Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Αυγ 2015

"Δεν θα γίνω πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας και... εθνικής διαπλοκής" 

Δεν δέχεται την ιδιοκτησία των μέτρων που υπέγραψε την 12η Ιουλίου είπε στην πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη στον ALPHA ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα τα εφαρμόσει αναζητώντας τον σταδιακό απεγκλωβισμό.

"Θέλουν ουσιαστικά αυτή τη μεγάλη ζημιά σε ηθικό επίπεδο που υπέστησαν να την μετατρέψουν και σε δική μας ηθική ήττα. Όχι, εμείς θα τηρήσουμε την συμφωνία επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε δίνοντας παράλληλα μάχες για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της αλλά ποτέ δεν θα δεχθούμε την ιδιοκτησία αυτών των μέτρων", είπε χαρακτηριστικά.

Θα το εφαρμόσουμε, συμπλήρωσε, για να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, ψάχνοντας ταυτόχρονα να βρούμε τους τρόπους των αντισταθμιστικών μέτρων που θα απαλύνουν τις πληγές εκεί "που είναι άδικο και σκληρό".

Δεν μπορούσα να κυβερνώ με εντολή που δόθηκε υπό άλλες συνθήκες

Για την προσφυγή στις κάλπες είπε πως "αυτή είναι η αξία της δημοκρατίας, να αποφασίζει ο λαός" και σημείωσε ότι επί επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή υποσχόμενος στον ελληνικό λαό μια σκληρή διαπραγμάτευση και πιστεύει οτι εξήντλησε τα όρια αυτής της εντολής.

Πρόσθεσε ότι δεν είχε το δικαίωμα να συνεχίσει να ασκεί τα καθηκοντά του εξαντλώντας μια εντολή που δόθηκε "σε διαφορετικές συνθήκες".

Στιγμή ανάτασης των Ελλήνων το δημοψήφισμα

Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα υπερασπίστηκε την επιλογή του να διενεργηθεί κάνοντας λόγο για μια πολύ μεγάλη "ιστορική στιγμή ανάτασης του ελληνικού λαού" αλλά και διασαφηνίζοντας ότι έγιναν προσπάθειες υπεράσπισης του δικαίου των Ελλήνων αλλάζοντας την Ευρώπη, "όχι βγάζοντας την Ελλάδα απο την Ευρώπη".

Αναγνώρισε ότι μέσα στο 63% υπάρχει μέρος λαού που δεν ήθελε καμία συμφωνία αλλά τόνισε ότι αυτό είναι μειοψηφικό και εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα κερδήθηκε γιατί την παραμονή του δημοψηφίσματος δεσμεύτηκε ότι την άλλη εβδομάδα θα πάει σε συμφωνία.

Τα «όχι» μένουν στην Ιστορία

Δήλωσε περήφανος για τη διαπραγμάτευση που έκανε τονίζοντας ότι "πολλές φορές τα όχι στην ιστορία έχουν λυγίσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης" αλλά μένουν στην ιστορία. Είμαι περήφανος και για την επιλογή να μην οδηγήσω στο τέλος τον ελληνικό λαό σε μια "ανείπωτη καταστροφή", πρόσθεσε τονίζοντας ότι σε όλα του τα διαγγέλματα πριν το δημοψήφισμα έλεγε ότι διεκδικεί το όχι για καλύτερη συμφωνία.

"Το όχι σε μια κακή συμφωνία το έκανα ναι σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική", είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι "αν συγκρίνουμε το πρώτο μνημόνιο, το δεύτερο μνημόνιο, την πρόταση Γιούνκερ με αυτό που έχουμε τελικά θα δούμε ότι οι αριθμοί και μόνο δείχνουν τη διαφορά".

Για την τελική διαπραγμάτευση είπε ότι έδωσε "σκληρή" μάχη "μέτρο προς μέτρο" και σε μια βραδιά όπου η πλειοψηφία των εταίρων είχε θέληση "να εκδικηθεί" και ήταν συσπειρωμένοι στην απόφαση "όχι να εκδικηθούνε με μέτρα αλλά με την εκδίωξή μας".

Πρόσθεσε ότι μετά το τέλος της 17ωρης συζήτησης είχε ένα κρίσιμο δίλημμα, εάν θα σηκωθεί να φύγει όπως του έλεγε η καρδιά του γυρίζοντας πίσω ως ο ήρωας για κάποιες στιγμές αλλά την επόμενη μέρα θα είχε να αντιμετωπίσει μια κρίση με "πρωτοφανείς διαστάσεις".

Έκανε λόγο για ανάληψη πολιτικού κόστους και για μια "επιλογή ευθύνης" ώστε να αποτρέψει μια καταστροφή για τις λαϊκές μάζες.

Ανέφερε ότι υλοποίησε το σχέδιο του με ένα μήνα καθυστέρηση εξαιτίας του γεγονότος ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου δεν σήμαινε αυτομάτως σταθεροποίηση.

"Μόλις η χώρα πάτησε σε στέρεο έδαφος υλοποίησα τον σχεδιασμό, την απόφασή μου να θέσω στην κρίση του ελληνικού λαού αυτή την εξέλιξη και την επιλογή μου", είπε.

Το εναλλακτικό σχέδιο της δραχμής ήταν το σχέδιο του αντιπάλου

Δεν ήταν επιλογή τόνισε η επιστροφή στη δραχμή γιατί όπως είπε γνωρίζει ότι αυτή η επιστροφή αυτή δεν είναι "επαναστατική ούτε Αριστερή επιλογή" αλλά το αντίβαρο της εσωτερικής υποτίμησης μέσα από την υποτίμηση του νομίσματος.

"Βλέπω την Ευρώπη σαν ένα υπερωκεάνιο σε συνθήκες τρικυμίας που πορεύεται σε λάθος πορεία, κάποιοι απολαμβάνουν στην πρώτη θέση και κάποιοι στο κατάστρωμα και στη λάτζα και ο ελληνικός λαός είναι στο κατάστρωμα μαζί με άλλους λαούς για χρόνια τώρα. Όμως η επιλογή για να αντιδράσεις σε αυτή την αδικία και τη λάθος πορεία του πλοίου δεν είναι εν μέσω της τρικυμίας να πέσεις στη θάλασσα ή σε μια φουσκωτή λέμβο διότι δεν θα σωθείς, θα είναι χειρότερα τα πράγματα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε ότι δεν είχε υπολογίσει το μέγεθος της αντίδρασης από τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και υπερτίμησε "τη δύναμη του δίκιου", "υποτιμήσαμε τη δύναμη του χρήματος και των τραπεζών".

Είχαμε -είπε- την εκτίμηση ότι η αλλαγή η πολιτική στην Ελλάδα θα δημιουργήσει "ένα ντόμινο εξελίξεων στην Ευρώπη, δεν το είδαμε αυτό, είδαμε μια αντισυσπείρωση".

Καρφί για τον Βαρουφάκη που "δεν του έδινε σημασία κανένας"

Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη και τις διαπραγματεύσεις όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.
«Ο Βαρουφάκης την πρώτη περίοδο είχε μια πολύ μεγάλη δυναμική στη διαπραγμάτευση, αλλά από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι σταμάτησε, όταν στις 25 Ιουνίου σε μια σκληρή διαπραγμάτευση λίγο πριν γυρίσουμε πίσω και καλέσουμε σε δημοψήφισμα είχα απέναντί μου την Λαγκάρντ, τον Ντράγκι, τον Γιούνκερ και μίλαγε ο υπουργός Οικονομικών και δεν του έδινε κανείς σημασία».Δεν έλεγε άσχημα πράγματα αλλά είχε χάσει αξιοπιστία απέναντι στους συνομιλητές»
Η μεγάλη διάψευση για μένα, ομολόγησε, δεν έγινε στη συμφωνία την τελική αλλά "όταν όταν ήρθε ο τότε υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης και μου μετέφερε το μήνυμα του Σόιμπλε για τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ".
"Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που κάποιοι σύντροφοί μου έλεγαν ότι είναι το εναλλακτικό σχέδιο ήταν το σχέδιο του αντιπάλου", συμπλήρωσε.

Προεκλογικά ανέφερε η εικόνα που είχε ήταν ότι όλοι είχαν προδιαγράψει ότι η βασική επιλογή της Ευρώπης ήταν να διατηρήσει την ενότητά της και ως εκ τούτου όλοι έχουν προδιαγράψει ότι το Grexit δεν είναι επιλογή.

"Το Grexit έγινε επιλογή όχι από τις δυνάμεις της αλλαγής αλλά από τις δυνάμεις της συντήρησης", σημείωσε.

Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις σημείωσε: "Είδα τους προηγούμενους να μην δίνουν μάχη αλλά να βγαίνουν και να λένε στον ελληνικό λαό ότι τα μνημόνια ακόμα και αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε κάποιος να τα εφεύρει".
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η πρώτη δόση των 23 δισ. πήρε τον δρόμο της

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Είναι γνωστή η διαδρομή των δανείων στην Ελλάδα εδώ και διακόσια χρόνια περίπου.
Τον καιρό των μνημονίων όπου απροκάλυπτα πράττουν οι ψηφισμένοι "δημοκρατικά" στην Ελλάδα δεν υφίσταται ανάγκη να αποκρύψουν την διαδρομή των δανεικών μιας και όλα αυτά τα κάνουν για να "σώσουν την χώρα".

Τους τόκους φυσικά θα τους πληρώσουν οι φορολογούμενοι διότι θα τους καλέσουν για μια ακόμη φορά οι κυβερνώντες να κάνουν το "πατριωτικό" τους καθήκον.

Κατατέθηκε σήμερα η πρώτη δόση των 23 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με τους εταίρους.
Το ποσό αυτό αποτελείται από:

1) Το ποσό των 10 δισ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων του EFSF που είναι κατατεθειμένα σε ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

2) Τα υπόλοιπα 13 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν σε μετρητά, εκ των οποίων τα 12 δισ. ευρώ προορίζονται για την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

3) Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου προς ιδιώτες.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


By Pinar Tremblay

On Aug. 17, news broke that the Islamic State (IS) released a video threatening Turkish President Recep Tayyip Erdogan. In the seven-minute video, three men with rifles sit cross-legged in rocky terrain. Only the one with the graying beard, known by the alias Abu Ammar, speaks in fluent Turkish, with carefully repeated Arabic sayings spread throughout the message.

Unlike other IS videos, this one has an amateur feel. The video focuses on Erdogan exclusively, with photos of the Turkish parliament “as a sign of going against God’s laws” and Erdogan meeting with US President Barack Obama at the White House. Abu Ammar charges that Erdogan failed to rule with Sharia (Islamic law) and went along with “Americans, Jews, crusaders, the atheist PKK [Kurdistan Workers Party] as well as the Free Syrian Army and Saudis.” Intriguingly, Abu Ammar labels Free Syrian Army members as friends of the founder of modern Turkey, Mustafa Kemal Ataturk. The video continues to explain how the apostate Erdogan sold Turkey to the PKK and crusaders. By cooperating with the PKK, the Free Syrian Army and the Americans, Abu Ammar argues, Erdogan has paved the way for the massacre of Muslims of Damascus and sold out the holy values of all Muslims. He echoes the Turkish opposition stance that Erdogan continued on the road of servitude to the Americans in order to stay in power.

Halfway through the video, as a map of Turkey appears, two flags divide over the country. In the west is the US flag, and the PKK takes over the eastern parts. Asserting that this warning is his religious duty, Abu Ammar asks the people of Turkey to rebel against these forces. First, they are to repent. They are to deny foreign concepts such as democracy, secularism, civil laws, nationalism and any non-Islamic terms until their war becomes the holy jihad and their dead become the martyrs. Making only one reference to Quranic verses, the IS sheikh says, “Fight against the allies of Satan [evil], as the order of evil is weak.” (Quran 4:76) He then calls upon believers in Turkey to help IS anywhere, as much as they can, and rush to join the caliphate fighting the evil.

Following the video's release, daily Vatan reported that Abu Ammar was actually a 47-year-old Turkish citizen, Fatih Acipayam, from the city of Bursa. Acipayam had sold his bakery to allegedly join IS in Syria, along with his wife and four children.

The Turkish IS video, although it uses the name of Caliph Abu Bakr al-Baghdadi, is allegedly recorded without the approval of the caliph; it is not an official release. Even though the video conforms to the basic rules of dress, rifles and unidentified background, it still lacks the meticulous use of language that we are used to hearing in IS videos. It also does not adhere to the fastidious dedication of IS' own Islamic law. Despite the call to conquer Istanbul, the video also lacks the extravagant graphics and Hollywood-style soundtrack most IS videos have.

This is not the first time IS has threatened Turkey via video. But the differences are clear between this video and one from October 2014. In the Arabic video from October, we hear IS threatening Turkey against joining the US-led coalition and promising that Erdogan’s leadership will end in the hands of IS. When the caliphate was declared on the first day of Ramadan in 2014, Baghdadi had promised the conquest of Istanbul, and the IS online Turkish magazine named Istanbul (Konstantiniyye) repeated that warning.

There have been a multitude of allegations that different segments of the Turkish government, from the armed forces to the intelligence services, have relationships with IS. There are several studies focusing on how IS affects the daily lives of Turks, from cancellation of traditional Alevi festivals to understanding why Turkish families join IS. Yet, the Turkish video reveals less-discussed features of the IS reality in Turkey. First, a significant number of Turks do not take the video threats of IS seriously. Second, Erdogan and the Justice and Development Party (AKP) elites view the IS threat more seriously behind closed doors than is reflected in the media.

Al-Monitor asked members of the opposition about the Turkish video. It was interesting to find that both pro-Kurdish and ultranationalist movement elites concurred the video is not to be taken seriously, indicating it most likely was released to aid Erdogan and his AKP. It is particularly peculiar that while the Turkish state has a reputation of promptly shutting down controversial websites, the IS video in Turkish could be accessed freely in Turkey. One seasoned parliamentarian told Al-Monitor, “All mainstream media headlines are sanctioned by the AKP elites. That is why you will not hear Erdogan or other AKP bigwigs crying foul against IS. This is one threat that is real, and the more vocal it can be, the better it is for the AKP. They can keep increasing gag orders on all of us in the name of national security. It is their useful monster.”

When we take a quick look on social media on the days following the release of the video, we see that Turkish viewers were in a sarcastic, "so-what" mood. Here are a few examples:

“So IS has called for the conquest of Istanbul. But IS, do not come during rush hour, all public transportation is packed already!”
IS stay put where you are! The weather is too hot. Come when it cools off a bit.”
“Here is the purported IS message: When we checked out Istanbul’s housing market, we gave up on the conquest.”
“Oo yes, come on IS guys, also Hezbollah, Boko Haram and al-Qaeda, all should come to Istanbul, we can create a special atmosphere!”
“IS’ first comments after the conquest of Istanbul will be ‘What is up with these gas prices?’”

So what do the AKP’s top echelons think about the IS threat? Al-Monitor interviewed three high-level security bureaucrats. One retired two-star general told Al-Monitor, “The state fears IS much more than the PKK or other left-wing militant groups. The PKK and others are local; they are the devil we know. Yet IS is unpredictable. We can decode the intelligence gathered on the PKK or other local militant groups, but for IS, even if we gather information, making sense of it is a tedious process.”

A senior bureaucrat concurred with the general and added, “We should avoid direct verbal attacks toward IS or its values because it will backfire on us. The jihadi networks have sleeper cells, and military methods alone are not sufficient to eliminate these groups. Every government in the Middle East knows you cannot ignore these nonstate actors, but you cannot form alliances with them either.”
When asked about why these concerns are not reflected in the media, a senior bureaucrat told Al-Monitor, “Turkey went through a stormy election campaign, and we are entering into another. So the news will focus on what matters: It is the PKK. However, behind closed doors we have an unwavering policy against IS and all other terror organizations. We have dedicated serious numbers of trained men to gather and analyze information [and] established a universal database. It is not perfect, but we are committed to battle terror despite all rumors.”

Yet, there are no specific answers explaining what Turkey is doing to curtail IS funding. The answers were too general and vague about international regulations and rules to report about the specific measures.

All things considered, the relationship the AKP has with IS is complicated, but it would be ignorant and unfair to claim AKP is aiding IS.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


By Semih Idiz

Despite his weakened position following the June 7 elections, which saw the Justice and Development Party (AKP) he once led lose its parliamentary majority, President Recep Tayyip Erdogan is continuing with his efforts to show who is boss when it comes to crucial political decisions in Turkey. In doing so, however, he is also continuing to disregard the Turkish Constitution and the political propriety required of him as president.


Pre-empting Prime Minister Ahmet Davutoglu, Erdogan announced last week that the country would be holding early elections Nov. 1. Under normal circumstances, this announcement should come from the head of the government. Turkey, however, is currently in the throes of unprecedented circumstances.

By making his announcement, Erdogan embarrassed Davutoglu once again by showing who is calling the shots. He also disregarded the need to wait for the end of the constitutionally mandated 45-day period after elections for party leaders to try to form a coalition government. Moreover, he felt no need to let the Supreme Electoral Board hold its normal contacts with party leaders before an election date was announced.

Talking to reporters in Ankara on Aug. 20, Erdogan claimed he was acting within the limits of his authority and said he would not allow a waste of time, seeing as Davutoglu’s efforts to form a coalition had failed. “Is there the need to waste time? Can the president take the country to elections? He can. As president, I will meet the speaker of parliament on Monday, which is the end of the 45-day period, and we will take our country to early elections,” Erdogan said, and announced the election date as Nov. 1.

Erdogan appears to be going through the motions of what is required under the constitution. He says he will wait for the end of the mandated 45-day period and discuss the best date for elections with the speaker of parliament. For his critics, however, his pronouncing an election date reveals a thinly shrouded attempt to control the political environment.

At the time that Erdogan made his announcement, Davutoglu was still trying, technically speaking, to come up with a government formula with the opposition that would prepare the country for early elections to be held at the most appropriate time given a set of domestic and international factors. As it turned out, this effort of Davutoglu’s also failed, providing Erdogan with more justification to advocate his line of action.

Erdogan has made it clear from the start that he wants early elections. He believes these will result in the AKP regaining its parliamentary majority and enable it to form a government on its own. Many argue Erdogan needs this to maintain his semi-legal exercise of executive powers, even if the AKP can’t garner sufficient votes to amend the constitution and make him Turkey’s de jure leader.

Meanwhile, Erdogan has been amplifying the angry tone of his rhetoric against the pro-Kurdish Peoples’ Democratic Party (HDP) by accusing it of conspiring with the outlawed Kurdistan Workers Party (PKK). The HDP passed the 10% electoral threshold June 7, dashing Erdogan’s hopes of a solid victory for the AKP that would enable it to fashion a constitution to suit his political needs.

Following the June elections, there has been a sudden upsurge in violence between the PKK and Turkish security forces, with developments suggesting a return to the “bad old days” of the 1990s for predominantly Kurdish eastern and southeastern Turkey. The killing of soldiers and policemen by the PKK is also inflaming anti-Kurdish sentiments among Turks.

The HDP and the Republican People's Party (CHP) believe Erdogan is stoking this violence to scare voters who drifted away in the June elections back to the AKP. Early polls, however, indicate that if this is the intention, then Erdogan’s gamble could backfire. While some surveys show that the AKP could regain its parliamentary majority by a slim margin, others indicate that it will lose again.

A survey by the Sonar polling company in early August showed support for the AKP going up by 2%, from the 40.8% it got in June, and support for the HDP’s going down by 3% relative to the 13.1% it got in June. The increases in polling numbers for the CHP, which got 24.9% in June, and the right-wing Nationalist Action Party (MHP), which got 16.3%, are each less than 1%, according to this survey. Sonar president Hakan Bayrakci believes the AKP has a chance of regaining its parliamentary majority in early elections.

Ilnur Cevik, who is a member of the AKP and a columnist for the pro-government daily Sabah, said Erdogan’s strategy could work. “Unlike other parties, a slight increase in the AKP’s vote will enable it to come to power on its own. That is all it needs to keep attempts at reviving corruption investigations against Erdogan and the AKP from resurfacing,” Cevik told Al-Monitor. He added that Erdogan was relying on disappointed voters, who supported the HDP and MHP in June, and on pragmatists, who he believes will also vote for the AKP as the only chance for stability in the country.

Erdogan is no doubt also relying on Turkey’s system of proportional representation to work to the AKP’s advantage in early elections, since the votes of a party that fails to pass the 10% electoral threshold go to the party that got the highest vote in an electoral district. This is why forcing the HDP under the threshold is more crucial for Erdogan than attracting voters to the AKP from the CHP or MHP.

Ozer Sencar, the founder of the Metropoll polling company — which the AKP relied on in the past — believes, however, that the HDP will increase its votes in early elections. Discussing the results of their latest survey — expected to be announced this week — with the daily Cumhuriyet, Sencar said there is only a 1% increase in polling for the AKP.

He indicated that this would translate into only one extra deputy for the AKP, still leaving it short of the number needed to form a government on its own, he said. “The increase in the CHP vote is not significant, representing one or two more deputies for the party. There is a slight drop in the MHP vote. So, statistically speaking, there is no significant change in the votes of these three parties,” Sencar said.

He added, however, that there is a noticeable increase in support for the HDP. “The HDP could become the third party if elections were held last Sunday,” Sencar added, arguing that Erdogan and the AKP had engineered this situation. “If the HDP becomes the only party for Kurds, who represent 17-18% of voters, this would pose a threat for the future of the Turkish Republic. I believe Erdogan is the one to blame for this,” Sencar said, indicating that it was crucial for the AKP to regain the Kurdish votes it has lost.

More bad news for Erdogan was provided by the daily Hurriyet. Digging into its archives as far back as 1954, Hurriyet showed that governments that had called for early elections in Turkey had always lost these elections. How Erdogan expects to break this cycle, and what he is really banking on when forcing early elections, is still not clear to many, despite the optimistic predictions of AKP sources.
Even an astute observer of Turkey’s political scene such as Murat Yetkin, the editor-in-chief of Hurriyet Daily News and a widely read columnist for the daily Radikal, appears baffled on this score. “It is obvious that Erdogan is relying on the HDP to be pushed below the electoral threshold, but how he expects this to happen is not all that clear,” Yetkin told Al-Monitor. “We have no rational explanation for what he is doing, other than assuming he is relying on something that will change the situation in his favor. But what that is, no one knows,” he added.

It seems the jury will be out until election day. What the foreseeable future holds for Turkey, however, is easier to predict. Political and economic uncertainty, as well as tensions along the Turkish-Kurdish and secularist-Islamist fault lines, appear set to continue as long as Erdogan is determined to become the country’s sole leader.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Ένα βίντεο που πρόσφατα κυκλοφόρησε σκόπιμα από την UNICEF και με το οποίο παρουσίασε απευθυνόμενη σε μικρά παιδιά ένα διαφορετικό πλάσμα, ίσως εξωγήινο, προκαλεί σοκ καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι μια ανώτερη κάστα ζωής υπάρχει ανάμεσα μας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας καθηλώσει στην δική της ανωτερότητα.

Ένα από τα βασικά στοιχεία μαζικής χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης και παράλληλα εκφοβισμού της, που αναπτύχτηκε σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο ήμισυ του εικοστού αιώνα, είναι και το ζήτημα της ύπαρξης εξωγήινης ή κάποιας ανώτερης μορφής ζωής. Το θέμα αυτό αναζωπυρώθηκε μετά και από την δήλωση του Πάπα της Ρώμης, στις 19 Απρίλιου, ο όποιος υποστήριξε ρητά την άποψη ότι «η εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολλούς διαφορετικούς κόσμους, φθάνοντας σε αυτονομία και καθιστώντας έτσι ένα ζωτικό κομμάτι στο σχέδιο του Δημιουργού».

Αυτό το βίντεο που παράγεται από τη UNICEF (Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά), έχει ως στόχο να διδάξει τα παιδιά ότι το να αποδέχονται «άλλους» (!!!), μπορεί να οδηγήσει σε «πολύτιμες εμπειρίες»! Αλλά το σοκαριστικό ήταν ότι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται σε αυτό το σύντομο διαφημιστικό βίντεο, δηλαδή αυτός που ψάχνει για την αποδοχή, (βλέπε υποταγή), από εμάς (τα παιδιά της Γης), είναι ένας εξωγήινος.

Για εκείνους που μένουν ασυγκίνητοι στα θέματα UFO και ΕΤ, αυτό το βίντεο είναι ένα προπαγανδιστικό εργαλείο για την έκφραση ενός άλλου πρότυπου ηθικής, τελείως ξένο προς την παραδοσιακή χριστιανική ηθική καθώς βασίζεται σε υπερφυσικές ιδιότητες που αναπτύσσονται άσχετα με την εσωτερική καλλιέργεια της ψυχής, δηλαδή καθαρά δαιμονικές. Σε κάποιον που έχει μελετήσει το φαινόμενο φαίνεται καθαρά ότι ο ΟΗΕ θέλει να υποβάλλει τις μάζες, (ιδιαίτερα στα παιδιά), στην ύπαρξη εξωγήινων με ανώτερες δυνάμεις που μπορούν ανά πάσα στιγμή να μας κυριαρχήσουν. Και με δεδομένο το πόσο μεγάλη επιρροή έχουν στον κόσμο μας σήμερα τα Ηνωμένα Εθνη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό δεν είναι μια απλή σύμπτωση.

Τι ακριβώς θέλουν να πουν στην ανθρωπότητα μέσω αυτής απεικόνισης με έναν εξωγήινο που όχι μόνο φαίνεται σαν ένα ερπετοειδές, που παράγει… πράσινη γλίτσα, αλλά έχει επίσης την ικανότητα να μετεωρίζει αντικείμενα ακόμα και ανθρώπους;

Η εντύπωση που θέλουν να υποβάλλουν στα μικρά παιδιά σε σύγκριση με αυτά τα όντα, είναι ότι είναι απλώς κατωτέρα οντά και εδώ είναι το επίμαχο και συνάμα φρικτό δεδομένο που θέλουν να μας επιβάλλουν. Γιατί σαν κατωτέρα οντά είμαστε προορισμένοι κάποτε, ίσως πολύ σύντομα, να υποταχτούμε στην ανώτερη θέληση τους, (ποιών;).

Αν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιος είναι ο τελικός στόχος όλων αυτών που ασχολούνται με τις αποκαλύψεις εξωγήινων θα έχουμε εξακριβώσει κάποια πράγματα. Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι αυτοί προσπαθούν να υποβάλλουν στην ανθρωπότητα την ύπαρξη εξωγήινων για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους κυριαρχικούς σκοπούς. Αν διαβάσει κανείς το περίφημο και μοναδικό βιβλίο του Σεραφείμ Ρόουζ, «Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος», θα καταλάβει το πονηρό παιχνίδι των δαιμόνων και της Νέας Τάξης που παίζεται με την ιστορία των UFO για να απομακρύνουν τον σύγχρονο άνθρωπο από το σωτήριο μήνυμα του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Αντιλαμβανόμενοι από αυτό το βίντεο ότι οι ίδιες αυτές νεοταξικες δυνάμεις κάνουν επιλογή των πληροφοριών που μας διοχετεύουν γι’ αυτό το θέμα, καλό θα είναι να αναπτύξουμε μια προσωπική άποψη για όλη αυτή την ιστορία.

Δηλαδή με λίγα λόγια δεν πρέπει να αποδεχόμαστε τις ίδιες πηγές πληροφοριών που έχουν εξαπατήσει την κοινή γνώμη με όλα αυτά που διαδίδουν σχετικά με τους εξωγήινους.Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πολλά τα εγκλήματα που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια εναντίον του λαού και της ιδιωτικής και κρατικής περιουσίας, δηλαδή και πάλι εναντίον του λαού.

Και όταν λέμε εγκλήματα, κυριολεκτούμε.
Εγκλήματα! Απ' αυτά που μπορούν σε κάθε δικαστήριο χώρας με υπαρκτή δικαιοσύνη να δικαστούν και να καταδικαστούν ως και στην έσχατη των ποινών.

Είναι πάρα πολλά για να μείνουν αναπάντητα.
Είναι πολύ ωμά και εκ προμελέτης για να μείνουν ατιμώρητα.

Και δεν είναι μόνο τα μνημόνια.
Αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Στα χρόνια αυτά έχουν ψηφιστεί δεκάδες εφαρμοστικοί νόμοι, και εκατοντάδες τροπολογίες.
Τροπολογίες και νόμοι που απονευρώνουν την δυνατότητα αντίδρασης των πολιτών στην ληστεία της περιουσίας του, ιδιωτικής και κρατικής, ξεπούλημα-χάρισμα δημόσιας περιουσίας, που συντελείται με την συνεργασία συγκεκριμένης μερίδας του πολιτικού κόσμου, απατεώνων-καναλαρχών και επιχειρηματιών, εφοπλιστών, τοκογλύφων... 
ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ! 

Νόμοι φορομπηχτικοί, άδικοι και ισοπεδωτικοί, νόμοι αντισυνταγματικοί, έκτακτες και μόνιμες οριζόντιες εισφορές, κλοπή αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, συλλόγων, κρατικών οργανισμών, μιά κακουργία απίστευτη!

Με χειρότερους απ' όλους, τους νόμους που φροντίζουν να μένουν ατιμώρητοι τόσο οι εγκληματίες πολιτικοί και οι συνεργοί τους, καθώς και να νομιμοποιούνται οι εγκληματικές πράξεις τους εναντίον λαού και κράτους. 

Ύστατο και σημειολογικό έγκλημα, η αποδοχή της άκρως ειρωνικής και χλευαστικής προσφοράς γερμανικής εταιρείας που υπήρξε η ναυαρχίδα της σχέσης διαφθοράς μεταξύ εταιρειών και πολιτικού κόσμου (μιά διαφθορά που κόστισε στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ που μπήκαν σε ιδιωτικές πολιτικές και επιχειρηματικές τσέπες, αλλά τις χρεώθηκε το κράτος, καθώς και του κόσμου τα αμφισβητούμενης αξίας προϊόντα και παροχές ''υπηρεσιών'') προσφορά κάποιων λίγων εκατομμυρίων ευρώ ως ''επανόρθωση'' και που θα διατίθονταν ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!!

Τέτοια ειρωνία!
Τέτοια κακουργία! 
ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ!

Κι μείς συρόμαστε σε εκλογές!
Λες κι αυτές θα λύσουν τίποτα.  
Λες και με αυτές θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, λες και θα ανασκευαστούν τα εγκλήματα εναντίον του λαού!

Στους εγκληματίες, και μάλιστα τέτοιους εγκληματίες αρμόζει τιμωρία σκληρή, παραδειγματική και αδυσώπητη.

Θα έρθει με κάποιες εκλογές;
Θα έρθει με κοινωνική και λαϊκή επανάσταση;
Θα δείξει... 
Η ουσία όμως είναι πως ΠΡΕΠΕΙ να έρθει!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αν αρνηθείς να συνεργαστείς με τους φοροελεγκτές σε περιμένουν πολλά δεινά

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Μπορεί ο λαός να ξέχασε τον αλήστου μνήμης Θεοχάρη και να τον έκανε βουλευτή με το ποτάμι, όμως η άξια αντικαταστάτριά του Σαββαΐδου εκφοβίζει με την σειρά της τον λαό.

Στην πρώτη γραμμή για ελέγχους όσοι παρακωλύουν τους ελέγχους.

Στα βήματα του προκατόχου της που απειλούσε τους συνταξιούχους πως θα τους πάρει τα σπίτια και η σημερινή υπάλληλος των Γερμανών απευθύνεται σε σκλάβους και κατεκτημένους που αν δεν συνεργαστούν με τα συνεργεία της Βέρμαχτ θα είναι στο στόχαστρο των SS.

Για παρεμπόδιση δεν συζητάμε θα στηθείς στον τοίχο, εκείνο που δεν μας κολλάει είναι η "άρνηση συνεργασίας". Να συνεργαστείς με ποιους τελικά; Με τα όργανα της Σαββαΐδη που εξηπηρετούν οτιδήποτε άλλο εκτός από την Ελλάδα.

Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος της Αικ. Σαββαΐδου για τους φορολογικούς ελέγχους.

Το όπλο του εκφοβισμού για τη διενέργεια ελέγχων επιστρατεύει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να αποκρούσει από την πλευρά των φορολογουμένων φαινόμενα άρνησης συνεργασίας με τους φοροελεγκτές ή ακόμη και παρεμπόδισης του έργου των τελευταίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Aικ. Σαββαΐδου, ορίζεται πως στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων προς διενέργεια αυστηρών ελέγχων θα είναι εκείνοι οι φορολογούμενοι που επιχειρούν να παρεμποδίσουν το έργο των φοροελεγκτών.

Με τη νέα εγκύκλιο της Αικ. Σαββαΐδου δίδονται αναλυτικές οδηγίες στους φοροελεγκτές, ώστε εκείνοι να ενημερώνουν τις υπηρεσίες τους για τα στοιχεία όσων αρνούνται να συνεργαστούν κατά τη διάρκεια των φορολογικών ελέγχων.

Στα φαινόμενα άρνησης για συνεργασία ή ακόμη και παρεμπόδισης των φορολογικών ελέγχων, οι φοροελεγκτές δύνανται να ζητούν τη συνδρομή αστυνομικής δύναμης για την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Εν συνεχεία και αφού ενημερώσουν τις υπηρεσίες τους, θα αποστέλλεται στη Διεύθυνση Ελέγχων φάκελος με τις παρακάτω πληροφορίες:

- Ημερομηνία γεγονότος
- Πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων-μελών σε περίπτωση νομικού προσώπου
- Περίληψη του γεγονότος
- Στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης
- Νομική εξέλιξη του γεγονότος

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, τα ανωτέρω στοιχεία κρίνονται αναγκαία ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα ενημερώνεται διαρκώς και μέσω της οποίας θα αντλούνται στοιχεία για τη διενέργεια ελέγχων.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κουβαλώντας μαχαίρι, μήκους μάλιστα 20 εκατοστών, μπήκαν δύο Γερμανοί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Πάρχιμ της βορειοανατολικής Γερμανίας, πριν οι πρόσφυγες αντιληφθούν εγκαίρως την παρουσία τους και η ασφάλεια θέσει τους νεαρούς -που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ- υπό κράτηση.

Τα αντανακλαστικά των γερμανικών Αρχών είναι οξυμένα για την ανησυχία ξενοφοβικής βίας, καθώς η συζήτηση για το προσφυγικό έχει ανάψει στη χώρα: Η Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Τετάρτη το κέντρο για τους πρόσφυγες στο Χάιντεναου, ο περίβολος του οποίου είχε γίνει σκηνικό συγκρούσεων μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομίας.

Το βράδυ της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ρόστοκ (βορειοανατολική Γερμανία) δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 31 ετών, μπήκαν στο χώρο του κέντρου υποδοχής στο Πάρχιμ. Ο ένας εξ αυτών είχε πάνω του μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, πράγμα που προκάλεσε αναστάτωση στους πρόσφυγες και τελικά οδήγησε στην εμπλοκή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο, που τέθηκαν υπό κράτηση, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και εξέφρασαν ξενοφοβικά σχόλια όταν οι αστυνομικοί τούς έπαιρναν αίμα.

Δεν είναι ωστόσο «παρόντες», τουλάχιστον δραστήρια, στην ακροδεξιά σκηνή της περιοχής, όπως διευκρίνισε η αστυνομία.

Το κλίμα στη Γερμανία, που έχει δεχθεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, είναι τεταμένο. Επιθέσεις με ακροδεξιό και ξενοφοβικό υπόβαθρο και με στόχο κυρίως κέντρα προσφύγων δεν είναι σπάνια τους τελευαίους μήνες -μόλις το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε εγκατάσταση στο Νάουεν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Κύριο χαρακτηριστικό τους, όπως αναμενόταν, η πτώση των βάσεων περισσότερο σε σχολές της επαρχίας και λιγότερο σε αυτές της υψηλής ζήτησης.

1.  ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

2. ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

3.  ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2014

4. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2013

5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ


6. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ


7. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2014


8. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2013

9. ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)


10. ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Είναι απαραίτητοι» για να μειωθεί ο κίνδυνος πολέμου, τονίζουν 14 πρώην υπουργοί Άμυνας

Νέοι κανόνες εμπλοκής για απρόσμενες κρίσεις, που θα αποδέχονται αμοιβαία Ρωσία και NATO, «είναι απαραίτητοι» για να μειωθεί ο κίνδυνος πολέμου, τονίζουν 14 πρώην υπουργοί Άμυνας.

Τόσο η Ρωσία όσο και το NATO κλιμακώνουν τα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και περιστατικά όπως οι επαφές μαχητικών αεροσκαφών εν πτήσει αυξάνονται.

Το ινστιτούτο, μέλη του οποίου είναι 14 πρώην υπουργοί —ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ, ο πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Φόλκερ Ρούε καθώς και ομόλογοί τους από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Τουρκία— τονίζει ότι είναι απόλυτη ανάγκη να θεσπιστούν κανόνες για τις επικοινωνίες στη θάλασσα και στον αέρα.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το European Leadership Network, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε ένα «ατύχημα» που «θα μπορούσε να πυροδοτήσει την επιδείνωση της κρίσης» ή ακόμη και «μια στρατιωτική σύγκρουση».

Το ινστιτούτο, που εδρεύει στο Λονδίνο, σημείωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι και οι δύο πλευρές εκπαιδεύονται για έναν ενδεχόμενο πόλεμο. Τόνισε πως έχει καταγράψει 66 «στενές επαφές» των ρωσικών και των νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και μεταξύ των ρωσικών, των σουηδικών και των φινλανδικών δυνάμεων. Το NATO θεωρεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία εταίρους.

Το ινστιτούτο άρχισε την καταμέτρηση τον Μάρτιο του 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία. Έναν μήνα αργότερα, ξέσπασε ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τον ουκρανικό στρατό.

Μια τέτοια συμφωνία, που θα μπορούσε να βασιστεί στην αντίστοιχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, θα ορίζει ποιες ενέργειες πρέπει να αποφεύγονται, όπως για παράδειγμα οι προσομοιώσεις επίθεσης κοντά σε πλοία ή αεροσκάφη της άλλης πλευράς, τονίζει το ινστιτούτο.

Εάν γίνονται τέτοια γυμνάσια ή χρήση πραγματικών πυρομαχικών, είναι ανάγκη να αποστέλλονται έγκαιρες προειδοποιήσεις, να υπάρχουν συμφωνημένες συχνότητες ραδιοεπικοινωνίας κι ένας κώδικας σημάτων, κατά τις προτάσεις του ινστιτούτου.

Το NATO έχει αναστείλει πλήρως κάθε πρακτική και στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, αλλά μπορούν ακόμη να συγκαλούνται συναντήσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Τα αιφνιδιαστικά στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας τον Μάρτιο ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιδείξεις ισχύος του Κρεμλίνου μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης. Στο πλαίσιο τους τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Βόρειος Στόλος, κοντά στη Νορβηγία, κράτ0ς μέλος του NATO.

Το NATO έχει επίσης πραγματοποιήσει στρατιωτικά γυμνάσια, αν και όχι της ίδιας κλίμακας μέχρι τώρα, στην ανατολική Ευρώπη και στα κράτη της Βαλτικής. Μαζί με τους εταίρους του, το Σύμφωνο θα αρχίσει τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της τελευταίας δεκαετίας και πλέον τον Οκτώβριο.

Κατά την έκθεση, καταγράφεται πλέον ένας «κύκλος δράσης-αντίδρασης» ανάμεσα στο NATO και στη Ρωσία κι αυτό θα είναι δύσκολο να σταματήσει.

«Η ιστορία είναι γεμάτη παραδείγματα διεθνών κρίσεων και εντάσεων που απέκτησαν ορμή αφ' εαυτών και οδήγησαν σε σύγκρουση ακόμη και σε περιπτώσεις που καμιά πλευρά δεν την επιδίωκε», τονίζεται στην έκθεση.

Το NATO απέρριψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα την εκτίμηση ότι τα στρατιωτικά του γυμνάσια καθιστούν πιο πιθανό τον πόλεμο στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως η Ρωσία προγραμματίζει να πραγματοποιήσει δεκαπλάσιες στρατιωτικές ασκήσεις φέτος από τις δικές του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σήμερα τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ο στόχος του δημάρχου Χιμάρας να γκρεμίσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, τα κομμάτια του εαυτού τους.


Πηγή Himara


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου