Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Απρ 2015

Ο Σόιμπλε έκοψε τα "ουάου" στην Ελλάδα ενώ τα ταμεία της χώρας αδειάζουν σε δύο εβδομάδες

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Ένα αλαλούμ επικρατεί μεταξύ Ε.Ε και ελληνικής κυβέρνησης για την αμφιλεγόμενη συμφωνία στο Γιουρογκρούπ στις 24 Απριλίου. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε, επέλεξε να κάνει μία κίνηση ματ στην ελληνική πλευρά μιλώντας απαξιωτικά για την Ελλάδα μέσα στην Ουάσιγκτον. Μάλιστα το συμβάν έγινε κατά την διάρκεια του συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings για το οποίο έγινε μεγάλος ντόρος ότι σε αυτό θα μιλήσει και ο κύριος Βαρουφάκης. "Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο αφού έχει πάψει να είναι ανταγωνιστική", είπε ο Γερμανός υπουργός κλείνοντας το θέμα του επικείμενου Γιουρογκρούπ πριν ακόμα αυτό ξεκινήσει. Πριν ανέβει στο βήμα ο κύριος Βαφουφάκης, ήδη ο κύριος Σόιμπλε έχει απλώσει παντού αγκάθια ακόμα και σε ένα Ινστιτούτο για το οποίο ο Σύριζα κόπτεται ότι είναι καλός φίλος του Έλληνα υπουργού.

Χρεοκοπία; Ε,και;

Ο κ. Σόιμπλε είναι βέβαιος ότι κανείς δεν περιμένει καμία λύση για την Ελλάδα στις 24 Απριλίου. Αυτό όμως που έμεινε από την όλη ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings είναι ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν έχουν καμία πλέον ανησυχία για μία χρεοκοπία της Ελλάδα και για μία πιθανή έξοδό της από την ευρωζώνη. "Αν κοιτάξετε την Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως σύνολο. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών μας λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει το οτιδήποτε θα συμβεί. Δεν μπορείτε να δείτε καμία μόλυνση", είπε ο Γερμανός υπουργός.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγή της Ε.Ε, κανείς από τους αξιωματούχους της Ένωσης δεν περιμένει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο. Αντιθέτως, ακόμα γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες θα συνεχιστούν με αργό ρυθμό και μετά από αξιολογήσεις των μεταρρυθμιστικών μέτρων μιας νέας λίστας. "Όταν υπάρξει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει η εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει τους νόμους και σε κάποια στιγμή οι θεσμοί θα διενεργήσουν μια αξιολόγηση της υλοποίησης και μόνο σε αυτή τη βάση θα μπορεί να καταβληθεί η βοήθεια. Εάν κανείς έχει την εντύπωση ότι η βοήθεια μπορεί να καταβληθεί τον Απρίλιο, νομίζω ότι αυτό είναι λάθος", δήλωσε πηγή της Ε.Ε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Τα παιδία παίζει

Μετά από όλα τα αρνητικά μηνύματα από την Ε.Ε, η ελληνική κυβέρνηση συζητάει για να συζητάει. Ο υπουργός Τσακαλώτος αποδίδει τα απανωτά λάθη της κυβέρνησης στην απειρία της κυβέρνησης ενώ ο σκιώδης πρωθυπουργός, Αλέκος Φλαμπουράρης, πρότεινε δημοψήφισμα πετώντας την καυτή πατάτα της πιθανής χρεοκοπία της χώρα στον ελληνικό λαό. Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης αντιμετωπίζει την κρίσιμη κατάσταση ρευστού της χώρας ως αστείο λέγοντας ότι "δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου".

Τέλος τα δίφραγκα

Σίγουρα δεν θα είναι το τέλος του κόσμου αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις αρχές Μαΐου δεν θα υπάρχει ρευστό στην Ελλάδα για να καλύψει τόσο τις εξωτερικές όσο και τις εσωτερικές της υποχρεώσεις. "Σε δύο εβδομάδες αδειάζουν τα ταμειακά διαθέσιμα", είπε ο κύριος Κώστας Μποτόπουλος στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1. Ο κύριος Μποτόπουλος αναφέρθηκε σε ένα "ατύχημα" που μπορεί να συμβεί. Την λέξη "ατύχημα" έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Σόιμπλε πολλές φορές κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε με την Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο. "Ατύχημα" ή προμελετημένη κίνηση το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό για τον ελληνικό λαό ακόμα κι αν σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει η Κατερίνα Γκαράνη

Έχει σκεφτεί κάποιος τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αποφασίσει να μην πληρώσει το χρέος της; Τι θα συμβεί αν βγει από την ευρωζώνη; Αν επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα κλείνοντας την πόρτα στην Ε.Ε; Όλα θα ήταν εφικτά για να ξαναπάρει μπροστά η χώρα αν η Ελλάδα δανειζόταν από κράτη-μέλη της Ε.Ε, από τρίτες χώρες που μέσω διεθνών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να ξεχρεώνει αυτό-αναπτυσόμενη διατηρώντας την εθνική της κυριαρχία.

Αυτό δεν είναι εφικτό από την στιγμή που η Ελλάδα δανείστηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Τον γνωστό πλέον EFSF (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης). Ένας τραπεζικός μηχανισμός δημιουργημένος από τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε, γεννημένος στην έναρξη της οικονομικής κρίσης και που από το 2012 βαπτίστηκε σε μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Πρόκειται για μια Μεγάλη Τράπεζα που σε αυτήν βάζουν χρήματα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, τα διαχειρίζονται μη εκλεγμένοι από την Ευρωβουλή τεχνοκράτες και είναι υπεράνω νόμου εφόσον όλα τα μέλη της έχουν ασυλία ακόμα κι αν προβούν σε εσκεμμένη γενοκτονία μέσω οικονομικών και τραπεζικών επιθέσεων εναντίον λαών και χωρών. Το ΔΝΤ μπροστά της μοιάζει με κλόουν.

Ποιος κυβερνάει την "δημοκρατία";

Στις 3 Μαρτίου ο κύριος Βαρουφάκης δήλωνε ότι τον απασχολούσε η πληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ ενώ για τα χρέη προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε ότι θα τακτοποιηθούν μετά τον Ιούνιο. Όταν ρωτήθηκε για τα χρέη προς τον EFSF/ESM έδωσε την απίστευτη απάντηση: "Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης που έχει δανείσει 142 δις ευρώ στην Ελλάδα δεν έχει καμία υπόσταση. Κάνει ό,τι λέει το Eurogroup". Και οι Έλληνες ησύχασαν χωρίς όμως να γνωρίζουν τι είναι ο ESM, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε από τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε και τι μπορεί να κάνει σε μια χώρα ως Τράπεζα όταν η χώρα-πελάτης δεν είναι τυπική στις πληρωμές του δανείου της.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η παρέμβαση του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, όταν γινόταν η διένεξη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαίων εταίρων για το αν οι Θεσμοί είναι η Τρόικα και αν η δανειακή παράταση είναι παράταση Μνημονίου. Στις 2 Μαρτίου ο κύριος Ρέγκλινγκ είχε δηλώσει: "Η δανειακή σύμβαση (MFFA) είναι ένα νόμιμο συμβόλαιο που υπεγράφη από τον EFSF, την ελληνική κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το ποσό του δανείου, την περίοδο διαθεσιμότητας, τις δόσεις, τα επιτόκια και την αποπληρωμή".

Μην ξεχνάμε ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν ο πρώτος που από τον Νοέμβριο του 2014 πίεζε για νέο Μνημόνιο την Ελλάδα αλλιώς χρήματα μέσω των καθυστερούμενων δόσεων δεν πρόκειται να πάρει η χώρα. Φθάσαμε Απρίλιο του 2015 και οι απειλές Ρέγκλινγκ ήρθαν να γίνουν προειδοποίηση για νέα συμφωνία ύψους 40 δις ευρώ. Άλλωστε οι προεκλογικές εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα στην ΔΕΘ είχαν βρει σύμφωνο τον επικεφαλής του ESM εκείνη την εποχή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι αν οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειαστούν τα διαθέσιμα δις που βρίσκονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τότε αυτά μπορούν να περάσουν στον ελληνικό προϋπολογισμό. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν!

Σήμερα ο κύριος Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε μιλώντας στο Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσιγκτον ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν θα χρειαστεί να υποστούν νέο κούρεμα οι πιστωτές. την στιγμή που όλοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι προ της χρεοκοπίας ο ESM μιλάει για την Ελλάδα ως μία επιχείρηση που κερδίζει δις ευρώ αλλά που ο λαός της δεν βλέπει καμία ευημερία. "Η Ελλάδα επωφελείται από μακροχρόνιες λήξεις του χρέους και χαμηλά κόστη δανεισμού, χάρη στα οποία η χώρα εξοικονομεί δισεκατομμύρια ευρώ" είπε ο επικεφαλής του ESM για μια χώρα που όπως λένε οι αξιωματούχοι κινδυνεύει το Μάιο να μην μπορεί να πληρώσει ούτε τις συντάξεις.

Ο αριστερός ευρωβουλευτής υπέρμαχος της τραπεζικής εξουσίας

Η εξουσία του ESM δεν έχει να κάνει καθόλου με την δημοκρατία. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του Σύριζα, κ. Παπαδημούλης, είχε απευθύνει ερώτηση προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ με ποιο δικαίωμα ο αιρετός υπουργός της Γερμανίας Σόιμπλε αντιδρά στα σχέδια Γιούνκερ να χρηματοδοτήσει τον ESM έτσι ώστε να γίνεται μόνο μέσω αυτού τα επενδυτικά προγράμματα "ανάπτυξης" για τα κράτη-μέλη. Αυτό αποδεικνύει ότι για το πώς θα κινείται ο ESM δεν πρέπει να έχει λόγο η δημοκρατία. Αντίθετα με τον κύριο Βαρουφάκη ο οποίος δήλωσε με αφέλεια ότι το Γιουρογκρούπ κάνει ό,τι θέλει τον ESM.

Για την ιστορία, στις 12 Ιανουαρίου του 2015 η Κομισιόν νομοθέτησε να βάλει 315 δις ευρώ στον ESM για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Έτσι λοιπόν, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια ο ESM με πρόσχημα τις "επενδύσεις" και την καταπολέμηση της ανεργίας θα έχει τον πρώτο λόγο σε δίκτυα ενέργειας κρατών χωρών μέσω κρατικών και ιδιωτικών επενδύσεων. Θα επενδύουν με χρήματα των δημοσίων ταμείων των κρατών-μελών αλλά μέσω τραπεζών σε κατεστραμμένες χώρες. Κανονικός τζόγος με τα χρήματα ευρωπαίων φορολογούμενων για επενδύσεις που τον πρώτο λόγω θα τον έχουν τραπεζίτες και όχι ψηφισμένες κυβερνήσεις.

Όσο κι αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποβάλλει τον χαρακτηρισμό Μνημόνιο, υπάρχουν κάποιες υπογραφές μεταξύ της Ελλάδας και του ESFM/ESM. Δηλαδή μεταξύ μιας χώρα και μιας Μεγάλης Τράπεζας που κινεί τα νήματα υπογείως όλων των οικονομιών των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να θεωρεί ότι ο ESM, ο οποίος έχει δανείσει μέσω Μνημονίων το μεγαλύτερο ποσό που χρεώθηκε η Ελλάδα για την σωτηρία των ιδιωτικών της τραπεζών να μην έχει καμία υπόσταση, αλλά το ντοκιμαντέρ των μόλις 17 λεπτών αποδεικνύει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης όχι απλά έχει υπόσταση αλλά είναι το μεγάλο αφεντικό όλων των κυβερνήσεων της Ε.Ε. Μια Τράπεζα που καθόλου τυχαία δεν δημιουργήθηκε από μία κρίση. Ίσως η κρίση δημιουργήθηκε για να γεννηθεί μία Τράπεζα Ολοκληρωτισμού.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Κύρια σημεία προσοχής σε σχέση με τη διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα με εμπορικά πλοία.
Τα τελευταία έτη, υπάρχει ένα αυξανόμενα ρεύμα εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα δια θαλάσσης με τη χρήση εμπορικών πλοίων που εξορμούν κυρίως από τη Τουρκία και την Αίγυπτο. Στη κατηγορία αυτή εμπίπτουν και μεγάλα ψαράδικα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις άνω των χιλίων μεταναστών μεταφέρονται με αυτή τη μέθοδο που χρησιμοποιείται πλέον από τους δουλέμπορους για να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας. Ασφαλώς οι κίνδυνοι για όσους επιβαίνουν σε αυτά τα πλοία είναι τεράστιοι και υπάρχουν ήδη αρκετές απώλειες.

Το παρακάτω συνοπτικό σημείωμα θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία προσοχής-ρίσκου σε σχέση με εμπορικά πλοία που διατρέχουν τις Ελληνικές θάλασσες σε συνάρτηση με τη διακίνηση μεταναστών.

Πλοία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1975

Πλοία μέχρι 5.000 τόνων

Πλοία που έχουν συχνές προσεγγίσεις την παρούσα περίοδο μεταξύ Μερσίνας-λιμένων Λιβύης, μεταξύ Δυτικών Βαλκανίων-Λιβύης, μεταξύ Αιγύπτου-Λιβύης-Τουρκίας,μεταξύ Συρίας-Τουρκίας και εν συνεχεία προς τα Δυτικά.

Λιμένες προσοχής για την εξακρίβωση υπόπτων πλοίων: Μερσίνα, Ντέρνα, Δαμιέτα, Βεγγάζη, Ταρτούς, Λατάκια, Δυρράχιο, Βυρηττός, λιμένες κατεχόμενης Κύπρου, Γιάλοβα, Τούζλα, Τρίπολη Λιβύης, Μιζράτα, Σμύρνη

Πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει αλλάξει σε τακτικά όνομα,διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας, διευθυντικά στελέχη, νομικό σχήμα. Επίσης εδρεύει σε χώρες όπως Τουρκία, Συρία, λίβανος, Λιβύη, Αίγυπτος και κατά δεύτερο λόγο Ουκρανία,Μολδαβία, Αλβανία, Γεωργία.

Επιπροσθέτως πλοιοκτήτρια εταιρεία, τσάρτερινγκ και μπρόκερς έχουν κατά το παρελθόν εμπλακεί σε πάσης φύσεως λαθρεμπόρια.

Προσέτι ο νηογνώμονας του πλοίου προέρχεται από τους κάτωθι κατά κύριο λόγο: Βουλγαρικός, Αλβανικός, νησιά Κομόρος, Ουκρανίας, Συρίας, Παναμά

Τα ύποπτα πλοία συχνά και για αδιευκρίνιστους λόγους κλείνουν το σύστημα εντοπισμού θέσης ή/και αλλάζουν το υποβληθέν δρομολόγιο τους χωρίς εμφανή αιτία. Επίσης πλοία προ του 1965 που έχουν για μακρύ χρονικό διάστημα κλείσει το σύστημα εντοπισμού τους,αλλά υπάρχει πληροφόρηση ότι κινούνται-αυτό ισχύσει ιδιαίτερα για μεγάλα ψαράδικα της Αιγύπτου.

Οι Πλοίαρχοι των εμπορικών είναι Σύροι, Αιγύπτιοι, Ουκρανοί, ενώ το πλοίο αλλάζει τακτικά όνομα και σημαία. Επίσης οι κάτωθι σημαίες ενέχουν επιπλέον "ρίσκο"

Βόρειας Κορέας, Καμπότζης, Τανζανίας, Σιέρα Λεόνε, Τογκό, Μολδαβίας, Άγιος Βικέντιος, Κιριμπάτι, Γεωργία, Παλάου. Ακόμα πλοία προ του 1975 που επισήμως χρησιμοποιούνται για μεταφορές ζώων στην Ανατολική Μεσόγειο και Ερυθρά θάλασσα με επίκεντρο Αιγυπτιακές εταιρείες.

Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι πλοία που είχαν προγραμματιστεί να διαλυθούν αλλά επανήλθαν σε υπηρεσία είναι ύποπτα όπως και πλοία προ του 1975 με σημαντικά τεχνικά προβλήματα που ήταν σε διαθεσιμότητα και επανήλθαν σε υπηρεσία από εταιρείες που μόλις δημιουργήθηκαν.

Σε γενικές γραμμές ένα "μάτριξ" των παραπάνω σημείων μπορεί να αποδώσει στοχοθετημένες λίστες πλοίων σε ότι αφορά τη παράνομη διακίνηση μεταναστών αλλά και σε άλλες λαθρεμπορικές δραστηριότητες όπως όπλα, ναρκωτικά.

Η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα άνευ προηγουμένου κύμα μεταναστών από τις αρχές Μαΐου που δεν θα προέρχεται μόνο από το Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και από τα Νότιο-Νότιο-Δυτικά με εκτιμώμενο αριθμό εισερχομένων, περί τα 1.000 άτομα ημερησίως. Εξυπακούεται ότι ο Λ.Σ. και το Π.Ν. πρέπει να τύχουν άμεσης αναβάθμισης και στήριξης όπως και ο γενικότερος μηχανισμός που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτό το κύμα μετανάστευσης.

Ο πόλεμος στην Υεμένη (ένα ακόμα επεισόδια στη ταραχώδη Μέση Ανατολή) έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη μετακίνηση Σομαλών από το Άντεν στο Πορτ Σουδάν με κατεύθυνση την Αίγυπτο και Λιβύη. Ταυτόχρονα εντείνεται το ρεύμα μεταναστών από το Σαχέλ στη Λιβύη, ενώ στη Τουρκία καραβάνια στη κυριολεξία Σύρων προωθούνται στην Ελλάδα.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Καραμπελιά 

Παρακολουθούμε όλοι ως υπνωτισμένοι το θέαμα μιας κυβέρνησης ασχέτων και μαθητευόμενων μάγων να βυθίζει μέρα με τη μέρα σε μεγαλύτερο αδιέξοδο τη χώρα σε όλα τα πεδία, και έναν άβουλο πρωθυπουργό να παρακολουθεί ανίκανος να παρέμβει προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση· παρακολουθούμε ταυτόχρονα το θέαμα μιας σταδιακής κατεδάφισης των οραμάτων του… αντιμνημονιακού κινήματος. Δεν θα επανέλθουμε όμως σε αυτά που έχουμε τονίσει πολλές φορές, (ad nauseam) την τελευταία περίοδο, αλλά θα προσπαθήσουμε να διευκρινίσουμε για μια ακόμα φορά το ιδεολογικό και πολιτικό υπόστρωμα αυτής της πολιτικής.

Όταν ανήκεις σε μια γενιά και μια ιδεολογική και πολιτική σχολή που τις τελευταίες δεκαετίες προσπάθησε να κατεδαφίσει την ιστορική συνείδηση του ελληνισμού, αρνείται τη συνέχεια του ελληνικού έθνους· σε ένα ρεύμα που αρνείται να αναγνωρίσει στην οθωμανική Τουρκία εκείνον τον παράγοντα που από τη μάχη του Ματζικέρτ το 1071 μέχρι την εισβολή στην Κύπρο και τις αδιάκοπες προκλήσεις έχει ως διαρκή διακηρυγμένο και μόνιμο στόχο του την κατοχή ή την υποταγή του «συνόρου» που αποτελεί η Ελλάδα.

Όταν από την άλλη πλευρά δεν έχεις καμία συνείδηση ότι η σχέση μας με την Δύση δεν είναι μια σχέση οργανική αλλά τακτική και αναγκαστική συμμαχία απέναντι στην εξ Ανατολών απειλή και πλέεις μέσα σε πελάγη ενός αφελούς ευρωκεντρισμού και δεν έχεις συνείδηση πως ο ελληνισμός είναι όντως, δυστυχώς, «ανάδελφος», αλλά αντίθετα έχεις ανατραφεί με όλες τις εξυπνάδες που λοιδορούσαν την τόσο καίρια έκφραση του πρόεδρου Σαρτζετάκη.

Όταν αγνοείς το γεγονός της βαθύτατης παρακμής στην οποία έχει εισέλθει εδώ και πολλά χρόνια ο ελληνισμός.

Όταν αγνοείς πως το κεντρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα είναι η δημογραφική της παρακμή η οποία εκτός από την πληθυσμιακή συρρίκνωση θα την μεταβάλει πολύ σύντομα σε χώρα γερόντων (ήδη ο μέσος όρος ηλικίας είναι 43 χρόνια) με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό σε όλα τα πεδία, από την άμυνα, την παραγωγή έως το συνταξιοδοτικό και την αδυναμία να καλυφθούν οι «περιβόητες» συντάξεις.

Όταν κλείνεις τα μάτια μπροστά στη μεγάλη μετακίνηση των πληθυσμών που λαμβάνει χώρα από την Ανατολή προς τη Δύση, μετακίνηση η οποία είναι ενταγμένη και στη στρατηγική του μόνιμα απειλητικού γείτονα, τότε μπορείς να αναφέρεσαι στο ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών, μόνον ως ζήτημα «ανθρωπιστικό» και όχι ως ζήτημα που στο βάθος χρόνου μετατρέπεται σε ζήτημα εθνικής επιβίωσης.

Όταν δεν έχεις συνείδηση ότι μία πλήρης οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της χώρας κινδυνεύει να σε οδηγήσει σε μια καθοδική σπείρα χωρίς επιστροφή.

Όταν αρνείσαι να δεις τι έχει συμβεί στη Βουλγαρία, η τη Σερβία εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια ή ακόμα χειρότερα τι συμβαίνει στη γειτονική Συρία.

Όταν εν ολίγοις έχεις ανατραφεί με μια ψευδοταξική ιδεολογία που υποτιμά συστηματικά την εθνική διάσταση και με μια ατομοκεντρική δυτική αντίληψη για την οποία σημασία έχει απλώς «να περνάμε καλά», και όλα αυτά σε ένα έθνος που αριθμεί πλέον μόνο δέκα εκατομμύρια πληθυσμό, τότε σου επιτρέπονται τα πάντα.

Τότε μπορείς πολύ εύκολα με απόλυτη έλλειψη συναίσθησης της ιστορικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας, να παίζεις την κυβέρνηση και το θέαμα της δήθεν διακυβέρνησης.

Τότε σου επιτρέπεται να οδηγείς μια χώρα με τα μεγέθη και τις δυνατότητες της σύγχρονης Ελλάδας σε μια πολιτική αφασία, όπου καθημερινά καταρρέουν όλα τα οικονομικά δεδομένα αλλά και οι υποδομές της χώρας και όπου μέσω ενός απίστευτου μιθριδατισμού εθιζόμαστε και αρκούμαστε στο «κάθε μέρα και χειρότερα».

 Συντήρηση ή όραμα;

Πολλοί μας έχουν επικρίνει τα τελευταία χρόνια ως υπερβολικά συντηρητικούς που δεν τολμούν να προχωρήσουν στις απαραίτητες «ρήξεις» έστω κι αν αυτό συνεπάγεται στην επιστροφή στη δραχμή ή ακόμα και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό συχνά, από εκείνους που όταν, πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια, έμπαινε η Ελλάδα στο ευρώ πανηγύριζαν ή σιωπούσαν, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε ταχθεί όσο γίνεται πιο αποφασιστικά ενάντια σε μια τέτοια πολιτική.

Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα; Έχουμε επαναλάβει αναρίθμητες φορές πως η έξοδος από το ευρώ δεν είναι σήμερα επιλογή δική μας, μιας ισχυρής Ελλάδας ικανής να προχωρήσει σε νέες οικονομικές πολιτικές και νέες συμμαχίες, αλλά θα γίνει αναγκαστικώς ως εκδίωξή μας.

Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να προσδοκούμε τίποτα το θετικό από αυτήν, διότι όχι μόνον με τις αλλεπάλληλες υποτιμήσεις, θα ρίξει ακόμα περισσότερο το ήδη δραματικά πεσμένο εισόδημα των Ελλήνων αλλά και κυρίως διότι θα οδηγήσει σε μια γεωπολιτική απομόνωση την χειρότερη δυνατή στιγμή στην περιοχή μας.

Είναι εντελώς χαρακτηριστικό ότι όλοι οι «πατριώτες» που υπερασπίζονται την έξοδο από το ευρώ, δεν σκέφτονται καθόλου τι πρόκειται να συμβεί με την Κύπρο εάν πάψει να βρίσκεται τουλάχιστον στην ίδια οικονομική ζώνη με την Ελλάδα, και απομείνει έρμαιο στις διαθέσεις της Τουρκίας και της Βρετανίας.

Υπάρχει άραγε μια εναλλακτική πολιτική στην περίπτωση μιας τέτοιας εξόδου; Μπορούμε να στηριχθούμε μήπως στη Ρωσία; Είναι σαφές ότι το ερώτημα παραμένει μάλλον θεωρητικό. Διότι η Ελλάδα είναι απόλυτα εξαρτημένη από τις εισαγωγές και τις εμπορικές σχέσεις της με τη Δύση, «βγάζει το ψωμί της» από τον τουρισμό που κατά 80% προέρχεται από δυτικές χώρες, η δε Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν διατεθειμένη να έρθει σε ρήξη με τη Γερμανία ή με την Τουρκία με τις οποίες διατηρεί τεράστιες οικονομικές σχέσεις. Επιπλέον, οι γειτονικές μας βαλκανικές χώρες ιδιαίτερα η Ρουμανία και η Βουλγαρία, δεν ανήκουν πλέον στο φιλορωσικό στρατόπεδο αλλά είναι αντίπαλές της. Καταλαβαίνουμε επομένως, ότι η αναγκαία βελτίωση των σχέσεών μας με τη Ρωσία και η στήριξή μας σε αυτήν σε πολλά θέματα ενεργειακό, αμυντικό κ.λπ., έχει προφανή και αδιαμφισβήτητα όρια. Και πρέπει να ενταχθεί σε μια μεσομακροπρόθεσμη προοπτική μιας ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Το ίδιο κατά μείζονα ρόλο ισχύει με την Κίνα. Η Κίνα μπορεί να είναι σύμμαχός μας αλλά μακρινή και αδύνατο να μας στηρίξει αποφασιστικά στα εθνικά και γεωπολιτικά μας προβλήματα.

Εμείς έχουμε ιστορική συνείδηση της χώρας μας και για τη χώρα μας. Γνωρίζουμε ότι ο σημερινός ελληνισμός στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι το τελευταίο ιστορικό υπόλειμμα ενός μεγάλου έθνους και ενός μεγάλου πολιτισμού στη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας της. Γιατί αν κάποτε δεν είχαμε κράτος είχαμε οικονομική υπεροχή σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο τη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια, είχαμε πληθυσμό και ισχυρή δημογραφία, οι γιαγιάδες μας γεννούσαν δέκα ή δεκαπέντε παιδιά, είχαμε πολιτισμική υπεροχή. Σήμερα συρρικνωνόμαστε έχουμε χάσει κάθε παραγωγική αυτεξουσιότητα έχουμε γίνει πολιτισμικοί νάνοι, ενώ ο μεγάλος μας αντίπαλος ενισχύεται σε όλα τα πεδία.

Στον προηγούμενο αιώνα διαπράξαμε δύο μεγάλα εθνικά εγκλήματα, με δύο εμφυλίους χάσαμε τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη και την Πόλη ως κέντρα τους ελληνισμού και με τον δεύτερο και τραγικότερο εμφύλιο (1944-1949) χάσαμε την Κύπρο, την Βόρειο Ήπειρο και την οικονομική και πολιτική μας αυτεξουσιότητα.

Σήμερα είμαστε στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης εθνικής καταστροφής. Αν έστω και σήμερα, την ύστατη στιγμή, δεν κατανοήσουμε ότι ο ελληνισμός αποτελεί «απειλούμενο είδος» προς εξαφάνιση και πρέπει να προστατευτεί από εμάς τους ίδιους, τότε κινδυνεύουμε σε αυτόν τον αιώνα να πάψουμε να υπάρχουμε ως αυτόνομο πολιτειακό υποκείμενο και να σκορπίσουμε στους πέντε δρόμους σαν τους Αρμενίους ή ακόμα περισσότερο τους Λιβανέζους, ενώ ο ιστορικός χώρος της Ελλάδας θα μεταβληθεί σε έναν απλό χώρο ταμπόν μεταξύ ισλαμικής Ανατολής και Δύσης.

Γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε απολύτως «συντηρητικοί», δηλαδή θέλουμε να διασωθεί ο υπαρκτός ελληνισμός και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός μιας διπλής τακτικής πάνω στην οποία πολλές φορές έχουμε επιμείνει μέχρι σήμερα. Μια τακτική «ανταρτοπόλεμου» στη διαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους και τη γερμανική Ευρώπη ώστε να αποφύγουμε το πένθιμο σόλο, μέχρις ότου αποκτήσουμε περισσότερους συμμάχους στο εσωτερικό της Ευρώπης και να ενισχυθούμε ώστε να μπορέσουμε μεσοπρόθεσμα να καταργήσουμε ένα μεγάλο μέρος του χρέους.

Ταυτόχρονα για να έχει νόημα και ο ανταρτοπόλεμος πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Αυτό δηλαδή που απουσιάζει εντελώς από τη σκέψη και την στρατηγική(!) της παρούσας κυβέρνησης, η οποία εξαντλείται απλώς στο να αποφύγουμε τα χειρότερα και «να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». Ο ανταρτοπόλεμος έχει νόημα όταν τον εντάσσεις σε ένα όραμα για τη νέα Ελλάδα. Ένα όραμα που έχουμε χαρακτηρίσει εκσυγχρονισμό της παράδοσης, δηλαδή δημογραφική ανάκαμψη, ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση, αμυντική θωράκιση, κοινωνική δικαιοσύνη, πολιτισμική αναγέννηση και αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς.

Αλλά για όλα αυτά είναι απαραίτητο αυτό που λείπει από την ασύντακτη κυβέρνηση και τον άβουλο πρωθυπουργό, μια ιστορική συνείδηση της πατρίδας και του έθνους, μια γνώση του «από πού ερχόμαστε», για να μπορούμε να έχουμε συναίσθηση και για το τι μας λείπει και για το που πηγαίνουμε!Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Το κάνει επίτηδες;
Το κάνει χωρίς να το καταλαβαίνει;
Είναι ζήτημα ιδεοληψίας;
Είναι θέμα εμμονής;
Ότι κι αν είναι, όλα αυτά τα ερωτήματα δεν αφορούν παρά την ίδια και τους οικείους της. Γιατί εκείνο που αφορά την χώρα, την κοινωνία και, φυσικά, την κυβέρνηση, είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών της.

Το αποτέλεσμα λοιπόν της μέχρι στιγμής υπουργίας της Τάσιας Χριστοδουλοπούλου στο κρίσιμο πόστο της πολιτικής για τους μετανάστες, είναι τριπλό:
πρώτον, ότι έχει φέρει το ευαίσθητο ζήτημα του χαρτοφυλακίου της σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν αναλάβει,
δεύτερον ότι προκαλεί με τον πλέον άγριο τρόπο τη νοημοσύνη και τις αντιλήψεις των ανθρώπων που έφεραν πραγματικά το κόμμα της στην εξουσία και,
τρίτον, ότι, de facto στηρίζει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή.

Το γιατί, είναι προφανές στον καθένα: όταν η αρμόδια υπουργός δεν βλέπει μετανάστες που γυρνούν χωρίς ελπίδα στους δρόμους της Αθήνας αλλά ανθρώπους που βγαίνουν για να… λιαστούν στην Ομόνοια κι όταν λέει να μην υπερβάλλει κανείς με το πρόβλημα καθώς το 2015 περιμένουμε… το πολύ άλλους… 100.000 που δεν είναι μετανάστες αλλά πρόσφυγες, ωστόσο πάλι εδώ θα βρεθούν χωρίς τίποτα, τότε, είναι ξεκάθαρο ότι η Χρυσή Αυγή έχει τον άνθρωπό της μέσα στην καρδιά της κυβέρνησης. Ποιος αμφιβάλει ότι είναι η μόνη που κερδίζει από αυτό το αδιανόητο αλαλούμ και μάλιστα σε μια στιγμή που το έχει ανάγκη; – περίπου το ίδιο, αν και σε μικρότερη, προς στιγμή τουλάχιστον, κλίμακα – συμβαίνει και με την πολιτική για τις καταλήψεις και τους λεγόμενους «αντεξουσιαστές».

Όμως, σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό απ’ όλα. Εκείνο που έχει την πραγματική σημασία είναι το πρώτο: είναι η μεγάλη βλάβη που έχει ήδη επέλθει στο θέμα και που δύσκολα θα αποκατασταθεί, ενώ κάθε μέρα που περνάει με αυτή την πολιτική σε εφαρμογή, αυτό γίνεται ακόμα δυσχερέστερο.

Όλο αυτό είναι λάθος από πάνω μέχρι κάτω. Και είναι τόσο λάθος, που δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς αναλυτικά το γιατί. Και γίνεται ακόμα περισσότερο λάθος όταν η Ελλάδα βρίσκεται την ίδια ώρα στην κόψη του ξυραφιού: δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά ενέργεια και δυνάμεις.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να το κατανοήσουν επειγόντως στο πρωθυπουργικό γραφείο και να πράξουν, το γρηγορότερο δυνατό, τα δέοντα πέρα από τις όποιες χθεσινές εξαγγελίες η ανάγκη για τις οποίες προέκυψε σε μεγάλο βαθμό και από την τραγική πολιτική που εξέφρασε η υπουργός το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Συνεπώς, πλέον, η άμεση απομάκρυνση της αρμόδιας υπουργού με την αδιανόητη λογική δεν αρκεί εκεί που έχουν φτάσει πια τα πράγματα. Δεν φτάνει να «μαζέψουν» την ίδια, πρέπει να μαζέψουν επίσης και την πολιτική που αντιπροσωπεύει και που ήδη αποδείχθηκε αυστηρώς ακατάλληλη...

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πέσανε πάλι από τα σύννεφα οι παρθένες των καναλιών: ''Πω,Πωω! Λαθρομετανάστες! Ρε, τ' είναι τούτο; Τί κάνει η κυβέρνηση; Τσ τσ τσ!''

Δεν είχανε ξαναδεί-τάχα μου-οι Αντουανέτες, πρόσφυγες απ' το Σουδάν, το Πακιστάν, την Συρία, κι από όλες τις χώρες του ''τρίτου'' και ''τέταρτου'' κόσμου που εδώ και πολλά χρόνια συνωστίζονται στην χώρα μας, έρμαια και θύματα, αφ' ενός της κακής τους μοίρας και αφ' ετέρου της ''μεταναστευτικής πολιτικής'' των χορτάτων ''εταίρων'' και μιάς ελεεινής ''Συνθήκη 2 του Δουβλίνου'', υπογεγραμμένη το 2003 απ' τον άθλιο Μεγάλο Ηλίθιο, υπουργό εξωτερικών τότε της κυβέρνησης των ''εκσυγχρονιστών''-αρπαχτικών.

Μιά συνθήκη που μετατρέπει τις χώρες υποδοχής (δηλαδή τις περιφερειακές χώρες του ευρωπαϊκού νότου, και κυρίως την Ελλάδα) σε πάρκινγκ λαθραίων βεβαίως μεταναστών και τους ίδιους τους ήδη εξαθλιωμένους οικονομικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς πρόσφυγες σε ανθρώπινα σκουπίδια, να περιφέρουν την αβέβαιη ύπαρξή τους στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, στα λιμάνια, στις υποβαθμισμένες συνοικίες, και όπου αλλου ελπίζουν ότι θα βρούν ένα κομμάτι ψωμί, κι ένα μεταφορικό μέσο προς την χώρα των ονείρων τους.

Γιατί είναι αφέλεια να πιστεύουμε πως θά 'θελαν να παραμείνουν σε μιά χώρα ήδη ρημαγμένη, που δεν μπορεί να θρέψει ούτε τους ιθαγενείς κατοίκους της!

Όλα αυτά ούτε τα είχαν ξαναδεί, ούτε τα είχαν ξανακούσει οι Περδεντέρηδες, και οι λοιποί εντεταλμένοι των τοκογλύφων.

Μόνο τώρα που η κυβέρνηση φάνηκε ότι πάει να βάλει σε κάποια τάξη την ασυδοσία των ΜΜΕ, αυτά ανακάλυψαν την Αμερική!

Μαζί με τις καθημερινές ''χρεοκοπίες'', με τα υπουργικά ''σκάνδαλα'', και τους ''τραμπουκισμούς'' της Προέδρου της Βουλής!

Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει πιά για τον ρόλο του μπουλουκιού αυτού των ''δημοσιογράφων'' που λυμαίνεται και ''βυζαίνει'' την χώρα 2,5 δεκαετίες τώρα;

Αν δεν μπει τάξη θα παραμείνουν ασύδοτοι και επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατία..
     
Σημ. Όπως ανακοινώθηκε, η κυβέρνηση θα παράσχει άμεσα στους Σύρους πρόσφυγες τα απαραίτητα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες προτίμησής τους.
Πολύ σωστά. Γιατί οι μετανάστες ή πρόσφυγες ή όπως θέλει ο καθένας να τους λέει, λαθραίοι ή νόμιμοι, είναι ανθρώπινα πλάσματα, και ως τέτοια πρέπει κανείς να τους αντιμετωπίζει.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ποιο είναι το «μυστικό όπλο» που έχει δημιουργήσει το Ισλαμικό Κράτος και δεν αποκαλύπτει παρά την ευρύτατη προπαγάνδα που διαχέει μέσω διαδικτύου;

Σύμφωνα με την ομάδα ακτιβιστών «Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά», το μυστικό όπλο που κρατά μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας το Ισλαμικό Κράτος είναι οι ειδικές δυνάμεις που έχει συστήσει, οι αποκαλούμενες και ως «Στρατός του Χαλιφάτου», ή αλλιώς «Στρατός Νταμπέγκ».

Τρεις επιφανείς τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος, ο Ομάρ Τσετσέν, ο Αμπού Μοχάμεντ ο Αμερικανός και ο Αμπού Αϊμάν ο Ιρακινός, αποφάσισαν να συστήσουν έναν «ειδικό στρατό», τον οποίο ονόμασαν «Στρατό του Χαλιφάτου» και άρχισαν να στρατολογούν σε αυτή τη δύναμη Τσετσένους, Ουζμπέκους και Αφρικανούς τζιχαντιστές. Αποφάσισαν να εντάξουν μαχητές προερχόμενους από αυτές τις χώρες, επειδή αυτοί φημίζονται ως οι πιο σκληροτράχηλοι.

Ως βάση αυτής της δύναμης επιλέχτηκε το αεροδρόμιο Ksheesh ανατολικά στο Χαλέπι της Συρίας.

Οι νεοσύλλεκτοι αυτής της ειδικής δύναμης αρχικά διέμεναν στους χώρους του αεροδρομίου, στο οποίο και εκπαιδεύονταν. Καθώς όμως ο αριθμός των τζιχαντιστών αυξανόταν, στρατόπεδα εκπαίδευσης άρχισαν να δημιουργούνται και σε άλλες περιοχές όπως στην πόλη της Μασκάνα, στο στρατόπεδο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ύπαιθρο έξω από τη Ράκα, στη Μενμπίτζ, στην Αλ Μπαμπ, στην Τζαραμπλούς, στο φράγμα της Τισρίν και στην ύπαιθρο της Ράκα.

Σύντομα η ειδική αυτή δύναμη έφτασε να έχει 4.000 τζιχαντιστές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εμπλακεί σε καμία μάχη επειδή η αποστολή και η εκπαίδευσή τους είναι για άλλο σκοπό.

Μετά την αποτυχία των τζιχαντιστών να καταλάβουν την κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, οι οπλαρχηγοί αυτής της ειδικής δύναμης τζιχαντιστών έδωσαν εντολή στους 4.000 επίλεκτους μαχητές τους να διασκορπιστούν σε διάφορα σημεία της επικράτειας που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι άλλοι τζιχαντιστές, που σκοτώνονται στα πεδία των μαχών, δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη του «Στρατού του Χαλιφάτου», ούτε μπορούν να υποψιαστούν εάν κάποιοι συμπολεμιστές τους ανήκουν σε αυτή την ειδική δύναμη. Ωστόσο, η ηγεσία αυτής της ειδικής δύναμης μπορεί ανά πάσα στιγμή να τη συγκεντρώσει όπου επιθυμεί.

Αρχηγός του Στρατού του Χαλιφάτου είναι ο Ομάρ Τσετσέν (ο Τσετσένος). Οι άλλοι δύο συνιδρυτές του «Στρατού του Χαλιφάτου» σκοτώθηκαν.

Ο Ομάρ Τσετσέν είναι επικεφαλής μια πενταμελούς ηγετικής ομάδας που αποτελείται από 3 Ουζμπέκους και 2 Τσετσένους. Όλοι τους βρίσκονται στην ύπαιθρο του Χαλεπιού, έχουν στήσει δικό τους δίκτυο επικοινωνίας και διαθέτουν δικούς τους ασυρμάτους που επικοινωνούν σε άλλες συχνότητες από τους υπόλοιπους τζιχαντιστές.

Σύροι δεν επιτρέπεται να ενταχθούν σε αυτή την ειδική δύναμη.

Όπως αναφέρουν οι ακτιβιστές από τη Ράκα, ο «Στρατός του Χαλιφάτου» προετοιμάζεται και εκπαιδεύεται συνεχώς για να λάβει μέρος στην τελική και μεγάλη μάχη που θα κληθούν να δώσουν οι τζιχαντιστές.

Ίσως αυτή η μάχη να είναι εκείνη που έχει προφητευθεί στην ισλαμική αποκάλυψη ότι θα δοθεί στην πόλη Νταμπίγκ. Εκεί οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι ο μουσουλμανικός μεσσίας, ο Μαχντί, θα πετύχει την τελική νίκη (αποκάλυψη) ενάντια σε όσους είναι εχθροί απέναντι στον ισλαμικό νόμο (Σαρία).

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εκπληρώσει την προφητεία της Αποκάλυψης!

Στο αποτρόπαιο βίντεο που είχε αναρτήσει το Ισλαμικό Κράτος με τον αποκεφαλισμό του Πίτερ Κάσιγκ (Peter Kassig) είχε υπογραμμίσει ότι το γύρισε στην πόλη Νταμπίγκ (Dabiq) της Συρίας.

Η πόλη δεν επιλέχτηκε τυχαία από τους τζιχαντιστές. Είναι ένας τόπος με μεγάλη αποκρυφιστική και μυστικιστική σημασία για το Ισλάμ. Στη Νταμπίγκ οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι ο μουσουλμανικός μεσσίας, ο Μαχντί, θα πετύχει την τελική μάχη (αποκάλυψη) ενάντια σε όσους είναι ενάντιοι στον ισλαμικό νόμο (Σαρία).

Το Ισλαμικό Κράτος για τον ίδιο ακριβώς λόγο ονόμασε και το διαδικτυακό περιοδικό του, που κυκλοφορεί στα αγγλικά, Νταμπίγκ. Το Ισλαμικό Κράτος λέει στους οπαδούς του ότι ως οργάνωση εκπληρώνει την Προφητεία της Αποκάλυψης και τους καλεί να συμμετάσχουν σε αυτή την ιστορική μάχη, της μουσουλμανικής Δευτέρας Παρουσίας, όπου ο μεσσίας Μαχντί θα συντρίψει τους απίστους.

Το δευτερεύο μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το Ισλαμικό Κράτος στους οπαδούς του είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για την υπεροπλία των «απίστων» επειδή σύντομα θα αναδειχτούν νικητές με τη βοήθεια του μεσσία, του Μαχντί αλλά και του Ιησού, ο οποίος επίσης θα πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Σε κηρύγματά τους οι τζιχαντιστές έχουν αναφέρει ότι «Θα κάψουμε τις στρατιές των σταυροφόρων στην Νταμπίγκ», «Σας περιμένουμε στην Νταμπίγκ», και η ημέρα της Κρίσεως θα φτάσει όταν «οι Ρωμαίοι θα φτάσουν στη γη της Νταμπίγκ»

Για τους τζιχαντιστές ο χρόνος, το ρολόι, έχει σταματήσει κάποιους αιώνες πίσω. Οι δυτικοί αποκαλούνται Ρωμαίοι, Βυζαντινοί και Σταυροφόροι. Ακόμα και σήμερα Ρωμαίοι, Βυζαντινοί και Σταυροφόροι είναι οι διαχρονικοί εχθροί που μάχονται οι μεσανατολίτες.

Σε πολλά βίντεο μάλιστα βρίζουν τον Μπάρακ Ομπάμα ως «Ρωμαίο σκύλο» ή ακόμα και «Βυζαντινό σκύλο». Ας μην ξεχνάμε ότι στους αυτόχθονες της Μέσης Ανατολής και στους αραβικούς πληθυσμούς, η ρωμαϊκή, στη συνέχεια βυζαντινή, κατοχή δεν ήταν «ευχάριστη» κατάσταση. Το Ισλάμ έδωσε τη δύναμη στους λαούς αυτούς να αποτινάξουν τη ρωμαϊκή – βυζαντινή κατοχή. Όταν αργότερα ήρθαν οι σταυροφόροι στους τόπους τους, θεωρήθηκαν συνέχεια των Ρωμαίων – Βυζαντινών και όχι εντελώς άδικα.

Η πόλη Νταμπίγκ τελεί υπό το Ισλαμικό Κράτος από τον Απρίλιο του 2014.

Σύμφωνα με τις προφητείες, τζιχαντιστές θα συλλάβουν Ρωμαίους στρατιώτες. Αυτοί μπορεί να είναι σε ελεύθερη ερμηνεία Αμερικανοί ή άλλοι δυτικοί.

Τότε, Ρωμαϊκός στρατός θα φτάσει στη Νταμπίγκ και θα ζητήσει από όλους τους μουσουλμάνους να παραμερίσουν, για να πολεμήσουν μόνο εκείνους που κρατάνε τους αιχμαλώτους. Τότε όλοι οι μουσουλμάνοι θα ενωθούν ενάντια στους Ρωμαίους για να τους πολεμήσουν.

Όταν η μάχη ξεκινήσει το 1/3 των μουσουλμάνων μαχητών θα τραπεί σε φυγή και αυτούς ο Αλλάχ ποτέ δεν θα τους συγχωρέσει. Το άλλο 1/3 θα πέσει στη μάχη και θα γίνουν μάρτυρες και το άλλο 1/3 θα καταλάβει τη Νέα Ρώμη, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη.

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι στα μάτια των φανατικών μουσουλμάνων «γνήσιοι» απόγονοι των Ρωμαίων είμαστε εμείς οι Έλληνες, όταν μας αποκαλούν Ρουμ (Ρωμηούς). Ρουμ αποκαλούν και όλους τους ορθόδοξους της Μέσης Ανατολής, διότι κρατάνε τη γνήσια ρωμαϊκή θρησκεία της Νέας Ρώμης – Κωνσταντινούπολης.

Όταν μας αποκαλούν Γιουνάν, δηλαδή Ίωνες, είναι όταν μας συμπαθούν και μας διαχωρίζουν από τους Βυζαντινούς – Ρωμηούς προγόνους μας που τους βλέπουν ως κατακτητές.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Καταρρέει το αλληλέγγυο πρόσωπο της κυβέρνησης μπροστά στο μεγάλο αφεντικό Ε.Ε.
  • Με το "κεφάλι" θα παίρνει κονδύλια κάνοντας την Ελλάδα ευρωπαϊκό Γκουαντάναμο
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Σε σύγκρουση με την δήθεν αριστερή ιδεολογία της βρίσκεται η κυβέρνηση εξαιτίας του μεγάλου κύματος μεταναστών και προσφύγων που έχουν ξεχυθεί προς την Ευρώπη με τελικό σταθμό την Ελλάδα. Η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει τις χρόνιες γραμμές της που την διαχώριζαν από την φιλελεύθερη πολιτική περί μεταναστευτικού των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά αυτό δεν γίνεται όταν πρέπει να τηρείς τις ρατσιστικές Συνθήκες της Ε.Ε που διαχώρισαν την Ευρώπη σε Νότο και Βορρά.

Πέρα από την αλαζονική στάση της αρμόδιας υπουργού κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου απέναντι στους μετανάστες-πρόσφυγες όσο και απέναντι στους ίδιους τους Έλληνες, τους οποίους θεωρεί ρατσιστές, η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης με την εξαίρεση μόνο των Σύριων προσφύγων για νόμιμα χαρτιά, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δρα ως υπάλληλος της Ε.Ε. Μη μπορώντας να αθετήσει τις Συνθήκες της Ε.Ε για την μετανάστευση η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το ρόλο που της έδωσαν οι εταίροι: Να γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων για τους στρατιωτικοπολιτικούς σκοπούς των ισχυρών κρατών της Ε.Ε.

Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων

Η πίεση που δέχεται από το άμεσο πρόβλημα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που είναι έτοιμοι να σπρωχτούν από την Τουρκία και την Βόρεια Αφρική προς την Ελλάδα, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει το απίστευτο για την ιδεολογική της γραμμή κίνηση. Διαχώρισε τους πρόσφυγες σε Σύριους και μη, υποσχόμενη στους πρώτους ότι θα έχουν δικαίωμα νόμιμων χαρτιών και παροχή ασύλου. Εξαίρεσε δηλαδή πρόσφυγες άλλων εμπόλεμων περιοχών της Ασίας και της Αφρικής που καταφθάνουν στην Ελλάδα. Την ώρα που ο ISIS έχει εισβάλλει σε Παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων, σε Κουρδικές περιοχές, σε περιοχές της Υεμένης, του Ιράκ αλλά και παρακλάδια αυτής σφάζουν αμάχους στην Αφρικής λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να διαχωρίσει από όλους αυτούς τους πρόσφυγες μόνο τους Σύριους με δικαίωμα ασύλου.

Αυτό δεν έγινε βέβαια επειδή θεωρούνται οι Σύριοι περισσότερο άνθρωποι από ό,τι οι άλλοι. Έγινε επειδή η Δύση έχει κηρύξει πόλεμο στην κυβέρνηση της Συρίας έτσι οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες θεωρούνται θύματα του εθνικού στρατού της Συρίας, ανεξάρτητα αν χιλιάδες από αυτούς είναι θύματα των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών μισθοφορικών ομάδων του ISIS.

Αν η Ε.Ε είχε υπογράψει ανάλογες κυρώσεις εναντίον των χωρών που πλήττονται από τον ISIS τότε η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη από την Ε.Ε να δώσει άσυλο σε όλους. Τι κερδίζουν όμως οι Σύριοι πρόσφυγες με τα νόμιμα χαρτιά;
Απολύτως τίποτε διότι ακόμη κι αν έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν σε χώρες της Ε.Ε θα πρέπει να επιστρέψουν μέσα σε τρεις μήνες στην "φυλακή" Ελλάδα κι αυτό γιατί οι Συνθήκες του Δουβλίνου υποχρεώνουν την Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, που δέχονται πρώτα το κύμα μεταναστών και προσφύγων, να είναι οι χώρες που αναγκαστικά θα τους στοιβάξουν ακόμα κι αν κάνουν ένα ταξίδι ενός έτους σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε.

Η ρατσιστική Ε.Ε

Οι Βρυξέλλες καθόλου τυχαία δεν επέλεξαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να έχει το θέση του Επιτρόπου για το Μεταναστευτικό της Κομισιόν. Έτσι, ένας Έλληνας θα είναι υποχρεωμένος να κάνει το φερέφωνο των Βρυξελλών για όσα θα πρέπει η ίδια η πατρίδα του να κάνει για να είναι συνετό μέλος της Ε.Ε. Ο κύριος Αβραμόπουλος μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με το κύμα μεταναστών και προσφύγων αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει οικονομική στήριξη στα κράτη-μέλη που σηκώνουν το φορτίο των ανθρωπίνων ψυχών που φθάνουν στα σύνορά της. Επίσης, ένα από τα σχέδια είναι να στοιβάξουν τους πρόσφυγες σε χρηματοδοτούμενα με ευρωπαϊκά κονδύλια στρατόπεδα της Βορείου Αφρικής για να έχουν ανάλογη τύχη με τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στα περίχωρα της Δαμασκού πριν λίγες ημέρες.

Βέβαια, σύμφωνα με την υπουργό Χριστοδοπούλου, τα ευρωπαϊκά κονδύλια έρχονται μόνο όσον αφορά τους πρόσφυγες γι' αυτό και πίεσε τους δημοσιογράφους να μην τους αναφέρουν ως "μετανάστες" ή "λαθρομετανάστες" διότι δεν πρόκειται η Ε.Ε να δώσει λεφτά για την σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.

Σε μία τέτοια ένωση κρατών η αριστερή κυβέρνηση θέλει να είναι μέλος αποδεικνύοντας ότι οι κοινωνικές ευαισθησίες της σταματούν εκεί που θίγεται η σχέση της με την δανειοδότρια Ε.Ε. Δεν πέρασαν εβδομάδες από τις εξαγγελίες των υπουργών της που υποσχόταν κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως αυτό της Αμυγδαλέζας. Όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τα κλείνει αλλά αποφάσισε να στοιβάξει σε αυτά όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες. Μάλιστα, με έναν μαγικό τρόπο θα διαχωρίσει σε δύο στρατόπεδα τους έγκλειστους: Σε πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πρώτοι θα παίρνουν νόμιμα έγγραφα και οι άλλοι θα ζουν ως αδέσποτα με την επιτήρηση του μπόγια.

Μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ότι 1,500,000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να περάσουν από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία δεν μπορεί να μην περάσει από το μυαλό μας τι είδους στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πρέπει να φτιαχτούν στην Ελλάδα για να τους χωρέσουν όλους.

Μπορεί ο υπουργός να θέλει να έρθει σε σύγκρουση με την Ε.Ε μέσω δηλώσεων λέγοντας ότι πρέπει το βάρος των μεταναστών και προσφύγων να το μοιραστούν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, όμως αυτό που τον ένοιαξε περισσότερο είναι τα 90 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η Ε.Ε για να φτιαχτούν 2,500 κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τα έφτιαξε. Έφτιαξε όμως έναν φράχτη που επιτηρείται με μία ευρωπαϊκή Frontex, η οποία σύμφωνα με τον επίτροπο Αβραμόπουλο θα ενισχυθεί για να φυλάξει τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ της ελληνοβουλγαρικής γραμμής!

Η "ρατσιστική" Ελλάδα

Η τάση της κυβέρνησης να θέλει να στιγματίσει τους Έλληνες ως ρατσιστές και ότι μόνο αυτή είναι η αλληλέγγυα στα πάθη των κατατρεγμένων, καταρρέει από την στιγμή που αποδέχεται τις ρατσιστικές Συνθήκες της Ε.Ε εναντίον της Ελλάδας. Από την στιγμή που μία κυβέρνηση δεν ασκεί άμεσα βέτο για την Συνθήκες Δουβλίνο Ι και ΙΙ, παρά κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων με έναν πρωθυπουργό Κάμερον ο οποίος έδωσε έξι μήνες προθεσμία στην Ε.Ε να άρει τις απαγορεύσεις απέλασης έτσι ώστε να έχει το δικαίωμα να πετάξει έξω από το βρετανικό έδαφος Ευρωπαίους μετανάστες που έχουν μείνει άνεργοι, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα παίζει τον ρόλο της αποικίας της Ε.Ε και όχι του ισότιμου μέλους αυτής.

Οι Έλληνες πολίτες αποδεικνύουν σε όσες περιοχές φθάνουν μετανάστες και πρόσφυγες ότι είναι Έλληνες και όχι Ευρωπαίοι κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν να παρέχουν την φιλοξενία που αρμόζει στον οποιοδήποτε πατάει τα χώματά του. Όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστής ένας πολίτης ο οποίος βλέπει ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν δύο από μία σταγόνα νερό και μάλιστα στην πιο σκληρή εποχή για την Ελλάδα από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Οι κυβερνήσεις της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής με μεγάλη άνεση ρίχνουν τις ευθύνες, που οι ίδιοι πρέπει να αναλάβουν, στον ελληνικό λαό χαρακτηρίζοντάς τον ως ρατσιστή που αποκαλεί μετανάστες και πρόσφυγες ως σκουπίδια και ισλαμοφασίστες. Οι υπουργοί της κυβέρνησης, Κοτζιάς και Πανούσης, ήταν αυτοί που τρομοκράτησαν τον ελληνικό λαό ότι κύματα μισθοφόρων του ISIS θα κάνουν ντου στην Ελλάδα από τα παράλια της Λιβύης μεταφερόμενοι με σαπιοκάραβα που μετακινούν μετανάστες και πρόσφυγες. Τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας πολίτης; Να δώσει χέρι βοηθείας σε όσους φθάνουν στην πόρτα του ή να σηκώσει όπλο εναντίον τους; Τι προτείνουν οι δύο εξέχοντες υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης;

Πρώτη φορά Ρατσιστερά

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της διαχωρίζοντας αυτούς που χρίζουν βοήθειας από αυτούς που την απειλούν τότε η Ελλάδα έχει πρόβλημα φύλαξης της εθνικής της κυριαρχίας εξαιτίας των πολιτικών εκπροσώπων της.
Αν η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται ως εταίρους και φίλους συμμάχους μια Αγγλία που απειλεί ακόμα και Έλληνες μετανάστες με απέλαση επειδή έμειναν άνεργοι και μια Γαλλία που εκτόπισε μαζικά προς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης Τσιγγάνους για να καθαρίσει η δυτική χώρα από τους "βρομιάρηρες", τότε είναι μια κυβέρνηση που δεν χρειάζεται ακροδεξιά κόμματα να παίξουν τον ρόλο του Άριου εφόσον πιο αποδοτικά για την Ε.Ε παίζει η ίδια αυτόν τον απάνθρωπο ρόλο.

Μάλιστα παίζει διπλό ρόλο. Ο ένας είναι να κλείνει προς τις ρατσιστικές πολιτικές των ισχυρών κρατών μελών της Ε.Ε και από την άλλη να γεμίζει φόβο τον λαό της ότι θα του πάρει το ψωμί και το κεφάλι όποιος μπαίνει στην χώρα με το πρόσχημα του πρόσφυγα ή μετανάστη.

Άλλωστε η ίδια ελληνική κυβέρνηση διαχωρίζει τους ανθρώπους των φυλών της Μέσης Ανατολής και Αφρικής σε δύο τάξεις. Στους κατεστραμένους και στους νεόπλουτους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προωθεί ευκολία βίζας για τους τουρίστες από τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική που πλούτισαν μετά την "αραβική άνοιξη". Μια "Άνοιξη" που σχεδίασαν με μαεστρία οι σύμμαχοι της Ελλάδας ΗΠΑ και Ε.Ε με τα αποτελέσματα που βλέπουμε να "λιάζονται" κάτω από τον ελληνικό ουρανό.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Υπάρχει μια χώρα στον κόσμο όπου μουσουλμάνος δεν τολμά να πατήσει το πόδι του και πολύ περισσότερο να κατοικήσει μόνιμα εκεί και να επιχειρήσει να διαδώσει την θρησκεία του Ισλάμ.
Και αν δεν το ξέρετε, ιδού γιατί:

Η Ιαπωνία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το Ισλάμ και όλους τους μουσουλμάνους και αυτοί δεν τολμούν να πλησιάσουν.
Οι λόγοι που δεν πάνε είναι οι εξής:

α) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα, που δεν δίνει ιθαγένεια στους μουσουλμάνους.
β) Στην Ιαπωνία μόνιμη κατοικία δεν δίνεται σε μουσουλμάνους.
γ) Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση για τη διάδοση του Ισλάμ στην Ιαπωνία.
δ) Στα Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική γλώσσα δεν διδάσκεται.
ε) Απαγορεύεται η εισαγωγή «Κορανίου» στη χώρα, στην αραβική γλώσσα.
στ) Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση, έχει δοθεί προσωρινή κατοικία μόνο σε 2 τυχερούς μουσουλμάνους, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τον ιαπωνικό νόμο του ομόσπονδου κράτους στο οποίο βρίσκονται. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μιλούν Ιαπωνικά και να τελούν τις θρησκευτικές τελετές τους μόνο στα σπίτια τους.
ζ) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει έναν αμελητέο αριθμό πρεσβειών ισλαμικών χωρών.
η) Οι Ιάπωνες δεν επηρεάζονται καθόλου από το Ισλάμ.
θ) Οι μόνοι Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Ιαπωνία είναι οι υπάλληλοι ξένων εταιρειών.
ι) Ακόμα και σήμερα, δεν χορηγούνται βίζες στους μουσουλμάνους γιατρούς, μηχανικούς ή σε στελέχη που αποστέλλονται από ξένες εταιρείες.
ια) Στην πλειονότητα των εταιρειών, αναφέρεται στους κανονισμούς τους, μόνο μη μουσουλμάνοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εργασία.
ιβ) Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι οι μουσουλμάνοι είναι φονταμενταλιστές, ακόμα και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τους μουσουλμανικούς νόμους τους.
ιγ) Οι μουσουλμάνοι δεν τολμούν να σκεφτούν ότι μπορούν να νοικιάσουν σπίτι στην Ιαπωνία.
ιδ) Αν κάποιος καινούργιος έρθει σε μια γειτονιά και γνωρίζουν οι υπόλοιποι ότι ο καινούργιος είναι μουσουλμάνος τότε όλη η γειτονιά είναι σε συναγερμό.
ιε) Κανείς δεν μπορεί να ιδρύσει μια μικρή ισλαμική οργάνωση ή «Madarsa» στην Ιαπωνία.
ιστ) Δεν ισχύει καμία σαρία για προσωπικούς λόγους στην Ιαπωνία.
ιζ) Σε περίπτωση που ένας Ιάπωνας παντρευτεί μια γυναίκα μουσουλμάνα, τότε θεωρείται για πάντα παρίας.
ιη) Σύμφωνα με τον κ. Komico Yagi (Πανεπιστήμιο του Τόκιο) "Υπάρχει μια αντίληψη στην Ιαπωνία ότι το Ισλάμ είναι μια πολύ στενόμυαλη θρησκεία και θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτήν".

Και να σκεφτεί κάνεις ότι η Ιαπωνία δεν έχει υποφέρει από το Ισλάμ, δεν έχει δοκιμάσει τα φρικτά εγκλήματα των φανατικών μουσουλμάνων και δεν είχε ποτέ στην ιστορία της πέσει υπό ισλαμική κατοχή με όλες τις συνέπειες της και τέλος όλα αυτά παρά του ότι η Ιαπωνία θεωρείται μια χώρα της παγκοσμιοποίησης!

Τι να πούμε και εμείς, ειδικά αυτή την περίοδο, που εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι εισβάλουν ανεξέλεγκτα σαν τσουνάμι στην χώρα μας, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα τα πάντα.

Ας συνέλθουμε και ας παραδειγματιστούμε πριν είναι πολύ αργά.

Πηγή ΝikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ταυτότητας του Αιγαίου
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το υπερόπλο ελέγχου των συνόρων; 
  • Βρώμικο τουρκικό χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό
Το θέμα με την μαζική είσοδο μεταναστών παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στην Σάμο 250 μετανάστες έβαλαν φωτιά και καίνε το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους! Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν από απόσταση την “εξέγερση” των παράνομων μεταναστών.
Η μαζική είσοδος των παράνομων μεταναστών τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 1.400 έχουν αποβιβαστεί σε ελληνικά νησιά τις τελευταίες 48 ώρες. Οι δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν την μαζική “εισβολή” που ξεκινά από τα τουρκικά παράλια.
Το επεισόδιο στη Σάμο προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να ακολουθήσει και στα υπόλοιπα κέντρα υποδοχής, τη στιγμή που υπάρχουν σαφείς πληροφορίες από ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες αναφέρουν την ύπαρξη τρομοκρατικών στοιχείων και φανατικών ισλαμιστών μεταξύ των λαθραία εισερχομένων στην Ελλάδα.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Στο σημείο αυτό, κι ενώ το χρόνιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έγινε πρώτη είδηση(!) στα ΜΜΕ της χώρας, η πολιτική ηγεσία παλινδρομεί και σπαράσσεται εσωκομματικά, αφού οι «ιδεοληπτικοί» και οι «μετριοπαθείς» δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην δημιουργία μίας ικανής αποτρεπτικής πολιτικής, εμμένοντας έτσι –μέσω της αδράνειας- στην συνέχιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, μεταβάλλοντας την χώρα σε χοάνη υποδοχής «προσφύγων» (λεκτικός νεωτερισμός που επιχειρεί να μειώσει – εξαφανίσει τόσο την παράνομη είσοδο όσο και τους κινδύνους που γεννώνται από αυτήν).
Επί της ουσίας, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και αδυνατεί να το διαχειριστεί (ισχυριζόμενη ότι είναι ευρωπαϊκό και όχι Ελληνικό), αφού δεν έχει τη δυνατότητα μείωσης του (άγνωστου) αριθμού των ήδη υπαρχόντων λαθρομεταναστών, αλλά δεν έχει και τους οικονομικούς πόρους για να διαχειριστεί την συνεχώς αυξανόμενη λαθραία είσοδο των «μεταναστών – προσφύγων». Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έχει την διάθεση ουσιαστικής αντιμετώπισης του «φαινομένου» μέσω διαδικασιών ουσιαστικής πρόληψης της λαθραίας εισαγωγής στην χώρα.

Πώς μπορεί, όμως, να προλάβουμε την λαθραία είσοδο στην χώρα, τη στιγμή που δεν έχουμε επαρκή κεφάλαια (ούτε καν από την Ευρωπαϊκή Ένωση) για να στηρίξουμε οικονομικά τη ναύλωση και την επάνδρωση ειδικών σκαφών του λιμενικού σώματος και μέσω της συνεχούς φύλαξης του Αιγαίου, να προλαμβάνουμε έγκαιρα την οποιαδήποτε απόπειρα λαθραίας εισόδου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για να αποφεύγουμε και το φαινόμενου του «ναυαγού» το οποίο μέσω της επαρκούς και αποτελεσματικής «έρευνας και διάσωσης» κρύβει κινδύνους για τον έλεγχο του Ανατολικού Αιγαίου, στο οποίο η Τουρκία επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη της «έρευνας και διάσωσης» και μέσω αυτής επί της ουσίας τα πλοία του τουρκικού λιμενικού, αλλά και τα τουρκικά πολεμικά σκάφη να κινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο;

Το διακύβευμα της απώλειας ελέγχου έστω και ενός μικρού κομματιού του αρχιπελάγους του Αιγαίου θεωρείται μείζον εθνικό θέμα και μέσω της ικανότητας στον έλεγχο (έρευνα και διάσωση) πρέπει να διαφυλαχθεί η Ελληνική εθνική κυριαρχία, η οποία βάλλεται τεχνηέντως μέσω της λαθρομετανάστευσης, αλλά και των συνεχώς αυξανόμενων περιστατικών πνιγμού λαθρομεταναστών στα νερά του Αιγαίου.

Η απάντηση στο πρόβλημα της λαθραίας εισόδου (που αποτελεί τον μίτο του κινδύνου απώλειας της εθνικής κυριαρχίας επί του Αιγαίου), είναι η λέξη πρόληψη, που όμως δεν δύναται σήμερα η κυβέρνηση (ακόμη και εάν το θέλει) να στηρίξει οικονομικά. Και θα ήταν μία πραγματικά αδιέξοδη κατάσταση, εάν όλα αυτά συνέβαιναν πριν 20 ή περισσότερα χρόνια. Ευτυχώς ή δυστυχώς (για τους γνωστούς ιδεοληπτικούς) η απάντηση στο πρόβλημα ήδη υπάρχει, μέσω των νέων τεχνολογιών, οι οποίες παρέχουν ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης για λαθραία είσοδο σε μία χώρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς (και πάλι για τους γνωστούς ιδεοληπτικούς) το σύστημα αυτό έχει ήδη αγοραστεί (από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, με κανονικό διαγωνισμό της ΕΥΠ και με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία ακόμη δεν έχει πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στην προμηθεύτρια εταιρεία), έχει με απόλυτη επιτυχία δοκιμαστεί, αλλά δυστυχώς δεν έχει λειτουργήσει ποτέ (με υπαιτιότητα κυρίως της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και διοίκησης Κ. Μπίκα, όσο και των επόμενων κυβερνήσεων, η οποία φρόντισε να «θάψει» -κυριολεκτικά- το ηλεκτρονικό υπερόπλο φρούρησης των ελληνικών συνόρων και έγκαιρης ειδοποίησης των αρμοδίων αρχών).

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αντιμετωπίζοντας μία επικείμενη μετακίνηση 1,5 έως 2,5 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, οφείλει να θέσει σε άμεση λειτουργία το συγκεκριμένο σύστημα (GIS) έγκαιρης ειδοποίησης, εάν πράγματι οι κυβερνώντες επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την λαθρομετανάστευση και τα πρόσθετα προβλήματα εθνικής ασφάλειας που απορρέουν μέσα από αυτήν.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν και συνεχίζουν να έχουν (μέσω ειδικών αναφορών πληροφοριών των αρμοδίων υπηρεσιών) απόλυτη γνώση σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας και των στοχεύσεών της μέσω της συνεχώς αυξανόμενης λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα. Είναι γνωστό πως η Τουρκία δέχεται ευρωπαϊκή οικονομική επιχορήγηση μεγαλύτερη από την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την λαθρομετανάστευση. Τα κονδύλια αυτά στηρίζουν διάφορες άλλες δραστηριότητες τουρκικών (μυστικών) υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και τουρκικές παρακρατικές ομάδες.
Όμως, ένα σημαντικό μέρος των ευρωπαϊκών χρημάτων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία, πηγαίνει σε ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου, οι οποίες «φιλοξενούν» λαθρομετανάστες σε χρονικά διαστήματα που βρίσκονται εκτός της τουριστικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή τα τουρκικά ξενοδοχεία ετοιμάζονται για την τουριστική περίοδο του 2015 και «αδειάζουν» μαζικά τους χορηγούμενους (από την τουρκική κυβέρνηση, αλλά με ευρωπαϊκά χρήματα) λαθραία μετακινούμενους πληθυσμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σημαντικότατη αύξηση (περίπου 1.000 την ημέρα, με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό) εκείνων που εξ ανάγκης ωθούνται να μετακινηθούν προς την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό τα τουρκικά ξενοδοχεία είναι έτοιμα να δεχθούν τους τουρίστες, ενώ από την άλλη πλευρά δημιουργούνται τριτοκοσμικές εικόνες στα ελληνικά νησιά, με εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) περιφερόμενους λαθρομετανάστες.
Το πλέον αρνητικό είναι πως αυτή η εικόνα δεν είναι απλώς αποκρουστική για τους τουρίστες που ήρθαν ή που πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα. Η εικόνα αυτή είναι επικίνδυνη για τους ευρωπαίους, οι οποίοι έχουν τρομοκρατηθεί ήδη, επαρκώς, από τα γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί στην Ευρώπη και στα οποία μετείχαν φανατικοί ισλαμιστές.
Ποιος, λοιπόν, εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό (άρα και στην ελληνική οικονομία) εάν συνεχιστεί αυτό το «αφήγημα» της λαθρομετανάστευσης;
Ποιος και πως μπορεί να μεταπείσει τους ευρωπαίους τουρίστες ότι δεν θα διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από κάποιον λιμοκτονούντα λαθρομετανάστη ή από κάποιον φανατικό ισλαμιστή;

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, έως και… αυτοκτονικές διαθέσεις. Καλό θα ήταν να τις κρατήσει στο εσωτερικό της και να μην επιτρέψει ιδεοληπτικούς (π.χ. υφυπουργό Λαθρομετανάστευσης) ή σε γνωστούς – άγνωστους μετέχοντες σε Μ.Κ.Ο. που διαχειρίζονται μεγάλα οικονομικά ποσά περί της λαθρομετανάστευσης, να λειτουργούν κατά της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας και να λειτουργούν ως «δούρειοι ίπποι» για την ίδια τη χώρα.
Πρώτιστο μέλημα της (κάθε) κυβέρνησης είναι η θωράκιση των συνόρων της χώρας και ο απόλυτος έλεγχος εισόδου και εξόδου από αυτήν.
Εάν μία κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να εξασφαλίσει τα σύνορα της επικράτειας και εν γένει την εθνική κυριαρχία, τότε αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί παραβιάζοντας το ίδιο το Σύνταγμα εκθέτοντας σε τεράστιους κινδύνους το σύνολο της χώρας και των πολιτών της. Και μία τέτοια κυβέρνηση είναι απολύτως σαφές πως δεν έχει κανέναν λόγο περαιτέρω ύπαρξης, αλλά αντίθεα, έχει πάρα πολλούς λόγους άμεσης διάλυσής της, αφού στην πραγματικότητα στηρίζει τον εποικισμό της χώρας, με ό,τι τραγικό μπορεί να σημαίνει αυτό για την ίδια τη χώρα…

Διαβάστε επίσης: 
"Προβοκάτσια, επίδειξη δύναμης ή μέτρηση αντιδράσεων από λαθρομετανάστες στην Κω;"
Με τουρκικές "ευλογίες" η απόβαση - εισβολή που γίνεται στην Ελλάδα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Διανύουμε τη 15η Απριλίου του σωτηρίου (κατ' ευφημισμόν) έτους 2015, ροκανίζοντας την προθεσμία του διμήνου που μας είχε δοθεί για την επίτευξη συμφωνίας-γέφυρας, ενδιάμεσης, ή όπως αλλιώς έχει βαπτισθεί, με τους δανειστές. Απομένουν οκτώ ημέρες μέχρι την 24η Απριλίου, όταν θα έπρεπε όλα να έχουν τελειώσει και το μόνο που υπάρχει προς το παρόν, σε πείσμα Ευρωπαίων παραγόντων και του διεθνούς Τύπου, είναι η αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι «όλα θα πάνε καλά» και ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Αλλά εάν η τρόικα των δανειστών επιμένει στις σκληρές απαιτήσεις της και ταυτοχρόνως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις «κόκκινες γραμμές» της, είναι προφανές ότι η αισιοδοξία της κυβέρνησης δεν εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά στις μύχιες επιθυμίες της και στην εντελώς απατηλή και νεφελώδη εικόνα που έχουν σχηματίσει στο κεφάλι τους πολλά από τα μέλη της. Που είναι πεισμένοι ότι, αφού ο λαός μίλησε στις 25 Ιανουαρίου, όλοι θα χορεύουν στον ήχο του ζουρνά τους. Είτε η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την κωλοτούμπα και μας δουλεύει είτε γνωρίζει τη δυσάρεστη κατάληξη και προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη στους άλλους για το ναυάγιο. Γιατί εάν δεν υπάρξει συμφωνία, έρχεται όλο και πιο κοντά το σενάριο που η ίδια η κυβέρνηση έβαζε στο τραπέζι ως «μπαζούκας»: της χρεοκοπίας. Αυτό που τα ξένα ΜΜΕ αναπαρήγαν και έσπευσε η ίδια η κυβέρνηση να διαψεύσει την Κυριακή.

Ομως έχουμε δουλειά: ασχολούμαστε με τους «αγωνιστές» που έχουν καταλάβει την Πρυτανεία -με την ευγενή σύμπραξη του Πολωνού εμπόρου ναρκωτικών και των δύο Αλγερινών (κατά δήλωσή τους) επιχειρηματιών-, εκείνων που κατέχουν εδώ και χρόνια το Πολυτεχνείο, εκείνων που δεν βγήκαν για να κάνουν Πάσχα με τους δικούς τους, ώστε να μη χρειαστεί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της Πρυτανείας.

Και έγιναν οι συσκέψεις για τους Σύρους, βρέθηκαν «δομές» και για τους Σομαλούς, φτιάχτηκαν προγράμματα για τους Αφγανούς και τους άλλους «προσκεκλημένους» στο πάρτι της Τ. Χριστοδουλοπούλου. Και όλοι ασχολούνται με την τύχη των παράνομων μεταναστών, των προσφύγων, των καταληψιών,των οπαδών του Σάββα Ξηρού... Με την τύχη της χώρας θα προλάβουν να ασχοληθούν;

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου