Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Απρ 2015


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στο Βερολίνο υπήρξε δεκάλεπτη ιδιωτική συνάντηση των δυο ηγετών Ελλάδος και Γερμανίας. Σ΄ αυτό το ολιγόλεπτο τετ α τετ πρέπει να ήταν αφόρητη η πίεση που προφανώς δέχθηκε ο κ. Τσίπρας. Όχι τόσο για το σκέλος των κατοχικών αποζημιώσεων και των πολεμικών επανορθώσεων, όσο για το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Siemens, δηλαδή τον χρηματισμό πολιτικών κομμάτων και πολιτικών προσώπων από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία. Είναι άλλωστε, πολύ λογικό από τη στιγμή που το όποιο “ατύχημα”, θα μπορούσε να οδηγήσει τον γερμανικό κολοσσό εκτός κάθε διαγωνιστικής διαδικασίας για τα προσεχή δέκα χρόνια στην Ελλάδα.

Και βέβαια η γενναία αναφορά του Πρωθυπουργού για τη Siemens στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας δεν δημιουργεί πλεονέκτημα για τον ίδιο και την κυβέρνηση, από τη στιγμή που μέχρι τώρα συγκαλύπτονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη των μεθόδων που χρησιμοποιούσε η Siemens για να λαδώνει πολιτικά πρόσωπα. Έτσι, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση, η κατάθεση μέχρι την 14η Απριλίου σοβαρών συμπληρωματικών υπομνημάτων της εκδίκασης της αγωγής του μη κερδοσκοπικού Σωματείου των “Ελλήνων φορολογουμένων” που έλαβε χώρα την 24η Μαρτίου στο Συμβούλιο Επικρατείας με θέμα την ακύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου. Μια τελευταία ευκαιρία, αφού στην εκδίκαση της υποθέσεως το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση “κοιμήθηκαν” και το ελληνικό δημόσιο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αναστάσιος Μπάνος – αρεστός των Σαμαρά-Βενιζέλου - ο οποίος ευθυγραμμίσθηκε απόλυτα με την επιχειρηματολογία των εκπροσώπων της Siemens. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση πως η ακύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα την “διευκολύνει” στη διαπραγμάτευση με τη Μέρκελ. Γιατί, η Siemens είναι μέγα διαπραγματευτικό χαρτί, από τη στιγμή που σε δυο περίπου μήνες αρχίζει και η δίκη των 64 κατηγορουμένων του σκανδάλου της γερμανικής πολυεθνικής.

Ωστόσο, εν όψει των παραπάνω, εμείς να θυμίσουμε για άλλη μια φορά πως δεν λαμβάνονται υπ΄ όψιν τα αδιάσειστα στοιχεία της έρευνας που διενέργησε το 2007 η δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton LLP για λογαριασμό της Αμερικανικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου καθώς ο αποκλεισμός βασικότατων μαρτύρων που θα ήταν πρόθυμοι να συμβάλουν στη διαλεύκανση αυτής της “μαύρης” υπόθεσης. Και πρόκειται κατά κυριολεξία περί αποκλεισμού, από τη στιγμή που πεισματικά εκπρόσωποι της ελληνικής δικαιοσύνης που είχαν την επιμέλεια διαλεύκανσης αυτού του σκανδάλου δεν τους καλούν. Δημόσιοι λειτουργοί που μπαινόβγαιναν στα παλαιά γραφεία της Siemens στην Αρτέμιδος 8 στο Μαρούσι.

Επίσης, για τους γνωρίζοντες δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η στοχοποίηση μόνο του Μιχάλη Χριστοφοράκου ως πρόσωπο και όχι της γερμανικής πολυεθνικής. Και εξηγούμαστε!! Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ελεύθερος μεταξύ Κηφισιάς και Ναυπλίου ο Ηλίας Γεωργίου, διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens την περίοδο 1988-1999, κάνοντας μάλιστα προσφάτως δηλώσεις στην εφημερίδα “Αγορά”. Όμως, για όσους δεν γνωρίζουν ο Μ.Χριστοφοράκος παρέλαβε την εταιρεία όταν πλέον “το νερό είχε μπει στο αυλάκι”. Συγκεκριμένα: Το όποιο έγκλημα διαπράχθηκε στην Ελλάδα οδηγώντας την υπό γερμανική κυριαρχία, συντελέσθηκε και ολοκληρώθηκε την περίοδο 1981-1997, οπότε και μπήκε η οριστική ταφόπλακα στην αγορά τηλεπικοινωνιών με τη σύναψη των προγραμματικών συμφωνιών της Siemens με τον ΟΤΕ τη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ. Και ασφαλώς και με τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.

Προτρέπουμε λοιπόν, τόσο την ελληνική κυβέρνηση, όσο και την ελληνική δικαιοσύνη να διερευνήσουν την αλήθεια με ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας που βρίσκονται εντός των συνόρων και οι οποίοι χειρίστηκαν όλες εκείνες τις συμβάσεις που προηγήθηκαν των προγραμματικών συμφωνιών μαζί με τον συνέταιρο της Siemens, Σωκράτη Κόκκαλη της Intracom.

Επίσης, σημειολογικά είμαστε υποχρεωμένοι για την ιστορία να θυμίσουμε πως:

• Στην κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη (2/7/89 – 12/10/89) και την οποία αποτελούσαν η ΝΔ και ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου (ΚΚΕ-ΕΑΡ), υπουργός Οικονομικών ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.
• Στην ίδια κυβέρνηση υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Φώτης Κουβέλης.
• Στην Οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα (23/11/89 – 11/4/90) και την οποία αποτελούσαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου (ΚΚΕ-ΕΑΡ), Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν ο σημερινός Αντιπρόεδρος της νέας κυβερνήσεως, Γιάννης Δραγασάκης!!

Στη συνέχεια, ακολούθησε η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΄93 από τον Αντώνη Σαμαρά και αιτία ήταν η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Συμπερασματικά, τα “πυρομαχικά” που διαθέτει ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπεραρκετά προκειμένου να προχωρήσει και να οδηγήσει σε εκκαθάριση την υπόθεση Siemens, αφού πρώτα ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες της Δικαστικής Εξουσίας.

Συνεπώς, ο Πρωθυπουργός αξιοποιώντας όλα τα παραπάνω, μπορεί να μετατρέψει τα δέκα εφιαλτικά λεπτά του Βερολίνου, σε μέγιστη ευκαιρία διάσωσης της Πατρίδος και του λαού της.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση, η ευρωζώνη δεν ξέρει αν θα… επιβιώσει, καθώς το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει άλυτο. Παρά το φαινομενικά καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι φορτισμένη. Οι δύο πλευρές GBP/EUR εξακολουθούν να μη βρίσκουν προς το παρόν κοινό σημείο συνεννόησης, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η αβεβαιότητα. Παράλληλα, η στερλίνα φαίνεται πως πάει να επωφεληθεί από την όλη κατάσταση, ωστόσο φαίνεται πως η βρετανική οικονομία έχει ακόμα κάποια ζητήματα να επιλύσει, τα οποία έχουν αντίκτυπο στο νόμισμά της.

Το ελληνικό ζήτημα ρίχνει βαριά τη σκιά του στα όποια καλά νέα έρχονται από την ευρωζώνη, καθώς όσο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων συνεχίζονται, τόσο η αβεβαιότητα των επενδυτών θα εντείνεται. Η πλέον κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η 8η Απριλίου, καθώς στις 9 του μηνός πρέπει να αποπληρωθεί μία σεβαστή δόση του δανείου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (450 εκ ευρώ), χρήματα που η Ελλάδα στην παρούσα φάση δε διαθέτει.

Η αβεβαιότητα αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο μετά και από το πέρας του Euroworking group, στο οποίο δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη, την ίδια στιγμή που κατατίθεται νέα λίστα με μεταρρυθμίσεις προς τους εταίρους, με την αγωνία να κορυφώνεται και να έχει αντίκτυπο στο κοινό νόμισμα. Παράλληλα, όλοι αναμένουν το νέο Euroworking group εντός της Μεγάλης Εβδομάδας. Κερδισμένη αυτής της κατάστασης ήταν η στερλίνα, η οποία κατέγραψε άνοδο τις τελευταίες ημέρες, όπως φαίνεται και στο γράφημα. Παρ’ όλα αυτά, λίγες μέρες αργότερα η άνοδος αυτή έδωσε εκ νέου τη θέση της στη γνωστή πλέον αστάθεια που χαρακτηρίζει το ζεύγος.

Οι αιτίες για αυτήν την ξαφνική αναταραχή εντοπίζονται και στις δύο πλευρές. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα για τη βρετανική οικονομία δεν ήταν όσο αισιόδοξα ανέμενε η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του National Office of Statistics, η παραγωγικότητά της το τελευταίο τρίμηνο του 2014 έπεσε στο 0.2%, δείκτης που αποτελεί συνέχεια των χαμηλών επιπέδων παραγωγικότητας της βρετανικής οικονομίας από το 2008, όταν και ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση. Την ίδια στιγμή το PMI (Purchase Manager’s Index, δείκτης που ασχολείται με την οικονομική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα) στον τομέα των κατασκευών σημείωσε κάμψη με 57.8 για το Μάρτιο έναντι 60.1 το Φεβρουάριο, ποσοστού που αποτελούσε ρεκόρ τετραμήνου. Στο ίδιο πεδίο, οι χώρες της ευρωζώνης απέδωσαν καλύτερα από το αναμενόμενο, με τη Γερμανία να έχει ποσοστό 52.8 αντί για το προβλεφθέν 52.4, ενώ η απόδοση της ευρωζώνης κυμάνθηκε στο 52.2, αντί για 51.9 που είχε προβλεφθεί.

Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι τις επόμενες ημέρες η νευρικότητα της στερλίνας θα συνεχιστεί. Εκτός των εκλογών που ούτως ή άλλως πλησιάζουν και όπως είχαμε γράψει θα προκαλέσουν κραδασμούς, υπάρχουν τρία κομβικά σημεία που θα λάβουν χώρα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και από τα οποία θα κριθεί η σταθερότητα του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα δύο πρώτα αποτελούν οι ανακοινώσεις του PMI υπηρεσιών (7/4) και του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (10/4), για τα οποία υπάρχει αισιοδοξία βελτίωσης μεν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, συγκρατημένη δε. Ειδικά ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής θεωρείται δύσκολο να επανέλθει σε θετικό έδαφος μετά το -0.5% του Ιανουαρίου. Το τρίτο είναι η επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας (9/4) σχετικά με την άνοδο ή όχι του επιτοκίου. Όπως όμως είχαμε αναφέρει και την περασμένη εβδομάδα, μετά το «πάγωμα» του πληθωρισμού στο 0% είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανακοίνωση ανόδου των επιτοκίων, η οποία θα ήταν καλοδεχούμενη από τους επενδυτές.

Συνολικά, οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών των κρατών τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ευρωζώνης θα κρίνουν όχι απλώς την πορεία, αλλά ακόμα και το μέλλον του ζεύγους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κοινό νόμισμα.

Γιώργος Στακιάς *Analyst at Morgan Stanley
Πηγή Forex24


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Εν μέσω τεράστιων δυσκολιών αλλά και αντιφάσεων, λαθών, αδυναμιών πολιτικής και διοικητικής μορφής, η ουσία είναι ότι η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή το παλεύει όσο μπορεί.

Πάνε όλα καλά; Αναμφίβολα όχι. Είναι τα πάντα διασφαλισμένα; Ασφαλώς και δεν είναι. Οι επιδόσεις της χώρας είναι εκείνες που θα περίμενε κανείς από μία πρώτης κατηγορίας «ορχήστρα»; Προδήλως δεν συμβαίνει.

Όμως, όλα αυτά, ήταν απολύτως αναμενόμενα. Και πολύ καλά θα κάνει η χώρα να μην χάνει το κουράγιο της εξ αυτών των λόγων.

Πράγματι, οι νέοι κυβερνήτες δεν είναι επαγγελματίες της εξουσίας, όπως ήταν οι παλιοί. Αυτό ακριβώς όμως είναι ταυτόχρονα και η δύναμη αλλά και η αδυναμία τους.

Και εκείνο που ο ελληνικός λαός αποφάσισε πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ακριβώς ότι προτιμά να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες εξουσιαστές, με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

Η διαπραγμάτευση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη είναι η πρώτη και, ουσιαστικά, η μόνη που έχει γίνει, από την ώρα που η χώρα μπήκε στην τρομερή κρίση τα Χριστούγεννα του 2009.

Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή γίνεται επιτέλους διαπραγμάτευση, είναι άμεσα συνδεδεμένο με το γεγονός ότι δεν βρίσκονται επαγγελματίες της εξουσίας στο τιμόνι της χώρας.

Ετσι, δεν πάνε όλα ρολόι – λες όμως και πήγαιναν πριν: ας βρεθεί κάποιος να το υποστηρίξει αυτό στα σοβαρά…

Η Ελλάδα παλεύει αυτή την ώρα με θεούς και δαίμονες.

Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξοργίζει και τους θεούς και τους δαίμονες.

Όμως αυτό ακριβώς σημαίνει να παλεύεις.

Αλλιώς, κάνεις αυτό που ως τώρα γνωρίζαμε, με τις εξίσου γνωστές συνέπιες:

απλώς υποτάσσεσαι τυφλά και σιωπηλά, όπως ακριβώς σου επιβάλλουν.

Κι ας θυμηθούν εκείνοι που λένε ότι τώρα οδηγούμεθα σε καταστροφή:

με τα δικά τους μέτρα, καταστροφή ήταν η άρνηση των δανειστών να «περάσει» η χώρα την αξιολόγηση του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τότε ήταν που κόπηκε στις εξετάσεις.

Και εκεί άρχισαν όλα…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι δημιουργεί με την παρουσία της περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να λύσει και δρα αρνητικά για την πρόοδο της FYROM. Τόσο τα οικονομικά σκάνδαλα, όσο και τα σκάνδαλα υποκλοπών, αλλά και η στασιμότητα της χώρας η οποία ακολουθώντας μια εθνικιστική πολιτική έχει καθηλωθεί τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά - διπλωματικά, αποτελούν τις συνθήκες εκείνες που δημιουργούν ένα κρατίδιο που απειλείται με διάλυση.

Χωρίς επιτυχία οι συνομιλίες κυβέρνησης –αντιπολίτευσης, στις Βρυξέλλες
Ολοκληρώθηκε στις 31/3/2015, χωρίς επιτυχία, η πρώτη απόπειρα διαλόγου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μεταξύ των εκπροσώπων του VMRO-DPMNE και του SDSM, με τη μεσολάβηση των ευρωβουλευτών Βάιγκλ, Κούκαν και Χόβιτ και κάτω από το άγρυπνο μάτι των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το "24vesti".

Οι τρεις εκπρόσωποι του VMRO-DPMNE, Νίκολα Ποπόσκι, Νίκολα Τοντόροφ και Ιλία Ντιμόφσκι και οι εκπρόσωποι του SDSM, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, Ρενάτα Ντέσκοσκα και Βίκτορ Γκάμπερ, το απόγευμα είχαν μια σύντομη κοινή συνεδρίαση με τη μεσολάβηση των ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τη συνεδρίαση αυτή, οι εκπρόσωποι του SDSM (φωτό δεξιά) ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης, την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα και παραίτηση του Συμβουλίου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Επανέλαβαν ότι η μόνη πολιτική λύση είναι ο σχηματισμός μιας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα έχει ως αποστολή τη δημιουργία των συνθηκών για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, καθώς και η εκλογή νέου Εισαγγελέα που θα προχωρήσει στην έρευνα της διαφθοράς και του εγκλήματος όπως αποκαλύφθηκε από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που υποκλάπηκαν.

Τα αιτήματα αυτά απορρίφθηκαν από την αντιπροσωπεία του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE και έληξε η συνάντηση.

Το κυβερνών κόμμα παρέμεινε στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός- ότι η κρίση πρέπει να επιλυθεί δικαστικά με την υπόθεση του ‘πραξικοπήματος’ και πολιτικά θα μπορούσαν να συζητηθούν με την αντιπολίτευση ζητήματα όπως οι απογραφή, ο νέος εκλογικός κατάλογος, αλλαγές στον εκλογικό κώδικά και η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης, αλλά όχι με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και νέες εκλογές.

Οι μεσολαβούντες ευρωβουλευτές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών πρέπει να συνεχισθούν.

Η Αντιπολίτευση καταγγέλλει για "προμήθεια" εκατομμυρίων ευρώ σε Γκρούεφσκι και τον εξάδελφό του

«Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και ο διευθυντής της μυστικών υπηρεσιών (УБК), Σάσο Μιγιάλκοφ (εξάδελφος του πρωθυπουργού) πήραν εκατομμύρια ευρώ ως προμήθεια από ισραηλινή εταιρεία για την αγορά εξοπλισμού της μυστικής αστυνομίας (συσκευές υποκλοπών), όπως κατηγόρησε σήμερα δημόσια, ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος-SDSM, Ζόραν Ζάεφ», γράφει η σκοπιανή «24vesti».

Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε την 15η «βόμβα» ανακοινώνοντας τις συνομιλίες μεταξύ του Σάσο Μιγιάλκοφ, της υπαλλήλου της υπηρεσίας Αντικατασκοπείας, Σβετάνα Κόστοβα και εκπροσώπων της ισραηλινής εταιρείας.

Στο υλικό καταγραφής της υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αναφέρεται η διαπραγμάτευση για την αμοιβή.

Ο Ζάεφ παρουσίασε τηλεφωνικές συνομιλίες από τις οποίες – σύμφωνα με τον ίδιο- φαίνεται ότι η συμφωνία έχει υπογραφεί.

Στην σημερινή «βόμβα» δημοσιοποιήθηκαν, επίσης, ηχογραφημένες συνομιλίες και της υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, του υπουργού Ζόραν Σταβρέσκι, ο οποίος σύμφωνα με τον Ζάεφ, δείχνει τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι στη συμφωνία.

Ο εξοπλισμός που συμφωνήθηκε με την ισραηλινή εταιρεία, είναι αυτός – σύμφωνα με τον Ζάεφ- που χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων 20 χιλιάδων πολιτών του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, κατά τα τελευταία χρόνια.

Ετοιμάζεται ποινική δίωξη κατά Ζόραν Ζάεφ για αποκάλυψη κρατικών μυστικών

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, προβλέπονται – όπως σημειώνει το δημοσίευμα- από το άρθρο 317 του ποινικού κώδικα «αποκάλυψη κρατικών μυστικών». Και για το έγκλημα αυτό τιμωρείται ο δράστης με φυλάκιση 10 ετών, γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ρεπούμπλικα.

Οι κατηγορίες προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπουργός είναι η Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, για την οποία οι αποκαλύψεις των ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που παρουσίασε ο Ζόραν Ζάεφ αποτέλεσαν κύριο θέμα διαφθοράς, στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «η κατηγορία είναι πεντακάθαρη και το δίκαιο περί των διαβαθμισμένων πληροφοριών, όπως λέει το άρθρο 8 «η δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων πληροφοριών επιπέδου κρατικών μυστικών θέτει σε ανεπανόρθωτη βλάβη τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

Το δελτίο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνει ότι με τις αποκαλύψεις του, ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στα θεσμικά όργανα του κράτους, που αποτελούν στρατηγικό συνεργάτη του κράτους.

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στο Κουμάνοβο

Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στην πόλη Κουμάνοβο του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, συμμετέχοντας σε πορεία η οποία διοργανώθηκε από την Ενωμένη Αντιπολίτευση.

Επικεφαλής της πορείας ήταν ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ, ενώ συμμετείχαν όλες οι εθνότητες της πόλης, Σλάβοι, Αλβανοί, Ρομά, Σέρβοι. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα «Κάτω η κυβέρνηση», «Ελευθερία-ελευθερία-ελευθερία», «Γκρούγιο φύγε!» και άλλα.

Είχε προηγηθεί ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την οποία οι κάτοικοι του Κουμάνοβο είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αποσπάσματα από τις «βόμβες» για τις εκλογική απάτη που έκανε η κυβέρνηση στις εκλογές στην πόλη αυτή.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Για πρώτη φορά, ο ελληνικός λαός θα δει αυτούς που μέχρι στιγμής ασκούσαν μόνο… κριτική και επεδίωκαν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, επιτέλους να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Η εποχή που στην Ελλάδα πλήρωναν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχει παρέλθει και τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας για όλους αυτούς που μέσω της οθόνης της αποβλάκωσης απαξίωσαν κάθε υγιές στοιχειό σε αυτή την χώρα

Αν αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα και κουβαλά μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές κληρονομιές και που οι πολιτικοί της την ξεπούλησαν με προδοτικό τρόπο, τα μεγαλοκάναλα είναι αυτά που έθρεψαν, καλλιέργησαν, γιγάντωσαν την μεγαλύτερη προδοσία στην σύγχρονη ιστορία της χώρα μας.
Μετά την παράδοση της χώρας στην μνημονιακη κατοχή, ανέλαβαν να παίξουν τον πολύ σημαντικό ρόλο της χειραγώγησης των πολιτών συχνά μέσω εκφοβισμού έτσι ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις πλην των ελεγχόμενων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ρωγμές στο κατοχικό καθεστώς του ξεπουλήματος της χώρας.
Αυτό ονομάστηκε «επικοινωνιακή πολιτική».
Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι τηλεοπτικοί «αστέρες» των δελτίων ειδήσεων εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια σαν μια ιδιότυπη μασονία. Όσοι καινούργιοι εμφανίζονται, περνούν πρώτα από την «ιερά εξέταση» της «επιτροπής έλεγχου συνειδήσεων». Η αφοσίωση τους στην επιχείρηση του επηρεασμού της κοινής γνώμης κατά τα συμφέροντα ενός προδοτικού πολιτικού κατεστημένου είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση τους.

Πέραν όμως όλων τούτων, η ελληνική τηλεόραση έπαιξε και τον ρόλο της αποταύτησης της κοινωνικής και εθνικής συνείδησης μας με τον πιο έντεχνο τρόπο μέσω της υποβολής και κυριολεκτικά του υπνωτισμού των τηλεθεατών.
Απαξίωσε τον γάμο και την οικογένεια, επειδή υποτίθεται ότι βασίζεται στην τυραννία του «πατέρα αφέντη», στην «σεξουαλική και οικονομική καταπίεση», την «άμισθη εργασία» της γυναίκας και στην… «έλλειψη κατανόησης» προς τις σωματικές και ψυχολογικές ανάγκες των παιδιών.
Την μητρότητα, επειδή υποτίθεται ότι παρεμποδίζει την «ελευθερία», την «ολοκλήρωση της προσωπικότητας» και το «δικαίωμα στην εργασία και στον έρωτα της γυναίκας».
Την ιστορία, επειδή είναι φορέας «σωβινισμού», «εθνικισμού», «προκαταλήψεων» και «μίσους».
Τον πατριωτισμό, επειδή είναι «ρατσισμός» και «φασισμός».
Τα εθνικά σύνορα, για τον ίδιο λόγο.
Την Ορθοδοξία, είτε διότι είναι υποτίθεται απαρχαιωμένη, είτε διότι διαπνέεται από αντιφεμινισμό, είτε διότι η ηθική της «καταπιέζει» τις «φυσικές» σεξουαλικές τάσεις του ανθρώπου είτε ότι στρέφεται κατά της «ελευθερίας» τους και κατά του «δικαιώματός» τους στην ομοφυλοφιλία ή στον «απελευθερωτικό» πανηδονισμό.
Καλλιέργησε όλα τα αρνητικά στοιχεία της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης και κυρίως όσα έχουν να κάνουν με εριστικά πάθη, γιατί αυτά έχουν τεράστια ενέργεια και προκαλούν πολύ μεγάλη τηλεθέαση.
Πολλές εκπομπές δημιούργησαν αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «τηλεοπτική εξομολόγηση», με παρουσιαστές τηλεαστέρες «εξομολογητές», συχνά συνεπικουρούμενοι από υποτιθέμενους ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, ομοφυλόφιλους, λεσβίες, πρόσωπα της νύχτας που αρέσκονται σ’ αυτόν τον ρόλο. Σ’ αυτές τις εκπομπές φαίνεται από την μια μεριά η τραγική ανάγκη πολλών απλών ταλαιπωρημένων ανθρώπων να πουν κάπου το πρόβλημα που τους βασανίζει και από την άλλη μεριά αυτοί που «τρίβουν» τα χέρια τους με την έκθεση των δυστυχισμένων που έχει τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στις τσέπες τους.

Όμως αυτή η τηλεοπτική «λαίλαπα» τα τελευταία χρόνια πήρε μια ιδιαίτερη εκ των περιστάσεων εθνοκτόνο διάσταση. Το μεγαλύτερο «όπλο» της μνημονιακής κατοχής αναδείχτηκε ακριβώς αυτό το τηλεοπτικό «καρκίνωμα» που με όλα τα μέσα που διαθέτει διέσπασε τον λαό, χαλιναγώγησε την οργή του, έθαψε τους αντιφρονούντες, ανάδειξε τους υπηρέτες της ξένης κατοχής και συνεχίζει απτόητο το έργο του με αντίτιμο την εξαγορά των τεράστιων χρεών του προς το ελληνικό δημόσιο.
Κάποτε όμως αυτά τα χρέη αρχίζουν να πνίγουν τους ίδιους τους παραλήπτες τους καθώς η απληστία δεν έχει όρια και οι άπληστοι στο τέλος τρώνε τις ίδιες τους τις σάρκες.

Όσο γι αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα, αν δεν κοπεί το «απόστημα» της τηλεοπτικής προδοσίας πολύ δύσκολα αυτός ο τόπος θα δει καλύτερες μέρες.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πολύ μεγάλη!

Ένας φίλος παραπονέθηκε στο blog γιατί σε πρόσφατο σχόλιό του αποκαλέστηκε όλη, συλλήβδην η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ''συρφετός''.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή:
Πρώτον, όταν πάει μπροστά ένας Ψευταράς, ακριβώς από πίσω ένας Μπουμπούκος και μετά ένας Τσεκουροφόρος, ο,τιδήποτε ακολουθεί δεν μπορεί παρά να είναι συρφετός!
(Το θέαμα αυτό το απολαύσαμε πρόσφατα με την αποχώρηση του συρφετού από την ολομέλεια της Βουλής).

Δεύτερον, όταν μία ομάδα ανθρώπων, όλοι μαζί, αδυνατούν να αντιληφθούν μικρά πράγματα, που όμως για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας είναι πολύ σοβαρά, τότε δεν πρόκειται για μία ομάδα που αποτελείται από μονάδες σκεπτόμενων ανθρώπων, αλλά για συρφετό!

Τρανό παράδειγμα του δεύτερου επιχειρήματος αποτελεί η χθεσινή κατάργηση του πεντάευρου για εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Κανείς από τον συρφετό δεν σκέφτηκε τόσα χρόνια, τί ''ψυχή'' έχει, τί ''ψυχή'' θα μπορούσε να έχει μέσα στον ορυμαγδό της κρίσης ένα ταπεινό πεντάευρο, για τον άνεργο, γι αυτόν που δουλεύει με τον κατώτατο μισθό, για τον ηλικιωμένο μικρο-συνταξιούχο! 

Κανείς από δαύτους που τα μεγάλα λόγια τα έχουν εύκολα: ''Πρώτα η υγεία! Όλα τ' αλλα θα βρεθούν!'', δεν προβληματίστηκε στα χρόνια της εξουσίας τους αν αυτή η ρημάδα η υγεία μπορεί να διασφαλιστεί για όλους ισότιμα (όπως και το Σύνταγμα ορίζει), ή είναι προϊόν προς πώληση από το Κράτος προς τους πολίτες, για να πληρωθούν (έμμεσα) οι τοκογλύφοι-πιστωτές, χωρίς να θιγούν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν!

Το blog έχει δει με τα μάτια του, πολλές φορές μάλιστα, μικρούς, μεσόκοπους, αλλά κυρίως ηλικιωμένους να φτάνουν μέχρι τον γκισέ των εισητηρίων των νοσοκομείων, και να ''ανακρούουν πρύμναν'' στο άκουσμα, ή στην αναζήτηση του πεντάευρου μέσα στα φτωχικά τους πορτοφόλια!

Αυτό από μόνο του είναι ένα έγκλημα για το οποίο και μόνον θα έπρεπε να εχουν αυτοκτονήσει από ντροπή όλοι όσοι άσκησαν εξουσία τα τελεταία χρόνια.

Μάλιστα κύριοι της αντιπολίτευσης!
Πολλές, πάρα πολλές, πάμπολλες οικογένειες ζούνε σήμερα με ένα πεντάευρω την ημέρα!
Πολλοί, πάρα πολλοί, απίστευτα πολλοί ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, μεγάλοι άνθρωποι για τους οποίους η υγεία είναι ήδη ένα αγαθό ''εν ανεπαρκεία'', προτιμούν (προτιμούσαν ως τώρα) να αναβάλουν την εξέτασή τους προκειμένου να αποθησαυρίσουν(!) αυτό το τάληρο για να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα φάρμακα, το ψωμί και το γάλα της ημέρας, ακόμη και το χαρτζηλίκι των εγγονιών!

Δεν είναι ακραία, και δεν είναι λαϊκισμός όλα αυτά.
Είναι πραγματικότητα!
Συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα.

Αλλά εσείς άτομα του σωρού, πού να πάρετε είδηση, αφού έχετε αποκοπεί τελείως από τον λαό, αφού αντιμετωπίζετε τον πολίτη μόνον ως ψηφοφόρο και την διαμαρτυρόμενη κοινωνία ως εχθρό;

Είσαστε ή δεν είσαστε συρφετός;
Είσαστε ή δεν είσαστε εχθροί του λαού;
Έχετε καμία σχέση με την κοινωνία;
Έχετε κάτσει ποτέ στην ουρά μπροστά από γκισέ νοσοκομείου;
Έχετε βρεθεί με ένα ή δυό πεντάευρα στο πορτοφόλι για να περάσετε δύο και τρείς μέρες;

Να αποχωρήσετε λοιπόν πάλι και πάλι από τις συνεδριάσεις της Βουλής!
Να αποχωρήσετε και για πάντα αν θέλετε!
Κανείς δεν σας έχει ανάγκη!
Στα τσακίδια!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κάθε μέρα που περνά σε αυτή την ήττα που ζούμε δεν είναι η ίδια η ήττα που πονά αλλά ότι ξεμακραίνουν όλα. Λες και δεν μπήκαμε εμείς σε καράβι αλλά ό,τι μας έδενε με αυτό το κομμάτι γης έλυσε τους κάβους και μας άφησε πίσω. Στην κουπαστή χωρίς να μάς κουνάνε μαντήλι οι Ποιητές και οι Ήρωες μας κοιτάζουν κατάματα με το βλέμμα του προδωμένου που δεν καθρεπτίζει τίποτε άλλο μέσα του παρά μόνο απογοήτευση. Λες και μέσα στους αιώνες πόνταραν σε μας για την Αθανασία τους αλλά αποδειχθήκαμε τα πιο κουτσά άλογα του ιπποδρόμου της Ιστορίας. Κι όμως εμείς στις παρελάσεις καμαρωτά καλπάζαμε στις επετείους μνήμης Ποιητών και Ηρώων!

Μένουμε πίσω με τα πόδια μας τσιμεντωμένα στο λιμάνι ξεγυμνωμένοι πλήρως από τον οπλισμό που μάς έκανε μέχρι πρότινος άτρωτους. Δεν είσαι τίποτε χωρίς την πανοπλία που σου έδωσαν να φοράς όσοι έκαναν την χώρα αυτή στίχους και χρώματα, αίμα και αγώνες. Ένα δίποδο όπως εκατομμύρια άλλα στον πλανήτη είσαι χωρίς την ασπίδα της ταυτότητας σου. Αλλά ας τα πούμε όλα τώρα μιας και τα έχουμε χάσει όλα. Δεν την γούσταρες την ταυτότητά σου. Ποτέ δε σου άρεσε ο “βαλκανοχωριάτικος” πολιτισμός και ήθελες να παίρνεις αέρα ευρωπαϊκό από φιλολογικά στέκια αριστερών και τεμπέληδων φαφλατάδων. Δεν γούσταρες τον Ελύτη και τον Ρίτσο, τα λόγια τους αποσπασματικά γούσταρες να τα βάζεις σε γιορτές για λίγους ανάμεσα σε χαβιάρι και μπρικ ή το πολύ-πολύ για να πείσεις καμιά γκόμενα ότι είσαι “διαβασμένος”.

Δεν τον γούσταρες τον άπλυτο πολεμιστή, τον άυπνο και ξυπόλητο που από τη φύση του κατανοούσε ότι η κατάφαση στην δουλικότητα είναι η μετάλλαξή του σε ζωντανό νεκρό. Τον ανέφερες σε ομιλίες “επαναστατικές”, τον έκανες πανό, βιβλίο και παράδειγμα στους γελοίους πολιτικούς λόγους, αλλά με τίποτε δεν θα ήθελες να είσαι δίπλα του για ένα λεπτό. Το αίμα, η απλυσιά, ο ιδρώτας και η αγωνία του θανάτου θα σου “γύριζαν” το ευαίσθητο στομάχι σου. Η στιγμή του ηρωισμού μυρίζει άνθρωπο. Το "Ελλάς ευγνωμωνούσα" είναι ένα μπρούτζινο καρφί που στεριώνει την καρδιά. Πρέπει να έχεις καρδιά για να σου αξίζει αυτό το καρφί.

Δεν είναι η ήττα που πονά, είναι ότι μείναμε πίσω μόνοι χωρίς το φως του Αγγελόπουλου και χωρίς τους “ήρωες που περπατούν στα σκοτεινά” του Σεφέρη. Δεν υπάρχει πια η μουσική του Χατζιδάκι να “ντύσει” το Χάρτινο Εγώ μας. Μείναμε πίσω ορφανοί. Και είναι πραγματικά μακάριοι οι τόσοι ηλίθιοι που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί. Τρέχουν ακόμα κάτω από μπαλκόνια να ακούσουν υποσχέσεις μιας καλύτερης ζωής χωρίς να μπορούν να κατανοήσουν ότι η καλύτερη ζωή είναι φαγητό πλαστικό, αναπαραγωγή του είδους άνευ συνειδήσεως και θάνατος μέσα σε κάτουρα και σκατά χωρίς τους Ποιητές και τους Ήρωες.

Όσο για εκείνον τον Μπρεχτ που είπε το χιλιοαντιγραμένο σε άρθρα και φιλολογικές βραδιές “αλίμονο στην χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες”, πέθανε χωρίς να δώσει την απάντηση για του τι θα ήταν ο ποιητής αν δεν είχε ως έμπνευση τους ήρωες. Δυστυχώς για αυτόν δεν ζει για να δει πώς είναι μια χώρα που δεν έχει ανάγκη ήρωες και κατ' επέκταση ξέμεινε από ποιητές. Να κοίταζε εμάς εδώ κοκαλωμένους στο λιμάνι καταδικασμένους να πορευτούμε μέχρι το τέλος χωρίς Ποιητές και Ήρωες. Μονάχα με την σιγουριά του ότι αλίμονο στην χώρα που δεν έχει ανάγκη την Ταυτότητά της.

Άντε τώρα να σταθούμε και πάλι στην ουρά με το χαρτάκι στο χέρι να πληρώσουμε το ενοίκιο στέγασής μας μη και μάς τιμωρήσουν οι νοικοκυραίοι που έπεισαν τον όχλο ότι ζωή και πατρίδα είναι πρόσθεση και αφαίρεση. Άντε να κάνουμε τους διακανονισμούς μας με τα γκρίζα ανθρωπάρια των δημοσίων κατοχικών υπηρεσιών. Να απειλήσουμε, να οργιστούμε, να παρακαλέσουμε μη και χάσουμε κανέναν πόντο από τους τούβλινους τοίχους των σπιτιών μας. Άντε να ζήσουμε όσο μάς μένει γιατί δεν έχει μετά. Το μετά μπήκε στο μπαούλο της Ιστορίας και τοποθετήθηκε στην κουπαστή. Κάθονται πάνω του ο νηστικός στρατιώτης και ο τρελός ποιητής κοιτάζοντας εμάς τους δειλούς και μοιραίους να παίρνουμε τις τελευταίες μας ανάσες αμέριμνοι πριν το λιμάνι που πάνω του στεκόμαστε αρχίσει να βυθίζεται. Πριν το δικό μας Μηδέν σύρει μαζί του και την δικιά τους Αθανασία στον πάτο.

Πηγή SimpleMan


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ η κυβέρνηση, καθιστώντας όχι το Βερολίνο αλλά την... Ουάσιγκτον υπεύθυνη για τη χρεοκοπία

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα σταύρωσης του Χριστού, είναι 9 Απριλίου. Στις 9 Απριλίου η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει και 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ. Κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης (οι οποίοι μάλιστα δεν ανήκαν στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως ήταν πολύ κοντά στον πρωθυπουργό από πολιτική σκοπιά) επεχείρησαν να εμφανίσουν και την Ελλάδα ως... απειλούμενη με σταύρωση! «Αν ως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για το ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με συμφωνία ότι δεν θα σημειωθεί πιστωτικό γεγονός» τόνισε για παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Πρόσθεσε μάλιστα μελοδραματικά: «Τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου»! Σε δηλώσεις του στην εβδομαδιαία εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης «Ντι Τσάιτ» ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο: «Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Eυρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα»! Παρόλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτή τη θεατρική παράσταση, η οποία άφηνε να εννοηθεί ότι πρώτα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα και στη συνέχεια, αν έχουν μείνει λεφτά, θα πληρωθούν με καθυστέρηση και οι δανειστές.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή λοιπόν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη να διαψεύσει κάθε υποψία αθέτησης των υποχρεώσεων της χώρας. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου» δήλωσε χωρίς περιστροφές ο εκπρόσωπος του Μαξίμου. Εδώ που τα λέμε, με τους Αμερικανούς να στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα και το ΔΝΤ να εμφανίζεται σχεδόν... «αριστερίστικο(!)» σε σύγκριση με τη γερμανική ευρωζώνη της Μέρκελ και του Σόιμπλε, θα αποξένωνε τις ΗΠΑ μια απόφαση του πρωθυπουργού να μην πληρώσει το ΔΝΤ. Κάνοντας δηλαδή αρχή στη στάση πληρωμών από εκείνους που υποτίθεται ότι προσωρινά και για λόγους τακτικής αυτή τη στιγμή τον «στηρίζουν» κάπως επειδή ακολουθεί αντιγερμανική πολιτική, ο Τσίπρας θα έχανε τον «Αμερικανό φίλο» του από «σύμμαχό» του. Φυσικά, πανευτυχείς θα ήταν οι Γερμανοί αν η κυβέρνηση Τσίπρα χρεοκοπούσε μην πληρώνοντας το ΔΝΤ, οπότε το «πιστωτικό γεγονός» της ελληνικής χρεοκοπίας θα οφειλόταν στην Ουάσιγκτον και όχι στο Βερολίνο! Υπέροχο δώρο! Δεν είναι ηλίθιοι οι Γερμανοί. Βεβαίως και ήταν απολύτως βέβαιοι εκ των προτέρων ότι αποκλείεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μην πληρώσει το ΔΝΤ. Σίγουρα όμως θα αισθανθούν αυτοί οι ίδιοι ηλίθιοι αν δώσουν λεφτά για να τα πάρει το ΔΝΤ! Γι' αυτό και διατηρούμε ισχυρές αμφιβολίες, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, αν την ερχόμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι όντως θα καταβάλουν τμήμα των καθυστερούμενων δανειακών δόσεων που παρακρατούν.

Το λογικό είναι να μη δώσουν λεφτά στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να την υποχρεώσουν να δώσει στο ΔΝΤ όλα τα λεφτά που μάζεψε από τους Ελληνες φορολογούμενους. Ταυτόχρονα, έτσι υπηρετείται ο στόχος του διαρκούς οικονομικού στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας. Διαρκώς τη θηλιά περασμένη στον λαιμό της κυβέρνησης Τσίπρα θέλουν να έχουν οι Γερμανοί και θα το καταφέρουν. Το ζήτημα είναι πόσο θα μπορέσει να αντισταθεί ο πρωθυπουργός - γιατί αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Πολλά πράγματα προκαλούν ανησυχία στον τρόπο που διεξάγονται οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών.

Δεν μπορεί π.χ. να μη γεννά δυσπιστία το γεγονός ότι στο κείμενο που έστειλε η κυβέρνηση Τσίπρα στις Βρυξέλλες, ενώ εμμένει στην επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, έχει εξαφανιστεί από το κείμενο το ποσό των 700 ευρώ, κάτω από το οποίο θα επανερχόταν η 13η σύνταξη και αναφέρεται ότι το όριο... «μένει να συμφωνηθεί»! Σημασία φυσικά έχει το τι τελικά θα συμφωνηθεί και πρωτίστως τι θα υλοποιηθεί στην πράξη. Δεν μας αρέσει όμως καθόλου το γεγονός ότι όλες οι φιλολαϊκές αποφάσεις μετατίθενται για το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι τότε πιθανότατα θα έχει ήδη υπογραφεί από τον Ιούνιο το νέο τετραετές πρόγραμμα, που φυσικά πριν το δούμε είναι αδύνατον να ξέρουμε αν θα είναι «συμφωνία ανάπτυξης» ή «νέο μνημόνιο»!

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο εξαιρετικός ακαδημαϊκός, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», με αντικείμενο τη δημόσια ασφάλεια της χώρας, δεν έχει αποστασιοποιηθεί από τη δυσάρεστη πραγματικότητα και λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Κάνει λόγο για «Αριστερά του Τίποτα», απευθύνει σκληρότατα ερωτήματα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, ουσιαστικά στους θιασώτες της ιδεολογίας των ακροαριστερών συνιστωσών που σταθερά καταστρέφουν κάθε προσπάθεια λογικής αντιμετώπισης μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, αλιεύοντας όμως με τον τρόπο αυτόν στη σημαντικό όπως φαίνεται δεξαμενή ψηφοφόρων που προσαρμόζουν την πραγματικότητα στις θεωρητικές τους αναζητήσεις.

Απευθύνει δε ένα σαφέστατο ερώτημα: «Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι ”καθαρόαιμοι” την ”αριστερή Αστυνομία”. Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;».

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία»
Ισοκράτης (436 π.Χ.- 338 π.Χ.)
Γράφει ο Γιάννης Πανούσης
Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν' αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν «άνθρωποι χωρίς πρόσωπο».

Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Οποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Εχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνήσιων»...

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;

Πηγή "Τα Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με ένα απολαυστικό σκετς η σατιρική εκπομπή Die Anstalt του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα και να ασκεί παράλληλα κριτική στη σκληρή λιτότητα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας κυρίως από το Βερολίνο.

Οι δύο παρουσιαστές επιχειρούν να προβάλλουν τον παραλογισμό του να πληρώνουν οι Έλληνες εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους για δάνεια -και όχι για πακέτα βοήθειας- και παρόλα αυτά να τους βρίζουν, κάτι που σύμφωνα με τον «στριμμένο» του βίντεο, δεν τον ενοχλεί παρόλο που είχε μία άλλη θεώρηση για τα πράγματα.

Επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση μέχρι στιγμής δεν έχει κοστίσει τίποτα στους Γερμανούς φορολογούμενους, όπως και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη φράση «μηδέν λεπτά». Αντιθέτως, όπως σημειώνουν οι δύο παρουσιαστές, η Γερμανία έχει βγάλει χρήματα από την κρίση.

Στην ίδια εκπομπή οι παρουσιαστές σατίρισαν και τα κλιμάκια της τρόικας, τα οποία πηγαίνουν σε μία ελληνική ταβέρνα με το όνομα «Διόνυσος». Όταν ο σερβιτόρος τους προτείνει να διαλέξουν τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, όπως μουσακάς ή τζατζίκι, οι τροικανοί απαντούν ότι «έχουν σβηστεί από τον κατάλογο», δίνοντάς του τον... δικό τους. Μέχρι που επιβάλλουν και αλλαγή του ονόματος της ταβέρνας από «Διόνυσος» σε... «Αυστηρός», κάτι που δείχνει ότι θέλουν να κάνουν κουμάντο σε όλα.

Το σκετσάκι προκάλεσε άφθονο γέλιο στο κοινό της εκπομπής, το οποίο στη συνέχεια έφερε δάκρυα συγκίνησης όταν ο Αργύρης Σφουντούρης κέρασε ούζο τους Γερμανούς και συστήθηκε: «Ονομάζομαι Αργύρης Σφουντούρης και είμαι το αγόρι της φωτογραφίας», διηγούμενος τη Σφαγή του Διστόμου.

Πριν από λίγες ημέρες το σκετς της ίδιας εκπομπής με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις και στην οποία είχε εμφανιστεί ο επιζήσας του Διστόμου, Αργύρης Σφουντούρης, έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης. Μάλιστα ο δημιουργός του μέσω Twitter εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το γερμανικό κανάλι γράφοντας με greeklish: «Efharisto».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση μέχρι στιγμής δεν έχει κοστίσει τίποτα στους Γερμανούς φορολογούμενους, όπως και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη φράση «μηδέν λεπτά». Αντιθέτως, όπως σημειώνουν οι δύο παρουσιαστές, η Γερμανία έχει βγάλει χρήματα από την κρίση.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου