Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Μαρ 2015


Μπορούν να "σφραγίσουν" τα σύνορα της χώρας και δεν το κάνουν...!
Υπάρχει λύση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
Δεν είναι βέβαιο αν υπάρχει και πολιτική βούληση 
Μήπως κάποιοι θέλουν να υπάρχει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Και να που το θέμα των λαθρομεταναστών και της διαχείρισής τους εντός της ελληνικής επικράτειας, επέστρεψε και, μάλιστα, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Μέσω της χωρίς όρους και χωρίς καμία προετοιμασία απελευθέρωσης των μέχρι προ ολίγων ημερών κρατουμένων στα κέντρα κράτησης.

Κι ενώ όλοι ασχολούνται με την «διαχείριση» - αντιμετώπιση του προβλήματος, κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το μείζον, δηλαδή για την πρόληψη του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και για την επί της ουσίας αντιμετώπισή του, αφού αποτελεί υπαρκτή απειλή τόσο για την δημογραφική αλλοίωση όσο και για την ασφάλεια της χώρας. Προφανώς, κανείς αρμόδιος πολιτικός δεν ενδιαφέρεται να εξαλείψει – διαγράψει το υφιστάμενο πρόβλημα της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ούτε ακόμη και εάν αυτή η είσοδος δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα για την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών της χώρας. Ειρήνη και ασφάλεια που απειλούνται ευθέως από την είσοδο οργανωμένων και εκπαιδευμένων τρομοκρατικών ομάδων ριζοσπαστών ισλαμιστών ή και… τζιχαντιστών (σύμφωνα με ήδη υπάρχουσες πληροφορίες από μουσουλμάνους που κατοικούν στην Αθήνα, τζιχαντιστές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και οργανώνονται για να «παρεμβληθούν στην πολιτική της Ελλάδας»).

Πώς θα μπορούσαμε, άραγε, να αντιμετωπίσουμε την είσοδο εκατοντάδων (σε καθημερινή βάση) λαθρομεταναστών (ή εποίκων;) στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι αυθόρμητη: Με την αύξηση της φρούρησης των Ελληνικών συνόρων, η οποία μέχρι στιγμής (λόγω πολιτικών αποφάσεων) κάθε άλλο παρά επαρκής είναι, προκειμένου να μειωθεί –έστω- η λαθραία είσοδος στην χώρα, είτε από θαλάσσιες οδούς είτε από χερσαία εδάφη. Και είναι αναγκαία αυτή η αύξηση και αποτελεσματικότητα στην επιτήρηση των συνόρων, επειδή η Τουρκία δεν συνεργάζεται με τις αρμόδιες Ελληνικές και τις Ευρωπαϊκές αρχές, παρά το ότι επιχορηγείται από την Ευρώπη με πολύ περισσότερα χρήματα από την Ελλάδα, προκειμένου να μειωθεί η μετακίνηση ταλαίπωρων πληθυσμών προσφύγγων προς την Ευρώπη.

Στα πλαίσια αυτής της αντιμετώπισης υπάρχουν δύο γενικές προτεινόμενες κατηγορίες - λύσεις, οι οποίες δεν εκθέτουν σε κίνδυνο τους λαθρομετανάστες.

Η πρώτη κατηγορία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης αφορά την χρήση φυσικών προσώπων, εντός της Τουρκίας, που θα «προσληφθούν» από τις ελληνικές υπηρεσίες προκειμένου να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου «συνεργατών» που θα μεταφέρει ταχύτατα και έγκαιρα κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με λαθρομεταναστευτικές ομάδες (μικρές ή μεγάλες) που με ή χωρίς την βοήθεια δουλεμπόρων μετακινούνται προς την Ελλάδα.
Φυσικά, το συγκεκριμένο εγχείρημα –τρόπος πρόσληψης πληροφοριών- κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο (για τους συμμετέχοντες σ´ αυτό) και δαπανηρό, αλλά και μη αξιόπιστο, αφού κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί για την πιθανή εμπλοκή (διείσδυση για δημιουργία συνθηκών ασυγχρονισμού τόσο στην αξιοπιστία όσο και στην καθυστέρηση στην ταχύτητα μεταφοράς των πληροφοριών προς την Ελλάδα) των τουρκικών αρχών (Αστυνομίας, Λιμενικού, Ασφάλειας, μυστικών υπηρεσιών κ.α.).

Η δεύτερη «κατηγορία» έγκαιρης αντιμετώπισης – πρόληψης της εισόδου των λαθρομεταναστών, αφορά την χρήση ειδικών εποπτικών σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων. Συγκριτικά, σε σχέση με τη χρήση ανθρώπινου δυναμικού ξένης χώρας, η συγκεκριμένη μέθοδος κρίνεται πως είναι πολύ πιο οικονομική.

Πόσο κοστίζει, όμως, ένα σύγχρονο και ικανό σύστημα επιτήρησης και παρακολούθησης της συνοριογραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Η απάντηση είναι πως κοστίζει 1,5 έως 3 εκατομμύρια ευρώ και είναι σε θέση να καλύπτει το σύνολο των Ελληνικών χερσαίων ή θαλασσίων συνόρων.
Το αστείο είναι πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην αγορά ενός τέτοιου συστήματος, επειδή το έχει ήδη αγοράσει (επί πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή)!!! Μάλιστα, η αγορά του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού συστήματος έγινε μέσω σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων και δεν επιβάρυνε σχεδόν καθόλου τον προϋπολογισμό της αρμόδιας ελληνικής υπηρεσίας, δηλαδή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Όμως, αν και το σύστημα αγοράστηκε επί διοικήσεως στην ΕΥΠ του Πρέσβη κ. Ι. Κοραντή, εγκαταστάθηκε και δοκιμάσθηκε εισπράττοντας άριστες κριτικές, ποτέ δεν έγινε κατορθωτή η λειτουργία του, αφού σύμφωνα με τις μετέπειτα πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας, είχε ένα «ελάττωμα»! Και το «ελάττωμά» του ήταν η χρήση ρωσικού λογισμικού, το οποίο λειτουργούσε θετικά για την ανεξαρτησία των ελληνικών υπηρεσιών, οι οποίες θα αποκτούσαν έτσι τη δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς «κανένα άλλο μάτι» να αντιλαμβάνεται τους χώρους ενδιαφέροντος και έρευνας από την πλευρά της Ελλάδας.

Η εμπλοκή Ισραηλινών και αμερικανών ήταν σχεδόν άμεση και ενώ αρχικά κατάφεραν να «παγώσουν» την λειτουργία του συγκεκριμένου γεωγραφικού συστήματος επιτήρησης (GIS) της ΕΥΠ, στη συνέχεια, επί κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου προχώρησαν και ένα βήμα παρά πέρα...
Έτσι, ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκας (έχοντας την πολιτική προστασία του τότε πρωθυπουργου αλλά και του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη) αποφάσισε να καταγγείλει την προμήθεια του συστήματος και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη (στέλνοντας σαφές μήνυμα "παραδειγματισμού", αλλά και "αφοσίωσης") έναν μεγάλο αριθμό εμπλεκόμενων υπαλλήλων και στελεχών της ΕΥΠ, εκθέτοντας έτσι όχι μόνο την αξιοπιστία περί αντικειμενικότητας λειτουργίας της ΕΥΠ, αλλά και τον θεσμικό ρόλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετατράπηκε σε υπηρεσία – σκιά των πραγματικών δυνατοτήτων της.
Άλλωστε, ο κ. Κ. Μπίκας (πρέσβης της Ελλάδας σήμερα στην Μεγάλη Βρετανία) ενεπλάκη, όπως αποκαλύπτεται πάλι τελευταία και με τη λίστα Λαγκάρντ, [με την μετακίνηση στις Βρυξέλλες πράκτορα της υπηρεσίας, ο οποίος είχε αναλάβει να… παρακολουθεί επαφές σχετικές με οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν την Ελλάδα (βέβαια, η μετακίνηση του συγκεκριμένου πράκτορα έγινε επίσημα και το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε για την μεταφορά της οικοσκευής του 9.000 ευρώ – άραγε πόσα έδωσε για την επιστροφή ή μήπως πούλησε τα έπιπλα εκεί;)].

Για το θέμα του GIS είχαν υποβληθεί σειρά ερωτήσεων από τον κ. Νικ. Νικολόπουλο (ο οποίος δικαιώθηκε στην προσπάθειά του να αναδείξει την αλήθεια), όπως άλλωστε και οι κ.κ. Τσούκαλης, Οικονόμου και Πανούσης (τότε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ) που κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις (περίεργος ήταν ο ρόλος δημοσιευμάτων τότε, -ιδιαίτερα εκείνων του κ. Κ. Βαξεβάνη- που επιχειρούσαν να πείσουν –με τι πηγές πληροφόρησης άραγε;- για την μη χρηστικότητα και την μη αποδοτικότητα του –ήδη με απόλυτη επιτυχία δοκιμασμένου- συστήματος GIS της ΕΥΠ...

Στη συνέχεια της υπόθεσης, αν και δικαιώθηκαν στα Ελληνικά δικαστήρια τόσο η εταιρεία που προμήθευσε το σύστημα GIS (στα οποία προσέφυγε επειδή η ΕΥΠ του κ. Μπίκα αρνούνταν να πληρώσει το ποσό αγοράς του συστήματος), όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι και στελέχη της ΕΥΠ, κανένας δεν έκανε μέχρι σήμερα κάποια αναφορά για την επαναφορά σε λειτουργική κατάσταση (χρειάζεται άραγε συντήρηση εξαρτημάτων του) του συστήματος GIS, το οποίο μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην έγκαιρη προειδοποίηση των ελληνικών αρμοδίων υπηρεσιών (ΕΥΠ, ΕΛ.ΑΣ.,Λιμενικό, Συνοριοφυλακή κ.α.) προκειμένου να αναχαιτίζονται οι είσοδοι των λαθρομεταναστών, πριν οι τελευταίοι βρεθούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Εμείς, λοιπόν, διερωτόμαστε:

Μήπως, τελικά, οι κυβερνώντες δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης;
Και αν δεν επιθυμούν την μείωση της λαθραίας εισόδου ανθρωπίνων πληθυσμών εντός της Ελλάδας, δεν θα πρέπει η πολιτική ηγεσία της χώρας να ενημερώσει τους λόγους για τους οποίους ακολουθεί αυτή την πρακτική, εκθέτοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των γηγενών πολιτών από εισερχόμενα πιθανά εγκληματικά στοιχεία (αποδεικνύεται στατιστικά αλλά και με τους πραγματικούς αριθμούς αύξησης της εγκληματικότητας με εμπλοκή αλλοδαπών) ή με άτομα και ριζοσπαστικές ομάδες ισλαμιστών – τζιχαντιστών;

Δεν θα έπρεπε, κύριε Ρουμπάτη, να λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα GIS, του οποίου οι χρήσεις είναι πολυεπίπεδες και η αποτελεσματικότητά του καλύπτει πολλά περισσότερα θέματα (και εθνικές ανάγκες) από αυτά της λαθρομετανάστευσης;
Εκτός και εάν είναι προτιμότερο η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα κολαστήριο ανθρώπων και σε μία ανοιχτή φυλακή, στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά η διαμονή και η έξοδος θα είναι αδύνατη…

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ποιοι βρίσκονται από πίσω
Γερμανοί, συντηρητικές δυνάμεις εντός και εκτός συνόρων, λόμπι, ολιγάρχες, μίντια και Τούρκοι εναντίον της εθνικής προσπάθειας

«Το σχέδιό τους ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή ή άνευ όρων παράδοση πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς». Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην αποκάλυψη σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, απαλλαγμένος από το άγχος για επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους, υποψιασμένος για τις «μπανανόφλουδες» στον δρόμο του, αλλά και αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων για την αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας και την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της χώρας.

Ο πρώτος μήνας της νέας διακυβέρνησης αναλώθηκε αποκλειστικά στη σύναψη της συμφωνίας – γέφυρα με τους θεσμούς. Ήταν το πρώτο σκληρό τεστ για τον πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο, τους υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και η αφορμή για να γνωρίσουν από κοντά όλους όσους αντιτίθενται στην προσπάθεια να βγει η χώρα από το τέλμα. Και η αλήθεια αυτή είναι ότι απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνασπίζονται συμφέροντα διαφορετικά μεταξύ τους, τόσο σε μορφή όσο και σε στόχους, που θα επιδιώξουν όμως να εμποδίσουν την εθνική προσπάθεια με κάθε τρόπο.

Βερολίνο, Βρυξέλλες και λοιποί…
Για τη στάση του Βερολίνου και των δορυφόρων του απέναντι στο ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση των μνημονιακών βαρών, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά. Σε όλη τη διάρκεια των δραματικών διαπραγματεύσεων, αλλά και μετά την επίτευξη της συμφωνίας, οι Γερμανοί δεν έχασαν και δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράσουν την άτεγκτη στάση τους προς την Ελλάδα, είτε με επίσημες τοποθετήσεις είτε μέσω διαρροών στα γνωστά για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητά τους γερμανικά ΜΜΕ. Το Βερολίνο δεν διστάζει να χρησιμοποιεί όρους τρομοκρατίας, από την έλλειψη ρευστού μέχρι την χρεοκοπία, γα να «νουθετήσει» την Αθήνα και σε αυτή του την προσπάθεια έχει αρωγούς τα λόμπι των Βρυξελλών και τους επικεφαλής των θεσμών, τους Ντάισλμπλουμ, Ντράγκι κ.α. Ακόμα και η… σκυταλοδρομία στις «νουθεσίες» προς τους Έλληνες, έχει το νόημά της.

Εχθρικό κλίμα μέσα και έξω
«Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση, με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να επαναλάβει την κατηγορία προς τον τέως πρωθυπουργό και στη συνέχεια να τον χαρακτηρίσει «εκτελεστικό όργανο του σχεδίου ανατροπής».

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε βάρος της Ελληνικής κυβέρνησης, την ώρα που διαπραγματευόταν στις Βρυξέλλες και καταγγέλθηκε ως απαράδεκτο ακόμα και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, φέρει την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά, ενώ είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έμπνευσης Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Στον βωμό της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης θυσιάστηκε κάθε έννοια εθνικής ενότητας την ώρα μίας εξαιρετικά κρίσιμης μάχης. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να συνταχθεί με τους ιδεολογικούς συντρόφους του στην Ευρώπη, τον Μαριάνο Ραχόι, τον Πέδρο Πάσους Κοέλιο και την παρέα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά με τους εκπροσώπους της χώρας του. Και είναι μία ακόμα ένδειξη πολιτική μικροψυχίας από την πλευρά του πρώην ηγέτη της Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατέστησε για μία ακόμα φορά σαφές ότι θα είναι από τους πιο σκληρούς πολέμιους της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο. Του ψηφίσματος, άλλωστε, για τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup είχε προηγηθεί η κατάπτυστη ανακοίνωση του προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος χρέωνε στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, «ακροδεξιά πολιτική» -λόγω της ρίψης στεφανιού στα Ίμια- «που μπορεί να προκαλέσει επεισόδιο με την Άγκυρα, δίπλα στις τουρκικές ακτές!»
Και κάπως έτσι μπαίνει στο κάδρο και ο ρόλος της Άγκυρας ακόμα και για τον πλέον καλόπιστο παρατηρητή, γι αυτόν που θέλει να μείνει μακριά από συνωμοσιολογικά σενάρια.

Ο ρόλος της Άγκυρας
Στις τεύχος της 29ης Ιανουαρίου (274), σε ρεπορτάζ του Νίκου Μελέτη με τίτλο «Δέσμευσαν το μισό Αιγαίο μέχρι το τέλος του 2015 – Άδεια από την Άγκυρα για πτήσεις... στη Ρόδο», αποκαλύπταμε δύο τουρκικές NAVTEX, ένα εμπρηστικό σχέδιο της Άγκυρας που εντασσόταν στο πλαίσιο των προσπαθειών αποκοπής των ελληνικών νησιών από τον ηπειρωτικό κορμό. «Η πρώτη περικλείει την περιοχή από το Άγιο Όρος, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και η δεύτερη αυτή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Κίναρου, Λεβίθας και Αμοργού… Η δέσμευση επεκτεινόταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015! Επίσης, με τις συντεταγμένες που είχαν δοθεί δεσμεύονταν όχι μόνο περιοχές του διεθνούς, αλλά και του ελληνικού εναέριου χώρου».

Με αυτά τα στοιχεία, που ήταν σε γνώση τόσο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και της ελληνικής διπλωματίας, ήταν πασίδηλο ότι οι γείτονες θα επεδίωκαν να εκμεταλλευτούν τις διπλωματικές μάχες της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Τούρκοι αν μη τι άλλο εξέλαβαν ως κλείσιμο του ματιού τα μηνύματα των Βρυξελλών τύπου Βέμπερ, περί… προκλητικών Ελλήνων. Εξάλλου, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξάγει την κρίση στα ανατολικά του σύνορα και τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του επιθυμεί.

Η τουρκική αναδίπλωση και η απόσυρση της πρόσφατης προκλητικής NAVTEX αναμφισβήτητα αποτελεί διπλωματική επιτυχία της Αθήνας και επιβράβευση της ευέλικτης, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της νέας ηγεσίας. Δεν παύει όμως να υπάρχει το δεδομένο της πάγιας τουρκικής τακτικής κα της επιδίωξής της να δημιουργήσει την εντύπωση του «ειδικού καθεστώτος» στο Αιγαίο. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αποκλείεται να τροφοδοτείται από οποιαδήποτε «ανησυχητική» εξέλιξη στο ελληνικό μέτωπο με την Ευρώπη, όπως και εσκεμμένα να συνδυαστεί για το στήσιμο «παγίδας» στην ελληνική πλευρά με τη μορφή ενός οικονομικά εξαντλητικού κυνηγητού σε αέρα και θάλασσα.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 279


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Όπως έφυγε ο ανώμαλος θείος ως βρόμικος Τριανταφυλλίδης και γύρισε σαν πεντακάθαρος "σωτήρας", έτσι μπορεί να γίνει και με τον ανιψιό ...Τον ανιψιό, ο οποίος μάλιστα ήταν "θύμα" δολοφονικής απόπειρας ...προφανώς για τον "πατριωτισμό" του. Γι' αυτόν τον λόγο τον βαστάνε τώρα στη Βουλή ...Του εξασφαλίζουν την ασυλία και τον έχουν στην αναμονή μέχρι να "επιστρέψει". Τώρα, δηλαδή, είναι η περίοδος του "γκολφ" για τον ανιψιό. Γνωρίζει από την αρχή ότι η "σωτηρία" του είναι ο Τσίπρας και τον "δουλεύει". Περιμένει να "καεί" ο "πιτσιρικάς", για να τον "καλέσουν" τα αφεντικά ...Τα αφεντικά, τα οποία στο μεταξύ μεριμνούν για τον σχεδιασμό διαφυγής τών υπόλοιπων εγκληματιών ...Τα αφεντικά, τα οποία κάποτε βρήκαν κάποιους ασήμαντους Συνταγματάρχες για να γλιτώσουν τους "εκλεκτούς" τους και σήμερα βρήκαν κάποιους επίσης ασήμαντους Σταλινικούς για να κάνουν ξανά τη δουλειά τους.

Όσο κι αν αυτό το οποίο θα πούμε φαίνεται παράξενο, η κυβέρνηση-Τσίπρα έχει προβλεφθεί να παίξει τον ρόλο αυτόν, τον οποίο έπαιξε στην προηγούμενη όμοια "παράσταση" η Χούντα ...Τον ρόλο αυτού, ο οποίος θα "σπάσει" το μονοπώλιο της εξουσίας τής συμμορίας, μόνο και μόνο για να "χρεωθεί" μια μεγάλη "ανωμαλία" ...Μια "ανωμαλία" αναπόφευκτη, εφόσον οι συνέπειες των εγκλημάτων τής συμμορίας είναι ανυπολόγιστες. Αυτός θα χρεωθεί τα ΠΑΝΤΑ και αυτό θα επιτρέψει στους εγκληματίες να γυρίσουν σαν "σωτήρες" ...Αυτός θα παίξει τον "κυρωτικό" εκείνο ρόλο, τον οποίο έχει ανάγκη η συμμορία και οι προστάτες της, προκειμένου να "μονιμοποιηθούν" και να νομιμοποιηθούν τα εγκλήματά τους. Τι σημαίνει αυτό; ...Επανάληψη της διάσωσης των "εκλεκτών" ...Ίδιοι στόχοι, διαφορετική "προσέγγιση" επίτευξής τους.

Το 1967 η Ελλάδα - με δανεικά - είχε τυπικά ρυθμίσει την αποπληρωμή των χρεών της στους Γερμανούς και η Χούντα έπρεπε να "στηθεί", ώστε να "μεταφέρει" την "υποχρέωση" εκείνη σε μια τραγική καθημερινότητα για τον λαό. Είχε "στηθεί" σαν "σκιάχτρο", για να μην αντιδράσει βίαια ο λαός από τις συνέπειες εκείνης της πληρωμής, οι οποίες ήταν δυσβάστακτες ...Το αντίστοιχο, δηλαδή, που γίνεται σήμερα. Το 2015 η Ελλάδα έχει ήδη δανειστεί, για να αποπληρώσει άμεσα το σύνολο των παράνομων χρεών της και στη πραγματικότητα έχει "μετακινήσει" το πρόβλημα στο μέλλον ...Έχει μετακινήσει το πρόβλημα στις "πλάτες" των επόμενων γενεών.

Αυτό το δυσοίωνο σε βαθμό τρόμου μέλλον πρέπει να διαχειριστούν και - όπως είναι φυσικό - όλοι φοβούνται την λαϊκή αντίδραση. Όλα είναι ίδια με τις ημέρες πριν τη Χούντα και απλά ακολουθείται μια κάπως διαφορετική τακτική. Απλά η Χούντα θα κατέστειλε με τη βία την οργή τού λαού απέναντι στους εγκληματίες που δημιούργησαν το χρέος, ενώ η κυβέρνηση-Τσίπρα θα εξέφραζε η ίδια την "οργή" τού λαού, ο οποίος όμως θα αναγνώριζε το χρέος αυτό. Η Χούντα θα "συμπίεζε" την οργή - αν χρειαζόταν - , ενώ η κυβέρνηση-Τσίπρα θα την "αποσυμπίεζε" - αν χρειαζόταν - ...Διαφορετική τακτική, ίδιος όμως στόχος, που ήταν και είναι ο έλεγχος των αντιδράσεων του λαού ...Διαφορετική "αφετηρία", αλλά όμοιος "τερματισμός"...

Γιορτή είχε η συμμορία με τη νίκη τού Τσίπρα στις εκλογές ...Γιορτή, που δεν κρυβόταν. Γι' αυτόν τον λόγο ο υπέργηρος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Βουλή ...Ο Αποστάτης, ο οποίος μας οδήγησε στο reset τής Χούντας, πήγε να δει με τα "μάτια" του και το reset τής Μεταπολίτευσης ...Μιλάμε για τη "γιορτή" τής Δημοκρατίας. Αν δεν υπήρχε το "ατυχές" εγχείρημα του ηλίθιου γιου τής Μαργαρίτας να ιδρύσει το δικό του κόμμα και να αποτύχει να εισέλθει στη Βουλή, η συμμορία θα "γιόρταζε" τον απόλυτο θρίαμβό της ...Όλοι οι γόνοι, οι οποίοι πρόδωσαν τον λαό, κατάφεραν και είχαν μπει μέσα στη Βουλή με ψήφους αυτού του λαού. Ούτε οι γονείς τους τα είχαν καταφέρει τόσο "καλά" ...Οι προδότες μέσα στη Βουλή με κρατικό μισθό και βουλευτική ασυλία. Ούτε βάρκες φυγάδευσης - σαν του Μητσοτάκη - ούτε ψεύτικα διαβατήρια - σαν του Καραμανλή - ούτε "κρυφτό" στις σοφίτες - σαν τον Ανδρέα—.

Μιλάμε για "θρίαμβο" ...Δύο συνονόματοι ανιψιοί τού ανώμαλου μέσα στη Βουλή ...Δύο παιδιά τού Αποστάτη μέσα στη Βουλή. Ο "κυρίαρχος" λαός και πάλι είχε "νικήσει". Οι δανειστές και πάλι υπερήφανοι για τα έργα τους. Ο ελληνικός λαός και πάλι υπερχρεωμένος και υπόδουλος για τον επόμενο αιώνα. Η συμμορία και πάλι αποτελεσματική, έχοντας μάλιστα καταφέρει να διασώσει το σύνολο των μελών της. Και πάλι η ίδια μέθοδος ...Έσωσαν πρώτα τον Καραμανλή με τον "χοντρό" φάκελο και στη συνέχεια θα σώσουν "πάνω" του και όλα τα "περιφερειακά". Ακόμα και ο Γιωργάκης τού μεθύστακα σε κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί ...Ήδη προετοιμάζεται και η κόρη του να μπει στο "παιχνίδι".

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιαίτερα πονηρός, για να καταλάβει τι συμβαίνει με την κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ ...Κατ' όνομα μόνον είναι "αριστερή". Το Παρακράτος τού δικομματισμού εξακολουθεί να κυβερνά με ένα νέο τσιπρικό "περιτύλιγμα", το οποίο σε κάποια στιγμή θα "πεταχτεί" απλά ως "άχρηστο" κι "επικίνδυνο". Το "περιτύλιγμα" είναι αυτό που είναι αριστερό, γιατί επί της ουσίας τον τομέα, ο οποίος ενδιαφέρει τη συμμορία, δεν τον άφησαν ελεύθερο. Αν δηλαδή ο τομέας αυτός είναι το "ταμείο", το οποίο ενδιαφέρει τα αφεντικά-δανειστές, αυτό παρέμεινε υπό τον έλεγχο της δικής τους συμμορίας. Ούτε θεωρητικά δεν εμπιστεύονταν οι συμμορίτες σε κάποιους άσχετους να έρθουν σε επαφή με τα "απόκρυφα" του Υπουργείου Οικονομικών, των Τραπεζών, της ΕΛΣΤΑΤ ή των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτά δεν φεύγουν από τον απόλυτο έλεγχο των αφεντικών ούτε για λόγους "βιτρίνας" ...Ο Σόιμπλε προσωπικά αποφασίζει για όλα αυτά.

Τυπικά Πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας και ένας τέτοιος Πρωθυπουργός είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο για τους δωσίλογους να πάρει στα χέρια του το ταμείο τού κράτους ...Πρωθυπουργός των δευτερευόντων είναι ο Τσίπρας. Αυτός επιλέχθηκε για να ξεγελαστεί ο λαός και βέβαια για να "φορτωθεί" ο ίδιος τον "μουντζούρη" τής ανωμαλίας. Πραγματικά πρωθυπουργεύων είναι ο Δραγασάκης ...Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών των αχυράνθρωπων του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση-Ζολώτα ...Ο Χανιώτης "εκλεκτός" τού Μητσοτάκη ...Ο "αριστερός", ο οποίος στα νιάτα του διετέλεσε γραμματέας των Ελλήνων φοιτητών Λονδίνου ...Γνήσιο "προϊόν" τού χαφιεδομάγαζου του ΚΚΕ ...Ίδιος με τον μνημονιακό κομμουνιστή "πολυτελείας" Κύρτσο. Αυτός είναι που κάνει "κουμάντο" ...Κανένα μυστήριο λοιπόν ...Δεν λέμε τίποτε παράξενο, υπερβολικό ή μυστήριο ...Δεν χρειάζεται να έχουμε μυστικές πληροφορίες για τα μέλη της. Τι "αριστερή"-Κυβέρνηση είναι αυτήν, όταν στα κρίσιμα "πόστα" τής οικονομίας - και άρα εκεί όπου παίζεται το παιχνίδι τής εθνικής μας ανεξαρτησίας - έχει τους ανθρώπους τού προδοτικού καθεστώτος τής Μεταπολίτευσης; ...Είναι προφανές ότι αυτή η "αριστερή"-Κυβέρνηση ανέλαβε να "νομιμοποιήσει" όλα τα εγκλήματα της Μεταπολίτευσης ...Είναι η "αριστερή"-Κυβέρνηση, η οποία, "μεθώντας" τον λαό με ψεύτικες υποσχέσεις, θα τον καθηλώσει στην απόλυτη αδυναμία ..."Αριστερή"-Κυβέρνηση με Υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη; ...Το "οικόσιτο" της δωσιλογικής οικογένειας των Αγγελοπουλαίων; ...Τον γιο τού Βαρουφάκη, ο οποίος έκανε το ολυμπιακό "πάρτι" τής Χαλυβουργικής; ...Τον κουμπάρο, φίλο και κολλητό όλων των μελών τής οικογένειας Παπανδρέου;

Αυτή είναι η "αριστερή" διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας; ...Με την Παναρίτη τού ΠΑΣΟΚ και του Γιωργάκη σύμβουλο στο Υπουργείο Οικονομικών; ...Με σημιτικό σύμβουλο και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Ρουμελιώτη στο "τιμόνι" τού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας; ...Με Διοικητή τής Τράπεζας τής Ελλάδας τον εκλεκτό τού Σημίτη, τον Στουρνάρα; ...Με τον Χριστοδουλάκη στην ηγεσία τής πιο διεφθαρμένης τράπεζας της χώρας; ...Με την Κατσέλη των Κολεγίων στην ηγεσία τής Εθνικής Τράπεζας; ...Με τον Γεωργίου στο "τιμόνι" της ΕΛΣΤΑΤ; ...Με τον Σπυρόπουλο στο "τιμόνι" τού ΙΚΑ; ...Με τον Πασόκο τραπεζίτη Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ "υπερασπιστή" των εργατικών δικαίων;

Αυτή είναι η "αριστερή"-Κυβέρνηση; Δηλαδή, αν έκανε κυβέρνηση ο πράκτορας των Γερμανών Σημίτης, πόσο διαφορετική θα ήταν; Αν έκανε κυβέρνηση ο Μητσοτάκης, πόσους απ' αυτούς θα αντικαθιστούσε; Μπορεί - και για "ξεκάρφωμα" - να μην χρησιμοποιούσαν αυτοί οι δύο τόσο "δικούς" τους ανθρώπους σ' αυτά τα πόστα. Μπορεί να είχαν την άνεση να επιλέξουν άγνωστους για τον κόσμο δικούς τους ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτό δεν έκανε. Προφανώς τα αφεντικά δεν ρίσκαραν τίποτε παραπάνω απ' όσα γνώριζαν ...Ούτε καν στα τυπικά δεν έκαναν κάποια υποχώρηση. Η "αριστερή"-Κυβέρνηση, επειδή είναι πολύ "λαϊκή", προσέλαβε την ίδια Lazard που είχαν οι προηγούμενοι όταν "πετσόκοψαν" τα ασφαλιστικά ταμεία, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι και οι Γερμανοί.

Ακόμα και σε θέματα-"βιτρίνα" απολύτως εξυπηρετική η νέα Κυβέρνηση. Σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν μάθει να εκβιάζουν ανώμαλους, έπρεπε να τους διευκολύνουν. Δεν είναι δηλαδή περίεργο που στις ανθελληνικές επιθέσεις τού Σόιμπλε τον ρόλο τού "ήρωα" και εκφραστή τής ελληνικής "περηφάνιας" - να απαντάει για λογαριασμό τής Κυβέρνησης - τον έχει αναλάβει ο ουροπότης και καροτοφάγος Σακελλαρίδης. Απ' όλους τους Έλληνες, που μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση της "βιτρίνας" τού Κυβερνητικού Εκπροσώπου πήγε και έβαλε τον ανώμαλο Σακελλαρίδη; Γιατί να προκαλέσει σε ένα τόσο επουσιώδες ζήτημα; ...Με την εντολή ποιων τοποθετήθηκε ο Σακελλαρίδης στο πόστο του;

Αυτή η κυβέρνηση έδειξε στην αρχή να παρασύρεται από τις "πονηράδες" των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Προεκλογικά, ως κόμμα, ενθαρρύνθηκε ν' ακολουθεί μια αντιγερμανική ρητορεία τύπου Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου να ερεθίσει τον εγωισμό τού λαού και με στόχο να κλέψει την ψήφο του ...Ολόκληρο "θέατρο", το οποίο περιλαμβάνει μέχρι και μουσική "υπόκρουση", εφόσον η κυβέρνηση θα βαρούσε "νταούλια" για να "χορεύουν" οι "Αγορές" και βέβαια και οι Γερμανοί. Μέχρι και ο "Κοκός" μπήκε στο "χορό" και μας "δουλεύει". Ο γιος τής Γερμανίδας Φρειδερίκης, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές τής μεθόδευσης του 2004, "ξεσπαθώνει" εναντίον των συμπατριωτών του Γερμανών ...Είναι κι αυτός "θαυμαστής" τής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ...Είναι κι αυτός "πολέμιος" της Μέρκελ, ο οποίος την "μαλώνει", επειδή δεν "σέβεται" τους Έλληνες. Μιλάμε για "παράσταση", που, αν δεν ήταν τόσο τραγική για τους Έλληνες, θα άξιζε να ανέβει σε κάποιο θέατρο ως κωμωδία.

Τι περιμένουν λοιπόν όλοι αυτοί; ...Την "ανωμαλία" ...Την "ανωμαλία", η οποία θα τους επιτρέψει να εμφανιστούν σαν "σωτήρες" ...Και πάλι οι Αμερικανοί στον ρόλο των "σκηνοθετών", με τους Γερμανούς στον ρόλο του προβοκάτορα, να επενδύουν από κοινού στο "κεφάλαιο"-Καραμανλής. Το σχέδιό τους ήταν απλό: Θα επαναλάμβαναν την ανωμαλία τής Χούντας. Θα απειλούσαν τον λαό με μια νέα εθνική περιπέτεια, η οποία θα τους επέτρεπε να επανέλθουν σαν "σωτήρες". Όπως η πτώχευση του Τρικούπη μάς οδήγησε στον "ατυχή πόλεμο" ή η Χούντα κατέληξε σε μια Κυπριακή Τραγωδία, έτσι θα μεθόδευαν μια νέα τραγωδία για τον λαό και τη χώρα. Γι' αυτόν τον λόγο δημιουργούσαν συνθήκες κοινωνικής έντασης.

Ποιο πιστεύουμε πως ήταν το σχέδιό τους: Επέλεξαν έναν Έλληνα, εκτός "συμμορίας", για να τον κάνουν Πρωθυπουργό τού "λάθους" ...Έναν ασήμαντο "κόκκινο Συνταγματάρχη" ...Έναν αμετροεπή "κομαντάντε". Αυτός ήταν ο στόχος. Ήθελαν να "σπρώξουν" τον λαό και την κυβέρνηση-Τσίπρα στο λάθος ...Να τον ωθήσουν στη "σύγκρουση" με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λαούς της ...Να τον ωθήσουν στην ατυχή επιλογή τής "προσκολλήσεως" στη Ρωσία ...Να χρησιμοποιήσουν και πάλι τη Ρωσία με τον γνωστό εθνοκαταστροφικό τρόπο ...Ο "Μόσκοβος", το "ξανθό γένος" και τα πράσινα άλογα, που μας έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα σφάλματα και μας έχουν κοστίσει άπειρο αίμα ...Όπως με τα Ορλωφικά ή με την Ποντιακή Καταστροφή. Με αυτόν τον τρόπο επεδίωκαν να απομονώσουν την Ελλάδα και να την απειλούν, είτε με οικονομική καταστροφή είτε με "άνοιγμα" όλων των εθνικών της θεμάτων ...Θεμάτων, τα οποία οι Γερμανοί έχουν "αναγάγει" σε επιστήμη τους ...από τη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Το είχαν ξανακάνει ...Όχι μία, αλλά αρκετές φορές ...Το έκαναν όσες φορές επιχείρησαν το ίδιο πράγμα. Πάντα έψαχναν και έβρισκαν έναν ηγέτη, ο οποίος δεν ήταν του κυκλώματός τους, για να τον ωθήσουν στο λάθος και στη συνέχεια να τον θυσιάσουν. Το είχαν κάνει με τον Δηλιγιάννη, που, μετά τη χρεοκοπία και τον "ατυχή πόλεμο" τον δολοφόνησαν μπροστά στη Βουλή. Το ίδιο είχαν κάνει και με τη Μικρασιατική Καταστροφή, για την οποία άλλοι ήταν υπεύθυνοι και άλλοι εκτελέστηκαν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ο κύριος όγκος των δοσίλογων της Κατοχής ήταν Βενιζελικοί. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι τα περισσότερα μέλη τής σημερινής συμμορίας είναι απόγονοι των θεμελιωτών τού Βενιζελισμού, που δρομολόγησε τη Μικρασιατική Καταστροφή ...Όπως κάποτε ο Βενιζέλος και ο Μπενάκης "πανηγύριζαν" που έχασαν τις εκλογές τού 1920, έτσι πιθανότατα να πανηγυρίζουν και οι απόγονοί τους Μητσοτάκης και Σαμαράς για τη σημερινή ήττα τους...

...Περί αυτού πρόκειται. Τα μούτρα τού ανιψιού τού Βενιζέλου να έβλεπε κάποιος στη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης και θα καταλάβαινε ότι η χαρά δεν μπορούσε να κρυφτεί. Στην υποτίθεται πιο σημαντική και δραματική ταυτόχρονα στιγμή τής ελληνικής Δημοκρατίας αυτός ήταν ευτυχής σαν να πάντρευε τα παιδιά του. Δεχόταν συγχαρητήρια ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της τεράστιας αποτυχίας, που μας οδήγησε στα Μνημόνια ...Γιατί να μην ήταν άλλωστε; ...Όλα πήγαιναν κατ' ευχήν.

Αν ο ασήμαντος Τσίπρας οδηγούσε την Ελλάδα σε μια νέα εθνική καταστροφή, αυτοί θα επέστρεφαν σαν "σωτήρες" ...Το πολύ-πολύ να εκτελούσαν τον Τσίπρα, όπως τον Δημήτρη Γούναρη. Αν ήταν τυχερός ο Τσίπρας, μπορεί ο Πούτιν να του εξασφάλισε μέρος στο Σουργκούτ τής Σιβηρίας. Αυτόν τον "ασήμαντο" πολιτικό, που δεν ήταν "δικός" τους, τον έβαλαν στο "τιμόνι", για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην περιπέτεια. Γι' αυτόν τον λόγο αφεντικά και λακέδες ακολουθούσαν μια πολιτική πρόκλησης απέναντι στην Ελλάδα ...Μια πολιτική χειραγώγησης, η οποία στην ουσία "κατεύθυνε" τον λαό προς την κατεύθυνση που τους βόλευε. Γνώριζαν πότε ερέθιζαν τον πατριωτισμό του και το φιλότιμό του και εκεί "χτυπούσαν". Γνώριζαν πώς αντιδρούσε και πότε λειτουργούσε "ανάποδα".

Γι' αυτόν τον λόγο χαφιέδες τύπου Γιούγκερ, Σόιμπλε, Σουλτς ή Μέρκελ παρίσταναν δήθεν τους ενοχλημένους με τον Τσίπρα. Έκαναν πως δήθεν δεν τον ήθελαν στην ηγεσία τής Ελλάδας. Έκαναν εκ του πονηρού "επιλογή" ηγεσιών, για να "στραβώσουν" τον κόσμο, προκειμένου να τον ωθήσουν σε μια απόφαση, η οποία δήθεν θα τους "δυσαρεστούσε" ...Τα γνωστά παιχνίδια των προβοκατόρων και των χαφιέδων. Γι' αυτόν τον λόγο προεκλογικά προκαλούσαν δήθεν τον Τσίπρα με τέτοιον τρόπο, που η πρόκληση να αφορά κατ' ευθείαν τον λαό ...Τον λαό, ο οποίος θα αντιδρούσε στις έξωθεν παρεμβάσεις και ήταν βέβαιο ότι θα ψήφιζε "αντίθετα" από τη θέλησή τους.

Αυτό ήταν το "σχέδιο" ...Να ωθήσουν τον λαό στην ταύτιση με την Κυβέρνηση του "λάθους". Να τον κάνουν συνένοχο και συμμέτοχο στο "λάθος". Οι Γερμανοί και οι ντόπιοι δωσίλογοι ήθελαν να χρεώσουν "ανωμαλία" σε αυτήν την Κυβέρνηση. Ήθελαν να την ωθήσουν στη σύγκρουση, η οποία θα την οδηγούσε στην ευρωπαϊκή απομόνωση και στην προσκόλληση στη Ρωσία. Η "ανίερη" για τους Δυτικούς συμμαχία τής Ελλάδας με τη Ρωσία θα έφερνε στο Αιγαίο την Τουρκία. Η Ελλάδα πάλι θα απειλούνταν με έναν "ατυχή" πόλεμο και η Τουρκία και πάλι θα "έστηνε" την τεχνητή ένταση με τη Ρωσία, εκφράζοντας το ΝΑΤΟ.

Γι' αυτόν τον λόγο η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας μας "προειδοποίησε" στο άσχετο - και σε ανύποπτο χρόνο - ότι η "ιδιαίτερη" σχέση μας με τη Ρωσία ήταν "προδοτική" για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ ...Η Γερμανία σε ανύποπτο χρόνο "έχτιζε" το άλλοθι, να "φτιάξει" τη συμμαχία της με την Τουρκία, που θα απειλούσε την Ελλάδα ...Θα εξασφάλιζε το άλλοθι" στους Ούννους να εμπλέξουν στη συνωμοσία τους ένα μέλος τού ΝΑΤΟ εναντίον κάποιου άλλου. Από εκεί και πέρα - ανά πάσα στιγμή - μπορούσαν να τραβήξουν τη "πρίζα" και να επαναφέρουν την Ελλάδα στους "κόλπους" τους, με τους δικούς τους όμως όρους ...Έτσι κι αλλιώς ο Πούτιν "στημένος" είναι.

Όλοι κερδισμένοι. Τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Αμερικανοί ως αφεντικά τους. Οι Γερμανοί θα προκαλούσαν την Ελλάδα, για να "σπρώξουν" ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστω και πρόσκαιρα στη ρωσική "αγκαλιά" και οι ΗΠΑ θα έμπαιναν στο παιχνίδι να σώσουν την "τιμή" τής Ευρώπης και να αρπάξουν τη "λεία" μέσα από τα χέρια τής ρωσικής "αρκούδας". Η Ελλάδα θα "δερνόταν" από την Τουρκία και το ΝΑΤΟ για την απιστία της και θα επέστρεφε ταπεινωμένη στην "αγκαλιά" των βασανιστών της. Με την απειλή τής οικονομικής ασφυξίας - και προ της τραγικής κατάληξης ενός δήθεν GRexit - θα "έριχναν" την κυβέρνηση των ανεύθυνων σταλινικών και θα εμφανίζονταν οι ίδιοι σαν "εθνοσωτήρες" ...Όπως γύρισε ο Λευτεράκης ο Βενιζέλος σαν "σωτήρας", για να τιμωρήσει τους υπεύθυνους της Μικρασιατικής Καταστροφής, την οποία ο ίδιος είχε μεθοδεύσει ...Όπως γύρισε ο Καραμανλής σαν "εθνάρχης" για να "τιμωρήσει" τη Χούντα, την οποία ο ίδιος με την πολιτική του "θεμελίωσε".

Αυτό ήταν το σχέδιο ...Ίδιο ακριβώς με αυτό του 1896 και εκτελεσμένο από τους ίδιους ανθρώπους ...Όλοι ευχαριστημένοι ...Τόσο οι Γερμανοί όσο και τα υπερατλαντικά αφεντικά τους. Οι Αμερικανοί και πάλι "σωτήρες" τής Ευρώπης και οι Γερμανοί με τους "θεσμούς" θα έλεγχαν την Ελλάδα σαν αποικία χρέους. Την εξουσία θα την έπαιρναν και πάλι οι χαφιέδες τους ...Θα εμφανίζονταν οι "ρεαλιστές" δωσίλογοι, όπως πάντα τους δικαιολογούσε ο Μητσοτάκης. Ποιοι θα ήταν αυτοί; ...Ο "υπερπατριώτης" Καραμανλής - Αυτός θα "γύριζε" από τα "ορεινά" τής Βουλής στα στασίδια της Κυβέρνησης, για να μας σώσει—. Μαζί του ...ο "ρεαλιστής" Κυριάκος ...ο "παρεξηγημένος" Γιωργάκης ...Ξανά τα ίδια ...Η ΜεταΜεταπολίτευση και πάλι στελεχωμένη από τα ίδια πρόσωπα ...Τα ίδια κόμματα στο μονοπώλιο τής εξουσίας. Μετά, θα είχαν σειρά οι γόνοι των γόνων. Θα έμπαιναν κι αυτοί στο παιχνίδι και το "δούλεμα" θα συνεχιζόταν για άλλα πενήντα χρόνια.

Απλά πράγματα. Αυτό φαίνεται και από τα "παράπλευρα" δεδομένα. Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι η κυβέρνηση-Σαμαρά "ανατράπηκε" από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας τής "διαφωνίας" για τον υποψήφιο Πρόεδρο. Αν τα "αφεντικά" ήθελαν 180 ψήφους για τον Πρόεδρο, θα τις έβρισκαν, όπως τις έβρισκαν πάντα σε πολύ δυσκολότερα θέματα. Όταν μπορείς να βρεις ψήφους σε εθνοπροδοτικές αποφάσεις, όπως είναι οι δανειακές συμβάσεις, δεν μπορείς να βρεις ψήφους σε απλές διαδικασίες, οι οποίες δικαιολογούνται από την "ομαλότητα" της κοινοβουλευτικής λειτουργίας; ...Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν "ανατράπηκε" από τον ΣΥΡΙΖΑ ...Η συγκυβέρνηση "αποσύρθηκε" από τα "αφεντικά", για να προστατευτεί η "συμμορία" τού προδοτικού δικομματισμού...

..."Αποσύρθηκε", για να δώσουν σε άλλους τον "μουντζούρη". Γι' αυτόν τον λόγο βέβαια - για πρώτη φορά στην ιστορία τής ΝΔ - και δεν παραιτήθηκε ο Σαμαράς μετά την ήττα του. Γι' αυτόν τον λόγο και ο χοντροΒενιζέλος ζήτησε μια μικρή "παράταση" στην ηγεσία τού ΠΑΣΟΚ πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής. Αμφότεροι πιστεύουν ότι η "παρένθεση" Τσίπρα θα είναι πολύ μικρή ...Προφανώς τους διαβεβαίωσαν τα "αφεντικά" για το μέγεθός της. Ο Καραμανλής τρέχει να "διαψεύσει" το σενάριο τής "παρένθεσης", όχι επειδή δεν το πιστεύει, αλλά επειδή γνωρίζει ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως τις "παρενθέσεις" τις κάνουν συνήθως τα "αφεντικά" και όχι η ιστορία.

Κάτι δεν πήγε καλά στον σχεδιασμό

Για κάποιον λόγο - και βάζουμε και τους εαυτούς μας σ' αυτό - το σχέδιο δεν πήγε καλά. Λογικό είναι αυτό ...Σχέδιο, το οποίο βασίζεται στη συνωμοσία και τη μυστικότητα, αρχίζει και "βρομάει" όταν για τον οποιονδήποτε λόγο διαρρέονται τα μυστικά του. Στην εποχή του ανεξέλεγκτου ίντερνετ τέτοια σχέδια ελάχιστες πιθανότητες έχουν να εφαρμοστούν χωρίς απώλειες. Εκεί που ο Τσίπρας ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα έφερνε τη ρήξη και τη σύγκρουση της Ελλάδας με την Ευρώπη, ξαφνικά άλλαξε τροπάριο ...Τον παράτησε τον "ζουρνά", ο οποίος θα έδινε "ρυθμό" στις "Αγορές" ...Ξαφνικά κατέβασε τη "γροθιά" τής "επανάστασης" και υπέγραψε ό,τι του έφερναν μπροστά του ...Προφανώς κάποιος τού "σφύριξε" στο αυτί ποια ήταν τα σχέδιά τους και αφυπνίστηκε.

Η απόδειξη του γεγονότος ότι υπήρχαν καταστρωμένα σχέδια, τα οποία εξυπηρετούνταν με τη συγκρουσιακή πολιτική τού Τσίπρα, είναι πολύ εύκολη ...Η στάση ολόκληρου του αμερικανοελεγχόμενου ναζιστικού μηχανισμού της Ευρώπης είναι αυτή που το αποκαλύπτει ...Η στάση τής ναζίστριας Λεπέν, η οποία προεκλογικά έγινε θαυμάστρια του σταλινικού Έλληνα με το "ταμπούρλο". Τώρα τον κατηγορεί, γιατί δεν ήρθε σε σύγκρουση με τους ομοϊδεάτες της του Βερολίνου. Τώρα τον κατηγορεί, γιατί δεν ήρθε σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση ...Στεναχωρήθηκε που προδόθηκαν οι ψηφοφόροι του ...Η ακροδεξιά ναζίστρια της Γερμανίας στεναχωρήθηκε που προδόθηκαν οι αριστεροί Έλληνες ψηφοφόροι τού ΣΥΡΙΖΑ.

...Η μικρή Ελλάδα να έρθει σε ρήξη με τη Γερμανία και όχι η μεγάλη Γαλλία, η οποία έχει γίνει ορντινάντσα της. Η ίδια μεταθέτει τη δική της "αντίσταση" στο μακρινό μέλλον ...Όταν θα πλησιάζουν υποτίθεται οι προεδρικές εκλογές. Μέχρι τότε άλλοι να μπουν "μπροστά". Οι άλλοι να βγάλουν τα "κάστανα" από τη φωτιά και πρώτος μπροστά απ' όλους το σύνηθες θύμα των Βαλκανίων. Η ίδια δεν ξεσηκώνει τη Γαλλία, η οποία παραπαίει οικονομικά και κοινωνικά, εξαιτίας τής γερμανικής "λαίλαπας". Δεν προετοιμάζει δημοσκοπήσεις εναντίον τού ευρώ ...Αυτά ΠΡΟΣΕΧΩΣ. Τώρα βρίζει την ελληνική ηγεσία, γιατί δεν ήρθε σε σύγκρουση με τα θηρία. Μαζί της - για άλλους λόγους, με τους ίδιους στόχους - και ο Σαρκοζί ...Όλοι στη Γαλλία θίχθηκαν από τη "δειλία" τής Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος "κύματος" και ο άλλος πόλος τού γαλλογερμανικού "άξονα". Εξίσου αποκαλυπτική είναι και η στάση τής Γερμανίας ...Η φαινομενικά σχιζοφρενική της στάση. Μιλάμε καθαρά για γερμανική "υστερία". Γιατί; ...Γιατί είναι σαν να επωφελείσαι εκκωφαντικά από μια επιχειρηματική συμφωνία με κάποιον αφελή και, πριν καν αυτός "υπογράψει", να τον αποκαλείς "κορόιδο" ...Αυτό έκανε και εξακολουθεί να κάνει η Γερμανία ...Η ίδια Γερμανία, η οποία απειλούσε τον Τσίπρα για τρομερές συνέπειες, εάν δεν "υπέγραφε" το Μνημόνιο, είναι αυτή, η οποία - πριν καν αυτή η "υπογραφή" περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο - "έκραζε" τον Τσίπρα ως "κορόιδο". Ακόμα δεν είχε "στεγνώσει" η μελάνη τής υπογραφής τού Τσίπρα και οι Γερμανοί "ανησυχούσαν" για το πώς θα "εξηγούσε" την "ήττα" του στους Έλληνες.

...Είχαν ανησυχία για τους Έλληνες. Ανησυχούσαν για το πώς ο Τσίπρας θα "περνούσε" την υποταγή του στον ελληνικό λαό ...Ανησυχούσαν - όπως η Λεπέν - που "πρόδωσε" τους ψηφοφόρους του. Πώς θα τους έπειθε ότι τα μέτρα λιτότητας θα έπρεπε να συνεχιστούν; Πώς θα παρουσίαζε την "κωλοτούμπα" του και την "ταπείνωση" του λαού; ...Όλα αυτά μάλιστα πριν καν το γερμανικό Κοινοβούλιο "επικυρώσει" με την ψήφο του τη "λεία". Αν όλα αυτά δεν αποκαλύπτουν υστεροβουλίες, τι άλλο μπορεί να σημαίνουν;

Ενώ θεωρητικά λοιπόν η Γερμανία "πήρε" αυτά, τα οποία υποτίθεται ότι ήθελε, γιατί συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα, θέλοντας να "σπρώξει" τον λαό της σε μια αντίδραση; Αυτό, το οποίο δείχνει με τον τρόπο αυτόν, είναι ότι ...άλλο φαινόταν πως "επεδίωκε" να πάρει και ...άλλο ήταν αυτό, το οποίο πραγματικά ήθελε να πάρει και τελικά δεν πήρε ...Πήρε αυτό, το οποίο θεωρητικά ζητούσε για λόγους "βιτρίνας", ενώ πρακτικά δεν έγινε αυτό, το οποίο επέβαλε ο σχεδιασμός. Τι επέβαλε ο σχεδιασμός; ...Να εξυπηρετηθεί ο αμερικανικός σχεδιασμός ...Ο σχεδιασμός εκείνος, ο οποίος θα επέτρεπε στις σχεδόν χρεοκοπημένες ΗΠΑ να μπουν "θριαμβευτικά" στην Ευρώπη, για να τη "σώσουν". Αυτός ήταν ο σχεδιασμός και με βάση αυτόν τον σχεδιασμό η Γερμανία έπρεπε να ανοίξει την "πόρτα" για το αμερικανικό "ιππικό". Η Γερμανία έπρεπε να ερεθίσει την Ελλάδα σε σημείο "αυτοκτονικό", ώστε να την οδηγήσει στην αντιευρωπαϊκή αντίδραση και όχι στην υποταγή.
Η αντίδραση της Ελλάδας θα έφερνε τον "Μόσκοβο" μέσα στην Ευρώπη. Η προσκόλληση της Ελλάδας στον Ρώσο "αδερφό" θα άνοιγε την "πόρτα" τής Ευρώπης για εξωτερικές παρεμβάσεις. Ο "Μόσκοβος" θα έφερνε με τη σειρά του το αμερικανικό "ιππικό" στην Ευρώπη. Ο "Μόσκοβας" θα έβαζε τους Τούρκους στο Αιγαίο. Πώς είχε πει ο Ομπάμα ελάχιστες ώρες μετά την εκλογή Τσίπρα; ..."Πρέπει η Ελλάδα να βοηθηθεί από την Ευρώπη, γιατί θα έρθει ο πόλεμος". Πού είναι ο πόλεμος; Η Ελλάδα δεν βοηθήθηκε και πόλεμος δεν φαίνεται. Οι Ρώσοι πού είναι; ...Κι αυτοί άφαντοι. Πού είναι το "ξανθό γένος", που θα σώσει τους "αδερφούς" του; ...Όλο το σενάριο στα "σκουπίδια". Πρέπει τον σακάτη τού Βερολίνου να τον βρίζουν όλοι μαζί, που δεν κατάφερε αυτό, το οποίο τους είχε υποσχεθεί ...Που δεν κατάφερε να εξωθήσει την Ελλάδα στο απονενοημένο διάβημα.

Τώρα βλέπουμε ένα σχέδιο στον αέρα ...Όπως πατάει κάποιος "πετάλι" στον αέρα, επειδή η "αλυσίδα" έσπασε. Βλέπουμε δηλαδή το σενάριο να εξελίσσεται, χωρίς όμως να υπάρχει το θεμελιώδες στοιχείο της ...Δεν υπάρχει "νεκρός" ...και αυτοί φέρονται σαν να υπάρχει ...Δεν "λερώθηκε" κανένας ...και αυτοί ψάχνουν να βρουν τα "απορρυπαντικά". Λειτουργούν σαν να εξελίσσεται κανονικά η πλοκή τού έργου, ενώ αυτό δεν συμβαίνει.

Βλέπουμε την Τουρκία να "προκαλεί" και να απειλεί - σύμφωνα με το σενάριο - , αλλά η Ελλάδα δεν είναι ανυπάκουη, ώστε να έχει νόημα η οποιαδήποτε απειλή. Η Τουρκία ζήτησε το μισό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά η Ελλάδα είναι πιστό μέλος τού ΝΑΤΟ χωρίς ρωσικές δεσμεύσεις ...Τζάμπα γυρνάει το "πετάλι" η Τουρκία. Το ίδιο τζάμπα γυρνάνε το "πετάλι" και οι διεφθαρμένοι ηγέτες τής Ιβηρικής Χερσονήσου. Συνέθεσαν Μπλοκ εναντίον τής Ελλάδας για ένα δεδομένο, το οποίο δεν υφίσταται. Η Ελλάδα "συμμορφώθηκε" και υπέγραψε την παράταση. Αναγνώρισε το δάνειο και την υποχρέωσή της να το αποπληρώσει στο ακέραιο ...Αυτοί γιατί διαμαρτύρονται; ...Δεν κατάλαβαν ότι άλλαξε το σενάριο; ...Δεν τους είπαν τα αφεντικά τι ακριβώς υπογράφηκε;

Τώρα το "πουλάκι" πέταξε. Από τη στιγμή που ο Τσίπρας πραγματοποίησε τη φιλοδοξία του να γίνει Πρωθυπουργός, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί να γίνει "Ιφιγένεια", για να σωθούν οι γόνοι. Τώρα θα έχουν πραγματικό πρόβλημα τόσο αυτοί όσο και τα αφεντικά τους, γιατί δεν έχουν έτοιμη μια εναλλακτική λύση. Στην πραγματικότητα δεν μπορούν να πιέζουν για τίποτε. Ακόμα κι αν φτάσουν την πίεση στα όρια, το πολύ-πολύ να λάβουν την "παραίτηση" Τσίπρα. Αυτό, όμως, είναι καταστροφικό γι' αυτούς. Γιατί; ...Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορούν να ξαναπαίξουν το ίδιο παιχνίδι τής σύγκρουσης με στόχο να παγιδεύσουν τον λαό. Δεν έχουν έτοιμο έναν τέτοιο "ηγέτη" και δεν μπορεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να "φάει" ο λαός το ίδιο "παραμύθι".

Αν, δηλαδή, χρειάζονται μια ελληνική σύγκρουση με τους "Θεσμούς", αυτήν δεν θα μπορέσει να τους τη δώσει ο "ασήμαντος" Τσίπρας, για να επιστρέψουν οι "σημαντικοί". Σε μια τέτοια περίπτωση, αν πρέπει να εμφανίσουν την Ελλάδα σαν "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης, ο "βαφέας"-ηγέτης θα πρέπει αναγκαστικά να είναι κάποιος δικός τους άνθρωπος, που να ανήκει στη συμμορία τους. Σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν την επιθυμητή τροπή στον σχεδιασμό θα κληθούν να τους τη δώσουν οι "δικοί" τους άνθρωποι και αυτό θα είναι καταστροφικό ...Θα είναι καταστροφικό, γιατί δεν θα μπορεί το ίδιο κύκλωμα να εμφανιστεί "έτοιμο" να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα ...Δεν μπορεί τον ρόλο τόσο των "χουντικών" όσο και των "ηρώων της νέας Μεταπολίτευσης να τον "παίξουν" τα ίδια πρόσωπα.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν μπορεί το κύκλωμα του φθαρμένου δικομματισμού να επιχειρήσει τέτοιο πράγμα, χωρίς να ρισκάρει να καταλήξει ολοκληρωτικά στα "σκουπίδια". Ακόμα δηλαδή κι αν πάρουν αυτό το οποίο θέλουν, για να δρομολογήσουν τα σχέδιά τους, η επόμενη "μέρα" στην Ελλάδα είναι αβέβαιη και αυτό μπορεί να είναι μεγαλύτερη ζημιά από το κέρδος που φιλοδοξούν να έχουν. Τώρα αναγκαστικά θα "τρώνε" τις σάρκες τους. Το σχέδιο δεν "βγαίνει" όπως θα ήθελαν. Τώρα, που η Ελλάδα υπέγραψε ότι δεν θέλει τη "βοήθεια" που δήθεν οι Αμερικανοί θα ανάγκαζαν τους Ευρωπαίους να της δώσουν, απομακρύνθηκε προφανώς ο κίνδυνος του "πολέμου", για τον οποίο μας προειδοποίησε ο Ομπάμα.

Αναγκαστικά θα πάνε σε εναλλακτικές πολιτικές, για να προκαλέσουν την ποθούμενη αμερικανική "ειρηνευτική" και βέβαια οικονομική παρέμβαση. Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Διατηρούν την εστία "φωτιάς" στην Ουκρανία ανοιχτή, αλλά εστία "φωτιάς" χωρίς κίνδυνο επέκτασης δεν τρομάζει κανέναν. Κανένας Ευρωπαίος δεν είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί για την Ουκρανία, την οποία οι περισσότεροι την θεωρούν ρώσικη πίσω "αυλή". Από τη στιγμή που η "εύφλεκτη" Ελλάδα δεν πήρε "φωτιά", δοκιμάζουν να εμφανίσουν τον κίνδυνο επέκτασής της σε άλλους χώρους. Δοκίμασαν να εμφανίσουν τη ρωσική "διείσδυση" στις βαλτικές χώρες σαν "πρόβλημα", το οποίο απαιτεί την παρέμβαση του αμερικανικού "ιππικού" και κανένας δεν "τσίμπησε". Αποδείχθηκε ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν καν πού "πέφτουν" αυτές οι χώρες και αν αυτές ήταν ποτέ εκτός Ρωσίας. Πολλοί απ' αυτούς νόμιζαν ότι τα κράτη αυτά ανήκουν ακόμα στη ρωσική Ομοσπονδία.

Για την ώρα μόνον την Κύπρο κατάφεραν να ωθήσουν προς την πλευρά τής Ρωσίας, αλλά αυτό δεν τους "φτάνει", για να προκαλέσουν την πανευρωπαϊκή συσπείρωση και αντισυσπείρωση. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή ως μέγεθος και είναι νησί. Χρήσιμη ήταν μόνον για να "παρασύρει" την Ελλάδα και όχι για να "παρασύρει" την Ευρώπη. Μόνον η Ελλάδα είχε το μέγεθος που χρειαζόταν ο σχεδιασμός, για να εμφανιστεί η Ρωσία σαν απειλή για την Ευρώπη. Τώρα θα "παίζουν" με την Κύπρο και τη φιλορωσική της στάση, αλλά αυτό είναι ένα "παιχνίδι", το οποίο δύσκολα θα αποδώσει καρπούς. Τι "καρπούς" να αποδώσει, όταν η Ρωσία έχει ομοειδή ναυτική βάση λίγα μίλια μακρύτερα από την Κύπρο, στην Ταρτού; Όσο και να "φωνάζεις", δεν μπορείς να κρύψεις την υποκρισία σου, γιατί δεν αλλάζει κανένα Status Quo στην περιοχή ...όσο κι αν ανησυχεί δήθεν η "στρατάρχης" Μέρκελ, η οποία κατά τα άλλα δεν ξέρει ούτε τα μάτια της να βγάλει.

Τώρα βλέπουμε πως ανασύρουν τα παλιά γνωστά "σχέδια" με το Ιράν ...Ξανά "ζέσταμα" το ίδιο "φαγητό" ...Ένα "φαγητό", όμως, που, κάθε φορά που το "ζεσταίνουν", τόσο πιο δύσκολα το "τρώνε" οι λαοί. Πάλι ο Ομπάμα κάνει διεθνή παρέμβαση με θέμα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Όλη η συμμορία, ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία, "ανησυχεί" και πάλι για την ανθρωπότητα. Με τα δικά τους χρέη να ξεπερνάνε κατά πολύ τα χρέη όλων των υπολοίπων κρατών τού Πλανήτη μαζί, σκέφτονται πώς να τους "βοηθήσουν" όλους ...Σκέφτονται πώς να βοηθήσουν τους φτωχούς οι κατεστραμμένοι.

Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιο είναι το πρόβλημα; ...Η Ελλάδα έφυγε από το "κάδρο", παίρνοντας παράταση έστω και για τέσσερις μήνες. Αυτοί οι τέσσερις μήνες, όμως, είναι καθοριστικοί γι' αυτούς. Δεν έχουν αρκετό χρόνο να διαχειριστούν την παγκόσμια κατάσταση του χρέους και ως εκ τούτου κινδυνεύουν να σκάσει στα "χέρια" τους η μεγαλύτερη οικονομική "βόμβα" στην ιστορία της ανθρωπότητας. Την Ελλάδα την είχαν για "σίγουρη" και δεν είχαν εναλλακτικό σχέδιο, για να μπορούν να βάλουν "φωτιά" στην Ευρώπη ..."Φωτιά", η οποία θα έφερνε τα "βουβάλια" τού Ατλαντικού και της Σιβηρίας στον ευρωπαϊκό "βάλτο", για να πατήσουν τα "βατράχια". Τώρα ο "μουντζούρης" παραμένει στα χέρια τους και το μεγάλο "δράμα" μάλλον θα αφορά τους ίδιους περισσότερο κι από τα θύματά τους.

Αυτά όλα, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα διέφυγαν τον κίνδυνο ...Σημαίνουν, ότι απλά δεν πέτυχε ένας σχεδιασμός ...Σημαίνουν, ότι απλά "μετατέθηκε" ένα πρόβλημα στον χρόνο και η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτόν τον χρόνο, αν θέλουν να γλιτώσουν. Οι συνωμότες Προτεστάντες είναι βέβαιον ότι, εφόσον σώζονται με μια μεγάλη ευρωπαϊκή καταστροφή, θα την επιχειρήσουν με κάθε τρόπο και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να την πετύχουν ...Σε αυτήν την "κατεύθυνση" εργάζονται. Αυτό μας αποκαλύπτουν με τις ενέργειές τους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που παριστάνουν τα "γεράκια".

Ακόμα κι αυτή η "ασφυξία" ρευστότητας που επιχειρούν εις βάρος τής Ελλάδας τον ίδιο στόχο έχει ...Προσπαθούν να δημιουργήσουν "ρήγμα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είδαν κι απόειδαν ότι η Ελλάδα δεν αντέδρασε όπως τους βόλευε με βάση τον εγωισμό της και τώρα δοκιμάζουν να ενεργοποιήσουν τα ένστικτα επιβίωσής της ..."Δεν μας "χτύπησε" από εγωισμό...", σκέφτονται, ..."μπορεί να μας "χτυπήσει" ενστικτωδώς από την αίσθηση "πνιγμού". Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε τώρα η "στημένη" Ρωσία αλλάζει κι αυτή τακτική και κλείνει τη "στρόφιγγα" των υποσχέσεων.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει λοιπόν, και οι πάντες στην Ευρώπη θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για να αποφύγουμε το μοιραίο.

Στην κυριολεξία με πέντε άτομα μας "δουλεύουν"

Ο αναγνώστης μπορεί να καταλάβει τώρα από πού προέρχεται όλο το θράσος τής γερμανικής ηγεσίας ...Το θράσος να αποκαλούν κλέφτες αυτούς, τους οποίους στην κυριολεξία καταλήστευσαν. Από πού προέρχεται η βεβαιότητά της ότι μπορεί να μας βρίζει, χωρίς να κινδυνεύει, ενώ στην πραγματικότητα η Ελλάδα μπορεί να τους κλείσει όλους φυλακή. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή με μια εξεταστική για το Μνημόνιο μπορεί να κλείσει στη φυλακή τη σημερινή γερμανική ηγεσία, η οποία συνωμότησε για την καταστροφή τής Ελλάδας.

Μπορεί να την κλείσει φυλακή για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Εύκολα μπορεί ν' αποδειχθεί γιατί τόση "αγωνία" υπάρχει από τον Σόιμπλε για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Οι Γερμανοί ηγέτες, σε συνεργασία με τη συμμορία της οικογενειοκρατίας, "μαγείρεψαν" τα ελληνικά δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία, προκειμένου να μπει η Ελλάδα απροετοίμαστη σαν "σφάγιο" μέσα στο "σφαγείο" τού Ευρώ. Οι Γερμανοί ηγέτες, σε συνεργασία με τον ανιψιό τού "ιδιόμορφου" Εθνάρχη, "φόρτωσαν" με παράνομο τρόπο το δημόσιο χρέος σε βαθμό τέτοιο, που να προκαλέσει τον δήθεν "συναγερμό" ενός αυθαίρετου 110%, που δεν ξέρει κανένας από ποιον "αλγόριθμο" έχει προκύψει. Οι Γερμανοί ηγέτες, σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας, συνωμότησαν, προκειμένου να προκληθεί αδυναμία δανεισμού, ώστε να "σπρώξουν" την Ελλάδα στο Μνημόνιο. Υπάρχουν δηλαδή ποινικές ευθύνες, οι οποίες εύκολα εντοπίζονται για τη ναζιστική συμμορία τού Βερολίνου. Αν αυτές οι ευθύνες συνδυαστούν και με τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων - λόγω κρίσης - , εύκολα μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αν όμως αυτή η γερμανική ηγεσία έχει εμπλακεί σε εγκλήματα κατά της Ελλάδας, η ίδια ηγεσία έχει εμπλακεί και σε εγκλήματα κατά της Ευρώπης ...εξαιτίας της Ελλάδας. Η ηγεσία αυτή ακολούθησε μια τακτική των Ούννων του Μεσαίωνα. Αφού μόνοι τους "μόλυναν" με οικονομική "πανούκλα" την Ελλάδα, την "πέταξαν" ανάμεσα στους Ευρωπαίους, για να τους "μολύνουν". Πώς έγινε πρακτικά αυτό ...Αφού "μόλυναν" θανάσιμα την Ελλάδα με τα τεράστια ομολογιακά δάνεια και τη λιτότητα - η οποία συρρίκνωσε την οικονομία της σε βαθμό που να τα κάνει μη βιώσιμα - έβαλαν τους Ευρωπαίους να της δανείσουν ...Χρεοκόπησαν δηλαδή μια χώρα και έβαλαν όλους τους υπόλοιπους να της δανείσουν - και άρα εν γνώση τους για τις συνέπειες της πράξης τους ...Της παράνομης πράξης τους, εφόσον αυτό απαγορεύεται ακόμα και στο απλό ποινικό δίκαιο.

Οι Έλληνες ανά πάσα στιγμή μπορούν να εντοπίσουν αυτά τα εγκλήματα και να συντάξουν εύκολα έναν φάκελο κατηγοριών για τη σημερινή γερμανική ηγεσία. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούν να κάνουν τεράστια ζημιά και στην ίδια τη γερμανική οικονομία. Είναι γνωστό σε όλους από πού προήλθε ο κύριος όγκος τής διαφθοράς στην Ελλάδα. Οι γερμανικές εταιρείες και οι δωσίλογοι "Χριστοφοράκοι" ήταν οι κύριοι διαφθοροποιοί στην Ελλάδα. Μπορεί η Ελλάδα να δικάσει ανά πάσα στιγμή τη Siemens και σχεδόν όλες τις μεγάλες γερμανικές εταιρείες, καταστρέφοντάς τες στην ουσία, εφόσον με καταδικαστικές αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων αυτές οι εταιρείες μπορούν να αποβληθούν από την ευρωπαϊκή αγορά ως διαφθοροποιές δυνάμεις.

Δεν έχει κανέναν λόγο η Ελλάδα να προσπαθεί να κλείσει τα θέματά τους εξωδικαστικά. Τι θα πει εξωδικαστικά; ...Αυτά δεν γίνονται ούτε στις "Μπανανίες". Μπορείς να σκοτώσεις έναν άνθρωπο και να το διαπραγματευτείς εξωδικαστικά με τους συγγενείς του, αν σε συλλάβουν επ' αυτοφώρω; ...Όχι βέβαια. Σε ποιο πολιτισμένο και ευνομούμενο κράτος θα συλλαμβανόταν επ' αυτοφώρω ιδιωτική επιχείρηση - και μάλιστα αλλοδαπή - να διαφθείρει το πολιτικό προσωπικό και να ζημιώνει τα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα και να αφήνεται αυτό το ίδιο προσωπικό να "ρυθμίσει" το θέμα; Σε ποιο σοβαρό κράτος η Δικαιοσύνη δεν θα συλλάμβανε αμέσως τον Χριστοφοράκο και θα τον άφηνε να διαφύγει; ...Η ίδια Δικαιοσύνη, η οποία ακόμα κρατά τον Ζαγοριανό στις τάξεις της ...Η ίδια Δικαιοσύνη, η οποία ακόμα δεν έχει συντάξει μια απλή αίτηση για έκδοση του διαβόητου εγκληματία, ο οποίος υπήρξε γιος δωσίλογου της Κατοχής...

...Γιατί; ...Γιατί δεν είναι ελεύθερο κράτος η Ελλάδα ...Είναι το κράτος-αποικία των Γερμανών ...Το κράτος τής συμμορίας τής Φρειδερίκης και του ανώμαλου. Αυτό το κράτος εκβιάζεται. Μαζί του εκβιάζονται και οι θεσμοί του, εφόσον οι πάντες είναι επιλογές των διεφθαρμένων. Μία φορά είδαμε την Εισαγγελέα τού Αρείου Πάγου να κινείται αστραπιαία. Γιατί; Για να διαφωτίσει μια κατάσταση; ...Όχι βέβαια ...Για να τη συσκοτίσει. Κινήθηκε αστραπιαία με βάση τον νόμο περί υποκλοπής συνομιλιών - που είναι ασήμαντο αναλογικά - για να σκεπάσει το κορυφαίο έγκλημα, το οποίο μπορεί να υπάρξει σε μια Δημοκρατία ...Το έγκλημα της ωμής παρέμβασης ενός Πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη. Στο όνομα δηλαδή ενός δευτερεύοντος νόμου δεν μάθαμε ποτέ πώς είναι δυνατόν ένας Πρωθυπουργός να δίνει εντολές-κατευθύνσεις σε έναν "λειτουργό" τής Δικαιοσύνης ...Με "εντολή-Σαμαρά" αποδίδεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Είναι δυνατόν να μην ελέγχουν αυτήν τη "Μπανανία" οι Γερμανοί; Όλα είναι ελεγχόμενα. Ακόμα κι όταν δείχνουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, πάλι ελεγχόμενα είναι. Γιατί; ...Γιατί η Γερμανία δεν δρα μόνη της ...Είναι "μπράβος" των Αμερικανών. Αυτό από μόνο του αποκαλύπτει την τραγικότητα της κατάστασης. Ακόμα και ο αντιγερμανισμός στην Ελλάδα είναι υπό την κηδεμονία των Αμερικανών και άρα υπό την κηδεμονία αυτών, οι οποίοι βάζουν τους Γερμανούς να κάνουν εγκλήματα ...Μονά-ζυγά, δηλαδή, δικά τους. Όποιον "δρόμο" και να πάρει η Ελλάδα, στα δικά τους "χέρια" θα πέσει, γιατί μπορούν και διαχειρίζονται όλες τις "τάσεις". Ακόμα, δηλαδή, κι όταν ξεσπάσει αντιγερμανισμός στην Ελλάδα, για "κακό" θα είναι και όχι για "καλό" ...Θα υποβοηθείται από τα "αφεντικά" τής Γερμανίας και στόχος δεν θα είναι ο προφανής και άρα το κακό τής Γερμανίας, αλλά το κακό αυτού που αντιδρά, και άρα της Ελλάδας.

Σε τι λοιπόν μπορεί να χρησιμεύσει στην Ελλάδα το γεγονός ότι έχει άπειρα "όπλα" στον πόλεμό της εναντίον των σημερινών ηγετών τής Γερμανίας; Η βεβαιότητα των Γερμανών για την ατιμωρησία τους έρχεται από την "κληρονομιά" της Φρειδερίκης. Έχουν στα συρτάρια τής Πρεσβείας τους το σύνολο των "μέσων" που τους επιτρέπουν να εκβιάζουν τη συμμορία τού ανώμαλου ...Το σύνολο των "μέσων" που τους επιτρέπουν να εκβιάζουν τον δικομματισμό, ο οποίος παριστάνει το δημοκρατικό "τόξο" τής πολιτικής μας σκηνής. Έχοντας δώσει το έλεγχο του δικομματισμού στη δική της συμμορία, η Γερμανία μπορεί να μας "βρίζει", χωρίς να φοβάται τίποτε. Ποιον να φοβηθεί; ...Τους ιδιοκτήτες τής ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ; Έχει τους φακέλους με τις "αμαρτίες" των γονέων και έχει και τους φακέλους τής Siemens για τις "αμαρτίες" των τέκνων.
Με αυτούς ελέγχει τα πάντα. Έδωσε σε τρεις οικογένειες τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κομμάτων εξουσίας και με αυτά ελέγχουν τα πάντα ...Σε τρεις βρόμικες οικογένειες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με την "αμαρτία" τής προδοσίας ...Σε τρεις βρόμικες οικογένειες, οι οποίες έχουν ως συνεκτικό τους "στοιχείο" την πολλάκις παράνομη εξυπηρέτηση των τοκογλύφων, εφόσον η κατάκτηση της Ελλάδας από την "απελευθέρωσή" της κι εντεύθεν γίνεται μέσω της δημιουργίας χρεών ...Τρεις βρόμικες οικογένειες, οι οποίες παρέδωσαν τη χώρα με το δάνειο τής δεκαετίας τού '60 και, αφού μονοπώλησαν την εξουσία στη Μεταπολίτευση, επανέλαβαν τους εαυτούς τους με τη σημερινή δανειακή σύμβαση.

Αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν το "προνόμιο" να διεκδικούν την Εκτελεστική Εξουσία στο σύνολό της. Με μέσον αυτήν την Εξουσία ελέγχουν τη Νομοθετική Εξουσία, εφόσον έχουν "βραχυκυκλώσει" το Σύνταγμα. Ελέγχοντας τη Νομοθετική Εξουσία, ελέγχουν τη στελέχωση της Δικαστικής Εξουσίας ...και ΤΕΛΟΣ. Όποιος ελέγχει τη Δικαιοσύνη - και άρα μπορεί να θέσει τον εαυτό του και τους "κολλητούς" του υπεράνω τού νόμου - είναι Δικτάτορας ...Είναι Δικτάτορας, γιατί μόνος του αποφασίζει για τα πάντα ...Αποφασίζει σε όλους τους τομείς τής κοινωνικής δραστηριότητας και όχι μόνον στην πολιτική σκηνή. Όταν αυτός ο Δικτάτορας είναι ένας ανώμαλος, τον οποίον εκβιάζουν ξένοι, ευνόητο είναι ότι η ανωμαλία του γίνεται εθνικό πρόβλημα, εφόσον γίνεται το θεμελιώδες "αίτιο" τής υποδούλωσης της χώρας.

Μιλάμε για απόλυτη υποδούλωση. Όταν ελέγχεις τη Δικαιοσύνη, ελέγχεις την οικονομική ζωή τής χώρας. Ελέγχεις ποιος με τις παρανομίες του θα γίνει μεγιστάνας και ποιος θα πάει φυλακή. Άρα ελέγχεις ποιος θα γίνει μελλοντικός και μόνιμος χορηγός σου. Οι δωσίλογοι της Κατοχής, με τις "ευλογίες" τής γερμανικής πρεσβείας, όχι απλά δεν τιμωρήθηκαν, αλλά έγιναν ακόμα πλουσιότεροι.

Μετά από όλα όσα έχουμε γράψει σε αυτό το κείμενο, ποιος θεωρεί τυχαίο ότι όλοι οι παλιοί δωσίλογοι κατά "σύμπτωση" είναι οι μεγιστάνες τής Μεταπολίτευσης ...Οι μεγιστάνες, οι οποίοι κατά "σύμπτωση" είναι χορηγοί καί των δύο μεγάλων κομμάτων τής Μεταπολίτευσης. Λογικό δεν είναι; Όποιος χρηματοδοτεί τα κόμματα της συμμορίας τού Καραμανλή, του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη, απολαμβάνει "ασυλίας.

Μπορεί, όπως ο Καραμανλής, κάθε φορά που αναζητούν τις ευθύνες του για το Μνημόνιο, να διατάζει η Δικαιοσύνη έρευνες για την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του. Μπορεί, όπως ο Μητσοτάκης, ο γαμπρός να "ξεχνά" να δηλώσει ολόκληρα εκατομμύρια και να μην τιμωρείται. Μπορεί, όπως ο Σαμαράς, να κατευθύνει "παναθηναϊκάκηδες" εισαγγελείς εναντίον των αντιπάλων του, χωρίς να φοβάται τις αποκαλύψεις.

Μπορεί, όπως ο Παπανδρέου, να αποκαλύπτονται ανθελληνικά emails με τη μάνα του και να τιμωρούνται αυτοί που τα αποκαλύπτουν. Μπορεί, όπως ο Κυριάκος, να παίρνει ως δώρα τηλεφωνικά κέντρα τής Siemens και να τα πληρώνει μόνον αν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο.

Ελέγχοντας τα πάντα, δεν φοβούνται τίποτε ...Όλα στημένα ...Ακόμα και σε Εμφύλιο μπορούν να σε σπρώξουν αυτά τα λίγα άτομα, προκειμένου να αυτοπροστατευτούν. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο Λοβέρδος μάς απείλησε με "μακελειό", αν προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον Παπανδρέου για το Μνημόνιο.

Αυτό γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Μόλις αγγίξεις τον έναν, όλη η "συμμορία" στρέφεται εναντίον σου. Οι εχθροί γίνονται ξαφνικά φίλοι και σε εξοντώνουν. Θα πάρουν και τα τηλέφωνά τους στους "λειτουργούς" τής Θέμιδας ...με την "εντολή" να σε κάνουν "Καραμανλή" - αν χρειαστεί—. Όλα είναι θέμα σχεδιασμού. Ποτέ δεν ήταν τόσο δυνατοί ή αγαπητοί, ώστε αυτά να τα καταφέρνουν με την ισχύ τους. Αυτά τα κατάφερναν μέσω της "άρρωστης" κομματοκρατίας, που έλεγχαν οι οικογένειές τους και η οποία, όταν δεν έφτανε να απειλεί, γνώριζε να "γλείφει" με βολέματα ..."Πολλαπλασιαστές" δυνάμεων ήταν για αυτούς τα "θεσμικά" κόμματα...

"Πολλαπλασιαστές", που, όπως είδαμε με τις "ατυχείς" περιπτώσεις τής Ντόρας ή του Γιωργάκη, ακόμα κι αυτοί, όταν φεύγουν από το "μαντρί", δεν μπορούν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους. Μέσω των κομματικών "μαγαζιών" απειλούν τους πάντες και νικούν τους πάντες. Μόνο όταν δεν φτάνει ούτε αυτό, για να επιβληθούν στην κοινωνία, θα μπουν τα μεγάλα "μέσα" ...Θα επέμβουν τα αφεντικά ...Τα αφεντικά, που κρύβουν "ροζ" φωτογραφίες και μοιράζουν "πατριωτικά" βέτο. Αν τολμούσαν οι Έλληνες να αγνοήσουν τους ξένους και να επιλέξουν νέους ηγέτες, οι εθνικοί "κίνδυνοι" θα εμφανιστούν όλοι μαζί ...Μήπως θυμάται ο αναγνώστης ότι παραμονές τού Μνημονίου αρκούσε μια επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία, για να πολλαπλασιαστούν οι προκλήσεις τού "γείτονα"; Ελεύθεροι να διαλέξουμε μόνον ανάμεσα στα "πιάτα" που μας προσφέρουν τα "αφεντικά" και κανένας άλλος. Αλλιώς, θα αναγκαστούμε - στην καλύτερη περίπτωση - να φωνάξουμε "ευχαριστούμε τους Αμερικανούς" ...Μπορείς ελεύθερα να διαλέξεις έναν από τους τρεις.

Ποιον μπορεί να "τρομάξει" αυτή η Ελλάδα; Ανά πάσα στιγμή η γερμανική και η αμερικανική Πρεσβεία τους βάζει να κάθονται "κλαρίνο".
Ποιον μπορεί να τρομάξει μια χώρα, της οποίας η κυβέρνηση, πριν ανακοινώσει την οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής της, πρέπει να πάρει άδεια από τον Ράιχενμπαχ;
Ποιον μπορεί να τρομάξει μια χώρα, η οποία, πριν ανακοινώσει την ηγεσία τής Δικαιοσύνης της, περιμένει τον έλεγχο και την έγκριση της αμερικανικής και γερμανικής Πρεσβείας;
Ποιον μπορεί να τρομάξει μια χώρα, της οποίας ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων γίνεται μέσα σε μία νύχτα ένα κομματόσκυλο στο "μαγαζί" των συμμοριτών;
Ποιον μπορεί να τρομάξει μια χώρα, στην οποία ακόμα και οι εκδότες της πρέπει να είναι επιλογές αυτών των Πρεσβειών.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς ...Αυτά αποκαλύπτονται εν καιρώ και κανένας δεν νιώθει καμία ανάγκη να απολογηθεί. Ο "πολύς" Λαμπράκης, ο οποίος έλεγχε - μέσω του "Συγκροτήματος" - σχεδόν ολόκληρη την προπαγάνδα τής Μεταπολίτευσης, ήταν γιος του αρχιδωσίλογου της Κατοχής. Ο διαβόητος "κομιστής" πήγε να εκβιάσει με ένα DVD μια ολόκληρη κυβέρνηση και όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε, αλλά έγινε πλούσιος και ίσως αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος εκδότης. Ποιον θα φοβηθεί ο εγκληματίας Σόιμπλε; Γιατί να μην μας απειλεί; Γιατί να μην μας κουνάει το δάχτυλο; Γιατί να μην μας εξευτελίζει καθημερινά;

Τώρα όλοι αυτοί ετοιμάζουν την τρίτη γενιά τής προδοσίας. Πάνω στην αρχική συμμορία τού φτωχομπινέ θα στήσουν και την επόμενη. Υπό την ηγεσία της θα πληρώνουμε στο μέλλον αυτά που μας "φόρτωσαν" οι σημερινοί γόνοι και όταν έρθει η ώρα να "απελευθερωθούμε" από το σημερινό χρέος, θα φροντίσουν οι επίγονοι με μια επανάληψη της παλιάς τεχνικής να μας ξαναβάλουν με ένα νέο κάτω από τον ίδιο γερμανικό φασιστικό "ζυγό". Γι' αυτόν τον λόγο προστατεύουν τον ανιψιό τού ανώμαλου. Αυτός είναι ο λόγος που παραμένει στη Βουλή ...Θα συνδέσει τη γενιά των πρώτων γόνων με την επόμενη γενιά ...Περιμένει να "καεί" ο Τσίπρας και να επανέλθει σαν "σωτήρας" ...Σαν εθνικό "κεφάλαιο" ..."Μάχιμος" πολιτικός.

Αυτός είναι και ένας από τους πολλούς λόγους - πέραν της απαραίτητης βουλευτικής ασυλίας - που δεν τον προώθησαν στο Προεδρικό Αξίωμα. Εκεί έστειλαν τη "βρακοφανέλα" του, τον Πάκη ...Τον Πάκη, που όλη του η πολιτική ζωή ήταν να παριστάνει τους φλύαρους "κύκλους" τού "μουγκού" χοντρού. Όταν μάθαινες ότι "κύκλοι" προσκείμενοι στον Καραμανλή "είπαν" κάτι, στην πραγματικότητα άκουγες τον Πάκη. Αυτή είναι η "άποψη" της συμμορίας για την Προεδρεία τής Δημοκρατίας τού ελληνικού κράτους. Από τον "δανειστή" τού Παπανδρέου θα πάμε στον "απολογητή" τού Καραμανλή. Πρόεδροι της Δημοκρατίας γίνονται αυτοί, οι οποίοι κάνουν τη "λάντζα" των "μεγάλων" "ηγετών".

Γι' αυτόν τον λόγο χαιρόταν ο Μητσοτάκης με τον Καραμανλή τη νίκη του Τσίπρα. Θα περιμένουν το reset τού Τσίπρα, ώστε να γίνει η "γέφυρα"-Καραμανλή ...Να "μπουν" στην πολιτική σκηνή ο ξάδερφός του, ο αδερφός και ο γιος τής Ντόρας, η κόρη του Παπανδρέου. Δεν έχει σημασία αν αυτοί είναι μεταξύ τους ξαδέρφια ή αδέρφια ...Είναι οι "επόμενοι", γιατί μπορούν να πάρουν τη "σκυτάλη" για τα επόμενα είκοσι χρόνια, που είναι και περίπου η ηλικιακή διαφορά τους με τους συγγενείς τους. Είναι οι "επόμενοι", οι οποίοι θα διαδεχθούν τους προηγούμενους. Ήδη εκπαιδεύονται στις μεταξύ τους "στημένες" ψευδοσυγκρούσεις. Οι νέοι Καραμανλήδες θα "αναμασάνε" τα παραμύθια για τους "κακούς" Παπανδρέου. Οι νέοι Παπανδρέου θα "αναμασάνε" τα παραμύθια για την κακιά "Δεξιά". Οι νέοι Μητσοτάκηδες κάπου εκεί ανάμεσα θα είναι εκφραστές τού "ρεαλισμού" για να κάνουν τα "ρεπό" των συνεταίρων τους ...Τους έχουν αναλάβει ειδικοί τής επικοινωνίας και των ΜΜΕ, ώστε να μπορούν στα λίγα λεπτά δημόσιου λόγου να περνάνε τα "μηνύματα" που θέλουν, "καπελώνοντας" τους πάντες.

"Κλείνω τα μάτια μου και είναι ωσάν ν' ακούω τον Παπανδρέου", μας είπε για τον Τσίπρα ο τελευταίος ανιψιός τού Καραμανλή, που μπήκε στη Βουλή ...Αυτό μας είπε ο έχων τα οικογενειακά πνευματικά δικαιώματα της καραμανλοπαπανδρεϊκής δήθεν "βεντέτας". Τον Παπανδρέου τον έχουν ξεχάσει οι συνομήλικοί του και τον θυμήθηκε ένας νέος, που στην καλύτερη των περιπτώσεων να τον πρόλαβε με τα "σωληνάκια" και τα φυλακτά τής Μιμής ...Τα ίδια "κόλπα" με τους προηγούμενους ...Να ενεργοποιήσει "μνήμες" και "αντανακλαστικά" τής "Δεξιάς" ...Να βάλει μπροστά το όνομα Παπανδρέου, προκειμένου να μπορέσει να εμφανιστεί ο ίδιος σαν "γνήσιος" Καραμανλής ...Μας "δουλεύουν" και τα "ρέστα". Αφού φέρνει μνήμες με αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν δοκιμάζει κι άλλα "κόλπα", μέχρι να τα "θυμηθεί" όλα. Αν, κλείνοντας τα μάτια, θυμάται τον Ανδρέα, γιατί δεν σκύβει λίγο και στα τέσσερα, μπας και θυμηθεί και τον θείο του; ...Να θυμηθεί πώς έγινε πλούσια και η οικογένειά του.

Βαδίζουμε στο τέλος τής ιστορίας όπως τη γνωρίζουμε. Ο ελληνισμός μπορεί να "μάτωσε" απ' αυτήν την τεράστια περιπέτεια, αλλά θα βγει όχι απλά ζωντανός, αλλά νικητής. Αυτοί, οι οποίοι τον πλήγωσαν, θα πληρώσουν ...Μαζί μ' αυτούς θα πληρώσουν και τα αφεντικά τους. Η Γερμανία θα αναγκαστεί να ζητήσει συγνώμη σε μια Ελλάδα που "ματώνει" εξαιτίας της - κυριολεκτικά και μεταφορικά - τον τελευταίο αιώνα. Αυτή είναι που βρίσκεται πίσω από όλες τις περιπέτειες του ελληνισμού ...Από τη βαυαροκρατία μέχρι τη μερκελοκρατία των ημερών μας. Είχε συμμετοχή στη Μικρασιατική Καταστροφή, την καταστροφή τού Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τη μόνιμη οικονομική αιμορραγία τής χώρας στη μεταπολεμική περίοδο. Όπου υπάρχει έγκλημα εις βάρος τού ελληνισμού, υπάρχει γερμανικός "δάκτυλος".

Θα αποδειχθεί ότι για όλα αυτά, που μας κατηγορεί η Γερμανία, κύρια υπεύθυνη είναι η ίδια ...Είναι υπεύθυνη για την αναξιοκρατία και τη διαφθορά που πάντα χαρακτήριζε το ελληνικό κράτος ...Το κράτος, που, από τότε που έλαβε τη βαυαρική "βοήθεια", καθηλώθηκε στη γερμανική διεύθυνση ...Το κράτος των δωσίλογων της Κατοχής ...Το κράτος των ανώμαλων της Φρειδερίκης ...Το κράτος των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου και των Μητσοτάκηδων ...Το κράτος των Λαμπράκηδων, των Μερκούρηδων, των Πικραμένων, των Χριστοφοράκων. Το κράτος των Πάγκαλων, των Σημίτηδων, των Λάτσηδων και των Αγγελοπουλαίων ...Το κράτος τής "συμμορίας".

Σύντομα θα μάθει όλος ο κόσμος γιατί η Γερμανία προσπαθεί απεγνωσμένα να προλάβει να "δείξει" πρώτη την Ελλάδα σαν το μαύρο "πρόβατο" της Ευρώπης. Σε λίγο καιρό ανθελληνικές δηλώσεις σαν αυτές των Γερμανών αξιωματούχων θα ηχούν στα αυτιά των πάντων σαν ύβρις.

Τώρα είναι φανερό ότι μπαίνουμε στην δεύτερη φάση τού εγκλήματος της Μεταπολίτευσης ...Στη φάση που πρέπει οι πραγματικοί εγκληματίες να σβήσουν τα ίχνη τους και -αν μπορούν- να "φορτώσουν" το έγκλημά τους σε κάποιο "κορόιδο" ...Τώρα που "έπεσαν" οι υπογραφές των Μνημονίων και των δανείων από τους "συμμορίτες", θα πρέπει οι εγκληματίες να σωθούν από την οργή τού κόσμου, η οποία είναι καθαρά θέμα χρόνου να ξεσπάσει, εξαιτίας των συνεπειών τού Μνημονίου ...Όταν πραγματικά θα αποκαλυφθούν οι συνέπειες αυτών των εγκλημάτων και δεν θα υπάρχουν ούτε μισθοί ούτε συντάξεις για να δοθούν στον ταλαίπωρο λαό.

Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη η διάσωση αυτής της συμμορίας ...Η διάσωση αυτής της υπερπολύτιμης συμμορίας. Πετυχημένη πρακτική δεν έχεις λόγο να την αλλάξεις και όλοι αυτοί γνώριζαν πώς να επιχειρήσουν μια νέα διάσωση, εφόσον την είχαν δοκιμάσει επιτυχώς κι άλλη φορά. Για να σωθεί εκ νέου η συμμορία, θα έπρεπε απλά να επαναλάβουν τις παλιές τεχνικές διάσωσής της ...Τεχνικές, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να την προστατεύσουν σε ένα κρίσιμο διάστημα και εν καιρώ να "αποκαταστήσουν" τη φθαρμένη εικόνα της ...Μέσω της διάσωσης της συμμορίας να διατηρούν και οι ίδιοι τον έλεγχο της Ελλάδα στο μέλλον.

"Μεταφερόμαστε", δηλαδή, στην προ Χούντας εποχή, όπου η ίδια συμμορία, αφού είχε επίσης υπογράψει βασιλικές προίκες, Μνημόνια και δάνεια, σχεδίαζε τη "διαφυγή" της, "φορτώνοντας" τα πάντα στη Χούντα. Σε αυτό το σχέδιο "διαφυγής" δεν ήταν μόνοι τους οι συμμορίτες, εφόσον ήταν απαραίτητοι στα αφεντικά. Δεν θα ήθελαν αυτά τα αφεντικά να αφήσουν τους συνεργάτες τους εκτεθειμένους σε κίνδυνο και δεν τους συνέφερε να το κάνουν, εφόσον μπορούσαν μέσα σε λίγα χρόνια να τους ξαναχρησιμοποιήσουν, χωρίς να συμβεί το παραμικρό ...Λίγο "ξέπλυμα" ήθελαν μόνον σε κάποια "κολυμπήθρα" του Σιλωάμ της "αλλοδαπής" και θα ήταν πάλι σαν "καινούργιοι".

Πραγματικά θανάσιμη ύβρης, εφόσον αυτοί, οι οποίοι λεηλατούν μέχρι θανάτου τους Έλληνες, δεν παύουν να τους βρίζουν ακόμα και την ώρα που φαίνεται ότι ψυχορραγούν ...Πραγματική ύβρης, εφόσον η πιο μεγάλη κακοποιός δύναμη στην ανθρώπινη ιστορία καθημερινά συκοφαντεί τη μεγαλύτερη ευεργέτιδα δύναμη . Η πιο σκοτεινή δύναμη, που είδε ποτέ ο Κόσμος, δεν ησυχάζει, μέχρι να δει τον θάνατο της φωτοδότου Ελλάδας.

 Μιλάμε για πραγματικό πόλεμο μέχρις εσχάτων ...Πόλεμο ακήρυχτο ...Πόλεμο πούστικο - για να χρησιμοποιήσουμε όλο το φάσμα των λέξεων ...Πόλεμο των δειλών, που τον φέρνουν εις πέρας, χρησιμοποιώντας προδότες και ανώμαλους. Οι 4000 χιλιάδες νεκροί τής κρίσης, στην οποία μας οδήγησε το Βερολίνο, είναι πολεμική ενέργεια εις βάρος τής πατρίδας μας και αυτή δεν θα "περάσει" έτσι. Μιλάμε για έγκλημα και όταν υπάρχει έγκλημα υπάρχουν και εγκληματίες. Τις ημέρες που γραφόταν αυτό το κείμενο, μια μητέρα και ο γιος της στη Χαλκίδα πήδηξαν από τον πέμπτο όροφο, εξαιτίας των οικονομικών τους προβλημάτων ..."Ήμασταν απελπισμένοι και πέσαμε...", ήταν η τελευταία κουβέντα τού 27χρονου παλικαριού ...Η κουβέντα που πρέπει να σοκάρει την πολιτισμένη κοινωνία μας.

Η Δικαιοσύνη των "παναθηναϊκάκηδων", του Ζαγοριανού, της Μπουρμπούλια, του Καλούση και του Αθανασίου τούς είχε κόψει τη σύνταξη και δεν είχαν καθόλου χρήματα να ζήσουν ...Η Δικαιοσύνη, η οποία αθώωσε και τον Θέμο για τα 5 εκατομμύρια ευρώ τής Ελβετίας, αλλά δεν έδωσε ένα πενιχρό αναπηρικό επίδομα σε δύο δυστυχισμένα και αβοήθητα πλάσματα ...Η Δικαιοσύνη τής γερμανικής Πρεσβείας και τού Ράιχενμπαχ, η οποία εγγυήθηκε ατιμωρησία στον χοντροβενιζέλο για να λεηλατήσει τα ταμεία, καθώς ήθελαν να τα δώσουν όλα στους τοκογλύφους.

Πώς μπορούμε να αγνοήσουμε όλες αυτές τις καθημερινές τραγωδίες, οι οποίες συμβαίνουν στην πατρίδα μας εξαιτίας των Γερμανών και των δωσίλογων; "Ματώνει" κάθε μέρα η Ελλάδα, ψάχνοντας απεγνωσμένα για μεροκάματο και "κλαίει" τα βράδια στα κρύα σπίτια της ...και αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο αδύναμες είναι ακόμα και οι πιο "σκληρές" λέξεις μπροστά στα ανθρώπινα δράματα; Πόσο σοκαριστική μπορεί να είναι μια λέξη, όπως "κωλομπαράς" μπροστά στο σοκάρισμα της καθημερινής ανθρώπινης δυστυχίας; Και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι όλα αυτά τα ολέθρια τα βιώνουμε, επειδή κάποιοι ανώμαλοι πολιτικοί είναι εκβιαζόμενοι, θα πρέπει να γίνεται έξω φρενών. Και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι όλα αυτά τα ολέθρια τα βιώνουμε, επειδή κάποιοι αδίστακτοι κλέφτες ήθελαν να "ρουφάνε" Cohiba, θα πρέπει να γίνεται θηρίο. Όλα αυτά πρέπει να "πληρωθούν" ...και θα "πληρωθούν".

Η Ιστορία θα κλείσει σύντομα όλους τους λογαριασμούς της. Η ιδιωτική επιχείρηση των Αμερικανών και των Ναζί με την επωνυμία "Γερμανία" για άλλη μια φορά θα πιαστεί να κάθεται στη λάθος "μεριά" ...Να προσπαθεί να κρύψει τις "πομπές" της με ανώφελη και προπάντων - για Γερμανούς μιλάμε - ...τζάμπα "ηθικολογία". Μόνο που αυτήν τη φορά δεν θα υπάρχει ούτε "συγνώμη" ούτε "κούρεμα" των εγκληματικών ευθυνών. Η Γερμανία, ως ενιαίο κράτος, δεν θα επιβιώσει την επόμενη της σημερινής οικονομικής κρίσης ...Η αρνητική Γερμανία για την ανθρώπινη ιστορία ...Η επικίνδυνη Γερμανία για την Ευρώπη ...Η ανώφελη Γερμανία για τον λαό της.

Τα ίδια ισχύουν και για τους τοπικούς δωσίλογους. Κάποτε, για να γλιτώσουν, μας έβαλαν στο Εμφύλιο. Τότε το κατάφεραν, γιατί τα αφεντικά τους ήταν πανίσχυρα. Τώρα, που τα αφεντικά τους είναι για τα "σκουπίδια", θα βρουν κι αυτοί μεγάλα προβλήματα μπροστά τους. Και γι' αυτούς η επόμενη "ημέρα" δεν θα είναι με "λιακάδα". Οι φυλακές "τύπου Γ" θα γίνουν στο τέλος, αλλά δεν θα αφορούν ούτε τους Ξηρούς ούτε τους Χλωρούς ...Τα κτήνη πρέπει να τελειώσουν τις ζωές τους σε κελιά χωρίς παράθυρα ...Τα ισόβια - όπως έλεγε ο πιο μεγάλος φτωχομπινές τής ιστορίας μας - θα είναι πραγματικά ισόβια ...Ήρθε πράγματι η ώρα τού Καραμανλή.

Πηγή ΕΑΜ Β' 

Το παραπάνω άρθρο είναι ένα μέρος μόνο του άρθρου "Ήρθε η ώρα του... Καραμανλή!" 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Απίστευτες πιέσεις ασκούνται στην μικρή Ελλάδα, που τόλμησε να αμφισβητήσει την «Τρόικα των Συμφερόντων» και τα «Μνημόνια Δουλείας».

Και φανταστείτε, ότι η πραγματική ρήξη δεν έχει έρθει ακόμη…

Οι λίγες αλλά θαρραλέες διαφοροποιήσεις στις συμφωνίες, προκειμένου για την συνέχιση του δανεισμού, που είναι αναγκαίος για την ροή της ρευστότητας σε αγορές και τράπεζες, είναι αρκετές για να ενοχοποιήσουν μια ολόκληρη πολιτική γραμμή παραγωγής και εφαρμογής φαύλων οικονομικών θεωριών, που δημιουργήθηκαν για να συντηρούν και να καλύπτουν την εγχώρια και ξένη οικονομική διαπλοκή.
Το χειρότερο δε είναι, ότι ο λαός γίνεται κοινωνός αυτών των προσπαθειών και απομυθοποιεί την ορθότητα του συστήματος, που αναγκαζόταν μέχρι σήμερα να υπηρετεί.
Ψηφίζει δε την κατάργησή του, με τη ενεργή συμπαράσταση στην μοναδική κυβέρνηση που έχει προβάλλει ανάστημα, απέναντι στους επικυρίαρχούς του, μετά τον εμφύλιο.
Μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί η υλοποίηση της ετυμηγορίας του λαού, η εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ μέσω :
– Της δημιουργίας πλασματικών κρίσεων στην οικονομική αγορά με την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, που συνεπάγονται υποτιθέμενη οικονομική κατάρρευση, προκειμένου να συμβιβαστεί η κυβέρνηση και να μην προχωρήσει στα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που έχει δρομολογήσει για την βουλή. Μόνο έτσι θα προωθηθεί η αποδέσμευση κεφαλαίων, που τόσο χρήσιμα μας είναι…
– Της παραβίασης του εναέριου χώρου στο Αιγαίο από τους Τούρκους, με εντολές από τη Δύση, που παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και δίνει την Ελλάδα βορά, στην διψασμένη για αίμα πολιτική και οικονομική νομενκλατούρα της Ευρώπης, για να σιγουρέψει την γεωπολιτική κυριαρχία της.
– Της πραξικοπηματικής συμπεριφοράς στο εσωτερικό της χώρας, από πολιτικούς που προσπαθούν να κρύψουν τις παράνομες οικονομικές τους συναλλαγές, την ώρα που η χώρα βρισκόταν σε πλήρη εξαθλίωση. Είναι γνωστό πλέον πόσα και ποια , από την κορυφή μέχρι τη βάση, μέλη των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμμετείχαν είτε στην λίστα Λαγκάρντ, είτε σε άλλες λίστες.
– Της υποβολιμαίας στάσης των media και των παραφυάδων τους, που στηρίζουν επικοινωνιακά όλα τα παραπάνω εκτρώματα, προκειμένου να περιφρουρήσουν τα οικονομικά συμφέροντα, που βρίσκονται πίσω από αυτά.
Ταράζει βλέπετε, να βγει στην επιφάνεια, πόσο εύσχημα και βαθιά αρμεγόταν ο Ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο, που λίγο έλειψε να του γίνει συνείδηση ότι η θέση του είναι να υπακούει και χαιδεύει τους βιαστές του, βιώνοντας βαθιά μέσα του το σύνδρομο της Στοκχόλμης, σύνδρομο που δεν βίωσε ούτε μετά τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους.
Η δημοκρατία όμως φίλοι μου ούτε εκβιάζεται, ούτε βιάζεται. Ειδικά απέναντι στο λαό που τη γέννησε…
Αν η απόλυτη ρήξη λοιπόν με την Ευρώπη είναι ο επιδιωκόμενος εφιάλτης του Έλληνα, προκειμένου να μετανοήσει και να υποταχθεί, ας γίνει πραγματικότητα μια ώρα αρχύτερα. Να τελειώνουμε με όλη αυτή την παρακμή των μνημονίων υποτίμησης της ανθρώπινης ύπαρξης και των ανθρωπάριων που την υπέδειξαν, αλλά και την εκτέλεσαν…
Γιατί το αποτέλεσμα, που έχουν όλες αυτές οι βαναυσότητες εις βάρος του λαού, είναι, το συντριπτικά πλειοψηφικό νούμερο που εμφανιζόταν στις δημοσκοπήσεις υπέρ του ευρώ, να εξοικειωθεί πλήρως με την ιδέα ενός άλλου, εθνικού νομίσματος , καθώς και με τις δράσεις υιοθέτησής του.
Έτσι θα αντιστραφούν οι πλειοψηφίες και η Ευρώπη θα τρέχει να μαζεύει τα συντρίμμια της και τα καρτέλ της…
Τα δε ειδικά δικαστήρια στο εσωτερικό της χώρας, δεν θα προλαβαίνουν να δικάζουν τους εθνικούς προδότες…
Όσο είναι καιρός λοιπόν, ας διορθώσουν τα κακώς κείμενα, οι έχοντες ευήκοα αυτιά…
Παναγιώτα Μπλέτα  
Πηγή tribune

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Νούτσου

Οι μεγάλοι πολιτικοί άντρες φαίνονται στα δύσκολα και κυρίως, όταν έρχεται η στιγμή να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες και αγόγγυστα το πράττουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τις πρακτικές που ακολουθεί, μάλλον δεν κατατάσσεται σε αυτούς!

Αποδεικνύει με την συμπεριφορά του, πως δεν διαθέτει τη στοιχειώδη γενναιότητα και σωφροσύνη να αποδεχτεί τα σφάλματά του κάνοντας την επιβεβλημένη αυτοκριτική… Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, για το ότι, με τις πολιτικές του εξαθλίωσε μια ολόκληρη κοινωνία.

Αποδέχτηκε και συνέβαλε καθοριστικά να καταστούμε ως χώρα ο παρίας της Ευρώπης και να απεμπολήσουμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, διαχρονικά, αδιασάλευτα και ανέγγιχτα εθνικά προτάγματα.

Τέλος, για το ότι ήταν αυτός, που με τις πολιτικές του, έδωσε το δικαίωμα, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, να αποκτήσει μέσα από εκλογές η Ελλάδα, μια Αριστερή κυβέρνηση…!!!

Η στάση του στην κοινοβουλευτική ομάδα, μόλις προχτές, υπήρξε θλιβερή!

Ενώ υποστήριξε πως δεν είναι παντρεμένος με την καρέκλα, διακήρυξε παράλληλα, πως δεν έχει πρόθεση αμαχητί να την εγκαταλείψει!!!
Από την άλλη, «ποινικοποίησε πολιτικά» οποιαδήποτε καταστατικά προβλεπόμενη κομματική λειτουργία, βαφτίζοντας «εσωστρέφεια» κάθε πράξη σύννομης καταστατικής αμφισβήτησής του!
Και τρίτον, επέσεισε τον μπαμπούλα του Σύριζα και της Αριστερής διακυβέρνησης, επενδύοντας για την προσωπική του σωτηρία στην αποτυχία της κυβέρνησης και κατ επέκταση στην αποτυχία της χώρας!

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν τον αδιάψευστο καθρέφτη του μοντέλου ενός πολιτικού, που ταυτίζει απόλυτα την πορεία της παράταξης με την πολιτική προσωπική του διάσωση!

Μόνο, που δυστυχώς για αυτόν, κάθε άλλο παρά έτσι έχουν τα πράγματα. Σήμερα, η πορεία και η επιβίωση της νέας Κεντροδεξιάς που έχει ανάγκη ο τόπος, περνά έξω από τον Αντώνη Σαμαρά και τον απόλυτα εγωκεντρικό τρόπο σκέψης του! Αψευδής μάρτυρας των λόγων μου, οι απανωτές μετρήσεις της κοινής γνώμης, που σε ποσοστό άνω του 60% φρονούν, πως με Σαμαρά στο τιμόνι, η ΝΔ θα ακολουθήσει απλά τα βήματα του συνοδοιπόρου του, Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ!!!

Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, ας καταλήξουμε στην επιφυλλίδα των παραπάνω σκέψεων… Ο «μικρός» πολιτικός ανήρ, Αντώνης Σαμαράς, εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη, δυστυχώς, για τη χώρα, την παράταξη και τον ίδιο, «ελλειπής»!!! 

Εφόσον δεν δείχνει να το αντιλαμβάνεται και προσπαθεί με ποταπά τεχνάσματα και επιχειρήματα (βλ. Εθνική Συνδιάσκεψη) να κερδίσει χρόνο και καρέκλα, άλλο δεν μένει, από το να κινηθούν τάχιστα οι καταστατικές διαδικασίες, που σαφέστατα καθορίζουν το πλαίσιο των ενεργειών που οφείλουν να αναλάβουν να μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και τα στελέχη της παράταξης!!!

Το παιχνίδι του κρυφτού και των προσωπικών υπολογισμών πρέπει να τελειώνει εδώ!

Στο λυπηρό φαινόμενο των 15 περίπου δημόσια διαφωνούντων της Κ.Ο., πρέπει να υπάρξει ανταπάντηση με ηχηρές δημόσιες τοποθετήσεις και «υπογραφές αμφισβήτησης επί χάρτου»!!!
Το κρίνω επιβεβλημένο, άμεσα να γίνει κάτι τέτοιο, αν δεν θέλουμε να δούμε την παράταξη, να συνεχίσει να λειτουργεί μέσα σε καθεστώς ομάδων και υποβόσκουσας υπονόμευσης και αμφισβήτησης, που σαν αποτέλεσμα θα έχει τελικά την διάσπασή της και την εξαφάνισή της από τον πολιτικό χάρτη!

Προς αποφυγή των ανωτέρω, αναζητείται γενναιότητα.

Πρώτα από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και μετέπειτα από τους αμφισβητίες του..! Καιρός να δείξει η παράταξη, πως ακόμα διαθέτει το ειδικό βάρος και τους ανθρώπους που απαιτούνται, για να ξαναδιεκδικήσει ρόλο στα δύσκολα και απαιτητικά μελλούμενα για τη χώρα μας και το μέλλον της…!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το ισχύον χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ούτε αριθμητικό μέγεθος, ούτε μέσο συναλλαγής, αλλά «εργαλείο εξουσίας, η οποία προέκυψε δια μέσου του χρόνου ως διεφθαρμένη συμβίωση του συχνά αποκαλούμενου "ένα τοις εκατό" της οικονομικής ολιγαρχίας, με την ελέγχουσα τα κρατικά αποθέματα εξουσίας, πολιτική κάστα, μια συμβίωση, που, δυστυχώς, καθίσταται δυνατή με την κατά βάση τιμιότητα και την καλοπροαίρετη ευπιστία των μαζών».
Η παραπάνω περιγραφή της Κλαούντια Μιούλερ-Έλζιγκαν,  οικονομικής αναλύτριας και...

συν-ιδρύτριας του «Centre for New Empowerment Concepts» της Βιέννης, δημοσιεύτηκς στο φύλλο της 4ης Μαρτίου 2015 της Wiener Zeitung  και αποτελεί τη βάση των αντιρρήσεων της για τις νουθεσίες πρτί ηθικής, προς την Ελλάδα.

Δεν μπορούν να ηθικολογούν οι διαβρωμένοι, οι διεφθαρμένοι της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης και να κατηγορούν την Ελλάδα, η οποία υπερφορτώθηκε χρέη πέρα από τις δυνατότητες της. Και την φόρτωσαν αυτοί ακριβώς που ηθικολογούν, βάσει της παραπάνω περιγραφής της γέννησης και της δομής του ισχύοντος χρημοτοπιστωτικού συστήματος. 

Την οικονομία της τράπεζας, επιλέγει όμως και η νέα ελληνική,  κυβέρνηση.  Για την ακρίβεια δεν είναι και τόσο, θέμα επιλογής. Είναι αναγκαστική λύση, δεδομένου πως πρέπει εντός λίγου καιρού να έχει διευθετήσει «κόκκινα δάνεια», χρηματοδοτήσεις κλπ. Επίσης απ ‘ότι διαβάζουμε η ΕΚΤ επιβάλλει στην κυβέρνηση, ακόμα και τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει. Μάλιστα πάγωσε λέει τον ορισμό της Λ. Κατσέλη, ως προέδρου της Εθνικής, κάτι λένε για προτίμηση αγαπημένου τους παιδιού, κάτι για εκδίκηση εναντίον εκείνης που θεσμοθέτησε «μία προστασία» από τη αδηφάγα τραπεζική «αγορά», των δανειοληπτών, και λοιπά και λοιπά.

Και αναρωτιέμαι. Αν όντως θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας το ισχύον χρηματοπιστωτικό (μονεταριστικό καθαρά) σύστημα, τότε γιατί βάζουμε θεμέλιο λίθο τον ίδιο τον ναό του; Μπορούμε να βασιστούμε στην «τράπεζα» ως οικονομικό μοντέλο, για την «μόχλευση» των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας; Την επανεκκίνηση της οικονομίας;

Δεν είμαι οικονομολόγος όμως μπορώ να αναρωτηθώ. Τι περιμένει η τράπεζα (κάθε τράπεζα) να προσπορίσει από τη χρηματοδότηση της επανεκκίνησης της οικονομίας; Με ποιους όρους το κάνει; Και αν η επένδυση αρχίσει να αποδίδει, η τράπεζα θα αρχίσει  να ορέγεται παχύτερο θήραμα ή θα στέκεται αρωγός στη νέα παραγωγική οικονομία; Με λίγα λόγια θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία ή θα αρχίσει την «έκδοση άυλων τίτλων» και τη «μετοχοποίηση του προϊόντος»; Το εκτιμώμενο ως αναμενόμενο  αποτέλεσμα θα είναι,  η νέα παραγωγή να καταλήξει ακόμα μία φορά στο βάραθρο της «χρηματαγοράς»;
Όσο οι τράπεζες έχουν το πάνω χέρι, Που το έχουν γιατί τους το δίνει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα  (Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε), πόσες πιθανότητες έχουμε να γλιτώσουμε από την μέγγενη και τα δόντια τους;

Το όλο εγχείρημα μου μοιάζει με το να προσπαθούμε να μάθουμε να κολυμπάμε με καρχαρίες (οι καρχαρίες δε θα μάθουν ποτέ να μη μας τρώνε - είναι στη φύση τους, εμείς θα πρέπει να μάθουμε τι να προσέχουμε)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κατρακυλά ακόμα περισσότερο η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, φτάνοντας σήμερα στο ιστορικό χαμηλό των 2,6 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στους τουρκικούς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους.

Η τουρκική λίρα, που, θεωρείτο από ορισμένους ως το νόμισμα των αναδυόμενων αγορών, έχει χάσει 3% της αξίας τις μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Η πτώση της λίρας δεν σχετίζεται, πάντως, όπως υποστηρίζει το καθεστώς Ερντογάν, στην άνοδο του δολαρίου, γιατί αν αυτό ίσχυε και τα νομίσματα των άλλων αναδυόμενων οικονομιών έχουν χάσει, το πολύ 0,1% της αξίας τους.

Το πρόβλημα για τη λίρα δημιουργήθηκε, όπως έχει αναφερθεί ήδη από το «defence-point.gr», στην εμμονή Ερντογάν να μειώσει το βασικό επιτόκιο της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και τις συνέπειες που η πολιτική αυτή πίεση είχε στους επενδυτικούς κύκλους, εντός και εκτός Τουρκίας.

Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Νταβούτογλου και του οικονομικού του επιτελείου να καθησυχάσει τους επενδυτές της Νέας Υόρκης, οι οποίοι ελέγχουν περισσότερο από το 20% των τουρκικών επενδυτικών κεφαλαίων, είχε μικρή επιτυχία.

«Δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα από την κυβέρνηση για να ηρεμήσει η κατάσταση. Τα αποτελέσματα των επαφών στη Νέα Υόρκη δεν απέδωσαν», αναφέρουν τουρκικοί επενδυτικοί κύκλοι. Οι μετοχές των τραπεζών έχασαν 4% λόγω της πτώσης της λίρας και του πληθωρισμού.

Ο Ερντογάν απαίτησε την πτώση του βασικού επιτοκίου, παρά τον πληθωρισμό, προκαλώντας τη δραματική κατάρρευση της λίρας.

Πάει, την ψώνισε ο Ερντογάν… κι άλλη κρίση μεγαλείου

Και το γιοτ του Κεμάλ έβαλε στο μάτι ο Ερντογάν, καθώς η χρήση του, του προσδίδει, όπως φαίνεται, κύρος!

Έτσι ο σουλτάνος Ερντογάν, μετά το τη φαρσοκωμωδία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και το σόου με τους μεσαιωνικούς «φρουρούς», δέχτηκε τώρα, επισήμως, τον πρόεδρο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζεμπέγκοβιτς στη θαλαμηγό «Savarona». 

Το πλοίο αυτό ναυπηγήθηκε το 1931 ως δώρο στην κόρη ενός Αμερικανού Κροίσου. Αγοράστηκε όμως από το τουρκικό κράτος και έγινε η προσωπική θαλαμηγός του Κεμάλ.

Το 1989 το σκάφος πουλήθηκε σε Τούρκο επιχειρηματία, ο οποίος το αξιοποίησε τουριστικά. Το 2010 όμως κατέληξε ξανά στο τουρκικό δημόσιο, καθώς ο επιχειρηματίας το χρησιμοποιούσε ως… πορνείο πολυτελείας.

Το μήκος 136 μέτρων σκάφος διαθέτει 17 πολυτελείς καμπίνες, αντίγραφα πολυτελών σουιτών ξενοδοχείων. Ο Ερντογάν σκόπευε να το εγκαινιάσει υποδεχόμενος σε αυτό τον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, αλλά τελικά ο Βόσνιος πρόεδρος πρόλαβε!

Όπως φαίνεται, ο  Ερντογάν δεν πτοείται από την πτώση της τουρκικής λίρας. Γιατί να πτοηθεί; Μόνο στην Ελβετία ο τούρκος σουλτάνος έχει "παρκαρισμένα" 800 εκατομμύρια δολάρια..., ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα - καταγγελλόμενα του τουρκικού Τύπου, η οικογένεια Ερντογάν πρέπει να έχει στην κατοχή της μετρητά άνω των 2 δισ. δολαρίων (σε διάφορα ειδυλλιακά - τροπικά μέρη του πλανήτη)...

Πηγή Defence-Point 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου