Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

14 Απρ 2015

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Να μη σου τύχει να είσαι μετανάστης, να φτάνεις ρημάδι σε παραλία του Αιγαίου και ξαφνικά μπροστά σου να δεις την κυρά Τασία και να σε προσφωνεί με το έτσι γουστάρω "πρόσφυγα". Να μη σου τύχει να είσαι πρόσφυγας, να φτάνεις κουρέλι σε παραλία της Κρήτης και ξαφνικά να σε περιμένει στην προκυμαία η κυρά Τασία και να σου λέει "λιάσου στον ήλιο να στεγνώσεις". Να μη σου τύχει να είσαι απόγονος προσφύγων και να ακούς την κυρά Τασία να λέει τις νομικίστικες ασυναρτησίες της, διότι πολύ απλά η κυρά Τασία δεν ξέρει και δεν τη νοιάζουν οι διαφορές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.

Η κυρά Τασία που έχει πάρει πάνω της μέσω του Σύριζα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα έχει βάλει όλα σε ένα τσουβάλι προσπαθώντας να χωρέσει χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές σε έναν μόνο χαρακτηρισμό για να μπορέσει να υποστηρίξει την θέση του κόμματός της ότι δεν υπάρχουν σύνορα, δεν υπάρχουν φυλές, είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου αρκεί κάποιος να μάς ταΐζει. Η νομικός που δεν ξέρει την διαφορά πρόσφυγα και μετανάστη. Η κυρά Τασία που νομίζει ότι οι ρυτίδες τής προσδίδουν σοβαρότητα και σοφία και που βλέπει στα ανθρώπινα συντρίμμια των πολιτικών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής κονδύλια. Μόνο κονδύλια, τίποτε άλλο. Είπε η κυρά Τασία "για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια". Σώπαινε κυρά Τασία μου και μη πολυδακρύζεις, θα τα πάρεις τα κονδυλιάκια σου τα ευρωπαϊκά. Πρόσφυγες να τους πούμε, Έλληνες να τούς πούμε αρκεί εσύ να πάρεις κονδύλια για να τους ταΐσεις διότι αν τους πούμε λαθρομετανάστες και μετανάστες, τότε η μαμά σου η Ε.Ε θα θυμηθεί τις συνθήκες Δουβλίνου και θα σου πει "Τασία, πάρτους στο σπίτι σου να τούς ταΐσεις".

Έτσι η κυρά Τασία αφού δεν ήταν ικανή να μάθει βελονάκι να φτιάξει καμιά δαντελίτσα για το σκρίνιο της, αποφάσισε να προσβάλλει τους μετανάστες βαπτίζοντάς τους πρόσφυγες και τούμπαλιν. Αγαπάει τόσο πολύ τα μεταναστάκια η κυρά Τασία που τούς βρίζει τις πατρίδες αποκαλώντας τες ως σφαγείς αμάχων. Σέβεται τόσο πολύ τον πολιτισμό των χωρών από όπου έρχονται οι μετανάστες που τις αποκαλεί Τοπάλ Οσμάνηδες. Από την άλλη πλευρά η κυρά Τασία εξομοιώνει τους πραγματικούς πρόσφυγες που φθάνουν κατατρεγμένοι από τις εμπόλεμες χώρες τους με λαθρομετανάστες κι αυτό το κάνει η έμπειρη νομικός διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το μεγάλο δάκτυλο για όσα συμβαίνουν στην Βόρεια Αφρική, στη Κεντρική Αφρική και στη Μέση Ανατολή το έβαλε η πολυαγαπημένη της Ενωμένη Ευρώπη. Δεν είναι αφελής η κυρά Τασία όσο κι αν θέλει να μας πείσει με τις αφέλειες του καλοχτενισμένου κόκκινου μαλλιού της.

Τι να πει τώρα η κυρά Τασία που ο πρώην συνάδελφός της, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώτος από όλους κήρυττε πόλεμο σε Συρία και Λιβύη πριν ακόμα να γράψουν το κείμενο των κυρώσεων οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε; Πώς να το μαζέψει το πράγμα η κυρά Τασία που οι κυρώσεις με τις υπογραφές και της Ελλάδας είναι σε ισχύ; Δεν λέει η κυρά Τασία ότι και η Ελλάδα έβαλε το δακτυλάκι της και δημιούργησε πρόσφυγες, αλλά την συμφέρει να τους θεωρεί όλους λαθρομετανάστες, όμως για να πάρει κονδύλια να τους συντηρήσει πρέπει να λέει στους εταίρους ότι είναι πρόσφυγες.

Μας γνωστοποίησε πως το 2015 θα έρθουν όχι πολλοί αλλά 100.000 μετανάστες νέοι. Δεν μας ενημέρωσε όμως από που το γνωρίζει, από ποιες χώρες θα έρθουν και πως είναι σίγουρη πως η ΕΕ θα βγάλει ανάλογα κονδύλια για μεταναστοπρόσφυγες. Μήπως η κυρά Τασία συμμετέχει με την κυβέρνησή της στην επιχείρηση της ΕΕ δημιουργήστε μεταναστοπρόσφυγες εντός των Κρατών μελών του Νότου; Διότι θα πρέπει να ασχοληθεί και με κάτι ο Νεοσύστατος Ευρωπαϊκός στρατός, να κυκλοφορεί το χρήμα σε εξοπλισμούς και πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Για ποια χώρα από αυτές που έρχονται οι πρόσφυγες έχει βγάλει η Ε.Ε ανάλογη ανακοίνωση εκτάκτου ανάγκης και πότε στάλθηκαν αεροπλάνα, καράβια, τρένα για να επέμβουν έτσι ώστε να μαζέψουν τον άμαχο πληθυσμό;

Κηρύττει η κυρά Τασία στους Έλληνες να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και πρόσφυγες ως ανθρώπους και όχι ως σκουπίδια. Την επόμενη στιγμή όμως η κυρά Τασία υποστηρίζει ότι "βγαίνουν στις πλατείες για να λιαστούν". Λιάζονται οι σαύρες, κυρά Τασία. Λιάζονται τα χταπόδια πριν γίνουν μεζές, λιάζονται οι μπουγάδες, λιάζουν οι γάτοι τα αχαμνά τους. Οι άνθρωποι, φιλεύσπλαχνη κυρά Τασία, δεν λιάζονται. Πηγαίνουν όπου έχει φως γιατί φοβούνται.

Δεν φοβούνται εμένα και τον διπλανό μου, κυρά Τασία, αλλά φοβούνται κάτι τύπους σαν εσένα που πάνω από τον άνθρωπο βάζεις την κομματική γραμμή που δεν θέλει να συγκρουστεί με το αφεντικό Ε.Ε και να απέχει από όλες τις συμφωνίες που κάνουν κυρώσεις εξαθλίωσης λαών, συμφωνίες παράδοσης πολεμικού υλικού, συμφωνίες στοίβαξης ανθρωπίνων ζωών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και μόνο σε χώρες του Νότου για να μην βρομίσει ο Βορράς από αράπηδες. Φοβούνται τύπους σαν του λόγου σου, κυρά Τασία και σαν τα μούτρα του Πανούση και του Κοτζιά που τους χρησιμοποιείτε ως ασπίδα. Εσύ να πάρεις κονδύλια δήθεν για την σίτισή τους και οι άλλοι για να περάσουν οι υπογραφές δανείων, αλλιώς θα τους αμολήσουν σαν σκυλιά στις πλατείες του Βερολίνου.

Κυρά Τασία, αν ήξερες λίγο από την νεότερη ελληνική ιστορία και λιγότερα άρθρα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που φτιάχνουν οι τεχνοκράτες των πολέμων θα γνώριζες ότι ο πρόσφυγας και ο μετανάστης είναι αποτέλεσμα πολιτικών και μάλιστα οικείων. Θα γνώριζες ότι πρόσφυγας είναι αυτός που τον διώχνουν από την πατρίδα του και μετανάστης αυτόν που δεν τον χωρά η πατρίδα του. Η πατρίδα του, κυρά Τασία, γιατί αυτά τα ρημάδια της ζωής που τους δίνεις σκηνές στρατού να κοιμηθούν, μία ασπιρίνη, ένα σαπούνι και ξηρά τροφή, φέρουν πατρίδα πάνω τους όποια κι αν είναι αυτή.

Αντιθέτως με εσένα κυρά Τασία που δεν μπορείς να υπερασπιστείς την δικιά σου ζητώντας λεφτά για να σώσεις τον εξαθλιωμένο που έρχεται στην πόρτα σου αντί να πάρεις το αεροπλάνο, να πας στις Βρυξέλλες και να στήσεις αντίσκηνο εσύ έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, Να τρως γαλέτα και να σηκώνεις πανό κάθε μέρα με βροχή και χιόνι αντιδρώντας σε αυτά που κάνουν εναντίον των πατρίδων των προσφύγων και μεταναστών και εναντίον της δικιά σου.

Πού κολλάει η δικιά σου σε όλο αυτό; Μα πολύ απλά κυρά Τασία, αν είχες ανεξάρτητη πατρίδα, αν είχες εύρωστη πατρίδα τότε δεν θα σού έστελνε ο Γιούνκερ λεφτά για τους άπορους συμπατριώτες σου μέσω Πακέτων Ανθρωπιστικής Βοήθειας μόνο και μόνο για να λέγεσαι κυρά Τασία η Ευρωπαία. Δεν θα φοβόταν ο εδώ νηστικός τον νηστικό που τον φέρνει το κύμα. Δεν θα τον σκιαζόταν, κυρά Τασία, όπως τον κάνεις εσύ να σκιάζεται όταν λες τάχα μου κρυφά στους δημοσιογράφους πώς να λένε την είδηση. Τάχα μου στο αφτί αλλά τόσο φωναχτά όσο για να το ακούσουν όλοι "σταδιακά θα υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν πρέπει να εξαγγέλετε το πρόβλημα. Μην φοβίζετε τον κόσμο, πέστε κάτι καλό. Πείτε για τη Γαύδο που τους τραπεζώσανε, που κάνανε κυνήγι, που πήγαν οι υπηρεσίες".

Αμ δεν θα έχουμε πρόβλημα σταδιακά, κυρά Τασία. Πρόβλημα έχουμε εξ ολοκλήρου και απευθείας το οποίο ξεκινάει από την αλαζονεία του δήθεν λαϊκού πολιτικού, δήθεν αριστερού και δήθεν απλού που καταβάθος είναι τόσο ακροδεξιός και τόσο ρατσιστής εξομοιώνοντας τον πρόσφυγα με τον μετανάστη. Αλλά από τέτοιους πολιτικούς η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της άλλο τίποτε. Τους πολιτικούς του είδους σου, κυρά Τασία, τους γνωρίζουν τα στενά της Καισαριανής, της Κοκκινιάς και της Καλαμαριάς, ο σταθμός του Μονάχου και το λιμάνι του Ellis Island. Κατάλαβες, κυρά Τασία, γιατί ο ελληνικός ήλιος δεν είναι για να λιάζεσαι αλλά για να ζεις ως άνθρωπος;

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει για την Ελλάδα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τουλάχιστον πενήντα πλωτά και φουσκωτά μέσα καθημερινά προσπαθούν και στην συντριπτική πλειοψηφία τους καταφέρνουν να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταφέροντας εκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια, όπως αποκαλύπτει και η τουρκική εφημερίδα Sabah (13/8).
Η κατάσταση αυτή προβλέπεται να γίνεται όλο και πιο πιεστική, καθώς ήδη εκατομμύρια κατευθύνονται προς τα δυτικά εξ’ αιτίας των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων σε ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα από την βόρειο Αφρική μέχρι το Ιράν και την Τουρκία.
Η τουρκική μαφία και οι… «ενώσεις των Τούρκων δουλεμπόρων», τρίβουν τα χέρια τους καθώς φέτος οι δουλειές τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Όπως προβλέπεται τα κέρδη τους θα είναι τεράστια, γιατί από την δική μας πλευρά όχι μόνο δεν υπάρχει καμία αποτελεσματική ανάσχεση σε όλο αυτό το ανθρώπινο ρεύμα, αλλά αντίθετα μας έχουν «φλομώσει» με αντιρατσιστικές θεωρίες και με κορώνες ευπόρων «προοδευτικών» υπέρ της άνευ όρων υποδοχής των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών διευκολύνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια πολτοποίησης του ελληνισμού.

Είναι εντυπωσιακό πως το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, το γνωστό Μπόντρουμ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που τους προετοιμάζουν για το τελικό άλμα προς την ελληνική πλευρά, όπως αποκαλύπτει και η τουρκική εφημερίδα, Sabah.
Το άλλο μεγάλο κέντρο και για πολλούς στην Τουρκία η «πρωτεύουσα» των Τούρκων δουλεμπόρων είναι το λιμάνι του Τσεσμέ, απέναντι από την νήσο Χίο. Εκεί έχουν στηθεί τα «στρατηγεία» διεκπεραίωσης του μεγάλου όγκου των μουσουλμάνων επυλίδων που μεταφέρονται από τα ανατολικά προς το ελληνικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με την Zaman, η βασική πόρτα εξόδου από την Τουρκία προς την Ελλάδα, είναι η γραμμή Αϊδίνιου -κοιλάδα του Menderes και Σμύρνη. Εκεί συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών και από εκεί κανονίζονται τα ναύλα για να τους περάσουν στο Αιγαίο πέλαγος, όπου σημειώνονται οι περισσότερες τραγωδίες με τα αλλεπάλληλα ναυάγια που αναγκάζουν την ελληνική ακτοφυλακή να επεμβαίνει για να σώσει όσους ναυαγούς μπορεί να σώσει και να τους μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος

H ταρίφα για να περάσουν οι λαθρομετανάστες από τις τουρκικές ακτές προς την ελληνική επικράτεια, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Habertürk, μέσω θαλάσσης, αρχίζει από 600 ευρώ και φτάνει στο αστρονομικό πόσο των… 3.200 ευρώ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, η μεταφορά των λαθρομεταναστών μέσω φουσκωτών πλοίων (όπου εφαρμόζεται η γνωστή τακτική μόλις εισέρχεται το φουσκωτό στα ελληνικά χωρικά ύδατα το βυθίζουν και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν προμηθευτεί από την τουρκική μαφία με σωσίβια, γίνονται «ναυαγοί» για να περισυλλεχτούν από τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής), είναι 600 ευρώ, μέσω αλιευτικών σκαφών που έχουν και μια εδική προστασία η ταρίφα ανεβαίνει στο πόσο των 2.400 ευρώ, ενώ μέσω… φεριμπότ της συγκοινωνίας (υπάρχει και τέτοιο κύκλωμα προώθησης λαθρομεταναστών προς την ελληνική πλευρά), η ταρίφα ανεβαίνει στα 3.200 ευρώ.
Με λίγα λόγια «χρυσές» δουλειές για την τουρκική μαφία λαθρομεταναστών.
Πέραν όμως της θαλάσσιας μεταφοράς, που τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει ξεχωριστή ανάπτυξη με τεράστιο τζίρο, υπάρχει και η δια ξηράς προώθηση των λαθρομεταναστών με το εισιτήριο να κοστίζει 800 ευρώ. Εδώ αναφέρονται διάφοροι μέθοδοι μέσω φορτηγών που υποτίθεται ότι μεταφέρουν εμπορεύματα, ακόμα και επιβατικών οχημάτων που με διάφορους τρόπους διέρχονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταφέροντας εκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια, αλλά και στην γειτονική Βουλγαρία, η οποία επίσης έχει αρχίσει να έχει πρόβλημα. Τέλος υπάρχει και η αεροπορική μεταφορά για τους …λαθρομετανάστες «πολυτελείας» η οποία στοιχίζει 12.000 ευρώ!

Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο από τις χώρες υποδοχής και στην προκειμένη περίπτωση από την Ελλάδα, η οποία θεωρείται σαν ο καλύτερος στόχος από την τουρκική μαφία και από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για την προώθηση των χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, προέρχονται από την Συρία, Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Ιράν και από την μουσουλμανική κεντρική Αφρική. Το ρεύμα αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί στους επόμενους μήνες καθώς δεν διαγράφεται καμία προοπτική για την ειρήνευση αυτών των περιοχών, με αποτέλεσμα εκατομμύρια να επιδιώκουν με κάθε μέσο να προωθηθούν προς την Δύση φυσικά με σταθμό την χώρα μας, που χάριν της προδοτικής συνθήκης «Δουβλίνο 2», εγκλωβίζονται στην ελληνική επικράτεια . Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως συνήθως αδιαφορεί σε όλη αυτή την ανθρωποθύελλα και η Ελλάδα υφίσταται στην ουσία μια εισβολή που απειλεί πλέον να τινάξει στον αέρα την ίδια την ύπαρξη μας σαν έθνος, και σαν ελληνορθόδοξος λαός.

Ο κίνδυνος της εθνικής μας αλλοίωσης δεν είναι πια φαντασίωση, είναι μια άμεση προοπτική και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως η άμεση κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου 2, τότε θα υποστούμε, συν τοις άλλοις και τα δεινά μιας αλλόφυλης και αλλόθρησκης εσωτερικής κατοχής της πατρίδας μας, καθώς όλοι αυτοί θα εγκλωβιστούν μόνιμα στο ελληνικό έδαφος.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι...
Ή, όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα...
Ή, βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλιασε η καρδιά του.

Όπως και να το πείς είναι οι δύο πλευρές του ίδιου κίβδηλου νομίσματος.

Ο δικός μας τέτζερης, τενεκές ξεγάνωτος, κύμβαλον αλαλάζον, βλέπει την δημοφιλία του κάθε μέρα να αυξάνεται(!), όπως εκεί στο γυναικοχώρι, το Ναύπλιο, φοιτητές ''κατασκήνωσαν'' κάτω απ' το συμπεθερόσπιτο φωνάζοντας με αγάπη: ''Έβγα έξω μ@λ@κα''!

Το ξένο καπάκι, ο άνθρωπος-φιλιππινέζα, ο εκτελεστής της ευρωπαϊκής μαφίας, είδε κι αυτός την δημοφιλία του να απογειώνεται στην Φρανκφούρτη, στα εγκαίνια του νεου κάστρου του ''ευαγούς ιδρύματος'' που διευθύνει με τόση σιτσιλάνικη μαεστρία!

Τα πρόσωπα και οι βίοι παράλληλοι (και άχρηστοι) των δύο αντρών (της αντρικής σχολής), δείχνουν ότι στην κονίστρα της παγκοσμιοποιημένης Ευρώπης πρέπει να είσαι έτσι για να πας μπροστά. Τιποτένιος, δουλοπρεπής, χαμερπής, άβουλο πιόνι.

Η καθαρματοποίηση της ''Ευρώπης των λαών'' προχωρά με γοργά βήματα.

Πού βρέθηκαν τόσοι Μπαρόζοι, τόσοι Νταϊσελ-κάπως, τόσοι Βαν Ρόμπες ξεκούμπωτες και λοιποί παρόμοιοι να κάνουν κουμάντο στην ''Ένωση'', είναι να απορεί κανείς.

Ακόμη και σε τσίρκο τεράτων ή στην Αυλή των Θαυμάτων να έψαχνε κάποιος, τέτοια ανθρωπόμορφα όντα δεν θα έβρισκε.

Η ουσία είναι παντως μία: Η Ευρώπη είναι πιά επικίνδυνος τόπος για να ζουν οι λαοί!

Έχει γίνει πιά ο ιδανικός τόπος, οικοσύστημα για τραπεζίτες, για διεθνείς τοκογλύφους-απατεώνες των hedge funds, εταιρείες παραγωγής μιζών, επίσημων-κρατικών και ημιεπίσημων εμπόρων όπλων, για επιχειρήσεις υφαρπαγής κοινωνικών αγαθών πρώτης ανάγκης όπως είναι η ηλεκτρική ενέργεια και το πόσιμο νερό, έχει γίνει το ''πάρκο Σερενγκέτι'' για κάθε λογής μισθοφόρους και τυχοδιώκτες τούτου του πλανήτη, αλλά είναι τόπος αφιλόξενος για τους απλούς λαούς που την κατοικούν!

Ως εκ τούτου, δεν γίνεται να φύγει η Ευρώπη από μάς, ή εμείς απ' την Ευρώπη;
Ας μη μας φοβερίζουν πιά!
Χάρη θα μας κάνουν!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Νίκου Σταματάκη 

Καθώς η χρηματοδοτική πίεση των ” θεσμών” προς την ελληνική κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, και το λεγόμενο “μαρτύριο της σταγόνας” με το οποίο η ΕΚΤ κρατά την ελληνική οικονομία στην επιφάνεια έχει πλέον φτάσει στα όρια του, ήρθε η ώρα των αποφάσεων, η ώρα της “κάθαρσης” και της λύσης του δράματος.

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι η Ελλάδα πιθανότατα κερδίζει την τελευταία και καθοριστική παρτίδα πόκερ που παίζεται εδώ και δυόμιση μήνες.  Ποιοι είναι οι λόγοι της αισιοδοξίας αυτής; Ο βασικός λόγος είναι ότι οι «θεσμοί» (και βασικά η Γερμανία) δεν είναι πλέον σε θέση να εκβιάσουν ούτε την ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και τον ίδιο το λαό που στέκεται σύσσωμος πίσω από την κυβέρνηση.  Γιατί άραγε δεν μπορούν πια να εκβιάζουν; Δεν το μπορούν όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να αντισταθεί στους εκβιασμούς και να παίξει ΟΛΑ τα ισχυρά χαρτιά που διαθέτει η χώρα (όπως φάνηκε καθαρά στην πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα – 4ωρης διάρκειας και αυτό έχει μεγάλη σημασία – με τον Πούτιν στη Μόσχα) αλλά κυρίως γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν έχουν πια πολλά να χάσουν όποια και να είναι η εξέλιξη της παρτίδας πόκερ.  Η γερμανική «βαναυσότητα» έφερε αποτέλεσμα μπούμερανγκ για τη γερμανική πολιτική, οδηγώντας τη σε αδιέξοδο από το οποίο μόνο χαμένη μπορεί να βγει.  Δεν θάναι άλλωστε η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία…

Ας το δούμε πέρα από περίπλοκες οικονομικές και στρατηγικές αναλύσεις, απλά και μόνο από την οπτική γωνία του απλού Ελληνα: ο βασικός πλούτος του μέσου Έλληνα δεν είναι τόσο οι κρατικές παροχές μισθών και συντάξεων (οι οποίες σαφώς ξεπερνούν τα όρια αντοχής της χώρας και θάπρεπε να περικοπούν όποιο και να είναι το τελικό σενάριο), αλλά η ιδιοκτησία ενός κομματιού αυτής της όμορφης γης που την λέμε “πατρίδα” και την αγαπούμε με ένα πάθος μοναδικό και ξεχωριστό στον κόσμο, εμείς οι απόγονοι του Οδυσσέα…  
Δεν είναι βέβαια μόνο το συναισθηματικό μέρος αυτής της αγάπης – αλλά και η τεράστια πραγματική αξία αυτού του τόπου που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ. Για να κάνουμε την αποτίμηση που ίσως να έκανε ένας κτηματομεσίτης, ένα μικρό κομμάτι της Ελλάδας έχει αισθηματική/υποκειμενική αξία για μας τους Έλληνες αλλά και αντικειμενική αξία πολλαπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου.  Και για να δώσουμε και την πρέπουσα απάντηση στον Εσθονό πρόεδρο (ηγέτη μιας χώρας που κατοικείται από λαό με πατεράδες και παππούδες που υπήρξαν μαζικά συνεργάτες των ναζί) που βγήκε προχθές να μιλήσει απρεπώς για τους Έλληνες, η μισή Σαντορίνη μπορεί να πουληθεί ως οικόπεδα με αντάλλαγμα ολόκληρη την Εσθονία….

Και επειδή οι θεσμοί έχουν ήδη θέσει επί τάπητος θέμα πλειστηριασμών των ακινήτων με συνοπτικές διαδικασίες για αποπληρωμή ληστρικών μνημονιακών φόρων που προορίζονται όχι για την ανάπτυξη της χώρας αλλά για την αποπληρωμή των εκμεταλλευτικών δανείων που κυρίως έσωσαν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, καλό είναι να συνετισθούν και να αποφύγουν τις ακρότητες.   Η Γερμανική μπότα δεν είχε και δεν θα έχει πέραση στην Ελλάδα και αυτό είναι πλέον ιστορικό γεγονός…

Ας ξεκαθαρίσουμε για να μην παρεξηγηθούμε και κατηγορηθούμε για υπερ-απλούστευση. Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας φυσικά με αναλογικά κριτήρια και με προνομιακή μεταχείριση της πρώτης κατοικίας. 
Δεν είναι μόνο ζήτημα εσόδων του κράτους και φορολογικής δικαιοσύνης – αφού η ακίνητη περιουσία είναι πλούτος και ο πλούτος πρέπει να πληρώνει τον αναλογούντα φόρο. Αλλά είναι επίσης και θέμα ανάπτυξης διότι η δίκαιη φορολόγηση θα οδηγήσει στην εκμετάλλευση των περιουσιών (από τις οποίες δεν πρέπει, υπό προϋποθέσεις, να εξαιρεθεί και η εκκλησιαστική περιουσία – και ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου).  Μια περιουσία ανεκμετάλλευτη δεν παράγει εισόδημα και επομένως θα δυσκολεύεται να πληρώσει τον αναλογούντα φόρο. Άρα ο ιδιοκτήτης της θα πρέπει είτε να την αξιοποιήσει ο ίδιος είτε να την παραχωρήσει/ενοικιάσει/πουλήσει σε άλλους ενδιαφερόμενους, δίνοντας έναυσμα σε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη.

Στις ιδέες αυτές βρίσκεται και το κλειδί των εξελίξεων. Οι Ελληνες δεν εκβιαζόμαστε πλέον από κανένα “θεσμό”.  Ο μεγάλος μας πλούτος, η ακίνητη περιουσία μας, θα έχει την ίδια αξία είτε εντός του ευρώ είτε εκτός – μετά φυσικά από τις πρώτες δυσκολίες αναπροσαρμογής.  Αλλά έχουμε σαφώς κίνητρο να συναινέσουμε σε διαδικασίες που θα οδηγούν στον εκσυγχρονισμό της χώρας, στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην απόδοση δικαιοσύνης, αλλά που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της χώρας και όχι την υποταγή της ή την καταλήστευσή της.

Και οι “θεσμοί” έχουν σαφώς κίνητρο να βρουν συμβιβαστική λύση γιατί έτσι όχι μόνο θα αποπληρωθούν τα δάνεια τους (τουλάχιστον στο ποσοστό που θα αποδειχθούν νόμιμα και όχι επαχθή) αλλά θα διαφυλαχθεί τόσο η ενότητα του ευρώ όσο και κυρίως η ευρωπαϊκή ασφάλεια, της οποίας η Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν ακρογωνιαίος λίθος. 
Το συμφέρον είναι βέβαια αμοιβαίο, αλλά ας μην νομίσει κανείς στις δυτικές πρωτεύουσες ότι έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιους μικρόψυχους. Δεν μιλάμε εδώ για απλούς μικροπολιτικούς και ωφελιμιστικούς υπολογισμούς, πρόκειται για την ίδια της ιστορία μιας φυλής που είναι “συνόκαιρη του κόσμου” για να θυμηθούμε τα λόγια του Κύπριου ποιητή Β.Μιχαηλίδη…
 Ενός Ελληνισμού που το έχει στον γενετικό του κώδικα να αντιστέκεται και την κατάλληλη στιγμή να “αντριεύει και να θεριεύει”..  Και να ξετινάζει από την πλάτη του λογής επιδρομείς και κατακτητές εδώ και 3,000 χρόνια…  Τα τραπεζικά τους τεφτέρια δεν έχουν καμιά αξία από ένα σημείο και μετά και μπορούν να τα πετάξουν στα σκουπίδια…

Ας μελετήσουν ξανά την ιστορία του Ελληνισμού και ας λάβουν τις αποφάσεις τους. Να είναι βέβαιοι ότι το 2015 δεν θα είναι η εξαίρεση αυτής της τεράστιας ιστορίας αλλά ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο μιας νέας ανόδου.

Πηγή MIgnatiou

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Κάποιοι όπως φαίνεται θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του «τρελοκομείου» στην ήδη μπαρουτοκαπνισμένη Συρία, με συνέπεια να ανάψει μια τρομερή φωτιά σε όλη την Μέση Ανατολή με ανυπολόγιστες συνέπειες ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας Huffington Post, που επικαλείται απόρρητες πηγές και τα οποία έχουν πάρει μεγάλη έκταση στον τουρκικό τύπο, ετοιμάζεται με την στήριξη των ΗΠΑ κοινή συνδυασμένη στρατιωτική επέμβαση Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας στην Συρία, για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ το οποίο επέζησε μέχρι σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια αιματηρού εμφυλίου πολέμου.
Η συνδυασμένη δράση των δυο αυτών χωρών, θα γίνει με χερσαία επίθεση της Τουρκίας συνδυαζόμενη με αεροπορικές επιθέσεις της Σαουδικής πολεμικής αεροπορίας.
Για την επίτευξη της συνεργασίας των δυο χωρών στο κοινό αυτό σχέδιο επεμβάσεως, μεσολάβησε το Κατάρ που θεωρείται σαν ο μεγαλύτερος εχθρός του καθεστώτος Άσαντ και ο μεγαλύτερος φίλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως θα είναι επόμενο μια τέτοια επιχείρηση θα βάλει «μπουρλότο» σε όλη την Μέση Ανατολή. Κατά πρώτο το Ιράν δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς υπάρχει και στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Συρίας και Ιράν σε περίπτωση που η Συρία δεχτεί οργανωμένη εξωτερική στρατιωτική εισβολή. Ήδη τα σύνορα Τουρκίας - Ιράν μυρίζουν μπαρούτι μετά την πρόσφατη αιματηρή επίθεση Κούρδων στην περιοχή του Αγρί και τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι πίσω από την επίθεση αυτή κρύβεται το Ιράν.
Στο Ιράκ παράλληλα θα αναζωπυρωθεί η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Σιϊτών που είναι η πλειοψηφία και υποστηρίζουν το Ιράν και τον Άσαντ και των Σουνιτών που κατευθύνονται από την Σαουδική Αραβία, ενώ η λιβανέζικη Χετζμπολάχ θα ξεσηκωθεί για να στηρίξει τον Άσαντ όπως το έχει ήδη κάνει στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, απειλώντας ακόμα και με επιθέσεις στο ίδιο το έδαφος της Σαουδικής. Αραβίας αλλά και της Τουρκίας.
Εδώ να μην ξεχνάμε και τους Αλεβίτες της Τουρκίας που έχουν ταχτεί ανοιχτά υπέρ του Άσαντ.
Ερώτημα παραμένει τι στάση θα κρατήσει η Αίγυπτος, η οποία μέχρι τώρα προσπαθεί να παίξει ηγεμονικό και μεσολαβητικό ρόλο στην Μέση Ανατολή, αλλά είναι δεδηλωμένη εχθρός της Τουρκίας και του Ερντογάν, με τον οποίο την χωρίζει άβυσσος μίσους.

Όλο αυτό το πάζλ είναι δυνατό να προκαλέσει ακόμα και την ανοιχτή επέμβαση της Ρωσίας που καιροφυλακτεί να προστατεύει τον ευνοούμενό της Άσαντ, ενώ και οι Αμερικανοί δύσκολα θα μείνουν αδρανείς. Το ερώτημα είναι αν οι Αμερικανοί θα προχωρήσουν σε αυτό το τρελό σχέδιο εκμεταλλευόμενοι την υπερφίαλη αντίληψη του νεοοθωμανιστή Ερντογάν να παρασύρουν σε ένα όλεθρο όλη την περιοχή, ή, όλα αυτά είναι απλώς μια ακόμα εκφοβιστική προπαγάνδα σε βάρος του καθεστώτος Άσαντ.

Ανεξάρτητα πάντως των πιθανών εξελίξεων, αντιλαμβάνεται κάνεις την αυξανόμενη γεωπολιτική αξία της χώρας μας σε μια περιοχή όπου συγκρούονται τεράστιες αντίπαλες δυνάμεις, γεγονός που δεν μπορεί κάνεις να το αμφισβητήσει και κανείς από την πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να μην το αξιοποιήσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων, ιδίως σε μια περίοδο που η Ελλάδα δέχεται ανελέητους εκβιασμούς από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για το μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών που από κάθε γωνιά της Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής αναζητούν διέξοδο προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας. Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε αυτές τις μαζικές πια μετακινήσεις, καθώς η οικονομική κρίση, τα κοινωνικά στερεότυπα, η επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας σε πολλές χώρες της Ευρώπης καθιστούν απρόθυμες τις κυβερνήσεις για μια ενιαία συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο τρόπος με τον οποίο όμως χειρίζεται η κυβέρνηση τις μεταναστευτικές ροές και τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει στους Ευρωπαίους εταίρους και στους... δουλεμπόρους δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση, που όχι μόνο προσβάλλει τους πολίτες και διαλύει τον κοινωνικό ιστό δημιουργώντας και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, αλλά τελικά αφήνει απροστάτευτους τους χιλιάδες απελπισμένους που εγκαταλείπονται στα ελληνικά σύνορα, ευάλωτους σε κάθε κύκλωμα εκμετάλλευσής τους... Εν αρχή ήταν το μήνυμα ότι, εάν πιεστούμε λίγο ακόμη στη διαπραγμάτευση για το χρέος, θα ανοίξουμε τα σύνορα να μπουκάρουν στην Ευρώπη οι παράνομοι μετανάστες. Δήλωση που εκνεύρισε απλώς, καθώς είναι προφανές ότι μόλις συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτομάτως θα έκλειναν τα σύνορα των ευρωπαϊκών χώρων για όλους όσοι προέρχονται από την Ελλάδα.

Μετά άνοιξε η Αμυγδαλέζα και οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας. Και τώρα υποδέχονται όσους συλλαμβάνονται στα νησιά και μεταφέρονται στην Αθήνα. Με ένα χαρτί στο χέρι για εξάμηνη παραμονή, περιπλανώνται στα πέριξ, μέχρι να μάθουν και την Πλατεία Συντάγματος και τις άλλες πλατείες. Θα προωθήσει, λέει, η αρμόδια υπουργός Τ. Χριστοδουλοπούλου ελεύθερους ανοικτούς χώρους φιλοξενίας σε περιφέρεια, σε δήμους, σε στρατόπεδα, διαχέοντας τελικά το πρόβλημα σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι μετατρέπει τη χώρα μας στο καλύτερο «πελατάκι» των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, που παίρνουν 2.000-5.000 ευρώ το «κεφάλι» για να τους παρατήσουν σε μια ακτή ενός ελληνικού νησιού. Με δωρεάν εισιτήριο για την Ομόνοια και μπόνους εξάμηνη άδεια παραμονής. Εάν δεν πρόκειται για κάποιο σκοτεινό σχέδιο υπόγειας πριμοδότησης της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών ρατσιστικών αντανακλαστικών, πρόκειται περί επικίνδυνης ιδεοληπτικής ανοησίας.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου