Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Μαΐ 2015

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρόκειται να υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν για την ενίσχυση της ευρωζώνης, την ώρα που το Λονδίνο ζητάει συνολικά από την ΕΕ να αλλάξει.

Η πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης μεταξύ των τριών ηγετών επιβεβαιώθηκε από ευρωπαϊκή πηγή. Είναι “πολύ πιθανή”, υπογράμμισε μια δεύτερη πηγή.

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης αυτής είναι η γαλλογερμανική συμβολή στην ενίσχυση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης, για την οποία το Παρίσι και το Βερολίνο διατυπώνουν έναν αριθμό προτάσεων “που θα αναπτυχθούν μέσα στο πλαίσιο των υφισταμένων συνθηκών μέσα στα επόμενα χρόνια”.

Περισσότερο μακροπρόθεσμα προτείνουν να εξετασθεί το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και προβλέπουν να συνεισφέρουν σ’ αυτή την ανάλυση έως το τέλος του 2016, κάτι που φαίνεται να απομακρύνει το σενάριο μιας αλλαγής των συνθηκών.

Οι δηλώσεις αυτές ερμηνεύθηκαν σήμερα ως ένα μήνυμα προς τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα οργανώσει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρώπη. Ο συντηρητικός Κάμερον τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ, αλλά θέλει η ένωση να μεταρρυθμισθεί.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είχε χθες το βράδυ συνομιλίες με τον Γιούνκερ πριν αρχίσει αυτή την εβδομάδα μια περιοδεία στη διάρκεια της οποίας θα περάσει από το Παρίσι και το Βερολίνο για να “πουλήσει” το δημοψήφισμά του. Οι δύο άνδρες “συμφώνησαν πως είναι απαραίτητος περαιτέρω διάλογος και με άλλους ηγέτες, όσον αφορά το ποια είναι η καλύτερη οδός”.

“Η εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης είναι μια άσκηση που τελειώνει, ενώ αυτή που αναλαμβάνει ο κ. Κάμερον αρχίζει”, υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή πηγή. “Περιμένουμε τώρα να έρθει να μας παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα”.

Η ενίσχυση της ευρωζώνης θα είναι στην ημερήσια διάταξη της επόμενης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στα τέλη Ιουνίου. Οι πρόεδροι της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εργάζονται για το σκοπό αυτό εδώ και μήνες και έχουν ήδη παρουσιάσει το έργο τους. Τώρα θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και τα κράτη μέλη για να δώσουν τροφή στη συζήτηση.

“Η γαλλογερμανική συμβολή είναι χρήσιμη, αρμόζουσα και κεντρική σ’ αυτή τη διαδικασία”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο, Βρυξέλλες

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη*

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, αλλά και ειδικότερα στην οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας, αναφέρεται ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Στη συνέντευξη με τίτλο «από το ελληνικό χάος μέχρι την ψήφο κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρώπη κινδυνεύει με αποσύνθεση», ο Ρομάνο Πρόντι τονίζει μεταξύ των άλλων:
«Ακούσαμε τόσες βροντές που στο τέλος έβρεξε. Είναι σαφές πλέον ότι η Ελλάδα δεν έχει τόσα χρήματα για να πληρώσει. Το ήξεραν όλοι. Είκοσι πέντε τοις εκατό των Ελλήνων είναι άνεργοι, το εισόδημα κατέρρευσε πολύ περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι υποστηρικτές της λιτότητας. Η Ελλάδα δεν έχει την διέξοδο των εξαγωγών που χαρακτηρίζει την Ιταλία, η Ελλάδα εξάγει λιγότερα αγαθά απ΄ό,τι η ιταλική επαρχία Ρέτζο Εμίλια. Ζει από ναύλα πλοίων, λίγο τσιμέντο και λίγο τουρισμό. Αν καταρρεύσει το εσωτερικό εισόδημα, καταρρέουν όλα. Ζήσαμε ένα μπρα-ντε-φερ, στο οποίο ο κάθε ένας νόμιζε ότι ο άλλος θα έκανε πίσω. Αλλά για να σωθεί, καθένας θα έπρεπε να παραχωρήσει κάτι. Αν η Γερμανία είχε παρέμβει στην αρχή της κρίσης, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα με 30 με 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα το όλο κόστος έχει δεκαπλασιαστεί».
Στην ερώτηση της Corriere αν «ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης έχουν κάποια ευθύνη», ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός απαντά:
«Oι Έλληνες επέδειξαν έναν κομπασμό ο οποίος δημιούργησε κακή προδιάθεση στους διαπραγματευτές. Παρατήρησα να αυξάνεται η ενόχληση απέναντί τους όσο χρησιμοποιούσαν βίαιες λέξεις. Η αναφορά στον ναζισμό δεν βοήθησε. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τον Σόιμπλε, δυστυχώς μπορεί να σε κοροϊδέψει εκείνος, διότι είναι ισχυρός. Αλλά το να ακούμε τις γνωστές προκαταλήψεις σχετικά με την μεσογειακή ραθυμία είναι ένα άλλο σύμπτωμα αποσύνθεσης».
«Η Ελλάδα, στο τέλος, θα βγει από το ευρώ;», ρωτά ο δημοσιογράφος ‘Αλντο Κατσούλο και ο Ρομάνο Πρόντι τονίζει:
«Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Υπάρχει, όμως, ακόμη το περιθώριο για μια συμφωνία. Υπό δυο προϋποθέσεις: σαφήνεια και αμεσότητα. Μπορούμε ακόμη να φτάσουμε σε μια “χρεοκοπία κατά το ήμισυ”, με την Ελλάδα να έχει πετύχει την επιμήκυνση των χρονικών περιθωρίων αποπληρωμής και την αναδιάρθρωση του χρέους -που δεν θα μπορεί να πληρωθεί εξ ολοκλήρου- αλλά σε αντάλλαγμα να κάνει δεκτά κάποια αιτήματα. Και οι προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα δεν θα μπορέσουν να τηρηθούν στο ακέραιο».
Σε ό,τι αφορά τυχόν επέκταση της κρίσης στην Ιταλία, ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι, «εκ των πραγμάτων, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο», προσθέτει ότι σε πολιτικό επίπεδο η Ευρώπη δεν έχει ενισχυθεί, ενώ, σε σχέση με τον «ανολοκλήρωτο χαρακτήρα» της Ευρώπης, ο Πρόντι δηλώνει:
«Η Ευρώπη δεν διαθέτει, πλέον, πολιτική, ούτε ιδέες. Έχει μόνον κανόνες, αριθμητική. Όταν χαρακτήριζα “βλακώδες” το Σύμφωνο Σταθερότητας, ήξερα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Δεν κυβερνά, κανείς, με την αριθμητική. Ο Γιούνκερ ανακοίνωσε το πρόγραμμα επενδύσεών του πριν από εννέα μήνες. Ο χρόνος που χρειάζεται για να γεννηθεί ένα παιδί. Αλλά δεν είδαμε ακόμη τίποτα».
«Έχω εμπιστοσύνη στο ότι, κάθε φορά που η Ευρώπη βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, κατέφερε να πετύχει την αναγκαία ανάταση», ολοκληρώνει ο Ιταλός κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο θα φανεί αν η Μέρκελ έχει το πολιτικό ανάστημα για να επιβάλει την αναγκαία στροφή, αλλά «σίγουρα, η Γερμανία, δεν μπορεί να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της αποκοπής τμημάτων της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (*Ανταποκριτής στην Ιταλία)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι καταπληκτικοί διάλογοι για τον υπουργό
Συνάντηση με Τσίπρα ζήτησε ο διοικητής της ΕΥΠ 
- Ο υπουργός (σ.σ. Γιάννης Πανούσης) θα φύγει σε ένα τετράμηνο. Τις τοποθετήσεις των αξιωματικών θα τις τακτοποιήσει ο «ψηλός» (σ.σ. ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.). Θα τελειώσει το θέμα ο «ψηλός» και εσωκομματικά .
- Πρέπει να γίνει διευθυντής στο Αλλοδαπών ο Γρ…
- Έτσι θα γίνουν τα πράγματα...
Αυτό είναι ένα τμήμα των νέων απίστευτων διαλόγων μεταξύ ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτών που συνεργάζονται με δουλεμπόρους και οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα φέρεται να έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν την τύχη του υπουργού κ. Γιάννη Πανούση αλλά και να κατευθύνουν τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι διάλογοι αυτοί περιλαμβάνονται σε διαβιβαστικό έκτασης περίπου 90 σελίδων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ασχολήθηκε τους τελευταίους με τις σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ με κυκλώματα διακινητών λαθρομεταναστών. Σε αυτό προσδιορίζονται οι ευθύνες τουλάχιστον πέντε αξιωματούχων.

Πρόκειται για μία έρευνα που είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής» με διαδοχικά δημοσιεύματα. Ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε στην εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου, με δικαστικούς λειτουργούς να μιλούν για «άκρως σοβαρή υπόθεση» ενώ την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των λογαριασμών των αξιωματούχων, όπως έχει ζητηθεί.

Υψηλές πολιτικές προσβάσεις

Εκείνο που θεωρείται εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι στους διαλόγους αυτούς οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι φέρεται να έχουν υψηλές πολιτικές προσβάσεις αλλά μιλούν και για παρεμβάσεις στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Μάρτιο οι οποίες πράγματι υλοποιήθηκαν! Το ίδιο κύκλωμα εμφανίζεται παράλληλα να επιχειρεί την απομάκρυνση στελεχών των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων ήδη έχει ζητήσει σχετική έκτακτη ενημέρωση ο κ. Πανούσης, ο οποίος αναφέρεται σε «πρακτικές που ξεπερνούν το οργανωμένο έγκλημα και φτάνουν στη συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης». Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα έχει ζητήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.

Ενδεικτικό του «μηχανισμού διαφθοράς» που είχε στηθεί είναι ότι σε διάλογο που είχε στις 3 Μαρτίου 2015 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών -κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων- με έναν ιδιώτη, απεσταλμένο ανωτάτου αξιωματικού της λεωφόρου Κατεχάκη, ήταν η «διευθέτηση» των εν εξελίξει κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. Όπως λένε, «πρέπει να απομακρυνθεί ο Φ. από προϊστάμενος Αλλοδαπών, να φύγει ένας υποδιευθυντής, να αναλάβει ο Γρ... Να φύγουν δύο άτομα που είναι κοντά στον υπουργό και μιλάει μαζί τους».

Σημειώνεται ότι στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ακολούθησαν πράγματι απομακρύνθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών ο προαναφερόμενος αξιωματικός και πήγε στη θέση του ο μνημονευόμενος αντικαταστάτης του. Καθ' ότι, όπως πίστευαν πιθανόν τα μέλη του κυκλώματος, θα μπορούσαν μελλοντικά να έχουν τον εν λόγω αξιωματικό «υποχείριό» τους. Ο αξιωματικός με θητεία στην Αντιτρομοκρατική που ήταν προϊστάμενος στο Αλλοδαπών σε κατάθεση που έδωσε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δεχόταν για να προστατεύσει τον εν λόγω αξιωματικό, υφιστάμενό του στο Αλλοδαπών, που ακούγεται σε συνομιλίες να επιδιώκει την εκδίωξή του.

Η «αχίλλειος πτέρνα» των επίορκων

Τέλος, εξίσου εντυπωσιακή είναι η στιχομυθία των ίδιων εμπλεκομένων για να υπάρξει παρέμβαση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που φαινόταν να στέκεται εμπόδιο στις έρευνες τους. Όπως λένε, «ξέρεις ποια είναι η "αχίλλειος πτέρνα μας"; Πρέπει να τεθεί το θέμα στον υπουργό; Δεν είναι καλό για εμάς. Όμως έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο "ψηλός" (σ.σ. το ίδιο ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.) και θα το καθαρίσει το θέμα».

Σημαντική έρευνα για καταγγελλόμενες παρόμοιες σχέσεις ανώτατου αξιωματικού του Λιμενικού με δουλεμπόρους και λαθρεμπορικά κυκλώματα πραγματοποιεί η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Λαμπρόπουλος Βασίλης
Πηγή "Το Βήμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Μεγάλη ήττα του τουρκικού ρατσισμού στη FUEN
Έκπληκτοι οι ευρωπαίοι σύνεδροι
Οι τρεις ήρωες Πομάκοι!

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από τις 14 έως 17 Μαΐου 2015, εν μέσω των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαΐου 1920), η ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities – FUEN), όπου μετέχουν περισσότερες από τριάντα μειονότητες από την Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η FUEN υιοθετούσε μέχρι τώρα, ακρίτως, τις τουρκικές θέσεις, καθώς οι εγγεγραμμένοι σε αυτήν τουρκόφωνοι σύλλογοι εκ Θράκης επέβαλαν χωρίς αντίλογο τις θέσεις τους, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκόφρονες πανηγύριζαν εκ προοιμίου για την επιτυχία τους να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην Κομοτηνή, επιλέγοντας προκλητικά την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης, είχαν δημιουργήσει μεγάλη ένταση τοπικά, αλλά και στο πανελλήνιο.

Όλα έδειχναν μαύρα και άραχνα… ώσπου, εμφανίσθηκαν στον ορίζοντα οι Πομακικοί σύλλογοι…

Οι γενναίοι

Οι Γενναίοι Ιμάμ Αχμέτ (αριστερά) και Μουσταφά Σερήφ (δεξιά) (15.5.2015)
Τρεις ήρωες των Πομάκων, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ από τους 40.000 της Ελληνικής Θράκης, έσωσαν την τιμή της φυλής τους και όλων των Ελλήνων Θρακιωτών, οι οποίοι εκείνη την ώρα είχαν κατακλύσει τις καφετέριες της Κομοτηνής και λιάζονταν ανέμελοι, χωρίς να ενδιαφέρονται για όσα συνέβαιναν λίγο παραπέρα.

Πόσο μοιάζει, αλήθεια, η σημερινή κατάσταση με τη Σμύρνη του 1922;

Οι τρεις ήρωες ΠΟΜΑΚΟΙ τσάκισαν την τουρκική προπαγάνδα μέσα στη μεγάλη Πανευρωπαϊκή φιέστα που ετοίμαζε πυρετωδώς επί δύο χρόνια η Τουρκία.

Η προσδοκώμενη μεγάλη νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η αναμενόμενη ανάδειξη της «τουρκικής ταυτότητας» της μειονότητας μέσα στην ίδια την Ελληνική Θράκη, κατέληξε σε ΒΑΤΕΡΛΩ, όταν ακόμα το πρωί της πρώτης ημέρας (14.5.2015) στην είσοδο της αίθουσας του Συνεδρίου της FUEN, εμφανίστηκαν οι τρεις ΓΕΝΝΑΙΟΙ:
  • Ιμάμ Αχμέτ Πρόεδρος, Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων,
  • Κεμάλ Φαρζλή, Πρόεδρος Κέντρου Πομακικών Ερευνών και
  • Μουσταφά Σερήφ, αρθρογράφος της εφημ. ΖΑΓΑΛΙΣΑ.
Ψευτομουφτήδες, Τούρκος πρόξενος, πρόεδρος της FUEN κ.ά
Η απρόσμενη εμφάνισή τους προκάλεσε κύματα ταραχής στους γενίτσαρους, οι οποίοι εσπευσμένα ενημέρωσαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και άλλους…

Δεν πίστευαν ότι οι τρεις ΓΕΝΝΑΙΟΙ θα έβρισκαν το θάρρος να εμφανιστούν ενώπιον του Τούρκου προξένου Κομοτηνής, όλων των εθνικιστικών σωματείων της Γερμανίας, των δύο ψευτομουφτήδων, του προεδρείου του κόμματος ΚΙΕΦ (DEB) και της ανθελληνικής μειονοτικής ηγεσίας.

Μάλιστα, όταν ο Ιμάμ Αχμέτ ρωτήθηκε από τη γραμματεία σε ποια γλώσσα επιθυμεί να έχει διερμηνεία στα ασύρματα ακουστικά που διενέμοντο στους συνέδρους, ζήτησε στα …ΠΟΜΑΚΙΚΑ, προκαλώντας αμηχανία στους υπευθύνους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τι επρόκειτο να ακολουθήσει!

Η τεράστια γκάφα του Αχμέτ Μετέ:
«ΕΙΜΑΙ ΠΟΜΑΚΟΣ!»


Ο ψευτομουφτής Ξάνθης αγωνιώντας για την εξέλιξη των πραγμάτων μέσα στην αίθουσα και χωρίς να γνωρίζει τις προθέσεις των τριών ΓΕΝΝΑΙΩΝ Πομάκων, ξεκίνησε την εναρκτήρια ομιλία του με αναφορά στους… Πομάκους και τους Ρωμά, αποκαλώντας τους τελευταίους υποτιμητικά «τσιγκενέ».
Αφού έκανε μια νερόβραστη εισαγωγή, θέλοντας να προκαταλάβει δυσάρεστες εκπλήξεις, είπε o Μέτε: «Είμαι και εγώ Πομάκος». Και ενώ υποτίθεται ότι στην εναρκτήρια ομιλία του, θα μιλούσε μόνο για Τούρκους, άρχισε να αραδιάζει επιχειρήματα για να αποδείξει στους Ευρωπαίους, ότι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι. Παραδέχθηκε ακόμη ότι μιλιούνται πολλές γλώσσες μεταξύ των μουσουλμάνων, όπως τουρκικά, τσιγγάνικα, αλλά και πομάκικα, τα οποία όμως «είναι βουλγάρικα»!

Πολλοί Ευρωπαίοι αναρωτήθηκαν για το πώς είναι δυνατόν από τη μια να αναγνωρίζει την ύπαρξη των Πομάκων και από την άλλη να ισχυρίζεται ότι όλοι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι;

O Σερήφ Μουσταφά υποβάλλει την πρώτη ερώτηση
Με τη λήξη των χαιρετισμών, σηκώθηκε πρώτος ο ατρόμητος Μουσταφά Σερήφ ζήτησε το λόγο και ξεκίνησε την ερώτησή του, ειρωνευόμενος κατάμουτρα τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, ενώπιον όλου του ακροατηρίου, λέγοντας:
«Ευχαριστώ τον Αχμέτ Μετέ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν Πομάκοι στην Ελληνική Θράκη, αλλά είπε: «Πομάκος ίσον Τούρκος».
Θέλω να δηλώσω ενώπιον όλων σας ότι δεν υπάρχει «Πομάκος Τούρκος», υπάρχουν μόνο Πομάκοι και η γλώσσα μας δεν είναι η βουλγαρική, όπως ισχυρίστηκε ο Αχμέτ Μετέ, αλλά η Πομακική.
Μετά από αυτά που ακούσατε ερωτώ το προεδρείο της FUEN, ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύετε να αναλάβετε στο θέμα των Πομάκων;»

Όλα τα βλέμματα των ευρωπαίων συνέδρων στράφηκαν στον Μουσταφά.

Ό οργισμένος Αχμέτ Μετέ δεν απάντησε (τι θα μπορούσε να πει άλλωστε), αλλά απάντησε από το βήμα ο νυν πρόεδρος (Αλή Τσαβούς), του ακροδεξιού κόμματος που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ, ΚΙΕΦ (DEB), με ένα επιχείρημα σοβαρότητας καφενείου.
Άλλωστε, ο ίδιος πριν τον κάνουν…πρόεδρο του ΚΙΕΦ, ήταν ο καφετζής στο κτίριο της μουσουλμανικής νεολαίας Κομοτηνής.
Αντί να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης του Μουσταφά, είπε το φοβερό και φασιστικό επιχείρημα «Ας γίνει δημοψήφισμα για να δούμε τι θα δηλώσουν οι άνθρωποι. Όλοι αισθάνονται Τούρκοι».
Το επιχείρημα εξόργισε πολλούς Ευρωπαίους άλλων μειονοτήτων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στις χώρες τους, σχολιάζοντας ότι είναι ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, διότι η ύπαρξη μιας ιστορικής φυλής δεν πιστοποιείται ούτε ακυρώνεται με δημοψηφίσματα τα οποία είναι πολιτικές διαδικασίες, επηρεαζόμενες από ξένες δυνάμεις εκτός κοινότητας, οι οποίες και έχουν την ισχύ και τους μηχανισμούς να επηρεάσουν με αποφασιστικό τρόπο το αποτέλεσμα…

Ήδη το θρακικό Βατερλώ των Τούρκων εντός της αιθούσης είχε ξεκινήσει…

Ήρθε η ώρα του Αχμέτ Ιμάμ:
«Ταύρος εν υαλοπωλείω…»


Ο αδημονών Αχμέτ Ιμάμ, διευθυντής της εφημερίδας μας, έλαβε το λόγο και έδωσε ανεπανάληπτο χαστούκι στον ρατσισμό του Αχμέτ Μετέ, ενώπιον όλων των Ευρωπαίων. Με απίστευτο θάρρος, το οποίο δεν θα είχε κανένας άλλος μουσουλμάνος της Θράκης, κατήγγγειλε δημοσίως τον Αχμέτ Μετέ ως ψευτομουφτή, ως ρατσιστή σε βάρος των Πομάκων, ως διαστρεβλωτή του ισλάμ και ως όργανο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Είπε:
Ο Ιμάμ Αχμέτ επί τω έργω...«Λέγομαι Αχμέτ Ιμάμ, είμαι ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και ο διευθυντής της Πομακικής εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ. Εδώ στην ελληνική Θράκη, ζούν 40.000 Πομάκοι και το μεγαλύτερο τμήμα της δεν είναι τουρκικό.
Προηγουμένως ο Αχμέτ Μετέ, ισχυρίσθηκε ότι είναι εκλεγμένος μουφτής νομού Ξάνθης. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, διότι για να είναι κάποιος εκλεγμένος πρέπει να γίνουν εκλογές, να υπάρχουν ψηφοδέλτια, κάλπες, παραβάν ψηφοφορίας και άλλα.
Τέτοια διαδικασία δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ξάνθη. Ήμουν 20 χρόνια δάσκαλος στη μειονοτική εκπαίδευση. Στο σχολείο ερχόταν Πομάκοι μαθητές με μητρική γλώσσα τα πομακικά. Δεν γνώριζαν ούτε μία τουρκική λέξη. Τα παιδιά για να πάψουν να μιλούν πομάκικα και να μάθουν τουρκικά, δέχονταν μεγάλη πίεση και ξυλοδαρμό. Το πομακόπουλο των έξι ετών υποχρεωνόταν να μαθαίνει ξένες γλώσσες πλην της μητρικής του και τρία αλφάβητα (αραβικό, λατινικό/τουρκικό, ελληνικό). Ο Αχμέτ Μετέ με ανατολίτικη πονηριά και τεχνάσματα, ισχυρίστηκε ότι είναι λίγο Πομάκος, λίγο Τούρκος και ότι είναι Μουφτής.
Είναι πράγματι…μουφτής, αλλά εγκάθετος της Τουρκίας και όχι εκλεγμένος από τον κόσμο! Εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και όχι των μουσουλμάνων της Θράκης.
Όπως και άλλοι θρησκευόμενοι στη Θράκη, εκμεταλλεύονται και εμπορεύονται την ισλαμική πίστη, αντί να διδάξουν το ισλάμ που είναι θρησκεία αγάπης και σεβασμού προς κάθε γλώσσα, προς κάθε φυλή και κάθε χρώμα. Ευχαριστώ»


Αποκαλυπτική τρομοκρατία!
Επίθεση από πιθηκόμορφο Γενίτσαρο…


Η παρέμβαση του ΓΕΝΝΑΙΟΥ Ιμάμ Αχμέτ, κατακρήμνισε ως χάρτινο πύργο, μέσα σε ένα λεπτό, την ψεύτικη εικόνα που είχαν δημιουργήσει για τη Θράκη (στους Ευρωπαίους) με τόσο κόπο, χρόνο και χρήμα οι Τούρκοι.
Κύματα ασυγκράτητης οργής διαπέρασαν τους τουρκόφρονες.
Κάποιος πιθηκόμορφος γενίτσαρος εκ Ξάνθης, επιτέθηκε, αρχικά φραστικά, στην τουρκική γλώσσα, και στη συνέχεια ετοιμάσθηκε να κινηθεί απειλητικά εναντίον του διευθυντή μας.

Δυστυχώς, κάποιος συνοδός συγκράτησε τον μαινόμενο πιθηκόμορφο γενίτσαρο και έτσι χάθηκε η μοναδική ευκαιρία ενώπιον όλων των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών μειονοτήτων, να αποκαλυφθεί η ψυχολογική και φυσική βία που ασκείται σε βάρος των Πομάκων.

Εποικοδομητικές ζυμώσεις
και απόκτηση ευρωπαίων υπερασπιστών


Πολλοί Ευρωπαίοι πλησίασαν τους Μουσταφά Σερήφ και Ιμάμ Αχμέτ και τους έδωσαν συγχαρητήρια για το θάρρος τους. Ο Μουσταφά και ο Ιμάμ εξηγούσαν ακατάπαυστα την κατάσταση των Πομάκων και την ιδεολογική τρομοκρατία που υφίστανται από την Τουρκία. Χάρη, λοιπόν, στην ανοησία των Τούρκων να τους φέρουν μπροστά στα πόδια τους, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους δεκάδων ευρωπαϊκών μειονοτήτων, που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να το πράξουν.

Το ευρωπαϊκό ακροατήριο των πομακικών προβλημάτων το ετοίμασαν με δικά τους έξοδα, οι Τούρκοι…! Μπράβο…! Αντί να διευρύνουν την διεθνοποίηση των δικών τους «προβλημάτων», βοήθησαν αποφασιστικά στη διεθνοποίηση του Πομακικού!

Μετά από αυτά, υπήρξαν επαφές και ανοίχθηκαν συγκεκριμένοι δίαυλοι επικοινωνίας με ευρωπαϊκές μειονότητες, που για ευνόητους λόγους δεν θα αποκαλύψουμε.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ
Ήρθε από τον πλανήτη …Σείριο!


Πολλοί απόρησαν για την παρουσία του Τούρκου προξένου Κομοτηνής, Αλί Ριζά Ακιντζί, ο οποίος εκλήθη (ως τι άραγε;) και απηύθυνε προκλητικό χαιρετισμό.

Χωρίς κανένα πρόσχημα άρχισε το κατηγορητήριο σε βάρος της Ελλάδας απαριθμώντας τομείς όπου διαπιστώνει ο ίδιος παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ κλπ Κατ επανάληψιν κατονόμασε την μειονότητα της «δυτικής» (όχι πάντως «ελληνικής») Θράκης ως «τουρκική», αναφέρθηκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία και έκανε υποδείξεις στην Ελλάδα για να επιδείξει ανεκτικότητα προς τις μειονότητες… (προφανώς όπως και η χώρα του η Τουρκία!)

Εάν αυτό γινόταν σε μία σοβαρή χώρα, ο συγκεκριμένος πρόξενος θα έπρεπε να σταλεί πακέτο από εκεί που ήρθε. Επειδή οι λεονταρισμοί του συνεχίζουν να μένουν αναπάντητοι από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καμαρώνει και περιφέρεται μέσα στην Ελληνική Θράκη, σαν γύφτικο σκεπάρνι…

Θυμίζουμε ότι αυτός ο μισέλλην, με τον οποίο σαλιαρίζουν εμετικά σε ποικίλες εκδηλώσεις οι εγχώριοι χριστιανοί πολιτικάντηδες (βουλευτές, δήμαρχοι, σύμβουλοι και τσανακογλύφτες πάσης φύσεως), είχε πριν από λίγο καιρό το θράσος να ζητήσει να ξηλωθεί από την Καβάλα, η πινακίδα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, η οποία αναφέρεται στην Κύπρο (βλ. προηγούμενο φύλλο ΖΑΓΑΛΙΣΑ). Σημειώνουμε ότι όταν σηκώθηκε να μιλήσει σχεδόν κανείς από τους Ευρωπαίους συνέδρους δεν τον χειροκρότησε.
Ο μόνος του οποίου τα χέρια άναψαν από τα απανωτά παλαμάκια, ήταν ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Χειροκροτούσε το αφεντικό του…

Οι μουσουλμάνοι αυτοδιοικητικοί…

Η αντιδήμαρχος Κομοτηνής, κα Σιμπέλ Μουσταφάογλου, εκλήθη να απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα, με την ιδιότητά της ως αντιδήμαρχος Κομοτηνής.
Γνώριζε ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γ. Πετρίδης τι έγινε με την αντιδήμαρχο που ο ίδιος διόρισε (παρά το γεγονός ότι προέρχεται από αντιπολιτευόμενο φιλο-τουρκικό συνδυασμό); Μήπως «κάνει τον Κινέζο», κρύβεται επιμελώς, συμφωνεί, έδωσε έγκριση ή δεν τον νοιάζει;

Μάλιστα, κάποιοι ευρωπαίοι σύνεδροι, αναρωτήθηκαν γιατί στο περυσινό (2014) προπαρασκευαστικό του Συνεδρίου, ταξίδι τους στην Κομοτηνή, όταν συναντήθηκαν με το δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γ. Πετρίδη, αυτός δεν τους είπε λέξη για τους Πομάκους;

Χαιρετισμό όμως απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Κατραντζή Μουσταφά. Αν και η τοποθέτησή του ήταν ήπια, γεννάται και πάλι το ερώτημα: είχε την έγκριση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γ. Παυλίδη;
Την προσφώνησή του δεν την έκανε ούτε ως ιδιώτης, ούτε ως επαγγελματίας, αλλά ως αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης... το γνώριζε ο κ. Παυλίδης, ή και αυτός κάνει την (Ξανθιώτικη) πάπια;

Οφείλουν και οι δύο – περιφερειάρχης και δήμαρχος- να απαντήσουν, τουλάχιστον, στους χριστιανούς ψηφοφόρους τους…

Το τουρκικό κρατικό κανάλι TRTΦωτογραφική τρομοκρατία!
Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω…


Κλασική μέθοδος των γενίτσαρων, οι οποίοι φυτοζωούν από τα ψίχουλα που τους πετάει ο εκάστοτε Τούρκος πρόξενος, είναι να εμφανίζονται σε εκδηλώσεις με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και να φωτογραφίζουν «αντιφρονούντες», για να παραδώσουν στη συνέχεια το υλικό στο προξενείο.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και μέσα στην αίθουσα ήδη από τα πρώτα λεπτά του συνεδρίου, όταν με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους προέδρους των Πομακικών Συλλόγων τους φωτογράφιζαν προκλητικά, ακατάπαυστα και σχεδόν εξ επαφής, ώστε να ασκήσουν επάνω τους ψυχολογική βία.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω...
Το μήνυμα ήταν «σας φωτογραφίζουμε και θα ακολουθήσουν τα δέοντα…».
Όμως και πάλι συνάντησαν την αδιαφορία των Γενναίων Πομάκων.

Σαν μην έφθανε αυτό, στη συνέχεια, ένας εξ αυτών, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από συνεργάτη της εφημερίδας μας, να δείχνει με ρουφιάνικο τρόπο, τις φωτογραφίες με τα πρόσωπα των Πομάκων, στον καθήμενο αντιπρόεδρο του κόμματος ΚΙΕΦ (DEB) Οζάν Αχμέτογλου, στο διερμηνέα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής (με το ξυρισμένο κεφάλι) και σε άλλους...
Ο θύτης έγινε θύμα… Θαυμάστε την απαθανάτιση της υπέροχης στιγμής από φωτογραφική μηχανή της ΖΑΓΑΛΙΣΑ! Μία εικόνα χίλιες λέξεις…

Το δείπνο και οι …απολογίες των Τούρκων
Ξεβράκωμα του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ


Όταν, στο δείπνο, οι Ευρωπαίοι ρώτησαν τους Τούρκους τι συμβαίνει, αυτοί άρχισαν να τους λένε ότι δεν υπάρχουν Πομάκοι, ότι η γλώσσα τους δεν υπάρχει, ότι είναι βουλγαρική, όλοι είναι Τούρκοι, και αυτοί είναι βαλτοί άνθρωποι του ελληνικού κράτους, που θέλουν να τους …διαλύσουν και άλλα.

Την επομένη, οι Ευρωπαίοι μετέφεραν τα επιχειρήματα των Τούρκων στον Αχμέτ Ιμάμ και όταν τους εξήγησε τη σχέση του με το ελληνικό κράτος και τους διωγμούς που υπέστη και υφίσταται από αυτό μέχρι σήμερα, κυριολεκτικά σοκαρίστηκαν.

Ο Αχμέτ Ιμάμ, όπως γράψαμε και σε πρόσφατο φύλλο της ΖΑΓΑΛΙΣΑ, απολύθηκε από το ελληνικό κράτος από τη θέση του εκπαιδευτικού και παρέμεινε ως σήμερα άνεργος και πένης. Αυτή είναι η στήριξη του ελληνικού κράτους…

Γνωστοποιήθηκε ακόμη στους Ευρωπαίους συνέδρους ότι η τουρκο-μειονοτική ηγεσία και προσωπικά ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μετέ, αρνείται να καταδικάσει τα εγκλήματα της ισλαμο-φασιστικής οργάνωσης ISIS και των βάρβαρων τεράτων του… ισλαμικού κράτους. Η σιωπή είναι υποστήριξη…

Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους…
Κατάλαβαν ότι τα πράγματα στην Ελληνική Θράκη δεν είναι όπως τους τα παρουσίαζαν οι Τούρκοι και ότι ο αγώνας των Πομάκων είναι μοναχικός και δίδεται κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Επιθετικός κατά των διοργανωτών και ο εκπρόσωπος της Φρυζίας Frank de Boer, ο οποίος τη δεύτερη μέρα άσκησε έντονη κριτική για την κατάχρηση του χρόνου από τους (τουρκόφρονες) ομιλητές

ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Καθηγητής Κων. Τσιτσελίκης
«Η μειονότητα να ανεχθεί ετερότητες στο εσωτερικό της…»


Θετική εξέλιξη, την οποία καταγράφουμε και θα την έχουμε υπ’ όψιν μας για το μέλλον, είναι η αργοπορημένη στροφή προς την πραγματικότητα του καθηγητή Κων/νου Τσιτσελίκη, ο οποίος αφού ταλανίσθηκε επί μακρόν από τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, αντιλήφθηκε επιτέλους την ύπαρξη των Πομάκων και τα πολιτιστικά τους δικαιώματα.

Στην εισήγησή του είπε μεταξύ άλλων:
«Έχουμε την ελευθερία να δηλώνουμε ότι είμαστε Τούρκοι, Λάπωνες Σουηδοί, εκεί έχουμε ένα πρόβλημα ακόμα, και στο συμβολικό του ονόματος ….να μπορούμε να δραστηριοποιούμαστε γύρω από μια ονομασία, όποια και αν είναι και αυτή, και ας είναι και Πομάκος, Τσιγγάνος, Σουηδός κλπ, αυτό πειράζει και αυτό πειράζει και τις δυο πλευρές, και τους μειονοτικούς Τούρκους και τους Έλληνες και τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Αυτό λοιπόν θα πρέπει, να το δει, και η ίδια η μειονότητα, να μπορέσει να ανεχθεί άλλες ετερότητες στο εσωτερικό της…μπορεί να υπάρχουν Πομάκοι ή Τσιγγάνοι, να είναι μουσουλμάνοι, αλλά δεν είναι Τούρκοι. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι η ελευθερία, το να δηλώνω οτιδήποτε είναι συστατικό στο ζήτημα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων».


Συγγραφέας Ηρακλής Μήλλας
«Οι Πομάκοι δεν έχουν μητέρα πατρίδα…»


Μήλλας, Τσιτσελίκης, Χαμπίμπογλου κ.ά.
Ο Κωνσταντινουπολίτης συγγραφέας Ηρακλής Μήλλας, ο οποίος διατηρεί σχέσεις με μέλη της εθνικιστικής ηγεσίας, στην εισήγησή του είπε μια αλήθεια (ελπίζουμε να μην του ξέφυγε) η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το βαθμό …αποδοχής του!
Κατηγόρησε σαφώς τη μειονότητα ότι γινόμενη υποχείριο της Τουρκίας χάνει το δικό της λόγο και δημιουργείται «ένα πλαίσιο έλλειψης δημοκρατίας γιατί πλέον δεν ανέχονται μειονότητες μέσα στη μειονότητα (Σημ. ΖΑΓΑΛΙΣΑ: εννοεί τους Πομάκους, χωρίς να τους κατονομάζει), δηλαδή δεν θέλουν να υπάρχουνε φωνές που διαφοροποιούνται και χαλάνε τη συνοχή αυτής της μειονότητας … εάν έχεις μία άλλη αντίληψη τότε θεωρείσαι ξένο σώμα μέσα στη μειονότητα, οπότε και προδότης της μειονότητας».

Σε άλλη παρέμβασή του, απαντώντας σε τοποθέτηση του Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο οποίος κινιόταν σε λογικές που δεν είναι αποδεκτές στην Ευρώπη (όπως, ότι όλες οι μειονότητες έχουν μητέρα πατρίδα), είπε: «δεν ξέρω πόσοι είναι στη Θράκη (sic), αλλά οι Πομάκοι δεν έχουν μητέρα πατρίδα, όπως και οι Ρωμά».

Επιτέλους, ο κ. Μήλλας ωριμάζει με τα χρόνια και βρήκε το θάρρος να αναφέρει δημοσίως το …απαγορευμένο μας όνομα. Μια πολύ ευγενική και κεκαλυμμένη διατύπωση για να περιγράψει τη σκληρή γενοκτονία που υφίστανται οι Πομάκοι.

Καθηγητής Μαυρομμάτης Γιώργος
«Αν δεν υπάρχουν Πομάκοι στη Θράκη, τότε, δεν υπάρχουν και Τούρκοι…»


Στο διάλειμμα της πρώτης μέρας του συνεδρίου, οι Ιμάμ Αχμέτ, Κεμάλ Φαρζλή και Σερίφ Μουσταφά καθόταν στα τραπεζάκια που βρίσκονται έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου «Χρήστος και Εύη», ανάμεσα σε Τούρκους εθνικιστές και ευρωπαίους εκπροσώπους μειονοτικών ομάδων. Από μπροστά τους πέρασε ο καθηγητής Γιώργος Μαυρομμάτης, ο οποίος χτύπησε φιλικά στην πλάτη τον Ιμάμ Αχμέτ και έδωσε συγχαρητήρια στους Πομάκους για την παρέμβαση τους και στη συνέχεια είπε δυνατά (για να τον ακούσουν και οι Τούρκοι) «το λέω πάντα εγώ, πως αν δεν υπάρχουν Πομάκοι, τότε, δεν υπάρχουν και Τούρκοι στη Θράκη». Φεύγοντας του έδωσαν το ενημερωτικό φυλλάδιο Pomaks: Cultural Genocide.

Οθωμανικά μνημεία και άδεια καθίσματα!
Προσβολή στους Οθωμανούς…


Και ενώ αναμενόταν να καταγγελθεί πανηγυρικά στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη η βάρβαρη συμπεριφορά των Ελλήνων σε βάρος των οθωμανικών μνημείων της Θράκης, αντιθέτως, αυτός τον οποίο …κατήγγειλαν οι σύνεδροι, ήταν ο ομιλητής Ιμπραχίμ Μπαλταλί (εκδότης του εθνικιστικού τουρκόφωνου περιοδικού Batı Trakya Ruzgari), ο οποίος τους έπρηξε με τις μπουρδολογίες που αράδιαζε.
Μία ευρωπαία σύνεδρος κυριολεκτικά κοιμόταν στη θέση της… Για λόγους ευγενείας δεν δημοσιεύουμε την φωτογραφία της.

Από ένα σημείο και μετά, ο αμήχανος Μπαλταλί, άρχισε να προβάλει γρηγορότερα τις διαφάνειές του, διότι οι Οθωμανοί δεν συγκινούσαν ιδιαιτέρως τους συνέδρους… Στο διάδρομο είχε περισσότερο κόσμο από ό,τι μέσα στην αίθουσα. Οι φαντασιώσεις του Μπαλταλί, είχαν άδοξο τέλος μπροστά στα άδεια καθίσματα της αιθούσης...

«Τα παραπαίδια των Τούρκων»
Προκλητική απαξίωση των σκοπιανιζόντων


Παπα-τσαρκνιάς, Νατσουλίδου, Καζιάς
Εντύπωση προξένησε η πολυεπίπεδη περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισαν οι τουρκόφρονες τους εξ Εδέσσης σκοπιανίζοντες, ήτοι την εισηγήτρια Νατσουλίδου Ευγενία, τον Πέτρο Καζιά και τον παπά Τσαρκνιά.

Η εναρκτήρια προσβολή άρχισε με την ομιλία του ψευτομουφτή Ξάνθης, ο οποίος αναφερόμενος στους Πομάκους είπε ότι δεν είναι «ούτε Έλληνες, ούτε Μακεδόνες, αλλά Τούρκοι», απαντώντας έτσι στους κατά καιρούς ισχυρισμούς των ελλήνων σκοπιανιζόντων, ότι οι Πομάκοι είναι εξισλαμισμένοι «Μακεδόνες».

Επί πλέον, την ώρα της εισηγήσεως της Νατσουλίδου, οι περισσότεροι τουρκόφρονες είχαν φύγει στην Κομοτηνή ή ήταν χαλαροί και απολάμβαναν αναψυκτικά στο μπαρ και την πισίνα του ξενοδοχείου.

Κάποιοι ισλαμιστές τουρκόφρονες ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από την θρησκευτική περιβολή του παπα- Τσαρκνιά, σχολιάζοντας «Τι δουλειά έχουν εδώ οι άπιστοι χριστιανοί;»

Πράγματι, τα δάκρυα που χύνουν οι Τούρκοι για τα …προβλήματα των σκοπιανιζόντων είναι αποκλειστικά και μόνο κροκοδείλια (και ανθελληνικά). Ας ζούσαν οι σκοπιανίζοντες μέσα στην Τουρκία και τότε θα βλέπαμε πως θα τους συμπεριφερόντουσαν οι Τούρκοι και σε πόσα συνέδρια για τα μειονοτικά δικαιώματα θα τους προσκαλούσαν…

Και μια σοφή συμβουλή- ελληνική φράση: Τούρκο φίλευε, τον κώλο σου φύλαγε…

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ…

Με τη ΖΑΓΑΛΙΣΑ στα χέρια, ο πρόεδρος της FUEN κ. Hans Heinrich Hansen περικυκλωμένος απο Πομάκους
Ο πρόεδρος της FUEN κ. Hans Heinrih Hansen, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν άρχισαν «με το καλημέρα» εντός της αιθούσης και στο παρασκήνιο να εξαπολύονται τα πομάκικα βέλη.

Όταν, μάλιστα, στο πρώτο διάλειμμα, περικυκλώθηκε από τους ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ Πομάκους, είπε ότι έχουν ενδιαφέρον τα όσα ισχυρίζονται και θα τα εξετάσει… όταν όμως η πίεση επάνω του αυξανόταν, έσπευσε να φύγει άρον άρον μη τυχόν και τον δουν οι Τούρκοι και τον κακο-χαρακτηρίσουν για τις κακές του συναναστροφές…

Τι φοβάται ότι θα χάσει άραγε και το έβαλε στα πόδια ο αξιότιμος κύριος πρόεδρος της FUEN;
Μήπως να μην τον δουν οι Τουρκόφρονες και τον κατηγορήσουν ότι στηρίζει τους Πομάκους;

ΚΑΙ …ΠΟΜΑΚΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ!

Το βρακί της Κατερίνας....
Πού ήταν άραγε οι πλουσίως -ανά το πανελλήνιο περιφερόμενοι- και επιδαψιλευμένοι με ηθικές και λοιπές απολαβές Πομάκοι, οι οποίοι προβάλλονται ακατάπαυστα από τις τοπικές εφημερίδες και τα τοπικά ΜΜΕ;

Οι πληροφορίες λένε ότι έκλ... μέντες (ή πομάκικες πατάτες)!
Οι εκ του ασφαλούς κορώνες είναι εύκολες, όμως η Μεγάλη Μάχη της Θράκης (πανευρωπαϊκής εμβέλειας) δόθηκε στις 14-16 Μαΐου 2015 και αυτοί ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ (κρυμμένοι στα σπίτια τους).

Ο Καραϊσκάκης σε όσους την κρίσιμη στιγμή της μάχης την κοπανούσαν και άφηναν αφύλακτα τα ταμπούρια στον επιτιθέμενο εχθρό, όταν ξαναεμφανίζονταν στο προσκήνιο τους φώναζε και ενώπιον όλων, τους φορούσε το βρακί της Κατερίνας…

Εμείς, θα τους φορέσουμε το βρακί της Εμινέ (τυχαίο όνομα το οποίο θα χρησιμοποιούμε πλέον…).

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ!

Πού ήταν άραγε οι χριστιανοί βουλευτές Θράκης (πρώην και νυν) τους οποίους ψήφισαν οι χριστιανοί συμπολίτες για να τους εκπροσωπούν; Απουσίαζαν στην Αθήνα, πόζαραν καμαρωτοί σε καμιά τοπική παρέλαση, επισκέφθηκαν κανένα πανηγύρι, ασχολιόντουσαν με τις επιχειρήσεις τους, ή είχαν εκδράμει στα εξοχικά τους να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα; Προφανώς είχαν σοβαρότερες ασχολίες… από την υπεράσπιση της πατρίδας από τον επιτιθέμενο τουρκικό αλυτρωτισμό… Το χειρότερο είναι ότι υπήρξαν συγκεκριμένοι πολίτες που τους τηλεφώνησαν και τους ζήτησαν να δράσουν, αλλά άκουσαν μύριες πολιτικάντικες δικαιολογίες…
Μόλις περάσει η βροχή θα τους ξαναδούμε καμαρωτούς να εμφανίζονται δημοσίως σαν τα σαλιγκάρια…

Στέργιος επισμάνεψε…(ή, Στέργιος κοιμάται όρθιος…)
(Θρακιώτικο δημοτικό τραγούδι)


Απόντα από το κρίσιμο συνέδριο όλα τα υπερ-πατριωτικά θρακιώτικα σωματεία, σύλλογοι, ομοσπονδίες και οι κατά καιρούς αναφυόμενοι Θρακάρχες, σαχλοειδείς μπούφοι, αναλυτές, πολιτικάντηδες και ειδήμονες περί Θράκης.

Πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι πολίτες απηύθυναν έκκληση σε συγκεκριμένα θρακιώτικα σωματεία να δραστηριοποιηθούν, αλλά συνάντησαν την απόλυτη μακαριότητα… Προφανώς οι πίτες, οι μεταξύ τους βραβεύσεις, οι χοροί και τα τραγούδια, τους απασχολούν περισσότερο από την υπεράσπιση της ιδιαίτερής τους πατρίδας…

Είναι περιττό να αναφερθούμε και στην απουσία καθηγητών ειδικών σε θέματα (μειονοτικών δικαιωμάτων, οθωμανικής ιστορίας κλπ κλπ) από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, οι οποίοι θυμούνται τον ακριτικό του χαρακτήρα, μόνο όταν είναι να ζητήσουν χρήματα από την Αθήνα. Ποιος χαζός θα παρατήσει τη ζεστασιά της άνετης πολυθρόνας στο γραφείο του, για να ασχοληθεί με αυτά; Και τι τους νοιάζει αυτούς αν συντελείται μια πολιτισμική γενοκτονία στη Θράκη ή αν απειλείται η ίδια η Θράκη; Ποτέ κανείς κύριος καθηγητής (τρομάρα τους!) δεν έχασε όταν κρύφτηκε ή σιώπησε…

Το ελληνικό ΥΠΕΞ και οι …τρεις συνιστώσες
Δημιουργική ασάφεια…!


Και μέσα στον ορυμαγδό της μάχης ενεφανίσθη και η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, όλο… γενναιότητα! Φυσικά και αστειευόμαστε, διότι πρόκειται για ανακοίνωση ενός υπουργείου του οποίου, η αδιάφορη και καλοβολεμένη αραχνιασμένη γραφειοκρατία, συμβάλλει επί δεκαετίες στη γενοκτονία μας και μας παραδίδει ξανά και ξανά στους Τούρκους.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, φαίνεται ότι κινήθηκε στο κλίμα της δημιουργικής ασάφειας του Βαρουφάκη, αφού ο μέγας διπλωματικός εγκέφαλος που την συνέταξε προέτρεψε την FUEN να εκπροσωπηθούν στο συνέδριό της και οι τρεις μειονοτικές συνιστώσες…χωρίς όμως να τις κατονομάζει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η ανακοίνωση προκάλεσε τον γέλωτα και την ειρωνεία ευρωπαίων συνέδρων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα της περιοχής και αναρωτιόντουσαν εάν οι άλλες δύο μειονοτικές συνιστώσες, πλην της τουρκικής, είναι οι Ζουλού ή οι ιθαγενείς της Παπούα-Νέας Γουϊνέας…

ΧΑΘΗΚΑΝ(!) οι αιτήσεις των Πομάκων…
Συμβαίνει και εις τας Ευρώπας…


Ο δύο ιστορικοί σύλλογοι, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων και το Κέντρο Πομακικών Ερευνών, είχαν αποστείλει από κοινού αιτήματα εγγραφής τους στην FUEN στις 1/11/2014.
Μετά από άκαρπη αναμονή ενός και πλέον μήνα ενόχλησαν τηλεφωνικώς τη Γραμματεία της FUEN, ο οποία με ηλεκτρονικό μήνυμα (φέρων την υπογραφή της κας Jenni Ali-Huokuna) τους απάντησε ότι πρέπει να συμπληρώσουν ειδικά έντυπα-αιτήσεις και ότι «οι αιτήσεις εγγραφής των δύο Πομακικών Συλλόγων θα εξετασθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών της FUEN , τον Μάϊο του 2015 στην Κομοτηνή».
Πράγματι, συμπληρώθηκαν τα έντυπα και απεστάλησαν για μεν το Κέντρο Πομακικών Ερευνών στις 17.2.2015 και για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων στις 18/2/2015.
Και η FUEN ετήρησε σιγή ασυρμάτου…

Όταν ενοχλήθηκε και πάλι η Γραμματεία στις 11/5/2015 (παραμονές του Συνεδρίου) η απάντηση ήταν ότι δεν βρίσκουν τις αιτήσεις…!

Αμέσως (11/5/2015), εστάλησαν και πάλι μαζί με το ιστορικό και συνημμένα όλα τα έγγραφα που απεδείκνυαν ότι οι αιτήσεις υποβλήθηκαν αρχικά από την 1/11/2014.
Και πάλι ο ασύρματος της FUEN εσίγησε… έως ότου αφίχθη σύσσωμη στην Κομοτηνή (13.5.2015) και επακολούθησαν όσα περιγράφουμε.

Άραγε, χάθηκαν και οι δύο ατομικές αιτήσεις του προέδρου κ. Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος ζήτησε γραπτώς να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εισηγητών με θέμα τα «Δικαιώματα των Πομάκων» (επιστολές προς τη FUEN, της 26.3.2015 και μετά από μάταιη αναμονή, στις 15.4.2015);

Πάντως η Γραμματεία δεν έχασε φέτος τις αιτήσεις εγγραφής των «Μακεδόνων» της Αλβανίας ή πέρυσι των «Τούρκων» της Δωδεκανήσου…

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Μακελειό και την τρίτη μέρα (Σάββατο 16.5.2015) στην κεκλεισμένων των θυρών Γενική Συνέλευση, όπου δεν παρέστησαν οι δύο πομακικοί σύλλογοι, διότι συμμετείχαν μόνο τα μέλη της FUEN.

Τα πρόσωπα των εξερχομένων τουρκοφρόνων μαρτυρούσαν ότι και εκεί δεν τα πήγαν τόσο καλά όσο ήλπιζαν. Το επιβεβαίωσαν και οι Ευρωπαίοι στους οποίους απευθυνθήκαμε. Αφαιρέθηκαν ουσιώδη στοιχεία από το ετοιματζίδικο Ψήφισμα που υπέβαλε ο πρόεδρος της FUEN, κ. Hans Heinrih Hansen και απηχούσε αποκλειστικά τις ανθελληνικές θέσεις των Τούρκων.

Τελικώς, εγκρίθηκαν τρία ψηφίσματα, εκ των οποίων στο ένα οι σύλλογοι των τουρκοφρόνων ψήφισαν λευκό, διότι όπως έγινε αντιληπτό τους ενόχλησε ιδιαίτερα μία συγκεκριμένη παράγραφος, η οποία θεωρούν ότι θίγει την Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, επιβεβαιώνοντας έτσι μόνοι τους ότι είναι αλυτρωτικά όργανα ενός ξένου κράτους.

Το απόσπασμα του ψηφίσματος που τους στενοχώρησε:
“Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities - FUEN)
Καλεί όλα τα Κράτη:
Να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι οι μειονότητες διαθέτουν τη δική τους υπόσταση, να μην εκλαμβάνουν τις μειονότητες ως αντικείμενα κρατών – προστατών και να εγκαταλείψουν πρακτικές εκμετάλλευσης των μειονοτήτων και των δικαιωμάτων τους για την προώθηση των αλυτρωτικών τους διεκδικήσεων”


Οι …καταπιεσμένοι Κομοτηναίοι ομιλητές

Κάποιοι από τους εκ Θράκης ομιλητές του συνεδρίου:
Περβίν Χαϊρουλάχ, μόνιμη συκοφάντης της Ελλάδος σε όλα τα διεθνή φόρα
Χαλίλ Μουσταφά, καταπιεσμένος νεαρός δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής
Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ, καταπιεσμένος απόφοιτος του ΔΟΣΑ (Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης)
Ιμπραχίμ Μπαλταλί, καταπιεσμένος εκδότης του εθνικιστικού τουρκόφωνου περιοδικού Batı Trakya Ruzgari
Χαλίτ Χαμπίπογλου, καταπιεσμένος πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικοθρακιωτών Ευρώπης»

Επιμύθιον
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ!


Ο Ιμάμ Αχμέτ, έκανε την ακόλουθη απολαυστική δήλωση:
«Χάρη στα εγχώρια όργανα της Τουρκίας καταφέραμε να διεθνοποιήσουμε το Πομακικό. Πλέον τα μέλη της FUEN θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται σε τακτική βάση για όλες τις εξελίξεις στη Θράκη, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων και την ΖΑΓΑΛΙΣΑ. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους διοργανωτές και ιδιαίτερα το κόμμα ΚΙΕΦ (DEB) , την Ομοσπονδία Τούρκων Θρακιωτών Ευρώπης και τον Σύλλογο Αποφοίτων Πανεπιστημίων, για τη διεύρυνση των οριζόντων του Πομακικού κινήματος. Το Συνέδριο της FUEN ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για τους Πομάκους και τον αγώνα μας. Τους προτείνω να γίνει ξανά στην Κομοτηνή και το έτος 2016…».

Πηγή εφημ. "Ζαγάλισα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι πράκτορες του χάους στην Ευρασία!

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης

Φαίνεται απίστευτο, αλλά τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά Το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος, το ISIS, το Αλ-Dawlah Αλ-Islamiyah fe Al-Ιράκ wa Al-Sham (DAISH / DAESH) βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται στην πολύπαθη την μετά Euromaiden Ουκρανία. Όπως φαίνεται ήδη δρουν στο έδαφος της Ουκρανίας, ομάδες ισλαμιστών εμπειροπόλεμων, αφού έχουν πολεμήσει στην Συρία και το Ιράκ και τώρα είναι στην Ουκρανία και την χρησιμοποιούν ως τον βατήρα για την είσοδο και εξάπλωσή των στην Ευρώπη. Ανησυχητική κατάσταση που τα Ευρωπαϊκά κράτη εθελοτυφλούν προς χάριν μικρόπνοων πολιτικών, εμπαθειών και ανεξήγητων εμμονών.

Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτών των αλλοπρόσαλλων εξελίξεων και ας αποκρυπτογραφήσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτά που μας παρουσιάζουν σκόπιμα διαφορετικά και όχι την αλήθεια, τα συστηματικά διεθνή ΜΜΕ.

Οι Πράκτορες του Χάους και ο πόλεμος για την Ευρασία

Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη είναι τα μέτωπα σε ένα πολυδιάστατη πόλεμο που διεξάγεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Σκοπός της αυτοκρατορίας (ΗΠΑ) και έπαθλο ο μονοπολικός κόσμος και η παγκόσμια κυριαρχία. Ο πολυδιάστατος αυτός πόλεμος των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων στοχεύει στο να περικυκλώσει την Ευρασία.

Κύριοι στόχοι η Κίνα και η Ρωσία, που κυριαρχούν στην Ευρασία, δευτερεύων στόχος το Ιράν. Η αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και οι σύμμαχοι έχουν μεθοδεύσει τον τρόπο ενεργείας των για την επίτευξη του σκοπού των. Το Ιράν είναι η πρώτη χώρα που θα «υποταχθεί» και ήδη το αντιλαμβανόμαστε με την διαφορετική μεθόδευση που προτιμήθηκε. Αντί γενικής σύρραξης επιλέχθηκε η αποκατάσταση των σχέσεων και αναμένεται η επίτευξη στο τέλος Ιουνίου μιας γενικής συμφωνίας, που θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα, καθώς και τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, παραχωρώντας στο Ιράν ζώνες (και χώρες) επιρροής (οι Σιιτικές χώρες), πάντα υπό το αμερικανικό άρμα. Η άλλη χώρα, που θα αναλάβει κυρίαρχο και ηγεμονικό ρόλο είναι η Σαουδική Αραβία (για τις Σουνιτικές χώρες).

Θα ακολουθήσει η Ρωσία με τελευταία χώρα που θα «υποταχθεί» στο αμερικανικό σχεδιασμό την Κίνα, για την «Ευρασιατική Αντάντ». Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη είναι κοντά στα σύνορα με το Ιράν και τη Ρωσία, επειδή η Τεχεράνη και η Μόσχα είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της Ουάσιγκτον.
Χαρακτηριστικά βλέπουμε τις φρικιαστικές ομοιότητες στις συγκρούσεις αυτές, όπου διαπιστώνεται μια σύνδεση και ομοιότητα σε αυτά που κάλλιστα θεωρούνται και είναι εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως βίαια, ρατσιστικά, ξενοφοβικά γεγονότα, εθνοκαθάρσεις, καταστροφή πολιτισμών και μνημείων, που κατά παράξενο τρόπο η διεθνής κοινότητα τα αντιμετωπίζει με απάθεια και αφωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, το περιοδικό Newsweek είχε επικεφαλίδα τον τίτλο «Οι Ουκρανοί εθελοντές εθνικιστές διεξαγάγουν πόλεμο τύπου ISIS, διαπράττοντες εγκλήματων πολέμου». [1] Αναφερόμενο στις αποκλίνουσες δυνάμεις, που δρούν στην Ανατολική Ουκρανία κατά των αποσχιστών Ρωσόφωνων, σε συνεργασία με τον τακτικό Ουκρανικό στρατό και αφορά το υπερ – εθνικιστικό κόμμα Pravy Sektor και τους πράκτορες του χάους, δηλαδή τις συμμορίες της Αλ-Nusra και του ISIS, όπου όλοι αυτοί εξυπηρετούν ένα αφέντη, έστω και αν δεν το αντιλαμβάνονται τυφλωμένοι από τις παραμορφωτικές ιδεοληψίες των, αντιληπτό ποιον και γιατί, όπως προαναφέραμε.

Η παράξενη συμμαχία μεταξύ ISIS και των Ουκρανών ακραίων εθνικιστών-ναζιστών

Έτσι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται ένας σημαντικός Πολωνός σκηνοθέτης, ο Marcin Mamon,(Μαρσίν Μαμόν) ο οποίος έχει αναφερθεί με άρθρα του και ντοκιμαντέρ, σχετικά με την διασύνδεση και εμπλοκή του ISIS στην Ουκρανία, καθώς και αλλού, όπου υπάρχει εμπλοκή ακραίων οργανώσεων και ιδιαίτερα εξτρεμιστών Ισλαμιστών. Ο εξαίρετος Πολωνός σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την Τσετσενία, όπως The Smell of Paradise with Mariusz Pilis in 2005, για το BBC. Εκεί εξηγεί γιατί ορισμένοι από τους μαχητές από τον Καύκασο αισθάνονται ότι έχουν ένα χρέος προς τους Ουκρανούς, όπως π.χ. ο Oleksandr Muzychko και θα δούμε παρακάτω. [2]

Τα πολλά ταξίδια του Mamon στο Αφγανιστάν και οι «σχέσεις» με τους Τσετσένους τζιχαντιστές, που αγωνιζόταν με την Αλ Κάιντα είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών επαφών με το ISIS στο εσωτερικό της Συρίας και της Τουρκίας. Αυτή η εξαιρετική του σχέση με τους τζιχαντιστές τον οδήγησε σε ένα νέο μονοπάτι προς την Ουκρανία, αυτή τη φορά, που αφορά άμεσα την πατρίδα του την Πολωνία, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Σε πρόσφατο άρθρο του (27 Φεβρ 2015) γράφει για την συνάντησή του : «Εγώ δεν ήξερα καν, σε εκείνο το σημείο, ποιον συναντούσα. Ήξερα μόνο ότι Khalid (Χαλίντ), η επαφή μου και σύνδεσμός μου στην Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μου είχε πει ότι οι «αδελφοί» του ήταν στην Ουκρανία, και θα μπορούσα να τους εμπιστεύομαι », γράφει για τη συνάντηση του στο «Potholed street in Kiev, east of the Dnieper River, in an area known as the Left Bank». [3]

Σε ένα προηγούμενο άρθρο του, o Mαμόν εξηγεί ότι «οι αποκαλούμενοι αδελφοί είναι μέλη της ISIS και άλλων ακραίων κρυφών ισλαμιστικών οργανώσεων (με μέλη εν υπνώσει), που είναι σε κάθε ήπειρο, και σχεδόν σε κάθε χώρα, και τώρα είναι πάρα πολλοί στην Ουκρανία ». Εξηγεί επίσης ότι «Ο Khalid, ο οποίος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, είναι ο αρχηγός του αφανούς και κρυφού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθε από τη Συρία για να οργανώσει, να ελέγξει και να βοηθήσει στην κοσμοπλημμύρα των εθελοντών που φθάνουν συνεχώς στην Τουρκία από όλο τον κόσμο και που θέλουν να ενταχθούν στο παγκόσμιο Τζιχάντ και στο Ισλαμικό Κράτος. Τώρα, ήθελε να με φέρει σε επαφή με τον Ruslan, ένα «αδελφό», που μάχεται με τους μουσουλμάνους στην Ουκρανία».

Η σχέση Ουκρανών ακραίων δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους μαχητές είναι καλή και παλιά. Όπως εξηγεί ο Mamon ο (ναζί) εθνικιστής Muzychko έγινε δεκτός από τους Τσετσένους και το Ισλαμικό δίκτυο και αποκαλείται αδελφός, «ακόμα κι αν ποτέ δεν ασπάστηκε το Ισλάμ» και ότι ο «Muzyczko, μαζί με άλλoυς ουκρανούς εθελοντές (Δεξιός Τομέας και άλλους εθνικιστές και αντιρώσους), μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, μαζί με Τσετσένους μαχητές εναντίον της Ρωσίας».

Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό των Τσετσένων εναντίον των Ρώσων, είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας υπό τον αρχηγό των Τσετσένων μαχητών, τον γνωστό εξτρεμιστή ισλαμιστή ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Shamil Basayev, που σκοτώθηκε σε καλά οργανωμένη ρωσική επιχείρηση με έκρηξη προπορευομένου οχήματος, το 2006.

Ο Shamil Basayev θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, με πιο γνωστή και φοβερά αποκρουστική την τρομοκρατική ενέργεια σε σχολείο στο Μπεσλάν, όπου σκοτώθηκαν 320 άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα τον Σεπτέμβριο του 2004 και οι Τσετσένοι αντάρτες έχασαν από τότε κάθε στήριξη και συμπάθεια από όλο τον κόσμο.

Γιατί το ISIS επανδρώνει τα «ιδιωτικά» Τάγματα Πολιτοφυλακής στην Ουκρανία;

Για να δούμε πως εξηγεί τώρα ο Mamon την διασύνδεση Τσετσένων αυτονομιστών, με το διακρατικό διεθνές Ισλαμικό
δίκτυο των αποκαλούμενων «αδελφών» και την επάνδρωση ιδιωτικών Ταγμάτων με πολιτοφύλακες, που χρησιμοποιούν ήδη στην Ανατολική Ουκρανία και μάχονται κατά των Νέο Ρώσων αυτονομιστών, πέραν και πλέον των τακτικών μονάδων του Ουκρανικού στρατού. Έτσι λοιπόν ο Mamon ταξίδεψε στην Ουκρανία για να διαπιστώσει ο ίδιος τι συμβαίνει και ποιοι ευρίσκονται εκεί. Στην Αν. Ουκρανία, συνάντησε τον Τσετσένο πολέμαρχο Isa Munayev (Ίσα Μουνάγιεφ), που πολεμούσε κατά των αυτονομιστών.

Ο Μουνάγιεφ στην Ουκρανία

Ο Mamon αναφέρει για τον Τσετσένο πολέμαρχο: «Ακόμη πριν φθάσει στην Ουκρανία ο Μουνάγεφ ήταν πολύ γνωστός. Είχε πολεμήσει κατά των Ρωσικών στρατευμάτων και στους δύο πολέμους της Τσετσενίας και κατά τον δεύτερο πόλεμο ήταν ο διοικητής των Τσετσένων στις μάχες στο Γκρόζνι. Μετά την κατάληψη της Τσετσενικής πρωτεύουσας από τους Ρώσους (1999-2000), Ο Μουνάγεφ και οι άντρες του κατέφυγαν στα βουνά, όπου συνέχισε τον πόλεμο μέχρι το 2005. Τότε τραυματίστηκε σοβαρά και κατέφυγε στην Ευρώπη για θεραπεία. Ο Μουνάγιεφ ζήτησε πολιτικό άσυλο, του δόθηκε και έζησε στην Δανία μέχρι το 2014, οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τότε ο Μουνάγιεφ απεφάσισε ότι ήλθε πάλι η ώρα να πολεμήσει και να εκδικηθεί τους Ρώσους και τους φίλους αυτών και πήγε στην Ουκρανία.

Το ανωτέρω περιστατικό που αναφέραμε σκόπιμα, ήταν για να καταδείξουμε κάποια πράγματα και πως αντιμετωπίζονται από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τα κατευθυνόμενα καθεστωτικά διεθνή ΜΜΕ. Η περίθαλψη και παραμονή του Μουνάγιεφ στην Δανία, με την χορήγηση ασύλου ήταν γνωστή σε όλους και ουδείς ενοχλήθηκε, όπως και η ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο της Ουκρανίας. Από την άλλη βέβαια κατηγορείται η Ρωσία για ενεργή υποστήριξη των αυτονομιστών του Ντονέσκ και του Λουγκάνσκ στον πόλεμο της Ουκρανίας. Γιατί είναι εντάξει για τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ να υποστηρίζουν, να βοηθούν με κάθε τρόπο κάθε αυτονομιστική κίνηση οπουδήποτε στον κόσμο και κάθε εξτρεμιστική οργάνωση, όπως το Ισλαμικό κράτος ή ISIS, με τα φρικιαστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει σε καθημερινή βάση, όταν ταυτίζονται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις των και από την άλλη η κάθε υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστές του Ντονμπάς, που είναι Ρωσικής εθνικότητας να θεωρείται παράνομη, εγκληματική και καταδικαστέα και να επιβάλλεται εμπάργκο; Τότε η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία που στηρίζουν, υποστηρίζουν και βοηθούν παντοιοτρόπως και ουσιαστικά το Ισλαμικό κράτος θα έπρεπε όχι εμπάργκο να τους επιβληθεί, αλλά κατηγορία και συνενοχή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά ή αλλιώς όπως βολεύει την πολιτική μας. Είπαμε και πιο πάνω για την παγκόσμια κυριαρχία και την δημιουργία του μονοπολικού κόσμου, με μία κυρίαρχη δύναμη, την αυτοκρατορία (ΗΠΑ).

Ο Μαμόν συνεχίζει την αφήγησή του λέγοντας ότι συνάντησε τον Μουνάγιεφ όταν τον συστήσανε σαν φίλο του Khalid. Χαρακτηριστικά η φράση ήταν « Μας τον σύστησε οι αδελφός μας ο Khalid» και όλες οι πόρτες άνοιξαν. Οι δύο τους, Μουνάγιεφ και Χαλίντ γνωρίζονταν από τον πόλεμο της Τσετσενίας και οι σχέσεις των είναι άριστες. Για να καταλάβουμε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Τσετσένων αυτονομιστών και Ισλαμικού κράτους να πούμε ότι ο Χαλίντ σήμερα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του Ισλαμικού κράτους με μεγάλη επιρροή, ο δε Μουνάγιεφ ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες των Τσετσένων αυτονομιστών. Έτσι καταδεικνύεται και αποδεικνύεται η στενή σχέση Τσετσένων και Ισλαμικού κράτους.

Και βλέπουμε σήμερα μέσα στην Ουκρανία με την ανοχή και την στήριξη της νέας Ουκρανικής κυβέρνησης (του διχασμού, της καταστροφής, της υποταγής στην ΝΤΠ και του διαμελισμού της Ουκρανίας), να δρουν στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού, ακροδεξιοί ναζιστές και εξτρεμιστές Ισλαμιστές με άμεσες και αδελφοποιημένες σχέσεις και επαφές με το Ισλαμικό κράτος. Μάλιστα όπως καταδεικνύει ο Μαμόν, τελικά ο Μουνάγιεφ έχει φθάσει στην Ουκρανία, από την Δανία (οι πάντες το ήξεραν) μην το ξεχνάμε, αφενός να βοηθήσει τους μετα – Μέιντεν «επαναστάτες» που κυβερνούν σήμερα την Ουκρανία, (και την καταστρέφουν συστηματικά) και αφετέρου να δημιουργήσει «τον μηχανισμό για την δημιουργία μερικών δεκάδων ιδιωτικών Ταγμάτων πολιτοφυλακής, που θα πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά ξεχωριστά και ανεξάρτητα από αυτούς» και κατόπιν για πού και εναντίον ποίων είναι το μεγάλο ερώτημα και ο καθείς αντιλαμβάνεται για που και φυσικά αυτός είναι ο μεγάλος κλίνδυνος.

Η πολιτοφυλακή αυτή, ο ιδιωτικός αυτός σχηματισμός του Μουνάγιεφ, που μάχεται ήδη στο Ντονμπάς έχει ήδη όνομα και ονομάζεται «Dzhokhar Dudayev», προς τιμήν του πρώην αυτονομιστή προέδρου της Τσετσενίας Dzhokhar Dudayev.

Τα όσα αποκαλύπτει ο Μαμόν είναι όχι μόνο σημαντικά αλλά και πολύ ανησυχητικά. Διαπιστώνεται η διασύνδεση και οι αδελφικές σχέσεις διαφόρων Ισλαμιστικών οργανώσεων και η διαχρονική των συνεργασία, ιδιαίτερα με το ISIS, το Ισλαμικό κράτος, σε αγαστή σχέση με τους ακροδεξιούς (ναζιστές), κατάλοιπα και συνεχιστές του Μπαντέρα της Ουκρανίας. Ακόμη διαπιστώνεται η διείσδυση στην Ευρώπη εμπειροπόλεμων Ισλαμιστών-τζιχαντιών και η οργάνωσή των στις διάφορες χώρες. Είναι δε εν υπνώσει, εν κρυπτώ και αναμένουν εντολές. Βατήρας για την εκτόξευση του ισλαμιστικού κινδύνου στην Ευρώπη σήμερα η Ουκρανία, όπου υπάρχουν ενεργές μονάδες πολιτοφυλακής, ιδιωτικά τάγματα με φανατικούς Ισλαμιστές και με προοπτική να δημιουργηθούν και άλλα πολλά, οπότε η κατάσταση μετά θα καταστεί ανεξέλεγκτος.

Εκτιμούμε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και λίαν επικίνδυνη. Οι κρυφές ακραίες οργανώσεις και οι ακροδεξιές και ιδιαίτερα οι Ισλαμιστικές με τους εν υπνώσει «μαχητές του Ισλάμ» (που ευρίσκονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και συνεχίζουν να διεισδύουν μαζί με τους πρόσφυγες μέσα από τα πλοία της δυστυχίας στην Μεσόγειο) στην κυριολεξία αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος και πολιτισμού. Την ανησυχία επιτείνει η μακαριότητα και η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε. για λήψη σοβαρών μέτρων, ή έστω ύπαρξης αποτελεσματικού σχεδίου και μηχανισμού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αν ποτέ συμβεί. Και η μακαριότητα αυτή εγγίζει τα όρια της απέραντης βλακείας, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις συμμαχεί, στηρίζει πολιτικά και οικονομικά οργανώσεις τέτοιας μορφής και ιδεολογίας, λόγω προσωρινών και πρόσκαιρων συμφερόντων και επιδιώξεων. Έτσι το μόνο που μένει να επικαλεστούμε είναι « Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του», γιατί είναι σίγουρο ότι ο Προφήτης και οι πιστοί του θα βάλουν το χέρι τους στην Ευρώπη σύντομα.

Πηγή AnalystForChange
* Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), Tactical Intelligence School (USA), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Πηγές:
[1] Damien Sharkov, «Ukrainian Nationalist Volunteers Committing ‘ISIS-Style’ War Crimes,» Newsweek, September 10, 2014.
[2] Marcin Mamon, «In Midst of War, Ukraine Becomes Gateway for Jihad,» Intercept, February 26, 2015.
[3] Marcin Mamon, «Isa Munayev’s War: The Final Days of a Chechen Commander Fighting in Ukraine», Intercept, February 27, 2015.
4-6] Marcin Mamon, «In Midst of War,» op. cit.
[7-9] Marcin Mamon, «Isa Munayev’s War,» op. cit.
Strategic Culture Foundation
www.globalresearch.ca


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αυτή τη βδομάδα γράφεται ιστορία. Το συγγραφικό έργο ανατέθηκε εργολαβικά σε καλοπληρωμένα σούργελα της πολιτικής και τη δημοσιογραφίας, που προσκύνησαν ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα τη συμμορία των εκβιαστών…

Στη χορογραφία σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο με προεξάρχοντα τον εμποράκο της ελπίδας που έδωσε το σύνθημα: «Κλείστε όλα τα ανοικτά μέτωπα και φέρτε μου χαρτί να υπογράψω».

Δεν ξέρω αν ο μαλάκας της παρέας εκλαμβάνεται ως πρωταγωνιστής, αλλά αν όντως εκλαμβάνεται, τότε ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής σε αυτές τις σελίδες ντροπής, είναι και πάλι ο «κυρίαρχος» ψηφοφόρος.
  • Σε ντοπάρουν με τρόμο και ανασφάλεια, για να σε κάνουν ν αγαπήσεις τη «σωτηρία» σου. Αυτό που σου κρύβουν, είναι πως το τίμημα μιας σωτηρίας που δε θα έρθει ποτέ, θα είναι πανάκριβο και θα το πληρώσεις εσύ, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, η πατρίδα σου και η αξιοπρέπειά σου.
  • Σε ντοπάρουν με τρόμο και ανασφάλεια, για να αντιταχθείς στη πιθανότητα χρεοκοπίας. Λησμόνησες «κυρίαρχε» ότι οι χρεοκοπημένοι δε χρεοκοπούν, και αναρωτιέσαι γιατί σε φορτώνουν με τρόμο, δείχνοντας σου τη μούρη σου στον καθρέφτη, η απάντηση είναι απλή.
Την «σωτηρία» σου θα την πληρώσεις εσύ, ακόμη και με τη ζωή σου. Σωτηρία θα θες… και σωτηρία δε θα έρχεται.

Την «χρεοκοπία» σου όμως, θα την πληρώσουν εκείνοι. Και όσο βαρύτερο θα είναι το τίμημα γι αυτούς, τόσο ισχυρότερη θα γίνεται η βάση πάνω στην οποία θα πατήσει η λευτεριά σου.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε θέλουν σωσμένο;
Κατάλαβες τώρα γιατί σε τρομάζουν δείχνοντας σου το δικό σου το είδωλο στον καθρέφτη;

Κυριάκος Κυριακόπουλος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο, η ΕΕ χρειάζεται νέα συμφωνία για ανάπτυξη

«Για να σωθεί η Ευρώπη, η Γερμανία πρέπει να κάνει επενδύσεις» υπογραμμίζει η Suddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει δίκιο ότι έπειτα από επτά χρόνια κρίσης η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μια νέα συμφωνία για περισσότερη ανάπτυξη.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, η Γερμανία είναι η μοναδική μεγάλη χώρα της Ευρωζώνης που διαθέτει αρκετά χρήματα για να υποστηρίξει οικονομικά μέτρα στήριξης σε μεγάλη κλίμακα. Γι’ αυτό τώρα το Βερολίνο πρέπει να κάνει επενδύσεις.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας G7 στη Δρέσδη μια χώρα θα υποστηρίξει την άποψη του κ. Βαρουφάκη: οι ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον επικρίνει εδώ και καιρό τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την κρίση και, κατά τη γνώμη των Αμερικανών, γι’ αυτό ευθύνονται κυρίως οι Γερμανοί, εξηγεί η Suddeutsche Zeitung.

Πριν από πέντε χρόνια ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ είχε συναντηθεί με τον ομόλογό του στο Βερολίνο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του είχε ζητήσει να λυθεί η κρίση στην Ελλάδα γρήγορα και αποφασιστικά. Η Γερμανία θα έπρεπε, σύμφωνα με τον τότε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, να πάψει να επιβάλει στις άλλες χώρες αυστηρά μέτρα λιτότητας και ως η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ να υποστηρίξει την ανάπτυξη.

Όμως η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε βλέπουν διαφορετικά την κατάσταση. Η Μέρκελ εξακολουθεί να λέει ότι επιθυμεί να δημιουργήσει «μια νέα κουλτούρα σταθερότητας στην Ευρώπη». Στην πράξη η οικονομική πολιτική του Σόιμπλε είναι επιτυχής, ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα κράτη.

Προϋπόθεση γι’ αυτό, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung, είναι να μην λαμβάνονται απλώς μέτρα λιτότητας, αλλά αυξανόμενα έσοδα που να βασίζονται στην ανάπτυξη, αυτά λείπουν από τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης.

Αν το Βερολίνο έδινε στις επιχειρήσεις και τις χρηματαγορές περισσότερα κίνητρα για επενδύσεις, θα επωφελούνταν ολόκληρη η γερμανική οικονομία. Και αυτό επειδή είναι τόσο μεγάλη και συνδεδεμένη με τη διεθνή οικονομία, που αυτό θα βοηθήσει τόσο την Ευρώπη όσο και τον κόσμο. Το Βερολίνο πρέπει να υποστηρίξει τις κρατικές και ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και οι δύο είναι πολύ μικρές για τα διεθνή μέτρα, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Αν θα υπάρξει στην Ευρώπη ένα New Deal εξαρτάται από τη γερμανική κυβέρνηση. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να αποτελέσει ένα μέρος του. Όμως για όσο διάστημα ο Σόιμπλε αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, δεν θα υπάρξει κανένας επενδυτής που θα δώσει χρήματα σε ελληνικά σχέδια, εξηγεί η Suddeutsche Zeitung.

Από την άλλη, η Ελλάδα πρέπει, και εδώ έχουν δίκιο οι Αμερικανοί, συνεχίζει το άρθρο, να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης. Κυρίως για πολιτικούς, αλλά και για οικονομικούς λόγους.

Οι πιστωτές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία με την Αθήνα, ώστε να της δοθεί περαιτέρω βοήθεια. Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, τότε θα μπορούσε να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα ως το φθινόπωρο.

Παράλληλα, θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά την ίδια ώρα και για μια ευρωπαϊκή συμφωνία για την ανάπτυξη, καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η αυστριακή δικαιοσύνη δικάζει έναν έφηβο που κατηγορείται ότι ήθελε να πυροδοτήσει μια βόμβα σε έναν μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό της Βιένης, όταν ήταν 14 ετών. Ο τουρκικής καταγωγής μαθητής, ο οποίος είναι τώρα 15 ετών, καλείται να λογοδοτήσει για "συμμετοχή σε μια τρομοκρατική επιχείρηση".

Ο έφηβος, ο οποίος συνελήφθη μια πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 στην πόλη αυτή ενώ βρισκόταν στο σχολείο, ομολόγησε ότι επεδίωκε να κατασκευάσει μια βόμβα για να την πυροδοτήσει σε έναν από τους κύριους σταθμούς της αυστριακής πρωτεύουσας.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια, η αστυνομία εντόπισε στον υπολογιστή, στο τηλέφωνο και στην κονσόλα των βιντεοπαιχνιδιών του εφήβου πολλές εξαιρετικά βίαιες και προπαγανδιστικές εικόνες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ύποπτος επεδίωκε "ενεργά" να προμηθευτεί συστατικά για την κατασκευή μιας βόμβας, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο έφηβος ομολόγησε επίσης ότι ήθελε να πάει στην Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δικηγόρος του Ρούντολφ Μάγερ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του έχει ομολογήσει, αλλά απλώς "έπαιζε με την ιδέα" μιας επίθεσης. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του κατηγορούμενου, η μέγιστη ποινή που μπορεί να εκτίσει περιορίζεται σε κάθειρξη 5 ετών άνευ αναστολής.Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται ότι είχε υποσχεθεί να του δώσει 25.000 ευρώ αν κατάφερνε να πραγματοποιήσει την επίθεση στον Βεστμπάνχοφ, τον δεύτερο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, προτού μεταβεί στην Συρία.
Ο έφηβος, ο οποίος είχε συλληφθεί μια πρώτη φορά στις 28 Οκτωβρίου, είχε αφεθεί ελεύθερος έπειτα από δύο εβδομάδες λόγω του νεαρού της ηλικίας του και είχε τεθεί υπό δικαστική επιτήρηση.

Ωστόσο στα μέσα του Ιανουαρίου είχε παραβιάσει τους όρους της επιτήρησής του, φεύγοντας συντροφιά με έναν 12χρονο φίλο του, τον οποίο ήθελε να πείσει να πάει μαζί του στην Συρία. Οι δύο έφηβοι, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί για τέσσερις ημέρες, συνελήφθησαν σε ένα καφέ της Βιένης στις 16 Ιανουαρίου μετά την ειδοποίηση της αστυνομίας από την μητέρα του υπόπτου.

Ο έφηβος τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, η οποία συνεχίζεται για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Η διάρκεια της κράτησης αυτής είναι κάτι το σπάνιο για την ηλικία του, αλλά αιτιολογείται, σύμφωνα με την εισαγγελία, από την σοβαρότητα των κατηγοριών που του προσάπτονται, όπως και από τον αποδεδειγμένο κίνδυνο φυγής του.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και ανήλικοι, έχουν πάει στην Συρία και το Ιράκ από την Αυστρία, σύμφωνα με τις αρχές. Περίπου 70 ύποπτοι έχουν επιστρέψει στην χώρα και πολλοί από αυτούς έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Νούτσου

Το θυμικό, ο ψυχισμός, οι προτεραιότητες δεν υποκύπτουν πάντα στους κανόνες της λογικής! Όχι γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν σ αυτήν, αλλά επειδή υπεισέρχονται άλλες παράπλευρες παράμετροι, που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της και ετεροκαθορίζουν τις προτεραιότητες της!

Η χειραγώγηση των μαζών, η επιστήμη της σαλαμοποίησης των πάντων και δη των αρχών, των αξιών και της διαφορετικότητας όπως κι αν αυτή προσδιορίζεται, εν όψει του πρώτιστου προτάγματος της άνευ όρων υποταγής στους κανόνες των "ισχυρών" της γης, έχει καταστεί αναμφισβήτητα μια πραγματικότητα, που οφείλουμε πια να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας! Δείτε μεταξύ άλλων, από αυτό το πρίσμα, το επίκαιρο για την Ελλάδα θέμα της απόφασης τελικά, για παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ε.Ε. ή την αποχώρηση της, με ότι και τα δυο μπορεί να συνεπάγονται!

Η δαιμονοποίηση κυριαρχεί! Οι φοβίες και οι φόβοι ανασύρονται και αποκτούν έντεχνα κατακλυσμιαία χαρακτηριστικά. Η σύγκρουση ανάμεσα στο θυμικό, την περηφάνια, την αξιοπρέπεια, την αυτεξουσιότητα, την εθνική μας αυθυπαρξία, τη θρησκευτική, πατριωτική και παραδοσιακή προσήλωση σε αρχές που προτάσσουν ως μέγιστα αγαθά της ζωής μας την ίδια τη ζωή, την ελευθερία, την οικογένεια, την έκφραση, τον προσωπικό και εθνικό αυτοπροσδιορισμό, αποκτούν χαρακτήρα νομοτελειακό και καλούνται να συγκρουστούν με τις ξενόφερτες, μεθοδευμένες, υποκριτικές και δόλιες πολιτικές μιας θολής και ασύμφορης παγκοσμιοποίησης, που είναι βέβαιο πως μόνο τα δικά μας εθνικά και προσωπικά χαρακτηριστικά και συμφέροντα δεν υπηρετεί!! ! Κι είναι τότε η στιγμή, που ανασύρονται σωρηδόν, όλες οι γνωστές και κατάπτυστες τακτικές των γκεμπελικών πρακτικών, των ωμών εκβιασμών, της χειραγώγησης του νου και της κρίσης μέσα από ανελέητο βομβαρδισμό νυχθημερόν με ειδήσεις και εξελίξεις ικανές να λυγίσουν την πλέον δυνατή θέληση και ψυχή!! !

Εκεί βρισκόμαστε τώρα! Ένα μικρό Έθνος, για μια ακόμα φορά να γίνεται προμετωπίδα σιχαμερών συνταγών χειραγώγησης και τιμωρίας για την εκλογική του αναίδεια να αναδείξει αντιπαθητικές και «αντικομφορμιστικές» ως προς το "σύστημα" συνταγές εξουσίας, που έρχονται και χαλούν, τη σούπα της προαποφασισμένης παγκόσμιας κυριαρχίας και της άνευ ανταλλαγμάτων άλωσης κάθε μορφής πλούτου επί γης!

Δεν είναι λοιπόν όλα τόσο απλά, όσο θέλουν να μας τα παρουσιάσουν! Δεν είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ πανάκεια "δια πάσαν νόσον και μαλακίαν"! Δεν είναι αυτόματη η συνεπαγωγή της απόλυτης καταστροφής άπαξ και αποφασίσουμε σαν Έλληνες να διατηρήσουμε τον εθνικό, οικονομικό και δημοσιονομικό μας αυτοπροσδιορισμό επιλέγοντας το εθνικό μας νόμισμα για να πορευτούμε! Είναι θέμα απόφασης να το πράξουμε, αν κρίνουμε πως δεν αντέχουμε την στο διηνεκές χειραγώγηση, εξανδραποδισμό και ετεροκαθορισμό της αθλιότητας, που άλλοι επιλέγουν να μας επιβάλλουν..!
Τεράστιες οι δυσκολίες σαφώς... Όπως τεράστιες και οι προκλήσεις...! Όμως το να πατήσεις στα πόδια σου από το μηδέν, να δημιουργήσεις τη δική σου παραγωγική μηχανή, να εκμεταλλευτείς όσα πλουσιοπάροχα η φύση σου χάρισε, να αναδείξεις ικανότητες, δεξιότητες, φαντασία και δυναμισμό που ο Έλληνας αποδεδειγμένα διαθέτει, είναι παράλληλα μια τεράστια πρόκληση...! Κυρίως γιατί έρχεται και αμφισβητεί για το λαό μας το κάρμα της ισοπέδωσης και της προδιαγεγραμμένης εξαθλιωτικής πορείας!! !

Χωρίς πανικό λοιπόν, χωρίς τρομολαγνικές φοβίες, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ας τοποθετηθούμε σαν η ώρα φτάσει...! Το μήνυμα, που οφείλουμε να εκπέμψουμε, είναι πως δεν είμαστε δεδομένοι... Πως είμαστε ΕΜΕΙΣ! Οι "μικροί", λίγοι αλλά εξαιρετικά τολμηροί και απρόβλεπτοι! Αν μας σεβαστούν δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε! Ας μας αμφισβητήσουν όμως, έχουμε κάθε λόγο να τους "χαιρετήσουμε", λεβέντικα και εκκωφαντικά, όπως καλά γνωρίζουμε...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα δίνουν όλα για το λαό τους... Έτσι ευρεία σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα με την παρουσία του Αβραμόπουλου με θέμα το λαθρομεταναστευτικό, και στον απόηχο της "υπόσχεσης" να επιχορηγηθεί η "ανθρωπιστική" προσπάθεια με 570 εκατομμύρια ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία...

Την ίδια στιγμή, τη σύσκεψη των ελεεινών επισκιάζει η φρικτή είδηση, πως ένα Ελληνικό νησί στο ζωτικό χώρο της διακεκαυμένης ζώνης του Αιγαίου, μετατρέπεται και πάλι από την "πρώτη φορά Αριστερά" σε τόπο εξορίας για τον ίδιο του τον πληθυσμό. Σήμερα είναι η 37η μέρα που το νησί Αη Στράτης, παραμένει αποκομμένο από τον εθνικό κορμό, αφού κανένα πλοίο πλέον δεν πιάνει στο λιμάνι του νησιού. Η πολιτοφυλακή μάλιστα αποφασίζει να καταθέσει τα όπλα της σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα.

Ένα ακόμη νησί, παραδίδεται στο έλεος της Τουρκιάς, και ο αρμόδιος υπουργός ναυτιλίας (και συμπτωματικά σύζυγος της γιαγιάς Τασίας), παραμένει απαθής και ατάραχος στη θέση του.

Ατάραχος και απαθής παραμένει βέβαια και ο εισαγγελέας, μπροστά σε ένα ακόμη εθνικό έγκλημα που συντελείται στο βαμμένο κόκκινο με αίμα ηρώων Αιγαίο μας.

Και αν αναρωτιέσαι γιατί ένα ακόμη σύμβολο της εθνικής μας κυριαρχίας παραδίδεται αμαχητί, μάθε πως δεν υπάρχει φράγκο. Δηλαδή υπάρχουν φράγκα, αλλά η επιλογή είναι να διατίθενται ώστε τα σκάφη του λιμενικού να συμμετέχουν (γιατί αυτό κάνουν σε τελευταία ανάλυση) στο τράφικινγκ της δουλεμπορίας, διευκολύνοντας την ασφαλή είσοδο των εισβολέων στη χώρα μας.

Πηγή "Ελληνικό Φόρουμ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Οι μεν, οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τον ελληνικό λαό στα Τάρταρα της χρεοκοπίας, διατείνονται ότι αν δεν συνεχίσουμε να πληρώνουμε το ΔΝΤ και τα κάθε λογής αρπακτικά των «αγορών», τότε – όπως είπε η κυρία Μιράντα Ξαφά - θα γίνουμε «Ζιμπάμπουε»… 
Οι δε, της κυβέρνησης, διατείνονται ότι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» αναζητώντας έναν «έντιμο συμβιβασμό», όπου σαν «έντιμη» ορίζεται μια συμφωνία βάσει της οποίας θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε το ΔΝΤ και τα ίδια αρπακτικά… 
Γιατί, όμως, «πρέπει» να πληρώνουμε; 
Ποιους «πρέπει» να πληρώνουμε; 
Μέχρι πότε και πόσα«πρέπει» να πληρώσουμε; 
Ως προς το τελευταίο, το μέχρι πότε και πόσα πρέπει να τους πληρώνουμε, τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους είναι αποκαλυπτικά:  Η αποπληρωμή του ελληνικού δημόσιου χρέους που ξεπερνά τα 312,5 δισ. ευρώ, με τα έως σήμερα δεδομένα, χωρίς δηλαδή να υπολογίζεται ένας νέος δανεισμός ή κάποια νέου τύπου «αναδιάρθρωση», εκτείνεται μέχρι το 2057!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, η Ελλάδα έχει υποθηκευτεί για τα επόμενα 40 και πλέον χρόνια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία:
  • Από τώρα και μέχρι το τέλος του 2015 η Ελλάδα καλείται να πληρώσει σε τόκους και χρεολύσια  το τρομακτικό ποσό των 16,2 δισ. ευρώ.
  • Μέχρι το 2020 το ποσό φτάνει τα 56,383 δισ. ευρώ.
  • Και το διάστημα από το 2021 μέχρι το 2030 τα ποσό εκτινάσσεται στα 75 δισ. ευρώ!

Συμπέρασμα πρώτο, λοιπόν: Μόνο όποιος αντιμετωπίζει τους Έλληνες σαν «ιθαγενείς» μπορεί να τους απειλεί κάνοντας αναγωγές στη Ζιμπάμπουε. Και μάλιστα τη στιγμή που ο δρόμος που τους προτείνει ένα πράγμα εγγυάται: Ότι το μαύρο παρόν οδηγεί κατευθείαν στο πιο μαύρο, στο κατάμαυρο μέλλον, ένα μέλλον που η μαυρίλα του εκτείνεται πέραν ακόμα και του δεύτερου μισού του 21ου αιώνα! 

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι αυτοί που «πρέπει» να πληρώνουμε. Θα μας τους συστήσει ο κύριος Σόρος. 

Ο κ. Σόρος είναι ο επιφανής «επενδυτής» που το Σεπτέμβρη του 1992 επιτέθηκε ως γνήσιο αρπακτικόστη στερλίνα της Αγγλίας, εξοικονομώντας» για τον εαυτό του και τους κεφαλαιούχους πελάτες του μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία βεβαίως φορτώθηκαν - με τη μορφή του χρέους - πάνω στις πλάτες των Βρετανών εργαζομένων. 

Στη δουλειά του κ. Σόρος βασικό προτέρημα είναι ο κυνισμός. Όταν οι πολιτικοί υπηρέτες του κεφαλαίου δήλωναν ότι η πρωταγωνιστική εμπλοκή του ΔΝΤ στην «αντιμετώπιση της κρίσης» στοχεύει στην οικοδόμηση ενός «καλού», «δημοκρατικού», «δικαιότερου» καπιταλισμού, ο κυνισμός του Σόρος έβαζε τα πράγματα στη θέση τους: 

«Στην περίπτωση κρίσης - έγραφε ο Σόρος στο βιβλίο του με τίτλο «Για την Παγκοσμιοποίηση» - οι δανειστές μπορούν να ευελπιστούν ότι το ΔΝΤ θα τους διασώσει».

Όπως βλέπουμε, τύποι σαν τον Σόρος δεν μασάνε τις κουβέντες τους. Δεν χαραμίζουν τον χρόνο τους για να λένε κουραφέξαλα περί «σωτηρίας» των λαών. Το όλο θέμα, μας διαβεβαιώνει, έχει να κάνει με τη διάσωση των δανειστών και όχι των δανειζομένων. 

Η απόδειξη της αλήθειας αυτής ήρθε στο φως το 2013. Ήταν τότε που η εφημερίδα «Wall Street Journal» αποκάλυψε τις συζητήσεις στο εσωτερικό του ΔΝΤ, όπου ήδη από το 2010 ήταν δεδομένο ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση της Ελλάδας και τα δάνεια προς τη χώρα μας θα έπρεπε να εκληφθούν«όχι  ως διάσωση της Ελλάδας (…) αλλά ως διάσωση των ιδιωτών κατόχων χρέους στην Ελλάδα, κυρίως των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Πέντε χρόνια αργότερα τα πράματα είναι ξεκάθαρα: Στην έκθεση που συνέταξε προς μηνός η βρετανική οργάνωση «Jubilee Debt Campaign» (Λεωνίδας Βατικιώτης, «Επίκαιρα») τονίζεται ότι:
  • Από τα 252 δισ. ευρώ των μνημονιακών δανείων, τα 231,9 δισ. ευρώ (δηλαδή το 92% των δανείων) επέστρεψαν στους δανειστές είτε για την αποπληρωμή παλιότερων δανείων (149,2 δισ. ευρώ), είτε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (48,2 δισ. ευρώ), είτε για την αποζημίωση των ιδιωτών κατόχων ομολόγων (34,5 δισ. ευρώ).

Συμπέρασμα δεύτερο: Μας λένε ότι πληρώνουμε τους «σωτήρες» και τους «διασώστες» μας. Η αλήθεια, όμως, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, είναι αυτή που τονίζεται στην έκθεση: «Η διάσωση και τα προγράμματα λιτότητας δεν πραγματοποιήθηκαν επειδή πίστευαν ότι θα βοηθούσαν τον ελληνικό λαό ή θα μείωναν το βάρος του χρέους. Έγιναν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες και για να προστατευτούν τα κέρδη των κερδοσκόπων»… Αυτούς πληρώνουμε. 

Κατόπιν αυτών το ερώτημα «γιατί πρέπει» να τους πληρώνουμε επιβάλλεται να αντικατασταθεί με το πραγματικό ερώτημα. Και το πραγματικό ερώτημα είναι το «γιατί ΔΕΝ πρέπει» να τους πληρώνουμε. Έναν από τους απολύτως προφανείς λόγος τον περιγράψαμε στη «Real News» της Κυριακής και είναι ο εξής: 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα το τελευταίο τετράμηνο έχει καταβάλει στο ΔΝΤ πάνω από 6,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ποσό -για το ίδιο διάστημα- ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ. Όσο για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, τα χρήματα που έχει πληρώσει η χώρα σε δανειστές και τοκογλύφους από πέρυσι ανέρχονται στα 17 δισ. ευρώ.

Τον περασμένο Οκτώβρη το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Όπως απάντησε το Γενικό Λογιστήριο, η ετήσια οικονομική δαπάνη για την επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, όπως πρότεινε το ΚΚΕ, ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια: Αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε το ΔΝΤ, θα είχε εξασφαλίσει την επιστροφή στους γέροντες της 13ης και της 14ης σύνταξης για 2 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγόμενα Βαρουφάκη), για σχεδόν 3 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγόμενα Τσίπρα), για σχεδόν 6 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγόμενα Φίλη). 

Συμπέρασμα τρίτο: Κυκλοφορούν ανάμεσά μας εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αν οι κυβερνήσεις επέλεγαν να επιστρέφουν τα κλεμμένα στους γέροντες και όχι να πληρώνουν το ΔΝΤ, τότε η Ελλάδα θα είχε υποστεί πιστωτικό γεγονός και θα γινόταν… Ζιμπάμπουε. Οι συγκεκριμένοι, βουτηγμένοι καθώς είναι μέσα στον ευρωλιγουρισμό τους και χορτασμένοι καθώς είναι από το παντεσπάνι τους, προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτα για το πιστωτικό γεγονός που βιώνουν τα 6,5 εκατομμύρια του λαού της Ελλάδας (και όχι της Ζιμπάμπουε) που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας. 

Πηγή enikos.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου