Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

11 Αυγ 2015

Γράφει ο Νεκτάριος Δαπέργολας

Λοιπόν, για να σοβαρευόμαστε κάποια στιγμή! Με αφορμή τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας της (δήθεν) ελληνικής (και δήθεν) κυβέρνησης με τους μεγαλοτοκογλύφους, κι επειδή πολλά έχω ακούσει εδώ κι ένα μήνα από τα χείλη των (κεντρικών αλλά και τοπικών) παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, να πω ότι πραγματικά καγχάζω με τη στάση των περισσότερων από αυτούς και τη (μάταιη) προσπάθειά τους να βαφτίσουν το κρέας ψάρι!

Και λέω μάταιη, γιατί είναι φανερό πως δεν είμαστε (όλοι) σε αυτόν τον τόπο διανοητικά καθυστερημένοι, όπως προφανώς θέλουν να μας θεωρούν.

Το καταλάβαμε πολύ καλά πως έχουν υποστεί κι αυτοί την ίδια ακριβώς μετάλλαξη των Νεοδημοκρατών του 2012 που από λυσσαλέοι εχθροί των Μνημονίων έγιναν μετεκλογικά οι χειρότεροι μνημονιακοί αμύντορες (με τη διαφορά πως αυτοί καθυστέρησαν 4-5 μήνες περισσότερο από εκείνους) και πάνε τώρα να μας προϊδεάσουν για το πόσο…κ αλά και υπάκουα παιδιά θα γίνουν (μπροστά στον φόβο της απώλειας της εξουσίας)!

Για να σοβαρευτούμε όμως επιτέλους: εδώ μιλάμε για ένα απερινόητο τσίρκο που έσυρε δια της βίας τη χώρα σε εκλογές με αερολογίες και υποσχέσεις της κακιάς ώρας, έκανε μια κάποια δήθεν διαπραγμάτευση γεμάτη από εφιαλτικά λάθη, έφτασε μέχρι και σε δημοψήφισμα χωρίς απολύτως κανένα λόγο, χώνοντας τη χώρα στα σκατά με κλειστές τράπεζες, στο καπάκι ξεπούλησε τη λαϊκή ετυμηγορία (δηλαδή το ΟΧΙ που φυσικά το υπερασπιστήκαμε τότε κι εμείς, εκεί που είχαν πάει τα πράγματα, ασχέτως αν δηλώσαμε εξαρχής δημόσια ότι το δημοψήφισμα ήταν λάθος) και τέλος έφερε ένα ολέθριο μνημόνιο, 10 φορές χειρότερο από τα προηγούμενα, που αν εφαρμοστεί, μετατρέπει τη χώρα σε κρανίου τόπο.

Λυπάμαι, αλλά ο άνθρωπος που τα «πετυχαίνει» όλα αυτά, αν φοράει παντελόνια, μια επιλογή κανονικά θα έπρεπε να έχει: να κλειστεί στο γραφείο του και να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα.

Και μαζί του να πάει και ο επικεφαλής του ετέρου τσίρκου, που από τα μεγάλα λόγια με τα…Κούγκια βρέθηκε κι αυτός (από… καλόγερος Σαμουήλ) εν μια νυκτί στα τέσσερα μαζί με όλη την κουστωδία (για να καγχάζουν ο Άδωνις κι οι λοιποί ολετήρες του δικομματισμού και - το χειρότερο - να έχουνε και δίκιο)!

Καταλαβαίνω βέβαια πως οι κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν το κατέχουν και πολύ το…προσόν της αυτοκριτικής, από το σημείο αυτό όμως μέχρι τις βλακείες που ακούμε εδώ και μερικές βδομάδες από συριζαίικα χείλη η απόσταση είναι τεράστια!

Λοιπόν φτάνει η κοροϊδία και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, σύντροφοι!

Πείτε ότι είστε ένα άχρηστο τσούρμο από ιδεοληπτικούς ανίκανους, να το συζητήσουμε!
Ότι θα βαφτίσετε όμως αυτόν τον όλεθρο που μας φέρατε στη χώρα ως περίπου επιτυχία, που γίνεται για το καλό του λαού, αυτό ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!

Το σκατό, όσο κι αν το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη, λουκούμι ΔΕΝ θα το κάνετε!

Εμείς πάντως εννοείται πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στα κάγκελα εναντίον των κυβερνήσεων της υποταγής και του ξεπουλήματος.
Και αυτή τη φορά μάλλον ολομόναχοι…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είναι συνήθης τακτική στη χώρα μας οι κατά καιρούς αρμόδιοι να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αντί να τα λύνουν, πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο τα εξαφανίζουν. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει, επί πολλά χρόνια, με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο πλέον έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοήθησε. Αντιθέτως, έβλαψε. Παρά τη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης, μάλιστα, το δημόσιο ενδιαφέρον ήταν ανύπαρκτο. Μόνο στις περιπτώσεις εγκλημάτων ή συγκρούσεων (που κάποιους βόλευε να βαφτίζονται συλλήβδην και «ρατσιστικές») η μάστιγα αυτή ερχόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, έως τη στιγμή που τελικά έλαβε ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσιμη μορφή...

Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει τώρα και στο θέμα της εισόδου τζιχαντιστών στη χώρα μας. Πολλοί γνωρίζουν το πρόβλημα, ακόμα περισσότεροι το υποψιάζονται, αλλά κανείς δεν μιλά.

Επειδή η χώρα μας (και ευτυχώς) δεν έχει πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης από τους παρανοϊκούς του Ισλαμικού Κράτους, θεωρείται ότι όλα είναι καλά και πως ό,τι συμβαίνει δεν μας ακουμπά.

Και αυτό την ώρα που πάνω από 170.000 άνθρωποι -μόνο τους τελευταίους επτά μήνες- έχουν εισβάλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο στην Ελλάδα. Μάλιστα, στην πλειονότητά τους προέρχονται από τις χώρες όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει επιβάλει τον άγριο νόμο του.

Αντί λοιπόν να έχουμε θέσει τους πάντες, και κυρίως τους εταίρους μας, σε «κόκκινο» συναγερμό για το πραγματικό πρόβλημα -το οποίο θα πονέσει και τους ίδιους, καθώς αποτελούν στόχο-, εμείς περιοριζόμαστε μόνο στο ανθρωπιστικό σκέλος με τις οικονομικές διαστάσεις του.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι δυστυχώς ότι αυτό όχι μόνο δεν το καταλαβαίνουν οι εταίροι μας, αλλά ίσως, εκτός των άλλων, και να τους βολεύει η μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη των δικών τους βρόμικων επιλογών.

Αν λοιπόν η ελληνική πλευρά δεν τους πείσει (με πραγματικά στοιχεία) ότι ο τρόμος του τζιχάντ είναι εδώ, αποτελεί πλέον ψευδαίσθηση το να νομίζει κανείς ότι θα αλλάξουν στρατηγική. Αντε, το πολύ πολύ να μας δώσουν κανένα ευρώ παραπάνω...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κυρά-Τασία, ως ὑπουργὸς Μεταναστευτικῆς Πολιτικῆς, τί ἀκριβῶς κάνεις;…

Ποιά εἶναι ἡ δραστηριότητα τοῦ ὑπουργείου καί ἡ δική σου ἐδῶ καὶ 6+ μῆνες;…

Στὶς 27.02.2015 εἶχες πει ὅτι κλείνουν ὅλα τὰ στρατόπεδα συγκεντρώσεως καὶ δὲν μετατρέπονται σὲ κέντρα ὑποδοχῆς καὶ φιλοξενίας μεταναστῶν καὶ προσφύγων…
Τί ἔκανες;…

Στὶς 12.03.2015 παρουσίασες τὴν μεταναστευτικὴ πολιτικὴ τῆς νέας κυβερνήσεως…
Τί ἔκανες;…

Στὶς 09.04.2015 εἶπες ὅτι ἡ Εὐρωπὴ θὰ πρέπη νὰ δῇ ὅτι ἡ Ἑλλάδα ἐξαντλεὶ ὅλα τὰ ἐθνικά...
Γιά τα …λεφτά τά κάνει ὅλα ἡ Τασία;
Γιά τα μέσα γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσῃ τὸ μεγάλο προσφυγικὸ κῦμα…;
Τί ἐξήντλησες ἀκριβῶς;…

Στὶς 14.04.2015 εἶπες ὅτι ὑπάρχει ἔκτακτο σχέδιο γιὰ τὴν Ἀττική, τὰ νησιὰ καὶ τὶς μεγάλες πόλεις, ὥστε νὰ φτιαχτοὺν δομὲς φιλοξενίας καὶ οἱ ἀνάλογες ὑποδομὲς γιὰ τοὺς πρόσφυγες, που αὐτὴν τὴν στιγμὴ εἶναι ἀνύπαρκτες…
Ποιό ἦταν αὐτό τό σχέδιο;…

Στὶς 16.04.2015 (δύο ἡμέρες μετά!) παρουσίασες τὸ σχέδιο τῆς κυβερνήσεως γιὰ τὴν ἀντιμετώπιση τῆς αὐξήσεως τῶν μεταναστευτικῶν καὶ προσφυγικῶν ῥοῶν πρὸς τὴν χώρα μας…
Πότε ἔγινε ὁποιαδήποτε ἐφαρμογή τέτοιου σχεδίου;…

Στὶς 7 καὶ 8.08.2015 ἔκανες διήμερη ἐπίσκέψῃ στὸ νησὶ τῆς Λέσβου, μὲ σκοπὸ τὴν ἐπίλυση τῶν ζητημάτων ποὺ ἀφοροῦν στὴν διαχείριση τῶν ἀναγκῶν λόγῳ τῶν αὐξημένων προσφυγικῶν ῥοῶν…
Τί «ἀνάγκες» ἐξυπηρέτησες ἀκριβῶς;…

Στὶς 06.08.2015 (μιὰ ἡμέρα πρὶν δηλαδή) ἔκανες σαφῆ διαχωρισμὸ μεταξὺ τοῦ χώρου στὴν Ἀμυγδαλέζα καὶ ἐκείνου στὸν Βοτανικό, ὁ ὁποῖος ἑτοιμάζεται νὰ ὑποδεχθῇ τοὺς πρόσφυγες ἀπὸ τὸ κέντρο τῆς πρωτευούσας γιὰ νὰ μὴν χαθοῦν τὰ εὐρωπαϊκὰ κονδύλια…

Έλα… μωρὴ Τασία…
Γιά τά λεφτά τά κάνεις ὅλα;…

Μήπως ἔχεις μέσα στά τόσα (ἔστω μὴ ἐκπονημένα) σχέδιά σου κάτι καί γιά τούς Ἕλληνες «μετανάστες» στήν ἴδια τους τήν Πατρίδα;…

Χάρης Καφετζόπουλος

Πηγή Φιλονόη

Σχόλιο ιστολογίου: Σε πόσες ΜΚΟ είναι, άραγε, μέλος η κυρά-Τασία;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Οποιος έχει μελετήσει την ιστορία των ελληνικών πτωχεύσεων, ιδίως εκείνης του 1932 πλήθος πλευρές της οποίας μοιάζουν πολύ με όσα ζούμε από το 2010 και έπειτα, μπορεί περίπου με βεβαιότητα να πει ότι η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές δεν πρόκειται να αποτελέσει το τελευταίο κεφάλαιο στην πολύπαθη αυτή υπόθεση της ακόμα πιο πολύπαθης χώρας.

Το ίδιο μπορεί να μαρτυρήσει και όποιος έχει απλώς παρακολουθήσει στενά και βλέπει ψύχραιμα τα γεγονότα από το 2010 και έπειτα: πόσες φορές φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, πόσες φορές ανατράπηκε το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, πόσο βαθιά έφτασε η ύφεση, πόσο τα «συμφωνηθέντα» δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να υπηρετούν την πολιτική του Βερολίνου και, ακολούθως, πόσο τμήμα του ΑΕΠ χάθηκε: όλα αυτά αποτελούν διαστάσεις μιας κρίσης που δεν λέει να τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας.

Ο λόγος είναι απλός και προφανής στον καθένα: Η υπό εξέλιξη συμφωνία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας απόλυτος εκβιασμός ο οποίος στερείται κάθε ρεαλιστικής δυνατότητας επιβίωσης. Μαζί της, ρεαλισμός δεν υπάρχει ούτε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία έχει καταστεί πια είδος προς εξαφάνιση.

Η συμφωνία θα γίνει. Και, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα περάσει από τη Βουλή. Ισως δε σύντομα να λάβει και τη μορφή του διλήμματος με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στις εκλογές του 2012. Και ουδείς αμφιβάλλει ότι, αν γίνουν, ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει και αυτές τις εκλογές με το όποιο δίλημμα εκείνος θέσει.

Όμως το ζήτημα δεν είναι εκεί. Δεν είναι στο ποιος θα κερδίσει τις εκλογές. Δυστυχώς, κατά βάθος, δεν είναι ούτε καν στην έννοια της «σωτηρίας» η οποία βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, αλλά που ποτέ τελικά δεν έρχεται.

Το αληθινό ζήτημα είναι στο πώς η χώρα αυτή θα ξαναπάρει μπρος.

Και αυτό, πολύ απλά, με αυτή τη συμφωνία η οποία θυμίζει για μία ακόμα φορά αποικιακού τύπου επιβολή και την οποία μάλιστα το Βερολίνο ήδη πολλαπλώς ακόμα περισσότερο υπονομεύει, δεν πρόκειται, δυστυχώς, να συμβεί.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Έτος 1919. Η Κωνσταντινούπολη είναι υπό την κυριαρχία των συμμαχικών δυνάμεων της Ατάντ. Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό απόσπασμα.

Η εντυπωσιακή μοναδική αυτή φωτογραφία που προβλήθηκε από ένα ανήσυχο Τούρκο, είναι από την αρχή του Γαλατά σε μια παράταξη των συμμαχικών δυνάμεων. Ο δρόμος που οδηγεί προς τα πάνω, προς την πλατεία Ταξίμ, είναι γεμάτος από ελληνικές σημαίες που κυματίζουν πάνω από τους παραταγμένους Εγγλέζους στρατιώτες.

Η συγκίνηση του ελληνικού στοιχείου της Πόλης είναι μεγάλη καθώς μετά από τόσους αιώνες η σημαία των Ελλήνων, η σημαία της Ρωμιοσύνης, κυματίζει ξανά στα άγια χώματα της Βασιλεύουσας.

Πόσο κράτησε το όνειρο αυτό; Μόνο μέχρι την μικρασιατική καταστροφή το 1922. Η Ρωμιοσύνη όμως παρά τα τόσα βάσανα της παρέμεινε στην Πόλη.

Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια από εκείνη την καταστροφή η Τουρκία τρίζει εκ θεμελίων. Έχει προφητευτεί ότι ένας τρελός ηγέτης της θα γίνει η αιτία του θανατηφόρου διαμελισμού της. 
Ήδη μεγάλες ομάδες στο εσωτερικό απεργάζονται την οριστική της δυάλυση.
Ήδη καταρτίζονται στρατηγικά σχέδια για τον σύγχρονο μεγάλο ασθενή και τον επιθανάτιο ρόγχο του!

Οι προφητείες λένε και για την κάθοδο στο νότο του μεγάλου ξανθού γένους, ομόδοξου των Ρωμιών. Το πρώτο βήμα ήδη έχει γίνει και έχει την σφραγίδα της Κριμαίας, ένα σημάδι που έχει ανησυχήσει έντονα την Τουρκία.

Οι προφητείες λένε πως τότε θα αποδώσουν την Βασιλεύουσα ξανά στον φυσικό της κυρίαρχο.

Άμποτε η Ελλάδα της μνημονιακής συμφοράς θα εκλείψει και τα οράματα, οι προφητείες, θα γίνουν πραγματικότητα.

Οι προδότες τότε θα βυθιστούν στο χάος της προδοσίας τους και η Βασιλεύουσα θα ξαναγίνει Βασιλεύουσα, γιατί έχουν αυτοί τα σχέδια τους, αλλά έχει και ο Θεός τα δικά Του!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Το τελευταίο διάστημα μετά από μια σημαντική προσέγγιση που είχε σημειωθεί το 2014, παρατηρείται μια αυξανομένη επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας Τουρκίας που οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους. Σημειωτόν ότι η επιδείνωση αυτή έχει άμεση επίδραση όπως θα δούμε και στις σχέσεις της Ελλάδας με τις δυο αυτές χώρες.

Σύμφωνα με ένα σημαντικό άρθρο του έμπειρου στρατηγικού αναλυτή, Mehmet Ali Güler, της εφημερίδας Aydınlık, τρεις είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας με άμεσες συνέπειες στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και κυρίως στις εξελίξεις στην Συρία.

Ο πρώτος λόγος που αφορά άμεσα και την Ελλάδα είναι ο ενεργειακός αγωγός Turk stream. Ο αγωγός αυτός είχε υπογραφεί με μια πανηγυρική τελετή στην Άγκυρα στις 2 Δεκεμβρίου του 2014 σε μια ιστορική επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλάδιμήρ Πούτιν, στην τουρκική πρωτεύουσα. Από τότε έχει περάσει πάνω από ένα εξάμηνο και δεν έχει προχωρήσει καμία συμφωνία υλοποίησης του. Τον περασμένο Ιούνιο είχε ανακοινωθεί η υπογραφή συμφωνίας υλοποίησης του, αλλά τελικά δεν έπεσαν υπογραφές προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στην Μόσχα.

Η τουρκική πλευρά δικαιολογεί την καθυστέρηση γιατί δεν μειώνουν οι Ρώσοι την τιμή του φυσικού αερίου που εξάγουν στην Τουρκία, ενώ παράλληλα η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως είναι υπηρεσιακή και δεν μπορεί να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία. Σε αυτό όμως οι Ρώσοι αντιτείνουν το επιχείρημα γιατί τότε η τουρκική υπηρεσιακή κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με τους Αμερικανούς για την χρήση του Ινζιρλίκ σε αεροπορικές επιδρομές στην Συρία.

Ο δεύτερος λόγος είναι ακριβώς η συμφωνία του Ινζιρλίκ και η επέμβαση στην Συρία. Στην συμφωνία αυτή μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ υπήρξε έντονη η αντίδραση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, που την καταδίκασε ζητώντας την πολιτική λύση του συριακού προβλήματος. Όσον αφορά την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών, η Ρωσία ζήτησε την άμεση συνεργασία της Βαγδάτης, Κούρδων και Δαμασκού, ζητώντας και από την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί τους, κάτι που έκανε τον Ερντογάν να… βγάλει «σπυράκια».

Ο τρίτος λόγος είναι η κατάσταση στην Κριμαία που προκαλεί ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στις αρχές Αυγούστου έγινε στην Άγκυρα συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβούλιου Τατάρων της Κριμαίας. Η τουρκική κυβέρνηση έδωσε μεγάλη στήριξη σε αυτό το συνέδριο που ζήτησε επίσημα την ανακήρυξη της αυτονομίας των Τατάρων της Κριμαίας. Μάλιστα ο ίδιος ο Ερντογάν δέχτηκε επίσημα τον πρόεδρο του Συνεδρίου των Τατάρων, Refat Cubarov, προκαλώντας την έντονη οργή της Μόσχας.

Από εδώ και πέρα οι εξελίξεις στο συριακό καθώς η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τον Σεπτέμβριο με τα αμερικανοτουρκικά σχέδια για την δημιουργία ζωνών ασφαλείας μέσα στο έδαφος της Συρίας, θα αποτελέσουν άλλο ένα παράγοντα περεταίρω επιδείνωσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων με απρόβλεπτες προς το παρών συνέπειες. Παράλληλα και οι σχέσεις Τουρκίας Ιράν επιδεινωθήκαν και άλλο εξ αιτίας της Συρίας, μετά και την αναβολή της επίσημης επίσκεψη στην Άγκυρα του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Muhammed Cevad Zarif, που είχε προγραμματιστεί για τις 11 Αυγούστου.

Ο Ερντογάν φαίνεται πως άρχισε να τα παίζει όλα για όλα, προκαλώντας όμως έτσι ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο επιπόλαιος υπολογισμός, μόλις πριν από λίγους μήνες, της άφιξης το πολύ 100.000 λαθρομεταναστών για το 2015, δείχνει το μέγεθος της ανεπάρκειας των ανθρώπων που χειρίζονται το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης αφού πριν συμπληρωθεί το επτάμηνο του 2015 η εισβολή λαθρομεταναστών στην χώρα μας ξεπέρασε τους 150.000 ανθρώπους!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αποτελεί το μεγάλο δράμα της σύγχρονης Ελλάδος – πολύ μεγαλύτερο και από την οικονομική κρίση η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί ενώ ο εποικισμός της Ελλάδος συνεχίζεται εδώ και ολόκληρες δεκαετίες με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά: Η Ελλάδα από χώρα οργανωμένης αποστολής μεταναστών μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο, μετατράπηκε σε χώρα υποδοχής ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το 1991 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία -την ίδια στιγμή που η Αλβανική κυβέρνηση άνοιγε τις φυλακές της χώρας- με αποτέλεσμα μαζί με φιλήσυχους Αλβανούς οικογενειάρχες ή εργατικούς νέους που έψαχναν μια καλύτερη ζωή, να κατακλύσουν την Ελλάδα και επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί εκσφενδονίζοντας την εγκληματικότητα στην χώρα μας στα ύψη. Τα επόμενα χρόνια άρχισαν να συρρέουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες από Ρουμανία, Βουλγαρία και αρκετές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Μια δεκαετία αργότερα (2001) η απογραφή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κατέδειξε ότι οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στην Ελλάδα έφθασαν τους 797.093 ανθρώπους που αντιστοιχούσαν στο 6,97% του πληθυσμού της χώρας. Εν τούτοις, διάφορες μελέτες και έρευνες υπολόγιζαν τον συνολικό αριθμό των αλλοδαπών, μαζί με αυτούς που εισήλθαν στην Ελλάδα χωρίς να καταγραφούν καθόλου, μεταξύ 870.000 και 1.000.000, ήτοι, το 8-9% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Η σύνθεση τους, σύμφωνα πάντα με την ίδια απογραφή, είχε ως εξής:Η Ελλάδα, παρά τις έντονες μεταναστευτικές ροές, υπήρξε ανίκανη να απογράψει το φαινόμενο αυτό ούτε καν με σχετική ακρίβεια. Όσοι λαθρομετανάστες το επιθυμούσαν, μπορούσαν να εισέλθουν στην χώρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, χωρίς να δώσουν στις Ελληνικές αρχές κανένα απολύτως στοιχείο και να εργαστούν στην μαύρη αγορά εργασίας ή να ασχοληθούν με μια άνετη και κερδοφόρα παραβατικότητα.

Την δεκαετία που ακολούθησε (2001-2011) το φαινόμενο συνεχίστηκε με αυξανόμενους ρυθμούς από την γειτονική Τουρκία η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες έχει θέσει σαν στρατηγικό στόχο την εγκατάσταση μέσα στην Ελλάδα μερικών εκατομμυρίων μουσουλμάνων αλλοδαπών θεωρώντας πως μέσω της θρησκείας ο έλεγχος τους είναι πανεύκολος, ιδιαίτερα μέσα σε μια χώρα στην οποία το συντριπτικό ποσοστό των κατοίκων της είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Οι απροκάλυπτες επεμβάσεις της για δημιουργία τζαμιών που θα εξυπηρετούν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτική των μακροπρόθεσμων, στρατηγικών στόχων της Τουρκίας (Σχετικό με το θέμα αυτό είναι το άρθρο μας 4ης Οκτωβρίου 2013 με τίτλο Μα για τόσο ηλίθιους μας περνάτε Κύριε Νταβούτογλου;

Η απογραφή που έγινε το 2011 είχε πολύ διαφορετική μεθοδολογία σε σχέση με την απογραφή του 2001 σε σημείο ώστε τα στοιχεία της να μην είναι απολύτως συγκρίσιμα. Έτσι, η απογραφή του 2011 κατέγραψε μόνο 911.929 αλλοδαπούς, ενώ για τους μη καταγεγραμμένους ο κάθε μελετητής έπρεπε να καταφύγει σε μαντικές ικανότητες, χωρίς να είναι δυνατή καμιά απολύτως ασφαλής εκτίμηση.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2: ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011Φυσικά, ο παραπάνω, καταγεγραμμένος αριθμός αλλοδαπών που βρίσκονταν το 2011 στην χώρα μας δεν είναι ο πραγματικός. Οι μη καταγεγραμμένοι υπολογίζονται σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 30% και 60% επί πλέον των καταγεγραμμένων, δηλαδή μεταξύ 270.000 και 550.000 ακόμα αλλοδαπών. Με άλλα λόγια οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στην Ελλάδα το έτος 2011 αποτελούσαν πλέον το 8,5% έως το 13,5% του Ελληνικού πληθυσμού.

Όλοι οι υπουργοί που παρέλασαν σαν αρμόδιοι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης από το 1990 έως σήμερα, σε όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις, υπήρξαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεπαρκείς, αναποτελεσματικοί ή απλά .. ωραιοπαθείς.

Η εικόνα της πλήρους ανικανότητας του Ελληνικού κράτους στο κρίσιμο θέμα της λαθρομετανάστευσης προκύπτει ανάγλυφη από την έγγραφη απάντηση (26/2/2013) του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου σε ερώτηση αντιπολιτευόμενου βουλευτή για τον αριθμό των λαθρομεταναστών: «Δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογιστεί ο αριθμός των παρανόμως διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών. Οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού τους είναι παρακινδυνευμένος!». Έτσι, απλά και καθαρά!

Και το σημαντικότερο: Ακόμα και σήμερα, καλοκαίρι του 2015, η χώρα μας δεν γνωρίζει αν οι αλλοδαποί που ζουν στην χώρα μας, χωρίς αυτούς που διέρχονται ελεύθερα με τις «ανοιχτές δομές φιλοξενίας», είναι 1,5 , 2 ή 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή αν ήδη αντιστοιχούν στο 10, στο 15 ή στο 20% του Ελληνικού πληθυσμού!

Πάντως, οι πλέον αξιόλογες προσπάθειες που έγιναν στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα καταγράφονται την περίοδο Ιουνίου 2012 και Ιουνίου 2014, επί υπουργίας Ν. Δένδια. Την περίοδο αυτή εφαρμόστηκε ένα φιλόδοξο σύστημα ασύλου και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φύλαξη Ελληνικών θαλάσσιων συνόρων από τον FRONTEX -The European Agency for the Management of Operational Cooperation at the External Borders of the Member States of the European Union-, συρματόπλεγμα 12 χιλιομέτρων στον Έβρο κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων με το οποίο εξασφαλίστηκαν τα χερσαία σύνορα της χώρας από την πλευρά της Τουρκίας, κέντρα πρώτης κράτησης για όσους συλλαμβάνονται να εισέρχονται παράνομα στην χώρα, έκδοση διοικητικών πράξεων επιστροφής σύμφωνα με την διαδικασία επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών της οδηγίας 2008/115/ΕΚ κ.α.π.) με αποτέλεσμα τον θεαματικό περιορισμό των παράνομα εισερχομένων στην χώρα μας την περίοδο αυτή.

Στο νομοθετικό πλαίσιο για την λαθρομετανάστευση, ο Νόμος 1975/1991 καθορίζει τις προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής μεταναστών στην Ελλάδα και ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε όποιον εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα. Ο Νόμος 2910/2001 μείωσε από 15 σε 2 χρόνια τον απαιτούμενο χρόνος διαμονής του μετανάστη στο δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης, οι ανήλικοι μετανάστες απέκτησαν δικαίωμα στην υποχρεωτική εκπαίδευση και κατοχυρώθηκε η πρόσβαση των μεταναστών στο σύστημα δικαιοσύνης και κοινωνικής προστασίας ενώ ρυθμίστηκε το θέμα της πολιτογράφησης μεταναστών. Ο Νόμος 3386/2005 ενοποίησε την άδεια εργασίας και διαμονής μεταναστών σε ένα έγγραφο ενώ ενσωματώθηκαν οι κοινοτικές οδηγίες 2003/86 και 2003/109. Ο Νόμος 3386/2007 μείωσε στο 20% την εξαγορά ενσήμων για την ανανέωση άδειας παραμονής και νομιμοποίησε όσους μετανάστες είχαν παιδιά που φοιτούσαν στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο Νόμος 3838/2010 τροποποίησε τον Κώδικα ελληνικής ιθαγένειας ο οποίος βασιζόταν στην αρχή του δίκαιου του αίματος. Με τον νέο νόμο τα παιδιά μεταναστών απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, με τη γέννησή τους στην Ελλάδα, με προϋπόθεση ότι οι δύο γονείς διαμένουν στην Ελλάδα μόνιμα και νόμιμα για 5 συνεχόμενα έτη. Επίσης παιδιά μεταναστών, τα οποία έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 6 χρόνια ελληνικού σχολείου και κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια. Ο Νόμος αυτός κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Φεβρουάριο του 2013. Τέλος, με τον Νόμο 4332/2015 καθορίστηκαν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την απόκτηση ιθαγένειας από 100.000 περίπου παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και τροποποιούνται διατάξεις οι οποίες αφορούν σε επίδοση απορριπτικών αποφάσεων χορήγησης ιθαγένειας ή ασύλου και απομάκρυνσης από τη χώρα. Είναι αμφίβολο αν και οι διατάξεις αυτές θα γίνουν αποδεκτές από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όταν θα τις κρίνει στο μέλλον.

Τον Ιανουάριο του 2015 την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μας ανέλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια Ελλάδα γονατισμένη από την οικονομική κρίση από την οποία, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη, οι μισοί από τους 160.000 απόφοιτους Πανεπιστημίου -κάτοχοι διδακτορικού- εγκατέλειψαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σαν Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ορίστηκε η Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία προσωπικά μου θυμίζει περισσότερο την ηρωίδα του Ζαν Ζιρωντού στο έργο Τρελή του Σαγιό και λιγότερο ένα σοβαρό άτομο που θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με τρόπο αποτελεσματικό και καλύτερο από τους πολλούς προκατόχους της οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς.

Και πράγματι. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η Κυρία Τασία μας έδειξε από την πρώτη μέρα πως ζει σε ένα διαφορετικό κόσμο ιδεοληψίας χωρίς επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατομμύρια Ελλήνων αλλά και η παραπαίουσα οικονομία της χώρας από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης (Σχετικό με το θέμα αυτό είναι άρθρο μας 17ης Απριλίου 2015 με τίτλο Λαθρομετανάστευση & Αλλήθωρη Ιδεοληψία). Έτσι, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Υπουργού και μέχρι σήμερα, είδαμε και ακούσαμε απίστευτα πράγματα. Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά:

17/2/2015: Άμεση απόλυση όσων κρατούνται σε κέντρα κράτησης όσων αιτούνται άσυλο, όσων θεωρούνται ευάλωτες περιπτώσεις και όσων κρατούνται πέραν των 18 μηνών διότι «κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες που συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση».

10/4/2015: Στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα……… Καταλήξαμε ότι πρέπει να ζητήσουμε από την περιφέρεια, τους δήμους και τον στρατό ελεύθερους ανοιχτούς χώρους, όπου θα εγκαταστήσουμε σκηνές και θα φιλοξενούνται άνθρωποι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ώστε να μην στοιβάζονται στα λιμεναρχεία και στα αστυνομικά τμήματα.

14/4/2015: Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται…. Δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα, αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015.

14/4/2015: Παρότι η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε.

15/4/2015: Για να βοηθήσετε, να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες, γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες, η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια!

20/4/2015: Η παροχή ανοιχτών δομών φιλοξενίας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων όσο και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

30/7/2015: (Συνέντευξη στην ΕΡΤ) Δεν είμαι εγώ υπεύθυνη για αυτό που συμβαίνει στα νησιά, αλλά τα ακούω εγώ! Υπεύθυνο για τα νησιά είναι το Λιμενικό!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάθε καλόπιστος πολίτης αναρωτιέται αφού η νέα Ελληνική κυβέρνηση γνώριζε καλά ότι «οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες» γιατί αποφάσισε να εφαρμόσει «ανοιχτές δομές φιλοξενίας» ανοίγοντας διάπλατα τα Ελληνικά σύνορα προς την πλευρά της Τουρκίας, για κάθε λαθρομετανάστη από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας;

Μήπως δεν γνωρίζει την άριστη οργάνωση της Τουρκίας που έχει χαράξει την στρατηγική της εδώ και ολόκληρες δεκαετίες καραδοκώντας να αξιοποιήσει τέτοιες θαυμάσιες ευκαιρίες;

Μήπως δεν άκουσε ότι η Τουρκία μας στέλνει συστηματικά χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους (σήμερα όλοι, είτε προέρχονται από την Αφρική, την Ασία ή την Μέση Ανατολή έχουν ρητές οδηγίες από τους Τούρκους δουλεμπόρους να λένε ότι καταφθάνουν από την Συρία) οργανώνοντας ένα δουλεμπόριο που αποφέρει τρισεκατομμύρια Ευρώ στο κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται η Τουρκική ΜΙΤ, οι δουλέμποροι, διάφορες καλοπληρωμένες ΜΚΟ και «ημέτεροι» υψηλά ιστάμενοι; (Μόλις στις 30/7/2015 ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον οκτώ ατόμων μεταξύ των οποίων ένα στέλεχος της ΕΥΠ και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών).

Δεν μπορεί να αξιολογήσει τους τρομακτικούς κινδύνους που συνεπάγεται για την Ελληνική Εθνική Ασφάλεια η πολιτική «ανοικτών δομών φιλοξενίας»;

Μήπως δεν γνωρίζει πως στην περιοχή του Karaburun της Σμύρνης υπάρχουν κέντρα συγκέντρωσης παρανόμων μεταναστών όπου οι Τούρκοι δουλέμποροι και οι άνθρωποι της ΜΙΤ εκπαιδεύουν συστηματικά όλους τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες πως θα χειριστούν τα φουσκωτά σκάφη μόλις φτάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να τα βυθίσουν ώστε να θεωρηθούν ναυαγοί από τα περιπολικά της ελληνικής ακτοφυλακής;

Δεν έχουν ακούσει συνεντεύξεις λαθρομεταναστών οι οποίοι μετά την «διάσωσή» τους δηλώνουν πως «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη»;

Δεν βλέπουν στο διαδίκτυο τις ιστοσελίδες των Τούρκων δουλεμπόρων που προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους λες και αποτελούν ένα νόμιμο, συνηθισμένο τουριστικό γραφείο υπό την απόλυτη προστασία του Τουρκικού κράτους;

Δεν ακούν τις κραυγές απελπισίας των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας που βλέπουν για μια ακόμα φορά την πόλη τους να μετατρέπεται σε «Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας» με καταυλισμούς λαθρομεταναστών που ξεφυτρώνουν συνέχεια; Δεν ακούν τις κραυγές απελπισίας των τοπικών αρχόντων της Κω, της Ρόδου, της Χίου, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Καλύμνου, του Αγαθονησιού και τόσων άλλων νησιών του Αιγαίου που εν μέσω τουριστικής περιόδου κατακλύζονται καθημερινά από χιλιάδες λαθρομετανάστες που αξιοποιούν τις «ανοιχτές δομές φιλοξενίας» κάτω από άθλιες συνθήκες διαμονής, υγιεινής, σίτισης και στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Όλα αυτά δεν αποτελούν «άθλιες συνθήκες που συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση»;

Δεν εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν από την μία πλευρά κυβερνητικός Δήμαρχος αντιδρά λυσσαλέα στην δημιουργία γηπέδου στην Αθήνα σύμφωνα με εγκεκριμένες από το Συμβούλιο της Επικρατείας προϋποθέσεις με τον ισχυρισμό πως «απαιτείται αποδεκτή ισορροπία μεταξύ των αναγκών του γηπέδου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων» και από την άλλη πλευρά η ποιότητα ζωής των κατοίκων ολόκληρης της χώρας καταπατάται βάναυσα επειδή κάποιοι έχουν την φαντασίωση πως διαθέτουν την αποκλειστικότητα στον ανθρωπισμό και την ευαισθησία;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι δυναμιτίζουν τα θεμέλια της εθνικής και κοινωνικής συνοχής της Ελλάδος; Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που μπαίνουν παράνομα στην χώρα έχουν τελείως διαφορετικά ήθη και έθιμα; (Στις 10 Αυγούστου 2015, στο Ρέθυμνο ένας 30χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθη να θωπεύει ανήλικο αγοράκι αλλά ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο στην πατρίδα του!)

Η ανικανότητα, η ανευθυνότητα, η ιδεοληψία και ο δήθεν ουμανισμός –ουμανιστές είναι όλοι οι Έλληνες, δεν χαρίζουνε σε κανέναν το μονοπώλιο του ανθρωπισμού- έφεραν μέσα στην Ελλάδα, ανεξέλεγκτα, μόνο τον Ιούνιο του 2015, τόσους λαθρομετανάστες όσους είχαν έρθει στη χώρα μας ολόκληρο το 2014.

Ο επιπόλαιος υπολογισμός, μόλις πριν από λίγους μήνες, της άφιξης το πολύ 100.000 λαθρομεταναστών για το 2015, δείχνει το μέγεθος της ανεπάρκειας των ανθρώπων που χειρίζονται το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης αφού πριν συμπληρωθεί το επτάμηνο του 2015 η εισβολή λαθρομεταναστών στην χώρα μας ξεπέρασε τους 150.000 ανθρώπους!

Η ανερμάτιστη πολιτική ιδεοληψίας και ανευθυνότητας με το διάπλατο άνοιγμα των συνόρων μας προς την καραδοκούσα Τουρκία, θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή της χώρας, σκορπώντας απλόχερα τρισεκατομμύρια σε ένα ανάλγητο κύκλωμα που εκμεταλλεύεται συνανθρώπους μας και σε καλοπληρωμένες ΜΚΟ.

Η κυρία Τασία, ζώντας στον δικό της κόσμο, κάποτε θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο. Ας ευχηθούμε να μην είναι πολύ αργά για την Ελλάδα μας…

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αφετηρία για την αναθεώρηση του δόγματος το μεγάλο Όχι

Το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και το πραξικόπημα που ακολούθησε με τη σύσκεψη των αρχηγών, τη συμφωνία των Βρυξελλών και τις ψηφοφορίες της Βουλής, μπορούν και πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποτελέσουν την αφετηρία για τη συνολική αναθεώρηση του δόγματος ‘ανήκομεν στη Δύση’ και ιδιαίτερα της μεταπολιτευτικής επιλογής ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ.

Αν κάτι κατέδειξε η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να ξεφύγει από τα μνημόνια και να εφαρμόσει πολιτική εναλλακτική στην καταστροφική της λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία πενταετία, αυτό είναι ότι δεν υπάρχει διέξοδος χωρίς ρήξη με τους δανειστές, δηλαδή με το μεγάλο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τους ‘θεσμούς’ εκπροσώπησής του.

Η ριζική αναθεώρηση του δόγματος ‘ανήκομεν στη Δύση’ επιβάλλεται ως ανάγκη επιβίωσης της χώρας και του λαού μας και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη ρήξη και την επιτυχή της έκβαση.Το ποιά μορφή και ποιό περιεχόμενο θα πρέπει να πάρει η ρήξη και αν θα έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή και την ΕΕ και με ποιούς όρους, καθώς και οι σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία, την Κίνα κλπ είναι θέματα που οφείλουν να μας απασχολήσουν σοβαρά και να αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτερου πολιτικού και επιστημονικού διαλόγου που πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Θεωρώ όμως λάθος τον περιορισμό του διαλόγου με όρους διαχείρισης της κρίσης -πόσω μάλλον την επικέντρωσή του στο χρέος και στο νόμισμα- και προτείνω να εξετάσουμε, από μηδενική βάση, τους άξονες μιας νέας εθνικής στρατηγικής σωτηρίας και αναγέννησης της χώρας και του λαού μας και να θέσουμε τα επί μέρους ζητήματα, όπως το χρέος και το νόμισμα και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κλπ μέσα σ’ αυτό το γενικό πλαίσιο.

Αυτονόητα, η νέα εθνική στρατηγική οφείλει να υπηρετεί τους μείζονες διαχρονικούς μας στόχους, τη δημοκρατία, την ασφάλεια, την δικαιοσύνη, την ευημερία και τον πολιτισμό ενώ, αντίθετα, σήμερα στρατηγικές επιλογές και αμαρτίες του παρελθόντος και υποχρεωτικές ρυθμίσεις του παρόντος υπονομεύουν την δημοκρατία και την ασφάλεια, αντιστρατεύονται τη δικαιοσύνη και την ευημερία και καταρρακώνουν τον πολιτισμό και την προοπτική της χώρας και του λαού.

Είναι ιστορική η στιγμή. Το 62% του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα κατέδειξε πάνω απ’ όλα ότι ο λαός δεν φοβάται τη ρήξη. Ψήφισε ΟΧΙ παρ’ όλο που τον απειλούσαν θεοί και δαίμονες ότι έτσι διακινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης. Επιπλέον, κατέδειξε ότι η ηγεσία του, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μπορεί να εκφράσει και να διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα αλλά ότι είναι τέτοιος ο φόβος τους που προτιμούν να έρθουν σε ρήξη με τη λαϊκή βούληση και το Σύνταγμα της χώρας παρά με τους δανειστές και τους θεσμούς που τους εκπροσωπούν.

Έχουμε σήμερα μπροστά μας δύο επιλογές: ή να υποκύψουμε, στο όνομα της υποτιθέμενης υπέρτερης δύναμης του αντιπάλου και ενός ψευδεπίγραφου κομματικού ή ‘αριστερού’ πατριωτισμού και να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα του πραξικοπήματος και του κυοφορούμενου 3ου Μνημονίου, ή να αντισταθούμε, προτάσσοντας τον σεβασμό στη βούληση του Ελληνικού Λαού και στο Σύνταγμα (άρθρο 120) καθώς και τη συνέπεια προς τις αρχές μας και τις δεσμεύσεις μας.

Ο πρώτος δρόμος οδηγεί στο αδιέξοδο ενός νέου δικομματισμού, αφήνοντας στο ΚΚΕ και στη Χρυσή Αυγή το ρόλο της ‘αντισυστημικής’ αντιπολίτευσης, ενώ ο δεύτερος διανοίγει την προοπτική ενός ευρύτατου ΕΑΜικού μετώπου ικανού να ανατρέψει όχι μόνο το πολιτικό σκηνικό αλλά και το καθεστώς της υποτέλειας και της διαφθοράς που το στηρίζει.

Συγκεκριμένες επιλογές, πράξεις και παραλείψεις, όλων μας, κατά την τελευταία πενταετία, οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Το επικείμενο Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επανεξετάσει κριτικά και αυτοκριτικά τη μέχρι τώρα πορεία από την ίδρυσή του, την μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα και την ραγδαία ενσωμάτωσή του στο σύστημα ως κυβέρνηση. Οφείλει, αποδίδοντας συγκεκριμένες ευθύνες και προβαίνοντας σε συγκεκριμένες διορθωτικές ενέργειες, να αποδείξει στον Ελληνικό Λαό ότι μπορεί να ξαναβρεί τον χαμένο ριζοσπαστισμό του -αυτόν που τον ανέδειξε ως κυβέρνηση- και να ευθυγραμμιστεί με την εκφρασμένη την 5η Ιουλίου βούληση του λαού που ήταν σαφέστατη: ΟΧΙ πάση θυσία στο Ευρώ. Αυτή εξ’ άλλου ήταν και η δεσμευτική θέση του ιδρυτικού Συνεδρίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες το Συνέδριο θα ήταν ενωτικό και θα αποτελούσε ανάχωμα στούς εκβιασμούς που υφίσταται η Κυβέρνηση και στους οποίους δυστυχώς ενδίδει, σε μεγάλο βαθμό ελλείψει επαρκών αντιστάσεων στο κόμμα και το λαϊκό κίνημα. Διαφορετικά, αν ο Πρωθυπουργός και όσοι τον στηρίζουν επιχειρήσουν καθώς φαίνεται να ελέγξουν πάση θυσία και να υποτάξουν το κόμμα για να επιβάλλουν την καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής και την ολοκληρωτική του μετάλλαξη, θα φέρουν ακέραια ιστορική ευθύνη για την διάσπαση που αναπόφευκτα θα προκαλέσουν.

Τους καλώ έστω και τώρα να αναλογιστούν σοβαρά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του κόμματος και της Χώρας, να πάψουν να εμπαίζουν εαυτούς και αλλήλους και να να επιδείξουν την όποια τόλμη διαθέτουν προς τη σωστή κατεύθυνση: έναντι των εχθρών της Πατρίδας και όχι έναντι των συντρόφων τους και του Ελληνικού Λαού.

Γιάννης Μαύρος
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την ΕλλάδαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Δήμαρχος της Κω ζητάει να απομακρυνθούν άμεσα από το νησί οι λαθρομετανάστες 
"Οι εξεγερθέντες λαθρομετανάστες έδειραν αστυνομικούς"
Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας μεταβαίνουν στο νησί για να το... καθαρίσουν

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κω με τους μετανάστες τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης, καταγγέλλοντας ότι μετανάστες έδειραν αστυνομικούς εξαπέλυσε επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Επίσης, έκανε λόγο για εξέγερση ανθρώπων που δεν μπορούν να τους ελέγξουν σημειώνοντας ότι στο νησί έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης.

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς και σκοτώνονται μεταξύ τους… Έχει καταλυθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έννομη τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι ίδιοι αστυνομικοί του ακριτικού νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους που –όπως είπε ο δήμαρχος– είναι ανεξέλεγκτοι.
Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε και μαρτυρίες για ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Κω.

Όσον αφορά την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι
«από την Τετάρτη που ήρθε δεν την ξανασυναντήσαμε, δεν έχει κάνει τίποτε, μόνο εξαγγελίες κάνει… Η κύρια υπουργός και ο τοπικός συνεργάτης της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση»
δήλωσε.«Η υπηρεσία αλλοδαπών δουλεύει επί 24ωρου βάσεως» επισήμανε ακόμη.

«Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» αναφέρει ο δήμαρχος της Κω και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίτσης υπογραμμίζει: «Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός».

Με γκλομπ και πυροσβεστήρες αμύνονται οι αστυνομικοί απέναντι στους εξαγριωμένους λαθρομετανάστες


Ο δήμαρχος της Κω σημειώνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και επισημαίνει την ανάγκη να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από το νησί, να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις, να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς με 7.000 παράνομους μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Να σημειωθεί ότι οι μετανάστες στην Κω ξεπερνούν τους 7000. Για το θέμα εξάλλου είχαν σήμερα έκτακτη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη και τον κ. Βασίλειο Μαστρογιάννη, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κου Πανούση Ιωάννη, είχαν σήμερα το πρωί το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων του Ανατολικού Αιγαίου (Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου).

Χθες, ο Δήμος Κω αναγκάστηκε να τοποθετήσει χημικές τουαλέτες στο γήπεδο της πόλης, ώστε να φιλοξενούνται εκεί προσωρινά οι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία ταυτοποίησής τους. «Θα υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους που δεν θα ξαναγίνουν καταυλισμός», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Σεβαστιανός Μαραγκός. Σχεδόν ταυτόχρονα, περίπου 40-50 μετανάστες, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κω, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων, ζητώντας να τους δίνεται γρηγορότερα το έγγραφο που βεβαιώνει την αναστολή της διοικητικής τους απέλασης.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δια χειρός Αλιθέρση

Για μια ακόμη φορά εν πλήρει συνειδήσει εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων το περήφανο και θαρραλέο ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στα μνημόνια. Τώρα με τη λεγόμενη… “αριστερά”, με τις γνωστές υποσχέσεις της, με τα ψέματα που καθημερινά αραδιάζει, με τον εφησυχασμό που επιστημονικά καλλιεργεί, χωρίς σταματημό βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο των μνημονίων, με πιο ταχύ βήμα, με μεγαλύτερη ένταση και ισχύ, σε πλήρη σύμπνοια των παλαιομνημονιακών και νεομνημονιακών κομμάτων.

Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι λειτουργούν ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού και υπέρ της θέλησης των μεγάλων συμφερόντων. Χωρίς κανένα δισταγμό ξεπουλούν τα πάντα. Παίρνουν μέτρα που οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν θα μπορούσαν να τα πάρουν με τίποτα.

Εκχώρησαν τα πάντα στους δανειστές και αποφασίζουν σύμφωνα με τις υποδείξεις τους! Όλες οι αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων υπόκεινται στον έλεγχο και την έγκριση των… “εταίρων” δανειστών, που λειτουργούν συνεχώς και αδιαλείπτως ως κοινοί εκβιαστές και τρομοκράτες.

Ο ραγιαδισμός των κομμάτων και των βουλευτών τους, αυτών των… “ΝΑΙ σε ΟΛΑ”, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τη λέξη αξιοπρέπεια, αν αυτή υπήρχε, την έχουν ξεγράψει για πάντα από το λεξιλόγιό τους και λειτουργούν σαν τα καλά παιδιά, προσμένοντας γονυπετείς αντίδωρο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα υψηλά αφεντικά τους.

Αν δεν είναι εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία, να εκχωρείς τα πάντα στους εκβιαστές, τοκογλύφους δανειστές, στους οικονομικούς δολοφόνους του ελληνικού λαού, τότε τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι;

Βρέθηκαν οι αρχομανείς ηγετίσκοι, οι άνθρωποι της καρπαζιάς του Γιούνκερ, να παίξουν αυτό το βρώμικο ρόλο, με όλους εκείνους φυσικά που ψήφισαν και ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, χωρίς να έχουν το παραμικρό ελαφρυντικό και κανένα άλλοθι, διεκδικώντας μια εκλόγιμη θέση στη λίστα για παράταση του άξιου μισθού τους, το μόνο άλλωστε που τους ενδιαφέρει.

Τώρα, είναι προ των πυλών η ψήφιση του τρίτου μνημονίου, με την εισήγηση του κόμματος της… “αριστεράς”, που θα έσχιζε τα προηγούμενα δύο, και την ομόθυμη βέβαια συνδρομή των λοιπών παλαιομνημονιακών κομμάτων. Και άλλα λεφτά για τους τραπεζίτες, για τους… “εθνικούς” εργολάβους, για τις τσέπες των επιτήδειων. Και άλλα χρέη για το λαό και άλλες στερήσεις και άλλη ανεργία κι άλλες αυτοκτονίες, μέχρι να του πάρουν τα πάντα! Έτσι λέει το ανομολόγητο σχέδιό τους! Βέβαια, λίγο τους ενδιαφέρει αν ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος μ’ όλα αυτά, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτό το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Αυτοί τώρα θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Και, επειδή έχουν και… “δημοκρατικές ευαισθησίες”, θα δώσουν και στον λαό το δικαίωμα να επιλέξει αυτόν που θα τα εφαρμόσει, δηλαδή το δικαίωμα να επιλέξει δήμιο!

Βλέπετε στη μπανανία Ελλάδα η… “δημοκρατία” έχει φτάσει στο απόγειό της!

ΥΓ. Κι αν φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο με τους εκβιασμούς και τις απειλές για Grexit και διωγμό από την Ευρώπη -διάβαζε ΕΕ των τοκογλύφων, των εκβιαστών “εταίρων”- να είστε σίγουροι ότι το τέταρτο μνημόνιο, αν χρειαστεί -γιατί μπορεί να αλώσουν τα πάντα με το τρίτο- θα ψηφιστεί με την απειλή του… τρίτου παγκόσμιου πόλεμου, για τον οποίον αποκλειστικά την ευθύνη θα φέρει ο… ελληνικός λαός, αν δεν το δεχτεί!

Πηγή faretra.info

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι δικηγορικοί σύλλογοι Αλεξανδρούπολης και Σμύρνης ετοιμάζονται για αδελφοποίηση
«Ο συντοπίτης μας δικηγόρος και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης Αϊντίν Οζτζάν σε σημερινή του δήλωση ανέφερε πως στοχεύει σε αδελφοποίηση με τον δικηγορικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης.
Ανέφερε πως έκανε την πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και ότι σε αυτήν εξετάστηκαν επαγγελματικά θέματα.
Τέλος ο Οζτζάν ανέφερε πως στα εγκαίνια του δικαστικού έτους που θα γίνουν στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα, έχουν καλέσει ως εκπροσώπους από την Ελλάδα τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9/8/2015»
Σχόλιο ιστολογίου: Εκ του κειμένου, αντιλαμβανόμαστε πως η αδελφοποίηση ΔΕΝ έχει γίνει ακόμη.
Κρίνουμε λοιπόν σκόπιμο να παραθέσουμε μερικά στοιχεία, που θα μπορούσαν να συνεκτιμηθούν σχετικά.

To 2011 ο κ. Οζτζάν ήταν πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD). Του κατ' εξοχήν δηλαδή αλυτρωτικού έναντι της Ελλάδος συλλόγου της Τουρκίας.
Στην πρώτη φωτογραφία έχουμε υπογραμμίσει το όνομα και το αντίστοιχο αξίωμα του και στην δεύτερη διακρίνεται ο ίδιος με φόντο την σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ μαζί με τα άλλα στελέχη του BTTDD.Επίσκεψή του στο κόμμα του τουρκικού προξενείου DEB και συνάντηση με τον πρόεδρο Τσαβούς. (2012)


Από την επίσκεψη του στο προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή στα μέσα Ιουλίου 2015 για το Μπαϊράμι.


Επίσης ως γνήσιος κεμαλιστής, τον Ιούλιο του 2015, μαζί με άλλους δικηγόρους υπέβαλε μήνυση κατά των παραγωγών ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, για προσβολή λέει του Ατατούρκ!
Στο κρατικό TRΤ έτσι…;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το πρώτο 7μηνο πέρασαν στη χώρα 156.726 μετανάστες. Λέσβος, Χίος και Σάμος βρίσκονται στο «κόκκινο»

Σοκ προκαλούν τα στατιστικά στοιχεία για τη μη νόμιμη μετανάστευση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., καταδεικνύοντας τις τεράστιες μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα και κυρίως τα νησιά.

Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ότι το πρώτο επτάμηνο φέτος συνελήφθησαν από τις αστυνομικές και λιμενικές Αρχές 156.726 μετανάστες για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι ο αριθμός τους ήταν 32.070. Πρόκειται για αύξηση της τάξης 500%.

Αντίστοιχα, αυξήθηκαν ελάχιστα οι συλλήψεις των διακινητών, από 637 που ήταν το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014, στις 727.

Ο αριθμός των συλληφθέντων έχει ήδη καταρρίψει το ρεκόρ δεκαετίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008, που επίσης ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά από πλευράς μεταναστευτικών πιέσεων, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων μη νόμιμων μεταναστών ήταν 146.337, ενώ φέτος σε μόλις επτά μήνες έφθασε τους 156.726.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νησιά όπου έχει διοχετευθεί το μεγαλύτερο κύμα των μη νόμιμων μεταναστών.

Στην κορυφή είναι η Λέσβος όπου εντοπίσθηκαν 61.636 παράνομοι μετανάστες και ακολουθούν η Χίος με 21.925 και η Σάμος με 14.604.

Συνολικά στα Δωδεκάνησα έχουν συλληφθεί 34.367 έναντι 4.529 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνελήφθησαν περισσότεροι από 130.000 μη νόμιμοι μετανάστες.

Στην πλειονότητά τους οι παράτυποι μετανάστες προέρχονται από τη Συρία και ακολουθούν από το Αφγανιστάν, την Αλβανία, το Πακιστάν και το Ιράκ.

Αντιθέτως με την πίεση στα νησιά, η είσοδος μεταναστών από τα χερσαία σύνορα κινείται σε χαμηλά επίπεδα, αν και αυξημένα σε σχέση με το πρώτο επτάμηνο του 2014.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα δύο πρώτα Μνημόνια εξαθλίωσαν τους Έλληνες, το τρίτο θα τους αποτελειώσει
Σε δύο φάσεις θα ολοκληρωθεί η κατοχή από τους εταίρους

Σε δύο δόσεις μάς παίρνουν τα μέτρα κυβέρνηση και δανειστές.Τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, όπως αυτά προκύπτουν από το προσχέδιο του νέου μνημονίου, είναι:
• Αυστηροποίηση του ορισμού του αγρότη.
• Αύξηση του φόρου χωρητικότητας στη ναυτιλία.
• Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2015, ώστε να ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων τον Σεπτέμβριο.
• Διόρθωση εισπρακτικών μέτρων που υιοθετήθηκαν προσφάτως.
• Επιστροφή του καθεστώτος συνταγογράφησης φαρμάκων.
• Μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων.
• Κατάργηση των προνομίων στο αγροτικό πετρέλαιο.
• Καλύτερη στόχευση του πετρελαίου θέρμανσης το 2016.
• Πλήρης αξιολόγηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ.
• Αναδιάρθρωση δημόσιας διοίκησης.
• Αντιμετώπιση των αστοχιών στην είσπραξη φορολογικών εσόδων.
• Κατάργηση του ανώτατου ορίου του 25% επί των μισθών και των συντάξεων για τις κατασχέσεις.
• Μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις στα 1.500 ευρώ.
• Αλλαγή στα επιτόκια της ρύθμισης των 100 δόσεων και εξαίρεση από αυτήν των κακοπληρωτών.
• Μεταφορά των υπηρεσιών και του προσωπικού φορολογικών ελέγχων στο ΣΔΟΕ.
• Δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές.
• Διευκρίνιση των προϋποθέσεων για την επιλεξιμότητα στην καταβολή της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης μετά τα 67 έτη.
• Έκδοση εγκυκλίων για την πλήρη εφαρμογή του νόμου του 2010 για το ασφαλιστικό.
• Σταδιακή εξάλειψη των εξαιρέσεων στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
• Διευκρίνιση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, με τις εκπτώσεις να καταργούνται μέχρι το τέλος του 2016.
• Ολοκληρωμένο σχέδιο για ανακεφαλαιοποίηση, ενίσχυση ρευστότητας τραπεζών και αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.
• Κατάργηση του νόμου για τη μετενέργεια στις συμβάσεις εργασίας που ψηφίστηκε στις 2 Ιουλίου του 2015.
• Εφαρμογή όλων των συστάσεων του ΟΟΣΑ που προβλέπονταν από την Εργαλειοθήκη Ι (πλην των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) και όλων των συστάσεων της Εργαλειοθήκης ΙΙ σχετικά με τα μη αλκοολούχα ποτά και τα πετρελαιοειδή.
• Ανοιγμα επαγγελμάτων, όπως μηχανικοί, συμβολαιογράφοι κ.λπ.
• Περιορισμός των φόρων υπέρ τρίτων.
• Μείωση της γραφειοκρατίας και επιτάχυνση αδειοδοτήσεων για επενδύσεις χαμηλού ρίσκου.
• Μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας και ειδικά του φυσικού αερίου που θα οδηγήσει σε πλήρη απελευθέρωση το 2018.
• Εγκριση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που ήδη έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.
• Υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών στην Ε.Ε. για το μη μισθολογικό κόστος (επιδόματα, οδοιπορικά κ.λπ.) με εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2016.
• Νόμος για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ.
• Προτάσεις μέτρων για μείωση των καθυστερήσεων στις δικαστικές αποφάσεις.
Τα ανωτέρω θα πρέπει να ψηφιστούν μέσα στα επόμενα 24ωρα από το κοινοβούλιο για να υπάρξει η Συμφωνία σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες θα χρεωθούν μέσω δανείου για αρχή 46 δις.

Τον Οκτώβριο μας αποτελειώνουν

Σε δύο μήνες θα γίνει η δεύτερη επίθεση με 23 μέτρα με τα οποία αλλάζει εντελώς η ζωή των πολιτών. Αγροτικό, συντάξεις, δημόσια περιουσία και αμυντικές δαπάνες οι κύριοι στόχοι της επίθεσης των δανειστών. Οι εταίροι απαιτούν από την όποια κυβέρνηση έχει την διοίκηση της χώρας τον Οκτώβριο τα εξής:

1. Δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος
2. Αναδιάρθρωση του φορολογικού κώδικα
3. Σταδιακή αλλαγή της φορολογίας των αγροτών. Από το 2016 θα φορολογούνται με συντελεστή 20% και από το 2017 με συντελεστή 26%
4 Επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις
5. Να προχωρήσει ο διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και τα σχετικά τέλη χρήσης των σχετικών συχνοτήτων
6. Να επεκταθεί η φορολογία 30% επί των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παιχνίδια και στα VLT που προβλέπεται να εγκατασταθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016.
7. Να αυξηθεί στο 15% η φορολογία των εισοδημάτων από ενοίκια κάτω των 12.000 ευρώ
8. Σταδιακή κατάργηση των φοροελαφρύνσεων στο ναυτιλιακό κλάδο
9. Μόνιμη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. φέτος και 400 εκατ. ευρώ το 2016
10. Επέκταση της προσωρινής εθελοντικής εισφοράς έως το 2018
11. Απλοποίηση συστήματος φοροαπαλλαγών φυσικών και νομικών προσώπων
12. Επανασχεδιασμός της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2016
13. Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ώστε οι πιθανές αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές το 2016 να μην επηρεάσουν τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ
14. Μέτρα για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής
15. Να συνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές με τις παροχές
16. Αλλαγές στο νόμο που διέπει το ΤΧΣ
17. Νέα εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ για χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ΜΜΕ, ηλεκτρονικό εμπόριο και μεταποίηση
18. Λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
19. Ορισμός ανεξάρτητης ομάδας δράσης που θα προσδιορίσει τις δυνατότητες για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ενώ θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία στο νέο ανεξάρτητο ταμείο
20. Αναδιάρθρωση του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου που θα εφαρμοστεί από 1/1/2016 και θέσπιση νέων ανώτατων ορίων για τη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου έως το 2019
21. Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων που είναι συνδεδεμένα με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από την 31η Οκτωβρίου. Οι απώλειες των ταμείων θα αντικατασταθούν από τη μείωση των επιδομάτων ή την αύξηση των εισφορών
22. Η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ξεκινώντας με το 20% των «υψηλότερων» χαμηλοσυνταξιούχων από τον Μάρτιο του 2016
23. Εκκίνηση της συζήτησης με ανεξάρτητους φορείς και το ILO για εφαρμογή των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών στα εργασιακά χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις έως το τέλος του έτους.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου