Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Αυγ 2015

Φ.Π.Α. 13% στα βρώσιμα κρέατα, στα ακατάλληλα προς βρώσιν 23%

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Μετά το αλαλούμ με το ΦΠΑ στα κρέατα που αν είχαν κάρδαμο θα ήταν στο 23%, αν είχαν σκορδοστούμπι στο 13% και την σύγχυση σε εμπόρους και καταναλωτές, φωνή ηκούσθη εκ Βρυξελλών: Ρε μαμούχαλοι πως θα πουλάμε εμείς αυτά που εισάγετε, μα δεν καταλαβαίνετε πως θα πέσουν οι πωλήσεις μας στα μοσχαρογούρουνα που καταναλώνετε; Μη γίνεστε ναζιστικότεροι των αφεντικών σας όταν αφορά το κέρδος μας.

Η φωνή μετατράπηκε σε εγκύκλιο και έτσι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αμέσως ενήργησε για το καλό του λαού.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται πλέον όλα ανεξαιρέτως τα κρέατα, καθώς και τα παρασκευάσματα κρεάτων, τα οποία είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου. ΠΡΟΣΟΧΗ για την διατροφή του ανθρώπου λέμε, αυτού δηλαδή που πληρώνει για να πουλάμε εμείς οι εταίροι την πραμάτεια μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
Achtung - Achtung


Επειδή στην επαρχία Ελλάδα έχουν μείνει ακόμη κάποιοι που εκτρέφουν ζωντανά, γουρουνοπροβατομοσχαροτρόφοι είναι άμεσος κίνδυνος για τα κέρδη μας.

Γι' αυτό αποφασίζομεν και διατάσομεν:

Όλα τα ζωντανά ζώα εξακολουθούν και υπάγονται σε κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Ο θάνατος του τσομπανάκου προ των πυλών, διότι ποιος είναι ο έμπορος που θα αγοράσει με 23% ζωντανό να σφάξει να το πουλήσει με 13% και δεν θα πάρει απ' ευθείας σφαγμένο από την ΕΕ που πάντα έχει παραγωγή μπόλικη;

Ίσως οι πολιτικοί να ενέταξαν στο 23% τα ακατάλληλα προς βρώσιν ζώντα ζώα για να φυλάξουν και το τομάρι τους.

Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Κρέατα από όλα τα είδη ζώων και πτηνών που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2 του Κοινού Δασμολογίου (βοοειδή, χοιροειδή, αιγοειδή, από πετεινούς, κότες, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες, κουνέλια, λαγούς κ.λ.π), νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, ανεξαρτήτως του τρόπου που παρουσιάζονται (σε ολόκληρα ή μισά σφάγια, σε τεμάχια, με ή χωρίς εντόσθια, με ή χωρίς κόκαλα, κλπ.).

Κιμάς από κάθε είδους κρέας ή ανάμιξη κρεάτων.

Παραπροϊόντα σφαγίων, βρώσιμα, από όλα τα είδη κρέατος (π.χ. συκώτι).

Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων αλατισμένα ή σε άρμη, αποξεραμένα ή καπνιστά.

Λουκάνικα, σαλάμια και παρόμοια προϊόντα (αλλαντικά) από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων ή αίμα, και παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα προϊόντα αυτά.

Κάθε είδους παρασκευάσματα και κονσέρβες κρεάτων, παραπροϊόντων σφαγίων ή αίματος, στα οποία περιλαμβάνονται τα παρασκευάσματα που προέρχονται από την ανάμειξη κάθε είδους κρεάτων.

Παρασκευάσματα κρέατος, μειγμάτων διαφορετικών ειδών κρέατος και παραπροϊόντων σφαγίων, με την προσθήκη διαφόρων άλλων προϊόντων ή συστατικών (π.χ. λαχανικά, αρωματικές ουσίες, λάδι, μπαχαρικά κλπ.) εφόσον δεν αλλοιώνεται ο ουσιώδης χαρακτήρας τους ως κρέας ή παρασκεύασμα κρέατος.
Εκχυλίσματα και χυμοί κρέατος.

Αλεύρια και σκόνες κρεάτων ή παραπροϊόντων σφαγίων. Λαρδί χωρίς τα κρεάτινα μέρη, χοιρινό λίπος και λίπος πουλερικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
Achtung - Achtung


Σας αφήνουμε να τρώτε καμία σαρδέλα στο 13% οπότε μαζί με την σαρδέλα και η σουπία στο 13%. Απαγορεύομεν να εντάξετε τους πολιτικούς στην κατηγορία "σουπιές". Είπαμε είναι ακατάλληλοι προς βρώσιν!

Έρχεται, λοιπόν, και το συμπλήρωμα της εγκυκλίου:
Σημειώνεται πως ψάρια καθώς και καλαμάρια, σουπιές και χταπόδια εξακολουθούν και υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, ωστόσο τα παρασκευάσματα ψαριών και λοιπών υδροβίων εξακολουθούν να υπάγονται σε κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ενα πρωτοφανές σκηνικό σε προεκλογική περίοδο φαίνεται ότι διαμορφώνεται πλέον ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των εν εξελίξει δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές.
Σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις γνωρίζαμε εκ των προτέρων ποιό κόμμα θα ερχόταν σίγουρα πρώτο. Η μόνη αμφίρροπη αναμέτρηση που υπήρξε τις τελευταίες δεκαετίες ήταν αυτή του 2000, όταν το ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη νίκησε οριακά. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και πάλι τώρα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ορατή πιθανότητα αυτοδυναμίας γιά τον πρώτο παρά το μπόνους των 50 εδρών που θα πάρει.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, μια ουσιαστική ανατροπή σε σχέση με το προ ολίγων ημερών κλίμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο απελθών πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνουν να υφίστανται ραγδαία πτώση της δημοτικότητας τους, παρά το γεγονός ότι παραμένουν πρώτοι. Κι αυτό είναι ίσως το πιό σημαντικό εύρημα διότι ανοίγει το δρόμο γιά κυβερνήσεις μετεκλογικά ευρείας συνεργασίας. Ας δούμε τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής στη διάθεση μας:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα αλλά είναι αναιμικό πλέον έναντι της ΝΔ.

2. Και τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα κάτω του 30%.
Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, υπάρχει πλέον η πιθανότητα να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε εντελώς απίθανο.

3. Ο κόσμος δείχνει επιθυμεί ευρύτερες συνεργασίες καθώς η εκτίμηση κι η υποστήριξη του προς τα πολιτικά κόμματα είναι πολυδιασπασμένη. Γι' αυτό και φαίνεται ότι το όριο του 3% που οδηγεί στην είσοδο στη Βουλή ξεπερνούν, και σχετικά εύκολα, οκτώ κόμματα, για πρώτη φορά. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων του Βασ. Λεβέντη.

4. Αντιθέτως φαίνεται ότι αγνοείται η τύχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Παναγιώτη Καμμένου, που έχουν υποστεί δημοσκοπική κατάρρευση έως ανυπαρξία. Γι αυτό κι έχουν ενταθεί οι φήμες ότι ο κ. Καμμένος επιδιώκει να διασωθεί την τελευταία στιγμή στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επιβεβαίωση.

5. Μεγάλο ερώτημα η τύχη της Λαϊκής Ενότητας, που φαίνεται ότι στρατεύει στις τάξεις της τον μεγαλύτερο αριθμό στελεχών και μελών του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, Κάτι που αναμένεται να αυξηθεί στην περίπτωση της συνεργασίας με την πρόεδρο της διαλυθείσης Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Δεν αποκλείεται αν διατηρηθεί η δυναμική που αυτή την στιγμή δείχνει να έχει το κόμμα αυτό να καταλάβει ακόμα και την τρίτη θέση. Ωστόσο υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις δεδομένου ότι πολλά μπορεί να αλλάξουν εφόσον περάσει στην αντεπίθεση αποτελεσματικά(;) ο κ. Τσίπρας.

6. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, που εκτιμάται ότι δεν θα διαφοροποιηθεί δραματικά από αυτό που διαμορφώνεται σήμερα, είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια γιά αυτοδυναμία. Κι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασιών. Οπως μάλιστα έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο ίδιος δεν θέλει, ακόμα κι αν είναι εφικτό, να είναι πρωθυπουργός σε μιά τέτοιου είδους κυβέρνηση.

Αρα δεν αποκλείεται η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου να είναι μιά κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο εξίσου ευρύτερης αποδοχής.
Είναι προφανές ότι έχουμε εισέλθει σε μιά άκρως ενδιαφέρουσα πολιτικά περίοδο αλλά κι εξίσου κρίσιμη, δύσκολη κι αβέβαιη...

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όσο δύσκολα είναι τα προβλήματα άλλο τόσο απλές είναι οι λύσεις…

Είναι η ευρωπαϊκή οικονομική (και φυσικά η Ελληνική) κρίση ένα αδιέξοδο ή ένας μονόδρομος που είναι ισοδύναμος με καταστροφή αλλά επιβάλλεται στην Ελλάδα;
Ποια η αλήθεια που αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό και ποια η ευθύνη και ο πραγματικός ρόλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος;

Η Ευρωζώνη έχει σοβαρά δομικά προβλήματα τα οποία χρησιμοποιούνται από την Γερμανία για να ισχυροποιείται η πολιτική και η οικονομική θέση του Βερολίνου έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα έχει τζογάρει (στα παράγωγα), 18 φορές το ΑΕΠ της Γερμανίας και όμως η Ελλάδα στοχοποιείται και υποβάλλεται σε μία διαδικασία οικονομικής αφαίμαξης, μέσω της οποίας στηρίζεται η Γερμανία και όχι η Ελλάδα μέσω των περιβόητων μνημονίων.

Μία σειρά από μείζονα οικονομικά θέματα που δεν διαχειρίζεται η ελληνική πολιτική σκηνή, η οποία εδώ και 70 χρόνια είναι στυλοβάτης μίας καταστροφικής νομισματικής ένωσης, στερούμενη, επιπλέον, υψηλής πολιτικής, καθώς και μία σειρά θεμάτων που χαρακτηρίζουν την γερμανική Ευρώπη, στα οποία απαντά ο οικονομολόγος Νίκος Λάος, μέσα από μία αποκαλυπτική συνέντευξη, η οποία θέτει προ των ευθυνών τους, όλους τους φερόμενους ως υπεύθυνους, οι οποίοι αφού κατέστρεψαν την χώρα, επανέρχονται δριμύτεροι για να οριστικοποιήσουν μία αέναης λήξεως υπανάπτυξη για την Ελλάδα, η οποία στην ουσία θα βρίσκεται υπό γερμανική εποπτεία – κατοχή και θα εξυπηρετεί παντοιοτρόπως τα γερμανικά συμφέροντα…

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη, για να μάθετε, επιτέλους, ότι η Ελλάδα είναι θύμα ενός οικονομικού συστήματος που μετακυλύει την χασούρα του στους λαούς…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανότατα ο χειρότερος ψεύτης δημαγωγός που έχει περάσει από την ηγεσία της Ελλάδας. Χειρότερος από άλλους λαοπλάνους διότι δεν διαθέτει ούτε την μόρφωση, ούτε την ευρύτητα πνεύματος ούτε τις διοικητικές ικανότητες ούτε την δυνατότητα να επιλέγει ικανούς συνεργάτες, όπως αυτοί έκαναν, στο παρελθόν.

Ιδίως στις εξαιρετικά δύσκολες εποχές που ζούμε, κατά τις οποίες η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, η οικονομία να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με χρεοκοπία, κι η εισβολή δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων να συνεχίζεται σε μιά χώρα της οποίας τα σύνορα έχουν ουσιαστικά καταργηθεί, ο Αλέξης Τσίπρας είναι κι εξαιρετικά επικίνδυνος γιά τον τόπο και γιά το μέλλον του.

Ομως ο κ. Τσίπρας θα προκαλέσει βουλευτικές εκλογές, και πάλι, σε λίγες μέρες. Κι αυτές τις εκλογές, εκτιμώ, ότι θα τις πάρει ενδεχομένως και με κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Πώς είναι δυνατόν αυτό, θα αναρωτηθούν πολλοί; Δεν είναι αντιφατικό;

Κι όμως δεν είναι. Δυστυχώς, υπάρχουν 10+1 λόγοι, που θα οδηγήσουν τον επικίνδυνο κι ανίκανο αυτό άνθρωπο στην ηγεσία της χώρας και πάλι:

1. Είναι μακράν ο πλέον χαρισματικός και στην εμφάνιση και στο λόγο από τους πολιτικούς αρχηγούς, που διαθέτει η χώρα σήμερα

2. Πολύς κόσμος, από αυτούς που τον ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου, δεν έχει την εντύπωση ότι είναι ψεύτης κι ανίκανος. Αντιθέτως, πιστεύει ότι "το παιδί προσπάθησε, πολέμησε σκληρά αλλά έχασε τη μάχη. Ας του δώσουμε μιά νέα ευκαιρία γιατί μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο τελικά".

3. Τα παραδοσιακά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν χάσει οριστικά την έξωθεν καλή μαρτυρία. Γι' αυτό ακόμα και κάποιοι που τα ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου τα αποστρέφονται και τα εγκαταλείπουν. Θεωρούν ότι έχουν διαβρωθεί από τη διαφθορά κι έχουν σαπίσει.

4. Η αλλαγή που πήγαν να κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τους νέους προέδρους τους ήταν τουλάχιστον ανεπαρκής, για να μην πω αποτυχημένη.

5. Ακόμα επικρατεί η εκτίμηση ότι "δεν μπορούν να μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν στα σημερινά χάλια".

6.Εξαιτίας όλων αυτών, υπάρχουν αρκετοί, γιά να μην πω πολλοί, που κινούνται ακόμα και στον φιλελεύθερο χώρο, που ελπίζουν (ματαίως κατά τη γνώμη μου) ότι τώρα που ο Τσίπρας θα ξεφορτωθεί τα κομμουνιστικά βαρίδια, τύπου Λαφαζάνη, Λεουτσάκου, Ζωής κλπ, θα κάνει στροφή στον ρεαλισμό και στην κεντροαριστερά και θα αποδειχθεί μεταρρυθμιστής

7. Η πλειοψηφία του κόσμου, που είναι κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επιδοτούμενοι αγρότες κι οι οικογένειες τους, δεν έχουν από τις 25 Ιανουαρίου και μετά υποστεί οποιαδήποτε μείωση στα εισοδήματα τους κι ούτε έχουν κληθεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φορό. Φυσικά ακόμα γιατί ο λογαριασμός είναι μπροστά μας αλλά θα γίνει απαιτητός μετά τις εκλογές.

8. Η πλειοψηφία αυτή, που ζει από το Δημόσιο και μόνο, δεν θέλει καμιά αλλαγή η μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα, κι η κυβέρνηση Τσίπρα με την ως τώρα τακτική της ακριβώς αυτό πράττει.

9. Η ζημιά στην οικονομία, που προκλήθηκε διπλά, από τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις των πρώτων 5 μηνών αρχικά και μετά, κυρίως, με το δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, έχει πλήξει ακόμα μόνο ένα τμήμα του εναπομείναντος ιδιωτικού τομέα, που ούτως η άλλως δεν είναι ο προνομιακός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει ακόμα αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής. Και δεν θα το αντιληφθεί προ των εκλογών πάντως

10. Ο έλληνας ελκύεται από τα ψέματα. Δώστου ψέματα και πάρτου την ψήφο του. Οσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να σε ψηφίσει. Αντιθέτως απεχθάνεται την αλήθεια. Κι εκ των πραγμάτων, ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος και μεγαλύτερος ψεύτης που διαθέτουμε. Και τέλος

10+1. Αυτή είναι η Ελλάδα κι αυτοί είμαστε εμείς οι πολίτες της Τοιούτου λαού, τοιούτοι κι οι αρχιερείς...

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Περίεργα «παιχνίδια» με διάβαση των συνόρων

Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα και φωτογραφίες που θέλουν τους Τούρκους να προχωρούν σε προκλητικές ασκήσεις και πρωτοφανείς εκδηλώσεις κατά της Ελλάδας. Έτσι, φαίνεται πως έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο “Egemen” (Ηγεμών) από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντα να έρχονται στη δημοσιότητα από πρόσφατες ασκήσεις βίαιης διάβασης του ποταμού Έβρου από τον τουρκικό στρατό και ειδικότερα της διάβασης από το πρώτο κύμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ειδικές δυνάμεις.

Οι ελληνικές υπηρεσίες

Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών καταγράφουν εντατική χρήση και προετοιμασία για επιχειρησιακή δράση από τον τουρκικό στρατό των 52 αμφίβιων αυτοκινούμενων επιθετικών γεφυρών μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMURμ των 36 γεφυροφόρων αρμάτων τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα, αλλά και την παραλαβή 40 συστημάτων βαρέων ακτοδρόμων τύπου HGMS κλάσης 80 τόνων και μήκους 50 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διέλευση οχημάτων από λασπώδη εδάφη.

Στις πρόσφατες ασκήσεις δίνεται μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση του «πρώτου κύματος», των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, με τη χρήση ειδικών σακιδίων, τα οποία μετατρέπονται σε σωσίβια ώστε να κολυμπήσει με τη βοήθειά τους, ένας εξοπλισμένος στρατιώτης απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων.
Το πρώτο αυτό κύμα αναμένεται να πλεύσει στην αντίπερα όχθη και να προετοιμάσει τον χώρο για την έλευση των πλωτών γεφυρών τύπου SAMUR.

Η προετοιμασία στις πόλεις

Στον απόηχο των παραπάνω, ο τουρκικό στρατός προχωρά σε ασκήσεις εντός αστικών περιοχών, φοβούμενος κινήσεις πιθανού αντιπερισπασμού από εχθρικές δυνάμεις. Άλλωστε, η Τουρκία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Έτσι ένα εθνικιστικό παραλήρημα διανθισμένο με επιδείξεις οπλικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί εγχώρια, οι τούρκοι προετοιμάζουν για τις 30 Αυγούστου που γιορτάζουν τη νίκη κατά του ελληνικού στρατού στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Η στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα έχει σχεδιαστεί να είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, προκειμένου να αναπτερώσει το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και των τούρκων γενικότερα, καθώς αυτό έχει πληγεί από την ένοπλη εξέγερση των Κούρδων του ΡΚΚ στη ΝΑ Τουρκία και από τις συνεχείς απώλειες τούρκων στρατιωτών.

Τα δρώμενα στην τουρκική πλευρά δείχνει να παρακολουθεί από κοντά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σχόλιο ιστολογίου: Ασκήσεις αυτού του τύπου πραγματοποιούνται σχεδόν πάντα και αυτή την χρονική περίοδο, εξαιτίας της χαμηλής στάθμης του ποταμού αλλά και των ευνοϊκών (σχετικά) καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Το στοιχείο που προβληματίζει, φέτος, σχετικά με τις τουρκικές ασκήσεις, είναι ότι έχουν μεγαλύτερο όγκο ασκούμενων καθώς και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Και τα δύο αυτά στοιχεία προβληματίζουν την ελληνική πλευρά, η οποία παρακολουθεί στον μέγιστο βαθμό και με όλα τα μέσα όλες τις κινήσεις του τουρκικού στρατού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θράκης.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Τα κόμματα παλεύουν για τα ποσοστά προδοσίας τους και οι Έλληνες για τα ποσοστά αξιοπρέπειας
  • Το Μνημόνιο 3 ήρθε για να κάνει εθνική εκκαθάριση
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Στο παράλληλο σύμπαν με το όνομα πραγματική ζωή οι Έλληνες δίνουν αγώνα, όχι υπέρ του ποσοστού των κομμάτων, αλλά για την αξιοπρέπεια. Ενώ, λοιπόν, οι πολιτικοί λένε μεγάλα λόγια για την νέα ημέρα που θα ξημερώσει την 21η Σεπτεμβρίου, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας ανεβαίνουν τον Γολγοθά της ανύπαρκτης κοινωνικής πολιτικής και συγκεκριμένα του πιο ευαίσθητου τομέα, αυτού της Υγείας.

Το Μνημόνιο 3 θα εκτελέσει Έλληνες

Στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς με αποτέλεσμα οι ασθενείς ή οι συνοδοί αυτών να περιμένουν αδίκως στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στου Γκίζη να πάρουν το φάρμακο θεραπείας του καρκίνου. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα δημόσια νοσοκομεία να μην μπορούν να προβούν στην θεραπεία των ασθενών. Την εβδομάδα που πέρασε τα δημόσια νοσοκομεία ανέστειλαν τις προγραμματισμένες θεραπείες καρκινοπαθών αφού τρία σκευάσματα απαραίτητα για την διαδικασία είναι σε έλλειψη.

Ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει την κατάσταση ως ένας οργανισμός δημοσίου καρεκλοκενταυρισμού ανακοινώνοντας ότι η έλλειψη φαρμάκων οφείλεται στις παράλληλες εξαγωγές, κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει "παγώσει" για να μπορούν οι Έλληνες ασθενείς να έχουν τουλάχιστον την ελπίδα ότι μπορούν να παλέψουν με τον καρκίνο μέσω θεραπειών που έχουν προπληρώσει μέσω των κρατήσεων των μισθών και συντάξεων υπέρ του κλάδου Υγείας. Η άλλη δικαιολογία του ΕΟΠΥΥ είναι ότι τα φάρμακα υπάρχουν στην κεντρική φαρμακαποθήκη του Ρέντη και ότι αργοπορούσε η ενημέρωση ζήτησης από τα νοσοκομεία και από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στου Γκύζη.

Όμως η αιτία του προβλήματος δεν είναι ότι τα φάρμακα βρίσκονται σε αποθήκες και η διαδικασία μέσω δημοσιοϋπαλληλικής χαρτούρας καθυστερεί την παραλαβή των σκευασμάτων. Η αιτία είναι ότι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για το 2015 ορίστηκε από τους δανειστές και την προηγούμενη κυβέρνηση στα 2 δις ευρώ. Έρχονται όμως τα χειρότερα, αφού για το 2016 η ανάλογη δαπάνη θα πέσει αναγκαστικά- βάση των μνημονιακών μέτρων- στα 1,945 δις συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Και σαν να μην έφτανε η πτώση του ορίου της φαρμακευτικής δαπάνης, οι υπογραφές για το Μνημόνιο 3 επιβάλλουν ότι στα 1,945 δις περιλαμβάνονται η φαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων, η δαπάνη για τα εμβόλια αλλά και τα παράγωγα αίματος (!). Αυτό σημαίνει ότι ο καθαρός προϋπολογισμός για την φαρμακευτική κάλυψη ασθενών (είτε ασφαλισμένων, είτε ανασφάλιστων) έχει πέσει κατακόρυφα και είναι άγνωστο πώς θα καλυφθεί η αγορά φαρμάκων με την ανοδική πορεία σοβαρών παθήσεων που χτυπούν την πόρτα των Ελλήνων, αφού το όριο των 1,945 δις θα αφορούν και στο έτος 2018. Εκτός αν έχουν βάλει σκοπό με την μείωση των τιμών στα γενόσημα να κάνουν επίσημα πειράματα στους Έλληνες για νέα σκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών και των επιχορηγούμενων από πολυεθνικές εργαστηρίων.

23% ΦΠΑ σε ακτινοθεραπείες και τοκετούς

Πέρα από όλα αυτά τα απάνθρωπα που επέβαλλαν οι δανειστές και συναίνεσαν οι αρχηγοί της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ στηρίζοντας την κυβέρνηση Τσίπρα να κλείσει την συμφωνία μέσω του επερχόμενου Μνημονίου, έβαλαν 23% ΦΠΑ στα νοσήλια των ιδιωτικών θεραπευτηρίων συμπεριλαμβάνοντας τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών αλλά και τους τοκετούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την μάχη που δίνουν με τον καρκίνο οι ασθενείς με άδειο πορτοφόλι, αλλά και με τα δημόσια νοσοκομεία να είναι σε παράλυση ζητούν μέσω ανακοίνωσης να εξαιρεθούν του 23% τουλάχιστον οι ακτινοθεραπείες και οι τοκετοί από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που προβλέπεται από το Μνημόνιο 3.

Ο ΙΣΑ ζητά να εξαιρεθούν οι ακτινοθεραπευτικές πράξεις από το 23%, καθώς σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν απαιτείται νοσηλεία για τη διενέργειά τους. Το "ελληνικό" κράτος όμως επιβάλλει τιμολογιακά την ακτινοθεραπεία με νοσηλεία για να μπορεί να εισπράττει αυθαίρετα από καρκινοπαθείς 23% από την ίδια τους την ζωή.

"Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτησή του, για την υπαγωγή των ιατρικών πράξεων που προϋποθέτουν νοσηλεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια στο 23%, κάτι που πλήττει ιδιαίτερα τις ευαίσθητες ομάδες των ασθενών όπως είναι οι καρκινοπαθείς. Ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, σε πολλές περιπτώσεις, καλύπτει κενά του Δημόσιου τομέα υγείας και αποτελεί αναγκαστική επιλογή για τον ασθενή -όπως συμβαίνει με τις ακτινοθεραπείες, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής στα Δημόσια νοσοκομεία-", αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι γιατροί των Αθηνών θεωρούν απαράδεκτο επίσης να υπάγεται ο τοκετός στο 23% την στιγμή που τα επίσημα στοιχεία του κράτους δείχνουν την ανοδική πορεία της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

"Επιπρόσθετα η υπαγωγή των τοκετών στο 23% αποτελεί μια ακόμα δυσβάσταχτη και άδικη επιβάρυνση για τα ζευγάρια που αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, τα οποία η πολιτεία οφείλει να στηρίζει, με δεδομένο μάλιστα το πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα", τονίζει ο ΙΣΑ.

Οι ανασφάλιστοι στα... τσαντίρια

Μεγαλύτερο όμως Γολγοθά από αυτόν που ανεβαίνουν οι ασθενείς ασφαλισμένοι είναι αυτός των ανασφάλιστων. Όσο και να θέλουν να πείσουν οι κυβερνώντες της χώρας ότι είναι εκπρόσωποι όλων των Ελλήνων με μεγάλες ευαισθησίες, τα νέα που έρχονται από τα κοινωνικά ιατρεία με την εθελοντική προσφορά γιατρών δείχνουν ότι οι ανασφάλιστοι Έλληνες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ζωής από την στιγμή που τα Μνημόνια και η σωτηρία των τραπεζών έγινε το πρώτο μέλημα των πολιτικών της χώρας.

Παράδειγμα τα 4 ιατρεία που θα λειτουργήσουν κατά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τους Γιατρούς του Κόσμου για προληπτικές εξετάσεις πολιτών με προτεραιότητα στους ανασφάλιστους. Είναι η 4η χρονιά που οι Γιατροί του Κόσμου στήνουν "πολεμικό" ιατρείο στην ΔΕΘ για να προσφέρουν υπηρεσίες την ώρα που διεξάγονται εκθέσεις προϊόντων και γίνονται προεκλογικές ομιλίες! Η ειρωνεία είναι ότι τον χώρο τον παραχωρεί η ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της οποίας επί κυβέρνησης Τσίπρα πήραν μπόνους 6 ευρώ την ημέρα για σάντουιτς και καφέ, την στιγμή που χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.

Αν υλοποιηθεί και το σχέδιο Κουρουμπλή για χρηματική τιμωρία σε μελλοντικούς καρκινοπαθείς (που καθόλου τυχαία δεν το έθεσε στην κρίσιμη ώρα των συμφωνιών και απειλών για παράλληλα ποινικά μέτρα μη τήρησης των μνημονιακών υποχρεώσεων), τότε οι Έλληνες είτε ασφαλισμένοι, είτε ανασφάλιστοι, μόνο την τύχη θα έχουν ως όπλο στην μάχη για την ζωή. Από την στιγμή που το Μνημόνιο 3 από κείμενο εκατοντάδων σελίδων γίνει ελληνική πραγματικότητα, όποια κυβέρνηση το χειριστεί θα εκτελεί τους Έλληνες που την επέλεξαν μέσω κάλπης ως εκπρόσωπό τους.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τον τραυματισμό τουλάχιστον 24 ανθρώπων προκάλεσε μία βόμβα που τοποθέτησαν κούρδοι αντάρτες σε ανισόπεδη διάβαση στην επαρχία Μάρντιν της Τουρκίας και η οποία εξερράγη όταν πέρασε από πάνω της λεωφορείο της αστυνομίας, σύμφωνα με την η Daily Sabah, η αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Μεταξύ των τραυματιών είναι 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στην ίδια πηγή ότι τη βόμβα τοποθέτησαν και πυροδότησαν μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK, η ένοπλη οργάνωση που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μάχεται για την αυτοδιάθεση των Κούρδων της Τουρκίας, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων της δολιοφθοράς ενός αγωγού που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ιράν στην Τουρκία αλλά και εφόδων εναντίον πολλών αστυνομικών τμημάτων.

Η αναζωπύρωση της βίας ακολούθησε την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2012.

Έπειτα από μια επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, στο νότιο τμήμα της χώρας, η Τουρκία εξαπέλυσε την 24η Ιουλίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον κυρίως του PKK, το οποίο, σε αντίποινα, διέκοψε την εκεχειρία με την Άγκυρα που είχε θέσει σε ισχύ από το 2013.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Άκουσα με προσοχή τη πρoχθεσινή μακρά συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη δημοσιογράφο κ. Σοφία Παπαϊωάννου.

Ξανασυγκινήθηκα από τη “μεγάλη και πολύωρη μάχη που έδωσε” εκεί στις βροχερές Βρυξέλλες, αλλά, πρέπει να πώ πως, πρώτη φορά ακούω άνθρωπο που σε μία μάχη στην οποία ο αντίπαλος τον έχει ξεβρακώσει και τον στέλνει πακέτο, γυμνό και ξεφτιλισμένο πίσω στους δικούς του, να περηφανεύεται ότι η μάχη ήταν σκληρή...

Όπως πρώτη φορά, είδα πρωθυπουργό να ηττάται από τη νίκη του στο Δημοψήφισμα που αυτός προκήρυξε!!!...

Και πρώτη φορά, επίσης, είδα αρχηγό κόμματος που έχει “τελειώσει” (με τα αποτελέσματα Δημοψηφίσματος) τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους έχει καταστήσει πολιτικά πτώματα τυμπανιαία και ζέχνοντα, να τους δίνει το φιλί της ζωής, για να συνεχίσουν, από την επομένη, να τον αμφισβητούν...

Αλλά, ας τ' αφήσουμε όλ' αυτά.

Διερωτώμαι: Τελικά, δεν υπάρχει ένας δημ/φος να κάνει κρίσιμες, λογικές ερωτήσεις;

Θα ήθελα να του κάνω την εξής σειρά ερωτήσεων:

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά γενική ομολογία, το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης που κάνατε με τους “εταίρους” μας, ήταν πράγματι, παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Είναι έτσι;

Θα μου απαντούσε ΝΑΙ, καθώς ήδη έχει δοθεί αυτή η απάντηση, τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους πρωθυπουργούς και Προέδρους κρατών, σε πολλές δημόσιες δηλώσεις τους.

2η ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ξεκινήσατε μία διαπραγμάτευση, το διακύβευμα της οποίας ήταν τεράστιας παγκόσμιας σημασίας, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να βάλετε (και να τις υπερασπιστείτε) πραγματικές (και όχι ρητορικές) “κόκκινες γραμμές”; Το ρωτώ, διότι:
Αν κάποιος δεν μπορεί να θέσει πραγματικές “κόκκινες γραμμές” σε μία διαπραγμάτευση, εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να διαπραγματευθεί. Κάθεται σπίτι του, φρόνιμα και “λάθρα βιώνων”.

Για να θέσεις “κόκκινες γραμμές”, πρέπει να διαθέτεις την απαιτούμενη δύναμη να τις υπερασπισθείς. Αν δεν διαθέτεις αυτή τη δύναμη, δεν θέτεις “κόκκινες γραμμές”, διότι, όταν ο άλλος τις πατήσει, ξεφτιλίστηκες...

Άρα: Ξεκινάς μία διαπραγμάτευση μόνον όταν έχεις εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις να υπερασπισθείς τις κόκκινες γραμμές που θα βάλεις.

Εσείς, κ. Πρωθυπουργέ, τί κάνατε;

Ότι και να μας πεί ο Αλέξης απαντώντας, δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα που όλοι είδαμε στο τέλος και όλοι την πληρώνουμε με τη ζωή μας.

Την πραγματικότητα πως ο Τσίπρας, όχι ότι δεν είχε τη δύναμη να θέσει “κόκκινες γραμμές” και να οργανώσει την άμυνα υπεράσπισης αυτών των γραμμών, αλλά δεν το ήθελε!

Μάλιστα, τη βούλησή του αυτή (να μην υπάρχουν “κόκκινες γραμμές”) τη διαλαλούσε μέ κάθε ευκαιρία, λέγοντας: “Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν πρόκειται, με τίποτε, να βγεί από την Ευρωζώνη”.

Έτσι αφόπλιζε την Ελλάδα από το μόνο όπλο που είχε στη διαπραγμάτευση με τους “δανειστές” της, που ήταν (και είναι) η άρνηση πληρωμής του Δημόσιου Χρέους της, για τον Άλφα ή Βήτα λόγο. Και όλοι ξέρουμε πως αυτή η άρνηση, οδηγεί στην (πιθανότατη) έξοδο από την Ευρωζώνη.

Αυτό (το να διαπραγματεύεσαι χωρίς να έχεις κόκκινες γραμμές”) είναι τόσο ηλίθιο, που οι αντίπαλοι τού Τσίπρα (μέσα κι έξω από την Ελλάδα) δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν τ' αυτιά τους και νόμιζαν ότι τους κοροϊδεύει!!!

Και όμως, η απιστεύτου βαθμού αυτή ηλιθιότητα, ήταν και αποδείχθηκε, στο τέλος, αλήθεια!!!

Και το “ωραίο”, είναι πως αυτή η ηλιθιότητα, συνοδεύτηκε και από μία άλλη, ακόμη μεγαλύτερη!: Έδωσε (κατά τη διάρκεια της “σκληρής διαπραγμάτευσης”) στον αντίπαλο, υπό μορφή πληρωμών προς αυτόν, μέχρι και την τελευταία δεκάρα που είχε στο Κρατικό ταμείο(!) δημοσιοποιώντας, μάλιστα, το γεγονός ότι η Χώρα είναι οικονομικά ξεβράκωτη (μη τυχόν και ο αντίπαλος δεν ξέρει αυτή την καίρια αδυναμία της, που ήταν όπλο δικό του)!!!...

Αν αυτές οι πράξεις δεν είναι ΑΠΎΘΜΕΝΗ ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ, μιλάμε για ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

- Έ, και τί έγινε, ρε παιδιά ; Πάμε σε εκλογές για να ξεχαστούμε από όλα αυτά τα θλιβερά! Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα! (λέει ο Τσίπρας χαμογελώντας μονίμως, με τα χέρια στην τσέπη, κατεβαίνοντας από την αστραφτερή λιμουζίνα του πρωθυπουργού).

Μήπως αυτός θα πληρώσει τον λογαριασμό;

Τον έστειλε, στον “κυρίαρχο Λαό”, τυλιγμένο στο (τρίτο και μεγαλύτερο) Μνημόνιο.

Με άψογες Δημοκρατικές διαδικασίες!... και με τη βούλα των εκλογών, που γίνονται για να αλλάξουν το 62% του ΟΧΙ, σε ΝΑΙ!!! (κατ' επιταγή των “δανειστών”, που μας την ανακοίνωσαν κι' όλας, διά στόματος Μέρκελ!!!)...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μία ιστορία του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρ Ουγκώ που γράφτηκε το 1862 η οποία έχει ως επίκεντρο την αποτυχία συμφιλίωσης μεταξύ κοινωνικού και ηθικού καθήκοντος και η οποία γράφτηκε για όλα τα έθνη. Όπου ο άνθρωπος ζει αμόρφωτος και απελπισμένος, όπου η γυναίκα πουλάει το κορμί της για μια μπουκιά ψωμί, όπου το παιδί υποφέρει από έλλειψη πραγματικής παιδείας. Το βιβλίο των «Άθλιων» κτυπά τώρα την πόρτα όλων μας, τώρα και την πόρτα της Ελλάδος, φωνάζοντας δυνατά: «Ανοίξτε με. Έρχομαι για εσάς!» 

Στο σκοτεινό σημείο που βρίσκεται ο σημερινός πολιτισμός που στενάζει σε όλες τις γλώσσες ο «άθλιος» ονομάζεται Έλληνας, που αγωνιά κάτω από το καθεστώς  του ψεύδους, της απελπισίας, της αβεβαιότητος και της εξόντωσης του. Ίσως κάποιος από εμάς να προβάλει τις πρώτες ενστάσεις του για το νόημα μερικών εννοιών της πρώτης παραγράφου. Διότι εις την σημερινή εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου, και κυρίως εις τις χώρες της «αναπτυγμένης Δύσης» δεν υπάρχει αμόρφωτος άνθρωπος που να πουλάει το κορμί του. Έτσι είναι! Όμως ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητήσει την πραγματικότητα, ότι εις την σημερινή εποχή καθεστώτα και η πλειονότητα των ανθρώπων πουλάνε τις ηθικές αρχές και αξίες, την συνείδηση και την ψυχή τους για το χρήμα!

Παρακολουθούμε καθημερινώς τα τεκταινόμενα αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει ο Λαός μας. Οι καθημερινές και έντονες συγκρούσεις πάσης φύσης εντός της Βουλής, αυτό το θέατρο του παραλόγου για να εξασφαλίσουμε την εξευτελιστική και τόσο ταπεινωτική για εμάς και ως Έθνος χορήγηση της «δόσης». Η οποία βάσει της προπαγάνδας, την οποία αποδεχόμαστε  αδιαμαρτύρητα, θα μας κρατήσει ζωντανούς για μερικές εβδομάδες!  Αλλά και οι συγκρούσεις έξω από αυτήν μεταξύ των κοινωνικών τάξεων, που καθημερινώς λαμβάνουν επικίνδυνες διαστάσεις, και οι οποίες όχι μόνον επιδεινώνουν την καταστροφική πορεία της χώρας μας, αλλά αποδεικνύουν ότι όλοι μας δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη και σήμερα, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Ποιος και τι ευθύνεται που φθάσαμε σε αυτό το σημείο ώστε τώρα να αγωνιούμε για το εάν θα υπάρχει ένα αύριο για εμάς όλους. 

Η χώρα μας μετά το 1828 πέρασε πολλές κρίσεις, μέσα από κακουχίες, εθνικούς αγώνες και πολέμους για την ύπαρξή της. Όμως πάντα  τίμια και συνεπής εις την αποπληρωμή των δανείων προς τους δανειστές της, και πάντα προερχόμενα από την τιμιότητα, τον μόχθο και τις στερήσεις του κάθε Έλληνα πολίτη, που όμως πάντα ως  χώρα και Λαός αισθανόμασταν υπερήφανοι για την ιστορία  και την Πατρίδα μας. 

Η σημερινή κατάσταση που βιώνει ο κάθε Έλληνας και ο ευτελισμός της Πατρίδας μας οφείλεται σε μία λάθος πορεία που χάραξε όλη η πολιτική ηγεσία. Αυτοί που κυβέρνησαν, αλλά και αυτοί που δεν κυβέρνησαν, μετά την μεταπολίτευση, και κυρίως το 1981 μετά την πλήρη ένταξη της χώρας μας εις την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ) και εις την Ζώνη του Ευρώ το έτος 2001. Αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την τραγική κατάσταση του Λαού μας και την εθνική ταπείνωση, αλλά και όλοι οι άλλοι οι οποίοι αν και γνωρίζουν, συνεχίζουν να σιωπούν. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ εισέρευσαν ως πακέτα στήριξης και επιδοτήσεις από τις Βρυξέλλες και μέσω δανείων από ευρωπαϊκές και διεθνείς Τράπεζες για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη της Χώρας μας σε σύγχρονο Κοινωνικό Κράτος Δικαίου. 

Δυστυχώς δεν συνέβη τίποτε από όλα αυτά. Αλλά τουναντίον από πλευράς όλων των Ιθυνόντων της Ελληνικής Πολιτείας και των Θεσμικών Οργάνων της η ενορχήστρωση ενός σχεδίου αποδόμησης της συνείδησης, της τιμιότητας, της εργατικότητας, της οικογένειας, της κοινωνικής συνοχής, της φιλοπατρίας, και του εθνικού καθήκοντος κάθε πολίτη. Ένα όντως σατανικό σχέδιο, που κατέλυσε το σύστημα Ιδεών, Αρχών και Αξιών, επάνω εις το οποίο στηρίζονταν επί χιλιετίες το Γένος μας,  το οποίο διευκόλυνε την διασπάθιση όλων των τεράστιων πόρων εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
Με ανεξέλεγκτες υπεξαιρέσεις από «πιράνχας» του εξασφαλισμένου με «ατιμωρησία» διεφθαρμένου κλειστού συστήματος εξουσίας και των υποστηρικτών του, αλλά και με την σύσταση βιομηχανίας προσλήψεων εκατομμυρίων έντιμων μέχρις τότε Ελλήνων πολιτών, τους οποίους απέσπασε από την παραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα Στην τεράστια διόγκωση μίας υδροκέφαλου και κυριολεκτικώς  αντιπαραγωγικής και διεφθαρμένης πλέον Δημόσιας Διοίκησης, του στενού και ευρύτερου τομέα,  το οποίο καταβρόχθιζε τους πόρους και τον ιδρώτα των Ελλήνων, και που παρέλυε την λειτουργία του Κράτους και τις υποχρεώσεις του απέναντι της κοινωνίας. Παράλληλα και η δημιουργία χιλιάδων Οργανισμών, που φαινομενικά υπήρχαν, αλλά δεν λειτουργούσαν και δεν προσέφεραν υπηρεσίες, με προσλήψεις σε αυτούς εκατοντάδων χιλιάδων αθώων συμβασιούχων, οι οποίοι και αυτοί προερχόταν από τον ιδιωτικό τομέα, μέσω του φερόμενου δήθεν νόμιμου ΑΣΕΠ. Το οποίο εις την πραγματικότητα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί  τις προσλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, προσλήψεις που γίνονταν βάσει προσυμφωνημένων ποσοστώσεων μεταξύ των  κομμάτων αλλά και βουλευτών. Και τέλος η ενδυνάμωση και γιγάντωση  ενός αδίστακτου Συνδικαλισμού εις τον Δημόσιο τομέα, ο οποίος άπλωσε τάχιστα τα θανατηφόρα πλοκάμια του και εις τον αιμοραγούντα  και ετοιμοθάνατο ιδιωτικό τομέα, οι ηγέτες των οποίων  σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την εργατιά και την παραγωγικότητα, όπως τουναντίον συμβαίνει σε άλλες αναπτυγμένες χώρες.

Όλη αυτή η  ασυδοσία, αλόγιστη πορεία και εκφυλισμός, αυτή η πρωτοφανής για μία «σύγχρονη Πολιτεία» ατιμωρησία των ηγεσιών του πολιτικού συστήματος εξουσίας, αυτής της Αρχής της Διακρίσεως των Εξουσιών, αυτών των Οργάνων και Θεσμών της Πολιτείας ευθύνεται και για τα Μνημόνια,  για την εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που ευρίσκεται τώρα η Πατρίδα μας. Η φαινομενική σύγκρουση και το απίστευτο προκλητικό  θέατρο που βιώνουμε καθημερινά  μεταξύ εκείνων που ευθύνονται για την δημιουργία ενός αδίστακτου Κράτους, που κατέλυσε κάθε έννοια ηθικής, συνείδησης και ευθύνης κάθε πολίτη απέναντι της κοινωνίας, και εκείνων των Συνδικαλιστών που δυστυχώς εις την πραγματικότητα είναι δικά του δημιουργήματα. Οι οποίοι εκ συστήματος, αδίστακτοι ως είναι, «μάχονται» τώρα δήθεν για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών μίας μακροχρόνιας άφρονας πολιτικής της απραξίας και αντιπαραγωγικότητας. Με χρήματα όμως τα οποία εισέρρεαν από πακέτα στήριξης και επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και τραπεζικά δάνεια, τα οποία δυστυχώς κατασπαταλήθηκαν και τα οποία λόγω του τεράστιου τώρα χρέους έπαυσαν πλέον να χορηγούνται εις την χώρα μας.

Και καθώς το κακό σπυρί έσπασε, είναι καιρός να μη λέμε μόνο τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά και τους πράξαντες. Τα πολλά λεπτά δεν ήταν στην απευθείας κλοπή. Ήταν στην έμμεση, την νομότυπη, σε αυτή που τη βάφτιζαν κοινωνική πολιτική, η οποία όμως ως ήταν αναμενόμενο, διέλυσε κυριολεκτικώς και την κοινωνία και την παραγωγή και την ηθική και το μέλλον μας.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης             
   
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου