Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Αυγ 2015

Η Ελλάδα, έχει ούτως ή άλλως γεωστρατηγικό ενδιαφέρον, λόγω θέσης, φύσης, γειτόνων κλ.π. Οι αλλαγές στη διεθνή σκακιέρα, με τους Ρώσους να προσπαθούν να κατέβουν «χαμηλά», τους Κινέζους να «εισβάλλουν» στην Ευρώπη, τις Αραβικές χώρες να μαστίζονται από τους τζιχαντιστές και την Τουρκία να εξελίσσεται σε περιφερειακή υπερδύναμη, κάνουν αυτή τη γεωστρατηγική θέση, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και όχι μόνο. Αν ήταν λογικό, λόγω αυτού, η Ελλάδα να βρίσκεται πάντα στο «μάτι» τους, τώρα είναι πιο λογικό, λόγω των καταιγιστικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, όλες οι ισχυρές χώρες να θέλουν να έχουν inside ενημέρωση.

Έτσι, μπορεί να μην είναι πρωτάκουστο γεγονός ότι πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών αλωνίζουν την Ελλάδα, όμως τώρα, λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, στην Ελλάδα έχουν «κατασκηνώσει» κλιμάκια μυστικών υπηρεσιών από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και όλες τις φυλές του Ισραήλ. Σχεδόν δεν υπάρχει χώρα που να μην «απασχολεί» μυστικούς πράκτορες στην Ελλάδα, αφού όλοι θέλουν να ξέρουν (και κάποιοι να επηρεάζουν) τις εξελίξεις που έρχονται στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα ώστε να προλαβαίνουν.

Τώρα, βέβαια, έχουμε και την καινούρια μόδα. Πέρα από τις «κλασικές», τις συνηθισμένες συλλήψεις πρακτόρων που φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησιά (την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη μία τουρκογαλλίδα φυσιολάτρης, η οποία φωτογράφιζε ελληνικά στρατόπεδα, προφανώς για λογαριασμό της ΜΙΤ) έχουμε και την «εισβολή». Ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που κατακλύζουν τη χώρα και κυρίως τις νησιωτικές περιοχές (μετά στέλνονται «πακετάκι») στην Αθήνα, δεν βρίσκονται μόνο κυνηγημένοι του πολέμου, πρόσφυγες, οικογένειες, παιδιά. Βρίσκονται και «πυρήνες» των τζιχαντιστών που κάνουν την πρώτη «εισβολή» σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και αν βρεθεί κάποιος να πεί «γιατί στην Ελλάδα;» θυμίζουμε τον χάρτη του ISIS που περιλαμβάνει στο μαύρο, μελλοντικό έδαφός του και τη χώρα μας. Και φυσικά, ανάμεσά τους και «πράκτορες» μαφιών όπλων, ναρκωτικών, λαθρεμπορίου, κ.λ.π. Χοντρές μπίζνες…

Η «παράδοση»

Οι πράκτορες της CIA συνεχίζουν να δρουν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια. Βεβαίως, δεν είναι οι μόνοι. Υπάρχουν και άλλες πανίσχυρες – μυστικές υπηρεσίες. Όπως η FSB, για παράδειγμα.

Το θέμα μας, βέβαια, δεν είναι μόνο οι πράκτορες της CIA. Είναι και αυτοί, επειδή αλωνίζουν στη χώρα μας. Αυτό, αποδεδειγμένα, με στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη.

Το πιο αστείο, είναι ότι την πληροφορία για τις παρακολουθήσεις, την έδωσαν πράκτορες της ρωσικής πρώην KGB (FSB), οι οποίοι προφανώς μεταξύ τύρου και αχλαδίου, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των αμερικανών πρακτόρων στην Ελλάδα. Μύλος δηλαδή!

Φυσικά, από την Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γερμανοί πράκτορες. Από συλλήψεις, έχει διαπιστωθεί, κατ’ αρχάς, ότι υπάρχουν διπλοί. Γερμανοί πράκτορες που συνεργάζονται με τη ΜΙΤ, δίνοντάς της (κυρίως στρατιωτικής φύσης) στοιχεία. Όπως ο 75χρονος πρώην πράκτορας της BfV που συνελήφθη στην Κω, ή ο 46χρονος Γερμανός που φωτογράφιζε τα στρατιωτικά οχυρωματικά έργα στον Έβρο. Αυτοί όμως, είναι «γατάκια». Τουλάχιστον μπροστά σε άλλους, που εισχωρούν σε ανώτατο επίπεδο.

Θα ήταν μάλλον αστείο να αναφερθούμε στους πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ που δρουν στην Ελλάδα. Μια πόρτα είμαστε και, άλλωστε, έχει υπάρξει παραδοχή της εγκληματικής δράσης τους (ότι έβαζαν φωτιές σε δάση ελληνικών νησιών) στη γείτονα, χωρίς εδώ να συγκινηθεί καμία εισαγγελική αρχή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ισραηλινής Μοσάντ, τη δράση της οποία στη χώρα μας μάθαμε πρώτη φορά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Επισήμως, κλιμάκιο της Μοσάντ εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μετά το χτύπημα στην Ισραηλινή πρεσβεία (είπαμε, ο χώρος της τρομοκρατίας είναι «αγαπημένος» για τις μυστικές υπηρεσίες). Ένα περιστατικό που μάθαμε από τα Wikileaks, μας δείχνει τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ωμή παρέμβαση της CIA για το σχέδιο «Πυθία»

Σε ωμή παρέμβαση προχώρησε η CIA στην ελληνική δικαιοσύνη, μέσω πρώην στελέχους της ΕΥΠ, με στόχο να σταματήσουν οι έρευνες της Δικαιοσύνης, για την υπονόμευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που εξυφάνθηκε από τη CIA. Για τους αμερικανούς, δεν είναι αρκετό, φαίνεται, το να στείλουν εδώ πράκτορες της CIA και της NSA για να σβήσουν τα ίχνη όσων έπραξαν τις υποκλοπές και να εμποδίσουν τις έρευνες, αλλά βάζουν και χέρι στις ελληνικές αρχές. Γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της CIA ενημέρωσε την ΕΥΠ για την «δυσαρέσκεια» των Αμερικανών όσο συνεχίζεται η έρευνα για τις υποκλοπές. Για τον λόγο αυτό, δικαστικοί κύκλοι, ζητούν να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

Όπως είναι γνωστό, πέραν των άλλων, είχε παγιδευθεί και το τηλέφωνο του Κ. Καραμανλή, στα πλαίσια του Ειδικού Σχεδίου με την κωδική ονομασία «Πυθία». Όλα άρχισαν όταν οι περίοικοι ειδοποίησαν το Α.Τ. Κυψέλης, ότι στην οδό Μηθύμνης, στην πλατεία Αμερικής, ήταν σταθμευμένο ένα μικρό κλειστό φορτηγό, το οποίο παρέμενε εκεί επί πολλές ημέρες. Οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν, βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και συνέλαβαν δύο αμερικανούς και έναν Έλληνα και από την έρευνα που ακολούθησε στο βανάκι βρέθηκαν περούκες, υλικό μεταμφίεσης, όπως επίσης και ασύρματοι. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, είχαν συλληφθεί ο τότε Γ. Γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζον Φάντις και ο τότε διοικητικός υπάλληλος της πρεσβείας Καρλ Σλιούαρ, ενώ ποτέ δεν έγιναν γνωστά μέχρι και σήμερα τα στοιχεία του Έλληνα συνεργού τους.

Επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λίγο μετά την προσαγωγή των τριών στο αστυνομικό τμήμα, η πρεσβεία απαίτησε να μην γίνει καμία ανάκριση και να μην ερευνηθεί το φορτηγάκι, ενώ στη συνέχεια οι δύο αμερικανοί έφυγαν από το Α.Τ. με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας, με προορισμό την πρεσβεία, ενώ ο Έλληνας ύποπτος αποχώρησε από το Τμήμα, χωρίς το συμβάν να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων.

Όσο για το φορτηγάκι, αυτό μεταφέρθηκε με γερανοφόρο όχημα στο γκαράζ της πρεσβείας. Το περιστατικό της οδού Μηθύμνης συνδέθηκε με τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Ν» και επανήλθε στο προσκήνιο το 2002 με τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης!...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Καραμανλής ενημερώθηκε από Ισραηλινούς ότι ένα βράδυ που είχε συμμετάσχει σε δείπνο με την παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σε παραλιακό ξενοδοχείο, κινδύνευε η ζωή του!...

Πηγή εφημ. Press TimeΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σε ποια επαρχία εντάσσει τη χώρα μας...

Στην επαρχία της «Ορόμπρα» εντάσσει τη χώρα μας το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με χάρτη από το βιβλίο Empire of Fear: Inside the Islamic State του Βρετανού δημοσιογράφου Άντριου Χόσκεν. Στον χάρτη χρησιμοποιούνται τοπωνύμια του παρελθόντος (Μαγκρέμπ, Ανδαλουσία, Αλκινάνα, Χαμπάσα, Χουρασάν κ.α.) και οι εκτάσεις τις οποίες η τρομοκρατική οργάνωση επιθυμεί να κατακτήσει μέχρι το 2020 εκτείνονται από τα σύνορα της Κίνας μέχρι την ευρωπαϊκή ακτή του Ατλαντικού και την κεντρική Αφρική....

Ελλάδα, Ισπανία, Βαλκάνια, Ινδία και πολλές άλλες χώρες προορίζονται να αποτελέσουν μέρος ενός μεγάλου «χαλιφάτου» – στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που κάνει ακόμα και την αλ Κάιντα να φαντάζει «μετριοπαθής». «Κάθε κτηνωδία, βασανιστήριο, δολοφονία και κλοπή αποτελεί μέσο για μία κυρίαρχη εμμονή- την καταστροφή κρατών-εθνών, την κατάληψη περιοχών και τη δημιουργία ενός χαλιφάτου από τις στάχτες» αναφέρει ο συγγραφέας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι υπάρχει και ένα «επαγγελματικών προδιαγραφών» εγχειρίδιο για τη δημιουργία ενός τεράστιου κράτους μέσω ακραίας βίας και οργανωμένων κτηνωδιών: «Η Διαχείριση της Βαρβαρότητας». Επίσης, ο Χόσκεν σημειώνει η οργάνωση διατηρεί την παρουσία της στο Ιράκ και τη Συρία, τόσο πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να αναπτύξει βιολογικά και χημικά όπλα....

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Mirror, ένα πρόγραμμα επτά σταδίων, που πάει πίσω 20 χρόνια, περιελάμβανε την πρόκληση και εμπλοκή των ΗΠΑ σε πόλεμο με τον ισλαμικό κόσμο μεταξύ του 2000 και του 2003, και εξεγέρσεις εναντίον Αράβων ηγετών μεταξύ του 2010 και του 2013.

Παρακολουθείστε το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει την εξοικείωση των ανήλικων παιδιών με τον χειρισμό των όπλων, την καθημερινή εκπαίδευση μέσα στο ισλαμικό καθεστώς: ...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ένα παράξενο, αν μη τι άλλο, φυλλάδιο μοιραζόταν σήμερα (12/8/2015) το πρωί από Πακιστανούς στο μετρό του Συντάγματος. Είναι το ίδιο φυλλάδιο που μοιράστηκε και το 2012 και για την έκδοση υπεύθυνη είναι η «Αχμαντίγια Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας» (τα στοιχεία επικοινωνίας καταγράφονται στο φυλλάδιο).

Το φυλλάδιο παραθέτει ευχές αγάπης και ειρήνης του Ισλάμ, του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού, του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Στην μία του πλευρά είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, ενώ στο οπισθόφυλλό του είναι γραμμένο στα Αγγλικά (πατήστε πάνω στις εικόνες, που βρίσκονται στο τέλος, για να διαβάσετε τα κείμενά τους).
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την σκοπιμότητα επανακυκλοφορίας του συγκεκριμένου φυλλαδίου, πέρα από την εξόφθαλμη προπαγάνδα ψυχολογικής προσέγγισης και εφησυχασμού που επιχειρείται στον αναγνώστη.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι υπηρεσίες ασφάλειας το ελέγχουν για την πιθανότητα να περιέχονται κρυφά μηνύματα μέσα σε αυτό. Να τονίσουμε πως οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες με τα όσα συμβαίνουν στην Κω, στην Κάλυμνο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και διερευνούν ήδη πρόσωπα μεταξύ των λαθρομεταναστών, αλλά και ισλαμιστών που διαμένουν επί χρόνια στην Ελλάδα, για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια μεταξύ τους σχέση, ενώ ταυτόχρονα διερευνώνται οι κινήσεις και τα ενδιαφέροντα συγκεκριμένων ξένων δημοσιογράφων που «σκαλίζουν» με ιδιαίτερη επιμονή το θέμα της λαθρομετανάστευσης και του ισλαμισμού στην Ελλάδα.

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Εδώ και λίγο καιρό το ΙΚ έχει κυκλοφορήσει έναν χάρτη που απεικονίζει τις εδαφικές του φιλοδοξίες, μέχρι το 2020. Στον χάρτη αυτό εικονίζονται υπό ισλαμικό έλεγχο περιοχές όπως η Ισπανία, η Κίνα, η Ινδία, η βόρεια Αφρική, αλλά και τα Βαλκάνια.

Του Jake Burman
Πηγή Εxpress


Το ΙΚ επιθυμεί, εντός των επομένων πέντε ετών να θέσει υπό τον έλεγχό του τις εν λόγω περιοχές. Φυσικά, θα μπορούσε να πει κανείς, πως οι φιλοδοξίες του αυτές συνιστούν, απλώς, σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι όμως έτσι, συνυπολογιζόμενης και της αθρόας προσέλευσης λαθρομεταναστών;

Οι τζιχαντιστές επιθυμούν να «ανακτήσουν μουσουλμανικές περιοχές», δηλαδή που περιοχές που κάποτε βρέθηκαν υπό μουσουλμανική κατοχή, είτε αραβική, είτε οθωμανική, έως την κεντρική Ευρώπη. Το ΙΚ αυτή την στιγμή παρατάσσει τουλάχιστον 50.000 μαχητές και διαθέτει πολλά χρήματα, κυρίως από το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο δημοσιογράφος του ΒΒC Άντριου Χόσκεν, στο νέο του βιβλίο, παρουσιάζει τον χάρτη των τζιχαντιστών, σημειώνοντας πως το ΙΚ θέλει να ανακτήσει τον ισλαμικό κόσμο:

«Από την στιγμή που έχουν δημιουργήσει το χαλιφάτο τους, ετοιμάζονται να κινηθούν κατά του υπολοίπου κόσμου. Οραματίζονται όλον τον κόσμο υπό τον έλεγχό τους. Έχουν, βέβαια, 60 έθνη απέναντί τους, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας και δεν είναι πιθανόν το όραμά τους να πραγματοποιηθεί. Κάποτε όμως και το πρώτο βήμα, η ίδρυση του χαλιφάτου, φάνταζε απραγματοποίητο», αναφέρει ο Χόσκεν.

Αν οι τζιχαντιστές αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν:

«Το ΙΚ θεωρεί ότι όλος ο κόσμος πρέπει να τεθεί υπό την ιδεολογία του. Οι τζιχαντιστές έχουν ήδη αποσταθεροποιήσει το Ιράκ και την Συρία και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη και πρόσφατα έπληξαν τον αλγερινό τουρισμό», αναφέρει ο Χόσκεν και τονίζει πως αν το ΙΚ παραμείνει στην Συρία και στο Ιράκ, πιθανότατα, θα αναπτύξει βιολογικά και χημικά όπλα, τα οποία και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει.

Ο Χόσκεν καταγράφει το πώς, το 1996, ο Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκαουί, ίδρυσε αυτό που εξελίχθηκε στο ΙΚ. Ο αλ Ζαρκαουί περιέγραφε από τότε τα επτά βήματα που, έως το 2020, θα οδηγούσαν την οργάνωση στη νίκη. «Το 2010-11 οι αντίπαλοι του ΙΚ βρέθηκαν πολύ κοντά στη νίκη. Είχαν εξουδετερώσει το 80% των ηγετών της οργάνωσης, αλλά δεν εξολόθρευσαν το καρκίνωμα και αυτό επανήλθε», τονίζει.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για αεροπορική εκστρατεία κατά του ΙΚ, ώστε να αντιμετωπιστεί η προέλαση των τζιχαντιστών. Ο Κάμερον όμως αντιμετωπίζει πιέσεις να αποστείλει και χερσαίες δυνάμεις εναντίον του ΙΚ. Ο Χόσκεν, πάντως, προειδοποιεί πως σε περίπτωση δυτικής χερσαίας επιχείρησης το σχέδιο των επτά βημάτων του αλ Ζαρκαουί, είναι πιθανόν να εφαρμοστεί, καθώς η εισβολή θα προκαλέσει την αθρόα κατάταξη μουσουλμάνων στο ΙΚ.

«Ίσως πολλοί μουσουλμάνοι ανά την υφήλιο σπεύσουν να ενταχθούν στις τάξεις τους. Το ΙΚ επιδιώκει να εμφανιστεί ως αντίπαλος της Δύσης. Η οργάνωση θεωρεί πως πολλοί μουσουλμάνοι σε όλον τον κόσμο θα πιστέψουν πως το Ισλάμ δέχεται επίθεση και θα ενταχθούν σε αυτό. Το περιοδικό που εκδίδουν ονομάζεται Νταγκίμπ, που είναι η πόλη της Συρίας όπου η τελική μάχη κατά της Δύσης, ο Αρμαγεδδών, θα λάβει χώρα. Ίσως λοιπόν η εισβολή χερσαίων δυνάμεων να αποτελεί την παγίδα», τόνισε ο Χόσκεν.

Στο μεταξύ το ΙΚ συνεχίζει να δολοφονεί χιλιάδες αθώους, αλλά και να απειλεί την ασφάλεια στην Ευρώπη, με τις βρετανικές υπηρεσίες να βρίσκονται στη μέγιστη δυνατή επιφυλακή ώστε να αποτρέψουν τυχόν επίθεση.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η κατάσταση στα ακριτικά νησιά μας έχει ξεφύγει. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις είχαν ως βασικό ρόλο να περιμαζέψουν κανέναν μεθυσμένο Γερμανό τουρίστα ή έστω να χωρίσουν τον κυρ Γιάννη από τον καπετάν Ηλία, γιατί η κατσίκα του πρώτου μπούκαρε στον αγρό του δεύτερου. Σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν χιλιάδες απελπισμένους, στην καλύτερη, εντελλομένους, στη χειρότερη, μετανάστες.

Ανεκπαίδευτοι, απλήρωτοι, οπλισμένοι με πυροσβεστήρες (!) εναντίον Σύρων, Αφγανών και λοιπών μεταναστευτικών δυνάμεων. Λίγο πριν από το δημοψήφισμα, ο ΥΕΘΑ μέσα από το Πεντάγωνο, παρουσία του πρωθυπουργού, σε μια ιδιαίτερη δήλωση, μας διαβεβαίωσε ότι ο Στρατός μπορεί να εγγυηθεί και την εσωτερική ασφάλεια. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έγινε αντιληπτό ότι το μήνυμα απευθυνόταν σε διάφορες σκοτεινές, ξένες ως επί το πλείστον, δυνάμεις που επιβουλεύτηκαν (επιβουλεύονται;) την ειρηνική συνύπαρξη των Ελλήνων. Μήπως, όμως, ήρθε η στιγμή η κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια των Ελλήνων ακριτών μας;

Να προστατεύσει την οικονομία και τη διεθνή εικόνα των νησιών μας, που πλήττεται δραματικά από τις εικόνες που μεταφέρονται μέσω των τηλεοπτικών δικτύων; Μέσω των «φιλικών» μας ΜΜΕ, που, αφού τελείωσαν με τον Mr. Yianis, ασχολούνται με τον ταλαίπωρο αστυνομικό που προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του χωρίς να του παρέχεται κανένα μέσο;

Μάλλον η πρόταση δεν θα αρέσει στην κυρία Τασία, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν θα μας λείψει και το χαμόγελό της, αν παραιτηθεί από ευθιξία. Αν και οι αριστεροί, ή καλύτερα οι αριστερίζοντες, δεν μας έχουν συνηθίσει για την ευθιξία τους.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


H σημασία της βουλευτικής έδρας και οι διαφωνούντες

Γνωστή σε όλους εμάς τους ‘Έλληνες είναι η ιστορική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή την 11.Ιανουαρίου1989, ο οποίος είπε: «η χώρα μεταβλήθηκε σε ένα απέραντο φρενοκομείο!». Αν και η ρήση αυτή, η οποία αναμφίβολα είχε σχέση με το σκάνδαλο του τραπεζίτη Κοσκωτά, πέρασε εις την ιστορία της χώρας μας, δυστυχώς ουδείς όμως από τότε ασχολήθηκε εις το ελάχιστον με την βαθιά αιτία και ερμηνεία της λιτής δήλωσης του τότε πολιτικού. Ούτε οι επαγγελματίες ψυχολόγοι, αλλά ούτε και οι πολιτικοί αναλυτές των Μ.Μ.Ε. Ώστε να μάθουμε όλοι μας, εάν εντός αυτού του φρενοκομείου που λέγεται Ελλάδα είναι εσώκλειστος ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, αλλά και το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι Θεσμοί της χώρας μας. Για να καταλάβουμε επιτέλους, και να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως γιατί είμαστε έγκλειστοι ενός απέραντου φρενοκομείου. Ώστε να υποβληθούμε εις την σχετική θεραπευτική αγωγή, και απελευθερωμένοι από την παραφροσύνη μας, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της εγκράτειας, της σύνεσης που θα μας προστάτευαν από την επερχόμενη χρεοκοπία και τα αλλεπάλληλα επαχθή, καταραμένα Μνημόνια της λιτότητας και την καταιγίδα των προαπαιτούμενων και ισοδυνάμων μέτρων της καταστροφής.

Είκοσι έξη (26) ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε, και ακόμη δεν γνωρίζουμε τις φταίει για την αρρώστια της παραφροσύνης μας. Ενώ ταυτόχρονα διανύουμε και την 6η χρονιά της ανείπωτης φτώχειας, της απερίγραπτης τώρα αθλιότητας και εθνικής ταπείνωσης. Φταίει ολόκληρος ο Λαός ο οποίος δυστυχώς δεν διδάχθηκε από την ιστορία του, και συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ολέθρια σφάλματα του; Ο οποίος, δυστυχώς, ψηφίζει ακόμη κόμματα και ηγέτες, οι οποίοι ήταν και είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης του; Φταίνε οι Θεσμοί της Ελληνικής Πολιτείας και η Αρχή της Διακρίσεως των Εξουσιών, οι οποίοι όφειλαν να υπηρετούν και να προστατεύουν το Έθνος και δεν το πράττουν; Φταίνε αυτά τα κόμματα, οι εκφραστές, οι εγγυητές της Λαϊκής Κυριαρχίας, άρα φταίει αυτή η Δημοκρατία μας;

Τα πολλά λόγια είναι πτώχεια. Για την προστασία της Δημοκρατίας, που εις βάρος της οποίας επί δεκαετίες συνεχίζουμε να ασελγούμε, «άλλο είναι να λες πολλά λόγια κι άλλο να λες τα κατάλληλα», κάνοντας τώρα χρήση της ρήσης του μεγάλου τραγικού ποιητή Σοφοκλή. Διότι η ασέλγεια συνεχίζεται σε αμείωτο ρυθμό, ενώ ο Λαός μας υφίσταται τώρα ασταμάτητα τις βαρύτατες συνέπειες της χρεοκοπίας και εθνικής ταπείνωσης. Αλλά παράλληλα υφιστάμεθα και την δηλητηριώδη προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από όλους εκείνους τους γνωστούς σε όλους μας υπαίτιους, οι οποίοι ανενόχλητοι και ατιμώρητοι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο εις βάρος του Λαού και της Πατρίδας μας.

Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς εκτενή αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα. Διότι όλοι μας γνωρίζουμε τώρα για την ανεπαρκή, πλημμελή οργάνωση των κομμάτων και την ανύπαρκτη ευθύνη των πολιτικών προσώπων απέναντι του Λαού και του Έθνους. Επίσης όλοι μας γνωρίζουμε, ότι ψηφίζουμε κόμματα και πολιτικούς, βάσει προγραμμάτων των κομμάτων τα οποία αντανακλούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνίας, αυτού του ίδιου του Λαού. Και τα οποία Προγράμματα οφείλουν να τηρούν ως κόρη οφθαλμού, πιστά, απαράβατα τα κόμματα με τους ηγέτες τους, αλλά και οι πολιτικοί π.χ. βουλευτές εις την Εθνική Αντιπροσωπεία, δηλαδή το Κοινοβούλιο. Τέλος όλοι μας γνωρίζουμε για τα Πειθαρχικά Συμβούλια των Κομμάτων, τα οποία οφείλουν να προστατεύουν την βαθύτατη έννοια και πορεία του κόμματος από απείθαρχα στελέχη τα οποία προσβάλλουν, παραβιάζουν, προδίδουν αυτό το ίδιο το Πρόγραμμα το οποίο αποφασίζεται και επικυρώνεται από το Συνέδριο του Κόμματος, αλλά παράλληλα και από και από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Όμως τι συμβαίνει από την εποχή της ιστορικής δήλωσης του 1989, ότι «η χώρα μεταβλήθηκε σε ένα απέραντο φρενοκομείο», ώστε να δίνεται τώρα η εντύπωση ότι από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτε; Ενώ η χώρα μας βιώνει τώρα και την μεγαλύτερη τραγωδία εις την σύγχρονη ιστορία της, κόμματα και πολιτικοί συνεχίζουν ακάθεκτοι, ανεμπόδιστοι τα ολέθρια σφάλματα, τα οποία ανεπίτρεπτα πληρώνει και πάλιν βαρύτατα μόνον ο Ελληνικός Λαός.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, και ο δύσμοιρος Λαός μας και η ολοσχερώς διαλυμένη Οικονομία του τόπου δεν αντέχει άλλες πια περιπέτειες, γίνονται τώρα ανεπίτρεπτες, επιζήμιες, ευρύτατες συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων και εις τα ΜΜΕ για τρίτες εκλογές εντός μόλις 9 μηνών. Και τούτο λόγω της συμπεριφοράς π.χ. τις έντονες διαφωνίες μερικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, κάτι όμως το οποίο ανέκαθεν είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο εις την πολιτική και κομματική ιστορία της χώρας μας. Όμως το ερώτημα το οποίο τίθεται σε κάθε Δημοκρατική Πολιτεία είναι το εξής.

Για να αποφευχθούν οι εκλογές, γιατί οι διαφωνούντες εντός ενός κόμματος οφείλουν να παραδώσουν την βουλευτική έδρα τους, και όχι αντιθέτως όλοι εκείνοι οι οποίοι παραβιάζουν, προδίδουν το Πρόγραμμα του Κόμματος, το οποίο προηγουμένως επικυρώθηκε και από την λαϊκή ετυμηγορία, και με την αντισυνταγματική, αντικοινοβουλευτική και πραξικοπηματική συμπεριφορά τους προσβάλλουν τώρα ανεπανόρθωτα και τα συμφέροντα του Λαού, αλλά και την αξιοπρέπεια της Πατρίδας και του Έθνους;

Επειδή δεν αναμένεται απάντηση εις το προαναφερθέν άγνωστο μέχρις σήμερα εις την χώρα μας ερώτημα, ο γράφων προσθέτει εις την ρήση του πρώην πολιτικού και το εξής: «ότι εδώ και δεκαετίες η Δημοκρατία μας κατέστη εσαεί έγκλειστη ενός φρενοκομείου, από το οποίο δεν υπάρχει διέξοδος και σωτηρία».

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές - Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κρύβεται η κυβέρνηση από τις ευθύνες της για όσα συμβαίνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 

Γράφει ο Παναγιώτης Παπάς

Ας πάψουμε να ζούμε σε μία εικονική πραγματικότητας και ας μην γελιόμαστε, επιτέλους! Αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί να κάνει οτιδήποτε προς την κατεύθυνση προάσπισης των αυτονόητων. Αφού η οικονομικές στοχεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν παταγωδώς στις «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές (έχουν ήδη συμφωνήσει σε νέο επάρατο μνημόνιο), η ανικανότητα των κυβερνώντων προσδιορίζεται πλέον κυρίως προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των εθνικών και κυριαρχικών θεμάτων. Για να είμαστε όμως ακριβείς, η συγκεκριμένη κυβέρνηση μεστή ιδεοληψιών του εθνομηδενισμού και της παγκοσμιοποίησης (δεν υπάρχουν σύνορα, δεν υπάρχουν έθνη κ.λ.π.), δεν επιθυμεί να αντιμετωπίσει φλέγοντα θέματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ασφάλεια ή την ακεραιότητα της χώρας.

Ακόμη και τη στιγμή που δείχνει να καταρρέει η χώρα, από τα αλλεπάλληλα κύματα εισόδου λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση δείχνει να απολαμβάνει την θερινή ραστώνη αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που αυξάνεται κατακόρυφα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας των οργανωμένων περιστατικών βίας προς τις αστυνομικές αρχές ή και προσβολής του εθνικού συμβόλου της χώρας. Είναι απίστευτη η αδράνεια τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και των αρμοδίων υπουργών Μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, οι οποίοι απέναντι σε πολύ σοβαρά γεγονότα επέλεξαν να τηρήσουν σιγήν ιχθύος είτε επειδή δεν έχουν τι να πουν είτε επειδή δεν ξέρουν τι να πουν…

Η αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι, θα πρέπει να λέγεται, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισής της. Μπορεί η τακτική της σημερινής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να είναι η αποφυγή και συγκάλυψη των προβλημάτων και η μετατόπισή τους σε βάθος χρόνου ή η αλλαγή λέξεων για να προσδοθεί η διαφορετικότητα στην αντίληψη προσέγγισής τους, αλλά δυστυχώς, όποιος αποφεύγει τα προβλήματα κρύβοντάς τα ή παίζοντας με τις λέξεις, κρίνεται από ανόητος έως άκρως επικίνδυνος. Κι αυτό γιατί δεν νοείται οι κυβερνήσεις να παίζουν με τις λέξεις και οι υπουργοί τους να κρύβονται σαν μικρά παιδάκια για να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Δεν κυβερνώνται έτσι οι χώρες. Δυστυχώς, η επιτηδευμένη ατολμία σε συνδυασμό με την πλούσια ιδεοληψία των αρμοδίων, αρχίζουν να δημιουργούν σοβαρά ρήγματα στην ασφάλεια των ελλήνων πολιτών, αλλά και την γεωγραφική ασφάλεια της Επικράτειας.
  1. Πώς σκοπεύει, άραγε, να αντιμετωπίσει αυτός ο κυβερνητικός συρφετός μία παράλληλη – ταυτόχρονη βίαιη αντίδραση των λαθρομεταναστών, η οποία ενδεχομένως να μετακυληθεί και σε άλλα κρίσιμα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και φτάσει έως την Αθήνα;
  2. Πώς σκοπεύει, άραγε, να αντιμετωπίσει αυτή η θλιβερή κυβέρνηση μία ταυτόχρονη εμφάνιση επεισοδίων εντός μεγάλων ελληνικών πόλεων από αλβανόφωνους;
  3. Πώς σκοπεύει, άραγε να αντιμετωπίσει αυτή η ομάδα των εθνομηδενιστών, μία ξαφνική κατάθεση πρότασης ανεξαρτητοποίησης μερίδας της Ελληνικής Θράκης εκ μέρους των τουρκοφρόνων της Θράκης…;
Δεν θα ρωτήσω εάν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο δράσης αντιμετώπισης έκτακτων εθνικών κινδύνων, γιατί είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει.
Δεν θα ρωτήσω εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αναθέσει την άμεση –παντί τρόπω- καταστολή των φαινομένων βίας εκ μέρους των λαθρομεταναστών, γιατί αυτό δεν συνάδει με την ιδεολογική και ιδεοληπτική φύση του συνόλου σχεδόν των κυβερνητικών μελών.
Δεν θα ρωτήσω εάν θα δοθεί εντολή στις ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών για έρευνα των συνθηκών αλλά και των εμπλεκόμενων προσώπων ή χωρών, στα πρόσφατα περιστατικά βίας στο νησί της Κω, προκειμένου να διεξακριβωθεί εάν υπήρξε (και συνεχίζει να υπάρχει) σχέδιο και συμμετοχή ξένων υπηρεσιών… Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα οι ξένοι πράκτορες (και της Τουρκίας) ίσως να ξεπερνούν σε αριθμό τους έλληνες υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών...

Η ερώτηση που θα καταθέσω, είναι πολύ απλή: Πότε θα παραιτηθεί, επιτέλους, αυτό το συνονθύλευμα που παριστάνει την κυβέρνηση και δρα από παρασιτικά έως επικίνδυνα για την ίδια τη χώρα;

Δεν μπορούν να κατανοήσουν οι κυβερνώντες πως είτε εξαιτίας των ιδεοληψιών τους είτε εξαιτίας της ανικανότητάς τους (ή οποιασδήποτε φοβικότητας για την υπεράσπιση των αυτονόητων της χώρας) δεν προσφέρουν καμία -απολύτως- καλή υπηρεσία στην Ελλάδα, αλλά λειτουργούν αντίστροφα, δημιουργώντας επιπρόσθετα και κατά πολύ μεγαλύτερα και σύνθετα προβλήματα στην χώρα;
Δεν μπορούν, τέλος, να κατανοήσουν αυτοί -οι επί μονίμου βάσεως θεωρητικολογούντες και διακοπάζοντες τύποι- που υποκρίνονται ότι κυβερνούν, πως για τις πράξεις τους ή και τις παραλείψεις τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες οι οποίες ουδόλως θα απέχουν από την «εσχάτη προδοσία»;

Αν δεν μπορούν, ας τους το πει, επιτέλους, κάποιος! Μπορούν να παίζουν με οτιδήποτε… Είναι δικαίωμά τους. Η πατρίδα μας, όμως, δεν προσφέρεται για παιχνίδια. Κυρίως από ανθρώπους που είτε δεν θα έδιναν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδας είτε δεν αναγνωρίζουν ούτε το εθνικό σύμβολο της χώρας, την σημαία…!

Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες έχουν μπλέξει πολύ άσχημα. Ευτυχώς, δεν θα περάσει πολύς καιρός και θα διαπιστώσουν όλοι, ότι στην πραγματικότητα έμπλεξαν άσχημα όσοι αποφάσισαν να επιτεθούν στην πατρίδα μας και όσοι αποφάσισαν να γίνουν συνεργάτες των επιτιθέμενων…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Μία δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε το σχέδιο
  • Έδωσαν διαταγή για "χτύπημα" το Σάββατο
Πέντε τζιχαντιστές βρίσκονται στη Βρετανία και ετοιμάζουν χτύπημα κατά τις εκδηλώσεις για το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Νέες πληροφορίες φέρνει στο φως το Sky News, δημοσιογράφοι του οποίου προσποιήθηκαν επί μήνες τους οπαδούς του ISIS, στο διαδίκτυο, και έλαβαν οδηγίες για το μεγάλο χτύπημα.

Τις πληροφορίες για χτύπημα που ετοιμάζουν οι τζιχαντιστές το Σάββατο, κατά τους εορτασμούς για το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όπου θα παρευρεθεί και η Βασίλισσα Ελισάβετ, έδωσαν στην Αντιτρομοκρατική δύο δημοσιογράφοι του Sky News.

Είχαν δημιουργήσει πλαστά προφίλ στο διαδίκτυο, παριστάνοντας φανατικούς οπαδούς του ISIS για τέσσερις μήνες. Τους προσέγγισαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Χαλιφάτου και μέσα από σειρά συζητήσεων, τους αποκάλυψαν τον νέο τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.

«Από την αρχή μας κατέστη σαφές ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει τα μέλη της να επιτεθούν στην Βρετανία και όχι να ταξιδέψουν στο λεγόμενο κράτος τους. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι μια εντελώς καινούρια τακτική του Iσλαμικού Χαλιφάτου. Αρχικά καλούσαν τους εθελοντές να τους συναντήσουν στη Συρία. Μας έστειλαν λεπτομερείς οδηγούς, προέτρεψαν τους ψεύτικους χαρακτήρες μας να σχηματίσουν συμμορίες για να δημιουργηθεί στο μέλλον το Βρετανικό Ισλαμικό Κράτος», αναφέρουν οι δημοσιογράφοι.

Τους έδωσαν οδηγίες πώς να κατασκευάζουν βόμβες, ενώ για να βεβαιωθούν για την αυθεντικότητα των χαρακτήρων τους, τους ζήτησαν αποδείξεις από την αγορά των υλικών που θα χρησιμοποιούσαν.

Τους δημοσιογράφους θορύβησε η διαταγή που έλαβαν πριν από λίγες μέρες για βομβιστική επίθεση κατά τις εκδηλώσεις του Σαββάτου. Στην καταγγελία τους προς την Αντιτρομοκρατία αναφέρθηκαν σε πέντε Τζιχαντιστές που έχουν σταλεί στο Λονδίνο και πήραν την ίδια οδηγία, με τη σαφή διευκρίνιση ότι έπρεπε όλοι να δράσουν μόνοι.

Τις πληροφορίες για τους πέντε επιβεβαίωσε και ένα μέλος του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Sky News, όλες οι πληροφορίες που συνέλλεξαν οι δύο δημοσιογράφοι, έχουν δοθεί στην Αστυνομία.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Συλλήψεις σε Άδανα, Σμύρνη, Ντιγιαρμπακίρ

Σειρά αιματηρών συγκρούσεων ξέσπασαν ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και αυτονομιστών ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος την Τρίτη.

Επιθέσεις Κούρδων έγιναν σε στρατόπεδο στο Ιγκντίρ, στο Σιρνάκ, στο Χακάρι, ενώ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας στο Χακάρι, συλλήψεις Κούρδων και αριστερών στο Ντιγιαρμπακίρ, στη Σμύρνη και στα Άδανα.

Ένας Τούρκος στρατιώτης της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού σκοτώθηκε από πυρά Κούρδων αυτονομιστών στο Σιρνάκ το πρωί της Τρίτης.

Επίθεση αυτονομιστών του PKK έγινε στο στρατόπεδο Ακντιζγκίν στο βουνό Γκαμπάρ το βράδυ (21:20) με αυτόματα όπλα, σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης.

Επιδρομές σε σπίτια τρομοκρατών

Ομάδες του τμήματος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ξεκίνησαν 6 συγχρονισμένες επιχειρήσεις σε 12 σπίτια νωρίς το πρωί της Τρίτης σε Ντιγκαρμπακίρ, Σμύρνη και Άδανα.

Έγιναν εκτεταμένες συλλήψεις, ενώ μόνο σε δυτική συνοικία της Σμύρνης συνελήφθησαν 16 ύποπτοι για τρομοκρατία. Συγκεκριμένα 500 αστυνομικοί από το τμήμα αντιτρομοκρατίας της Σμύρνης έκαναν επιδρομή στις περιοχές Μενεμένης και Τομπαλί συλλαμβάνοντας μέλη του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας (YDG-Η), πτέρυγα της νεολαίας του PKK. Κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, πιστόλια και έγγραφα της οργάνωσης.

Στα Άδανα ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έκαναν έφοδο σε πολλά στέκια της πόλης. Συνελήφθησαν 7 άτομα μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, μέλη του YDG-Η.

Αεροπορικές επιδρομές

Η τουρκική πολεμική αεροπορία άρχισε αεροπορικές επιδρομές στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως στην επαρχία Χακάρι, όπου χτύπησε 17 στόχους της αυτονομιστικής οργάνωσης. Ενώ παραμένουν κλειστές ακόμη οι εθνικές οδοί προς το Χακάρι και τη Τσουκούρτσα λόγω ανατίναξης γεφυρών στους δρόμους αυτούς.

Ο τουρκικός στρατός διενεργεί έρευνα για εντοπισμό ναρκών στα περιθώρια των εθνικών οδών.

Συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής πάνω από 1300 ύποπτα άτομα- μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν το βομβαρδισμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (βόρειο Ιράκ) σε θέσεις τρομοκρατών, γράφει το δημοσίευμα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Η χθεσινή εκτίμηση της κυβέρνησης ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινείται σε κατεύθυνση υπονόμευσης της υπό επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι ταυτοχρόνως και σωστή και λανθασμένη όσο κι αν αυτό δεν μοιάζει εύκολο να συμβαίνει. Το ίδιο ακριβώς όμως μπορεί να ειπωθεί και για τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ, την οποία απλουστευτικά και εν πολλοίς ανόητα πολλοί στην Αθήνα επιμένουν να παρουσιάζουν σε ρόλο διακριτό από εκείνον του υπουργού της.

Η εκτίμηση είναι σωστή, υπό την έννοια ότι οι Γερμανοί ασφαλώς και θέλουν πάντα περισσότερα. Ασφαλώς και ουδέποτε τους αρκεί μια συμφωνία που δεν είναι 1000% προιόν της βούλησής τους.

Η εκτίμηση όμως είναι λανθασμένη – και αυτό εν προκειμένω είναι θεμελιώδες – αν θεωρήσει κάποιος ότι βρίσκεται «απέναντι» στη γερμανική πολιτική, κάτι το οποίο σίγουρα δεν συμβαίνει – κάθε άλλο μάλιστα: η συμφωνία φέρει τη βαθιά σφραγίδα του Βερολίνου, που γκρινιάζει στη «γκρίζα ζώνη» ανάμεσα στο γεγονός ότι μεταξύ των δανειστών υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι έχουν λόγο στα πράγματα και στο γεγονός ότι αυτή η γκρίνια είναι κομμάτι της πολιτικής του: γιατί να μην δείχνει (και) ότι είναι «απέναντι» όταν, στην πραγματικότητα, έχει επιβάλλει τα πάντα;

Το χειρότερο όμως είναι ότι στην υποκρισία του Βερολίνου η κυβέρνηση ήδη αντιτάσσει ουσιαστικά ως αντίβαρο μία άλλη, δική της υποκρισία: δεν απέφυγε τελικά τον πειρασμό να μιλάει για «ανάπτυξη», έστω κι αν ο υπουργός Σταθάκης την τοποθέτησε χρονικά στο 2017, όπως δεν απέφυγε τον πειρασμό να μιλά για δήθεν «ήπια προσαρμογή».

Ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο – και στη κυβέρνηση δεν είναι πια τόσο αφελείς όσο ήταν όταν πίστευαν ότι με μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους από την Ελλάδα θα άλλαζαν δήθεν την πορεία της εγκαθίδρυσης της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη.

Οι Γερμανοί (που όπως δείχνει ακόμα μια - δική τους - μελέτη έχουν κερδίσει πάνω από 100 δισ. ευρώ από τον τρόπο που χειρίστηκαν την ελληνική κρίση χρέους), έχουν τα πρωτεία στην υποκρισία της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ας μην έχει η κυβέρνηση την εντελώς αφελή εντύπωση ότι θα τους ξεπεράσει. Κι ας αφήσει αυτούς τους όψιμους πανηγυρισμούς, που, δυστυχώς, την κάνουν να ακούγεται τρομακτικά ακριβώς όπως ακουγόταν η προηγούμενη…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ένας ακόμη Γάλλος, 40 ετών, σκοτώθηκε σε σύγκρουση με το στρατό της Συρίας στην πόλη Χαλέπι, της Συρίας.
Ονομαζόταν Ομάρ Ντιάμπι και ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ενταγμένος στην τρομοκρατική οργάνωση από το 2013.
Είναι ο 104ος άνθρωπος από τη Γαλλία που σκοτώνεται στη Συρία και το Ιράκ, πολεμώντας στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Εκτιμάται ότι οι τζιχαντιστές από τη Γαλλία κυμαίνονται μεταξύ 1100 και 1700 και σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, περίπου 120 από αυτούς έχουν επιστρέψει στη Γαλλία, όπου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία. Ήδη, 76 έχουν φυλακισθεί.

Υπολογίζονται σε χιλιάδες οι τζιχαντιστές που απαρτίζουν την τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους, προερχόμενοι από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία.
Η επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών έχει επιβραδύνει τη προσέλκυση αλλά δεν την σταμάτησε εντελώς, η ροή των ξένων τζιχαντιστών είναι μεγαλύτερη από την εντόπια, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.

Ο Ομάρ Ντιάμπι θεωρούνταν ανώτερο στέλεχος της Ομάδας και η είδηση έρχεται σε μια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι η οργανωτική δομή του Ισλαμικού Κράτους στελεχώνεται από επικεφαλής, πρώην μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας του απαγχονισμένου ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.

Πηγή Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου