Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Αυγ 2015

Πώς οι ξένοι εξαγοράζουν «μπιρ παρά» τράπεζες και βιομηχανίες!

Γράφει ο Κώστας Τρακόσας 

Σε ένα πρωτοφανές «ριφιφί» εξελίχθηκε η υπόθεση του χρηματιστηρίου, από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη. Μετά από πέντε εβδομάδες «αποχής», όπου το χρηματιστήριο παρέμενε κλειστό, το άνοιγμα του τη Δευτέρα σηματοδότησε και μια πρωτοφανή καθίζηση, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και χτες. Όμως, χτες, κάτι άλλαξε… Οι τραπεζικές μετοχές που είχαν κατακρυμνιστεί, άρχισαν ξαφνικά να επιστρέφουν δυναμικά. Τι συνέβη; Τι ήταν αυτό που άλλαξε και μέσα σε μια μόλις μέρα επανήλθε η «αισιοδοξία» στο ΧΑ;

Αυτό που άλλαξε είναι μετοχική σύνθεση στο τραπεζικό κεφάλαιο με τη δυναμική είσοδο ξένων παιχτών. Συγκεκριμένα, ξένοι μεγαλοεπενδυτές και τραπεζικοί κολοσσοί, όπως η Goldman Sachs και η HSBC, μπήκαν στα «γεμάτα» την Πέμπτη αγοράζοντας τη μία τραπεζική μετοχή μετά την άλλη. Ξένοι επενδυτές είχαν κάνει το ίδιο δύο μέρες πριν, την Τρίτη. Εκείνη την ημέρα, όμως, δεν αγόρασαν τράπεζες, αλλά εστίασαν σε τίτλους μεταποίησης.
Μέσα, δηλαδή, στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του χρηματιστηρίου τράπεζες και μεταποίηση εξαγοράζονται από ξένους επενδυτές! Μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αν λάβουμε υπόψη ότι ξεκίνησαν τα περιβόητα stress test των τραπεζών, καθώς και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα «κόκκινα δάνεια» που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά:
1. Το κραχ της Δευτέρας.
Μετά από πέντε εβδομάδες «σιωπητηρίου», το ελληνικό χρηματιστήριο άνοιξε ξανά τη Δευτέρα που μας πέρασε και, όπως ήταν αναμενόμενο, συνοδεύτηκε από ένα ηχηρό «κραχ». Πηχυαίοι τίτλοι έκαναν λόγο για «Μαύρη Δευτέρα», παρομοιάζοντας τα όσα έγιναν στο χρηματιστήριο της Αθήνας, με τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987, όταν, την 29η Οκτωβρίου, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσε κατά 23%.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Αθήνα κατακρυμνίστηκε με πτώση του Γενικού Δείκτη κατά 16,23%. Τις μεγαλύτερες απώλειες (και κρατείστε το αυτό) σημείωσαν οι τράπεζες, με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει μείωση της τάξης του 29,92%, αγγίζοντας το limit down.

2. Η εξαγορά της μεταποίησης.
Η επόμενη ημέρα, η Τρίτη, ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέρα, καθώς έδειχνε το δρόμο που θα ακολουθούσαν τα πράγματα δύο μέρες μετά. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, οι τράπεζες συνέχισαν την καθοδική τους βουτιά, φτάνοντας και πάλι στο limit down, δηλαδή σε απώλειες της τάξης του 30%. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μόλις κατά 1,22%.
Τι συνέβη; Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, οι ξένοι επενδυτές προχώρησαν σε δυναμικές κινήσεις εξαγοράς μετοχών στον κλάδο της μεταποίησης. Συγκεκριμένα, αγόρασαν το μισό τζίρο (!) του ελληνικού χρηματιστηρίου, δηλαδή 32 εκατ. ευρώ, σε μη τραπεζικές μετοχές. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι αγορές των ξένων επενδυτών εδράζονται σε εταιρείες που δεν επηρεάζονται από την ελληνική αγορά, αλλά απευθύνονται κυρίως στο εξωτερικό. Στράφηκαν, δηλαδή, στη λεγόμενη «υγιή επιχειρηματικότητα».
Άνοδο κατέγραψαν εταιρείες όπως η Μετκα (7,78 ευρώ με άνοδο 11,9%), Lamda (στο +12,39% στα 3,90 ευρώ), Αεροπορία Αιγαίου (στα 6,69 ευρώ με 8,78% ), Μοτορ Οϊλ (στα 8,64 ευρώ με άνοδο 8,95%), Μυτιληναίος (στα 5,22 ευρώ με άνοδο 5,03%), ΕΧΑΕ (στα 3,88 ευρώ με άνοδο 9,30%).

3. Ένα «μυστικό».
Τώρα, μάλιστα, θα σας πούμε και ένα «μυστικό»: Την ίδια ημέρα η ιρλανδική εταιρεία Merrion Capital, συμβούλευε τους επενδυτές «πώς θα βγάλουν λεφτά από την Ελλάδα». Συγκεκριμένα η Merrion καλούσε τους επενδυτές να αγοράσουν την εταιρεία που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, την ΕΧΑΕ (μετά τη ΜΕΤΚΑ είχε τη μεγαλύτερη άνοδο!), καθώς της έχει υποχωρήσει κατά 33% το τελευταίο εξάμηνο λόγω της οικονομικής κρίσης.
«Για τους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν σε distressed assets, η Ελλάδα είναι το κατάλληλο μέρος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Darren McKinley, αναλυτής της Merrion. Και προσέθετε: «Η ΕΧΑΕ είναι η καλύτερη κυκλική μετοχή στην αγορά».
Η Merrion σημείωνε πως η ΕΧΑΕ θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και από την ανάκαμψη των μετοχών μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο πακέτο διάσωσης. Η ίδια παροτρύνει επίσης τους επενδυτές να τοποθετηθούν και στην Aegean λόγω του οφέλους από την εισροή τουριστών (αύξηση μετοχής κατά 8,78%!).

4. Η εξαγορά των τραπεζών. 
Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη, συνεχίστηκε η καθίζηση των τραπεζών, ενώ την ίδια ώρα οι μη τραπεζικές μετοχές συνέχιζαν να «ανεβαίνουν». Πρακτικά: Οι ξένοι αγόραζαν στη μεταποίηση και πουλούσαν στις τράπεζες. Μάλιστα, κάποια στιγμή την Τετάρτη, οι τραπεζικές «ξεκλείδωσαν» από το limit down, μόνο και μόνο για πουλήσουν κι άλλο. Συνέπεια: Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,455 ευρώ με πτώση 24,295%. Στα 0,112 ευρώ η Alpha Bank με πτώση 29,56%. Με πτώση 26,765% η Eurobank στα 0,052 λεπτά. Πτώση 29,59% και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,138 ευρώ.
Και φτάσαμε στην Πέμπτη. Αφού, λοιπόν, οι τραπεζικές μετοχές έφτασαν στα τάρταρα, έφτασε και η ώρα της δυναμικής εξαγοράς. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη της τάξης του 17,78%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ανέβηκε κατά 27,47%, της Eurobank κατά 17,31%, της Alpha Bank κατά 11,61% και της Πειραιώς κατά 3,62%. Οι μαζικές εξαγορές έγιναν, προφανώς, μπιρ παρά, μετά την επί τριήμερο μαζική κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών.
Αλλά το καλύτερο δεν το είπαμε: Η μεγάλη ενίσχυση των τραπεζικών μετοχών, οφείλεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στις μαζικές εξαγορές που προχωρούν ξένοι επενδυτές, ανάμεσα στους οποίους και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως είναι οι HSBC, UBS και Goldman Sachs!

5. Οι τελευταίες λεπτομέρειες:
Stress test και κόκκινα δάνεια. Το ερώτημα, εδώ, είναι γιατί. Γιατί να αγοράσουν οι ξένοι τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες επί τριήμερο ήταν… με το ένα πόδι στον τάφο;

Δύο στοιχεία υπάρχουν εδώ.
Πρώτον, οι συστημικές τράπεζες πρέπει να σωθούν για χάρη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, σε ανύποπτη στιγμή είχε πει: «Εάν οι τέσσερις μεγαλύτερες συστημικά σημαντικές τράπεζες μιας χώρας δεν λειτουργούν πλέον, τότε αυτό έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα, όπου ασφαλώς θα είχε καταστροφικές συνέπειες, αλλά επίσης και για το σύνολο της ευρωζώνης».
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρχίσει να απαλλάσσονται από τα… βαρίδια. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι την ίδια μέρα που είχαμε το «ράλι ανόδου» των τραπεζών στο χρηματιστήριο, ξεκίνησαν τα stress test των τραπεζών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις αυξήσεις κεφαλαίου εντός του 2015 στις οποίες θα συμμετάσχει σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο το ΤΧΣ (με κεφάλαια από τον ESM) και οι ιδιώτες μέτοχοι!
Δεύτερον, τα κόκκινα δάνεια. Αυτό αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα από μόνο του, αλλά όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς οριστική λύση των κόκκινων δανείων που κουβαλούν οι ελληνικές τράπεζες στα χαρτοφυλάκιά τους και αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα για να επενδύσουν οι ξένοι σε αυτές. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, μάλιστα, οι δανειστές αποκλείουν το σενάριο δημιουργίας μιας bad bank, ενώ, αντιθέτως, προωθούν το σενάριο της ενεργητικής διαχείρισης και πώλησης δανείων σε distress funds ανά τράπεζα. Δηλαδή, τα fund θα ελέγχουν τα κόκκινα δάνεια (και κατ” επέκταση τα… σπίτια μας)!

6. Σε αναμονή
Τα παραπάνω, βέβαια, δε σημαίνουν ότι θα συνεχιστεί απαραίτητα το «ράλι» ανόδου των τραπεζών στο χρηματιστήριο. Αντιθέτως, είναι εξίσου πιθανό να δούμε και μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Δύο είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία: Ο πρώτος αφορά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των κόκκινων δανείων και στην εν γένει συμφωνία του Μνημονίου 3. Συναφής με τις διαπραγματεύσεις είναι και η πορεία των stress test των ελληνικών τραπεζών.
Ο έτερος παραγοντάς αφορά τη σταθεροποίηση της νέας μετοχικής σύνθεσης των ελληνικών τραπεζών (δηλαδή, πόσο θα συνεχιστεί η εξαγορά των μετοχών από τους ξένους επενδυτές).
Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η περιβόητη εξυγίανση (εκ νέου) του τραπεζικού τομέα περνάει από τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Που σημαίνει ότι, αφού πληρώσουμε για τέταρτη φορά τις τράπεζες, μετά θα τις πάρουν και τυπικά τα ξένα κεφάλαια, αφού νωρίτερα είχαν περάσει επί της ουσίας στον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ψεύτικη ζωή στην Μύκονο, το Instagram, οι άνεργοι γελωτοποιοί και οι "παππούδες" που τα σκάνε...

Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε ένα πόστ της συναδέλφου Μαρίας Περδικέα στο προσωπικό της blog το οποίο έλεγε μεγάλες αλήθειες. Έκανε αναφορά σε όλους αυτούς τους αστείους τύπους που παρά το γεγονός οτι είναι άνεργοι ποστάρουν σέλφι σε πανάκριβα ρεστοράν, κάνουν διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία, φωτογραφίζονται σε πισίνες και ζουν ζωή βασιλική. Όλους αυτούς βέβαια αν τους γυρίσεις ανάποδα θα πέσουν μόνο κέρματα γιατί από «μαρούλι» τίποτα. Και για να το πάω και παρακάτω η υπόθεση σέλφι σε κότερο έχει πολύ ψωμί και είναι πολλοί οι συνήθεις ύποπτοι.

Ξεπεσμένους παρουσιαστές και πανελίστες, 40αρες πρώην μοντέλες οι οποίες δεν έχουν βρεί ακόμα τον καλό γαμπρό, τελειωμένους pr manager μιας άλλης εποχής, υπερχρεωμένους πρώην μεγαλοεπιχειρηματίες και κάτι «γατάκια» που εμφανίζονται απο το πουθενά λόγω χορηγών που τα σπρώχνουν στους δημοσιοσχετίστες για να τις προωθούν. Όλοι αυτοί μαζί συν τους αιώνιους άνεργους, άεργους και τις γκόμενες οι οποίες είναι μονίμως στην γύρα συνθέτουν ένα θλιβερό ανθρώπινο μωσαϊκό που το μονό που κάνουν είναι να μεταφέρουν τα σαρκία τους από πάρτι σε κερασμένα τραπέζια σε κλαμπ, απο καλέσματα σε σκάφη σε «τσαμπουίτα» δείπνα σε κοσμικά ρεστοράν και να κάνουν βουτιές σε επίσης «χορηγικές» πισίνες.

Εννοείται πως το ποστάρισμα στα social media και ειδικά στο Insta δεν έχει τελειωμό με σκοπό να αποδείξουν στους υπόλοιπους κοινούς θνητούς ότι αυτούς δεν τους έχει αγγίξει η κρίση. Που πας ρε καραμήτρο, τσομπάνη που είσαι με το ένα πόδι στην φυλακή και μου θέλεις και δίλιτρη σαμπάνια. Είναι αυτοί που καπνίζουν πούρα ξερά απο πέρυσι και δηλώνουν «καλύτερα μιας ώρας σαμπάνια και τυρί παρά 40 χρόνια μιζέρια και φακή».

Οι πιο γελοίοι είναι φυσικά κάτι παλιακοί δημοσιοσχετίστες οι οποίοι «πουλάνε» ως hot celebrities κάτι ξεπερασμένες σταρ και μοντέλες των περασμένων δεκαετιών μαζί με νέα τύπου μοντελάκια της πείνας.

Δεν συζητάμε για όλους αυτούς που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στην ζωή τους, έχουν καβατζώσει τα 30 και γεμίζουν τα κλαμπ της παραλιακής ποζάροντας με ενα μοχίτο στο χέρι. Οι πραγματικά έχοντες δεν δίνουν μια για τα social media, δεν ανεβάζουν ποτε γελοίες σελφι σε κοσμικές ψαροταβέρνες αγκαλιά με τον σαργό, ούτε ποζάρουν με φθηνά μαγιό επάνω σε πολυτελή σκάφη.

Αυτά αφορούν μονο μικροαστούς, ανόητους μπαγλαμάδες που μετράνε τα like κάτω απο τις φωτογραφίες με τέτοια αγωνία όπως όταν μετράνε τα πεντάευρα για να βάλουν βενζίνη στο αμάξι.

Διότι παραπάνω από πέντε ευρώ δεν έχει δώσει χαρτζιλίκι η μαμά και ο μπαμπάς. Και η πλάκα είναι-και αυτό το έχω ξαναγράψει- όταν κάποιος αλανάκος ρωτήσει τα τσόλια «καλή μου πόσο πάει» θα πάρει την απάντηση λίγο πριν από το block «Πώς μιλάς έτσι σε μένα… εγώ ότι κάνω το κάνω με την αξία μου… και στην τελική ήρθα με χρήματα των γονιών μου». Όπου γονείς; Ο γνωστός «παππούς» της Μυκόνου που σπιτώνει ήδη μοντελάκι-α στην Αθήνα και ταΐζει με πεντοχίλιαρα κάθε μήνα τις απαιτήσεις των…

Για να τα λέμε κι αυτά…


Πηγή Newsone

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Φόροι για τα πανηγύρια από μία κυβέρνηση πανηγυρτζήδων 

Γράφει η Σοφία Ζαννίκου

Η κυβέρνηση μετά την φορολόγηση στα σουβλάκια με αλάτι και τις λοιπές καινοτόμες βαθυστόχαστες φορολογικές τομές, ανακοίνωσε πως το πήρε απόφαση και, επιτέλους, θα πατάξει την φοροδιαφυγή.
Έτσι, τα κομάντα του ΣΔΟΕ, που είναι γνωστά κομματόσκυλα, αλλά και πασίγνωστά για την αναποτελεσματικότητά τους, έβαλαν στο σημάδι (και πάλι) τα νησιά, όπου αποφάσισαν να κάνουν φύλλο και φτερό τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες, που αξίζει να καταγραφούν, γιατί και η κοροϊδία έχει τα όριά της…

Το ΣΔΟΕ ψάχνει στα πανηγύρια...
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: 861.000.000 ευρώ...

Το ΣΔΟΕ στο ψάχνει στο μπακάλη της γειτονιάς...
ΜΟΤΟR OIL: Βαρδινογιάννης, 1.200.000.000 ...

Το ΣΔΟΕ ψάχνει στο φουκαρά με το ψυγείο της ΕΒΓΑ στη γωνία
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Σταύρος Ψυχάρης 134.000.000 ευρώ…

Το ΣΔΟΕ ψάχνει στον χασάπη αν είχε τιμολόγιο για 10 μπριζόλες
ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπόμπολας, 164.300.000 ευρώ…

Το ΣΔΟΕ ψάχνει τον ψαρά για ένα τελάρο σαρδέλα...
INTRACOM: Σωκράτης Κόκκαλης. 315.700.000 ευρώ...

Το ΣΔΟΕ έγραψε μια καφετέρια που δεν είχε κόψει απόδειξη για ενα καφέ...
Korinthoς Power: (Μυτιληναίος, και Βαρδινογιάννης) 172.500.000 ευρώ...

Το ΣΔΟΕ κάνει φοροεπιδρομές στις παραλίες για να μαζέψει φορους…
Hochtief: 500.000.000 ευρώ (φ.π.α.)...

Το ΣΔΟΕ ψάχνει ταξιτζήδες αν κόβουν αποδείξεις για να μαζέψει λεφτά το κράτος…
AXON HOLDINGS: χρωστάει 447.000.000 ευρώ...

Το ΣΔΟΕ ψάχνει τις σακούλες σε αγοραστές στο δρόμο, ελέγχοντάς για πιθανή μη ύπαρξη αποδείξεων…
Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.: 2,500.000.000 ευρώ

Ρε παιδιά..., θα σκάσετε από την ζέστη, όλη μέρα στους δρόμους κυνηγώντας τους "εγκληματίες"...
Μη πάθετε και καμιά ηλίαση στο κυνήγι της χαμένης απόδειξης...

Αν δεν ξέρετε που είναι οι μεγάλες λαμογιές μπορούμε να σας τις πούμε εμείς που τις ξέρουμε!

ALPHA TV: Δημήτρης Κοντομηνάς, 58 .000.000 ευρώ...
ΟΜΙΛΟΣ ANT1: του Μίνωα Κυριακού, 170.000.000 ευρώ...
STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες, 58.100.000 ευρώ...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, 22.900.000 ευρώ...
MARFIN INVESTMENT GROUP: Ανδρέα Βγενόπουλου, 2.000.000.000 ευρώ…
J&P ΑΒΑΞ: 268.900.000 ευρώ...
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: 1.100.000.000 ευρώ...

Με εκείνο το "πόθεν έσχες" (κυρίως το πόθεν) των δημοσίων υπαλλήλων και, ιδιαίτερα, των εφοριακών, θα γίνει κάτι ή να περιμένουμε πρώτα την... Δευτέρα Παρουσία;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 
Συμμετέχουμε ως θεατές στην νεκρώσιμη ακολουθία μας. Μόνο που εκτός από θεατές είμαστε πρωταγωνιστές τοποθετημένοι σε νεκρική στάση μέσα στο φέρετρο ενώ έχουμε παράλληλα και τον ρόλο του νεκροθάφτη. Κάνουμε όλες τις εργασίες ταφής μας έξυπνα και οικονομικά. Έτσι επιβάλλει το Κράτος επιμένοντας ότι αυτό θα αντέξει και θα γίνει ένα μέλος ισότιμο στην οικογένεια της Ε.Ε.
 
Μόνο που εμείς θα λείπουμε από αυτό το πανηγύρι έχοντας γίνει το λίπασμα για τη νέα καλλιέργεια του πολιτικο-οικονομικού συστήματος στο οποίο στρέφεται η Ευρώπη. Η μεγάλη ιστορική ειρωνεία είναι ότι αυτό το σχέδιο δεν το εκτελούν ούτε ακραίοι φεντεραλιστές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ούτε φιλοφεντεραλιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά η Ευρωπαϊκή Αριστερά της Ευρώπης των λαών, με πρωτεργάτη την Αριστερά της Ελλάδας.
 
Δεν θα τούς γίνει το χατήρι να πέσει ο δημόσιος λόγος στην παγίδα του "μα αυτό δεν είναι Αριστερά". Είναι τόσο Αριστερά που πιο αριστερά δεν γίνεται, διότι αυτό που ζούμε είναι η Αριστερά που αυθαίρετα δανείστηκε αξίες του κομουνισμού, πήρε στοιχεία φιλελεύθερα για να μπορεί να κινείται στους αντιλαϊκούς πολιτικούς χώρους χωρίς ταμπέλα ξεκάθαρη και ως βάση έχει τον άκρατο καπιταλισμό ως καύσιμο και τον ύψιστο κρατισμό (μόνο η KGB λείπει από την Ελλάδα αλλά τον ρόλο της προς το παρόν τον παίζει η Εφορία) έτσι ώστε να μπορεί να στέκεται με τον όρο "δημοκρατία" ψηφοθηρικά  στα πάνω σκαλιά της εξουσίας.
 
Μία μικρή απόδειξη για το πως λειτουργεί αυτός ο κρατισμός της δήθεν αριστερής δημοκρατίας είναι η δήλωση της κ. Άννα Κιουτσοκιόζογλου - Πουλάκη, μέλους της γραμματείας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και Γ.Γ Εφοριακών, για τον "προπηλακισμό" εφοριακών στην Ρόδο:" Έχω πληροφορίες, τις οποίες δεν έχω διασταυρώσει, ότι όσοι αντέδρασαν στους έλεγχους σε πανηγύρι στη Ρόδο ήταν εκτός «δημοκρατικού τόξου» και όχι επιχειρηματίες". Για τον αριστερό σωματοφύλακα του κρατισμού όποιος αντιδρά είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και βέβαια σύμφωνα με τον αριστερό υπουργό Αλεξιάδη μπαίνει ως στόχος με αφορμή τη νομιμότητα και το πατριωτικό καθήκον.  
 
Η Αριστερά είναι ένα οικονομο-πολιτικό super market. Έχει ως βιτρίνα στα ράφια ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αδελφοσύνη ενώ στις υπόγειες αποθήκες έχει στοιβαγμένα όλα τα εμπορεύματα που ανατρέπουν αυτό που τα ράφια της σε καλούν να αγοράσεις.
 
Η Αριστερά είναι ένα προϊόν αμερικανικών προδιαγραφών. Η συσκευασία σε κάνει να θέλεις να την κάνεις δικιά σου, η τιμή είναι υψηλή αλλά πάντα με προσφορά, η διαφήμιση και ο ντόρος που κάνει σε προτρέπει ασυνείδητα να την καταναλώσεις αλλά το περιεχόμενο είναι του χειρίστου είδους καπιταλισμού και κρατισμού. Το πίνεις και σε στέλνει κυριολεκτικά στα θυμαράκια. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της παγκοσμίως. Είναι κυριολεκτικά το ανάχωμα, που τόσο εύστοχα χαρακτήρισε τον ρόλο της ο κ. Τσίπρας με την δράση της το καλοκαίρι του 2011 με το "σβήσιμο" του κινήματος των "αγανακτισμένων".
 
Καθόλου τυχαίο ότι το ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2005. Εδώ στην χώρα της Δημοκρατίας ιδρύθηκε το μόρφωμα ως κόμμα του Ευρωπαϊκού Αριστερισμού ή για να το πούμε ως έχει, της Ευρωκρατίας. Ένα νέο καθεστώς το οποίο  ενώνει όλες τις απάνθρωπες πολιτικές υπέρ του κέρδους και έχει ως επικοινωνιακό φερετζέ ένα τραβεστί κομουνισμό.
 
Η αριστερή κυβέρνηση πατάει στα δόγματα της ευρωπαϊκής αριστεράς και δεν παραπαίει σε τίποτε. Όσο κι αν οι σκηνοθετημένες φωνές της κ. Κωνσταντοπούλου και του κ. Λαφαζάνη θέλουν να πείσουν ότι ο Σύριζα και γενικώς οι "ανένταχτοι αριστεροί" εκβιάστηκαν για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία αποικία, η αλήθεια δεν κρύβεται. Η κυβέρνηση δεν εκβιάστηκε ποτέ, αντιθέτως η ιδεολογία του αριστερισμού είναι ακριβώς αυτή που εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας. Μία κοινωνία, μία πολιτική, ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος, μία δικαιοσύνη, μία ευρωπαϊκή κυριαρχία. Καθόλου τυχαία η πρόσφατη δήλωση του  για το μεταναστευτικό πρόβλημα: "Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης και δέχεται τεράστιες ροές και δη προσφυγικές. Θα φανεί πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη αλληλεγγύης ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του". Ξέρει ο ευρωπαϊστής αριστερός ηγέτης ότι τα σύνορα πρέπει από εθνικά να γίνουν ευρωπαϊκά, αλλά εκμεταλλεύεται με αριστερίστικο τρόπο τους πρόσφυγες που δημιούργησε η Δύση για τα συμφέροντα της, βάζοντας στην πρόταση τον όρο αλληλεγγύη. Το ψωμοτύρι των αριστερών είναι η αλληλεγγύη που σημαίνει στην πράξη καπιταλιστική ευσπλαχνία. 
 
Όλα να είναι Ένα στο φαίνεσθαι. Με στοιχεία και του κομουνιστικού διεθνισμού. Η διαφορά όμως είναι ότι στον διεθνισμό της αριστεράς τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ηγεμόνας ο οποίος θα καθορίζει τα κοινωνικά επιδόματα των φτωχών που θα δημιουργούνται ακατάπαυστα μέχρι την τελική ευρωπαϊκή επικράτηση που θα φέρει την Ευρωκρατία ως νέο πολίτευμα. Γι' αυτό όλοι οι αριστεροί χρησιμοποιούν τις ιδρυτικές συνθήκες της Ε.Ε για να υπερασπιστούν τις προτάσεις τους, σαν να είναι το Πάτερ Ημών των χριστιανών. Η Ευρώπη για αυτούς είναι θρησκεία.
 
Η Αριστερά είναι ένα δημιούργημα των νέων διεθνών κοτζαμπάσηδων που δεν είναι διατεθειμένοι να δράσουν φασιστικά απέναντι σε εκατομμύρια λαών από την στιγμή που τους συμφέρει η ειρηνική επιλεγμένη σκλαβιά των λαών για το κέρδος τους. Η αντίσταση των λαών έφτιαξε την σημερινή Ευρώπη και η επιλογή των οργισμένων λαών θα την κάνουν μία Ηγεμονία με άρμα την Αριστερά, που θυμάται τους λαϊκούς αγώνες μόνο για να μπει στο κοινοβούλιο ή στο ευρωκοινοβούλιο (το οποίο σύντομα θα είναι το νέο νομοθετικό όργανο για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε).
 
Η Αριστερά είναι μια τεράστια απόχη που μπορεί να πιάσει κάθε απελπισμένο και οργισμένο κάνοντάς τον νικητή της "δημοκρατικής" κάλπης σβήνοντας κάθε ίχνος αντίδρασης που θα μπορούσε να βάλει δυναμίτες στο νέο σύστημα της Ευρωκρατίας. Στις τελευταίες εκλογές έπιασε απελπισμένους ψηφοφόρους από την Χρυσή Αυγή μέχρι και το ΚΚΕ. 
 
Ήταν η χρόνια οδαλίσκη του πασά που όταν έφτασε η ώρα την έχρισε σουλτάνα για να νιώθουν οι ραγιάδες ότι έχουν την προστασία της. Την αλληλεγγύη της. Τον δικό τους άνθρωπο που θα τους πάρει το κεφάλι.  
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου