Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Ιουν 2015

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Ε​​ρωτήματα που γεννάει, μέσα από την αγωνία, η σύνεση:

Αποκλείεται να αγνοούν οι δανειστές της Ελλάδας, πως αν η χώρα δεν αρχίσει να παράγει, αν συνεχίσει μόνο να δανείζεται και να καταναλώνει όλο και πιο στενεμένα, δεν θα πάρουν ποτέ πίσω ούτε όλα ούτε μέρος των χρημάτων τους.

Αποκλείεται να αγνοούν ότι, όσος δανεισμός κι αν προστεθεί, παραγωγικότητα δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα ούτε να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, αν δεν στηθεί λειτουργικός κρατικός μηχανισμός: οργανωτικός, ελεγκτικός, δικαστικός, εισπρακτικός.

Αποκλείεται να αγνοούν οι δανειστές μας ότι, για να στηθεί λειτουργικός κρατικός μηχανισμός, πρέπει να καταλυθεί με συνέπεια το πελατειακό κράτος. Το πελατειακό κράτος για να καταλυθεί, θα αρκούσαν δύο και μόνο νομοθετήματα: Να καθιερωθεί στις εκλογές η μονοεδρική περιφέρεια, και να εισαχθεί το ασυμβίβαστο του βουλευτικού και του υπουργικού αξιώματος. Ασφαλώς το ξέρουν, αλλά δεν το απαιτούν.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, προσλαμβάνει χαρακτήρα προκλητικότατου εμπαιγμού η πεισματική εμμονή των δανειστών σε μέτρα που αυξάνουν προσωρινά τις κρατικές εισπράξεις, χωρίς να ενδιαφέρονται για το πραγματικό παραγωγικό αντίκρισμα αυτής της αύξησης. Κατατρίβονται να παζαρεύουν, αν ο ΦΠΑ σε κάποια είδη θα είναι μία μονάδα μεγαλύτερος ή μικρότερος, κόπτονται για να εισαχθεί η πώληση των φαρμάκων στα πολυκαταστήματα. Και αδιαφορούν παγερά για τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους, που είναι η θεμελιώδης αιτία της διαφθοράς, σήψης και διάλυσης του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών θεσμών στην Ελλάδα.

Είναι προκλητικό σκάνδαλο να «διυλίζουν τον κώνωπα, οι δανειστές μας, και να καταπίνουν την κάμηλον», διότι με αυτό τον τρόπο εμφανίζονται να συμπαίζουν αναιδέστατα με τις κομματικές συντεχνίες της σήψης και της διαφθοράς. Να καλύπτουν τους υπόδικους αυτουργούς του εξωφρενικού υπερδανεισμού της χώρας, να συμπαίζουν με αδίστακτους λωποδύτες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και αναπτυξιακών προγραμμάτων. Απαιτούν οι δανειστές να περικοπούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις της λιμοκτονίας, αλλά δεν διανοούνται να ζητήσουν το διαπλεκόμενο με τα κομματικά συμφέροντα ισοδύναμο: Να απολυθούν τα σμήνη των χρυσοπληρωμένων αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής, να περιοριστούν σε διακόσιους (200) οι βουλευτές, να μειωθεί δραστικά το υπαλληλικό προσωπικό κάθε βουλευτή, τα αυτοκίνητα και οι οικονομικές απαλλαγές που τους παρέχονται. Να πάψει το κράτος να πληρώνει τα μυθώδη ενοίκια των κομματικών γραφείων, τα ιλιγγιώδη χρέη των κομμάτων στις Τράπεζες.

Επιμένουν με ανεξήγητο σαδισμό οι δανειστές να παζαρεύουν μονάδες αύξησης των ποικίλων μορφών κεφαλικού φόρου που έχουν επιβάλει οι πολιτικοί στους πολίτες. Δεν διανοούνται να ζητήσουν το διαπλεκόμενο με κομματικά συμφέροντα ισοδύναμο που θα εξασφάλιζε ο τίμιος επανέλεγχος δημόσιων εργολαβιών και προμηθειών, των τελευταίων (έστω και) είκοσι χρόνων. Το ισοδύναμο από τη δήμευση περιουσιών των πρωθυπουργών και των υπουργών Εθνικής Οικονομίας που υπέγραψαν τον εγκληματικό, εξωφρενικό υπερδανεισμό της χώρας.

Αλλά το άκρως οδυνηρό για την ελλαδική κοινωνία γεγονός είναι ότι, τέτοια ρεαλιστικής ανακούφισης του λαού «ισοδύναμα» δεν διανοείται να τα προσφέρει ούτε και η τάχα «αριστερή» σημερινή κυβέρνηση. Οι δανειστές μας (και οι αδίστακτες «Αγορές» που τους ποδηγετούν) δείχνουν να έχουν πανικοβληθεί από το γεγονός ότι μία από τις χώρες της Ε.Ε. απέκτησε «αριστερή» (κάποιοι ιδεοληπτικοί των Βρυξελλών λένε «κομμουνιστική») κυβέρνηση – αντιδρούν σαν να προσβλήθηκε από επικίνδυνο ιό το έμβρυο της ενωμένης Ευρώπης. Αλήθεια, δεν έχουν την ψυχραιμία να δουν ότι πρόκειται και πάλι για μια κυβέρνηση με απολύτως «διαχειριστική» αντίληψη της πολιτικής; Για μιαν απολύτως συντηρητική του κατεστημένου κυβέρνηση;

Δεν έχουν όραμα για να εμπνεύσουν τον λαό οι σήμερα κυβερνώντες, και κατά τούτο δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τον πρασινο-γάλαζο νεκρόψυχο κυβερνητικό πολτό που προηγήθηκε. Θέλουν να λέγονται «αριστεροί», χωρίς να σώζουν τίποτα από τον κοινωνιοκεντρισμό της θυσιαστικής Αριστεράς. Μοναδική φιλοδοξία της «αριστερής» μας κυβέρνησης, που την τρέμουν οι «Αγορές», είναι να «διαχειριστεί» και αυτή το χρέος, αλλά με φανταιζίστικες παραλλαγές (και αυτοσχεδιάζοντας παιδαριωδώς). Εχει αρχίσει να στήνει κι αυτή το δικό της κομματικό κράτος, να διορίζει τα «δικά της παιδιά», να στελεχώνει δημόσιους οργανισμούς και θεσμούς με τους γνωστούς ευτελείς «μαϊντανούς» που προσφέρονται σε κάθε κυβέρνηση για τις «αδιαφανείς» δουλειές.

Δυστυχώς δεν επιχειρούνται δημοσκοπήσεις με τη φιλοδοξία και την επαγγελματική ικανότητα να διερευνήσουν κριτήρια και προθέσεις: Πώς και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, από πέμπτο κόμμα στη Βουλή, στις εκλογές του 2009, και με ποσοστό 4,6% της προτίμησης των πολιτών, βρέθηκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές του 2012, με ποσοστό 16,78% και πρώτο κόμμα, μέσα σε τρία χρόνια, με 36,34%, στις εκλογές του περασμένου Γενάρη; Ετσι ραγδαία και ανεξήγητα δύο εκατομμύρια διακόσιες σαράντα έξι χιλιάδες πολίτες διολίσθησαν στον «μπολσεβικισμό», όπως φαντασιώνονται πανικόβλητοι οι σοφοί των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Και αντίστοιχα: πώς και γιατί ένα κόμμα του κοινωνικού και πολιτικού περιθώριου, η «Χρυσή Αυγή», με ποσοστό 0,29% στις εκλογές του 2009, βρέθηκε τρίτο στη Βουλή κόμμα τον Γενάρη του 2015, με 18 έδρες; Ραγδαία και ανεξήγητα τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες διολίσθησαν στον «νεοναζισμό», όπως φαντασιώθηκε η «προοδευτική» στην Ελλάδα διανόηση και το δίδυμο Σαμαρά - Μπαλτάκου;

Εμείς, οι Ελλαδίτες, είμαστε πια μια παρακμιακή κοινωνία βυθισμένη στην παράνοια και στον βουλιμικό πρωτογονισμό – δεν έχουμε το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε σοβαρά με το τι ακριβώς μας συμβαίνει. Αλλά οι σοφοί (προηγμένοι πολιτισμικά) δανειστές μας, αν θέλουν να πάρουν πίσω το σύνολο ή ένα μέρος των χρημάτων τους, δεν θα έπρεπε να μελετούν σοβαρά το πού παραπέμπουν τα εκρηκτικά φαινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ και της «Χρυσής Αυγής»; Αν τα φαινόμενα δηλώνουν τυφλή λαϊκή (εκδικητική) αντίδραση σε ένα ανήθικο και ανίκανο, κυριολεκτικά σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν θα ήταν συμφέρον των δανειστών να ποντάρουν σε «ισοδύναμα» των οικονομικών τους απαιτήσεων υπονομευτικά της σήψης του πολιτικού στην Ελλάδα κατεστημένου;

Θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, μόνο αν πετύχουν να στηθεί στην Ελλάδα λειτουργικός κρατικός μηχανισμός: οργανωτικός, ελεγκτικός, δικαστικός, εισπρακτικός. Αφού καταλυθεί αμείλικτα το πελατειακό κράτος, η συνταγματικά παντοδύναμη κομματοκρατία. Και αφού λειτουργήσει νέμεση: να λογοδοτήσουν οι αυτουργοί της σημερινής καταστροφής.

Το ρεαλιστικό ισοδύναμο της καταβολής των οφειλών μας είναι η ανατροπή της διαχειριστικής πολιτικής μωρίας.

Πηή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Αλέξης Τσίπρας, οι δανειστές, η συμφωνία και μια απλή άσκηση λογικής

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Σας καλώ σήμερα να λύσουμε μια απλή άσκηση λογικής. Ας υποθέσουμε ότι είστε ο δανειστής της Ελλάδας και όπου «δανειστής» τοποθετήστε καγκελάριους και πρωθυπουργούς χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης, που αντιμετωπίζουν δυσκολία να επιχειρηματολογήσουν υπέρ μιας νέας δανειακής σύμβασης για την πατρίδα μας εξαιτίας του ανθελληνισμού που επικρατεί στις κοινές γνώμες τους. Εχετε απέναντί σας έναν πρωθυπουργό, της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη μετά το 1989. Ο ηγέτης αυτός, που προεκλογικά έλεγε στον λαό του ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο, θα δώσει παροχές 12 δισ. ευρώ και θα διεκδικήσει τη διαγραφή του χρέους σε ποσοστό 60%, μετεκλογικά κάνει μια μεγάλη στροφή.

Εγκαταλείπει τις παράλογες απαιτήσεις του, ζητά κατ' ουσίαν την επέκταση του Μνημονίου, υιοθετεί το μοντέλο αξιολόγηση - δόση (απλώς τη χαρακτηρίζει καλλιτεχνικά «ρήτρα χρηματοδότησης» για να μην τον πάρουν είδηση), στέλνει στην Κομισιόν ένα κείμενο με το οποίο υπόσχεται να φορολογήσει ό,τι κινείται και ό,τι πετάει. Εναντι όλων αυτών, όμως, έχει μια ελάχιστη απαίτηση, για την υλοποίηση της οποίας είναι ικανός να παρακάμψει ακόμη και κάποιες από τις πλέον κόκκινες γραμμές του, όπως είναι το Ασφαλιστικό.
«Μπορείτε να μου επιμηκύνετε τις πληρωμές τόκων και τοκοχρεωλυσίων του χρέους, οι οποίες από το 2021 αυξάνονται και πάλι κατακόρυφα και δεν θα μπορώ να τις πληρώσω;» 
είναι το ερώτημά του. Και προσθέτει, υποθέτω, σε ελεύθερη μετάφραση:
«Αυτή είναι μία λύση που ωφελεί και εμένα, γιατί κάτι έχω να προσφέρω στον λαό μου, που θα κληθεί σε νέες θυσίες, αλλά και σε εσάς. Θα έχετε να λέτε στους πολίτες σας ότι, μεταθέτοντας για αργότερα τις πληρωμές για τα δάνεια που μας έδωσαν, διασφαλίζετε τα χρήματά τους». 
Ελάτε τώρα να λύσουμε την άσκηση.

Εσείς, αν ήσασταν ο δανειστής, τι θα κάνατε, αν σας πρότεινε ο «Χ» Τσίπρας μια τέτοια λύση, συνοδευόμενη από γενναίες τομές στο Ασφαλιστικό, ακόμη και με αναστολή καταβολής πρόωρων συντάξεων. Θα λέγατε «ναι ή «όχι»;

Οποιος αγοράζει την πιθανότητα να πουν «όχι» οι δανειστές τότε δεν έχει παρά να πιστέψει το κλίμα της δραματοποίησης που δημουργείται και να τρέξει στην τράπεζα να σώσει τα λεφτά του, καθώς η δραχμή είναι προ των πυλών.
Όποιος πιστεύει ότι η Μέρκελ και οι άλλοι ηγέτες θα ανατινάξουν την ευρωζώνη, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά τούς τα έχει δώσει όλα, τότε μπορεί να παίξει στοίχημα υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας.

Επειδή όμως οι Γερμανοί και οι λοιποί δορυφόροι τους δανειστές είναι τέκνα του δυτικού ορθολογισμού, έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω ότι θα δώσουν στον Τσίπρα αυτά τα ελάχιστα που ζήτησε -χαμηλό πλεόνασμα, επιμήκυνση του χρέους- για να του πάρουν τα μεγάλα που παραχωρεί: Την ενσωμάτωση της Αριστεράς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Στην πραγματικότητα αυτά δεν αποτελούν παραχωρήσεις για τους ίδιους, αλλά προσαρμογή σε αυτονόητες παραδοχές. Ούτε ο στόχος για υψηλό πλεόνασμα μπορεί να υπηρετηθεί ούτε το χρέος είναι δυνατό να αποπληρωθεί μετά το 2021.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το Κρεμλίνο προχωρά σε νέα κούρσα εξοπλισμών, με την ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου του με 40 επιπλέον πυραύλους


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πολλές φορές έχει κατηγορήσει τη Δύση ότι εκμεταλλεύεται την ουκρανική κρίση, όχι μόνο για να αποδυναμώσει οικονομικά τη Ρωσία αλλά και ως πρόσχημα για τη «νεκρανάσταση του ΝΑΤΟ». Η ρωσική αρκούδα τώρα βρυχάται. Μετά το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, η Μόσχα προχωρά σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών, που μοιραία θα συμπαρασύρει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, με ό,τι αυτό σημαίνει για την αύξηση των αμυντικών δαπανών. Ιδιαίτερα όταν οι τελευταίες αφορούν χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση. Πριν από μήνες ο Πούτιν είχε ζητήσει από τους επιτελείς του να εστιάσουν στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών, πυρηνικών όπλων, στη βελτίωση της αεράμυνας και στην παραγωγή συμβατικών όπλων υψηλής ακρίβειας.

Αυτή την εβδομάδα η Μόσχα ανακοίνωσε την ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της με επιπλέον 40 νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, απαντώντας έτσι στο αμερικανικό σχέδιο εγκατάστασης βαρέος οπλισμού στην ανατολική Ευρώπη. Η κίνησή της προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΝΑΤΟ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε ότι η Ρωσία οφείλει να προστατευτεί «με τις ένοπλες δυνάμεις της και τη δύναμη κρούσης της, αν απειληθεί», καθώς «το ΝΑΤΟ φτάνει» στα σύνορά της. «Περισσότεροι από 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι, ικανοί να ξεπεράσουν ακόμη και τα πιο εξελιγμένα τεχνικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, θα προστεθούν φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο» δήλωσε ο Πούτιν, περιστοιχισμένος από αξιωματικούς του στρατού, σε μια στρατιωτική έκθεση όπλων. Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι, αν οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους να αποθηκεύσουν βαρύ στρατιωτικό οπλισμό στην ανατολική Ευρώπη, περιλαμβανομένων των κρατών της Βαλτικής, που ανήκαν άλλοτε στη Σοβιετική Ενωση, η Μόσχα θα απαντήσει.

Λίγες χώρες στον κόσμο πιστεύεται ότι διαθέτουν διηπειρωτικούς πυραύλους εδάφους - αέρος. Οι ΗΠΑ διαθέτουν 450, οι οποίοι έχουν ένα όχημα επανεισόδου Mark 21 RV με μια πυρηνική κεφαλή W-87 των 300-475 kT, που μπορούν να καταστρέψουν στόχους σε απόσταση 13.000 χλμ. Η Ρωσία πιστεύεται ότι διαθέτει περισσότερους τέτοιους πυραύλους! 

Αεροσκάφη

Το 2014 οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας παρέλαβαν 38 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, περισσότερα από 250 αεροσκάφη, περίπου 280 τεθωρακισμένα οχήματα διάφορων τύπων και περισσότερα από 5.000 τροχοφόρα οχήματα, επίσης διάφορων τύπων. Οσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σκοπεύει να προμηθευτεί έως 100 μαχητικά αεροσκάφη, περισσότερα από 120 ελικόπτερα, έως 30 πολεμικά πλοία διάφορων κλάσεων και περίπου 600 τεθωρακισμένα οχήματα σε ετήσια βάση, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι καταστρατηγεί τα σύνορα της Ρωσίας και επιδιώκει να αλλάξει τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων, αναγκάζοντας τη χώρα να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντα και την ασφάλειά της. «Εχουν ληφθεί μέτρα για τη μεταβολή της στρατηγικής ισορροπίας δυνάμεων. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί παρά να ανησυχεί τη Ρωσία. Δεν είναι η Ρωσία αυτή που πλησιάζει τα σύνορα κάποιου. Είναι η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ που πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσίας. Ολα αυτά... αναγκάζουν τη Ρωσία να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων μας, της ασφάλειάς μας» δήλωσε ο Πεσκόφ και τόνισε ότι η αναγγελία της ενίσχυσης του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου δεν πρέπει να «προκαλεί ανησυχίες». Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο ότι η ανακοίνωση έγινε μόλις δύο ημέρες πριν από τις εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που άρχισε την Πέμπτη.

Η Ρωσία έχει ενισχύσει τον προϋπολογισμό της για την άμυνα, ο οποίος πλέον αντιπροσωπεύει το 21% του συνολικού προϋπολογισμού της, διπλασιάζοντάς τον σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με το ανεξάρτητο κέντρο ερευνών Gaidar. Ενδιαφέρον έχει το ότι με την πρόσφατη κατάρρευση της ισοτιμίας ρουβλιού - δολαρίου η αξία του εξοπλιστικού προγράμματος έχει πέσει στα 368 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αρχικά ξεπερνούσε τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΟΙ ΗΠΑ δαπανούν  τα περισσότερα χρήματα

Τρεις από τις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν, αύξησαν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους, ενώ οι υπόλοιπες πέντε το μείωσαν ή το διατήρησαν σε σταθερά επίπεδα, ανακοίνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (Sipri). Η Κίνα διαθέτει σήμερα 250 πυρηνικές κεφαλές, από 240 που είχε το 2012, το Πακιστάν τις έχει αυξήσει στις 100-120 και η Ινδία στις 90-110.

Οι χώρες που έχουν μειώσει το οπλοστάσιό τους είναι οι δύο που έχουν υπογράψει τη συνθήκη START, η Ρωσία (8.500 κεφαλές) και οι ΗΠΑ (7.700). Καμία αλλαγή δεν έγινε στο οπλοστάσιο της Γαλλίας (300 κεφαλές), της Βρετανίας (225) και του Ισραήλ (80).

Οι αριθμοί αυτοί, πάντως, δεν είναι παρά εκτιμήσεις, αφού το SIPRI διαπιστώνει ότι η Κίνα, επί παραδείγματι, τηρεί απόλυτη σιγή για το θέμα, ενώ και στη Ρωσία η πληροφόρηση έχει περιοριστεί. Το Ινστιτούτο υποθέτει ότι η Βόρεια Κορέα και το Ιράν δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.

«Οι στρατιωτικές δαπάνες στη Ρωσία αυξάνονται, ενώ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μειώνονται» αναφέρει στο SIPRI. Αυτή η δήλωση μπορεί από μόνη της να προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, αν δεν γνωρίζουμε ότι οι αμυντικές δαπάνες της Μόσχας ωχριούν σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσά που ξοδεύουν η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ΗΠΑ παραμένουν μακράν η χώρα που δαπανά τα περισσότερα στους εξοπλισμούς.Στέλλα Θεδώρου
Πηγή "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ξανά τα ίδια οι Τούρκοι που ''διαμαρτύρονται'' για 2η φορά μέσα σε ένα 48ωρο για διπλή ‘παρενόχληση’ τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά. Συγκεκριμένα ισχυρίζονται - σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας που μετέδωσε και η τουρκική κρατική τηλεόραση - ότι:

Πρώτον: F-16 του Αρχηγείου των Αεροπορικών Δυνάμεων της γείτονος που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική πτήση δήθεν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, δύο Ελληνικά F-4 ( Φάντομ) παρενόχλησαν ένα τουρκικό F-16 για ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα με εγκλωβισμό ραντάρ. Βάσει των ισχυόντων κανόνων εμπλοκής, αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση, έγινε η ίδια ανταπόκριση με τα τουρκικά F-16 του Αρχηγείου των Αεροπορικών Δυνάμεων.

Δεύτερον: αναφέρεται, επίσης,ότι σε άλλη εκπαιδευτική πτήση που πραγματοποίησαν δήθεν στο διεθνή εναέριο χώρο της Μεσογείου 4 F-16 κατά την διάρκειά της έγινε παρενόχληση σε τουρκικό F-16 από ελληνικό αεροσκάφος. Βάσει των κανόνων εμπλοκής, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγινε η ίδια ανταπόκριση από το τουρκικό F-16.
Βεβαίως όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από αναγνωρίσεις /αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών που μπαίνουν παράνομα στο FIR Aθήνας και παραβιάζουν ενίοτε συχνά τον εθνικό εναέριο χώρο.

Να σημειωθεί ότι προχθές, στην αεροπορική δραστηριότητα της οποίας αναφέρεται προφανώς η ανακοίνωση, μπήκαν παράνομα στο FIR Aθήνας συνολικά 12 αεροσκάφη (2 σχηματισμοί των 6 α/φ και 4 α/φ,1 ελικόπτερο και ένα 1 CN-235 + 1) εκ των οποίων τα 4 οπλισμένα και έκαναν 6 παραβάσεις διεθνών κανόνων σε διάφορα σημεία του ΒΑ,Κ και ΝΑ Αιγαίου και 4 παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, είχε ανακοινώσει από πεοχθές το ΓΕΕΘΑ.

Πηγή ΟnalertΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Την περασμένη Τρίτη, η μαύρη σημαία του «Ισλαμικού Κράτους», το οποίο ήλεγχε μέχρι τότε την πόλη Τελ Αμπιάντ κατέβαινε, δίνοντας τη θέση της στην κίτρινη σημαία του συροκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD). Οι μαχητές από το ένοπλο τμήμα του εν λόγω κόμματος (YPG) είχαν σηκώσει το κύριο βάρος του αιματηρού νικηφόρου αγώνα για την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Μέχρι πρότινος, ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρούσε τον κουρδικό παράγοντα δυνητικό εφαλτήριο των πληθωρικών φιλοδοξιών του. Στα 13 χρόνια που κυβερνά την Τουρκία, το κόμμα του (ΑΚΡ) έριξε γέφυρες προς τους Κούρδους, κατοχυρώνοντας δικαιώματα που θεωρούνταν αδιανόητα από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ. Το αυτονομιστικό ΡΚΚ ανέστειλε τον ένοπλο αγώνα και εκπρόσωποι του τουρκικού κράτους ξεκίνησαν διάλογο με τον φυλακισμένο Αμπντουλάχ Οτσαλάν για μια συνεκτική, ειρηνική επίλυση του κουρδικού προβλήματος. Τούτων δοθέντων, ο Ερντογάν ήλπιζε ότι το νόμιμο φιλοκουρδικό κόμμα HDP θα στήριζε, έστω διακριτικά, την προσπάθειά του για αναθεώρηση του συντάγματος, που έλκει την καταγωγή του από την εποχή της χούντας του Εβρέν, σε μια «win-win» συναλλαγή: οι μεν Κούρδοι θα εξασφάλιζαν πολιτιστική και διοικητική αυτονομία εντός τουρκικού κράτους, ο δε Ερντογάν θα δρομολογούσε τη μετάβαση σε ένα ισχυρά προεδρικό σύστημα, κατοχυρώνοντας την πρωτοκαθεδρία του στην τουρκική πολιτική ζωή (αλλά και το ακαταδίωκτο έναντι των κατηγοριών για σκάνδαλα).

Η πραγματικότητα εξελίσσεται, όμως, εντελώς διαφορετικά. Το κουρδικό ζήτημα αναδεικνύεται όχι σε χρυσή εφεδρεία, αλλά σε αχίλλειο πτέρνα του Ερντογάν, παίζοντας ρόλο καταλύτη στην αποδόμηση της κυριαρχίας του στο εσωτερικό της χώρας, όπως έδειξαν οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με τη θεαματική άνοδο του HDP σε βάρος του ΑΚΡ. Την ίδια στιγμή, αναδεικνύει τα αδιέξοδα της «νεοοθωμανικής» εξωτερικής πολιτικής των Ερντογάν- Νταβούτογλου στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη γειτονική Συρία.

Την περασμένη Τρίτη, Τούρκοι αξιωματικοί παρακολουθούσαν με τα κιάλια από ύψωμα της πόλης Ακτσάκαλε, πάνω στα σύνορα με τη Συρία, τις δραματικές εξελίξεις στο άλλο μισό της πόλης, που φέρει το όνομα Τελ Αμπιάντ και βρίσκεται στη συριακή επικράτεια. Η μαύρη σημαία του «Ισλαμικού Κράτους», το οποίο ήλεγχε μέχρι τότε την πόλη, κατέβαινε, δίνοντας τη θέση της στην κίτρινη σημαία του συροκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD). Οι μαχητές από το ένοπλο τμήμα του εν λόγω κόμματος (YPG) είχαν σηκώσει το κύριο βάρος του αιματηρού νικηφόρου αγώνα για την εκδίωξη των τζιχαντιστών, που έχουν ανακηρύξει «χαλιφάτο» στο Ιράκ και στη Συρία, κερδίζοντας παγκόσμια φήμη με τις φρικαλεότητες και τη μεσαιωνική βαρβαρότητα που διαχέουν μέσω Διαδικτύου.

Ηταν η χειρότερη απώλεια των τζιχαντιστών στη Συρία τον τελευταίο χρόνο, εφάμιλλη σε σημασία με την αποτυχία τους να καταλάβουν την πόλη Κομπάνι, σε άλλο σημείο των τουρκοσυριακών συνόρων, ύστερα από την πεισματική αντίσταση των Κούρδων μαχητών στην πολύμηνη πολιορκία τους. Με την άλωση του Τελ Αμπιάντ, οι Κούρδοι έκοψαν τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για μια μελλοντική επίθεση με στόχο την εκδίωξή τους από την πόλη Ράκα, η οποία απέχει μόνο 80 χιλιόμετρα και αποτελεί την άτυπη «πρωτεύουσα» του χαλιφάτου στη Συρία. Η διεθνής κοινότητα, σχεδόν στο σύνολό της, υποδέχθηκε με ικανοποίηση αυτή την εξέλιξη. Μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, κατήγγειλε ότι το PYD- YPG (το οποίο αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατική οργάνωση», παρακλάδι του ΡΚΚ) διαπράττει «εθνοκάθαρση» εναντίον των Αράβων και των Τουρκμενίων της περιοχής. Ακόμη πιο μακριά προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τη Δύση ως συνένοχη στη θρυλούμενη «εθνοκάθαρση» από πλευράς Κούρδων. «Στα σύνορά μας, στο Τελ Αμπιάντ», δήλωσε ο Ερντογάν, «η Δύση, η οποία διεξάγει αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον Αράβων και Τουρκμενίων, δυστυχώς τοποθετεί στη θέση τους τρομοκράτες, μέλη του PYD».

Φυσικά, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους αρνήθηκαν ότι βομβάρδισαν Αραβες και Τουρκμένιους στην περιοχή, υποστηρίζοντας πως μοναδικός στόχος των επιθέσεων ήταν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι παραπάνω από φανερή η αιτία εκνευρισμού της Αγκυρας: η τουρκική ηγεσία φοβάται πως οι Κούρδοι θα προσπαθήσουν σύντομα να ενοποιήσουν τα τρία «καντόνια» που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους (Τζαζίρα - Κομπάνι - Αφράν) για να δημιουργήσουν ένα ντε φάκτο κουρδικό κρατίδιο απέναντι από τα τουρκικά σύνορα, στο πρότυπο του ιρακινού Κουρδιστάν. Αν και το PYD –όπως άλλωστε και το ΡΚΚ– έχει εγκαταλείψει τον στόχο της απόσχισης, περιοριζόμενο στη διεκδίκηση ευρείας αυτονομίας εντός συριακού κράτους, η Αγκυρα ανησυχεί ότι μια τέτοια οντότητα θα ενισχύσει τις αλυτρωτικές βλέψεις και των Κούρδων της Τουρκίας. Γι’ αυτό και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, εν ανάγκη και με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, στο όνομα της δημιουργίας «ουδέτερης ζώνης» για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το βέβαιο είναι ότι η Τουρκία βρίσκεται σε ολοένα και μεγαλύτερη απόσταση από τους δυτικούς συμμάχους της, κινδυνεύει μάλιστα να δώσει την εντύπωση ότι θα προτιμούσε να επικρατήσει το «Ισλαμικό Κράτος» παρά οι Κούρδοι μαχητές, απέναντι από τα σύνορά της. Το γεγονός αυτό έχει διχάσει τις τουρκικές ελίτ, όπως μαρτυρούν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις του αντιπολιτευόμενου Τύπου περί εξοπλισμού τζιχαντιστών στη Συρία από πράκτορες της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών, ΜΙΤ.

Το παζλ του σχηματισμού κυβέρνησης

Αν το ΑΚΡ έχασε την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, το οφείλει κατά κύριο λόγο στο HDP. Το φιλοκουρδικό, αριστερό κόμμα εκτοξεύθηκε στο 13,12% καταλαμβάνοντας 80 έδρες, κατά κύριο λόγο σε βάρος του ΑΚΡ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ντιργιαμπακίρ το HDP κέρδισε το 78% των ψήφων, ενώ το ΑΚΡ υποδιπλασιάστηκε, για να περιοριστεί στο 15%.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι άσχετη με τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία και τον αυταρχισμό του Ερντογάν. Στις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013, το HDP πήρε ενεργά μέρος. Για πρώτη φορά έβλεπε κανείς το αλλόκοτο θέαμα να συνυπάρχουν, στα πανό του πάρκου Γκεζί, οι μορφές των Κεμάλ Ατατούρκ και Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ωστόσο, η διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ ΑΚΡ και Κούρδων οριστικοποιήθηκε με την πολιορκία του Κομπάνι: Οι Κούρδοι της Τουρκίας έβλεπαν τους αδελφούς τους να απειλούνται με σφαγή από τους τζιχαντιστές, χωρίς η Αγκυρα να κουνάει το δαχτυλάκι της – αν δεν βοηθούσε κιόλας το «Ισλαμικό Κράτος».

Αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης, το HDP, που βρέθηκε να διαδραματίζει ρυθμιστικό ρόλο, αρνείται να συνεργαστεί με το ΑΚΡ, δέχεται όμως, υπό προϋποθέσεις, να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας του ΑΚΡ με το μετακεμαλικό CHP. Το HDP είναι υποχρεωμένο να επιδείξει κάποια ευελιξία, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΑΚΡ με το υπερεθνικιστικό ΜΗΡ, κάτι που θα έβαζε στην κατάψυξη τις ελπίδες για πρόοδο στο κουρδικό πρόβλημα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


“Αντέχει” η ΕΕ την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη; Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι Ευρωπαίοι υπουργοί και αξιωματούχοι υποστήριξαν δημοσίως θετικά. Όχι με τόσο κατηγορηματικό τρόπο θα λέγαμε.

Η ανάλυση του Strafor που επιχειρεί να απαντήσει σ΄ αυτό το ερώτημα αποτυπώνει μια διαφορετική πραγματικότητα. Σύμφωνα με την οποία τα πράγματα δεν είναι διόλου εύκολα και για την Ελλάδα αλλά και για τους εταίρους της.

Η ανάλυση του Stratfor αφού επισημαίνει τι πρέπει να συμβεί για οδηγηθεί η Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία επισημαίνει τι θα συμβεί αν όλα πάνε στραβά:

* Οι ελληνικές τράπεζες θα σταματήσουν να έχουν ρευστότητα από την ΕΚΤ. Η Αθήνα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκτύπωση νομίσματος. Μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι και τυπικά εκτός νομισματικής ένωσης.

* Το τραύμα για την ΕΕ θα είναι τεράστιο. Τα υπολοιπα ευάλωτα μέλη της ΕΕ όπως
η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία θα δούν τους αποταμιευτές τους να αποσύρουν τις καταθέσεις τους  και οι επενδυτές αθ κλονίζονταν προτιμώντας να διοχετεύοσυν τα χρήματά τους σε κρατικά ομόλογα χωρών όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία, καθιστώντας πιο δύσκολο για τις χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης να βρουν χρηματοδότηση.

* Η έξοδος της Ελλάδας θα ανατροφοδοτήσει επίσης τους φόβους σχετικά με την πιθανή διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βραχυπρόθεσμα, ίσως ένα Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρότερη υποστήριξη για την ευρωζώνη σε όλη την Ευρώπη, όμως η κοινωνική αναταραχή, ο υψηλός πληθωρισμός, οι έλεγχοι κεφαλαίων, και η πολιτική αστάθεια που θα βασανίζεται την Ελλάδα μετά από την χρεοκοπία ,ίσως να μειώσει την ορμή των ευρωσκεπτικιστών και των ψηφοφόρων τους.

Αλλά μακροπρόθεσμα, το Grexit θα εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της ελληνικής κρίσης,οι οικονομικά ευάλωτες χώρες θα δουν την Γερμανία ως τον “κακοποιό” της παρέας. Το αρχικό πανικό από την αποχώρηση της Ελλάδας θα διαδεχθεί η σκέψη ότι υπάρχει ζωή και μετά την ευρωζώνη ,αφού η ελληνική οικονομία θ΄ αρχίσει φυσιολογικά να αναπτύσσεται.

Το Stratfor εκτιμά ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της δεν θα αναγκαστούν να φθάσουν σε τόσο δραματικές εξελίξεις. Ωστόσο επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις σε μακρό χρόνο είναι εξίσου επικίνδυνες με το Grexit και εκτιμά την κατάσταση που εχει προκληθεί στις άλλες χώρες αδύναμους κρίκους της ΕΕ.

Ισπανία
Η ισπανική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, και το ποσοστό ανεργίας της χώρας μειώνεται σταδιακά. Ωστόσο, οι πολιτικές επιπτώσεις της κρίσης μόλις τώρα γίνονται ορατές. Το πιο αξιοσημείωτο, είναι το παραδοσιακό πολιτικό δικομματικό σύστημα της χώρας έχει πλέον “σπάσει”. Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Ισπανίας τον Μάιο έδειξαν ότι τέσσερα κόμματα είναι πλέον ικανά να διεκδικησουν την ψηφο των Ισπανών.

Μετά τις εκλογές του Μαΐου, οι κεντροαριστερές και αριστερές δυνάμεις της Ισπανίας κατάφεραν να σχηματίσουν συμμαχίες σε διάφορες περιφέρειες και σε δήμους. Πολλές από τις νέες τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις αμφισβητούν τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχουν εισαχθεί στην Ισπανία κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών. Νέοι ηγέτες που αγωνίζονταν για την υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους θα παρακολουθούν στενά την πρόοδο των ελληνικών διαπραγματεύσεων. Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του για να συναντηθεί με αρκετούς δημάρχους και περιφερειάρχες εντός των προσεχών εβδομάδων. Κύριος φόβος της συντηρητική κεντρικής κυβέρνησης είναι ότι οι νέες διοικήσεις θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χώρα θα έχει εκλογές πριν από το τέλος του έτους, και η Ισπανία θα αντιμετωπίσει ένα από τα δύο πιθανά σενάρια: Μπορεί να έχει μια συντηρητική κυβέρνηση που θα βρίσκεται σε μόνιμη μάχη με τις “επαναστατημένες” περιοχές, ή θα μπορούσε να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα πιέζει για μια ρήξη με τις προηγούμενες πολιτικές. Σε κάθε περίπτωση, οι αποταμιευτές και οι επενδυτές ενδέχεται να φοβηθούν ότι η Ισπανία έχει γίνει πάρα πολύ απρόβλεπτη και θα αποφασίσουν να πάρουν τα χρήματά τους αλλού.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άφωνη τα όσα συμβαίνουν και αφορούν τις τύχες της χώρας και του λαού, και γεγονός είναι ότι ακόμα και αυτοί που υποτίθεται ότι «γνωρίζουν», πολιτικοί, αξιωματούχοι του κράτους και των δανειστών, αλλά και οι …παντογνώστες συνάδελφοί μου, είναι ανήμποροι να δώσουν μία απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα για το που οδηγείται η Ελλάδα.

Η σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών εξελίσσεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον και αναρωτήθηκα πολλές φορές τι σόι εταίροι είναι οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αρνούνται κάθε συμβιβασμό και «τα ζητούν όλα ή τίποτα» ως να έχουν απέναντί τους εχθρούς. Το ΔΝΤ είναι ο ναός του καπιταλισμού, οπότε δεν περιμέναμε να μην είναι αμείλικτο. Αλλωστε, έχει μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι δεν φρόντισε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα, όπως έπραξε στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Η υλοποίηση έγινε εις βάρος του ιδιωτικού τομέα και των πολιτών, και το λίπος του κράτους παραμένει άθικτο.

Που οδηγείται, λοιπόν, η Ελλάδα; Εάν η απάντηση ήταν «στο χάος», δεν θα διαφωνούσα καθόλου. Και επειδή δεν πρέπει να κρύβουμε τα λόγια μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να μπορούσε να συμβεί το ατύχημα και η χώρα να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις.

ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού η έξοδος από την Ευρωζώνη; Εάν η απάντηση είναι θετική πρέπει να το ξέρει ο λαός και ειδικά όσοι τον ψήφισαν. Και επειδή έχουμε όλοι μπερδευτεί με το είδος της εντολής που έδωσε ο λαός, όσο πιο γρήγορα ξεκαθαριστεί αυτό τόσο το καλύτερο. Ο ίδιος, που λαμβάνει και τις αποφάσεις είναι κατηγορηματικός ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη και αποστολή να μην οδηγήσει την Ελλάδα και το λαό της σε άλλες περιπέτειες. Είναι σοβαρός άνθρωπος και γνωρίζει πως δεν έχει το δικαίωμα να αυξήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρέπει, λοιπόν, να πάρει γρήγορα την όποια απόφαση επιθυμεί.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Είναι στόχος του ο συμβιβασμός; Εάν αυτή είναι η απόφασή του, ας τη λάβει και ας την υλοποιήσει.

ΤΡΙΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Είναι στόχος του η ρήξη; Εάν η απάντηση είναι θετική, ας μην την καθυστερεί, διότι κάθε μέρα που περνά οι επιπτώσεις είναι χειρότερες.

Εάν δεν είναι βέβαιος τι θέλει, εάν δεν τον καλύπτει ο συμβιβασμός και αν η ρήξη δεν είναι στα σχέδια του, τότε ας επιλέξει την επόμενη επιλογή. Η χώρα και ο λαός δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Η αυριανή μέρα είναι ίσως η πιό κρίσιμη στη νεώτερη ιστορία. Και όποια και αν είναι η απόφαση πρέπει να παρθεί αύριο…

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Paulo Nogueira Batista, IMF executive director
Λίγες ώρες πριν τις συνομιλίες "Δεν φταίει η Ελλάδα" (ηχητικό)

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μπατίστα (Paulo Nogueira Batista, IMF executive director) λίγες ώρες πριν την συνέχιση των συνομιλιών σε συνέντευξη του στο Russia Today του άδειασε την Κριστίν Λαγκάρντ λέγοντας ότι "Δεν φταίει η Ελλάδα αλλά το πρόγραμμα του Ταμείου" προσθέτοντας "ότι πιστεύει πως τα προγράμματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Ουκρανία ήταν μια «αποτυχία».

"Και υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πολύ δύσκολα για το Ταμεία, ή οι αποτυχίες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μία από αυτές. Ίσως η Ουκρανία είναι επίσης η επόμενη. Η Ουκρανία είχε στο πρόσφατο παρελθόν όσο τρεια αποτυχημένα προγράμματα - το 2008, το 2010 και το 2014 και τώρα εκτελεί ένα τέταρτο πρόγραμμα με το ΔΝΤ ".
"Οι Έλληνες υποφέρουν πολύ από τις άστοχες αποφάσεις που λήφθηκαν, όχι μόνο από το ΔΝΤ, αλλά και από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, από τις ευρωπαϊκές αρχές, η οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στο σοβαρο σημερινό αδιέξοδο" είπε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της φθάνουν στο πιο κρίσιμο σημείο τους, στο Αιγαίο η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετική της τακτική, καθώς μία εβδομάδα μετά την δέσμευση μεγάλης περιοχής στο κεντρικό Αιγαίο ως πεδίο βολής μέχρι το τέλος του έτους, χθες Παρασκευή δέσμευσε και νέα περιοχή για ναυτική άσκηση.

Η δέσμευση θαλάσσιας περιοχής, ανατολικά της Σκύρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών , καθώς η τουρκική κίνηση απειλεί να βάλει ταφόπλακα στο Μνημόνιο Παπούλια- Γιλμάζ σύμφωνα με το οποίο δεν πρέπει να πραγματοποιούνται ασκήσεις κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου στο Αιγαίο. Για τον λόγο αυτό έχουν ζητήσει από την Άγκυρα να ακυρώσει την άσκηση και να σεβαστεί τις συμφωνίες, που παρά τα προβλήματα άντεξαν στον χρόνο, όπως το Μνημόνιο Παπούλια Γιλμάζ που υπογράφηκε το 1988.

Πέραν αυτού, η κίνηση αυτή έρχεται μετά από σειρά γεγονότων που συνιστούν κλιμάκωση της τακτικής της έντασης στο Αιγαίο. Πριν από δύο εβδομάδες τουρκικό πλοίο υποκλοπών είχε εισέλθει σε οριοθετημένο πεδίο βολής κατά την διάρκεια άσκησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Άγκυρα εξέδωσε Navtex, με την οποία δέσμευσε μέχρι το τέλος του χρόνου, τον διεθνή εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου, Αϊ-Στράτη, της νησίδας Πιπέρι και ανατολικά της Σκύρου.

Στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας εκτιμούν ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στο Αιγαίο επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί την κρίσιμη κατάσταση στον τομέα της οικονομίας και υπό αυτό το πρίσμα εκφράζονται προβληματισμοί για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όχι στο απώτερο μέλλον, αλλά για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, η Τουρκία επικαλέστηκε και την Συμφωνία της Βέρνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1976 και απομάκρυνε ερευνητικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων από τα διεθνή ύδατα ανατολικά της Θάσου όπου πραγματοποιούσε έρευνες. Το πλήρωμα του πλοίου δέχθηκε αυστηρές συστάσεις από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας , ωστόσο η Ελλάδα έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι η Συμφωνία της Βέρνης δεν ισχύει πλέον, κάτι που όμως δεν αποδέχεται η Τουρκία. Η ένταση είναι προφανής και στους κόλπους της κυβέρνησης, καθώς αυτή την στιγμή στην Άγκυρα δεν υπάρχουν αξιόπιστοι συνομιλητές , πλην ίσως του Ερντογάν.

Ο προβληματισμός Ελλήνων αξιωματούχων συνδέεται και με την ρευστή πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, καθώς σύμφωνα με καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, υπάρχει μια επαναπροσέγγιση των πολιτικών με τους στρατιωτικούς στην Τουρκία και η κλιμάκωση στο Αιγαίο αποτελεί προϊόν αυτής της επανασύνδεσης. Ωστόσο όπως παρατηρούν οι ίδιες πηγές, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που παρατηρεί κάθε κίνηση έχοντας υπόψη της ότι και στο παρελθόν, σε περιόδους κρίσης η Τουρκία όξυνε την κατάσταση, είναι και το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ που ήδη έχουν ενημερωθεί και το τελευταίο που θα ήθελαν, είναι να συμβεί ο,τιδήποτε αρνητικό στο Αιγαίο που θα κλόνιζε ίσως ανεπανόρθωτα την ενότητα του ΝΑΤΟ.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Θα αντέξει ο Τσίπρας να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις πέρα από τις 30 Ιουνίου, μην έχοντας όμως πλη­ρώ­σει τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Τρελάθηκαν εντελώς οι δανειστές της χώρας μας; Το ΔΝΤ, με πρόσχημα ότι δεν έχει γίνει η αξιολόγηση, δεν έχει καταβάλει δανειακές δόσεις από πέρυσι τον Αύγουστο. Δεν έχει δώσει έτσι στην Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα το καθόλου ευκατα­φρό­νητο ποσό των... 3,6 δισεκατομ­μυρίων ευρώ. Μας «χρωστάει» υπό το πρίσμα αυτό 3,6 δισ. ευρώ και μας απειλεί ότι θα μας... κηρύξει χρεοκοπημένους, αν δεν του δώσουμε στις 30 Ιουνίου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ! Είναι σοβαροί αυτοί του ΔΝΤ; Μας «χρωστάνε» 3,6 δισ., τους χρωστάμε 1,6 στο τέλος Ιουνίου και θα μας πουν... «χρεοκοπήσατε»! Πάνε καλά;

Χειρότερος ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, του πρώτου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, γνωστού ως ESM από τα αγγλικά αρχιγράμματά του. Αν δεν πληρώσετε στις 30 Ιουνίου το ΔΝΤ, δήλωσε δημοσίως, έχω δικαίωμα να σας ζητήσω να μου πληρώσετε αμέσως και με τη μία και τα... 140 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει δανείσει την Ελλάδα ο μηχανισμός ESM!

Είναι καλά το άτομο; Ούτε 180 δισεκατομμύρια ευρώ δεν είναι πλέον το ΑΕΠ της χώρας από 235 δισ. ευρώ που ήταν προ Μνημονίου το 2009. Θα πάρει ο Τσίπρας τα 140 από τα 180 δισ. ευρώ για να τα δώσει στον ESM του Ρέγκλινγκ αφήνοντας τη χώρα να διαλυθεί και να πεθάνει; Ετσι νομίζει ο Γερμανός;

Μονομερή διαγραφή ολόκληρου του δημόσιου χρέους της Ελλάδας θα εισπράξει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αν ποτέ τολμήσει να απαιτήσει από τον Τσίπρα να του δώσει αμέσως πίσω όλα τα δανεικά - και τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ! Ηδη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνστα­ντοπούλου, κατά την παρουσίαση των πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που συγκρότησε το Κοινοβούλιο από Ελληνες και ξένους ειδικούς επιστή­μο­νες και πολιτικούς, διακήρυξε χωρίς ενδοιασμούς: «Το χρέος που επισείεται εναντίον της χώρας είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο, μη βιώσιμο»! Πάρτε νερό και βρέξτε τους, τους Γερμανούς!

Καταπέλτης και στη συνέχεια η πρόεδρος της Βουλής. «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει θύμα μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, η οποία οργανώθηκε από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» κατήγ­γειλε και συνέχισε: «Αυτό το βίαιο, παράνομο και ανήθικο εγχεί­ρη­μά τους έχει μοναδικό σκοπό να περάσουν τα ιδιωτικά χρέη στο Δημό­σιο... Προκύπτουν σοβαρά επιχειρήματα απονομιμοποίησης του χρέους και αναστολής της πληρωμής του»!

Πανικοβλήθηκαν οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι δανειστές. Τρέμουν στην ιδέα ότι όλη αυτή η φραστική πολεμική εκ μέρους της Αθήνας δεν αποκλείεται να προοιωνίζεται ειλημ­μένη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παρατείνει τις διαπραγμα­τεύσεις και πέρα από τις 30 Ιουνίου. Πέρα δηλαδή από την ημερομηνία που έχει προκαθορίσει ο Βόλφ­γκανγκ Σόιμπλε ως την ημέρα υπο­τα­γής του Τσίπρα στους όρους της Γερμανίας.

Θα αντέξει ο Τσίπρας να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις πέρα από τις 30 Ιουνίου, μην έχοντας όμως πλη­ρώ­σει τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ; Αν έκανε κάτι τέτοιο, θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο τους Αμερικανούς όσο και τους Γερμανούς. Τους Αμερικανούς επει­δή ελέγχουν το ΔΝΤ. Τους Γερμα­νούς επειδή στις 20 Ιουλίου η Ελλά­δα πρέπει να δώσει 3,5 δισεκα­τομ­μύ­ρια ευρώ στην ΕΚΤ, λεφτά που φυσι­κά ούτε έχει ούτε μπορεί να βρει.

Η υπερδύναμη του πλανήτη και η υπερδύναμη της Ευρώπης στον οικονομικό τομέα θα αποφάσιζαν έτσι τη χρεοκοπία της μικροσκοπικής Ελλάδας. Πολύ βαρύ για να το αντέξει η Ευρώπη και ο υπόλοιπος πλανήτης...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Πως συνδέεται με την θεωρία των δυο άκρων;
 • Ποιοί το σχεδίασαν; Ποιοί το υλοποιούν;
 • Τι κρύβει η φράση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Αλέξη Τσίπρα περί "μοιραίου ανθρώπου"...;
 • Πως θα αναβιώσει το βρόμικο '89;
Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Όλα αυτά που συνέβησαν το διάστημα 2009 -2012 τα οποία οδήγησαν στην έξοδο του Γεωργίου Παπανδρέου από την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση του και έφεραν τον Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία την περίοδο 2012 -2014 με τις μυστικές συναντήσεις Ελλήνων πολιτικών με Ευρωπαίους πολιτικούς, επιχειρηματίες, Έλληνες και ευρωπαίους τραπεζίτες, αφενός ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί στο σύνολο και την έκταση τους και αφετέρου –κρατήστε το αυτό- δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουν συμβεί στο παρασκήνιο αυτούς τους πέντε μήνες! Και σε αυτά που έχουν προηγηθεί πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Στρασβούργο, Ουάσιγκτον αλλά και Νέα Υόρκη μέχρι να φτάσουμε στην κρίσιμη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών της 22ας Ιουνίου 2015. Πολλά προμελετημένα και προ σχεδιασμένα. Άλλα εξ αυτών βγήκαν στην διαδρομή των πέντε μηνών και έτυχαν της κατάλληλης πολιτικής εκμετάλλευσης...
Το σχέδιο που σήμερα αποκαλύπτουμε και δημοσιοποιούμε ας το μελετήσουν εκείνοι που πρέπει και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς, πλέον –μετά από μια προσπάθεια ενημέρωσης εκεί που πρέπει- υπεύθυνα οφείλουμε να ενημερώσουμε και οι εκλεγμένοι και διορισμένοι ταγοί από τους νόμους και το ελληνικό σύνταγμα εντεταλμένοι κρατικοί φορείς αξιωματούχοι, αλλά και η φυσική πολιτική ηγεσία, ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Μέχρι σήμερα λοιπόν τι είδαμε να υλοποιείται από το σχέδιο αυτό το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη; Ας δούμε σε τίτλους την «ακτινογραφία» αυτού του σκοτεινού σχεδίου που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Ας προσεγγίσουμε όλα τα κομμάτια αυτού του εφιαλτικού πάζλ… να δούμε μαζί την τρομακτική εικόνα που σχηματίζεται, το περίγραμμα, αλλά και το κάδρο αν θέλετε που μας δίνει αυτή η κατάσταση που μεθοδεύεται στο όνομα του σχεδίου της «αριστερής παρένθεσης».

Επιγραμματικά και συνοπτικά και όχι όλα, δηλαδή αυτά που διαδραματίζονται στο σκοτεινό παρασκήνιο, αλλά τα σημαντικότερα εξ αυτών που φαίνονται πια πλέον δια γυμνού πολιτικού οφθαλμού από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015:

- Συνεχής εκροή καταθέσεων βάση σχεδίου που οδηγεί σε οικονομική αποσταθεροποίηση με όλα τα συνεπακόλουθα… Στην αρχή μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ,σταδιακά από εκείνους που γνώριζαν. Δηλαδή μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μετέφεραν αθόρυβα χρήματα στο εξωτερικό και μετά με μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό οι απλοί καταθέτες μετά από δηλώσεις όπως αυτές των Άδωνη Γεωργιάδη και Ντόρας Μπακογιάννη!

- Μεθοδευμένη και σταδιακή step by step σκλήρυνση και αλλαγή της στάσης των εταίρων δανειστών

- Περίεργη και ύποπτη αλλαγής στάσης του ΔΝΤ. Μέχρι πριν τις εκλογές τη 25ης Ιανουαρίου επέμενε συστηματικά στην αναδιάρθρωση χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. Τώρα λέει και πράττει άλλα…

- Συστηματικός εμπαιγμός των ελληνικών διαπραγματευτικών κλιμακίων ακόμα και σε επίπεδο υπουργών.

- Οικονομική ασφυξία από την ΕΚΤ.

- Χρηματοδότηση για την ρευστότητα των τραπεζών -λόγω συνεχών εκροών- της χώρας με το σταγονόμετρο

- Καθημερινά μειώνονται τα κρατικά ταμειακά αποθέματα

- Η Ελλάδα παράνομα εκτός της έκτακτης χρηματοδότησης που έλαβαν όλες οι άλλες χώρες πολλών δις για κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς δυνατότητα νομικής αντίδρασης, αν και υπάρχει με βάση συμφωνίες που έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

- Απειλές και τελεσίγραφα σε μόνιμη καθημερινή βάση.

- Αφόρητες πιέσεις για αποδοχή συμφωνίας με επαχθή εισπρακτικά μέτρα

- Πιέσεις συνεχείς και με σύστημα από Ε.Ε. , ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΗΠΑ αλλά και Ρωσία…

- Παρακράτηση αρκετών δις ευρώ υπεσχημένων από την Ε.Ε. και τον μηχανισμό υποστήριξης προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF (European Financial Stability Facility) αλλά και τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ΕFSM (EuropeanFinancialStabilisationMechanism)

- Πιθανή απαίτηση του συνόλου των δανείων

- Συστηματική πολιτική απαξίωση με ανάρμοστες προσβλητικές για την χώρα, το πολίτευμα και τον λαό δηλώσεις από τους δανειστές –εταίρους, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα και προσωπικά εις εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!

- Εμμονή σε νέα αιματηρά και ακόμα πιο επώδυνα μέτρα με στόχο τον εγκλωβισμό και την πολιτική ανατροπή της κυβέρνησης

- Πάγωμα και παραλυσία της πραγματικής οικονομίας, σε όλα τα οικονομικά επίπεδα, κάτι που όμως συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια. Όχι τώρα απλά τώρα προβάλλεται προκλητικά από τα κυρίαρχα κρατικά (χρηματοδοτούμενα μέσω τραπεζών) ΜΜΕ

- Συνέχιση της υπέρ φορολόγησης στα κατώτερα λαϊκά στρώματα

- Καθημερινά χτυπήματα, με πληρωμένα, προβοκατόρικα και εγκάθετα διεθνή δημοσιεύματα στον μόνο σίγουρο πυλώνα εσόδων, τον τουρισμό.

- Πάγωμα κάθε χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα

- Ανελέητο χτύπημα από τα διεθνή ΜΜΕ και πίεση με απειλές και τρομοσενάρια

- Διαστροφή και παραποίηση γεγονότων, δηλώσεων, κυβερνητικών πράξεων και αποφάσεων από τα κυρίαρχα και υπερχρεωμένα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά ΜΜΕ

- Συνεχής διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών και ουδεμία παρέμβαση της δικαιοσύνης!

- Ένταση τεχνητή μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (έχει νόημα αυτή η υποβάθμιση και στοχοποίηση προσωπικά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;) κάπου στοχεύει όλο αυτό…

- Πολιτική απαξίωση και ευτελισμός του δημόσιου πολιτικού διαλόγου. Σχεδόν επιπέδου πεζοδρομίου…

- Σταδιακή και βαθμίδων κλιμακωτή πολιτική ένταση και πολιτική όξυνση

- Διασπορά οικονομικής αβεβαιότητας και ανασφάλειας στον πολίτη.

- Επομένως, «δικαιολογημένη» εκροή καταθέσεων από δηλώσεις για capitalcontrolόπως αυτές της κας Μπακογιάννη σε πλήρη συνεννόηση με δανειστές και ειδικά με την Γερμανία (γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας)

- Κοινωνικό αυτοματισμό και αλληλοσφαγή μεταξύ κοινωνικών ομάδων

- Λαϊκές μάζες στα πεζοδρόμια και συνεχείς «ανεξάρτητες» συγκεντρώσεις, αυτοσυγκεντρώσεις και διαδηλώσεις…

- Οι συνεχείς απειλές για χτυπήματα από δήθεν ακραίες αριστερές οργανώσεις (βλ. πυρήνες της φωτιάς και άλλες νεόεμφανιζόμενες οργανώσεις.

- Οι ελληνικές κρατικές αρχές ασφαλείας είναι σε κόκκινο συναγερμό εδώ και πολλούς μήνες προειδοποιώντας τους πολιτικούς για χτύπημα, όχι απαραίτητα από ιδεολογικοπολιτικό κίνητρο-με αριστερές και ακροαριστερές ή ακόμα και ακροδεξιές τάσεις- που μπορεί να φέρει και χάος εντός της χώρας. Τα σοβαρά δημοσιεύματα πληθαίνουν πλέον με επαρκή στοιχεία να τα καθιστούν αξιόπιστα.

- Μεγαλύτερη φτωχοποίηση των μεσαίων εισοδηματικών τάξεων λόγω παγώματος κάθε έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης παρά το έκτακτο ειδικό πρόγραμμα των 200.000.000 για τα φτωχά κοινωνικά στρώματα

- Ακόμα μεγαλύτερη πείνα άρα ακόμα μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη λαϊκή οργή όταν σκάσει η βόμβα…

- 10αδες αν όχι εκατοντάδες περιστατικά βίας σε όλη την επικράτεια της χώρας με τραυματισμούς και άλλα συνεπακόλουθα μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροαριστερών ανεξέλεγκτων ομάδων και αυτοαποκαλούμενων αναρχικών και αντιφασιστών…

- Απειλές κατά ζωής στελεχών και Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. (Παρακάτω δίνονται λεπτομέρειες αλλά και το τι είπε στην Βουλή ο κ. Πανούσης)

- Σε όλα αυτά προσθέστε και το δυσκολότερο πολιτικό φορτίο όλων ακόμα και αυτής της ρύθμισης ή μείωσης του επαχθούς χρέους, την δίκη της Χρυσής Αυγής… Μια δίκη που θα επιφέρει πολιτικές εξελίξεις ούτως ή άλλως εγκλωβίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολιτική επικίνδυνη διελκυστίνδα… ανεξαρτήτως τελικής ετυμηγορίας…

- Αθρόα σχεδόν ανεξέλεγκτη εισροή 1000δων μεταναστών – προσφύγων χωρίς η χώρα να έχει την δυνατότητα να τους προσφέρει ούτε τα βασικά σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο (φιλοξενία, περίθαλψη, τροφή, νερό κτλ)

- Στα παράλια της Μικράς Ασίας (Σμύρνη) βρίσκονται αν αναμονή εισόδου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος, περίπου 3.000.000 μουσουλμάνοι πρόσφυγες ή και τακτικός εκπαιδευμένος καμουφλαρισμένος στρατός των Τζιχαντιστών τα στοιχεία σοκάρουν!

- Περίεργα και άκρως ύποπτα «ξεσπάσματα» των φιλοξενούμενων μεταναστών –προσφύγων… σε ακριτικά νησιά…

- Περίεργα, θολά και με πολύ σκοτεινό παρασκήνιο επεισόδια, που περισσότερο προσομοιάζουν με προειδοποίηση(…) σχεδόν καθημερινά στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της χώρας. Κάψιμο ΑΤΜ. Τραπεζών. Καταστροφές. Εκτεταμένες ζημιές σε δημόσια κτήρια κ.ο.κ

- Εισροή 10αδων (προς το παρόν) Τζιχαντιστών…

Αυτό συνοπτικά και περιγραφικά είναι το σχέδιο που βλέπουμε να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να υλοποιείται εδώ και κάτι περισσότερο από πέντε μήνες!

Ένα σχέδιο, μέρος του οποίου, φέρεται να έχει εκπονηθεί, καταστρωθεί και να υλοποιείται από τα εγχώρια κέντρα της διαπλοκής (Τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες, γνωστούς δημοσιογράφους, συγκεκριμένους πολιτικούς, εν γνώσει των Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλο, Σταύρο Θεοδωράκη, ΚΚΕ και άλλες γνωστές οικογένειες) που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επικρατήσει ο Τσίπρας και αυτή η συγκεκριμένη ομάδα διακυβέρνησης της χώρας!

Η φράση του Αντώνη Σαμαρά, στην Βουλή «προσέξτε κ. Τσίπρα μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος για την χώρα..» μόνο τυχαία δεν ήταν… Θα έπρεπε να έχει χτυπήσει κόκκινο στο κυβερνητικό επιτελείο. Εκεί ωθούν κύριε Τσίπρα τα πράγματα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

Νομίζω αυτό που βλέπει και σχολιάζει ο απλός έλληνας Πολίτης το βλέπετε πολύ καλά και εσείς εκεί στο Μαξίμου.

Δεν χρειάζεται άλλος χρόνος. Τα γεγονότα μιλάνε και σας δείχνουν την κατεύθυνση. Την μόνη οδό που είναι η αλήθεια. Με ονόματα. Βγείτε στον Ελληνικό λαό και κάντε αυτό που δεν πρόλαβε να κάνει ο προκάτοχος σας Γιώργος Παπανδρέου μόνο που για εσάς επειδή δεν έχετε-ακόμα- απολήξεις στα εγχώρια και ξένα μεγάλα και διεθνή οικονομικά συμφέροντα δεν σας επιφυλάσσουν τον ίδιο δρόμο με ρόδα στρωμένο και ταξιδάκια.

Για εσάς κύριε Αλέξη Τσίπρα ο δρόμος είναι στρωμένος με πέτρες κακοτράχαλες και κοφτερές. Ο δρόμος δυστυχώς αν δεν προλάβετε θα είναι πλημυρισμένος με αίμα!

Αυτή την οδυνηρή αλήθεια που περιγράψαμε κρύβει η φράση του Αντώνη Σαμαρά «προσέξτε κύριε Τσίπρα μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος». Πράγματι στο χέρι σας είναι να μη γίνετε ούτε ο μοιραίος άνθρωπος που πολύ θα ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς και οι άνθρωποι του, ντόπια και ξένα συμφέροντα αλλά και οι γνωστοί ολιγάρχες.

Είναι αποφασισμένοι λοιπόν –το επαναλαμβάνω για να εμπεδωθεί από τον αναγνώστη και τους αρμόδιους που παρακολουθούν- αν δουν ότι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα, να οδηγήσουν την χώρα ακόμα και σε αιματοκύλισμα οξύνοντας την διαμάχη με τα άκρα. Τα προμηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση και οι κεραίες της κάθε βράδυ που καίγεται η Αθήνα, από την επομένη των εκλογών κιόλας, δεν είναι τίποτα άλλο από προειδοποιήσεις…

Τα συνεχή επεισόδια μεταξύ ομάδων ένθεν κακείθεν αυτό προμηνύουν… Το μεγάλο προσχεδιασμένο «ξέσπασμα» και την έκρηξη της βόμβας!

Όλα αυτά λοιπόν που συμβαίνουν καθημερινά στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο δεν είναι τίποτα άλλο από σαφείς προειδοποιήσεις…

Των εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Για αυτό και ορθώς ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Πανούσης δεν πέφτει στην παγίδα που προσπαθούν να τον ρίξουν όλα αυτά τα νυχτερινά «επεισόδια» στο κέντρο της Αθήνας και προφανώς για αυτό τον στηρίζει και ο πρωθυπουργός. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η απόφαση για την μεταφορά αρμοδιοτήτων και της ΕΥΠ στον κ. Πανούση…

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί θέλουν νεκρό! Θέλουν αίμα! Θέλουν νεκρούς! Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Ουκρανία. Συρία! Εμπόλεμη ζώνη. Εύφλεκτη περιοχή στα Βαλκάνια. Δεν είναι άσχετα όλα αυτά και με τα γεωπολιτικά παιχνίδια στα Βαλκάνια και ειδικά στην γειτονιά μας… Σκόπια. Κόσσοβο. Αλβανία.

Δεν πάνε πολλές ημέρες όταν ο Βουλευτής της χρυσής αυγής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς αποκάλυψε με σχετική ερώτηση του μεγάλο αριθμό επιθέσεων εναντίον μελών στελεχών βουλευτών αλλά και καταστημάτων γραφείων της Χ.Α.

Την επομένη ακριβώς έπεσαν πιστολιές στο κέντρο της Αθήνας στην Αχαρνών!

Αυτού του είδους τα επεισόδια συνεχίζονται. Καθημερινά.

Η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα μέρα τη μέρα. Κλεφτοπόλεμος και πετροπόλεμος κάθε νύχτα τώρα και μέρα μεσημέρι εν μέσω ανυποψίαστων και αθώων περαστικών. Άσχετων πολιτών και κυρίως παιδιών. Πλησιάζει η ώρα που δυστυχώς θα θρηνήσουμε νεκρό, αν όχι νεκρούς…

Τα επεισόδια δεν είναι ούτε ένα ούτε δυο. Και όχι μόνο μεταξύ μελών ή στελεχών της Χ.Α και φερόμενων ως αντιεξουσιαστών… υπάρχουν και 10αδες άλλα επίσης επικίνδυνα σημάδια που κάτι δείχνουν…

Το αστυνομικό δελτίο της χώρας είναι γεμάτο περιστατικά που δείχνουν ότι μυρίζει μπαρούτι…

Η Κοινωνία βράζει. Και το ακόμα πιο επικίνδυνο; Η χώρα είναι γεμάτη Τζιχαντιστές. Μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών –ακόμα και αραβικών κρατών- έχουν γεμίσει την χώρα με ξένους πράκτορες! Με το πρόσχημα της παρακολούθησης των τζιχαντιστών.

Οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν στην χώρα και σε άκρως ευαίσθητες εθνικά περιοχές. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι αναφορές ελλήνων κρατικών αξιωματούχων που είναι εντεταλμένοι από τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας να παρακολουθούν τέτοιες παράνομες και έκνομες δράσεις εντός της χώρας ή και να δρουν ακόμα και στο εσωτερικό άλλων γειτονικών χωρών με στόχο την επιβουλή εθνικών καίριας σημασίας συμφερόντων της χώρας.

Αυτή τραγική γενική εικόνα της χώρας δυστυχώς συμπληρώνεται επίσης και από τα εξής δεδομένα που ισχύουν στην Ελλάδα σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια που άρχισαν να γίνονται ορατά και αντιληπτά. Ας δούμε αν όχι όλα τουλάχιστον τα σημαντικότερα και μερικά μόνον από αυτά όπως έχουν αποτυπωθεί επισήμως από φορείς και δημοσιογραφικές και επιστημονικές έρευνες:

Η Ελλάδα υποφέρει τις συνέπειες της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία. Η WSJ παρουσιάζει τις στατιστικές που δείχνουν το μέγεθος της κρίσης που σήμερα ακουμπά ολόκληρο το φάσμα της ζωής στην Ελλάδα.
 • 25% Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας από τα μέσα του 2008.
 • 25,8% Η ανεργία στην Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό μεταφράζεται σε 1,2 εκατομμύρια ανέργους σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου
 • 3η Η θέση της Ελλάδας μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων της σε ό,τι αφορά τον πληθυσμό που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνιικού αποκλεισμού σύμφωνα με την Eurostat.
 • 23,1% To ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν με τον κίνδυνο της φτώχειας το 2013.
 • 33,5% ή 77 δισ. Ευρώ Το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων
 • 70 δισ. Ευρώ η κατά προσέγγιση αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες την τελευταία πενταετία
 • 83,9%Το ποσοστό πτώσης στο ελληνικό χρηματιστήριο από το 2008
 • 1 στις 4 Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν στην Ελλάδα από το 2008 σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ, δηλαδή 230.000 επιχειρήσεις στο σύνολο.
 • 9 φορές Πάνω οι φόροι για τους αυτοαπασχολούμενους σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
 • 7 φορές Περισσότερους φόρους έπρεπε να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2014 σε σχέση με το 2009.
 • 23% Ο ΦΠΑ που πληρώνουν οι Ελληνες για τα περισσότερα αγαθά Ο μέσος ΦΠΑ στην Ευρωζώνη είναι 21.5%, και στnν ΕΕ 20,5%.
 • 100.0000 Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που σήμερα εργάζονται στο εξωτερικό σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Μακεδονία (στοιχεία σύμφωνα με την WSJΙανουάριος 2015)
Επί πλέον δεν μπορεί να αγνοηθούν και όλα αυτά που επιτείνουν την ελληνική τραγωδία:

- Ο αριθμός τω αυτοκτονιών έχει ξεπεράσει τις 10.000 από το 2010 μέχρι σήμερα Ιούνιος του 2015 και το κρύβουν… επιμελώς και σκανδαλωδώς! Αύξηση κατά 35% μέσα στην 5ετία.

- Ο αριθμός των θανάτων από αφαρμακία παραμένει ακόμα απροσδιόριστος

- Συνεχής μείωση του βιοτικού επιπέδου, κάτω από τα όρια της φτώχειας (με στοιχεία και συγκρίσεις δυτικών φορέων)

- Καθημερινά νέοι άστεγοι. Γεμάτοι οι δρόμοι. Τα πάρκα. Οι γέφυρες. Τα άδεια και εγκαταλελειμμένα σπίτια

- Αύξηση των ιδιωτικών φορέων ιδρυμάτων (ορφανοτροφεία, παιδικά χωριά, οργανωμένες ΜΚΟ) υποδοχής παιδιών που οι γονείς τους είναι ανήμποροι να προσφέρουν τα βασικά αγαθά στα παιδιά τους (στέγη, τροφή, περίθαλψη, θαλπωρή κτλ)

- Τα συσσίτια αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς όχι πλέον μόνο από την Εκκλησία (Ι. Μητροπόλεις και εκκλησιαστικούς φορείς) και τα κοινωνικά παντοπωλεία δήμων αλλά και από ιδιωτικούς φορείς.

- Δρόμοι, μετρό, ηλεκτρικός, περιαστικές συγκοινωνίες, πλατείες έχουν πλημυρίσει από 1000αδες γκρίζες θολές σκιές σκυθρωπών ανθρώπων που ζητούν απελπισμένα και απεγνωσμένα λίγη βοήθεια με κραυγές απελπισίας. Άσχετοι με τους επαγγελματίες του είδους που εκμεταλλεύονται διάφορες ομάδες Ρουμάνων, Ρομά, Αλβανών κτλ.

- Τα περιστατικά ανθρώπων που πεθαίνουν στους δρόμους αβοήθητοι όλο και πληθαίνουν σε όλη την χώρα. Τα περιστατικά 10αδες στα βιβλία συμβάντων ΕΚΑΒ και αστυνομίας.

- Αζήτητοι πεθαμένοι στα νεκροτομεία για μήνες επειδή οι δικοί τους δεν έχουν χρήματα ούτε για την κηδεία!

- Πλήρη διάλυση του κράτους πρόνοιας

- Διάλυση του συστήματος υγείας

- Υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα κρατικά και δημόσια νοσοκομεία

- Διάλυση κρατικών υποδομών( δρόμοι και έργα ανάπλασης που παραμένουν τρία και τέσσερα χρόνια στα τσιμέντα κτλ)

- Γενική Διάλυση του κράτους σε κάθε επίπεδο!

- Αποδυνάμωση των εισπρακτικών μηχανισμών (εφοριών ταμείων κτλ λόγω απολύσεων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων)

- Δραματική αύξηση της ανεργίας σε τραγικά επίπεδα το πραγματικό ποσοστό εικάζεται ότι ξεπερνά το 32%. Στις γυναίκες έχει ξεπεράσει το 50% και στις νέες ηλικίες το 65% !

- Δραματική αύξηση των επιπέδων παιδικής φτώχειας.

- Δραματική μείωση του σταθερού οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος

- Τραγική έλλειψη δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

- Απλήρωτοι εδώ και δυο( και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και τρία) χρόνια οι προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου

- Αύξηση της παιδικής και εφηβικής πορνείας κατά 100%

- Αύξηση σε δραματικά επίπεδα που εκπέμπουν SOSτης εγκληματικότητας σε αστικά και ημιαστικά κέντρα αλλά και στην επαρχεία-ύπαιθρο

- Μυστική δράση ξένων πρακτόρων που αλωνίζουν στην χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια πέραν των γνωστών των δυτικών χωρών που ήταν εγκατεστημένοι στην χώρα μας

- Παρακρατική μυστική δράση εντός της χώρας εδώ και τρία χρόνια ξένων δυνάμεων… όχι απαραίτητα αμερικανικών.

- Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αποδυνάμωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από την εποχή Κ. Μπίκα και Φ. Παπαγεωργίου η οποία οδήγησε σε αλληλοσφαγή και εσωτερικό διχασμό λόγω φυσικά και της χρόνιας εσωτερικής διαμάχης μεταξύ συνδικαλιστών και φατριών και ομάδων αλληλοεξώντωσης εντός του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας την υπηρεσία ευάλωτη και επικίνδυνα ανοιχτή σε ποικιλόμορφους κινδύνους… Κινδύνους που όμως ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

- Η Θράκη εκπέμπει εθνικό SOS εδώ και μια 10ετια! Υπάρχει πια στημένο κανονικό άλλο ένα ψευδοκράτος! Η ανακήρυξη μένει… είναι θέμα χρόνου!

- Οι λεγόμενες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο σχεδόν έχουν παγιοποιηθεί.

- Οι παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας όλο και μεγαλώνουν και θα επανεμφανιστούν με τους γνωστούς τρόπους (παραβιάσεις ελληνικού εναέριου χώρου, παραβιάσεις εθνικών χωρικών υδάτων, επεισόδια στο αιγαίο κτλ)

- Και το Σκοπιανό εκ των πραγμάτων και των τετελεσμένων που θα δημιουργηθούν θα μας αναγκάσει να αναλάβουμε ως χώρα πολιτική δράση και αποφάσεις. Ενδεχομένως και επίπονες…

- Η κατάσταση στο Κόσσοβο και στα Σκόπια δεν αποκλείει νέα γεωπολιτικά δεδομένα...

Το κράμα που δημιουργείται καθημερινά εντός της κοινωνίας τρομάζει. Πείνα. Θάνατοι σε νοσοκομεία. Γεμάτα νεκροτομεία. Συσσίτια που όλο και περισσότερο πια σιτίζουν μόνο ξένους, αλλοδαπούς γιατί οι έλληνες νεό πτώχοι δεν πάνε. Φοβούνται. Ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη πάνω από 32% και όλο ανεβαίνει. Το 27% που γράφεται και λέγεται δεν περιλαμβάνει μέσα πολλά κοινωνικά και εργασιακά δεδομένα. Το 32% προκύπτει από μελέτες και μάλιστα θεωρείται και αρκετά χαμηλό σε σχέση με την σκληρή και επώδυνη πραγματικότητα. Συνταξιούχοι της πείνας. Επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας δεν υπάρχουν. Θάνατοι από πείνα. Θάνατοι από έλλειψη φαρμάκων.

Πάνω από 1.700.000 οι άνεργοι επισήμως. 3.000.000 χαμηλο-συνταξιούχοι με ένα μεγάλο ποσοστών εξ αυτών να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Κοινωνικός ιστός σε πλήρη διάλυση!

Χώρια αυτοί που μετανάστευσαν. Πάνω από 300.000 σε Αμερική και Ευρώπη. Και το χειρότερο; Πάνω από 10.000 αυτοκτονίες μέσα σε πέντε χρόνια και η τραγωδία συνεχίζεται. Δεν ανακοινώνει η πολιτεία πια τα στοιχεία γιατί τρομάζουν.

Αύξηση της εγκληματικότητας σε απίστευτα νούμερα. Το ίδιο και η εγχώρια πορνεία. Ανηλίκων και ενηλίκων γυναικών. Η αύξηση σε απίστευτα νούμερα. 100%. Κορίτσια ανήλικα στις μεγάλες λεωφόρους. Στην Πατησίων. Στην παραλιακή τα κοριτσάκια σα τα κρύα νερά. Ελληνοπούλες οι περισσότερες! Κοριτσάκια σαν τα κρύα νερά –ελληνίδες στην πλειοψηφία τους – εκδίδονται για 20 και 30 ευρώ! Στην ακτή Ποσειδώνος στο Πειραιά. Στην Γλυφάδα. Το ίδιο ισχύει και σε μεγάλα κέντρα της επαρχίας! Πάτρα. Γιάννενα. Ηράκλειο Κρήτης. Λαμία. Τρίπολη. Πύργος.

Στην πλατεία Βικτώριας στην Αθήνα, όχι τώρα αλλά εδώ και μια 3ετια δεν περπατάς πια. Φοβάσαι. Τρέμεις. Εικόνα αναρχίας σε περιοχές της χώρας που έχουν μετατραπεί σε γκέτο. Μενίδι. Εξάρχεια. Πάτρα. Και σε άλλες περιοχές. Και σε όλα αυτά προσθέστε και περίπου 3.000.000 μετανάστες Μουσουλμάνους το θρήσκευμα. Τυχαίο; Μοιάζει με εφιαλτικό ή περίπου συνομωσιολογικό σενάριο αλλά πρόκειται για σχέδιο! Είναι η σκληρή πραγματικότητα!

Μια πραγματικότητα που υπάρχει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Από το 2012 την καταγράφουμε εμείς εδώ με εικόνα και ήχο. Με βίντεο και άλλα σχετικά ντοκουμέντα. Στοιχεία που γνωρίζουν και οι κρατικές αρχές ασφαλείας. Στις εκθέσεις τους επισημαίνουν πως «η χώρα είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί»!

Το μείγμα που σχηματίζεται, αν το δεις αποστασιοποιημένα και πολιτικά αχρωμάτιστο είναι εκρηκτικό.

Μοιάζει να βρισκόμαστε λίγο πριν ένα μεγάλο κοινωνικό bigbang! Μια κοινωνική έκρηξη που θα αλλάξει άρδην τα πολιτικά και κοινωνικά τα οικονομικά αλλά και τα γεωπολιτικά δεδομένα της χώρας.

Το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί. Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται στο κατώφλι της πόρτας που θα οδηγήσει λίγο πριν την μεγάλη έκρηξη! Τα νούμερα και τα στοιχεία τρομάζουν μπροστά σε αυτό που μοιάζει αναπόφευκτα να έρχεται με μεγαλύτερη ορμή. Με περισσότερη ένταση. Η χώρα δείχνει να έχει μπει σε τροχιά εκτός ελέγχου πορείας προς το κενό…

Μοιραία όλα αυτά κάπου οδηγούν; Ιδού που! Στην:

- Πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα!

- Οικονομική αποσταθεροποίηση!

- Πολιτική αποσταθεροποίηση!

- Πολιτική εκτροπή!

- Κοινωνική έκρηξη!

- Στην Γεωπολιτική αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε η συμφωνία Ντέϊτον...

- Νέα γεωπολιτικά δεδομένα με εμπλοκή Ρωσίας. Τουρκία και αναγκαστικά ΝΑΤΟ και ΗΠΑ!

Η χώρα δυστυχώς βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης εθνικής καταστροφής. Αυτό το γνωρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν; Μπορεί. Ίσως.. θα δείξει…
Το γνωρίζει το στενό του περιβάλλον; Ο Νίκος Παππάς; ο Αλέκος Φλαμπουράρης; Ο Γιάννης Ρουμπάτης διοικητής της ΕΥΠ (και εκ των καθημερινών συνομιλητών του πρωθυπουργού) προφανώς και γνωρίζει.
Ξανά ρωτώ: Όλα αυτά τα γνωρίζει το επιτελείο του Έλληνα πρωθυπουργού;

Πάντως οι Εθνικές μυστικές υπηρεσίες –ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια από την ώρα που ανέλαβε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης– ενημερώνουν διαρκώς τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τον οποίο μιλά σε ημερήσια βάση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μακάρι να είναι προετοιμασμένοι για αυτό που έρχεται τουλάχιστον να προλάβουν τα χειρότερα. Διότι το σχέδιο που είναι σε πλήρη εξέλιξη προβλέπει και κόσμο στο πεζοδρόμιο.

Οι διαδηλώσεις είναι και στα πολιτικά πλάνα όχι μόνο του ΚΚΕ αλλά κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και των εμπνευστών της θεωρίας των δυο άκρων! Έρχονται και άλλες συγκεντρώσεις στο όνομα της ενωμένης Ευρώπης και της μη εξόδου από το ευρώ…

ΕΠΙΣΗΣ Μην απορήσετε αν σκάσει το προσεχές διάστημα κάποια δολοφονία. «Αριστερού» ή κάποιου μέλους της Χρυσής Αυγής;

Όλα αυτά μοιάζουν με σεναριολογία τρόμου δεν είναι όμως. Είναι η σκληρή πραγματικότητα. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Όταν συστηματικά βάζουν τους δημοσιογράφους να παραπληροφορούν θα έχουν πρόβλημα να κάνουν την χώρα γης μαδιάμ; Όχι βέβαια! Το νούμερο είναι τεράστιο. 36.000.000.000 ευρώ τα χρέη των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών, από το 1992. Μόνο την τελευταία 5ετια τα χρέη των ΜΜΕ προς κάθε κατεύθυνση ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ! Θα κάτσουν λοιπόν ήσυχα;

Προτιμούν να αιματοκυλίσουν την χώρα. Άλλωστε το έδαφος το έχουν στρώσει οι εμπνευστές της θεωρίας των δυο άκρων. Οι ίδιοι άνθρωποι που επινόησαν και το σχέδιο και την επιχείρηση «αριστερή παρένθεση»

Μη κοιτάτε που φαινομενικά υπάρχει «ηρεμία». Από κάτω βράζει η κοινωνία. Το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί. Η φλόγα λείπει. Η σπίθα που θα ανάψει το φυτίλι.

Το φυτίλι έχει απλωθεί σχεδόν σε όλη την χώρα… Όλα αυτά και πολλά άλλα , αυτά που δεν σας λένε αλλά αντιθέτως ξαφνικά τα θυμήθηκαν όλα και ντοπάρουν την ελληνική κοινωνία τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα βραδινά δελτία του τρόμου στα κανάλια της διαπλοκής με τις δήθεν έρευνες για νοσοκομεία, φτώχεια, σε λίγο θα ανακαλύψουν και τις αυτοκτονίες, αυτό τον στόχο εξυπηρετούν.

Το έδαφος για την κοινωνική ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη στρώνεται μέρα τη μέρα. Ώρα την ώρα.

Βοηθούντων βεβαίως και των ξένων συμφερόντων που δεν θέλουν όχι μόνο τον Ρωσικό αγωγό αλλά και την γεωπολιτική σταθερότητα της Ελλάδος ακριβώς γιατί αν υπάρχει πολιτική και γεωπολιτική σταθερότητα- ανεξαρτήτως εσωτερικής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος- θα φανεί ο πραγματικός ρόλος γεωπολιτικής σταθερότητας που μπορεί να είναι η Ελλάδα, όχι μόνον στα ευαίσθητα και εύθραυστα Βαλκάνια αλλά και ως πύλη εισόδου – εξόδου από χώρες της Μεσογείου που δοκιμάζονται σχηματίζοντας συστηματικά ήδη από το 2006 τον νέο χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής. Χάρτη που πρώτο το GreekAmericanNewsAgencyκαι η καλή συνάδελφος Δέσποινα Συριοπούλου στην εφημερίδα ΑΞΙΑ αποκάλυψαν το 2006.

Όλα αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Δεν είναι άσχετα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απολύτως τίποτα! Και όλα αυτά, εύχομαι και ελπίζω να τα γνωρίζει πολύ καλά και στην σωστή τους διάσταση και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εύχομαι…

Είναι παράγοντες που συμβάλουν και συντείνουν αναγκαστικά και πιεστικά στην επίτευξη μιας έστω και επώδυνης οικονομικά, νέας σύμβασης με τους δανειστές. Ώστε μετά, να τεθεί σε εφαρμογή το υπόλοιπο μέρος του σχεδίου, μετά την υπογραφή μιας επώδυνης οικονομικής συμφωνίας, με κοινωνική έκρηξη. Πολιτική ένταση σε όλα τα μέτωπα. Μέσα και έξω από την Βουλή. Με έκτροπα. Με επεισόδια. Με αναταραχές. Βίαιες αναταραχές. Με ΜΑΤ…

Δεν είναι άσχετα επίσης με τα βαθύτερα σχέδια του Βερολίνου και των χωρών δορυφόρων του (κυρίως τις υπάκουες σκανδιναβικές χώρες).

Για το Βερολίνο και τον κ. Σόϊμπλε η Ελλάδα είναι το μεγάλο πείραμα. Big exeperiment.

Η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία. Πρέπει να πέσει. Πρέπει να οδηγηθεί στην κοινωνική έκρηξη. Πρέπει να χυθεί αίμα. Πρέπει να πάρει το μάθημα της! Ως παράδειγμα προς αποφυγή για τις χώρες που ακολουθούν με πολύ μεγαλύτερα χρέη. Ισπανία. Πορτογαλία. Ιταλία. Γαλλία.

Και μετά; Μετά θα έρθει μια υπάκουη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Η ίδια γνωστή παλιά συνταγή. Μετά το διχασμό μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Εθνικής σωτηρίας. Μια οικουμενική κυβέρνηση. Το έργο έχει ξανά παίξει και μάλιστα με «επιτυχία». Το βρόμικο 1989 ξανά έρχεται…

Πηγή Greek American News Agency


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Καρλομάγνος. Ναπολέων, Χίτλερ και τώρα... Ευρωπαϊκή Ένωση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Η ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι πολύ παλιά και επαναλαμβάνεται πάντα στο ίδιο αποτυχημένο μοτίβο, σύμφωνα με μια εκτεταμένη ανάλυσης του γνωστού δημοσιογράφου, αναλυτή και διπλωμάτη, Timothy Bancroft-Hinchey, στην ρωσική εφημερίδα Pravda.

Όλοι τους, όπως και οι Ρωμαίοι παλαιοτέρα, είχαν χρησιμοποιήσει τα ίδια όμορφα και γοητευτικά σλόγκαν περί ενότητας της Ευρώπης, μια πατρίδα, ένας λαός, μια κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα ήταν εισβολές βαρβάρων και σφαγές ανυπεράσπιστων λαών, αιματηροί κατακτητικοί πόλεμοι του Ναπολέοντα που σφραγίστηκαν από την αιματηρή σφαγή της γαλλικής υποχώρησης και το πιο χειρότερο, το Germany über Alles, που κατέληξε σε εκατομμύρια νεκρούς σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Χρειάστηκαν λίγα μόνο χρόνια στην κάθε περίπτωση για να καταστραφούν και να καταρρεύσουν με αιματηρό τρόπο κράτη και οικονομίες που για να κτιστούν απαιτήθηκαν δεκάδες χρόνια εντατικών προσπαθειών και κόπων.

Η αιτία ήταν πάντα πως η προσπάθεια αυτή γίνονταν σε λάθος βάση και η λάθος βάση ήταν ότι κάποιοι επιδίωκαν πάντα να επιβάλουν τα δικά τους πρότυπα σε βάρος άλλων λαών και προτύπων όπως στην περίπτωση της Γερμανίας που θέλησε να επιβάλλει τα δικά της πρότυπα σε άλλους λαούς. Πχ, στους Γερμανούς αρέσει να… «τρώνε λάχανο τουρσί», γιατί θα πρέπει αυτό να το επιβάλλουν και στους Έλληνες και γιατί οι Έλληνες θα πρέπει να δεχτούν αυτή την γερμανική συνήθεια; Αυτό οι Γερμανοί δεν μπορούν να το καταλάβουν, γι αυτό και οδηγούν για άλλη μια φορά την Ευρώπη στην κατάρρευση και στην καταστροφή.

Το χιτλερικό «Deutscland über Alles», δεν είναι παρά το σημερινό «Germany Rules the Waves». Δηλαδή με λίγα λόγια μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δημιουργεί αγορές μόνο για γερμανικά προϊόντα, θα επιβάλλει γερμανικές διατροφικές συνήθειες, γερμανικές αντιλήψεις για την ενέργεια και το κεφάλαιο και γερμανικό τρόπο ζώης που δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο ζωής των νοτιο-ευρωπαίων και πολύ περισσότερο με το θρησκευτικό συναίσθημα που είναι τελείως διαφορετικό στους βόρειους από τους νότιους της Ευρώπης. Εδώ βέβαια θα προσθέσουμε και εμείς πως η Ορθοδοξία είναι άλλο ένα στοιχείο που ενόχλησε αυτούς της υποτιθέμενης ευρωπαϊκής ένωσης, λέγε ευρωπαϊκής δικτατορίας κάποιων εναντίων άλλων.

Η μεγάλη οικονομική κρίση του 2007 προκάλεσε το πρώτο τσουνάμι που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την πλήρη αποτυχία του σημερινού φιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες της ανθρωπότητας. Και όμως κάνεις δεν έβαλε μυαλό και συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο με την ελληνική κρίση. Ο μεγάλος ένοχος, σύμφωνα με την ανάλυση του Timothy Bancroft-Hinchey, δεν είναι ο ελληνικός λαός σαν ο «αποδιοπομπαίος τράγος», αλλά οι αλλεπάλληλες στρεβλώσεις στο μυαλό των Γερμανών, ότι μπορούν να επιβάλλουν τα δικά τους πρότυπα σε τελείως διαφορετικά δεδομένα.

Η μόνη λύση σήμερα για την ελληνική κρίση είναι να αφεθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός να βρει την λύση στα προβλήματά του για τον ίδιο τον ελληνικό λαό και να σταματήσει αυτό το θέατρο της διαπραγμάτευσης μεταξύ «λύκων και προβάτων», γιατί αν δεν σταματήσει έστω και στο πάρα πέντε, τότε η Ευρώπη θα ζήσει ξανά τις ήμερες του Ναπολέοντα και του Χίτλερ και αυτή την φορά θα είναι ίσως χειρότερες από όλες τις άλλες.

Και να μην ξεχνάμε και τον καταλυτικό ρόλο της «Αρκούδας»!!!

Πηγή ΝikosΧeiladakis
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Anaconda

Υπάρχουν δύο ειδών ιδιώτες: αυτοί που βάζουν το άτομό τους πάνω από την κοινωνία και αυτοί που αρνούνται να αποδεχτούν το εύρος του παπλώματός τους εντός αυτής.
Οι μεν δρουν είτε εμφανώς, ψάχνοντας το χρηματοοικονομικό κέρδος ανεξαρτήτως κοινωνικών ή άλλων επιπτώσεων, είτε αφανώς, εξυπηρετώντας (εθνο)μηδενιστικές ή άλλου τύπου ολοκληρωτικές αντιλήψεις μέσω της πολιτικής.
Οι δε είναι θιασώτες του κομμουνιστικού καπιταλισμού: θέλουν να απολαμβάνουν επιχειρηματικά κέρδη χωρίς να έχουν κεφάλαιο (φυσικό, χρήμα ή ιδέες) και χωρίς να αναλάβουν επιχειρηματικό ρίσκο.

Η Ελλάδα για πάνω από 40 χρόνια έπαιρνε χρήματα και, σε αντάλλαγμα, εκχωρούσε εθνική κυριαρχία και δανειζόταν. Τα χρήματα αυτά δεν πήγαν σε παραγωγικές επενδύσεις. Είναι κοινό μυστικό ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι τους πήγε σε βασικές ανάγκες (“έφαγαν ψωμί” πολλοί που δεν είχαν ούτε καν τα απαραίτητα) και το υπόλοιπο πήγε αφενός σε μεσαζοντικού τύπου κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, (μεγάλο) μέρος των κερδών των οποίων κατέληξε στους πολιτικούς που τις δημιούργησαν, και αφετέρου σε αμοιβές υπάλλήλων μέσω ενός κράτους-νταβατζή της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Δεν έφταιγαν αυτοί που συναίνεσαν για να φάνε ψωμί, ούτε αυτοί που “βρήκαν μια θεσούλα και τρούπωσαν” για να έχουν ένα εξασφαλισμένο μέλλον και να μην πεινάσουν. Φταίει το πολιτικό προσωπικό και η ψευδοαστική τάξη. Φταίνε οι ιδιώτες.

Η Ελλάδα συρρικνώνεται πληθυσμιακά, οικονομικά, θεσμικά, πολιτειακά. Αυτή η πορεία είναι αναστρέψιμη;
Τεχνικά, ναι. Είναι λειτουργικό όμως εντός του υφιστάμενου συστήματος να εφαρμοστεί μια τεχνικά εφικτή λύση; Όχι.
Ένας οργανισμός είχε το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο για πάνω από 40 χρόνια και πτώχευσε, αλλά το ίδιο Δ.Σ. ή μπροστινοί τους απαιτούν –και κάνουν το παν για– να συνεχίσουν να διοικούν! Θα ψήφιζε λοιπόν αυτό το Δ.Σ. την αποστέρηση του δικαιώματος συμμετοχής σε Δ.Σ. όσων -αποδεδειγμένα, εκ του αποτελέσματος για πάνω από 40 χρόνια- απέτυχαν ως όργανα διοίκησης; Όχι.
Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, εντός του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, ανεξαρτήτως μπροστινών, δεν πρόκειται να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Δεδομένης της εφαρμοσθείσας διαδικασίας προσλήψεων στο κράτος, δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψουν νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι να καταφέρουν να επιβιώσουν εντός του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, διότι το κράτος θα αξιοποιηθεί ούτως ώστε να προστατευτούν τα ιδιωτικά συμφέροντα των πολιτικών που το έχτισαν με αυτή τη μορφή, κρασπεδοποιώντας κάθε υγιή προσπάθεια επιχειρηματικότητας.

Γιατί λοιπόν η Ελλάδα δεν έχει εθνικό σχέδιο και λέει διαρκώς "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" σε αλλοδαπά μνημόνια συνεργασίας για την κατάλυση του έθνους-κράτους; Διότι το εθνικό σχέδιο θα μεγάλωνε την πίτα και ένα σημαντικό κομμάτι της θα έπαιρναν όσοι θα ήταν ικανοί να την αυξήσουν περισσότερο, άρα θα άλλαζε όχι μόνο η βραχυπρόθεσμη ισορροπία μεταξύ των υφιστάμενων 'επιχειρηματιών' και μιας νέας αστικής τάξης αλλά κυρίως η μακροπρόθεσμη: θα υπήρχε η κρίσιμη μάζα για την ανάπτυξη της νέας Ελληνικής αστικής τάξης σε διεθνές επίπεδο, κατάσταση η οποία δεν θα επέτρεπε πρακτικές νταβατζήδων στην εγχώρια αγορά, συνεπώς θα οδηγούσε σε φυσική και αβίαστη συρρίκνωση των υφιστάμενων 'επιχειρηματιών' – ή, τουλάχιστον, των περισσότερων εξ'αυτών.

Σε προηγούμενα άρθρα προσδιορίστηκε ποιός "έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ομιλεί" και ποιός ομιλεί όχι για ιδίον όφελος αλλά χρησιμοποιώντας την πολιτική ως μέσο ψυχοθεραπείας, παρόλο που προκαλεί εθνική ζημία.

Στο παρόν άρθρο έγιναν σαφή τα κίνητρα όσων ομιλούν μη ιδιωτικά, παράγοντας μηδενισμό, θόρυβο ή αποπροσανατολισμό από όσα μπορούν να χτίσουν μια καλύτερη μέρα.
Μπορεί να απαλλαγεί η πατρίδα μας από αυτό το βάρος; Και αν ναι, πώς;

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αρθεί η ψυχολογική ανασφάλεια όσων, για να εξυπηρετήσουν το προσωπικό τους συμφέρον, έχουν μάθει να παίζουν το ρόλο του πρόθυμου συνεργάτη του όποιου συστήματος εξουσίας. Είναι θέμα DNA; Φόβου; Συνήθειας; Η απάντηση θα δώσει και τη λύση. Άγνωστο αν θα εφαρμοστεί. Το σίγουρο είναι ότι, όσο αυτή η νοοτροπία επιβραβεύεται, έστω και με την ανυπαρξία περιθωριοποίησης ή αποστέρησης των κερδών της ή άλλης τιμωρίας, θα βρίσκεται σε ύπνωση και θα παραμένει έτοιμη να ξανακάνει τη ζημιά.

Ως προς την περίπτωση αυτών που ανοίγονται πέρα από το πάπλωμά τους, η λύση είναι πιο εύκολη: αυτοπεριθωριοποιούνται με τη συμπεριφορά τους, το επίπεδο της οποίας αποδεικνύεται πολύ χαμηλό για να σταθεί σε περιβάλλοντα με αυξημένες απαιτήσεις. Οι απολαβές ενός επιχειρηματία και ενός υπάλλήλου του δεν μπορεί να είναι συγκρίσιμες: είναι λειτουργικά ανέφικτο και μη βιώσιμο. Η απαίτηση να μοιράζονται τα επιχειρηματικά κέρδη μεταξύ του επιχειρηματία και των υπαλλήλων του είναι μια σουρεαλιστική απαίτηση του κομμουνιστικού καπιταλισμού που βιώνουμε. Το κόστος εργασίας, η φορολόγηση επιχειρήσεων και κερδών, τα πάσης φύσεως κόστη που απαιτούν επιστροφή κερδών στο κράτος, ακόμα και πριν υπάρξουν, ξεπερνά κατά πολύ το 50% των εσόδων. Το κράτος λοιπόν αναγκάζει τον πολίτη-επιχειρηματία να γίνει ιδιώτης ούτως ώστε να επιβιώσει.

2.700.000 φυσικά πρόσωπα λαμβάνουν 4.500.000 συντάξεις. Αν προσθέσουμε τους 1.000.000 ανέργους που λαβάνουν κρατική πρόνοια και τους κάθε λογής εύπορους εισοδηματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έγιναν εύποροι λόγω του προηγούμενου φαύλου συστήματος, ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού μπορεί να συμπεράνει ότι είναι μαθηματικά ανέφικτο να ψηφιστεί προεκλογικό πρόγραμμα που να κάνει την Ελλάδα βιώσιμη: η πλειοψηφία θέλει ένα σταθερό κομμάτι από μια διαρκώς συρρικνούμενη πίτα, η οποία, πλέον, δεν αρκεί για να θρέψει τη νέα γενιά.

Το συμπέρασμα είναι ότι η αστική δημοκρατία στην Ελλάδα παράγει ένα εθνικά μη βιώσιμο αποτέλεσμα. Όσοι απόλαυσαν, σε κατανάλωση και αύξηση της περιουσίας τους, τα ελλείμματα της μεταπολίτευσης κανιβαλίζουν τις υπερχρεωμένες νέες γενιές μέσω της πληθυσμιακής και οικονομικής υπεροχής τους. Οι ιδιώτες είναι πολύ περισσότεροι από τους πολίτες. Δεν πρόκειται να δεχτούν οικειοθελώς τη μείωση της θεσμικής ισχύος τους διότι θα έχουν, βραχυπρόθεσμα, σοβαρή μείωση της οικονομικής ισχύος τους και, για τους συνταξιούχους, το “βραχυπρόθεσμα” δεν απέχει πολύ από το “για πάντα”.

Ως εκ τούτου, υπό την παρούσα δομή, ο πόλεμος γενεών θα οδηγήσει στην περαιτέρω εθνική συρρίκνωση έως του σημείου πολιτειακής ατροφίας και της μετατροπής της Ελληνικής Δημοκρατίας σε absorbed failed state.
Όποιος έχει κάποια πρόταση επίλυσης του αδιεξόδου, ας την καταθέσει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου