουν ταυτόχρονα δύο κορυφαία γεγονότα που, η ύπαρξη τού ενός αποκλείει την ταυτόχρονη ύπαρξη τού άλλου!

1. Έχουμε εκλογές, γεγονός που αποδεικνύει πως η Δημοκρατία λειτουργεί, άρα η Χώρα είναι ελεύθερη.
2. Τη διαχείριση της εθνικής μας Οικονομίας την ασκούν (διά των Μνημονίων) εξωχώριες δυνάμεις, γεγονός που αποδεικνύει πως η Χώρα είναι υπόδουλη.
Ποιο από τα δύο είναι Αλήθεια και ποιο είναι “Μούφα”, αφού δεν μπορεί και τα δύο να είναι Αλήθεια, αφού το ένα ακυρώνει το άλλο;

Την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα (που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη ζωή μας και των παιδιών μας) δεν πρέπει να περιμένουμε να μας τη δώσει η αφήγηση κανενός άλλου, αλλά η ίδια η πραγματικότητα, αυτή που ζούμε.

Τί ζούμε, λοιπόν;
Ζούμε ή δεν ζούμε την αμείλικτη εφαρμογή νόμων που υπαγορεύουν (με τα Μνημόνια) οι “δανειστές” στη “Βουλή των Ελλήνων” που τους ψηφίζει, για να τους εκτελεί η “Ελληνική” κυβέρνηση;
Το ζούμε.

Ζήσαμε κάποια ουσιώδη αλλαγή στην επιλογή της Οικονομικής πολιτικής της Χώρας, μετά από τέσσερις εκλογές που έχουν διεξαχθεί κατά την περίοδο των Μνημονίων;
Καμία απολύτως. Όχι μόνον τα διαφορετικά κόμματα που ανέλαβαν την κυβέρνηση δεν άλλαξαν την πολιτική που επέβαλλαν οι “δανειστές”, αλλά, προκειμένου να υπηρετήσουν την εκτέλεση των Μνημονιακών επιταγών, άλλαξαν την ιδεολογία τους!
Απαρνήθηκαν τον λόγο της ύπαρξής τους !!Άλλο τον σοσιαλισμό, άλλο τον πατριωτισμό, άλλο την αριστεροσύνη!
ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ζήσαμε ή δεν ζήσαμε την ανατροπή του αποτελέσματος ενός ιστορικού Δημοψηφίσματος που ο Λαός απεφάνθη ΟΧΙ με 62%, να γίνεται την επομένη το πρωί, ένα ΝΑΙ ευρύτατης κοινοβουλευτικής ομοψυχίας και συσπείρωσης του καθεστώτος;
Το ζήσαμε κι αυτό!

Οπότε, αφού ζήσαμε όλ' αυτά (και δεν μας τα διηγούνται άλλοι) προκύπτει πως το Ψέμα, η “Μούφα”, είναι τόσο οι εκλογές, όσο και η λειτουργία του κοινοβουλίου, όσο και οι κομματικές ιδεολογίες...

Οι επαγγελματίες του δοσιλογισμού που έχουν κάνει κατάληψη στο πολιτικό σύστημα, μεταμφιέζονται σε δημοκράτες και δουλεύουν νυχθημερόν για τα συμφέροντα των επικυρίαρχων!... Προκειμένου να εκτελέσουν καλύτερα το έργο τους αυτό, υφαίνουν μία εκτρωματική “κοινοβουλευτική δικτατορία” που (σύμφωνα με αγόρευση της Προέδρου της Βουλής) ανατρέπει κάθε συνταγματικό περιορισμό!
Δεν σέβονται τίποτε!!!
Φθάσανε στο σημείο να ανατρέψουν (όλοι μαζί, με συγκινητική ομοψυχία) τη μεγάλη Λαϊκή απαίτηση του ιστορικού Δημοψηφίσματος του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου!!!

Όμως, όταν οι εκλογές είναι μία πελώρια και τρανταχτή Μούφα, τί είναι η ψήφος στις εκλογές;
Ας μου επιτραπεί να το πω απερίφραστα: Είναι η τροφή της Μούφας!
Χωρίς αυτή την τροφή, η Μούφα θα είχε ψοφήσει, προ πολλού...

Όμως την τροφή αυτή την ταϊζει (ώστε να αναπαράγεται και να είναι πάντα έτοιμη για μαγείρεμα) μία σατανικά αποτελεσματική προπαγάνδα, η οποία βρίσκει τρόπους να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, άδεια κουστούμια για υπουργούς και παλτά για δράκους...

Έτσι ο “κυρίαρχος” Λαός, όταν ψηφίζει υπό καθεστώς κατοχής (ιδίως όταν αυτή είναι Οικονομική) γίνεται η τροφή του Μινώταυρου που ο ίδιος ταΐζει για να τον τρώει το τέρας...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η λύση στο πρόβλημα της τρέχουσας αιχμαλωσίας μας, δεν θα έρθει με το τάισμα του τέρατος, αλλά με το να "φάμε" εμείς το τέρας, στερώντας του την τροφή του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η Ιρλανδία θεωρείται πρότυπο μεταξύ των κρατών που υπήχθησαν σε αυστηρά προγράμματα στήριξης τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, πολλοί Ιρλανδοί δεν έχουν αισθανθεί τη διαφημιζόμενη ανάκαμψη και χάνουν τα σπίτια τους.

Έναν χρόνο μετά ο Άντριου Μπράντσο θυμάται ακόμη την τραυματική εμπειρία της έξωσης από το σπίτι του. Αδυνατώντας να εξοφλήσει την υποθήκη του μετά από ένα ατύχημα που τον κατέστησε ανίκανο για εργασία, άφησε αρχικά την κατοικία του στο Δουβλίνο για να μετακομίσει στο σπίτι του στη μικρή πόλη Μάλινγκαρ, μία ώρα οδικώς δυτικά του Δουβλίνου. Ωστόσο, η τράπεζά του δεν του επέτρεψε να μείνει στο σπίτι του. Όπως εκμυστηρεύτηκε ο 40χρονος Ιρλανδός, «δύο δικαστικοί επιμελητές ήρθαν δίπλα μου, με έσυραν έξω απ' το σπίτι και έφραξαν την είσοδο και τα παράθυρα».

Η κατάσταση βελτιώθηκε «φαινομενικά»

Πλέον ζει με τη σύντροφό του. Χωρίς εκείνη θα έμενε άστεγος, λέει. Η περίπτωση του Μπράντσο δεν είναι μεμονωμένη στην Ιρλανδία. Οι υποθέσεις εξώσεων στα δικαστήρια σχηματίζουν «βουνά». Σύμφωνα με αναφορές ιρλανδικών μέσων ενημέρωσης, σε ορισμένες πόλεις εκκενώνονται έως και 50 κατοικίες την ημέρα. Μια πραγματικότητα που αγνοείται συχνά όταν γίνεται λόγος για την οικονομική ανάκαμψη στη χώρα.

Η Τρις Μπέρνερ συνίδρυσε το 2011 μία οργάνωση που δραστηριοποιείται κατά των εξώσεων σε εθνικό επίπεδο. Τα μέλη της διαμαρτύρονται ότι παρ' όλες τις καλές οικονομικές ειδήσεις για την Ιρλανδία πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να χάνουν τα σπίτια τους. Όπως επισήμανε, «μπορεί φαινομενικά τα πράγματα να είναι καλύτερα, αλλά αν μιλήσεις με τους ανθρώπους αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χάνουν τα σπίτια τους. Απλά προσπαθούν να δείχνουν γενναιότητα».

Από την κατάρρευση του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος που απείλησε προ μερικών ετών σοβαρά το σύνολο της ιρλανδικής οικονομίας, η χώρα λαμβάνει σήμερα τον έπαινο των Βρυξελλών αλλά και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε τον περσινό Οκτώβριο ότι «ζηλεύει» την επιτυχία που σημείωσε η Ιρλανδία εφαρμόζοντας το πρόγραμμα δραστικών περικοπών και μεταρρυθμίσεων.

Αύξηση των εξώσεων στην αρχή του 2015

Παρά την οικονομική ανάκαμψη που σημειώθηκε και απέφερε στην Ιρλανδία προσωνύμια όπως «Κελτικός Τίγρης» και «Κελτικός Φοίνικας» που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, η χρηματοοικονομική κρίση εξακολουθεί να μετενεργεί. Πολλοί Ιρλανδοί καλούνται να εξοφλήσουν υπερτιμημένα ακίνητα που αγόρασαν με πολύ υψηλές υποθήκες, εξαιτίας της γενικευμένης υπερτίμησης στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τον Κόνσταντιν Γκάρτζιεφ, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ιρλανδικής Ένωσης Ενυπόθηκων Δανειστών, «τα οικονομικά στοιχεία της Ιρλανδίας είναι εξαιρετικά αυτό το διάστημα. Όμως, τα τρία τέταρτα της ανάπτυξης προέρχονται αποκλειστικά από πολυεθνικές επιχειρήσεις και φορολογική βελτιστοποίηση». Ο αριθμός των εξώσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σημείωσε αύξηση, παρατήρησε ο Κόνσταντιν Γκάρτζιεφ, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το προσεχές διάστημα για πολλούς Ιρλανδούς.

Αντρέ Λέσλι / Άρης Καλτιριμτζής
Πηγή DW

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Εκθέσεις που αξιοποιεί η ΕΥΠ κάνουν λόγο για "κίνδυνο από μωσαϊκό εθνοτήτων στην Αθήνα και τα νησιά"
  • Σε κόκκινο συναγερμό όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για το πέρασμα των τζιχαντιστών
Mπορεί η κυβέρνηση να διαφημίζει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την «υποδοχή», όμως τα πράγματα, δεν είναι ακριβώς όπως δείχνουν. Γιατί, ναι, ανάμεσα στους χιλιάδες που πάτησαν τα πόδια τους στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, όμως, ανάμεσά τους είναι και μερικές… χιλιάδες μεταναστών που δεν είναι ακριβώς ό,τι θα περίμενε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά που τους υποδέχθηκαν, αποδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο ξένες μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και σε συνεχή επαφή με την ΕΥΠ, η οποία παρακολουθεί την εισροή διακριτικά. Ο λόγος για τον οποίο συντάσσονται εκθέσεις κινδύνου είναι το μίσος μεταξύ κάποιων εθνοτήτων που συνωστίζονται μαζί, είναι το θρησκευτικό μίσος, αλλά και κυρίως, είναι η επιχειρούμενη εισβολή των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Ο ISIS

Υπερβολή; Κάθε άλλο. Κυκλοφορεί ως «ράδιο αρβύλα» ότι οι τζιχαντιστές του ISIS βρήκαν ανοιχτή κερκόπορτα προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας. Ότι μπορούν εύκολα να «τρυπώσουν» για να οργανώσουν τρομοκρατικά χτυπήματα, αφού για τους μετανάστες, ό,τι και όποιος δηλώσεις, είσαι.

Τις τελευταίες ημέρες, στη Συρία, τα τοπικά ΜΜΕ άρχισαν να προβάλλουν μια διπλή φωτογραφία. Έδειχνε τον ταγματάρχη των τζιχαντιστών στο Χαλέπι, Saith Al Saleh, από τη μία, με το αυτόματο στο χέρι, να πανηγυρίζει μια ακόμα σφαγή. Και, από την άλλη, τον ίδιο άνθρωπο, τον μπαρουτοκαπνισμένο αντάρτη, χωρίς το χαρακτηριστικό μούσι των τζιχαντιστών και χωρίς τις φόρμες παραλλαγής (φυσικά και χωρίς το όπλο), με γυαλιά ηλίου και μια πράσινη μπλούζα που γράφει “thank you”, να φτάνει στην Κω.

Το Associated Press που τον εντόπισε, τον παρουσιάζει ως έναν αντάρτη του ελεύθερου Συριακού στρατού που τρέχει να ξεφύγει από τους τζιχαντιστές και από τον Άσαντ. Είναι όμως έτσι; Στη Συρία, διαφωνούν. Όπως και να χει, οι ελληνικές αρχές δεν θα το μάθουν, καθώς δεν τον… πήραν χαμπάρι. Ο Al Saleh πέρασε στα Σκόπια και ήδη ταξιδεύει προς τον τελικό του προορισμό, την Ολλανδία.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ο τρόπος με τον οποίο ελέγχονται όλοι οι εισερχόμενοι στη χώρα. Με κανέναν, παρότι ο κίνδυνος είναι δεδομένος.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, έχει προειδοποιήσει ότι «τρομοκράτες» και τζιχαντιστές είναι πιθανόν να κρύβονται ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο». Ο υπουργός Άμυνας της χώρας μας, Πάνος Καμμένος, επίσης το έχει πει: «Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου περιμένουν 3.500.000 πρόσφυγες και κανείς δεν ξέρει πόσοοι εξ αυτών είναι τζιχαντιστές». Τι θα γίνει λοιπόν με αυτούς;

«Εμφύλιος»

Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Ένα άλλο ζήτημα είναι και το «μωσαϊκό» Σύριων, Αφγανών, Ιρακινών, Ιρανών, Πακιστανών και όχι μόνο που έρχονται στη χώρα μας. Ανάμεσά τους, σουνίτες και σιίτες, που διέπονται από τρομερό μίσος μεταξύ τους. Ούτως ή άλλως, πολλές από αυτές τις εθνότητες δεν τρέφει τα καλύτερα αισθήματα για άλλες. Όταν τις βάζεις μαζί, δημιουργείς ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.
Αυτό, το είδαμε στα ελληνικά νησιά, όπου με ασήμαντη αφορμή, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των μεταναστών. Όταν είδαμε ανθρώπους που ζήταγαν άσυλο, να δέρνονται άγρια μεταξύ τους. Να κλωτσούν στο πρόσωπο τους πεσμένους.

Το είδαμε, για παράδειγμα, στην Κω, όπου περίπου 50 μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν ενεπλάκησαν σε πετροπόλεμο, συμπλοκές σώμα με σώμα και βρισιές μπροστά στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, ενώ δίπλα οι άνδρες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν.

Οσοι δεν συμμετείχαν στην συμπλοκή φώναζαν ρυθμικά τα ονόματα των χωρών τους. Τουλάχιστον ένας άνδρας δέχθηκε κλωτσιές ενώ βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος, ενώ άλλοι απομακρύνονταν από το σημείο της συμπλοκής με αίματα στο πρόσωπο.

Για κάποιον που κινείται στο κέντρο της Αθήνας, αυτή δεν είναι άγνωστη εικόνα. Το «πολύχρωμο μωσαϊκό» συχνά συνήθιζε τις αιματηρές συγκρούσεις στο ιστορικό κέντρο και κυρίως στη Σοφοκλέους. Αυτό ακριβώς φοβούνται και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Ότι τώρα, που το Ελ. Βενιζέλος έδεσε στον Πειραιά και οι πρόσφυγες καθώς και οι άλλοι αιτούνται άσυλο θα «λιάζονται» στην Αθήνα, οι συγκρούσεις μεταξύ τους θα ενταθούν και θα επεκταθούν, όσο μεγαλώνει ο αριθμός τους…

Aπό φυματίωση προσβλήθηκαν 20 αστυνομικοί στη Mυτιλήνη

Έντονη ανησυχία, επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών και των λιμενικών, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου και στα νησιά του Bορειοανατολικού Aιγαίου, από τα νέα κρούσματα φυματίωσης.
Mετά τα 14 κρούσματα που εντοπίσθηκαν στα νησιά σε άνδρες του Λιμενικού Σώματος, άλλα 26 κρούσματα εντοπίσθηκαν προ ημερών και σε αστυνομικούς στη Mυτιλήνη.

Oι άνθρωποι αυτοί, θα ταλαιπωρηθούν για χρονικό διάστημα εννέα μηνών λόγω της θεραπείας και της παρακολούθησης από γιατρούς ανά μήνα. Όπως είχε αποκαλύψει η «P..........T.» στις 25 Mαρτίου, υγειονομική «βόμβα» απειλεί τους Aθηναίους λόγω των μολυσματικών ασθενειών πυ φέρουν οι μετανάστες και ειδικότερα, σε νησιά του Aιγαίου, όπου συνοστίζονται κατά εκατοντάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία από τους Γιατρούς του Kόσμου και το KEEΛΠNO το 30% των κρουσμάτων στην Aμυγδαλέζα ήταν φορείς φυματίωσης. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι, όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται στα νησιά και προωθούνται στην Aθήνα, δίνουν μία τυπική διεύθυνση κατοικίας και... στη συνέχεια χάνονται τα ίχνη τους.

Όμως και η χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Aιγαίου, ενθάρυναν τα κυκλώματα των Tούρκων δουλεμπόρων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ροή των μεταναστών προς την Eλλοάδα και οι περισσότεροι δηλώνουν «πολιτικοί πρόσφυγες»!...

Όμως, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος από την ανεξέλεγκτη είσοδο των λαθρομεταναστών, που κοστίζει στην εγχώρια οικονομία πάνω από 34 δισ. ευρώ το χρόνο και συγκεκριμένα:

– Σε 12 δισ. υπολογίζεται το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Eλλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών.
– Στο ποσό των 9 δισ. υπολογίζεται το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο, το οποίο διεξάγεται από λαθρομετανάστες.
– Tο ποσό των 3 δισ. αφορά νοσήλια των ανασφάλιστων μεταναστών.
– Tα έσοδα από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών υπολογίζονται στα 10 δισ., ενώ:
– Για την επιπλέον αστυνόμευση απαιτούνται 1,5 δισ. ευρώ.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι το OHE το 2012 το υπουργείο Δημόσιας Tάξης είχε εκπονήσει το σχέδιο «Iώνη» για την υποδοχήαπό την εμπόλεμη Συρία προσφύγων στην Kρήτη.

Tο σχέδιο είχε εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από και αίτημα ενημέρωσης της Aρμοστίας του OHE, σύμφωνα με την οποία είχαν εγκαταλήψει τη Συρία περισσότεροι από 350.000 πρόσφυγες, αριθμός που πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά. H Tουρκία τότε είχε συμφωνήσει να κρατήσει ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων στα εδάφη της –σύμφωνα με τον OHE– με υλικοτεχνική υποδομή στους καταυλισμούς, κάτι που βεβαίως ουδέποτε έπραξε...

Οι προβοκάτσιες των Τούρκων και τα Ίμια

Για τους πολλούς, η Τουρκία επιδιώκει αποσταθεροποίηση, στέλνοντας εκατομμύρια προσφύγων στην Ελλάδα. Για άλλους, στοχεύει στη δημιουργία μουσουλμανικής «μειονότητας», την οποία θα σπεύσει να οικειοποιηθεί. Προς το παρόν, οι Τούρκοι δεν χάνουν την ευκαιρία για να εκμεταλλευθούν, με προβοκάτσιες, την εισροή (ή καλύτερα, αποστολή από την Άγκυρα) προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Αρχικά, ήταν ένα βίντεο, το οποίο και ανέβασε η Hurriyet στην ιστοσελίδα της, στο οποίο υποτίθεται ότι Έλληνες λιμενικοί βυθίζουν το φουσκωτό προσφύγων. Φυσικά, πουθενά δεν φαίνονται Έλληνες λιμενικοί να βυθίζουν το σκάφος και, από την άλλη, θα ήταν οξύμωρο αν το έκαναν, αφού οι ίδιοι τους διασώζουν.

Από την άλλη, είχαμε ερμό επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής. Για πολλοστή φορά, ομάδα προσφύγων αποβιβάστηκε σε μια από τις δύο βραχονησίδες. Αυτή τη φορά ,ήταν η ανατολική βραχονησίδα. Ομάδα 27 μεταναστών εντοπίστηκε στην ανατολική Ίμια.

Σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό αλλά και στην τουρκική ακτοφυλακή η οποία επιχείρησε με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο να αποβιβάσει προσωπικό στην βραχονησίδα. Πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, επιμένουν ότι οι Τούρκοι παρά τις αντιδράσεις των Λιμενικών κατόρθωσαν κι έβγαλαν στην ανατολική Ίμια μέλη πληρώματος ακταιωρού! Τελικά μετά και τις έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των πληρωμάτων των σκαφών, το Λιμενικό πήρε από τα Ίμια τους 27 μετανάστες. Οι υπόλοιποι επιβιβάστηκαν σε τουρκική ακταιωρό.

ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΗΡΘΑΝ 21.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια


Tο πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα νησιά, αλλά και στην ευρύτερη ηπειρωτική Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα μας το τελευταίο δίμηνο να ξεπερνά τους 150.000 και να αυξάνει σε ρυθμό! Σύμφωνα με την Frontex καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα περισσότεροι από 340.000 μετανάστες από 123.500 κατά την ίδια χρονική περίοδο το 2014. Το πλέον ανησυχητικό από όλα είναι ότι η συνεχής εισροή αντί να περιορίζεται με την πάροδο του χρόνου, γιγαντώνεται, αφού από τους 250 μετανάστες που έμπαιναν ημερησίως μέχρι τον μήνα Απρίλιο, τέσσερις μήνες μετά ο αριθμός αυτός έχει τετραπλασιαστεί φθάνοντας τους 750-800 (τουλάχιστον) την ημέρα!

Πιο «φουσκωμένο» είναι το πρόβλημα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία από τις 8 μέχρι τις 14 Αυγούστου, εισήλθαν στη χώρα μας 20.843 μετανάστες. Πρόκειται για νούμερο που αντιστοιχεί στο 50% σχεδόν του συνόλου των μεταναστών που κατέφτασαν διά θαλάσσης στην Ελλάδα καθ’ όλο το 2014 (43.500 άτομα). Όπως παρατηρεί η UNHCR, «ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες». Μόνο τον Ιούλιο, ο αριθμός των νεοαφιχθέντων μεταναστών υπερκέρασε το σύνολο των αφίξεων του 2014, φτάνοντας τα 50.242 άτομα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατέφθασαν κυρίως άνθρωποι προερχόμενοι από τη Συρία (σε ποσοστό 82%), το Αφγανιστάν (14%) και το Ιράκ (3%). Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, το 82% της εισροής γίνεται μέσω των ελληνικών ακριτικών νησιών και αυτό βεβαίως έχει τη δική του εξήγηση. Η οχύρωση των χερσαίων συνόρων στον Εβρο, με τα πολλαπλά συρματοπλέγματα που έχουν τοποθετηθεί έχουν μετατοπίσει όλο το βάρος στο Αιγαίο. Η τεράστια ελληνική ακτογραμμή σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό λιμενικό (τα Ύ των σκαφών βρίσκονται εκτός λειτουργίας), καθιστούν αδύνατη τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Πηγή PressTime


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

  • Οι οικονομικές κρίσεις του 2007 και του 2015 στη Ρωσία: Ομοιότητες και διαφορές 
  • Τι προβλέπεται να ακολουθήσει στο εξής και τι πρέπει να γίνει για να αναστραφεί η κατάσταση

Toυ Κονσταντίν Κορίστσενκο

Οι προσδοκίες στην παγκόσμια αγορά πρώτων υλών φυλλορροούν. Η τιμή πετρελαίου τύπου Brent, που τον περασμένο Αύγουστο ήταν πάνω από 90 δολάρια το βαρέλι, κατέληξε -ένα χρόνο μετά- να κυμαίνεται γύρω στα 45 δολάρια. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, ο ρωσικός προϋπολογισμός, με τα μισά έσοδά του να εξαρτώνται από τις εξαγωγές ενεργειακών πόρων, δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ρωσική αγορά όπως και ο ρώσος πολίτης σήμερα ζουν σε συνθήκες που είναι σημαντικά διαφορετικές από εκείνες που έχουν συνηθίσει τα τελευταία 10 χρόνια, ακόμη και σε σχέση με τη δύσκολη περίοδο 2008-2009. Τώρα ακούμε όλο και περισσότερες φωνές, τόσο από τους εμπειρογνώμονες, όσο και από την επιχειρηματική κοινότητα, που υποστηρίζουν ότι η κρίση της περιόδου 2007-2008 δεν «θεραπεύτηκε», αλλά μόνο «πλημμύρισε» από φθηνό χρήμα. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια επιστροφή σε μια ακόμα πιο οξεία μορφή των προβλημάτων που δεν είχαν τότε επιλυθεί. Η πολιτική της «ποσοτικής χαλάρωσης» στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, δεν έλυσε τα προβλήματα των υπερβολικών χρεών και των κινδύνων που συσσωρεύτηκαν το 2007, αλλά απλά τα μετατόπισε χρονικά για μερικά χρόνια, και μάλιστα δυσκόλεψε την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Η νέα οικονομική κρίση έρχεται από το παρελθόν

Η Ρωσία, όπως και άλλες χώρες - «αναδυόμενες αγορές», έχει επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια από αρκετά κύματα που χτύπησαν με ορμή την οικονομία της. Στην αρχή είχαμε το πρώτο κύμα από την εισροή «ζεστού χρήματος», με αύξηση του ιδιωτικού εξωτερικού χρέους και στη συνέχεια με αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών. Και όλα αυτά με φόντο τις τιμές του πετρελαίου να βρίσκονται πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Αλλά, ξεκινώντας από το 2013, η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει. Οι κύριες συνιστώσες του ΑΕΠ επιδεινώθηκαν απότομα: Η μείωση του πραγματικού εισοδήματος και του κύκλου εργασιών του λιανικού εμπορίου, η πτώση των επενδύσεων στις επιχειρήσεις, συνοδεύτηκαν από ένα απότομο «φρενάρισμα» στην αύξηση των κρατικών δαπανών και των καθαρών εξαγωγών. Το πιο οδυνηρό όμως ήταν ότι το ρούβλι συνέχισε να ενισχύεται σε πραγματικούς όρους, υπενθυμίζοντας ότι μια παρόμοια τάση οδήγησε στην κρίση του 1998 και του 2008.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των σημερινών γεγονότων από τις προαναφερθείσες κρίσεις ήταν ότι η πτώση των τιμών είναι πολύ βαθύτερη απ’ ό,τι ήταν το 1997-98, αλλά και το γεγονός ότι η ρωσική οικονομία είναι τώρα κατά μια τάξη μεγέθους πιο σταθερή απ’ ό,τι ήταν στην περίοδο εκείνη.

Τα κλειδιά για την έξοδο από την κρίση

Αν δούμε μια γρήγορη ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι, τότε η κατάσταση στη ρωσική οικονομία δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, αλλά, τουλάχιστον, το Αποθεματικό Ταμείο δεν θα εξαντληθεί γρήγορα, και ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα κινηθεί με θετικά πρόσημα. Ωστόσο, τις όποιες θετικές εξελίξεις στη ρωσική οικονομία μπορεί να εμποδίσουν τόσο εσωτερικοί, όσο και εξωτερικοί παράγοντες. Στο εσωτερικό της χώρας, ίσως και ο πιο σημαντικός παράγοντας, είναι η ελλιπής κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που δυσχεραίνει την προσπάθεια ενίσχυσης της εγχώριας οικονομίας, ιδιαίτερα σε συνθήκες με απότομες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλιού. Η παροχή πόρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο για την επανάκτηση της διαδικασίας χορήγησης δανείων στην οικονομία.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το υψηλό επίπεδο των επιτοκίων, που καθορίζεται από το βασικό επιτόκιο της κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας. Σε συνθήκες απότομων μεταβολών της ισοτιμίας, η μείωση του βασικού επιτοκίου προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη προς το παρόν ενέχει και υψηλό κίνδυνο εκροών κεφαλαίου.

Από τους κύριους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη ρωσική οικονομία, εκτός του πετρελαίου, είναι οι κίνδυνοι συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Κίνα. Η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Κίνας δημιουργεί υψηλό κίνδυνο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και «προβοκάρει» τη μείωση των τιμών στις πρώτες ύλες. Υπό αυτές τις συνθήκες, η συνεχώς αναμενόμενη και διαρκώς αναβαλλόμενη έναρξη της «ομαλοποίησης» της νομισματικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα υλοποιηθεί με την αύξηση του βασικού επιτοκίου (της Fed), κρατά όλο τον πλανήτη σε αγωνία και δεν ευνοεί την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Κονσταντίν Κορίστσενκο, είναι επικεφαλής του τμήματος χρηματιστηριακής αγοράς και χρηματοοικονομικής μηχανικής της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (RANEPA) και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Πηγή RBTH


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη σχετιζόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση ισλαμιστών μαχητών Αλ Νούσρα, η οποία διαθέτει προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία, που φέρεται να έχει τραβηχτεί πάνω από τη συριακή πόλη Ιντλίμπ, δείχνει ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη να επιχειρούν στην περιοχή.

Τα αεροσκάφη μοιάζουν, σύμφωνα με ειδικούς, με Sukhoi Su-27 Flanker (ή κάποιο παρόμοιο – έκδοχο), MiG-29 Fulcrum, Su-34 Fullback, αλλά ένα μη επανδρωμένο αερόχημα τύπου Pchela-1T με εμβέλεια περί τα 60 χιλιόμετρα. Ασφαλώς δεν έχει καταστεί εφικτό να διασταυρωθεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών, το αν όντως έχουν τραβηχτεί πάνω από την περιοχή που αναφέρεται από την ισλαμιστική οργάνωση.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, θέλουν ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αεροπορική βάση πλησίον της Δαμασκού, απ’ όπου εξαπολύουν επιθέσεις στο Ισλαμικό Κράτος, με μαχητικά αεροσκάφη εναέριας υπεροχής, αλλά και βομβαρδιστικά.

Εν τω μεταξύ, ο ιστοχώρος Flightradar24, όπως μεταφέρει ο «Aviationist», κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες αρκετές πτήσεις ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Il-76 από και προς τη Δαμασκό, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Manny 6». Η εικασία είναι ότι έχει αναλάβει την ανάπτυξη εκστρατευτικής δύναμης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη χώρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Το μέγα ερώτημα που ανακύπτει εάν οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την αλήθεια στο έδαφος και τον εναέριο χώρο της Συρίας, είναι εάν και κατά πόσον έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους Αμερικανούς και υπάρχει έστω μια μίνιμουμ συνεργασία, αφού σε διαφορετική περίπτωση, η συνάντηση κάποιου ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό, δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε και το τι θα επακολουθήσει.


Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου αγκυροβόλησε για λίγες μέρες εντός του Αυγούστου, το φορτηγό πλοίο HADDAD 1, με σημαία Βολιβίας, που κατασχέθηκε ανοιχτά της Κρήτης από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, με φορτίο όπλα που φέρεται να προορίζονταν για το ISIS στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κίπρις, το πλοίο είχε πάει στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας από την Αίγυπτο και από εκεί βρέθηκε στο λιμάνι της Αμμοχώστου μεταξύ 18 και 24 Αυγούστου. Μετά την αναχώρησή του από το κατεχόμενο λιμάνι, το πλοίο πήγε πίσω στην Αλεξανδρέττα και στις 29 Αυγούστου αναχώρησε από εκεί για την πόλη Μισράτα της Λιβύης.

Σύμφωνα με Έλληνα δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας στα Χανιά, στο πλοίο έγινε έρευνα από ειδικές δυνάμεις και εντοπίστηκαν 12 κοντέινερ με όπλα, πυρομαχικά και εκατοντάδες σφαίρες των 9 mm.

Ο Τουρκοκύπριος διευθυντής της εταιρείας Sabah Shipping που βοήθησε στην αγκυροβόληση του HADDAD 1 στην Αμμόχωστο ανέφερε στην Κίπρις ότι κατά την παραμονή του στο λιμάνι, το πλοίο δεν προέβη σε φορτοεκφόρτωση, αλλά παρέμεινε λόγω προβλημάτων με τα ναύλα. Δήλωσε ότι τα όπλα που έφερε το πλοίο ήταν κυνηγετικά, πράγμα που έκανε και στο παρελθόν. Ο καπετάνιος του πλοίου φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές Αρχές ότι το φορτίο ήταν “πλαστικά υλικά”.

Το πλοίο βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου διεξάγονται περαιτέρω έρευνες ενώ έχει συλληφθεί όλο το προσωπικό που προέρχεται από την Ινδία, την Αίγυπτο και τη Συρία.

Πηγή Philenews/ΚΥΠΕ

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτές οι αντιφάσεις του καπετάνιου του πλοίου προς τις λιμενικές αρχές, είναι και το σημείο το οποίο επιβεβαιώνει πως το φόρτίο όπλων δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα μεταφοράς, αλλά, αντίθετα, ήταν παράνομο και εκτελούσε μία "ιδιαίτερη πορεία" προκειμένου να ξεγελάσει τις αρχές και να παραδώσει το θανατηφόρο φορτίο του στους παραλήπτες -προφανώς- τζιχαντιστές της Συρίας. Η συγκεκριμένη επισήμανση εκ μέρους μας γίνεται προκειμένου να καταδειχθεί και να καταγγελθεί μία "τάση" κάποιων ελληνικών ΜΜΕ που έτρεξαν να δηλώσουν (με δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντα) πως το φορτίο όπλων ήταν νόμιμο και πήγαινε προς την Λιβύη, με τελικό παραλήπτη την κυβέρνηση της Λιβύης. Ενδέχεται το παιχνίδι που παίζεται στα ελληνικά ΜΜΕ να είναι μία απόπειρα συγκάλυψης τεράστιων (τόσο ελληνικών όσο και ξένων) οικονομικών συμφερόντων...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ιάκωβου Πέτρου

Χθες, τυχαία έπεσε το μάτι μου σε μια φωτογραφία «Πολιτικού Ηγέτη» να δωρίζει χαμογελαστός ένα σωσίβιο σε ένα προσφυγόπουλο, γεγονός το οποίο αν δεν αποτελεί προϊόν ατυχούς και τραγικής φάρσας, απορώ πώς είναι δυνατό να έχουμε καταντήσει ένας κουραδολαός χωρίς ίχνος ηθικής, αξιοπρέπειας, σεβασμού και στοιχειώδους ανθρωποκεντικής λογικής. Πώς είναι δυνατό, να μην έχει γίνει ήδη της κακομοίρας σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, για να μην πω πώς είναι δυνατό να κυκλοφορεί ο εν λόγω τύπος όρθιος!

Δε μου καίγεται καρφί, αν φαίνομαι εριστικός ή αν θεωρούμαι κενός «αστικής ευγένειας», όπως λέει επαλειμμένα μια γαλάζια «πολιτική ψυχή». Πόσοι νομίζετε ότι είστε οι αστοί σε τούτον εδώ τον τόπο και μου θέλετε κι ευγένειες; Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, λέει μια επιεικής λαϊκή ρύση άλλα ξέρω, «ποιος ασχολείται τώρα με πολέμους και ανθρώπινες ζωές, την ώρα που στο χωριό μας κάνουμε εκλογές μωρέ»!

Πριν λίγες εβδομάδες έτυχε να παραθερίζω μπροστά σε δυο νησιωτικές παραλίες, οι οποίες απείχαν 18 και 2 ναυτικά μίλια καθεμία από τα τουρκικά παράλια. Βραδιά παρά βραδιά λοιπόν, τις μικρές ώρες της νύχτας, ακουγόταν θόρυβος μηχανής και τρεμόσβηνε ένα μικρό φως μέσα στη θάλασσα. Λίγα λεπτά αργότερα, ένα φουσκωτό έβγαινε στη στεριά. Ένα φουσκωτό με δεκάδες ανθρώπους στριμωγμένους και ταλαιπωρημένους, οι οποίοι μόλις πατούσαν το πόδι τους στο χώμα, σα να ανασταίνονταν από έναν προσωρινό αλλά βέβαιο θάνατο. Μανάδες με τα βυζανιάρικά τους στην αγκαλιά, πιτσιρίκια και ενήλικες να χαμογελούν γιατί απλά εξακολουθούσαν να αναπνέουν, κάνοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα της «νίκης», έστω κι αν ο Γολγοθάς τους ξεκινούσε εκείνη ακριβώς την ώρα.

Οι περισσότεροι «πολίτες» αυτής της χώρας αντιμετωπίζουν το όλο θέμα σαν ένα αναγκαίο κακό στην καλύτερη περίπτωση ή σαν μια επιδημία παρασίτων που επιτίθεται στη χειρότερη. Το τραγικό όμως, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά που εμφανίζουμε, είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε πως είμαστε Υπεύθυνοι για Κάθε Άνθρωπο που φτάνει στα ελληνικά σύνορα. Υπεύθυνοι, διότι εκλέγουμε διαρκώς κυβερνήσεις που υπογράφουν κάθε αστείο μεταναστευτικό σχέδιο των Ευρωπαίων φίλων μας, κάποιοι εκ των οποίων απαντώντας σε ερώτηση επί του θέματος αναφέρουν επισήμως: «Δεχόμαστε να υποδεχτούμε 156 μετανάστες και να είναι οπωσδήποτε Χριστιανοί». Υπεύθυνοι, διότι συμμετέχουμε ενεργά, είτε με έμψυχο στρατιωτικό δυναμικό, είτε με τη λειτουργία και χρήση των στρατιωτικών βάσεων, σε κάθε γερακίσια επέμβαση υπέρ της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας» σε όλο τον πλανήτη.

Υπεύθυνοι, διότι ανεχόμαστε υπουργούς να αναφέρουν «Τους Σύριους τους θέλουμε εδώ στην Ελλάδα, είναι πλούσιοι, αποτελούν την αστική τάξη της χώρας τους, θα θέλαμε να επενδύσουν τα λεφτά τους εδώ, άλλα δυστυχώς θα τους πάρουν άλλοι», μετρώντας απόλυτα την ανθρώπινη ύπαρξη με τα φράγκα.

Υπεύθυνοι, διότι ο μετανάστης είναι ο καλύτερος φίλος μας, όσο κάνει τη δουλειά μας για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά γίνεται εχθρός μας σε κάθε άλλη περίπτωση.

Πώς θα μπορούσαμε να μην είμαστε πραγματικά υπεύθυνοι, όταν πριν έναν αιώνα ακόμη και τους ομοεθνείς μας πρόσφυγες τους θεωρούσαμε παράσιτα;

Ποσά πολιτικά σωσίβια θα εκλέγετε ακόμη, προτού αποφασίσετε να γίνετε άνθρωποι;

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το 36% των σκαφών του Λιμενικού είναι σε ακινησία

Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό.

Ο ίδιος τόνισε ότι δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, και τα στοιχεία αυτά έχω την υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας»,
παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το προσφυγικό.

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στον στόλο πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων.

Εκτός μάχης βρίσκονται δεκάδες μονάδες του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αφενός εξαιτίας της μεγάλης καταπόνησης που υφίσανται το υλικό απόρροια της λαθρομετανάστευσης αφετέρου εξαιτίας διαρκών προβλημάτων στην εφοδιαστική υποστήριξη. Ειδικότερα μόνιμα το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται τα 3 από τα 4 περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης. Σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος λειτουργούν για πάνω από 16 ώρες την ημέρα ακατάπαυστα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, ο στρατός θα βοηθήσει μόνο με το να διαθέσει οχήματα και κάποιες εκτάσεις στρατοπέδων, ενώ θα διαθέσει και καράβια του πολεμικού ναυτικού αν χρειαστεί να αποσυμφορήσει τα νησιά. Επίσης, θα γίνει χρήση στρατιωτικών μαγειρείων για τη σίτιση, αλλά και παροχή προσωπικού για να μπορέσει να βοηθήσει να στήσει σκηνές όπως ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή Lifo


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Άσχετα του ότι οι εκλογές ετούτες είναι εντελώς παραμύθι για μικρά παιδιά, άσχετα του ότι γίνονται για να περιθωροποιηθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, και να εξοστρακιστούν όσο γίνεται απ' την Βουλή και το βήμα της, άσχετα του χωρίς σημασία αποτελέσματος που θάχει, αφού έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι γερμανόδουλη, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε για μιά ακόμη φορά μιά μεγάλη αλήθεια:

Τα μνημονιακά-ανθελληνικά κόμματα που θα κυβερνήσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα επόμενα (πόσα;) χρόνια, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Πολλές, πάμπολλες διατάξεις-απαιτήσεις των μνημονίων είναι αντίθετες με βασικές παραδοχές και άρθρα του Συντάγματος τούτης της χώρας.
Ακόμη και η αυτή η ίδια η ύπαρξη των μνημονίων και των εξωχώριων κέντρων αποφάσεων συνιστά κατάργηση του Συντάγματος.
Αυτή την -προεκλογική- στιγμή κανένα από τα κόμματα που ορκίζονται πίστη στα μνημόνια, στο ευρώ, στο χρέος και στους απατεώνες δανειστές-τοκογλύφους, δεν αναφέρουν καν την λέξη "Σύνταγμα".

Δεν τους ενδιαφέρει ο καταστατικός χάρτης της χώρας, δεν τους ενδιαφέρει η δημοκρατία, δεν τους ενδιαφέρει καν η χώρα.
Τους ενδιαφέρει μόνον να ξανακυβερνήσουν ώστε να εφαρμόσουν το συμβόλαιο θανάτου του ελληνικού λαού που έχουν υπογράψει με τους ξένους ληστές.
Τους ενδιαφέρει μόνον η εύνοια της καγκελαρίας και των τραπεζών για να διασωθούν πολιτικά, και να συνεχίσουν την ατέρμονη κομματική αλλά και προσωπική τους ληστεία (κυριολεκτικά) είς βάρος της πατρίδας και του λαού.

Όλος αυτός ο πλούτος που κυκλοφορεί στα πολιτικά σαλόνια είναι προϊόν κλοπής.
Πρόκειται για κλέφτες και απατεώνες με ένα περιτύλιγμα καθωσπρεπισμού, στείρας μόρφωσης, ψευτοευγένειας, ελιτισμού.

Η μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία από κτήσεως του νέου ελληνικού κράτους είναι εδώ.
Και είναι όλη μέσα την Βουλή.
Κι εκεί επιθυμεί να μείνει. Για πάντα.

Μετά από πολλά -πάρα πολλά- χρόνια, αν υπάρχει ακόμη τούτη η χώρα σαν ανεξάρτητη κρατική και εθνική οντότητα, αν υπάρχει ακόμη πνευματική ζωή στον τόπο, αν υπάρχουν ακόμη έλληνες ιστορικοί και όχι "ευρωπαίοι", η περίοδος αυτή της μεταπολίτευσης, ειδικά από το 1980 και μετά, θα καταγραφεί ως ο μείζων ελληνικός μεσαίωνας, χειρότερος ακόμη και απ' την τουρκοκρατία.

Δεν ζούμε ιστορικές στιγμές μιάς χώρας, μιάς πατρίδας.
Ζούμε τις τελευταίες της στιγμές!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου