Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Ιουν 2015

Βόμβα Βαλυράκη σχετικά με μη ασφαλείς επικοινωνίες του πρωθυπουργού!!!

Καταγγελία “βόμβα” από τον Σήφη Βαλυράκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι “το Μαξίμου θα πρέπει να ξέρει ότι το τηλεφωνικό κέντρο που έχει δεν είναι ασφαλές! Είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον Γιώργο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό αλλά δεν συγκινήθηκε τότε το σύστημα”.

“Είναι διάτρητες οι επικοινωνίες και δεν ξέρω τι διαπραγματεύεται η Ελλάδα, με αδυναμία να έχει μυστικά” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βαλυρακης υποστήριξε ότι η πραχώρηση του ΟΤΕ στη Siemens δίνει τη δυνατότητα σε χέρια αντιδίκου να έχει 24ωρη πρόσβαση στις επικοινωνίες μας.

Παράλληλα πρόσθεσε: “Με αφορμή την παρουσία μου εδώ και την κουβέντα μας και την αποστολή μηνυμάτων, βρέθηκα με μπλοκαρισμένη την ip address. Ο πάροχος μπλοκάρισε την ip address σε συγκεκριμένους αποδέκτες για να δυσκολέψει την επικοινωνία”.

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι ένα ερώτημα που θα έπρεπε να είχε απαντηθεί προ πολλού καιρού, όταν πρώτοι εμείς είχαμε αναφερθεί στην μηδενική άμυνα και ασφάλεια του Μαξίμου σε υποκλοπές.
Βέβαια, η καταγγελία του κ. Βαλυράκη, ο οποίος αναφέρθηκε ονομαστικά στην ενημέρωση που έκανε στον Γιώργο Παπανδρέου και στη μηδενική αντίδραση που υπήρξε από τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος και δεν προχώρησε σε μέτρα διασφάλισης απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του, ενώ μεγαλύτερο θέμα τίθεται από την προστασία που θα έπρεπε να παρέχουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και, δυστυχώς, δεν ανταποκρίνονται σε αυτή τους την υποχρέωση...

Και όλοι μας, φυσικά, αντιλαμβανόμαστε πως εάν ο πρωθυπουργός της χώρας, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε, δεν έχει ασφαλείς επικοινωνίες, τότε κάτι πολύ περισσότερο από σάπιο υπάρχει στο "βασίλειο της Δανιμαρκίας"... Μένει απλά να αναρωτηθούμε ποιοί και πως θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις πλέον ευαίσθητες πληροφορίες που διακινούνται από και προς το Μέγαρο Μαξίμου...

Τέλος, ρωτάμε: Τι λένε γι όλα αυτά οι κ.κ. Πανούσης και Ρουμπάτης της ΕΥΠ, που σύμφωνα με το νόμο έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των Εθνικών επικοινωνιών;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Καραμπελιά
Δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσουν ν’ αγιάσεις! Την ίδια ώρα που προσπαθούμε με καλή πίστη να βρούμε κάποιον τρόπο για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα στα οποία μας έχουν οδηγήσει οι μαθητευόμενοι μάγοι της συμφοράς, που έχουν στρογγυλοκαθίσει στον σβέρκο μας εδώ και πέντε χρόνια και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν έναν λαό αλαλιασμένο από τον κυριολεκτικό πόλεμο που αντιμετωπίζει, την ίδια αυτή ώρα οι κυβερνητικοί βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν, μέσα στη σύγχυση, τον νόμο για την ιθαγένεια.
Ο Χριστόπουλος και η παρέα του(!), η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Ρούντι Ρινάλντι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πριν απ’ όλους, ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή και να ψηφίσουν τον νόμο για την ιθαγένεια. Δεν αρκούνται στο ότι όλοι μαζί εξοντώνουν τον ελληνικό λαό με τις καθημερινές παλινωδίες τους και τα βαλσάκια με τη Μέρκελ, δεν αρκούνται στο ότι μας έχουν μεταβάλει σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ και μας έχουν αφαιρέσει την τελευταία οικονομική ικμάδα που είχαν αφήσει οι προηγούμενοι. Παρότι κάθε μέρα μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο κάνοντας περιστροφές γύρω από τον εαυτό τους, δεν παραμένουν καθόλου αργοί στις εθνομηδενιστικές εμμονές τους. Προωθούν ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που μας ξαναγυρνάει στον αποτρόπαιο νόμο Ραγκούση-ΓΑΠ, που ακύρωσε το Συμβούλιο Επικρατείας.
Είχαν μάλιστα το θράσος να αναθέσουν τη σύνταξη του νομοσχεδίου στον Χριστόπουλο, τον άνθρωπο που υποστηρίζει πως η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα είναι στο σύνολό της τουρκική, τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στο κόψιμο της Σαμπιχά από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το γεγονός και μόνο θα έπρεπε να είναι casus belli για όποιον άνθρωπο έχει πατριωτικές ευαισθησίες σε αυτό το κόμμα και σε αυτή την κυβέρνηση. Γιατί άραγε ο Πάνος Καμμένος δεν εγείρει ζήτημα συμμετοχής του στην κυβέρνηση ώστε να σταματήσει ο Τσίπρας και η παρέα του την προώθηση του νόμου Χριστόπουλου; Και να απαιτήσει τουλάχιστον την αναβολή της συζήτησής του τώρα, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Και γιατί ο Κώστας Ζουράρις δεν εγείρει ζήτημα στήριξης της κυβέρνησης;
Γι’ αυτούς τους λόγους τους έστειλαν στη Βουλή οι δημοκράτες πατριώτες; Γι’ αυτούς τους λόγους τους υποστηρίξαμε ως αντίβαρο στους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ; Νομίζουν ότι αρκεί να μην ψηφίσουν ο ίδιοι και οι ΑΝΕΛ και να το περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, και να μας κοροϊδέψουν έχοντας και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο; Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές τους; Έχουν την ίδια αξία με εκείνες του Τσίπρα στη διαπραγμάτευση; Και δεν αναφέρομαι καθόλου στους «πατριώτες» συριζαίους, βουλευτές, κομματικά στελέχη κ.λπ. Γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια πως αποτελούν την «πατριωτική ρόδα» ενός εθνομηδενιστικού οχήματος. Την κατεύθυνση την ορίζει αυτός που κρατάει το τιμόνι και οι ρόδες ακολουθούν. Ας αντιδράσουν, λοιπόν, για να μας αποδείξουν ότι έχουμε άδικο και πως βρίσκονται σε όχημα με ανεξάρτητη κίνηση και στους τέσσερις τροχούς!
Από τη Ρήξη που θα κυκλοφορήσει αύριο 13/5/2015 (τ. 115) 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα δημοσιεύματα επί των σχεδίων του Βερολίνου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας διέψευσε το Βερολίνο, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Όπως αποσαφήνισε, δεν υπάρχει καμία καινούρια προσέγγιση του Βερολίνου επί του ελληνικού θέματος.

Παράλληλα, ο Γερμανός εκπρόσωπος διαμήνυσε πως οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ενταθούν, ενώ συμπλήρωσε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να συνοδεύεται από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μερκελ δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Υπέρ του Grexit το 51% των Γερμανών

Υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσονται για πρώτη φορά με μικρή πλειοψηφία (51%) οι Γερμανοί, ενόσω η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταλήγουν σε συμφωνία, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο το οποίο επικαλείται σήμερα το δημόσιο κανάλι ZDF.

Ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται έλλειψη εμπιστοσύνης προς την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία είναι αντίθετη στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς το κόμμα της αυξάνει το ποσοστό του μεταξύ των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο που πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες και θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα στη Γερμανία, περίπου το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι σε νέες παραχωρήσεις της Ε.Ε. προς την Ελλάδα.

Μόνο το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έναντι 55% στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Οι Γερμανοί δεν φαίνεται ωστόσο να θεωρούν πως η Άγκελα Μέρκελ, η οποία δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα αυτής της πολιτικής, καθώς το συντηρητικό κόμμα του οποίου ηγείται, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 41% των προτιμήσεων ψήφου.

Την ίδια ώρα, οι συνέπειες που θα έχει στη γερμανική οικονομία ένα ενδεχόμενο Grexit προκαλούν όλο και λιγότερο φόβο στους Γερμανούς. Έτσι, το 65% ανάμεσά τους δηλώνει πως θα προκαλέσει λίγες ή καθόλου αρνητικές συνέπειες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τους δίνουν φυλλάδια που γράφουν "Καλώς ήρθες στην Ελλάδα"!!!
Μήπως η κυρία Χριστοδουλοπούλου πρέπει να στείλει ευχαριστήριο τηλεγράφημα στους λαθρέμπορους και τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας;

Πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, που συνωστίζονται στα παράλια της Τουρκίας για να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εφοδιάζονται με ένα φυλλάδιο -αυτό που δημοσιεύουμε- το οποίο έχει τίτλο «Welcome To Greece» (Καλώς ήλθες στην Ελλάδα) και στο εξώφυλλο δείχνει ένα μετανάστη μόλις έχει… αράξει σε μια παραλία να κοιτά την ανατολή του ήλιου.

Στο εσωτερικό του φυλλαδίου υπάρχει ενημέρωση, όπως και φράσεις στα ελληνικά με εξήγηση στα αγγλικά (μίνι λεξικό), ώστε οι πρόσφυγες – λαθρομετανάστες να μπορούν να πουν δύο λέξεις αλλά και να έχουν ένα μπούσουλα πως θα κινηθούν.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να διερευνήσουν οι ελληνικές Αρχές και Υπηρεσίες είναι ότι αυτό το φυλλάδιο -το επισημαίνουμε- μοιράζεται στην Τουρκία. Δηλαδή, μοιράζεται στο έδαφος της Τουρκίας στους λαθρομετανάστες με την ανοχή εάν όχι συνεργασία -προφανώς- και των κυκλωμάτων διακινητών – δουλέμπορων.

Στην «ενημέρωση» και «υποδοχή – πρόσκληση» των λαθρομεταναστών έχει δημιουργηθεί και ένα σάιτ, το www.w2eu.info, που διαφημίζεται και στο εξώφυλλο του φυλλαδίου. Μάλιστα, όλα τα φυλλάδια υπάρχουν και σε μορφή pdf.

Το φυλλάδιο κυκλοφορεί και στα αραβικά για τους μη αγγλομαθείς...


Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι λαθροδημοκράτες αποφασίζουν και διατάσσουν
Εσύ Έλληνα μπορείς να διαμαρτυρηθείς, όταν θα σου το επιτρέψουν αυτοί που σε καταστρέφουν για πρώτη φορά από αριστερά

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαμάρκος

Πολλά έχουν γραφεί και ακόμη περισσότερα έχουμε λεχθεί σχετικά με την απόδοση υπηκοότητας ή ιθαγένειας (στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αυτοί οι σαφέστατα διαφοροποιημένοι όροι ενοποιήθηκαν –μέσα στα γνωστά παιχνίδια των λέξεων- που γίνονται από τους «μικρούς μάγους» του Μαξίμου) και για το αν και πως πρέπει να αποδίδονται στους ενδιαφερόμενους να την αποκτήσουν.
Φυσικά, από την πλευρά μας θεωρούμε σωστό να ξεκαθαρίσουμε πως η υπηκοότητα (δεν γεννάται λόγος για ιθαγένεια, αφού αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό «αίματος») θα πρέπει να δίνεται κατόπιν πολλών και ιδιαίτερα αυστηρών προϋποθέσεων αλλά και ελέγχων (μόρφωση, ποινικό μητρώο, παραμονή στη χώρα 15 τουλάχιστον έτη χωρίς καμία ποινική "δραστηριότητα" κ.α.) του ό,ποιου ενδιαφερόμενου.
Για όσους δεν θυμούνται ή ξεχνάνε εύκολα, πρέπει να τονίσουμε πως η Ελλάδα στη νεότερη ιστορία της δεν υπήρξε αποικιοκρατική χώρα και δεν έχει «χρέη» απόδοσης υπηκοότητας σε κανέναν. Οπότε, οι σωρηδόν (και μάλιστα νομοθετικά) ελληνοποιήσεις μάλλον ικανοποιούν οφέλη τρίτων, που θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες «βαβέλ» στην Ελλάδα, παρά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας.

Ας διαβάσουμε όμως και την τοποθέτηση της γραμματείας στρατηγικού σχεδιασμού των «Ελλήνων Πολιτεία» σχετικά με την απόδοση ιθαγένειας, που φαίνεται οι κυβερνώντες (έμπλεοι των ιδεοληψιών τους) έχουν την εντύπωση πως είναι σαν «κερασάκι γλυκό» που τρατάρουμε στους καλεσμένους…
Ο θυμόσοφος λαός μας, αναφέρει: “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των Μνημονίων, έχει δημιουργήσει στην πενταετή διάρκειά της εκατόμβες νεκρών συνελλήνων, οι οποίοι δεν άντεξαν τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους και έθεσαν τέλος στη ζωή τους.
Έχει οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες στην ανέχεια και τον αποκλεισμό τους από τη ζωή. Την ελληνική επιχειρηματικότητα στον πλήρη αφανισμό. Τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, τους νέους ανθρώπους σε αναζήτηση ελπίδας στο εξωτερικό.
Ωστόσο, ετούτη την ίδια ώρα, κάποια σταλινικά κυβερνητικά απολιθώματα, υπηρέτες της ΝΤΠ βρήκαν την ευκαιρία να μεταλλάξουν το Έθνος των Ελλήνων.
Έτσι, έφεραν προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.
Και βεβαίως, δεν μας δημιουργεί εντύπωση το γεγονός της υπερψήφισης του νομοσχεδίου από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ούτε πως το ΚΚΕ δήλωσε “παρών”. Ούτε πως επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, η ΝΔ και το “Ποτάμι”. Μας δημιουργεί όμως, αλγεινή εντύπωση η στάση του κυβερνητικού εταίρου, του κόμματος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”.
Τα ήξεις-αφήξεις δεν ταιριάζουν σε ένα πατριωτικό κόμμα όπως θέλουν να λέγονται οι ΑΝ.ΕΛ.
Πριν λοιπόν, από την οριστική μετάλλαξή τους σε ένα ακόμη δεκανίκι του Συστήματος, έχουν την υποχρέωση να καταψηφίσουν στο σύνολό τους στην Ολομέλεια, αυτό το Εθνοκτόνο νομοσχέδιο που αποτελεί τη νέα κερκόπορτα του Γένους μας, δείχνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ψήγματα πατριωτικής συνείδησης.
Το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτεία” είναι αναφανδόν κατά της χορήγησης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς.
Γιατί, άλλο η υπηκοότητα και άλλο η ιθαγένεια.
Η ιθαγένεια δεν παραχωρείται!!
Κλείνοντας, από την πλευρά μας, αναρωτιόμαστε: Γιατί, αυτοί που είναι τόσο πρόθυμοι να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα ρωτώντας τον λαό για την απόφαση που πρέπει να ληφθεί σχετικά με το πρόβλημα της οικονομίας, δεν τολμούν να θέσουν σε δημοψήφισμα την απόδοση ιθαγένειας (ή και υπηκοότητας) στους αγνώστου αριθμού υπάρχοντες και συνεχώς εισερχόμενους λαθρομετανάστες (παράτυπους ή μη νόμιμους, όπως οι ίδιοι τους αποκαλούν);

ΥΓ1: Για να γίνει κατανοητό το πόσο επικίνδυνη είναι η ανομοιογένεια των χαρακτηριστικών ενός λαού θέτουμε το ερώτημα: Με ποια κοινά χαρακτηριστικά θα μπορέσουν οποιαδήποτε στιγμή να συνεννοηθούν για το κοινό καλό και το καλό της πατρίδας, άνθρωποι που έχουν διαφορετική κουλτούρα, ήθη και έθιμα, γλώσσα και γενικότερα νοοτροπία; Η κατάργηση των εθνών είναι το "κερασάκι στην τούρτα" του ελέγχου των λαών από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων για την εφαρμογή του μοντέλου της παγκοσμιοποίησης. Και δεν τολμούμε να θέσουμε καν το θέμα στο τι θα συμβεί εάν οι λαθρομετανάστες (λαθρέποικοι) γίνουν περισσότεροι στην χώρα από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους... Θα τολμήσουμε, όμως να θέσουμε ένα σαφέστατο ερώτημα προς όλους εκείνους τους πολιτικούς και ανθρωπιστές που επιθυμούν η Ελλάδα να μεταλλαχθεί με την είσοδο των λαθρομεταναστών: Εάν το κοινωνικό μοντέλο που προωθείτε αποδειχθεί καταστροφικό για την χώρα και τους πολίτες της, έχετε κάποιο σχέδιο άμεσης αντίδρασης και τι προτίθεστε να κάνετε επακριβώς ώστε να επαναφέρετε την χώρα στην πρότερη (χωρίς τους λαθρομετανάστες) κατάστασή της; Ή μήπως θα απολογηθείτε λέγοντας πως αποδέχεστε απλώς τα αποτελέσματα της λάθος πολιτικής σας με την τιμωρητική ψήφο των Ελλήνων; Και, τέλος, πόσο θα επηρρεάσει αυτή η απόδοση ιθαγένειας τα αποτελέσματα των εκλογών στη χώρα; Μήπως, συν τοις άλλοις, δημιουργείτε έναν στρατό ψηφοφόρων προς όφελός σας και κατά της δημοκρατίας;
ΥΓ2: Καλώς δίνεται η ιθαγένεια στα παιδιά των λαθρομεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Όμως, τι σκοπεύετε να πράξετε, στην περίπτωση που οι γονείς τους εμπλακούν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις; Θα διώξετε από τη χώρα τους γονείς και θα κρατήσετε τα παιδιά; Ή, ελέω της ιθαγένειας των παιδιών, θα υπάρχει άτυπη απόδοση ιθαγένειας και στους γονείς; Μήπως αυτά τα πολιτικά παιχνίδια του διεθνισμού έχουν θύματά σας ακριβώς τα παιδιά που υποτίθεται ότι θέλετε να υπερασπιστείτε;
ΥΓ3: Τέλος, ποιός πολιτικός μπορεί να ενημερώσει υπεύθυνα (ενυπόγραφα και με ποινική ρήτρα) για τον αριθμό των λαθρομεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα;
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Βλέποντας χθες το ντοκιμαντέρ ''Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας'', καθώς και διάφορα άλλα σχετικά με την κρίση και τα μνημόνια, το blog συνειδητοποίησε ότι ίσως όλα αυτά τα χρόνια της ανέχειας και της υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου, σε συνδυασμό με την οφθαλμοφανή πολιτική ανεπάρκεια, μέχρι προδοσία, μπορεί να χρησιμεύσουν σαν ταχύρρυθμο φροντιστήριο, όπου ο νεο-έλληνας χρησιμοποιώντας την σοφία των προγόνων που τόσο επικαλείται, και που έλεγαν πως ''ουδέν κακόν αμιγές καλού'', να βγει σε κάτι και κερδισμένος!

Πρώτα μπορεί να αποκτήσει την αυτογνωσία και την αυτοκριτική που έλειπε. Να διαγνώσει τα λάθη που του αναλογούν όσον αφορά την επιλογή του τρόπου ζωής του, αλλά και την επιλογή των πολιτικών που ως τώρα έβαζε οικειοθελώς ''καπέλο'' στο κεφάλι του.

Να γίνει πιό απλός, και να εκτιμήσει τον λιτό βίο (προσοχή: λιτό λέμε, όχι φτωχό) σαν μιά ηθική πρόταση ζωής, που αποτελεί και την πεμπτουσία της φιλοσοφίας των προγόνων μας. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν την υπέρτατη σοφία να συμπυκνώσουν σε δύο μόλις λέξεις όλο το νόημα της ζωής και της ευτυχίας: ''Μηδέν άγαν''! Δηλαδή όλα με μέτρο, ''μέτρον άριστον''. Τίποτα σε υπερβολή. Ούτε ο πλούτος, ούτε η φτώχεια, ούτε το θάρρος ούτε η δειλία, ούτε ο θυμός, ούτε η άσκηση, ούτε το διάβασμα, ούτε η δουλειά, ούτε καμία άλλη ανθρώπινη εκδήλωση και δραστηριότητα.

Ύστερα, μπορεί να εκτιμήσει και να εξασκήσει την έννοια της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς. Να δει ότι όλα αυτά τα προηγούμεν χρόνια του διχασμού εξ αιτίας τάχα της ιδεολογίας, στην πραγματικότητα όμως για χάρη των κομματικών συμφερόντων, μας οδήγησαν ''τυφλοί τυφλούς οδηγώντας'' στον γκρεμό. Κι ότι δεν αξίζει για τα όμορφα μάτια κάθε εν δυνάμει δωσίλογου να μην μιλάς με τον διπλανό σου, που έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα με σένα. Τα χρόνια τούτα της κοινής τύχης και περιπέτειας πρέπει να μας κάνουν ν' απλώσουμε τα χέρια ο ένας στον άλλο, σαν πραγματικοί διπλανοί, σαν λαός!

Μετά, μπορεί να αυξήσει την αγωνιστικότητα και την εφευρετικότητά του. Αγωνιστικότητα για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και την επιβίωση. Αγωνιστικότητα για να διατηρήσει αλώβητες προσωπικές και άλλες σχέσεις που φυσιολογικά δοκιμάζονται εξ αιτίας της απρόσμενης, άδικης και απότομης φτώχειας. Αγωνιστικότητα για να διατηρήσει το κεκτημένο της γνώσης που με αίμα απέκτησε και που λέει πως χωρίς διεκδικήσεις και με μόνο σύμβουλο τον φόβο μόνον σκλάβος μπορεί να γίνεις. Και να μείνεις!

Τέλος και σπουδαιότερο, μπορεί να αποκτήσει  ιστορική μνήμη και συνείδηση. Ψάχνοντας και αγωνιώντας επιτέλους ο νεο-έλληνας να μάθει τί στο διάλο έφταιξε, και όχι μόνον ενδιαφερόμενος για το αν έχει καλύτερο αυτοκίνητο ο απέναντι και πιό όμορφη γκόμενα ο διπλανός, μάλλον πρέπει να έφτασε ήδη στο σωστό συμπέρασμα πως η κρίση υπήρχε ήδη και επωάζονταν από την Κατοχή και δώθε, όταν έμειναν χωρίς τιμωρία εκείνα τα προηγούμενα εγκλήματα κατά του λαού και της πατρίδας, που έκαναν οι δωσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι ''συνεργάτες'' του εχθρού και πως ο τεράστιος και αναίτιος και παράλογος πλούτος είναι τελικά ανήθικος, και αποτελεί την αιτία της μεγάλης και αναίτιας και παράλογης φτώχειας, που είναι το ακόμη πιό ανήθικο αποτέλεσμα αυτού του φαύλου κύκλου.

Δεν έχουμε λόγους να μας αρέσει η κρίση.
Ίσα-ίσα έχουμε λόγους για να την διώξουμε μιάν ώρα αρχύτερα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε και όποια καλά μπορεί να επιφέρει ''από σπόντα''.

Αρκεί αυτά τα καλά να παραμείνουν κτήμα μας, μαζί μας και να μην φύγουν μαζί με την κρίση!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


syntagma2011


Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο για υποχωρήσεις με μέτρα υφεσιακού χαρακτήρα. Αντίθετα, καθε νέο μέτρο οφείλει να λειτουργεί με στόχο την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, την ανταμοιβή των κοινωνικά υπεύθυνων και την μεταφορά των βαρών σε όσους έμπρακτα έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό.

Τολμήστε λοιπόν και εφαρμόστε την αναδρομική φορολόγηση στο ισοζύγιο εμβασμάτων εξωτερικού σε επίπεδο φυσικών προσώπων και -υπό όρους- σε επίπεδο εταιρειών, ύψους 26%. Με πρώτο χρονικό ορίζοντα από το 2009 εώς σήμερα.

Δίνοντας μία εύλογη περίοδο 60 ημερών σε όσους θέλουν να αμβλύνουν το ισοζύγιο τους επαναπατρίζοντας τα χρήματα τους.

Δεν υπάρχει κανενα νομικό κώλυμα για αυτό το μέτρο, ακόμα και ως προς την αναδρομική ισχύ. Άλλωστε, ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια που συνιστούσαν αύξηση φόρων επί του ακινήτου, ύψους 650%, ήταν η επιτομή της αναδρομικότητας.

Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος θα εξασφαλίσει άμεση ρευστότητα ύψους τουλάχιστον 30 δις και οι επενδυτές ισχυρότατα κίνητρα για να φέρουν κεφάλαια στην Ελλάδα. Ειδικά εαν το αρνητικό ισοζύγιο (το καθαρό υπόλοιπο εισαγωγής κεφαλαίων) συνοδευτεί με ισόποσο αφορολόγητο.
Φανταστείτε λ.χ. κολοσσοί όπως η Google, να απολαμβάνουν αφορολόγητο για τις καθαρές εισπράξεις που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα σε περίπτωση μεταφοράς της έδρας τους εδώ.

Ποιός θα αντιδράσει;
Οι εταίροι που δέχθηκαν παρανοϊκούς φόρους λενινιστικού τύπου όπως ο ΕΝΦΙΑ;

Ή μήπως η Ξαφά, ο Πανταλάκης, ο Γεωργιάδης;

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε φορά που ο Ντάισεμπλουμ μιλά για «μοντέλο Κύπρου», το δημόσιο θα εισπράττει από τους πανικόβλητους ανεύθυνους που θα σπεύδουν να τον ακούσουν. Αντίθετα, οι καταθέτες εσωτερικού θα έχουν όλα τα προνόμια του αφορολόγητου επιχειρείν ακόμα και με σύσταση ατομικής επιχείρησης πάνω στο ΑΦΜ τους.

Εννοείται ότι ο επαναπατρισμός αναφέρεται σε κεφάλαια που αποκτήθηκαν νόμιμα και όχι σε ξέπλυμα με την προκάλυψη επανεισδοχής κεφαλαίων.

Το μέτρο θα είναι συνεχές ώστε καθε έμβασμα εξωτερικου θα υπόκειται σε άμεση παρακράτηση του 26%.

Ήλθε ο καιρός η Ελλάδα να επιβραβεύσει όσους την εμπιστεύονται. Βασική αρχή της ανάπτυξης.

Τολμήστε.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Στάθη Σχινά 

Το ξέρω δεν ειναι political correct συμπεριφορά ....Αλλά πρέπει να το ομολογήσω ότι η χθεσινή ανακοίνωση της αποχώρησης του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μού «έβγαλε αυθορμήτως» μια χειρονομία που την κάνεις και με τα δύο χέρια και ναι-το ομολογώ με συντριβή- εμπεριέχει και ισχυρότατη δοση... σεξισμού.

Αλλά φαντάζομαι ότι ανησυχήσατε και εσείς όσο και εγώ με την ανακοίνωση της είδησης από τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Ο οποίος, ούτε λίγο -ούτε πολύ, παρέθεσε στοιχεία για φανταστικές συντάξεις στην Ελλάδα που είναι, λέει,... μεγαλύτερες από τις γερμανικές.

Μετά όλα αυτά νομίζω ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να προτείνει μια γιγαντιαία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού:

Να παίρνουν οι Έλληνες τις γερμανικές συντάξεις απο εδώ και πέρα και οι Γερμανοί τις ελληνικές.Ετσι επιτέλους θα μπορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί της τρίτης ηλικίας να μην έρχονται πια στην Ελλάδα και να κάνουν αθλιες διακοπές all inclusive στα άθλια 5στερα ελληνικά resorts.
Ούτε να αγοράζουν τα πάνακριβα παραθαλάσσια ελληνικά οικόπεδα και να χτίζουν άθλια εξοχικά.
Έτσι με τα λεφτά που θα πάρουμε ως Έλληνες θα «πηγαίνουμε... Ελλάδα» εμείς στα 5στερα και οι Γερμανοί βεβαίως θα πηγαίνουν αλλού...
Καλύτερα από εδώ...

Προφανώς αυτά και άλλα παρόμοια τους μετεφερε όλον αυτον τον καιρό ο Δανός μίστερ Τόμσεν.

Αλλά έπρεπε να το έχουμε καταλάβει απο καιρό.

Πριν μπούμε στη ΟΝΕ η Κομισιόν είχε στείλει (αρχές της 10ετίας του ΄90) εναν Ιρλανδό τεχνοκράτη, τμηματάρχη κάποιας υπηρεσίας της, ονόματι Ο΄Λάφλιν.Ο οποίος περιγράφοντας στις εκθέσεις του, τους σπάταλους ΄Ελληνες, σημείωνε στις αναφορές του προς την ΕΕ (αφορούσε το αν η Ελλάδα μπορούσε να ξεκινήσει τη διαδικασία εισόδου της στον στενό πυρήνα των χωρών –μελών):
- Είναι τοσο σπάταλοι και επηρμένοι που να φανταστείτε ακόμη και στα μικρά χωριά και στις μεγάλες πολυκατοικίες των πιο λαϊκών περιοχών τα διαμερίσματα και τα σπίτια – σχεδόν όλα- εχουν μπαλκόνια!!!!

Τέτοια οξύνοια ο κύριος τμηματάρχης.
Όλο κάτι τετοιους μάς έστελναν κατα καιρούς.
Της ίδια συνομοταξίας είναι και ο αποχωρήσας με ένα ταραταρτζούμ μίστερ Τόμσεν...
Στον αγύριστο!!!

Πηγή Fmvoice.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Την ώρα που στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτές τσακώνονται για ποσοστιαίες διαφορές στις απαιτήσεις του προϋπολογισμού, ο Αλέξης Τσίπρας και οι ηγέτες της Ευρώπης μιλούν για ασφάλεια και πολιτική. Η ανάγκη διατήρησης της Ελλάδας στην «αγκαλιά» της Δύσης και ο Χάρι Τρούμαν.

Η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη ενδέχεται να μην σχετίζεται με τα οικονομικά της χώρας, αλλά με τη γεωστρατηγική της θέση, γράφει σε άρθρο του το Bloomberg.

«Η γεωπολιτική προοπτική της Ελλάδας έχει χρησιμοποιηθεί ως υπόσχεση, αλλά κυρίως ως απειλή», λέει στο πρακτορείο η Ειρήνη Καραμουζη, λέκτορας σύγχρονης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Sheffield και συγγραφέας βιβλίου για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. «Πάντα υπήρχε η απειλή μιας καταστροφικής μετάδοσης της κρίσης αν η Ελλάδα αφεθεί μόνη της, ή ακόμα χειρότερα, να μετατραπεί σε αδρανές κράτος στην αυλή της Ευρώπης».

Ιστορικά, το ατού της Ελλάδας ήταν η θέση της στη νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ. Καθώς το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει έδαφος προς τα νότια και ανατολικά, η Ρωσία καταπατά τα βόρεια και οι μετανάστες κατακλύζουν την Ευρώπη, το ερώτημα που τίθεται είναι αν η Ελλάδα αξίζει περισσότερα από τα δισεκατομμύρια που χρειάζεται για να βγει από την οικονομική της «τρύπα».

Την ώρα που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και οι πιστωτές της χώρας τσακώνονται για ποσοστιαίες διαφορές στις απαιτήσεις του προϋπολογισμού, οι ηγέτες μιλούν για ασφάλεια και πολιτική.

Στη σύνοδο των G7 στη Γερμανία, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερες προσπάθειες ώστε να επιλυθεί η κρίση. Στη συνέχεια, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Τσίπρας συσκέφθηκαν για δυο ώρες στο περιθώριο συνόδου για την Λατινική Αμερική στις 10 Ιουνίου, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία πριν το τέλος του μήνα.

Ο Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σε διορθώσεις στον προϋπολογισμού προτού λάβει τα 7,2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Πριν από αυτό, όμως, ο Τσίπρας προγραμματίζεται να πάει στην Αγία Πετρούπολη προκειμένου να συμμετάσχει σε οικονομικό φόρουμ στις 18 Ιουνίου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά από τότε που ήλθε στην εξουσία που ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία. Αυτή η σχέση προκάλεσε το ενδιαφέρον του Βερολίνου και της Ουάσινγκτον, καθώς ΗΠΑ και ΕΕ επιδιώκουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα. Ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τη Ρωσία για ένα deal στο φυσικό αέριο το οποίο έχουν επικρίνει οι ΗΠΑ.

Η Μέρκελ σημείωσε το στρατηγικό «στοίχημα» στην πρώτη της συνάντηση με τον Τσίπρα τον Μάρτιο. «Έχουμε κοινές γεωπολιτικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν», είχε δηλώσει τότε. Η Ευρώπη είναι μια «τεράστια ειρηνευτική προσπάθεια που πρέπει να προωθείται από κάθε πολιτική γενιά».

Η ανάγκη να διατηρηθεί η Ελλάδα στην «αγκαλιά» της Δύσης πάντα υπαγόρευε της αποφάσεις για τον ρόλο της χώρας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1981, ενώ για 26 χρόνια –μέχρι την ένταξη της Βουλγαρίας το 2007- δεν είχε κανένα σύνορο με άλλη χώρα της ΕΕ. Υιοθέτησε το ευρώ το 2001, για να αποκαλυφθεί μια δεκαετία αργότερα πως τα οικονομικά της χώρας δεν ήταν σε τάξη.

Η προειδοποίηση του Truman

Τα λόγια της Μέρκελ θυμίζουν τη δήλωση του Harry Truman στο Κογκρέσο το 1947, που κατάφερε να εξασφαλίσει έγκριση για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια ώστε να αποτρέψει την Ελλάδα από το να εισέλθει στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης κατά τον εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949: «Αν αποτύχουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την Τουρκία σ' αυτή τη μοιραία ώρα, η επίπτωση θα είναι πολύ μεγάλη και προς τη δύση και προς την ανατολή», ανέφερε ο Truman. «Πρέπει να αναλάβουμε άμεση και αποφασιστική δράση».

Οι Έλληνες εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το 1952, τρία χρόνια πριν τη Γερμανία και την ίδια ώρα με την Τουρκία. Η βοήθεια που έλαβε η χώρα στο πλαίσιο του Δόγματος Τρούμαν και μετά με το Σχέδιο Μάρσαλ χρηματοδότησε για πολλά χρόνια την ανάπτυξη.

Οι έλληνες αριστεροί εξοργίστηκαν με την αμερικανική επιρροή. Το στρατιωτικό καθεστώς του 1967-1974 θεωρήθηκε ότι «επιχορηγήθηκε» από τις ΗΠΑ. Το άγαλμα του Truman αποτέλεσε πολλές φορές στόχο κατά την πάροδο των ετών ως ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι των αμερικανικών πολιτικών στην Ελλάδα και την περιοχή.

Καθώς ο Τσίπρας προετοιμάζονταν να συναντηθεί με την Μέρκελ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών του, ο Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ότι τώρα είναι η ώρα να αποφασιστεί αν η επιδίωξη της ασφάλειας, της ευημερίας και της ελευθερίας θα υπερισχύσει της προσοχής που δίνεται στα νούμερα και τα περιθώρια κερδοφορίας.

«Σήμερα ο ρόλος της γεωπολιτικής είναι πιο σημαντικός από πριν», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ο κόσμος μας βρίσκεται στη μέση μιας σύγκρουσης μεταξύ των τρεχουσών αναγκών του και των μελλοντικών απαιτήσεων». 

Η ΕΕ «χρειάζεται να μάθει να βλέπει πέρα από τη μύτη της, όπως λέμε στην Ελλάδα», συνέχισε ο υπουργός. «Να διαχειριστούμε το μέλλον μας όχι ως μια στιγμιαία ενέργεια, ούτε όπως μια συνέλευση μετόχων που σκέφτεται σε ορίζοντα τριμηνιαίων κερδών».

Πηγή Euro2day 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Είχατε 2 χρόνια καιρό, δημοσιογραφάρες της ΕΡΤ, που πέσατε πάλι στην μαρμίτα να κάνετε μια φορά την δουλειά σας. Αναμέναμε χθες με το ντου που θα κάνατε στον αέρα να αποδείξετε ότι επί δύο χρόνια δεν τρώγατε από τις παχυλές αποζημιώσεις σας και δεν γλύφατε τον Σύριζα δουλεύοντας ως επιτελείο του προεκλογικά όπου υπήρχε αναμεταδότης σας. Αναμέναμε να δούμε ότι δύο χρόνια κάνατε την δουλειά σας. Περιμέναμε να δούμε τα ρεπορτάζ και τις έρευνες δύο χρόνων για ό,τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα.

Να είχατε πλάνα από νοσοκομεία, από κοινωνικά ιατρεία με ουρές εκατοντάδων ανασφάλιστων, να ανοίγατε την έρευνα για το Μνημόνιο 1 και 2, εφόσον είχατε όλες της πηγές εντός των επιτελείων, βγάζοντας όλα τα άπλυτα στην φόρα.
Αναμέναμε να αποδείξετε ότι κάνετε δημοσιογραφία (ακόμα κι όταν δεν πέφτει ο σίγουρος παράς) κάνοντας το μεγαλύτερο ρεπορτάζ του αιώνα:
Να δώσετε φωνή στους κατεστραμμένους, στους 17,720 άστεγους της Αττικής, σε δείγμα 1,4 εκατ. χρονίως ανέργων, στους χαροκαμένους που έβγαλαν φέρετρο αυτόχειρα από το σπίτι τους.
Να πείτε μια φορά την Αλήθεια και όχι να περιμένετε την Ζωίτσα να σας κάνει σκέρτσα προεδρικά αναπολώντας το κάγκελο της ΕΡΤ.

Αυτό που είδαμε ήταν την Δημοσιογραφία αγκαλιά με την Εξουσία. Είδαμε την παραβίαση του πρώτου και κυριότερου άρθρου της δημοσιογραφικής δεοντολογίας: "Ο δημοσιογράφος καθήκον έχει τον έλεγχο της εξουσίας". 
Στην δική σας περίπτωση, "η εξουσία καθήκον έχει να λαδώνει τον δημοσιοσχεσίτη". Από την χαρά σας χορεύετε τσα-τσα με την εξουσία (που εκτελεί και νομοθετεί μνημονιακά εκτρώματα) σε δημόσια θέα με λεφτά του μαλάκα που είναι κλεισμένος στο σπίτι βλέποντας τα χαΐρια σας live στην TV για όσο ακόμη έχει ρεύμα.
Αλήθεια πόσο κόστισε το παρτάκι με τους Έλληνες καλλιτεχνάρες; Έβγαλαν καλό μεροκάματο;

Για κοίτα ώρα που βρήκε να ανοίξει η ΕΡΤ! Ακριβώς την ίδια ώρα που το ΔΝΤ έφευγε από τις διαπραγματεύσεις δίνοντας όλη την εξουσία στην Μέρκελ να βρει "πολιτική λύση".
Την ώρα που ο Τσίπρας ζήτησε παράταση του Μνημονίου 2 μέχρι τον Μάρτιο του 2016.
Την ώρα που οι Θεσμοί του λένε ότι δεν θα πάρεις δανεικά, αλλά θα αδειάσεις όλο το χρήμα από κρατικά ομόλογα που είναι σε αγορές και Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Την ώρα που ο Τσίπρας αδειάζει 23,5 δις αποθεματικά του Κράτους που βρίσκονται για την ώρα της πτώχευσης.
Χθες έγινε μετά από 5 χρόνια η σημαντικότερη κίνηση ματ των πιστωτών. Γυρίζουν την κατάσταση σε πλήρη διαχείριση του μνημονίου με πολιτική λύση από την Γερμανία και 4,000 γλένταγαν έξω από την ΕΡΤ τον διορισμό 2,600 κομματόσκυλων όλων των χρωμάτων.
Ησυχάσαμε αφού μάθαμε που βρίσκει το κουράγιο η Ζωίτσα να τα κάνει όλα αυτά, μετά από ερώτηση μαχόμενης δημοσιογράφου. Το που βρίσκει το κουράγιο ο άστεγος, ο άνεργος, ο ασθενής δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους γλεντζέδες της ΕΡΤ και της εξουσίας.

Πήξαμε στο κλάμα για την ανεξάρτητη ενημέρωση που θα μας προσφέρετε. Το ίδιο ανεξάρτητη από ραδιόφωνα και τηλεόραση από την εποχή της ΥΕΝΕΔ, του Καραμανλέως Α΄, του Παπανδρέα Α΄, του Μητσοτάκουλα, του Σημίτη, του Παπανδρέα Β΄, του Κραμανλέα Β΄ και των Σαμαροβενιζελοκουρελοκαρατζαφέρνηδων.

Πάγωσε χθες ακόμα και η πληρωμένη ιδιωτική δημοσιογραφία γιατί θα λειτουργήσει η ΕΡΤ, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια, απλά ο Σαμαράς άδειασε κάμποσους δημοσίους υπαλλήλους βάση μνημονιακής υποχρέωσης.

10,000 αυτόχειρες Έλληνες στο χώμα και 4,000 στο ΕΡΤιανό κόμμα. Αυτές είναι ανατροπές! θα ακούς τώρα το όμποε και το κλαρινέτο από το Τρίτο Πρόγραμμα και θα χορταίνεις. Θα ακούς την ΕΡΑ Σπορ από κάτι αγράμματους με το κόμπλεξ που ποτέ δεν μπόρεσαν να παίξουν μπάλα και θα πληρώνεις το λογαριασμό του ρεύματος αυτομάτως. Δε το συζητώ, στο Δεύτερο θα ακούς την καινούργια καλλιτεχνική μοναδική δουλειά του Πλιάτσικα και της Ζουγανέλη! Απαπαπαπα αυτή ήταν πραγματική νίκη της Δημοκρατίας. "Ο Πολιτισμός δεν πρέπει να χτυπιέται λόγω κρίσης" ακούς από τα χείλη των αποκλειστικών εργολάβων της τέχνης και της κουλτούρας της ΕΡΤ!

Μόνο που τον πολιτισμό που αυτοί πουλάνε για να βγάζουν το παντεσπάνι τους, ο καθαρός πολιτισμός της Ελλάδας γεννήθηκε από αυτούς που δεν είχαν σίγουρο τίποτε, αντιθέτως ως αντίτιμο είχαν την ένδεια, τον διωγμό και το φτύσιμο των νοικοκυραίων σαν του λόγου σας.

Βάρναλης, Αναγνωστάκης, Κατσαρός, Ρίτσος, Κατράκης, Αγγελόπουλος, Χαλκιάς, Ξενάκης, Λειβαδίτης, Χατζιδάκις, Ταϋγέτη, Φωτόπουλος, Παράβας, Κούνδουρος, Ξενίδης, Βούλγαρης, Βέγγος, Μήσιος, Λιλή Ζωγράφου...

Βλέπετε ο πολιτισμός και η υπεράσπιση της αλήθειας δεν έχει μηνιάτικο. Η έμπνευση είναι ο ίδιος ο κατατρεγμένος και η κοινωνική αδικία. Ακριβώς σαν αυτή που διαπράξατε συνειδητά την 11η Ιουνίου του 2015.

Απλά ακόμα αναρωτιέται ο ηλίθιος, που μέσω χαράτσι-τέλος ΕΡΤ θα πληρώνει την "επανάσταση της Δημοκρατίας σας", την έμμισθη κατευθυνόμενη από την εξουσία δημοσιογραφία σας, την παπαγαλία του πολιτισμού που κυνηγημένοι της εξουσίας γεννήσαν, αν έχει μείνει μέσα σας ένα γραμμάριο ντροπής.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Νίκου Μελέτη

Αντιμέτωπη με νέα προσπάθεια της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο βρίσκεται η Αθήνα, καθώς μετά από ένα μπαράζ προκλήσεων, αιφνιδιαστικά χθες η Τουρκία επανήλθε δεσμεύοντας για ασκήσεις μεγάλη περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου για το διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία με τη NAVTEX 564/15 που εκδόθηκε χθες δέσμευσε την ίδια περιοχή που είχε δεσμεύσει με NAVTEX που ενεργοποίησε λίγο μετά τις εκλογές και οδήγησε σε κρίση τις σχέσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. 

Κινητοποίηση
Όμως το «λάθος» των Τούρκων επιτελών να συμπεριλάβουν στις συντεταγμένες της περιοχής που δέσμευαν ακόμη και έδαφος της Λήμνου διευκόλυνε την προσπάθεια της Αθήνας και του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, που με κινητοποίηση σε διεθνείς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., πέτυχαν την απόσυρση της NAVTEX.

Η συγκεκριμένη περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία περικλείει τον διεθνή εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου, Αϊ-Στράτη, της νησίδας Πιπέρι Αλοννήσου και ανατολικά της Σκύρου. Η δέσμευση γίνεται για ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα (από 15 Ιουνίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015) για «επικίνδυνες δραστηριότητες» καθημερινά από τις 5π.μ. έως 4 μ.μ. με την εξαίρεση των Σαββατοκύριακων και των εθνικών εορτών.

Η NAVTEX αυτή διόρθωσε το λάθος που είχε γίνει με τη συντεταγμένη που επικάλυπτε έδαφος της Λήμνου (κάτι που προκάλεσε την αποδοκιμασία τόσο των Αμερικανών όσο και του ΝΑΤΟ) αλλά παρ’ όλα αυτά απονεκρώνει ένα μεγάλο τμήμα στο κέντρο του Αιγαίου και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και δημιουργεί προβλήματα στους αεροδιαδρόμους UG 33 και UG18.
Δεν είναι τυχαίο πάντως το γεγονός ότι η έκδοση της συγκεκριμένης NAVTEX γίνεται ενώ έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά συνομιλίες με την Τουρκία για την υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. 

Επιδίωξη
Στη συζήτηση αυτή η Τουρκία έχει θέσει στην κορυφή της ατζέντας της το θέμα της «αμοιβαίας» κατάργησης πεδίων βολής που δεσμεύονται για μεγάλο διάστημα στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και για τον λόγο αυτόν δέσμευσε το πεδίο βολής ώστε για την κατάργησή του να ζητήσει την κατάργηση και ενός εκ των τριών ελληνικών πεδίων βολής στο Αιγαίο.

Η ξαφνική κλιμάκωση της επιθετικής δραστηριότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα καθώς επιχειρεί να αξιολογήσει εάν πρόκειται για νέα προσέγγιση στα ελληνοτουρκικά ή για συνήθεις «αναταράξεις» που σημειώνονται τις περιόδους πολιτικής ρευστότητας σε Ελλάδα και Τουρκία.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Έχουν αρχίσει να ομολογούν τους πραγματικούς τους σκοπούς

Ο Επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε έθεσε σήμερα σε εφαρμογή το σχέδιό του για τη μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε μια “σημαντική αγορά φυσικού αερίου” στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν οι Βρυξέλλες ώστε να περιορίσουν την ενεργειακή εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από τη Ρωσία.

Η πλατφόρμα για το φυσικό αέριο είναι η πρώτη μιας σειράς που θα ακολουθήσει τα ταξίδια που πραγματοποίησε ο Κανιέτε στο Μαρόκο και την Αλγερία τον Μάιο. Οι δύο άλλες θα καλύπτουν την ηλεκτρική και την πράσινη ενέργεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να επιταχύνει τη διαδικασία για τη δημιουργία μιας ενεργειακής ένωσης βασιζόμενη στις βελτιωμένες διασυνοριακές υποδομές που θα επιτρέπουν στις χώρες-μέλη της ΕΕ να μοιράζονται τα ενεργειακά αποθέματά τους.

Αξιωματούχοι της Επιτροπής είπαν ότι η πλατφόρμα φυσικού αερίου θα επικεντρωθεί σε τρία βασικά σημεία εισόδου του φυσικού αερίου: στην Ιβηρική χερσόνησο, την Ιταλία και το Αιγαίο Πέλαγος. Θα βοηθήσει τις παραγωγούς χώρες να αναπτύξουν την εξαγωγική στρατιωτική τους και θα διασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη των υποδομών.

Ταυτοχρόνως, η Επιτροπή επισημαίνει τη σχέση μεταξύ της ενέργειας και της εξωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεργασία σε ενεργειακά θέματα με τρίτες χώρες. “Η εξωτερική πολιτική θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στους εταίρους και τις πρωτοβουλίες που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ ώστε να ενισχύσει την ποικιλότητα των ενεργειακών πηγών της” ανέφερε.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Φ.Γ.), Reuters


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Ηταν ένα κρίσιμο βράδυ το προχθεσινό που, όμως, για μία ακόμα φορά, παρέμεινε κρίσιμο χωρίς τελικά να καταστεί επικίνδυνο, ή, πολύ περισσότερο, μοιραίο.

Η απογευματινή απόφαση της ΕΚΤ στις 10 Ιουνίου κάλυψε την Ελλάδα προφανώς στον αναγκαίο βαθμό ώστε να αποτραπούν περαιτέρω οικονομικές εξελίξεις με ευρύτερα αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή οι πολιτικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες και το κλίμα παρέμενε ιδιαίτερα βαρύ όλη την ημέρα για να μεταβληθεί προς το θετικό αργά το βράδυ, μετά τη δίωρη συνάντηση Μέρκελ – Ολαντ – Τσίπρα: ήταν πια ένας άλλος κόσμος. Ως και ο Ντάινζελμπλουμ είδε, για πρώτη φορά, ότι έχουν μείνει λίγα θέματα μέχρι να κλείσουμε.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και το κλίμα άρχισε πάλι να στραβώνει: η γνωστή διαδικασία μεταξύ «πολιτικής» και «θεσμών» ήταν ξανά σε εξέλιξη. Η ουσία είναι ότι το τι και το πώς θα συμβεί δεν είναι ακόμα σε λεπτομέρειες γνωστό. Η εικόνα έχει πια σχηματιστεί στις γενικές γραμμές της, όμως δεν είναι πλήρης. Το ερώτημα λοιπόν που εγείρεται από τις εξελίξεις των ημερών αυτών είναι το εξής: Τι κρύβει ένα κλίμα που είναι προς θάνατο το μεσημέρι και το βράδυ φτάνει η… ανάσταση για να αρχίσει εκ νέου το κλάμα;

Κατά βάση δύο πράγματα: Πρώτον, ότι ξεδιπλώνεται μια σκληρή και προσεκτικά υπολογισμένη τακτική από την άλλη πλευρά: τίποτα απ΄ όλα αυτά που συμβαίνουν δεν αφήνεται στην τύχη. Βρίσκονται πάντα πέντε κινήσεις μπροστά και φτιάχνουν μόνοι τους την ατζέντα: αυτό συμβαίνει, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Και δεν είναι παράδοξο: οφείλεται πρωτίστως στο χαώδες χάσμα ισχύος μεταξύ των δύο πλευρών: του συνόλου της γερμανοκεντρικής ευρωζώνης από τη μία και της πτωχευμένης Ελλάδας από την άλλη.

Η απόσταση είναι ένα πραγματικό χάος. Δεύτερον, όμως, όλο αυτό που συμβαίνει δείχνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει πραγματικά πολύ λιγότερο απ’ ότι νομίζει να την «πετάξουν έξω» – όπως ανέλυσε άλλωστε ο Σπίγκελ το κόστος της εξόδου της από το ευρώ θα έφτανε το 1 τρις ευρώ! Κι αυτά, είναι πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Γι αυτό και η πίεση είναι τόσο μεγάλη: επειδή και να θέλουν δεν μπορούν να απαλλαγούν. Εκεί ακριβώς βρίσκεται λοιπόν η ουσία όλων όσων συμβαίνουν, χώρια τους περαιτέρω κινδύνους μεταδόσεων κοκ. Παρά τα όσα λέγονται περί «θωράκισης» αυτή είναι καλή αλλά μόνον στα σχέδια και στα χαρτιά.

Γιατί στην πράξη ουδείς θέλει να αναγκαστεί να ανακαλύψει αν τελικά δουλεύει. Και αυτό έχει σημασία. Δυστυχώς, όμως, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ως τώρα να κάνει ένα μέρος έστω αυτής της πραγματικότητας να δουλέψει υπέρ της. Αντίθετα, κινδυνεύει ουσιωδώς από το να ζήσει τις άγριες συνέπιες της εσωτερικής πτώχευσης με ακραίο τρόπο αν και όταν οι δανειστές το αποφασίσουν. Κι αυτό δεν είναι απλό, ειδικά όταν είσαι απροετοίμαστος. Με άλλα λόγια, μάλλον οι δανειστές μας έχουν φέρει πια εκεί που εξ αρχής επιθυμούσαν…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Υπήκοοι Αυτοκρατορίας κατάντησαν οι Ευρωπαίοι πολίτες
Η Ελλάδα δίνει και τα τελευταία μετρητά στην Καίσαρα Μέρκελ

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Από πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Τσίπρας έχει μετατραπεί σε κασετοφωνάκι του Γιούνκερ, ο οποίος δεν δρα ποτέ μονομερώς, αλλά πάντα μετά από εντολές της Γερμανίας.

Ο κ. Τσίπρας στην τελευταία του συνάντηση με τον Γερμανογαλλικό Άξονα πρότεινε ακριβώς αυτά που ο Γιούνκερ είχε προτείνει στον Έλληνα πρωθυπουργό στις 7 Ιουνίου του 2015. Παράταση του Μνημονίου 2 μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 καθώς και χρησιμοποίηση των 10,9 δις ευρώ που είναι κλειδωμένα στον ESM και ήταν προς διάθεση για τυχόν ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών.

Χωρίς να κρατάει καν τα προσχήματα ότι οι ιδέες και τα σχέδια των ελληνικών προτάσεων είναι αυθεντικά και όχι κόπια των δανειστών, ο κ. Τσίπρας έκανε ακόμη ένα μοιραίο λάθος που ξεσκέπασε την φτιαχτή διαπραγματευτική γραμμή της Ελλάδας.

Πριν την συνάντησή του κ. Τσίπρα με τον Γερμανογαλλικό Άξονα, ο κύριος Γιούνκερ στις 7 Ιουνίου του 2015 σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD δήλωσε ποιητικά τα εξής: " Πάντα προσπαθούσα να χτίσω γέφυρες. Αλλά αναμένω ακόμα από την Ελλάδα να χτίσει το δικό της κομμάτι της γέφυρας. Εάν η Ελλάδα αποτύχει να οικοδομήσει το δικό της κομμάτι τότε δεν θα υπάρξει γέφυρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Eurogroup δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια ατέρμονη γέφυρα (never-ending bridge)».

Η πρώτη δήλωση του κ. Τσίπρα μετά την συνάντησή του με την κ. Μέρκελ ήταν η εξής:"Δουλεύουμε για να γεφυρώσουμε τις εναπομείνασες διαφορές". Γέφυρα θέλει ο Γιούνκερ, γέφυρα χτίζει ο κ. Τσίπρας.

Πραγματικά δεν υπάρχει ελληνική διαπραγματευτική πλευρά. Υπάρχει μόνο η πλευρά των Θεσμών-Τρόικα που πιέζουν εικονικά την κατάσταση μόνο και μόνο για να ολοκληρώσουν το Σχέδιο Ελλάδα, για το οποίο οι Έλληνες έχουν κυριολεκτικά μαύρα μεσάνυχτα.

Φεύγει το ΔΝΤ, έρχεται ο ESM

Ήταν κάτι αναμενόμενο η αποχώρηση του ΔΝΤ αυτή την στιγμή από τις διαπραγματεύσεις. Ο Γερμανογαλλικός Άξονας και η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες εργάζονται όχι για το χρέος της χώρας αλλά για την "πολιτική λύση" ή αλλιώς για την πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέιμς Ράις, στην συνέντευξη τύπου που έδωσε, ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ φεύγει από τις Βρυξέλλες και επιστρέφει στην έδρα του στην Ουάσιγκτον για ένα και μοναδικό λόγο: "Είμαστε τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί. Αυτή την στιγμή το Brussels Group εργάζεται για την πολιτική λύση στην Ελλάδα. Μένουμε στο τραπέζι αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε μέρος ως πολιτικοί".

Εδώ έρχεται και δένει η ημερομηνία λήξης της παράτασης του Μνημονίου 2 που ζητάνε Γιούνκερ και Τσίπρας. Είναι η 30η Μαρτίου του 2016, ημέρα που λήγει η θητεία του ΔΝΤ ως δανειστής-παρατηρητής της Ελλάδας.

Πολιτική λύση χωρίς να χάσει σεντ από το δάνειο του το ΔΝΤ μπορεί εύκολα να δοθεί, είτε ξεπληρώνοντας τις δόσεις προς το Ταμείο μέσω των 10,9 δις που ζητά από τον ESM η Ελλάδα ή ακόμα χειρότερα να μεταφερθεί το υπολοιπόμενο χρέος της Ελλάδας από το ΔΝΤ στον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και η πλήρη εξάρτηση της Ελλάδας να είναι αποκλειστικά στην δικαιοδοσία της Ε.Ε, δηλαδή της Γερμανίας.

Η Ελλάδα αποικία της Γερμανίας

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο κ. Ράις μιλώντας για την αποχώρηση του ΔΝΤ από το Brussels Group ως παράδειγμα σύγκρισης συντάξεων έφερε τις συντάξεις Ελλάδας-Γερμανίας και όχι Ελλάδας- Ισπανίας. "Οι συντάξεις στην Γερμανία είναι λίγο μεγαλύτερες από αυτές στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικές δίνονται 6 χρόνια νωρίτερα, παρότι υπάρχει τεράστια διαφορά στα οικονομικά μεγέθη των δύο χωρών". Ο κ. Ράις ξεκάθαρα με την σύγκριση αυτή μάς είπε ότι η Αποικία- Ελλάδα πρέπει να είναι υποδιέστερη της Μητρόπολης-Γερμανίας.

Βέβαια, ο κύριος Ράις ως τεχνοκράτης κατάθεσε τα νούμερα που είναι σκληρά όσο σκληρή είναι η ελληνική πραγματικότητα, την οποία ο κ. Τσίπρας κάνει πώς δεν βλέπει. "Οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 80% των συνολικών πρωτογενών δαπανών της Ελλάδας", είπε ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ.

Με λίγα λόγια είναι όνειρο θερινός νυκτός να μείνουν μισθοί δημοσίου και συντάξεις στα επίπεδα που θέλει ο κ. Τσίπρας χωρίς να κάνει το παραμικρό εδώ και 5 μήνες για τα πρωτογενή έσοδα της χώρας. Θεωρεί ως δημόσιος εισπράκτορας -και όχι ως πρωθυπουργός- ότι πρωτογενές πλεόνασμα μιας χώρας γίνεται από την φοροεισπρακτική πολιτική και όχι από την παραγωγή πρωτογενή και δευτερογενή μιας χώρας. Έχει βάλει ως κύριο αίτημα των διαπραγματεύσεων τον ΦΠΑ (που ως φόρος είναι κανονικο χαράτσι) ο οποίος θα φέρει μεγαλύτερη φοροδιαφυγή εφόσον ο επιχειρηματίας πρέπει να σώσει πρώτα την επιχειρήσή του και μετά τα οικονομικά κάστρα στην άμμο του κ. Βαρουφάκη.

Παραβίαση δικλείδων ασφαλείας

Τραγική απόφαση η οποία γίνεται σε συνενόηση με τους Θεσμούς-Τρόικα είναι το άδειασμα του δημοσίου χρήματος που κάνει σαρωτικά η κυβέρνηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ζητώντας τα ελληνικά ομόλογα δις ευρώ να ισοσκελίσουν μέρος του χρέους τόσο προς το ΔΝΤ όσο και προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (δύο δόσεις του Ιουλίου και Αυγούστου).
Η τακτική αρπαγής των αποθεματικών των Φορέων στην Ελλάδα γίνεται τώρα και σε διεθνές επίπεδο. Αδειάζουν τα πάντα για να πληρώσουν το χρέος μέσω μνημονίων το οποίο υποστηρίζουν ότι θα το διαπραγματευτούν. Πρώτα να μένεις χωρίς φράγκο και μέτα να διαπραγματεύεσαι το ποσό που έχεις ήδη πληρώσει, είναι μια οικονομική πολιτική που απέχει συμπαντικά χιλιόμετρα με την λογική.

Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ουσιαστικά άδειασμα όλων των αποθεματικών της φτάνοντας την κατάσταση να απαιτήσουν ό,τι θέλουν οι Θεσμοί-Τρόικα μετά την λήξη του Μνημονίου 2 αφού δεν θα υπάρχει τίποτε σε κανένα ταμείο παρά μόνο στις ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες που ορίζονται απο την ΕΚΤ. Από εκεί και πέρα είναι μια εύκολη κίνηση για τους Θεσμούς να απαιτήσουν ένα κούρεμα καταθέσεων των πολιτών για να μην χρεοπήσει η Ελλάδα. Τα χρήματα των καταθετών, όπως των Ελλήνων φορολογουμένων, όπως τα αποθεματικά των Φορέων, όπως των κρατικών ομολόγων οδηγούνται όλα στο Ταμείο του Βερολίνου με υποκαταστήματα τον ESM και την ΕΚΤ.

"Διαπραγματευόμαστε" με το νέο Καίσαρα

Η Γερμανία κατάφερε να κάνει αυτό που πάλευε 5 ολόκληρα χρόνια χρησιμοποίωντας την πολιτική της Ελλάδας -ακόμη και την αριστερή- για να ολοκληρώσει το πολιτικό σχέδιο για την Ε.Ε υπό την ηγεσία της.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε την παραμικρή θέληση να αλλάξει την Ε.Ε, όπως προεκλογικά διαλαλούσε, δεν θα ζητούσε παράταση μνημονίου μέχρι τον Μάρτιο αλλά θα εκμεταλεύονταν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ισπανία. Ούτε μία φορά δεν βρέθηκε δημοσίως με τους Podemos που προεκλογικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την εικόνα του Σύριζα. Η πίεση του Νότου προς τον Βορρά της Ε.Ε αν ήταν να λυθεί πολιτικά θα ήταν να μην προβεί σε υπογραφή οποιαδήποτε Συμφωνίας χωρίς ανοιχτές συζητήσεις με Ισπανούς, Ιταλούς και Πορτογάλους αντιμνημονιακούς. Αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι μαριονέτα των Γερμανών, των Βιομηχάνων, των Αμερικάνων και των Τραπεζών.

Οι δηλώσεις των "αριστερών" Φίλη και Κοτζιά επιβεβαιώνουν ότι οι "κακές Κασσάνδρες" θα ήταν οι "καλές Κασσάνδρες" αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε προαποφασίσει πριν γίνει εξουσία να μην τραβήξει κόκκινη γραμμή στο χρέος, στο μνημόνιο και να ολοκληρώσει την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

Οι δηλώσεις του κ.Φίλη ότι "το Μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί με ένα άρθρο" και ότι " ήταν λανθασμένη κίνηση να μην δράσει η κυβέρνηση έγκαιρα μονομερώς", επιβεβαιώνουν ότι το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων μετατρέπεται στις μονομερείς κινήσεις των Θεσμών-Τρόικα να κάνουν ό,τι έχουν σχεδιάσει από την αρχή.

Αυτό που έχει σχεδιάσει η Γερμανία με τσιράκι την Γαλλία, μάς το λέει ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, από το Κολέγιο St'Antony της Οξφόρδης: "Η EE, από ένα σύστημα στηριγμένο στο κράτος δικαίου (rule of law) και στον πολιτισμό της αναζήτησης συμβιβασμών, τείνει να μετεξελιχθεί σε ένα νέο είδος Αυτοκρατορίας, στην οποία η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, οι χρηματοπιστωτικές αγορές και το Βερολίνο (η αποκαλούμενη Νέα Ρώμη) παίζουν έναν ειδικό ρόλο και έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα".

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Κων/νου Φράγκου

Ο τομέας με τον οποίο ασχολούμαι δημοσιογραφικά μέσω του οποίου επιχειρώ αναλύσεις είναι αυτός της Άμυνας και των Εξοπλισμών.

Επομένως, δικαίως θα δεχόμουν μύδρους επί της κεφαλής μου αν επιχειρούσα να σχολιάσω την κωμωδία της Συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για ν' ανακαλύψει τους ενόχους και υπευθύνους του φιάσκου των Μνημονίων που οδήγησαν τη Χώρα στη φτώχεια και την ανυποληψία.
Αναφέρθηκα στον τίτλο και το κείμενο για κωμωδία για δύο λόγους:

• Για άλλη μια φορά η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, που πέραν αυτού αποδείχθηκε παντελώς ανεπαρκής και ανίκανη, μας θεωρεί ηλίθιους. Επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να οριοθετήσει τις ευθύνες. Ορίζει το 2010 ως αφετηρία της έρευνας. Βρίσκει τα προηγούμενα χρόνια (Κυβερνήσεις Σημίτη - Καραμανλή), παραδείσια, μακράν διαφθοράς, σπατάλης αλλά εξαιρετικής προστασίας του Δημοσίου χρήματος.

• Όλες, μα όλες, οι Εξεταστικές Επιτροπές που προηγήθηκαν, καίτοι τα σκάνδαλα ήταν κραυγαλέα, υπήρξαν κολυμβήθρες του Σιλωάμ για τους ενόχους.
Και για να προσεγγίσω το χώρο μου, σας θυμίζω αυτήν για τα αμφιλεγόμενα RADAR TPQ - 37 (ενεχόμενοι Τσοχατζόπουλος - Σημίτης - Παπαντωνίου). Πρόεδρος ο τραγικός κ. Ι. Τραγάκης και μέλη οι κ. Βενιζέλος - Καρχιμάκης - Λοβέρδος - Κεδίκογλου - Ζαγορίτης και την άλλη για τα Υ/Β με υπόλογο τον κ. Βενιζέλο.

Στην τελευταία περίπτωση συνέβησαν τα εξής κωμικοτραγικά και φαιδρά. Στην α' συζήτηση όταν η ΝΔ ήταν στην Αντιπολίτευση εκτόξευε καταδικαστικά πυρά, ενώ στη δεύτερη που συνέπλεαν με το ΠΑΣΟΚ (Αντονωμπένηδες) η ΝΔ ήταν μαχητική συνήγορος του κ. Ε.Β!

Σημειώνω και το εξής: Ενώ το 2005 αποδείχθηκε πλήρως η ανεπάρκεια των RADAR TPQ - 37 , ο Ελληνικός Στρατός πληρώνει και σήμερα ανταλλακτικά για τη συντήρησή τους!

Και πάλι δεν έβρισκα λόγο να σχολιάσω το θέμα αν δεν είχα προκληθεί από δύο πρόσφατα κείμενα (Εξάλλου η απάντηση για τα αίτια της συμφοράς είναι δεδομένη: Διεφθαρμένοι, πωρωμένοι, ανεπαρκείς και ανίκανοι πολιτικοί). Το πρώτο αναφέρεται σε περισπούδαστο άρθρο πολιτικού της ΝΔ στα ΝΕΑ (28.05.2015), κορυφαίου Υπουργού της περιόδου 04-09 ο οποίος, σοβαρά προβληματιζόμενος για τη σημερινή δυστυχία του Ελληνικού Λαού, προτείνει ταχεία ανανέωση της Κεντροδεξιάς η οποία θα μπορούσε να βγάλει τη Χώρα από τα αδιέξοδα, αναλαμβάνοντας την Εξουσία!! Απλά ο αρθρογράφος μου θύμισε Υπουργό που έλαβε από Ειδικό Ταμείο Επιδότησης της Ε.Ε. 500 εκ. € για να τα μοιράσει στην ιδιαιτέρα του Εκλογική Περιφέρεια.

Βέβαια, οι "κουτόφραγκοι" (που σήμερα μας βιάζουν κανονικώς) το αντελήφθησαν, πήραν τα λεφτά πίσω, μας φόρεσαν κι ένα βαρύ πρόστιμο. Και, περί τα 600 εκ. €, χρεώθηκαν στους πολίτες. Σε σας κι εμένα δηλαδή… Ο κ. Πρωθυπουργός της εποχής, ουδόλως συγχύστηκε… Πέραν αυτών ο ρέκτης Υπουργός προχώρησε ακόμη περισσότερο. Ίδρυσε Τηλεοπτικό Σταθμό της Αγροτιάς με έδρα κάπου στην οδό Αχαρνών και εμβέλεια τις γύρω «αγροτικές» περιοχές Ομόνοιας, Ν.Ιωνίας, Πετραλώνων κ.λπ. Θα ακολουθούσαν προσλήψεις Διευθυντών, δημοσιογράφων, εκφωνητών. ψυμμιθιωτών κ.λπ. Δεν τα πρόκανε γιατί έπεσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το δεύτερο είναι επίσης δημοσίευμα (ΒΗΜΑ 23/05) όπου εξαίρετος κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος, σε αναλυτικό του άρθρο περιγράφει ως παραδείσια την εποχή των εκσυγχρονιστών (96 – 2004) και τονίζει ότι ο κ. Κων. Σημίτης, υπήρξε, μακράν, ο καλύτερος Πρωθυπουργός της μεταπολεμικής Ελλάδας! Της μεταπολεμικής, μάλιστα! Ο σχολιαστής δεν έχει φαίνεται , ακούσει, τίποτα ούτε για Χρηματιστήριο, Siemens, ούτε για Κτηματολόγιο, για δημόσια έργα, για Ολυμπιακούς αγώνες, για εξοπλισμούς, για όργια παροχών σε κομματικούς και συνδικαλιστές για…. Καλώς. Η άγνοια είναι πολλάκις επωφελής και ηρεμιστική. Το ότι οι συντριπτική πλειοψηφία ειδικών και μη και των πολιτών (και εμού συμπεριλαμβανομένου) θεωρεί τον κ. Σημίτη ολέθριο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ιδιαίτερα η δική μου γνώμη δεν μετρά γιατί δεν μπορεί να προσεγγίσει την εγκυρότητα του σπουδαίου σχολιαστή.

Στο προηγούμενο κείμενό μου (27.05.2015) είχα παρουσιάσει όλες τις πλευρές του πορτραίτου του κ. Σημίτη με ντοκουμέντα, με τεκμήρια.
Παραπέμπω λοιπόν σ' αυτό όποιον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί το ολέθριο έργο στην Οικονομία και την Άμυνα του κ. Σημίτη. Αντιπαραθέτω, δε, στην γνώμη ειδικού της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" δύο άλλες με το ίδιο, τουλάχιστον, κύρος με το δικό του.

• Η συμμαχία του κ. Σημίτη με τους βαρόνους των ΜΜΕ στηρίχθηκε σε μια απλή συναλλαγή. Προσέφερε χρυσοφόρες συμβάσεις (σ.σ. με πιστώσεις από δάνεια) και έπαιρνε αντάλλαγμα πολιτική στήριξη. Η διαπλοκή γιγαντώθηκε… Στ. Λυγερός (Κ 18/04/03)
• Υπό το βάρος της κρίσης των Υμίων, ο κ. Κ.Σ. θα εγκρίνει μακροχρόνιο πρόγραμμα εξοπλισμών που οδήγησε στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λεηλασίας του Δημοσίου. Αντώνης Καρακούσης (Μετέωρη Χώρα)

Αν κάνω μια μικρή αναδρομή, αρχίζω από την εποχή που ο κ. Σημίτης μας έχωσε, από το "παράθυρο" στην ΟΝΕ πληρώνοντας ρήτρα 1 δις € στην GOLMAN - SUCKS. Ακολούθησε θριαμβολογία και συγκίνηση. Ο κ. Σημίτης και η παρέας του (Παπαδήμας, Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης κ.α) μας έταξαν παραδείσους όπου ο αφελής Έλληνας, θα είχε εξασφαλίσει το μέλλον του και των παιδιών του.

Ακολουθεί απάτη. Το πρώτο που απολαύσαμε είναι ν' αγοράζουμε σήμερα ένα ματσάκι μαϊντανό 50 δρχ. και την επόμενη 170 δρχ. ( 0,5 € )!!

Οι καλοί μας Ευρωπαίοι αδελφοί δεν γνώριζαν ποιον εταίρο υποδέχθηκαν; Το ήξεραν καλά καθώς και το εσμό των πολιτικών που ανέλαβαν το έργο. Είχαν το σχέδιό τους. Δώστε τους, ανεξέλεγκτα δανεικά, ν' αγοράζουν από μας και αύριο όταν δεν θα έχουν να πληρώσουν θα τους «τακτοποιήσουμε»… Το πώς μας έβλεπαν, τότε, οι ΟΝΕδίτες, Γερμανογάλλοι, κυρίως, παρουσιάζεται ανάγλυφα από το παρακάτω εύγλωττο σκίτσο του πρόσφατα δολοφονημένου από "πιστούς" κορυφαίου σκιτσογράφου Βολινσκί. Απολαύστε το (Υπέρτιτλος: Η Ευρώπη καλωσορίζει τους Έλληνες).

Έτσι, λοιπόν, φθάσαμε στις μεγάλες τρύπες στην οικονομίας μας, στις θηριώδεις υπερκοστολογήσεις (Ολυμπιακοί, έργα, εξοπλισμοί, υγεία κ.α.). Κλείνω τη Σημιτική εποχή με παρουσίαση ενός φοβερού ντοκουμέντου που έχω στα χέρια μου, του Γενικού Λογιστηρίου εν έτη 2002, τότε που οργίαζαν τα πάντα. Ο τότε Γενικός Γραμματέας κ. Ιων. Κουσουλάκος στέλνει στο ΥΕΘΑ/ΓΔΕ Γραμμ. Εξοπλισμών (κ. Σπ. Τραύλο) το έγγραφο ΑΠ 2/87741/0023Α/13-02-02 στο οποίο επισημαίνει (sic)… Οι εν εξελίξει συμβάσεις υπερβαίνουν την ετήσια οροφή. Ανάλογη είναι η εικόνα και τα προσεχή έτη 2003 - 2004…
Χρηματοδότηση προγραμμάτων δεν είναι δυνατή, αφού θα προκαλέσει περαιτέρω υπέρβαση για το έτος 2002 και τα επόμενα έτη (!!!).

Όπως βλέπετε δεν πρόκειται για καμπανάκι αλλά κωδωνοστάσιο που προειδοποιεί.
Η προειδοποίηση έτυχε λαμπρής υποδοχής. Οι αποδέκτες χλεύασαν και η επόμενη τριετία (2002 - 2003 - 2004) χαρακτηρίζεται από τους ποταμούς δανείων που έχωσαν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στον δανεισμό. Ο κ. Σημίτης θεατής και σημείωνε… Η σημερινή Αριστερή Κυβέρνηση για να επιβραβεύσει το έργο του τότε ΥΠΟΙΚ κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, που δανειζόταν απερίσπαστα και βύθιζε τη χώρα, τον διόρισε Αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς…!

Η Καραμανλική 6ετία

Ο Κ. Κων. Καραμανλής αφού βάφτισε τον προκάτοχό του Αρχιερέα της Διαπλοκής, αφού ορκίσθηκε ότι θα εξοντώσει τους Νταβατζήδες και θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου (σκάνδαλα) του Σημιτισμού, ουδέν έπραξε. Ορθώς χαρακτηρίσθηκε Ακάματος, Νταβατζηδοκτόνος ή Σκανδαλοθάπτης.
Η σπατάλη του Δημοσίου Χρήματος και η αύξηση του χρέους επί Καραμανλισμού δεν είχε προηγούμενο. Ο πρώτος τη τάξει Υπουργός του κ. Κ.Κ., σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πάκης Παυλόπουλος διόρισε με ζοφώδεις, μεθοδεύσεις 35 - 40.000 στο Δημόσιο! Τα δάνεια έτρεχαν και οι "τρύπες" μεγάλωναν… Δεν θα πω άλλα. Θα παραδώσω την σκυτάλη σε άλλους, πιο έγκυρους σχολιαστές από 'μένα.

• Η ΝΔ είναι υπεύθυνη για τη χρεωκοπία. Εξ' αιτίας της δημοσιονομικής σπατάλης, η οποία επί των ημερών του κ. Κ.Κ. εκτοξεύτηκε στα ύψη. Ευθύνη, με τον βαθμό που της αναλογεί, δεν φέρει μόνο ο κ. Κ.Κ. αλλά και όσοι Υπουργοί, βουλευτές συμμετείχαν στο πάρτι.
Στεφ. Κασιμάτης (Καθημερινή 29/03/2015)

• Η Κυβέρνηση ξεκίνησε διασύροντας διεθνώς τη χώρα με πλαστή απογραφή, διήνυσε την φαυλότατη διαχείριση 2007 - 09 και αφού διπλασίασε το Δημόσιο χρέος και πολλαπλασίασε τους διορισμούς "πελατών" απέδρασε πυροδοτώντας ακόμη ένα διεθνή διασυρμό με το ψέμα περί ελλείμματος 6% ενώ ήταν 13,7% και τελικά 15,6%.
Κώστας Καλλίτσης (Καθ. 05/04/2015)

Ακόμα σημειώνω ότι τον Αρχιτέκτονα των πλαστών στοιχείων και της αύξησης του χρέους ΥΠΟΙΚ κ. Γιάννη Παπαθανασίου διόρισε το "σύστημα" Πρόεδρο στα ΕΛΠΕ, για να μην απολεσθεί τοιούτο τάλαντον!

Επίλογος

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον Ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα και ήθος να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο.
Π. Κονδύλης ( Θεωρία Πολέμου)

Και επειδή η Οικονομία είναι ένα πεδίο πολέμων έχουν ήδη καταρρεύσει.
"Ξέπλυμα των πεπραγμένων της περιόδου 2004 - 2009 αποτελεί η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή" δηλώνει ο Συριζαίος κ. Παπαδημούλης (ΝΕΑ 01/04/05) ( Ασφαλώς και της βρωμερής περιόδου Σημίτη, προσθέτω) και συμπληρώνει " Στο διάστημα 2004 - 09 το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε πάνω από 120 δις €. Οι προσλήψεις Δημοσίων Υπαλλήλων υπήρξαν ανεξέλεγκτες (από 447.520 το 2004 έφθασαν τους 511.113 το 2009).
Όπως διαβάζω στο βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλορανς Οτρέ (Εκδόσεις Talliandieu, 2013), στις 10-12-09 ο τότε Πρωθυπουργός κ. ΓΑΠ ανακοινώνει στους εμβρόντητους συναδέλφους του στις Βρυξέλλες "… Όλα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία είναι ψεύτικα. Η χώρα μου είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά…". Εν τω μεταξύ είχε επιτρέψει στην Ηγερία των Οικονομικών κ. Λούκα Αρσένη να κραυγάζει "Λεφτά υπάρχουν" και να μοιράζει ενισχύσεις κατά βούληση! Αυτή η μεγάλη Οικονομολόγος που "έκαψε" το δόλιο Γιωργάκη είναι διορισμένη σήμερα από την Αριστερή Κυβέρνηση ως Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας… Τρελαίνεται κανείς ή όχι;
Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να κλείσω με μια ευχή - αφορισμό του συμπατριώτη μου, αειμνήστου Νίκου Γκάτσου:

Έλα τη θάλασσα θεριό
και του πελάγου μπόρα
το θλιβερό σκουπιδαριό
να διώξεις από τη χώρα…

Σημείωση:
1. Το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής έχει ήδη διατυπωθεί από τον κ. Β. Σόϊμπλε: Ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την Οικονομία της Χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για δικά τους συμφέροντα.
2. Εξ' άλλου, ο "υπεύθυνος" κ. Κ. Σημίτης όταν παρέδιδε τα κλειδιά του Κόμματος στον ολέθριο κ. Γ. Παπανδρέου, δεν γνώριζε ποιον πολιτικό παντελώς ακατάλληλο, ανεπαρκή και επικίνδυνο προωθούσε στην Εξουσία; Το θεωρώ μεγάλη ασυνειδησία.
3. Όταν ο Πρωθυπουργός της Χώρας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρει λύση στα σημερινά αδιέξοδα φιλώντας, ακόμη, και τα α…… (ας μη τα ονομάσω) των κ. Ολάντ και Μοσκοβισί είναι δυνατόν, την ίδια στιγμή, ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος να επιτίθεται δριμύτατα και συνεχώς κατά γαλλικής εταιρείας που παράγει τα ελικόπτερα ΝΗ -90; Είναι η κατάλληλη επιλογή χρόνου, το timing; Το χαρακτηρίζω επιπολαιότητα και αποφεύγω να το πω υπονόμευση. Μην βιασθεί κανείς να με χαρακτηρίσει φίλο της Εταιρείας. Είμαι ο πρώτος που απεκάλυψε το σκάνδαλο Σημίτη - Παπαντωνίου. Πρέπει ο κ. ΥΕΘΑ να συνειδητοποιήσει ότι η συναλλαγή είναι ένα ταγκό που χορεύεται από δύο. Ουδέποτε η εγκαλούμενη ΝΗ - INDUSTRIES θα μπορούσε να προωθήσει αμφιλεγόμενα προϊόντα της και να εισπράττει τερατώδη προκαταβολή αν δεν είχε σύμφωνους τους κ. Σημίτη - Παπαντωνίου τους οποίους ο κ. Καμμένος ουδέποτε αναφέρει.
Συνάδελφοι γαρ,
Θυμίζω στον κ. Καμμένο ότι υπήρξε ενθουσιώδες μέλος του Ομίλου Φίλων Νικολά Σαρκοζί δηλαδή φανατικός Γαλλόφιλος. Βέβαια κι εδώ ισχύει η Γαλλική ρήση: Les amours ne sont pas eternels…" (Οι έρωτες δεν είναι αιώνιοι).

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός επειδή είχε τάξει 13η σύνταξη, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Στον κάλαθο των αχρήστων πέταξαν κατευθείαν οι Γερμανοί τις προτάσεις της κυβέρνησης Tσίπρα - ίσως χωρίς καν να τις διαβάσουν! Εκεί κατέληξαν και οι 47 σελίδες, εκεί και οι πέντε συμπυκνωμένες, εκεί θα κατέληγαν όσες προτάσεις και να έστελνε η Αθήνα. Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς να διαπραγματεύονται μόνο πάνω σε προτάσεις που έχουν γράψει οι ίδιοι, ανεξαρτήτως του αν κάποιες φορές μπορεί για πολιτικούς λόγους τα γερμανικά κείμενα να εμφανίζονται ως δήθεν κείμενα των δανειστών, της ευρωομάδας, της ΕΕ, του οποιουδήποτε ευρωπαϊκού μηχανισμού. Τα γερμανικά κείμενα, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε, έχουν πάντα τελεσιγραφικό χαρακτήρα και δεν επιδέχονται παρά ασήμαντες αλλαγές επί τα βελτίω. Επί του γερμανικού κειμένου των δανειστών, λοιπόν, γίνεται αυτή τη στιγμή όλη η διαπραγμάτευση. Ετσι όμως, αν οι διαπραγματεύσεις οδηγήσουν σε συμφωνία, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να ενσωματωθεί στη συμφωνία αυτή οποιαδήποτε φιλολαϊκή υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα που συμπεριλαμβανόταν στις προγραμματικές δηλώσεις του από αυτές που προεκλογικά είχαν αποκληθεί Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που δεν είχε βεβαίως καθόλου αριστερό χαρακτήρα. Ούτε αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο θα υπάρξει, ούτε ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί το 2015, ούτε 13η σύνταξη θα πάρουν τα Χριστούγεννα όσοι έχουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ, ούτε η πρώτη δόση της αύξησης του κατώτατου μισθού θα δοθεί φέτος. Σε καμία περίπτωση μια τέτοιου είδους συμφωνία δεν εμπίπτει στο πλαίσιο της εντολής από τον ελληνικό λαό που έχει λάβει η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του τι λένε οι υπουργοί στην Αθήνα.

Μόνο ο παραμερισμένος από τις διαπραγματεύσεις υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρήκε τώρα το θάρρος να καταγγείλει ανοιχτά τον διασυρμό που υφίσταντο οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, καθώς ανακρίνονταν κυριολεκτικά από τους ασήμαντους υπαλληλίσκους της τρόικας. Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν ο Αλέξης Τσίπρας να έχει υποταχθεί μέσα στις μέρες που ακολουθούν, γι' αυτό και αναδεικνύουν ως δήθεν ορόσημο τη συνεδρίαση της ευρωομάδας στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου. Θεωρούν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός παρακολουθεί περιδεής πλέον τις εξελίξεις λόγω της ασφυκτικής πίεσης που του έχουν ασκήσει. Γι' αυτό βγήκε αυτή τη φορά το ΔΝΤ για να κλιμακώσει την πίεση δηλώνοντας μέσω του εκπροσώπου του αφενός ότι «απέχουμε αρκετά από μια συμφωνία» και ότι υπάρχουν ακόμη «μεγάλα εμπόδια» και αφετέρου απαιτώντας από την κυβέρνηση Τσίπρα να μειώσει τις συντάξεις, να μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και να αυξήσει τους φόρους! Παράλληλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τηλεοπτικά ή έντυπα, έλεγαν ή έγραφαν χθες ότι τίποτα δεν έγινε στην τριμερή συνάντηση Μέρκελ και Ολάντ με τον Τσίπρα.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός όντως πέτυχε τον στόχο του να μεταφέρει τις συζητήσεις από το τεχνοκρατικό επίπεδο στο πολιτικό, αλλά δεν φαίνεται να κατάφερε να αποσπάσει τίποτα από τη Γερμανίδα καγκελάριο. Αντιθέτως, από τότε που απομάκρυνε τον Γιάνη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις, όλα δείχνουν ότι επιταχύνθηκε ο ρυθμός των ελληνικών υποχωρήσεων. Δεν γνωρίζουμε φυσικά τι θα είχε γίνει αν παρέμενε η προηγούμενη ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με δεδομένο ότι ο χρόνος όλο και πιέζει περισσότερο, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός της ραγδαίας αύξησης των υποχωρήσεων της ελληνικής κυβέρνησης μετά τον παραγκωνισμό του Γ. Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις. Οι Γερμανοί περνούν ευκολότερα πλέον τις απαιτήσεις τους τώρα παρά πριν. Από τη στιγμή όμως που παρά τις απροσδόκητης έκτασης ελληνικές υποχωρήσεις συμφωνία δεν έχει ακόμη συναφθεί, οφείλουμε να περιμένουμε. Πρώτα θα δούμε αν θα συναφθεί συμφωνία και τι είδους συμφωνία θα είναι αυτή και κατόπιν θα την κρίνουμε, θα την κατακρίνουμε ή θα την επαινέσουμε, βάσει του περιεχομένου της και όχι βάσει των εντυπώσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή περί του τι είδους συμφωνία ενδέχεται να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός, υποκύπτοντας στην αφόρητη γερμανική πίεση. Η συμφωνία θα κριθεί φυσικά και σε σύγκριση με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν ψηφίστηκε για να μειωθούν λιγότερο οι μισθοί και οι συντάξεις από όσο τους μείωσαν καταβαραθρώνοντάς τους οι Σαμαράς και Βενιζέλος λόγω του Μνημονίου που είχε υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου και υπηρέτησαν ευπειθώς και οι ίδιοι. Ο Τσίπρας βγήκε πρωθυπουργός γιατί είχε τάξει 13η σύνταξη, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου