Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

20 Ιουλ 2015

Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς, τόνισε οτι “σήμερα, το πεδίο μάχης, το πεδίο μάχης των ιδεών και της οικονομικής δύναμης, είναι εδώ στην Ελλάδα”, στο πλαίσιο της ομιλίας του, κατά την έναρξη του 16ου Συμποσίου της Σύμης που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στην Κέρκυρα και είναι επίτιμος καλεσμένος.

Παράλληλα, τόνισε οτι “δυστυχώς, εσείς οι Έλληνες έχετε να κάνετε με την Τρόικα. Και η Τρόικα έχει σχεδιάσει το τρίτο μνημόνιο ώστε να αυξάνει την ανισότητα και να στρέφεται κατά των φτωχών”.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει αυτή τη συμπεριφορά: “Δίνουμε την ίδια μάχη και στις ΗΠΑ” είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι όταν ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι Τράπεζες, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, είχε πει τότε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία τους να πάρουν τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

“Ήταν η ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι στο μέλλον οι Τράπεζες δεν θα εμπλέκονται σε εκμετάλλευση, χειραγώγηση της αγοράς, καταχρηστικές πρακτικές στις πιστωτικές κάρτες, όλα αυτά τα οποία έκαναν μέχρι τότε! Αλλά ο Ομπάμα είπε όχι.
Πρέπει να σώσουμε τις Τράπεζες να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι και στο παρελθόν. Και μαντέψτε τι έχουμε δει τα πέντε χρόνια από τότε. Περισσότερη χειραγώγηση της αγοράς, περισσότερες καταχρηστικές πρακτικές.
Κάθε μέρα ανοίγεις τις Financial Times ή κάθε άλλη εφημερίδα και διαβάζεις για ένα νέο μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο!”, τόνισε ο Στίγκλιτς .

Ο νομπελίστας οικονομολόγος υποστήριξε επίσης, ότι αυτή την περίοδο, διεξάγεται μία μεγάλη μάχη αλλαγής των κανόνων που διέπουν την οικονομική πρακτική και την επικρατούσα οικονομική θεωρία.

“Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και μάχη για να εφαρμόζονται οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν περισσότερη δικαιοσύνη στην κατανομή του πλούτου, απέναντι σε κανόνες που θα διευρύνουν τις αδικίες”, είπε και πρόσθεσε “σήμερα, το πεδίο μάχης, το πεδίο μάχης των ιδεών και της οικονομικής δύναμης, είναι εδώ στην Ελλάδα. Δυστυχώς, το τί συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι ο προάγγελος του τι θα συμβεί και αλλού”, συμπλήρωσε ο Στίγκλιτς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Καθημερινή φιλομνημονιακή εφημερίδα δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο, στο οποίο χαρακτηρίζει ως «θεωρίες συνωμοσίας» και «εξόχως τριτοκοσμικό φαινόμενο» τις υποψίες που διατυπώθηκαν ότι οι 79 (ολογράφως: εβδομήντα εννέα) μεγάλες πυρκαϊές που ξέσπασαν σε ένα εικοσιτετράωρο την περασμένη εβδομάδα ήταν εμπρησμοί.
Θέλω να υπενθυμίσω στην καλή εφημερίδα ότι η ίδια είχε δημοσιεύσει προ ετών (έχω το απόκομμα) δηλώσεις στελέχους των «Γκρίζων Λύκων» της γειτονικής Τουρκίας ότι «εμείς κάψαμε τα ελληνικά δάση» (αυτός μάλιστα ήταν και ο τίτλος του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος).

Επίσης θέλω να υπενθυμίσω ότι τα περασμένα χρόνια έχουν συλληφθεί δεκάδες εγχώριοι και αλλοδαποί εμπρηστές. Και οι μεν Έλληνες έχουν πιθανώς ως κίνητρο την παράνομη δόμηση ή την δημιουργία βοσκότοπων, αλλά οι αλλοδαποί τι άλλο κίνητρο μπορεί να έχουν από την εξυπηρέτηση κάποιων σκοτεινών σχεδιασμών; (Εκτός αν τους θεωρήσουμε απλά απρόσεκτους…).

Τέλος, ας θυμηθούμε τις τεράστιες πυρκαϊές του 2007, που κανείς δεν τόλμησε να χαρακτηρίσει ως τυχαίες, διότι η εκδήλωση και εξέλιξη τους, καθώς και τα πειστήρια που βρέθηκαν, στοιχειοθετούσαν πλήρως ότι επρόκειτο, χωρίς απολύτως καμία αμφιβολία, περί εμπρησμών…

Τι σκοπιμότητες μπορεί να υπηρετούν οι οργανωμένοι εμπρησμοί; Πολλούς: α. αποψίλωση δασών που περιβάλλουν και καλύπτουν στρατόπεδα, β. δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στον πληθυσμό, γ. τεστ της ετοιμότητας των κρατικών μηχανισμών, δ. άσκοπη εξάντληση και δαπάνη, ε. περιβαλλοντολογική και οικονομική βλάβη, ε. πλήγμα στον τουρισμό κλπ. Εδώ υπάρχει και ολόκληρο στρατιωτικό δόγμα, η λεγόμενη τακτική της «καμένης γης», που εφάρμοσε ο Κουτούζωφ εναντίον του Ναπολέοντος στην Ρωσία το 1812 και δέκα χρόνια αργότερα ο Κολοκοτρώνης εναντίον του Δράμαλη στην Πελοπόννησο.

Αυτά τα ξέρει και ο τελευταίος πρωτοετής φοιτητής διεθνών και στρατηγικών σπουδών στην Αμερική, στην Ρωσσία και στην Μποτσουάνα. Μια ματιά αν ρίξει κανείς στην στρατιωτική ιστορία, βλέπει εύκολα ότι οι πυρκαϊές και οι εμπρησμοί αποτελούσαν ανέκαθεν μέρος στρατιωτικών και γεωπολιτικών σχεδιασμών.

Αλλά εδώ τίθεται το ερώτημα, μήπως η εφησυχαστική και καθησυχαστική απόρριψη αυτής της πραγματικότητας ως «θεωρία συνωμοσίας» μπορεί μεν να αποσκοπεί σε μία επιφανειακή ορθολογική προσέγγιση της πραγματικότητας, αλλά τελικά λειτουργεί παραπλανητικά, συσκοτίζει την ορθή ανάλυση και μειώνει τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Η ιστορία διδάσκει ότι πίσω από τα ιστορικά γεγονότα κρύβονται συχνά συνωμοσίες. Ασφαλώς αυτές εξυφαίνονται και οργανώνονται πάνω σε κοινωνικά δεδομένα, συγκυρίες και γεγονότα. Αλλά υπάρχουν, η ιστορική εξέλιξη είναι γεμάτη συνωμοσίες. Η Γαλλική Επανάσταση οργανώθηκε από συνωμοσία. Η Ρωσική το ίδιο. Η Τέταρτη Σταυροφορία είχε δήθεν ως προορισμό τους Αγίους Τόπους ενώ κρυφός στόχος ήταν η Κωνσταντινούπολη. Ο Ιούλιος Καίσαρ δολοφονήθηκε από συνωμότες, όπως και πολλοί βυζαντινοί αυτοκράτορες. Το ΚΚΕ λειτούργησε, στα χρόνια της παρανομίας του, συνομωτικά. Ο ΙΔΕΑ ήταν συνωμοτική οργάνωση, και από συνωμοσία προέκυψε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Υπάρχουν και καλές συνωμοσίες, που λειτουργούν υπέρ του δικαίου και του αδυνάτου. Μία τέτοια κορυφαία συνωμοσία ήταν η Φιλική Εταιρεία, στην οποία οφείλουμε την ανεξαρτησία μας. Όταν ο Χουρσίτ επισκέφθηκε τον Μοριά τον Οκτώβριο του 1820, τον περίμενε στο Ναύπλιο ολόκληρη η πελοποννησιακή δημογεροντία. Όταν ο Τούρκος αρχιστράτηγος ρώτησε απειλητικά αν ετοιμάζονται ταραχές, οι κοτσαμπάσηδες του απάντησαν υποκριτικά: «Ο θεός να μας κάψει!» Ήταν όλοι τους μυημένοι Φιλικοί και γνώριζαν ότι η Φιλική Εταιρεία είχε προσδιορίσει τον Μάρτιο ως χρόνο έκρηξης της Επανάστασης. Αν αυτό δεν είναι συνωμοσία, τότε τι είναι;

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΕίναι άδικο να χρησιμοποιούνται από Έλληνες τα επιχειρήματα ορισμένων δημαγωγών, σύμφωνα με τα οποία είμαστε οκνηροί, σπάταλοι ενώ ζούμε εις βάρος των άλλων λαών – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, δεν αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας για την κρίση
.
«Οι Γενίτσαροι, (νέοι στρατιώτες), ήταν επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αρχικά συγκροτούνταν από αιχμαλώτους πολέμου και παιδιά χριστιανικών οικογενειών, τα οποία εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία.
Για τέσσερις αιώνες αποτέλεσαν την αιχμή της πολεμικής μηχανής της αυτοκρατορίας και των σουλτάνων, όπου με τον καιρό εξελίχθηκαν σε ένα παραστρατιωτικό κέντρο εξουσίας. Διενέργησαν εσωτερικούς πολιτικούς και οικονομικούς αγώνες, πολλές φορές και κατά των ίδιων των Σουλτάνων, μέχρι τις 15 Ιουνίου του 1826 – όπου και διατάχθηκε ο ολοκληρωτικός διωγμός τους».
.

Άρθρο

Αναγνώστης μας, ο οποίος εργάσθηκε ή/και σπούδασε στη Γερμανία, μορφωμένος σύμφωνα με το βιογραφικό του (η μόρφωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την καλλιέργεια), απαντώντας σε άρθρο του Άρη Οικονόμου «Ντροπή Γερμανία», έγραψε τα εξής:
«Η διαφορά είναι ότι ξεχάσατε τα 115 δις € από τη δική μας διαγραφή χρέους, με αρνητικό αποτέλεσμα, αφού σε 2,5 χρόνια έφθασε το χρέος όσο πριν. Οι Γερμανοί, με τη διαγραφή χρέους, κατάφεραν ένα οικονομικό θαύμα, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά, επίσης, για τους άχρηστους λαούς την νότιας Ευρώπης – αφού το 25 % των Ελλήνων συντηρούνταν από τα εμβάσματα που λάβαιναν από τους μετανάστες της Γερμανίας«.
Προφανώς ο αναγνώστης, έχοντας την άποψη πως είναι καλοπροαίρετος, παρεξήγησε την σχετική αναφορά θεωρώντας ότι, δεν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας ως Έλληνες – κάτι που δεν ισχύει, αφού τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές, μεταξύ άλλων με το κείμενο «Τα παράσιτα της ευρωπαϊκής οικογένειας».
Εν τούτοις, τα λάθη μας δεν ήταν τέτοια, όπως τα αντίστοιχα της Γερμανίας, από οικονομικής πλευράς, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την Ευρώπη ή τον πλανήτη – ενώ δεν προκαλέσαμε δύο αιματηρούς παγκοσμίους πολέμους, ούτε κάποιο αντίστοιχο Ολοκαύτωμα, όπως πολύ καλά γνωρίζει.
Όσον αφορά το PSI των 130 δις € και όχι 115 δις €, το οποίο είχαμε χαρακτηρίσει τότε ως «Πύρρειος χρεοκοπία», αργότερα ως «Χρεοκοπία με δόσεις», δεν το επιλέξαμε εμείς, αλλά μας επιβλήθηκε – μας κόστισε δε πολύ περισσότερα, από όσα ωφεληθήκαμε, αφού πτώχευσαν οι δικές μας τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μικροί ομολογιούχοι, καθώς επίσης πολλοί άλλοι οργανισμοί του δημοσίου, με αποτέλεσμα να βρεθεί η Ελλάδα σε πολύ χειρότερη θέση.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε τεκμηριώσει όλοι, άπειρες φορές, πως το πρόβλημα της Ευρωζώνης, λόγω του οποίου τελικά θα διαλυθεί, δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Γερμανία – λόγω της πολιτικής του μισθολογικού dumping που υιοθέτησε το 2000, έτσι ώστε να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες των «ανόητων εταίρων» της, της ελαττωματικής κατασκευής της Ευρωζώνης (άρθρο), του αποικιοκρατικού μερκαντιλισμού κοκ.
Τεκμηριώσαμε δε πόσο μεγάλα πλεονάσματα επιτυγχάνει, εις βάρος των άλλων (τα πλεονάσματα της μίας χώρας ισούνται με τα ελλείμματα των εμπορικών εταίρων της) – με αφετηρία το 2000, όπου ιδρύθηκε η Ευρωζώνη (γράφημα), σε πλήρη αντίθεση με τη Γαλλία. Τα στοιχεία μας δε προέρχονται από Γερμανούς συναδέλφους μας, οι οποίοι επικρίνουν πολύ περισσότερο την πολιτική της καγκελαρίου – ειδικά το πραξικόπημα εναντίον της αφελούς κυβέρνηση μας.Θεωρούμε λοιπόν πως είναι άδικο, εάν όχι ανάρμοστο, να επικρίνει ένας μορφωμένος Έλληνας τις τεκμηριωμένες αναφορές μας – πόσο μάλλον να χρησιμοποιεί τα έωλα επιχειρήματα χειραγωγημένων Γερμανών Πολιτών, ορισμένων δημαγωγικών ΜΜΕ της χώρας, καθώς επίσης της κυβέρνησης της, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες είναι οκνηροί, σπάταλοι, ζουν εις βάρος της Γερμανίας κοκ.
Εύλογα δε τέτοιου είδους συμπεριφορές χαρακτηρίζονται ως «γενιτσαρισμός», με την ευρεία έννοια της λέξης – χωρίς να θέλω φυσικά να κατηγορήσω κανέναν, αφού είναι σωστό να ακούγονται όλες οι απόψεις, ακόμη και όταν είναι ακραίες.
Ολοκληρώνοντας, οφείλω να προσθέσω πως η αντιμετώπιση της Γερμανίας εναντίον μας έχει προκαλέσει την οργή των Η.Π.Α., οι οποίες προφανώς δεν θέλουν την αναβίωση του ναζισμού στην Ευρώπη - καθώς επίσης τις αντιδράσεις πολλών Ευρωπαίων, οι οποίοι μποϋκοτάρουν συστηματικά τα γερμανικά προϊόντα (άρθρο).
Λέγεται δε, χωρίς να μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι δεν πρόκειται για μία θεωρία συνομωσίας ότι, η «αναβίωση» του κομμουνισμού στον ευρωπαϊκό Νότο είναι ένα «στημένο παιχνίδι» - στόχος του οποίου είναι η Γερμανία.

Αλήθειες και ψέματα

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι σωστό να ξεχνάμε πως η Ελλάδα δεν έχει μόνο ελαττώματα αλλά, επίσης, αρκετά προτερήματα – όπως, για παράδειγμα, τη νούμερο ένα ναυτιλία στον πλανήτη, παρά το ότι πρόκειται για μία μικρή χώρα των 11 εκ. ανθρώπων.
Πολλοί θα έλεγαν βέβαια πως η ελληνική ναυτιλία δεν προσφέρει πολλά στην πατρίδα της, λόγω των δυνατοτήτων αποφυγής φόρων που έχει (πηγή) – κάτι που όμως ισχύει και για τη γερμανική ναυτιλία (πηγή), η οποία βέβαια θεωρείται αποτυχημένη.
Το πρόβλημα τώρα της νόμιμης φοροδιαφυγής, η οποία είναι απείρως μεγαλύτερη από την παράνομη, δεν λύνεται σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε παγκόσμιο – ενώ η βασίλισσα της φοροδιαφυγής είναι ο άλλος εντιμότατος εταίρος μας, η Ολλανδία (άρθρο), καθώς επίσης ο τρίτος «υποστηρικτής» μας, το Λουξεμβούργο.
Η Γερμανία δεν είναι σε μεγάλη απόσταση, όσον αφορά τη νόμιμη φοροδιαφυγή, ούτε η πρωτεύουσα της ΕΕ, οι Βρυξέλλες – ενώ η Γερμανία είναι στην δεύτερη θέση της Ευρωζώνης, στην κλίμακα της παράνομης φοροδιαφυγής, σύμφωνα με το γράφημα που ακολουθεί.Με βάση πάντως το γράφημα, πιθανολογώ πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε οι χειρότεροι Πολίτες του πλανήτη – όπως θέλουν να μας πείσουν οι επίδοξοι κατακτητές μας, για να πάψουμε να αντιδράμε.
Στόχος τους είναι ασφαλώς η άλωση της Ελλάδας, αφού κατάφεραν να οδηγήσουν προηγουμένως μία ανεπαρκή, άπειρη κυβέρνηση σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο – τοποθετώντας την απέναντι στο δίλημμα «Λιτότητα ή θάνατος».
Το δίλημμα είναι πράγματι υπαρκτό σήμερα, δεν είναι πλαστό δηλαδή, ενώ πολύ δύσκολα θα ξεφύγουμε από την παγίδα, μέσα στην οποία μόνοι μας πέσαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ακούμε τις επικρίσεις των ίδιων των συμπατριωτών μας, οι οποίοι διαμένουν με ασφάλεια στο εξωτερικό – όπως κάποτε δεν ήταν σωστό να δεχόμαστε τις επιθέσεις των γενιτσάρων, οι οποίοι είχαν ξεχάσει εντελώς την καταγωγή τους, έχοντας υποδουλωθεί πνευματικά σε έναν άλλο λαό, λιγότερο αιμοβόρο από τη Γερμανία.
.

Επίλογος

Πιθανότατα να κάνουμε λάθος, με την έννοια ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο ο αναγνώστης μας – επιθυμώντας απλά να τονίσει πολύ σωστά ότι, δεν πρέπει να ενοχοποιούμε μόνο τους ξένους για τα προβλήματα μας αλλά, επίσης, τους εαυτούς μας: είτε λόγω του ότι εκλέγουμε «κατά συρροή» πολιτικούς που στηρίζονται στα προεκλογικά τους ψέματα, ενώ δεν τηρούν καμία υπόσχεση τους, είτε επειδή δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα.
Για το πρώτο έχει ασφαλώς δίκιο, εάν ανήκει σε αυτούς που μένουν στην πατρίδα τους, παρά τις αντιξοότητες - θέλοντας πραγματικά να βοηθήσουν όπου και όπως μπορούν. Ο καθένας μπορεί να είναι κριτής των άλλων από απόσταση ασφαλείας, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη – κάτι που συναντάται πολύ συχνά, στους Έλληνες του εξωτερικού.
Όσον αφορά το δεύτερο, δεν έχει καθόλου δίκιο, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο μύθο – όπως πολύ σωστά ανέλυσε συνεργάτης μας στο άρθρο του «Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, αφού σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ», γράφοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
.
«Δυστυχώς πολλοί Έλληνες, προκειμένου να δικαιολογήσουν την έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης, η οποία στην σημερινή εποχή ισοδυναμεί με ομαδική οικονομική αυτοκτονία, αρκούνται στο ψυχολογικό άλλοθι πως (τάχα) στην χώρα μας δεν παράγουμε τίποτα και είμαστε αναγκασμένοι να καταναλώνουμε εισαγόμενα προϊόντα.
Το «επιχείρημα» αυτό ακούγεται δυστυχώς από πάρα πολλούς, ενώ αποτελεί αυταπάτη – για να δικαιολογήσουμε την ξενομανία και την ασυγχώρητη έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης που μας διακρίνει.
Ας σκεφτούμε επιτέλους σαν καταναλωτές πως για να βγούμε από τον λάκκο με τα φίδια στον οποίο βρισκόμαστε, πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, πρέπει να αγοράζουμε με σχολαστικότητα μόνο προϊόντα που έχουν την ξεκάθαρη ένδειξη «Ελληνικό προϊόν», ώστε μόνοι μας να δημιουργήσουμε ζήτηση, απασχόληση, ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα για το κράτος, περιορισμό του χρέους με την μείωση των εισαγωγών κλπ.
Υπάρχουν χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες σε ολόκληρη την χώρα, με εξαιρετικά προϊόντα τα οποία τις περισσότερες φορές είναι και καλύτερα και φθηνότερα«.
.
Πολλοί Έλληνες τώρα δεν υιοθετούν μόνο μία ανάλογη καταναλωτική συμπεριφορά, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα αλλά, επίσης, επιλέγουν γαλλικά ή ιταλικά, όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα ελληνικά – γνωρίζοντας πως οι δύο αυτές χώρες δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ εναντίον μας, σέβονται τους κανόνες της Ευρωζώνης, ενώ δεν εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των εταίρων τους, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.
Αυτό μπορούν να προσφέρουν οι συνειδητοί Έλληνες καταναλωτές από τη δική τους πλευρά και αυτό κάνουν – αρνούμενοι να υιοθετήσουν τη συνεχώς επικριτική στάση όλων αυτών που θεωρούν πως η αυτοκριτική θα λύσει τα όποια προβλήματα τους. Πόσο μάλλον όταν δεν καταλαβαίνουν πως ενοχοποιούνται πολύ συχνά σκόπιμα, για να αποδεχθούν τους κατακτητές τους ως σωτήρες – με τη βοήθεια της σκόπιμης προπαγάνδας τους.
Ολοκληρώνοντας, ασφαλώς ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα μας, ενώ θα πρέπει να διορθώσουμε άμεσα τα κακώς κείμενα – τους δυσλειτουργικούς Θεσμούς, τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, το κακό φορολογικό σύστημα κοκ. Αυτό όμως δεν επιτυγχάνεται όταν μία χώρα είναι βυθισμένη στην ύφεση, δεχόμενη επιθέσεις από παντού – ενώ οι Πολίτες της εξαθλιώνονται με την ανεργία, με την κατάρρευση των εισοδημάτων τους, με τους συνεχώς υψηλότερους φόρους κοκ.
Επομένως, ο σκοπός των σωτήρων της χώρας μας δεν ήταν και δεν είναι η διόρθωση των σφαλμάτων της οικονομίας μας – αλλά, αντίθετα, η επιδείνωση τους, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η λεηλασία τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού πλούτου της. Μπορεί βέβαια να κάνουμε ξανά λάθος στις εκτιμήσεις μας – κάτι που μέλει να αποδειχθεί στο μέλλον.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Οι ΗΠΑ θεωρούνταν και δυστυχώς εξακολουθούν να θεωρούνται και σήμερα από πολλούς ως οι εγγυητές της ασφάλειας της Πατρίδος μας. Όμως, εν τοις πράγμασι αποδεικνύεται πως όποτε χρειάστηκε να προστατέψουν τα συμφέροντά μας, μας γύρισαν την πλάτη. Περισσότερο κραυγαλέα η “διευκόλυνση” που παρείχαν στα τούρκικα στρατεύματα κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Και που ανάγκασε τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Μια αποχώρηση που έγινε κατόπιν εορτής και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως στερούμεθα παντελώς σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής. Αυτή η αποχώρηση, που διήρκησε 6 χρόνια, παραχώρησε ζωτικό χώρο στην Τουρκία – με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ - προκειμένου να επιβάλει ένα ισχυρό status στην περιοχή.

Το ΝΑΤΟ ή αλλιώς η “Βορειοατλαντική Συμμαχία” συστήθηκε τον Απρίλιο του 1949 στην Ουάσιγκτον ως μια στρατιωτική αμυντική συμμαχία χωρών της Δύσης που πρωταρχικό μέλημα είχε και έχει την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων της και της αποτροπής ένοπλης επίθεσης εναντίον κάποιας χώρας-μέλους από άλλες!! Όμως όπως μας διδάσκει η πρόσφατη ιστορία, οι ΗΠΑ πάντοτε εξυπηρετούσαν διά μέσω του ΝΑΤΟ τα δικά τους γεωστρατηγικά συμφέροντα, και ουδόλως προσπάθησαν να αποτρέψουν ένοπλες συρράξεις μεταξύ κρατών-μελών της Συμμαχίας. Αντιθέτως, ενώ το ΝΑΤΟ συστήθηκε ως αμυντική συμμαχία, πολλάκις εξαπέλυσε επιθετικούς καταστροφικούς πολέμους κατά λαών και κρατών.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα που η Πατρίδα μας βιώνει ένα νέο Γολγοθά, οι ΗΠΑ ανέλαβαν ενεργό ρόλο υπέρ μιας συμφωνίας μεταξύ των Θεσμών και της Ελλάδος και κατά μιας πιθανής αποχώρησης της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Όπως επίσης, με τη δική του παραίνεση, η Επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, συνέταξε έκθεση περί μη βιωσιμότητας του δημοσίου ελληνικού χρέους και με καθημερινές παρεμβάσεις σε Διεθνή ΜΜΕ, προσπαθεί να αφυπνίσει τους θεσμούς προς αυτήν την κατεύθυνση. Από την άλλη μεριά το ΝΑΤΟ – εξυπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα των ΗΠΑ – με τον Γενικό του Γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε ηχηρή παρέμβαση, σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όταν οι θεσμοί πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει μεγαλύτερες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες για το 2015 και το 2016, δηλώνοντας: “Η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε περιστολή των αμυντικών της δαπανών, καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νότια Ευρώπη ως κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ. Αναμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα”. Επιπρόσθετα, αμέσως μετά την ευρωπαϊκή συμφωνία της Ελλάδος με τους “εταίρους” μας, δήλωσε από την Λουμπλιάνα: “Χαιρετίζω αυτή τη συμφωνία επειδή πιστεύω πως είναι σημαντική για την ελληνική οικονομία αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα αφιέρωσε πάνω από το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα επί πολλά χρόνια και είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα παραμείνει ένας ενεργά εμπλεκόμενος σύμμαχος στους κόλπους του ΝΑΤΟ”.

Μετά από όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε όλοι την αιτία του νέου ξαφνικού έρωτα των ΗΠΑ με την Ελλάδα μας. Βλέπετε, η Ελλάδα εκτός από μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, είναι μέλος του ΟΗΕ αλλά και του ΝΑΤΟ, κατέχοντας υψηλότατη γεωστρατηγική θέση. Και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν θα δημιουργούσε - σε περίπτωση ατυχήματος - τριγμούς μόνο στην ΕΕ και στο ενιαίο νόμισμα το ευρώ, αλλά και στους κόλπους της “Βορειοατλαντικής Συμμαχίας”. Ενός ατυχήματος που θα λάμβανε μορφή χιονοστιβάδας και θα συμπαρέσυρε και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, που όλως τυχαίως είναι και μέλη του ΝΑΤΟ. Δηλαδή, εκείνου του συνασπισμού που αποτελεί τη στρατιωτική θωράκιση των ΗΠΑ απέναντι στο αντίπαλο δέος, που ακούει στο όνομα Ρωσία!!

Μιας Ρωσίας που σκέπτεται να ανταποκριθεί σε μια “ανεξέλεγκτη επέκταση” της πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ που θέτει σε κίνδυνο τη Συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς (INF), που υπογράφηκε το 1987 από τους Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Και η οποία προέβλεπε την κατάργηση όλων των τύπων πυραύλων με ακτίνα δράσης από 500 – 5500 km. Το ντοκουμέντο αυτό έγινε ένα ορόσημο της εποχής εκείνης, όταν η Ευρώπη είχε θεωρηθεί ως το κύριο θέατρο μιας πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης. Έτσι, είναι σε εξέλιξη η νέα αντιπαράθεση Ρωσίας – ΗΠΑ που μπορεί να αναζωπυρώσει ένα νέο “ψυχρό πόλεμο” μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων.

Όμως, θεωρούμε πως εντείνονται οι ανησυχίες αυτής της προοπτικής, από τη στιγμή που πριν από λίγες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα νέα πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς εδάφους – αέρος S-400 “Triumf” και “Pantsir-S” σε συνδυασμό με αντιαεροπορικά συστήματα πυροβολικού SAM θα τεθούν σε υπηρεσία εντός των τμημάτων της αεράμυνας που σταθμεύουν στη Βορειοδυτική Ομοσπονδιακή Περιοχή πριν από το τέλος του 2015. Στη συνέχεια – αντλώντας τις πληροφορίες από την έγκυρη διαδικτυακή σελίδα “Σύγχρονη Ρωσία” – ήρθε η απάντηση από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ Μακφόλ: “Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται ποτέ να εισβάλλει στη Ρωσία. Η ρωσική ηγεσία ανησυχεί αβάσιμα σχετικά με την ανάπτυξη των εξοπλισμών του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα”.

Συμπερασματικά, διαπιστώνουμε όλοι, από πού πραγματικά αντλείται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα για την κρίση στην Ελλάδα. Οι κόλποι του ΝΑΤΟ θέλουν συμπαγές το μέτωπο της “Βορειοατλαντικής Συμμαχίας” γιατί οι ημέρες στον Πλανήτη είναι πολύ πονηρές. Και δεν θέλουν επ΄ ουδενί να τεθούν υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη Δύση. Κάτι που μπορεί να συμβεί, εάν και εφ΄ όσον δεν υπάρξει ομαλοποίηση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη. Γι΄ αυτό άλλωστε, θεωρώ πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταθούν οι παντός τύπου παρεμβάσεις των ΗΠΑ στο ζήτημα της Ελλάδος!!

Από ελληνικής πλευράς, απεμπολήσαμε άλλη μια χρυσή ευκαιρία προκειμένου να απαιτήσουμε ισχυρά ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ και αρκεσθήκαμε για άλλη μια φορά στο “ευχαριστούμε τους Αμερικάνους”.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Δημοσθένης Δαββέτας

Εδώ και μήνες όλος ο κόσμος ασχολείται με την ελληνική κρίση. Κορυφαίοι πολιτικοί οπως οι Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι, αλλά και οικονομολόγοι διεθνούς επιπέδου κατέθεσαν τις απόψεις τους σε ένα ζήτημα που ως την τελευταία στιγμή φάνταζε άλυτο.

Από τα γενικά σχόλια κάποιος αντιλαμβανόταν οτι το πρόβλημα του χρέους, οι υποχρεώσεις, το χρηματοπιστωτικό συμφέρον, η αθέτηση πληρωμών, η φτώχεια, συγκεντρωνόταν μόνο γυρω απο το θέμα της οικονομίας.

Κι αν αυτή η κρίση δεν ηταν αποκλειστικά οικονομική;
Kι αν είχε και πολιτισμικό βάρος;

Το να πειστεί κάποιος οτι η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της ή οτι κατανάλωνε μέσω δανείων περισσότερα χρήματα απο οτι παρήγαγε, ειναι κάτι εύκολο. Και μπορει να γίνει επικίνδυνα απλουστευτικό ως ερώτημα εάν απαντηθεί με λογια κλισέ οπως "οι Έλληνες δεν δουλεύουν πολύ", "δεν ειναι παραγωγικοί", ή "είναι τεμπέληδες" και άλλα τέτοια.

Πίσω όμως απο τα εύκολα λογια μήπως κρύβεται μια (συνειδητή ή ασυνείδητη) αντίσταση σε αυτο που ονομάζεται Τέλος της Ιστορίας;

Ο "νέος" κόσμος, ο παγκοσμιοποιημένος, ο δομημένος κατα το πρότυπο της άψογης και λειτουργικής τεχνολογίας, ο κόσμος αυτός που απ-ανθρωποιείται διαρκώς στην υπηρεσία της Τεχνικής, προκαλεί τα ισχυρά κατάλοιπα μιας κλασικής αισθητικής που παραμένει ζωντανή στην ελληνική καθημερινότητα.
Η Μοντέρνα κουλτούρα που έχει ως θεά Αφροδίτη, ως θεά της ομορφιάς, την Τεχνική, αυτή η κουλτούρα της υπερεθνικής πατρίδας που θεμελιώθηκε στην ανθρωπιστική απο-δόμηση, δεν αρέσει στην συν-αισθηματική, εθνική Ελλάδα, της οποίας η πολιτισμική μνήμη ειναι παρούσα στην γλώσσα, στην ανάγνωση της Ιστορίας, στην καθημερινή ανθρωπιά.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη εποχή που κυριαρχεί η Δύναμη, όχι με την λογική του Δύναμαι, οπως το έβαζε ο Νίτσε (δηλαδή με την φιλοσοφια του δύναμαι με την εσωτερική μου προσπάθεια να κυριαρχήσω στον εαυτό μου), αλλα με την λογική της εξουσίας που κυριαρχεί μέσω της μηχανικής αρτιότητας της Τεχνικής, η Ελλάδα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί.
Αυτή η σημερινή Ελλάδα που διατηρεί πάντα ζωντανό μεσα της το πολιτισμικό και ιστορικό "ανήκειν" που ζει με τις ταυτοτικές της ρίζες μέσω της γλώσσας, της παράδοσης, του έθνους και της ιστορικής περηφάνειας, αδυνατεί να μπει στην απρόσωπη και απ-άνθρωπη πραγματικότητα του Τέλους της Ιστορίας.
Αδυνατεί να δεχτεί το τέλος της Φιλοσοφίας, της Ποίησης και της Τέχνης στα πλαίσια μιας τεχνοποιημένης ζωής όπου ο έρωτας γίνεται πορνό, η πολιτισμική ταυτότητα γραφικότητα, η ιστορικότητα χολυγουντιανό κιτς, η ανθρωπιά αδυναμία, η γενναιοδωρία βλακεία, η ενασχόληση με την σφαιρική κουλτούρα χάσιμο χρόνου.

Η χρηματοπιστωτική κυριαρχία, όπου ολα ειναι αριθμοί και εξουσία αριθμών, δεν αρέσει και φοβίζει τους κατα παράδοση ανθρωπιστικής κουλτούρας Ελληνες, αυτούς που ακόμα δίνουν μεγάλη σημασία σε εθνικές, πατριωτικές, οικογενειακές και συναισθηματικές αξίες. Διατηρώντας πάντα στην καθημερινότητά τους ένα μίγμα τραγικότητας και Αριστοφανισμού, οι σημερινοί Έλληνες δυσπιστούν απέναντι στην γραφειοκρατική Ευρώπη, στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών, που την θεωρούν κάτι σαν δούρειο ίππο για την υποταγή στην σκληρή παγκοσμιοποίηση.

Μια προσέγγιση ίσως της θέσης τους θα μπορούσε να ωθήσει την σημερινή Ευρώπη, αυτήν που θέλει να βγάλει απο την εκπαίδευση της τα Ελληνικά και τα Λατινικά ως μητέρες γλώσσες, αυτήν που θέλει να ξεχάσει την χριστιανική της μνήμη, να μην παραδοθεί ολοκληρωτικά στην Κίρκη της Τεχνικής.
Να μην δει τον άνθρωπο μονο ως λειτουργική οντότητα σε μια άριστη μηχανική ζωή, αλλα να δώσει εκ νέου ώθηση σε μια επανεκκίνηση της ανθρωπιστικής κουλτούρας η οποία μαζί με την καινοτομική ευεξία της Τεχνικής μπορούν να δώσουν νέα όνειρα.

* Καθηγητης Φιλοσοφίας της Τέχνης, ποιητής, εικαστικός


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου  • Συναγερμός στην ΕΥΠ μετά τη σύλληψη
  • Έρευνες στο νησί για "ομοϊδεάτες" του τρομοκράτη Ιρανού
Την εμπλοκή του σε ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση φαίνεται να παραδέχτηκε κατά την ανάκριση του ο Ιρανός που συνελήφθη στην Μυτιλήνη για διακίνηση 22 λαθρομεταναστών. Στην ανακριτική διαδικασία ενεπλάκη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ αφού σήμανε συναγερμός μετά τα πρώτα στοιχεία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο 51χρονος μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ κατά την διαδικασία της απαγγελίας κατηγορίας από την αντιεισαγγελέα υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή συνεργασία.

Ο 51χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση τσάρτερ με προορισμό το Βερολίνο. Μαζί του ήταν και τρεις γυναίκες, αδελφές από το Αφγανιστάν, ηλικίας 15, 18 και 23 ετών και όλοι διέθεταν πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια.

Οι τρεις Αφγανές ομολόγησαν ότι προμηθεύτηκαν τα διαβατήρια από τον Ιρανό ο οποίος με τη σειρά του υποστήριξε πως τα είχε αγοράσει από άγνωστο του Τούρκο στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΥπάρχει η δυνατότητα πλήρους μεταφοράς τους μέσα σε 24 ώρες

Ου στρατηγικόν το ουκ ώμην "Δεν είναι καλή στρατηγική, (να λες) δεν το περίμενα", Ιφικράτης

Τουρκική κυβέρνηση μπορεί να μην έχει σχηματιστεί ακόμη – ξεκίνησε από τις 10 Ιουλίου η διαδικασία διερευνητικών εντολών διάρκειας 45 ημερών – αλλά αυτό δεν εμποδίζει ουδόλως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων υπό την αυστηρή καθοδήγηση των εντολών του Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας και του προέδρου Ερντογάν, να συγκεντρώνει στρατεύματα απέναντι από την Συρία, σε μια περιοχή η οποία εξαιρείται από τις πρόνοιες της Συνθήκης CFE, τα οποία μπορεί να μην προορίζονται αποκλειστικώς για εκεί…

Γράφει ο Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γνωστοποιηθεί στη νοτιοδυτική Τουρκία έχουν αναπτυχθεί: «Μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες μονάδες, της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Kayseri), της 2ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Bolu), της 4ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Tunceli), πυραυλικά συστήματα της 58ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού (Polatli/Άγκυρα), πυροβολαρχίας με πυροβόλα Firtina της 1ης Στρατιάς, μονάδες της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων Bordo Bereli, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς επίσης επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα» (σ.σ. Τα στοιχεία προήλθαν από το άρθρο του Χρ. Μηνάγια Τουρκικοί σχεδιασμοί για Συρία και Ελλάδα).

Οι δυνάμεις αυτές συγκεντρώθηκαν για την προσβολή στρατιωτικής ισχύος προς την πλευρά της Συρίας. Ωστόσο στο σημείο αυτό οφείλουμε να προβούμε και σε μια άλλη «ανάγνωση», η οποία πάντοτε θα πρέπει να απασχολεί τον κάθε επιτελή που δεν επιθυμεί να αιφνιδιαστεί από έναν τολμηρό, έξυπνο και αποφασιστικό αντίπαλο.

Η Συνθήκη CFE εξαίρεσε μια ευρύτατη γεωγραφική ζώνη ανατολικά της Αττάλειας, η οποία δεν εποπτεύεται και δεν ελέγχεται από κανένα διεθνή πολιτικό ή στρατιωτικό οργανισμό, παρέχοντας στις τουρκικές ΕΔ ένα μοναδικό όσο και εξαιρετικά χρήσιμο στρατηγικό πλεονέκτημα. Σε αυτήν την εκτεταμένη και πολύμορφη εδαφική επιφάνεια, η Άγκυρα έχει «κρύψει» όλα τα πυραυλικά συστήματα τύπου Yildirim I,II,III καθώς και κάθε τακτικό πυραυλικό σύστημα που δεν επιθυμεί να γνωστοποιήσει την ύπαρξή του. Επίσης στην ίδια περιοχή διατηρεί ισχυρές και άλλες δυνάμεις, τις οποίες δεν προσμετρά στις οροφές της CFE, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα π.χ.

Η συγκέντρωση των διαφόρων μονάδων στα νοτιοδυτικά παρέχει και ένα άλλο πλεονέκτημα στο τουρκικό επιτελείο. Οι μονάδες των καταδρομών, των Bordo Bereli, συνεκπαιδεύονται μαζί με τις πυραυλικές δυνάμεις τόσο της εντός CFE 58ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού, όσο και με τις εκτός CFE μονάδες των Yildirim, μαζί με UAV και άλλα εναέρια μέσα. Όλες αυτές οι δυνάμεις υπό το κάλυμμα της προβολής ισχύος προς την Συρία έχουν την υποστήριξη και των αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155 mm Firtina τα οποία μεταφέρθηκαν από την 1η Στρατιά. Συμπερασματικά έχουμε για πρώτη φορά μια ασυνήθιστη συγκρότηση δύναμης πυρός, η οποία αναπτύσσεται και συνεκπαιδεύεται μαζικά «στοχοποιώντας» την Συρία. Ή μήπως όχι;

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε μεταφορά δυνάμεων εντός της τουρκικής επικράτειας, πάντα δημιουργεί συναγερμό στις ελληνικές υπηρεσίες (σ.σ. και όχι μόνον σε αυτές). Επίσης είναι αποδεκτό ότι ουδείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στην Άγκυρα ή να υποδείξει τρόπους μεταφοράς και ανάπτυξης των ΕΔ της και των μονάδων αυτών. Ωστόσο θα πρέπει να προκαλέσουμε μια σειρά ερωτηματικών σκέψεων, χωρίς – το τονίζουμε – να υποστηρίξουμε ότι υπάρχει σχέδιο ή ότι όλα αυτά αποτελούν τμήμα μιας παραπλανητικής κίνησης, με στόχο τον αιφνιδιασμό της χώρας μας.

Όμως από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά εξελίξεων τις οποίες αξίζει να δούμε συνολικά ως εικόνα:

Στις 25 Φεβρουαρίου οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση ελέγχων αποδοχής πυραυλικών συστημάτων εμβέλειας 300 Km, ενώ δεν είναι γνωστό αν πρόκειται περί αληθούς ή ημιαληθούς δημοσιοποίησης στοιχείων – για ευνόητους λόγους – που αφορούν την πρόοδο του τουρκικού εξοπλιστικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγής πυραύλων εμβέλειας έως 2.500 Km.

Στις 14 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι αποδοχής του συστήματος Koral, το οποίο αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα απόκτησης δυνατότητας ηλεκτρονικής υποστήριξης και ηλεκτρονικής επίθεσης εξ αποστάσεως με χερσαία μέσα. Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός συστήματος ηλεκτρονικής υποστήριξης/κέντρου ακρόασης Koral ED και τεσσάρων συστημάτων ηλεκτρονικής επίθεσης/παρεμβολής Koral ET, εμβέλειας της τάξης των 100 Km, προς όφελος της επαύξησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τον Μάιο στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης Denizkurdu 2015 χρησιμοποιήθηκαν τα UAV Karayel και ιδιαιτέρως τα τύπου Bayraktar TB2 (σ.σ. περί τα 12 συνολικά UAV TB2 έχουν παραδοθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις). Το UAV Bayraktar θα επιχειρεί και σε ρόλους επιτήρησης κατά της λαθρομετανάστευσης…

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης άσκησης πραγματοποιήθηκε άσκηση κατάληψης της μικρονήσου Φιδάκι, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Ρόδου. (σ.σ. Τα στοιχεία προήλθαν και από το άρθρο του Χρ. Μηνάγια Τουρκικοί σχεδιασμοί για Συρία και Ελλάδα).

Εάν στα ανωτέρω προσθέσουμε και την περίεργη άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Anadolu-Yildizi 2015 (Μάιος) κατά την οποίαν χρησιμοποιήθηκαν αλεξιπτωτιστές ελευθέρας οι οποίοι ρίφθηκαν από CN235 μαζί με λέμβους και ένοπλοι προσνηώθηκαν στην περιοχή έτοιμοι να…. προστατεύσουν λαθρομετανάστες, γεγονός που παραπέμπει σε συγκαλυμμένη επιχείρηση CSAR, υπάρχουν όντως αρκετά νέα δεδομένα που πρέπει να αναλυθούν εκτενέστερα.
 
Η Αθήνα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και η κοινή γνώμη έχει εξουθενωθεί από τις τρέχουσες αποφάσεις και τις πολιτικές αντεγκλήσεις, οι οποίες συνταράσσουν το εσωτερικό μέτωπο. Προ ολίγων ημερών συνέβη ένα περιστατικό ευθείας καταπάτησης της εθνικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα στον τομέα έρευνας και διάσωσης με αφορμή τουρκικές ενέργειες, οι οποίες πλαισιώθηκαν από μαζικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις.

Η Τουρκία βρίσκεται επίσης σε μια περίοδο έντασης, με τη διαφορά ότι τόσο οι ΕΔ όσο και η κεντρική εξουσία ευθέως χειραγωγίσιμη από τον Ερντογάν βρίσκεται σε πολύ πιο ευέλικτη θέση – και επικίνδυνη – να προχωρήσει σε κινήσεις εκτόνωσης, αν και εμείς πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι (βλ. σχετικό άρθρο).

Ολοκληρώνοντας, θα θέσουμε στα υπόψη και ένα απλό πρόβλημα Εφοδιασμού-Μεταφορών: Ο Τουρκικός Στρατός διαθέτει πλέον τη δυνατότητα μεταφοράς οδικώς μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας εντός εικοσιτετραώρου. Έχει υπολογισθεί – στο πλαίσιο άσκησης επί χάρτου – πόσος χρόνος χρειάζεται για την μεταφορά των δυνάμεων από τη ΝΔ Συρία στα παράλια πλησίον της Δωδεκανήσου (κεντρικός στόχος της Νταβουτόγλειας αναθεωρητικής στρατηγικής σχεδίασης);
 
Γνωρίζουμε για πόσο διάστημα θα βρίσκονται στην περιοχή οι προαναφερόμενες τουρκικές δυνάμεις, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε οι ΗΠΑ αρνήθηκαν κάθε «ιδέα» εισβολής στην Συρία, καθησυχάζοντας τους Τούρκους περί μη ενοποίησης των κουρδικών καντονίων;

Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να ξανασυζητηθεί το ζήτημα της εξαίρεσης της Τουρκίας από την CFE και με αφορμή τα συμβάντα στην Συρία και το Ιράκ σε συνδυασμό με τις δράσεις του Ισλαμικού Κράτους υπό την ανοχή της Άγκυρας; Όπως επίσης, έχουν ενημερωθεί και άλλες ενδιαφερόμενες δυνάμεις που ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή για την αποφυγή κάθε πιθανού ή απίθανου ενδεχομένου;

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΈνα καλά κρυμμένο "χρυσό" μυστικό...

Τώρα πλέον είναι γνωστό πώς και γιατί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τη σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ και σε γνώση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, έκανε λόγο, επισήμως, για πενταετές time out από το ευρώ. Είναι, όμως, όλες οι πτυχές γνωστές;

Το Zero Hedge, αναζητεί το κοινό σημείο που ενώνει τη Γερμανία με την Ολλανδία και τη Φινλανδία που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ αυτής της λύσης. Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτές οι τρεις χώρες που τις ενώνει τόσο πολύ, έτσι ώστε η μια να ακολουθεί κατά πόδας τις πολιτικές αποφάσεις της άλλης;

Σύμφωνα με το Zero Hedge, υπάρχει ένας κεντρικός σύνδεσμος ανάμεσα σε αυτές τις τρεις χώρες. Συγκεκριμένα, η Γερμανία άρχισε τον επαναπατρισμό 1.400 τόνων χρυσού που είχε αποθηκεύσει στα θησαυροφυλάκια της Fed στη Νέα Υόρκη.

Το παράξενο είναι ότι η Φινλανδία που επίσης κράτησε πολύ σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, είναι επίσης μια από τις χώρες που φαίνεται να προχώρησε σε παρόμοιες κινήσεις. Αυτή τη στιγμή, επισήμως, μόνο το 4% του συνολικού χρυσού της χώρας βρίσκεται εντός των συνόρων της. Το υπόλοιπο είναι αποθηκευμένο εκτός και μπορεί η κεντρική τράπεζα της χώρας να μην δίνει επιπλέον στοιχεία, ωστόσο δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη αν στο μέλλον παραδεχθεί πως, όντως, μετέφερε μεγάλο μέρος του χρυσού της στο εσωτερικό.

Κατά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η πλειοψηφία του χρυσού της Φινλανδίας φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας. Η συγκεκριμένη τράπεζα ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι απέσυρε πάνω από 350 τόνους χρυσού από τα θησαυροφυλάκιά της, δίχως, φυσικά, να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποιος τους απέσυρε και πού τους πήγε.

Η Ολλανδία, επίσης αρκετά εχθρική με την Ελλάδα, ανέσυρε το 2014 περίπου 120 τόνους χρυσού που είχε φυλαγμένα στα θησαυροφυλάκια της Fed στη Νέα Υόρκη και η εξήγηση ήταν ότι «το κάναμε για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας».

Το Zero Hedge δεν έχει απάντηση για τις παράλληλες κινήσεις των τριών χωρών, αλλά διερωτάται αν αυτές οι τρεις χώρες γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι και επίσης τι ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν στο εγγύς μέλλον με τη μεταφορά του χρυσού τους.

Πηγή iefimerida


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΤο κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν. Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.

Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, αναλύει ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι.

1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών…
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία.
Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται• να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.

2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί.
Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

3. Η τεχνική της υποβάθμισης
Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ” αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα• τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής (Σαλαμοποίηση)
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα.
Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος.
Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές…

7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία
Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα
Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή
Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους
Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθιά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη Βιολογία, τη Νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας.
Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ” όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ” όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.
Και όμως για να καταρρεύσουν όλα αυτά αρκεί μια στιγμή αφύπνισης. Το «κόκκινο χάπι» που έλεγε ο Μορφέας στον Νέο στην ταινία Μatrix. Αν υπάρξει έστω μια φευγαλέα στιγμή αφύπνισης όλο το οικοδόμημα καταστρέφεται και πέφτει όπως μια κουρτίνα, και το κυριότερο η κουρτίνα αυτή δεν μπορεί να αναρτηθεί ξανά. Για αυτό σας παρουσιάζουμε τις 10 τεχνικές, μόλις τις παρατηρήσετε ότι συμβαίνουν γύρω σας και εφαρμόζονται κάθε μέρα, η αφύπνιση έρχεται νομοτελειακά. Για όποιον θέλει περισσότερη αφύπνιση ας διαβάσει το «σπήλαιο του Πλάτωνα» και θα ξημερώσει ένας καινούριος κόσμος, όπως αναφέρει το pyli-apokalypseis.

Πηγή MasterNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Σαράντα ένα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και μια ιστορία που στοίχησε στους εισβολείς δεκάδες θύματα, παραμένει σχετικά άγνωστη. Είναι η ιστορία της βύθισης του τουρκικού θωρηκτού Κοτζά Τεπέ από τους…ίδιους τους Τούρκους!

21 Ιουλίου 1974. Ή ώρα έδειχνε 2 και 35 μ.μ. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κοτζά-Τεπέ», μέλος τουρκικής νηοπομπής μαζί με άλλα δύο πλοία, μετά από την πέμπτη και χαριστική επίθεση πού είχε δεχτεί από τα τουρκικά F-104, βυθίζονταν στα ανοιχτά της Πάφου παίρνοντας στον υγρό τάφο του και ένα μεγάλο αριθμό από το πλήρωμα του θύματα της.... υπέρμετρης «πολεμικής αρετής» των Τούρκων, που μόλις πριν μια μέρα είχαν αποβιβαστεί στο βόρειο ανυπεράσπιστο τμήμα της Κύπρου.

Έκτοτε πέρασαν πολλά χρόνια, και οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, όσοι φυσικά επέζησαν, κρατούσαν κλειστά τα στόματα τους. Αρχηγός του τουρκικού ναυτικού ήταν τότε ό Ναύαρχος Κεμάλ Καγιατζάν ενώ αρχηγός της αεροπορίας ήταν ό Πτέραρχος Εμίν Άλπκαγια. Ό μόνος πού είχε περιγράψει και αποθανατίσει εκείνες τις στιγμές, ήταν ό γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος-συγγραφέας, Αλί Μπιράντ, ό οποίος καταλόγισε ευθύνες για την τραγωδία, πού είχε γελοιοποιήσει για άλλη μία φορά την τουρκική στρατιωτική μηχανή, στην ασυνεννοησία μεταξύ των επιτελείων της αεροπορίας και του ναυτικού. Μετά από πολλά χρόνια για πρώτη φορά το 1997 ανοίγει το στόμα του ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές αυτής τής ιστορίας. Ό τότε πιλότος, Ζεκί Κιλίτς, περιγράφει σε συνέντευξη πού έδωσε τότε στην εφημερίδα «Χουριέτ» το πώς έπληξε θανάσιμα το Κοτζά-Τεπέ με μια ρουκέτα πού έπεσε ακριβώς πάνω στην κεντρική καπνοδόχο του πλοίου και εξεράγει μέσα στο κεντρικό γραφείο επιχειρήσεων.

«Όταν έγινε ή «ειρηνική» επιχείρηση στην Κύπρο, λέει ό Ζεκί Κιλίτς, «ήμουν πιλότος σε μια μονάδα από τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη και είχαμε απογειωθεί με την πληροφορία ότι έρχονταν μια νηοπομπή από ελληνικά πολεμικά πλοία με κατεύθυνση το λιμάνι της Πάφου. Ήμασταν εκπαιδευμένοι για βομβαρδισμό αλλά τώρα πού έρχονταν ή στιγμή του αληθινού πολέμου όλοι είχαμε κάποιο τρακ. Ενώ έπρεπε να είχαμε εφοδιαστεί με βόμβες ναπάλμ τις οποίες ξέραμε καλά από τις ασκήσεις, μας είχαν οπλίσει με ρουκέτες. -Χτυπάτε και επιστρέφετε ήταν οι διαταγές, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε. Το αεροπλάνο που επέβαινα είχε βόμβες, πέντε ρουκέτες και δυο χιλιάδες βολές πυροβόλου. Εντωμεταξύ είχαν προηγηθεί οι διαβουλεύσεις των Τούρκων επιτελαρχών πού φανέρωναν ένα κλίμα αγωνίας αλλά και καχυποψίας, γεγονός που μαρτυρούσε την πλήρη σύγχυση που επικρατούσε».

Ή πληροφορία ότι ελληνική νηοπομπή πλησίαζε την Κύπρο είχε προκαλέσει και την έντονη δραστηριοποίηση της τουρκικής κυβέρνησης που είχε προειδοποιήσει πως αν δεν γύριζαν πίσω τα ελληνικά πολεμικά, ή τουρκική αεροπορία θα τα βομβάρδιζε. Ό ναύαρχος Καγιατζάν, είχε ζητήσει ένα αναγνωριστικό της πολεμικής αεροπορίας για να εξερευνήσει την περιοχή. Στην πραγματικότητα όμως τα μοναδικά πλοία πού έπλεαν ανοιχτά της Πάφου, ήταν ή τουρκική ναυτική μονάδα που αποτελείτο από τα πολεμικά «Αντάτεπε», «Φεβζή Τσακμάκ» και το «Κοτζά-Τεπε». Τα τρία πολεμικά είχαν περάσει το ακρωτήριο Αρναούτη και είχαν λάβει και αυτά μια αναφορά από την Άγκυρα για την ελληνική νηοπομπή που περίμεναν με μεγάλη αγωνία για να την αντιμετωπίσουν.

Εντωμεταξύ το τουρκικό αναγνωριστικό που είχε πετάξει πάνω από τα τουρκικά πολεμικά, μετέδωσε πώς από την θέση που βρίσκονταν, ή εχθρική νηοπομπή δεν μπορεί να ήταν άλλη από τα πολεμικά που έβλεπε να πλέουν στην περιοχή και μάλιστα προξένησε κατάπληξη στους Τούρκους επιτελάρχες γιατί περίμεναν μεγαλύτερο αριθμό ελληνικών πλοίων. Ή περιγραφή των πλοίων δεν έδινε κανένα άλλο στοιχείο. Ήταν γνωστό πως τα πολεμικά των χωρών του ΝΑΤΟ, ήταν όλα αμερικανικά και μονάχα το έμβλημα διέφερε. Ή Άγκυρα έδωσε την διαταγή της επίθεσης στην νηοπομπή που τώρα βρίσκονταν απόσταση 20-30 μίλια από το ακρωτήριο Δρέπανο της Πάφου. Το ότι είχαν τουρκικές σημαίες αυτό θεωρήθηκε σαν άλλο ένα ελληνικό κόλπο για να ξεγελάσει την τουρκική αεροπορία. Ό αξιωματικός υπηρεσίας του «Κοτζά-Τεπέ», πλωτάρχης, Μετίν Σουλούτς, που βρήκε τον θάνατο μαζί με το πολεμικό πλοίο, ερευνούσε τον ουρανό αλλά φαίνονταν καθησυχασμένος γιατί ήξερε την αδυναμία της Ελλάδας να στείλει πολεμικά αεροσκάφη λόγω της μεγάλης απόστασης από τα αεροδρόμια της Κρήτης.

Και τότε, ξαφνικά ό ουρανός σκοτείνιασε. Τα τουρκικά σμήνη πλησίασαν και άρχισαν να πετάνε απειλητικά πάνω από την νηοπομπή. Το πλήρωμα νόμισε πώς είναι ελληνικά αεροπλάνα και αμέσως σήμανε συναγερμός. Αλλά δεν πρόλαβαν γιατί άρχισε ή αεροπορική επίθεση. Ό Ζεκί Κιλίτς διηγείται πώς μόλις πλησίασαν, ρωτήσανε για να τους φύγει κάθε αμφιβολία για την εθνικότητα των πλοίων το σύνθημα. Επειδή όμως είχε αλλάξει χωρίς να ενημερωθούνε τα τουρκικά πολεμικά, δεν υπήρξε ή κατάλληλη ανταπόκριση.

Ή διαταγή, λέει ό Ζεκί Κιλίτς είχε δοθεί και ήταν ρητή πώς πρέπει να χτυπήσουν την εχθρική νηοπομπή. Οι πιλότοι νόμιζαν πώς πάνω στα καράβια βρίσκονταν Έλληνες που ήθελαν να τους ξεγελάσουν μιλώντας στα ραντάρ ...τουρκικά. Είχαν ακούσει για περιπτώσεις πού στις συχνότητες του ασύρματου συχνά έμπαιναν Έλληνες και κυρίως Έλληνες από την Τουρκία που υπηρετούσαν στον Ελληνικό στρατό και ξέροντας απταίστως τουρκικά, προσπαθούσαν να δημιουργούν προβλήματα στις επικοινωνίες. Εντωμεταξύ τα δύο άλλα πλοία υπό την διοίκηση τού πλοίαρχου Ιρφάν Τινάζ, έβαλλαν κατά των αεροπλάνων και έτσι ή μάχη γενικεύτηκε ενώ στο «Κοτζα-Τεπέ» μαίνονταν ή πυρκαγιά που είχε ανάψει ή ρουκέτα που έπληξε το πλοίο.

Πριν περάσουν λίγα λεπτά άρχισε νέα επίθεση ενώ οι τουρκικές βρισιές στα ραντάρ από τα πλοία προς τα αεροπλάνα έδιναν και έπαιρναν. Δύο νέες ρουκέτες έπληξαν το «Κοτζά-Τεπέ» ενώ και το «Αντά Τεπέ» είχε βληθεί στο ραντάρ. Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν μέχρι που μια νέα ρουκέτα έπληξε τον πίσω πίνακα του ηλεκτρικού. Από εκείνη την στιγμή το τουρκικό πολεμικό πλοίο ήταν καταδικασμένο. Ή αναφορά προς το Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα, ήταν ή εξής: «-Κύριε διοικητά το γλέντι άρχισε, (Σενλίκ μπασλαντί), το σύνθημα για την επίθεση. -Από κάτω μας βάλλουν με πυροβολικό, αλά άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος. Εμείς τους έχουμε λιανίσει».

Ό διοικητής τού πλοίου Γκιουβέν Έρκαγια, που αργότερα έγινε αρχηγός του τουρκικού ναυτικού, (πρόκειται για τον Τούρκος αρχιναάαρχο στην κρίση των Ίμια), έδωσε την διαταγή να εγκαταλείψουν το βυθιζόμενο πλοίο. Το «Κοτζα Τεπε» βυθίζονταν ανοιχτά της Πάφου ενώ την ίδια στιγμή στην Άγκυρα είχε συνέλθει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και οι αρχηγοί των όπλων έδειχναν ανίδεοι για το τί πραγματικά συνέβη. Πολλούς ναυαγούς περισυνέλεξε ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο που είχε βρεθεί στην περιοχή. Μαζί με το πλοίο πνίγονταν και 55 άτομα από το πλήρωμα του ενώ οι πιλότοι πανηγύριζαν γι' αυτή την επιτυχία τους. Το άλλο πλοίο, το «Τσακμάκ» επεδίωξε να προστρέξει σε βοήθεια και κατέβασε σωσίβιο άκατο που κατευθύνθηκε ολοταχώς προς τους ναυαγούς, αλλά αμέσως εκδηλώθηκε νέα αεροπορική επιδρομή. Οι νεκροί συνεχώς αυξάνονταν. Πριν βυθιστεί τελείως το πλοίο άρχισε να εκπυρσοκροτεί ή κύρια πυριτιδαποθήκη.

Όλα γύρω είχαν πάρει μια κόκκινη ανταύγεια. Απέναντι ή μαρτυρική Κύπρος αιμορραγούσε από τις πληγές που είχε ανοίξει ή «ειρηνική» εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων του Αττίλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ συνεχίζονταν ή επιχείρηση, ό Ετσεβίτ αναζητούσε τον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσινγκερ. Ή γυναίκα του εκνευρισμένη γιατί ξύπνησαν νωρίς τον άντρα της τον άκουσε να λέει θυμωμένα στο τηλέφωνο: «-Αντί να με ξυπνήσουν να τα καταβυθίσουν όλα!!!».

Ο Ζεκί Κιλίτς συνέχισε την καριέρα του και μάλιστα υπηρέτησε σε μονάδες του ΝΑΤΟ ενώ εκπαιδεύτηκε και στα περίφημα F-4 με τα οποία ή τουρκική αεροπορία είχε αρχίσει την ιστορία των παραβιάσεων και παραβάσεων του εναέριου χώρου πάνω στο Αιγαίο.

Αυτοί ήταν οι «περίφημοι» Τούρκοι που εισέβαλλαν το 1974 στην Μεγαλόνησο!

Ατζαμήδες και Θρασύδειλοι!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος

Δύσκολες μέρες, σκληρές, δυσπρόσιτες
Ένα τραγούδι πεθαίνει
Ο Ποιητής του γδέρνει το μάρμαρο ουρλιάζοντας
Πετάγεται όρθιος, εξαγριωμένος..

Στεκόμαστε από πάνω του, όλοι οι Ποιητές
Αόρατοι συγγενείς του, αδελφικοί του φίλοι
Δακρυσμένοι όλοι, κάποιοι ξεσπούνε σε κρυφούς ολολυγμούς
Αλλά δεν ακουγόμαστε, δεν μιλάμε μεταξύ μας
Κοιταζόμαστε μονάχα..

Στο βάθος του ματιού μας, ξαγρυπνάει η Νέμεση
Από τα δάχτυλά μας, στάζουν φαρμακωμένες κυράδες
Οι Ερινύες, πίσω απ τα Τείχη της προδομένης Πολιτείας
Μας παρατηρεί ειρωνικά η Ύβρις, χασκογελάει εκδικητικά..

Ένα μεγάλο τραγούδι πεθαίνει
Οι Τραγουδιστάδες του μαραζώσανε
Στην άκρη του Κακού Καιρού
Οι Μουζικάντες του καμπουριάσανε
Μέσα στα Ιερά Πεντάγραμμα κι αυτοί
Οι νότες τους γίνανε φίδια, τα μουσικά κλειδιά τους
Δεν ανοίγουνε καμιά ψυχόπορτα πια..

Ανοίγει όμως η πόρτα του μαύρου θάλαμου
Μπαίνουν οι Μοίρες με τις λευκές χλαμύδες τους
Σιμώνει μήπως η ώρα που θα δραπετεύσει
Η τελευταία ανάσα, όχι ας μην το δω αυτό
Ας μην το ζήσω, να μην ζήσω καλύτερα ούτε κι εγώ λοιπόν..

Ελάτε αδέρφια, βοηθήστε μας τους έρμους Ποιητές σας
Παλεύει με την ιστορία του το Ιερό μας Τραγούδι
Σύρτε φωνή, συναχτείτε στους καφενέδες
Και στις πλατείες της χώρας, ανοίξτε τα πουκάμισα
Να λάμψουν τα στήθια σας, άντρες ΄Ελληνες

Κι εσείς αθάνατες νεράιδες Ελληνίδες
Ελάτε να κρεμάσουμε την ΄Υβρι από το μεγαλύτερο πλατάνι
Ελάτε να κλέψουμε απ το μαύρο θάνατο,
Το λατρευτό Τραγούδι μας..

Στάζουν τα δευτερόλεπτα της Παρακμής
Από την βρύση της Ιστορίας μας
Προφτάστε το Κακό, τσακίστε το, κλείστε τους δρόμους
Σώστε το, σας παρακαλώ, το Τραγούδι αυτό
Είναι ο Εθνικός μας ΄Υμνος
Αδέρφια μου Πατριώτες!


  

Πολλά παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη μας -και όχι μόνο.
Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται ή κάτι πολύ σημαντικό περιμένουν να συμβεί....

Για ποιό λόγο οι Εβραίοι καλούνται να επιστρέψουν πίσω στο Ισραήλ πριν τον Σεπτέμβριο του 2015; Ας δούμε μερικά σημαντικά πράγματα:...

Είναι βασικό να θυμηθούμε πως από την πτώση των Διδύμων Πύργων -γνωστό και ως 9/11- όλοι οι Εβραίοι που εργάζονταν εκεί, έλειπαν εκείνη την ημέρα.
Σύμπτωση;

Σε ότι αφορά τον φετινό Σεπτέμβριο, μια σειρά από διάφορα γεγονότα έχουν ανακοινωθεί ότι θα συμβούν, ανάμεσα σε πανσελήνους και ημερομηνίες που σχετίζονται με εβραϊκούς θρησκευτικούς και τελετουργικούς κύκλους….

Τώρα, οι Εβραίοι καλούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Σε αναμονή του Μεσσία;
Τι ακριβώς είναι ο Μεσσίας γι’ αυτούς;
Γιατί “εκκενώνουν”;

Δείτε τα βίντεο...
Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουH Γερμανία είναι μισητή στην Ευρώπη...

Εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο, η γερμανική εφημερίδα Die Welt, τονίζει ότι ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη.Όμως μέχρι και πριν από έναν χρόνο η κατάσταση ήταν διαφορετική, εξηγεί η εφημερίδα.

Ο γερμανικός λαός παρουσιαζόταν στον αμερικανικό, τον ιταλικό ακόμη και στον αυστριακό Τύπο ως αυτός που έλυνε προβλήματα, έκανε μακροπρόθεσμα σχέδια, ως το πρότυπο που θα έπρεπε να ακολουθούν όλες οι σύγχρονες χώρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τώρα πια προωθείται η εικόνα του μισητού Γερμανού που δεν διστάζει να υποτάξει μικρά κράτη, ο οποίος αψηφά τις ειρηνευτικές συνθήκες με τον εθνικισμό του και γεμίζει ανυπεράσπιστες οικονομίες με τον στρατιωτικό του εξοπλισμό, εξηγεί η Welt.

Το μίσος για τη Γερμανία έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια της Ελλάδας και έχει εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρεί η εφημερίδα.

Στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για βασανιστές κρατών, για τη μανία της Γερμανίας να υπερισχύσει «όλων». Για μια Ευρώπη την οποία και πάλι η Γερμανία βομβαρδίζει μέχρι να την καταστρέψει και τώρα παρακολουθεί από ψηλά τη θέα. Για το ένστικτο των Γερμανών για παντοδυναμία. Για το τέταρτο Ράιχ.

Στην Πορτογαλία εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως η μεγαλύτερη απειλή για την ήπειρο, πολύ μεγαλύτερη από την τρομοκρατία και τον λαϊκισμό.

Όμως και σε πιο μετριοπαθείς χώρες, επισημαίνει η Welt, έχει αλλάξει σημαντικά ο τόνος, όπως για παράδειγμα στο Βέλγιο. Η φλαμανδική εφημερίδα De Standaard γράφει για τη «Γερμανία και τους 18 νάνους», επισημαίνοντας ότι πλέον δεν πρόκειται «για τη συμπαθητική χώρα της επανένωσης».

Ο Ιταλός κοινωνιολόγος Λέλιο Ντεμικέλις έγραψε σε κείμενό του: «Όπως ο Βίλι Μπραντ κάποτε υποκλίθηκε στη Βαρσοβία, έτσι τώρα αναγκάζει η Μέρκελ τους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους να υποκλιθούν στο Βερολίνο».

Οι αφορισμοί αυτοί δεν περιορίζονται γεωγραφικά, σημειώνει η εφημερίδα. Η διαδικτυακή εκστρατεία μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων #BoycottGermany ξεκίνησε από την Ισπανία.

Ακόμη και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, αν και κάπως πιο διπλωματικά, υιοθετεί ανάλογη ρητορική: Η Γερμανία με τις «προκλήσεις» της έπαιξε με τη φήμη της. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν έκανε λόγο επανειλημμένα για τα «φαντάσματα του παρελθόντος».
Και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μίλησε για την «αφάνταστη ταπείνωση» των Ελλήνων από τη Γερμανία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Θαρσείν χρη, τάχ’ αύριον έσσετ’ άμεινον (Θεόκριτος) την φράση αυτή είπε η θεά Αθηνά, δια του στόματος του πολυμήχανου Οδυσσέα, στους Έλληνες που πολιορκούσαν την Τροία, όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους. Η συνέχεια γνωστή… Εμψυχώθηκαν και τελικά χρησιμοποιώντας τον Δούρειο Ίππο την κατέλαβαν…

Αλλά αυτό συνέβη τον 13ο ή το 12ο αιώνα π.Χ. Ο Τρωικός πόλεμος στην ελληνική μυθολογία κράτησε δέκα χρόνια. Στην σύγχρονη ιστορία τώρα, η Ελλάδα ζει κάτω από την πολιορκία των Μνημονίων εδώ και πέντε χρόνια. Και αν προσθέσουμε και την τριετία του Μνημονίου 3 που μας ήρθε κατακέφαλα θα πάμε στα οκτώ χρόνια!!! Μας μένουν άλλα δύο για να συμπληρώσουμε τα δέκα χρόνια του Τρωικού πολέμου! Άντε και στο τέταρτο μνημόνιο με το καλό… Και μετά στο πέμπτο γιατί έτσι όπως πάμε αυτά δεν θα τελειώσουν ποτέ…

Το θέμα όμως είναι ότι ο λαός μας, όλοι μας δεν αντέχουμε άλλο. Και το χειρότερο είναι ότι από εκεί που περιμέναμε μια εναλλακτική λύση μας ήρθαν κατακέφαλα τα χειρότερα μέτρα.

Και τώρα τι γίνεται; Ποια είναι η συνέχεια; Κατά την άποψη μας η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Είναι αστείο ο κ. Τσίπρας να μην ελέγχει το κόμμα του, να έχει χάσει την πλειοψηφία, να μην θέλεις κανείς στην πραγματικότητα να κυβερνήσει την χώρα από τα άλλα κόμματα, πλην κάποιων κυρίων που ανήκουν σε ένα κόμμα που αν θυμόμαστε καλά ονομάζεται ΠΟΤΑΜΙ… Αυτοί είναι οι άνδρες έτοιμοι για όλα!!!

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ. Θα είναι καταιγιστικές. Και αυτό γιατί τα δύσκολα δεν πέρασαν. Η έγκριση της συμφωνίας όσο και αν ακούγεται παράξενο ήταν το εύκολο μέρος! Το δύσκολο είναι η υλοποίηση της αρχής γενομένης από μεθαύριο που θα πρέπει να ψηφιστούν οι πρώτοι νόμοι.

Για να καταλάβουμε το θέατρο που παίζεται σε βάρος του Ελληνικού λαού, ή καλύτερα το πείραμα που εφαρμόζεται πάνω μας πρέπει να αναφέρουμε το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις αρχές Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωνε, και «κατακεραύνωνε» ουσιαστικά με τις δηλώσεις του αυτές τον κ. Τσίπρα, ότι «Ουδέποτε ζητήσαμε μείωση μισθών και συντάξεων… Η ΕΕ ζήτησε μία μικρή μείωση των δαπανών άμυνας στην Ελλάδα. Πάντα ενδιαφερόμουν για τους μικροσυνταξιούχους και τους μισθωτούς. Ποτέ δεν προτάθηκαν από εμάς μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων.»!!!!!

Και εσύ βρε ανόητε Ελληνικέ λαέ νόμιζες ότι στα πρώτα μέτρα που θα ψηφιστούν είναι οι μειώσεις των συντάξεων και οι σαρωτικές αλλαγές σε αυτές!!! Όμως μάλιστα δήλωσε ο αρμόδιος ΓΓ κ. Ρωμανιάς σε τηλεοπτικό σταθμό «Δε μπορώ να εφαρμόσω ένα νόμο τον οποίο δεν πιστεύω και για τον οποίο δεν με ρώτησαν καν. Μας έρχονταν από φίλους δημοσιογράφους συνέχεια σχέδια που άλλαζαν». Με την κατάργηση της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης - είπε - θα βρεθούν άνθρωποι να παίρνουν σύνταξη 180 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή είναι το 50% των συνταξιούχων του ΙΚΑ που παίρνουν τώρα τα 487 ευρώ, αλλά με τις αλλαγές που έρχονται θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά… Βρε επειδή σε αγαπά ο Γιούνκερ γίνονται όλα αυτά. Είδες αγάπη ο τύπος αυτός για τον Έλληνα συνταξιούχο… Είναι τόσο δυνατή που …σε πνίγει!!!

Το ότι ο νόμος δε αυτός γράφηκε σε κάποια ξένη γλώσσα και απλά μεταφράστηκε στα Ελληνικά με κάποιο πρόγραμμα αυτόματης μετάφρασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι μια μικρή λεπτομέρεια!!! Θα πρέπει να το συνηθίσουμε… Ή μήπως είναι καλύτερα οι νόμοι να ψηφίζονται στην Αγγλική γλώσσα; Όχι καλέ… Ακόμη καλύτερα θα είναι να γράφονται στην Γερμανική!!! Λόγω Κατοχής ντε…

Ένα τεράστιο θέμα που θα δημιουργηθεί μεθαύριο είναι και η ψήφιση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που επιτρέπει την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας με συνοπτικές διαδικασίες!!! Εδώ να δούμε ποιος θα ψηφίζει και τι θα ψηφίσει… Όλοι αυτοί οι βουλευτές που αγωνιούν για το καλό της χώρας, που προφανώς δεν έχει ουδεμία σχέση με το καλό των πολιτών της, τι θα ψηφίσουν; Τι θα ψηφίσουν οι αριστεροί βουλευτές, αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί της Νέας Δημοκρατίας; Του ΠΑΣΟΚ; Του Ποταμιού; Για να δούμε τώρα με τι προθυμία και ζέση θα το πράξουν αυτό…

Μόνον εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας ξέρουμε τι θα ψηφίσουν… Ναι σε όλα… Αυτοί μόνο ένα ενδιαφέρον έχουν: την εκλογική τους πελατεία. Δηλαδή τους αγρότες… Ακούσατε να κάνουν δηλώσεις για τις κατασχέσεις σπιτιών ή τίποτα τέτοιο; Φυσικά και όχι. Γιατί τώρα ψάχνουν ισοδύναμα για το πώς δεν θα φορολογηθούν οι αγρότες!!! «Η λογική είναι να βρούμε μια διέξοδο ειδικά στους κατ' επάγγελμα αγρότες που πλήττονται από το πρώτο ευρώ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης… Επίσης τόνισε ότι «δέσμευσή μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις»… Αλήθεια γιατί δεν ψάχνουν στην Συγγρού ισοδύναμα για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που πλήττονται από αυτή την λαίλαπα;

Για άλλη μία φορά στην χώρα μας αποδεικνύεται το πρόβλημα που είναι η έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού. Όλα γίνονται στο πόδι και εξ ανάγκης. Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNN ο διεθνούς φήμης και βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου ότι θα αντιδρούσαν με τέτοιο τρόπο χωρίς να έχουν προβεί σε σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης. Είναι απίστευτο το ότι πίστευαν ότι θα μπορούσαν να απαιτούν ευνοϊκότερους όρους χωρίς να έχουν ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας συμφωνίας. Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό ότι ετοιμάζονταν να προβάλουν αντίσταση χωρίς να έχουν ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Απίστευτο… Μπορεί τελικά να είχα υπερεκτιμήσει τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης»!!!

Ο Ελληνικός λαός να δεις κύριε Κρούγκμαν… Παρόλα αυτά συνεχίζει να ελπίζει ο λαός αυτός… Θα το γράψουμε για πολλοστή φορά. Η κυβέρνηση πλέον έχει μία μόνον λύση. Να ψηφίσει την συμφωνία και τις πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, πχ να απαγορευτεί το χύμα τσίπουρο, να γίνει παράνομη η κατανάλωση γαρδούμπας, και το κοκορέτσι και το σπληνάντερο να πάνε στο 23% ΦΠΑ!!! Και μετά να ακυρώσει όλους τους άδικους νόμους που πνίγουν την μεσαία και κατώτερη τάξη στην πράξη με ισοδύναμα… Να μαζέψει το πλούτο της χώρας, τα δισεκατομμύρια ευρώ που κρύβονται σε σπίτια, στις ξένες τράπεζες… Να μαζέψει λεφτά από την μεγάλη φοροδιαφυγή και από παντού, γιατί η φοροδιαφυγή είναι μια πυρκαγιά που δεν έχει σβηστεί όπως δήλωσε και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης, από τις μίζες, από τα μαύρα λεφτά της παραοικονομίας και όχι μόνον…

Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει άλλη λύση. Πρέπει να πολεμήσει την ολιγαρχία στην Ελλάδα. Και όποιος δεν τον αφήσει να το πράξει να τον καταγγείλει!!! Ή και ακόμη και να παραιτηθεί για αυτό. Γιατί τότε θα γίνει πασιφανές το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του Ελληνικού λαού. Γιατί τώρα αγωνιούν και προσπαθούν όλοι για το δικό μας καλό. Για να εκσυγχρονιστούμε… Για να προοδεύσουμε… Όχι για να φάνε τον εθνικό μας πλούτο αντί πινακίου φακής! Αν υποστηρίξουν όμως τα λαμόγια… αλλάζει το θέμα και με αποδείξεις!

Η δήλωση της μητέρας του κ. Τσίπρα είναι χαρακτηριστική για αυτά που περνά ο πρωθυπουργός. «Τρεις μέρες τώρα δε μπόρεσα να κοιμηθώ. Το μυαλό μου ήταν διαρκώς στον Αλέξη και στεναχωριέμαι που πιέζεται τόσο πολύ. Έχει πέσει όλο το βάρος της χώρας μας στις πλάτες του», φέρεται να είπε…

Και ακόμη δεν έχει δει τίποτα ούτε η μητέρα του ούτε ο ίδιος… Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι το σχέδιο των ξένων περιλαμβάνει και τον πλήρη πολιτικό εξευτελισμό του κ. Τσίπρα και της αριστεράς… Ή ακόμη χειρότερα την μετατροπή του σε Δούρειο Ίππο, μια που καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ψηφίσει και να υλοποιήσει τέτοιο σκληρό μνημόνιο… Γι αυτό κύριε πρωθυπουργέ χρειάζεται πλάνο, έστω και την ύστατη ώρα, χρειάζεται προσπάθεια, χρειάζεται να δείξετε γενναιότητα στις αποφάσεις σας… Χρειάζεται θάρρος, (και ποιος ξέρει…) ίσως αύριο να είναι καλύτερα τα πράγματα…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το blog δεν ξέρει για σάς, αλλά το ίδιο αισθάνεται μιά βαθιά και άδολη συγκίνηση, όπως όταν ξαναβλέπει κανείς παλιό φίλο απ' τον στρατό, ή παλιό συμαθητή, ή ξεχασμένο συγγενή και ανακαλεί στην μνήμη του στιγμές παλιές, καλές, που δεν πίστευε ότι θα έχει την τύχη ξαναζήσει!

Βαθιά συγκινημένο λοιπόν απ' το άκουσμα παλιών αγαπημένων εκφράσεων όπως: ''πρώτη και δεύτερη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ'', ''αξιολόγηση'', ''προαπαιτούμενα'', ''απελευθέρωση δόσης''(!), (όπου την δόση την φανταζότανε πάντα σαν μιά αλυσοδεμένη μάνα, κουρελιασμένη και λερή, που περίμενε πώς και πώς να την αφήσουν, να πάει να συναντήσει τα παιδιά της που τριγυρνούσαν στους δρόμους κουρελιασμένα κι αυτά, και πεινασμένα, αποδιωγμένα απ' τους ανθρώπους, να τρώνε ξεροκόματα που ήταν πεταγμένα κάτω από κάποιους φιλεύσπλαχνους φιλόζωους, μα κατά βάθος αισχρούς παιδόφιλους που στο μυαλό τους είχαν άλλα πράγματα!''ελεγκτές των θεσμών'', ''εφαρμοστικοί νόμοι'', και πάει λέγονταςδηλώνει απερίφραστα πως έκανε τραγικό λάθος που νόμισε ότι μπορεί να ζήσει χωρίς μνημόνια και όλα αυτά και ζητά ταπεινά συγγνώμη αν μέσα στην αθωότητά του επηρέασε κάποιους να ψηφίσουν τον Ιανουάριο αντιμνημονιακά κόμματα, και στο δημοψήφισμα ''ΟΧΙ''!

Τώρα συνειδητοποιεί σιγά-σιγά πως ο δρόμος για την ανάπτυξη και την ανάταση της οικονομίας περνά υποχρεωτικά μέσα απ' το πετσόκομα μισθών και συντάξεων, απ' το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, την κατάργηση των κανόνων εργασίας, την κατάσχεση ιδιωτικών περιουσιών, και το ξεπούλημα της κρατικής και όχι απ' την ανασυγκρότηση και τον ορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης...
Ούτε από την πάταξη της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών, ούτε απ' το κυνήγι του λαθρεμπορίου...
Ούτε από ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για να μπορούν να προσελκυθούν πραγματικές επενδύσειςούτε απ' την διαφάνεια των κρατικών επενδύσεων, των συμβάσεων ''εθνικών'' εργολάβων και προμηθευτών...
Ούτε απ' την απύθμενη σπατάλη για την λειτουργία του δημόσιου τομέα, την περικοπή γελοίων επιδομάτων όπως φερ' ειπείν ''επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου'', ή ''επίδομα κλιματιστικού''...
Ούτε βεβαίως από την επαρκή απορρόφηση διαφόρων κοινοτικών προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ και την απόδοσή τους με κανονικά κριτήρια και όχι με ττην προϋπόθεση του ''ημέτερου λαμόγιου''.

Μετά λοιπόν από την επιφοίτηση αυτή που έλαβε, το blog (και εν όψει της ψήφισης του νόμου που θα μας ''εφαρμόσει'' το νέο μνημόνιο) σας καλεί να αναφωνήσουμε:

Πάμε όλοι μαζί!
Όπως παλιά!
Προς τον γκρεμό!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΗ μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης αποδεικνύει τη βαθιά διαίρεση που υπάρχου εντός της ΕΕ. Αντιμετωπίζοντας ένα κύμα μεταναστών ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ευρωπαϊκών κρατών θέτουν τα εθνικά τους συμφέροντα υπεράνω της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το ουγγρικό κοινοβούλιο, για παράδειγμα, ενέκρινε την ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα της χώρας με την Σερβία, για να σταματήσει η εισροή μεταναστών, ενώ παράλληλα δυσκόλεψε τις διαδικασίες παροχής πολιτικού ασύλου.

Του Soeren Kern
Πηγή The Gatestone Institute


Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να σταματήσει την εισροή μεταναστών από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή στην Ουγγαρία, μέσω της οποίας εισέρχονται στην ΕΕ. Οι Ούγγροι δηλώνουν πως απαιτούνται δραστικά μέτρα καθώς η αδράνεια της ΕΕ είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο περισσότερων από150.000 μεταναστών στην Ευρώπη το τελευταίο εξάμηνο. Τους τελευταίους 12 μήνες περισσότεροι από 750.000 άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση παραχώρησης πολιτικού ασύλου στην ΕΕ.

Η Ουγγαρία θα κατασκευάσει έναν φράχτη ύψους 4 μ. και μήκους 175 χλμ. στα σύνορά της με την Σερβία, για να αποκόψει τη λεγόμενη «Βαλκανική οδό», μέσω της οποίας μετανάστες που διοχετεύονται από την Τουρκία σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Το τελευταίο εξάμηνο εισήλθαν παράνομα στην Ουγγαρία 60.000 άνθρωποι. Η αύξηση σε ποσοστό, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014, φτάνει το 900%, όπως υπολογίζει η Frοntex. Το 95% των μεταναστών αυτών προέρχεται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, στην Συρία, την Σομαλία και το Κόσοβο και εισήλθε στην Ουγγαρία μέσω της Σερβίας.

Η Ουγγαρία έχει υπογράψει την Συνθήκη Σέγκεν. Αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που οι μετανάστες βρίσκονται σε ουγγρικό έδαφος μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Παρόλα αυτά υπάρχου πολλές φωνές που αντιδρούν στα ουγγρικά σχέδια. Οι Ούγγροι, από την πλευρά τους, απαντούν πως η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών απειλεί το πολιτιστικό υπόβαθρο της Ευρώπης.

Ωστόσο το παράδειγμα της Ουγγαρίας έχουν, εν μέρει, ακολουθήσει και άλλες χώρες. Η Βουλγαρία έχει κατασκευάσει έναν φράχτη, μήκους 33 χλμ., κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει κατασκευάσει έναν φράχτη μήκους 10,5 χλμ. στα σύνορα με την Τουρκία, η Ισπανία έχει κατασκευάσει φράχτες στις περιοχές της Θεούτα και της Μελίλα, στο ισπανικό Μαρόκο, αλλά και η Βρετανία έχει κατασκευάσει φράκτη στην έξοδο του τούνελ του Καλαί που την ενώνει με τη Γαλλία.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν λάβει άλλα μέτρα. Η Αυστρία σταμάτησε να παραχωρεί πολιτικό άσυλο ενώ η Δανία έκανε πιο αυστηρούς τους όρους για την παραχώρηση ασύλου. Την ίδια ώρα Γαλλία και Ιταλία ήρθαν σε διαμάχη για το ποια χώρα είναι υπεύθυνη για την τύχη εκατοντάδων Αφρικανών μεταναστών που συνωστίζονται στα σύνορα των δύο χωρών.

Η Ουγγαρία, πέραν των άλλων, στις 23 Ιουνίου, δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την Συνθήκη του Δουβλίνου, βάσει της οποίας, μετανάστες που μέσω αυτής βρέθηκαν σε άλλες χώρες, πρέπει να επιστρέψουν στην Ουγγαρία.

Στις 27 Μαΐου η Κομισιόν έλαβε την απόφαση να διανείμει 40.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, η απόφαση αυτή πρέπει να οριστικοποιηθεί, στις 20 Ιουλίου, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να την αποδεχτούν.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΤης Κατερίνας Γκαράνη

Τι θα γίνει με το 30% του ελληνικού λαού που δεν συμμετέχει στις δράσεις και την υποστήριξη της κατοχικής κυβέρνησης;
Τι θα γίνει με το υπόλοιπο των Ελλήνων που είναι στην γωνία και δεν "τσιμπάει" σε κυβερνήσεις εθνικής ενότητας και κατοχικών εκλογών που θα γίνουν μόνο και μόνο για να μην αλλάξει όνομα η "Προεδρευόμενη Δημοκρατία" της αποικίας Ελλάδας;

Πόσοι πάλι θα τσιμπήσουν το δόλωμα της ανένταχτης "αριστεράς" των Λαφαζαναίων και του ΚΚΕ των Παφίληδων;
Άντε να τους βάλουμε πάλι στην Βουλή να ανεβαίνουν στο βήμα για να νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος που μάς υπερασπίζεται;

Πώς θα δικαιολογήσουν την βουλευτική τους έδρα βουλευτές του ΚΚΕ και αριστεροί των νέων κομμάτων που θα εισβάλλουν στην βουλή όταν γνωρίζουν ότι ούτε επερωτήσεις δεν μπορούν να κάνουν πλέον, αλλά ούτε και έλεγχο της όποιας κυβέρνησης ως αντιπολίτευση; Τι δουλειά θα έχουν αυτοί που υπερασπίζονται ιδεολογικά τα δικαιώματα και την ελευθερία των Ελλήνων να συζητάνε με τα 4 πλειοψηφικά κόμματα που υπέγραψαν υποδούλωση;

Τι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο και μετά; Πώς θα μπορούν με την βουλευτική τους παρουσία να σταματήσουν την πώληση του νερού της χώρας, του ορυκτού πλούτου, των ποταμών, των θαλασσών και των βουνών της πατρίδας; Το 70% αποφάσισε Κατοχή. Τι θα γίνει με το άλλο 30%; Θα πεταχτούμε σε χωματερές ανθρωπίνων ψυχών παίρνοντας επιδότηση 150 ευρώ μέσω επιδόματος αλληλεγγύης για να μην κάνουμε φασαρία; Ούτε ξερονήσια δεν υπάρχουν πλέον να μάς στείλουν διότι πωλούνται κι αυτά ως επενδύσεις δυτικής ανάπτυξης. Στον Άη Στράτη θα στηθεί το νέο Super Paradise του Αιγαίου κι εσείς ακόμη μιλάτε για Μνήμες της Αριστεράς; Μέχρι και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής έγινε ο μπιντές που ξέπλυνε τον Τσίπρα προκαταβολικώς για αυτό που θα έπραττε έξι μήνες μετά.

Ας απαντήσουν οι χρυσοπληρωμένοι επί δεκαετίες βουλευτές της αριστεράς που ξαφνικά αντάρτεψαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ. Δεν βλέπουν ότι η απειλή του Βαγγέλη Βενιζέλου περί "μικρασιατικής καταστροφής" αν είμαστε εκτός Μνημονίων έγινε πραγματικότητα εντός Μνημονίων; Αν δεν είναι αυτή Μικρασιατική Καταστροφή τότε τι είναι; Επειδή δεν έβγαλαν τα γιαταγάνια να μάς σφάξουν και δεν μάς στοίβαξαν σε καράβια για άλλη γη, δεν έγινε τίποτε; Όλα καλά και συνεχίζουμε;
Τι θα έχουν να πουν μέσα στην Βουλή οι του ΚΚΕ, οι ΑΝΤΑΡΣΥΑνοί και οι Λαφαζαναίοι υπέρ των αγροτών όταν πέρασε με την ψήφο του 70% του ελληνικού λαού να τελειώσουν διά παντός με τα νέα μέτρα την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα; Να βγάλουν πάλι τους αγρότες να κλείσουν τους δρόμους; Ποιους δρόμους; Τους ιδιωτικούς πια; Αν τολμήσουν να σταματήσουν ακόμα και ένα αγροτικό πλάγια των ιδιωτικών οδών τους (όπως Εγνατία) πάνε μέσα για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας. Θα τρώνε ξύλο από τα κρατικά ΜΑΤ και τα ιδιωτικά σώματα φύλαξης περιουσίας.

Τι θα πούνε την στιγμή που η αμερικανογεννημένη ΔΕΗ θα πουληθεί; Δεν ξέρουν ότι δεν πωλείται μόνο ο εξοπλισμός της αλλά ποτάμια, παραποτάμιες εκτάσεις, πηγές και λιγνίτες στον επενδυτή; Θα καλέσουν το 30% να κρατάει καραούλι με δίκαννα να πυροβολεί τους εισβολείς που θα μπουν στην γη τους ή θα τους καλέσουν να ψηφίσουν αυτούς για να αλλάξει το σύστημα; Το σύστημα δεν αλλάζει από μέσα, αντιθέτως όποιος μπει να το αλλάξει γίνεται ένα με το σύστημα. Άπειρα τα παραδείγματα.

Η χώρα Ελλάδα έχει κλείσει οριστικώς. Το αποφάσισε το 70% του ελληνικού πληθυσμού. Οι λόγοι δικοί του και δεν αφορά πλέον το 30%. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται με αυτό το κομμάτι του λαού που δεν γουστάρει ούτε Κατοχική Δημοκρατία, ούτε ΝΑΙΝΑΙκους, ούτε δήθεν αριστερούς, ούτε δήθεν κομουνιστές, ούτε δήθεν πατριώτες.

Γιατί γίνεται αποκλειστικά αναφορά στα αριστερά έδρανα του κοινοβουλίου; Μα για τον απλό λόγο ότι τα έδρανα τα εξαργύρωσαν από ξύλο, φυλακίσεις, βασανιστήρια και εξορίες Ελλήνων που δεν γούσταραν ποτέ υποταγή από τον καιρό προ της Ακροναυπλίας. Αυτό το ποσοστό που αποτελούσαν τα "κακά παιδιά" των διορισμένων κυβερνήσεων της Ελλάδας από το 1944.

Θα τιμήσουν τα έδρανά τους και τα παντελόνια τους ή θα μείνουν και αυτοί με τις κιλότες κατεβασμένες όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους που δημοκρατικά και νόμιμα έχουν καπαρωμένα τα έδρανα με την στήριξη του 70% του λαού;

Ξεκαθαρίστε οι του ΚΚΕ και οι υπόλοιποι της εξωκοινουλευτικής αριστεράς που λαμβάνετε μέρος σε κατοχικές εκλογές για να μπείτε κι εσείς στο κοινοβούλιο, τι ακριβώς δουλειά θα κάνετε μέσα σε ένα κοινοβούλιο το οποίο τουλάχιστον επί μια δεκαετία βάση της Συνθηκολόγησης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ δεν θα μπορεί ούτε να προτείνει σχέδιο νόμου ή να κάνει ερώτηση σε υπουργό εφόσον οι οδηγίες έρχονται απευθείας από τις Βρυξέλλες και επικυρώνονται από εκεί.

Το 70% του ελληνικού πληθυσμού αυτό επέλεξε, αυτό θέλει, αυτό γουστάρει.
Δεν έχετε, λοιπόν, ούτε την δικαιολογία να μιλάτε εξ ονόματός του.
Είναι η πλειοψηφία, είστε η μειοψηφία, τέλος.

Απαντήστε τι ρόλο ακόμη παίζετε και κρατάτε τις βουλευτικές σας καρέκλες και το απίστευτο ότι συνεχίζεται να συμμετέχετε σε εκλογές σε μια χώρα υπό κατοχή.

Εσείς που υποστηρίζετε ότι ο κομουνισμός είναι το πιο μοντέρνο κίνημα γιατί κάνετε τα πάντα να το κρατήσετε ως μουσειακό είδος με πορείες και πλακάτ και "αγώνες σε εργασιακούς χώρους". Ποιους εργασιακούς χώρους; Των 3 εκατ. ανέργων και των 5μηνων κοινωφελούς εργασίας σε κατοχικούς Δήμους και Περιφέρειες; Μήπως εννοείτε ότι περιμένετε ότι όταν έρθουν οι ξένοι εισβολείς και καπαρώσουν τα πάντα με έργα ανάπτυξης, τότε να κάνετε την επανάσταση των εργατών και αγροτών που θα παίρνουν 200 ευρώ χωρίς ασφάλεια δουλεύοντας 12ωρο; Αυτός είναι ο ρόλος της πραγματικής αριστεράς; Να κάνει πλάτη στον καταπατητή των δικαιωμάτων για να μπορεί να έχει ρόλο βουλευτικής ύπαρξης στήνοντας συνδικαλιστικές εξεγέρσεις με ραβασάκια;

Τι ακριβώς περιμένετε; Να γίνουν μεμονωμένα περιστατικά ανταρσίας και να μπουζουργιάσουν Έλληνες για να μπορείτε να κάνετε συναυλίες απελευθέρωσής τους με τον Μίκη Θεοδωράκη; Ίσως σας συμφέρει να οδηγηθούν τα πράγματα σε μεμονωμένες καταστάσεις έκρηξης, αλλά εφόσον δεν είναι μετά από εντολή της ηγεσίας σας πολύ εύκολο να χαρακτηριστούν όσοι τολμήσουν στιγμιαία και μεμονωμένα να τινάξουν τον ζυγό στον αέρα, ως προβοκάτορες.

Την μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη αυτή την ιστορική στιγμή δεν την έχουν οι κατοχικοί ηγέτες που έβαλαν την χώρα όχι σε τρίτο Μνημόνιο αλλά στην Πρώτη Επιλεγμένη Υποδούλωση. Την ευθύνη την έχουν οι εκπρόσωποι της πραγματικής αριστερής πλευράς. Δεν έχετε ιδέα ποιο είναι το ερώτημα του 30% των Ελλήνων που δεν υποκύπτουν. Το μόνιμο ερώτημά τους από το 2010 είναι: "Τι δουλειά έχει το ΚΚΕ στην Βουλή όταν ο πραγματικός λαός του είναι ενάντια στην Βουλή".

Ιστορική ευθύνη δεν έχουν οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλειοψηφίας, έχουν οι εκπρόσωποι του αριστερού χώρου που δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέρα από το να μην περάσει το ποσοστό του 10% η πραγματική αριστερά στο κοινοβούλιο. Το ξύλο και οι φυλακίσεις αριστερών επί 80 χρόνια έφερε το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο με μία υπογραφή "αριστερού" πρωθυπουργού έφερε κατοχικό πολίτευμα. Είδατε τι γίνεται όταν συνδιαλέγεστε με συνειδητούς προδότες μιας ιδεολογίας; Είδατε ποιος είναι ο σκοπός αυτών που θέλουν να "χτυπήσουν το σύστημα από μέσα";

Σκίστε εκείνο το κωλόχαρτο του Τσόρτσιλ και βάλτε το στον κώλο της Ξεφτιλοδημοκρατίας που υποστηρίζετε με την παρουσία σας στο κοινοβούλιο διότι σε μια χώρα 70% ηλιθίων δεν μπορεί και το υπόλοιπο 30% να κάνει λοβοτομή για ευρωπαϊκή επιδότηση. Μπροστά στην ελευθερία της χώρας δεν θα στηθούμε ως πορνίδια για μια ασφαλή ζωούλα και ένα κατεψυγμένο πιάτο φαΐ προσφορά από το Lidl.

Αφήστε τις κουβέντες και τις αόριστες διαχρονικές απειλές "με το όπλο παρά πόδα". Κουλάθηκε το πόδι, σάπισε το χέρι, σκούριασε το όπλο, τελείωσε η Ελλάδα κι εσείς ακόμα να ξυπνήσετε από τον λήθαργο της κοινοβουλευτικής σας έδρας. Πάει η εποχή των όπλων, ήρθε η εποχή του συνθήματος "με την πατρίδα στην καρδιά".

Το 30% πάντα εκεί έξω ήταν όταν εσείς οι κάτοχοι των αριστερών διαπιστευτηρίων θέλατε να μπείτε μέσα. Ή βγαίνετε, λοιπόν, έξω να ζήσετε την πραγματικότητα ή μένετε μέσα και υπογράφετε την υποταγή σας με την παρουσία σας στο διευθυντήριο της Ναζιστικής Ελληνικής Βουλής.

Το ξεκαθάρισμα δεν έγινε μόνο στον λαό, έγινε και στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας. Η παραμονή σας σε αυτό το σύστημα σας καθιστά δηλωσίες χωρίς όμως τα τσόκια αυτών που για να μην τους πάρουν το κεφάλι υπέγραφαν "μεταμέλεια". Το πόσο μεταμελημένοι για τα πιστεύω τους ήταν το απέδειξε ο Βελουχιώτης.

Εκείνους εσείς τους αποκηρύσσατε ως προδότες του κόμματος. Η δική σας υπογεγραμμένη δήλωση χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα ως προδοσία της πατρίδας. Κι αυτό είναι συνειδητή μεταμέλεια άνευ βασανιστηρίων και άνευ ιδεολογικού λόγου.
Αυτή την φορά δεν θρηνεί η μάνα Ελλάδα πάνω από το πτώμα μας.
Θρηνούμε εμείς πάνω από το δικό της.Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου