Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Μαΐ 2015

Γράφει η Βασιλική Σουλαδάκη
Διεθνολόγος


Πριν μερικές μέρες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε, μιλώντας σε τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης, ότι «ο άνεμος της Ελλάδας, ο άνεμος της Ισπανίας και ο άνεμος της Πολωνίας δεν φυσούν προς την ίδια κατεύθυνση. Φυσούν, αντιθέτως, προς αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και εγώ ελπίζω η Ιταλία να φέρει, να στηρίξει δυνατά τη φωνή αυτή, υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες».

Συμφωνώ απολύτως.

Τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ισπανία και παρά το γεγονός ότι στην Πολωνία έχουμε να κάνουμε με ένα λαϊκίστικο υπερσυντηρητικό δεξιό κόμμα και στην Ισπανία με ένα άκρα αριστερό, καταδεικνύουν την ανάγκη για άμεση αλλαγή μοντέλου στην Ευρώπη.

Αυτό λόγος που ενώνει τα δυο αποτελέσματα στις παραπάνω χώρες είναι ο ίδιος που έδωσε ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την Ελλάδα, το SNP Σκωτία, το FN στη Γαλλία και αλλού.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες διψούν για αλλαγή και δεν εμπιστεύονται πλέον τα παραδοσιακά κόμματα ούτε αυτό που εκπροσωπεί η Ευρώπη σήμερα, ενώ πιστεύουν στην ύπαρξη ενός διαφορετικού μοντέλου από εκείνο που προτείνεται από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις τους και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Αυτό που ζητάνε σήμερα απελπισμένα οι πολίτες, αν και με λάθος τρόπο, είναι μια εναλλακτική λύση.

Η εμμονικός εναγκαλισμός σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο πολιτικής τόσο από την πολιτική ελίτ όσο και από μια μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης, με μοναδική πρόταση την υιοθέτηση ενός άκρατου νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Κι αν συνεχιστεί το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό διότι η άνοδος των λαϊκίστικων κομμάτων θα οδηγήσει με τη σειρά της σε πλήρη διάλυση της Ευρώπης με τις ευλογίες των παραδοσιακών κομμάτων και θεσμών.

Εδώ κι αν βρίσκεται η απόλυτη σχιζοφρένεια!

Άρα χρέος των παραδοσιακών κομμάτων είναι να υιοθετήσουν πριν να είναι αργά διαφορετικές πολιτικές.

Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις τόσο στον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, στο κοινωνικό κράτος, στις περιβαλλοντικές προκλήσεις, στην καταπολέμηση της ανεργίας και των ανισοτήτων, στο μεταναστευτικό, σε ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

Δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο, είναι όμως σίγουρα απαραίτητο.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι ιστορικοί δεσμοί της Ελλάδος με την Ρωσία, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία ημέρα με την ημέρα, ενδυναμώνονται. Κατόπιν των συμφωνιών των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας η οικονομική σχέση της Ελλάδος με την Ρωσία μπαίνει σε άλλη τροχιά συνεργασίας. Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ο ρόλος της Βορείου Ελλάδος και ιδιαιτέρως της Θράκης θα παίξει καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στην προώθηση αυτών των αποφάσεων.

Στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν κατά το παρελθόν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές σε διπλωματικό επίπεδο για την ίδρυση υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα τόσο των οικονομικών παραγόντων της περιοχής όσο και της Ρωσικής πλευράς.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από ενέργειες και δράσεις τόσο από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου για τη διαμόρφωση μιας δυναμικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μια και θεωρείται δεδομένο πως η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της Θράκης επιζητά την εν λόγω συνεργασία.

Δεδομένου του γεγονότος πως από Ρωσικής πλευράς έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον επενδύσεων στην περιοχή μέσω δράσεων όπως αδελφοποίηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου με το αντίστοιχο της Αγίας Πετρούπολης. Ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των επιμελητήριων Έβρου και Αγίας Πετρούπολης με συναντήσεις επιχειρηματιών και επενδυτών, ημερίδων στο χώρο της εκπαίδευσης και του εμπορίου, έναρξη λειτουργίας επενδυτικής τράπεζας, αλλά και ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με επισκέψεις χιλιάδων Ρώσων τουριστών θεωρείται επιτακτική ανάγκη της άμεσης λειτουργίας του Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη.

Δεδομένου επίσης του νέου Γεωστρατηγικού ενεργειακού σχεδιασμού στον οποίο καλείται να παίξει η χώρα μας έχοντας πετύχει σπουδαία αποτελέσματα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης μέσω των επικείμενων συνεργασιών θεωρούμε άμεση και επιτακτική ανάγκη παρουσίας Ρωσικών συμφερόντων στην Ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Όμως, αδικαιολόγητη χαρακτηρίζεται η καθυστέρηση όχι μόνο της ίδρυσης του Υποπροξενείου στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης μια και η προηγούμενη κυβέρνηση κωλυσιεργούσε, αλλά σας μεταφέρω και τις ανησυχίες ρώσων επιχειρηματιών και επενδυτών οι οποίοι περιμένουν πάνω από τρία χρόνια τις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας να προωθήσουν την συγκεκριμένη πολιτική απόφαση.

Κατόπιν αυτών Ερωτάσθε κύριε υπουργέ

1. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης και οι δικές σας σχετικά με την ίδρυση του εν λόγω υποπροξενείου
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διπλωματική και πολιτική δράση του υπουργείου σχετικά με την ίδρυση-έναρξη λειτουργίας του εν λόγω υποπροξενείου της Αλεξανδρούπολης
3. Αν στην περίπτωση που προτίθεστε για την λειτουργία του ορίστε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Λελιάτσος Παναγιώτης
Πολιτευτής Έβρου
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου
Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Αθηναίοι: Κατά τη συζήτηση των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξία έχει όπου ίση υπάρχει δύναμη για την επιβολή του, όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει οι δυνατοί κάνουν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους και ο αδύνατος παραχωρεί ότι του επιβάλλει η αδυναμία του»
Θουκυδίδης
Του Χάρη Ναξάκη

Ο Θουκυδίδης στην Ξυγγραφή, βιβλίο 5ο, αφηγείται τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν το 416 πΧ μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων, όταν οι πρώτοι, υπό την απειλή των όπλων (βλέπε Grexit), ζήτησαν από τους δεύτερους, που είχαν μείνει ουδέτεροι στον Πελοποννησιακό πόλεμο, να ενταχθούν στην Αθηναϊκή Συμμαχία (βλέπε νέο μνημόνιο).
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι διαπραγματευτές της Αθηναϊκής Συμμαχίας, Κλεομήδης και Τεισίας (βλέπε σήμερα θεσμοί) καθιστούν στους Μήλιους απολύτως σαφές ότι η συζήτηση που κάνουν δεν μπορεί να στηριχθεί στην έννοια του δικαίου αλλά στο συμφέρον του ισχυρού, την άνευ όρων δηλαδή ένταξή τους στην Αθηναϊκή Συμμαχία.
Οι αντιστοιχίες με τη σημερινή διαπραγμάτευση είναι σαφείς: ανταλλάξτε την παραμονή στο ευρώ με νέο μνημόνιο και διαρκή λιτότητα. Η επίκληση του δικαίου από τους Μήλιους ή η αντίστοιχη σήμερα αναφορά από την κυβέρνηση στο δίκαιο ως μέρος του διαφωτιστικού προτάγματος ή η αναφορά στην ισότητα μεταξύ εταίρων,στον ορθό λόγο ή στο «κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι», ήταν και είναι ένα αφελές διαπραγματευτικό χαρτί. Διότι όπως τονίζει ο Π. Κονδύλης η επίκληση της δικαιοσύνης, η πίστη στην υπερίσχυση των ηθικών κανόνων, γεννά φρούδες ελπίδες διότι παραβλέπει ότι ένα από τα αληθινά πρόσωπα της ανθρώπινης φύσης, που φέρνει στην επιφάνεια ο πόλεμος (βλέπε σήμερα η οικονομική κρίση), είναι οι παλιοί δαίμονες της ύβρεως και της βούλησης για ισχύ, που ο πολιτισμός καλύπτει με ένα λεπτό υμένα. Οι δαίμονες της θέλησης για δύναμη και εξουσία έχουν εγκαθιδρύσει εξαρχής το βασίλειό τους (Γ. Σταματόπουλος).

Οι Μήλιοι στη συνέχεια απαντούν στους Αθηναίους ότι είναι καθήκον μας να αντισταθούμε γιατί τέτοια εντολή μας έδωσε ο λαός για να μείνουμε ελεύθεροι, δες το επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης για τις κόκκινες γραμμές της νωπής λαϊκής εντολής, και οι Αθηναίοι ανταπαντούν:
δε χρειάζεται να φτάσετε στα έσχατα, αν σκεφτείτε φρόνιμα. Διότι δεν αγωνίζεστε περί αρετής εναντίον ίσων αντιπάλων, οπότε θα ήταν ντροπή να υποχωρήσετε, αλλά αγωνίζεστε για τη σωτηρία σας. Επομένως δεν πρέπει να αντισταθείτε σε πολύ ανωτέρους σας… θέλουμε και χωρίς κόπο να σας εξουσιάζουμε και για το συμφέρον και των δύο να σωθείτε. 
Απορημένοι οι Μήλιοι ρωτούν: και πως μπορεί να συμβεί να είναι ίδιον συμφέρον σε εμάς να γίνουμε δούλοι, όπως και σε εσάς να γίνετε κύριοι μας;
Για να τους απαντήσουν οι Αθηναίοι,
«επειδή εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να υποταχθείτε πριν πάθετε τις πιο μεγάλες συμφορές (βλέπε Grexit), κι εμείς, αν δε σας καταστρέψουμε, θα έχουμε κέρδος (δες αποπληρωμή του χρέους). Η φιλία σας λένε με πολιτικό κυνισμό οι Αθηναίοι είναι επιζήμια για μας διότι οι υπήκοοί σας θα έβλεπαν στη φιλία ένα σημάδι αδυναμία μας. Προτιμούμε το μίσος σας γιατί είναι απόδειξη της δύναμής μας πάνω στους συμμάχους και τους υποτελείς μας. 
Να γιατί ο έντιμος συμβιβασμός που επιδιώκει σήμερα η κυβέρνηση, μέσω της επίκλησης του επιχειρήματος του κινδύνου αποσταθεροποίησης της Ευρώπης από ένα Grexit τους ενδιαφέρει λιγότερο από την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας τους. Ο έντιμος συμβιβασμός δεν γίνεται δεκτός γιατί αμφισβητεί τον ηγεμόνα, εκλαμβάνεται ως αδυναμία του, ενθαρρύνοντας και άλλους να γίνουν στασιαστές.

Οι Μήλιοι ρίχνουν στην διαπραγμάτευση το τελευταίο τους χαρτί, την απειλή γενίκευσης του πολέμου γιατί οι φίλοι τους οι Σπαρτιάτες θα προστρέξουν σε βοήθεια, για να πάρουν ως απάντηση από τους Αθηναίους:
το συμφέρον σας βρίσκεται στην ασφάλεια, ενώ το δίκαιο και το έντιμο κατορθώνεται με κινδύνους τους οποίους οι Λακεδαιμόνιοι τις περισσότερες φορές ελάχιστα αποτολμούν… γιατί να στείλουν στρατό σε ένα νησί την ώρα που εμείς είμαστε θαλασσοκράτορες; 
Οι Σπαρτιάτες βέβαια δε βοήθησαν, όπως και η συγκρότηση της συμμαχίας των χωρών του Νότου ενάντια στα μνημόνια ή η αντίσταση των ευρωπαϊκών λαών ήταν ένα απατηλό όνειρο.
Η καταστροφή της Μήλου, παρατηρεί ο Κ. Παπαϊωάννου «δείχνει σε ποιο βαθμό μηδενισμού είχε φτάσει η δίψα των Αθηναίων για την απόκτηση ισχύος».
Στα ανθρώπινα όμως την ύβρη την διαδέχεται η νέμεσις, η τιμωρία της αλαζονείας. Η αλαζονική υπερεκτίμηση της δύναμής τους οδήγησε τους Αθηναίους στην ήττα κατά τη Σικελική εκστρατεία και στην οριστική διάλυση της ηγεμονίας τους. Αργά η γρήγορα η νέμεσις είτε λόγω αντίστασης των λαών είτε λόγω του ανταγωνισμού από άλλους επίδοξους υβριστές θα πέσει βαριά πάνω και στη Γερμανική αλαζονεία.

Ίσως λοιπόν στην παρούσα κατάσταση πρέπει να αναληφθεί το ρίσκο της ρήξης, η ελπιδοφόρα προοπτική της αντίστασης και της συνακόλουθης νέμεσης για τις αλαζονικές ευρωπαϊκές ελίτ ή να γίνει αποδεκτός ο δυσμενής συσχετισμός δυνάμεων για το κίνημα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Αυτό σημαίνει άρνηση του λεγόμενου τίμιου συμβιβασμού (τρίτο μνημόνιο), αποχώρηση της Αριστεράς από την εξουσία και προετοιμασία της για τις επόμενες μάχες. Η εξουσία άλλωστε δεν είναι αυτοσκοπός.

* Χάρης Ναξάκης, καθηγητής οικονομικών στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου, συγγραφέας
Πηγή "Άρδην"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Το εθνικό συμφέρον υπερτερεί της καλής γειτονίας» δήλωσε, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στις σχέσεις Αλβανίας - Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι η χώρα του έχει σχέσεις καλής γειτονίας και στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά, όπως τόνισε, αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, «δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας».

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με την κυβέρνηση της Αθήνας. Έχω συγχαρεί τον πρωθυπουργό Τσίπρα για την εκλογή του και τον έχω καλέσει να επισκεφθεί τα Τίρανα και θα ήμουν ευτυχής να επισκεφθώ την Αθήνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

«Κανείς δεν πρέπει να ξαφνιάζεται, αν το αλβανικό κράτος ζητάει από τις ελληνικές αρχές, με βάση της διπλωματικές πρακτικές, πληροφορίες για τις έρευνες στο Ιόνιο. Και δεν είναι μυστικό να πω ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, η προσπάθεια να βρούμε κοινή γλώσσα και να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα. Εμείς δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον, για τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν έχουμε δεσμευθεί να κλείνουμε τα μάτια μας, όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε και δεν τροφοδοτούμε εμείς», δήλωσε ο κ. Ράμα.

Σχολιάζοντας δε, την εκλογή του Σπετίμ Ιντρίζι, από το ακραίο εθνικιστικό κόμμα των Τσάμηδων PDIU, ως αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου, σημείωσε: «Ως προς το θέμα αυτό, όπως εμείς δεν φανταζόμαστε να υποδείξουμε στην Αθήνα ποιον να επιλέξει στην ηγεσία του κοινοβουλίου ή της κυβέρνησής της, έτσι δεν φανταζόμαστε την Αθήνα να κάνει το ίδιο σε εμάς» δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα.

Ο επικίνδυνος εθνικιστής Έντι Ράμα

Κάτι τρέχει με τον Εντι. Από εκσυγχρονιστής πολιτικός κατά τα δυτικά πρότυπα έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες την απόλυτη «κωλοτούμπα». Ο 50χρονος Σοσιαλιστής έγινε πρωθυπουργός με ωραία λόγια για «ειρήνη», «σταθερότητα» και «κοινωνική δικαιοσύνη». Τότε ήταν κοσμπολίτης, πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, ζωγράφος στο Παρίσι, συγγραφέας. Μοντέρνος και επιτυχημένος δήμαρχος Τιράνων επί 10 χρόνια.

Οι Αλβανοί τον πίστεψαν και τον ψήφισαν με ελπίδες για καλύτερη ζωή το 2013. Το περιοδικό «Time» βιάστηκε να τον ανακηρύξει «Ευρωπαίο της χρονιάς». Ουάσιγκτον, Ευρώπη και πρωτεύουσες στα Βαλκάνια τραβάνε τώρα τα μαλλιά τους. Ο Εντι Ράμα ποντάρει φανερά στον εθνικισμό παίζοντας το επικίνδυνο χαρτί της Μεγάλης Αλβανίας. Στο στόχαστρο είναι χριστιανοί Σέρβοι, Μαυροβούνιοι, Σλαβομακεδόνες, Σκοπιανοί και Ελληνες για το, ιστορικά λυμένο, δήθεν θέμα της «Τσαμουριάς».

Τελευταίο κρούσμα; Το ζήτημα θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας που έθεσαν τα Τίρανα μόλις την περασμένη εβδομάδα. Σε έντονο διάβημα προς την Αθήνα ο Ράμα απαιτεί τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο. Με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα,  ζητεί και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ηπειρο.

Προηγήθηκε βεβαίως η πολύ πρόσφατη αιματοχυσία μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών στο Κουμάνοβο της πΓΔΜ. Πόλη 80.000 κατοίκων με συντριπτικά μουσουλμανικό πληθυσμό, σε απόσταση αναπνοής από το Πρέσεβο της Νότιας Σερβίας, όπου η πλειοψηφία είναι επίσης αλβανική.

Ενα λάβαρο χίλιες λέξεις
 
Αλλά η εικόνα που λέει τις χίλιες λέξεις είναι το διαβόητο Λάβαρο της Μεγάλης Αλβανίας. Αυτό που ξεδιπλώθηκε από τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι στο ματς των εθνικών ομάδων Σερβίας - Αλβανίας στο Βελιγράδι προκαλώντας βίαια επεισόδια τον Οκτώβριο του 2014. Είναι μια πρόκληση που κυματίζει ως εξής: το αλβανικό εθνόσημο, ο δικέφαλος αετός, φαίνεται μαύρος στην καρδιά κατακόκκινου χάρτη. Δείχνει την Αλβανία ενοποιημένη με μέρος της Νότιας Σερβίας, του Ανατολικού Μαυροβουνίου, ολόκληρου του Κοσσυφοπεδίου, της μισής πΓΔΜ και ελληνικών εδαφών ως τη Θεσπρωτία (Ηπειρος, Δυτ. Μακεδονία και Κέρκυρα).

Αριστερά στέκεται ο Ισμαήλ Κεμάλ, πρώτος αρχηγός του αλβανικού κράτους (ιδρ. 1912). Δεξιά ο Ισα Μπολετίνι, εθνικιστής που πολέμησε στο Κόσοβο το 1910 και στον Α' Παγκόσμιο εναντίον της Σερβίας. Από κάτω είναι γραμμένη η λέξη «Αυτόχθονες».

Αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Ράμα έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ανέβασε φωτογραφία με το λάβαρο στον λογαριασμό του στο Facebook και την πρόβαλε με υπερηφάνεια στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Θερμοκήπιο φανατισμού
 
Πώς εξηγείται η αναστροφή; Μάλλον εύκολα. Ενας λαός μέσα σε φτώχεια, ανεργία, διαφθορά, χωρίς σοβαρή Υγεία, Παιδεία και ασφάλεια γίνεται γρήγορα θερμοκήπιο μισαλλοδοξίας και φανατισμού. Ο Ράμα τα αγκαλιάζει όλα αυτά προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινής ζωής και να κερδίσει την εθνικιστική ψήφο που αυξάνεται.

Πρελούδιο σοβαρών αναταράξεων για όλους εμάς, τους γείτονες; Πολλοί το φοβούνται.

Λένε ότι ετοιμάζονται αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, με πρώτο υποψήφιο για διάλυση τα Σκόπια, όπου το 30% του πληθυσμού είναι Αλβανοί. Η δημογραφία δείχνει ότι οι μουσουλμάνοι μπορεί να γίνουν πλειοψηφία σε μερικές δεκαετίες. Πιθανή κατάρρευση των Σκοπίων μπορεί να προκαλέσει ντόμινο ένοπλων συγκρούσεων και διαμελισμού στα Βαλκάνια.

Ολα αυτά τα ενθαρρύνει για τους δικούς της λόγους η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για να μη μιλήσουμε για τους ισλαμιστές που λένε ότι «η ένωση των αλβανικών εδαφών είναι θέλημα του Αλλάχ».

Στις Βρυξέλλες ανησυχούν επίσης. Καθώς το ευρωπαϊκό όραμα απομακρύνεται από τα Δυτικά Βαλκάνια όλο και περισσότεροι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά σε εθνικιστικούς και θρησκευτικούς φανατισμούς. Ο μέσος Αλβανός ζει με λιγότερα από 350 ευρώ τον μήνα.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


"Είμαστε κοντά σε συμφωνία, κλείνουμε τα αφτιά στους κινδυνολόγους και προχωράμε" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...

Άλλος κάποτε μας είπε "καλό κουράγιο" και άλλος, τώρα, μας εύχεται "καλή δύναμη". Αν σκεφτούμε τι συνέβη στην Ελλάδα μετά το "καλό κουράγιο", ίσως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την παραίτησή του... Εάν, βέβαια, έχει κάποια ελάχιστα ίχνη αυτοσεβασμού...

Έκτακτη σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης εκδόθηκε non paper σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση… πατάει γκάζι για την συμφωνία με τους δανειστές.


Ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του ΥΠΟΙΚ έκανε μάλιστα και δηλώσεις, στις οποίες σημείωσε πως “είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πολλές φορές οι δανειστές έχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους αλλά και ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και εντός των ευρωπαϊκών χωρών.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Σήμερα και αύριο πληρώνονται κανονικά μισθοί και συντάξεις. Χρειάζεται ψυχραιμία και πρέπει να κλείσουμε όλοι τα αυτιά σε Κασσάνδρες και κινδυνολόγους. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία».

«Καλή δύναμη παιδιά» ήταν η τελευταία φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με διαρροές που υπήρξαν σχετικά με την συμφωνία (ήδη συγγράφεται) που αποδέχτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, αυτή έχει τέσσερα βασικά σημεία με τους δανειστές, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτά τα σημεία είναι:

α. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα πρώτα χρόνια.
β. Μη υφεσιακά μέτρα που θα έχουν και αναδιανεμητικό προσανατολισμό. Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς/συντάξεις.
γ. Μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, ώστε να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα και εισπραξιμότητα. Δεν υπάρχει σενάριο με μέτρα 1,8 δισ. ευρώ.
δ. Μακροπρόθεσμη λύση με ελάφρυνση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο.

Πάντως, εάν ισχύει το ένα τέταρτο από όσα μέτρα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, το καλοκαίρι για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ίσως να είναι πολύ θερμότερο από όσο και ο ίδιος μπορεί να φανταστεί...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για συμμετοχή στο κύκλωμα είχαν συλληφθεί, τον Ιανουάριο του 2013, 14 άτομα και είχαν προφυλακιστεί τα 13. «Πολιτική εκτροπή» χαρακτήρισε ο κ. Πανούσης τις αναφορές εμπλεκομένων στο πρόσωπό του

Σχόλιο ιστολογίου: Πριν διαβάσετε τα "έπη του Νικήτα", το ερώτημα που εμείς θέτουμε από την πλευρά μας, είναι: Ποιός βεβαιώνει ότι αυτό το διεφθαρμένο κύκλωμα δεν κατόρθωσε να "φάει" έντιμους κρατικούς υπαλλήλους καίριων υπηρεσιών, οι οποίοι είτε θεωρήθηκαν ως μη συνεργάσιμοι είτε αρνήθηκαν να παράσχουν "εξυπηρετήσεις"; Πόσες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί, στις οποίες υπήρξαν μεθοδεύσεις απομάκρυνσης ελλήνων κρατικών υπαλλήλων, ευαίσθητων υπηρεσιών, οι οποίοι είχαν και επισήμως μπει σε λίστες παρακολούθησης ξένων υπηρεσιών;
Εμείς αφήνουμε το ερώτημα να αιωρείται, ευελπιστώντας πως κάποιος δικαστικός λειτουργός θα επιχειρήσει να ακολουθήσει την άκρη του νήματος που θέτουμε με την... απορία μας.
Πάντως, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε και όσα ακούσαμε στις αίθουσες των Δικαστηρίων, όταν πριν από λίγα χρόνια (επί κυβερνήσεως του Εθνολετήρα ΓΑΠ) υπήρξαν παρόμοιες καταγγελίες από κάποιους υπαλλήλους, τότε, από συγκεκριμένους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, η "απάντηση" ήταν η δίωξη αυτών των υπαλλήλων, η διαπόμπευση και η λοιδωρία...

Ήθελαν την απομάκρυνση
του αναπληρωτή υπουργού

Γράφει ο Γιάννης Σουλιώτης

Τον Ιανουάριο του 2013, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε σπείρα δουλεμπόρων που προωθούσε, με πλωτά μέσα, παράτυπους μετανάστες από τις ακτές της δυτικής Ελλάδας στην Ιταλία. Για συμμετοχή στο κύκλωμα είχαν συλληφθεί 14 άτομα και είχαν προφυλακιστεί τα 13. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί μόνο ο 46χρονος υπήκοος Ιράκ ονόματι Ιμπραχήμ Μ. ή «Μιχάλης», παρότι είχε ανάμειξη σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Αλικαρνασσό στη Ρόδο και στο σπίτι του στο Αιγάλεω είχε βρεθεί εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων. Ο 46χρονος «Μιχάλης» είχε γιορτάσει τη μη προφυλάκισή του μαζί με αξιωματούχο της ΕΥΠ, γνωστό με το ψευδώνυμο «Νικήτα», σε ψητοπωλείο της οδού Κουμουνδούρου, που ανήκει σε υπήκοο Ιράκ και θεωρείται ένα από τα γνωστότερα στέκια δουλεμπόρων στην Αθήνα.

Σήμερα, δύο και πλέον χρόνια αργότερα, ο «Μιχάλης», ο «Νικήτας», ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου επί της οδού Κουμουνδούρου καθώς και μερικοί ακόμη αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. (ενδεχομένως και του Λιμενικού) βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για σχέσεις επίορκων αξιωματικών με κυκλώματα δουλεμπόρων. Το 90σέλιδο πόρισμα που συνέταξε η υπηρεσία υπεβλήθη στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ενώ γνώση του περιεχομένου του έχει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Ο τελευταίος μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, χαρακτήρισε «πολιτική εκτροπή» και «προσβολή του πολιτεύματος» αναφορές στο πρόσωπό του από δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και φέρεται να σχεδίαζαν την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του υπουργείου, θεωρώντας τον εμπόδιο στη δράση τους. Πρόκειται για έναν αξιωματικό που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής κι έναν ιδιώτη, που φέρεται να διατηρεί προνομιακές σχέσεις με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αστυνομικός (φέρει τον βαθμό του αστυνόμου Α΄) μετακινήθηκε, όχι τυχαία, την 29η Απριλίου σε υπηρεσία «ψυγείο» εκτός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ την ίδια τύχη είχε και άλλος αξιωματικός που υπηρετούσε στο τμήμα συντονισμού της Διεύθυνσης.

Ενδείξεις συμμετοχής του σε κυκλώματα δουλεμπόρων είχαν προκύψει ήδη από το 2013, δίχως ποτέ να μετακινηθεί από το πόστο του. Συγκεκριμένα, από έρευνα που είχε διεξαγάγει το 2013 η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (υπεβλήθη στον εισαγγελέα τον Δεκέμβριο του 2013) προέκυπτε ότι ο εν λόγω αξιωματικός, που κατείχε καίριο πόστο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, είχε στενή προσωπική σχέση και τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ιρακινό ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου στην οδό Κουμουνδούρου και ύποπτο για διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Μάλιστα, παρότι χρησιμοποιούσε σύνδεση κινητού με στοιχεία Πακιστανού υπηκόου, οι συνάδελφοί του από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν στέλνοντας δείγμα φωνής στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Από την έρευνα του 2013 προέκυπτε ότι είχε μεσολαβήσει για την απελευθέρωση περίπου 40 παράτυπων μεταναστών που κρατούνταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών κατ’ εντολή των δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Επιπλέον, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μεσολαβήσει προκειμένου να εξάγονται στο Ιράκ οχήματα πολυτελείας που είχαν κλαπεί στην Ελλάδα. Ο ίδιος μιλώντας σε άτομα του περιβάλλοντός του αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του με δίκτυα δουλεμπόρων, αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του σε ενδοϋπηρεσιακά μαχαιρώματα και διευκρινίζει ότι για όλες τις υποθέσεις αποφυλακίσεων κινήθηκε εντός των ορίων της νομιμότητας.

Από πρόσφατες υποκλοπές των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων προκύπτει ότι μιλούσε τακτικά με ιδιώτη, ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενή φιλική σχέση με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ενώ διατείνεται ότι έχει προσβάσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για απάτες, ταυτόχρονα είχε σχέσεις με άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. Καταγραφείσες συνομιλίες του περασμένου Μαρτίου μεταξύ των δύο αποκαλύπτουν μεθοδεύσεις για την αποπομπή, εντός τεσσάρων μηνών, όπως φέρεται να λένε, του κ. Πανούση, τον οποίο θεωρούν εμπόδιο για τη δράση τους, αλλά και κινήσεις ούτως ώστε στις τακτικές κρίσεις του Σώματος να καταλάμβαναν θέσεις-κλειδιά αξιωματικοί που ανήκαν στη σφαίρα επιρροής τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, ρόλο-κλειδί θα διαδραμάτιζε ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικά, φέρεται να επεδίωκαν την απομάκρυνση από το τιμόνι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών τού μέχρι πρότινος επικεφαλής της Γιάννη Φραγκίσκου, ο οποίος πράγματι αποστρατεύτηκε στις πρόσφατες κρίσεις.

Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Το σημερινό μας άρθρο έχει πολλούς αποδέκτες… Θα αρχίσουμε με τους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας! Παίδες τα μάθατε τα νέα; Το FBI κατάργησε το αυτοδιοίκητο της FIFA!!!! Τι έχετε να πείτε για αυτό; Ναι, ναι έχετε δίκαιο… Α, το ομολογούμε! Πράγματι αυτά γίνονται μόνο σε σοβαρά κράτη. Όχι στα κράτη εκείνα που οι διεφθαρμένοι φθάνουν στο σημείο να την διοικούν!!! Σήμερα στην Ελλάδα περνάμε ότι πέρασαν οι Ιταλοί με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες… Τότε που τα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης κατόρθωσαν να είναι ακόμη και ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί και είχαν δικτυωθεί σχεδόν παντού!

Στην Ελλάδα που έχουμε τόνους μαγνητοφωνημένων συνομιλιών της εγκληματικής οργάνωσης, στοιχεία επί στοιχείων, πλοία που μεταφέρουν τόνους ναρκωτικών, ακόμη το παιδεύουμε το πράγμα… Άντε να πάει από εδώ η υπόθεση, να πάει από εκεί, ποιος ξέρει και στον δρόμο τι χάνεται, να περνάει ο καιρός με λίγα λόγια και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Πόσα χρόνια είναι που η κα Παπανδρέου η επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς έβαλε σε μια πορεία την υπόθεση; Και τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό!!! Ενώ το FBI; Πήγε ακόμη και «βόλτα»… Και στην Ελβετία παρακαλώ. Στην χώρα του τραπεζικού απορρήτου παρακαλώ..

Τα βλέπει όλα αυτά κανένας εδώ στην Ελλάδα; Αλλά είπαμε, εδώ η ΕΠΟ είναι κάτι σαν το άβατο του Αγίου Όρους!!! Μας το έχουν πει οι άνθρωποι της παγκόσμιας οργάνωσης ποδοσφαίρου που 10 στελέχη της συνελήφθησαν σήμερα. Προσέξτε όμως δεν τρέχει τίποτα! Δεν παραιτείται κανένας και πέρα βρέχει… Ελλαδάρα και η FIFA! Αδέλφια ανοίγουμε δρόμους παντού!!!

Και να ήταν μόνον η ΕΠΟ; Να πάμε μια βόλτα και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στα όσα καταγγέλλει ο κ. Πανούσης; Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ σήμερα ότι υπάρχει κύκλωμα με διασυνδέσεις σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ, το οποίο διακινούσε παράνομους μετανάστες στο οποίο φέρεται να συμμετέχει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και ένα ύποπτος με «πολιτική ισχύ» και με προσβάσεις σε «κομματικούς μηχανισμούς», ο οποίος φέρεται να είχε διασυνδέσεις ικανές να απομακρύνουν αξιωματικούς της αστυνομίας από θέσεις κλειδιά για τις παράνομες δραστηριότητές τους και να τοποθετήσουν άλλους ως «υποχείριά» τους. Μέχρι και τον ίδιο τον υπουργό φέρεται ότι θα «έτρωγε» το κύκλωμα αυτό!!!

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να ακούσουμε για να μπει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο; Τι έγινε αυτή η χώρα; Πως κατάφεραν και την έκαναν έτσι; Ζούγκλα; Κολομβία; Χώρα κακοποιών; Και εμείς δεν ξέρουμε πώς να την χαρακτηρίσουμε!

Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε όλοι μας πως ήταν κάποτε αυτή η χώρα… Και για να μην …κουραστούμε, μας το έφερε στην μνήμη μας η Ελληνίδα Ελένη Φωτιάδου που είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ζορμπάς» στο Βιρτζίνια Μπιτς των ΗΠΑ. Τι έκανε η κυρία αυτή; Η κ. Φωτιάδου τοποθέτησε μια πινακίδα κοντά στους κάδους σκουπιδιών δίπλα από το εστιατόριο της, η οποία λέει: «Προς όσους ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας, παρακαλώ ελάτε μέσα και απλά ενημερώστε μας ότι πεινάτε αλλά δεν μπορείτε να πληρώσετε. Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι καλύτερο από το να τρώτε από τα σκουπίδια». Αφορμή για την κίνηση της αυτή στάθηκε ένας άνθρωπος που πήγε στα σκουπίδια του εστιατορίου της και έψαχνε κάτι για να φάει… Για να ολοκληρώσουμε την εικόνα του Έλληνα και της Ελλάδας που μας υπενθύμισε η εν λόγω κυρία θα μεταφέρουμε και το τι γράφει μία πινακίδα που είναι κρεμασμένη στο μαγαζί της: «Δεν ζήτησα να είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Απλά ήμουν τυχερός»…

Ο κύριος Τσίπρας τρέχει και δεν φθάνει με την πίεση και την οικονομική ασφυξία που μας έχουν προκαλέσει οι δανειστές. Στην Νέα Δημοκρατία του 15%, κάτι ξέρει παραπάνω ο κος Δένδιας, κοιμούνται και ξυπνάνε με ένα όνειρο: Όχι όλοι τους… Ένας για την ακρίβεια: ο κ. Σαμαράς! Πως θα αναλάβει και πάλι την πρωθυπουργία τη χώρας!!! Ποια άλλα κόμματα έχουμε; Κανένα… Ελάτε τώρα να είσαστε σοβαροί! Κόμματα είπαμε… Όχι πολιτικά αποκόμματα!!! Τι; Υπάρχει και ένα πολιτικό ρυάκι; Ε, ας πάει να βγάλει καμιά selfie αυτό! Εμείς γράφουμε σοβαρά εδώ…

Ποιος λοιπόν θα κάνει αντιπολίτευση και θα πιέσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές; Γιατί αυτό πάει να πει αντιπολίτευση. Να πιέζεις για να γίνει καλύτερη η χώρα. Όχι για να αναλάβεις εσύ την εξουσία επενδύοντας στην καταστροφή της χώρας. Και με αυτά και με αυτά συνεχίζουν να παραμένουν στάσιμα τα πράγματα. Έχουμε φθάσει στο σημείο να λέμε όλοι μας επιτέλους να τελειώνει αυτή η κατάσταση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να προχωρήσουμε μπροστά. Η χώρα δεν έχει μόνο οικονομικά προβλήματα. Έχει ηθικά προβλήματα που είναι και μεγαλύτερα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Πρέπει να πάνε φυλακή, να τιμωρηθούν όχι οι μαρίδες της εγκληματικότητας αυτής της χώρας, αλλά οι μεγαλοκαρχαρίες.

Ακούμε συνεχώς για εγκληματικές οργανώσεις, για μίζες, ρεμούλες, τα μύρια όσα. Ωραία αυτά τα ακούσαμε. Μετά τι γίνεται. Και λόγω συλλήψεων στελεχών της FIFA από το FBI για αυτό επιλέξαμε το τίτλο «Προς κυβέρνηση κ. Τσίπρα: Παίξτε μπάλα επιτέλους…». Αλλά η μπάλα κύριε Τσίπρα δεν παίζεται με τους ίδιους φθαρμένους ή ακόμη και διεφθαρμένους ποδοσφαιριστές… Δεν μπορεί την μία ημέρα να τοποθετείται ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ, αλήθεια δεν υπάρχει με τόση ανεργία κανένας άλλος ικανός manager, ή αυτός είχε τις «σωστές» διασυνδέσεις, και την άλλη ημέρα να του ασκείται κακουργηματική δίωξη για απιστία, για μη συνετή διαχείριση της περιουσίας της κρατικής τηλεόρασης!!! Είναι πρόκληση ο διορισμός αυτός. Και ειδικά για μια αριστερή κυβέρνηση που πάνω από όλα επικαλείται το ήθος!!!

Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν: ή οι σύμβουλοι σας κύριε Τσίπρα δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή σας υποσκάπτουν ακόμη και μέσα από το κόμμα σας… Διαλέγετε και παίρνετε… Και τώρα εμείς οι απλοί πολίτες ρωτάμε: Έτσι θα κάνετε κύριε Τσίπρα τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα; Θα παραμείνει ο κύριος Ταγματάρχης στην θέση του ή αδίκως φωνάζαμε όλοι μαζί που μέχρι πρότινος δεν παραιτείτο από Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου που διωκόταν και αυτή για κακούργημα;

Οι σωστοί ηγέτες κυβερνούν δια του παραδείγματος… Όχι με ναι μεν αλλά… Και μας λέτε ότι θα αλλάξετε την χώρα… Σύμφωνα με τα λόγια του Τσέχωφ: «Όταν φωνάξεις «εμπρός», πρέπει να κάνεις εντελώς ξεκάθαρο προς ποια κατεύθυνση». Και με διορισμούς τύπου Ταγματάρχη και με απραξία σε όλα τα άλλα θέματα το «εμπρός» είναι προς τα πίσω!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ
Ιατρός

Σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, δυστυχώς, ακόμα και μέσα στην πατρίδα μας, οι περισσότεροι μιλάνε για ’’Βυζαντινή αυτοκρατορία’’ και για ’’Βυζαντινούς’’. Οι όροι Ρωμανία και Ρωμηός, σπάνια χρησιμοποιούνται.

Εμείς, όμως, οι Έλληνες, δεν δικαιολογούμαστε να αγνοούμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι, ότι αυτοκρατορία με το όνομα ‘’Βυζαντινή’’ δεν υπήρξε στην πραγματικότητα ποτέ.

Οι Κωνσταντινουπολίτες, μέχρι και την Άλωση, αναφέρονται σε όλες τις ιστορικές πηγές ως Ρωμαίοι ή Ρωμηοί και η αυτοκρατορία ως Ρωμαϊκή. Ακόμα και η λαϊκή μούσα, θρηνολογώντας την πτώση της Βασιλεύουσας, αφοπλίζει κάθε δυτική ιστοριογραφική ασέλγεια, λέγοντας: ’’Η Ρωμανία πάρθεν’’.

Τους όρους ’’Βυζαντινός’’ και ’’Βυζαντινή αυτοκρατορία’’ δεν τους συναντάμε πουθενά. Τους επινόησε ο Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Βόλφ, εκατό χρόνια μετά την Άλωση, δηλαδή το 1562, για να εξυπηρετήσει γεωπολιτικά συμφέροντα των Φράγκων εις βάρος των Ρωμηών.

Όπως τότε, έτσι και στις μέρες μας, οι απόγονοι του Βόλφ, δηλαδή οι σημερινοί μας ’’σύμμαχοι’’ και ’’εταίροι’’, συνεχίζουν με τον ίδιο φανατισμό, να επιβάλλουν διεθνώς την χρήση των όρων ’’Βυζαντινή αυτοκρατορία’’ και ’’Βυζαντινός’’, αρνούμενοι, εντελώς ανιστόρητα, κάθε σχέση των Ελλήνων με την Ρωμανία και την Ρωμηοσύνη.

Πολύτιμοι σύμμαχοί τους, σ’ αυτή την ανθελληνική προπαγάνδα, αναδεικνύονται, κάθε τόσο, οι λογής-λογής ιθαγενείς συνεργάτες τους, οι οποίοι σοφίζονται το παν, ώστε η Ελλάδα μας να φαίνεται εντελώς ξεκομμένη από την Ρωμιοσύνη, να μην συνδέεται με τους Έλληνες Αυτοκράτορες της Ρωμανίας, να είναι αποξενωμένη από τους Έλληνες Πατέρες της καθ’ ημάς Ανατολής και να ψάχνει για προγόνους κατευθείαν στην Αρχαιότητα, λες και προκύψαμε ως Έθνος, στα 1821, ξαφνικά από παρθενογένεση.

Για κάθε ιστορική απόδειξη, που βεβαιώνει την αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια του Γένους μας, οι δυτικοί τρέφουνε μίσος άσβεστο. Έτσι ερμηνεύεται και το γεγονός, ότι στο Μουσείο ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, τα εκθέματα, ενώ θα όφειλαν να αρχίζουν χρονολογικώς από την πανάρχαια πολιτισμική παρουσία των Ελλήνων στην γηραιά ήπειρο, αρχίζουν από τον Καρλομάγνο, δηλαδή, μόλις από το 800 μετά Χριστόν!

Να, λοιπόν, γιατί ονομάζουνε την αυτοκρατορία μας ’’Βυζαντινή’’, αποσιωπώντας ταυτόχρονα κάθε μας σχέση με την Ρωμηοσύνη και την Ορθόδοξη Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
Για να ξεχάσουμε απαράγραπτα ιστορικά μας δικαιώματα και να παραιτηθούμε από κάθε αυτονόητη γεωπολιτική και πολιτισμική μας διεκδίκηση.

Να, γιατί – ενώ καμώνονται οι εταίροι μας το αντίθετο- μας κρατάνε με το ζόρι δεμένους πίσω από το άρμα μιας Ευρώπης του φιλιόκβε, του σχολαστικισμού, του αλάθητου, του πρωτείου, της ουνίας, του ορθολογισμού και της λεγόμενης πολιτικής ορθότητας.
Για να μην ξυπνήσουμε ποτέ από τον λήθαργο της πολιτισμικής και πνευματικής μας αφασίας και πάρουμε χαμπάρι ποιοι ήμασταν, ποιοι είμαστε, τι δικαιούμαστε και τι μας πρέπει.

Εμείς δεν είμαστε ’’Βυζαντινοί’’ ούτε και την αυτοκρατορία μας την λένε ‘’Βυζαντινή’’. Τις ενοχές του δυτικού μαύρου μεσαίωνα, δεν θα τις φορτωθούμε με το ζόρι, μέσα από αλλαγές ονομασιών.

Εμείς είμαστε Ρωμηοί, απόγονοι Ρωμηών αυτοκρατόρων και, πολιτισμικώς, δικαιούχοι και συνεχιστές του πνεύματος της Ρωμηοσύνης. Δηλαδή, του πνεύματος των ησυχαστών Πατέρων της Εκκλησίας μας, των εραστών του ουρανίου αθλήματος της κάθαρσης, του φωτισμού και της θέωσης.

Τελικά, οι αγεφύρωτες διαφορές μας με τους δυτικούς, δεν έχουν βάση ούτε οικονομική ούτε νοοτροπίας. Ξεκινάνε από πολύ βαθιά και είναι τάξεως πνευματικής. Άλλη η θεολογία των δυτικών και άλλη η δική μας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στίς 3/5/15 ὁ γιός τοῦ Ἐρντογάν ἐπισκέφθηκε τή Ροδόπη καί τήν Ξάνθη, σέ µιά «ἰδιωτική» µίνι περιοδεία. Στή µέν Ροδόπη ἡ ἀδιαφορία τοῦ (µειονοτικοῦ) κόσµου ἦταν προφανής – σίγουρα θά ἐνόχλησε τούς ἰθύνοντες – στόν δέ Ἐχῖνο – ὅπου ἔγινε τό χάτιµ γιάτό ὁποῖο ὑποτίθεται πώς ἦρθε στή Θράκη – ὁ κόσµος ἦταν πολύς καί ἀναδείχθηκε πάλι τό πρόβληµα τοῦ φανατισµοῦ τῶν ἐκτουρκισµένων Ποµάκων.

Σέ Κοµοτηνή καί Ἀρριανά ἡ συνοδεία του (οἱ κατ’ ἐπάγγελµα «Τοῦρκοι» καί οἱ ἀστυνοµικοί) ἦταν περισσότεροι ἀπό τούς ὑπόλοιπους. Βέβαια στήν ὁµιλία του στήν παρανόµως λειτουργούσα «Τουρκική Νεολαία Κοµοτηνῆς» ἡ αἴθουσα ἦταν γεµάτη ἀλλά αὐτό δέν εἶναι καί σπουδαῖο πρᾶγµα. Ἐκεῖ µεταξύ ἄλλων µίλησε γιά τήν ἐγγύτητα τῆς Θράκης µέ τήν Τουρκία, γιά τή συνεργασία µέ τά ἀλυτρωτικά σωµατεῖα, γιά τήν ἀνάγκη τῆς ἑνότητας στήν µειονότητα πού εἶναι «κοµµάτι τοῦ ἴδιου ἔθνους» καί ἀποκάλεσε τούς ἐδῶ ὁµογενεῖς του «ἐγγόνια τοῦ Πορθητῆ»! 
Ὡραῖος σεβασµός στή χώρα πού τόν ἀνέχθηκε…

Στό ἴδιο µῆκος κύµατος κινήθηκε καί στόν διπλανό νοµό, ἀρκετά προκλητικότερος στόν Ἐχῖνο, ὅπου µίλησε µέσα στό τζαµί (βλ. φωτό), κάτι πού οὔτε στήν Τουρκία δέν ἐπιτρέπεται. Προφανῶς ἐνθαρρύνθηκε ἀπό τήν ὑποδοχή καί τά πανώ στούς δρόµους (!) πού καλωσόριζαν τόν γιό τοῦ «µεγάλου µάστορα» Ρετζέπ Ταγίπ Ἐρντογάν. Δεῖτε τίς χαρακτηριστικές φωτογραφίες στά tourkikanea.gr.

Στήν ἐπίσκεψή του στόν Ἐχῖνο καί στήν Ξάνθη ξεχωρίσαµε ἀπό τίς παρουσίες δίπλα του τόν βουλευτή (Σύριζα) Χουσεΐν Ζεϊµπέκ, τόν πράκτορα πού εἶχαν στείλει γιά ἰµάµη στή Ρόδο Ἰλτέρ Μέτσο καί τόν πρόεδρο τῆς Μουσουλµανικῆς Κοινότητας Ἑλλάδας Ναΐµ Ἐλγαντούρ µέ τήν Ἑλληνίδα σύζυγο του (!!!) Ἄννα Στάµου.
Γιά τούς ἄλλους δέν τό συζητᾶµε. ὅποιος καί νά ἔρχεται ἀπό τή Μητέρα Πατρίδα εἶναι εἰκόνισµα. Ὄχι λοιπόν κλέφτης νά ἔρθει (ὅπως τό συγκεκριµένο λαµόγιο, πού ὅλη ἡ Τουρκία τόν ἄκουσε µέ τά ἴδια της τ’ αὐτιά νά ψάχνει νά κρύψει τά κλεµµένα σέ κουτιά ἀπό παπούτσια), καί µιά κουράδα νά φτάσει ντυµένη µέ τήν τούρκικη σηµαία, αὐτοί θά τήν γλείψουν ἀπό πάνω ὥς κάτω ἐνθουσιασµένοι.
Ἄν αὐτό δέν εἶναι λόγος γιά νά µᾶς ἀπασχολεῖ ὡς πολιτεία, τότε ποιός εἶναι; 

Πηγή Εφ. Αντιφωνητής 16/5/2015

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Από τις σκόπιμες δημιουργικές ασάφειες, στα μαθήματα οικονομίας, στις ΚΥΠατζίδικες ηχογραφήσεις, το μεσαίο δάχτυλο, τις δηλώσεις περί λιτού βίου και το δικό του λαιφ σταιλ, στο φιάσκο με το ΦΠΑ και τόσα άλλα, φτάσαμε στις εγκληματικές δηλώσεις για την επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές.

Πόσα άλλα να αντέξει ο νους του ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ Έλληνα πολίτη;

Δεν είναι μόνο το χρέος τοξικό κύριε καθηγητά, είναι και η αλαζονεία με την ψευδή συνείδηση που έγινε ιδεολογία .

Όταν νοιώθεις ασφάλεια μέσα στην άνετη ζωή σου, όταν μπορείς να θαυμάζεις την θέα της Ακρόπολης από την βεράντα του σπιτιού σου, όταν το επαγγελματικό σου μέλλον είναι εξασφαλισμένο, όταν πιστεύεις ότι έχεις την πλήρη στήριξη του κόμματος και του κόσμου, τότε έχεις το θράσος να λες ότι κατεβάσει η κούτρα σου και να παίζεις με τον φόβο και την αγωνία του κόσμου.

Τελικά η επιθεώρηση και η σάτιρα δεν έχουν ανάγκη από συγγραφείς, ας είναι καλά ο Βαρουφάκης και η Ζωή.

Η αυθεντική σάτιρα όμως, αυτή που στέκεται ΠΑΝΤΑ κριτικά απέναντι στην εξουσία και όχι του ΣεφερλοΤσαντιροΤσαρλατάνου που ακόμα κάνει κριτική στα κουφάρια της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Πόσο γλείψιμο πια…

Πάντα με φόβιζαν οι κομήτες, είχα μια εικόνα καταστροφής γι αυτούς και ποτέ δεν πίστεψα στους ουρανοκατέβατους σωτήρες.

Ήθελα πάντα τις τύχες της πολιτικής μου ζωής, να τις κρατούν στα χέρια τους πολίτες και κάτοικοι αυτής της χώρας και όχι κάποιοι που μετά την παραίτηση τους, την αποπομπή τους, η την λήξη της θητείας τους, θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο για μια εξασφαλισμένη εκ των προτέρων έδρα ενός πανεπιστημίου του εξωτερικού.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει νόμος, τουλάχιστον για τους υπουργούς, να παραμένουν στην χώρα για τα επόμενα 12 χρόνια μετά την λήξη της θητείας τους.

Να υποστούν και αυτοί τις συνέπειες των ολέθριων επιλογών τους. Την καθημερινή οργή του κόσμου και να ζουν και αυτοί τις καταστροφικές συνθήκες διαβίωσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Και όχι να τρων και να πίνουν μετά το «τσουνάμι» που προκάλεσαν, στα πολυτελή ρεστοράν της Αμερικής ή της Αυστραλίας στην υγεία του κορόιδου κύριε Γιάνη μας, με ένα Ν.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιάννη Λαζάρου

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση στον λαό. Διάλεξε τους συμμάχους της, με πρώτον και καλύτερο τον Γιούνκερ, ενώ συνεχίζει να παίζει με την υπομονή των Ελλήνων μέσω Βαρουφάκη.

Την ίδια στιγμή, τα νταούλια της "αριστεράς" άλλαξαν χέρια. Ο νταουλιέρης δεν είναι πλέον ο Τσίπρας, αλλά ο Λαφαζάνης. Ο πλατφόρμας που εκ του ασφαλούς αυτοχρίστηκε φρουρός των κόκκινων γραμμών που όταν γινόταν η προεργασία για την διεθνή ξεφτίλα που υφιστάμεθα αυτήν την στιγμή, ο ίδιος έκανε τον Κινέζο.

Τον Λαφαζάνη τον ενόχλησε πολύ η εμπλοκή του Γιούνκερ με τους σχολιασμούς του για το εσωτερικό του Σύριζα. Τώρα ενοχλήθηκε ο Λαφαζάνης, που ο Γιούνκερ είναι δημοκρατικός Θεσμός της Ε.Ε και όχι όταν ο Τσίπρας έδινε αιματηρό αγώνα να κάνει τον Γιούνκερ υπερπρωθυπουργό της Ε.Ε, δηλαδή από διορισμένο υπάλληλο, Θεσμό. Ο Λαφαζάνης εκείνη την εποχή δεν ήξερε τίποτε για το ποιόν του Γιούνκερ. 40 χρόνια στην πολιτική δεν είχε ακουστά τι σόι κουμάσι είναι ο αλκοολικός Λουξεμβουργέζος, ούτε ότι είχε κανταντήσει την πατρίδα του φορολογικό παράδεισο παγκόσμιου μαύρου χρήματος. Τώρα ο Λαφαζάνης θυμήθηκε ότι ο Γιούνκερ είναι σκληρός πυρήνας της ευρω-ατλαντικής συνομωσίας.

Έλληνας ο οποίος δεν έχει καταλάβει ότι τετέλεσται η Ελλάδα που γνώριζες ειδικά μετά από δανειστές- καθίκια που βαφτίστηκαν Θεσμοί της χώρας, μετά από μακροχρόνια σχέδια της Ε.Ε που υποστηρίζει ο Τσίπρας από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης και μετά την μετατροπή των αποθεματικών σε ρέπος, είναι και με την βούλα ευρω-αμερικανάκι γερμανοτσολιαδάκι.

Όμως τα μαντάτα έφτασαν από τον πρωθυπουργεύοντα και έτσι οι στρουθοκάμηλοι, που έχουν και το προσωνύμιο "Έλληνες ψηφοφόροι", θα νιώσουν τι εστί Ράιχ. Ο Τσίπρας στη (νέα) λίστα μεταρρυθμίσεων στο λέει ξεκάθαρα: Οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι ανάλογες 5-6 κρατών της Ε.Ε. Εσύ τι λες γερμανοτσολιαδάκι; Θα σε ανταμείψουν για το παλαμάκι στο κόμμα οι Θεσμοί με μισθό ίσο με του Γερμανού ή με μισθό ίσο του Ρουμάνου, Λετονού, Εσθονού, Βούλγαρου, Πολωνού; Σε ποιο στάδιο είσαι; Των αναπτυγμένων κρατών της Ε.Ε ή των υπό ανάπτυξη; Διότι η υπό ανάπτυξη Ρουμανία αυτή την στιγμή έχει μόλις 6% ανεργία αλλά ο μισθός είναι στα 221 ευρώ και τον Σεπτέμβρη ίσως τον πάνε στα 261.

Θεωρείς ακόμη ότι θα σου στέλνει λεφτά η Μέρκελ και η παρέα της για τον μισθό των 1,500 ευρώ και άνω επειδή είσαι απόγονος του Περικλέους; Όχι, βεβαίως-βεβαίως. Τώρα ειδικά που έκανες όλη την δύσκολη δουλειά που ήθελαν οι αποικιοκράτες τι να σε κάνουν; Έβαλες με τα μπούνια το τελευταίο χαρτί που οι ίδιοι είχαν γαλουχίσει 20 χρόνια γι' αυτή την στιγμή (χαρτί με το όνομα Σύριζα) και με αυτό το ακραίο, αριστερό, αντιστασιακό μα πρώτα απ' όλα ευρωπαϊκό κόμμα τελείωσες.

Τελείωσες ολοκληρωτικώς και σου κάνει πλάκα ο Βαρουφάκης. Έφτασε ο Βαρουφάκης να σου κάνει πολύ χοντρή πλάκα. Λέει ξαφνικά φόρο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Γελάει κανένα δίωρο με τον πανικό σου και μετά σου λέει "Πλάκα σου έκανα". Τον φόρο θα τον βάλει, εφόσον αυτή εδώ η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το σχέδιο "Όλα θα περνούν από την Τράπεζα". Θα σου τον βάλει τον φόρο, αλλά σου κάνει ένα κρύο ντους να καταπιείς κι αυτό το χαράτσι θεωρητικώς για να σε βάλει μετά στην κατάψυξη πρακτικώς.

Ξέρεις με τι έχεις μπλέξει, Έλληνα; Αμ δεν το ξέρεις. Ούτε οι πασόκοι ψηφοφόροι δεν ξέρουν που πήγαν και έδωσαν την ψήφο τους. Νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με ένα ΠΑΣΟΚ που από τα 40 χρόνια σήψης ξεχνούσε να πάρει ανάσα και εσύ έχωνες τα φακελάκια από εδώ, την κοπανούσες από την δουλειά όποτε σου γούσταρε, έπαιρνες και τα εξτραδάκια σου ως κομματάρχης ή κομματόσκυλο. Τούτοι εδώ δεν δουλεύουν για την πάρτη τους όπως οι προηγούμενοι. Τούτοι εδώ δουλεύουν για το σύστημα αποκλειστικώς. 20 χρόνια ήταν σε αναμονή της διαταγής. Έφτιαχναν προσωπείο λαϊκού και αντιδραστικού, σήκωναν σημαίες σε "κοινωνικούς αγώνες", σε δούλεψαν μια χαρά και σε έχωσαν την ώρα της Ελπίδας στο λάκκο της απολυταρχίας της Ε.Ε.

Τούτοι εδώ θα αλλάξουν πραγματικά την ιστορία της Ελλάδας, της Ευρώπης και του πλανήτη. Από εδώ θα ξεκινήσει η νέα ιστορία της παγκοσμιοποίησης και εσύ γέλα. Αυτή την στιγμή τα 7 πιο αναπτυγμένα κράτη συζητάνε στην Δρέσδη για σένα με πρώτο βιολί τις ΗΠΑ. Τώρα εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει και χάσουν τα 312 δις δανεικά οι εταίροι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Σε δουλεύει ο Βαρουφάκης με το "αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, τότε η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει" κι εσύ νιώθεις άρχοντας. Ελληνάκι, 312 δις είναι μια φουρνιά όπλα που στέλνει η Αμερική και η ΕΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Με δύο φουρνιές έβγαλαν και κέρδος. Τι νομίζεις ότι είσαι η Κίνα με το 1,5 δις πληθυσμό και όπως θα κινήσεις προς στις στέπες θα πάρεις κεφάλια; Έχεις καταλάβει ότι είσαι όσο ο πληθυσμός του Λονδίνου;

Έχεις καταλάβει ότι έχεις γίνει βάσανο από μόνος σου στο πλανήτη των ισχυρών διότι εδώ πρέπει να απλωθούν σύνορα, γεωπολιτικά συστήματα, αέρια της Ρωσίας, συμφέροντα του Ισραήλ, μετανάστες που κάπου πρέπει να τους βάλουν διότι πρέπει να μοιράσουν νερό, πετρέλαια, διαμάντια, ουράνιο, πλουτώνιο από τις περιοχές που τους διώχνουν;

Δεν το έχεις καταλάβει γιατί εσύ έχεις κολλήσει στο επίδομα, στην επικουρική σύνταξη και στο τρίμηνο του Καλοκαιριού να έχεις λεφτά να απλώνεσαι στις παραλίες. Σου' ρχεται πρώην Έλληνα, νυν αποικιοκρατούμενε, και μελλοντικέ μειονοτικέ. Σου' ρχεται γιατί πάνω από την Ελπίδα και την Αξιοπρέπεια είναι η Πατρίδα και όχι "το γεωγραφικό σύστημα" των προεκλογικών λόγων της "Αριστεράς", ούτε "τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα" της γαλαζοπρασινοποταμίσιας στρούγγας. Έτσι τυχαία νομίζεις ότι το μίσθαρνο όργανο της Ε.Ε, Γρηγόρης Ψαριανός, απείλησε ότι αν βγούμε από το ευρώ να ξεχάσουμε Μακεδονία και Θράκη; Σού τα λένε αλλά δεν θέλεις να ακούς. Μόνο το πορτοφόλι σου έχει αυτιά και μάτια και αυτά ανοίγουν μόνο όταν δουν την σχισμή στην κάλπη.

Τετέλεσται, πρώτη φορά τόσο τιποτένια. Στην επόμενη εκλογική διαμάχη πήγαινε προς την ευρωκουμουνιστική πλευρά του Λαφαζάνη. Να νιώθεις ότι έχεις φωνή και αγώνες διεκδίκησης των καταπατημένων δικαιωμάτων σου από αυτούς που εξέλεξες για πολλοστή φορά να τα καταπατήσουν.

Τετέλεσται, διότι τελικά μόνο ως νικημένος, νιώθεις ισχυρός.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Οι 700.000 αιτήσεις για ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο που υποβλήθηκαν μέσα σε 38 μόλις μέρες και όσες ακόμη πολλές χιλιάδες θα υποβληθούν, αφού η παράταση της ρύθμισης κατά ένα μήνα είναι σίγουρο πως θα επιφέρει κι άλλες αιτήσεις, ένα πράγμα μόνον σημαίνει:
Πως οι έλληνες δεν είναι ούτε οι μπαταχτσήδες ούτε οι φοροαποφεύγοντες όπως οι τοκογλύφοι-δανειστές επιθυμούν να μας εμφανίσουν, για να δικαιολογήσουν έτσι την κακουργηματική τους συμπεριφορά απέναντι στην χώρα.

Από παλιά, από μικρό παιδί το blog θυμάται, σε παρέες μεγαλύτερων συνήθιζε ν' ακούει να λένε με περηφάνια: ''εγώ δεν χρωστάω δραχμή! Θέλω να έχω καθαρό το κούτελό μου!''.

Δεν μπορεί λοιπόν ένας λαός που το είχε (και έχει) ως τιμή να μη χρωστάει, να είναι τίμιος και καλοπληρωτής, δεν μπορεί, παρά την τριακονταετή λαίλαπα ανηθικότητας και κατσαπλιαδισμού του ΠαΣοΚ (κυρίως) να αλλοιώθηκε τόσο πολύ ώστε να κατάντησε έθνος απατεώνων και λιμοκοντόρων!

Όπως είναι πάλι βέβαιο ότι αυτές οι 700.000 αιτήσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από χαμηλά, μικρομεσαία και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, ανθρώπων του μεροκάματου, του μεσαίου και μικρού ''πλούτου'', έντιμων και φερέγγυων κατά τεκμήριο, που η απρόσμενη και κατασκευασμένη όπως πολλοί εικάζουν κρίση, τους ανάγκασε να γίνουν χρεοφειλέτες του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών, και των ιδιωτικών τους συναλλαγών.

Άνθρωποι τίμιοι, περήφανοι, εγωιστές (με την καλή έννοια), κατάντησαν να διασύρονται όχι μόνον από τις εισπρακτικές εταιρείες, τις διαταγές πληρωμής των τραπεζών, και τις αλλεπάλληλες προ-ειδοποιήσεις και ''μπλοκάρισμα'' λογαριασμών από τις εφορίες, αλλά κυρίως να καταγγέλλονται παγκοσμίως και να στραπατσάρεται η εθνική τους υπερηφάνεια από την μαύρη προπαγάνδα των διεθνών απατεώνων, αλλά και από την αχαρακτήριστη πολιτική των πολιτικών λακέδων τους (''κυβερνώ ένα έθνος διεθαρμένων'' είχε δηλώσει επανειλλημένως ο συκοφάντης αλητήριος της πολιτικής, και Μέγας Ηλίθιος) και των μπουκωμένων με χρήμα παπαγάλων των Μ.Μ.Ε.

Αυτή η μαύρη προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει.

Το αμαυρωμένο πρόσωπο του έλληνα, εξ αιτίας της λεηλασίας που υπέστη η χώρα από την διαπλοκή, πρέπει να αποκατασταθεί.

Το αμάρτημα αυτού του λαού δεν είναι ότι είναι κακοπληρωτής ή απατεώνας.
Είναι άλλο: Το ότι τόσα χρόνια με παράλογη εμμονή εμπιστεύτηκε τις τύχες του σε ανθρώπους ηθικά και πνευματικά ανάπηρους, τυχοδιώκτες και φελλούς, αλλοπρόσαλους και ψυχολογικά διαταραγμένους, σε πολιτικούς απατεώνες!

Ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και απαίτηση του λαού είναι να αποκατασταθεί το όνομα ''Έλληνας'', και ''Ελλάδα'', στο επίπεδο που του αξίζει.

Όχι χαμηλότερα, αλλά ούτε και πιό ψηλά.
Όσο μας πρέπει!... 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Παρ’ ότι στον ελληνικό Τύπο δεν αρθρογραφούν ο Μαρκ Τουαίην κι ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, ούτε ο Αρθουρ Κόναν Ντόυλ ή ο Στίβεν Κινγκ, αφθονεί το παράδοξο. Επί παραδείγματι, ο ΔΟΛ καλεί καθημερινώς τον κ. Τσίπρα να ξεριζώσει από μέσα του τον κ. Λαφαζάνη και να γίνει άνθρωπος - δηλαδή κεντροαριστερός.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, νομίζω ότι ένας εξορκισμός θα ήταν πιο αποδοτικός. Εξελθε πνεύμα μιαρόν και σοσιαλιστικόν, έξελθε πνεύμα ακάθαρτον και λαϊκίστικον, έξελθε - για να βρει την υγειά του και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, τον οποίον η σκληρότης του κόσμου τούτου καταδίκασε στην ανάγκη να κάνει ο έρμος κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ανασχηματισμό στην κυβέρνηση και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο αναδόμηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εχετε ξαναδεί ποτέ αρχηγό κόμματος να υπαγορεύει (με τη συνέπεια και την επιμονή που ένας καντηλανάφτης ανάβει τα καντήλια μιας εκκλησίας) σε άλλον πρόεδρο κόμματος με ποιους να πάει (απ’ το κόμμα του) και ποιους ν’ αφήσει; Ισως να πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης να υπαγορεύει κάθε μέρα στον κ. Πρετεντέρη τι να γράφει, στη θεία μου τη Φωτούλα τι να μου μαγειρεύει, και στον κ. Σαμαρά τι να κάνει με την κυρία Μπακογιάννη.

Φοβάμαι ότι το ταλέντο του Σταύρου να λέει στους άλλους τι θα έκανε αν ήταν στη θέση τους πάει χαμένο, όσον το περιορίζει στην ενασχόλησή του με τον κ. Τσίπρα, καταντάει μονότονο. Σαν το κοριτσάκι με τα λουλούδια που επαναλαμβάνει έτσι στο ξεκούδουνο στις περιπέτειες του Λούκυ Λουκ «αυτά τα ωραία λουλούδια» ή σαν τον Ραν Ταν Πλαν που όποιον κι αν βλέπει μονολογεί (αν και με κάποια χρονοκαθυστέρηση) «κάπου τον ξέρω αυτόν τον κύριο».

Είναι εντυπωσιακό ότι η συνιστώσα Σταύρος (έτσι που το πάει, έχει γίνει δικός μας άνθρωπος) ουδέποτε έχει κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την όποια υποχώρηση από την όποια θέση του (όπως, λόγου χάριν, για την προστασία της πρώτης κατοικίας), ενώ του κάνει μονίμως κριτική για την όποια αντίστασή του στις απαιτήσεις και τις υπαγορεύσεις των δανειστών. Οπερ έδει δείξαι.

Θα συνεχίζαμε να κάνουμε πλάκα (διότι ούτε καν περί σάτιρας πρόκειται) αν τα πράγματα δεν ήταν πολύ σοβαρά. Οι διαπραγματεύσεις όλο προοδεύουν κι όλο στάσιμες μένουν. Σήμερα, 27 Μαΐου, τα μόνα θέματα που έχουν κλείσει είναι αυτά στα οποία έχει υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως ο ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ κι άλλα. Για κάθε άλλο επίδικο ζήτημα οι συνομιλητές μας υπαναχωρούν, κι αν έχουν πάρει το λάδι, ζητάνε και το ξίδι. Αν μας έχουν πάρει την ψυχή, μας ζητάνε και τον οβολό για ναύλα. Οταν εμείς κάνουμε ένα βήμα πίσω, αυτοί κάνουν δυο βήματα μπρος και μας χορεύουν στο ταψί.

Αλλά, αν έτσι (κακήν κακώς) έχουν τα πράγματα περί τις διαπραγματεύσεις, συνεχίζονται επίσης κακήν κακώς και πολλά απ’ τα πράγματα περί τη διακυβέρνηση. Χθες (και κάποιος να τον μαζέψει) ο κ. Βαρουφάκης ξαναχτύπησε! Εξήγγειλε την είσπραξη ενός «μικρού τέλους» από τις αναλήψεις. Αυτό μαζί με την εξώθηση των πολιτών στο πλαστικό χρήμα συναπαρτίζουν ένα επίτευγμα του κ. Υπουργού, που θα ήταν δύσκολο να μην πάρει Οσκαρ ηχοληψίας (βόγγων και στεναγμών, γελώτων και γελώτων).

Καταλαβαίνω ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι ένας χομπίστας της πολιτικής, αλλά ούτε και στον πλανήτη που ζει όλοι οι πολίτες είναι καλωδιωμένοι με τις τράπεζες, τους τόκους που παίρνουν για τις πιστωτικές κάρτες, τις συνδρομές που τσιμπάνε για τις χρεωστικές και τον Μεγάλο Αδελφό που τα παρακολουθεί όλα αυτά.

Οχι μόνον ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει ιδέα από ταμπλέτες και κομπιούτερ (θα αναστενάξουν τα γκισέ), αλλά ούτε οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται την παραβίαση του Συντάγματος ή να αναγκάζονται να το παραβιάζουν οι ίδιοι. Διότι η αναγκαστική χρήση του πλαστικού χρήματος παραβιάζει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων, όταν τους υποχρεώνει να αφήνουν πίσω τους ένα ηλεκτρονικό ίχνος ανιχνεύσιμο από πάντα ενδιαφερόμενον.

Αν αυτό συνιστά αριστερή αντίληψη για τη δημοκρατία, το Σύνταγμα και τη διακυβέρνηση, τότε αριστερό είναι και ένα κατσαβίδι όταν ξεβιδώνει.

Και μη μου πει κανείς ότι επιστρατεύω το «αριστερόμετρο», διότι υπάρχουν και τα βλακόμετρα...

Στάθης
Πηγή enikosΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Έπρεπε να έρθει ένας γνήσιος Αφρικανός για μας διαφωτίσει τους κουτόφραγκους και τους «προοδευτικούς» Έλληνες για την αλήθεια σχετικά με τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, κυρίως Αφρικανούς και όχι μόνο, που τον τελευταίο καιρό σαν τσουνάμι πλημυρίζουν την χώρα μας και την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Sergei Boret Bokwango, είναι μόνιμος αντιπρόσωπος του Κονγκό στην Open Networking User Group του ΟΗΕ, που εδρεύει στην Γενεύη. Είναι δηλαδή ένα αξιόπιστο πρόσωπο, που, το κυριότερο, προέρχεται από την Αφρική, γι αυτό και ο λόγος του έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Sergei Boret Bokwango μιλώντας σε μια μεγάλη και πολύ γνωστή γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, αφού τόνισε πως όλοι αυτοί που έρχονται «κυνηγημένοι» στην Ευρώπη έχουν πληρώσει για τα ναύλα τους από 2.500 ευρώ και πάνω! Δυστιχισμένοι που έχουν να πληρώσουν τέτοια ναύλα, είναι τουλάχιστον παράδοξο!

Συνέχισε δηλώνοντας, και ομολογώντας περίπου, τα εξής χαρακτηριστικά:
«Οι Αφρικανοί που βλέπω εγώ στην Ιταλία είναι... αποβράσματα και αφρικανικά… σκουπίδια. Αναρωτιέμαι γιατί η Ιταλία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανέχονται τέτοια άτομα να εισέρχονται (ανεξέλεγκτα) στην επικράτειά τους. Έχω ένα πολύ έντονο συναίσθημα θυμού και ντροπής απέναντι σε αυτούς τους Αφρικανούς λαθρομετανάστες που είναι σαν... αρουραίοι που θέλουν να κατακυριεύσουν τις πόλεις της Ευρώπης».
Κατά τα άλλα, εμείς με ανοιχτές τις «αγκάλες» μας συνεχίζουμε, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, να ανεχόμαστε μια κατάσταση που μπορεί να εξελιχτεί σαν η οριστική ταφόπετρα του ελληνορθόδοξου ελληνισμού προς δόξα της Νέας Τάξης του αφελληνισμού μας.

Αν δεν αντιδράσουμε πριν είναι πολύ αργά…

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Ούτε μπορεί πια να θυμηθεί κανείς πόσες φορές πέρασε η Ελλάδα από το 2010 και μετά αυτά που περνάει και πάλι σήμερα: η δόση που έρχεται ή δεν έρχεται, η καταστροφή που απειλεί ή δεν απειλεί τη χώρα, οι συγκρούσεις που τελικά ηρεμούν...

Σήμερα όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, η έξοδος από αυτή την κατάσταση, έχει ειδικό εσωτερικό πολιτικό βάρος: αν η νέα κυβέρνηση Τσίπρα καταλήξει σε μια συμφωνία, αυτό θα σημαίνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που θα αντιδρούν πια σε ότι αυτή η συμφωνία θα προβλέπει θα είναι πραγματικά περιθωριακές σε σημασία για τις εξελίξεις – το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της Βουλής θα βρίσκεται πια, έτσι ή αλλιώς, στην πλευρά της συμφωνίας.

Είναι φυσικό όλα αυτά να μας απασχολούν τόσο ώστε περίπου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης – εδώ πρόκειται να μονοπωλήσουν τις συζητήσεις των G7 στη Δρέσδη που ξεκινούν σήμερα και όπου όπως όλα δείχνουν το αμερικανικό… ιππικό θα σπεύσει προς βοήθεια της Αθήνας απέναντι σε μια σκληρή, όπως πάντα, Γερμανία.

Φυσικά αυτά δεν θα γίνουν για τα ωραία μας τα μάτια. Θα γίνουν επειδή το ελληνικό πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και πολύ πιο επικίνδυνο από όσο επιθυμούν πολλοί να το εμφανίζουν.

Κυρίως όμως θα γίνουν επειδή πίσω από το δηλητηριασμένο δέντρο της ελληνικής υπόθεσης κάποιοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται επιτέλους την ύπαρξη του χαμένου δάσους που ήδη κι αυτό δηλητηριάζεται ανεπιστρεπτί.

Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Πολωνία, αλλά και η Ιταλία όπως φαίνεται, έχουν αρχίσει να παίρνουν πλέον το δρόμο της αμφισβήτησης της πορείας της νέας γερμανοποιημένης Ευρώπης, η οποία, ακόμα και για τον…. ευέλικτο Ρέντσι, πρέπει πλέον να αλλάξει κατεύθυνση.

Οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται, που δεν βλέπουν ούτε το δέντρο ούτε το δάσος ούτε το δηλητήριο που σιγά σιγά απλώνεται παντού, είναι εκείνοι που κρατούν πραγματικά τη μοίρα της Ευρώπης σήμερα στα χέρια τους: η κυβέρνηση στο Βερολίνο.

Δεν βλέπουν ή κάνουν ότι δεν βλέπουν; Ασφαλώς το δεύτερο, αν και δεν έχει πια και μεγάλη σημασία καθώς οι ευρύτερες συνολικές εξελίξεις καθιστούν φανερό ότι το δάσος στο τέλος θα φανεί. Και, όπως προκύπτει, σταδιακά, τα γεγονότα αρχίζουν ήδη να τους αφήνουν πλέον πίσω…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το γεγονός ότι μόνο τρεις χώρες έδωσαν βαθμούς στην Ελλάδα οφείλεται και στη γερμανική προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας λόγω μνημονίου

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Τέτοιο χουνέρι δεν το περίμενε με τίποτα το Βερολίνο! Πού να το φανταστούν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ότι οι Ευρωπαίοι υποτελείς τους αισθάνονται τόσο αντιγερμανικό μίσος που χρησιμοποίησαν ακόμη και τον από πολιτική σκοπιά εντελώς γελοίο θεσμό του... διαγωνισμού τραγουδιών της Eurovision (!) προκειμένου να «εξευτελίσουν» τη Γερμανία: οι 40 ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν στο γερμανικό τραγούδι... 0 βαθμούς!!! Οχι, δεν πρόκειται περί λάθους, μηδέν βαθμούς πήραν οι Γερμανοί! Από τις δυτικές ως τις ανατολικές εσχατιές της Γηραιάς Ηπείρου δεν βρέθηκε έστω μία από τις 40 χώρες να προφέρει εκείνο που θα ήταν σωτήριο, όπως εκ των υστέρων μπορούμε να κρίνουμε, για τους Γερμανούς... «one point»! Ούτε μία! «Οι βασανισμένοι από την κρίση -δηλαδή όλοι- άρπαξαν την ευκαιρία για να εκδικηθούν. Η παντοδύναμη Γερμανία έφυγε με μηδέν βαθμούς. «Μηδέν, πατάτα» σε πολιτικούς όρους» έγραψε στις σελίδες τής αρθρογραφίας της η κεντρώα εφημερίδα της Ισπανίας «Ελ Παΐς». Γελοία, γελοία η Eurovision και ο τραγουδιστικός διαγωνισμός της, έλα όμως που τον τελικό είδαν σε ολόκληρη την Ευρώπη κάπου... 200 εκατομμύρια τηλεθεατές, πολλοί από τους οποίους αισθάνθηκαν σίγουρα άγρια χαρά βλέποντας την αισθητική ταπείνωση της Γερμανίας! Και βέβαια, όταν ξεφτιλιστείς ως έσχατος των τελευταίων σε 200 εκατομμύρια κόσμο -έστω και σε έναν τομέα που ουδέποτε οι Γερμανοί διακρίθηκαν-, άντε να το μαζέψεις μετά!

Μέχρι και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχηθεί... «κουράγιο» στη Γερμανίδα τραγουδίστρια που εκπροσώπησε τη χώρα της! Και να πει κανείς ότι οι Γερμανοί πήγαν με τη γνωστή τους αλαζονεία και υπεροψία στον διαγωνισμό της Eurovision, θα είναι ψέμα τεράστιο. Παρόλο που ο διαγωνισμός αυτή τη χρονιά γινόταν στη γερμανόφωνη Αυστρία, στη Βιέννη, οι Γερμανοί έβαλαν την τραγουδίστριά τους να τραγουδήσει στα αγγλικά, κάνοντας «άνοιγμα» προς τη lingua franca της Eurovision. Αν φαντάζονταν τι χουνέρι θα πάθαιναν, θα είχαν κανονίσει τουλάχιστον με τους Αυστριακούς να ανταλλάξουν μεταξύ τους δωδεκάρια ή έστω κάποιους βαθμούς για να γλιτώσουν τον διασυρμό - γιατί, παρεμπιπτόντως, και η Αυστρία, ως «κολαούζος» της Γερμανίας, πήρε κι αυτή μηδέν βαθμούς! Χαιρέκακα το BBC σχολίασε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, από το 2003, που μια χώρα παίρνει μηδέν βαθμούς. Σιγά μην άφηναν οι Αγγλοι την ευκαιρία να πάει χαμένη και να μην «καρφώσουν» τους Γερμανούς! Οι Εγγλέζοι άλλωστε ήταν ανέκαθεν οι μετρ της χαιρεκακίας.

Τώρα, βέβαια, κατά πόσο μπορεί να βγάλει κανείς πολιτικά συμπεράσματα από ένα περιφερόμενο «τσίρκο», όπως είναι ο ετήσιος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, είναι πολύ πιο σοβαρό θέμα από όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Εμείς που αδιαφορούμε για το αισθητικό μέρος της Eurovision και μερικές φορές βλέπουμε τον διαγωνισμό τραγουδιού στη φάση της ψηφοφορίας μόνο και μόνο όταν μας δημιουργείται η εντύπωση ότι παίζονται κάποια παιχνίδια συναρτώμενα με σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στην ήπειρο, έχουμε καταλήξει στην άποψη ότι όντως έτσι είναι. Και αφού αναφερθήκαμε στις «πομπές» της Γερμανίας, πρέπει να πούμε δύο λόγια και για τον διασυρμό της Ελλάδας. Ποτέ άλλοτε δεν είχε ψηφιστεί η Ελλάδα μόνο από τρεις (!) όλες κι όλες χώρες - την Αλβανία, την Κύπρο και την Αρμενία, που ήξερε η τελευταία ότι λόγω του αντιτουρκισμού μας, προβάλλουμε σε πολιτικό επίπεδο τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους που φέτος κλείνει τα εκατό χρόνια από τότε που έγινε. Οποιος νομίζει πως το γεγονός ότι στην Ελλάδα για πρώτη φορά έδωσαν βαθμούς μόνο τρεις χώρες οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα του ελληνικού τραγουδιού που εκπροσώπησε τη χώρα μας, κάνει λάθος. Δεν είναι μόνο αυτό.

Εχει πιάσει τόπο η χυδαία και εξευτελιστική ανθελληνική προπαγάνδα των Γερμανών σε σχέση με το μνημόνιο, την «τεμπελιά» των Ελλήνων και όλα τα σχετικά. Με ασυναίσθητο τρόπο ενσταλάζεται στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων πολιτών η περιφρόνηση προς τους Ελληνες που καλλιεργούν οι Γερμανοί - πόσω μάλλον όταν αναφερόμαστε στο κοινό που βλέπει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το οποίο δύσκολα θα το συγκατέλεγε κανείς στους... φωστήρες της πολιτικής!

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
netakias
Πολλοί νέοι αναγνώστες μας στέλνουν καταγγελίες για φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οσοι μας διαβάζουν είχαμε προειδοποιήσει από 8/10/2010 με το άρθρο "ΔΕΗ : Θα πληρώσουμε το κόστος της «Πράσινης» Απάτης;".


Ε. λοιπόν το κόστος της Πράσινης Απάτης, από μέχρι τις 30/7/2012 είχε αφήσει χρέος €300.000.0000εκ και το οποίο ανεβαίνει διαρκώς και σύμφωνα με επίσημη έκθεση (ΛΑΓΗΕ) η μαύρη τρύπα θα έφτασε €1,4δις το 2014 και γι αυτό μείωσαν όσο μπορούσαν τις ταρίφες (την τιμή που αγόραζε η ΔΕΗ) και αύξησαν τα...έσοδα.
Αυτό τώρα όπως είναι φυσικό πρέπει να το πληρώσετε εσείς.

DSC_4062

Περιληπτικά, για όσους δεν γνωρίζουν, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ επειδή γνωρίζει ότι με φωτοβολταϊκα (Φ/Β) και ανεμογεννήτριες (Α/Γ) δεν μπορεί να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύμα, με την παρούσα τεχνολογια, που να είναι κερδοφόρο, βρήκαν την πρόφαση για το "καλό του περιβάλλοντος" ώστε να επιδοτούν τις δουλείες τους.

Ετσι οι Τράπεζες έδωσαν σίγουρα δάνεια σε όποιον ήθελε να βάλει Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στο χωράφι μου και η δύστυχη ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αγοράζει Ρεύμα πιο ακριβά από ότι πουλάει στην λιανική. Κερδιζουν Τράπεζες και ΑΠΕτζηδες και χάνει η ΔΕΗ και φυσικά ο καταναλωτής. η ΔΕΗ αγόραζε από φωτοβολταικα πάρκα στην τιμή 0,45-0,55 €/κιλοβατώρα και στη συνέχεια το ρεύμα αυτό το πούλαγε στους καταναλωτες στην τιμή των… 0,14 €/ κιλοβατώρα (τιμές 2010)
Υπήρξαν καταγγελίες για συμβάσεις της ΔΕΗ με συγκεκριμένη εταιρεία για έξι αιολικά πάρκα, έναντι του υπερβολικού, κατά τις καταγγελίες, τιμήματος των 120 εκατ. ευρώ., αλλά χάθηκαν σε κάποιο συρτάρι
Επειδή όμως, όπως είπαμε αυτό παράγει χρέη, βρήκαν διάφορους πονηρούς τρόπους ώστε να μην πάρει μυρουδια το πόπολο.
  • Ετσι περί τα €70εκ το χρόνο τα έπαιρναν από το παλαιό Τέλος της ΕΡΤ και τα έδιναν στην ΛΑΓΗΕ 
  • Αυξησαν το ρευμα Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 9,53 αύξηση… 118% το 2013 
  • Λόγω της κατάργησης των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπής CO2 η ΔΕΗ θα έχει ετήσια επιβάρυνση €300εκ που πληρώνεις εσύ ! 
  • Επιβάρυνση από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του Φ/Α επιβάρυνση 165εκ 
  • Επιβάρυνση λόγω αύξησης της κάλυψης του κόστους λειτουργίας τρίτων παραγωγών 200εκ 
  • Αγορά ενέργειας από ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος σε υψηλότερες Τιμές 475εκ.
Ειμαστε ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ που πρέπει να πληρώνουμε πρόστιμο, επειδή ο φθηνός λιγνίτης παράγει νερο (υδρατμούς) και διοξείδιο του άνθρακα (μην εκπνέεις). Φυσικά δεν μπορούσαν να βάλουν προστιμο στο νερό (ο λευκός καπνος που βγαίνει από τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς) έτσι έβαλαν πρόστιμο στην αναπνοή, το CO2.

Τελος πληρώνεις και τον Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), είναι αυτό που λεει μεταφορα/διανομή ρεύματος, που είναι μια εταιρία που συστάθηκε σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο αυτό σκοπός του ΑΔΜΗΕ είναι η λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του ΕΣΜΗΕ ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια με τρόπο ασφαλή, αποδοτικό και αξιόπιστο και σκοπό φυσικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, να ιδιωτικοποιηθεί και να βγάζει όποιος το αγοράσει, πολλά λεφτά ξεκούραστα κι ανέξοδα. Απλά άλλοι θα βγάζουν το ρεύμα (την χασούρα) κι αυτός απλά θα κάνει τον διαιτητή.

Για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Κυριολεκτικό SOS εκπέμπει η Τουρκικά προς ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες καθώς ένεκα των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή έχουν ναυαγήσει όλες οι εξαγωγές της προς Σαουδική Αραβία και προς τις χώρες του Περσικού κόλπου, με συνέπεια την απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων και με απόρροια άλλο ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα για το καθεστώς Ερντογάν, που ήδη αντιμετωπίζει την απαρχή μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης η οποία ξεθωριάζει το περίφημο οικονομικό του θαύμα.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, η απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης στις 24 Απριλίου να απαγορεύσει ουσιαστικά τα τουρκικά φορτηγά πλοία να διέρχονται από την διώρυγα του Σουέζ, εξ αιτίας της γνωστής έντονα επικριτικής στάσης του Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Σίσυ, τον οποίο χαρακτηρίζει παράνομο στυγνό δικτάτορα, έχει προκαλέσει την κατάρρευση των τουρκικών εξαγωγών προς τον Περσικό κόλπο.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα, μέχρι το 2002 οι τουρκικές εξαγωγές προς τον Περσικό κόλπο ακολουθούσαν τη οδική οδό μέσω Ιράκ. Μετά την κατάληψη του Ιράκ και την αναρχία που επικράτησε στην χώρα αυτή, η οδός αύτη κρίθηκε επισφαλής και έτσι η κύρια δίοδος των τουρκικών εξαγωγών έγινε η Συρία. Με την έναρξη όμως του συριακού εμφυλίου ήδη από το 2011 και αφού κρίθηκε επικίνδυνη και η διαδρομή αυτή, η κύρια οδός εξαγωγών έγινε η διώρυγα του Σουέζ που είναι υπό αιγυπτιακό έλεγχο. Άλλωστε ο τότε ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μορσί, ήταν στενός φίλος του Ερντογάν.

Τώρα με την απόφαση αύτη της Αιγύπτου, από τις 15 Απριλίου η Τουρκία βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο καθώς άλλη δίοδος δεν υπάρχει, ενώ αποκλείεται το Ιράν ένεκα των γνωστών συνθηκών άλλα και από την αντιπαράθεση του Ιράν με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Έτσι η μόνη σωτηρία για τους Τούρκους και τα τουρκικά προϊόντα κυρίως αγροτικής φύσεως που τώρα σαπίζουν στην Τουρκία, είναι να… αναλάβουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να προωθήσουν τα προϊόντα τους προς τον Νότο, καθώς η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Αίγυπτο. Άλλωστε, Έλληνες εφοπλιστές πρόσφατα συνεργάστηκαν άριστα με τον τουρκικό καθεστώς για να προωθήσουν το παράνομο πετρέλαιο του βορείου Ιράκ προς την Δύση.

Μένει να δούμε αν αυτό το… τουρκικό «όνειρο» θα γίνει πραγματικότητα και κυρίως τι συνέπειες μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια αναπάντεχη εξέλιξη, αν και πρέπει να πούμε πως οι ενδείξεις μέχρι τώρα δεν είναι ενθαρρυντικές προς την τουρκική πλευρά.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το Βερολίνο θέλει πρώτα πιστωτικό γεγονός και μετά «take it or leave it»

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Μέσα στα επόμενα 24ωρα τελειώνουν και τα τελευταία ψέματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης Τσίπρα. Το τετράμηνο σίριαλ ενός ιδιότυπου κλεφτοπόλεμου έφτασε στο τέλος του. Ακριβώς επειδή εξαντλήθηκαν και τα τελευταία πυρομαχικά στα ελληνικά... λιανοντούφεκα. Η χώρα απλούστατα δεν έχει λεφτά, για να καλύψει τις εξωτερικές υποχρεώσεις της. Ο κρατικός κορβανάς στέρεψε και η επιδρομή στους «κουμπαράδες» άλλων δημόσιων φορέων πάει για μισθούς και συντάξεις. Ακόμη όμως κι αν βρίσκονταν τα 300.000.000 ευρώ της πρώτης δόσης του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, είναι απολύτως βέβαιο ότι η Ελλάδα θα αδυνατούσε να καταβάλει την αμέσως επόμενη, δέκα ημέρες αργότερα. Το παραδέχονται πλέον δημόσια στην κυβέρνηση, το γνωρίζουν όμως καλά και οι δανειστές.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι συνολικότερη συμφωνία για τρίτο δανειακό πακέτο δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το τάιμινγκ, τα πράγματα μοιάζουν απλά: στην καλύτερη περίπτωση, ο Τσίπρας μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρει μια «έντιμη», πλην όμως ενδιάμεση, συμφωνία χρηματοδότησης, που θα του επιτρέψει να καλύψει τις εξωτερικές δανειακές υποχρεώσεις του καλοκαιριού και τίποτα παραπάνω. Σε αυτή τη φάση, θα υποχωρήσει στον ΕΝΦΙΑ και στον ΦΠΑ, ενώ θα δώσει και συμβολικού τύπου ανταλλάγματα στο Ασφαλιστικό, αφήνοντας ανέγγιχτα τα εργασιακά. Ενας τέτοιος συμβιβασμός θα περάσει «αέρα» στη Βουλή, κι ας λένε διάφοροι καλαμπούρια για την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Σαμαρά, που θα ξαναθυμηθεί, τάχα μου, τις αντιμνημονιακές κορόνες του...

Αυτή όμως η προοπτική δεν αρέσει στους Γερμανούς. Οχι τουλάχιστον σε όλους. Στα μάτια τους, βελτιώνεται... αναίμακτα η διαπραγματευτική θέση του Τσίπρα, που θα καταφέρει σχεδόν με το μισό e-mail Χαρδούβελη να υπερπηδήσει τις σοβαρότατες δανειακές υποχρεώσεις του καλοκαιριού (ομόλογα της ΕΚΤ, ύψους 7 δισ. ευρώ). Γι' αυτό και οι σκληροί του Βερολίνου προτιμούν πρώτα πιστωτικό επεισόδιο με αθέτηση πληρωμής προς το ΔΝΤ, capital controls, διακοπή της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες (ΕLA) από την ΕΚΤ, οικονομική ασφυξία και μετά... τελεσίγραφο «take it or leave it», από αυτά που έστελναν οι ναζί προτού εισβάλουν τα Panzer...

Τελευταία ζαριά, λοιπόν. Αλλά για τους Γερμανούς. Ο Τσίπρας δεν έχει άλλο περιθώριο για τζόγο. Τα χαρτιά του τα άνοιξε. Τα πυρομαχικά στα καριοφίλια τελείωσαν, μόνο που τα θεμέλια στο ελληνικό μετερίζι είναι ζωσμένα με εκρηκτικά. Κι αν ακουστεί το μπαμ, να δούμε ποιος θα μείνει όρθιος. Οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πιο πέρα...

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για παρεμβάσεις απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους από την πλευρά της τρόικα, αλλά και για λάθος στοιχεία που επικαλούνταν για την αγορά εργασίας, μίλησε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, στη σύντομη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

Όπως υποστήριξε ο κ.Ρομπόλης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κλιμάκιο της τρόικα, Σέρβας Ντε Ρουζ, ζητούσε και έκανε παρεμβάσεις για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους.

"Οκτώ στα δέκα στοιχεία των Τροϊκανών, σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας ήταν λάθος. Δεν είχαν βαθιά γνώση της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορείς εξ αποστάσεως να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα όπως είναι η ανεργία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόλης.

Παράλληλα, διαφώνησε με τους χειρισμούς που έγιναν και έβαλαν τη χώρα σε συνθήκες μνημονίου, ενώ αντικρούοντας όσους υποστηρίζουν ότι οι μόνες λύσεις που υπήρχαν ήταν ή μνημόνιο ή πτώχευση, αντέτεινε ότι "δεν πτωχεύουν τόσο εύκολα χώρες με ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις και τρία εκατομμύρια νοικοκυριά".

"Ήθελε ψυχραιμία. Μπορεί να ήταν δύσκολη η κατάσταση, όμως μπορούσε να έχει χειρισμούς πιο ευέλικτους και να αποφύγει το μνημόνιο. Έπρεπε να μείνουμε στην Ευρώπη, να κάνουμε εξυγίανση αλλά με μέτρα που θα είχαν συγκεκριμένα αναμενόμενα αποτελέσματα και όχι αυτά που εφαρμόστηκαν", τόνισε.

Πρόσθεσε, δε, ότι σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης κρίσης, δεν βοηθούν "διατυπώσεις περί τιτανικού, αντίθετα δημιουργούν προβλήματα ακόμα και σε οικονομίες με ανάπτυξη".

Τέλος, ο κ. Ρομπόλης, χαρακτήρισε λάθος τη συνταγή του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι η στρατηγική του στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τα τελευταία χρόνια, είχαν δύο πυλώνες. Την αναδιάρθρωση του χρέους και την υποτίμηση του νομίσματος.

"Φοβάμαι ότι αν και στην Ελλάδα αυτό που θα συμφωνηθεί δεν θα αφήνει πόρους στην οικονομία για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τότε θα γίνει και εδώ ότι έγινε και στην Λατινική Αμερική και θα έχουμε διαχείριση φτωχοποίησης του πληθυσμού", επεσήμανε ο κ. Ρομπόλης.

Η κατάθεση του κ. Ρομπόλη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη. Για την ίδια μέρα προγραμματίστηκε να κληθούν ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και ο Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου