Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Ιουν 2015

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει μονομερώς την εφαρμογή της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την υποδοχή προσφύγων που έχουν ζητήσει άσυλο, με το αιτιολογικό ότι έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες που διαθέτει για τη φιλοξενία τους.

«Η βάρκα είναι γεμάτη» είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse και στον ουγγρικό ιστότοπο Index, υπενθυμίζοντας ότι από τις αρχές του έτους η Ουγγαρία είναι αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα αυξημένη εισροή προσφύγων.

Προκειμένου να «προστατεύσει τα ουγγρικά συμφέροντα» η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν αποφάσισε να αναστείλει τη ρύθμιση που αφορά τη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, δεν πρόκειται να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από χώρες-μέλη της ΕΕ μέχρι να αυξήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει.

Ο λεγόμενος «Κανονισμός του Δουβλίνου», η εφαρμογή του οποίου αναστέλλεται προσωρινά, αφορά την εξέταση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στην Ευρώπη και καθορίζει ότι το αίτημα θα πρέπει να εξετάζεται στην πρώτη χώρα στην οποία φτάνει ο αιτών πρόσφυγας.

Η Ουγγαρία δεν θα δέχεται πλέον να επιστρέψουν στο έδαφός της οι πρόσφυγες που μπήκαν στην ΕΕ μέσω αυτής αλλά κατόπιν έφυγαν για κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η πλειονότητα αυτών των μεταναστών —54.000 από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τη Βουδαπέστη— έφτασαν στην Ουγγαρία περνώντας από τα σύνορα με τη Σερβία με σκοπό να πάνε στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Έτσι, πολλοί συνεχίζουν την πορεία τους μέσω της Αυστρίας ή της Τσεχίας.

Η Αυστρία, η χώρα που επηρεάζεται κυρίως από την απόφαση της Ουγγαρίας, επέκρινε σχεδόν αμέσως τις ενέργειες της ουγγρικής κυβέρνησης. «Όποιος θέλει να συνεχίσει να έχει μια Ευρώπη χωρίς σύνορα θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες του Σένγκεν» σχολίασε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Η ίδια η Αυστρία έχει σταματήσει να εξετάζει τα αιτήματα για τη χορήγηση ασύλου, σε μια προσπάθεια να πιέσει άλλες χώρες της ΕΕ να δεχτούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους υποβλήθηκαν στις αυστριακές αρχές 21.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου — το 2013 είχαν υποβληθεί, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, 17.000 τέτοια αιτήματα και πέρσι 28.000. Το ένα τέταρτο αυτών των αιτημάτων υπάγονται στον «Κανονισμό του Δουβλίνου». Πρόκειται δηλαδή για πρόσφυγες που έφτασαν στην Αυστρία από μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η οποία είχε την υποχρέωση να εξετάσει το αίτημά τους.

Στις 17 Ιουνίου η Ουγγαρία είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει έναν φράχτη ύψους 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Σερβία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο των Βρυξελλών όσο και του Βελιγραδίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Τελικά ο φόβος και ο τρόμος της πιθανής μας αποπομπής από την «ευλογημένη» Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επαληθεύτηκε. Όλοι και όλα συνέβαλλαν για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, άσχετα αν οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν θα έχουν το δικαίωμα να κρατούν στα χέρια τους το… θαυματουργικό και… ιαματικό αυτό νόμισμα!

Μένουμε στο ευρώ και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, άσχετο αν αύριο μας πάρουν τα σπίτια, άσχετο αν αύριο τα νησιά μας δεν θα τα ελέγχουμε εμείς αλλά οι Γερμανοί προύχοντες που θα τους σερβίρουμε τις μπύρες τους σαν τα υπάκουα γκαρσόνια τους.

Μένουμε στο ευρώ άσχετα αν αύριο θα κλείσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις καθώς δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στους νέους βαρείς φόρους και η ανεργία θα εκτιναχτεί σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ οι δρόμοι μας θα έχουν γεμίσει απελπισμένους στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Μένουμε επιτέλους στην Ευρωζώνη και κρατάμε το πολύτιμο αυτό ευρώ άσχετα αν θα λεηλατήσει ότι έχει απομείνει από την καταστραμμένη οικονομία, άσχετο αν τα γειτονικά μας κράτη θα γελούν μαζί μας καθώς οι τιμές μας θα στέλνουν όλους στην γειτονική Τουρκία και εμείς θα κοιτάμε τα άδεια ξενοδοχεία μας πριν και αυτά βάλουν λουκέτο.

Μένουμε στην Ευρώπη και κρατάμε το ευρώ, άσχετο αν οι τράπεζες θα λειτουργούν καθημερινά και θα είναι γεμάτες από το νόμισμα αυτό αλλά κανείς δεν θα μπορεί να το πλησιάσει. Δεν πειράζει! Θα το κοιτάζουμε από τις βιτρίνες των τραπεζών καθώς θα το φιγουράρουν σε περίοπτη θέση γιατί η Ελλάδα κατέφερε να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Μένουμε στο ευρώ άσχετο αν η ελληνική κοινωνία διαλυμένη με οικογένειες που θα έχουν σπαραχτεί από το οικονομικό τους αδιέξοδο, με τα παιδιά μας να μην έχουν δάσκαλους και σχολεία, με τα νοσοκομεία να είναι χωρίς γιατρούς και νοσοκόμες. Μα δεν πειράζει, θα έχουμε ευρώ!

Μένουμε στην Ευρωζώνη. Τι ευτυχισμένος λαός είναι αυτό ο ελληνικός! Το καλύτερο παιδί της Γερμανίας! Λαός που διαδηλώνει για να παραμείνει κλοτσοσκούφι των Μερκελ και Σόιμπλε, για να συνεχιστεί και να αυξηθεί και άλλο η λιτότητα, για να πεθαίνουν οι συνταξιούχοι του στους δρόμους αβοήθητοι, για να ξεχάσουμε την γλώσσα, την θρησκεία και την ίδια μας την ταυτότητα.

Μένουμε στη Ευρωζώνη! Ζήτω η Ελλάδα που κάποτε υπήρχε σε αυτό το σημείο του πλανήτη αλλά λόγω της… «πεφωτισμένης» ηγεσίας της φωτίστηκε τόσο πολύ που τυφλώθηκε και κατακρημνίστηκε στα τάρταρα της ματαιοδοξίας της. Όλοι μαζί, προδότες και λαοπλάνοι στο ίδιο άρμα του ευρωπαϊκού θριάμβου.

Μένουμε στο Ευρώ! Ζήτω η ευρωλιγούρηδες του ελληνικού ολοκαυτώματος!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στην χθεσινή ενημέρωση του Λευκού Οίκου ο εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει τοποθέτηση του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Κάσιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του την Κυριακή μίλησε για σενάριο η Ρωσία να βοηθήσει στη διάσωση της Ελλάδας και να της προσφέρει βοήθεια.

 «Οι δύο χώρες στις οποίες αναφέρεστε, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, δεν είναι ακριβώς οι χώρες των οποίων οι οικονομίες λειτουργούν τώρα στα υψηλότατα επίπεδα. Έτσι, νομίζω ότι η αιτία για ανησυχία που εκφράζεται εδώ γι `αυτό το ζήτημα προς την κυβέρνηση, θα πρέπει τουλάχιστον να μετριαστεί».

Επαναλαμβάνοντας την γνωστή αμερικανική θέση, ο Τζος Ερνεστ είπε οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα και τους εταίρους της για να καταλήξουν σε συμφωνία, μετά από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί τρόπος να προχωρήσουμε, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει με επιτυχία στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, ενώ θα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να τεθούν ξανά τα δημόσια οικονομικά της σε βιώσιμη τροχιά».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ, κυρίως μέσω του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, συνεχίζουν να έχουν εμπλοκή με όλους τους εταίρους, αλλά τελικά «ελπίζουμε όπως η Ελλάδα κι οι εταίροι της θα αδράξουν την ευκαιρία, τώρα που είμαστε τόσο κοντά στην προθεσμία, να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να προχωρήσουν εμπρός. Είναι προς το συλλογικό συμφέρον όλων όσοι κάθονται γύρω από το τραπέζι».

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για γεωπολιτικούς λόγους, αλλά κυρίως για να μπορεί να αντιδρά στη Ρωσία από ισχυρή θέση, η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, επισημαίνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Deutsche Wirtschafts Nachtrichten.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει το τέλος της ΕΕ, η οποία επιθυμούν να παραμείνει ενωμένη για να αντιμετωπίσει την απειλή της Ρωσίας, σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

Το ερώτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχει αποφασιστεί στην Ουάσινγκτον, προσθέτει. Οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο ενός «αποτυχημένου κράτους» στο νότιο άκρο του ΝΑΤΟ. Διότι ένα Grexit θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ΝΑΤΟ, όπως εκτιμούν.

«Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, στοιχηματίζω ότι αυτό θα εκληφθεί από τη Μόσχα ως επιβεβαίωση της ρωσικής θεωρίας, σύμφωνα με την οποία η ΕΕ βρίσκεται σε πτωτική πορεία, και άρα μπορεί να αποσυντεθεί», είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Αλεξάντερ Βέρσμποου.

 «Φυσικά μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στο ΝΑΤΟ», είχε προσθέσει.
Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ. Κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο και το ίδιο το ΝΑΤΟ, διότι υπό τις νέες συνθήκες τα μεμονωμένα κράτη θα μπορούσαν να αλλάξουν προσανατολισμό.

Με την Ελλάδα στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τις πολιτικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει και για το ενδεχόμενο μια πιο βαθιά κρίση να αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας στην χώρα.

«Κανείς δεν επιθυμεί μια Ευρώπη στην οποία η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ξαφνικά μισεί οτιδήποτε δυτικό και αναπτύσσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία», εκτίμησε ο Σεμπάστιαν Μάλαμπι του Council on Foreign Relations, ενός αμερικανικού ινστιτούτου που ασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να δώσει πολλά χρήματα» στην Ελλάδα, σημειώνει ο Τόμας Ράιτ του Brookings Institution. «Όμως υπάρχει η ανησυχία ότι μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια χρεοκοπία, θα μπορούσε να οδηγήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντιμετωπίζουν πολιτικά εχθρικά την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτή θα ήταν μια ευκαιρία για τη Ρωσία να ενισχύσει την επιρροή και την ισχύ της στην Ελλάδα», εκτίμησε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ε.Μ.)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ηγεσία του Κρεμλίνου κάνει και αυτή τα λάθη της. Ορισμένα από αυτά μπορεί να έχουν και μεγάλο κόστος. Ένα από τα λάθη αυτά είναι η ρωσική σιγουριά στην Αν. Ουκρανία, μετά την εύκολη προσάρτηση της Κριμαίας, η οποία έχει παγιδεύσει τον πρόεδρο Πούτιν σε ένα τέλμα. Ένα άλλο μπορεί να είναι η στάση του Ρώσου προέδρου έναντι των σχέσεών του με την Τουρκία.

Του Paul J. Saunders
Πηγή AlMonitor
Μετάφραση - Απόδοση Παντελής Καρύκας


Γενικά οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με το εμπόριο, ειδικά, μεταξύ των δύο χωρών να ανθεί. Την ίδια ώρα οι διαφορές Πούτιν-Ερντογάν για την Συρία έχουν τεθεί σε δεύτερη μοίρα, μαζί με άλλα ζητήματα. Η διαμάχες της Τουρκίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ έχουν επίσης βοηθήσεις τις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Σε αυτό το γενικά ευνοϊκό πλαίσιο ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Ερντογάν στο Μπακού, στις 13 Ιουνίου. Στη ρωσική αντιπροσωπεία περιλαμβάνονταν οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, ο επικεφαλής της Gazprom και της Rosatom και ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Νμίτρι Πεσκόφ. Συνήθως στις επαφές τέτοιου τύπου δεν έχουν θέση οι εκπρόσωποι Τύπου, εκτός αν κανείς περιμένει ή ετοιμάζει κάτι.

Η επίσημη αναφορά του Κρεμλίνου για την συνάντηση έκανε λόγο για επαφές για το φυσικό αέριο, την πυρηνική ενέργεια και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που διεξάγονταν στο Μπακού και ήταν η αφορμή για την συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν. Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε την συνάντηση ως πολύ καλή, λεπτομερής και οικοδομητική.

Στη διπλωματική γλώσσα οι εκφράσεις αυτές υποδηλώνουν δυσκολίες. Ελάχιστα διέρρευσαν σχετικά με τις συζητήσεις του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ με Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με τον Turkish Stream, κάτι που σημαίνει πως σημαντικά ζητήματα σχετικά με τον αγωγό παραμένουν.

Αυτό επιβεβαιώνεται, τρόπο τινά, και από το γεγονός ότι στην συνάντηση Πούτιν – Μίλερ, δύο ημέρες μετά την συνάντηση του πρώτου με τον Ερντογάν, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην Τουρκία. Η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν δεν ξεκίνησε άλλωστε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος καθυστέρησε χαρακτηριστικά να προσέλθει.

Ο Ερντογάν επέστρεψε, κυριολεκτικά, από την πόρτα, καθώς εκνευρισμένος αποχωρούσε, για να συναντηθεί τελικά με τον Ρώσο ομόλογό του. Όταν τελικά ο Πούτιν έφτασε ο Ερντογάν τον υποδέχτηκε ψυχρά και ακόμα και όταν έκατσαν οι δύο άνδρες δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη.

Αν αυτά συνέβησαν μπροστά στους δημοσιογράφους ελάχιστοι ανάμεναν, πίσω από τις κλειστές πόρτες, η συνάντηση να εξελιχθεί θετικά. Ο Ερντογάν παρέδωσε στον Πούτιν έκθεση με τις παραβιάσεις, από τη Ρωσία, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τατάρων της Κριμαίας, γεγονός με μεγάλη σημειολογική αξία σε μια τέτοια συνάντηση.

Για την σημερινή Ρωσία με την εύθραυστη οικονομία, η Τουρκία προσφέρει διπλωματικές και εμπορικές ευκαιρίες. Η Τουρκία αποτελεί την ιδανική πύλη για τη Ρωσία να επεκτείνει την περιφερειακή επιρροή της. Φυσικά Ρωσία και Τουρκία έχουν τις διαφορές τους.

Ωστόσο, η καταπάτηση του πρωτοκόλλου από τον Πούτιν, αλλά και η σαφώς προετοιμασμένη κίνηση του Ερντογάν να παραδώσει την έκθεση για τους Τατάρους προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά.

Σημείωση DP: Μήπως τελικά η επέκταση του Turkish Stream που ονειρεύονται ορισμένοι στην Ελλάδα δεν γίνει ποτέ ελλείψει Τουρκίας;

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με την εκτίμηση ότι η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών φαίνεται στο ορίζοντα, αλλά δεν πρόκειται να εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη σταθερότητα, εκτενές ρεπορτάζ των New York Times αναλύει τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Ακολουθούν αποσπάσματα:

«Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της εμφανίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας να οδεύουν προς μια συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η οποία θα εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση για την Ελλάδα και την πιθανή υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους σε αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό σύστημα.

Ακόμα κι έτσι, δεν υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί, όταν και οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα έχουν συνάντηση κορυφής εδώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι κάτι περισσότερο από μια βραχυπρόθεσμη εκτόνωση της ελληνικής κρίσης. Και εξακολουθεί να υπάρχει σκεπτικισμός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει όσα τελικά θα συμφωνήσει.

Λαμβάνοντας υπόψη το παρελθόν μοτίβο των υποσχέσεων που δεν κρατήθηκαν και τις ξαφνικές αλλαγές στάσης από την αριστερή πτέρυγα της ελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και αυτό το περίγραμμα συμφωνίας θα μπορούσε να καταρρεύσει όταν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες συνειδητοποιήσουν τους αριθμούς.

Ο Τσίπρας είπε ότι οι πιο δύσκολες επιλογές μπορεί να γίνουν μόνο από τους πολιτικούς ηγέτες, όχι από υπουργούς ή τεχνοκράτες, και υπάρχει συνεχιζόμενη καχυποψία μεταξύ πολλών εκνευρισμένων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η κυβέρνησή του παίζει για να κερδίσει χρόνο. Η ιδέα θα ήταν να αυξήσει την πίεση στους Ευρωπαίους συναδέλφους του για να δώσουν στην Αθήνα μια καλύτερη συμφωνία, την οποία ο Τσίπρας θα μπορεί να εμφανίσει στο εσωτερικό σαν τουλάχιστον μια μερική νίκη.

Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει στους Ελληνες ότι υπάρχει τουλάχιστον κάποιο φως στο τέλος του τούνελ της λιτότητας.

Με την αποδοχή της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μπορεί να πει ότι έχει διατηρήσει τις υφιστάμενες συντάξεις για τους περισσότερους Ελληνες, διατηρώντας σταθερές τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, και ότι κατάφερε να διατηρήσει χαμηλό συντελεστή του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα φάρμακα.

Πιστωτές της Ελλάδας επιμένουν ότι οι συντάξεις αποτελούν το 16% του ΑΕΠ της χώρας και πρέπει να μειωθούν, αν και η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει αναφορές για υψηλότερη εργοδοτική εισφορά στις συντάξεις, που ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθούν.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται τις πιθανές συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας: ένα αποτυχημένο κράτος στα Βαλκάνια που θα στέλνει δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους εργάτες βόρεια σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και θα στραφεί προς την Μόσχα για σανίδα σωτηρίας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα, τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα το βράδυ της Δευτέρας 22/6/2015, όταν εμφανίσθηκε περιχαρής ο νεαρός «αριστερός» πρωθυπουργός, πλαισιωμένος από τον κ. Γιούνκερ, και προχωρώντας σε δηλώσεις ουσιαστικά να αποδέχεται πως έχει συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις των «δανειστών», υποχωρώντας ακόμη και από την «απειλή» του δημοψηφίσματος, το οποίο προέβαλλε ως τελευταία λύση (με βάση την οποία θα αποφάσιζε ο λαός) τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, όσο και στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απολέσει πλέον το ηθικό έρεισμα ύπαρξής της. Κατέρρευσε παταγωδώς ο μύθος των διαπραγματεύσεων και μαζί με αυτή την τραγική κατάρρευση (των διαπραγματεύσεων που ίσως δεν έγιναν ποτέ) επέρχεται και το οριστικό τέλος του οποιουδήποτε λόγου ύπαρξης και συνέχισης λειτουργίας της «για πρώτη φορά αριστερά» παράδοσης της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, άμα της επιστροφής του στην Ελλάδα οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα και να προκηρύξει εκλογές, από τις οποίες θα απέχει ο ίδιος και το κόμμα του, ως ελάχιστη ένδειξη της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητάς του.

Επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αυξάνεται κατακόρυφα εάν αναλογιστούμε το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη μέσω της εμφάνισης των γνωστών του «αναρχικών» (διασυνδέσεις που ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πανούσης) και κάποιων «βολικών» επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας (ή και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας).

Οι πρώτες εντυπώσεις, μετά τις αποκαλυπτικές εξελίξεις των Βρυξελλών- που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως επικρατεί πανικός. Και ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για μία κυβέρνηση. Εάν δίπλα στον πανικό τοποθετήσουμε και την ανησυχία των κυβερνώντων, αφού όλες οι πολιτικές προεκλογικές αλλά και «ιδεολογικές» δεσμεύσεις – υποσχέσεις έχουν πάψει να υφίστανται, τότε το «κλίμα» γίνεται εκρηκτικό, αφού ούτε ως «σχήμα λόγου» δεν πληρούν τις έστω και τυπικές προϋποθέσεις συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας.

Χωρίς να επιχειρήσουμε να γίνουμε μάντεις κακών και χωρίς να επιθυμούμε την οποιαδήποτε πόλωση στην κοινωνία, δυστυχώς, διαβλέπουμε την σαλαμοποίηση των επονείδιστων επιβαλλόμενων φορολογικών μέτρων, την εκμετάλλευση της «θερινής ραστώνης» των πολιτών και την ταυτόχρονη επιχείρηση δημιουργίας συνδέσμων με άλλα κόμματα, προσωπικότητες των οποίων πιθανότατα θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία «ολοκληρωτική κυβέρνηση» που θα εγγυηθεί την συνέχιση ύπαρξης και λειτουργίας της «κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» (με απώτερο στόχο την όσο το δυνατόν περισσότερο χρονική επιμήκυνση) υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, στα εθνικά θέματα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει να εγκαταλείπει τη μία μετά την άλλη τις «κόκκινες γραμμές» (τις οποίες επικαλέστηκαν και τελικά ψηφίστηκαν από τον λαό ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ), αφού έχουν ξεχαστεί η Θράκη και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η Κύπρος χρησιμοποιείται ως σχήμα ρητορικού πολιτικού λόγου, τα Σκόπια και η Αλβανία είτε μας χλευάζουν είτε μας απειλούν, ενώ θέματα όπως της λαθρομετανάστευσης (η Ελλάδα θυμίζει κατάστημα που μόλις άνοιξε και διαφημίζει την ύπαρξη του με το σλόγκαν "ανοίξαμε και σας περιμένουμε") και της Παιδείας (με λίαν πρόσφατη την ανακοίνωση Κουράκη για εισαγωγή στην εκπαίδευση τις σχέσεις των ομοφυλοφίλων!!!) φαίνεται πως θεωρούνται «ληγμένα», αν και έχουν αναγνωριστεί και χαρακτηριστεί ως λίαν ευαίσθητα και ως χρήζοντα ιδιαίτερης προσοχής από τους κυβερνώντες (από τις εξελίξεις αλλά και εκ του αποτελέσματος αντιλαμβανόμαστε και την κυβερνητική «οπτική γωνία» αντιμετώπισής τους).

Όλα αυτά, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ελπίζει να τα αντιπαρέλθει μέσω ενός ειδικού ευρωπαϊκού προγράμματος επενδυτικής στήριξης, το οποίο θα συνοδεύει από 1ης Ιουλίου μία ομάδα ευρωπαίων ειδικών που θα φροντίσει για την πληρέστερη και συντομότερη απορρόφησή του. Όσο για το χρέος της χώρας, δεν υπάρχει κανένα νεότερο, ενώ ως καλύτερη εξέλιξη μπορεί να αναφερθεί μόνο εκείνη της χρονικής επιμήκυνσης αποπληρωμής του…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Οσο περνάει ο καιρός στο Ουκρανικό ζήτημα και οι πληροφορίες μπορούν να ξεχωρίσουν από την προπαγάνδα των πρώτων μηνών, διαφαίνεται ότι υπάρχουν δόλια συμφέροντα πίσω από την επιμονή να εμπλέξουν τη Ρωσία στο Ουκρανικό πρόβλημα.

Από τις πρώτες μέρες που οι ΝΑΖΙ έκαιγαν το Κίεβο για να πάρουν την εξουσία της χώρας, τα δυτικά ΜΜΕ προέβαλλαν αυτήν την υποκινούμενη «εξέγερση», δήθεν του Ουκρανικού λαού ως επανάσταση κατά της Ρωσικής κυριαρχίας, ώστε να ξυπνήσουν τα Ψυχροπολεμικά ανακλαστικά της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Ηταν μάλιστα τόσο έντονη η προπαγάνδα που τις πρώτες μέρες παρουσίαζαν τους ΝΑΖΙ ώς αγωνιστές της δημοκρατίας και την εκλεγμένη Κυβέρνηση ως αυταρχική.

Εφτασαν μάλιστα να παρουσιάζουν την Τιμοσενκο, που ήταν στην Φυλακή για μαυρες βαλίτσες και διαφθορά ως πολιτική κρατούμενη! Οι στόχοι τους ήταν οι εξής:

Να αποκρύψουν ότι χρηματοδότησαν την πρώτη ΝΑΖΙστική κυβέρνηση στο κόσμο από τις 2 Σεπτεμβρίου 1945

Να δικαιολογήσουν το πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία της Ουκρανίας ως «απελευθέρωση» από την Ρωσία

Να δικαιολογήσουν τα δάνεια του ΔΝΤ που δόθηκαν στο Κιεβο κατά παράβαση του καταστατικού του Οργανισμού, να μην δίνονται δάνεια που δεν μπορούν να επιστραφούν, λόγω δήθεν του «Ρωσικού» κινδύνου (αντίθετα στην Ελλάδα απαιτούν να πληρώσει και το τελευταίο σεντ)

Αρχισαν πογκρόμ κατά Ρωσόφωνων και Ρωσων (έφτασαν σε σημείο να καίνε ζωντανούς αμάχους) ώστε να προκαλέσουν και να σύρουν τελικά την Ρωσία να εμπλακεί, ώστε να αποδείξουν ότι η παρέμβαση της Δύσης υπερ του Κιέβου ήταν «αυτοάμυνα» απέναντι στον ψυχροπολεμικό «κομμουνιστικό» κίνδυνο. Τελικά ο Πούτιν δεν έπεσε στην παγίδα τους.

Οι σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας πρέπει να απεμπλακούν από το Ουκρανικό ζήτημα, καθως είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι προκλήθηκε απο επιχειρηματικά και διαπλεκόμενα lobby κι όχι λόγω των αντικειμενικών γεγονότων που αφορούν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκης Ενωσης και Οικονομίας.

Η Ρωσία είναι από τους καλύτερους πελάτες της Ευρωπαϊκης Βιομηχανίας, αλλά κι από τους κυριότερους ενεργειακούς τροφοδότες των χωρών της ΕΕ, κάτι που κάποιοι δεν του βλέπουν με καλό μάτι. Αλλωστε το εμπάργκο τελικά έβλαψε την ΕΕ, και την Ελλάδα περισσότερο, παρά την Ρωσία που βρήκε άλλες πηγές προϊόντων.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ευρωπαϊκό Υπερυπουργείο Οικονομικών ήταν κρυμμένο πίσω από τις 5μηνες διαπραγματεύσεις "ρήξης" της κυβέρνησης
Παραδίνουν τα πάντα πριν το τέλος της Ελλάδας ως χώρα

Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Το σοκ των Ελλήνων του μεροκάματου και των ήδη κατεστραμμένων Ελλήνων μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και την πρώτη γεύση των εξαγγελιών των νέων φόρων, είναι μεγάλο. Είναι πλέον κατανοητό ακόμα και σε όσους δεν ήθελαν μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις να πιστέψουν ότι η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από το 2ο Μνημόνιο (ό,τι κι αν έλεγε το κυβερνητικό επιτελείο), ότι οι δανειστές αυτό που απαιτούσαν, τελικά το κατάφεραν. Οι μνημονιακοί όροι να γίνουν νόμοι του κράτους μετά την ψήφιση της επικείμενης Συμφωνίας από την ελληνική βουλή.

Όμως, στις πλάτες του ελληνικού λαού παιζόταν ένα παιχνίδι που ήταν γνωστό στον κ. Τσίπρα και που με την στάση του και την εμμονή του για πολιτική ευρωπαϊκή λύση, έρχεται να πάρει σάρκα και οστά.

Δεν ήταν η Σύνοδος Κορυφής αυτή που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες πολίτες σήμερα, αλλά η κρυφή Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε (εντελώς τυχαία) μία ημέρα πριν την συμμετοχή της Ελλάδας στην τελευταία διαπραγμάτευση.
Πρόκειται για την Σύνοδο που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν μία έκθεση 27 σελίδων φτιαγμένη από τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Σουλτς, τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, τον προεδρεύοντα της Ε.Ε, Τουσκ και τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ντάισελμπλουμ. Να σημειώσουμε ότι η 27σελιδη έκθεση δόθηκε στους αρχηγούς κρατών, που πήραν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής. Άρα, ο κύριος Τσίπρας ήταν γνώστης της έκθεσης πριν μπει για την "διαπραγμάτευση" με τους δανειστές. Είχε συναντηθεί πριν με τον Τουσκ και τον Γιούνκερ.

Ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση

Η έκθεση είναι το προσχέδιο της Ομοσπονδιακής Ευρωπαϊκής Κυβέρνησης, δηλαδή το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο της ολοκλήρωσης της Ε.Ε. Σύμφωνα με την Deuche Welle (που ποτέ δεν γράφει κάτι που δεν είναι εγκεκριμένο από την γερμανική κυβέρνηση) η έκθεση διακηρύσσει ότι στόχος των ηγετών της Ε.Ε είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ότι η εθνική κυριαρχία των μελών-κρατών της Ε.Ε δεν θα έχει πλέον καμία ισχύ, αφού όλα θα περνάνε πρώτα από τα χέρια των Θεσμών των Βρυξελλών.

Το σχέδιο έχει τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση θα γίνει η εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης στηρίζοντας τις τράπεζες που θα αποφασίσουν οι Θεσμοί ποιες θα επιβιώσουν και θα γίνουν παραμάγαζα της ΕΚΤ. Δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν η ονομασία της ΕΚΤ αλλάξει στο άμεσο μέλλον σε Ευρωπαϊκή Ομοσπονδιακή Τράπεζα, στα πρότυπα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που ως γνωστόν είναι αυτή που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις ανάλογα με τα συμφέροντα των μετόχων της. Σε αυτή την πρώτη φάση οι Θεσμοί θα έχουν τον πρώτο λόγο για την Οικονομία των κρατών-μελών. Θα απαγορεύεται η αλλαγή των ποσοστών του ΦΠΑ να γίνεται από την εθνική κυβέρνηση με το αιτιολογικό ότι αυτό θα επιδρούσε στην οικονομία της υπόλοιπης ευρωζώνης. Εδώ να θυμηθούμε την πρόταση των Θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση με τους δύο συντελεστές ΦΠΑ (13% και 23%) που επέμειναν και κατάφεραν με την πρόταση της Ελλάδας για τον τρίτο συντελεστή του 6%, να μεταφερθούν άκρως αναγκαία καταναλωτικά αγαθά κατευθείαν στο 23%. Όταν λοιπόν, οι συντελεστές γίνουν δύο, τότε τα περισσότερα αγαθά θα είναι 7% παραπάνω για να φτάσουν το 13% και 10% πιο πάνω για να καταλήξουν στο 23%.

Εγκληματούσαν συνειδητά 5 μήνες

Γι' αυτό όμως που πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας είναι η δεύτερη φάση της έκθεσης των 5 Ευρωπαίων τεχνοκρατών. Το σχέδιο προβλέπει υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με έναν προϋπολογισμό που να ζητά μεταρρυθμίσεις από τα μέλη-κράτη και να παρεμβαίνει στην εθνική οικονομία και πολιτική των κρατών-μελών, έτσι ώστε να εξουδετερώνει δήθεν "οικονομικά σοκ".

Ο κύριος Τσίπρας πριν ένα μήνα γνώριζε για την έκθεση των 5 και είχε ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς λαούς μέσω άρθρου ότι η Ε.Ε των δύο ταχυτήτων με πρωτεργάτες την Γερμανία και την Γαλλία έχουν βάλει στόχο να διαχειρίζονται με υπερυπουργό Οικονομικών τις εθνικές οικονομίες. Σε εκείνο το άρθρο ο κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει την Ευρώπη της πρώτης ταχύτητας βάζοντας κόκκινη γραμμή ότι αυτό δεν θα το επικροτήσει διότι είναι αντιδημοκρατικό. Όμως ο κ. Τσίπρας τράβηξε τις διαπραγματεύσεις τόσο ώστε συμπτωματικά η Σύνοδος Κορυφής με θέμα την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η Έκθεση των 5 να συμπέσουν την ίδια ημέρα. Στην Σύνοδο Κορυφής με θέμα την κρίση της Ελλάδας έπεσε και ένας φάκελλος με το σχέδιο της Ευρώπης για την αποφυγή άλλης κρίσης στην Ε.Ε σαν αυτή της Ελλάδας.

Φτάνουμε λοιπόν, στο ζουμί της όλης ιστορίας. Στην τρίτη και τελική φάση η έκθεση των 5 αφήνει προς συζήτηση στους ισχυρότερους ηγέτες (Γερμανία-Γαλλία-Αγγλία) να αποφάσισουν για την τροποποίηση των Συνθηκών της Ε.Ε. Ένα είναι το θέμα εργασίας για τους ηγέτες της Ε.Ε μέσω της έκθεσης: Οι Συνθήκες της Ε.Ε. να τροποποιηθούν έτσι ώστε μετά την ισχύουσα νομισματική ένωση να οδηγηθεί η Ε.Ε στην πολιτική ένωσή της. Σημαντικό ρόλο για την αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ παίζει η συνειδητά απούσα Μ. Βρετανία η οποία έχει πάρει πάνω της τις αλλαγές των Ευρωπαϊκών συνθηκών ασκώντας δήθεν βέτο στην ΕΕ. Αυτές τις ημέρες ο κ. Κάμερον συναντιέται με τα υπόλοιπα μικρότερα κράτη ενημερώνοντάς τα για τις επικείμενες αλλαγές.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα είναι ανάλογες των σημερινών παρέδρων των κοινοτήτων της Ελλάδας, που ναι μεν εκλέγονται ως αιρετοί αλλά ο μοναδικός τους ρόλος είναι να διαχειρίζονται κονδύλια ως υπάλληλοι των Δημάρχων και οι τελευταίοι ως υπάλληλοι της κάθε κυβέρνησης. Χωρίς δικό τους προϋπολογισμό και μόνο μέσω κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων μπορούν να διοικούν. Με νόμο-εντολή η σημερινή κυβέρνηση παίρνει τα αποθεματικά των Δήμων, με νόμο-εντολή το ίδιο θα μπορεί να κάνει και η Ε.Ε στην Ελλάδα όταν θα κρίνει ότι χρειάζεται τα χρήματα για ανάγκες άλλων κρατών ή για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Τα γνωστά μέχρι σήμερα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν θα είναι τίποτε άλλο από ενίσχυση της Κυβέρνησης της Ε.Ε προς τις επαρχίες της κράτη. Ανάλογες με τον πληθυσμό και ανάλογες με τις αναπτύξεις που αυτή θα αποφασίζει ως "επένδυση" στην Επαρχία-Κράτος.

Βαρουφάκης: Το "καλό παιδί" της Ε.Ε

Η αριστερή κυβέρνηση διέπραξε κυριολεκτικά εθνική προδοσία. Προσχεδιασμένα μετάβαλλε τους παρατηρητές-δανειστές ως Θεσμούς διότι αυτός ο προσδιορισμός έκανε τους οικονομικούς εγκληματίες οικείους πολιτικούς εταίρους του ελληνικού λαού.

Επίσης, από την πρώτη στιγμή ζητά επίμονα πολιτική λύση και όχι διαπραγμάτευση μόνο για το χρέος. Η πολιτική λύση μπορεί να δοθεί μόνο από μία Ευρωπαϊκή Ηγεσία, η οποία θα μπορεί να σβήσει το χρέος της επαρχίας - Ελλάδας όταν θα έχει στα χέρια της την εθνικής της κυριαρχία με νόμους, συμφωνίες και νέες Συνθήκες της Ε.Ε.

Ο κ. Βαρουφάκης έδρασε ως εντεταλμένος της ηγεσίας της Ε.Ε και όχι ως Έλληνας εκλεγμένος πολιτικός. Πριν η έκθεση των 5 βγει στην δημοσιότητα ο ίδιος πρότεινε την εκχώρηση της συλλογής των εσόδων του Κράτους σε μια Ανεξάρτητη Αρχή Φόρων και Τελών. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μνημονιακοί φόροι που πληρώνουν οι Έλληνες και όλα τα αποθεματικά που μάζεψαν άρον-άρον από τους δημόσιους φορείς θα ελέγχονται και θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις διαθέσεις αυτής της "Αρχής".
Δεύτερον, ο κ. Βαρουφάκης έκανε το πρώτο βήμα για το σχέδιο των 5 τεχνοκρατών της Ε.Ε, βάζοντας ως ελληνική πρόταση η "Ανεξάρτητη" Αρχή να έχει κάθε δικαίωμα να επεμβαίνει στους προϋπολογισμούς του Κράτους κάνοντας ακόμα και οριζόντιες περικοπές στα ελληνικά Υπουργεία, όποτε θέλει. Ακόμα και κάθε ημέρα. Δηλαδή, ανάλογα με το πόσο ανεβαίνει ή κατεβαίνει το κέδρος της ΕΚΤ αυτή να παρεμβαίνει για δήθεν λόγους αστάθειας και να κλέβει τα λεφτά των Ελλήνων.

Μείναμε Ευρώπη - Χάσαμε Ελλάδα

Δυστυχώς, η αριστερή κυβέρνηση δεν απογοήτευσε μόνο τους Έλληνες αλλά ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Μέτωπο "Μένουμε Ελλάδα", που ζητούσε με πλήρη επικοινωνιακή κάλυψη όλων των ΜΜΕ, την άνευ όρων υπογραφή Συμφωνίας με την Ε.Ε.
Δυστυχώς έπρεπε να φτάσει μια αριστερή κυβέρνηση να κάνει το δυσκολότερο έργο της φιλελεύθερης τραπεζικής Ένωσης, γνωστή ως Ε.Ε, για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας όλων των κρατών-μελών, με πρώτη την Ελλάδα.

Φτάνοντας λοιπόν, λίγο πριν το τέλος αυτής της τραγική κωμωδίας της Ελληνικής Κρίσης που ξαφνικά ξέσπασε στην Ελλάδα το 2010, μαθαίνουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε πραγματική Κρίση. Ήταν ένα από τα καλύτερα σενάρια που έχουν γραφτεί για ένα και μόνο λόγο: Την ολοκλήρωση της Ε.Ε ως ένα καθαρά φεντεραλιστικό Κράτος με πρώτη επαρχία την Ελλάδα που θα βρει την πολιτική λύση που ζητά από δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς της Ευρώπης, με "λαγό" τον εκλεγμένο δημοκρατικά Γιούνκερ, που ο Σύριζα ως αντιπολιτευόμενο τότε κόμμα, έδωσε μάχες υπέρ του.

Για την στήριξη στον Γιούνκερ θα έρθει και το πρώτο πακέτο ανάπτυξης στην Επαρχία Ελλάδα ύψους 35 δις. Αυτό, βέβαια, δεν θα το διαχειρίζεται ουδείς εκλεγμένος από το λαό, αλλά η "Αρχή" που ο κύριος Βαρουφάκης πρότεινε ως μόνη λύση, μετά βέβαια από την λύση που μόνο η ηγέτιδα Μέρκελ μπορεί να δώσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Επειδή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους της ευχαριστώντας τα μάλα τους δήθεν αντικυβερνητικούς "Μένουμε Ελλάδα", η απάντηση σε οποιαδήποτε αμφιβολία είναι η δήλωση μετά την Σύνοδο Κορυφής του υπουργού Επικρατείας, κ. Παππά, στο Euronews: "Το ζήτημα του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση".

Το εθνικό έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό. Αυτό σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή λύση θα δοθεί αφού πρώτα εκχωρηθεί με Συμφωνία πλήρως, νόμιμα και συνταγματικά η εθνική κυριαρχία της χώρας.Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Ανδρέας Γ. Μπανούτσος  

Ο γράφων στον τίτλο του παρόντος άρθρου παρέφρασε τη γνωστή ρήση του Σαίξπηρ στον ‘Άμλετ’ «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» προκειμένου να αναφερθεί στις αποκαλύψεις του ιστότοπου WikiLeaks  για το «σκοτεινό» βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Την περασμένη Παρασκευή, 19 Ιουνίου ο γνωστός ιστότοπος  WikiLeaks ξεκίνησε να δημοσιεύει τα απόρρητα τηλεγραφήματα και έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Cables) τα οποία ξεπερνούν τις πεντακόσιες χιλιάδες και μέχρι στιγμής  έχει αναρτήσει  61214. Τα τηλεγραφήματα αυτά περιέχουν απόρρητες επικοινωνίες μεταξύ των κατά τόπους πρεσβειών της Σαουδικής Αραβίας και του αντίστοιχου ΥΠΕΞ, καθώς επίσης και «άκρως απόρρητες» αναφορές και εκθέσεις από άλλους θεσμούς του Σαουδαραβικού κράτους όπως το Υπουργείο Εσωτερικών και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών.
 Επιπρόσθετα, τα WikiLeaks θα δημοσιεύσουν και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mails) που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του Σαουδαραβικού ΥΠΕΞ  και ξένων οντοτήτων. Τα απόρρητα αυτά έγγραφα θα δημοσιευτούν σε δόσεις δεκάδων χιλιάδων μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Ο εκδότης και ιδρυτής των WikiLeaks  Τζούλιαν Ασάνζ (Julian Assange) δήλωσε σχετικά: «Τα τηλεγραφήματα της Σαουδικής Αραβίας σήκωσαν το ‘καπάκι’ μιας δικτατορίας που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη αστάθεια και μυστικοπάθεια και η οποία όχι μόνο ‘γιόρτασε’ τον 100ο αποκεφαλισμό αυτό το έτος, αλλά έχει εξελιχθεί σε μια απειλή για τους γείτονες και τον εαυτό της».
Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με τα WikiLeaks παρά την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθεί και παραμένει ο βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μέση Ανατολή, χάρη στα πλούσια πετρελαϊκά του αποθέματα, ενώ κάθε χρόνο διοχετεύει δισεκατομμύρια πετροδολαρίων στις «τσέπες» των Βρετανικών τραπεζών και των πολεμικών βιομηχανιών των ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο έτος κατέλαβε τη θέση του μεγαλύτερου εισαγωγέα όπλων στον κόσμο ξεπερνώντας την Κίνα και την Ινδία καθώς και όλες μαζί τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Τα απόρρητα τηλεγραφήματα που δημοσιεύουν τα WikiLeaks αποκαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους η Σαουδική Αραβία ασκεί τη μυστική της διπλωματία, τρόπους που περιλαμβάνουν τη δωροδοκία και τον προσεταιρισμό ατόμων και οργανισμών κλειδιά σε χώρες του εξωτερικού. Τα τηλεγραφήματα αναδεικνύουν επίσης την εξόχως γραφειοκρατική δομή του βασιλείου όπου ακόμα και τα πιο ασήμαντα κρατικά ζητήματα αντιμετωπίζονται από την κορυφή της κρατικής ιεραρχίας. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας η Σαουδική Αραβία από τα τέλη Μαρτίου 2015 βρίσκεται σε πόλεμο με την Υεμένη.

Το Σαουδαραβικό ΥΠΕΞ τον Μάιο του 2015 παραδέχθηκε ότι υπέστη παραβίαση του δικτύου των Η/Υ του. Η ευθύνη για αυτή την παραβίαση αποδίδεται σε μια ομάδα hackers που αυτοαποκαλείται ο Κυβερνο-στρατός της Υεμένης(Yemeni Cyber Army).
Τα WikiLeaks πιστά στην αποστολή τους φιλοξενούν και δημοσιεύουν στον ιστότοπό τους τα έγγραφα που υπέκλεψε ο Κυβερνο-στρατός της Υεμένης προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες του κόσμου για τις σκοτεινές πρακτικές που υιοθετεί το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας (που υποτίθεται ότι είναι ο θεματοφύλακας του αυθεντικού Ισλάμ).
 
Πηγή RizopoulosPost

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφοι - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Παρακολουθήσαμε επί πέντε μήνες ένα καταπληκτικό σήριαλ διαπραγματεύσεων που θα το ζήλευαν και οι μεγαλύτερες σαπουνόπερες της Λατινικής Αμερικής και τα πιο φημισμένα τουρκικά τηλεοπτικά σήριαλ. Στο σήριαλ αυτό πρωταγωνιστές ήταν ένας θίασος άπειρων ηθοποιών που έπαιζαν με την φωτιά η οποία τελικά κατέκαψε όλους εμάς που τους πίστεψαν και οι τοκογλυφικές «ύαινες» της Ευρώπης που πισωγελούσαν με το μαύρο χαλί μας.

Περάσαμε από τα πέντε χρόνια μνημονιακής καταστροφής σε ένα πεντάμηνο ασύστολης αριστερής μεγαλοστομίας, που έπαιζε τον ρόλο του «σκληρού», ενώ δεν ήξερε ούτε που πατά ούτε που βρίσκεται (εκτός αν όλα έγιναν με σχέδιο για εμάς τους ηλίθιους), με αποτέλεσμα να πέσει στην μεγαλύτερη παγίδα που την είχαν στήσει επιμελώς οι λύκοι της νεοταξικής, ανθελληνικής και τοκογλυφικής Ευρώπης.

Περάσαμε από την λιτότητα των σαμαροβενιζελικών ανδρεικέλων, στην λιτότητα των αριστερών υποκριτών με τα διάφορα «μαργαριτάρια» τους που ενώ η Ελλάδα καίγονταν, αυτοί με περισσή βιασύνη ψήφιζαν για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, ευλογούσαν τις παρελάσεις των gay και διατείνονταν με ηλίθια υπεροψία ότι όλη η Ευρώπη τους είχε προσκυνήσει, κομπάζοντας σαν ο μεγάλος νικητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χαμογελούσε ειρωνικά με την υποκρισία τους καθώς έσπρωχναν ξανά την χώρα στον γκρεμό.

Εμπιστευτήκαμε σε ένα άθεο πρωθυπουργό που τον ευλογούσε το Άγιο Όρος, τις τύχες της πατρίδας μας γιατί οι προηγούμενοι γραβατοφόροι προδότες είχαν ξεπουλήσει τα πάντα, με την ελπίδα ότι αυτός θα σταθεί σαν το τελευταίο ανάχωμα στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας και θα σταματήσει την αιμορραγία των νέων μας που φεύγουν απελπισμένοι στο εξωτερικό.

Αντ’ αυτού, αυτοί άνοιξαν διάπλατα τις πύλες για να εισβάλουν ανενόχλητοι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι παράνομοι με τις ευλογίες των Τούρκων δουλεμπόρων, είδαμε τα παχιά τους λόγια να καίγονται όμορφα και τώρα βλέπουμε ότι μετά από ένα πεντάμηνο μαραθώνιο να βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο και χειρότερο σημείο από όπου είχαμε ξεκινήσει.

Τελικά το πρόβλημα σε αυτή την χώρα είναι το κοινοβ(ο)λευτικό σύστημα.
Στο όνομά του έχουν διαπράξει τα χειρότερα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Στο όνομά του έχουν απομονωθεί και εξοντωθεί όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου.
Στο όνομά του έχουν κατακλέψει ότι υπήρχε από τον κρατικό κορβανά και στο όνομα του ακόμα τρώγονται σαν τα κοκόρια στις οθόνες της ελληνικής τραγωδίας αυτοί που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν και υπηρετούν τον ελληνικό λαό.

Ας απαλλαχτούμε επιτέλους από όλους αυτούς τους προδότες, τους κλέφτες, τους υποκριτές, τους άθεους και τα λαμόγια που έθαψαν τις ελπίδες μας.
Ας καταφύγουμε στις μοναδικές αξίες που μας κράτησαν επί αιώνες σε ύπαρξη.
Μονή μας ελπίδα, η κρίση να γίνει ευκαιρία για συνειδητοποίηση και τα δεινά που υποφέρουμε για να κατανοήσουμε για το ποιοι είμαστε και που πάμε.

Και προσοχή στα κοράκια που καραδοκούν να κατασπαράξουν ένα διχασμένο λαό, που έντεχνα διαιρείται για τις τσέπες αυτών των άθλιων ελληνόφωνων που γελούν ειρωνικά για το κατάντημα μας.

Να μην ξεχνάμε και να μην ξεχνούν πως η Νέμεσις είναι ελληνική λέξη.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Προφανώς η πιο συγκρατημένη ως προς την αισιοδοξία της μετά την κατά κοινή ομολογία θετική λήξη της Συνόδου Κορυφής ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος. Η κυρία Μέρκελ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε είπε ότι το ζήτημα του χρέους είναι στα θέματα που «δεν συζητήσαμε σήμερα». Αυτό που συζητήθηκε ωστόσο ήταν η χρηματοδότηση.

Η καγκελάριος Μέρκελ σημείωσε ότι «Όταν θα υπάρξει συμφωνία σε μέτρα και χρηματοδότηση, τότε θα φτάσουμε σε αυτή τη συζήτηση». «Το χρέος είναι βιώσιμο και μπορεί να αποπληρωθεί. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, μιλάμε για τη χρηματοδότηση» πρόσθεσε.

Παράλληλα δέχτηκε ότι αυτό που παρουσίασε η Ελλάδα είναι πρόοδος, ξεκαθαρίζοντας ότι «θέλουμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά ο χρόνος πιέζει και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα».

«Δεν μιλήσαμε για χρονικά σενάρια παράτασης. Πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε. Το 2012 είχαμε πει να εξετάσουμε σε βάθος χρόνου το θέμα του χρέους. Αυτή τη στιγμή δεν πιέζει την Ελλάδα η αποπληρωμή του χρέους» σημείωσε.

Με αυτόν τον τρόπο η καγκελάριος σηματοδοτεί το νέο πλαίσιο στο οποίο θα υπάρξουν οι όποιες συγκρούσεις το επόμενο διάστημα. Πάντως το επόμενο βήμα θα είναι σύμφωνα με την ίδια η αποδοχή της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο και μετά θα πάμε στα εθνικά κοινοβούλια.

Το πράγμα παραμένει κάπως μπλεγμένο ωστόσο, αφού το σημαντικότερο επιχείρημα του Τσίπρα για να καταθέσει στη Βουλή μέτρα που ξεφεύγουν από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα ήταν η συμφωνία για απομείωση του χρέους. Κάτι που η γερμανίδα ομόλογός του βάζει προς το παρόν στην άκρη.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι λαοί της Γηραίας Ηπείρου για νέο Ψυχρό Πόλεμο

Την ώρα που οι ΗΠΑ εξετάζουν για ακόμη μία φορά την εγκατάσταση ακόμη και πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, προκαλώντας ανοιχτά τη Ρωσία και αναγκάζοντας το Κρεμλίνο του Βλαντίμιρ Πούτιν να εντείνει την πολεμική του ρητορική, οι λαοί της Γηραιάς Ηπείρου εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι αναφορικά με το ενδεχόμενο να βρεθούν εν μέσω ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, αναφέρει σε άρθρο του το Spiegel Online.

Κάνοντας λόγο «για τα παλιά αντανακλαστικά του Ψυχρού Πολέμου», ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες ότι το πέρασμα από τα λόγια στις πράξεις δεν είναι απίθανο. Την ίδια ώρα, το Βερολίνο εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχο για την περίπτωση να καταλήξει η Ευρώπη να αποτελεί το πεδίο μιας νέας αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τανκς και βαρέα όπλα, για 5.000 συνολικά στρατιώτες στη Γερμανία και τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ. Στόχος του Μπαράκ Ομπάμα είναι κυρίως η καθησύχαση των χωρών της Βαλτικής, οι οποίες έπειτα από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία, εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχες όσον αφορά την επιθετικότητα της Ρωσίας.

Για την Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, η προοπτική αυτή δεν είναι ιδιαίτερα θετική. Παρότι αποφεύγει να επικρίνει δημόσια τις προθέσεις των αμερικανών συμμάχων της, η γερμανίδα καγκελάριος δεν επιθυμεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων, τόσο της Γερμανίας όσο και της ΕΕ, με τη Μόσχα. Θέλοντας, μάλιστα, να κατευνάσει τις ανησυχίες των Ρώσων και αποδεχόμενη όλα όσα ορίζει η Ιδρυτική Πράξη ΝΑΤΟ - Ρωσίας η οποία υπεγράφη το 1997, η γερμανική κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο της «μόνιμης» εγκατάστασης νατοϊκών δυνάμεων στις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

Η πρόθεση, όμως, των Αμερικανών για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην καρδιά της Ευρώπης αποτελεί την τελευταία κίνηση ενός ευρύτερου σχεδίου επανεξοπλισμού, η εφαρμογή του οποίου άρχισε πριν από το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης.
Αποτελεί γεγονός ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα έχουν υπονομεύσει πολλές από τις συνθήκες αφοπλισμού οι οποίες υπεγράφησαν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και αφορούσαν τόσο συμβατικά όσο και πυρηνικά όπλα. «Η Μόσχα δεν εμπιστεύεται πλέον τη Δύση και η Δύση δεν εμπιστεύεται πλέον τη Μόσχα. Αυτό είναι τρομακτικό», δήλωσε τον Ιανουάριο στο SPIEGEL ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση που μία από τις δύο πλευρές χάσει την υπομονή της μέσα σ' αυτήν την οξυμένη ατμόσφαιρα, «τότε δεν θα επιβιώσουμε κατά τα προσεχή έτη».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόθεση των μεγάλων δυνάμεων για να επανεξοπλισμό των οπλοστασίων τους αφορά όχι μόνο τα συμβατικά αλλά και τα πυρηνικά τους όπλα, τότε η ανησυχία του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης κάθε άλλο παρά υπερβολική μπορεί να θεωρηθεί.

Η Μόσχα φέρεται ότι εργάζεται για τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών της όπλων ενώ τον Μάρτιο ανώτατος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στη χερσόνησο της Κριμαίας. Η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της, μελετά εδώ και καιρό την εγκατάσταση πυραύλων που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στην Ευρώπη, όπως έκανε και το 1979, προκαλώντας τη μεγαλύτερη κρίση στο εσωτερικό της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την ίδρυσή της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Λευτέρης Μωραΐτης 

Ακούστε με ρεμάλια. Σε σας το λέω που ακόμα και μέχρι σήμερα τρέχετε πίσω από τα κόμματα, σαν φτηνές πουτάνες για να αρπάξετε κάτι και να βολευτείτε.
Ακούστε με ρε αχρείοι, που ξεπουλάτε μπιρ παρά ακόμα και τη μάνα σας, για να εξασφαλίσετε μία θέση κοντά στον κάθε ανίκανο που καμώνεται πως είναι πολιτικός.

Ακούστε με ρε προσκυνημένοι, που τίποτε άλλο δεν σας νοιάζει πέρα από τα τομάρια σας…

Άλλοι δύο γνωστοί μου ήρθαν να με συντροφέψουν. Άλλες δύο οικογένειες, μπήκαν στην απόλυτη φτώχεια για να έχετε εσείς το δικαίωμα να τους κάνετε ακόμη περισσότερους. Ξεπεράσαμε τα 2.5 εκατομμύρια εμείς που όταν ανοίγουμε το ψυγείο του σπιτιού μας δεν έχουμε ούτε παγάκια να πάρουμε από αυτό, επειδή δεν έχουμε ούτε ηλεκτρικό. Μας το κόψανε κι αυτό, την ημέρα που έκοψαν τη ζωή μας κομμάτια βάζοντας τις υπογραφές τους σε συμφωνίες που δεν τους ακουμπούσαν.

Ακούστε, κάτι αλητήριοι… Κομψευόμενοι και καλοβολεμένοι… Εσείς που σκέφτεστε που θα πάτε διακοπές και τι χρώμα θα είναι η υποβρύχια φωτογραφική σας μηχανή…
Μπορεί να μην το ξέρετε ακόμη, αλλά θα έρθει και η σειρά σας, άθλιοι…
Στην κρεατομηχανή που μας έριξαν, κανένας δεν θα γλιτώσει, εκτός από εκείνους, τους χρήσιμους, που θα χτυπάνε τους ανήμπορους για να μην διαμαρτυρηθούν…
Ούτε εσείς θα γλιτώσετε από όσα οι λατρεμένοι σας κομματάρχες έχουνε ήδη συμφωνήσει να σας συμβούν. Μόνο, που όταν θα έρθει η στιγμή που κι εσείς θα πεταχτείτε σαν άχρηστα εργαλεία, όταν θα έρθει η στιγμή που θα νιώσετε ανταλλακτικά στην μηχανή πολτοποίησης των ανθρώπων που σήμερα υπηρετείτε, τότε θα νιώσετε την απόλυτη φρίκη. Όχι γιατί δεν θα έχετε να φάτε. Ούτε επειδή τα παιδιά σας δεν θα έχουν να ντυθούν και θα τρέχουν να ανοίξουν το στόμα τους ή τα πόδια τους στον πρώτο ανώμαλο που θα συναντήσουν…
Θα νιώσετε την φρίκη της κόλασης που ρίξατε όλους εμάς, όταν θα καταλάβετε πως θα είστε μόνοι σας στην κόλαση, δίχως την παρηγοριά του διπλανού σας, εκείνου που με την αδιαφορία σας επιτρέψατε (ή και βοηθήσατε) να χάσει τα πάντα, κι επειδή βολευτήκατε με τη σκέψη ότι εσείς συνεχίζατε να έχετε κάτι...

Κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι εμείς που πια δεν έχουμε τίποτε.
Κάθε μέρα πηγαίνουμε όλο και πιο μακριά από τα λεπτά όρια της οργής και της απελπισίας…
Κάθε μέρα που περνάει και κοιτάζουμε στα μάτια των παιδιών, νιώθουμε μία δύναμη να φουντώνει μέσα μας… Μία δύναμη που θα ξεσπάσει σε όλους εσάς τους βολεμένους, προσκυνημένους του άθλιου συστήματος που κάνει κομμάτια ζωές, ψυχές και μια ολόκληρη χώρα….

Σε εσάς μιλάω αγύρτες… Σε εσάς τα λέω, τιποτένιοι…
Σε εσάς θυμίζω ότι όσα κομμάτια και να με κάνετε, τόσα κομμάτια θα δώσετε σε άλλους να τραφούν από εμένα και να σας ποδοπατήσουν…

Κι αν ο θάνατός ο δικός μου ή του αδελφού και συμπατριώτη μου είναι για εσάς ένας ασήμαντος αριθμός, ετούτο σας λέω: Ο κάθε θάνατος γίνεται μαρτυρία της δικής σας κόλασης και όπλο που θα σας γκρεμίσει. Για κάθε έναν που του στερείτε το χαμόγελο, την ελπίδα και το δικαίωμα στη ζωή, εσείς θα πληρώσετε όχι μόνο με όλα σας τα λαθραία πλούτη, αλλά και με την χλεύη του συνεργάτη των κατακτητών.
Γιατί, όσα εγκληματικά κι αν κάνει κάποιος για να κατακτήσει έναν τόπο, έχει έναν σκοπό και κάποιο λόγο… Σε όσα εγκληματικά όμως εσείς συνεργήσατε με τη σιωπή σας, δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος πέρα από τη βρωμιά και το σάπιο της ψυχής σας…

Κι επειδή οι μέρες περνάνε και ο χρόνος όσο πάει και λιγοστεύει, ένα να θυμάστε: Τα τελευταία σκουπίδια που θα πετάξουν τα αφεντικά σας θα είστε εσείς. Και θα είστε ανήμποροι και μόνοι απέναντι σε όλους εμάς, που τίποτε άλλο δεν θα έχουμε να χάσουμε πια, γιατί με την δική σας «καλή μαρτυρία» μας τα έχουνε πάρει όλα αυτοί που εσείς προσκυνάτε…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το κακό με τα ψέματα είναι πως δημιουργούν πάντα προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις για εκείνους στους οποίους απευθύνονται. Το καλό με τα ψέματα, όμως, είναι ότι «έχουν κοντά ποδάρια», αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται και τότε δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε εκείνους που με περίσσια ελαφρότητα τα εξήγγειλαν.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι ψεύτες κατέχουν πρωτεύοντα ρόλο, είθισται μετά τις καλύτερες «εμπνεύσεις» τους να καταλαμβάνουν την εξουσία και, φυσικά, να διατηρούν άθικτη την αλυσίδα της πολιτικής (πρωτίστως) διαφθοράς που καταδυναστεύει επί δεκαετίες την πατρίδα μας, με αποτέλεσμα τα όσα τραγικά βιώνουμε σήμερα και όσα τραγικότερα θα κληθούμε το επόμενο διάστημα να ζήσουμε προκειμένου οι ψεύτες και οι κλέφτες να διαιωνίζουν την μιαρή παρουσία τους εις βάρος σχεδόν όλων των πολιτών.

Από σήμερα ξεκινάει ένα εσωτερικό θέατρο σκιών, στο οποίο θα κληθούν να χορέψουν από τσάμικο έως πεντοζάλη κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Κυβέρνηση η οποία ενδέχεται να «μετασχηματισθεί», ενδέχεται επίσης να δεχθεί πρόσμικτα πολιτικά στοιχεία (Ποταμίσια κ.λ.π.) για να στερεωθούν ακόμη περισσότερο οι κατέχοντες τους θώκους της εξουσίας.

Παράδοξο της κυβέρνησης: Ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει επιτροπή στην Ελληνική Βουλή για το παράνομο χρέος, ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει συμφωνία στις Βρυξέλλες για την αποπληρωμή του!!! Αυτή η απόλυτη αντίθεση στην πολιτική γραμμή πλεύσης (ανώτατων στελεχών) της παρούσας κυβέρνησης, αναμένεται να "εξατμιστεί" κατά την ψηφοφορία που θα γίνει στην Ελληνική Βουλή, μέσω της οποίας θα νομιμοποιηθεί και το τρίτο "πρώτη φορά αριστερά" μνημόνιο.

Από σήμερα η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχει αντιπολίτευση, πλην κάποιων ελαχίστων μεμονωμένων κραυγαζόντων πολιτικών, κι έτσι δημιουργεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Να μην υπάρχει, δηλαδή, αντιπολίτευση σε κυβέρνηση που αναδείχθηκε μέσα από εκλογές και όχι μετά από πραξικόπημα, αφού η κυβέρνηση κατόρθωσε να ικανοποιήσει όλες τις πολιτικές θέσεις της αντιπολίτευσης.

Κι ενώ οι πολιτικοί αντίπαλοι "έσονται εις σάρκαν μίαν", από σήμερα, διαπιστώνεται πως υπάρχει και ένα δεύτερο παράδοξο. Η κυβέρνηση δεν είναι καν κυβέρνηση ελληνική, αλλά είναι μία κυβέρνηση που έχει παραδοθεί πλήρως στις βουλές του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και του ιερατείου των Βρυξελλών. Λειτουργεί και νομοθετεί μόνο με την άδεια και με υποδείξεις (sic) των Βρυξελλών.
Με απλά λόγια, κυβέρνηση έχουμε, αλλά κυβέρνηση ελληνική δεν έχουμε...!

Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν, μετά την πλήρη υποταγή του Αλέξη Τσίπρα στα διεθνή αρπακτικά;

Δυστυχώς, μόνο χειρότερες ημέρες έρχονται, μέσα από την «παράταση του προγράμματος» που ο Αλέξης και η παρέα του χαμογελαστά αποδέχθηκαν. Και ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε όλοι μας πως πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για "κόκκινες γραμμές" και να καταλάβουμε πως φοράμε πια "κόκκινες αλυσίδες"...

Δυστυχώς, για όσα μας συμβούν, από τώρα και στο εξής, είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Γιατί ποτέ δεν λειτουργήσαμε με την λογική, αλλά πάντα λειτουργούσαμε με βάση τα προσωπικά μας μικροσυμφέροντα που –σχεδόν πάντα- ήταν κατά των συμφερόντων της ίδιας μας της πατρίδας.

Περιμένοντας τους βάρβαρους να έρθουν -για μία ακόμη φορά- και να ισοπεδώσουν ό,τι βρούνε στο πέρασμά τους... οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της χώρας μας και όλοι μαζί να κραυγάσουμε:
Heil Alexis! Οι πάντα ηλίθιοι σε χαιρετούν…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ήταν μιά κάποια λύση!
Διότι τώρα που θα μείνουμε με την συμφωνία στο χέρι, προβλέπεται να ξαναρχίσει η ανθρωποφαγία.

Όπως είχαμε προβλέψει, οι χειρότεροι φόβοι μας θα πραγματοποιηθούν εν τέλει: θα υπάρξει μία συμφωνία.
Οι ευρωπαίοι ''Εταίροι'' φαίνεται ν' ανακουφίζονται.
Το κακό είναι πως ανακουφίζονται απάνω μας!

Η κεντρική γραμμή υπεράσπισης της νέας συμφωνίας φαίνεται να είναι πως: ''ναι, εξακολουθούμε να πληρώνουμε όσοι πληρώναμε ως τώρα χωρίς άλλες μεγάλες επιβαρύνσεις, αρχίζουν να πληρώνουν όμως και αυτοί που δεν πλήρωναν ως τώρα''.
Και θα εννοούν τον μεγάλο πλούτο και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μάλιστα. Τρίχες κατσαρές!
Σόφισμα και μάλλον επιπόλαιο.
Διότι άλλο είναι να πληρώνεις φερ' ειπείν σε φόρους, δάνεια, ΔΕΗ, συμμετοχές σε φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης με ΦΠΑ άστα να πάνε, το 70% του μηνιαίου σου εισοδήματος των 800 άντε 1000 ευρώ, και να σου μένουν 250-300 ευρώ για τα υπόλοιπα...
Κι άλλο είναι να πληρώνεις αυτό το 70% ενός μηνιαίου εισοδήματος πολλών (αλλά πολλών) χιλιάδων ευρώ. Όσο να το κάνεις σου μένει κάτι παραπάνω, να πάρεις μιά τυρόπιτα, βρε παιδί!

Εδώ το θέμα είναι, όχι μόνον ν' αρχίσουν να πληρώνουν αυτοί που δεν πλήρωναν και μάλιστα σε πολλαπλάσιο ποσοστό απ' αυτούς που έχουν πληρώσει (και με τη ζωή τους ακόμα), αλλά ν' αρχίσουν να αποκαθίστανται σταδιακά και τα εισοδήματα συνταξιούχων και μισθωτών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Εν πάση περιπτώσει το blog δεν θέλει να πέσει στην παγίδα της κριτικής πριν ακόμη την οριστική συμφωνία.
Θέλει να χαρεί (σαν διακοπές να πούμε) τα λίγα ακόμη εικοσιτετράωρα της διαπραγμάτευσης, βρίζοντας και εξορκίζοντας μνημόνια, συμφωνίες, εταίρους και ντόπιους προδότες και ελπίζοντας (το αφελές) ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά (ίσια για μας) έστω και την τελευταία στιγμή, και να απαλλαγούμε από άλλη μία ανακούφιση των ευρωπαίων απάνω μας!
Μούσκεμα γίναμε πιά!

Και δεν ξέρουμε αν θάχουμε και κ@λόχαρτο να σκουπιστούμε, που 'λεγε μιά ψυχή (μαύρη και υστερικιά)!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Πέντε μήνες μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η χθεσινή εικόνα από τις Βρυξέλλες δείχνει καθαρά ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τελικά το μεγάλο της άλμα προς την πλήρη, ουσιαστικά, προσαρμογή με τις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας.

Αλλοι θα το ονομάσουν αυτό «στροφή στο ρεαλισμό», ενώ άλλοι θα το χαρακτηρίσουν εντελώς διαφορετικά.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι ότι τελικά, έγινε.

Και μάλιστα έγινε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από την προηγούμενη αντίστοιχη φορά: τώρα, η Ελλάδα είναι εκείνη που πήρε πάνω της τις σκληρές προτάσεις με τις οποίες οι «θεσμοί» διαπίστωσαν χθες ότι… συμφωνούν και ότι αποτελούν «καλή βάση» για την επίτευξη συμφωνίας…

Μπορεί λοιπόν το μοντέλο να είναι διαφορετικό, όμως το αποτέλεσμα θα είναι προφανώς το ίδιο, αφού οι απαιτήσεις των δανειστών κάθε άλλο παρά κάμφθηκαν ή, πολύ περισσότερο, υπερνικήθηκαν.

Ετσι, με την επικείμενη εντός ολίγων ημερών υπογραφή συμφωνίας, μια νέα περίοδος ξεκινά στην Ελλάδα. Περίοδος πολύ πιο δύσκολη από αυτή που μόλις τελειώνει.

Πλέον, η «αριστερή» ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί και να εφαρμόσει εκείνα τα οποία μεθαύριο θα υπογράψει.

Ποια; Εκείνα (αν όχι και περισσότερα ίσως από εκείνα), τα οποία αδυνατούσε να εφαρμόσει από το περασμένο Φθινόπωρο η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και εξ αυτού του λόγου έχασε την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας και οδηγήθηκε στη συνέχεια σε πτώση – γιατί αυτός ήταν ο λόγος, όχι η προεδρική εκλογή.

Συνεπώς, αυτό που έρχεται δεν θα είναι απλό. Κάθε άλλο μάλιστα.

Όχι επειδή δεν θα θέλουν οι κυβερνώντες, αλλά επειδή είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσουν σε όλα τα επίπεδα: από το να εφαρμόσουν μέτρα μέχρι το να εισπράξουν ακόμα περισσότερους φόρους.

Αυτή η κατά Τσίπρα, καθαρά διαφαινόμενη πλέον από χθες, εκδοχή της Realpolitik για πολλούς στην Ελλάδα υπήρξε βάλσαμο της τελευταίας κρίσιμης ώρας. Όμως, για πολλούς άλλους, που συνέθεσαν την κοινωνική βάση της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας και, συνεπώς, εξίσου και για την ίδια, είναι περίπου βέβαιο ότι θα αποδειχθεί ένας πραγματικός Γολγοθάς: μέγα, ατέλειωτο μαρτύριο.

Το ερώτημα πλεόν είναι ένα: αν στο βάθος όλων αυτών, υπάρχει και ανάσταση…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μόνο ο ένας στους τρεις Έλληνες έχει δουλειά, από την οποία πρέπει να ζήσουν η οικογένειά του, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι που διαρκώς αυξάνονται

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δραματική παραμένει η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας, όπως δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2015 που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Κατά τη στατιστική αρχή, οι επισήμως καταγεγραμμένοι εργαζόμενοι ανέρχονται πλέον σε 3.504.446 άτομα. Οι άνεργοι -εννοείται, οι εγγεγραμμένοι, γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν προσέρχονται καν στις αρμόδιες αρχές για να καταγραφούν- ήταν στο πρώτο τρίμηνο του έτους 1.272.541 άτομα. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε έτσι στο 26,6%, ελαφρά μειωμένο κατά 1,2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, οπότε ανερχόταν στο 27,8%. Η εκτίναξη της ανεργίας και η θεαματική μείωση των μισθών, συνοδευόμενες από την αύξηση της εισφοροδιαφυγής της «μαύρης» εργασίας, οδήγησαν σε κατάρρευση τα έσοδα του ΙΚΑ.

Από 14,22 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν τα έσοδα του ΙΚΑ το 2009 έπεσαν στα 9,35 δισεκατομμύρια το 2014, υφιστάμενα μια τεράστια μείωση πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ (4,87 για την ακρίβεια), χάνοντας το ένα τρίτο των εσόδων του (34,25%). Οταν τα έσοδα του ΙΚΑ πέφτουν από τα 14 δισ. ευρώ στα 9 δισ. ευρώ, για πόσο διάστημα το ΙΚΑ θα μπορεί να συνεχίσει να καταβάλλει τις σημερινές συντάξεις χωρίς να τις μειώσει δραματικά και χωρίς κρατική ενίσχυση, πράγματα που απαιτούν λυσσασμένα οι δανειστές; Αυτό είναι ήδη μαθηματικά αδύνατον. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας έχει καταβαραθρωθεί ήδη το 2014 στο 72% του μέσου όρου της ΕΕ των 28 κρατών, ενώ το 2009 βρισκόταν στο 94% του μέσου όρου της ΕΕ. Πτώση κατά 22 (!) εκατοστιαίες μονάδες μέσα σε πέντε μόλις χρόνια μόνο σε πόλεμο σημειώνεται. Οταν ακόμη και η μνημονιακή Ιρλανδία έχει το 2014 το... 132% (!!!) του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ της ΕΕ των 28 χωρών, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι καταποντισμό έχει υποστεί η Ελλάδα. Από τα 28 κράτη της ΕΕ, η χώρα μας έχει κατρακυλήσει στο ΑΕΠ κατά κεφαλή στην... 22η θέση!

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και των Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου κατόρθωσαν το ακατόρθωτο: Να μας περάσουν ακόμη και σχεδόν οι μισές πρώην «σοσιαλιστικές» χώρες που έχουν όλες τους ενταχθεί στην ΕΕ! Πίσω από την... Εσθονία (!) κατατάσσεται πλέον η Ελλάδα στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Αιτία αυτής της καταβαράθρωσης δεν είναι άλλη από τα άφθονα λεφτά που πρέπει να δίνει η χώρα για να ξεπληρώσει τα δάνεια που έσωσαν τις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές τράπεζες. Από πέρυσι τον Αύγουστο, οπότε και οι δανειστές έπαψαν να δίνουν λεφτά στο «καμένο χαρτί» της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η Ελλάδα έχει δώσει 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ για χρεολύσια, τόκους και προμήθειες.

Από αυτά τα 17,5 δισ. ευρώ, τα 10 δισεκατομμύρια τα έδωσαν οι Σαμαράς - Βενιζέλος στο εξάμηνο Αύγουστος 2014 - Ιανουάριος 2015 και τα 7,5 δισεκατομμύρια τα έδωσε ο Τσίπρας στο τετράμηνο 25 Ιανουαρίου 2015 - 25 Μαΐου 2015. «Εγδαραν» κυριολεκτικά κάθε χρηματικό διαθέσιμο του ελληνικού Δημοσίου για να πληρώσουν τα δάνεια. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στο επόμενο τρίμηνο (από 30 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου) η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πληρώσει -βάσει των διακανονισμών που έχουν κάνει γι' αυτήν ο... Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Γιωργάκης- το αστρονομικό ποσό των... 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ! Λεφτά βεβαίως που ούτε υπάρχουν ούτε μπορούν κατά κανένα τρόπο να βρεθούν στην ελληνική οικονομία - μόνο οι δανειστές μπορούν να «δανείσουν» στην Ελλάδα τέτοια ποσά για να τα πάρουν οι ίδιοι και να τα χρεωθεί η χώρα μας. Στο πλαίσιο του «γδαρσίματος» κάθε χρηματικού πόρου του Δημοσίου, ευνόητο είναι ότι η κυβέρνηση... «φεσώνει» οποιονδήποτε δυστυχή Ελληνα έχει συναλλαγές με το κράτος. Τον Απρίλιο, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ανήλθε στα 4,82 δισεκατομμύρια ευρώ από 4,42 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 400 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε έναν μήνα. Από αυτά τα 4,82 δισ., τα 4,13 δισεκατομμύρια είναι ληξιπρόθεσμα χρέη, στα οποία πρέπει να προστεθούν και 700 εκατομμύρια (692 για την ακρίβεια) που αφορούν επιστροφές φόρων, οι οποίοι όμως δεν έχουν επιστραφεί.

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χρωστούν ακόμη 2,16 δισεκατομμύρια ευρώ οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης (εκ των οποίων τα 1,51 τα χρωστάει μόνο ο ΕΟΠΥΥ). Ειδικά τα νοσοκομεία χρωστούν ακόμη 950 εκατομμύρια ευρώ και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης χρωστούν 300 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Η δημοσιονομική ασφυξία σε όλο της το μεγαλείο - μόνο οι δανειστές εισπράττουν κανονικότατα τις δόσεις τους. Τι να πει κανείς...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου