Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Ιουν 2015

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Στις Βρυξέλλες εκτυλίσσεται ένα πρωτοφανές θρίλερ, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνεχή μεταβολή (επί το δυσμενέστερον) των όρων που τίθενται στην Ελλάδα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς παρακολουθούν άναυδοι τους «εταίρους», να απαιτούν προϋποθέσεις που απλά θα σκοτώσουν ό,τι απέμεινε από την ελληνική οικονομία.

Πίσω από τις παρανοϊκές απαιτήσεις, δύσκολα αποκρύπτεται η επιδίωξη εξόντωσης της σημερινής κυβέρνησης και η αντικατάστασή της από ένα «πειθήνιο» κυβερνητικό σχήμα, με πρωθυπουργό-μαριοννέτα των δανειστών, όπως ο Στουρνάρας, ο Σημίτης ή ο Παπαδήμος.

Μαζί τους και το ηττημένο μνημονιακό μπλοκ στην Ελλάδα, που καλλιεργεί κλίμα εθνικού διχασμού με άξονα το νόμισμα (αν είναι δυνατόν!). Οι μνημονιακοί γνωρίζουν ότι η ΝΔ του 28% (και στις δημοσκοπήσεις πλέον 14%), το ΠΑΣΟΚ του 5%, το «Ποτάμι» του 6%, είναι κόμματα τελειωμένα και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν στην εξουσία εις τον αιώνα τον άπαντα. Εκτός εάν επικρατήσουν συνθήκες χάους, και τη σημερινή κυβέρνηση αντικαταστήσει μία κυβέρνηση υποτίθεται «εθνικής σωτηρίας» ή «εκτάκτου ανάγκης» ή «οικουμενική» ή «τεχνοκρατών», που στην πραγματικότητα θα είναι μία μεταμφιεσμένη παλινόρθωση των μνημονιακών.

Τίθεται, λοιπόν, από τα μνημονιακά κόμματα, το ψευδοδίλημμα «ευρώ και Ευρώπη ή δραχμή και Τρίτος Κόσμος», ως εάν να μην ήταν μέλος της ΕΕ η Ελλάδα της δραχμής επί δεκαετίες, ως εάν να μην ήταν και σήμερα μέλη της ΕΕ κράτη με εθνικό νόμισμα, ως εάν το τεχνικό ζήτημα του νομίσματος να προσδιορίζει τον γενικότερο γεωπολιτικό προσανατολισμό ενός κράτους...

Οι δυνάμεις, μάλιστα, που εμφανίζονται σήμερα ως αυτόκλητοι υπερασπιστές της «ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», είναι ακριβώς οι δυνάμεις εκείνες που υπονόμευσαν, κυβερνώντας επί δεκαετίες, αυτήν την ευρωπαϊκή πορεία, με την τριτοκοσμική τους νοοτροπία, με τη διαπλοκή τους, με την οικογενειοκρατία τους, με τη διαφθορά τους, με το πελατειακό τους κράτος. Και τώρα κατασκευάζουν μία τεχνητή διάκριση των Ελλήνων σε «φιλοευρωπαϊστές» και «αντιευρωπαϊστές», όπου οι ίδιοι υποτίθεται ότι συμπίπτουν με την πρώτη κατηγορία και οι αντίπαλοί τους με τη δεύτερη!!!

Στην καλλιέργεια διχαστικού κλίματος συμπράττουν και αφελείς ιδεολόγοι, ή πρώην αριστεροί που προσεχώρησαν προσφάτως στο μνημονιακό μπλοκ, όπως ο Δ. Γουσέτης, που γράφει στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (24/6) τα εξής: «Στην μία πλευρά του διχασμού υπάρχουν όσοι ανησυχούν για τη σταθερότητα στην οικονομία, για την τύχη των περιουσιών τους, για την αξιοπρεπή επιβίωσή τους και όσοι είναι προσκολλημένοι στις αρχές της δημοκρατίας και στα ανθρώπινα δικαιώματα… Στην άλλη πλευρά υπάρχει το ‘μαύρο’ κεφάλαιο, μαζί με τους αιθεροβάμονες βολονταριστές κομμουνιστές, τις συντεχνίες, τους επιβήτορες του Δημοσίου, τους εθισμένους στις συντεχνίες της καθ’ ημάς Ανατολής…».

Δηλαδή τα φαυλοκρατικά και τριτοκοσμικά κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης, που τώρα εμφανίζονται ως οι «καλοί» στον τεχνητό εθνικό διχασμό που φαντασιώνονται, σύμφωνα με τον κ. Γουσέτη δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το "μαύρο". κεφάλαιο, τις συντεχνίες, τους επιβήτορες του Δημοσίου και τους εθισμένους στις συντεχνίες της καθ’ημάς Ανατολής...

Με τέτοια επιχειρήματα, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ο «νέος εθνικός διχασμός», που περιγράφει ο κ. Γουσέτης, θα έχει μάλλον τα χαρακτηριστικά φαρσοκωμωδίας…

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Περιμέναμε ότι οι δανειστές της τρόϊκας (έπειτα από τη μετατροπή των δανείων από ιδιωτικά σε δάνεια προς την τρόϊκα), θα συμπεριφερθούν σαν κανονικοί δανειστές απέναντι στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό πως ο δανειστής, εκείνο που θέλει είναι να πάρει τα χρήματά του πίσω έντοκα.
Ο δανειστής δεν θέλει να βλέπει τον οφειλέτη σε κακή οικονομική κατάσταση ή αδιάφορο, αλλά θέλει να τον βλέπει να προσπαθεί να βρει τα χρήματα που θα του επιστρέψει.
Πολλοί δανειστές μάλιστα βοηθούν τους οφειλέτες, είτε με διευκόλυνση είτε ακόμα και μέσω της υπόδειξης ευκαιριών, να βρουν τα χρήματα που τους οφείλουν.

Αν ο δανειστής διαπιστώσει ότι ο οφειλέτης τον γράφει κανονικά, εξαφανίζεται ή δεν υπάρχει περίπτωση να βρει χρήματα όσο και αν προσπαθήσει, τότε τρελαίνεται και κινεί διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σε ότι όμως αφορά τους δανειστές μας της τρόϊκας, βλέπουμε ότι αυτοί και κυρίως οι ευρωπαίοι, όχι μόνο δεν συμπεριφέρονται ως ισότιμοι εταίροι, αλλά ούτε καν ως δανειστές. Αυτοί δεν θέλουν απλά τα χρήματά τους πίσω διευκολύνοντας.
Θέλουν την ίδια την Ελλάδα, την ίδια την πατρίδα μας. Δηλαδή δεν είναι δανειστές, αλλά δυνάστες.
Στην καλύτερη περίπτωση, μας θεωρούν αποτυχημένο κράτος, που δεν πρόκειται να ανανήψει και θέλουν να το σπρώξουν ακόμα πιο κάτω, για να αρπάξουν τον πλούτο του.

Θα το επιτρέψουμε;

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Το βαρύτερο μνημόνιο φαίνεται πως οι δανειστές μας το φύλαγαν για το τέλος. Και μάλιστα χωρίς στην ουσία να δίνουν τίποτα παρά μόνο τα υπόλοιπα των δόσεων από την 5η αξιολόγηση.

Οι προτάσεις των δανειστών που κατέθεσαν  στο Eurogroup φέρνει τα πάνω κάτω για άλλη μια φορά στη χειμάζουσα ελληνική κοινωνία καθώς επαναφέρουν και απαιτήσεις που δεν κατάφεραν να περάσουν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τα δύο μνημόνια και «θάβοντας» ουσιαστικά  και την τελευταία ελπίδα για τερματισμό της λιτότητας και πέρασμα στην ανάπτυξη.

Οι δανειστές με άλλα λόγια απαιτούν κι άλλο «αίμα» από τον Ελληνικό λαό με τις  επαχθέστατες απαιτήσεις τους.

 Ενδεικτικά των απαιτήσεων με τις οποίες καλείται να συμφωνήσει η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας  πέραν από ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές στα κέρδη των επιχειρήσεων και αύξηση των συντελεστών φορολόγησης τους,  την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, περιλαμβάνονται και πολλά άλλα που ακόμα δεν έχουν γίνει κατανοητά από την ελληνική κοινωνία όπως :

-100% προκαταβολή φόρου για εταιρικό εισόδημα και για ατομικό εισόδημα  ελεύθερων επαγγελματιών

- κατάργηση του  χαμηλού φόρου στα καύσιμα των αγροτών

-Αύξηση κατά 50% της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη δαπάνη των φαρμάκων που είναι εκτός πατέντας και κατά 32,5% στα γενόσημα

-Αλλαγή του Κώδικα φορολογίας με συμπερίληψη φορολόγησης κεφαλαίων, επενδυτικών σχημάτων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων κλπ

-Εξοικονόμηση από 1η Ιουλίου κατά 0,25%-0,5% του ΑΕΠ και 1% για το 2016 από το συνταξιοδοτικό σύστημα

-Εναρμόνιση από 1η Ιουλίου των εισφορών όλων των ασφαλιστικών ταμείων με αυτές που ισχύουν στο ΙΚΑ

-Ενιαίο μισθολόγιο από 1-1-2016

-Εξορθολογισμός των εξειδικευμένων μισθολογίων από τον ερχόμενο Νοέμβριο

-Κατάργηση όλων των αποζημιώσεων για οδοιπορικά  από 1-1-2016

-Εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ με απελευθέρωση της αγοράς βαρέων οχημάτων(φορτηγά)

- Απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων μηχανικών, συμβολαιογράφων, λογιστών και δικαστικών  επιμελητών

-Απελευθέρωση της αγοράς τουριστικών ενοικιάσεων και θαλάσσιων μεταφορών

-Απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου

-Κατάργηση της έκπτωσης 20% του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ
-Ιδιωτικοποιήσεις όλων των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ

-Ολοκλήρωση  άμεσα όλων των διαδικασιών για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, της ΤΡΑΣΙΝΟΣΕ, της Εγνατίας, του ΟΛΠ του ΟΛΘ, του αεροδρομίου του Ελληνικού

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση των δανειστών

1. Για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2015 και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του 2016-2019

Να υιοθετηθούν από την 1η Ιουλίου ένα συμπληρωματικός προϋπολογισμός και μια μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για το 2016-2019 που θα υποστηριχθεί από ένα ευμεγέθες και αξιόπιστο πρόγραμμα μέτρων. Το νέο δημοσιονομικό «μονοπάτι» θα πρέπει να χαραχθεί για έναν στόχο δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 1,2,3 και 3,5% του ΑΕΠ για το 2015, το 2016, το 2017 και το 2018. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο ΦΠΑ, φορολογικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζει τις ελλείψεις στη συλλογή φόρων και άλλα παραμετρικά μέτρα που εξειδικεύονται παρακάτω.

2. Μεταρρύθμιση ΦΠΑ


Να υιοθετηθεί μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2015. Η μεταρρύθμιση θα έχει στόχο κέρδη ύψους 1% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση από τις παραμετρικές αλλαγές. Το νέο σύστημα ΦΠΑ θα: 1. ενοποιεί τους συντελεστές στο 23% και θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εστιατόρια και catering, έναν μειωμένο στο 13% για τα βασικά τρόφιμα, την ενέργεια και το νερό (εξαιρουμένης της αποχέτευσης) και ένα υπερμειωμένο συντελεστή 6% για τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα 2. θα εξορθολογίζει τις εξαιρέσεις για τη διεύρυνση της βάσης και την αύξηση του φόρου επί της ασφάλισης και 3. την εξάλειψη των εξαιρέσεων, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.

Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που περιγράφεται μπορεί να αναθεωρηθεί στο τέλος του 2016 υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει είσπραξη ισοδυνάμων μέσω μέτρων που θα ληφθούν κατά της φοροδιαφυγής και της βελτίωσης της συλλογής του ΦΠΑ. Κάθε απόφαση αναθεώρησης θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς.

3. Δημοσιονομικά μέτρα


Να υιοθετηθεί νομοθεσία προκειμένου:

*να κλείσουν οι πιθανότητες για φοροδιαφυγή (για παράδειγμα με τον περιορισμό του ορισμού του αγρότη), να ληφθούν μέτρα για την αύξηση του φόρου επιχειρήσεων το 2015 και να απαιτηθεί η 100% προκαταβολή πληρωμής για το εταιρικό εισόδημα καθώς και για το ατομικό εισόδημα ελευθέρων επαγγελματιών μέχρι το τέλος του 2016. Να καταργηθεί η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των αγροτών από τον κώδικα φορολογίας, να αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης.

*να καταργηθεί η εξαίρεση για τη φορόληγηση του πετρελαίου θέρμανσης για τους αγρότες και να υπάρξει καλύτερος έλεγχος των δικαιούχων προκειμένου στον προϋπολογισμό του 2016 να μειωθούν στο μισό τα έξοδα για τους δικαιούχους

*σε περίπτωση αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών, να υπάρξει προσαρμογή του φόρου ακινήτων προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το 2015 και το 2016 θα εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ από το φόρο ακινήτων και να προσαρμοστεί η εναλλακτική φορολογία για το ελάχιστο ατομικό εισόδημα

* να καταργηθεί η διασυνοριακή παρακράτηση φόρου που θεσπίστηκε με πράξη (νόμος ΧΧΧΧ/2015) και η ανατροπή των πρόσφατων τροποποιήσεων του ITC (νόμος XXXX / 2015), συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής μεταχείρισης των αγροτικών εισοδημάτων.

*να υιοθετηθούν οι εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος και των διαδικασιών φορολόγησης. να εισαχθεί ένας νέος ποινικός νόμος για την φοροδιαφυγή και απάτη για να τροποποιηθεί ο Ειδικός Νόμος 2523/1997 και κάθε άλλη σχετική νομοθεσία και η αντικατάσταση των άρθρων 55, παράγραφος 1 και 2 του TPC με την οπτική, μεταξύ άλλων, του εκμοντερνισμού και της διεύρυνσης του ορισμούς της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους. Να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίου και Στοιχείων περιλαμβανομένων αυτών που εισπράττονται υπό τον νόμο 2523/1997, να αναπτυχθεί το πλάισιο φορολόγησης των συλλογικών επενδύσεων και των συμμετεχόντων σε αυτά που να είναι συμβατό με το ITC και σε ευθυγράμμιση με τις καλύτερες πρακτικές στην ΕΕ.

*να υιοθετηθεί νομοθεσία για την αναβάθμιση του νόμου για τον προϋπολογισμό ώστε 1. να εισάγει ένα πλαίσιο για τις ανεξάρτητες αρχες 2. σταδιακή κατάργηση των εκ των προτέρων ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου 3. να παραχωρηθεί η αποκλειστική οικονομική αρμοδιότητα στη ΓΓΔΕ και οι δυνάμεις στο Γενικό Λογιστήριο να επιβλέπουν τα οικονομικά του δημόσιου τομέα και 4. η σταδιακή κατάργηση των ελεγκτικών γραφείων μέχρι τον Ιανουάριο του 2017
- να αυξηθεί ο φόρος στο τονάζ και να καταργηθούν σταδιακά οι ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις για την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 1. να απλοποιηθεί το πρόγραμμα της ατομικής φορολόγησης 2. να επανασχεδιασθεί και να ενσωματωθεί στο ITC η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2016 προκειμένου να επιτευχθεί πιο αποτελεσματικά η προοδευτικότητα στο σύστημα φορολόγησης 3. να εκδοθεί ένα κυκλικό για τα πρόστιμα προκειμένου να διασφαλιστεί η πιο συνεκτική και συγκροτημένη εφαρμογή του TPC 4. να εκδοθούν όλες οι εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις που ορίζονται στην παράγραφο 9 της αναφοράς του ΔΝΤ νο14/151.

Αναφορικά με το σύστημα υγείας από την 1η Ιουλίου: I. Επαναφορά του συστήματος συνταγογράφησης χωρίς εξαιρέσεις  II. Μείωση, ως πρώτο βήμα, κατά 50% των τιμών των φαρμάκων που δεν προστατεύονται από πατέντα και κατά 32,5% όλων των γενόσημων, ΙΙΙ. Επανεξέταση και περιορισμός των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός των δομικών δαπανών και IV. Πλήρης είσπραξη των clawback των ιδιωτικών κλινικών του 2014, που αφορούν διαγωνιστικές εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή και επέκταση του ορίου του clawback για το 2015 kai στο 2016.

Εισαγωγή της Μεταρρύθμισης του Συστήματος Πρόνοιας, βάσει των συμφωνηθέντων και υπό την τεχνική βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας. με στόχο εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα ουδέτερο δημοσιονομικά roll-out για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τον Ιανουάριο του 2016.

Ένταξη στον προϋπολογισμό του 2016:


* Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ με μια στοχευμένη ομάδα ενεργειών όπως ο περιορισμός του προσωπικού όσο και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

* Μεταρρύθμιση στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, φορολόγησης κεφαλαίων, επενδυτικών οχημάτων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων κτλ.

* Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 26% στο 28%.

* Εισαγωγή φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις

* Διεθνής διαγωνισμός για τις άδειες χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων

* Επέκταση της επιβολής του φόρου πολυτελείας για σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και αύξηση του συντελεστή στο 13% από 10%, με είσπραξη των φόρων αναδρομικά από το 2014

* Φορολόγηση του συστήματος στοιχημάτων, με επιβολή φόρου 30% στα VLTs, τα οποία αναμένεται ότι θα τεθούν σε λειτουργία στο β' εξάμηνο του 2015 και το 2016.

* Έναρξη διαδικασίας υποβολής προσφορών για την έκδοση αδειών των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης και 5ης γενιάς.

4. Μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού συστήματος


Οι αρχές αναγνωρίζουν ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ασταθές και χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις. Γι αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως τον νόμο του 2010 που αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος (Νόμος 3863/2010) και θα εφαρμοστούν ή θα προσαρμοστούν οι κανόνες που ισχύουν για τις επικουρικές συντάξεις αλλά και τις υψηλές συντάξεις όπως έχει συμφωνηθεί το 2012, ώστε να επιτύχουν ανάλογη εξοικονόμηση και να λάβουν επιπλέον μέτρα για βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Από την 1η Ιουλίου 2015 οι αρχές θα εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις που θα έχουν στόχο μόνιμη εξοικονόμηση ισάξια με το 0,25% - 0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και το 1% του ΑΕΠ για το 2016 και από εκεί και πέρα με την εφαρμογή νομοθεσίας ώστε

* Να εφαρμοστούν ισχυρά αντικίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ποινές για την πρόωρη συνταξιοδότηση και σταδιακή εξάλειψη των εξαιρέσεων εξαιτίας κεκτημένων δικαιωμάτων υιοθετώντας προσαρμόζοντας όλους στο όριο ηλικίας των 67 ετών ή των 62 ετών με 40 χρόνια εργασίας μέχρι το 2022, με τη ρύθμιση αυτή να αφορά όλους όσοι συνταξιοδοτούνται (με την εξαίρεση τα βαρέα και ανθυγειινά και τις μητέρες παιδιών με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ) μετά τις 30 Ιουνίου του 2015 .

* Να υιοθετηθεί νομοθεσία που θα προβλέπει ετήσιο πέναλτι για όσους επηρεάζονται από την επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης, και θέλουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα ίση με 16%.

* Να ενταχθούν όλα τα επικουρικά ταμεία στο ΕΤΕΑΑ και να διασφαλιστεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 όλα τα επικουρικά ταμεία μπορούν να χρηματοδοτηθούν ιδίοις πόροις (επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος).

* Προσδιορισμός με καλύτερους στόχους των ανασφάλιστων που θα λάβουν βασική ενίσχυση μέσω του ΟΓΑ.

* Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019. Η ρύθμιση θα αφορά άμεσα το 20% των «υψηλότερων» δικαιούχων με τις λεπτομέρειες της σταδιακής κατάργησης να πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς.

* Πάγωμα των μηνιαίων εγγυημένων συνταξιοδοτικών εισφορών σε ονομαστικούς όρους έως το 2021.

* Να παρέχεται σε όσους συνταξιοδοτηθούν μετά τις 30 Ιουνίου 2015 η βασική εγγυημένη σύνταξη

* Αύξηση των εισφορών υγείας από 4% σε 6% τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις.

* Σταδιακή κατάργηση των χρηματοδοτούμενων εξαιρέσεων και εναρμόνιση των εισφορών όλων των ασφαλιστικών ταμείων με αυτές που ισχύουν στο ΙΚΑ από την 1η Ιουλίου 2015.

Επιπρόσθετα οι αρχές έως την 31 Οκτωβρίου 2015, θα νομοθετήσουν επιπλέον μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2016: α. Βασικός σχεδιασμός και παραμετρικές βελτιώσεις για να εφαρμοστεί στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών, β. Διεύρυνση και εκσυγχρονισμός τόσο του συστήματος εισφορών όσο και της συνταξιοδοτικής βάσης για τους αυτοαπασχολούμενους, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από το ονομαστικό στο πραγματικό εισόδημα και υποβολή στη διαδικασία καταβολής βασικών εισφορών, γ. Αναθεώρηση και εξορθολογισμός όλων των διαφορετικών συστημάτων παροχής βασικής και επικουρικής σύνταξης, λαμβάνοντας υπόψη και τα κίνητρα που υπάρχουν τόσο για εργασία όσο και για παροχή εισφορών, δ. Εναρμόνιση των συνταξιοδοτικών ταμείων και των κανόνων που ισχύουν για εισφορές αλλά και παροχές που αφορά όλα τα ταμεία, ε. Κατάργηση όλων των μη οικονομικών χρεώσεων για την χρηματοδότηση των συντάξεων και στ. Εναρμόνιση των κανόνων για τα συνταξιοδοτικά προνόμια του ΟΓΑ με το υπόλοιπο συνταξιοδοτικό σύστημα, εκτός εάν ο ΟΓΑ ενσωματωθεί σε άλλα ταμεία. Η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων θα λάβει χώρα έως το τέλος του 2017 και σε διάστημα δύο ετών. Το 2015 η διαδικασία θα ενεργοποιηθεί μέσω νομοθεσίας που θα ενώνει όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

5. Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, Κατά της διαφθοράς


Υιοθετήστε νομοθεσία ώστε:

*να μεταρρυθμίσετε το ενιαίο μισθολόγιο, εφαρμόζοντάς το από  1η Ιανουαρίου 2016, το οποίο αποτελεί βασική παράμετρο σε έναν ουδέτερο δημοσιονομικό χειρισμό και συνεπής με τους συμφωνημένους στόχους μισθολογικό κόστος και με ολοκληρωμένη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης της κατανομής των μισθών σε όλο το φάσμα σε σχέση με την ικανότητα, την επίδοση και την υπευθυνότητα των εργαζομένων.

*να εξορθολογίσετε το εξειδικευμένο μισθολόγιο και να το εφαρμόσετε από τον Νοέμβριο του 2015

*να ευθυγραμμίστε τις μη μισθολογικές παροχές, όπως την κατάργηση των αποζημιώσεων για τα οδοιπορικά και τα προνόμια, με καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη και την εφαρμογή του από 1η Ιανουαρίου του 2016.

*να καθορίστε μέσα στο ενιαίο μισθολόγιο όρια για την μισθολογική δαπάνη και τον αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που θα είναι σύμφωνα με τον δημοσιονομικό στόχο και διασφαλίστε την μείωση του μισθολογικού κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.

*να γίνει η πρόσληψη μάνατζερ και την αξιολογητές επιδόσεων για όλους τους υπαλλήλους (με στόχο να ολοκληρώσετε την πρόσληψη νέων μάνατζερς από τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, οι οποίοι θα υπόκεινται σε μια διαδικασία εξέτασης)

*να μεταρρυθμίστε το Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες

*να ενισχύσετε τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ. Θα καλύπτει: ι) το ρόλο και τη δομή των Συμβουλευτικών σωμάτων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης της Επιτροπής του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος σε Συμβουλευτική Επιτροπή, και τον ρόλο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καλής Διαχείρισης. ιι)την διαδικασία για την πρόσληψη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ώστε να διασφαλίζει ότι προσλαμβάνεται ένας πρόεδρος με τα υψηλότερα δυνατά επαγγελματικά προσόντα έπειτα από διαφανείς διαδικασίες και  προκαθορισμένα κριτήρια. ιιι) την συμβολή της ΕΛΣΤΑΤ σε κάθε νομοθετική ή άλλη νομική πρόταση που αφορά οποιοδήποτε στατιστικό θέμα, ιv) άλλα θέματα που επηρεάζουν την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αυτονομίας, η ενδυνάμωση της ΕΛΣΤΑΤ για να αντικατάσταση μόνιμου προσωπικού και για πρόσληψη προσωπικού όπου χρειάζεται και για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και την ένταξη της αρχής ως όργανο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής στον πρόσφατο νόμο 4720/2014. καθορισμός του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της ΤτΕ σε στατιστικά θέματα σε πλήρη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

* Δημοσίευση ενός αναθεωρημένου Στρατηγικού Σχεδίου έως τις 31 Ιουλίου του 2015. αναθεώρηση και εφαρμογή του νομικού πλαισίου που αφορά την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και εφαρμογή νόμων καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος και των ερευνών κατά της διαφθοράς η οποία οφείλεται σε πολιτικές παρεμβάσεις για προσωπικά θέματα.

6. Φορολογική διοίκηση


Πάρτε τα κάτωθι μέτρα για:

 *Θέσπιση νομοθεσίας για τη δημιουργία ένας αυτόνομου οργανισμού εσόδων που να ορίζει λεπτομερώς i) τη νομική μορφή, την οργάνωση, την κατάσταση και το πεδίο εφαρμογής του οργανισμού, ii) τις εξουσίες και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου και το ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης, iii) τη σχέση προς τον Υπουργό Οικονομικών και προς τις άλλες κυβερνητικές οντότητες, iv) την ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού και τη σχέση με τη δημόσια διοίκηση v) την αυτονομία του προϋπολογισμού, με τη δική της βάση δεδομένων και ένα νέο τύπο χρηματοδότησης για την ευθυγράμμιση των κινήτρων με την είσπραξη των εσόδων και την εγγύηση του προϋπολογισμού της προβλεψιμότητας και της ευελιξίας, vi) την υποβολή εκθέσεων προς την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο και vii) την άμεση μεταφορά του συνόλου της χωρητικότητας του φόρου που σχετίζεται με το προσωπικό και με άλλους φορείς (περιλαμβανομένου του ΣΔΟΕ) στον οργανισμό

* Για τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης, εγκρίνετε νομοθεσία για την εξάλειψη του ανωτάτου ορίου 25% για μισθούς και συντάξεις και να μειώσετε όλα τα κατώτατα όρια των € 1.500 και παράλληλα να διασφαλίσετε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Nα επιταχύνετε τις δημόσιες συμβάσεις της υποδομής πληροφορικής για να αυτοματοποιήσετε την ηλεκτρονική κατάσχεση, τη βελτίωση της διαγραφής των κανόνων φορολογικής οφειλής (να προσδιοριστούν), να αρθούν οι περιορισμοί σχετικά με τη διεξαγωγή των ελέγχων των φορολογικών δηλώσεων από το 2012 που υπόκεινται σε εξωτερικό καθεστώς φορολογικού πιστοποιητικού και να επιβληθεί, εάν είναι νομικά δυνατόν εκ των προτέρων, είσπραξη εσόδων των φορολογικών διαφορών.

* Τροποποιείστε  i) τη ρύθμιση 2014-15 για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία ώστε να αποκλειστούν εκείνοι που δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις και εισάγετε μία προϋπόθεση για να μειώσετε τη χρονική περίοδο γι αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν νωρίτερα. Παράλληλα εισάγετε επιτόκια με βάση τα τρέχοντα στην αγορά. Το τμήμα Μεγάλων οφειλετών και το ΚΕΑΟ να αξιολογήσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, τους μεγαλοοφειλέτες με χρέη σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές άνω του 1 εκατ. ευρώ. ii) το βασικό σύστημα των δόσεων με βάση των Κώδικα Φορολογικών Εσόδων να προσαρμοστεί σε επιτόκια απ' την αγορά και η ανασταλούν ως το τέλος του 2017 η επαλήθευση τους από τρίτους και οι προϋποθέσεις των τραπεζικών εγγυήσεων.

* Υιοθέτηση νόμων για τη διασφάλιση των εσόδων από το ΦΠΑ. Έκδοση και εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που είναι αναγκαίο για να υπάρξει αναδιάρθρωση του τρόπου «επιβολής» του ΦΠΑ με στόχο αυτός να ενισχυθεί και να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Οι αρχές θα καταθέσουν μία έκθεση στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. (EU VAT Commitee) και θα πρέπει να προετοιμαστούν για την επιβολή ΦΠΑ για συναλλαγές τουλάχιστον 25.000 ευρώ.

* Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων, μέσω διοικητικών μέτρων και για τον τρόπο αποθήκευσης (είτε με μεταφορικό μέσο, είτε σε σταθερά).

* Δημιουργία ενός σχεδίου προκειμένου να υπάρξει εντατικοποίηση της πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά και των μη «καταγεγραμμένων» τραπεζικών λογαριασμών. Έλεγχος των τραπεζικών συναλλαγών στις ξένες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών, με στόχο να αντληθούν μη καταβληθέντες φόροι.

* Aνάπτυξη ενός κοστολογημένου σχεδίου ώστε να προωθηθούν οι ηλεκτρονικές πληρωμές, με χρήση και των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε.

7. Χρηματοοικονομικός Τομέας


i) Τροποποιήσεις στον πτωχευτικό κώδικα που διέπει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προκειμένου να καλύπτονται όλοι οι δανειολήπτες. Παράλληλα ένταξη στον πτωχευτικό κώδικα και του εξωδικαστικού συμβιβασμού

ii) Τροποποιήσεις στον πτωχευτικό κώδικα των νοικοκυριών για την εισαγωγή μηχανισμού που θα διαχωρίζει αυτούς που στρατηγικά προχωρούν σε στάση πληρωμών απ' τους δανειολήπτες με καλή πίστη, την απλοποίηση και ισχυροποίηση των διαδικασιών, την εισαγωγή μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού εκκρεμών υποθέσεων.

iii) Τροποποιήσεις για την άμεση βελτίωση του δικαστικού πλασίου για ζητήματα πτωχεύσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

iv) Νομοθεσία για την καθιέρωση ρυθμισμένου επαγγέλματος των διαχειριστών πτωχεύσεων, που δεν θα είναι περιορισμένο από κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα και θα ακολουθεί την καλή εμπειρία άλλων χωρών

v) Μία συνολική στρατηγική για το χρηματοοικονομικό σύστημα: η στρατηγική θα βασιστεί στη έγγραφο στρατηγικής του 2013 λαμβάνοντας υπόψη το νέο περιβάλλον και τις συνθήκες του χρηματοοικονομικού συστήματος και με την οπτική της επιστροφής των τραπεζών σε ιδιωτική ιδιοκτησία μέσω της προσέλκυσης διεθνών στρατηγικών επενδυτών, και την επίτευξη διατηρήσιμου χρηματοδοτικού μοντέλου μεσοπρόθεσμα

vi) Μία ολιστική στρατηγική αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα προετοιμαστεί με τη βοήθεια στρατηγικού συμβούλου.

8. Αγορά Εργασίας


Έναρξη μίας διαδικασίας συμβουλευτικής παρόμοια με αυτή του παρελθόντος για τον καθορισμό του επιπέδου του κατώτατου μισθού (άρθρο 103 του νόμου 4172/2013), για την αναθεώρηση του υπάρχοντος πλαισίου των μαζικών απολύσεων, και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη. Διεθνείς Οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του ILO, θα συμβάλουν στην παραπάνω αναθεώρηση. Η οργάνωση και τα χρονοδιαγράμματα θα σχηματιστούν έπειτα από διαβούλευση με τους θεσμούς. Δεν θα αλλάξει το υφιστάμενο πλαίσιο διαπραγματεύσεων πριν την κατάληξη της αναθεώρησης και σε καμία περίπτωση πριν το 2015. Οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή στο πλαίσιο της νομοθεσίας θα υιοθετηθεί κατόπιν συμφωνίας με την Κομισιόν την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Οι Αρχές θα κινηθούν προς την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των νόμιμων επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων καθώς και τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα.

9. Αγορά προϊόντων – υπηρεσιών


Υιοθέτηση νομοθεσίας ούτως ώστε:

* να εφαρμοστούν όλες οι προτάσεις της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η απελευθέρωση της αγοράς βαρέων οχημάτων και η δεύτερη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ που αφορά αναψυκτικά και πετρελαϊκά προϊόντα,

* να απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα των μηχανικών, συμβολαιογράφων, λογιστών και δικαστικών επιμελητών και να απελευθερωθεί η αγορά τουριστικών ενοικιάσεων και θαλάσσιων μεταφορών,

* να καταργηθούν οι αμοιβαίες αλλά και μη αμοιβαίες επιβαρύνσεις κοινωνικής στήριξης,

* i) να μειωθεί η γραφειοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής αδειών για επενδύσεις και δραστηριότητες χαμηλού ρίσκου, όπως συστήνει η Παγκόσμια Τράπεζα και το διοικητικό κόστος που βαραίνει τις επιχειρήσεις, βάσει αυτών που προτείνει ο ΟΟΣΑ και ii) δημιουργία μίας επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με την προετοιμασία των νόμων και θα συντονίζει τα υπουργεία που εμπλέκονται. Θα ζητηθεί η τεχνική στήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας,

* εφαρμογή του «οδικού χάρτη» απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου,

* λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων (μεταξύ των οποίων και η ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας) για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ,

* στην αγορά ενέργειας οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την αναδιάρθρωση του συστήματος πληρωμών και άλλων κανόνων που ισχύουν προκειμένου να αποτραπεί η διατήρηση λειτουργίας ορισμένων μονάδων που είναι μη οικονομικά βιώσιμες και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρεών μεταξύ ΔΕΗ και του οργανισμού που καθορίζει τη λειτουργία της αγοράς. Νέα τιμολογιακή πολιτική για τη ΔΕΗ, με κατάργηση της έκπτωσης 20% του κοινωνικού τιμολογίου, αλλά και ενημέρωση της Κομισιόν για την πρόσβαση της ΔΕΗ σε φθηνό ρεύμα (ΝΟΜΕ). Οι αρχές θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τον «οδικό χάρτη» της Ε.Ε. ο οποίος αφορά τη στήριξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και τη φορολόγηση,

* να ενισχύσει την ανεξαρτησία της αρχής ελέγχου και εποπτείας της αγοράς ενέργειας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο

Η κυβέρνηση θα μεταφέρει στην ελληνική νομολογία την κοινοτική Οδηγία 27/2012 για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα.

10. Ιδιωτικοποιήσεις


* Το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ θα εγκρίνει το σχέδιο ανάπτυξης (Asset Development Plan) που θα περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονταν στην κατοχή του Ταμείου στις 31/12/2014. Το υπουργικό συμβούλιο ομοίως θα πρέπει να εγκρίνει το σχέδιο.

* Για να διευκολυνθεί η συμπλήρωση των προσφορών οι αρχές θα ολοκληρώσουν όλες τις ανειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που απαιτούνται για τα περιφερειακά αεροδρόμια, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και το αεροδρόμιο του Ελληνικού (ακριβής λίστα στο Τεχνικό Μνημόνιο). Αυτή η λίστα των ενεργειών θα πρέπει να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίζει πως όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις (ιδιωτικοποιήσεις) θα ολοκληρώνονται εντός χρονοδιαγραμμάτων.

* Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσουν τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή προσφορών για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και πάντως αυτές οι ημερομηνίες δεν μπορεί να είναι πέραν του τέλους του Οκτωβρίου του 2015, όπως και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στους όρους των προσφορών.

* Η κυβέρνηση θα μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ τις μετοχές που κατέχει στον ΟΤΕ

* Θα γίνουν τελικά (μη αναστρέψιμα) βήματα προς την κατεύθυνση της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων με τους υφιστάμενους (τωρινούς) όρους και με τον νικητή του διαγωνισμού ήδη επιλεγμένο 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πως οι Αμερικανοί έριξαν την κυβέρνηση Ν.Δ.
Tο σχέδιο «ασημένια δραχμή» για Grexit

Σχόλιο ιστολογίου: Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, οφείλει, ως ελάχιστη αναγνώριση της αλήθειας, αλλά και των υπηρεσιών προς όφελος της πατρίδας, να επαναφέρει όλους εκείνους που εναντιώθηκαν σε μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν εις βάρος της πατρίδας. Αν μη τι άλλο, ο κ. Ρουμπάτης οφείλει να δικαιώσει έμπρακτα, επαναφέροντας στις πρότερες θέσεις τους, όσους επέλεξαν να υπηρετήσουν και να προασπίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας, αντί να γίνουν συνεργάτες και εξυπηρετητές δόλιων πολιτικών...
Εμείς θα ξεχάσουμε όλους εκείνους που έγραφαν και μας λοιδωρούσαν ή μας συκοφαντούσαν για τα όσα γράφαμε επί χρόνια, αφού τους αξίζει η χλεύη μετά από το τεκμηριωμένο πόρισμα του κ. ανακριτή, αλλά και μετά τη σωρεία των πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων.
Μήπως θα πρέπει  όμως -τελικά- να αρχίσουν οι αρμόδιες αρχές να εργαστούν πάνω στις πληροφορίες των περίφημων wikeleaks για δυσαρεστημένους κρατικούς υπαλλήλους; Και, αλήθεια, ποιό είναι αυτό το στέλεχος της ΕΥΠ ζήτησε την διακοπή των ερευνών από τον Επίκουρο Ανακριτή Διαφθοράς κ. Φούκα;

Η αλήθεια μπορεί να αργεί, αλλά έρχεται πάντα στην επιφάνεια, όσο και αν παλεύουν κάποιοι να την κρύψουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και τρόπο. Έτσι, φως σε σκοτεινές πτυχές του πολιτικού παρασκηνίου σε κρίσιμες περιόδους για τη χώρα, επιχειρεί να ρίξει με το πόρισμά του ο επίκουρος ανακριτής κατά της διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, εστιάζοντας στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πηθεία» που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Aναφορές σε μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, σε τηλεγραφήματα του wikileaks, σε συγκεκριμένους πράκτορες αλλά και στις Ελληνορωσικές και τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις περιλαμβάνει το πόρισμα με το οποίο κλείνει η πολυετής ανάκριση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και το σχεδιο «Πυθία» που περιελάμβανε ακόμα και τη φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή.

Η πολυετής ανάκριση έκλεισε με ένα πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο αποκαλύπτει σχέδιο για νέο εθνικό νόμισμα το οποίο αποκαλεί «ασημένια δραχμή», το 2012, με πρωταγωνιστή στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. Το πάζλ των αποκαλύψεων συνθέτουν ισχυρά πρόσωπα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, πράκτορες που στην πορεία εξαφανίστηκαν, απόρρητες εκθέσεις και τηλεγραφήματα του wikileaks.
Οι αναφορές του ανακριτικού πορίσματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και τινάζει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα του επίκουρου ανακριτή κατά της διαφθοράς Δημήτρη Φούκα, στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή «American Embassy» Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και τα ίχνη του αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Η ασημένια δραχμή

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του διπλωμάτη Άλεξ Ρόντου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πηθεία 1 έφερε στο προσκήνιο το σχέδιο «ασημένια δραχμή» και στην ανάκριση το όνομα του Μεξικανού επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επι οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Α. Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 –επι συγκυβέρνησης Παπαδήμου και ενώ είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2011- με τον Μεξικανό επιχειρηματία. Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή. Εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.»

Ο ανακριτής αναφέρει πως πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.

Στο πόρισμα, επίσης, αναφέρεται ότι « θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δις ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών.»

Το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για την ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται, σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή καθώς όπως αναφέρει: «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.»
Από την έρευνα αποκαλύφθηκε η ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της κυβέρνησης Καραμανλή να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Μεταξύ των ενεργειών ήταν και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.

Ιδιαίτερη μνεία στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.

Όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις Ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι. Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών.

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται, σε σχέση με τις αμερικανικές αντιδράσεις στο θέμα των αγωγών, ότι:
"Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία".

Η διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ

Σύμφωνα με αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως δυσαρεστημένοι. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη.

Αμερικανικές πιέσεις να "κλείσει" η έρευνα

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η αναφορά του ανακριτή Φούκα σε «συστάσεις» για διακοπή της έρευνας. Όπως σημειώνει, στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση η οποία και έγινε αυθημερόν. Το στέλεχος αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να του μεταφέρει ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και πως η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σύμφωνα με νέα επίσημη ιατρική γνωμάτευση – που έφτασε χθες στην Εξεταστική των Μνημονίων – αναφέρεται:
«στον ασθενή συνεστήθη αναρρωτική ενός μηνός και δεν θα πρέπει να υποβάλλεται σε οποιαδήποτε σωματική, ψυχική ή πνευματική καταπόνηση, καθόσον η υγεία του διατρέχει ακόμη κίνδυνο»!!!
Με βάση την παραπάνω επίσημη διάγνωση ο κ. Γεωργίου και επίσημα, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, εφόσον δεν είναι ικανός να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, και με γνώμονα την προστασία της υγείας του, πρέπει να ζητηθεί η παραίτησή του άμεσα.

Το πέραν των 20 ημερών ακέφαλον της ΕΛΣΤΑΤ έως σήμερα, και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση (τουλάχιστον 30 ημερών βάση γνωμάτευσης), υπονομεύει την λειτουργία του οργανισμού στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα.

Παρακαλώ τους αρμοδίους να προβούν στην προβλεπόμενη διαδικασία και στον κ. Γεωργίου ευχόμαστε όλοι από καρδιάς, περαστικά.

Δημήτρης .Κ Καμμένος
Βουλευτής, μέλος της εξεταστικής

Σχόλιο ιστολογίου: Δική μας απορία είναι πως είναι δυνατόν, όποτε κάποιος επώνυμος και ισχυρός καλείται από την Δικαιοσύνη ή από κρατικές επιτροπές, να… αρρωσταίνει...! Πάντως, ο κ. Γεωργίου είναι ο άνθρωπος για τον οποίο διεθνής στατιστική αρχή φέρεται να απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, απαιτώντας το πάγωμα των υποθέσεων που τον αφορούν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες Ελληνικές κυβερνητικές πηγές .
Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή.
Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας. Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά τις επιπτώσεις ενός σχεδιασμένου Grexit εξετάζουν οι δημοσιογράφοι του Reuters, Jamie McGeever και Patrick Graham.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει να εγκαταλείψει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, η πρώτη περίοδος θα είναι δύσκολη, όμως σύντομα μια υποτιμημένη δραχμή θα οδηγήσει σε εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας, είναι το συμπέρασμα τους.
Αναλυτικά το δημοσίευμα του Reuters:

Η κυρίαρχη οικονομική σκέψη μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η εγκατάλειψη του κοινού νομίσματος θα δώσει στην χώρα που υποφέρει από ασφυξία ρευστότητας και υπερχρέωση την ώθηση που χρειάζεται.

Η οικονομία της Ελλάδας είναι τόσο καταπιεσμένη, υποστηρίζουν, που αν δεν αποκτήσει ανταγωνιστικότητα μέσω μια μεγάλης υποτίμησης του νομίσματος θα παραμείνει χωρίς πνοή. Μέχρι τότε, η ιδέα μιας εξόδου από την ευρωζώνη – είτε από ατύχημα είτε από επιλογή – θα επανέρχεται διαρκώς.

Ο Ρότζερ Μπουτλ, ιδρυτής της Λονδρέζικης Capital Economics, που παρέχει υπηρεσίες ανάλυσης για της οικονομίας και των αγορών, κέρδισε ένα βραβείο 395.000 δολαρίων πριν τρία χρόνια παρουσιάζοντας έναν οδηγό για το πώς ένα έθνος θα μπορούσε να εγκαταλείψει το ευρώ.
«Αν η Ελλάδα ήθελε να εγκαταλείψει το ευρώ, αυτή είναι η ευκαιρία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα το πράξει, λέει, τονίζοντας ότι οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος «χάνουν την ουσία». Πώς μια συμφωνία χρέους μπορεί αν επιφέρει αύξηση της ζήτησης στην Ελλάδα; Κανείς δεν απαντά αυτό το οικονομικό ζήτημα.
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της έχουν εμπλακεί σε συνομιλίες για να διασφαλίσουν μια συμφωνία που προβλέπει ότι η Ελλάδα θα λάβει περεταίρω οικονομική βοήθεια μόνο αν προχωρήσει σε νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλιώς η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει στις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία αποπληρωμής ενός τεράστιου πακέτου στο ΔΝΤ.

Οι νέες προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις καθώς και νέα αύξηση της φορολογίας που, αν και θα αλλάξει το σκηνικό στην οικονομία, θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη ζήτηση.

Παράλληλα υπάρχουν ισχυρά αντικίνητρα για μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, και όχι μόνο ότι δεν προβλέπεται σχετικός μηχανισμός στις συνθήκες της ευρωζώνης.

Πιθανότατα θα προκαλέσει τεράστια πολιτική και οικονομική αναστάτωση, συμπεριλαμβανομένης στάσης πληρωμών σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εξωτερικά χρέη, ενώ θα εκτοξευθούν οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών και θα μπει τέλος στην εισροή χρημάτων από την ΕΕ.

Ώθηση

Η πιο άμεση και απτή επίπτωση της εγκατάλειψης του ευρώ από την Ελλάδα θα ήταν μια μεγάλη υποτίμηση του νέου νομίσματος που θα υιοθετήσει η Αθήνα, πιθανότατα της δραχμής.

Ο Μπουτλ προτείνει μια υποτίμηση κατά 30% θα ήταν αρκετή για να δώσει ώθηση 20% στην παραγωγικότητα, αν και κάτι τέτοιο εξαρτάται και από την υιοθέτηση μιας σειράς δημοσιονομικών, θεσμικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων.

Η υποτίμηση δεν αποτελεί πανάκεια και δεν θα λύσει δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως η έλλειψη μεταρρυθμίσεων, η διαφθορά και ένας υπερμεγέθης δημόσιος τομέας, σημειώνει ο Μπουτλ. Αλλά θα δώσει τεράστια ώθηση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, όπως και σε άλλους κλάδους του τριτογενή τομέα.

Παράλληλα ο Μπουτλ θεωρεί ότι οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει τελικά την ευρωζώνη ανέρχονται σε 80 – 90%, και φέρνει την Αργεντινή, τη Ρωσία, την Ισλανδία και τη Νότια Κορέα ως παραδείγματα οικονομιών που τα πήγαν «εξαιρετικά καλά» προχωρώντας σε μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός τους.

Από την πλευρά του ο Νηλ Ρέκορντ, ιδρυτής και πρόεδρος της Record Currency Management, κάνει λόγο για συνολική κατάρρευση του ευρώ και πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε 40% υποτίμηση της δραχμής με παράλληλα ανατίμηση κατά 30% ενός νέου γερμανικού μάρκου.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Ρέκορντ θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα να πετύχει ανάπτυξη 5% κατ’ έτος ήδη από το 2016.
«Είναι ρεαλιστικό να υποθέτουμε ότι οι Έλληνες θα έχουν ένα δύσκολο, εφιαλτικό 2015», λέει. «Αλλά σύντομα, ως δια μαγείας, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα το 2016 και το 2017».
Δυσλειτουργία

Ο Πολ Κρούγκμαν, ο νομπελίστας συγγραφέας και καθηγητής οικονομικών και διεθνών υποθέσεων στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, υπήρξε επικριτής του ευρώ, τονίζοντας την ακαμψία της δομής του που στραγγαλίζει την ανάπτυξη στις ασθενέστερες χώρες, όπως η Ελλάδα. Ωστόσο ποτέ δεν υποστήριξε ένα grexit και υποστηρίζει ότι μία έξοδος από το ευρώ δεν είναι τόσο εύκολη σαν η Ελλάδα να μην είχε μπει ποτέ στο κοινό νόμισμα.

Πάντως, στις 19 Ιουνίου έγραφε στους New York Times: «Μία έξοδος από το ευρώ θα έφερνε αλματώδη αύξηση της παραγωγικότητας, με κόστος όμως ένα πιθανό οικονομικό χάος».

Πριν ένα χρόνο το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται με 0,6% το 2014, με 3% το 2015 και με περισσότερο από 3% κάθε έτος μέχρι το 2019. Όμως το 2014 η ελληνική οικονομία γνώρισε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης -0,1%, κάνοντας τις προβλέψεις για το υπόλοιπο μισό της δεκαετίας να μοιάζουν κάτι περισσότερο από υπεραισιόδοξες.

Σχόλιο ιστολογίου: Εάν όλα αυτά δεν είναι μία έξυπνη ώθηση της Ελλάδας να εγκαταλείψει το ευρώ για να μην χρεωθούν οι "δανειστές" την οικονομική της δολοφονία, τότε, ίσως κάποιοι αποφάσισαν να εκκινήσουν τις διαδικασίες διάλυσης της ευρωζώνης...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τα παραμύθια τέλειωσαν, οι μάσκες έπεσαν, η αλήθεια σε όλη της την μαύρη μεγαλοπρέπεια πρόβαλλε ξεκάθαρα και όσοι ακόμα τρέφουν ψευδαισθήσεις καλά θα κάνουν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν πάει άλλο.

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια μαύρη κλίκα τοκογλυφικών τραπεζιτικών κυκλωμάτων, που δεν της καίγεται καρφί για τους λαούς, για την δημοκρατία και πολύ περισσότερο για οικονομική ανάπτυξη και άλλα κουραφέξαλα.

Όλο αυτό το πεντάμηνο του θρίλερ των διαπραγματεύσεων φανερώθηκε η πραγματική ταυτότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε διάθεση για ένωση των λαών, ούτε αίσθηση δικαιοσύνης, ούτε κάποια πρόθεση να βοηθήσει με το πνεύμα της αλληλεγγύης μια χωρά που αυτή η ιδία την έχει ρίξει στο μεγαλύτερο βάραθρο της σύγχρονης ιστορίας της, φυσικά και με την βοήθεια των εντόπιων δοσίλογων.

Πιστέψαμε ότι η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα έφερνε ένα συνειδησιακό σοκ στην υπόλοιπη Ευρώπη και ότι θα γίνονταν η απαρχή καταλυτικών αλλαγών προς την καλυτέρευση της ζωής των ευρωπαϊκών λαών και προς αποκατάσταση της φρικτής αδικίας που έγινε στην χώρα μας με τα μνημονιακά εγκλήματα κατά της οικονομίας, της κοινωνίας και της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αντ’ αυτού, παρακολουθήσαμε επί πέντε μήνες το κρεσέντο μιας απίθανης παρέας που αποτελείται από πρώην πράκτορες της Στάζυ, αλκοολικούς μεθύστακες, απόγονους διάσημων ναζί, ομοφυλόφιλους, χοιροβοσκούς που παριστάνουν τους οικονομολόγους και ανισόρροπους που εκπροσωπούν το ΔΝΤ, να θέλουν να επιβάλλουν σε ένα ολόκληρο λαό τα αδιέξοδα τους και τα εγκληματικά λάθη τους, αδιαφορώντας για το αν θα συσσωρεύσουν εκατόμβες νέων θυμάτων στην αδιάλλακτη εμμονή τους στην παραφροσύνη τους.

Ήρθε η ώρα της αλήθειας και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όσοι παριστάνουν τους πολιτικάντηδες και σκύβουν το κεφάλι σε αυτή την Ευρώπη, ευρωλιγούρηδες μέχρι εσχάτων, να πάνε να σμίξουν με αυτούς τους παράφρονες που επιδιώκουν να καταστρέψουν ότι απέμεινε από αυτή την χώρα, αλλά να σταματήσουν να θέλουν να μας πουλήσουν σχέδια «σωτηρίας»… τελικής εξόντωσης. Όσον αφορά τους προδότες, αυτοί θα πρέπει επιτέλους να πάρουν το μάθημα της προδοσίας τους.

Ωε άδω και μη παρέκει κ Τσίπρα! Ο λαός σε εξέλεξε για να σταματήσουν τα μνημόνια της καταστροφής του. Αν και εσύ συνεχίσεις στην ίδια μνημονιακή γραμμή, τότε δεν σου μένει ούτε μια μέρα στην εξουσία και θα έχεις κολλήσει και εσύ το στίγμα της μνημονιακής καταστροφής της Ελλάδας.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Άγρια φορολογία στους αγρότες που η Ευρώπη θέλει να τους βλέπει ως... επιχειρηματίες! 

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Τη στιγμή που η ελληνική πλευρά προσπαθεί να κάνει ύστατη προσπάθεια για να βρει τη χρυσή τομή με τους δανειστές, οι αγρότες θα είναι ένας από τους κλάδους που θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα.

Οι δανειστές, καθώς ζητούν να εξομοιωθεί το καθεστώς φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων με αυτό που ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στόχος είναι να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης και να καταργηθεί ο φόρος 13% στο εισόδημα των αγροτών με ένα πιθανό σενάριο να αναφέρει ότι θα αυξηθεί στο 33%. Από το μέτρο αυτό προβλέπεται να εξοικονομηθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Για ποσά μέχρι 50.000 ευρώ ο συντελεστής θα ανέβει 13 μονάδες, ενώ για ποσά από 50.000 ευρώ και πάνω το χρόνο θα φορολογηθεί με 33%.

Ακόμη οι δανειστές -σύμφωνα με πληροφορίες- ζητούν κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, αύξηση του συντελεστή προκαταβολής φόρου από 27,5% στο 100% του κύριου φόρου εισοδήματος.

Η ελληνική πλευρά δέχθηκε να καταργηθούν διατάξεις όπως της απαλλαγής των αγροτικών αποζημιώσεων από την φορολογία εισοδήματος και την απαλλαγή των επιδοτήσεων από την φορολογία μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ.

Και όλα αυτά γιατί -σύμφωνα με τους δανειστές- υπάρχει διακριτική, όπως τη χαρακτηρίζουν, φορολογική μεταχείριση των αγροτών σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες...!

Παράλογες αυξήσεις φόρων στους αγρότες οδηγούν σε αύξηση του κόστους παραγωγής και, με δεδομένες τις χαμηλές (έως εξευτελιστικές) τιμές πώλησης προς τους εμπόρους, δημιουργούνται συνθήκες εγκατάλειψης αγροτικής εκμετάλλευσης της γης. Και αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να είναι ανεξάρτητη διατροφικά και θα εξαναγκαστεί σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να γίνει χώρα εξαρτώμενη ως προς την τροφή...
Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς έξυπνος για να καταλάβει ότι η εξάρτηση από την τροφή σημαίνει πλήρη κατοχή της χώρας, στην οποία φαίνεται πως συμφωνεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


To μεγαλύτερο αγκάθι της διαπραγμάτευσης είναι το συνταξιοδοτικό, επισημαίνει.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών βρίσκεται σε -πλήρη εξέλιξη, καθώς οι δύο πλευρές υπερασπίζονται με σθένος τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στο τραπέζι, αδυνατώντας αυτές τις προτάσεις να τις ενοποιήσουν σε μια, ώστε αυτή με τη σειρά της να αποτελέσει και τη συμφωνία.

Είναι άραγε εφικτός ένας συμβιβασμός;

Όπως τονίζει ο Economist, προκαλεί μεγάλη έκπληξη η διαρκής απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, γεγονός που έχει οδηγήσει την Αθήνα στην υιοθέτηση σχεδίων που βασίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σε νέες αυξήσεις φόρων.

Γιατί η ελληνική πρόταση στηρίζεται στις αυξήσεις φόρων και όχι στις περικοπές δαπανών;
Γιατί μια συμφωνία γεμάτη περικοπές είναι πολύ πιο δύσκολη σε πολιτικό επίπεδο να την παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο εσωτερικό του κόμματός του.

To μεγαλύτερο αγκάθι της διαπραγμάτευσης είναι χωρίς αμφιβολία το συνταξιοδοτικό, σπεύδει να επισημάνει ο Economist.
Όπως προειδοποιεί στη συνέχεια το περιοδικό, το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών παραμένει ακόμη μεγάλο.
Και το γεγονός αυτό αυξάνει κατακόρυφα τις ανησυχίες.

Πλέον η βούληση όλων των πλευρών για συμφωνία χαρακτηρίζεται πιο κρίσιμη από ποτέ.
To γεγονός ότι ο χρόνος εξαντλείται - αφού στις 30 Ιουνίου εκπνέει το πρόγραμμα της Ελλάδας - ίσως κατορθώσει να συνετίσει τους πάντες...
Ο χρόνος τελειώνει και όλοι πρέπει να συνετιστούν...
Θα το κάνουν;

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης που ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές
Ολάντ: "Η επίθεση ήταν τρομοκρατική. Θα απαντήσουμε με δράση και πρόληψη"

Ένας άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε επίθεση σε βιομηχανική μονάδα υγραερίου στη νοτιονατολική Γαλλία, ενώ αριθμός άλλων τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης που συνοδεύτηκε από εκρήξεις. Κοντά στη σορό βρέθηκε σημαία με μηνύματα στα αραβικά, εντείνοντας τους φόβους πως πρόκειται για νέο χτύπημα τζιχαντιστών σχεδόν έξι μήνες μετά τον εφιάλτη που έζησε η γαλλία.
Ένα άτομo συνελήφθη ως δράστης.
Η γαλλική εισαγγελία επιβεβαίωσε τον αποκεφαλισμό και ανακοίνωσε ότι την υπόθεση χειρίζονται οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης πρόταξε από τις Βρυξέλλες ο Φρανσουά Ολάντ, προτού αναχωρήσει εσπευσμένα για το Παρίσι. Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά τα τραγικά γεγονότα στη Γκρενόμπλ, ο γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Γαλλία και επιβεβαίωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί (τοπική ώρα).

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι στόχος της επίθεσης ήταν να ανατιναχθεί το κτίριο. Η επίθεση έχει τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικού χτυπήματος. Βρέθηκε ένα αποκεφαλισμένο πτώμα με επιγραφές γραμμένες επάνω. Υπάρχει ένας νεκρός και δύο τραυματίες. Ο υπουργός Εσωτερικών πήγε κατευθείαν στον τόπο του δυστυχήματος. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από τις Αρχές», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τον δεύτερο δράστη.

Σύμφωνα με τον σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Monde στις Βρυξέλλες, ο Ολάντ πληροφορήθηκε το συμβάν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον έλληνα πρωθυπουργό και τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ολάντ παρακολούθησε τις πρώτες εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα αμέσως μαζί με τη Μέρκελ, η οποία ήταν εμφανώς συγκλονισμένη.

Για επίθεση «φρίκης» έκανε λόγο από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση του στον Ολάντ.
Ο κ. Ολάντ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Σύνοδο Κορυφής καθώς θα έχει σύσκεψη στις 5:30 το απόγευμα στο Προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

Η επίθεση σημειώθηκε πριν το μεσημέρι της Παρσκευής σε μονάδα υγραερίου που βρίσκεται μεταξύ Λυόν και Γκρενόμπλ, στη νοτιονατολική Γαλλία.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters και τα γαλλικά ΜΜΕ, η επίθεση έγινε όταν δύο ένοπλοι έφτασαν με αυτοκίνητο στο εργοστάσιο, φέροντας σημαίες με μηνύματα στα αραβικά.

Χτύπησαν με το αυτοκίνητο τις πύλες του εργοστασίου και στη συνέχεια φιάλες υγραερίου με αποτέλεσμα να προκληθούν εκρήξεις.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρίσκεται καθ' οδόν, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε ευαίσθητες τοποθεσίες γύρω από την Λυόν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία, η αποκεφαλισμένη σορός βρέθηκε έξω από την είσοδο του εργοστασίου.

Ισλαμιστής σαλαφιστής, γνωστός στις γαλλικές Αρχές ο δράστης της επίθεσης

Γεννημένος τον Μάρτιο του 1980, οργανωμένος σε ομάδα ισλαμιστών σαλαφιστών τουλάχιστον από το 2006, φέρεται πως είναι ο δράστης της επίθεσης στη βιομηχανική μονάδα υγραερίου στη Νοτιονατολική Γαλλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Monde, πρόκειται για τον Γιασίν Σαλχί (βάσει της ταυτότητας που ο ίδιος έδωσε), παλαιό γνώριμο των γαλλικών Αρχών.
Η ταυτότητά του μένει να επιβεβαιωθεί, επισήμανε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, αν και όλα δείχνουν ότι όντως πρόκειται για τον Σαχλί. «Πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος βρισκόταν υπό έρευνα για ριζοσπαστικοποίηση. Η έρευνα ωστόσο διακόπηκε το 2008. Δεν έχει ποινικό μητρώο», υπογράμμισε ο Καζνέβ, συγχαίροντας τον πυροσβέστη που τον συνέλαβε.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Άγριες επιθέσεις στον Αρκά για σκίτσο για την κυβέρνηση που «ανέβασε» στο Facebook

Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του σκιτσογράφου έχει σταματήσει τις τελευταίες ώρες κάθε είδους ανάρτηση Θύμα πρωτοφανούς, διαδικτυακής επίθεσης αλλά και απειλών έπεσε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς για ένα σκίτσο που «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και αφορούσε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Κι όμως, το εν λόγω σκίτσο, στο οποίο εμφανίζεται ένας άντρας να λέει πως έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση επειδή «είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα», θεωρήθηκε από κάποιους προσβολή για την μάχη που δίνει η κυβέρνηση.
Μάλιστα, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του Αρκά στο Facebook έχει σταματήσει τις τελευταίες ώρες κάθε είδους ανάρτηση. «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο διαχειριστής».

Αυτό ήταν ένα από τα δύο τελευταία μηνύματα που αναρτήθηκαν στη σελίδα του σκιτσογράφου, στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην τελευταία ανάρτηση, ο διαχειριστής κάνει λόγο για πολιτική βαρβαρότητα.
«Στο κλίμα τής πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε.

Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως, στο Twitter πολλοί είναι οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Αρκά και να κατακρίνουν την επίθεση που δέχθηκε. Χρησιμοποιώντας τα hashtag #arkas, #Free_Arkas και #Je_Suis_Arkas, οι χρήστες του Twitter κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για δείγμα βαρβαρότητας.
«Από το καθεστώς της Β. Κορέας που ζούμε δε γλίτωσε ούτε ο Αρκάς», «Μετά τον Αρκά, σειρά έχει ο Arrow, ο Flash και ο Captain America, ως εκπρόσωποι των καπιταλιστών», «Τον Αρκά ρε; Τι σωκρατική μύγα σας τσίμπησε;», είναι τρία ενδεικτικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.


 Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό άρθρο της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung. Η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung που εκδίδεται στο Μόναχο και διαβάζετε από εκατομμύρια Γερμανούς και Ευρωπαίους, δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση το εξής αποκαλυπτικό άρθρο το οποίο μεταξύ άλλων τονίζει ότι, «το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας κατέστη εφικτό μόνο επειδή άλλες χώρες διέγραφαν τα χρέη της και ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα πρέπει να θυμηθούν τη στάση των πιστωτών της Γερμανίας πριν 62 χρόνια.

Παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο:

«Η Γερμανία ξεχνά την ιστορική της ευθύνη», γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. στην πρώτη σελίδα της. Η γερμανική κυβέρνηση στην περίπτωση της διαμάχης για την κρίση στην Ελλάδα ξεχνά την ίδια της την ιστορία. Και εξηγεί: Το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας κατέστη εφικτό μόνο επειδή άλλες χώρες διέγραφαν τα χρέη της. Τους προηγούμενους μήνες η γερμανική κυβέρνηση, και κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι θεωρούν τις οικονομικές απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης παράλογες. Πώς μπορεί η Αθήνα να ζητεί κούρεμα του χρέους της; Η Γερμανία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο, υπογραμμίζει ο Σόιμπλε. Δεν τίθεται θέμα, επισημαίνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Και οι αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στα ελληνικά χωριά στη διάρκεια του Β” Παγκόσμιου Πολέμου; Ούτε αυτές θα δοθούν. Το θέμα έχει κλείσει πολιτικά και νομικά, ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Σταϊνμάιερ, επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung, συμπεριφέρνονται σαν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα να αφορούν μόνο χρήματα, μόνο το παρόν, μόνο το ζήτημα πόσο υψηλός πρέπει να είναι ο ΦΠΑ στα ελληνικά ξενοδοχεία. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα άλλο, μεγαλύτερο ζήτημα, και εδώ η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει χτυπήσει το σωστό νεύρο. Σε αυτή τη διαμάχη, όπως και συχνά σε άλλα ευρωπαϊκά ζητήματα, πρόκειται και για την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας απέναντι στην Ευρώπη.

Αυτή η ευθύνη προέρχεται από το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα των ναζί, αλλά και από το γεγονός ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μετά το τέλος του Β” Παγκόσμιου Πολέμου πήγαν πολύ πολύ μακριά για να βοηθήσουν τη νεαρή Γερμανική Δημοκρατία. Και κυρίως το 1953 όταν αποφασίστηκε στο Λονδίνο η διαγραφή μεγάλου μέρους του γερμανικού χρέους. Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι ήταν πεπεισμένοι, ότι χωρίς μια διαγραφή του χρέους της η Γερμανία δεν θα μπορούσε να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της, ένα επιχείρημα το οποίο ισχύει και για την περίπτωση της Ελλάδας, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες το έχουν αποκλείσει τους τελευταίους μήνες.

Όμως χωρίς τη διαγραφή του χρέους του 1953 δεν θα είχε υπάρξει το γερμανικό οικονομικό θαύμα και η έκρηξη των εξαγωγών τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Όμως το 1953 αποφασίστηκε και κάτι ακόμη: Το ερώτημα αν η Γερμανία οφείλει πολεμικές αποζημιώσεις θα έμενε στην άκρη μέχρι να υπογράφει επισήμως ειρηνευτική συνθήκη. Αυτή η συνθήκη δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, ενώ με τη Συνθήκη Δύο Συν Τέσσερα, η οποία οδήγησε στην επανένωση της Γερμανίας πριν 25 χρόνια, το θέμα αποσιωπήθηκε συνειδητά. Όταν σήμερα η Γερμανία λέει ότι δεν υπάρχει νομική βάση στο αίτημα της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις βασίζεται πρώτον στη Συνθήκη Δύο Συν Τέσσερα και δεύτερον στη διαγραφή του χρέους του 1953.

Νομικά λοιπόν, εξηγεί η εφημερίδα, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η σκληρή στάση της γερμανικής κυβέρνησης δεν είναι πλέον πειστική: ούτε για τις επανορθώσεις, ούτε για το κούρεμα του χρέους. Αντίθετα, προσθέτει η Suddeutsche Zeitung, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα πρέπει αυτές τις ημέρες να θυμηθούν τη στάση των πιστωτών της Γερμανίας πριν 62 χρόνια. Ο Γερμανός τραπεζίτης Χέρμαν Γιόζεφ Αμπς που εκπροσωπούσε τη γερμανική κυβέρνηση είχε δηλώσει μετά τη Συμφωνία του Λονδίνου: «Με τη διευθέτηση του χρέους της η γερμανική κυβέρνηση κέρδισε όχι μόνο την οικονομική της αξιοπιστία, αλλά ο κόσμος άρχισε να εμπιστεύεται ξανά τη χώρα αυτή».

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Ceteris Paribus

Η προηγούμενη φορά που παίχτηκε σε πολεμικές συνθήκες (στην κυριολεξία) η «σκηνή» του σχηματισμού ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό, ήταν στο Λίβανο, στη γνωστή Συνδιάσκεψη, όπου δημιουργήθηκε η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, την άνοιξη του 1944. Η πιο πρόσφατη εμπειρία κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» ήταν το ’89, όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά στήριξαν τη βραχύβια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» υπό τον κ. Τζανεττάκη, την επονομασθείσα και «οικουμενική» – ο «ειδικός σκοπός» αποδείχτηκε ότι ήταν η προλείανση του εδάφους για την πρωθυπουργία Μητσοτάκη.

Αυτές τις μέρες, σε συνθήκες που διαφέρουν ουσιωδώς από τα δύο προαναφερθέντα ιστορικά παραδείγματα, αλλά «πολεμικές» με τη μεταφορική έννοια του όρου, έχει στηθεί στις Βρυξέλλες ένα περίεργο «σκηνικό» που, συμβολικά και πραγματικά, παραπέμπει στη δημιουργία κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» στο εξωτερικό. Αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες δεν παραβρέθηκαν απλώς αλλά έτυχαν υποδοχής και τιμών… πρωθυπουργού οι ηγέτες των κομμάτων της ελληνικής αντιπολίτευσης. Τους υποδέχτηκαν Ευρωπαίοι ηγέτες και θεσμικοί παράγοντες, συνομίλησαν μαζί τους, τους ανακήρυξαν σιωπηλά συνομιλητές, τους ενέταξαν στη… διαπραγμάτευση.

Είναι τόσο εξόφθαλμο, ώστε μόνο ένας τυφλός δεν θα το έβλεπε: η ευρωπαϊκή θεσμική ηγεσία επισήμως δεν διαπραγματεύτηκε με την ελληνική κυβέρνηση (απλώς επέδωσε ένα τελεσίγραφο), ενώ ταυτόχρονα καλοδέχτηκε την ηγεσία της αντιπολίτευσης! Και δεν μιλάμε ούτε για τη Συρία ούτε για χώρα που βρίσκεται σε εμφύλιο, αλλά για χώρα της Ευρωζώνης!!! Αν έβαζε κανείς τη φαντασία του να δουλέψει, θα μπορούσε να συσχετίσει αυτό το -τουλάχιστον περίεργο- σκηνικό με πιο… εξωτικές περιπτώσεις όπου η «διεθνής κοινότητα» δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση μιας χώρας, την υπονομεύει ανοιχτά και συνομιλεί με την αντιπολίτευση…

Υπερβολές θα πει κανείς. Ωστόσο, εδώ υπάρχουν μερικά καίρια ερωτήματα:
  1. Γιατί συγκεντρώθηκαν όλοι οι ηγέτες της ελληνικής αντιπολίτευσης στις Βρυξέλλες; Προς τι οι συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους; Σίγουρα δεν πήγαν εκεί για ρεπορτάζ. Σίγουρα επίσης δεν ήταν προσκεκλημένοι της ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί λοιπόν πήγαν εν χορώ και ποιος τους προσκάλεσε;
  2. Πώς εξηγείται ότι την ίδια στιγμή στην Ελλάδα φούντωσαν οι φήμες για «Ιουλιανά» με Στουρνάρα πρωθυπουργό; Σχετίζονται αυτές οι φήμες με το προηγούμενο ή όχι;
  3. Ποιος εμπνεύστηκε τις δύο συγκεντρώσεις των «Μένουμε Ευρώπη», ένα αδύναμο πλην εμφανές ίχνος «πορτοκαλί επανάστασης» α λα ελληνικά ενάντια στην εκλεγμένη κυβέρνηση;
  4. Τι σχέση έχουν όλα τα προηγούμενα με την πρόταση του Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» με άλλον πρωθυπουργό; – έκανε και τη μεγαθυμική παραχώρηση να μην είναι αυτός…
Πώς ερμηνεύονται όλα αυτά; Κατά τη γνώμη μου, πολύ απλά: Μια συμμαχία δυνάμεων των «μέσα» (μνημονιακή αντιπολίτευση) με τους «έξω» (ευρωπαϊκό διευθυντήριο) επιχειρεί ανοιχτά την ανατροπή της δημοκρατικά και μόλις πριν πέντε μήνες εκλεγείσας ελληνικής κυβέρνησης. Προφανώς η εκλογή της διατάραξε την «κανονικότητα» που αυτές οι δυνάμεις και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν θεωρούσαν αδιατάρακτη, κάτι σαν «θεϊκή τάξη». Επιχειρούν λοιπόν κάτι σαν παραθεσμικό «πραξικόπημα» ώστε να αποκατασταθεί η διασαλευθείσα «τάξη». Ώστε η μεν εγχώρια διαπλοκή να ξαναβρεί τους κυβερνήτες με τους οποίους ξέρει να «συνομιλεί», η δε ευρωπαϊκή ηγεσία να μιλάει με τους «δικούς της ανθρώπους».

Δεν είναι «Λίβανος», γιατί δεν έχει προηγηθεί ούτε βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιος εμφύλιος – τουλάχιστον όχι ανοιχτός. Δεν είναι «Ουκρανία», γιατί δεν έχει φασίστες στην εξουσία κι έναν εσωτερικό πόλεμο. Είναι όμως το εν εξελίξει πρώτο θεσμικό – παραθεσμικό πραξικόπημα ενάντια σε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση σε χώρα της Ευρωζώνης!

Κι αυτό μόνο ασήμαντο δεν είναι…

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε την ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο κατα το 2014.
"Στην Αλβανία, τα μεγάλα προβλήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν ευρέως συνδεδεμένα με την διαδεδομένη διαφθορά σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στο δικαστικό σύστημα και την υγειονομική περίθαλψη. Η ενδοοικογενειακή βία και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών παραμένουν επίσης σοβαρά προβλήματα", 
αναφέρει η έκθεση.
"Οι ξυλοδαρμοί και κακομεταχείριση από την αστυνομία των υπόπτων κατά τη διάρκεια της κράτησης και ανάκρισης για να αποσπαστούν ομολογίες, η άθλιες συνθήκες των φυλακών, καθώς και το αναποτελεσματικό δικαστικό σύστημα, το οποίο υπόκειται στην πίεση και τη διαφθορά, αποτελούν σοβαρό πλήγμα για τη χώρα", 
αναφέρει η έκθεση στο κεφάλαιο για την Αλβανία.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι
"η κυβέρνηση έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στην περίπτωση των αιτήσεων για την επιστροφή ή την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος, και πολλές από τις αξιώσεις ιδιοκτησίας παραμένουν άλυτα".
"Η Αλβανία συνέχισε να αποτελεί πηγή και χώρα προέλευσης για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, θύματα σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων και της καταναγκαστικής εργασίας", 
επισημαίνεται στην έκθεση του Σταιτ Ντεπαρτμεντ.
"Η ατιμωρησία των ανώτερων αξιωματούχων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, παραμένει ένα πρόβλημα, αν και η κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να ερευνήσει τους αξιωματούχους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή σε τέτοιου είδους αδικημάτων", 
αναφέρει η έκθεση.
"Η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, κοινές μονάδες ερευνών ξεκίνησαν 762 νέες έρευνες και 131 περιπτώσεις αποστάλθηκαν στο δικαστήριο. 183 άτομα κρίθηκαν ένοχοι και άλλοι 26 κρατική λειτουργεί απολύθηκαν" 
αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.
«Η κυβέρνηση συνέχισε να συνεργάζεται με την Ειδική ομάδα ανακριτών της ΕΕ για τους ισχυρισμούς ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου έχει συλλάβει αμάχους απο το Κόσοβο, τους οποίους κρατούσε ος αιχμαλώτους πολέμου στην Αλβανία σε διάφορα σημεία, σε απάνθρωπες συνθήκες, σκοτώνοντας τους μετα την περίοδο μεταξύ 1999 και 2000, και στη συνέχεια τα όργανα τους διακινούνταν στη μαύρη αγορά", 
αναφέρει στην έκθεση του το αμερικάνικο υπουργείου Εξωτερικών.
Στο κεφάλαιο για την κατάσταση των ΜΜΕ, αναφέρει ότι
"οι ιδιοκτήτες τον ΜΜΕ τα χρησιμοποιηουν τα μέσα αυτά, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τούς σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες που διαθέτουν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν αναφορές για κυβερνητικές πιέσεις στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης"
αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση του State Department.

Πηγή Himara


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Στις 5 Οκτωβρίου του 2000 μια λαϊκή εξέγερση μετά τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών όπου καταγγέλθηκε εκτεταμένη νοθεία σε βάρος της αντιπολίτευσης, με φιλονατοικά και φιλοαμερικανικά συνθήματα, ανέτρεψε τον τότε πρόεδρο της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Είχαν προηγηθεί οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Σερβίας με αμέτρητα θύματα που ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου του 1999 χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ και παρά τη διαφωνία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, Κίνας και της Ρωσίας. .

Στις 11 Μαρτίου του 2006 ο Μιλόσεβιτς απεβίωσε, από καρδιακή προσβολή, στο κελί του στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, στη Χάγη, όπου δικαζόταν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η σορός του έφτασε στο Βελιγράδι τέσσερις ημέρες αργότερα και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Παρόλο που τα διεθνή, όπως πάντα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, έγραψαν τότε πως πέθανε ο τύραννος του Βελιγραδίου, δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Σερβίας προσήλθαν για να του αποτίσουν φόρο τιμής. Γεγονός είναι πως με τον θάνατο του Μιλόσεβιτς πέθαινε οριστικά και η άλλοτε κραταιά Γιουγκοσλαβία που ήταν το μεγάλο «αγκάθι» για τα ιλουμινατικά σχέδια της Νέας τραπεζιτικής τοκογλυφικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Της λαϊκής εξαίρεσης της Σερβίας είχε προηγηθεί η πλατεία Τιεναμέν το 1989 στο Πεκίνο με τα ίδια περίπου συνθήματα. Δημοκρατία, Ελευθερία και Φιλελευθερισμός, γιατί από τότε οι Ιλλουμινάτι είχαν προβλέψει ότι η Κίνα θα αναδεικνύονταν παγκόσμια υπερδύναμη που θα εξελίσσονταν μαζί με την Ρωσία σαν ισχυρά εμπόδια στα παγκοσμιοποιητικά τους σχέδια.

Στην Αίγυπτο επαναλήφτηκε το «πρότυπο» της εξέγερση στην πλατεία Ταχρίρ το 2011, για να ανατραπεί το κοσμικό καθεστώς και να εγκαθιδρυθεί ένα ισλαμικό καθεστώς καθοδηγούμενο από τους Αμερικανούς. Στην πορεία όμως, όπως και η «λαϊκή» εξέγερση στην Λιβύη, αλλά και στην Συρία, τα πράγματα ξέφυγαν από τον αρχικό σχεδιασμό με αποτέλεσμα στην μεν Λιβύη εγκληματική ισλαμιστική αναρχία, στην Συρία ένας εμφύλιος πού κρατά πέντε χρόνια με συνέπεια την εμφάνιση των Τζιχαντιστών, άλλο ένα προϊόν των Ιλλουμινάτι και τέλος στην ίδια την Αίγυπτο με την ανατροπή του Μωχαμέντ Μορσί και την επικράτηση του στρατηγού Σίσι, που δεν υπολόγισαν τα σχέδια των δυτικών, ο οποίος σύναψε ακόμα και συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τον Πούτιν.

Το σχέδιο εφαρμόστηκε στην Βενεζουέλα τον Μάρτιο του 2014 και είναι χαρακτηριστικό πως η εξέγερση ονομάστηκε, «η επανάσταση των πλουσίων». Στην πρωτεύουσα Καράκας, στο επιχειρηµατικό κέντρο αλλά και οι εύπορες συνοικίες στα ανατολικά της πόλης, µετατρέπονταν σχεδόν καθηµερινά σε πεδίο µάχης µε διαδηαλωτές να δηµιουργούν πραγµατικά χαρακώµατα µε οικοδοµικά υλικά και λάστιχα αυτοκινήτων.

Το ιδία επαναλήφτηκαν με αρκετές ομοιότητες στην πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου. Αυτή την φορά οι Δυτικοί παρενέβησαν απροκάλυπτα καθώς το πρόβλημα ήταν πολύ πιο «λεπτό» γιατί στην περίπτωση αυτή είχαν απέναντι τους τον «Μεγάλο Στόχο», τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν. Ανατράπηκε η νόμιμη κυβέρνηση για να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς ανδρείκελων που όμως δεν κατάφερε να ελέγξει όλη την χώρα και της «διέφυγε» η Κριμαία, ένα δυνατό χτύπημα κατά των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης.

Κίνα, Σερβία, Αιγύπτιος, Λιβύη, Συρία, Βενεζουέλα, Ουκρανία, κλπ. Το ίδιο σχέδιο της εξέγερσης της πλατείας, made by New Order. Το σχέδιο κατευθυνόμενης εξαπατημένης εξέγερσης, εξυπηρέτησης των ιλλουμινατικών σχεδίων επιβολής της παγκοσμιοποίησης, πάντα με τα ίδια συνθήματα : Δημοκρατία, Ελευθερία, Φιλελευθερισμός, Ανθρώπινα Δικαιώματα κλπ, όλα αυτά τα «ωραία» που σερβίρει εδώ και χρόνια η Νέα Τάξη για λαούς πλανεμένους και εξαπατημένους. Αποτέλεσμα, πόλεμοι, σφαγές, καταστροφές και φρικτά εγκλήματα στον βωμό των ιλλουμινατικών σχεδίων.

Αλλά προσέξτε ποιο είναι το πιο σημαντικό σε όλα αυτά : Από τώρα σχεδιάζεται η επανάληψη του «σχεδίου της πλατείας», στην ίδια την Μόσχα, με αφορμή τις επόμενες προεδρικές εκλογές της Ρωσίας σε δυο χρόνια.

Αυτή την φορά όμως το παιχνίδι με την «φωτιά» θα είναι πιο επικίνδυνο από κάθε άλλη φορά με ανυπολόγιστες, με… «αρμαγεδωνικές» συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα.

Είθε μη γένοιτο!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ελληνική κρίση, κρίση ηθική και οικονομική, ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες. Κορυφώθηκε στην περίοδο 1981-2010, οπότε και τα αποτελέσματά της, τα οποία συνειδητά έκρυβαν κάτω από το χαλί όλες οι ηγεσίες, φάνηκαν. Όταν τον «Κουρασμένο» διαδέχθηκε ο «Λεφτά Υπάρχουν», η παρτίδα σωζόταν ακόμα με στοχευμένα μέτρα. Δεν ελήφθησαν ποτέ για να μην δυσαρεστηθεί η πελατεία.

Του Δημήτρη Αναγνώστου

Ακολούθησε ο «Ζάππειος» και ο «Εύσωμος». Ουδεμία τόλμη παρά άσκοπες και άδικες οριζόντιες περικοπές και συντριβή του ιδιωτικού τομέα προς όφελος, πάντα, των πελατών. Με τον τρόπο αυτό φτάσαμε στον κ. «Νταούλια και Ζουρνάδες». Εξ όλων των ανωτέρω, εκ του αποτελέσματος κρίνεται, πως ουδείς είχε πραγματικό σχέδιο εξόδου από την ηθική και οικονομική κρίση.

Βασική μέριμνα όλων ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών και η διάσωση του άθλιου κράτους που ευθύνεται για το χάλι μας, πέραν του αυτοσκοπού της εξουσίας. Ο Τσίπρας εδώ και έξι σχεδόν μήνες, δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από όσα οι προηγούμενοι. Απλώς, λόγω συνθηκών, τα αποτελέσματα της μη πολιτικής του είναι εξόχως πιο εμφανή.

Οι δανειστές, λέει, είναι κακοί. Πάντα ήταν κ. Τσίπρα. Το λέει και το όνομά τους! Δάνεισαν και θέλουν το χρήμα τους πίσω, δεν είπε κανείς ότι είναι… ιεραπόστολοι, ούτε οι ίδιοι το ισχυρίστηκαν. Αν διαβάζατε Ιστορία θα το γνωρίζατε. Οι δανειστές, λέει, θα οδηγήσουν σε καταστροφή την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Πόσες φορές π.χ. η ανθρώπινη φύση έχει οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές; Άπειρες.

Οπότε καταλήγουμε στο ίδιο, ο ισχυρός επιβάλει τη θέλησή του, μέχρις ότου περάσει στα χωράφια κάποιου ισχυρότερου που θα κινητοποιηθεί για να τον σταματήσει. Ή θα οδηγήσει στη συσπείρωση ομάδας επιμέρους δρώντων μικρότερης ισχύος, ώστε συνδυαστικά να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, η συμμαχία του Νότου αποδείχθηκε μια ακόμα ιδεοληπτική βλακεία που αγνοούσε στοιχειώσεις παραμέτρους…

Οι δανειστές, λέει, είναι ανάλγητοι και δεν σκέφτονται τον ελληνικό λαό. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν, αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ. Αυτό είναι δική σας ευθύνη. Για την ακρίβεια, στα παλιά τους τα παπούτσια. Γιατί σε τελική ανάλυση να σκεφτούν έναν λαό που επί μία και πλέον δεκαετία συμπεριφερόταν όπως ο τζίτζικας του παραμυθιού (με τον μέρμηγκα στην περίπτωσή μας βέβαια να είναι φορέας κάθε χαρακτηριστικού ιδιοτέλειας που μπορεί κανείς να συναντήσει στην ανθρώπινη φύση).

Πολλώ δε μάλλον όταν δεν συμμερίζονται τη δική σας κοσμοθεωρία που εκ των πραγμάτων αναδεικνύει κάθε μέρα που περνά τα ουτοπικά χαρακτηριστικά της, παρά τις αναμφισβήτητες καλές προθέσεις (με τις οποίες, ως γνωστόν, είναι σπαρμένος ο δρόμος προς την κόλαση, απ’ την οποία δε φαίνεται να απέχουμε πολύ). Και σήμερα ζητάμε αναπτυξιακό πακέτο. Θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελές, όντως. Με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο θα φέρουν οι υπόλοιποι να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα; Το τρέχων; Θα αστειευόμαστε μάλλον.

Η ΕΕ είναι αυτή που είναι και παρά τις επιθυμίες όλων μας δεν θέλει να αλλάξει. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, με την ταχύτητα που εμείς επιθυμούμε, επειδή τώρα καιγόμαστε. Take it or leave it. Το ευρώ δεν είναι απαραίτητα ταμπού. Αν όμως είχατε κ. πρωθυπουργέ ως εναλλακτικά λύση την έξοδο από την Ευρωζώνη οφείλατε να το δηλώσετε προεκλογικά και αν κερδίζατε τις εκλογές να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το διαζύγιο.

Αντ’ αυτού αναλώσατε το μόνο κεφάλαιο που δεν ανακτάται ποτέ, τον χρόνο, σε «δημιουργικές ασάφειες» και σε εκδρομές στη Ρωσία, τη στιγμή που κάθε εχέφρων έβλεπε πως από τη Ρωσία δεν επρόκειτο να λάβετε ουδέν. Ένας παλαιός στρατηγός έλεγε: «Τον χώρο μπορώ να τον θυσιάσω, τον χρόνο ποτέ». Οφείλατε επίσης να λάβετε υπόψη σας το δεδομένο ισοζύγιο ισχύος αντί να βαυκαλίζετε εαυτούς και αλλήλους με απειλές και εκβιασμούς.

Προφανώς στην εφαρμοσθείσα θεωρία παιγνίων, είτε τα παραπάνω δεν βρήκαν εφαρμογή, είτε πολύ απλά, τα ίδια «εργαλεία» είναι διαθέσιμα και στην άλλη πλευρά, οπότε, εν κατακλείδι, επιστρέφουμε στον «χρυσού κανόνα» της ισχύος, όπου το παρόν τουλάχιστον διάστημα, υπολειπόμαστε εμφανώς…

Τώρα προσπαθείτε να κλείσετε μια συμφωνία που θα καταστρέψει εντελώς το ρημαγμένο, από τους προηγούμενους, φάντασμα της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που θα αρκούσε, απλώς, να προωθήσετε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα και να προωθήσετε τον περιορισμού του υδροκέφαλου και αναποτελεσματικού κράτους.

Δεν υπολογίζετε όμως, ότι με τη δικαιολογία «τι θα απογίνουν όσοι φύγουν από το δημόσιο», οδηγείτε στη λαιμητόμο αυτούς που εξασφαλίζουν τα χρήματα για να πληρώνονται, 1,5 εκατ. ιδιωτικοί υπάλληλοι άνεργοι που αυξάνονται, δε νομίζετε ότι είναι πάρα πολλοί για να μην έχετε αντιληφθεί τι γίνεται; Το ΚΡΑΤΟΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ζητά προκαταβολή 100% της φορολογίας της επόμενης χρονιάς που θα κλείσει πολλές επιχειρήσεις, ενώ το ίδιο δεν πληρώνει τίποτα άλλο, πέραν μισθών και συντάξεων.

Η όποια συμφωνία υπογράψετε, αν τελικά την υπογράψετε, θα είναι αυτόχρημα καταστροφική και βραχείας διάρκειας, πριν το οριστικό ναυάγιο της κατ’ επίφαση υφιστάμενης ακόμα ελληνικής οικονομίας. Αν δεν υπογράψετε, απλώς ο θάνατός της θα είναι άμεσος. Ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι υπεύθυνος το αποτέλεσμα όμως θα το υποστούμε εμείς.

Όσον αφορά για το «ηρωϊκό» (κατά δήλωση) του Γιάνη Μπαλάφα (ναι, ο κ. «θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία»), που είπε «σε τελική ανάλυση, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», έχει ποτέ σκεφθεί το ενδεχόμενο να κληθεί να αντιμετωπίσει τις δυο αυτές δηλώσεις του και τα αποτελέσματά τους στον πραγματικό κόσμο της γεωπολιτικής μας περιφέρειας, συνδυαστικά; Μήπως δεν γίνεται αντιληπτό το επιχείρημα;

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου